Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Το πρώτο υφαντό σε μοριακό επίπεδο

Αργαλειός στο δοκιμαστικό σωλήνα


Υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι για τη δημιουργία νανοϋλικών, μέχρι σήμερα όμως η αρχαιότερη μέθοδος κατασκευής υφασμάτων είχε διαφύγει της προσοχής. Το πρώτο ατομικό υφαντό, το οποίο παρουσιάζεται στο Science  δεν προορίζεται για ρούχα αλλά για την παραγωγή καυσίμων από τον αέρα.
nano
Το νανοϋφαντό αποτελείται από οργανικές ίνες που συγκρατούνται με ομοιοπολικούς δεσμούς
«Επεκτείναμε την τέχνη της ύφανσης στο ατομικό και μοριακό επίπεδο, κάτι που μας δίνει έναν πανίσχυρο νέο τρόπο να χειριζόμαστε την ύλη με ακρίβεια προκειμένου να πετύχουμε μοναδικές και χρήσιμες μηχανικές ιδιότητες» καμαρώνει ο Ομάρ Γιάγκι του Εθνικού Εργαστηρίου «Λόρενς Μπέρκλεϊ» στην Καλιφόρνια, επικεφαλής της μελέτης.
«Στη Χημεία, η ύφανση είναι κάτι που προσπαθούμε να πετύχουμε εδώ και καιρό. Στη Βιολογία, είναι άγνωστη» συνεχίζει.

Γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας (πιθανότατα) δεν ευσταθούν


Οι Αμερικανοί δεν πάτησαν ποτέ στο φεγγάρι! Η κλιματική αλλαγή είναι καλοστημένη απάτη! Τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό! Αν οι θεωρίες αυτές ίσχυαν θα είχαν αποκαλυφθεί εδώ και καιρό, δείχνει η μαθηματική φόρμουλα που ανέπτυξε ερευνητής της Οξφόρδης.

Η εξίσωση που παρουσιάζει ο Δρ Ντέιβιντ Ρόμπερτ Γκράιμς δείχνει ότι, όσο περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται σε μια συνωμοσία, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα ότι κάποιος από αυτούς θα αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό επίτηδες ή κατά λάθος.

Κι αυτό σημαίνει ότι οι συνωμοσίες στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι είναι απίθανο να παραμείνουν στο σκοτάδι για περισσότερο από μερικά χρόνια.

«Ένας μεγάλος αριθμός θεωριών συνωμοσίας αφορά επιστημονικά θέματα. Το να πιστεύει κανείς ότι οι επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη ήταν στημένες μπορεί να μην είναι βλαβερό, όμως το να πιστεύει την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια μπορεί να αποβεί μοιραίο» λέει ο Γκράιμς, φυσικός που ασχολείται με τον καρκίνο.

«Παρόλα αυτά, η πίστη σε μια θεωρία συνωμοσίας δεν είναι απαραίτητα εσφαλμένη. Για παράδειγμα, οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν επιβεβαιώνουν ορισμένες θεωρίες για τις δραστηριότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA)» επισημαίνει.

«Είναι σύνηθες το να απορρίπτει κανείς τις θεωρίες συνωμοσίας και τους υποστηρικτές τους, εγώ όμως ήθελα να ακολουθήσω την αντίθετη προσέγγιση και να διαπιστώσω πώς αυτές οι συνωμοσίες θα ήταν δυνατές. Για να το κάνω αυτό, εξέτασα τη βασική απαίτηση μιας βιώσιμης συνωμοσίας: τη μυστικότητα».

EINAI ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ




ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧNΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ


Η προστασία που χρειάζεται το οποιοδήποτε επανδρωμένο σκάφος χρειάζεται γιατί πλέον δεν θα έχει την προστασία που του προσφέρει η ατμόσφαιρα της Γης.
Εδώ στην Γη χρειάζεται μόνον το οξυγόνο, αλλά εκεί έξω χρειάζεται να μεταφερθεί και η ατμόσφαιρα της Γης μαζί με το μαγνητικό της πεδίο που θα μας προσφέρει την προστασία μας από το δολοφονικό για την ανθρώπινη σάρκα σύμπαν.
Δεν είναι δυνατόν να μας μιλούν για επανδρωμένες αποστολές με..πυραύλους πόσο δε ότι πήγαν στην σελήνη πριν πενήντα χρόνια με εκείνα τα κονσερβοκούτια!

Επανδρωμένη αποστολή έξω από την Γη δεν δύναται επ ουδενί λόγο να γίνει, διότι είναι αδύνατον να επιτευχτεί με την επικρατούσα τωρινή τεχνολογία και τεχνογνωσία.
Πόσο δε να χτίσουν βάσεις πάνω σε εχθρικά περιβάλλοντα που καμία σχέση δεν έχουν με την ατμόσφαιρα της Γης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ;





Είναι το σώμα του η σάρκα, η οποία δεν μπορεί να ζήσει σε κανέναν άλλο πλανήτη πέραν του πεδίου και ατμόσφαιρας που ενυπάρχει στον πλανήτη Γη, διότι το σώμα του είναι αποκλειστικά γεννημένο από τα συστατικά της Γης.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Γι'αυτό και ονομαζόμαστε άνθρωποι της Γης.

Αν λοιπόν ονειρευόμαστε έναν παραδείσιο κόσμο μέσα από την αθανασία, τότε καιρός είναι να απεγκλωβιστούμε από το πεδίο της Γης, το οποίο είναι και η φυλακή της αθάνατης ζωής των ανθρώπων.

8 Τρόποι Να... Ανοίξετε Το Μυαλό Σας

Οι έρευνες της κυρίας Λέιβι έχουν δείξει ότι ο καλύτερος έλεγχος τής από πάνω προς τα κάτω προσοχής δεν επιτυγχάνεται με τη μείωση του αριθμού των εισερχόμενων πληροφοριών αλλά με την αύξησή τους. Η θεωρία του φορτίου που έχει αναπτύξει υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ο εγκέφαλος φθάνει το όριό του στην αισθητηριακή επεξεργασία δεν μπορεί πλέον να «συλλάβει» τίποτε, συμπεριλαμβανομένων των περισπασμών.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το πιο σύνθετο σύστημα επεξεργασίας πληροφοριών που γνωρίζουμε. Είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να διαθέτει ένα σωρό χρήσιμα χαρακτηριστικά, ταυτοχρόνως όμως παρουσιάζει πολλά ελαττώματα και αδυναμίες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν συνοδεύεται από οδηγίες χρήσεως. Πρέπει να ανακαλύψουμε τις «πίστες» μόνοι μας. Αν ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν κάτι παραπάνω για το μυαλό μας, αυτοί είναι οι νευροεπιστήμονες και οι ψυχολόγοι. Στις επόμενες σελίδες ορισμένοι από τους καλύτερους ειδικούς εξηγούν πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος εκτελεί τις σημαντικότερες βασικές λειτουργίες του, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τον κάνουμε να λειτουργήσει στο «μάξιμουμ». Δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την προσοχή και τη μνήμη σας, πώς μπορείτε να γίνετε περισσότερο ορθολογικοί αλλά και δημιουργικοί, πώς θα αποκτήσετε τη δύναμη της μάθησης και της γνώσης, πώς θα αυξήσετε το IQ σας, καθώς και ποιες είναι οι καλύτερες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει.


1. Πώς να ενισχύσετε την προσοχή σας
Ολα σχεδόν τα χρήσιμα χαρακτηριστικά του εγκεφάλου μας ξεκινούν με την προσοχή. Η προσοχή καθορίζει αυτά για τα οποία έχουμε συνείδηση ανά πάσα στιγμή, επομένως ο έλεγχός της είναι μάλλον το σημαντικότερο πράγμα που έχει να κάνει ο εγκέφαλος.

Για να μπορέσουμε να  κατανοήσουμε το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας πρέπει να φιλτράρουμε και να διώξουμε σχεδόν τα πάντα εστιάζοντας αποκλειστικά και μόνο σε όσα είναι σχετικά. Επιπλέον η εστιασμένη προσοχή είναι ουσιαστική για να μάθουμε ή να απομνημονεύσουμε. Είναι λοιπόν επόμενο ότι, αν κάποιος μπορεί να ενισχύσει την ικανότητά του να προσέχει, μπορεί να βελτιωθεί σχεδόν στα πάντα.

Με απλά λόγια, ο εγκέφαλος έχει δύο συστήματα προσοχής. Το ένα, το «από κάτω προς τα πάνω» σύστημα, στρέφει αυτόματα την αντίληψη προς δυνητικά σημαντικές πληροφορίες όπως τα κινούμενα αντικείμενα, οι ξαφνικοί θόρυβοι ή αισθήματα της αφής. Το σύστημα αυτό είναι γρήγορο, ασυνείδητο και πάντα σε λειτουργία (τουλάχιστον όταν είμαστε ξύπνιοι).

Το άλλο, το «από πάνω προς τα κάτω» σύστημα, είναι η εκούσια, εστιασμένη προσοχή η οποία «ζουμάρει» σε οτιδήποτε θέλουμε να σκεφθούμε και, ευελπιστούμε, μένει σε αυτό όσο χρειάζεται για να γίνει αυτή η δουλειά. Αυτό είναι το είδος προσοχής που είναι χρήσιμο για να εκτελέσουμε έργα τα οποία απαιτούν συγκέντρωση.

Δυστυχώς η απόσπαση της προσοχής επέρχεται τόσο ως «ελάττωμα» όσο και ως εγγενές χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Η από πάνω προς τα κάτω προσοχή απαιτεί προσπάθεια, οπότε είναι επιρρεπής στον κίνδυνο να χάσει την εστίασή της ή να τη διακόψει απότομα το από κάτω προς τα πάνω σύστημα.

Συνήθειες που τηρούν όσοι θέλουν καλύτερο ύπνο

Όσοι είναι υγιείς γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ύπνος είναι το «κλειδί» για την ευεξία τους και ο χρόνος που περνούν στο κρεβάτι τους αποτελεί προτεραιότητα

Για να κάνετε τον ύπνο σας ακόμα πιο ποιοτικό, μερικές καθημερινές συνήθειες βοηθούν σε αυτό. 
1. Μπάνιο
Η θερμοκρασία του σώματος είναι σημαντική για τη ρύθμιση του ύπνου και ένα ντους μπορεί να σας βοηθήσει. Το ζεστό νερό βοηθά τον οργανισμό να χαλαρώσει και να μπει ευχάριστα κάτω από τα σκεπάσματα.
2. Διαλογισμός
Αδειάστε το μυαλό σας με λίγο διαλογισμό πριν πέσετε για ύπνο.
3. Ημερολόγιο
Δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε; Γράψτε το σε ένα χαρτί. Έρευνες έχουν δείξει ότι το να γράφετε κάτι που σας αγχώνει βοηθά να το βγάλετε από το μυαλό σας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα