Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ο Κύπριος George Michael

Η είδηση κυριολεκτικά έσκασε σαν βόμβα. Μερικοί νόμιζαν ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Ο άνθρωπος που έγραψε την τεράστια επιτυχία Last Christmas, πέθανε ανήμερα Χριστούγεννα. Ο άνθρωπος που έγραψε την συνομιλία του Ιησού με ένα παιδί - Jesus to a child- πέθανε την ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός. Ένας άδικος θάνατος, στα 53 του χρόνια από ανακοπή.
Η είδηση κυριολεκτικά έσκασε σαν βόμβα. Μερικοί νόμιζαν ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Ο άνθρωπος που έγραψε την τεράστια επιτυχία LastChristmas, πέθανε ανήμερα Χριστούγεννα. Ο άνθρωπος που έγραψε την συνομιλία του Ιησού με ένα παιδί – Jesustoachild– πέθανε την ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός. Ένας άδικος θάνατος, στα 53 του χρόνια από ανακοπή.
Τον αγαπώ πολύ, λατρεύω την μουσική και τα τραγούδια του, τα έχω παίξει χιλιάδες φορές στο ραδιόφωνο και άλλες τόσες σπίτι μου. Σπάνια στο σπίτι να βάλω να παίξει κάποιο cd παρά πάνω από μια δύο φορές. Το Listen Without Prejudice Vol. 1 (1990) και το Older (1996), τα έχω λιώσει.
George Michael, Τζορτζ Μαϊκλ
ΟΓεώργιοςΚυριάκοςΠαναγιώτου (Georgios Kyriacos Panayiotou)γεννήθηκε Ιουνίου έγινε γνωστός George MichaelΆγγλο-Κύπριος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός έγινε παγκοσμίως γνωστός κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και 1990.

Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του ήταν με το μουσικό δίδυμο !, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον συμμαθητή του Andrew Ridgley το 1981. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στο Νο. 1 της Αγγλίας το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες. Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986 και από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, το περίφημο και ιστορικό πια Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Τζορτζ Μάικλ έφτασε 7 φορές στην κορυφή των Βρετανικών chart και 8 φορές στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της 35ετούς καριέρας του, κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των: Grammy Award Music AwardsAmerican Music Awards κ.α. Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004. Κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 ο Τζορτζ Μάικλ πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία που την ονόμασε 25 LiveTour.
George Michael, Τζορτζ Μαϊκλ
Το 1998, ο Τζορτζ Μάικλ ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος μετά τη σύλληψή του στις 7 Απριλίου για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Angeles. Συνελήφθη επίσης για κατοχή χασίς, για το ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών και καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκισης, πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οδήγησης. Το 2011, ο Τζορτζ Μάικλ παραλίγο να πεθάνει από πνευμονία και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Βιέννης. Στις 14 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο την πρώτη βδομάδα της κυκλοφορίας του βρέθηκε στο Νο 1 των Βρετανικών chart
George Michael, Τζορτζ Μαϊκλ
Έχει χαρακτηριστεί ως κορυφαίος λευκός τραγουδιστής, αν και το έργο του είναι πιο κοντά στην ποπ παρά τη σόουλ.
George Michael, Τζορτζ Μαϊκλ
Έχει πουλήσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
George Michael, Τζορτζ Μαϊκλ
Η δισκογραφία του George Michael
  • Faith (1987)
  • Listen Without Prejudice Vol. 1 (1990)
  • Five Live (1993)
  • Older (1996)
  • Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (1998)
  • Songs from the Last Century (1999)
  • Patience (2004)
  • Twenty Five (2006)
  • Symphonica (2014)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα