Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Είναι καλό να έχεις (150) φίλους

Το Facebook, περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο από την εποχή που εφευρέθηκε το ταχυδρομείο, έφερε επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε. Αλλά η επανάσταση δεν έγινε με τον τρόπο που υποστηρίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτό και τις άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
facebookΑυτές οι ιστοσελίδες μας επέτρεψαν να συγκεντρώσουμε χιλιάδες φίλους, αλλά δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον τρόπο να υπερβούμε την παλαιομοδίτικη φύση των ανθρωπίνων σχέσεων.
Ο κύκλος των πραγματικών μας φίλων παραμένει πεισματικά μικρός, περιορισμένος όχι από τη τεχνολογία αλλά από την ανθρώπινη φύση. Αυτό που πέτυχε το Facebook, ωστόσο, είναι να μας προσφέρει έναν τρόπο να διατηρήσουμε αυτούς τους κύκλους σε ένα κατακερματισμένο, δυναμικό κόσμο.
Το κρίσιμο συστατικό του λεγόμενου «social networking» είναι η αφαίρεση των χρονικών περιορισμών. Σύμφωνα με έρευνες, στον πραγματικό κόσμο αφιερώνουμε το 40% του περιορισμένου κοινωνικού μας χρόνου κάθε εβδομάδα, στους πέντε πιο σημαντικούς ανθρώπους που γνωρίζουμε και οι οποίοι αντιστοιχούν μόλις στο 3% των κοινωνικών μας επαφών. Από τη στιγμή που ο χρόνος που αφιερώνουμε σε μία σχέση καθορίζει την ποιότητά της, το να έχουμε περισσότερους από πέντε πολύ καλούς φίλους είναι αδύνατο όταν η επικοινωνία γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο και τον καθένα από αυτούς ξεχωριστά.

Ο σιωπηλός "Γκουρού"

Ο σιωπηλός "Γκουρού"
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
300γρ. σέλερυ (όχι τα φύλλα)
200γρ. σέσκουλα
25γρ. μαϊντανός
100γρ. φινόκιο
1 ξινόμηλο (200 - 250γρ.)
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περάστε στον αποχυμωτή όλα τα συστατικά, εναλλάσσοντας τα σέσκουλα, το σέλερυ, το μαϊντανό, το μήλο και το λεμόνι. Τελευταία αποχυμώστε το φινόκιο.
Αφαιρέστε τον επιφανειακό αφρό (με ένα κουτάλι).
Απολαύστε!!!

Ο χυμός "σιωπηλός Γκουρού" προσφέρει τα εξής:

Αστρικό σώμα – Πνεύμα – Ψυχή. Η ουσία του ανθρώπου.

λεοναρντο ντα βιντσι
Θεόφραστος Παράκελσος
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Σύμφωνα με τον Παράκελσο, ο άνθρωπος αποτελείται από επτά αρχές ή για να το εκφράσουμε πιο σωστά από επτά διαφοροποήσεις μιας πρωταρχικής ουσίας, τις οποίες αναφέρουμε μαζί με τους αντίστοιχους ανατολικούς όρους.
Το Στοιχειώδες Σώμα (Φυσικό Σώμα-Στούλα Σαρίρα)
Το Archaeus (Μουμία-Ζωτική δύναμη-Πράνα, Ζίβα)
Το Αστρικό Σώμα (Λίνγκα Σαρίρα)
Η Ζωώδης Ψυχή (Στοιχειώδες σώμα, Κάμα Ρούπα, Σούκσμα Σαρίρα)
Η Έλλογη Ψυχή (Ανθρώπινη ψυχή-Καράνα Σαρίρα-Μάνας)
Η Πνευματική Ψυχή (Πνευματική Ψυχή-Μπούντι)
Ο Άνθρωπος του νέου Ολύμπου (το Πνεύμα-το Θείο Άτμα-Ο προσωπικός Θεός)
Στα βιβλία του «Philosophia Sagax» και «Εξηγήσεις της Αστρονομίας», ο Παράκελσος ασχολείται σε μεγάλη έκταση με την περιγραφή και την εξήγηση αυτών των επτά αρχών. Τα σπουδαιότερα σημεία που αναφέρονται στις ανώτερες αρχές είναι τα εξής: «Η ζωή του ανθρώπου είναι μια αστρική έκκριση ή μια βαλσαμώδης αποτύπωση, μια ουράνια και αόρατη φωτιά, μια εγκλεισμένη ουσία ή πνεύμα. Δεν έχουμε καλύτερους όρους για να την περιγράψουμε. Ο θάνατος ενός ανθρώπου δεν είναι παρά το τέλος του καθημερινού μόχθου, ή η αφαίρεση του αιθέρα της ζωής, η εξαφάνιση του ζωτικού βαλσάμου, το σβήσιμο του φυσικού φωτός, μια επιστροφή στη μήτρα της μητέρας. Ο φυσικός άνθρωπος κατέχει όλα τα στοιχεία της Γης, και η Γη είναι η μητέρα του. Ξαναμπαίνει σε αυτήν και χάνει τη φυσική του σάρκα. Ο πραγματικός όμως άνθρωπος θα ξαναγεννηθεί την ημέρα της ανάστασης με ένα άλλο πνευματικό και ένδοξο σώμα». (De Natura Rerum).

Έρχεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (WWIII);

o-1024x576

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;


hqdefault

Πως θα μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα ένας ακόμη “αδιανόητος” Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως έγινε και το 1914; Ποιες δυνάμεις σπρώχνουν την ανθρωπότητα προς αυτή την κατεύθυνση και ποια είναι τα θερμότερα σημεία έκρηξης ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου; Ποια είναι τα δυο πιθανά αντίπαλα στρατόπεδα και πως θα συγκρουστούν; Μήπως τελικά οδεύουμε προς έναν Απο-αμερικανοποιημένο κόσμο;

20150102_wwiii3
Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)
«Τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι πιο φανερό στους ανθρώπους των αρχών του 20ού αιώνα, πέρα από την ταχύτητα με την οποία ο πόλεμος γινόταν απαράδεκτος. Αλλά δεν το είδαν. Δεν το είδαν, μέχρι που οι ατομικές βόμβες έσκασαν στα αδέξιά τους χέρια…»
The World Set free, Χ. Τζ. Γουέλς, 1914
αρχείο λήψης (2)

Η «Μεγάλη Ψευδαίσθηση»

εἰμί: ετυμολογία, κλίση, σημασιολογική εξέλιξη

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικο αλφαβητο
φίλες και φίλοι
ΣΗΜΕΡΑ θα ασχοληθούμε με το ρήμα εἰμί. Πριν από αυτό όμως θα ασχοληθούμε με τον όρο ρήμα. Τι είναι το ρήμα; Έχουμε μάθει ότι είναι ένα μέρος του λόγου, ένα από τα δέκα μέρη του λόγου. Πολύ ωραία. Η λέξη ρήμα είναι μια αρχαία ελληνική λέξη και γραφόταν  ῥῆμα, με δασεία στο ρ –  το γιατί έβαζαν δασεία στο ρ θα το εξετάσουμε ένα άλλο πρωινό. Πώς θα την μεταφράζαμε στη νέα ελληνική; Το ρήμα είναι ένα όνομα που δηλώνει το αποτέλεσμα μιας πράξης, ο ρήτωρ όμως είναι ένα όνομα που δηλώνει το πρόσωπο που δρα, που πράττει. Ρήμα είναι το λεγόμενο, αυτό που λέμε –  θα αποδίδαμε λοιπόν το ρήμα με τη λέξη “φράση” .
ΤΟ ρήμα είναι μια φράση. Και ως φράση μπορεί να συγκροτεί αυτόνομη, ανεξάρτητη πρόταση. Το ρήμα “τρέχω” είναι μια πρόταση, η λέξη όμως “ρήμα” δεν είναι πρόταση. Το ρήμα “τρέχεις” είναι επίσης πρόταση. Είναι προτάσεις όχι γιατί εννοείται το “εγώ” (εγώ τρέχω) και το “εσύ” (εσύ τρέχεις) αλλά γιατί το εγώ και το εσύ υπάρχουν μέσα στη μορφή τρέχω και τρέχεις: είναι οι προσωπικές καταλήξεις -ω (=εγώ) και -εις (εσύ). Άρα λοιπόν, το ρήμα είναι φράση, είναι πρόταση διότι είναι σύνθεση ενός θέματος που δηλώνει ενέργεια ή κατάσταση και μιας προσωπικής κατάληξης.
ΕΙΜΑΣΤΕ βέβαιοι ότι το ρήμα προέκυψε ως αποτέλεσμα σύνθεσης δυο ανεξάρτητων λέξεων. Το ρήμα φημί  (ισχυρίζομαι), λόγου χάριν, προέρχεται από δύο αυτόνομες λέξεις *φη και *μι: “υποστηρίζω, διατείνομαι, λέω με έμφαση”  –  ΄εγώ”. Κατά τον ίδιο τρόπο και το ρήμα ειμί είναι αποτέλεσμα σύνθεσης μετά την οποία οι λέξεις που το συγκρότησαν έχασαν την αυτονομία τους –  και έτσι προήλθε η κλίση και οι κλιτικές λεγόμενες γλώσσες. Η προσωπική κατάληξη είναι  -μι (=εγώ). Αυτό το εἰ –  τi είναι, τι σημαίνει, ποια ήταν η αρχική του σημασία;

Οι 8 λέξεις που πρέπει να λένε οι γονείς στα παιδιά τους!

Πριν από έναν αγώνα, μία παράσταση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα



Τι θέλουν όλοι οι γονείς;  Να δουν το παιδί τους να πετυχαίνει, να διακρίνεται, να πηγαίνει καλά, να ξεχωρίζει και, φυσικά, να είναι ευτυχισμένο!  Πώς προσπαθούν να φτάσουν σε αυτό το τελικό αποτέλεσμα;  Συχνά με λάθος τρόπο: είτε επαινούν την πιο μικρή προσπάθεια και γιγαντώνουν μια ελάχιστη ικανότητα του παιδιού τους (πιστεύοντας ότι έτσι το τονώνουν και το βοηθάνε να πετύχει περισσότερα πράγματα) ή το μειώνουν με τη σκέψη ότι το παιδί θα αντιδράσει και θα τους αποδείξει ότι κάνουν λάθος, δείχνοντας τον καλύτερό του εαυτό.  Δυστυχώς για τους γονείς που χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος τρόπος λειτουργούν για το σκοπό που θέλουν, δηλαδή να πετύχει το παιδί τους και να είναι ευτυχισμένο.

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο με τις συμβουλές του ειδικού σε θέματα ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων σε παιδιά και εφήβους Tim Elmore.  Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται συνοπτικά τα αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν τι είναι καλύτερο να πουν οι γονείς στα παιδιά τους πριν και μετά από έναν αθλητικό αγώνα για να ενθαρρύνουν το παιδί, να το βοηθήσουν να αξιοποιήσει τις ικανότητές του και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.  Το βασικό δεν είναι να επικεντρωθεί ο γονιός στο πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας, ούτε να κάνει κριτική στο παιδί του, αλλά στη σχέση που έχει ο ίδιος με το παιδί και σε βασικές συμβουλές ζωής:

Όρεξη εναντίον Πείνας!

Όρεξη εναντίον Πείνας!

Η ώρα της μεγάλης μάχης έφτασε. Η όρεξη εναντίον της πείνας.
Όχι, λοιπόν!
Όρεξη και πείνα δεν είναι ταυτόσημες έννοιες και θα σου εξηγήσω το γιατί, ευθύς αμέσως με απλά ελληνικά, για να γνωρίζεις επιτέλους και εσύ.
Από εδώ εξάλλου, ξεκινούν και όλα τα μετέπειτα πεπτικά προβλήματα. Όλοι τρώνε με βάση τις ορέξεις τους και σχεδόν κανένας πια δε σιτίζεται, έχοντας ως μοναδικό οδηγό τη γνήσια πείνα του.

Η γνήσια πείνα

Η πείνα είναι μια αυτόματη, ενστικτώδης ανθρώπινη λειτουργία, η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό να μας προειδοποιήσει πότε, πόση και ποια τροφή χρειάζεται ο οργανισμός μας, προκειμένου να διατηρείται στη ζωή. Η πείνα, λοιπόν, είναι καθαρά ένας μηχανισμός επιβίωσης. Όπως, εξάλλου, είναι και η δίψα. Πίνεις νερό κάθε φορά που διψάς. Και αυτό εκδηλώνεται με ξηροστομία, στεγνό σάλιο, ιδρώτα, πυρετό και πολλές φορές με στομαχόπονο ή πονοκέφαλο. Δε χρειάζεται να αναρωτιέσαι εάν διψάς ή όχι. Γνωρίζεις μετά βεβαιότητας ότι διψάς και επιθυμείς να πιεις άμεσα νερό. Εκτός εάν είσαι αφυδατωμένος, οπότε λίγο πολύ έχεις χάσει μαζί με το ένστικτο της πείνας ακόμη και το ένστικτο της δίψας. Τότε, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα και επικίνδυνα πλέον για την υγεία σου.
Η πείνα, λοιπόν, είναι μια αίσθηση ευχάριστη και εδρεύει ΠΑΝΤΑ στο στόμα και ΠΟΤΕ στο στομάχι.Εκδηλώνεται με άφθονη παραγωγή και παρουσία σάλιου κάθε φορά που πεινάς. Το σάλιο στο στόμα είναιγλυκό. Το στόμα δε μυρίζει άσχημα. Η γνήσια πείνα χαρακτηρίζεται από ευχάριστη και χαρούμενη διάθεση.

Ρυτίδες: 3 μέθοδοι απομάκρυνσης με σειρά αποτελεσματικότητας

ρυτίδες
Όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των ρυτίδων, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από θεραπείες και προϊόντα που ισχυρίζονται, ότι μπορούν να αντιστρέψουν την επίδραση του χρόνου στην επιδερμίδα, ενώ πολλές από αυτές τις μεθόδους και προϊόντα έχουν και αρκετά υψηλό κόστος.

Αλλά ποια από αυτά για τις ρυτίδες είναι στ' αλήθεια αποτελεσματικά; Και πόσο; Το περιοδικό Women's Health ρώτησε κορυφαίους δερματολόγους να βάλουν σε σειρά την κάθε μέθοδο, ανάλογα με την σημαντικότητα και αποτελεσματικότητά της.
Δείτε που κατέληξε η μίνι έρευνα:
Αντηλιακό
Ίσως να μην το περιμένατε στην κορυφή της λίστας, αλλά όλοι οι δερματολόγοι είπαν ότι είναι η πιο κρίσιμη επιλογή για την αποφυγή και πρόληψη των ρυτίδων. Αν φοράτε αντηλιακό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά, τότε προστατεύετε το δέρμα σας με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, αυτό θα το πετύχετε μόνο αν το αντηλιακό σας είναι πάντα με δείκτη προστασίας 30 και πάνω. Και μην ξεχνάτε να το βάζετε και στον λαιμό!

Αναλογία μέσης-γοφών: Ποιες τιμές είναι “καμπανάκι” για την υγεία σας

αναλογία μέσης-γοφών
Η υγεία σας δεν επηρεάζεται μόνο από το πόσο σωματικό λίπος έχετε, αλλά και από τα σημεία στο σώμα σας όπου αυτό συσσωρεύεται περισσότερο.

Η αναλογία μέσης-γοφών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για λόγους... αισθητικής. Τα άτομα που τείνουν να παίρνουν εύκολα βάρος ως επί το πλείστον στους γοφούς και τους γλουτούς τους, έχουν συνήθως έναν σωματότυπο που έχει σχήμα “αχλαδιού”, ενώ τα άτομα που έχουν την τάση να παίρνουν το βάρος κυρίως στην κοιλιά, έχουν σωματότυπο σε σχήμα “μήλου”.
Εάν έχετε ένα σώμα σε σχήμα μήλου παρά ένα σε σχήμα αχλαδιού, τότε είστε σε αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα υγείας που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης, η στεφανιαία νόσος και η υψηλή αρτηριακή πίεση -αυτό είναι κάτι που κληρονομήσατε και το είχατε από τη γέννησή σας- αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά βασικά βήματα για να διατηρήσετε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα. Προσπαθήστε να καταναλώνετε θρεπτικές τροφές, να ασκείστε όσο πιο πολύ μπορείτε και αντέχετε (ακόμα και το περπάτημα είναι άσκηση) και να διατηρείτε γενικά έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Κιρσοί ποδιών: Εξαφανίστε τους με μόλις ένα συστατικό!

κιρσοί

Όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ουσίες που περιέχουν τα κάστανα, μπορούν με τη σωστή προεργασία να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις αντιαισθητικές φλέβες που εμφανίζονται κυρίως στα πόδια σας, με το πέρασμα των χρόνων, όταν και οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν φλεβίτιδα.

Οι κιρσοί στα πόδια είναι ένα από τα πιο κοινά και ενοχλητικά προβλήματα στην εξωτερική εμφάνιση τόσο των γυναικών, όσο και των αντρών. Μία από τις λιγότερο γνωστές "λύσεις", κρύβεται σε κάτι που δεν το περιμένετε...
Πάρτε μερικά κάστανα, μαζί με ανθούς από καστανιά, αλλά και κομμάτια από μαλακά, “νεαρά” κλαδιά του δέντρου. Τα κλαδάκια περιέχουν εσκουλίνη (esculin), οι ανθοί περιέχουν κερσετίνη (quercetin) και τανίνη, και οι καρποί περιέχουν άμυλα, πρωτεΐνες, εσκουλίνη, στερόλες, βιταμίνες Ρ, Β1, C και Κ, καθώς και μέταλλα.
Η σαπωνίνη που περιέχεται στον φλοιό των κλαδιών και των καρπών, χρησιμοποιείται για ασθένειες του δέρματος, έχει την ιδιότητα να αραιώνει το αίμα και το καθιστά λιγότερο κολλώδες.

Επιληψία, δεν είναι κληρονομική και δεν είναι νοητική ασθένεια. Τι πρέπει να γνωρίζετε;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η επιληψία είναι μία εγκεφαλική διαταραχή που εκδηλώνεται κλινικά με κρίσεις. Δεν είναι νοητική ασθένεια ούτε και κληρονομική, ενώ με τη σωστή θεραπεία, άνω του 70% των ασθενών μπορούν να απαλλαγούν εντελώς από τις επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες ευθύνονται για το κοινωνικό στίγμα και τη συνεπακόλουθη απομόνωση του ατόμου.  

Η λέξη «επιληψία» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιπποκράτη (460-357 π.Χ.) και σημαίνει την αιφνίδια κατάληψη. Η ιδέα ότι ο επιληπτικός καταλαμβάνεται από υπερφυσικές θεϊκές ή δαιμόνιες δυνάμεις, έκανε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι η επιληπτική κρίση ήταν ένας κακός οιωνός.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι επιληψία είναι η τάση που έχουν ορισμένα άτομα να παρουσιάζουν σπασμούς ή κρίσεις ή επεισόδια.

Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 65 εκατομμύρια άτομα με επιληψία, η συντριπτική πλειονότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ αυτών 120.000 στην Ελλάδα και 5000 στην Κύπρο, πάσχουν από επιληψία, ενώ οι νέες διαγνώσεις ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ετησίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), το κενό θεραπείας στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι 80%. Ο λόγος είναι ότι αρκετοί πάσχοντες από τη συγκεκριμένη νόσο ένεκα της προκατάληψης, της παραπληροφόρησης και της άγνοιας γύρω από το θέμα, δεν αναζητούν εύκολα θεραπεία, φοβούμενοι το κοινωνικό στίγμα

Η επιληψία δεν είναι νοητική ασθένεια και στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται επιτυχώς με φάρμακα, και η πλειονότητα των επιληπτικών μπορεί να ζει μια απολύτως φυσιολογική ζωή, με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. 

Νευρική ανορεξία: Αίτια και συμπτώματα (σωματικά και συμπεριφορικά)

νευρική ανορεξία
Ανορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα χαμηλό σωματικό βάρος, έντονο φόβο του ασθενούς ότι θα παχύνει και μια διαστρεβλωμένη αντίληψη για το κατάλληλο σωματικό βάρος.

Οι άνθρωποι με νευρική ανορεξία δίνουν μεγάλη αξία στον έλεγχο του βάρους και στην σιλουέτα τους, ενώ χρησιμοποιούν ακραίες μεθόδους για να το πετύχουν αυτό, οι οποίες παρεμβαίνουν σημαντικά με τις υπόλοιπες δραστηριότητες στην ζωή τους.
Για να αποφύγουν την παραμικρή αύξηση βάρους ή για να συνεχίσουν να χάνουν βάρος, οι άνθρωποι με ανορεξία συνήθως περιορίζουν σοβαρά την ποσότητα των τροφών που καταναλώνουν. Μπορούν να “ελέγχουν” την πρόσληψη θερμίδων κάνοντας εμετό μετά το φαγητό ή με την κατάχρηση καθαρτικών, διατροφικών συμπληρωμάτων, διουρητικών ή ακόμα και κλυσμάτων. Μπορούν επίσης να προσπαθούν να χάσουν βάρος με την υπερβολική άσκηση.
Νευρική ανορεξία: Αίτια

Προσοχή όταν ξαναζεστένετε το ρύζι: Κίνδυνος δηλητηρίασης!

ρύζι

Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν συχνά να πάθουν δηλητηρίαση οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους, από το μαγειρεμένο ρύζι που περισσεύει στο γεύμα και το καταναλώνουν ξαναζεσταμένο αργότερα ή την επόμενη μέρα.

Ωστόσο, δεν είναι η αναθέρμανση που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το ρύζι έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.
Πώς προκαλείται η δηλητηρίαση
Το ωμό ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρια από το Bacillus cereus, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ακόμα, όμως, και όταν το ρύζι μαγειρευτεί, αυτά τα σπόρια μπορούν να επιβιώσουν.
Εάν αυτό το μαγειρεμένο ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια του Bacillus cereus, που έχουν επιβιώσει, μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια. Αυτά τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν και θα παράγουν τοξίνες (δηλητήρια) που προκαλούν εμετό ή διάρροια.
Όσο περισσότερο το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι ότι αυτά τα βακτήρια ή οι τοξίνες θα το κάνουν επικίνδυνο προς κατανάλωση.
Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης

Η Μοναξιά Εξελίσσεται από έναν Ψυχικό Πόνο σε Κίνδυνο για τη Σωματική και Δημόσια Υγεία


Η μοναξιά, μία μακροχρόνια πληγή για την ανθρωπότητα, θεωρείται όλο και περισσότερο σήμερα, ως ένας σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι επιστήμονες έχοντας εντοπίσει σημαντικούς δεσμούς μεταξύ της μοναξιάς και της ασθένειας, επιδιώκουν να ανακαλύψουν τους ακριβείς βιολογικούς μηχανισμούς, που την καθιστούν μια τόσο δυνατή απειλή, βρίσκοντας ότι σε μοριακό επίπεδο, η κοινωνική απομόνωση, μεταβάλλει το ανθρώπινο γονιδίωμα με ουσιαστικούς και μακροχρόνιους τρόπους.

Επιπλέον, οι βλάβες που προκαλούνται από αυτές τις γενετικές αλλαγές, φαίνεται να είναι παρόμοιες με τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούνται στην υγεία από το κάπνισμα και ακόμα χειρότερα, από το διαβήτη και την παχυσαρκία. Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι «η μοναξιά μπορεί να αποτελεί ένα θανατηφόρο κίνδυνο και ότι ακόμα και οι ΗΠΑ  που υποστηρίζουν έντονα την αξία της ατομικότητας, κάνουν πολύ λίγες ενέργειες για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο».

«Σε θέματα για τη δημόσια υγεία, αναφερόμαστε συνεχώς στην παχυσαρκία και στο κάπνισμα και επιδιώκουμε δραστικές παρεμβάσεις, δεν αναφερόμαστε όμως στους ανθρώπους που είναι μόνοι τους και κοινωνικά απομονωμένοι»,  δηλώνει ο Kerstin Gerst Emerson, Επίκουρος Καθηγητής στο Ινστιτούτο Γεροντολογίας του Πανεπιστημίου της Γεωργίας. Επίσης, προσθέτει: «Δημιουργούνται πράγματι απτές και φοβερές επιπτώσεις από τη μοναξιά. Υπάρχουν μοναχικοί άνθρωποι που πεθαίνουν, που είναι λιγότερο υγιείς, και που έχουν μεγάλο κόστος για την κοινωνία μας».

Οι Ερευνητές Βρίσκονται Πολύ Κοντά στην Κατανόηση της Αιτίας της Σχιζοφρένειας


Οι επιστήμονες ανέφεραν πριν λίγες ημέρες ότι έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση της αιτίας της σχιζοφρένειας, σε μια μελέτη ορόσημο που παρέχει την πρώτη αυστηρά δοκιμασμένη εικόνα της βιολογίας πίσω από κάθε κοινή ψυχιατρική διαταραχή.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από παραληρητικές σκέψεις και παραισθήσεις. Τα φάρμακα που διατίθενται για τη θεραπεία αμβλύνουν μόνο ορισμένα από τα συμπτώματά της, χωρίς να αγγίζουν την υποκείμενη αιτία.

Η ανακάλυψη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, δεν θα οδηγήσει σύντομα σε νέες θεραπείες, λένε οι ειδικοί, ούτε σε μία ευρέως διαθέσιμη εξέταση για την ατομική επικινδυνότητα.

Όταν διαπιστώσεις πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με κάποιον...

Όταν διαπιστώσεις πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με κάποιον...Όταν διαπιστώσεις πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με κάποιον, θέλεις αυτό να αρχίσει το συντομότερο δυνατό. Πως έγινε τώρα αυτό, ούτε κι εγώ μπορώ να το εξηγήσω που το ζω.  Αν μου έλεγες πριν ένα χρόνο πως θα άλλαζε η ζωή μου τόσο πολύ, θα σου έλεγα να μην βλέπεις πολλές ταινίες και κυρίως πως οι μελό ταινίες είναι ντεμοντέ.  Είσαι κοντά στα τριάντα πέντε, έχεις κάνει τις σπουδές σου, έχεις βρει μια δουλειά που τουλάχιστον μπορείς να βιοπορίζεσαι αξιοπρεπώς και είσαι μόνη.  Μόνη είτε από επιλογή, είτε επειδή έτσι τα έφερε η ζωή, που σου πήρε το σύντροφο, αλλά σου άφησε τους φίλους σου και κυρίως μια ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σου. 
Νομίζεις πως όλα είναι τακτοποιημένα και βαλμένα στα σωστά κουτάκια τους;  Γελιέσαι οικτρά φίλη μου.  Ο φτερωτός θεός είχε άλλα σχέδια για σένα.  Ξαφνικά νιώθεις να χάνονται οι ισορροπίες σου και να ακροβατείς σε τεντωμένο σχοινί.  Μην απορείς και ξαφνιάζεσαι, εσύ είσαι που πριν λίγο καιρό πάθαινες αναφυλαξία με την ιδέα του γάμου και τώρα κοιτάζεις νυφικά φορέματα.  Εντάξει και πάλι δεν θέλεις τελετές με πολύ κόσμο και δεξιώσεις, απλώς θες να πάρεις τον καλό σου και να παντρευτείτε ξυπόλητοι σε ένα ξωκλήσι.  Μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα, το νυφικό σου το φαντάζεσαι απλό, με μια κορδέλα από λουλούδια στα μαλλιά. 

Γιατί η ζωή είναι άδεια και βλαβερή χωρίς φίλους

Γιατί η ζωή είναι άδεια και βλαβερή χωρίς φίλουςΟι φιλίες έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία σας και την ευημερία, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να χτίσουμε ή να διατηρήσουμε φιλίες. Κατανοήστε τη σημασία της φιλίας στη ζωή σας και δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τις σχέσεις σας.
Ποια είναι τα οφέλη της φιλίας;
Οι καλοί φίλοι είναι το ιατρικό για την υγεία σας. Οι φίλοι μπορούν να σας βοηθήσουν να γιορτάσετε καλές στιγμές και να παρέχουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια άσχημων στιγμών. Οι φίλοι προλαμβάνουν τη μοναξιά και σας συντροφεύουν.
Οι φίλοι μπορούν επίσης:
  • Να αυξήσουν το αίσθημα του ανήκειν και του σκοπού.
  • Να ενισχύσουν την ευτυχία σας και να μειώσουν το άγχος σας.
  • Να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή σας και την αυτοεκτίμησή σας.
  • Να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ένα τραύμα, όπως το διαζύγιο, τη σοβαρή ασθένεια, την απώλεια θέσεων εργασίας ή τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.
  • Να σας ενθαρρύνουν να αλλάξετε ή να αποφύγετε ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή την έλλειψη άσκησης.
Γιατί είναι μερικές φορές δύσκολο να κάνετε φίλους ή να διατηρήσετε φιλίες;

Μειώστε τη χοληστερίνη με οκτώ βότανα και μπαχαρικά!

Μειώστε τη χοληστερίνη με οκτώ βότανα και μπαχαρικά!Ο Δυόσμος, η Κανέλα, ο κρόκος Κοζάνης, το Μελισσόχορτο, η Πικραλίδα-Ταραξάκο, η Πιπερόριζα-Ginger, το Πράσινο Τσάι και το Σκόρδο έχουν ευεργετική δράση κατά των αυξημένων λιπαρών οξέων.
Η χοληστερόλη ή χοληστερίνη, όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι μια κίτρινη ουσία που βρίσκεται στο αίμα μας και είναι σημαντική για την καλή λειτουργία κάθε κυττάρου. Το είδος των τροφών που καταναλώνουμε είναι δυνατόν να εξουδετερώσουν την λεγόμενη καταστροφική χοληστερόλη (LDL) ώστε να μην δημιουργηθεί αθηρωματική πλάκα (θρόμβωση) στα τοιχώματα των αρτηριών!
Δυόσμος
Το πράσινο βότανο Δυόσμος, συγγενής της μέντας, ήταν ένα σπουδαίο αρωματικό φυτό για τους αρχαίους Αιγύπτιους, Έλληνες και Ρωμαίους! Είτε σαν έγχυμα, σαν αφέψημα, σαν αιθέριο λάδι βοηθά όσους υποφέρουν από την χολή τους, έχουν έντονο άγχος και ταχυκαρδίες!
Κανέλα
Η κανέλα με καταγωγή από την Κεϋλάνη, τις Ανατολικές Ινδίες και την Μαδαγασκάρη θεωρείται δώρο των θεών στους ανθρώπους!Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου, τηνLDLχοληστερίνη, είναι πηγή μαγνησίου και σιδήρου και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Μήπως οι κεντρικές τράπεζες είναι πλέον ανίκανες να σώσουν την οικονομία;

A sign reading 'Exit' stands in front of the headquarters of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα σπιράλ ύφεσης, και οι κεντρικοί τραπεζίτες φαίνονται ανήμποροι να αντιδράσουν.


Ρίχνουν τεράστια ποσά στις οικονομίες τους, μειώνοντας τα επιτόκια σε αρνητικά πρόσημα κι αγοράζοντας ομόλογα αξίας πολλών δισ. δολαρίων. Όμως οι αναλυτές εμφανίζονται ανήσυχοι επειδή αυτού του είδους οι στρατηγικές δεν φαίνεται να αποδίδουν.
Οι κεντρικές τράπεζες αυτή τη στιγμή δείχνουν να ξεμένουν από διαθέσιμα «όπλα», τονίζει ο επενδυτικός αναλυτής της Yardeni Research, Ed Υardeni. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να περιγράψει την προσπάθεια των κεντρικών τραπεζιτών να σταθεροποιήσουν την πτωτική τάση οικονομιών και νομισμάτων αλλά και την κατάρρευση των χρηματαγορών.
«Ο κόσμος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά αβέβαιη κατάσταση, κι αυτό πρέπει να αναλογιστούν όσοι ασκούν την οικονομική πολιτική – και πολύ συχνά δεν πέφτουν μέσα στις προβλέψεις τους», δήλωσε ο Stanley Fischer, Νο2 της Fed.
Ο Fischer αλλά και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες δείχνουν να ξεμένουν από ιδέες κι εργαλεία για να επαναφέρουν την κατάσταση που τείνει να παγιωθεί. Η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε νέες αγορές ομολόγων για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά όλοι πλέον δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να δώσει μια σταθερή λύση μακροπρόθεσμα.

Κεντρικοί τραπεζίτες σε πανικό

deutsche bank

Μήπως η τέλεια καταιγίδα πλησίασε επικίνδυνα;


“Καήκαμε…”
Ευκλείδης
Πριν λίγους μήνες, οι Μακρόν και Γκάμπριελ (υπουργοί της Γαλλίας και της Γερμανίας και σοσιαλδημοκράτες) δημοσίευσαν ένα κοινό άρθρο. Διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με την αναμενόμενη ισχυροποίηση της Ευρωζώνης. Οι αρχηγοί κρατών, είχαν στο μεταξύ συζητήσει τις προτάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών για το ίδιο θέμα, που υποβλήθηκαν ύστερα από απόφαση του συμβουλίου κορυφής. Η πρωτοβουλία προήλθε από τον γαλλογερμανικό άξονα. Και το σκεπτικό ήταν: αδέρφια χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, γιατί αλλιώς καήκαμε. H Ευρωζώνη είναι “κουτσή”. Γιατί με την συνθήκη του Μάαστριχτ αποφασίστηκε κοινή νομισματική πολιτική, αλλά όχι οικονομική. Η κρίση χρέους της Ευρώπης ανέδειξε το εύθραυστο σύστημα. Γρήγορα να διορθώσουμε την μηχανή, γιατί στην επόμενη κρίση βουλιάζουμε.
Ξαφνικά, με ευθύνη της Γερμανίας και την απειλή εξόδου της Αγγλίας, το ζήτημα φρέναρε. Πότε ο Σόιμπλε άρχισε να λέει ‘’ας μην βιαζόμαστε’’. Πότε οι Κεντρικές Τράπεζες μουρμούριζαν για την αναμενόμενη εφαρμογή του τρίτου και σπουδαιότερου πυλώνα της τραπεζικής ένωσης: της κοινοτικής εγγύησης των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ.

Homo Crisi-ou-s: Η αναζήτηση ταυτότητας στο πέρασμα του χρόνου


Είναι αξιοπρόσεκτο το πως –σχεδόν ταυτόχρονα – το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας συνδυάστηκε με συζητήσεις σχετικά με τη χαμένη ταυτότητα του ανθρώπου. Λέξεις όπως «αλλαγή», «αναπροσαρμογή», «επιστροφή» όλο και πληθαίνουν θέλοντας να περιγράψουν την κινητικότητα που ζυμώνεται στην ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου που αναγκάζεται βιαίως να μεταβάλλει τον καθημερινό τρόπο ζωής του. Οι επιστήμες της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας και της Οικονομίας μπορούν να μας δώσουν χρήσιμες απαντήσεις στο γιατί συνέβη αυτό.
Παράγοντες διαμόρφωσης ταυτότητας
Σύμφωνα με τον Φρόυντ η προσωπικότητα του ανθρώπου διαμορφώνεται κάτω από την επήρεια δύο αντιτιθέμενων ροπών. Η μία προσδιορίζεται από τον κόσμο των παρορμήσεων, ο οποίος έχει τη δυναμική τάση ικανοποίησης χωρίς περιορισμούς και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο συνάνθρωπος. Η άλλη προσδιορίζεται από αυτό που ο Φρόυντ ονόμασε υπερεγώ δηλαδή τους κοινωνικά αποδεκτούς κανόνες που επιβάλλονται και εκφράζουν τα στερεότυπα (σταθερές αποδοχές) του κοινωνικού συστήματος. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο δυνάμεις διαμορφώνεται το εγώ, η προσωπικότητα του ανθρώπου.
Το οικονομικό σύστημα όμως που επικρατεί στη χώρα μας σε όλη την έκφανση του τα τελευταία 50 χρόνια (νεοφιλελεύθερο – καπιταλιστικό), ανέστρεψε την πυραμίδα των αξιών τοποθετώντας στη κορυφή όχι τον άνθρωπο αλλά την ύλη, διαμορφώνοντας έτσι τόσο τις παρορμήσεις όσο και τις κοινωνικές σταθερές μας. Όπως μάλιστα επιτυχημένα ανέλυσε ο Marcuse , η καταπίεση των «λιμπιντικών δυνάμεων» στη σύγχρονη εξέλιξη, γίνεται σε τέτοια κλίμακα ώστε χάνονται τα δημιουργικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας. Ο άνθρωπος λειτουργεί έτσι μονοδιάστατα σαν οικονομικό ον (Homo Economicus).
Τα κοινωνικά στερεότυπα συνέχισαν να καταλαμβάνουν ένα τεράστιο χώρο και να προσδιορίζουν σε μεγάλο ποσοστό τις προσωπικές εκδηλώσεις του ατόμου. Η διαδικασία προσαρμογής σε αυτά λειτουργεί με τέτοιους μηχανισμούς ώστε όχι μόνο να μη γίνεται καταναγκαστικά αλλά σχεδόν αυθόρμητα, λειτουργώντας ανακουφιστικά στη ψυχή του μέσου ανθρώπου ο οποίος δέχεται τα κοινωνικά πρότυπα σαν μια αρχή πάνω από αυτόν, μια αρχή που τον απαλλάσσει από το βάρος και την ευθύνη μιας προσωπικής αξιολόγησης και απόφασης. Όπως ανέφερε και ο Νίτσε , είναι πιο εύκολο να υπακούς σε έναν άλλον, απ’ ότι να ορίζεις τον εαυτό σου.

Μια νέα προσέγγιση στη διακοπή του καπνίσματος

Ο ρόλος του φλοιού του προσαγωγίου και του κεντρικού λοβού (νήσος) στην διακοπή του τσιγάρου και στην θεραπεία με Νευροανάδραση: Μια νέα προσέγγιση:
Το κάπνισμα τσιγάρου, που αποτελεί μια εθιστική συμπεριφορά, είναι η πιο κοινή αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας στον αναπτυγμένο κόσμο 1. Ωστόσο, πολλοί καπνιστές δυσκολεύονται να το κόψουν ακόμα κι αν ξέρουν ότι οι επιπτώσεις στο να το συνεχίσουν μπορεί να είναι μοιραίες 2-3 . H διακοπή τσιγάρου είναι αρκετά δύσκολη, αλλά ακόμα και μετά την διακοπή, τo ποσοστό υποτροπής είναι υψηλό λόγω της έντονης επιθυμίας που νιώθουν. Ο λόγος της δυσκολίας της διακοπής και το υψηλό ποσοστό υποτροπής φαίνεται να οφείλονται στις μακροχρόνιες αλλαγές σε συγκεκριμένα νευρικά υποσυστήματα μέσα στον εγκέφαλο. Πειραματικά ζωικά μοντέλα έχουν δείξει ότι οι αλλαγές σε περιοχές όπως η αμυγδαλή, ο επικλινής πυρήνας και το μέσο εγκεφαλικό (mesotelendephalic)  σύστημα ντοπαμίνης προάγουν την αυτοδιαχείριση των επιβλαβώνουσιών 4-5-6 . Εφόσον, η έντονη επιθυμία είναι ένας παράγοντας κλειδί που οδηγεί στην υποτροπή ανάμεσα στους καπνιστές που προσπαθούν να παραιτηθούν από τον έλεγχο αυτής της έντονης επιθυμίας, τελικά αυτή μπορεί να βοηθήσει στην διακοπή του τσιγάρου.
O ανώτερος φλοιός του προσαγωγίου (ACC) αποτελεί μέρος του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου. Βασιζόμενοι σε μελέτες αλλοιώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα και ανθρώπους αυτή η περιοχή έχει σχετιστεί για να επιδρά, βάσει των μελετών αλλοιώσεων σε ανθρώπους και ζώα.
Βασιζόμενοι σε μελέτες ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG) μια εστιακή αρνητικότητα (focal negativity) αναπτύσσεται μετά από μια λανθασμένη αντίδραση που οδηγεί στην θεωρία ότι ο φλοιός ενδέχεται να εμπλέκεται στον εντοπισμό και τον έλεγχο του λάθους του εγκεφάλου 7.

Το πιο απαγορευμένο sex το κάνουν οι γονείς


Απ᾽ τα πρώτα-πρώτα πράγματα που θα σου ψιθυρίσουν οι γύρω, όταν τους πεις την απόφασή σου να γίνεις γονιός, είναι πως όταν το παιδί έρχεται… το sex φεύγει. Την κοπανάει ύπουλα κι απ᾽ την πίσω πόρτα.


Τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν ο γιατρός μπορεί να σας απαγορεύσει το sex. Μπορεί και να μην το κάνει, αλλά να σας τρομοκρατήσει τόσο πολύ, ώστε να εύχεστε να είχε πει εκείνος το όχι.  

Ακόμα κι αν δεν πτοηθείτε απ᾽ τις συμβουλές του γιατρού, υπάρχει και η φαντασία που θα κάνει τα πράγματα δύσκολα. 

Όσο και να γνωρίζετε την ανατομία του ανθρώπινου σώματος, και να σας έχουν διαβεβαιώσει πως το μωρό κρύβεται προστατευμένο και μακριά απ᾽ το ανδρικό γεννητικό όργανο κατά τη διάρκεια της επαφής, οι μπαμπάδες φαντάζονται πως το μωρό έχει πάρει πατατάκια και παρακολουθεί από μέσα την τσόντα. Πρόκειται για μία σκέψη καθόλου διεγερτική, οπότε προτιμούν να κρατήσουν φυλακισμένο το πουλάκι τους.  

Όταν γεννηθεί το παιδί και πάλι ο γιατρός θα συμβουλέψει το ζευγάρι να περιμένει -από έναν μήνα και βάλε- να επανέλθει λίγο το σώμα της γυναίκας που έχει εξαντληθεί απ᾽ την προηγούμενη κατάσταση. Όμως, ακόμα και να περάσει το χρονικό διάστημα που θα πει ο γιατρός, η μητέρα είναι τόσο ταλαιπωρημένη απ᾽ τα ξενύχτια και το θηλασμό, που το μόνο που θέλει να κάνει είναι να κοιμηθεί.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΕΙ




Άνθρωπος αυτός που άνω θρώσκει


Σήμερα ποιος άνθρωπος κοιτάζει προς τα άνω;
Άνω δεν σημαίνει ο ουρανός που βλέπουμε, τα αστέρια, το ουράνιο στερέωμα, αλλά είναι συμβολικός όρος, και μας προτρέπει να δούμε τον ανώτερο ιδεατό μας εαυτό, αυτόν που έχουμε ξεχάσει, και θεοποιήσαμε οτιδήποτε έχει σχέση με την ανθρωποκεντρική πραγματικότητα του πλανήτη Γη, όπου ακόμη και οι θρησκείες μας προτρέπουν να δούμε και αντιληφθούμε τον θεό μέσα από την ανθρωποκεντρική αντίληψη του διπόλου καλού-κακού, κι έτσι διαχώρισαν ότι ανώτερο δεν κατανοούν σε αγγελικές οντότητες καλές και κακές, όπου ο φόβος που μας γενεσιουργούν στην σκέψη αυτοί που δημιούργησαν τις θρησκείες, μας κάνει άβουλα πλάσματα που μας αφαιρεί την σκέψη, μας αφαιρεί την νόηση, μας αφαιρεί τον Νου! και όποιος άνθρωπος δεν διαθέτει νόηση γίνεται το ζώο του πλανήτη Γη, αφού η σάρκα του και η θνητή του λογική δεν γνωρίζει ούτε κατανοεί απολύτως τίποτα πέραν της ανθρωποκεντρικής αντίληψης του για τα πάντα γύρω του.

Έτσι βλέπουμε να μας μιλούν για παραδείσιους κόσμους πάνω στην Γη και παρόμοιους παραδείσιους κόσμους, μην αντιλαμβανόμενοι ότι ο Θεός είναι απλά μία έκφραση και εκδήλωση ζωής από τις άπειρες πραγματικότητες του, κι εμείς προσκολληθήκαμε στην μία και θνητή πραγματικότητα της Γης, όπου το μόνο που μας λείπει είναι η αθανασία και το πως θα καλοπερνάμε μέσα από τις απολαύσεις της σάρκας και του πνεύματος της λογικής της σάρκας, αφού ότι συναισθήματα έχουμε, ότι αισθήσεις, ότι πάθη και επιθυμίες, αφορούν αποκλειστικά το σώμα της σάρκας και την λογική της, και για τον λόγο αυτόν ποτέ δεν θα μας γίνει κατανοητός ο θεός, διότι το άυλο το βλέπεις με το άυλο! το φως το βλέπεις με το φως! και η μεν λογική δεν είναι φως, ούτε το σώμα άυλο, ενώ το σώμα της ψυχής και άυλο είναι, και ο Νους η νοητή ουσία που εμπεριέχει μέσα της το σώμα της ψυχής είναι όμοια με την αρχική νοητή ουσία του γενεσιουργού Νου Θεού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα