Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ποιες είναι οι επικίνδυνες ώρες για όποιον κάνει δίαιτα

Ποιες είναι οι επικίνδυνες ώρες για όποιον κάνει δίαιτα

Τις τρεις πιο επικίνδυνες χρονικές περιόδους του 24ωρου για όσους κάνουν δίαιτα αποκαλύπτει μία νέα, βρετανική δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.000 εθελοντές.
Όπως έδειξε, περίπου τέσσερις ώρες μετά την πρωινή έγερση (κατά τις 11 το πρωί), γύρω στις 3 το μεσημέρι και μία ώρα πριν τον βραδινό ύπνο είναι πιο αυξημένες οι πιθανότητες να υποκύψει κανείς σε γευστικούς πειρασμούς και να «χαλάσει» τη δίαιτά του.
Στη διάρκεια μίας ή δύο από αυτές τις χρονικές περιόδους μπορεί να καταναλώσει έως και 750 θερμίδες, ιδίως αν κάνει το λάθος να πάει για καφέ ή μεσημεριανό φαγητό με τους συναδέλφους του και ακόμα κι αν επιλέξει κάτι που του φαίνεται πολύ υγιεινό.
Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας προϊόντων αδυνατίσματος Forza Supplements, έδειξε ότι οι κίνδυνοι αυτοί ισχύουν κυρίως κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και όχι τόσο τα Σαββατοκύριακα, όταν η έκθεση στους πειρασμούς είναι πιο διαχειρίσιμη.
Σύμφωνα με τους εθελοντές, το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όταν προσπαθούν να αδυνατίσουν είναι ότι συχνά παραλείπουν το πρωινό γεύμα, με συνέπεια γύρω στις 11 το πρωί να πεινάνε τόσο πολύ, ώστε είναι ευάλωτοι σε οτιδήποτε νόστιμο περάσει από μπροστά τους.

Διαστημικός βράχος εξερράγη πάνω από τον Ατλαντικό

Διαστημικός βράχος εξερράγη πάνω από τον Ατλαντικό

Ένα διαστημικό αντικείμενο, πιθανότατα ένας μικρός αστεροειδής, εξερράγη πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό στα ανοιχτά της Βραζιλίας στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά το συμβάν έγινε μόλις τώρα γνωστό.
Η έκρηξη που έγινε στην ατμόσφαιρα, διαλύοντας τον βράχο, προτού αυτός φθάσει στη Γη, ήταν η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί μετά από εκείνη που είχε συμβεί πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013.
Εκτιμάται ότι η νέα έκρηξη απελευθέρωσε ενέργεια περίπου 13.000 τόνων ΤΝΤ, δηλαδή όσο η ατομική βόμβα της Χιροσίμα το 1945, αλλά ήταν 40 φορές μικρότερη έναντι των 500.000 τόνων ΤΝΤ στο Τσελιάμπινσκ, σύμφωνα με το BBC.

Έκτρωση - τι λένε οι ανώτερες, πνευματικά, οντότητες;


O Janos, μια ψυχή της όγδοης διάστασης, έδωσε πολλές πληροφορίες στην SusanWard, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο της, «Φωνές του Σύμπαντος».

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το κεφάλαιο Janos.

«Μια ψυχή δεν χρειάζεται απαραίτητα ένα σώμα για την ίδια τη ζωή, καθώς αυτή (η ζωή) είναι εγγενής με την ουσία της κάθε ψυχής. Το σώμα είναι απαραίτητο στην ψυχή μόνον όταν θέλει να βιώσει εμπειρίες από την ύλη και της χρειάζεται κάποια μάζα για να μπορεί να είναι λειτουργική.
Ανάμεσα στους ανθρώπους σας υπάρχει μεγάλη παρανόηση σχετικά με τη «ζωή» και τη διαφορά ανάμεσα στην ψυχή και το σώμα. 
Έχετε μια διαδικασία που εσείς ονομάζετε «έκτρωση» που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι η καταστροφή μιας νέας ζωής, και υπάρχει διαφωνία για το πότε μια ψυχή εισέρχεται στο σώμα του εμβρύου. Ποτέ δεν μπορεί να καταστραφεί η ζωή μιας ψυχής όταν κάποιος σταματήσει το σχηματισμό του εμβρυϊκού σώματος μέσα στη μήτρα. Τα σώματα αναπτύσσονται ανεξάρτητα από τις ψυχές, μέσω του φυσικού μηχανισμού αναπαραγωγής και σύμφωνα με τον κυτταρικό προγραμματισμό (κάθε φυλής).

Οι ψυχές δεν περιορίζονται στο να ενσαρκώνονται σε μια συγκεκριμένη φυλή και σε έναν συγκεκριμένο πολιτισμό. Η πνευματική εξελικτική κατάσταση μιας ψυχής την θέτει αυτόματα μέσα σε ένα συγκεκριμένο δονητικό επίπεδο και επιλέγει έναν πολιτισμό μέσα σε αυτό το επίπεδο, που μπορεί να της προσφέρει τις εμπειρίες που απαιτούνται για την πρόοδό της. Όσο μεγαλύτερη είναι η πνευματική της εξέλιξη, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του φωτός εντός του οποίου η ψυχή μπορεί να επιλέξει τον κατάλληλο πολιτισμό για να ενσαρκωθεί.

Αθηνά και Μέδουσα αποσυμβολισμός.


Από τα μαθήματα αποσυμβολισμού της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας (απόσπασμα)..




..Η Θεά Αθηνά γεννήθηκε ως ώριμη γυναίκα, όχι ως βρέφος, από το κεφάλι του πατέρα της, Δία. Για αυτό τον λόγο εκφράζει εκτός από την νόηση, την προσωποποίηση του ισορροπημένου, ανθρώπου. Όχι μόνο της γυναικείας φύσης, αλλά και της αντρικής . Γεννιέται αρματωμένη συμβολίζοντας την νόηση ως το μεγαλύτερο όπλο του ανθρώπου, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα επίσης πως εντός της υπάρχουν ισορροπημένες οι αρσενικές και θηλυκές πολικότητες. Η αρχική κατάσταση της ενότητος....

Δεν είναι μόνο η θεά του πολέμου, αλλά και της ειρήνης του πολιτισμού και της τέχνης.

Η θεά της σοφίας φέρει ασπίδα της την εικόνα των της Μέδουσας. Η Μέδουσα υπήρξε, αρχικά, μια από τους φύλακες ενός σπηλαίου της Γαίας, της οποίας ήταν εγγονή. Μέδουσα σημαίνει αυτή που φυλάσσει , προσέχει. (μετοχή του ρήματος «μ
δω» (= «βασιλεω», «προστατεω», αργότερα «προσχω», «προνο») οι μετοχς «μεδων/μδουσα» ουσιαστικοποιήθηκαν, σημανοντας τον/την φύλακα και από εκεί προέκυψε το όνομα της .   Σημαντικό πως και η  «Μτις» (=φρνησις, σνεσις), αλλά και το «μτρο» (=σχδιο), είναι τη ιδίας ρίζας… Προστάτευε τον αμύητο από το να εισέλθει στα μυστήρια της θεάς..

Οι Ιθαγενείς. Μία αληθινή διδακτική ιστορία.



Κατά  την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, οι  Αμερικανοί δημιούργησαν βάσεις σε διάφορα μικρά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, ώστε να κινηθούν κατά της Ιαπωνίας. Σε κάποια από αυτά τα μικρά νησιά, βρήκαν μικρές φυλές ιθαγενών απομονωμένων από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Αμερικανοί για να εγκαταστήσουν τις στρατιωτικές τους βάσεις, έπρεπε να κατασκευάσουν μικρούς αεροδιάδρομους για τον ανεφοδιασμό τους.  Οι ιθαγενείς  κάτοικοι,  παρακολουθούσαν  τις προετοιμασίες στο διάδρομο προσγείωσης πριν προσγειωθεί  (το μεγάλο  πουλί ) ένα αεροπλάνο. 

Είχαν διαπιστώσει πως οι Αμερικανοί άναβαν τα φώτα του διαδρόμου, έβαζαν το ανεμούριο και κρατούσαν τα σημαιάκια για να κατευθύνουν το αεροπλάνο που προσγειωνόταν και έφερνε τα εφόδια. Από τα εφόδια αυτά, οι Αμερικανοί έδιναν και μερικά στους ιθαγενείς ως δώρο.

Σταδιακά οι Ιθαγενείς δούλευαν όλο και λιγότερο, καθώς απολάμβαναν αγαθά δίχως να κουράζονται, και μάλιστα αγαθά τα οποίο ήταν πέρα από το βιοτικό και γνωσιολογικό τους επίπεδο. Όταν έφυγαν οι Αμερικανοί μετά το τέλος του πολέμου,  χάθηκαν τα αεροπλάνα και τα δώρα. 

Η επίδραση της ζήλιας




Μερικοί άνθρωποι, ωθούμενοι από τη ζήλια τους, επικρίνουν το έργο που άλλοι άνθρωποι κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Ξέρω έναν καλλιτέχνη ο οποίος άρχισε να επικρίνει και να μειώνει το έργο άλλων καλλιτεχνών ώστε να νιώσει ότι είναι πραγματικά σπουδαίος. Αυτό που συνέβη ήταν ότι αυξήθηκε η ζήλια του, και η κριτική του μετατράπηκε σε συκοφαντία. Μετά από μερικά χρόνια ήρθε σε μένα λέγοντας ότι η πηγή της έμπνευσής του είχε στερέψει και ρώτησε, "Μπορείτε να μου πείτε το λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό σε μένα;" "Ο λόγος," απάντησα, "είναι ότι χρησιμοποίησες καταστροφική κριτική ενάντια σε άλλους καλλιτέχνες για να κάνεις τον εαυτό σου να φαίνεται σπουδαίος, αλλά με τον τρόπο αυτό η καρδιά σου ταυτίστηκε με εκείνο που ο νους και η ζήλια σου μάχονταν εναντίον. Στο νου σου σχεδίαζες να τον βγάλεις από τη δημιουργικότητα και αυτό είναι ό, τι έκανες τελικά στον εαυτό σου."

Πήραμε τη ζωή μας λάθος…




«Δεν αποκλείεται οι περισσότεροι από μας
να έχουμε φάει τον λωτό της λησμοσύνης
γι’ αυτό και δεν σπαράζουμε
από το νόστο του Οδυσσέα»


Είναι εκείνες οι μοναχικές στιγμές ηρεμίας και προσήλωσης που ακούμε την εσωτερική μας φωνή να επιμένει πως η ζωή που ζούμε είναι λάθος. Είναι μια ζωή που άλλοι μας πρότειναν κι εμείς ασυνείδητα από τότε αναγκαστήκαμε να ακολουθήσαμε. Την ακολουθήσαμε γιατί νομίσαμε ότι έτσι θα γινόμασταν σπουδαίοι, θα αποκτούσαμε αξία και θα δίναμε νόημα στη ζωή μας. Κάποιος μας χάρισε την ζωή μας, κι εμείς αρχίσαμε να την σπαταλούμε στο βλέμμα και τα θελήματα των άλλων….

Στην προσπάθειά μας να ενταχθούμε στην κοινωνία υιοθετήσαμε μια περσόνα, ένα ψεύτικο προσωπείο, που δεν ανταποκρίνεται φυσικά σ’ αυτό που πραγματικά είμαστε αλλά σ’ αυτό που θέλουμε να προβάλουμε προς την κοινωνία αυτή. Αυτή η περσόνα του κάθε ενός από μας, διαμορφώθηκε στο πέρασμα του χρόνου, εμπλουτίστηκε με γνώσεις, πτυχία, δεξιότητες και εμπειρίες κι έγινε η δεύτερη φύση μας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι ο άνθρωπος έχει καταντήσει ένα διπολικό ον. Ο ένας πόλος είναι η αγνή του φύση, το καθαρό αδιαμόρφωτο μέρος με το οποίο γεννήθηκε και το οποίο δεν περιλαμβάνει τις μνήμες των όσων μαθαίνει στη ζωή. Ο άλλος πόλος είναι το  διαμορφωμένο μέρος, η περσόνα, που αποτελείται απ’ όσα έμαθε κι από τις εύκολες λύσεις που υιοθέτησε για τη ζωή. Λύσεις επαγγελματικές, πολιτικές, θρησκευτικές, εθνικές ή ποδοσφαιρικές. Λύσεις κοινωνικά αποδεκτές που του δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ανήκει σε μια σημαντική ομάδα και συνεπώς έχει κι αυτός κάποια αξία. Και φυσικά προσπαθεί να διατηρήσει αυτή την αξία ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τις αντίπαλες ομάδες, τους ανταγωνιστές, τους άθρησκους, τους εχθρούς της πατρίδας, τους πολιτικούς ή ποδοσφαιρικούς αντιπάλους.

Ο πρώτος πόλος έχει σχέση με το φως και την αθανασία. Είναι η σπίθα της συνείδησης που χαρίστηκε στον άνθρωπο. Είναι ένα θραύσμα αθανασίας από υπερανθρώπινες περιοχές που νοσταλγεί να γυρίσει στην Ιθάκη του. Είναι το έμβρυο που πασχίζει να γίνει παιδί και να γεννηθεί στον έξω κόσμο. Ο δεύτερος πόλος έχει σχέση με το σκοτάδι και τον θάνατο. Είναι ο θνητός, ο χωμάτινος, ο ψεύτικος, ο φτιασιδωμένος άνθρωπος. Είναι όλα αυτά τα σκουπίδια που συσσωρεύσαμε και έχουν δημιουργήσει μια πνιγηρή ατμόσφαιρα γύρω από το θείο έμβρυο προσπαθώντας να το θανατώσουν, προσπαθώντας να το εμποδίσουν να γεννηθεί.

Αγρότης καρκινοπαθής από φυτοφάρμακα κατέθεσε μήνυση για αποζημίωση

3077156lpw-3077182-article-pesticides-jpg_3395609_660x281Tη μήνυση έκανε ο αγρότης Dominique Marchal, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, τον περασμένο Απρίλιο

«Είναι η αρρώστια μου, η μάχη μου, αλλά είναι και η μάχη όσων μια μέρα θα αρρωστήσουν από τα φυτοφάρμακα», δήλωσε ο 58χρονος αγρότης, με τα γκρίζα μαλλιά, πριν μπει στο δικαστήριο.
Πίσω του, δεκάδες άνθρωποι τον υποστήριζαν και ανέβηκαν τα σκαλιά του δικαστηρίου, ντυμένοι με μπλουζάκια που είχαν μια νεκροκεφαλή και το σύνθημα «Φυτοφάρμακα, υπεύθυνοι οι βιομήχανοι».
Ο εν λόγω αγρότης διαγνώστηκε το 2011 με καρκίνο του αίματος που οφείλεται στο «benzène», το οποίο βρίσκεται σε πολλά φυτοφάρμακα. Τότε ξεκίνησε μια μάχη για να αναγνωριστεί η ασθένειά του, εν πρώτοις από το ασφαλιστικό ταμείο. Πράγματι το ταμείο αναγνώρισε και ο Dominique Marchal έγινε ο πρώτος Γάλλος αγρότης που αναγνωρίστηκε ότι πάσχει από επαγγελματική ασθένεια.

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΠΡΙΝ 2856 ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ



Η αποκωδικοποίηση της Ομηρικής Οδύσσειας.
βιβλίο Βήτα
Βασιλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος

 Στιχος β4 της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στιχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.


[β4].-Ποσσι δ’ υπο λιπαροισιν εδησατο καλα πεδιλα ,
Και στα παχιά πόδια φόρεσε τα ωραία πέδιλα του,

Ερμηνεία του στιχου β4 σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΠΡΙΝ 2856 ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

Zωη υπάρχει στο γαλαξία και δεν έχει καμία σχεση με αυτή που έχει επιβληθεί εδώ στη ΓΗ, από τους μικρό-νοους που μας κυβερνούν.

Όλα τα αυτονόητα αγαθά ,παιδεία ,υγεία, ελευθερία , κατορθώσαμε μέσα σε 3256 χρόνια παρουσίας μας στον πλανήτη να τα αφανίσουμε, οριστικά και αμετάκλητα.

Ο Όμηρος δηλώνει πριν 2856 χρόνια πως στο γαλαξία όλοι οι λαοί είναι πλούσιοι και ευτυχισμένοι .

Εμείς αποτελούμε την μοναδική εξαίρεση και όταν ο Όμηρος μέσα από τα γραπτά του εκφράζει την λυπη των υπολοίπων Αργειων για την κατάντια μας, ξέρετε κάτι, τον πιστεύω.

Ελάτε να τους γνωρίσετε, ελάτε να δείτε τι πραγματικά σημαίνει ζωή στο παρόν σύμπαν.

Ο πλανήτης μας βρίσκεται στον υπό-βραχίονα ΩΡΙΩΝΑ του γαλαξία Αργου.
Βρίσκεται ακριβώς στο Νότιο τμήμα του. Ο ίδιος ο Ωρίωνας βρίσκεται Νότια και Δυτικά του κύριου όγκου των κεντρικών σπειρών και της μαύρης τρύπας που αποτελούν τον γαλαξία Αργο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ

 
 
Η αποκωδικοποίηση της Ομηρικής Οδύσσειας.
βιβλίο Βήτα
Βασιλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος

Στιχος β3[2] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στιχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
Στιχος β3[2] = περι δε ξιφος οξυ θετ’ωμω ,
και γύρω από τον ώμο του τοποθέτησε σπαθί,

Ερμηνεία του στιχου β3[2] σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ

Ο Όμηρος συνεχίζει να μας ενημερώνει, μέσα από τους στίχους του βήτα βιβλίου της Οδύσσειας, με όλες τις λεπτομέρειες που θα μας απασχολήσουν στην πρώτη συνάντηση με τους εξωγήινους γείτονες μας. 
 
Όλα δείχνουν πως ο συγγραφέας θεωρεί δεδομένο το ταξίδι αυτό.
 
Θεωρεί, δηλαδή, δεδομένη την εύρεση των κρυμμένων Ι.Δ. που μας χάρισαν οι δημιουργοί μας. Επιτυχημένη την ερεύνα των γενετιστών για την αθανασία του ανθρωπινου γενους της ΓΗΣ και θέλω να πιστεύω δεδομένη την γνώση που κρύβουν τα 20000 γονίδια του γενετικού μας μορίου.

Επίσης θεωρεί δεδομένη την γνώση μας για την ύπαρξη του συστήματος των Ο.Π. [σκοτεινή υλη, η ενέργεια] ,καθώς και την εύρεση της αστρικής πύλης του Αρη και του Ο.Π. της Στυγός.

Αφού συμβούν όλα αυτά, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, ο ηρωας του «Τηλέμαχος», ο απόγονος του «Οδυσσέα» , θα ταξιδέψει πανέτοιμος για την συνάντηση που θα εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του πλανήτη μας με τους εξωγήινους γείτονες μας.

Το ταξίδι αυτό είναι υποχρεωτικό για εμάς.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους Γήινους αστροναύτες – διαπραγματευτές.

Ηδη γνωρίζουμε από την αποκωδικοποίηση του βιβλίου άλφα ,πως η δημιουργία του Ανθρωπινου Γενους της ΓΗΣ, είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ των οντοτήτων ΔΙΑΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ .

Ο ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ!

The incredible photograph, taken of the northern lights in Iceland, took the remarkable form of the mythological phoenix bird

Εκπληκτική σύνθεση του Βορείου Σέλατος (ή Σέλαος)..

ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ - ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ

 
 
Ένα από τα αρνητικά προγράμματα που εισήγαγαν οι αποστάτες του Ωρίωνα όταν εισέβαλαν στον πλανήτη μας πριν 25.000 χρόνια, ήταν ο διαχωρισμός της σεξουαλικής πράξης από την καρδιά.

Ο διαχωρισμός αυτός δημιουργεί ανισορροπία της ενέργειας. Οι άνδρες πρέπει να ενσωματώσουν την σεξουαλική τους ενέργεια με την καρδιά τους, όπως και οι γυναίκες.

Κάθε ζευγάρι που ενώνεται με αληθινή αγάπη, αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη δόνηση της Αγάπης του πλανήτη της Γαίας.
 


Ζευγάρια των οποίων η σχέση δεν βασίζεται σ' αυτήν την ισορροπία, δεν προσφέρουν οτιδήποτε στην άνοδο του πλανήτη.
 

Η αυξανόμενη ροή της δόνησης της αγάπης, δεν είναι ανεκτή από τους αποστάτες και τοιουτοτρόπως οι αληθινές σχέσεις συμβάλλουν στην απελευθέρωση του πλανήτη.

Η απορία του Άμλετ


 
Κάποιοι λένε ότι ο Άνθρωπος επινόησε τον θεό μόλις αντιλήφθηκε ότι θα πεθάνει.
 
Ότι κάποιοι από εκείνους τους πρώτους συγγενείς μας κατάλαβαν πως ο θάνατος είναι η κοινή μοίρα όλων των ζωντανών πλασμάτων, επομένως και των ανθρώπων, επομένως και δική τους. Αλλά ο εγκέφαλος τους δεν μπορούσε να δεχτεί (ή να κατανοήσει) το τέλος. Έτσι ξεκίνησε να θάβει τους νεκρούς μαζί με τα παιχνίδια τους, για να έχουν κάτι να απασχολούνται στο επέκεινα.
Άλλοι υποθέτουν ότι ο πρώτος άνθρωπος που αντιλήφθηκε ότι θα πεθάνει ήταν ποιητής. Το είπε στους συντρόφους του κι εκείνοι γελούσαν -ή συνέχισαν να τρώνε μπανάνες. Ο Homo Poet δεν μπορούσε να το δεχτεί.
«Τι σημασία έχουνε όλα αυτά που ζούμε,
άμα κι εμείς πεθαίνουμε και τίποτα δεν μένει;»
Ο Ποιητής ήταν ματαιόδοξος. Ήθελε να κερδίσει την αθανασία. Γραφή δεν υπήρχε για ν’ αποτυπώσει τις σκέψεις του. Ούτε φωτογραφία για ν’ απαθανατίσει τις εικόνες του. Ούτε στούντιο ηχογραφήσεων ή έστω youtube για ν’ ανεβάσει τις μουσικές του.
Τριγυρνούσε στη σπηλιά συφιλιασμένος. Τότε είδε κάτι παιδιά που έπαιζαν. Έπαιρναν χρωματιστό χώμα κι έκαναν γκράφιτι στα τοιχώματα. Έτσι ο Homo Poet ανακάλυψε την αθανασία της τέχνης. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει εικόνες από βουβάλια κι αντιλόπες. Οι συνομήλικοι του τον κορόιδευαν, νόμιζαν ότι είχε τρελαθεί, ότι είχε γίνει πάλι παιδί.
Αυτός πέρασε αρκετά χρόνια στολίζοντας τη σπηλιά. Σαν τέλειωσε, και λίγο πριν πεθάνει από γρίππη, ψιθύρισε: «Σε νίκησα, θάνατε».
~~{}~~
Χιλιετίες μετά τον πρώτο καλλιτέχνη συνεχίζουμε ν’ αντιπαθούμε τον θάνατο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι μετά. Συνεχίζουμε να κάνουμε τέχνη, σαν αντίδοτο στο εφήμερο, στο ανάλαφρο του είναι. Κάποιοι παλεύουν να υπερνικήσουν το τελικό εμπόδιο με την επιστήμη. Άλλοι με τη φιλοσοφία πασχίζουν να το υποβαθμίσουν. Οι περισσότεροι απλώς το απωθούν, προτιμούν να μην το σκέφτονται.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ο θάνατος συνεχίζει να είναι η μόνη βεβαιότητα στη ζωή.

Τί σημαίνει να είσαι αυθεντικός

 να είσαι αυθεντικός

Αυθεντικότητα ίσον Μοναδικότητα. Αυτή είναι και η πιο απλή εξήγηση.

Ο καθένας μας είναι μοναδικός, έχει μια μοναδική ιστορία, μια μοναδική προσωπικότητα, μια μοναδική σκέψη.

Δεν μοιάζουμε με κανέναν άλλον και όσο κι αν προσπαθούμε να αντιγράψουμε κάποιον, πάλι θα είμαστε μοναδικοί… ένα κακό αντίγραφο ίσως αλλά μοναδικοί.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν φοράμε το ανθρώπινο κουστούμι και παίζουμε το παιχνίδι εδώ στη Γη.

Ας πάμε όμως τώρα πέρα από το κουστούμι. Τί πραγματικά είμαστε;

Είμαστε η Συμπαντική Ενέργεια, η πνοή του Θεού που ενσαρκώθηκε παίζοντας ένα ρόλο.

Η Συμπαντική Ενέργεια είναι ΕΝΑ, ο Θεός είναι ΕΝΑ, όλοι εμείς που ζούμε στη Γη (άνθρωποι, ζώα, φυτά, κρύσταλλοι κτλ), είμαστε ΕΝΑ.

Οπότε λοιπόν…. εξακολουθεί να ισχύει Αυθεντικότητα ίσον Μοναδικότητα;

Συμπαντική Ενέργεια, η ανεξάντλητη ενέργεια

 

Κολυμπάμε μέσα στην Συμπαντική Ενέργεια και οι ίδιοι είμαστε το αποτέλεσμά της σε μια πιο χονδροειδή μορφή. Τα πάντα γύρω μας έχουν το δικό τους ενεργειακό πεδίο. Μπορούμε – με την πρόθεσή μας και έναν ισχυρό και εστιασμένο νου – να υλοποιήσουμε οτιδήποτε στην ύλη, απλά και μόνο εστιαζόμενοι στην δημιουργία ενός ενεργειακού πεδίου. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να επέμβουμε στο ήδη υπάρχον ενεργειακό πεδίο…. με ενέργεια και συγκεκριμένα με την ενεργειακή θεραπεία.

Η Barbara Ann Brennan, στο βιβλίο της «Χέρια όλο φως», έχει γράψει…

«Το Συμπαντικό Ενεργειακό Πεδίο φαίνεται σα να συνεχίζει πάντα να παράγει περισσότερη ενέργεια. Σαν το κέρας της Αμάλθειας μένει πάντοτε πλήρες, άσχετα με το πόση ποσότητα του αφαιρούμε. Αυτές είναι συναρπαστικές απόψεις και μας δίνουν μια πολύ ελπιδοφόρα όψη του μέλλοντος, καθώς κινδυνεύουμε βυθιζόμενοι όλο και περισσότερο στην απαισιοδοξία της πυρηνικής εποχής. Ίσως κάποια μέρα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια μηχανή ικανή να τροφοδοτείται από την ενέργεια του Συμπαντικού Ενεργειακού Πεδίου και να έχουμε όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε χωρίς την απειλή της καταστροφής μας».

Ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησε να δώσει ελεύθερα ανεξάντλητη ενέργεια στον κόσμο δίχως να τον ενδιαφέρει το κέρδος, ήταν και ο Νικολάι Τέσλα. Χάρις σε αυτόν, έχουμε στην διάθεσή μας το εναλλασσόμενο ρεύμα, το πηνίο Τέσλα, το ραδιόφωνο, την ασύρματη μεταφορά ενέργειας, τα ραντάρ και πλήθος άλλων τεχνολογιών. Θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει αν άνθρωποι της βιομηχανίας που έχαναν από τις ανακαλύψεις του, δεν τον σταματούσαν με διάφορους τρόπους. Το όραμα του Τέσλα ήταν να προσφέρει με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος ανεξάντλητη ενέργεια στο κόσμο και γι” αυτό τον λόγο, είχε ήδη συλλάβει έναν μηχανισμό με τον οποίο κάθε σπίτι θα μπορούσε να έχει άφθονη ηλεκτρική ενέργεια. Απλά με έναν εξοπλισμό που δεν ήταν μεγαλύτερος από το μέγεθος μιας βαλίτσας. Το μόνο που απαιτούσε ήταν μια μεταλλική ράβδο καρφωμένη στο έδαφος, η οποία θα ήταν συνδεδεμένη με έναν δέκτη συντονισμένο στις ηλεκτρικές δονήσεις της Γης.

Είμαι ασφαλής...

 
Πόσο χρόνο περνάτε αναλύοντας τι πήγε στραβά;

Τι πήγε στραβά με το χθες, το σήμερα, τι θα μπορούσε να πάει στραβά αύριο ή στα χρόνια που έρχονται;

Ίσως δεν μπορείτε να ξεπεράσετε εκείνη τη δύσκολη η στιγμή που ζήσατε πριν από 5 χρόνια σε ένα πάρτι, και αυτή συνεχίζει να γυρίζει μέσα στο μυαλό σας.

Ο φόβος είναι σπατάλη χρόνου, και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μας κάνει να χανόμαστε.

Πιστεύουμε ότι με την υπερβολική σκέψη και ανάλυση, μπορούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβη, ή τι εννοούσε εκείνο το πρόσωπο όταν είπε κάτι.

Αλλά αυτό είναι απλά ένα μονοπάτι μέσα σε ένα πιο σκοτεινό, ελικοειδές τούνελ.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από έναν άγριο, απερίσκεπτο τρόπο σκέψης.

ΠΑΣΙΦΑΗ, ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ, ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Πίνακας: Ο Μινώταυρος, George Frederic Watts (1817 - 1904)

Βάσω Δενδροπούλου...


Η κρητική αυτοκρατορία, ευνοήθηκε πολύ κάτω από την αμερόληπτη δικαιοσύνη του Μίνωα. Η πρωτεύουσα Κνωσσός έγινε το πολυτελές κέντρο της πρώτης εμπορικής δύναμης στον πολιτισμένο κόσμο. Οι κρητικοί στόλοι έφταναν σε κάθε νησί και λιμάνι της Μεσογείου. Τα εμπορεύματά της εκτίθεντο στην Αίγυπτο και τη Βαβυλωνία. Οι γενναίοι ναυτικοί της Κρήτης περνούσαν ακόμα και τις Ηράκλειες Στήλες, έβγαιναν στο μεγάλο ωκεανό και τραβούσαν είτε βόρεια για να φέρουν χρυσάφι από την Ιρλανδία ή κασσίτερο από την Κορνουάλη, είτε νότια γύρω από τις ακτές της Σενεγάλης, ως τη μακρινή Γιορουμπαλάντ, για να αγοράσουν ελεφαντόδοντο, χρυσάφι και σκλάβους.

Στην πατρίδα τους όμως η βασίλισσα, ωθούμενη από τον Ποσειδώνα, είχε παρασυρθεί σε έναν ανάρμοστο έρωτα για τον ταύρο. ( Πριν όμως, προχωρήσουμε στο μύθο, ας δούμε ποια ήταν η Πασιφάη. Ήταν κόρη του Ήλιου και της Περσηίδας ή της Κρήτης, αδελφή του Αιήτη, του Αλωέα, της Κίρκης, ίσως και της Καλυψώς και της Στερόπης. Από το σύζυγό της Μίνωα απέκτησε τον Κατρέα το Δευκαλίωνα, το Γλαύκο, τον Ανδρόγεω, την Ακάλλη, την Ξενοδίκη, την Αριάδνη και τη Φαίδρα. Κατά μία εκδοχή ήταν αθάνατη). Ας επιστρέψουμε όμως στο μύθο, προσπαθώντας όχι τόσο να σταθούμε σ΄ ό,τι είναι γνωστό, αλλά να διεισδύσουμε σ΄ αυτόν και να φωτίσουμε κι άλλες πτυχές του.

Η Πασιφάη, έπεισε τον ασύγκριτο Δαίδαλο, να κατασκευάσει για χάρη της μια ξύλινη αγελάδα, ένα μεγάλο παιχνίδι με ρόδες, ώστε εκεί κρυμμένη να παρασύρει τον ποθητό ταύρο ο οποίος έβοσκε στα λιβάδια της Γόρτυνας. Ο ταύρος παρασύρθηκε κι η βασίλισσα γέννησε ένα πλάσμα που δεν ήταν ούτε ζώο ούτε άνθρωπος και που με τον καιρό έγινε επικίνδυνο. Ο βασιλιάς ανέθεσε, με τη σειρά του, στο Δαίδαλο να χτίσει ένα απέραντο και πολύπλοκο οικοδόμημα με τυφλά περάσματα, όπου θα έκρυβε το τέρας.
 
Ο Λαβύρινθος, ένα από τα πιο σπουδαία έργα του Δαίδαλου, χτισμένος πάνω σε σχέδια που είχε εφαρμόσει ο ίδιος ο μεγάλος τεχνίτης στην Αίγυπτο, ήταν στα υπόγεια του παλατιού κι έξοδός του ήταν σχεδόν αδύνατη. Μέχρι κι Δαίδαλος δυσκολεύτηκε να βρει την έξοδο. Το παράξενο οικοδόμημα είχε πολλούς διαδρόμους γεμάτους πολύπλοκες στροφές που δεν οδηγούσαν πουθενά. Μέσα σ΄ αυτό το Λαβύρινθο ο βασιλιάς έκλεινε τους εχθρούς του κι εκεί εγκαταστάθηκε ο Μινώταυρος ο οποίος τρεφόταν με ζωντανούς νέους και νέες που τους έφερναν σαν λάφυρα από τα υποτελή έθνη στο κρητικό βασίλειο.

H άγνοια της αλήθειας, η δυσαρμονία των αντιθέτων, και οι ανάγκες



Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί στους ανθρώπους η άγνοια της αλήθειας, και η δυσαρμονία των αντιθέτων σε ολόκληρη την τρισδιάστατη δημιουργία, είναι εύλογο να συλλογιστεί ο άνθρωπος τι είναι αυτό που τον καθοδηγεί στην ζωή του και τον κάνει τόσο επιρρεπή στην φύση της δυσαρμονίας όσον αφορά το κάθε τι στην ζωή του.

Η κεντρική ιδέα των παραπάνω ερωτημάτων βρίσκει την απάντηση της όταν αναρωτηθούμε για ποιον λόγο έχουμε ανάγκες στην ζωή μας. 

Θνητός άνθρωπος είναι αυτός που έχει ανάγκες στην ζωή του και για να τις εκπληρώσει χρησιμοποιεί την αρνητική ενέργεια η την θετική, εις βάρος των άλλων συνανθρώπων του, διότι και η θετική ενέργεια ανήκει στο δίπολο αρνητικό-θετικό.

Έτσι βλέπουμε οι άνθρωποι να προσπαθούν όλοι να χαλιναγωγήσουν την σκέψη και την ζωή των συνανθρώπων τους, με σκοπό να εξουσιάζουν για να ικανοποιήσουν τις ολοένα και περισσότερο ακόρεστες ανάγκες τους, που αυξάνονται συνεχώς από το πάθος της αέναης διαμάχης μέσα τους των αρνητικών και θετικών δυνάμεων..

Η χαλιναγώγηση λοιπόν των ανθρώπων προέρχεται από την αρνητική πληροφορία που μας διδάσκουν, για να γίνει πιστευτή η θετική πληροφορία.

Προσθέστε Ευτυχία στη Ζωή σας με 7 Απλές Πράξεις: Ξεκινήστε Σήμερα

Θέλετε να γίνετε πιο ευτυχισμένοι;  Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!



Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 1:
Δημιουργήστε ένα Πλάνο για τον εαυτό σας    
Τι σας ευχαριστεί;  Το κάνετε αρκετά συχνά και σε ικανοποιητικό βαθμό;  Αν όχι, γιατί όχι;  Δημιουργήστε ένα ρεαλιστικό πλάνο και δώστε χρόνο σε αυτό που σας αρέσει: χόμπι, δραστηριότητα, σπορ, οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε ευτυχισμένος.

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 2:
Τελικός προορισμός: απλώς και μόνο ο στόχος ή η διαδρομή για τον στόχο;
Έχουμε μάθει τόσο πολύ να εστιάζουμε στο τελικό αποτέλεσμα, που συχνά ξεχνάμε ότι και η διαδρομή για την επίτευξη ενός στόχου είναι πολύ σημαντική.  Μετράει και τόσο η προσπάθεια όσο και η σκληρή δουλειά για να φτάσει κανείς εκεί.  Μην τα ισοπεδώνετε όλα επειδή δε φτάσατε ακόμα στο στόχο σας!  Εκτιμήστε την προσπάθειά σας και την πορεία σας μέχρι τώρα.  Θυμηθείτε ότι δουλεύοντας προσηλωμένα για το στόχο σας θα νιώσετε καλά για τον εαυτό σας, διότι θα κυνηγάτε κάτι που θεωρείτε ότι αξίζει. Αν δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να το παλέψετε ή να κάνετε θυσίες για να πετύχετε το στόχο σας.

ΠΙΠΑ 10 ΕΒΡΟ: κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά – πώς κι έτσι;

Kuvahaun tulos haulle ΠΙΠΑ 10 ΕΒΡΟ: κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά – πώς κι έτσι;
 
φίλες και φίλοι
 
ΕΑΝ συγκρίνουμε το χρήμα που κυκλοφορούσε στην αγορά το 2010 (πρώτο μνημόνιο) με αυτό που κυκλοφορεί σήμερα, 2016 (τρίτο μνημόνιο), θα παρατηρήσουμε ότι σήμερα κυκλοφορεί πολύ περισσότερο. Είναι πολύ παράξενο. Διότι τα τρία μνημόνια  δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αφαιρούν χρήμα από την αγορά –  είναι η γνωστή λιτότητα: μεροκάματα και μισθοί κόπηκαν, συντάξεις και επιδόματα μειώθηκαν, με σκοπό να φύγει από τη μέση η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών επιχειρήσεων ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγάλες ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις –  αυτά είναι τα μνημόνια. Παρ΄ όλη όμως την αφαίμαξη, σήμερα το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά είναι περισσότερο από το 2010, ενώ την ίδια ώρα οι Τράπεζες έχουν γονατίσει και το Χρηματιστήριο έχει καταβαραθρωθεί. Αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, την οποία και θα σχολιάσουμε.
ΠΟΥ βρέθηκε, φίλες και φίλοι, αυτό το χρήμα;

ΥΠΗΡΧΕ και υπάρχει με τη μορφή των καταθέσεων. Οι καταθέσεις είναι χρήμα αποθησαυρισμένο, που έχει απομακρυνθεί από την αγορά. Οι καταθέσεις είναι μελλοντική κατανάλωση –  προκειμένου βέβαια για τις εργατικές και υπαλληλικές καταθέσεις, οι οποίες βέβαια σήμερα είναι παντελώς ανύπαρκτες.  Οι καταθέσεις των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων (επιχειρήσεων) είναι λίπος  που καταναλώνεται όταν οι δουλειές δεν πάνε καλά. Ή είναι μικροεπενδύσεις. Πήρα χτες ταξί στη Θεσσαλονίκη για να πάω να πάρω μαχαίρια για τη φρέζα και μου έλεγε ο ταξιτζής ότι αγόρασε στο χωριό του, κοντά στο Κιλκίς,  ένα χωράφι 8,5 στρεμμάτων με 400 ευρά το στρέμμα. Μαζί με τα συμβόλαια, κοντά τέσσερα χιλιάρικα. Θα φυτέψω λεβάντα, μου είπε, τι να τα κάνω τέσσερα χιλιάρικα στο σπίτι, η γη θα μου μείνει. Να πως θα κινηθεί το χρήμα:  θα αγοράσει τα φυτά, θα πληρώσει για να οργωθεί το χωράφι, θα πληρώσει τον γεωπόνο –  κυκλοφορεί το χρήμα.

Ερευνητές δημιούργησαν μίνι-όργανο για παραγωγή ινσουλίνης – Ελπίδες για εξατομικευμένες θεραπείες ασθενών με διαβήτη

20160219_MIT-Diabetes-Stem300x340Φαίνεται πως στέφονται από επιτυχία οι προσπάθειες των ερευνητών να αντικαταστήσουν τα παγκρεατικά κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, τα β-κύτταρα-αυτά που καταστρέφονται στον διαβήτη.

 Σε δημοσίευση ερευνητικής ομάδας με επικεφαλής συγγραφέα τον Qiao Zhou, του τμήματος Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Harvard, αναφέρεται πως έχει ανακαλύψει ότι ιστός από το κατώτερο στομάχι έχει τη μεγαλύτερη δυναμική να επαναπρογραμματιστεί σε κατάσταση β-κυττάρου.

Αυτό έγινε όταν οι ερευνητές πήραν δείγματα αυτού του ιστού από ποντίκια και τα ανάπτυξαν σε «μίνι-όργανο» που παρήγαγε ινσουλίνη όταν μεταμοσχεύθηκε πίσω στα ζώα.

Κάτι ακόμη: τα βλαστοκύτταρα του «μίνι-οργάνου» συνέχισαν να αναπαράγουν τον πληθυσμό των κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη, δίνοντας στον ιστό μια αειφόρο αναγεννητική ώθηση.

Για να βρουν οι ερευνητές τον πιο πρόσφορο να επαναπρογραμματιστεί ιστό του σώματος για την παραγωγή ινσουλίνης, τροποποίησαν γενετικά ποντίκια για να εκφράσουν τρία γονίδια τα οποία μπορούν να μετατρέψουν άλλα κύτταρα, σε β-κύτταρα. «Ανακαλύψαμε με έκπληξη», είπε ο Qiao Zhou, «ότι ορισμένα από τα κύτταρα από την περιοχή του πυλωρού του στομάχου είναι πιο πρόσφορα να μετατραπούν σε β-κύτταρα. Ο ιστός αυτός εμφανίζεται να είναι το καλύτερο υλικό εκκίνησης».

Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν επαναστατική τεχνολογία πρόωσης που το ταξίδι στον Άρη θα γίνεται σε 72 ώρες

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Σάντα Μπάρμπαρα) αναπτύσσουν μια επαναστατική τεχνολογία πρόωσης στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Directed Energy Interstellar Precursors (Deep-In). To πρόγραμμα στοχεύει στην κατασκευή διαστημικών σκαφών που θα μπορούν να ταξιδεύουν με τρομερές ταχύτητες στο Διάστημα ώστε να μπορούν να φτάνουν σε πολύ μακρινούς προορισμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα.
laser-sail-adrian-mannΠως θα είναι ένα ιστίο που θα προωθείται με laser
Το σύστημα
 
Οι ερευνητές πειραματίζονται με ένα σύστημα που ονομάζεται «φωτονική αεριώθηση» το οποίο βασίζεται στην χρήση συστοιχιών λέιζερ τα οποία στην ουσία θα αντικαθιστούν τα «παραδοσιακά» καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα στα διαστημόπλοια. Ως γνωστόν οι σημερινοί τύποι καυσίμων πρώτον αυξάνουν σημαντικά το βάρος των διαστημοπλοίων ενώ φυσικά κάποια στιγμή εξαντλούνται. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φως των λέιζερ μπορεί να προκαλέσει την απαραίτητη ώθηση σε διαστημικά σκάφη ώστε αυτά να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις σε χρόνο dt.

Αν σε αγαπάς, τη μοναξιά, δεν την φοβάσαι!

gynaikaxaroumeniiliovasilema

Η μοναξιά είναι μια πολύ παρεξηγημένη έννοια. Στο άκουσμα και μόνο της λέξης μερικοί παθαίνουν πανικό, ενώ άλλοι νιώθουν τόσο όμορφα και η ψυχή τους γαληνεύει.  

Η μοναξιά για πολλούς είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη λέξη, η οποία όταν την ακούμε μας δημιουργεί διάφορες σκέψεις και φέρνει συνειρμικά πολλές εικόνες στο μυαλό.

Αυτές οι εικόνες μπορεί να είναι δύσκολες, φορτισμένες συναισθηματικά, να μας είναι γνώριμες ή τελείως άγνωστες.

Πώς μοιάζει άραγε η μοναξιά;

Η εικόνα που ο καθένας μας επιλέγει για να την παρομοιάσει, αντικατοπτρίζει ουσιαστικά το πώς βιώνει τη μοναξιά.

Για κάποιους μοιάζει με ένα δωμάτιο μουντό, κρύο και αφιλόξενο, άλλοι την παρομοιάζουν με ένα ωκεανό όπου οι άνεμοι φυσούν δυνατά, τα κύματα είναι μεγάλα και το αίσθημα του αβοήθητου έντονο, ενώ άλλοι την περιγράφουν ως ένα κάμπο με πολλά, πολύχρωμα λουλούδια και ένα τοπίο που σε γεμίζει γαλήνη και ηρεμία.

Τι είναι αυτό άραγε που διαφοροποιεί τους ανθρώπους;

Τι είναι αυτό στην ιστορία του καθενός μας που δρα τόσο καταλυτικά, ώστε άλλοι όταν μένουν μόνοι τους να μπορούν να προσαρμόζονται και να βρίσκουν νέα ενδιαφέροντα, ενώ άλλοι να ψάχνουν διακαώς μια “σανίδα σωτήριας”;

Είναι οι έξυπνες γυναίκες καλύτερες στο σεξ;

Είναι οι έξυπνες  γυναίκες καλύτερες στο σεξ;

Είναι γνωστό πως το καλό, ποιοτικό σεξ , ξεκινά από το μυαλό, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που είναι όπως λέγεται συχνά, πιο «εγκεφαλικοί» τύποι και πιο περίπλοκες ως προς τη σεξουαλική τους λειτουργία. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαμε θα μπορούσαμε εύλογα να υποθέσουμε, πως «καλύτερο» μυαλό σημαίνει και...καλύτερο σεξ!

Η ευφυΐα είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» που μπορούν να κάνουν μία γυναίκα πιο γοητευτική, πιο ελκυστική, πιο ακαταμάχητη. Πόσες φορές άλλωστε, δεν έχετε ακούσει και μεταξύ ανδρών κουβέντες όπως : «Ωραία κοπέλα, αλλά...στόκος!» και άλλα τέτοια διακοσμητικά που κάθε άλλο παρά κολακευτικά θα τα χαρακτήριζε κανείς. Βλέπετε λοιπόν, πως όσο οπτικοί τύποι και να είναι οι άνδρες, λαμβάνοντας υπόψιν παράλληλα, πως για να τους αρέσει μία γυναίκα δεν χρειάζεται πάντα εκείνη να «πιάνει πουλιά στον αέρα», όσο να είναι τους ελκύει περισσότερο, όπως έχουν δείξει και έρευνες, μία γυναίκα που μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω μαζί της, εκτός από νύχια, ρούχα, άντε και τα κουτσομπολιά της παρέας. Αυτό βέβαια, είναι λογικό να συμβαίνει και είναι ένα κριτήριο που το έχουν και οι γυναίκες για τους άνδρες, αντίστοιχα.

Το ζητούμενο όμως, είναι εάν η εξυπνάδα γενικότερα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, ενισχύοντας για παράδειγμα τη σεξουαλικότητα της γυναίκας. Θα μπορούσε λοιπόν, να αναρωτηθεί κανείς, εάν οι έξυπνες γυναίκες είναι και καλύτερες στο σεξ. Γιατί καλώς ή κακώς, μπορεί να είναι ωραία η συναναστροφή με μια έξυπνη γυναίκα, γιατί μπορείς να κάνεις μια συζήτηση της προκοπής, αλλά μετά τι; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό προσπάθησαν να δώσουν ερευνητές του King’s College London, μέσα από μία σχετική μελέτη που διεξήγαγαν το 2009, στην οποία συμμετείχαν 2000 δίδυμες γυναίκες. Τα αποτελέσματα λοιπόν, ήταν εντυπωσιακά, αφού έδειξαν πως οι έξυπνες γυναίκες, είχαν καλύτερη και πιο «πιπεράτη» σεξουαλική ζωή σε σχέση με τις υπόλοιπες. Και το καλύτερο; Είχαν δύο φορές τουλάχιστον περισσότερους οργασμούς σε σχέση με τις δίδυμες αδελφές τους!

Όσα αγάπησα σε σένα, μικρή μου



Ξέρω τι με τράβηξε κοντά σου. Μου είναι πλέον εντελώς ξεκάθαρο.
Δεν ήταν ούτε το σώμα σου, ούτε το πρόσωπο σου, ούτε τα μακριά μαλλιά που ανέμιζαν με χάρη, κάθε φορά που κουνούσες νωχελικά το κεφάλι, κοιτώντας δεξιά και αριστερά.



Εκείνο που έκανε το βλέμμα μου, να κολλάει για ώρες στο δικό σου, ήταν εκείνα τα μελαγχολικά μάτια, που, γεμάτα από αγάπη, μου φώναζαν να έρθω κοντά σου και να μη σ᾽ αφήσω ποτέ.

Ένιωθα ρίγος να διαπερνά το κορμί μου κάθε φορά που το βλέμμα σου, καρφωνόταν στο δικό μου, κάνοντας με να νιώθω άβολα, σαν  μικρό και άβγαλτο παιδί.
Μ᾽ έκανες να κοκκινίζω και παράλληλα να θέλω να σ᾽ αρπάξω και να σε κάνω μεμιάς δική μου.

Θαρρώ πως μέχρι σήμερα, δε με έχει ξανακοιτάξει γυναίκα έτσι.
Σίγουρα δε σε ερωτεύθηκα τρελά.

Μου είναι πολύ δύσκολο ν᾽ αφεθώ σ᾽ αυτούς του χαζο-έρωτες και μου είναι ακόμη δυσκολότερο να ξεφύγω απ᾽ αυτό που είμαι.

Τα έκανα μικρός αυτά. Πλέον μεγάλωσα. Δε μου επιτρέπονται λάθη και παιδικές συμπεριφορές και δεν πιστεύω σ᾽ έρωτες τρελούς και αηδίες.

Όμως, σίγουρα σε αγάπησα με τη μία κι αυτό είναι η μόνη αλήθεια μου, παρόλο που μαζί σου ανακάλυψα και μια πιο ευαίσθητη και ζεστή πλευρά του εαυτού μου.
Ναι! Μη γελάς. Αλήθεια λέω, παρόλο που ποτέ δε μπόρεσα να στο δείξω.

Κάπως έτσι, ξεκίνησε το παιχνίδι μας. Ένα παιχνίδι καλά στημένο απ᾽ την αρχή, με όρους και κανόνες δικούς μου και με εσένα συμπαίχτρια να παραπονιέσαι συνεχώς, αλλά ποτέ να μην εγκαταλείπεις.

H κατάρα των όμορφων μυαλών, είναι να αγαπάνε χωρίς όρια

Τα όμορφα μυαλά δεν μεγαλώνουν ποτέ και αγαπάνε σαν παιδιά
 
        e5c4d83a058f9028a627465d25a8c9c6
 
 
Κάποτε μου είχες πει αυθόρμητα ότι έχω ένα πολύ όμορφο μυαλό. Λίγες μέρες πριν σε μια στιγμή σιωπής με ρώτησες “Τι σκέφτεσαι τώρα;” και σου απάντησα “Τίποτα απολύτως” αλλά είπα ψέματα. Σκεφτόμουν χρωματιστές πεταλούδες που γεμίζουν τον αέρα και βροχή από ροδοπέταλα και ουράνια τόξα να μπαίνουν στο δωμάτιο.

Και ύστερα θυμήθηκες να μου ξαναπείς ότι αυτό που έχουμε οι δυο μας είναι αντίθετο με τις επιδιώξεις μου. “Ποιο είναι το σχέδιό σου γι’ αυτό το παιχνιδάκι;” συνέχισες επιθετικά και η φωνή σου σκλήρυνε απότομα όπως συμβαίνει κάθε φορά που δεν ελέγχεις το θυμό σου.

Αν υπήρχε οποιοδήποτε πλάνο στο μυαλό μου για εμάς, θα θύμιζε άτακτη παιδική ζωγραφιά με χρώματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, γραμμές που δεν διασταυρώνονται πουθενά και πολλές μουντζούρες.
 
Γιατί τα όμορφα μυαλά δεν μεγαλώνουν ποτέ και αγαπάνε σαν παιδιά, για τα οποία το μέλλον είναι πάντα κάτι πολύ μακρινό…

Δεν σκέφτομαι ποτέ κάτι όταν σε συναντώ. Δεν έχω ιδέα πού με πηγαίνει ο δρόμος που έχω διαλέξει αλλά απολαμβάνω αυτή τη διαδρομή μαζί σου. Δεν σε κάνω χαρούμενο περιμένοντας ανταλλάγματα από εσένα, δεν ζητάω, δεν απαιτώ και δεν περιμένω τίποτα.
 
Αυτή είναι η κατάρα των όμορφων μυαλών ίσως να αγαπάνε χωρίς όρια.

4 χαρακτηριστικά μιας συναισθηματικά ανθυγιεινής σχέσης

Κάποιες σχέσεις δεν μας κάνουν καλό.
 
Μας απομακρύνουν από τους προσωπικούς μας στόχους, από το περιβάλλον μας, τους φίλους μας και τον εαυτό μας.
 
Όσο ευεργετική μπορεί να είναι μια σχέση για την εξέλιξή μας ως άνθρωποι άλλο τόσο καταστροφική μπορεί να είναι κάποια άλλη για τη ζωή μας.
 
Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να αναγνωρίσετε προκειμένου να συνειδητοποιήσετε ότι η σχέση σας είναι συναισθηματικά ανθυγιεινή;
 
sxesi1
1.Δεν είστε ο εαυτός σας: Τα χόμπι σας, τα ενδιαφέροντά σας, οι απόψεις σας, οι συνήθειές σας, όλα όσα σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, πλέον μοιάζουν παρελθόν. Συνήθως οι αλλαγές αυτές συμβαίνουν σταδιακά και χωρίς να τις καταλάβουμε. Εάν μια μέρα δεν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι μπορεί η σχέση σας να μην σας πηγαίνει μπροστά αλλά πίσω! 
 
2.Προσπαθείτε συνέχεια να αποδείξετε την αξία σας: Εάν δεν αισθάνεστε σιγουριά μέσα στην σχέση σας αλλά είστε συνέχεια ανασφαλείς κι αισθάνεστε ότι πρέπει να αποδείξετε συνέχεια στον σύντροφό σας την αξία σας, ίσως είστε εγκλωβισμένοι σε μια σχέση που δεν σας αξίζει.

Η Πίστη… των πολεμιστών!



dream_a_z
Π ίστη:
Ο γρίφος της καρδιάς!

Ένας πολεμιστής, πρέπει να είναι αρκετά ευλύγιστος
και να ταιριάζει τον κόσμο γύρω του,
είτε είναι ο κόσμος του Γνωστού
είτε είναι ο κόσμος του Άγνωστου.

Η πιο επικίνδυνη πλευρά αυτού του ταιριάσματος
έρχεται όταν ο πολεμιστής βρίσκει ότι ο κόσμος,

 δεν είναι μήτε ο ένας μήτε ο άλλος.
Ο μόνος τρόπος για να πετύχει αυτό το κρίσιμο συνταίριασμα
είναι να προχωρά στις πράξεις του ,σαν να πίστευε.

Με άλλα λόγια το μυστικό του πολεμιστή
είναι να «πιστεύει «, χωρίς να «πιστεύει».

Όμως ένας πολεμιστής δεν μπορεί να πει ότι πιστεύει και πάει τελείωσε .
Αυτό θα ήταν πολύ εύκολο.
Αν πίστευε θα γλίτωνε από την διερεύνηση της κατάστασης του.
Ένας πολεμιστής ,όταν πρόκειται να μπλεχτεί με την Πίστη,
το κάνει σαν επιλογήσαν έκφραση της πιο βαθιάς προτίμησης του.
Ένας πολεμιστής δεν πιστεύει.«Πρέπει «…να πιστεύει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα