Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;




ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;


Καταρχήν πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ο παράδεισος.
Παράδεισος λοιπόν, είναι ο κόσμος, η πραγματικότητα πέραν της τρισδιάστατης υλικής μας τωρινής φύσης.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οποιαδήποτε μορφή ανώτερων διαστάσεων από την δική μας, θεωρείται δεδομένο ότι είναι παράδεισος σε σύγκριση με την τωρινή υλική μας διάσταση.
Άρα όταν μιλούμε για την παραδείσια κατάσταση, το πρώτο μέλλημα μας είναι πως θα ανέλθουμε στην αμέσως ανώτερη διάσταση, διότι αν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και κατανοούμε την τέταρτη διάσταση, τότε πόσο δε θα κατανοήσουμε την πέμπτη την έκτη την έβδομη διάσταση, και αν υπάρχουν και άλλες και ούτω καθεξής.

Άρα μιλάμε για καταστάσεις που δεν είναι δυνατόν να γίνουν αντιληπτές από τον ανθρώπινο γήϊνο εγκέφαλο.
Γι'αυτό πρέπει να αντιληφθούμε, για ποιον λόγο κρίνουμε τα πάντα όσον αφορά τις ανώτερες διαστάσεις αποκλειστικά και σύμφωνα με τον ανθρωποκεντρικό μας χαρακτήρα, και εννοώ, ότι δεν δύναται να σκεφτόμαστε ότι ο Θεός λυπάται διότι κρίνουμε τον Θεό εντελώς ανθρωποκεντρικά! δεν δύναται ο Θεός να σκέφτεται ανθρωποκεντρικά, αυτό πρέπει να το θεωρούμε ως δεδομένο!

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ποιός ήταν ο Μ.Αλέξανδρος? Άλλοι τον θεωρούν ΄τον «Ηρωα»!!Αλλοι τον θεωρούν «Σφαγέα»!Είναι βέβαιο ότι κάποιος σαν αυτόν είναι μοναδικός!
Ο στρατός του δεν νικήθηκε ποτέ!! Σίγουρα είναι ιστορικό πρόσωπο με γεγονότα που κατέγραψαν οι καλύτεροι για την εποχή τους ιστορικοί.Και δεν αμφισβητούνται οι καταγραφές τους!
Ηταν πράγματι το έργο του , το να κατακτήσει όσες χώρες μπορούσε?(μετά την έρευνα που έκανα έχω μεγάλες αμφιβολίες για αυτό!!!) Η ήταν κάτι πολύ πιο μεγάλο κάτι που κανείς μας ,ακόμα και τώρα όσες αποδείξεις και να δει ,θα δυσκολευτεί πολύ να το «χωνέψει».
Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας το 3 56 (πχ) τον Ιούλιο.  Πέθανε το 323 (πχ) σε ηλικία 32 ετών και 11 μηνων!!
Πατέρας του ο Φίλιππος Β» και μητέρα του Η πριγκίπισσα   της Ηπείρου  Ολυμπιάδα.  Αυτό που δεν ξέρουν οι πολλοί είναι ότι σαν παιδί είχε αρρωστήσει πολύ σοβαρά, και κινδύνευσε να πεθάνει!!! Οταν συνήλθε (,ως εκ θαύματος απέφυγε τον θάνατο ,) και στην πορεία έγινε αυτός που ξέρουμε όλοι.Πέθανε δε , από κάποια αιτία ,την οποία αν το ψάξετε λίγο θα καταλάβετε , ότι κανείς δε ξέρει, από τι!!!
Ο Αλέξανδρος δεν ήταν ένας πρίγκιπας που έτυχε να γίνει βασιλιάς. Ηταν  Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ  που γνώρισε ποτέ ο κόσμος!!!!Ο Χίτλερ, εφάρμοσε την έννοια του «κεραυνοβόλου πολέμου»αιώνες μετά!(Bliezkrieg ονομάστηκε η στρατηγική που εφάρμοσαν οι ανώτεροι αξιωματικοί του και βασιζόταν στο πεσμένο ηθικό του αντιπάλου,καταφέροντας  καίρια  πλήγματα  και ο αιφνιδιασμός ήταν το μεγαλύτερο προτέρημα) Εκείνο που ήταν σίγουρο,είναι  ότι ο Αλέξανδρος ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

ILLUMINATI το παιχνίδι... τους μέσω καρτών

Μια πολύ δυνατή ανάρτηση για κριτική σκέψη.

Υπάρχουν δύο είδη αφύπνισης, η αφύπνιση τους μυαλού και του πνεύματος και τα δύο όμως δεν έχουν κάποιο όριο. H αφύπνιση στο μυαλό θα σε κάνει να καταλάβεις ως ένα σημείο τον κόσμο τις απάτες και γενικά τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος σου. Η αφύπνιση στο πνεύμα θα σε πάει ένα βήμα παρά πέρα και θα αποκτήσεις πλήρη κατανόηση για τα πάντα καθώς και τον σκοπό σου ώς ψυχή, θα συμπλήρωση το κενό που δεν μπορεί να καλύψει η αφύπνιση του μυαλού για το ''άγνωστο''.

     Όλοι ξέρουμε ότι οι πολιτικοί δεν κυβερνούν αλλά κάποιοι άλλοι... πίσω από τις κυβερνήσεις αυτοί οι άλλοι δίνουν εντολές που δεν τις περνούν δημοκρατικά με δημοψηφίσματα κτλ. Η νέα τάξη των πραγμάτων είναι ένα παγκόσμιο σχέδιο, που χρειάζεται ένα παγκόσμιο ηγέτη νικώντας όλον τον κόσμο βάση σχεδίου για να γίνει ο κόσμος ένα παγκόσμιο βασίλειο για κάποιον που τον ονομάζουμε διάβολος(διαβάλει,διαστρεβλώνει) . 

Αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε από το ότι για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σχέδιο που διαρκεί χιλιετίες θέλει παρακολούθηση, επιτήρηση από κάποιον που να μην κουράζετε να μην κοιμάται και να έχει πάντα διάφορα πιόνια δικά του που θα τα καθοδηγεί στην κάθε εποχή. Αλλιώς μόνο και μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας θα του τα κατέστρεφε. Στην αρχαιότητα βασάνιζαν-σκότωναν ανθρώπους στο όνομα των θεών μετά στον μεσαίωνα στο όνομα του Χριστού της βλασφημίας της αίρεσης της μαγείας και σήμερα στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελευθερίας, δημοκρατίας, του αλλάχ κτλ, μέσα σε όλες αυτές τις χιλιετίες το θεατρικό έργο είναι το ίδιο απλά οι ηθοποιοί και οι θεατρικές σκηνές αλλάζουν. Τέλος έχουμε και τις κάρτες illuminati, είναι ένα χαρτοπαίχνιδο που λέει κοιτάξτε τι φοβερά πράγματα σας κάνουμε χεχε και κοιτάξτε και τις επόμενες κάρτες κοιτάξτε τι σας περιμένει χιχι. 

Αυτό το κάνουν για να τρομάζουν και ματαιοδοξούν τον κόσμο για το κακό και αναπόφευκτο που θα υποστούν και αυτό γιατί τους ευχαριστεί, είναι όπως ο βιαστής ο κακούργος ο θύτης που λέει σαδιστικά στο θύμα κοιτά κοίτα τι κακό θα σου κάνω. Εμείς κάνουμε σχεδία για το τι θα κάνουμε τα επόμενα 2-20 έτη αυτοί οι κάποιοι έχουν σχέδια για το τι θα κάνουν εδώ και αιώνες. 


Υπάρχει ένα παιχνίδι καρτών που κάθε κάρτα είναι και ένα όπλο ή σχέδιο των illuminati,υπάρχουν πάνω από 650 κάρτες αλλά οι βασικές και οι πιο γνωστές είναι περίπου 330. Εγώ επέλεξα μερικές από τις πιο σημαντικές και για κάθε μια θα κάνω έναν απλό σχολιασμό. Μια κάρτα μπορεί να αποσκοπεί σε πολλούς σκοπούς,αλλά όλες συντελούν έμμεσα ή άμεσα προς τον βασικό σκοπό τους,ένας αρχηγός... να κυριαρχεί τα πάντα. Οι οριζόντιες κάρτες είναι η παλιά εκτυπωμένη έκδοση του 1995. Εκεί που λέει power είναι η δύναμη resistance είναι η αντοχή-αντίσταση-άμυνα. Κάθε κάρτα έχει κάποιες ιδιότητες και τα βελάκια-τρίγωνα είναι ένδειξη πως να ενώνετε με τις άλλες κάρτες. Φτιάχνεται την δική σας νέα τάξη των πραγμάτων πολεμώντας των άλλων την νέα τάξη των πραγμάτων και μέσω του παιχνιδιού καταλαβαίνεις το βρώμικο παιχνίδι που σου παίζουν στην πραγματικότητα. 

Η ροδοδάκτυλος Ηώς


Η Ηώς, κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν η θεότητα-προσωποποίηση της αυγής. Αδελφή του Ήλιου, του οποίου προηγείται κάθε μέρα στο ουράνιο ταξίδι του, και της Σελήνης. Διακρινόταν για το κάλλος και τις δελεαστικές χάριτες που είχε και προσέλκυσε ερωτικά τον θεό Άρη, με τον οποίο κοιμήθηκε. Όταν το έμαθε η θεά Αφροδίτη, την «καταράστηκε» ο βίος της να είναι πλήρης ερωτικών επεισοδίων, χωρίς όμως να βρίσκει και πλήρη ικανοποίηση. Τούτο και έγινε. Απειράριθμες ήταν πλέον οι θρυλούμενες παραδόσεις γύρω από τις ερωτικές σχέσεις της Ηούς.

Evelyn De Morgan
Ο Αστραίος, προσωποποίηση του έναστρου ουρανού, ο Τιθωνός, ένας ωραιότατος νεανίας, ο ωραίος κυνηγόςΩρίωνας και ο αττικός ήρωας Κέφαλος συγκαταλέγονται στον κατάλογο των ερωτικών συντρόφων της Ηούς. Με τον Αστραίο απέκτησε τους πολυάριθμους αστέρες, τον Εωσφόρο (Αυγερινό) και τους τέσσερις κύριους ανέμους Αργέστη, Βορέα, Ζέφυρο και Νότο και μία κόρη την Δίκη.

Ο δεύτερος ερωτικός σύντροφός της, ο Τιθωνός ήταν γιος του βασιλιά της Τροίας Λαομέδοντα και της Στρυμούς.Η Ηώς τον ερωτεύτηκε και τον απήγαγε στα ανάκτορά της στις όχθες του Ωκεανού, αφού πέτυχε από τον Δία την αθανασία του, λησμονώντας όμως και να ζητήσει την αιώνια νεότητά του. Παρότι έτρεφε τον Τιθωνό με αμβροσία και τον έντυνε με λαμπρά ενδύματα οι τρίχες της κεφαλής του άρχισαν να λευκαίνουν, ρυτίδες να αυλακώνουν το πρόσωπό του έτσι ώστε να καταστεί αγνώριστος διατηρώντας μόνο τη γλυκιά φωνή του. Η Ηώς, που ως θεά ήταν και αθάνατη και αιώνια στην ίδια ηλικία, δεν μπορούσε πια να τον βλέπει. Τότε οι θεοί τον λυπήθηκαν και τον μεταμόρφωσαν σε ένα ζαρωμένο έντομο, που απλώς μιλά ακατάπαυστα, ανίκανο για νεανική δράση: το έντομο αυτό είναι ο τζίτζικας ή σύμφωνα με άλλες ιστορίες, η ακρίδα. Ο Τιθωνός και η Ηώς απέκτησαν μαζί δύο τέκνα, τον Μέμνονα και τον Ημαθίωνα.

Ο κοσμος ειναι γι'αυτους που γεννηθηκαν να τον κατακτησουν κι οχι γι'αυτους που ονειρευονται πως το μπορουν...


Πως να ξερω ποιος θα γινω,εγω που δεν γνωριζω ποιος ειμαι; 

Να γινω αυτος που πιστευω πως ειμαι; 

Αλλα πιστευω τοσα πραγματα! 

Κι υπαρχουν τοσοι που νομιζουν πως ειναι το ιδιο ακριβως πραγμα-δε γινεται!

Ιδιοφυης; Αυτη τη στιγμη εκατο χιλιαδες εγκεφαλοι ονειρευονται πως ειναι ιδιοφυης οπως κι εγω....

Σε ποσες σοφιτες και μη σοφιτες στον κοσμο δεν υπαρχουν αιθεροβαμονες της ευφυιας; 

Οι κούφιοι άνθρωποι

NPG P869(12); T.S. Eliot by Cecil Beaton
«Κύριο Κουρτς – πέθανε»
Μια δεκάρα για τον Γέρο-Γκάη
Ι
Είμαστε οι κούφιοι άνθρωποι
Είμαστε οι παραγεμισμένοι άνθρωποι
Που σκύβουμε μαζί
Καύκαλα μ’άχερα γεμάτα. Αλίμονο!
Οι στεγνές μας φωνές
Σαν ψιθυρίζουμε μαζί
Είναι ήσυχες και ασήμαντες
Σαν τον αγέρα στο ξερό χορτάρι
Ή σε σπασμένα γυαλικά των ποντικών το ποδάρι
Μες στο ξερό μας το κελάρι.

Μορφή χωρίς σχήμα,
Σκιά δίχως χρώμα,
Παραλυμένη Δύναμη
Γνέψιμο χωρίς κίνηση
Εκείνοι που ταξίδεψαν
Με ίσιες ματιές,
στου θανάτου την άλλη Βασιλεία
Μας θυμούνται —α! θυμούνται—
όχι σα να’μαστε χαμένες
Παράφορες ψυχές, μα μοναχά
Οι κούφιοι ανθρώποι
Οι παραγεμισμένοι ανθρώποι.

Το ίδιο «κουμπί»


Στο μονοπάτι της Πνευματικής σκάλας, ένας άνθρωπος θα συναντήσει μπροστά του, ένα «κουμπί».


Το «κουμπί» αυτό ή θα οδηγηθεί από τον Θεό ή από τον διάβολο.
Η διαφορά έγκειται στο πώς ή ποιος θα πατήσει το «κουμπί».  
Αν το «κουμπί» το πατήσει το μυαλό, τότε οδηγός μας θα γίνει ο διάβολος. Διάβολος- διαβολή- διαβάλω για να πετύχω- κερδίσω υλική καταξίωση.
Αν το «κουμπί» το πατήσει η καρδιά, τότε οδηγός μας θα γίνει ο Θεός. Γιατί η καρδιά με τα μάτια της ψυχής, ακολουθεί το μονοπάτι του νιώθω και μόνο. Και έτσι το «κουμπί» αυτό μας ενώνει με τους Ουράνιους Θόλους = Θαλπωρή. 

Και η επιστήμη συμφωνεί: η αγάπη κάνει καλό

Όταν αγαπάς, νιώθεις ανάλαφρος, γεμάτος ενέργεια. Τώρα έρευνες δείχνουν ότι η αγάπη μπορεί να σε κάνει και πιο υγιή. Έτσι, η αγάπη μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, να διώξει το στρες, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου, να μειώσει την πίεσή σου, να σε κάνει πιο ανθεκτικό στον πόνο, να θεραπεύσει γρηγορότερα τα τραύματά σου και να μειώσει τις πιθανότητες να πάθεις αμνησία σε προχωρημένη ηλικία.
couple
Μειώνει το στρες
Το στρες κάνει το ανοσοποιητικό σου πιο ευάλωτο και σε αφήνει εκτεθειμένο σε ιώσεις και άλλες ασθένειες. Γι’ αυτό ευθύνεται η υπερβολική έκκριση κορτιζόλης, της ορμόνης η οποία εκτός από το ότι ανοίγει την πόρτα στις ασθένειες, συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά σου. Και το πάχος στην περιοχή της κοιλιάς είναι συνυφασμένο με τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

"Γράμμα" από τους"παρατηρητές" ενός άλλου κόσμου



Σας παρατηρούμε να συνωστίζεστε, σαν ανθρωπόμορφα ανδροειδή, που δεν επιφυλάττουν καμιά έκπληξη, καμιά παρέκκλιση από τους κώδικες προγραμματισμένης συμπεριφοράς των προγραμματιστών τους. Να μαζεύεστε σαν υπνωτισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των εξαρτημένων αντανακλαστικών σας και κράτησης των ευπρόβλεπτων συνηθειών σας, τα οποία αποκαλείτε εσείς εμπορικά κέντρα, νυχτερινά στέκια διασκέδασης, υπεραγορές, Από τις οποίες τελευταίες προμηθεύεστε τα γεμάτα τοξικές και μολυσματικές ουσίες πτώματα ζώων ή μελών τους, τα γενετικά τροποποιημένα δηλητήρια, τα επεξεργασμένα σκουπίδια με ετικέτα προέλευσης, για να ετοιμάσετε το εορταστικό τραπέζι, όπως το ονομάζετε, των ημερών αυτών. Αλήθεια, αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί θεωρείτε κάτι σαν γιορτή μαζική την είσοδο ενός ακόμα χρόνου στον παραπαίοντακόσμο σας! Τι γιορτάζετε; Την ακόμα πιο βαθιά πτώση σας από το στάδιο των σκεπτόμενων και αυτόνομων αντιληπτικά ανθρώπινων όντων στο λάκκο των ωχρών, ασθενικών, μεταλλαγμένων, αγελαίων, ανεγκέφαλων -και γι'αυτό και ματαιόδοξων ή αυταπατώμενων- ανθρώπινων απομιμήσεων;

Είμαστε κάτι σαν απρόσκλητοι παρατηρητές, μπορεί και να μας προσδιορίσετε και ως χρονοταξιδιώτες. Και όχι οι μοναδικοί που σας έχουν επισκεφτεί, κατά τους ιστορικούς και μη καιρούς σας, από διάφορες και διαφορετικές "φυσαλίδες" του υπερσύμπαντος. 'Εχουμε αφιχθεί στη σκοτεινή τεχνοκρατική εποχή σας -κάτι ανάλογο με αυτό που εσείς ονομάσατε μεσαίωνα- ερχόμενοι από το χωρόχρονο μιας άλλης, παράλληλης γης. Είμαστε οι ταξιδιώτες από ένα άλλο κόσμο, πιθανόν κι από μια κρυσταλλωμένη εκδοχή του δικού σας μέλλοντος, εκδιαμέτρου αντίθετο από το παρόν σας και τις κυρίαρχες ατζέντες για το μέλλον του.

Είμαστε οι αγγελιοφόροι μιας εποχής που η πολύ προηγμένη τεχνολογία βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και στηρίζει την ανθρώπινη δημιουργία, αναδεικνύει το μεγαλείο της ευφυίας της. Και -όπως είναι εύλογο για εμάς αντίθετα με εσάς, απ'ότι έκπληκτοι διαπιστώνουμε- απελευθερώνει την πολυτάλαντη ανθρώπινη φύση από την επονείδιστη τεχνητή ανάγκη-κάτεργο της μισθωτής εργασίας. Είμαστε οι ένοικοι μιας ουτοπίας, τόσο εξωφρενικής για τους εκμεταλλευτές σας με τη δική σας συναίνεση, όπου η υποστηριζόμενη από τις καινοτόμες και πολυσύνθετες τεχνολογικές εφαρμογές παραγωγή προσφέρει αφειδώς στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα. Για την αρμονκή ανάπτυξη και συνύπαρξη σώματος και πνεύματος.

Ο τρόμος είναι το "τρέμουλο" και ο εφιάλτης είναι ο "άλτης" επί κάποιου



Τρόμος. Ο τρόμος είναι το τρέμουλο. 

Είναι οι ακούσιες κινήσεις των μελών του σώματος, δηλαδή κινήσεις που ένας ασθενής δεν μπορεί να τις σταματήσει με τη θέλησή του. Τέτοιες κινήσεις είναι ο Tρόμος, η Xορεία (σαν να χορεύει ο ασθενής), η Δυστονία, η Μυοκλονία, τα Τικς, κ.ά. (Επίσης, ακούσια μορφή κίνησης είναι και οι επιληπτικές κρίσεις). Ο τρόμος (τρέμουλο) είναι μια ακούσια κίνηση στα χέρια συνήθως, αλλά ίσως και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στο κεφάλι. Ο τρόμος έχει ρυθμικό χαρακτήρα, αυξάνεται όταν υπάρχει stress, ενώ εξαφανίζεται στον ύπνο. (Επίσης, η υπερβολική σωματική κόπωση ή η αϋπνία, μπορεί να προκαλέσουν τρόμο). Με τη δημοφιλή έννοια, Τρόμος σημαίνει ότι έχω τρομάξει τόσο πολύ που τρέμω από τον φόβο μου, με ασύστολες συσπάσεις του σώματος που δεν μπορώ να ελέγξω, τις λεγόμενες και σπασμωδικές (σπασμούς). Στην αντίληψη και στην ομιλία αντιστοιχεί με το «Τρομώδες Παραλήρημα» (delirium tremens). Το Τρομερό (Tremendous), εκείνο που προκαλεί το ανεξέλεγκτο τρέμουλο. Shock (shake, τρέμω, ανακινώ). 


Στα Ευαγγέλια αναφέρεται ένας τόπος εξορίας της ψυχής όπου είναι «ο τρόμος, ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων». («Ούτω θέλει είσθαι εν τη συντελεία του αιώνος θέλουσιν εξέλθει οι άγγελοι και θέλουσιν απόχωρίσει τους πονηρούς εκ μέσου των δικαίων και θέλουσι ρίψει αυτούς εις την κάμινον του πυρός. Εκεί θέλει είσθαι τρόμος και ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων...» Ματθ.ιγ:49-50) 

Το μαγικό λυχνάρι!

(Πώς να είστε το δικό σας τζίνι και να κάνετε την κάθε επιθυμία σας να βγει αληθινή)



Εισαγωγή 

Έχετε σκοντάψει επάνω στο δικό σας μαγικό λυχνάρι . Τα μυστικά αυτού που κρατάτε στα χέρια σας αποκαλύπτεται τώρα σε σας και η κάθε επιθυμία σας πραγματοποιείτε εύκολα. Δεν είναι ατύχημα το γεγονός που βρήκατε αυτόν τον θησαυρό. Καθοδηγηθήκατε από ένα εσωτερικό φως (του λυχναριού σας) που ξέρει πού να βρει και να σας καθοδηγήσει να βρείτε τις σωστές πληροφορίες στον ακριβή χρόνο που είστε έτοιμοι να το λάβετε. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά ονόματα για αυτό το εσωτερικό φως που μας καθοδηγεί όπως η υψηλότερη δύναμη, υψηλότερος εαυτός, ο Θεός, η άπειρη νοημοσύνη, η καθολική νοημοσύνη, ο θείος κόσμος, το υποσυνείδητο, υψηλότερη συνείδηση και πολλές άλλες. Δεν είναι σημαντικό πως ονομάζουμε αυτό το εσωτερικό φως. Είναι σημαντικότερο να ξέρουμε ότι είναι πάντα μαζί μας, αποκαλύπτοντας απαντήσεις στις ερωτήσεις μας, και στέλνοντας μας την καθοδήγηση προς τη βελτίωσή μας. 

Τα βασικά

Προτού αρχίσετε να φανερώνεται αυτά που η καρδιά σας επιθυμεί πρέπει να ξέρετε μερικά βασικά του σύμπαντος. Δεν θα χρειαστείτε πτυχίο στην κβαντική φυσική για να τα καταλάβετε. Είναι απλός μερικοί απλοί νόμοι και κανόνες που χρειάζεστε να έχετε υπόψη σας. 

Καταρχήν το σύμπαν είναι άφθονο - Υπάρχει ένα ατελείωτο ποσό διαθέσιμο για τον καθένα. Είναι όπως όταν ένας σπόρο που πέφτει από ένα δέντρο στην πλούσια προστασία των φύλλων και του χώματος για να βλαστήσει ένα δέντρο, το οποίο μεγαλώνει για να παραγάγει περισσότερα φύλλα και φρούτα και σπόρους. Το σύμπαν επεκτείνεται πάντα και είναι δικαίωμά σας να έχετε όλα όσα επιθυμείτε. Κάποιοι αισθάνονται πως είναι λάθος να θέλουν μια πλούσια ζωή, αλλά όπως το δέντρο, χρησιμοποιούμε τα πλούτη μας για να παραγάγουμε περισσότερα και να επεκταθούμε προς τον υψηλότερο σκοπό μας. Δεν είναι πια απαραίτητο να ανησυχήσουμε ή να αισθανθούμε ζηλόφθονοι σε όσους έχουν περισσότερα από εμάς . Ξέρουμε ότι το σύμπαν είναι πλήρης από πλούτη και ευημερία, ώριμο για να επιλέξουμε τη θα πάρουμε από αυτό. 

Όλα πάντα περιέχουν ενέργεια που δονείτε - Όλα είναι ενέργεια συμπεριλαμβανομένης της καρέκλας που κάθεστε, τα ενδύματα που φοράτε, και οι σκέψεις που κάνετε. Όσο πιο αργή η δόνηση είναι, τόσο πιο στερεό και εφικτό στο άγγιγμα το αντικείμενο είναι.

Αφροδίτη η αρχέγονη Θεά της Φύσης και του Έρωτα

The Birth of Venus
Ουρανία, πολυτραγουδισμένη Αφροδίτη, γενέτειρα Θεά,
τις τρεις μοίρες κυβερνάς κι όλα τα γεννάς,
όσα στον ουρανό υπάρχουν και στην πολύκαρπη τη γη
και στο βυθό του πόντου, Μητέρα των Ερώτων,
έλα, γέννημα θεϊκό της Κύπρου...
(Ορφικός Ύμνος 55, μετ. Χ. Μήνη)
Η γοητευτική μορφή της θεάς, αισθησιακή και γεμάτη μυστήριο, μου έδωσε την έμπνευση να ψηλαφήσω τις ποικίλες διαστάσεις της μέσα από τα αρχαία κείμενα, τη μυθολογία και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Έγινε έτσι το έναυσμα να διεισδύσω στα βάθη του χρόνου για να ανακαλύψω έναν αλλιώτικο κόσμο -τις ειρηνικές, αταξικές, προπατριαρχικές κοινωνίες που τιμούσαν το Θηλυκό και τον έρωτα.
Ξεπροβάλλουν μέσα από τη μυθική περιγραφή του Ησίοδου για μια περίοδο στο παρελθόν όπου οι άνθρωποι ζούσαν χαρούμενα και αρμονικά απολαμβάνοντας την αφθονία των καρπών που τους έδινε η γη(Έργα και Ημέραι, στ. 109 κ.ε.). Τους ονομάζει Χρυσό Γένος κι ο νους μου πηγαίνει στη «χρυσή Αφροδίτη», όπως την αποκαλούσαν στην αρχαιότητα. Ο φιλόσοφος Εμπεδοκλής επιβεβαιώνει τις σκέψεις μου, καθώς μιλά για τις γυναίκες και τους άνδρες μιας παλιότερης εποχής:
Δεν λάτρευαν κανένα θεό Άρη ούτε της μάχης την αντάρα
ούτε ήταν ο Δίας βασιλιάς τους ούτε ο Κρόνος ούτε ο Ποσειδώνας,
παρά βασίλευε η Κύπρη [σ.σ. η Αφροδίτη].
Αυτήν εξευμενίζανε με αγάλματα ιερά,
με ζώων ζωγραφιές, με αρώματα λογής λογής,          
ατόφια σμύρνα θυσιάζοντας κι ευωδιαστό λιβάνι,
σπονδές στο χώμα χύνοντας από ξανθό μέλι. 
(Καθαρμοί, απόσπασμα 128)

Ο Φόβος της Αποτυχίας

Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί της αποτυχίας, καθώς ο κάθε άνθρωπος διαθέτει διαφορετικά σημεία αναφοράς, συστήματα πεποιθήσεων και διαφορετικές αξίες. Μία αποτυχία για έναν άνθρωπο μπορεί να είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωήςγια κάποιον άλλον...
Στη διάρκεια της ζωής όλων, εκδηλώνεται ο φόβος της αποτυχίας. Όμως, οφόβος της αποτυχίας (που ονομάζεται και "ατυχοφοβία") επικρατεί όταν του επιτραπεί να δημιουργήσει εμπόδια και να αποτρέψει την πρόοδο, τα βήματα προς τα εμπρός.
Οι αιτίες του φόβου της αποτυχίας είναι πολυ-παραγοντικές. Συγκεκριμένα, οι επικριτικοί ή οι μη υποστηρικτικοί γονείς συνδέονται με μια από τις αιτίες για μερικούς ανθρώπους, επειδή, υπήρχε συστηματική υπονόμευση ή ταπείνωση στην παιδική ηλικία, τα οποία μετατράπηκαν σε αρνητικά συναισθήματα και μεταφέρθηκαν στην ενήλικη ζωή.
Επίσης, ένα τραυματικό γεγονός μπορεί να είναι μια αιτία. Για παράδειγμα, πριν από μερικά χρόνια σε μία σημαντική παρουσίαση, μπροστά σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, η απόδοση δεν ήταν και τόσο καλή. Η εμπειρία αυτή, εφόσον αξιολογηθεί ως απαίσια ή τραγική, μεταφράζεται ως αποτυχία και σε μεταγενέστερα γεγονότα εκδηλώνεται ως φόβος αποτυχίας.
τα Σημάδια του Φόβου της Αποτυχίας

Ο ρόλος της αναπνοής στη θεραπεία των ψυχολογικών/ψυχοσωματικών προβλημάτων

Η αναπνοή μας είναι η βασική ένδειξη που διαχωρίζει τους ζωντανούς από τους νεκρούς. Είναι μια θεμελιώδης λειτουργία ζωτικής σημασίας για την υγεία του σώματος και του νου. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε επίγνωση της αναπνοής μας και τη θεωρούμε δεδομένη. Επιπλέον, συνήθως δεν έχουμε την πλήρη, δέουσα αναπνοή για βέλτιστη υγεία.
Αν παρατηρήσουμε ένα νεογέννητο μωρό που είχε φυσιολογική εγκυμοσύνη και τοκετό, θα παρατηρήσουμε έναν βαθύ, οργανικό τρόπο αναπνοής ενώ στους περισσότερους ενήλικες, η αναπνοή είναι περιορισμένη και ρηχή.
Οι περισσότεροι ενήλικες έχουμε χάσει την πλήρη οργανική αναπνοή μας λόγω συναισθηματικών και σωματικών τραυμάτων από την παιδική ηλικία. Συνήθως ένας ενήλικας αναπνέει μόνο από ένα από τα 3 τμήματα του στήθους που είναι δυνητικά διαθέσιμα για να βοηθήσουν τη διαδικασία της αναπνοής: κοιλιά, διάφραγμα και πάνω μέρος του θώρακα. Δυνητικά, όλοι μπορούμε να αναπνεύσουμε με ένα ρυθμικό τρόπο από το τμήμα της κοιλιάς, του διαφράγματος και του πάνω μέρους του θώρακα. Κάθε τμήμα ή θάλαμος, παίζει ρόλο στη διαδικασία της αναπνοής. Η αναπνοή στην πραγματικότητα λειτουργεί από ένα μέρος των μυών του ηλιακού πλέγματος που ανοίγουν και λειτουργούν σαν μια φυσούνα που ρουφάει αέρα μέσα στην κοιλιά.
Συνήθως δεν απορροφάμε αέρα σθεναρά. Όταν είμαστε χαλαροί και νιώθουμε καλά τότε και οι τρεις θάλαμοι λειτουργούν συνεργατικά για να παράξουν πλήρη οργανική αναπνοή. Όταν είμαστε σε μια κατάσταση ασθένειας, ο ένας ή δύο θάλαμοι της αναπνοής περιορίζονται ή κλείνουν και οι υπόλοιποι θάλαμοι πασχίζουν να αντισταθμίσουν γι’ αυτούς.

Γιορτές τέλος! Ώρα για αποτοξίνωση



Οι διατροφικές κραιπάλες των Χριστουγέννων ανήκουν στο κοντινό παρελθόν.

Η γαλοπούλα, το χοιρινό, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι σοκολατένιοι κορμοί, τα ποτά αλλά και οι υπόλοιποι πειρασμοί σας έβγαλαν εκτός… προγράμματος με συνέπεια ο δείκτης της ζυγαριάς να ανεβαίνει την ανηφόρα.
Οι εορταστικές ημέρες φτάνουν στο τέλος τους και είναι ώρα για αποτοξίνωση ώστε  να «ξεκουράσετε» λίγο κάτον οργανισμό σας από το πολύ τις λιπαρές επιλογές που κάνατε τόσες μέρες.
Μάθετε τι να κάνετε:

Χοληστερίνη: Πως θα τη ρίξετε μετά τις γιορτές



Η αυξημένη χοληστερίνη είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί δυο στους πέντε συμπολίτες μας.

Όταν η χοληστερίνη παράγεται σε υπερβολική ποσότητα  τότε μπορεί να προκαλέσει την δημιουργία αθηρωμάτων και κατ’ επέκταση να αυξήσει τις πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια.
Η μείωση της χοληστερίνης επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής και την αύξηση της φυσικής άσκησης.
Έρευνες υποστηρίζουν ότι μια απώλεια κιλών της τάξης του 5-10% του σωματικού βάρους μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της  μέχρι και 15-18% ενώ η γυμναστική βοηθά στην αύξηση της καλής (HDL) και στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL).
Έξυπνα tips

Μια Νέα Χρονιά σε ένα Δύσκολο Περιβάλλον

Συμβουλές για μια Καλή Χρονιά

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

Το 2016 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά σε ένα ασταθές περιβάλλον τόσο στην χώρα μας όσο και παγκόσμια, σε συνέχεια μιας σειράς δύσκολων ετών.

Τα τελευταία 6 χρόνια έφεραν βίαιες αλλαγές στη κοινωνία και στη ζωή μας. Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα εξαλείφονται ή έχουν πάψει να υπάρχουν.  Το κοινωνικό κράτος, μια ασφαλής και σταθερή δουλειά, ένα σίγουρο μέλλον, μια καλή σύνταξη και ένα συνεχώς βελτιούμενο και αναπτυσσόμενο περιβάλλον είναι πράγματα που έχουν πλέον αρχίσει να ανήκουν στις όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος. 
Παρότι το τίμημα που πληρώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας είναι βαρύ και οι αλλαγές βίαιες αυτό δεν σημαίνει ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι αρνητικά. Για να μπορέσει όμως κανείς να δει ή να αντιδράσει θετικά σε κάτι που συμβαίνει θα πρέπει πρώτα να το κατανοήσει. 
Η πληροφόρηση όμως γίνεται κατά ένα μεγάλο μέρος μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Και η “πληροφόρηση” μας μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχει σκοπό να μας εκπαιδεύσει ώστε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει, δεν είναι εξάλλου αυτός ο σκοπός τους. Ο στόχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πληροφόρησης είναι η καθήλωση της προσοχής του θεατή. Αυτό όμως που χρειαζόμαστε είναι ακριβώς το αντίθετο.  
Τα τελευταία 20 χρόνια μέσα στα πλαίσια της μελέτης της ιατρικής και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε χρειάστηκε αναπόφευκτα να εμβαθύνω και να μελετήσω πέρα από τις συνθήκες ζωής και τις κοινωνικές και ιστορικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής μας σήμερα. Προσπαθώ κατά το δυνατόν να διατηρήσω ένα εξωτερικό σημείο παρατήρησης των πραγμάτων και να αντλήσω πληροφορίες που να είναι χρηστικές ώστε να με βοηθούν να βελτιώσω την υγεία και τις καταστάσεις διαβίωσης σε όσο μεγαλύτερη σφαίρα επιρροής είναι εφικτό. 

Έρχεται καταιγίδα!

editorial-4-1
Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός
Το 2015 ήταν μια χρονιά με έντονες, πυκνές και ενίοτε «δραματικές» εξελίξεις – μιλώντας ιδιαίτερα για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Όλοι οι οιωνοί ωστόσο προϊδεάζουν ότι και το 2016 δεν θα υστερήσει όσον αφορά την ένταση, την πυκνότητα και τη «δραματικότητα» των εξελίξεων. Και ήδη η πρώτη πολιτική καταιγίδα έχει προαναγγελθεί, για το διάστημα από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Το «βαρομετρικό χαμηλό» που σχηματίζεται αφορά το μείζον θέμα του Ασφαλιστικού, όπου «παίζονται» τόσο οι τύχες της κυβέρνησης όσο και η κατεύθυνση των πολιτικών εξελίξεων.
Από όσα λέγονται αυτές τις μέρες, τα περισσότερα έχουν απλώς επιφανειακή – επικοινωνιακή σημασία. Υπάρχουν όμως και κάποια (από αυτά που περνούν συνήθως απαρατήρητα…) τα οποία λένε όλη την αλήθεια. Και η δήλωση των ημερών που λέει τουλάχιστον τη μισή αλήθεια προέρχεται από τα χείλη του πλέον αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης, του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου ότι
«οι αποκλίσεις στα προτεινόμενα ποσοστά των συντάξιμων αποδοχών είναι σημαντικές ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους θεσμούς». Για την ακρίβεια, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης 62% (από 65% που είναι σήμερα), ενώ σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, το «κουαρτέτο» των δανειστών ζητεί ούτε λίγο ούτε πολύ ποσοστό αναπλήρωσης 48%!!!
Αν αυτή είναι η μισή αλήθεια, η άλλη μισή είναι ότι οι δανειστές απορρίπτουν τα μέτρα αύξησης των εισφορών, θεωρώντας ότι είναι αντι-αναπτυξιακά και ότι θα επιδεινώσουν θεμελιώδεις παραμέτρους (ρυθμούς ανάπτυξης, ανεργία, εισπραξιμότητα εισφορών). Ιδιαίτερα το ΔΝΤ, το οποίο παρά τις επιθυμίες της κυβέρνησης παραμένει ακλόνητο στο ελληνικό πρόγραμμα, όχι μόνο απορρίπτει εμφατικά τέτοια μέτρα, αλλά ζητάει μεγαλύτερη φιλελευθεροποίηση στην αγορά εργασίας (ομαδικές απολύσεις, νέα μείωση του κατώτερου μισθού κ.λπ.).

Οι αξίες αναδεικνύονται όταν δοκιμαζόμαστε!


axiesτου Γιάννη Αραχωβίτη
Τώρα που πιάσανε τα κρύα, τα δύσκολα για τους άστεγους και για τα αδέσποτα, ας δώσουμε τον ένα μας χιτώνα σε αυτούς που τον χρειάζονται.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και πραγματικά το να ζητάς από κάποιον να είναι ελεήμονας ίσως και να μην είναι το ευκολότερο πράγμα. Όμως όλοι μας μέσα μας, βαθιά μέσα στην καρδιά μας, ξέρουμε ότι έχουμε περίσσευμα. Μπορούμε να δώσουμε κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Κάτι που για μας δεν είναι απαραίτητο αλλά για κάποιον άλλο μπορεί να κάνει τη διαφορά στις μέρες που περνάμε.
Άλλωστε οι πραγματικές αξίες αναδεικνύονται όταν δοκιμαζόμαστε και όχι όταν είμαστε στην άνεση. Τότε είναι που ξεχωρίζουν όσοι εννοούν αυτά που λένε. Τότε είναι που οι πράξεις τους δείχνουν την ανθρωπιά τους και το μεγαλείο της ψυχής τους.
Και δεν έχει σημασία που χαρίζεις το χαμόγελο και την ζεστασιά της ψυχής σου. Μια καλή πράξη είναι καλή και η καλοσύνη είναι σημαντική ανεξάρτητα από το μέγεθος της δωρεάς. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Τα πάντα μετρούν σε αυτούς που βρίσκονται στην ανέχεια.

Φτηνοί τρόποι για να ζεστάνετε το διαμέρισμά σας

Φτηνοί τρόποι για να ζεστάνετε το διαμέρισμά σαςΜπορεί να μην έχετε συναντήσει μέχρι στιγμής το τσουχτερό κρύο του χειμώνα... αλλά από τα μέσα Νοεμβρίου σίγουρα θα χρειαστείτε φθηνούς τρόπους για να ζεστάνετε το σπίτι σας. Μέσα στην κρίση, οι πολυκατοικίες, που ανοίγουν το καλοριφέρ, είναι μετρημένες στα δάχτυλα, καθώς οι περισσότεροι αναζητούν οικονομικές λύσεις θέρμανσης. Στόχος τους... να μην "εξατμίζεται" ο μισθός από το πορτοφόλι τους! Οι παρακάτω τρόποι θα σας δείξουν πως να κρατήσετε ζεστό το διαμέρισμά σας με ελάχιστα έξοδα.
Αφήστε το φως να γεμίσει το δωμάτιο
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανοίξτε τις κουρτίνες στα παράθυρα της νότιας πλευράς του σπιτιού. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τις βροχερές ημέρες. Καθώς απλώνεται η νύχτα, κλείστε τα πατζούρια και τις κουρτίνες, προσθέτοντας λίγη περισσότερη μόνωση στο διαμέρισμα. Σημαντικό είναι να βάλετε βαριές κουρτίνες, ώστε να συγκρατούν τη θερμότητα στο χώρο.
Χρησιμοποιήστε μια θερμάστρα ή ηλεκτρική κουβέρτα
Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να πείτε "ναι" στην ηλεκτρική ενέργεια. Αγοράστε μια θερμάστρα που μπαίνει στην πρίζα ή μια σόμπα και απολαύστε την οικονομική θέρμανση. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί το σπίτι, αλλά σίγουρα θα σας έρθει πιο φθηνά. Εναλλακτικά, βάλτε μια ζεστή ηλεκτρική κουβέρτα στο κρεβάτι ή τον καναπέ.
Μην αφήνετε "γυμνά" τα πατώματα
Τα χαλιά ή τα χοντρά ριχτάρια στο καθιστικό είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί η ζεστασιά στο σπίτι. Είτε έχετε ξύλινα πατώματα, είτε πλακάκια, σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι είναι ιδιαίτερα κρύα τις πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα. Εάν δεν έχετε χαλιά, μπορείτε να ρίξετε ακόμα και μια λεπτή κουβέρτα, ώστε να προστατέψετε τα πόδια σας από τα κρυοπαγήματα, ιδίως, εάν μένετε σε ισόγειες κατοικίες ή τον πρώτο όροφο.

ΝΗΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΗΛΕΙΔΕΣ, H ΠΥΛΟΣ

Βάσω Δενδροπούλου

Φωτογραφία: Ο Νέστορας δέχεται το βραβείο Σοφίας από τον Αχιλλέα, Charles-Philippe (1798-1876)
Ο Νηλέας, ο γιος του Ποσειδώνα είχε έρθει από τη Θεσσαλία στη Μεσσηνία όπου έχτισε την Πύλο. Από το γάμο του με τη Χλωρίδα την κόρη του Ορχομένιου Αμφίονα, απέκτησε δώδεκα γιους και μια κόρη την Πηρώ. Ένας από τους γιους του ο Περικλύμενος είχε πάρει από τον παππού του το χάρισμα της μεταμόρφωσης σε πουλί, σε έντομο, σε ζώο σε οτιδήποτε κι άν ήθελε.
Όταν ο Ηρακλής θέλοντας να τιμωρήσει το Νηλέα (που είχε αρνηθεί να τον εξαγνίσει από τον φόνο που είχε διαπράξει), παρουσιάστηκε με το στρατό του μπροστά στα τείχη της Πύλου οι Πύλιοι μαζί με τους γιους του Νηλέα βγήκαν να υπερασπιστούν την πόλη τους. Ο Περικλύμενος, σκότωσε πολλούς από τους άντρες του και θέλοντας να σκοτώσει τον ίδιο τον Ηρακλή, μεταμορφώθηκε σε μέλισσα, έτσι ώστε να βρεθεί πολύ κοντά του και καθώς θα έπαιρνε την ανθρώπινη μορφή του θα μπορούσε να τον σκοτώσει. Η Αθηνά, όμως η οποία προστάτευε τον ήρωα του υπέδειξε το αληθινό πρόσωπο της μέλισσας και ο Ηρακλής τη σκότωσε. Αμέσως μετά, σκότωσε τους δέκα γιους του Νηλέα και εκπόρθησε την Πύλο. Ο μόνος επιζών από τους Νηλείδες ήταν ο Νέστορας παιδί ακόμη.

Διωξε Τωρα το Κρυωμα!

 Ξέρεις πώς να κολλήσεις ένα κρυολόγημα, μάθε τώρα πώς θα το ξεφορτωθείς.
 

Στρατηγική 1: Φάε πρωινό εναντίον των ιών
Ξύπνησες κουρασμένος και άρρωστος; Βάλε στόχο να τρως 1.200 θερμίδες κάθε πρωί μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Όχι, φυσικά, αυγά με μπέικον. Δοκίμασε ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με σταφίδες και γάλα 1,5%, ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, δύο φέτες ψωμί με μέλι και φυτικό spread, όπως το Βecel, κι ένα γιαούρτι 2% λιπαρά με φρούτα.

Στρατηγική 2: Ρούφα τον εχθρό
Αντάλλαξε τον απογευματινό σου καφέ με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Μην ανησυχείς, έχει καφεΐνη για να σε κρατήσει ξύπνιο, αλλά έχει κι άλλη δράση. Ξεκίνα στην πρώτη ένδειξη κρυολογήματος και θα μπορέσεις να σταματήσεις τον ιό. Το τσάι έχει την ίδια δράση που θα είχε αν έμενες σπίτι για 2-3 μέρες αντί να πας στη δουλειά. Αν το θες γλυκό, πρόσθεσε λίγο μέλι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα