Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Φόβοι τραπεζικού ντόμινο

Οι ελληνικές τράπεζες, στη δίνη ενός ευρύτερου προβλήματος του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κλάδου, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν υγιείς – ενώ τυχόν κατάρρευση κάποιας, δεν θα μπορούσε να αφομοιωθεί από την οικονομία μας
 50
«Για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα 4-5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το ΔΝΤ – άρα από 7 δις € έως σχεδόν 9 δις €. Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό, αφού είναι στα επίπεδα της Γερμανίας που όμως διαθέτει το διπλό πλούτο – με κριτήριο τους μισθούς, οι οποίοι είναι διπλάσιοι.
Για την κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικό σύστημα απαιτείται η μεταφορά του 10% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι μόλις 2,5% – κάτι που είναι αδύνατον να συνεχιστεί, αφού δεν είναι βιώσιμο (πηγή). Επί πλέον, είναι απολύτως απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους, επειδή διαφορετικά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Η Ελλάδα ευρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ενός διπλού GREXIT (πηγή), η πολιτική αστάθεια έχει φτάσει στο ζενίθ, ενώ όλες σχεδόν οι κοινωνικές ομάδες αντιδρούν – γεγονός που θεωρείται ως ο ορισμός της χρεοκοπίας.
Από την άλλη πλευρά οι ελληνικές τράπεζες, στη δίνη ενός ευρύτερου, τεράστιου προβλήματος του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κλάδου, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν υγιείς, παρά την πρόσφατη νέα κεφαλαιοποίηση τους – με μία τουλάχιστον από τις τέσσερις μεγάλες να απειλείται με χρεοκοπία, μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνοδευόταν προφανώς από ένα τραπεζικό ντόμινο, αδύνατο να αφομοιωθεί από την ελληνική οικονομία – ειδικά όταν εγκαταλείπεται από τις ξένες και εγχώριες επιχειρήσεις, τους επενδυτές, καθώς επίσης από το ποιοτικό έμψυχο δυναμικό της».
.
Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι βασικές οικονομικές ειδήσεις και προβλέψεις που αφορούν την Ελλάδα – με κυριότερη ίσως το πιθανολογούμενο εκ μέρους μας κραχ στον τραπεζικό της τομέα, το οποίο θα αποτελούσε ασφαλώς τη χαριστική βολή. Εάν κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις συνεχίσει να αναζητάει κανείς λύσεις αλλού, εκτός από την συντεταγμένη χρεοκοπία (άρθρο), τότε είναι απλά αιθεροβάμων – ενώ χάνει πολύτιμο χρόνο, χωρίς να έχει αυτήν την πολυτέλεια η οικονομία μας.

Δεν κάνουν business με αγνώστους, Αλέξη μου

 Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν κάνουν business με αγνώστους, Αλέξη μου

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράσταση μου στους απολυμένους των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να διαφυλάξουν την Επανάσταση.

Θα ήθελα να τους προσφέρω την αγάπη μου, αλλιώς είναι να δέρνεις συνταξιούχους και αλλιώς αγρότες με θαλασσί μαγκούρες.

Στο μεταξύ τα χημικά πέφτουν σαν καραμέλες -την Τρίτη Φορά «Αριστερά» θα μας ρίχνουν με πλαστικές σφαίρες- αλλά κάποιους αγρότες δεν τους πιάνουν τόσα χρόνια μέσα στα φυτοφάρμακα και τα χημικά λιπάσματα.

Ξέρετε τι έρχεται, όμως;
Για αυτούς που κάνουν πως δεν βλέπουν τι έρχεται.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου, υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ Μαρτίου 2016 και Δεκεμβρίου 2016 (είναι ελάχιστα τα απαιτούμενα μέτρα).

‘Εχω την εντύπωση πως αυτό το διάστημα θα μας βγάλουν από τον ορό -στάση πληρωμών από το Δημόσιο, ελεγχόμενη χρεοκοπία- για να τους παρακαλάμε γονατιστοί τον Δεκέμβριο να ενοποιηθούν τα ταμεία όπως ορίζει το πρόγραμμα και να προχωρήσει η μεγάλη «μεταρρύθμιση» στην Υγεία και την Παιδεία, αλλά και η νέα μεγάλη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Θα είμαστε όλοι εκεί

ImageHandler 
Συνεχίζεται για 8η συνεχόμενη μέρα η ελεύθερη πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνονται στις μετοχές των τραπεζών.

Οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό και πιο πριν και ακόμα πιο πριν για να σωθούν, καταρρέουν. Ξανά.

Τί διάολο; Σε μαύρη τρύπα πέφτουν τα χρήματα; Φυσικά. Πού αλλού να έπεφταν δηλαδή;

Βέβαια, το καλό με την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών είναι ότι θα τις ξανανακεφαλαιοποιήσουμε εμείς. Με τα λεφτά μας. Τέλειο;

Και φανταστείτε ότι μπήκαμε στο μνημόνιο για να σώσουμε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Μιλάμε για μεγάλη πλάκα!

Παράλληλα, στα πρόθυρα κατάρρευσης είναι και η Deutsche Bank – και άλλες μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού – με τη μετοχή της να πέφτει μέσα σε 2 μέρες κατά 14,5%, οπότε καταλαβαίνουμε ότι τόσα χρόνια οι Γερμανοί ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους και οι γερμανικοί φούρνοι δεν έκοβαν αποδείξεις για τα pretzel.

Έξω από το ευρώ και επιστροφή στο μάρκο γρήγορα!
Για να καταλάβετε λίγο τα μεγέθη, σκεφτείτε ότι η Deutsche Bank είναι εκτεθειμμένη σε παράγωγα και σε αγορές κατά τουλάχιστον 80 τρις δολάρια, δηλαδή 20 φορές το ΑΕΠ της Γερμανίας.

Εν τω μεταξύ, τo παγκόσμιο χρέος είναι 100 τρις. Γαμάτο;

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Όποτε μπορείτε, προσπαθήστε να πλησιάσετε το μαγείρεμα με χαρά, γέλιο, και αγάπη. Αν το δείτε σαν αγγαρεία που απλά πρέπει να αντέξετε, το φαγητό δεν θα είναι τόσο λαμπρό ή δεν θα είναι τόσο νόστιμο όσο θα ήταν αν το διασκεδάζατε κατά την διαδικασία του μαγειρέματος.
Προφανώς, το μαγείρεμα δεν είναι μια δουλειά που αγαπούν όλοι, και ακόμη και για εκείνους που το αγαπούν, υπάρχουν βραδιές που μπορεί να το νιώθουν σαν αγγαρεία. Πάντως, ακόμα και αν αισθάνεστε κουρασμένοι, πεινασμένοι, ξεθεωμένοι, ή απλά δεν γουστάρετε να το κάνετε, κάντε ότι καλύτερο μπορείτε να αλλάξετε την στάση σας. Όσο πιο ανεβασμένοι αισθάνεστε, τόσο πιο ανεβασμένο θα είναι το φαγητό.
Εφόσον όλες οι τροφές είναι γεμάτες με μυριάδες από ενεργειακά πεδία και έχουν κάποιο είδος συνειδητότητας – ακόμη και αν είναι διαφορετικό από τον τρόπο που βλέπουμε την συνειδητότητα στους ανθρώπους – ίσως θα θέλατε να βάλετε την μουσική που σας αρέσει. Επιτρέψτε στον ήχο να σας διαπεράσει (καθώς και τα υλικά που είναι στιβαγμένα πάνω στον πάγκο) για λίγα λεπτά πριν αρχίσετε να εργάζεστε στην κουζίνα. Η μουσική όχι μόνο επηρεάζει το ενεργειακό πεδίο σας με ευχάριστους τρόπους, ευθυγραμμίζει επίσης τον ρυθμό σας με τον έμφυτο ρυθμό του φαγητού σε ένα ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει συμφωνία στις δονήσεις. Αν πρόκειται για μουσική που ηρεμεί, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και επιτρέψτε στην ηρεμία της να σας κατακλύσει. Αν, όμως, είναι ένα έντονο κομμάτι, ίσως θέλετε να αρπάξετε μια σκούπα και να παίξετε λίγο κιθάρα στον αέρα. Φανταστείτε την κουζίνα σας ότι βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος και ότι το περιεχόμενο του ψυγείου σας σας χειροκροτούν. Ή γελάστε με την καρδιά σας. Όταν νιώσετε την χαρά να κατακλύζει το σώμα σας, αρχίστε να μαγειρεύετε ένα εμπλουτισμένο με χαρά γεύμα.

Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να σου συμβεί



Κανείς δεν το πιστεύει, μέχρι που γίνεται.
Διαρκώς το μυαλό και το κορμί σου αποζητάει να μάθει κάτι πολύ συγκεκριμένο για να αποφύγει τα δεινά που θα αποφέρει η άγνοια του. Όμως, όταν τελικά η άγνοια μετατραπεί σε γνώση λύθηκαν όλα; Ή μήπως όχι;

Όχι! Δεν λύθηκαν όλα. Τότε έχεις να αντιμετωπίσεις τα δεινά που αποφέρει η γνώση του.
Γρήγορα θα βρεθείς να ζυγιάζεις τα δεινά της γνώσης και της άγνοιας με στόχο να βγάλεις νικητή και να διαλέξεις το συναίσθημα που θέλεις να νιώθεις.
Ανακούφιση γιατί ήρθε η γνώση ή απόγνωση για τα δεινά που έφερε μαζί της;

Ανθρώπινοι μηχανισμοί, παιχνίδια του μυαλού... Όλα αηδίες!

ανθρωπολογία της ηγεσίας: ο Κύριος διατάζει, ο ηγέτης ποτέ! (1)

φίλες και φίλοι
ΥΠΟΘΕΣΗ εργασίας: δέκα αναρχικοί και δέκα αναρχικές, ηλικίας 20-40 ετών, όλοι και όλες άγνωστες μεταξύ τους, πάνε να ζήσουν για πολλά χρόνια, για πέντε ας πούμε,  σε ένα μεγάλο κτήμα όπου υπάρχουν είκοσι μικρά σπίτια και ένας μεγάλος κοινόχρηστος χώρος, με αποθήκες εργαλείων και τροφίμων, με χώρους ετοιμασίας τροφής και κοινής εστίασης. Φτάνουν λοιπόν μια μέρα και από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ένα μεγάλο δράμα, το οποίο θα εκτυλιχτεί νοερά στη φαντασία μας. Το δράμα της συγκρότησης μιας κοινωνίας. Είμαι έτοιμος, ελπίζω να είστε κι εσείς, να το ζήσουμε. Κι όταν λέω δράμα εννοώ προβλήματα, πολλά προβλήματα, επιλύσιμα και ανεπίλυτα.
ΤΟ πρώτο πρόβλημα. Ποιο σπίτι θα πάρει ποιος και ποια; Το πρόβλημα υπάρχει όχι γιατί τα σπίτια είναι διαφορετικά σε μέγεθος αλλά σε αρχιτεκτονική ή σε διαφορετική θέση. Κάποιο είναι πέτρινο, άλλο ξύλινο, κάποιο είναι κυκλικό, κάποιο έχει περισσότερη θέα, κάποια είναι κοντά στο ποταμάκι που ρέει μέσα στο χτήμα και είναι πολύ ωραίο να είσαι μέσα στο σπίτι και να ακούς το κελάρυσμα του μεγάλου ρυακιού. Πώς θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα;  Όποιος και όποια προλάβει;  Ο πιο γρήγορος θα πάρει αυτό που του αρέσει; Ο πιο μπρατσωμένος τσαμπουκάς θα πάρει αυτό που το αρέσει; Όχι, είμαστε αναρχικοί και αναρχικές, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε ήρεμα και συντροφικά. Αμ δε! Να γιατί δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα μέσω της χαμπερμασιανής επικοινωνίας.
ΕΙΝΑΙ απολύτως βέβαιο ότι κάποιο σπίτι θα το θελήσουν δυο και τρεις μπορεί και τέσσερις. Κατά συνέπεια, θα υπάρξει σπίτι ή σπίτια τα οποία, αν και πολύ ωραία, δεν θα τα θέλει κανένας. Τι θα κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Θα μονομαχήσουμε με γροθιές ή ρόπαλα; Μάλλον όχι. Θα προτείνουμε την εναλλαγή –  φέτος εσύ, του χρόνου εγώ. Ναι, αλλά ποιος πρώτος ή πρώτη, εάν αυτό το σπίτι το θέλουν οι έξι από  τους είκοσι;  Κάποιος ή κάποια θα υποχωρήσει, πολύ ωραία. Δεν θα υποχωρήσουν όμως όλοι και όλες.  Πόσοι και πόσες, ποιοι και ποιες δεν θα υποχωρήσουν;  Θα υπάρξει κάποιος ή κάποια που δεν θα υποχωρήσει ποτέ; Ποιος, ποια θα είναι;  Δεν εννοώ να μάθουμε το όνομα του αλλά τον ρόλο του/της στην υπό συγκρότηση κοινωνία. Σας παρακαλώ, συγκρατείστε αυτόν τον τύπο ή αυτήν την τύπισσα, γιατί θα τον συναντήσουμε παρακάτω.

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ: Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ



Από την γέννηση του Ανθρώπινου πολιτισμού, ο άνθρωπος κουβαλά το ένστικτο της αναζήτησης. Και ένα ερώτημα που αποκαλύπτει την ίδια την φύση της ανθρώπινης ψυχής εμφανίζεται συνεχώς μπροστά του. Είναι πραγματική η έννοια που αποκαλυπτει την Μετενσαρκωση; Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Και Μπορεί η ψυχή να αναγεννηθεί μεταφέροντας αναμνήσεις περασμένων ζωών; Πως προσεγγίζει η Επιστημονική κοινότητα το ζήτημα αυτό
Η Έννοια της Μετενσάρκωσης ενυπάρχει σχεδόν από τις απαρχές του Ανθρώπινου Πολιτισμού, όχι μόνο στην Ανατολική παράδοση αλλά και στην Δυτική Φιλοσοφία. Από τις ημέρες του Σωκράτη και του Πυθαγόρα αυτή η ιδέα των επαναλαμβανόμενων ζωών έχει επιβιώσει σε συγγραφικά έργα των reincarnationΦιλοσόφων της  Αναγέννησης όπως ο Giordano Bruno και εν τέλει απορροφήθηκε σε ιδεολογίες της Νέας εποχής από τον 19ο Αιώνα όπου και μεταφέρεται ώς και τις ημέρες μας.  Σήμερα οι Επαγγελματίες Φιλόσοφοι αναζητούν σοβαρά το ζήτημα της Μετενσάρκωσης μονάχα περιστασιακά. Σε μία συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της Προσωπικής ταυτότητας ο Derek Parfit ένα τύπο εμπειρικών αποδείξεων που ίσως και να πείθουν για την πραγματικότητα της θεώρησης:
«Ένα είδος απόδειξης ίσως είναι το παρακάτω. Μία γυναίκα από την Ιαπωνία ίσως να υποστηρίζει πως θυμάται μία περασμένη ζωή ως Κέλτης Κυνηγός ή πολεμιστής της εποχής του Χαλκού. Και πάνω σε αυτή την βάση των περασμένων αναμνήσεών της θα μπορούσε να διεξαχθεί ένα είδος έρευνας από τους Αρχαιολόγους. Ίσως επίσης να υποστηρίξει πως κατείχε ένα χάλκινο βραχιόλι που σχηματιζόταν από δύο μαχόμενους δράκους. Και ίσως υποστηρίξει πως θυμάται να θάβει αυτό το βραχιόλι πίσω από ένα συγκεκριμένο μεγάλιθο πριν από την μάχη που της στέρησε τη ζωή. Οι αρχαιολόγοι μπορούν σε αυτό το σημείο να διαπιστώσουν αν όντως υπάρχει το συγκεκριμένο βραχιόλι στο σημείο και αν είναι τουλάχιστον 2.000 ετών. Όλες οι αναμνήσεις της Γυναίκας απο την Ιαπωνία έτσι μπορούν είτε να επιβεβαιωθούν είτε να διαψευστούν»

Η επιτυχημένη συνέντευξη... Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

1. Προετοιμαστείτε καλά
Πριν συναντήσετε τον υπεύθυνο προσωπικού είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την εργοδότρια εταιρεία, το ιστορικό της, την κουλτούρα και τις αξίες της. Επισκεφτείτε το site της εταιρείας και ενημερωθείτε σωστά.
1804095342. H πρώτη εντύπωση είναι σημαντική
Ντυθείτε κατάλληλα για την εταιρεία και μην το παρακάνετε με το βάψιμο ή το άρωμα. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι καθαρά και τακτοποιημένα. Κρατήστε μια απλή τσάντα ή ένα χαρτοφύλακα. Καλό είναι τα ρούχα σας να είναι καθαρά και κομψά και να νιώθετε άνετα μέσα σ’ αυτά. Αν δεν είστε σίγουρη για το τι πρέπει να φορέσετε συμβουλευτείτε το σύμβουλό σας. Ενώ, σε μια δεύτερη συνέντευξη είναι καλύτερα να φορέσετε κάτι λίγο διαφορετικό από την πρώτη φορά αλλά να είστε εξίσου κομψή.
3. Η γλώσσα του σώματος είναι καθοριστική για τη συνέντευξη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα