Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Αστρικη Προβολη,  η οποία  συχνά-με μεγαλύτερη ακρίβεια-αποκαλείται  ΕΚΤΟΣ  ΣΩΜΑΤΟΣ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Τι είναι η Αστρικη Προβολη

Με τον καθένα από τους ορούς αυτούς εννοούμε την κατάσταση κατά την οποία το σώμα είναι παθητικό , σαν να κοιμάται ,ενώ το συνειδητό μυαλό είναι σε εγρήγορση σχετικά με ότι συμβαίνει ,αλλά από μια άποψη διαφορετική από αυτήν του φυσικού σώματος και μπορεί να συμβεί αυθόρμητα και φυσικά.
 Επειδή η εκτός σώματος εμπειρία είναι ένα απόλυτα φυσικό πράγμα και   μπορεί να συμβεί σε όλους.
Πρώτον ,έχουμε το είδος που ,μέσα στην φύση των πραγμάτων ,πιο συχνά ανακαλύπτετε ή ακούτε γι’ αυτό : δηλαδή το είδος της εμπειρίας κατά το οποίο άνθρωποι τριγυρίζουν πάνω στη γη ,βλέποντας φίλους κι εκτελώντας διαφορά έργα ,όπως θεραπείες. Μπορείτε στην πραγματικότητα να δείτε το οποίο ζήτημα σας ενδιαφέρει .Μετά υπάρχει το άλλο είδος περιπέτειας ,κατά την οποία ταξιδεύετε ,όχι πια μέσα στον υλικό κόσμο αλλά στον αστρικό κόσμο οποίος είναι πέρα απ’ τον υλικό .Καμιά φορά ,αν θέλετε ,θα γίνετε ικανοί να αλλάζετε τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο και το αποτέλεσμα ,όπως θα δείτε στην καθημερινή σας ζωή ,θα είναι μια πραγματική αλλαγή στο υλικό επίπεδο.
Το σχεδιαγραμμα στην επομενη σελιδα σας δινει ολοους τους ορους που θα χρησιμοποιησουμε,σε σχεση με την ψυχη.Ενα πλεονεκτημα των πιο¨αποκρυφων¨ορων είναι ότι μας βοηθουν να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι όταν λεμε αυτό που εννοουμε.
Μεσα στο αστρικο σωμα υπαρχουν ξεχωριστα ¨οργανα¨που γενικα αποκαλουνται ¨τσακρας¨ή ¨λωτοι¨στα αποκρυφιστικα συστηματα της ανατολης,και ¨κεντρα δραστηριοτητας¨στα δυτικα συστηματα.Αυτα τα κεντρα δραστηριοτητας είναι ζωτικες πυλες αναμεσα στα επιπεδα υπαρξης.
Εχουμε δει ότι ο συνηθισμενος ομαλος ανθρωπινις τροπος για να πληροφορειται η συνειδηση σχετικα με το καθετι που συμβαινει εξω από αυτην,είναι μεσω ενός φορεα καποιου ειδους.Στη συνηθισμενη της κατασταση η συνειδηση εχει τρεις φορεις:

  • Το φυσικο σωμα
  • Το αστροσωμα ή αστρικο σωμα
  • Το νοημοσωμα ή διανοητικο σωμα
Αυτό που βγαινει εξω από το φυσικο σωμα κατά την προβολη –εσκεμμενα ή όπως αλλιως,μονο του ή με το συνειδητο μυαλο-είναι μερος από την ουσια του αστρικου σωματος.Οπωσδηποτε ένα μερος οσο η ζωη διαρκει.
Αυτή η αστρικη ουσια μπορει να εκτιναχθει από το αστρικο σωμα με τεσσερις δοαφορετικους τροπους:
  1. Αθελητα,και χωρις συνειδηση
  2. Αθελητα,και με συνειδηση
  3. Θεληματικα,και χωρις συνειδηση
  4. Θεληματικα,και με συνειδηση

Χαμηλός σίδηρος: Με αυτές τις τροφές θα τον ενισχύσετε



Ο σίδηρος, είναι άκρως σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αφού τροφοδοτεί με οξυγόνο όλα τα μέρη του σώματος.

Δείτε με ποιες τροφές θα τον ενισχύσετε
Αποξηραμένα βότανα
Μελέτη απέδειξε ότι το αποξηραμένο θυμάρι περιέχει τον περισσότερο σίδηρο απ’ όλα, με 124 mg στα 100 γραμμάρια.
Ακολουθεί ο αποξηραμένος μαϊντανός με 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης ανά κουταλιά της σούπας και ο αποξηραμένος δυόσμος με 10% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Κακάο και σοκολάτα
Η καθαρή σοκολάτα χωρίς λίπη, γάλα ή ζάχαρη είναι αυτή που παρέχει τον περισσότερο σίδηρο καθώς αγγίζει τα 36 mg στα 100 γραμμ.

Σιίτες vs Σουνίτες: Το χρονικό ενός αιωνίου πολέμου

Σιίτες vs Σουνίτες: Το χρονικό ενός αιωνίου πολέμου

Η διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή τον αποκεφαλισμό του ιεροκήρυκα Νιμρ αλ Νιμρ για τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν, δεν είναι καθόλου καινούργια, αντιθέτως θα έλεγε κανείς πως περνά περιόδους ύφεσης και έξαρσης καθώς έχει να κάνει με τα δυο ισλαμικά δόγματα.
Οι Σουνίτες είναι ένας από τους δύο κύριους κλάδους του Ισλάμ. Δίνουν έμφαση στην σούνα (παράδοση) του προφήτη Μωάμεθ. Ορισμένες φορές οι σουνίτες μουσουλμάνοι αναφέρονται ως «ορθόδοξοι». Πάντως είναι το πολυπληθέστερο από τα δύο κύρια ισλαμικά «δόγματα».
Η επικρατούσα θρησκεία στην Αραβία πριν την εμφάνιση του Ισλάμ ήταν ένας συνδυασμός ανιμισμού και πολυθεϊσμού.
Ευρέως διαδεδομένη ήταν η λατρεία πνευμάτων που κατοικούσαν στα δέντρα και στις πηγές των οάσεων.
Ανώτερος μεταξύ των θεοτήτων ήταν ο Αλλάχ, ο δημιουργός του κόσμου.
Επιπλέον, διαδεδομένη ήταν και η λατρεία των ιερών λίθων, για τους οποίους πίστευαν ότι περιέχουν κάποια δύναμη που μπορούσε να μεταδοθεί στον πιστό με την επαφή.

Εύθραυστα νύχια: Μήπως σπάνε με το παραμικρό;



Τα εύθραυστα νύχια δεν αποτελούν μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μπορεί να κρύβουν και προβλήματα υγείας.

Δείτε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες:
Αφυδάτωση
Ακόμα κι αν πίνετε υγρά, μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο νερό. Άλλες ενδείξεις αφυδατωμένου σώματος είναι τα σκουρόχρωμα ούρα, η ξηρότητα του στόματος και η απώλεια της όρεξης.
Ανεπάρκεια πρωτεΐνης
Τα νύχια σας αποτελούνται από κερατίνη και το εύκολο σπάσιμο των νυχιών μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε ανεπαρκείς σε αυτήν την πρωτεΐνη.

Τέλος χρόνου... μια νέα αρχή!

Τέλος χρόνου... μια νέα αρχή!

Άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι επικρατεί μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ευφορίας. Όλοι ζουν στο παρόν και ευδιάθετοι ασπάζονται τους πάντες. Χειραψίες, αγκαλιές, φιλοφρονήσεις, δώρα και, το κυριότερο όλων, η γνωστή και μη εξαιρετέα "τρε μπανάλ" φράση, η οποία συνοδεύει το ανεβοκατέβασμα των ποτηριών:
«Άντε και του χρόνου»!
Δυστυχώς,όμως, πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν δε γιορτάζονται παρά μόνο μια φορά το χρόνο. Τις άλλες 364 ημέρες του χρόνου όλοι έχουν «τα κεφάλια μέσα».
Το 99% του πληθυσμού απολαμβάνει πλήρη γαλήνη, ηρεμία, αγάπη και ευγνωμοσύνη μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα, Αργίες, ονομαστικές εορτές και στις διακοπές.
Το ξημέρωμα της δεύτερης ημέρας του χρόνου σού αφήνει μια πικρία. Μια αίσθηση θλίψης και μελαγχολίας σε πλημμυρίζει. Γνωρίζεις ότι από σήμερα η ζωή σου επιστρέφει "στα ίδια". Στην ίδια γνώριμη καθημερινή ρουτίνα.
«Παλιοζωή», αναφωνείς.
Τα χρόνια περνάνε. Τα όνειρα σου θάφτηκαν για πάντα στο υποσυνείδητό σου. Ο ενθουσιασμός και η γαλήνη είναι αναμνήσεις του παρελθόντος. Η ζωή σου ένα ακυβέρνητο καράβι. Τα χρόνια περνάνε. Ήδη περάσανε πολλά.
Ο χρόνος είναι ο αδυσώπητος εχθρός μας. Τον κυνηγάμε, μα ποτέ δεν τον προλαβαίνουμε. Ο χρόνος είναι ο τιμωρός και ο δήμιος της απόλαυσης της ζωής. Ή, τελικά, μήπως όχι;
«Δεν προλαβαίνω»
«Δεν έχω χρόνο»
«Άργησα»
«Σπατάλησα το χρόνο μου»
«Εάν είχα περισσότερο χρόνο»
«Πέρασαν τα χρόνια. Τώρα είναι αργά».
Συχνά «κατηγορούμαι» (μεταξύ άλλων) ότι εγώ είμαι "τυχερός"
«Εάν ήμουν στη θέση σου, τότε θα σου έλεγα...»
«Εσύ δεν έχεις οικογένεια»
«Εσύ δεν έχεις υποχρεώσεις»
Συγνώμη, αλλά για "κούνα" λίγο το κεφάλι σου!

Δεν μπορώ να σε ξεχάσω – 5 Λόγοι

δεν μπορώ να σε ξεχάσω

Σας έχει συμβεί να αισθανθείτε αυτό που λέμε ” όταν χάνεις κάτι καταλαβαίνεις την αξία του” ή η συνήθεια είναι κάτι που δεν μπορείτε να προσπεράσετε; Όταν μία γυναίκα λέει δεν μπορώ να σε ξεχάσω μπορεί να κρύβει πίσω πολλούς και διάφορους λόγους που συμβαίνει. Αυτό που τριγυρνάει στο μυαλό μας έχει να κάνει με το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε μία τέτοια κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο που σημαίνει πως μπορεί καλύτερο τρόπο να θεωρούμε ακόμα και την επανασύνδεση. Πολλές φορές δεν μπορούμε να ξεχάσουμε κάποιον έπειτα από μία μακροχρόνια σχέση αλλά και όταν τον ζήσουμε πάρα πολύ λίγο. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η συνήθεια της παρουσίας του συγκεκριμένου ανθρώπου και στην δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε προλάβει να ζήσουμε αυτά που επιθυμούμε. Επίσης στην δεύτερη περίπτωση τυχαίνει να έχουμε και την άνεση να ονειρευτούμε όπως θέλουμε την πορεία που δεν προλάβαμε μαζί του.
Δεν μπορώ να σε ξεχάσω! Άραγε ποιοι είναι οι λόγοι που δε μπορούμε να διαγράψουμε τον άνθρωπο που δεν είμαστε πια μαζί του; Μπορεί να φταίξαμε εμείς στον χωρισμό, μπορεί να μην δεχόμαστε απλά την απουσία του, μπορεί να τον έχουμε συνηθίσει ότι και αν συνέβαινε ή μπορεί ακόμα και να τραγικοποιούσαμε κάποιες καταστάσεις όσο τον είχαμε δεδομένο στην ζωή μας. Κάποιες φορές υπάρχουν λεπτές ισορροπίες στις σχέσεις που αν διαταραχτούν νιώθουμε έξω από τα νερά μας με συνέπεια να χάνουμε τον έλεγχο. Επίσης μπορεί το απότομο αίσθημα της μοναξιάς να μας φοβίζει και να μας οδηγεί σε πισωγυρίσματα. Πώς μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε την φράση “δεν μπορώ να σε ξεχάσω”; Φυσικά βρίσκοντας τον λόγο για τον οποίον συμβαίνει! Ποιος από τους παρακάτω πιστεύετε πως ταιριάζει καλύτερα στην δική σας περίπτωση;
Δεν μπορώ να σε ξεχάσω
1) Θεωρούμε πως φταίμε

Νυμφομανία: Τι συμβαίνει στο μυαλό μιας νυμφομανούς…

νυμφομανία


Στις ΗΠΑ, η βίβλος των ψυχικών διαταραχών «diagnostic and statistical manual of mental disorders» περιγράφει τη νόσο ως μια ψυχική ή και παθολογική κατάσταση μιας γυναίκας, κατά την οποία θέλει συνέχεια να κάνει σεξ, δίχως να νοιάζεται για τίποτε άλλο, δίχως καν να την ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις.

Απλά επιδιώκει τη συνουσία με οποιονδήποτε βρει μπροστά της. Το άτομο αυτό σπάνια έως ποτέ δεν νιώθει ικανοποίηση και συνέχεια ψάχνει για περισσότερα. Προσοχή όμως, σε καμία περίπτωση, μια γυναίκα που λατρεύει το σεξ, ακόμη και με διαφορετικούς συντρόφους, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως νυμφομανής.
Η γυναίκα νυμφομανής, ψυχαναγκάζεται, έχει μια αχαλίνωτη σεξουαλική δραστηριότητα, που δεν μπορεί να ελέγξει. Η νυμφομανία είναι πολλές φορές επικίνδυνη για την υγεία της γυναίκας ανφέρουν οι ειδικοί αφού μέσα στον παροξυσμό της δεν λαμβάνει καμία προφύλαξη με συνέπεια να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εκτεθεί σε κίνδυνο από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Η νυμφομανία είναι μια ψυχική αλλά και συναισθηματική διαταραχή, η οποία όμως μπορεί να συνοδεύεται και από άλλα προβλήματα ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, προσωπικότητας ή άλλων ψυχικών παθήσεων.
Ποια είναι όμως τα κυριότερα συμπτώματα που καθορίζουν μια τέτοια κατάσταση; Όλα ξεκινάνε από το μυαλό, τον εγκέφαλο και μετά από το κορμί.

Εφαρμογή στο κινητό μεταφράζει το κλάμα του μωρού! (ΒΙΝΤΕΟ)

κλάμα

Είναι γνωστό ότι τα μωρά κλαίνε πολύ, αλλά ο λόγος πίσω από την γκρίνια τους δεν είναι πάντα τόσο σαφής.

Τώρα, μια νέα εφαρμογή για “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα (smartphones), που ονομάζεται “Infant Cries Translator” και η οποία αναπτύχθηκε από ερευνητές στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Yunlin της Ταϊβάν, μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να “μεταφράζουν” το κλάμα του μωρού και να καταλαβαίνουν τι θέλει!
Ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, δρ Chang Chuan-yu, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η εφαρμογή αυτή μπορεί να διακρίνει τέσσερις διαφορετικές αιτίες του κλάματος ενός μωρού, όπως η πείνα, η λερωμένη πάνα, η υπνηλία και ο πόνος. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αξιολόγηση από τους χρήστες, η ακρίβεια της εφαρμογής μπορεί να φτάσει το 92% για τα βρέφη κάτω των δύο εβδομάδων. Όσο για τα βρέφη μέχρι ενός ή δύο μηνών, η ακρίβεια της εφαρμογής μπορεί να φτάσει μέχρι και 85%. Ακόμη και για τα μωρά τεσσάρων μηνών, η ακρίβεια μπορεί να φτάσει το 77%”.

Αδυνάτισμα: 4 τρόποι που κάνετε σαμποτάζ στον εαυτό σας

αδυνάτισμα

Μετράμε τις πρώτες μέρες του 2016 και ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι (αν όχι εκατομμύρια!…) έχουν ξεκινήσει με όρεξη (…) και πείσμα να ακολουθούν πιστά το νέο πλάνο υγιεινής διατροφής και σωματικής άσκησης, με το οποίο σκοπεύουν να χάσουν τα περιττά κιλά και να βελτιώσουν την υγεία τους.

Αλλά, λίγοι γνωρίζουν ότι αυτά τα σχέδιά τους για αδυνάτισμα, όσο και αν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, σαμποτάρονται από κάποιες συνήθειες και αποφάσεις που οι ίδιοι ακολουθούν καθημερινά.
Δείτε 4 τρόπους με τους οποίους μπορεί να βάζετε μόνοι σας εμπόδια στην προσπάθειά σας να εφαρμόσετε τη δίαιτα που ξεκινήσατε... πριν λίγες ημέρες:
  1. Κάνετε πάρα πολλά, πολύ σύντομα: Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να τηρούν κατά γράμμα το νέο διατροφικό τους πλάνο, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν και έντονη σωματική άσκηση αρκετές φορές την εβδομάδα. Έτσι, περίπου 3 εβδομάδες κατά μέσο από την ημέρα που ξεκινούν, δεν αντέχουν σωματικά και κυρίως ψυχολογικά και καταλήγουν να εγκαταλείπουν εντελώς την προσπάθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν αρχικά κάποια κιλά, τα οποία όμως αργότερα τα παίρνουν πίσω και με το παραπάνω. Αν δεν έχει αρκετή ενέργεια (μέσω των τροφών), ο οργανισμός εξαντλείται υπερβολικά από την άσκηση. Προσπαθήστε να παίρνετε περίπου 100 θερμίδες με ένα σνακ 30 λεπτά πριν ξεκινήσετε την γυμναστική (ένα φρούτο, ένα γιαούρτι ή μια μπάρα δημητριακών κλπ).

Πώς θα κατακτήσεις αυτά που θέλεις τη νέα χρονιά




Στο πέρασμα από τον έναν χρόνο στον άλλον πολλοί από εμάς μετράμε - κάνοντας  απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς - ανεκπλήρωτες επιθυμίες και απραγματοποίητους στόχους. Το ζήτημα είναι αν μπορούμε να τα πάμε καλύτερα τη νέα χρονιά.

Αναρωτιόμαστε τι δεν πήγε καλά ενώ είχαμε τη θέληση, τις ικανότητες, το ταλέντο ή την οργάνωση για να πετύχουμε όσα είχαμε στοχεύσει, αποδίδοντάς το σε παράγοντες όπως η κακή τύχη, οι δυσμενείς συνθήκες ή το πεπρωμένο. Μπορούμε, όμως, να τα πάμε καλύτερα τη νέα χρονιά; Μέσα από στοχευμένες λέξεις, η κοινωνιολόγος και διδάκτωρ ψυχολογίας Γεωργία Δηλάκη, μας δείχνει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, προτρέποντάς μας να εντάξουμε στη ζωή μας έννοιες και στρατηγικές, οι οποίες, όχι μόνο θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους που σχεδιάζουμε για τη νέα χρονιά, αλλά θα μας εξασφαλίσουν και μια ποιοτικότερη καθημερινότητα:
1. Αποφασιστικότητα:  Ξεκίνα τώρα!  Ο Γκαίτε είπε «Θέλεις στ’αλήθεια αυτό που θέλεις; Άδραξε τούτη τη στιγμή». Πες «όχι» στην αναβλητικότητα, που θα σε κάνει να χάσεις τον ενθουσιασμό σου – ο οποίος είναι ένα από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας. Σταμάτα να σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις ή πότε θα καταφέρεις να το ολοκληρώσεις. Άδραξε τη στιγμή και ξεκίνα να το πραγματοποιείς, αφήνοντας στην άκρη δικαιολογίες και προφάσεις - «δεν θα τα καταφέρω», «υπάρχουν πολλές δυσκολίες», «δεν θα αντέξω στο χρόνο» - που σε εμποδίζουν να μπεις στη δράση και σε κάνουν να σκέφτεσαι περιοριστικά.
2. Διεκδικητικότητα: Απέφυγε τον παθητικό τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους, από φόβο μήπως τους δυσαρεστήσεις ή δεν τα βγάλεις πέρα μαζί τους. Κάνε γνωστά τα «θέλω» σου και τα συναισθήματά σου στοχευμένα στους τομείς που σε ενδιαφέρουν –π.χ. σχέσεις, επαγγελματική καταξίωση- και διεκδίκησε δυναμικά αυτό που πιστεύεις ότι σου αξίζει. Δες κάθε στόχο που θέλεις να πετύχεις ή κάθε κατάσταση που βιώνεις από μια σκοπιά δυνατότητας και όχι αδυναμίας: «Μπορώ φέτος να πάρω το πτυχίο μου», «θα κερδίσω τη θέση που μου αξίζει στη δουλειά».

Έτσι θα βγάλετε την μούχλα από κάθε δύσκολο σημείο στο σπίτι


mold
Ακόμα κι όταν οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ό,τι το καλύτερο μπορούμε, πολύ συχνά η βρωμιά και η μούχλα “βρίσκει τον τρόπο” να μας ξεγελάει και να μην φεύγει από μερικά σημεία στο σπίτι.

Ένα από τα πιο συνήθη τέτοια σημεία είναι φυσικά η μπανιέρα που μαζεύει μούχλα στις γωνίες, εκεί που τα συνήθη καθαριστικά είναι πρακτικά αδύνατο να φτάσουν.
μούχλα
Όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν, μόλις μάθετε μια μοναδική νέα τεχνική που θα σας λύσει τα χέρια:

Ηλικιωμένοι


Κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει τη διάρκεια της ζωής του αν καταλάβει καλά ότι η βάση της μακροβιότητας είναι η διανοητική του κατάσταση.
Ας μην παραλείψουμε και τους άλλους παράγοντες υγείας.


(1)Η καθιστική ζωή εμποδίζει την αποβολή τοξινών


(2)Η ανθυγιεινή  ζωή το κάπνισμα κτλ   

        
(3)Η πολυφαγία. Όχι, ότι οι γιατροί είναι ανεπαρκείς  αλλά απλά πράγματα ίσως μας έκαναν να μην του είχαμε σχεδόν ποτέ ανάγκη. 


Ας δούμε το θέμα λίγο ποιο ανοιχτόμυαλα.


Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μέρα με την μέρα γερνούν, δεν μπορούν να έχουν υγεία και δύναμη. Αυτό περιορίζει την δυνατότητα του νου και κατά συνέπεια και του σώματος.


 Τα γηρατειά είναι ένα πτυχίο ζωής γιατί η πείρα οι γνωριμίες και η σοφία που έχει αποκτήσει κάποιος ύστερα από τόσα χρόνια δίνουν στον άνθρωπο την ικανότητα να κάνει σε 1 μονό χρόνο όσα θα έκανε σε 10 εάν ήταν νέος. 

Η αγνοία των ψυχολογικών νομών κάνει πρόωρα τον άνθρωπο γερασμένο και δυστυχισμένο. 

Η   ιδέα ότι οι δυνάμεις του θα αρχίσουν να τον εγκαταλείπουν και ότι δεν μπορεί να υπερβεί κάποια όρια, ασκεί πολύ κακή επίδραση πάνω στο σώμα. 

Εκείνος που   πιστεύει ότι το τέρμα τις ζωής του είναι τα 60;65;80; 

Σίγουρα δεν θα τα ξεπεράσει κατά πολύ. 

Η μονοτονία της ζωής και η έλλειψη ενδιαφέροντος για κάθε τι που συμβαίνει στον κόσμο φέρνουν πολύ γρήγορα τα γηρατειά. 

Πρέπει να ασχολείσαι με κάτι δημιουργικό έχοντας αισιοδοξία ότι θα το φέρεις σε πέρας. 

Οι ιδιότητες του εγκέφαλου και του σώματος γερνούν πολύ πιο γρήγορα από εκείνες που διατηρούνται σε συνεχή άσκηση. 

Π.χ. το καράβι που δεν ταξιδεύει καταστρέφεται πολύ ποιο γρήγορα από εκείνο που ταξιδεύει.

Περίεργοι τρόποι για να καταπολεμήσετε το άγχος

beating-stress

Μια βαθιά ανάσα μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει κάποιος όταν αισθάνεται άγχος. Αυτή είναι και η βασική, η πρώτη συμβουλή, που δίνεται σε άτομα που είναι στρεσαρισμένα και πιεσμένα από διάφορες καταστάσεις.

Δυνητικά, ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι για να νικήσει κάποιος το άγχος. Από ένα χαμόγελο μέχρι ένα χαλαρωτικό μπάνιο και από το διάβασμα ενός ωραίου βιβλίου μέχρι τη βόλτα με το κατοικίδιό σας είναι τεχνικές που βοηθούν στην καταπολέμησή του.
Διαβάστε παρακάτω πέντε περίεργους τρόπους που θα σάς βοηθήσουν να νικήσετε το άγχος.
1. Χαμογελάστε
Το χαμόγελο είναι μια καλή συμβουλή για την καταπολέμηση του στρες. Αν αναγκάσετε τον εαυτό σας να χαμογελάσει, ακόμα κι αν είναι ένα ψεύτικο χαμόγελο, θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα. Οταν ο άνθρωπος χαμογελάει αυτομάτως στέλνεται ένα σήμα στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος σκέφτεται πως ο άνθρωπος είναι χαρούμενος και αισθάνεται καλά και το άγχος υποχωρεί.
2. Διαβάστε ένα βιβλίο
Βυθίζοντας τον εαυτό σας στην ομορφιά ενός καλού βιβλίου έχετε βρει έναν ακόμα τρόπο να απαλλαγείτε από το άγχος απλά και ήρεμα. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν μεγάλη ανακούφιση στην ανάγνωση. Μπορείτε να διαβάσετε ένα σπουδαίο λογοτεχνικό κομμάτι ή ένα βιβλίο ψυχαγωγικό. Οτιδήποτε σας ταιριάζει και πάρει το μυαλό σας από την κατάσταση που σας στρεσάρισε, είναι κατάλληλο. Η βιβλιοθεραπεία βοηθά σε καταστάσεις άγχους και βελτιώνει την ποιότητα ζωής, όπως δείχνουν οι μελέτες.

«Χτίστε» παιδιά με αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση είναι ένα σημαντικότατο ψυχικό εφόδιο που θα συνοδεύει το παιδί σε όλη του τη ζωή και ίσως το πιο σημαντικό συστατικό της ευτυχίας. Η αγάπη που έχουν για τον εαυτό τους θα επηρεάσει το αν θα επιλέξουν να κάνουν μια δουλειά που αγαπούν, το αν θα παντρευτούν κάποιον που τους φέρεται σωστά, το αν θα φροντίσουν τα παιδιά τους αργότερα, το αν θα κάνουν κατάχρηση βλαβερών για την υγεία τους ουσιών, το αν θα κερδίσουν χρήματα με την αξία τους, το αν θα είναι ευτυχισμένα, ακόμη και το αν θα παρουσιάσουν ψυχοσωματικές ασθένειες.
children-jumpΗ αυτοεκτίμηση του παιδιού βάλλεται από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, αλλά και από την απλή, καθημερινή κριτική, τα λόγια εκείνα που λέμε μέσα στα νεύρα μας, χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε. Τα ίδια τα παιδιά όμως μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από όλα τα είδη κακοποίησης, αρκεί να τα έχουν διδαχθεί. Σκεφτείτε λοιπόν, είτε είστε γονείς είτε εκπαιδευτικοί είτε νοσηλευτές είτε συγγενείς είτε εθελοντές, ότι η εκπαίδευση στην αυτοεκτίμηση, μέσω παραδείγματος και διδασκαλίας, είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα παιδί.
«Χτίστε» την αυτοεκτίμηση των παιδιών

To HAARP στην 6η ταχύτητα και… πατημένο!



Μηηην τσακώνεστε με τον σύντροφό σας! Μηηην φοβάστε ότι ξαφνικά πάθατε κατάθλιψη! Μηηην καταναλώνετε άλλα παυσίπονα! Μηηην νομίζετε ότι πάθατε πρόωρη άνοια!

Απλά πάρτε τηλέφωνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ή το Εθνικής Άμυνας και ρωτήστε: Τι θα γίνει με το HAARP; Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτό το βιολί;

Χτες και σήμερα το μηχανάκι δουλεύει στο φουλ. Έχει βάλει την 6η ταχύτητα και γκαζώνει, στο απυρόβλητο, αφού ουδείς το ελέγχει, ουδείς αναρωτιέται τι σκατά κάνει, ουδείς μας δίνει ραπόρτο.
Εμείς δεχόμαστε όλη την ενέργειά του, ξυπνάμε – κοιμόμαστε κουδούνια κι ας περνάνε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που υπήρξαν ποτέ.

Ο μύθος της ελεύθερης επιλογής


ΕΙΚΟΝΑ---γενική,-παγίδα
Ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση της Τρόικας, όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, ενώ ο Κυριάκος για την εφαρμογή τους – η ουτοπία της Δημοκρατίας και της ελεύθερης αγοράς
Είναι φανερό πως ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, όσον αφορά την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου – ενώ είναι η χειρότερη, σε σχέση με την εφαρμογή τους στην πράξη. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο φανερό είναι πως ο Κυριάκος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την ψήφιση των μέτρων – ενώ την καλύτερη για την εφαρμογή τους.
Τα συμπεράσματα μου αυτά βασίζονται στο χαρακτήρα, στις πεποιθήσεις, στα κόμματα που εκπροσωπούν και στα δείγματα γραφής των δύο νεαρών ηγετών – εκ των οποίων ο ένας είναι ακόμη υποψήφιος για την αρχηγία του δικού του, έχοντας αντιμέτωπο το στρατόπεδο του ιδρυτή του κόμματος, το οποίο δεν συμπαθεί την πολιτική του καταγωγή.
Εάν ήμουν τώρα στη θέση της Τρόικας, έχοντας το διττό στόχο (α) αφενός μεν να εξαγοράσω για τους εντολείς μου τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, καθώς επίσης ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής (β) αφετέρου να ανακτήσει αργότερα η περιουσία που θα αγοράσω τις προηγούμενες τιμές της, έτσι ώστε να είναι κερδοφόρο το όλο εγχείρημα, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο.
Φυσικά θα πρόσεχα να μην διακινδυνεύσει η χώρα την έξοδο από την Ευρωζώνη, αφενός μεν για να μην απειληθεί το ευρώ, αφετέρου για να μη χαθούν τα χρήματα που θα επένδυαν οι εντολείς μου (εξαγορά τραπεζών κλπ.) – καθώς επίσης για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα της Lidl.
Σε μία χαμηλού κόστους περιοχή της διεθνούς βιομηχανίας δηλαδή, η οποία θα επέτρεπε την εγκατάσταση ξένων επιχειρήσεων που θα διασφάλιζαν επί πλέον τα τεράστια γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας – έχοντας πρόσβαση στα ενεργειακά της αποθέματα που θα είχα αγοράσει, όταν θα χρειαζόταν.

Οι Φανταστικοί Φίλοι των Παιδιών

του Nίκου Τσακνάκη

Κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας (3-6 χρονών), τα παιδιά πειραματίζονται με την πραγματικότητα. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους και μέσα από το φανταστικό παιχνίδι ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασιακού. Κατά την αναπτυξιακή αυτή περίοδο, είναι πολύ πιθανό ο γονιός να ακούσει: «Μπαμπά πρόσεχε θα πατήσεις το σκύλο μου!» ή «Μαμά μη κάτσεις εκεί. Κάθεται η καινούργια μου φίλη». Οι γονείς συνήθως ξαφνιάζονται στο άκουσμα τέτοιων φράσεων, όταν δε βλέπουν έναν αληθινό σκύλο ή μια αληθινή φίλη του παιδιού (Gleason, Sebanc & Hartup, 2000; Davis, Meins & Fernyhough, 2014). Πρόκειται για τους φανταστικούς φίλους των παιδιών.

Οι φανταστικοί φίλοι είναι πολύ συνηθισμένοι στα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Το 60-65% των παιδιών αναφέρουν ότι έχουν ή είχαν ένα φανταστικό φίλο. Οι φανταστικοί φίλοι των παιδιών συνήθως είναι είτε άνθρωποι είτε ζώα είτε πλάσματα της φαντασίας. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να περιγράψουν τους φανταστικούς τους φίλους, οι οποίοι συχνά έχουν στοιχεία των αγαπημένων τους προσώπων, κάποιου παιδικού ήρωα ή μπορεί να μοιάζουν με κάποιο ζώο. Είναι πιθανό ακόμα ο φανταστικός φίλος να έχει κάποια μαγική δύναμη που εντυπωσιάζει τα παιδιά (Gleason, Sebanc & Hartup, 2000; Wigger, Paxson & Ryan, 2013).

Το τέλος μας και η αρχή μας

Το άδικο ̟πράγμα στη ζωή είναι ο τρόπος ̟Που τελειώνει. Πράγματι, η ζωή είναι πολύ δύσκολη. Παίρνει τόσο ̟πολύ το χρόνο σου και τι κερδίζεις στο τέλος; Ένα θάνατο.
Ωραία ανταμοιβή... Πιστεύω ότι ο κύκλος της ζωής είναι ανάποδος. Θα έπρεπε̟ πρώτα να πεθαίναμε, να φεύγει αυτό το κακό τη μέση. Μετά να ̟πηγαίναμε να ζήσουμε στο γηροκομείο.
Να μας έδιωχναν, ύστερα από λίγα χρόνια, γιατί θα γινόμασταν υπερβολικά υγιείς για γηροκομείο. Να ̟πηγαίναμε τότε και να αρχίζαμε τη δουλειά, κατευθείαν στη θέση του διευθυντή! με κινητό, λά̟π τοπ̟, αμάξι και σπίτι από την Εταιρεία.

Είναι ο θάνατος πράγματι το Τέλος;

Η ζωή είναι ένα σύντομο διάλειμμα ύπαρξης ανάμεσα σε δυο καταστάσεις ανυπαρξίας. Αντιμέτωπος με το διάλειμμα-ζωή, που ως βιολογικό φαινόμενο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος σε μια θεμελιώδη επιλογή (μέσα από την οποία πραγματώνεται η υπαρξιακή του ελευθερία): Μπορεί να προσπαθήσει να νοηματοδοτήσει αυτό το διάλειμμα, βάζοντάς του την προσωπική του σφραγίδα ή να το ζήσει «έως έτυχεν». Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή.
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που μπορεί να πει «εγώ» (δηλαδή είναι το μοναδική ζώο που έχει επίγνωση του εαυτού του και συνείδηση του γεγονότος ότι αποτελεί μια μοναδική και ανεπανάληπτη οντότητα). 
Παράλληλα είναι και το μοναδικό ζώο που ξέρει ότι θα πεθάνει. 

Η εσωτερική γαλήνη

Η γαλήνη είναι κάτι που όλοι κουβαλάμε μέσα μας, κάτι που ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει. 
Η πανταχού παρουσία της είναι όμορφη, γιατί όταν η ζωή αναπόφευκτα μας δίνει απογοητευτικές ή συντριπτικές καταστάσεις, γνωρίζουμε ότι όπου και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να ξεκουραστούμε στην γαλήνη που έχουμε. 
Όταν έχετε αληθινή γαλήνη, καμία κατάσταση ή πρόσωπο δεν μπορεί να σας την πάρει.
Η εσωτερική γαλήνη μπορεί να κάνει έναν κοπιαστικό και επίπονο κόσμο ένα ιδιαίτερο είδος παραδείσου, όταν επιλέγουμε να ξεκουραστούμε σε αυτήν. 

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ




«Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους» - Eleanor Roosevelt
«Δεκαέξι», είπα. Έχω ξεχάσει τη μαθηματική ερώτηση που είχε κάνει τότε η δασκάλα της δεύτερης τάξης, Τζόσι Κούπερ, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την απάντηση μου. Μόλις ο αριθμός βγήκε από το στόμα μου, όλη η τάξη στο δημοτικό σχολείο Σμόλγουντ στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, άρχισε να γελάει. Ένιωσα σαν το πιο ηλίθιο πλάσμα στον κόσμο.
Η κυρία Κούπερ τους σταμάτησε με μια αυστηρή ματιά. Μετά είπε, «Βρισκόμαστε όλοι εδώ για να μάθουμε».
Κάποια άλλη στιγμή, η κυρία Κούπερ μας ζήτησε να γράψουμε μια έκθεση για το τι ελπίζαμε να γίνουμε στη ζωή μας. Εγώ έγραψα, «Θέλω να γίνω δασκάλα σαν την κυρία Κούπερ».
Εκείνη έγραψε πάνω στην έκθεση μου, «Θα γίνεις μια καταπληκτική δασκάλα επειδή είσαι αποφασισμένη και προσπαθείς σκληρά». Θα κρατούσα εκείνα τα λόγια στην καρδιά μου για τα επόμενα 27 χρόνια.

Ο μύθος του Ερυσίχθονα, ένα διαχρονικά επίκαιρο οικολογικό μήνυμαμα




Ο μυθικός Ερυσίχθονας ο Θεσσαλός,  ήταν γιος του Τρίοπα και εγγονός του Θεού Ποσειδώνα. O Ερυσίχθονας ήταν εγωιστής, ασεβής, βλάσφημος, και υπερόπτης. Δεν είναι τυχαίο πως το όνομα του  σημαίνει,  αυτός που σχίζει, που προκαλεί πληγή στη γη, όπως θα διαπιστώσουμε στην συνέχεια του Μύθου. 

Θέλοντας να χτίσει ένα μεγαλοπρεπές παλάτι,  κάποια ημέρα ο  Ερυσίχθονας διέταξε τους υπηρέτες του να πάνε στο παρακείμενο ιερό άλσος, το οποίο είχαν αφιερώσει οι Πελασγοί στη θεά Δήμητρα για να κόψουν τα δέντρα, ώστε να μπορέσει να χτίσει με αυτά το παλάτι του. 
Ανάμεσα στα δέντρα  βρισκόταν  και μία πανύψηλη ιερή βελανιδιά η οποία ήταν αφιερωμένη στην Θεά Δήμητρα (Θεά της Γης) , γύρω από την οποία  χόρευαν οι Δρυάδες.  (Η  βελανιδιά  ήταν επίσης  το ιερό δένδρο του Δία και το χαρακτηριστικό θρόισμα των φύλλων της μαζί με το νερό που έβγαινε από την κοιλότητα του δέντρου θεωρούνταν στη Δωδώνη έδινε χρησμό).  
Πριν προχωρήσω  στην συνέχεια του μύθου,  είναι σκόπιμο να κάνω μία αναφορά,   τόσο στην σχέση ανθρώπου και φύσης  στην αρχαιότητα,  όσο και στην «υπόσταση» των νυμφών. 
Στην αρχαιότητα ο άνθρωπος  ένοιωθε αναπόσπαστο μέρος της φύσης,  βιώνοντας   την αμοιβαία αλληλεξάρτηση όλων των βασιλείων της ζωής.  Θεωρούσε την Γαία (γη) και τα βασίλεια της  ζώντες οργανισμούς, εκφράσεις ενός ενιαίου συνόλου, αποδίδοντας τους Θεϊκές ιδιότητες.

Τα μικρά κι ασήμαντα

deviantart.com
deviantart.com

Κι αν λογαριάζεις τη ζωή σου μικρή κι ασήμαντη, τούτο να θυμάσαι μόνο. Πώς όλα τα πράγματα έχουν σημασία. Κάθε μας σκέψη, κάθε μας λέξη και κάθε μας κίνηση έχει σημασία.

Μάθαμε να μετράμε την αξία μας με τα μεγάλα κατορθώματα. Τις γενναίες πράξεις, τα σπουδαία λόγια, τα πολλά πτυχία, τα μεγάλα ταξίδια και τα μεγάλα πορτοφόλια. Σε κάθε άλλη περίπτωση νιώθουμε μικροί κι ασήμαντοι. Σε κάθε άλλη περίπτωση αισθανόμαστε μηδαμινοί κι αδιάφοροι.

Κι όμως αυτά που δεν φαίνονται, τα μικρά κι ασήμαντα είναι που κάνουν τη διαφορά. Αυτά που δεν θα ακουστούν ποτέ προς τα έξω, αυτά που δεν θα τα παρατηρήσει ποτέ κανείς.

Τα ψιχουλάκια που θα ρίξεις στο μπαλκόνι για τα σπουργιτάκια, το νεράκι που θα βάλεις στο πεζοδρόμιο για τα διψασμένα ζωάκια, τη σειρά που θα παραχωρήσεις στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, την υπομονή που θα κάνεις στο μποτιλιάρισμα.

Όλα αυτά για τα οποία κανένας δεν θα σου πει ένα μεγάλο μπράβο κι ούτε θα σε επαινέσει ποτέ στους άλλους.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ?



ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ?

ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !
 ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙΣ ΣΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΥΜΩΣΗ!

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ
ΔΗΛΑΔΗ  ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΛΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ
 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ !

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΕΣΩΤΕΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΟΥΝ!

ΟΣΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΤΟΣΟ ΘΑ ΦΩΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ
ΠΡΙΝ
ΠΟΛΕΜΟΥΣΕΣ ΝΑ ΞΕ-ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΡΟΝΟΓΡΑΜΜΩΝ
 ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΣΑΙ ΟΜΟΙΚΡΑΔΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΦΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Κ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ "ΚΑΡΜΑΤΑ" Ή ΚΡΆΜΑΤΑ,
ΔΗΛΑΔΗ  "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΚΥΚΛΟ!

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ!

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Άλλη μια ερώτηση που μου έκανε ένας φίλος και θεώρησα ότι είναι σημαντική να την κοινοποιήσω!
Η ερώτηση ήταν η εξής
"" Πές μου τη θέση σου σχετικά με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια!""

Η απάντηση...
 Φίλε μου το να έχεις κάποιον έρωτα είναι κάτι που όπως έχουμε πει φέρνει κοντά δύο αξίες για σύνθεση εσωτερικής ή εξωτερικής φύσεως!
Ο κάθε άνθρωπος έχει προικιστεί με ιδιότητες που δεν είναι τυχαίες, αλλά είναι  το αποτέλεσμα των τροποποιήσεων της γραμμής ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ που υπάγεται!

'Ετσι πολλοί άνθρωποι με τον έρωτα γεννούν τις κοινές ιδέες τους ενσαρκωμένες, σαν προεκτάσεις των εαυτών τους κοινώς τα "παιδιά" και τις μη ενσαρκωμένες !

Βλέπεις φίλε μου η γέννηση έρχεται μόνο με έρωτα , και οι ιδέες είναι το σπέρμα, η σπορά,που υπάρχει σε πολλά επίπεδα και ανάλογα τις σπορές καταλήγουν να τις βιώνουμε ενσαρκωμενοι μέσα σε αυτές!

Καταλήγει έκδηλο. το πόσο σημαντικό είναι να ξέρουμε τί σπέρνουμε , διότι αυτό θα είμαστε στο μέλλον!
Το να υπάρξει ένας φυσικός έρωτας είναι μέσα στην πραγματικότητα που ζουν δύο άνθρωποι και έτσι μεγαλώνουν κατά συνείδηση το παιδί τους συγχρονιστικά και όμοικραδαστικά και οι τρεις!
Το να υιοθετήσεις όμως είναι ένα άλλο θέμα!

Εκεί πρέπει να έχεις τη θέληση να προσφέρεις σε ένα παιδί τα απαραίτητα εφόδια ώστε να βγεί στη κοινωνία , όχι για να κάνεις εσύ το γούστο σου σαν πατέρας ή μητέρα που η φύση σου δεν μπορεί να έχει την ικανότητα!

¨Όταν μιλάμε για υιοθεσία καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι θέμα ατομικό, αλλά συλλογικό και αγάπης, όχι εκμετάλλευσης εγωιστών!

Εάν κάποιος κάνει παιδί είναι επειδή έχει την ικανότητα, ανεξάρτητα αν τα καταφέρει η όχι στη πορεία!

Όμως έχει την ικανότητα και τη δύναμη να μπορεί να φέρει στο κόσμο μια ψυχή!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα