Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Κάρολος (και όχι ο Γουίλιαμ) θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς της Μ.Βρετανίας [εικόνες]

Φωτογραφία: Associated Press
Φωτογραφία: Associated Press
Και ενώ για πολλούς φάνταζε έως και σίγουρο ότι ο επόμενος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι ένα φρέσκο πρόσωπο (ο πρίγκιπας Γουίλιαμ) μάλλον κανόνιζαν χωρίς τον... Κάρολο. 
Μια φωτογραφία του πρώτου διαδόχου του βρετανικού θρόνου με την βασίλισσα Ελισάβετ δείχνει ότι μάλλον αυτός θα είναι ο επόμενος μονάρχης. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Κέι της Daily Mail. 
Το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της βασίλισσας για να σηματοδοτήσει το τέλος του έτους που γιόρτασε τα 90α της γενέθλια. 
Στη φωτογραφία αυτή αν και θα περίμενε κανείς η Ελισάβετ να ποζάρει πλάι πλάι με τον 95χρονο σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, τελικά στέκεται μαζί με τον πρωτότοκο γιο της και πρώτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο. 
Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα το Μπάκιγχαμ, η εν λόγω εικόνα μεταφέρει ένα μήνυμα: Οχι μόνο ότι η σχέση μητέρας και γιου είναι καλή, αλλά και ότι η συνέχεια της μοναρχίας είναι ασφαλής. 

Οπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια των χρόνων, η σχέση μεταξύ της Ελισάβετ και του γιου της δεν ήταν καθόλου εύκολη, αφού υπήρχαν μεταξύ τους διαφορές απόψεων, στιλ και κυρίως προσέγγισης. Mάλιστα, ο Κάρολος έχει ουκ ολίγες φορές κατηγορηθεί ότι βρισκόταν πίσω από επιθέσεις σε άλλη μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κατά καιρούς, μάλιστα, μητέρα και γιος σπάνια και μετά βίας μιλούσαν. Η επικοινωνία τους γινόταν μέσω επιστολών και μόνο. 
Η σχέση τους είχε τεταθεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των χρόνων του κλονισμένου γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα και αργότερα, λόγω της πεισματικής άρνησης του διαδόχου του βρετανικού θρόνου να αφήσει την Καμίλα. 
Αυτό που ουσιαστικά κάνει η εν λόγω φωτογραφία είναι ότι δίνει στον 68χρονο Κάρολο την έγκριση της βασίλισσας, που τόσο λαχταρούσε, για να γίνει ο επόμενος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας. Και κυρίως δείχνει ότι η Ελισάβετ είναι άνετη με το γεγονός ότι θα την διαδεχθεί ο Κάρολος. 
Το έμμεσο μήνυμα που περνά από την άλλη είναι ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για παράκαμψη του Καρόλου και ανάληψη της βασιλείας από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. 
Ολες αυτές οι αμφιβολίες για την καταλληλότητα του Καρόλου για βασιλιά ξεκίνησαν από την Νταϊάνα και πλέον έχουν υποχωρήσει. 
Για την αλλαγή στάσης της Ελισάβετ, επίσης, έπαιξε ρόλο η ηλικία της βασίλισσας. Στα 90 της σίγουρα είναι λογικό να θέλει να βάλει στην άκρη τις οικογενειακές αντιπαραθέσεις και τη διχόνοια. 
Ο Κάρολος, άλλωστε, έχει και μια νίκη στο ενεργητικό του, που δεν είναι άλλη από την επιβολή της Καμίλα. Για χρόνια η Ελισάβετ τον αποδοκίμαζε για την αιώνια ερωμένη του αλλά χάρη στην επιμονή του γιου της ξεπέρασε τις όποιες αμφιβολίες. Η διένεξή τους, βέβαια, δεν ήταν προσωπική. Είχε να κάνει και πάλι με το θρόνο, καθώς η βασίλισσα πίστευε ότι η σχέση αυτών των δύο θα μπορούσε να διαβρώσει το δημόσιο σεβασμό στη βασιλική οικογένεια. 
Από το 2005, όταν Καμίλα και Κάρολος παντρεύτηκαν, η δούκισσα της Κορνουάλης έχει εργαστεί επίμονα προκειμένου να κερδίσει το σεβασμό της βασίλισσας. Το γεγονός ότι ανταποκρίνεται με άνεση στα βασιλικά της καθήκοντα φυσικά και χαροποιεί την Ελισάβετ, ενώ ρόλο, οπωσδήποτε, έχει παίξει και η καλή σχέση που έχτισε η Καμίλα με τον πατέρα του Καρόλου, πρίγκιπα Φίλιππο. 
Η φωτογραφία, για την ιστορία, βγήκε τον περασμένο Μάιο, στον Πύργο των Ουίνδσορ. Η φωτογράφιση οργανώθηκε από την πρώην επικεφαλής επικοινωνίας του Καρόλου Κρίστινα Κυριάκου. Μόνο εκείνη και η προσωπική βοηθός της βασίλισσας Ανγκελα Κέλυ βρίσκονταν στο δωμάτιο που έγινε η φωτογράφιση. 
Φωτογραφίες: Associated Press
iefimerida

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα