Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Λουλούδια και σκουπίδια είναι απόλυτα συνδεδεμένα

Φυσικά και δεν έχουν σχέση τα λουλούδια με τα σκουπίδια! Ή μήπως έχουν και δεν το βλέπουμε; Η ψυχολόγος Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon μας βάζει σε σκέψεις και προτείνει να δούμε ανθρώπους και καταστάσεις με άλλο μάτι.
«Μολυσμένο ή άσπιλο. Βρόμικο ή καθαρό. Αυτές είναι έννοιες που διατυπώνουμε στο μυαλό μας. Ένα όμορφο τριαντάφυλλο που μόλις κόψαμε και βάλαμε στο βάζο μας είναι αγνό. Μυρίζει τόσο όμορφα, τόσο φρέσκα. Ένας τενεκές σκουπιδιών είναι το αντίθετο. Μυρίζει απαίσια και είναι γεμάτος με σάπια πράγματα. Αλλά αυτό είναι μόνο όταν κοιτάμε την επιφάνεια. Εάν κοιτάξουμε πιο βαθιά, θα δούμε ότι μόλις σε πέντε ή έξι μέρες το τριαντάφυλλο θα γίνει μέρος των σκουπιδιών. Δε χρειάζεται να περιμένουμε πέντε μέρες για να το δούμε. Εάν απλώς κοιτάξουμε το τριαντάφυλλο, και κοιτάξουμε βαθιά, θα μπορούμε να το δούμε τώρα. Κι αν κοιτάξουμε μέσα στον τενεκέ σκουπιδιών, μπορούμε να δούμε ότι σε λίγους μήνες τα περιεχόμενα του θα μεταμορφωθούν σε όμορφα λαχανικά ή ακόμα και τριαντάφυλλα.

Αγαπημένε OSHO, γιατί σ’ όλους τους αιώνες η κοινωνία επέβαλλε ταμπού στο σεξ;


- Είναι πολύ δύσκολη η ερώτηση αυτή και ταυτοχρόνως πολύ σημαντική, που αξίζει της προσοχής. Το σεξ είναι το ισχυρότερο ένστικτο του ανθρώπου. Οι πολιτικοί και οι ιερείς καταλάβαιναν εξ αρχής, ότι το σεξ είναι η πιο κινητική ενέργεια μέσα στον άνθρωπο. Συνεπώς αυτή πρέπει να ελαττωθεί, να περικοπεί. 

Αν επιτραπεί στον άνθρωπο η πλήρης ελευθερία στο σεξ, τότε είναι αδύνατη η κυριαρχία πάνω του. Θα είναι αδύνατο να τον μετατρέψεις σε δούλο. Δεν έχετε δει πως γίνεται αυτό; Όταν θέλετε να ζέψετε ένα βόδι σε κάρο, τι κάνετε; Τον ευνουχίζετε, του καταστρέφετε τη σεξουαλική του ενέργεια.

 Έχετε δει τη διαφορά μεταξύ του βοδιού και του ταύρου; Τι μεγάλη διαφορά! Το βόδι είναι απλά ένα ελεεινό φαινόμενο, ένας δούλος. Ο ταύρος είναι πανέμορφος, είναι ένα θαυμάσιο φαινόμενο, πανέμορφο φαινόμενο. Κοιτάξτε τον πως περπατάει, αυτός περπατάει σαν αυτοκράτορας! Και κοιτάξτε το βόδι, που σέρνει το κάρο… 


Το ίδιο είχε γίνει και με τον άνθρωπο. Το σεξουαλικό ένστικτο είχε ελαττωθεί, περικοπεί, σακατευτεί. Τώρα ο άνθρωπος δεν υπάρχει πια ως ταύρος, υπάρχει ως βόδι. Και ο κάθε άνθρωπος τώρα σέρνει χίλια και ένα κάρα. Κοιτάξτε πίσω σας και θα ανακαλύψετε αυτά τα χίλια και ένα κάρα και σεις είστε δεμένοι σ’ αυτά.

Γιατί δεν μπορείτε να δέσετε τον ταύρο; Ο ταύρος είναι δυνατός. Αν αυτός δει την αγελάδα, που περνάει δίπλα του, αυτός θα παρασύρει και σας και το κάρο σας και θα τρέξει στην αγελάδα. Δεν θα τον απασχολήσει καθόλου ποιος είστε σεις και δε θα σας υπακούσει. Είναι αδύνατο να κρατήσεις υπό έλεγχο τον ταύρο.
Η σεξουαλική ενέργεια είναι ενέργεια της ζωής, είναι ανεξέλεγκτη. Ενώ οι πολιτικοί και οι ιερείς δεν ενδιαφέρονται για σας, αυτοί ενδιαφέρονται να στρέψουν την ενέργειά σας στην χρήσιμη γι’ αυτούς κατεύθυνση. Γι’ αυτό και υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός...

Και πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό.

Ποδοπάτημα = μυοσκελετικά προβλήματα



Οι άνθρωποι που έχουν μάθει στη ζωή να ποδοπατούν τους εαυτούς τους και να τους έχουν σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα έχουν συνήθως μυοσκελετικά προβλήματα.


Είναι οι άνθρωποι που «φορτώνονται» πάρα πολλά και αναλαμβάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που αντέχουν.
Με αποτέλεσμα όλο το μυοσκελετικό σύστημα να βάλετε όχι από τα βάρη ως αντικείμενα, αλλά ως βάρη συναισθηματικού τύπου.
Με αυτόν τον τρόπο, που έχουν αναλάβει δηλαδή πολλά, οδηγούν και τον περίγυρό τους σε μία διαδρομή αφήνομαι και δεν αναλαμβάνω. Έτσι αυτός που σηκώνει τα βάρη νιώθει ότι το περιβάλλον δεν τον καταλαβαίνει και δεν κάνουν τίποτε για να συνδράμουν στα βάρη αυτά.
Όταν κάποιος άνθρωπος έχει συνηθίσει να κουβαλάει φορτία όχι μόνο δικά του αλλά και όλης σχεδόν της οικογένειας κάνει δύο κακά. Το ένα είναι να υπερφορτώνει τον εαυτό του και το άλλο είναι να εκπαιδεύει τους γύρω του σε έναν δρόμο απάθειας. Γιατί ο περίγυρος όταν ξέρει ότι άλλος θα αναλάβει τα κομμάτια, επαναπαύεται και δεν μπαίνει καν στην διαδικασία και να σκεφτεί, μήπως εσύ χρειάζεσαι βοήθεια. Σαν να λέμε του περίγυρου το μυοσκελετικό σύστημα αδρανοποιείται και το δικό σου παραφορτώνεται. 

Όλη η ζωή είναι επιλογές

Jiddu-KrishnamurtiΌλη η ζωή είναι επιλογές, μόνο στη μοναχικότητα δεν υπάρχει επιλογή. Επιλογή, οποιουδήποτε είδους, σημαίνει σύγκρουση. Στην επιλογή υπάρχουν αναπόφευκτα αντιθέσεις. Αυτές οι αντιθέσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, γεννάνε σύγχυση και δυστυχία. Για να ξεφύγει κανείς από αυτή τη δυστυχία, κάνει να μοιάζουν οι θεοί, τα πιστεύω, ο εθνικισμός και η αφοσίωση σε διάφορα μοντέλα δραστηριότητας, σαν πραγματικές ανάγκες.
Ξεφεύγοντας με αυτές τις κάνεις να αποκτήσουν πολύ μεγάλη σημασία, αλλά η φυγή είναι ο δρόμος της ψευδαίσθησης και τότε εμφανίζονται ο φόβος κι η ανησυχία. Ο δρόμος της επιλογής είναι ο δρόμος της θλίψης όπου ο πόνος δεν έχει τέλος. Η επιλογή, η εκλογή, θα υπάρχει πάντα όσο υπάρχει εκείνος που επιλέγει -που είναι η συσσωρευμένη μνήμη πόνου και ευχαρίστησης- και κάθε εμπειρία επιλογής, το μόνο που κάνει είναι να δυναμώνει τη μνήμη, που η αντίδρασή της γίνεται σκέψη και συναίσθημα.
Η μνήμη έχει μόνο μερική σημασία, καθώς είναι φτιαγμένη για να αντιδρά μηχανικά κι αυτή η αντίδραση είναι η επιλογή.
Δεν υπάρχει ελευθερία στην επιλογή. Διαλέγεις σύμφωνα με τον τρόπο που έχεις ανατραφεί, σύμφωνα με την κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική διαμόρφωσή σου. Η επιλογή δυναμώνει, χωρίς εξαίρεση, αυτή τη διαμόρφωση. Δεν υπάρχει φυγή από αυτή τη διαμόρφωση που μόνο γεννάει όλο και περισσότερα βάσανα.
Η επιλογή γεννάει πάντα δυστυχία. Παρακολούθησέ την και θα δεις να καραδοκεί, να απαιτεί, να επιμένει, να εκλιπαρεί και πριν το καταλάβεις, θα βρίσκεσαι πιασμένος στο δίχτυ των αναπόφευκτων υποχρεώσεων, ευθυνών και απογνώσεων που φέρνει.

Ξεκαθαρίστε τις Φιλίες σας!

10 Είδη «Φίλων» που Πρέπει να Βγάλεις από τη Ζωή σου....



...για να μείνει χώρος για πραγματικές, καλές φιλίες

Στα ελληνικά ο όρος για τις προβληματικές φιλίες είναι «λυκοφιλίες», στα αγγλικά ‘frenemies’ (friends = φίλοι & enemies = εχθροί), που σημαίνει ότι ως πολιτισμοί αναγνωρίζουμε ότι κάποιες φιλίες σημαδεύουν τους ανθρώπους αρνητικά.  Σας έχει τύχει να αναρωτιέστε για ποιο λόγο συνεχίζετε τη φιλία σας με κάποια άτομα;  Στην πορεία της ζωής μας αλλάζουμε, όπως αλλάζουν και οι άνθρωποι γύρω μας.  Μερικές φορές μάλιστα ανακαλύπτουμε ότι έχουμε στη ζωή μας αρνητικούς ή και τοξικούς ανθρώπους και δεν κάνουμε τίποτα, απλώς σφίγγουμε τα δόντια και τους ανεχόμαστε.
Όταν απαλλαγείς από τους αρνητικούς ανθρώπους, τότε θα κάνεις χώρο και θα έχεις χρόνο για νέες φιλίες με θετικούς ανθρώπους που σου ταιριάζουν.

Ποιοι είναι οι αρνητικοί ‘φίλοι’:

1. Ο εγωιστής φίλος

Πρόκειται για τον ‘παρτάκια’, που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τις ανάγκες του. Είναι ο φίλος που πιστεύει ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω του.  Είναι η φίλη που της λες το πρόβλημά σου και στο γυρνάει για να σου πει το δικό της, που, φυσικά, είναι χειρότερο από το δικό σου! Πάντα έχει κάποιο θέμα και δουλειά σου είναι να την παρηγορήσεις, να την υποστηρίξεις και να της το λύσεις.  Είναι κουραστικό.

2. Ο φίλος που δεν έχει χρόνο για σένα

Εσύ είσαι πάντα αυτή που κάνει την αρχή και παίρνει τηλέφωνο ή στέλνει μήνυμα.  Αν και όταν απαντήσει, η απάντηση της φίλης αυτής είναι τύπου «ναι, να τα πούμε… δε μπορώ αυτό το σαββατοκύριακο, ούτε το επόμενο, για να δω όμως, την επόμενη Δευτέρα, για ένα ποτάκι;  Ίσως αργήσω λίγο, δε σε πειράζει ε;  Για καμιά ωρίτσα, μετά θα πρέπει να φύγω..».

Πώς θα σταματήσετε τις κακές συνήθειες των κατοικίδιων

bad-habits

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος σας. Αλλά ακόμα και ο καλύτερος φίλος σας έχει κάποιες συνήθειες χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να ζήσει. Το ίδιο και η γάτα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να της κόψετε την συνήθεια να ξύνει.

Ομως, θα πρέπει να προσπαθήσετε, γιατί αν δεν το κάνετε ουσιαστικά ενθαρρύνετε τον τετράποδο φίλο σας να συνεχίσει την κακή συμπεριφορά.
Δείτε πώς μπορείτε να το επιτύχετε:
Πώς να σταματήσετε το γαύγισμα του σκύλου σας
Εχετε χαλαρώσει στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα, μέχρι που το σκυλί σας αποφασίσει να… σπάσει τη σιωπή. Ενα γαύγισμα. Στη συνέχεια ένα ακόμα. Κι ένα τρίτο. Γυρνάτε και του φωνάζετε να έρθει κοντά σας με σκοπό να τού αποσπάσετε την προσοχή και να σταματήσει να γαυγίζει.
Αν, όμως, νομίζετε πως αυτή η κίνηση θα σταματήσει το σκυλί σας από το γαύγισμα κάνετε λάθος. Οταν αντιδράτε μ’ αυτό τον τρόπο στο σκυλί σας όταν γαυγίζει, χωρίς να το καταλάβετε το έχετε ουσιαστικά «ανταμείψει». Γι’ αυτό και όταν θέλει κάτι θα επιστρατεύει το γαύγισμα.
Εάν θέλετε να περιορίσετε το γαύγισμά του δεν θα πρέπει να ανταποκριθείτε σ’ αυτό. Αντίθετα, θα προσπαθήσετε να βρείτε το έναυσμα που το έκανε να γαυγίζει και να υποβαθμίσετε τις επιπτώσεις του. Θα μπορούσατε να περιορίσετε τους εξωτερικούς ήχους ανοίγοντας την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. ′Η μπορείτε να κρατήσετε το σκύλο σας σε ένα μέρος του σπιτιού που είναι ήρεμο από ήχους, όπως ένα υπνοδωμάτιο που δεν βρίσκεται μπροστά στο δρόμο. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό σχέδιο και για την περίπτωση που διαμαρτύρονται οι γείτονες για το γαύγισμα του σκύλου σας όταν θα λείπετε από το σπίτι…

Οι 6 κορυφαίες τροφές για τον εγκέφαλο

berries

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ενώσεις, όπως τα αντιοξειδωτικά και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου και της μνήμης, υποστηρίζουν οι ειδικοί.


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ποιες είναι με βάση τις έρευνες οι καλύτερες τροφές που μπορούν να ζωντανέψουν τη φαιά ουσία σας.
Σπανάκι
Είναι φορτωμένο με βιταμίνες C και Ε, οι οποίες, όπως έχουν δείξει οι μελέτες, συμβάλλουν στην βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων. Μια μελέτη του 2000 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Gerontology έδειξε ότι οι αρουραίοι των οποίων η διατροφή είχε συμπληρωθεί με τη βιταμίνη Ε παρουσίασαν 500-900% αύξηση του εγκεφαλικού και νευρικού ιστού σε μια περίοδο οκτώ μηνών, καθώς επίσης και αύξηση της απελευθέρωσης ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι μια χημική ουσία που προκαλεί ευχαρίστηση και ελέγχει τη ροή των πληροφοριών σε διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου.
Mια άλλη μελέτη του 2000 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Brain Research διαπίστωσε ότι σε ηλικιωμένους αρουραίους με προβλήματα μνήμης και κινητικό πρόβλημα, η διατροφή με σπανάκι, φράουλες και βατόμουρα κατάφερε να αναστρέψει μέρος των προβλημάτων αυτών.

Tα διατροφικά οφέλη από το σφιχτοβρασμένο αυγό

eggs1

Αν δεν το έχετε ακούσει ακόμα, τα αυγά δεν είναι πια στη λίστα των «κακών» τροφών. Παρόλο που είναι πλούσια σε χοληστερόλη, οι ερευνητές γνωρίζουν ότι αυτή δεν αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Δεν κάνουν δηλαδή αυτό που κάνουν τα κορεσμένα λιπαρά. Ετσι, αν θέλετε να απολαύσετε τα βραστά αυγά, μπορείτε άνετα να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Τα βραστά αυγά είναι χαμηλά σε θερμίδες και αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Επιπρόσθετα, είναι επίσης μία από τις λίγες τροφές που περιέχουν βιταμίνη D.
Καλή επιλογή για «συνειδητές» θερμίδες
Ένα μεγάλο σφιχτοβρασμένο αυγό, που ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια έχει 78 θερμίδες. Με 1,6 θερμίδες ανά γραμμάριο, σαφώς και αποτελεί μία τροφή χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας. Η ενεργειακή πυκνότητα αναφέρεται στην καταμέτρηση των θερμίδων μιας τροφής σε σχέση με το βάρος της. Οι τροφές με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα σας χορταίνουν με λιγότερες θερμίδες. Αν συμπεριλάβετε τροφές χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας στη διατροφή σας, αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το βάρος σας.

Αν στέκεσαι πίσω από τον τοίχο, εγώ δεν θα τον γκρεμίσω ποτέ

a-beautiful-woman-in-bathtub
Της Ματίνας Σταθάκη
Δε θέλω κάποιον να με στήνει στον τοίχο και να μου δείχνει τα λάθη μου.
Δε θέλω κάποιον να μου υποδεικνύει συνεχώς τι κάνω λάθος και τι σωστά. Τι θα έπρεπε να έχω κάνει ή τι πήγε στραβά.
Αυτό το καταφέρνω και μόνη μου μια χαρά.
Στήνω τον εαυτό μου στον τοίχο και εξαπολύω βέλη. Κατευθείαν στις ενοχές. Κατευθείαν στις πληγές. Και μάντεψε… πάντα πετυχαίνω κέντρο. Έχω ταλέντο σε αυτό.
Μάλιστα τους τοίχους τους υψώνω μόνη μου. Τείχη ολόκληρα. Ψηλά και απόρθητα. Ούτε εγώ δεν μπορώ να δω τι βρίσκεται απέναντι.
Είναι μερικές φορές όμως που δεν αντέχω αυτούς τους τοίχους. Δεν αντέχω να τους κοιτάζω και να με κοιτάζουν. Δεν αντέχω την ύπαρξή τους.
Είναι εκείνες οι φορές που θέλω κάποιος να με πιάσει από το χέρι και να μου δείξει τον τοίχο, αυτόν που τόσο απειλητικά με κοιτάζει και που τόσο φοβισμένα τον κοιτάζω.
Θέλω να μου κρατά σφιχτά το χέρι και να μου θυμίζει:
-Αυτός ο τοίχος υπάρχει μόνο στο μυαλό σου, είναι δικό σου κατασκεύασμα και μόνο εσύ τον βλέπεις. Εσύ τον έφτιαξες.
Και εγώ να παίρνω δύναμη και να απαντάω:
-Εγώ τον έφτιαξα και εγώ θα τον γκρεμίσω!
-Ίσως δε χρειάζεται να τον γκρεμίσεις, να μου λέει.
-Και τι να κάνω, δηλαδή, να τον φιλήσω;
-Ωραία ιδέα! Για δοκίμασέ το. Δοκίμασε να τον φιλήσεις και ίσως έτσι να γκρεμιστεί μόνος του γιατί δε θα έχει πια λόγο ύπαρξης. Ό,τι βρίσκεται πίσω του θα είναι έτσι και αλλιώς… ορατό. Θα είναι πια αποδεκτό.
Κάπως έτσι άρχισα να συμφιλιώνομαι με τους τοίχους και τα τείχη που ύψωνα μόνη μου.

Σε μια έρημο βρίσκομαι


4274c909c91c5424ba92c14ef900d1fc
Σε μια έρημο βρίσκομαι. Και σε παρακαλώ μη με ρωτάς γιατί.
Ξέρεις πως είμαι ανίκανη να δώσω εξηγήσεις.
Όμως. Απ όλα περισσότερο, θέλεις να μάθεις τι μου λείπει;
Το παραμύθι.
Το παραμύθι πως μια μέρα θα βρίσκαμε μια όαση μαζί!Δε λέω πως δεν έχεις δίκιο να πικραίνεσαι.
Γέμισε ο τόπος σαλτιμπάγκους, που ξεπουλούν
στους πάγκους τους το μέλλον σου.
Γέμισε ο τόπος καταπατητές, που μεταμφιεσμένοι
σε σωτήρες ακολουθούν σαν τα σκυλιά τα βήματά σου.
Δε λέω πως δεν έχεις δίκιο να μπλοκάρεις.
Σου σερβίρουν σε κονσέρβες αποφάσεις που δε διάλεξες.

τα χίλια ΑΝ ….Αλκυόνη Παπαδάκη


tumblr_mub031molz1s3t1g0o1_500
Αν η ψυχή μας φορούσε πάντα τα καλά της και καλωσόριζε τα όνειρά μας…. Αν το καράβι μας έφτανε φωταγωγημένο στο λιμάνι που είχαμε διαλέξει…
Αν στην προβλήτα μας περίμεναν, με ανθοδέσμες και χειροκροτήματα, όλοι αυτοί που αγαπήσαμε… Αν τόσες φορές , παρασυρμένοι από το τραγούδι των σειρήνων, δεν είχαμε χάσει τη ρότα μας… Αν δεν είχαμε κρυφτεί λαθραία σε λάθος όνειρα…
Αχ, αυτή η λάθος εκτίμηση… Ο υπερβάλλων ζήλος…Η περιττή γεναιοδωρία! Αν είχαμε υψώσει έναν τοίχο για να προστατέψουμε τη ζωή μας…Ένα ανάχωμα έστω. Μια ξερολιθιά. Αν δεν είχαμε μπερδέψει τα σημεία του ορίζοντα και περιμέναμε να βγει ο ήλιος από τη δύση…
Πόσος χαμένος χρόνος ,αλήθεια!

Αποτοξινωτικός χυμός για ανακούφιση από την αρθρίτιδα

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες μάς επιτρέπουν να μειώσουμε την επίδραση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την εξασθένιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και για πολλές άλλες νόσους.
Αποτοξινωτικός χυμός για ανακούφιση από την αρθρίτιδα

Πάντοτε γνωρίζαμε ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν πολύ ισχυρή δράση στο σώμα, επειδή προστατεύουν τα υγιή κύτταρα από τις επιδράσεις που μπορεί να έχουν οι ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που παράγονται μετά τη διάσπαση της τροφής μέσα στο σώμα, ενώ επίσης προκύπτουν από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τον καπνό του τσιγάρου και την ακτινοβολία. Συσσωρεύονται στο σώμα και, μακροπρόθεσμα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή νόσο, καρκίνο, αναπνευστικά νοσήματα.

Τι κάνουν οι αντιοξειδωτικές ουσίες;

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν την ικανότητα να σταματούν τη χημική αντίδραση που κάνει τις ελεύθερες ρίζες να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα στο σώμα.Τα συστατικά τους στοιχεία μειώνουν την επίδραση των ελεύθερων ριζών και αναστέλλουν τη δράση τους μέσα στο σώμα. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητες για την πρόληψη ενός μεγάλου αριθμού σοβαρών ασθενειών και συνηθισμένων προβλημάτων υγείας που συχνά προσβάλλουν τους ανθρώπους.

Οι Πυραμίδες Της Κριμαίας Και Ο Πόλεμος Για Τον Έλεγχό Τους!




Μπηκαμε σε νεα εποχή και η κοσμική ενέργεια επιδρα τις πυραμίδες της Κριμαιας , οι οποιες παίρνουν την σκυταλη από τις πυραμίδες της Αιγύπτου (εποχή των ιχθυων)

Η γη είναι κατασκευασμενη σαν μια τετράκλινη παραβολική κεραία (Σχήμα 1). 


Τα Σημεία N-E-S-W χρησιμεύουν ως συλλέκτες κοσμικής ενέργειας, η οποία μεταδίδεται στον κρυστάλλινο πυρήνα της Γης.

 Η κοσμική ενέργεια προέρχεται από το γαλαξιακό κέντρο και στη συνέχεια κατέρχεται σπειρωειδως Φώτο 2. 

Η ακαδημαϊκός VA Gohom, λέει ότι οι πυραμίδες της γης είναι συλλεκτες της κοσμικής ενέργειας 

.Υπαρχουν συνολικά 120.000 περίπου πυραμίδες στην Γη διάφορων μεγεθών. 

Οι κύριες πυραμίδες ομαδοποιούνται σε 12 περιοχές σε όλες τις κατοικημένες ηπείρους. 

Όλα τα ενεργειακά κανάλια των πυραμίδων συνδέονται μεταξύ τους, αλλά συνδέονται και με τον κρυστάλλινο πυρήνα της Γης.

Ηθική νοημοσύνη - Το επίκτητο χάρισμα

Ηθική νοημοσύνη - Το επίκτητο χάρισμα
Ηθική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να ξεχωρίζεις το καλό απ' το κακό, αλλά και να σέβεσαι τις αξίες των άλλων. Με άλλα λόγια, το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σ ένα παιδί. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι νοημοσύνης. Κάποιοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ή ο Μπιλ Γκέιτζ.
Κάποιοι άλλοι είναι συναισθηματικά προικισμένοι, για παράδειγμα οι μεγάλοι συγγραφείς, όπως ο Τζον Στάινμπεκ και η Άιρις Μέρντοχ, άνθρωποι δηλαδή που μπορούν να αποτυπώσουν ή να μεταφέρουν το συναίσθημά τους στο ευρύ κοινό. Επίσης, υπάρχει η πρακτική νοημοσύνη. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, μπορούν να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο, να δώσουν λύση όταν πλημμυρίσει το υπόγειο ή να λύσουν εύκολα μια εξίσωση.
Επιπλέον, υπάρχει και η αισθητική νοημοσύνη, αυτή που διαθέτουν οι καλλιτέχνες, οι ζωγράφοι και οι μουσικοί. Κάποιες φορές, ιδιαίτερα στους μουσικούς και στους συνθέτες, η ευφυΐα αυτή συνδυάζεται με μαθηματική ευφυΐα. Τέλος, υπάρχει κι ένα άλλο είδος ευφυΐας, ίσως το λιγότερο γνωστό, η λεγόμενη ηθική νοημοσύνη. Πρόκειται για το είδος εκείνο της εξυπνάδας που συνδυάζει τη δύναμη του χαρακτήρα με την ορθή κρίση, δύο προσόντα που συνήθως απαξιώνουμε γιατί δεν τα θεωρούμε και τόσο σημαντικά. Είναι η αρετή που μας μαθαίνει να κάνουμε όλα αυτά που οφείλουμε και όχι αυτά που μας αρέσει να κάνουμε.
Τι είναι η ηθική νοημοσύνη;
Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Robert Coles στο βιβλίο του The Moral Intelligence Of Children (Η ηθική νοημοσύνη των παιδιών) διατυπώνει την άποψη ότι τα παιδιά χρειάζονται κάτι περισσότερο από επιτυχία στις σπουδές τους και από την ικανότητα να τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους για μια ικανοποιητική ζωή. Χρειάζονται συνείδηση, δηλαδή την ικανότητα να ερμηνεύουν αυτά που νιώθουν και να είναι σίγουρα γι' αυτά που ξέρουν. Τα παιδιά με αναπτυγμένη την ηθική νοημοσύνη βιώνουν συναισθηματική ασφάλεια επειδή εμπιστεύονται την εσωτερική αίσθηση που διαθέτουν για να διακρίνουν το σωστό απ' το λάθος, το καλό απ' το κακό. Αυτό είναι που τα βοηθάει να αισθάνονται ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους ανθρώπους, όπως με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συμμαθητές τους.
Οι επτά βασικές αρετές της ηθικής νοημοσύνης

Είναι κληρονομική η σχιζοφρένεια; Τα συμπτώματα


Γράφει ο Ψυχίατρος, Γεώργιος Φλώρος


-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της σχιζοφρένειας; 

Η σχιζοφρένεια είναι ένα κλινικό ψυχιατρικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από απώλεια επαφής με τη πραγματικότητα από ενδογενή αίτια (όχι δηλαδή λόγω λήψης παραισθησιογόνων ουσιών, ή προσβολής από λοιμογόνο παράγοντα). Όπως και κάθε κλινικό σύνδρομο η σχιζοφρένεια διαγιγνώσκεται από την ύπαρξη ενός συνδυασμού σημείων (αντικειμενικών ευρημάτων διαταραχής στη διάδραση του ασθενή με το περιβάλλον του) και συμπτωμάτων (υποκειμενικών βασάνων που αναφέρει ο ίδιος ο ασθενής). Αυτά είναι στοιχεία ψύχωσης στη ψυχοσύνθεση του. Τα κύρια πεδία όπου εκτείνονται αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα είναι

Δυσλεξία και νέες τεχνολογίες.

Οι  νέες τεχνολογίες προσφέρουν στα άτομα με δυσλεξία την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να καλλιεργήσουν τη γρήγορη αντίληψη, την κριτική σκέψη, την παρατηρητικότητα και την κλίση προς τη μηχανολογία, που τους χαρακτηρίζει.  

Οι νέες τεχνολογίες στη δυσλεξία λειτουργούν ως εργαλείο γνώσης και παιδείας κι ως πεδίο μάθησης, αφού το παιδί δε φοβάται να κάνει λάθος, αναζητά τη γνώση χωρίς ντροπή και φόβο, μήπως εκτεθεί.  

Μάλιστα η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης διαδραστικών προγραμμάτων, γεγονός που επιτρέπει την πολυαισθητηριακή διδασκαλία.  Είναι γνωστό, πόσο ευνοούνται τα παιδιά με δυσλεξία μέσα από αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας, εφόσον ενεργοποιούνται όλες οι αισθήσεις τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα