Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αν αυτή είναι η Ευρώπη, τότε, χάρισμα σας ...

image

Έξι και πλέον χρόνια οικονομικής κρίσης, «χορτάσαμε ξύλο» από παντού! Τελευταία μάλιστα, δεχόμαστε τα ανελέητα και ύπουλα κτυπήματα των ευρωπαίων για ένα θέμα που ο Ελληνικός λαός έδειξε με το παραπάνω τη φιλανθρωπία του. Οι Έλληνες, και κυρίως οι νησιώτες μας, με τη συμπεριφορά τους, δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο μάθημα ανθρωπιάς στους ευρωπαίους, που πελαγοδρομούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές σχολές σκέψεις. Εκείνη που υποστηρίζει και διαρκώς αναφέρεται (μόνο στα λόγια δυστυχώς) στους όρους της καλής φιλοξενίας, αλλά συγχρόνως διεκδικεί απόλυτη ασφάλεια. Κι αυτή, που με κάθε τρόπο, επιδιώκει την επιστροφή στην εποχή του Ύστερου Μεσαίωνα! Μια άποψη που υποβόσκει χρόνια στο υποσυνείδητο πολλών Ευρωπαίων και που βγαίνει στην επιφάνεια κάθε φορά που οι συνθήκες ευνοούν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Στην Σκανδιναβία, που υποτίθεται υπάρχουν ανεκτικές κοινωνίες, (συμπεριλαμβανόμενης και της Σουηδίας όπου οι πολίτες της απολαμβάνουν υψηλό βιοτικό επίπεδο και η χώρα γενικά θεωρείται σύγχρονη, πολιτικά φιλελεύθερη και με ισχυρό κοινωνικό κράτος), βάφουν τις πόρτες των προσφύγων, τους στιγματίζουν και κατάσχουν τα τιμαλφή τους! Ακόμα δεν τους παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ώρα που στην χώρα μας, όλοι ανεξαιρέτως οι πρόσφυγες (μηδέ εξαιρουμένων των παράνομων οικονομικών μεταναστών) απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της Ελληνικής Επικράτειας. Η Ελλάδα περιθάλπει όλους τους πρόσφυγες παρά τα τεράστια οικονομικά της προβλήματα. Και παρά το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών έχουν μια παρεκκλίνουσα, ύποπτη και προκλητική συμπεριφορά. Κι αντί να ανταμείβεται για την τεράστια εθελούσια προσφορά της, λοιδορείται κιόλας!

Έβαλε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο της. Μόνο λίγοι γνωρίζουν αυτό το φοβερό τέχνασμα ...


μπάλες φύλλο αλουμινίου
Να κάνεις τη μπουγάδα του σπιτιού δεν είναι και η πιο αγαπημένη δραστηριότητα. 
Για να μην αναφέρουμε τι γίνεται με το σιδέρωμα...
Λοιπόν, χάρη σε αυτές τις πολύ χρήσιμες συμβουλές, θα πλύνετε τα ρούχα χωρίς κόπο και θα μοιάζουν σαν να τα είχατε μόλις αγοράσει!
Δείτε το βίντεο και μοιραστείτε το με τους φίλους σας:

ΠΕΡΣΕΥΣ : Ο μέγας ποντοπόρος

Αντώνης Σταυρόπουλος
Πολλά έχουν γραφεί για τον Περσέα και την Ανδρομέδα.
Σήμερα φίλοι μυθολόγοι, θα κοιτάξουμε τον «μύθο» και από μία άλλη προοπτική…
Χιλιάδες χρόνια πίσω…Στα βάθη της Ελληνικής Προϊστορίας…
Γεγονότα, πρόσωπα και άθλοι μεταφερόμενοι από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, κάπου οι λεπτομέρειες ξεθώριαζαν και μέσα από την καταχνιά του ονείρου, ο αφηγητής πρόσθετε τις δικές του εξηγήσεις, τα δικά του χρώματα και δοξασίες, καταλήγοντας σε αυτό που λέμε «Μυθολογία» που γίνεται «Μυθιστορία» όταν συνδυαστεί με ευρήματα - δηλαδή ιστορία κρυμμένη πίσω από τον μύθο.
Στα χρόνια εκείνα τα παλιά, όπου οι καταστροφές δεν άφησαν γραπτά μνημεία για την αποτύπωση των γεγονότων, παρά μόνο τις μνήμες σ΄ένα λαό ρομαντικό, ευαίσθητο, ευφάνταστο, με ιδανικά, και αξίες ηθικές…
Ο προπάτορας Δαναός, είχε μια θυγατέρα, την Υπερμνήστρα. Πρό-γιαγιά της ήταν η Ιώ, που έφερε στον κόσμο τα παιδιά της με τη «συνδρομή» του ερωτιάρη Δία. Η δισέγγονη λοιπόν της Ιούς, η Υπερμνήστρα πήρε για σύζυγο τον Λυγκέα. Γυιός αυτών των δυό, ο Ακρίσιος.
Ο τελευταίος είχε την τύχη να βασιλέψει στο Άργος της Πελοποννήσου.
Ο Ακρίσιος δεν ευτύχησε να έχει αποκτήσει διάδοχο του θρόνου του. Απέκτησε όμως μια κόρη ακριβοθώρητη που όμοιά της δεν είχε δεί ο τότε κόσμος: -την Δανάη!
Μεγάλωνε και άνθιζε η Δανάη κι όλο και ομόρφαινε…
Ο Ακρίσιος, θέλοντας να μάθει τα μελλούμενα για την διαδοχή του θρόνου του, προσέφυγε στο μαντείο των Δελφών…
Αλίμονο, φίδια τον ζώσαν με τον χρησμό που πήρε:- Θα αποκτούσε εγγονό, κι αυτός θα κατακτούσε δόξα μεγάλη που θα σκίαζε τον Ακρίσιο, αλλά το χειρότερο ήταν ότι ο ίδιος, θα γνώριζε τον θάνατο, ακριβώς από το χέρι αυτού του εγγονού του!

Διατροφή ανάλογα με τη διάθεση – Κατάλληλες τροφές

διατροφή ανάλογα με τη διάθεση
Δεν είναι μυστικό πως πολύ συχνά το πώς αισθανόμαστε σχετίζεται με το τι τρώμε, αλλά και αντιστρόφως. Η πεσμένη διάθεση, το άγχος, η κούραση, ακόμα και η βαρεμάρα, μπορεί να μας οδηγήσουν σε μια συγκεκριμένη διατροφική συμπεριφορά, πολλές φορές ανεξέλεγκτη. Άλλωστε, το τι επιλέγουμε να τρώμε μπορεί ακόμα και να μας απαλλάξει από την λήψη κάποιων φαρμάκων, όπως για παράδειγμα ηρεμιστικών ή αντικαταθλιπτικών μια και υπάρχουν τροφές που μπορεί με φυσικό τρόπο να μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και να χαλαρώνουμε. Στη συνέχεια του άρθρου θα παρουσιάσουμε κάποιες τροφές που μπορεί να απαρτίζουν τη διατροφή ανάλογα με τη διάθεση στην οποία βρισκόμαστε. Είτε, λοιπόν, είσαι λυπημένη είτε πιεσμένη, ή κουρασμένη, διάβασε ποιες τροφές μπορείς να καταναλώνεις ώστε να έρθεις σε καλύτερη διάθεση και ψυχική ηρεμία χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σε άλλες λύσεις.
διατροφή ανάλογα με τη διάθεση – Ποιες τροφές να καταναλώνεις αναλόγως πώς αισθάνεσαι
1.διατροφή ανάλογα με τη διάθεση – Τι να τρως όταν είναι πεσμένη η διάθεσή σου
Οι τροφές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις τη διάθεσή σου όταν δεν είσαι και στα καλύτερά σου.

Κανείς δεν αντέχει τις αλήθειες




Κανείς δεν αντέχει τις αλήθειες
Σοβαρά και με το χέρι στην καρδιά, έλα να πούμε αλήθειες.
Εσύ, ο άντρας  στα χαρτιά και στην προσφώνηση Κύριος.
Μην καλυφθείς πίσω απ αυτά που λες στους υπόλοιπους, ούτε καν πίσω απ αυτά με τα οποία πείθεις τον εαυτό σου.
Κρατάς έναν άνθρωπο δίπλα σου από εγωισμό, έναν εγωισμό λάθος ερμηνευμένο, αφού το εγώ σου στην τελική δεν ικανοποιείται.
Δεν είναι καλή η ζωή σου, είναι απλά στάσιμη και δεν αλλάζει.
Που βρίσκεις την ικανοποίηση  σε όλο αυτό δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι μ αυτή την στασιμότητα δεν καταστρέφεις μόνο τη δική σου ζωή, καταστρέφεις και τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου με  δική σου επιλογή.
Μην προσπαθήσεις να με πείσεις ότι την αγαπάς.
Η αγάπη είναι κάτι απόλυτα αγνό για να έχει εκδικητικά κίνητρα. Δεν τ' αντέχει ούτε η ίδια.
Μόνο τον εαυτό σου εκδικείσαι ακριβώς γιατί δεν την αγάπησες και δεν κατάφερες να διατηρήσεις τουλάχιστον τη δική της αγάπη.
Χρησιμοποιείς μόνο ένα σωρό τρόπους για να την κάνεις να αισθάνεται «λίγη».
Μικρή, ανήμπορη, πεθαμένη.

Μοναξιά ή Ελευθερία;

Μοναξιά ή Ελευθερία;
Ελενίτα Γκόγκα


Μεγαλώνεις παίζοντας με κούκλες, σου διαβάζουν παραμύθια με πρίγκιπες, άμαξες, γυάλινα γοβάκια, βασιλικούς χορούς, δημιουργώντας σου έτσι έναν κόσμο ονειρικό για να κοιμηθείς καλά. Αλλά το όνειρο δεν σταματάει εκεί. Μεγαλώνεις και εξακολουθείς να ονειρεύεσαι τον πρίγκιπα. Στην αρχή πάνω σε άλογο, αλλά όσο ο καιρός περνάει, λες ‘’δε βαριέσαι ας έρθει και με ταξί’’.

Και αν αργήσει πολύ ανησυχείς, γιατί καμία πριγκίπισσα δεν μένει μόνη της στο τέλος, ούτε καν η Pocahontas ή η Mulan που ήταν και λίγο πιο άγριες. Και αρχίζεις να σκέφτεσαι σιγά-σιγά ότι δεν πειράζει, ας μην είναι πρίγκιπας, ας είναι και απλός ‘’αυλικός’’, τι πειράζει; Και κάνεις την πρώτη λάθος επιλογή…. Γιατί λάθος; Γιατί κατέβασες τον πήχη. Γιατί συμβιβάστηκες από το φόβο της μοναξιάς.

Είναι γεγονός ότι στη σημερινή εποχή, ο εγωισμός των ανθρώπων μεγαλώνει και αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση των διαζυγίων. Κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει να ρίχνεις νερό στο κρασί σου, πρέπει να περνάει το δικό σου και τέλος, αλλιώς ο καθένας σπίτι του…

Δεν αναιρώ όσα προείπα, οι υποχωρήσεις σε μία σχέση για να λειτουργήσει σωστά είναι απαραίτητες, αρκεί φυσικά να υπάρχει ισορροπία. Απλώς δεν θεωρώ ότι πρέπει να συμβιβαζόμαστε από πριν.

Εκείνες οι γυναίκες που φτιάχτηκαν για να σε σημαδεύσουν


Artist: Antonio PalmeriniArtist: Antonio Palmerini

Ξέρεις πως είναι να δίνεσαι δίχως όρια;


« Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που διαβάζει, γυναίκα που αισθάνεται υπερβολικά ή γράφει.

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα πνευματώδη, πλανεύτρα, τρελή και παλαβή. Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που σκέφτεται, που γνωρίζει αυτά που ξέρει κι επιπλέον μπορεί και να πετά · γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της.

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που γελά ή κλαίει στον έρωτα, που ξέρει να μετουσιώνει το κορμί σε πνεύμα · πόσω μάλλον μία που αγαπά την ποίηση ή που στέκεται να θαυμάσει για ώρες κάποιο πίνακα και που δεν ξέρει πώς να ζει δίχως τη μουσική.

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που ενδιαφέρεται για την πολιτική, που είναι επαναστάτρια και νιώθει φρίκη απέραντη μπροστά στην αδικία. Γυναίκα που σιχαίνεται την τηλεόραση. Και που είναι όμορφη δίχως να στέκεσαι στο πρόσωπο ή το κορμί της.

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα παθιασμένη, παιχνιδιάρικη, διαυγή και βλάσφημη. Μην το ευχηθείς ποτέ να ερωτευτείς μία γυναίκα τέτοια.

Γιατί όταν ερωτεύεσαι γυναίκα όπως αυτή, ασχέτως αν μείνει μαζί σου, ή αν σε αγαπήσει κι εκείνη, από μια τέτοια γυναίκα, ποτέ δεν επιστρέφεις.»

                Μάρθα Ριβέρα Γαρίδο

Ο φαύλος κύκλος των μεγάλων προσδοκιών μας



Γράφει η Μαρίνα Κρητικού
Ψυχολόγος Υγείας/ Συστημική-Οικογενειακή Σύμβουλος
Προσδοκίες…
Μια λέξη με έντονη συναισθηματική φόρτιση που φέρνει ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα. Από τη στιγμή της σύλληψης μας ακόμα, η ίδια μας η ύπαρξη εμποτίζεται από τις προσδοκίες που έχουν οι γονείς μας για εμάς.
“Α θα είναι αγόρι…θα έχει τα δικά σου χρώματα, θα είναι έξυπνος, γενναίος κλπ”. Οι γονείς μας πολλές φορές μας καθορίζουν με τις δικές τους προσδοκίες, οι οποίες συχνά έχουν έναν υψηλό πήχη, τον οποίο εμείς καλούμαστε να φτάσουμε ή ακόμα και να ξεπεράσουμε πολλές φορές. Στην προσπάθεια τους να μην επαναλάβουν τα λάθη των δικών τους γονιών και να εξασφαλίσουν σε εμάς τα παιδιά τους όλα όσα δεν κατάφεραν οι ίδιοι, καταφεύγουν στις προσδοκίες.
Όλο αυτό γίνεται κάποιες φορές συνειδητά με τους γονείς μας να λεκτικοποιούν όλες αυτές τις προσδοκίες “απαιτώντας” από εμάς να τα καταφέρουμε. Μας συγκρίνουν με τα αδέρφια μας, τα ξαδέρφια, τους φίλους σε κάθε επίπεδο της ζωής μας με έναν και μόνο στόχο, να γίνουμε καλύτεροι!
Τις περισσότερες φορές όμως, γίνεται ασυνείδητα μη-λεκτικά, κάνοντας για παράδειγμα έναν μορφασμό αποδοκιμασίας και απογοήτευσης και συνεπώς μεταφέροντας μας το μήνυμα ότι ποτέ δεν είμαστε “αρκετοί” γι’ αυτούς. Αυτό που εισπράττουμε από το μη-λεκτικό μήνυμα, είναι πολύ πιο ισχυρό από τα όσα οι γονείς μας προσπαθούν να μας μάθουν λεκτικά.

Η συμπεριφορά

Αποτέλεσμα εικόνας για Η συμπεριφορά

-Δάσκαλε με ενοχλεί πολύ η συμπεριφορά των άλλων.

-Ναι αγαπητέ μου, γιατί σε ενοχλεί ακόμα ο εαυτός σου. Οι άλλοι, είναι καθρέφτης της ψυχής σου. Κάθε φορά που βλέπεις μια τέτοια συμπεριφορά, πρέπει να ψάχνεις μέσα σου να δεις τι βγάζεις εσύ.

Εσένα, κάποιοι σε αγαπάνε και κάποιοι δεν θέλουν ούτε στα μάτια τους να σε βλέπουν! Ποιος είσαι εσύ λοιπόν; Ο αγαπημένος ή ο αντιπαθητικός;

Χορεύουμε σε πολλές σχέσεις κατά την διάρκεια της ζωής μας (Μέρος Β)

Ένα πράγμα που είναι πάντα παρόν σε κάθε τοξική σχέση είναι κάποιο στοιχείο αποπλάνησης, ή εξαναγκασμού. Αυτά μπορούν να λάβουν πολλές μορφές, και κανένα δεν θα οδηγήσει σε υγιείς σχέσεις. Η αποπλάνηση μπορεί να ακούγεται πολύ συναρπαστική, αλλά, όπως πολλοί από εσάς ήδη γνωρίζετε, τα συντρίμμια δεν αξίζουν το τίμημα.
Μπορείτε να εντοπίσετε τις αποπλανήσεις παρατηρώντας εάν υπάρχουν διαπραγματεύσεις που αφορούν το να θυσιάσετε εσείς κάτι που πιστεύετε, ή αισθάνεστε ότι εξαναγκάζεστε σε κάτι που δεν νιώθετε ότι είναι τελείως σωστό. Μπορεί να υπάρχουν στοιχεία ότι κάτι είναι μονόπλευρο σε σημείο όπου ξέρετε ότι κάτι δεν πάει καλά, άσχετα αν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ή όχι.
Άλλοι τρόποι που δείχνουν ότι κάποιο στοιχείο αποπλάνησης μπορεί να είναι παρόν περιλαμβάνουν παιχνίδια εξουσίας που σε αφήνουν να αισθάνεσαι ότι κάτι είναι εκτός ισορροπίας ή ακόμα και μια αίσθηση αυξανόμενης αδυναμίας, ή όταν αγωνίζεστε με ιδέες ή συναισθήματα που δεν είναι συνήθως εκεί όταν είστε ευτυχισμένοι. Ψέματα και απάτες που δικαιολογούνται από τον ένα εις βάρος του άλλου δείχνουν πάντα ένα στοιχείο αποπλάνησης.
Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε σχέση μπορεί να διαρκέσει όταν υπονομεύει την άλλη, δημιουργώντας εξαρτήσεις ή αυτο-αμφιβολία, ή μειώνει το αίσθημα της αγάπης που έχουμε για τον εαυτό μας. Όταν αισθανόμαστε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, αν σκάψουμε λίγο βαθύτερα βρίσκουμε συνήθως ότι τουλάχιστον ένα από τα διάφορα είδη ναρκισσιστικής συμπεριφοράς τροφοδοτεί μια αποπλάνηση που μας επιβάλλεται.
Ο ναρκισσισμός δεν είναι αγάπη για τον εαυτό. Είναι ματαιοδοξία που συνδέεται με μια παροδική μορφή που εξυψώνει την ψευδή αίσθηση του εαυτού σε οποιαδήποτε πραγματική αίσθηση της αγάπης. Καθ 'όλη τη ζωή μας συναντάμε διαφορετικές εμπειρίες τόσο Ανώτατης Αγάπης όσο και κατώτερες επιθυμίες. Μαθαίνοντας να διακρίνουμε μεταξύ αυτών των δύο, τελικά βλέπουμε τα μοτίβα, και με την αλλαγή των τάσεων που προσελκύουν τις κατώτερες, με το πέρασμα του χρόνου σταματάμε να προσκολλόμαστε σε έρωτες που μας αφήνουν να αισθανόμαστε άσχημα.

Χορεύουμε σε πολλές σχέσεις κατά την διάρκεια της ζωής μας (Μέρος Α)


Διδασκόμαστε ότι « η σωστή σχέση» αποτελεί θεμέλιο στη Νέα Εποχή. Επομένως, σας παρακαλώ να έρθετε σε ένα σύντομο ταξίδι, όπου θα επανεξετάσουμε κάποιες ιδέες για την αγάπη, τη στοργή, τα όρια, την πίστη, την αποπλάνηση, και την ερωτοτροπία. Προσδιορίζοντας και αλλάζοντας τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές/μοτίβα, αναλαμβάνουμε τον έλεγχο της Μεγάλης εργασίας μας και γινόμαστε πρότυπα του υγιούς εραστή.
Ακόμη και μεγάλοι πνευματικοί δάσκαλοι της σοφίας μας λένε ότι η «σωστή σχέση» είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα που εμείς οι άνθρωποι μαθαίνουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας σε αυτή τη Γη. Όλες οι σχέσεις μας διδάσκουν μαθήματα σε εξέλιξη που αφορούν το να βρούμε και να ζήσουμε τον Ανώτερο Εαυτό μας.
Κάθε αλληλεπίδραση που έχουμε με όποιον συναντάμε κατά τη διάρκεια της ζωή μας, μας διδάσκει τη σχέση μεταξύ του κατώτερου και του Ανώτερου Εαυτού μας. Κάθε αλληλεπίδραση μας διδάσκει για την προσήλωσή μας στην αντίληψη, καθώς και παρωχημένους ή αντιπαραγωγικούς τρόπους να κάνουμε σχέσεις με τους άλλους.
Η ζωή αφορά τις αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους και τα πράγματα. Ανεξάρτητα από την ποιότητα αυτών των αλληλεπιδράσεων, αφορά το πώς θα αποκτήσουμε εμπειρία. Ο καθένας έχει «μια ώθηση να συγχωνευθεί». Αυτό μας κρατάει από το να αποσυρθούμε εντελώς στο «κέλυφος της προσωπικότητας» μας και να μην αφήσουμε ποτέ τον ιδιωτικό θάλαμο των καθρεφτών.
Με την πάροδο του χρόνου, μέσα από την προθυμία μας να αλληλεπιδρούμε με τους άλλους, βρίσκουμε μια ποικιλία εμπειριών σχέσεων. Μερικές από αυτές είναι ευχάριστες και μερικές είναι επώδυνες. Πόσο από το κάθε ένα από αυτά εξαρτάται από το τι έχουμε μάθει μέχρι εκείνο το σημείο σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτά που δεν είναι καλά για εμάς.
Όλοι θέλουμε ευχάριστες εμπειρίες με τους άλλους. Ωστόσο, σπάνια βρίσκουμε κάποιον που είναι πλήρως συμβατός με εμάς. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα μείγμα ομοιοτήτων και διαφορών με τους άλλους. Το πώς μπορούμε να περιηγηθούμε τις διαφορές δημιουργεί δυναμική διαδραστική αρμονία ή τριβή και δυσαρμονία.

Η ερωτική γεωγραφία του ανθρώπινου σώματος...Τα καυτά σημεία



Η ερωτική γεωγραφία του ανθρώπινου σώματος δεν περιλαμβάνει μόνο τη «διακεκαυμένη» ζώνη των γεννητικών οργάνων. 

Υπάρχουν πολλές άλλες περιοχές (κυριολεκτικά: από κορυφής μέχρις ονύχων) που εκλιπαρούν για χάδια, γλειψίματα, ελαφρές δαγκωματιές και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ηδονικά ρίγη, ακόμα και οργασμό. 

Άντρες και γυναίκες έχουν ερωτογενή σημεία διάσπαρτα σε ολόκληρο το σώμα, με διαφορετική απόδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 Κάποιοι μπορεί να ερεθίζονται από ένα ελαφρό χάδι στην πατούσα. 

Άλλοι με ένα απαλό άγγιγμα της γλώσσας στις βλεφαρίδες ή τα φρύδια και άλλοι με ελαφριές δαγκωματιές στον σβέρκο. 

Ξεκινώντας από το κεφάλι και οδεύοντας προς τα κάτω, ιδού μερικά σημεία που μπορούν να κάνουν το ηφαίστειο μέσα μας να εκραγεί. 

Διώχνοντας την αρνητική ενέργεια ...




Γυρίζοντας στο σπίτι μας καλό είναι να "βγάζουμε " από πάνω μας τόσο την ένταση και την κούραση όσο και τις ενέργειες που έχουμε απορροφήσει. Μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, μια έντονη διαφωνία, σχόλια αρνητικά που απευθύνονται σε εμάς αφήνουν το απότυπωμά τους στην αύρα μας. 

Για να δούμε λοιπόν μερικούς απλούς τρόπους για να μην τα μεταφέρουμε όλα αυτά στο σπίτι μας.

  •    Με το που θα μπούμε στο σπίτι μας καλό είναι να βγάζουμε τα παπούτσια μας και να αλλάζουμε ρούχα. Με αυτό τον τρόπο απαλλασσόμαστε από τις εξωτερικές ενέργειες και εισερχόμαστε στην ηρεμία του σπιτιού μας. Τα ρούχα που φορούσαμε μπορούμε να τα αερίσουμε για λίγο για να ανανεωθούν.
  •        Ένα ενεργειακό ντους θα μας βοηθήσει να αποβάλλουμε τις εντάσεις της ημέρας:.     Παίρνουμε θαλασσινό αλάτι και το αναμιγνύουμε με αμυγδαλέλαιο, ώστε να γίνει πολτός.   Προσθέτουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου και αλείφουμε το σώμα μας.Στη συνέχεια  κάνουμε ντουζ αφήνοντας   το νερό να τρέξει από την κορυφή του κεφαλιού μας και οραματιζόμενοι ότι οποιαδήποτε αρνητική σκέψη φεύγει από πάνω μας μαζί με το νερό που ρέει.

Feng-Shui και Εξωτερικοί Χώροι




.

Φυτά που μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο ή να βάλουμε στο μπαλκόνι μας.

Βασιλικός: Φυτό που παραδοσιακά συνδέεται με την αφθονία  και την τύχη. Οι εντομοαπωθητικές του ιδιότητες τον κάνουν διπλά απαραίτητο  για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάκτος: Τα αγκάθια του απωθούν τους εχθρούς. Ιδανικός για το εξωτερικό του σπιτιού σε σημεία όπου υπάρχουν ανοίγματα για αποφυγή εισβολέων. Μπορούμε να τον τοποθετήσουμε έξω από την είσοδο του σπιτιού μας αν βλέπει σε κήπο ή αυλή ή στο μπαλκόνι ειδικά αν μένουμε στο ισόγειο ή πρωτο όροφο.  Προσοχή όμως δεν το παρακάνουμε με τον αριθμό και στο τέλος διώξουμε  και τους φίλους μας.

Ροδιά : Το ρόδι καθώς  έχει στο εσωτερικό του πολλούς και μικρούς σπόρους συνδέται με την γονιμότητα και την αφθονία.

Πορτοκαλιά/λεμονιά. Πρόκειται για δέντρα που επίσης θεωρούνται σύμβολα αφθονίας και καλής τύχης.

Έπιπλα- διαρρύθμιση

Feng – shui και συμβολισμοί δωματίων





Κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας , ανεξάρτητα από το  τομέα του χάρτη ενεργειών στον οποίο αντιστοιχεί έχει από μόνο του έναν συμβολισμό και σύνδεση με  την καθημερινότητα μας. Για να δούμε λοιπόν με ποιον τρόπο;

ΚΟΥΖΙΝΑ: Συνδέεται άμεσα με τον πλούτο και την ευημερία των κατοίκων   Είναι το σημείο του σπιτιού όπου  παρασκευάζεται το καθημερινό φαγητό που  τρέφει τον οργανισμό μας , για αυτό σχετίζεται και με την υγεία μας. Φροντίζουμε  ο χώρος της κουζίνας να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Κατά διαστήματα ξεκαθαρίζουμε τα ντουλάπια μας ώστε να μην κρατάμε ληγμένες τροφές και άδεια βάζα. Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετούμε τα απαραίτητα χωρίς να τον παραγεμίζουμε.. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε διαδοχικά όλα τα μάτια τις κουζίνας και βέβαια διατηρούμε τις κατσαρόλες μας σε άψογη κατάσταση. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα αιχμηρά αντικείμενα και μαχαίρια καθώς θεωρείται ότι προκαλούν ένταση και προστριβές. Βάζα γεμάτα με τροφές( ξηροί καρποί – ρύζι, κλπ) και μπολ με φρούτα δίνουν την αίσθηση αφθονίας και πλούτου γι’ αυτό και φροντίζουμε να τα έχουμε στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας.

Η φύση ..και η ψυχολογία μας



Τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης…. φωτιά , αέρας, νερό, και γη,  με την συμμετοχή των χημικών τους στοιχείων  [ οξυγόνο, άνθρακας, υδρογόνο  κλπ]  συνθέτουν  και μορφοποιούν αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε σαν φυσικό κόσμο .

Εμείς οι άνθρωποι  τον αντιλαμβανόμαστε με τααισθητήρια όργανα του φυσικού μας σώματος,  και τονκατανοούμε σύμφωνα με αυτό που είμαστε ψυχολογικά, ο κάθε ένας με τον δικό του διαφορετικό  τρόπο και επίπεδο  αντίληψης .

Τα βασικά  στοιχεία  του φυσικού κόσμου, ο αέρας , η φωτιά , το νερό και η γη, σε απείρους συνδυασμούς εκδηλώνουν την φυσική διάσταση, έτσι  και στο ανθρώπινο φυσικό σώμα ,  αντιστοιχούν επίσης τα ίδια δομικά στοιχεία.
 Όλα αυτά τα  στοιχεία και οι χημικές τους συνεργασίες και αντιδράσεις προέρχονται από μια  ….αρχική και πνευματική πηγή,  την οποία όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε χωρίς την ανάλογη πνευματική επίσης προετοιμασία.

Ο άνθρωπος είναι ένα πολυδιαστασιακό ον,  το οποίο  έχει την δυνατότητα ……της επιλογής, της σύνθεσης, και την δυνατότητα της  δημιουργίας.
  Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί επίσης την αρχή αυτών των στοιχείων φυσικά και  ψυχολογικά
[ Μετατρέπει την ενέργεια]   με την οποία συνεργάζεται, συνδυάζετε, και εκδηλώνει επίσης ένα  προσωπικό ή και συλλογικό  έργο …..μια δημιουργία στο φυσικό κόσμο όπως γίνεται  και στη φύση.
Έτσι  μέσα από αυτά τα βασικά φυσικά στοιχεία εκδηλώνετε και ξεδιπλώνετε η δημιουργία και η συμπαντική πνοή, περνώντας από τις ανώτερες διαστάσεις, από τον άνθρωπο,  και καταλήγοντας και στην φυσική διάσταση.
Όλα αυτά που στο κόσμο αντιλαμβανόμαστε, σαν εικόνες, σαν αντικείμενα σαν γεγονότα και συμβάντα όπως και αν τα χαρακτηρίζουμε θετικά ή αρνητικά, όμορφα ή άσχημα , καλά η κακά είναι όλα δικά μας δημιουργήματα  

Η  ο υ σ ί α  του σύμπαντος είναι η συνειδητότητα και όχι αυτό που θεωρούμε σαν  <<  ύλη  >>…

Η ύλη είναι η έκφραση της συνειδητότητας σε διαφορετικές συχνότητες και δονήσεις ….για αυτό όλοι οι μύστες  που κατανοούν  αυτή την ουσία και  διαδικασία επαναλαμβάνουν συνεχώς …
<<Αν θέλεις [άνθρωπε]  να αλλάξεις τον κόσμο άλλαξε πρώτα  τον εαυτό σου>>  [ την συνειδητότητα σου]

Η δράση της συνείδησης  υπερβαίνει την φυσική εκδήλωση ….και  είναι ..πολύ πέρα από τον θεωρητικό χρόνο και τον περιοριστικό  χώρο……

Το Πνεύµα είναι ζωντανό! Οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουν!

Όταν ο άνθρωπος καταλάβει ότι καθεµία από τις πράξεις του έχει αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη, τότε ίσως θελήσει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ζει αρµονικά µε όλα τα πλάσµατα που βρίσκονται στον ουρανό και στη γη, αλλάζοντας πρώτα µέσα του. 
Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν: «Πως είναι δυνατόν τα προβλήµατα και η συµπεριφορά ενός ατόµου να επηρεάζουν ολόκληρο το σύµπαν, όπου κρίνεται η µοίρα εκατοµµυρίων και εκατοµµυρίων όντων;» 
Ας πάρουµε το απλό παράδειγµα του ανθρώπου που ζει συνεχώς υπό «ψυχολογική πίεση». 
Είναι πολύ πιθανό µε την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί να ενωθεί µε όσους δεν είναι ικανοποιηµένοι µε το πολιτικό σύστηµα της χώρας τους και υποστηρίζουν ότι τους καταπιέζει και καταστρέφει τις δυνατότητες και την προσωπικότητα τους. 
Αυτή η οµάδα ανθρώπων θα είναι αποφασισµένη να γίνουν τα πράγµατα όπως θέλει εκείνη. Με το κυρίαρχο στοιχείο του χαρακτήρα της θα επιδιώξει να πάρει στα χέρια της όλη την εξουσία και φυσικά όλα τα πλεονεκτήµατα της κατάστασης, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι και άλλα άτοµα θα είναι θύµατα της εκδήλωσης του Εγώ της. Λέγοντας «Εγώ» αναφέροµαι στον εγωισµό που πνίγει τον άνθρωπο σε έναν λάκκο µε λάσπη, που καταπιέζει τα θετικά συναισθήµατα και τον σπρώχνει στα βάθη του ασυνείδητου
εκεί όπου είναι θαµµένος ο εσωτερικός άνθρωπος. 
Για να µπορέσει αυτό το κοµµάτι του εαυτού µας που θρέφεται από την κοσµική ενέργεια να αναστηθεί και να µας αποφέρει οφέλη, πρέπει να αλλάξουν τα πρωτόγονα ένστικτα και να εξαγνιστεί η ενέργεια που τα κρατάει στη ζωή. 
Αυτό µπορεί να γίνει µόνο αν ο άνθρωπος καταλάβει ότι µόνος του ρίχνεται στο στόµα του λύκου όταν δεν χαλιναγωγεί τον εγωισµό του.
 Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι η κυριαρχία του Εγώ πρέπει να λάβει τέλος, θα χρησιµοποιήσει εκ νέου αυτή την εξαγνισµένη ενέργεια για το καλό της ανθρωπότητας. 
Φυσικά είναι απαραίτητο οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι η καταστροφή είναι έτοιµη να χτυπήσει την ανθρωπότητα, να διαµαρτύρονται κάθε µέρα ολοένα και πιο δυνατά, οι φωνές τους να υψώνονται σε κάθε γωνιά της γης, ώστε κανείς να µην µπορεί να ισχυριστεί ότι δεν άκουσε την προειδοποίηση! 
Το θέµα δεν είναι να κάνουν εκκεντρικές πράξεις οι σηµερινοί τροβαδούροι ή αν προτιµάτε οι ανιχνευτές, αλλά να κρατήσουν µια συνετή στάση και κυρίως να έχουν ευγενικά αισθήµατα προς τη φύση και ό,τι την αποτελεί, τα ζώα και τους ανθρώπους, όλων των φυλών και όλων των χρωµάτων!
 Να δείχνουν αγάπη και σεβασµό σε ό,τι ζει γύρω τους, στη γη και στον αέρα.

“Οι βάζοντες φόβους”…



10ΦΕΒ.
Την έκφραση αυτή την έχω διαβάσει σε ένα βιβλίο του Samael Aun Weor. Θέλει να μας πληροφορήσει για το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, που με την θέλησή τους ή όχι, μας δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας και τρόμου.
Πραγματικά φίλοι μου. Εάν είμαστε λίγο παρατηρητικοί και ελαφρώς υποψιασμένοι, θα διαπιστώσουμε αυτήν την μεγάλη αλήθεια.

Ας αρχίσουμε από τα ΜΜΕ.

Όσο περνάει ο καιρός, βλέπουμε ότι οι δημοσιογράφοι μας εμφανίζουν τις ειδήσεις από τον κόσμο, με τρόπο εντονότερο του συνήθους, ακόμα και αυτά τα νέα που κάποτε περνούσαν απαρατήρητα. Μας κρατούν μονίμως εγκλωβισμένους μέσα σε αγωνιώδεις καταστάσεις για το αύριο, με σκοπό να είμαστε υποχείρια αρνητικών εξουσιαστών που κινούνται από ιδιωφελείς σκοπούς.

Ας συνεχίσουμε με άλλους ανθρώπους, γνωστούς ή άγνωστους.

Αν και…

Οι μέρες μου κυλούν σαν το νερό…
Και οι νύχτες μου με δράση περισσή, ονειρική…
Πολύ θα ήθελα την Αλλαγή, αυτήν που υποτίθεται ότι προσπαθώ…
Αλλά… Εάν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν προσπαθώ όσο μπορώ…
Βολεύομαι στα καθημερινά, δήθεν ότι είναι το αναγκαίο «κακό» και που και που όταν το θυμάμαι και όταν με περιζώνουν οι τύψεις, ξαναρχίζω ή εντατικοποιώ την όποια προσπάθεια…
Εμ… Πως…
Η Αλήθεια ξέρετε γιατί είναι πικρή;;;
Αρχικά γιατί δεν προσφέρει απόλαυση… Και μετά γιατί με «αναγκάζει» να θυμάμαι τον σκοπό που γεννήθηκα!!! Γιαυτό λέγεται Α-λήθεια!!! Δηλαδή Χωρίς Λήθη!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα