Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Πώς Καλλιεργείται η Ψυχική Ανθεκτικότητα;



Ο Norman Garmezy, ένας αναπτυξιακός και κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, έχει συναντήσει χιλιάδες παιδιά στις τέσσερις δεκαετίες των ερευνητικών δραστηριοτήτων του. Όμως ένα αγόρι έχει μείνει στη μνήμη του: ήταν εννέα ετών, με αλκοολική μητέρα και έναν απόντα πατέρα. Κάθε μέρα, πήγαινε στο σχολείο με το ίδιο ακριβώς σάντουιτς: δύο φέτες ψωμί, με τίποτα ανάμεσά τους. Στο σπίτι, δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα τρόφιμα και κανείς για να τα φέρει. Ακόμα κι έτσι, θυμόταν αργότερα ο Garmezy, το αγόρι ήθελε να βεβαιωθεί ότι «κανείς δεν θα αισθανόταν οίκτο για τον ίδιο και ότι κανείς δεν θα ήξερε για τη δυσκολία της μητέρας του». Κάθε μέρα, σταθερά, θα περπατούσε με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και ένα «σάντουιτς μόνο με ψωμί» μέσα στην τσάντα του.

Το αγόρι με το σάντουιτς, ήταν μέλος μιας ειδικής ομάδας παιδιών. Ανήκε σε μια ομάδα παιδιών, τα οποία ο Garmezy προσδιόριζε ως επιτυχημένα, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αυτά ήταν τα παιδιά που παρουσίασαν ένα χαρακτηριστικό που ο Garmezy αργότερα θα προσδιόριζε ως «ανθεκτικότητα». (Ο ίδιος έχει πιστωθεί την αρχική μελέτη του όρου στο πειραματικό περιβάλλον).

Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, ο Garmezy θα επισκεπτόταν σχολεία σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο εκείνα που βρίσκονταν σε οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές, ακολουθώντας ένα πρότυπο πρωτόκολλο. Συναντούσε το διευθυντή, μαζί με ένα σχολικό κοινωνικό λειτουργό ή νοσοκόμα και έθετε την ίδια ερώτηση: «Υπάρχουν παιδιά με άσχημο υπόβαθρο, που λειτουργούσε αρχικά σαν σήμα κινδύνου, παιδιά που φαινόταν πιθανό να γίνουν προβληματικά, που αντί για αυτό, είχαν γίνει παραδόξως μία πηγή υπερηφάνειας;». «Αυτό που έλεγα ήταν: ‘μπορείτε να αναγνωρίσετε τα αγχωμένα παιδιά που τα καταφέρνουν καλά με τα μαθήματα στο σχολείο σας;’» δήλωσε ο Garmezy, σε μία συνέντευξή του το 1999. «Υπήρχε μια μεγάλη παύση μετά την ερώτησή μου, πριν ακολουθήσει η απάντηση. Αν είχα πει: ‘Έχετε παιδιά στο σχολείο που φαίνονται να έχουν πρόβλημα;’, εκεί δεν θα υπήρχε καθυστέρηση ούτε για μία στιγμή. Αλλά το γεγονός ότι ερωτήθηκαν για παιδιά που ήταν προσαρμοστικά και καλοί μαθητές στο σχολείο και τα κατάφερναν ακόμη κι αν είχαν προέλθει από πολύ άσχημα οικογενειακά και οικονομικά υπόβαθρα, αυτό ήταν ένα νέο είδος έρευνας. Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ξεκινήσαμε».

Μύθοι και Αλήθειες για την Ψυχική Υγεία



 

Η καταγραφή αυτών των μύθων, θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των παρανοήσεων σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές, οι οποίες είναι τόσο διαδεδομένες στην κοινωνία μας σήμερα.
 
1. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι σπάνια.
Στην πραγματικότητα, σχεδόν 1 στους 5 ανθρώπους στο δυτικό πολιτισμό, θα έχει μια διαγνώσιμη ψυχική διαταραχή κατά τη διάρκεια της ζωής του, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ.
 
2. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας προκαλούνται από το άτομο που πάσχει από αυτά.
Καθώς οι άνθρωποι χρειάζεται να αναλάβουν την ευθύνη για τις δικές τους σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με τις ψυχικές διαταραχές, δεν είναι υπαίτιοι για αυτές. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ του να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και να αποδέχεται τις ευθύνες, αλλά δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι συγχέουν αυτά τα δύο πράγματα.
 
3. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι καθαρά βιολογικά ή γενετικής φύσεως.
Μερικοί επαγγελματίες και φορείς για την ψυχική υγεία αισθάνονται ότι οι μισές αλήθειες, όπως η παραπάνω, προωθούν καλύτερα τις επαγγελματικές τους στρατηγικές ή τις πολιτικές τους ατζέντες, όμως αυτό παραμένει ένας μύθος. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας δεν οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στα κακά γονίδια ή σε μία βιολογική χημική ανισορροπία, σύμφωνα με την έρευνα που έχουμε μέχρι σήμερα. Κάθε επαγγελματίας ψυχικής υγείας, γιατρός ή φορέας ψυχικής υγείας που ισχυρίζεται το αντίθετο, σας λέει τη μισή αλήθεια για να υποστηρίξει τις δικές του, ιδιαίτερες ατζέντες.

Οι Τρεις Σημαντικές Σχέσεις στη Ζωή του Ανθρώπου που Οδηγούν στην Ολοκλήρωσή του


 
 
Οι άνθρωποι είναι πλασμένοι με έντονο το αίσθημα του ανήκειν, αίσθημα που συνειδητοποιούν περισσότερο μετά από μακρές περιόδους απομόνωσης και μοναξιάς. Το αίσθημα αυτό, αποκτάται για τους περισσότερους ανθρώπους μέσα από τρεις δυναμικές: της αγάπης που κατευθύνεται προς τους ανθρώπους ή άλλα όντα και ειδικά προς το σύντροφο, της εργασίας μας και τέλος, της κατανόησης του τί σημαίνει να είμαστε ο εαυτός μας, ως χωριστές, αυθύπαρκτες υπάρξεις.
 
Στη ζωή μας συνεπώς, τελούμε τρεις γάμους και όχι έναν: με την εργασία, με τον εαυτό μας και με το σύντροφό μας.

Οι Αλήθειες του Sigmund Freud για την Αγάπη και το Σεξ


Αν υπάρχει ένα πράγμα που σχεδόν όλοι οι θεραπευόμενοι διαπραγματεύονται στη θεραπεία τους, αυτό είναι η ΑΓΑΠΗ. Είμαι πραγματικά αγαπητός; Τί μπορώ να κάνω για να πετύχει η σχέση μου; Γιατί δεν μπορώ να βρω ένα σταθερό σύντροφο; Κάνω κάτι λάθος;
 
Σας θυμίζει κάτι; Αν όχι, είστε ένας από τους λίγους ανθρώπους εκεί έξω που δεν κάνουν παρόμοιες ερωτήσεις.
 
Είτε έτσι είτε αλλιώς, όλοι μας επιθυμούμε να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάνε. Η αγάπη, το σεξ, οι φαντασιώσεις και οι ερωτικές σχέσεις βρίσκονται στο μυαλό μας κάθε στιγμή, συνειδητά και ασυνείδητα. Όταν πρόκειται για το σεξ και την αγάπη, ο Sigmund Freud έχει τοποθετηθεί σωστά για ορισμένα πράγματα. Ο Αμερικανικός Ψυχαναλυτικός Σύλλογος μοιράζεται μαζί μας ποιά είναι αυτά:

Πώς μαγειρεύουμε 3 υπερτροφές

Πώς μαγειρεύουμε 3 υπερτροφές
 
Πειστήκαμε από τα πολλαπλά οφέλη υπερτροφών όπως οι σπόροι chia και αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας. Τι κάνουμε, όμως, με το κουτί κινόα, που περιμένει στωικά εδώ και μέρες στο ντουλάπι μας, και πώς να μαγειρέψουμε το kale με γευστικό τρόπο;                
 
Σπόροι chia
Ωμοί
Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από τους σπόρους chia στο γιαούρτι ή στο γάλα μας μαζί με άλλα δημητριακά ή σε ένα κυπελλάκι με τυρί κότατζ. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σάντουιτς με τονοσαλάτα ή αυγοσαλάτα, στην οποία θα προσθέσουμε τους σπόρους. Αν τους προτιμάμε τραγανούς, απλώς τους πασπαλίζουμε πάνω από οποιαδήποτε σαλάτα, ακόμα και πατατοσαλάτα ή κρύα σαλάτα ζυμαρικών. 

Μαγειρεμένοι

Κάντε τους αλεύρι: Χτυπάμε τους σπόρους στο μπλέντερ και τους χρησιμοποιούμε αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μπορεί να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου το κανονικό αλεύρι ή και ένα μόνο μέρος του. Δοκιμάστε αρχικά να αντικαταστήσετε το ένα τέταρτο με αλεύρι από σπόρους chia και για τα υπόλοιπα 3 μέρη χρησιμοποιήστε κανονικό αλεύρι. Εναλλακτικά, μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους στην παρασκευή ψωμιού ή γλυκών (π.χ. μπισκότα).
Προσθέστε τους στα καθημερινά σας πιάτα: Βάζουμε 1/4 του φλιτζανιού (60 ml) σπόρους chia σε οποιοδήποτε φαγητό κατσαρόλας. Μία ακόμα ιδέα είναι να αντικαταστήσουμε με chia το τρίμμα φρυγανιάς που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή μπιφτεκιών. Για κάθε 450 γρ. κιμά, βάζουμε 1-2 κουταλιές σπόρους. Επιπλέον, μπορούμε να ρίξουμε 2 κουταλιές chia σε ομελέτες, scrambled eggs ή άλλα πιάτα με βάση τα αυγά ή να πασπαλίσουμε με μια πρέζα σπόρους τις αγαπημένες μας τηγανητές πατάτες. 

Δεν Υπάρχουν Θεραπείες

Δεν Υπάρχουν Θεραπείες

Η φύση επιστρέφει στο φυσιολογικό όταν εγκαταλείπονται οι εξασθενητικές συνήθειες. Δεν υπάρχουν θεραπείες υπό την έννοια που συνήθως κατανοούνται. Αν η καρδιά ενός ανθρώπου υποφέρει από τη νικοτίνη, ποια είναι η θεραπεία; Το να σταματήσει τη χρήση νικοτίνης, ασφαλώς. Αν η καρδιά έχει εξαντληθεί από κάποιον κλονισμό, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στους τζογαδόρους ή σε ανθρώπους που ρίχνονται με πάθος στο χρηματιστήριο, ποια θα είναι η θεραπεία; Φάρμακα; Όχι! Η απομάκρυνση της αιτίας.

Κάθε λεγόμενη ασθένεια αναπτύσσεται μέσα στο νου και στο σώμα από εξασθενητικές συνήθειες. Η διατροφική και διαιτητική παραφροσύνη που συνιστά σήμερα τον κεντρικό τίτλο της ιατρικής σκηνής, κάνει τους ανθρώπους να απαιτούν μία δίαιτα που θα τους θεραπεύσει από τις περίεργες παθήσεις τους. Επικρατεί η ιδέα ότι κάποια περίεργη δίαιτα θα θεραπεύσει το ρευματισμό ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Η δίαιτα ή η τροφή δεν θα θεραπεύσει καμία ασθένεια.

Η νηστεία, η ανάπαυση στο κρεβάτι και η εγκατάλειψη των εξασθενητικών συνηθειών, ψυχικών και σωματικών, θα επιτρέψει στη φύση να αποβάλει τη συσσωρευμένη τοξίνη˙ έπειτα, αν εγκαταλειφθούν οι εξασθενητικές συνήθειες και υιοθετηθούν λογικές συνήθειες, η υγεία θα επιστρέψει για να μείνει, αν ο θεραπευμένος «καθίσει στα αυγά του». Αυτό ισχύει για κάθε λεγόμενη ασθένεια.

Ναι, ισχύει για την ασθένειά σου – για σένα που μου γράφεις για να μάθεις αν το σύστημα θεραπείας μου ταιριάζει στην περίπτωσή σου. Ναι˙ δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι ο νόμος και η τάξη διέπουν το σύμπαν; Και είναι ο ίδιος νόμος και η ίδια τάξη από το γαλαξιακό νεφέλωμα μέχρι την πέτρα, από την πέτρα μέχρι το φυτό, από το φυτό μέχρι το ζώο, από το ζώο μέχρι τον άνθρωπο, από τον άνθρωπο μέχρι το νου, και από το νου μέχρι τον υπερνου – το Θεό.

Η Νέα Ιατρική του μέλλοντος

Ο τρελός του χωριού

Η Νέα Ιατρική του μέλλοντος

Δεν είμαι ο μόνος «τρελός» φυτοφάγος. Και ούτε εσύ, που μόλις πρόσφατα αποφάσισες να μπεις στο κλαμπ των vegans, είσαι ιδιότροπος ή τρελός/ή.

Η φυτοφαγία σήμερα, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι η μόνη λύση, για να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πλανήτη. Είναι η μοναδική μας λύση, για να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένα. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να θέσουμε τέρμα σε όλες τις ασθένειες. Είναι η κατάλληλη ώρα να εκφράσουμε έμπρακτα την ανωτερότητα του ανθρώπινου είδους, δείχνοντας οίκτο και συμπόνια για όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον επίγειο παράδεισο μας.

Το παγκόσμιο κίνημα της φυτοφαγίας έρχεται, για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, σαν τσουνάμι να συμπαρασύρει τους πάντες στο διάβα του.

Είτε το θέλεις είτε όχι, είτε σου αρέσει είτε όχι, εσύ ο αμετανόητος και ασυνείδητος πτωματοφάγος (κρεατοφάγος), σε λίγα χρόνια θα αποτελείς τη μειοψηφία και ίσως σε πενήντα χρόνια να είσαι δακτυλοδεικτούμενος.

Σε αυτό το άρθρο δεν πρόκειται να κάνω κήρυγμα και ούτε θα καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια, για να σας επηρεάσω σε οποιαδήποτε απόφασή σας. Ποτέ εξάλλου δε μου άρεσε να μιλώ πολύ περί θεωρίας, καθώς είμαι άνθρωπος της πράξης και της δράσης.

Οφείλω, όμως, να παρουσιάζω την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος, προκειμένου να ξεσκεπάσω όσους επιμελώς φροντίζουν να σας παραμυθιάζουν και να σας κρατούν στην άγνοια και στο σκοτάδι.

Η αλήθεια πάντα θριαμβεύει στο τέλος, και αυτή η ώρα έφτασε. Σήμερα, εδώ και τώρα, μπροστά σας, με σύμμαχο, πλέον, την επιστημονική έρευνα, τα εργαστηριακά αποτελέσματα και τις ανακοινώσεις από επίσημους και έγκυρους ιατρικούς φορείς κορυφαίων ειδικοτήτων.

Φραγμένες αρτηρίες: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

αρτηριες

Οι φραγμένες αρτηρίες αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία εκδήλωσης των καρδιακών παθήσεων.

Και αυτό γιατί οι φραγμένες αρτηρίες εμποδίζουν την κανονική ροή του αίματος με συνέπεια να κουράζεται έντονα η καρδιά.Για το λόγο αυτό οι καρδιολόγοι αναφέρουν ότι η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο καθώς το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορεί να προβλεφθούν. Μάθετε ποια είναι τα συμπτώματα που δείχνουν ότι ενδέχεται να είναι φραγμένες.
Αραιά μαλλιά
Επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 37.000 άντρες, έδειξε ότι η έντονη αραίωση η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού συνδέεται με φραγμένες αρτηρίες ανεξάρτητα από την ηλικία του άντρα. Σε μια άλλη μελέτη σε πάνω από 7.000 ανθρώπους (οι 4.000 από τους οποίους ήταν γυναίκες), η μέτρια έως σοβαρή μορφή φαλάκρας διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιά και στα δύο φύλα.

Κινδυνεύουμε από το τζιν μας;

Κινδυνεύουμε από το τζιν μας;

Μπορεί ένα ταπεινό παντελόνι ή το καινούργιο σας μπλουζάκι να απειλήσουν την υγεία σας; Και όμως, κάποιες φορές μπορούν!                

Ασφυκτικά στενά τζιν, ιδρωμένα t-shirts, μπλουζάκια από νάιλον... Ακόμα και η γκαρνταρόμπα σας μπορεί να ευθύνεται για την εκδήλωση δερματικών ενοχλήσεων και παθήσεων, όπως για παράδειγμα φαγούρα, κοκκινίλες και μυκητιάσεις. Μερικές φορές, μάλιστα, η αγαπημένη σας μπλούζα μπορεί να είναι ένοχη για την εκδήλωση της πρόσφατης αλλεργίας σας.

Μα, είναι καινούργια!
Αγοράσατε το φόρεμα που είχατε βάλει στο μάτι και τρέχετε να το φορέσετε και να βγείτε για ποτό με τις φίλες σας. ΣΤΟΠ! Πριν χαρείτε τη νέα σας αγορά, βάλτε τη στο πλυντήριο. Γιατί; Γιατί τα χημικά που χρησιμοποιούνται ώστε τα ρούχα να μην τσαλακώνουν μπορεί να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις. Επίσης, μπορεί το νέο σας φόρεμα να μεταφέρει βακτήρια, που του έχουν μεταδώσει άνθρωποι που προηγουμένως το είχαν δοκιμάσει. Φροντίστε, λοιπόν, να πλένετε και να ξεπλένετε καλά κάθε ρούχο που παίρνετε, πριν το φορέσετε.

Προσοχή στα εσώρουχα
Τα εσώρουχα έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, γι’ αυτό πρέπει να είναι φτιαγμένα από τα κατάλληλα υλικά. Για παράδειγμα, τα στενά, τα μάλλινα και τα συνθετικά εσώρουχα προκαλούν εφίδρωση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης κάποιας μυκητίασης ή αλλεργικής δερματίτιδας.
Τι μπορείτε να κάνετε; Να προτιμάτε τα λευκά, άνετα και βαμβακερά εσώρουχα, που είναι ανθεκτικά, απορροφητικά και αφήνουν το δέρμα να «αναπνέει». 

Ανακουφίστε το στομάχι εναλλακτικά

Ανακουφίστε το στομάχι εναλλακτικά

Τέσσερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον δεύτερο εγκέφαλό σας βρίσκουν λύσεις!                

Δυσπεψία, καούρες, φούσκωμα, ναυτία. Οι λέξεις αυτές -πόσο μάλλον τα συμπτώματα- δεν θα σας είναι άγνωστα, αφού ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πέρα, όμως, από τις επιλογές που σας προσφέρει η κλασική ιατρική, υπάρχουν και άλλες, που μπορεί να κρύβονται στα ντουλάπια της κουζίνας σας ή που προτείνουν η ομοιοπαθητική και η ρεφλεξολογία. Με τη βοήθεια των ειδικών σάς παρουσιάζουμε ορισμένες από αυτές. 
Πρόβλημα 1: Δυσπεψία

Μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών (π.χ. αγκινάρες, μπρόκολο), στην πρόσληψη μεγάλης ποσότητας τροφής ή στην κατανάλωσή της σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορεί, επίσης, να προκληθεί από την ύπαρξη έντονων συναισθημάτων (π.χ. άγχος). Αν το πρόβλημα δεν είναι περιστασιακό, ενδέχεται να κρύβει παθολογικά αίτια (π.χ. έλκη, χολολίθους) και πρέπει να διερευνηθεί.
Λύση Α: Από το φλιτζάνι
* Λουίζα, για τη δυσπεψία και την αποσυμφόρηση της κοιλιακής χώρας. Ρίξτε 1 κουταλάκι βότανο σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, περιμένετε 10΄, σουρώστε και απολαύστε. Συστήνεται να πίνετε 1 φλιτζάνι μετά από κάθε γεύμα.
* Χαμομήλι, για τη χώνεψη και την ανακούφιση από φλεγμονές. Ρίξτε 1 κουταλάκι άνθη χαμομηλιού σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, αφήστε το για 5-7΄, σουρώστε και πιείτε.
Λύση Β: Το ελληνικό γιατρικό
Η μαστίχα είναι ένα αποτελεσματικό γιατρικό της ελληνικής φύσης. Το μάσημα μαστίχας προκαλεί έκκριση σάλιου και γαστρικού υγρού, διευκολύνοντας έτσι την πέψη. Στην αγορά μπορείτε να τη βρείτε, πέρα από «δάκρυα», σε μορφή σκόνης, αναβραζόντων δισκίων και καψουλών.
Λύση Γ: Από τον ομοιοπαθητικό
* Carbo vegetabilis: Απευθύνεται συνήθως σε όσους εμφανίζουν έντονη δυσπεψία (μπορεί να προκληθεί μετά από αυξημένη κατανάλωση τροφής ή λιπαρού γεύματος) με συχνές ερυγές (ρέψιμο), που ανακουφίζουν το στομάχι. Ακόμη, ο ασθενής έχει συνεχή ανάγκη για αέρα και μπορεί ακόμα και να λιποθυμήσει. 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ (Μέρος Β)



Καθώς η συνομιλία υφαίνει τη φωνή της μέσα από την ιστορία σας σε κάθε περίσταση της ζωής, αγγίζοντας μέρη δικά σας με τρόπο μοναδικό, ακούγεται σαν ψίθυρος βαθιά στην ψυχή. Δουλειά σας είναι να ανεβάσετε τον ήχο της καθώς και τον δικό σας έτσι ώστε να φέρετε την συνομιλία σε πλήρη ζωή και πλήρες φώς. Ένας μονόλογος λαμβάνει χώρα μέσω των μηνυμάτων μέσα και γύρω σας. 

Όταν κάνετε τα βήματα να απαντήσετε, ένας διάλογος αρχίζει. Είναι η συνομιλία της υψηλότερης καθοδήγησης. Είναι το Σύμπαν που σας μιλάει. Εσείς χρειάζεστε μόνον να πείτε «ΝΑΙ!». Επιτρέψτε στην σκέψη, και τις διαδικασίες της σκέψης, να απλωθούν στο άπειρο και να ταιριάξουν με όλα όσα είστε μέσα σε όλα όσα είναι δυνατά για εσάς. Τα σημάδια και τα σύμβολα θα σας οδηγούν πάντα προς αυτόν τον δρόμο και η συνομιλία σας θα είναι μοναδική για εσάς. Θα αρχίσετε επίσης να κατανοείτε τις συνομιλίες των άλλων, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν μπορούν.

Το «ΝΑΙ» σας ήταν η έναρξη αυτού του μεγάλου διαλόγου, ενός διαλόγου που διαχέεται μέσα από τον χρόνο, πολύ συχνά μένοντας χωρίς να έχει ακουστεί και μένοντας απαρατήρητος. Ακούτε; Θα απαντήσετε στο κάλεσμα; Θα παρατηρήσετε τα πράγματα που είναι συνεχώς άφθονα μέσα στην σφαίρα σας; Θα πείτε «ΝΑΙ» ξανά, και ξανά, και… ξανά;

Το ταξίδι της ψυχής περιελάμβανε την επαφή με την εμπειρία της δυαδικότητας. Χωριστήκατε από την Ιερή Ουσία και την Αλήθεια έτσι ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε την περιπέτεια της επιστροφής προς την ενότητα. 


 Η ηρωνία είναι ότι δεν μπορείτε ποτέ να ξεχωρίσετε από αυτό το οποίο είστε. Αυτός είναι ο λόγος που η συνομιλία είναι πάντα παρούσα. Δεν μπορεί να σας αφήσει γιατί αυτή είστε ΕΣΕΙΣ. Σε κάθε σκέλος της διαδρομής, το ποιος είστε είναι ένα αναγκαίο βήμα προς το ποιος «θα έρθει». 

 Είστε πάντα σε μια κατάσταση του «γίγνεσθαι». 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ (Μέρος Α)



 
Η σύνχιση, η αμφιβολία, το χάος και η κρίση, ο θυμός, η απελπισία, και ο πόνος αποτελούν όλα καταπληκτικές προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Οι στιγμές αυτές μας ενθαρρύνουν να κοιτάξουμε τον Εαυτό: τα όνειρα, τους φόβους, τις αμφιβολίες, το εσωτερικό σκοτάδι, και το Φως. 

 Μέσα σε κάθε κατάσταση υπάρχει ένα μήνυμα, ένα δώρο – ένα κέλευσμα, ένα γεγονός. Κάποιες φορές αγγίζει την καρδιά, ζητώντας της να ανοίξει, να επανασυνδεθεί και να γυρίσει πίσω στο σπίτι. 

Υπάρχει κάτι παλιό μέσα μας, και το οποίο μιλάει μια γλώσσα που έχουμε ξεχάσει από καιρό. Αλλά βρίσκεται ακόμα εκεί, πάντα παρόν και σε αναμονή. Είναι μια ιδιαίτερη γλώσσα η οποία, αν την ακολουθήσουμε, μπορεί να κατανοηθεί πλήρως με τον καιρό. 

 Πρέπει να είστε πρόθυμοι να δείτε με τα μάτια, αλλά να λάβετε με το εσωτερικό μάτι. Να ακούσετε με τα αυτά, αλλά να χρησιμοποιήσετε την λεπτή εσωτερική ακοή. Το πιο σημαντικό, σιωπήστε το νου που αμφιβάλει ξεπερνώντας όλες τις πρακτικές σκέψεις. 

 Αντ’ αυτού, ανοίξτε εντελώς τις αισθήσεις μας και επιστρατεύστε την σοφία της καρδιάς και του εντέρου. Κρυμμένος στις περιοχές αυτές είναι ο αληθινός σας εγκέφαλος, οι υποδοχείς της ψυχής σας. 

 Αυτά είναι τα κέντρα της γλώσσας του Σύμπαντος. 

Η συνταγή της υγείας

Η συνταγή της υγείας
Το μυστικό για να βελτιώσουμε την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας ίσως είναι τόσο απλό όσο το να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με φυτά εσωτερικού χώρου.
Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την σωματική και ψυχική μας υγεία υποστηρίζουν οι ειδικοί της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Κηπουρικής.
 
Οι κάτοικοι της πόλης σήμερα περνούν κατά μέσο όρο το 90% του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους, αλλά σύμφωνα με  τους ειδικούς «φέρνοντας το έξω, μέσα» μπορεί να μας προσφέρει μερικά από τα χαμένα οφέλη που απολάμβανε ο άνθρωπος όταν ζούσε λιγότερο περιορισμένος σε εσωτερικούς χώρους.
 
Τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν το στρες, βελτιώνουν τη διάθεση και φιλτράρουν τον μολυσμένο αέρα υποστηρίζουν οι ειδικοί.

«Mνημόνια»: το στυφό αναξιοποίητο φάρμακο;

imageΕξι χρόνια τώρα το κράτος στην Eλλάδα υπολειτουργεί: συντηρείται στο ελάχιστο δυνατό της λειτουργίας του – μόνο για να παραμείνει υποτυπωδώς ενεργό. Oταν ο ετήσιος προϋπολογισμός ενός πανεπιστημίου το 2009 ήταν 74 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα είναι 11, μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει υπολειτουργία. Aντίστοιχες μειώσεις της χρηματοδότησης ισχύουν και για τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια, τις φυλακές, τα σχολεία, τα μουσεία. Oι κρατικοί λειτουργοί που συνταξιοδοτούνται, προφανώς οι εμπειρότεροι, δεν αναπληρώνονται με καινούργιες προσλήψεις, και είναι σε όλους μας σαφές τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργία των θεσμών και για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Eξι χρόνια είναι διάρκεια διπλάσια της γερμανικής κατοχής του 1941-1944. Kαι ο σημερινός βυθισμός στην οικονομική ύφεση έχει συνέπειες ανάλογες με αυτές που συνόδευαν πάντοτε μια ξενική κατάκτηση:

Kλείνουν πολλές, πάμπολλες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, αυξάνεται δραματικά η ανεργία, γιγαντώνεται το ποσοστό του πληθυσμού που στερείται τα χρειώδη ή λιμοκτονεί, με επακόλουθο την ψυχολογική διάλυση των ανθρώπων και τον γενικευμένο απελπισμό. Kαταλύεται η κρατική ανεξαρτησία, οι υπηρεσίες του κράτους όχι μόνο υπολειτουργούν αλλά και επιτροπεύονται – η χωρίς προσχήματα, επιτόπια επιτρόπευση ταπεινώνει τον λαό, τον βυθίζει σε ανασφάλεια και πανικό, σε απώλεια του αυτοσεβασμού του. Eστω και μόνο τα ελάχιστα αυτά ενδεικτικά δεδομένα δικαιολογούν την αίσθηση ολικής καταστροφής, συγκροτούν την εικόνα μιας κοινωνίας σε «καταστολή», «διασωληνωμένης», ενός κράτους τεχνητά συντηρούμενου στην ιστορική επιβίωση.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; ΕΛΛΗΝΑΣ; Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;




Γεννήθηκα Έλληνας σε μια χώρα με πολύ μεγάλη ιστορία από τις αρχαιότερες στον πλανήτη ίσως να είναι και η  κοιτίδα του ανθρώπινου γένους.
Για κάποιον λόγο χάθηκε η αληθινή ιστορία των προγόνων μου, και ότι απέμεινε από αυτήν είναι τα αρχαία ιερά κτίσματα τέλεια αριστουργήματα μεγάλης αριθμητικής και γεωμετρικής ακρίβειας, και ένας τεράστιος πλούτος παρόμοιων κτισμάτων που βρίσκεται θαμμένος κάτω από αυτά τα ιερά χώματα που αναδεικνύουν την τεράστια ιστορία σε βάθος χιλιετιών πατρίδα μας.

Βρέθηκε ακόμη ένας τεράστιος πλούτος γνώσης και πολιτισμού σε αρχαία Ελληνικά κείμενα, όπου μας μιλούν για όλα όσα μπορεί να διανοηθεί ένας ανθρώπινος νους και όχι μόνον, αφού οι γνώσεις αυτές είναι συμπαντικές προερχόμενες από την εξώσφαιρα του πλανήτη μας, και αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που κατέκαψαν όλη αυτή την γνώση και μας άφησαν στο σκοτάδι με παρακαταθήκη μόνον το 2% αυτών των κειμένων, και μάλιστα που είναι γραμμένα σε μορφή μυθιστορήματος, ποιήματος, αλλά και γραμμένα σε κώδικα, σαν να ήθελαν αυτή η γνώση να περάσει σε λίγους που θα κατανοήσουν το νόημα τους, χωρίς κάποιοι να το αντιληφθούν και τα καταστρέψουν.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ = ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ;

ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Α-λήθει-α είναι η αποκάλυψη της λήθης στην οποία βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, και όποιος κατανοεί την λήθη μπορεί να δει και την αλήθεια.

Αληθινό δεν είναι το πραγματικό. 
Πραγματικό είναι ότι εμπεριέχει μέσα του την λήθη.
Τι είναι η πραγματικότητα λοιπόν;
Είναι η εικόνα της ζωής.

Ζω άρα υπάρχω;
Η
Υπάρχω άρα ζω;

Η ανθρώπινη ψυχή έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το ιδανικό, παρά από το πραγματικό. 
Με το πραγματικό ζεις, με το ιδανικό υπάρχεις. 
Λοιπόν, θέλετε να λογαριάσουμε τη διαφορά; 
Τα ζώα ζουν, οι άνθρωποι ζουν επίσης, αλλά μπορούν και να υπάρχουν.

Τι λοιπόν κάνει την διαφορά ανάμεσα στο ζώο και τον άνθρωπο;

Fear is the wisdom in the face of danger

12705788_1315666128460524_6851000898149472847_n

Βεβαια εδω δεν εχω διακρινει κανενα φοβο μιας και ολα πανε καλα. Ο περηφανος λαος πρωτα ψηφισε ΤΡΕΙΣ (3) φορες τον μεγαλυτερο ψευτη της ιστοριας και μετα βγηκε μαζικα στους δρομους να φωναξει κατα αυτου που ψηφισε πριν 6 μηνες.

Οι τραπεζες ειναι κλειστες απο τον Ιουλιο και δε τρεχει τιποτα. Οχι απλα δε τρεχει αλλα και θεωρειται πλεον απολυτως λογικο, να ΜΗΝ εχεις προσβαση στα χρηματα σου οπως θες εσυ αλλα οπως θελει ο Αλιεξης και ο Μπαρουφακης. Θες να πας να παρεις ενα χιλιαρικο cash? Θα πρεπει να περιμενεις 3 εβδομαδες. Για να εχουμε και καλο ρωτημα ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ το χιλιαριο κυριε? Εμας μας εδωσες πληρη αναφορα τι θα το κανεις? Απο που και ως που θες προσβαση στα λεφτα σου? Αντε μη τα κανω ολα κρατικα, χαρη σας κανω που τα κραταω ακομη- εστω κ ετσι.


image

Κρατικα και απολυτως ελεγχωμενα βεβαια θα κανω ολα τα ΜΜΕ. Αφου βεβαια βγηκα και ειπα ΨΕΜΜΑΤΑ οτι τη μια η τεχνολογια δεν σηκωνει πανω απο 4 καναλια, μαλλον σημερα μεταδιδουν με alien τεχνολογια, και την αλλη οτι σε αλλες χωρες ειναι λεει αντιστοιχες καταστασεις, πραγμα που απλα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Στα δε 4 καναλια θα πρεπει να εχει 200 εργαζωμενους ανα καναλι την ωρα που στην ΕΡΤ εχει πανω απο 3000 κομματικο στρατο. Εδω βεβαια ανακαλυψαν σχεδιο της Google να ριξει τον λαοπροβλητο ηγετη (αλλη δουλεια δεν εχει να κανει η Google..) και μας ανακοινωσαν οτι θα ελεγχουν και το Ιντερνετ. Απο χτες ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ στους δημοσιογραφους να κανουν ρεπορταζ στα μερη που μαζευει του λαθρο μη τυχον και βλεπει ο κοσμος τη ξεφτιλα μας. Αλιεξη γερα ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΚ ειναι κοντα.

Διλήμματα και Δύσκολες Αποφάσεις : 11 Ιδέες για ν’ αποφασίσεις ευκολότερα

Καθημερινά παίρνουμε πάμπολλες μικρές αποφάσεις γρήγορα και χωρίς να το αναλύουμε ιδιαίτερα. Σουφλέ σοκολάτα ή cheesecake; Το μαύρο ή το καφέ παντελόνι; Βέβαια, όταν πρόκειται για πιο καθοριστικά διλήμματα, η διαδικασία λήψης αποφάσεων αλλάζει. Οι δύσκολες,σημαντικές αποφάσεις μπορεί να μας γεμίζουν με άγχος, αβεβαιότητα και να μας οδηγούν στη στατικότητα. Ίσως να υπεραναλύουμε σκέψεις όπως: Είναι η σωστή επιλογή;Κι αν το μετανιώσω; Κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένω;
 
thinking-manΌλες αυτές οι σκέψεις είναι απόλυτα φυσικές, μπορεί όμως να οδηγούν σε σύγχυση. Για να διευκολύνεις τον εαυτό σου στο να αποφασίσεις.

start_quote_rb3 Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η απόφαση να δράσεις, τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα επιμονής. Οι φόβοι είναι χάρτινες τίγρεις. Μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε αποφασίσεις. Μπορείς να δράσεις έτσι ώστε να αλλάξεις και να ελέγξεις τη ζωή σου και η διαδικασία αυτή είναι και η ανταμοιβή σου. end_quote_rb3
● Amelia Earhart – πρωτοπόρος της αεροπορίας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας
1) Εμπιστέψου τη διαίσθηση σου. Εάν έχεις λοιπόν, το προαίσθημα ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι η σωστή , ίσως τελικά να μην είναι τόσο κακή ιδέα να την ακολουθήσεις. Απ’ότι φαίνεται, η διαίσθηση, δεν είναι τελικά ένα ταλέντο που ανήκει στον τομέα του υπερφυσικού όπως πιστεύοταν παλαιότερα. Σύγχρονοι μελετητές, την περιγράφουν ως μια εξαιρετικά γρήγορη, «συμπκνωμένη» αντίληψη, έναν τρόπο του μυαλού μας «να κόψει δρόμο» προκείμένου να βγάλει ένα συμπέρασμα. Σου έχει τύχει ποτέ να έχεις ένα Α προαίσθημα για κάποιον άνθρωπο που μόλις γνώρισες; Αυτό που πιθανώς συμβαίνει είναι ότι το μυαλό σου συνθέτει κάποιες φαινομενικά αδιόρατες πληροφορίες και σχηματίζει μια εικόνα για το άτομο αυτό με τρόπο που ούτε καν συνειδητοποιείς. Για παράδειγμα, μπορεί ασυναίσθητα να αντιλαμβάνεσαι κάτι στο πρόσωπο, τον τόνο της φωνής ή τον τρόπο που κινείται και αποδίδοντας κάποιο νόημα σε όλες αυτές τις πληροφορίες να τις μεταφράζεις ως διαίσθηση.
2) Καθόρισε ποιοί είναι οι στόχοι σου και οι αξίες σου στον συγκεκριμένο τομέα τον οποίο αφορά αυτή η απόφαση. Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου;
3) Σκέψου όσους περισσότερους μπορείς εναλλακτικούς τρόπους δράσης ή λύσεις στο πρόβλημα σου που θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.Οι εναλλακτικές σου θα πρέπει να βασίζονται στο προσωπικό σου σύστημα αξιών και στις προτιμήσεις σου.
4) Αξιολόγησε τις εναλλακτικές σου , εκτιμώντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμιάς. Προς τα πού κλίνει η ζυγαριά;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα