Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αδυνατεί να θυμηθεί την κανονική του φωνή ο Γ. Μητσικώστας

Mitsikostas3_h_633_451
Δύσκολες στιγμές περνάει ο δημοφιλής κωμικός Γιώργος Μητσικώστας, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες δεν μπορεί με τίποτα να θυμηθεί ποια είναι η κανονική του φωνή.
Ο αγαπημένος ηθοποιός είναι γνωστός εδώ και χρόνια για τις μιμήσεις του, οι οποίες τον έχουν καθιερώσει στις καρδιές του κοινού, καθιστώντας τον ως μια χαρακτηριστική φιγούρα του ελληνικού χιούμορ. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν ωστόσο, είναι πως ο κ. Μητσικώστας δεν περιορίζεται μόνο στις μιμήσεις κατά τη διάρκεια των εκπομπών του, ούτε αρέσκεται στο να μιμείται μόνο διασήμους. Αντίθετα, ο ταλαντούχος παρουσιαστής έχει πλέον εθιστεί στο να μιλάει διαρκώς με διαφορετικές φωνές, ακόμη και στο στενό του οικογενειακό περιβάλλον.
«Αρχικά ξεκίνησε σαν ένα αστείο. Τον ρώταγα απλά πράγματα, όπως τι φαγητό επιθυμεί το βράδυ ή τι ώρα θα γυρίσει στο σπίτι και μου απαντούσε μια σαν Γιώργος Γεωργίου, μια σαν Νίκος Χατζηνικολάου και άλλες φορές σαν Τάκης Τσουκαλάς ή Βασίλης Λεβέντης. Όλοι γελούσαμε αν και μερικές φορές δεν σας κρύβω ότι μας κούραζε» εξομολογείται στο «Κουλούρι» η σύζυγος του ηθοποιού, για να συνεχίσει: «Το τελευταίο διάστημα όμως η κατάσταση χειροτέρεψε. Μας μιλούσε με τη φωνή του περιπτερά, του ταξιτζή που τον έφερε σπίτι, ακόμα και με τη φωνή μικρών παιδιών που έπαιζαν στο γειτονικό σχολείο. Τότε ήταν που αποφάσισα να αναζητήσω τη βοήθεια ειδικών».

Τσουρέκια... Ρότσιλντ



γράφει ο Legion
Μας τα κάνατε τσουρέκια με τους Ρότσιλντ

Το Ελληνικό διαδίκτυο ξέρει οσα δεν γνωρίζει ο κόσμος όλος.



Ανάθεμα τι ισχύει και τι δεν ισχύει στην πραγματικότητα για τις οικογένειες Ρότσιλντ και Ροκφέλερ. Έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μια αδιανόητη υστερική προσπάθεια, να στοχοποιηθούν αυτές οι 2 οικογένειες αλλά και ο....Σόρος (πως τον ξέχασα αυτόν) , ως οι φορείς του απόλυτου κακού και της κακοδαιμονίας όλων των Εθνών. Άρθρα, βιβλία κι αναλύσεις πάσης φύσεως κοσμούν τις νοόσφαιρες, τα βιβλιοπωλεία, τα περιοδικά και τις διαδικτυακές σελίδες, περιμένοντας εσένα άμαθε κι αιώνια σκοτισμένε αναγνώστη να....ξυπνήσεις και να...."αφυπνιστείς". 

Ο κύριος τραχανοπλαγιάς απο την κάτω ραχούλα, κατέχει ολα τα μυστικά για τις διαβολικές οικογένειες που κυβερνάνε τον κόσμο. Για τις οικογένειες των βελζεβούλ . Τους απογόνους των Νεφελίμ (τα λένε και τα πιστεύουν αυτά) κι άλλες παρόμοιες φαιδρότητες. 

Λοιπόν οσιομάρτυρες ακούστε. Μας τα κάνατε ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ με τους Ρότσιλντ και τους εβραϊους και τους χαζάρους και το κακό συναπάντημα. 

Είχαμε τόσες δεκαετίες τις ιδεολογίες των μισανθρώπων, της εργατιάς, του κάθε καραγκιόζη που σαν πιστό ρομποτάκι υπακούει σε διαταγές ιδεολογικών αρχόντων όλων των κατηγοριών , τώρα αποκτήσαμε και την ιδεολογία του απόλυτου κακού, που ο κώστας ο κατσαβιδάκιας απο τον χωριό , γνωρίζει άριστα και επιμένει να μας....σώσει απο τα...νύχια του. 

Την τύφλα σου την μαύρη δεν γνωρίζεις για αυτές τις οικογένειες, που κανείς δεν αμφισβήτησε πως πράγματι διαθέτουν επιρροή και ισχύ. Απλά εσυ δεν γνωρίζεις τίποτα πραγματικά για αυτές και την δράση τους. Γιατί αν όντως ηταν "σκοτεινή" η δράση τους, θα μάθαινες για τα σχέδια τους κάτι δεκαετίες ΑΦΟΥ τα είχαν πετύχει η μερικά χρόνια ΑΦΟΥ θα είχαν αποτύχει. 

Ο Μύθος των Ψυχο-Βαμπιρ


Πολλοί θα ήθελαν να δουν με τα δικά μου μάτια…
Αυτά που τα παιδιά της νύχτας μόνο έχουν… και πράγματα ανείπωτα για το δικό σας νου μπορούν να βλέπουν…
–Εκείνοι που ξαγρυπνούν στα σκοτάδια και νοιώθουν οικεία… Γιατί το σκοτάδι είναι ο οίκος τους…–
Εκείνοι που περπατούν και θανατώνουν για λίγο αίμα… Γιατί θάνατος είναι στο αίμα τους… Εκείνοι που περπατούν σιωπηλά και σιωπηλά επικοινωνούν… Γιατί η σιωπή είναι ο νόμος τους –
Εκείνοι που μέσα στις σκιές θα σκορπίσουν τρόμο. Στις σκιές θα κρυφτούν… Γιατί η μέρα είναι ο φόβος τους…
–Μα ακόμη και εκείνοι, που τόσο καλά κρύβουν την ιδιότητά τους, αποκαλύπτονται μπροστά μας.
Φανερώνουν τα κρυμμένα μυστικά τους και μας υποδέχονται στο σκότος,
για να μας δείξουν τον τρόπο τους…
Λες λοιπόν να υπάρχει κάποια πανάρχαια αλήθεια σε τούτο το μύθο των vampire, ή έτσι απλά πίσω του να κρύβονται οι πρωταρχικοί φόβοι των ανθρώπων για το σκοτάδι;
Ίσως να βρίσκεται κάτι μέσα στο ίδιο το… σκοτάδι που μας κάνει να τρομάζουμε τόσο. Έστω και αν δεν το βλέπουμε, καραδοκεί… Τα αστρικά Βαμπίρ…
Τα αστρικά βαμπίρ ε; Ίσως όλα αυτά δεν έχουν βάση… Ίσως αυτή η νεομυθολογία να δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούσαν αυτό το μύθο και ήθελαν να τον κρατήσουν ζωντανό. Ίσως και από κάποιες κάστες που θα προσπαθήσουν με αυτό τον τρόπο να κρύψουν τις όποιες τελετές τους…

ΨΥΧΙΚΑ ΒΑΜΠΙΡ & ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Όλα γύρω μας συνδέονται. Ενώνονται και αλληλεπιδρούν μέσα από την ενεργειακή ροή που σαν συμπαντικός μίτος μας αποκαλύπτει τα μυστικά της ζωής. Και ανάλογα με τις συνάψεις του Νου και την φυσική προεργασία, εκτυλίσσονται οι κατάλληλες διεργασίες για την δημιουργία γεγονότων ή και συναισθημάτων μέσα από αυτή την Συμπαντική ενέργεια. Η Δονητική αυτή ενεργειακή ροή είναι το συστατικό που δημιουργεί τα πάντα στη ζωή και αναφέρεται συχνά ως κύματα ενέργειας που ρέουν μέσα στο Σύμπαν. Ο κάθε ένας από εμάς εκπέμπει μία συγκεκριμένη δονητική Συχνότητα, που ελκύει τα γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή. Τα Ψυχικα Βαμπιρ έχουν μάθει να ελέγχουν αυτές τις συχνότητες που τους επιτρέπουν να υποκλέπτουν την ενεργειακή αυτή ροή.

Ψυχικα Βαμπιρ: Η Δίψα για Ενέργεια

Το πιθανότερο είναι πως όλοι έχουμε λίγο ή πολύ έρθει αντιμέτωποι με κάποιο Ψυχικό Βαμπίρ, χωρίς να το γνωρίζουμε. Ίσως να έχουμε βρεθεί τυχαία απέναντι σε ένα ενεργειακό αρπακτικό που μας άφησε μετά την συνάντηση εξουθενωμένους, ή σε μία μακροχρόνια επαφή με Ψυχικό Βαμπίρ που επέφερε τρομερά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία του Μυαλού αλλά και του Σώματος. Ο Ψυχικός Βαμπιρισμός και τα Ψυχικα Βαμπιρ ανθούν όσο και αν φαίνεται απίστευτο στον σύγχρονο κόσμο. Δρώντας ως Καταναλωτές Ενέργειας και όχι αίματος, τα Ψυχικα Βαμπιρ υπάρχουν και είναι εθισμένα στην ενέργεια των ανυποψίαστων θυμάτων τους.
Τα άμεσα αποτελέσματα μίας τέτοιας αναμέτρησης είναι μία νέα αλλά προσωρινή εκτίναξη ενέργειας που λαμβάνεται από τα Ψυχικα Βαμπιρ, κάτι που σημαίνει μία σοβαρή απώλεια Ψυχικής αλλά και φυσικής ενέργειας από το ανυποψίαστο θήραμα. Αν για παράδειγμα νιώσετε ξαφνικά Ψυχικά ή συναισθηματικά στραγγισμένοι, τότε το πιθανότερο είναι πως έχετε υποστεί μία τέτοια ψυχική επίθεση.

Πριν παντρευτούμε ή κάνουμε παιδί, ας μάθουμε πρώτα να χωρίζουμε.

Δεν είναι μία επαρκής μητέρα που θα βοηθήσει στην εξέλιξη του παιδιού, ούτε ένας επαρκής πατέρας.

Δεν είναι η μαμά που του μαθαίνει πώς να υπάρχει στον κόσμο αυτό, που το σέβεται και τιμά τις ανάγκες του, που μπορεί να το αφουγκράζεται επαρκώς, που το νοιάζεται όσο μπορεί χωρίς να το πνίγει κλπ.. Δεν είναι ο υπέροχος πατέρας που είναι πάντα παρών και βοηθητικός σε όλα, που συζητά, παίζει και γελά με το παιδί του…όχι..δεν είναι ΜΟΝΟΝ αυτό!

Είναι η σχέση αυτών των δύο που βοηθούν στην εξέλιξη του παιδιού. Η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι είναι το καθρέφτισμα των σχέσεων που θα αναπτύξει και το παιδί στην πορεία της ζωής του. Είναι αυτή που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του στην ενήλικη ζωή… σαφώς καμία μητέρα, κανένας πατέρας, καμία σχέση, δεν είναι ιδανική! Κανένα παιδί δεν μεγαλώνει σε ιδανικό περιβάλλον, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τέλειος κλπ.

Αλλά.. έχουμε δώσει ιδιαίτερη βάση στον ρόλο της μητέρας ή του πατέρα, κι έχουμε παραγκωνίσει σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο της σχέσης μεταξύ αυτών, όσον αφορά στο παιδί. Γιαυτό άλλωστε και βλέπουμε συχνά πολλά ζευγάρια να ισχυρίζονται ότι μένουν μαζί για το παιδί. Να στρουθοκαμηλίζουν στα προβλήματα της σχέσης τους για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τον χωρισμό. Είτε γιατί μπορεί να το θεωρούν αμαρτία, είτε γιατι φοβούνται να μείνουν μόνες/μόνοι, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε πάλι από μία εγωιστική άρνηση της πραγματικότητα, εμμονικη θα την αποκαλούσα εγω.

Ένα παιδί μεγαλώνοντας με γονείς που μπορούν να τσακωθούν δίχως να υπερβάλλουν, που μπορούν να είναι αυθεντικοί στη μεταξύ τους σχέση και υποστηρικτικοί ο ένας στον άλλον, που σέβονται ο ένας τις ανάγκες του άλλου, κοινώς που αγαπιούνται και επικοινωνούν μεταξύ τους, γίνεται ένας ενήλικας που έχει τη δυνατότητα να χτίσει ισότιμες και υγιείς σχέσεις. Επίσης ένα παιδί που τυγχάνει να έχει γονείς που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν επαρκώς, που διαφωνούν σε πολλά, που μεταξύ τους έχουν έναν σιωπηλό πόλεμο, που υποκρίνονται συχνά τους ευτυχισμένους (για να μην πληγωθεί το παιδί ή ο εγωισμός τους???) καταλήγει να γίνει ένας ενήλικας με σοβαρές δυσκολίες στη σύναψη σχέσεων, σε θέματα εμπιστοσύνης, αποδοχής, φροντίδας, αυτοεκτίμησης κλπ.

ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ


Συχνά νιώθουμε αρνητικότητα προς τους άλλους γύρω μας όταν δεν κάνουν κάποια πράγματα που πιστεύουμε εμείς ότι πρέπει να κάνουν.

Ίσως πρέπει να είναι πιο συνεπείς ή πιο υπεύθυνοι ή να κάνουν περισσότερες εργασίες ή να είναι πιο δημιουργικοί ή πιο παραγωγικοί. Υπάρχει μια σκέψη που θα μας βοηθήσει σ? αυτές τις περιπτώσεις: Αν ο άνθρωπος αυτός είχε δύο σπασμένα πόδια και δεν μπορούσε να δουλεύει και δεν μπορούσε να είναι συνεπής στις ευθύνες του, θα τον δικαιολογούσαμε έτσι δεν είναι; Δε θα λέγαμε ότι «είναι τεμπέλης» ή «είναι ανάξιος», θα λέγαμε ότι δεν μπορεί, γιατί έχει δύο σπασμένα πόδια.

Όταν καταλάβουμε ότι η προσωπικότητα έχει δύο πόδια που το ένα λέγεται αυτοπεποίθηση και το άλλο αυτοπαραδοχή και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτά τα πόδια σπασμένα από τα παιδικά τους χρόνια, από τη συμπεριφορά των γονιών, των δασκάλων και της κοινωνίας, τότε θα δούμε τον άνθρωπο αυτόν και την τεμπελιά του και την έλλειψη ευθύνης και συνέπειας που έχει από μια άλλη άποψη. Θα λέμε ότι έχει σπασμένα πόδια, ότι δηλαδή η προσωπικότητά του έχει χάσει τα δύο στηρίγματα, την αυτοπαραδοχή και την αυτοπεποίθηση και γι? αυτό συμπεριφέρεται έτσι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε κατανόηση. Αλλά, ειδικά αν έχουμε ένα ρόλο ευθύνης απέναντί του, θα προσπαθήσουμε συγχρόνως να τον βοηθήσουμε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτοπαραδοχή για να μάθει να κρατάει το δικό του φορτίο στη ζωή και να μην εξαρτάται από τους άλλους.

Είναι εγωιστική η ευτυχία;

Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να νιώσουν ευτυχία στη ζωή τους ή να την αποδεχτούν και να το δηλώσουν δημόσια. Έχουν μάθει να πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι εγωιστική γιατί ωθεί τον άνθρωπο να ικανοποιεί κάθε του ανάγκη, γεγονός που τον κάνει νάρκισσο, αναίσθητο στις ανάγκες των άλλων, ηδονιστή και εγωκεντρικό.
nimue-smit
Αυτός όμως είναι ένας παρεξηγημένος ορισμός της ευτυχίας που μας μαθαίνουν από παιδιά. Η ευτυχία δεν είναι εγωιστική για να μας φοβίζει. Είναι αγάπη και χαρά που μπορείς να μοιράζεσαι.
Πολλοί φοβούνται ότι είναι ύβρις να είναι ευτυχισμένοι οι ίδιοι, ενώ γύρω μας εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, από αρρώστιες και πολέμους ή υποφέρουν από ανεργία, φτώχια και άλλες δυστυχίες.
Και ας μην πάμε μακριά. Μας δημιουργούνται ενοχές όταν στην οικογένειά μας και στο περιβάλλον μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας για να ευτυχήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τους άλλους πάνω από εμάς, γινόμαστε δηλαδή τα θύματα και νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε πρώτα τους άλλους ευτυχισμένους, ώστε να επιτρέψουμε μετά στον εαυτό μας να είναι ο επόμενος στη σειρά για την ευτυχία.
Μερικοί μάλιστα πιστεύουν ότι μπορούν όχι απλά να κάνουν τον άλλον ευτυχισμένο, αλλά ακόμα και να τον σώσουν, ώστε μετά να ευτυχήσουν και οι ίδιοι. Νομίζουμε λοιπόν ότι δεν αξίζουμε την ευτυχία παρά μόνο όταν έχουν ευτυχήσει ο σύντροφός μας, η γριά μητέρα μας, ο γιος μας, ο προϊστάμενός μας, η γειτονιά, τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου.

ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΙΒΕΡΙΟΥ


Όταν αποσύρθηκε στις Καπρεές, επινόησε μια αίθουσα με δίφρους, που έγινε η έδρα των απόκρυφων οργίων του και όπου συγκέντρωνε από κάθε γωνιά ομάδες κοριτσιών και έκφυλων αγοριών καθώς και επινοητές ανώμαλων ερωτικών πράξεων, που τους ονόμαζε «σπίντριες» (= κίναιδους). Αυτοί, μπαίνοντας σε τριπλή παράταξη, επιδίδονταν με τη σειρά σε ερωτικές πράξεις μπροστά στα μάτια του, ώστε να διεγείρεται με το θέαμα ο εξασθενημένος ανδρισμός του...

Τα υπνοδωμάτιά του τα διακόσμησε πλούσια με πίνακες και γκυπτά ασελγέστατων απεικονίσεων και μορφών, καθώς και με τα βιβλία της Ελεφαντίδας [1], και τούτο για να μη λείπει καμιά ερωτική στάση από τη συνολική διακόσμηση. Επίσης, στα δάση και στα άλση της περιοχής τοποθέτησε σποραδικά αφροδισιακά εντευκτήρια, όπου νέοι και των δύο φύλων, ντυμένοι με ενδυμασίες Πανών και Νυμφών, συνουσιάζονταν μέσα σε σπήλαια και κοίλους βράχους, γι’ αυτό και ο κόσμος, κάνοντας παραφθορά του ονόματος του νησιού, το αποκαλούσε φανερά «Καπρινέο» (= τραγονήσι). (Σουητώνιος, Τιβέριος XLIII)
Είχε τη φήμη του πιο έκφυλου ανθρώπου ως την εποχή εκείνη, σε τέτοιο μάλιστα σημείο, ώστε τις ακατονόμαστες πράξεις του πολύ δύσκολα θα διηγόταν ή θα άκουγε κανείς, και ίσως πάλι θα ήταν άδικο και να τις πιστέψει, όπως για παράδειγμα ότι είχε εκπαιδεύσει αγόρια τρυφερής ηλικίας, που τα ονόμαζε «ψαράκια», να τριγυρνούν ανάμεσα στα πόδια του, καθώς εκείνος κολυμπούσε, και παίζοντας να τον γλείφουν και να τον δαγκώνουν απαλά· και κυκλοφορούσε η φήμη ότι και στο στόμα νηπίων, που δεν είχαν απογαλακτιστεί ακόμα, έβαζε το πέος του σαν να ήταν θηλή, και τούτο το έκανε γιατί και από τη φύση του αλλά και λόγω της προχωρημένης ηλικίας του έρεπε προς αυτό το είδος της ηδονής.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ



Οι επιγραφές μας δίνουν πολλές πληροφορίες για τις πόρνες, τις εταίρες, τις ιερόδουλες, αλλά και για τους παθητικούς ιερόδουλους. Θα πρέπει λοιπόν να επισημάνουμε, κλείνοντας το κεφάλαιο για την Ιερά Πορνεία και την Ιεροδουλεία στη Βαβυλώνα, ότι στους ναούς ασκήθηκε και η ανδρική Ιερά Πορνεία. Το θέμα αυτό το εξέτασε εκτεταμένα και τεκμηριωμένα ο γνωστός Ασσυριολόγος Jean Bottero στο εμπεριστατωμένο άρθρο τουHomosexualitat, το οποίο παρά τον γερμανικό τίτλο του είναι γραμμένο στα γαλλικά και δημοσιεύτηκε στο 4ο τόμο του Reallexikon der Assyriologie (Βερολίνο, Le Gruyter, 1972 – 1975, σ. 459 – 468)...

Οι επαγγελματίες παθητικοί ομοφυλόφιλοι είναι διαφόρων κατηγοριών και τους συναντούμε με διάφορες ονομασίες, όπως assinu (αυτοί είναι και οι περισσότερο γνωστοί), KuluuKurgarru, οι οποίοι απαντώνται συχνότερα στα κείμενα. Λιγότερα συχνά συναντούμε τους Gala/Kalu, κι ακόμα πιο σπάνια διαβάζουμε για τους Galatur/Kalaturru,Galaturru τους οποίους συναντούμε στο περίφημο κείμενο της καθόδου της Ιστάρ στον Κάτω Κόσμο. Υπάρχουν ακόμη και οι Apillu, οι Araru, οι Pilpilu και Pilpilana, οι Parru καιParaura καθώς και οι Sinnisana.
Πολλοί από αυτούς μεταμφιέζονταν, ντύνονταν γυναικεία, κρατούσαν εμβλήματα, όπως π.χ., το pilaqqu, δηλαδή το αδράχτι, που ήταν το κατεξοχήν σύμβολο των γυναικείων απασχολήσεων και έμβλημα της γυναικείας ζωής. Ιδιαίτερα οι Kurgarru αλλά και οι assinuείχαν ως έμβλημα το pilaqqu όπως προκύπτει από μια πινακίδα στην οποία αποκαλούνταιnas pilaqqu, δηλ. «αδραχτοφόροι». Έπαιζαν μουσική, χόρευαν ή έπαιρναν μέρος σε παντομίμες, ήταν μ’ άλλα λόγια μουσικοί, χορευτές ή ηθοποιοί. Πιο συχνά έπαιρναν μέρος σε τελετουργίες προς τιμήν της Ιστάρ ως λειτουργοί της με την οποία ήταν στενότατα συνδεδεμένοι.

Ο Εχθρός -Μια Παραβολή Του Αϊνστάιν


(Αυτή την παραβολή τη διάβασα πριν από πολλά χρόνια σε κάποιο βιβλίο με κείμενα του Αϊνστάιν. Δε θυμάμαι τον τίτλο. Θυμάμαι μόνο ότι το είχα πάρει από τη δημοτική βιβλιοθήκη μαζί με μια εκλαϊκευμένη επιτομή του επιστημονικού του έργου, από την οποία κατάφερα να διαβάσω μία ή δύο σελίδες και ένιωσα πολύ ηλίθιος.
Δεν ξέρω αν είναι δική του επινόηση. Τη μεταφέρω όπως τη θυμάμαι.)
~~{}~~
Το άλογο ζούσε ελεύθερο στο δάσος.
Μια μέρα το πλησίασε ο άνθρωπος.
«Εσύ είσαι», του είπε, «το πιο υπερήφανο, το πιο γρήγορο, το πιο όμορφο απ’ όλα τα ζώα. Καλπάζεις, ο άνεμος παίρνει τη χαίτη σου, κι όλοι σε θαυμάζουν. Ο λύκος τρέμει τα δυνατά σου πόδια, η αλεπού ζηλεύει την εξυπνάδα σου, το γεράκι δεν μπορεί να σε προφτάσει. Είσαι το πιο ευγενικό και το πιο μεγαλοπρεπές ζώο.»
Το άλογο χλιμίντριζε όλη αυτή την ώρα, χαρούμενο.
«Θα έπρεπε εσύ να είσαι ο άρχοντας του δάσους, όμως… Υπάρχει το ελάφι.»
Το άλογο απορημένο έστρεψε τη μουσούδα του να τον κοιτάξει.
«Αυτό το ύπουλο κτήνος σε μισεί. Θέλει να σου κλέψει τη δόξα και το βασίλειο. Πάει στις λίμνες, στα ποτάμια και στις πηγές και τα βρωμίζει με τις ακαθαρσίες του. Ποδοπατεί το χορτάρι για να μη βρεις να φας.»

Τα 12 πέταλα της καρδιάς


Πηγή Φωτογραφίας


Εδώ και από αυτό το κείμενο ξεκινάει μία ενότητα η οποία θα μας οδηγήσει σταδιακά να περπατήσουμε από την φώτιση στην Θέωση. Γιατί ο λόγος που έχει έρθει κάθε άνθρωπος στον πλανήτη είναι για περάσει από τα εξής στάδια. Από το εγώ να περάσει στο είμαι. Από το είμαι να περάσει στην ψυχή. Από την ψυχή να αρχίσει να βιώνει τη Φώτιση και από τη Φώτιση να περπατήσει στην Θέωση. Η Θέωση είναι ένα σκαλοπάτι που δεν έχει πατηθεί από πολλούς ανθρώπους στη γη. Η Φώτιση πάλι είναι θα λέγαμε ο προθάλαμος, όπου ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει. Όχι εύκολα, αλλά μετά από πάρα πολύ εργασία με τον εαυτό του. Να έχει δηλαδή ο άνθρωπος αυτός στόχο να ανακαλύψει όλο τον εσωτερικό του κόσμο και η διαδρομή της έρευνάς του να είναι ο εαυτός του.
Έτσι θα ξεκινήσουμε μία ενότητα από αυτό το κείμενο τα 12 πέταλα της καρδιάς για να οδηγηθούμε στα βήματα που θα μας ανοίξουν τον δρόμο και τον τρόπο της Φώτισης για να έρθει και η Θέωση.
Η καρδιά λοιπόν είναι ο σταθμός για κάθε άνθρωπο. Η καρδιά είναι αυτή που είτε θα μας οδηγήσει στην κόλαση, είτε στον παράδεισο.
Πώς λειτουργεί όμως η καρδιά ως όργανο στον κάθε άνθρωπο ? Η καρδιά λοιπόν όταν εισπνέουμε ψύχεται και όταν εκπνέουμε θερμαίνεται.
Έτσι η Ψυχική θερμότητα ενεργοποιείται μέσα από την καρδιά όταν εκπνέουμε.

σύντομη εισαγωγή στη θαυματολογία: τα θαύματα είναι πολύ περισσότερα από τα ατυχήματα

Little Wonders by PascalCampion
φίλες και φίλοι
ΕΑΝ το ατύχημα είναι ένα αρνητικό θαύμα, το θαύμα είναι θετικό ατύχημα. Το ατύχημα είναι αρνητικό θαύμα διότι δεν ενισχύει τη ζωή – το θαύμα είναι θετικό ατύχημα γιατί την ενισχύει. Κριτήριο λοιπόν του εάν ένα συμβάν είναι ατύχημα ή θαύμα είναι η ενίσχυση της ζωής. Το ατύχημα και το θαύμα είναι οι υλικές μορφές της έκπληξης, του μη αναμενόμενου, του απροσδόκητου. Δεν χρειάζεται να παραπέμψω σε ατυχήματα – τα ζούμε και τα βλέπουμε και τ΄ακούμε καθημερινά. Εκείνο που με απασχολεί είναι γιατί δεν ζούμε, δεν βλέπουμε και δεν ακούμε θαύματα. Δεν υπάρχουν; Μήπως είναι τόσα πολλά που δεν μπορούμε να τα δούμε; Μου φαίνεται πως η ήρθε η ώρα να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στο θαύμα – και έτσι να ξαναδούμε από άλλη οπτική γωνία, πέραν της αριστοτελικής, το ατύχημα. Παραθέτω έξι θαύματα και τα σχολιάζω: το νερό,  τα αμινοξέα, η ζωή, ο θάνατος, ο άνθρωπος, η τέχνη. Δεν είναι θαύματα; Ασφαλώς και είναι – εκθέτω ευθύς αμέσως την επιχειρηματολογία μου και καταλήγω: ζούμε μέσα σε ένα αέναο, διαρκές θαύμα με, συγκριτικά,  ελάχιστα ατυχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα συμβαίνουν στην ανθρώπινη κοινωνία. 
ΠΡΙΝ όμως θα ήθελα να κάνω μια σύντομη παράκαμψη και να εστιάσω την προσοχή μου σε ένα ζήτημα μεθοδολογικό και επιστημολογικό. Έχουμε συνδέσει το θαύμα με τη θρησκεία, οπότε καταλήγουμε στην διαβεβαίωση ότι δεν γίνονται θαύματα. Ο Χριστός έκανε θαύματα, ήταν θαυματοποιός – οι γιατροί όμως δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Οι ταχυδακτυλουργοί κάνουν θαύματα; Τα παιδιά – θαύματα δεν είναι θαύματα; Μια διαφήμιση παλιά έλεγε, θαύμα φαγητό θα γίνει, με Φυτίνη, με Φυτίνη! Εάν ανακατέψουμε τη στάχτη, θα βρούμε κι άλλα θαύματα. Θα το κάνουμε, θα το κάνουμε, θα την ανακατέψουμε.
ΕΚΕΙΝΟ που δεν μας επιτρέπει να αντιληφθούμε τα θαύματα δεν είναι μόνο ότι τα έχουμε συνηθίσει και δεν τα βλέπουμε ως θαύματα αλλά ότι θεωρούμε πως τα θαύματα γίνονται από κάποιον. Χωρίς θαυματοποιό δεν υπάρχουν θαύματα.

Τουρκία: Σε κόκκινο συναγερμό η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ




Μάρτιος 16, 2016.

Στον υψηλότερο βαθμό συναγερμού βρίσκεται η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, στα Άδανα της Τουρκίας, που χρησιμοποιείται για επιθέσεις από το διεθνή συνασπισμό κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.



Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα , στην αεροπορική βάση βρίσκονται αεροσκάφη του Συνασπισμού, δηλαδή εκτός της Τουρκίας, υπάρχουν αεροσκάφη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.




Εδώ και μία εβδομάδα  η βάση βρίσκεται σε ‘κόκκινο’ συναγερμό. Οι περίπου χίλιοι Τούρκοι που εργάζονται,  είχαν λάβει άδεια απομάκρυνσης μόνο για μία ημέρα, την περασμένη Παρασκευή, αλλά πάλι τους καλέσανε να έρθουν σε υπηρεσία.


Η κατάσταση επαγρύπνησης επιβλήθηκε λόγω πληροφοριών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για ενδεχόμενη επίθεση.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!

ερντογαν ομπαμαΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν βόμβα έπεσε η είδηση-χαστούκι στην Άγκυρα ότι στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ για να πάρει μέρος στην Διεθνή Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια κρίθηκε ανεπιθύμητος και αποκλείστηκε κάθε επαφή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης και σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Alan Makovsky, ο Ερντογάν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις ΗΠΑ.

Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσετε!

Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσετε!
Το βράδυ είναι το σημείο… κλειδί αν θέλετε να χάσετε μερικά περιττά κιλά και μάλιστα χωρίς να κάνετε αυστηρή δίαιτα. Μπορείτε λοιπόν κάθε βράδυ να επιλέγετε προσεκτικά το δείπνο σας, το οποίο θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τουλάχιστον 5 ώρες πριν κοιμηθείτε, και ν΄ αδυνατίσετε. Όχι, δεν μπορείτε να τρώτε το μεσημέρι καρμπονάρα, προφιτερόλ κι άλλα τόσο παχυντικά φαγητά και όταν πέφτει η νύχτα να προσέχετε την κάθε μπουκιά σας. Η αλήθεια είναι ότι είναι απαραίτητο να βγάλετε από την καθημερινή σας διατροφή τις παχυντικές τροφές αλλά χωρίς να νιώθετε πως στερείστε. Μην ξεχνάτε να ξεκινάτε τη μέρα σας μ΄ένα καλό πρωινό, μπορείτε να φάτε ο,τι θέλετε, να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και μπάρες όταν πεινάτε, να κάνετε ένα ισορροπημένο γεύμα το μεσημέρι, ώστε το βράδυ με τη διατροφή που θ΄ακολουθήσετε να δείτε αποτελέσματα.
Να λοιπόν 10 προτάσεις που μπορείτε να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσετε,συμφωνα με το womannow.gr:

Αυτή η άσκηση είναι πιο αποτελεσματική και από 1000 κοιλιακούς: Κάντε 60 δευτερόλεπτα την ημέρα αυτήν την άσκηση και σε ένα μόλις μήνα η κοιλιά σας πρόκειται να γίνει επίπεδη!

Αν το όνειρό σας είναι να αποκτήσετε μια επίπεδη και τονισμένη κοιλιά, αλλά μισείτε τους κοιλιακούς, αυτή η άσκηση είναι ιδανική για εσάς.
this-exercise-is-more-efficient-than-1000-abs-spend-60-seconds-a-day-doing-this-exercise-and-in-just-one-month-your-abdomen-is-going-to-become-flat
Είναι γνωστή ως ''σανίδα'' και η αποτελεσματικότητα της είναι ισοδύναμη με εκείνη των 1.000 κοιλιακών, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες γυμναστές.
Εκτός από το ότι σας παρέχει μια σφιχτή και επίπεδη κοιλιά, η ''σανίδα'' θα βελτιώσει επίσης τη στάση του σώματός σας και θα σας ανακουφίσει από τους πόνους στην πλάτη σας.
Σας παρουσιάζουμε έναν βήμα-προς-βήμα οδηγό για να κάνετε την άσκηση σωστά σε μια προσπάθεια να συνειδητοποιήσετε το πόσο αποτελεσματικά είναι τα οφέλη της :

Θα χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας και… η Χρυσοβελώνη καμαρώνει!


H
υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με μεγάλη «εθνική υπερηφάνεια», χαρακτήρισε το λεωφορείο χωρίς οδηγό ως«Παγκόσμια πρωτοτυπία στον κλάδο των μεταφορών»

Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό σε δρόμο των Τρικάλων, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015. Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάστηκε σήμερα το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα που παίρνει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η κυκλοφορία για τις πρώτες 6 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου,  θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου  θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.  ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αποστόλης Ζώης
Το λεωφορείο ολοκλήρωσε με επιτυχία τον περασμένο μήνα τον κύκλο πιλοτικής του λειτουργίας στην «Έξυπνη πόλη» των Τρικάλων, βγαίνοντας… μόνο μια φορά εκτός δρόμου πατώντας στο πεζοδρόμιο!
Η υφυπουργός, κατά τη διάρκεια απολογιστικής συνέντευξης Τύπου για το πιλοτικό έργο citymobil2, έκανε λόγο για «καινοτομία και πρόσκληση», μιας και αυτοματοποιημένο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό λειτούργησε για πρώτη φορά εντός αστικού ιστού. Τόσο η κ. Χρυσοβελώνη όσο και η γενική γραμματέας Μεταφορών Πέτη Πέρκα αναφέρθηκαν στις θεσμικές προκλήσεις, αφού χρειάστηκαν νομοθετικές αλλαγές για να επιτραπεί η κυκλοφορία οχήματος χωρίς οδηγό, έστω και για πιλοτική εφαρμογή (νόμος 4313/2014).
«Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα μεταφορών», σχολίασε ο Άγγελος Aμδίτης, διευθυντής έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και υπογράμμισε ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα της Google δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό, καθώς μέσα στο όχημα βρισκόταν οδηγός, ο οποίος -ανά πάσα στιγμή- μπορούσε να επέμβει στη λειτουργία του.
Υπενθυμίζεται πως ήταν στα Τρίκαλα όπου για πρώτη φορά κυκλοφόρησε όχημα χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον, καθώς δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο στις άλλες τέσσερις πόλεις όπου «έτρεξε» το πρόγραμμα CityMobil2 (Μιλάνο-Ιταλία, Λεόν-Ισπανία, Λα Ροσέλ-Γαλλία και Βαντάα-Φινλανδία). Συγκεκριμένα, στην Ιταλία τα εν λόγω λεωφορεία κινήθηκαν σε παραλιακό πεζόδρομο, ενώ στη Λα Ροσέλ κυκλοφόρησαν σε μεγάλη προκυμαία της περιοχής.

Κάθε πρόβλημα, απαιτεί και μια διαφορετική "λύση".



γράφει ο Legion

Πόσο δύσκολο είναι , να καταλάβει κάποιος, πως υποχρεούμαστε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες ;


Πόσο δύσκολο είναι, να ξεχωρίσουμε και να διαχωρίσουμε, τους πρόσφυγες απο τους οικονομικούς μετανάστες και να σταματήσει αυτός ο συσχετισμός μεταξύ αυτών των 2 κατηγοριών ;

Όσο εσυ πίνεις τον καφέ σου, ακόμα κι αν είσαι άνεργος,  με τον φόβο της τράπεζας και των χρεών σου , ζείς σαν βασιλιάς, συγκριτικά με ανθρώπους, που είδαν τις γειτονιές τους να ισοπεδώνονται και να εξαφανίζονται απο τον χάρτη. Που είδαν αυτό που γνώρισαν ως ζωή, να εξαφανίζεται απο τον χώρο και τον χρόνο.  Δεν είναι δουλειά σου να βλέπεις παντού τζιχαντιστές και μελλοντικούς...αποκεφαλιστές. Δεν είναι δουλειά σου να γίνεσαι αποδέκτης και αναμεταδότης του φόβου και του πανικού που σπέρνουν εκ του πονηρού καθημερινά στο διαδίκτυο . Υπάρχουν επίσημες εγχώριες και διεθνής ομάδες ασφαλείας για να εντοπίζουν και να απομονώνουν ανθρώπους που μπορεί πράγματι να είναι τζιχαντιστές και να ήρθαν με το προσωπείο του πρόσφυγα. Υπάρχουν, η μάλλον θα έπρεπε να υπάρχουν, επίσημες αρχές ικανές να διαχωρίσουν επιτυχώς τον πρόσφυγα απο τον οικονομικό μετανάστη απο το Μαρόκο, την Λιβύη, την Αφρική η το Αφγανιστάν.

Το πρόβλημα, παρά τους αδιανόητα ερασιτεχνικούς εως επικίνδυνους χειρισμούς της παρούσας κυβέρνησης, είναι πρόβλημα προσφυγικό και όχι πρόβλημα οικονομικής μετανάστευσης.

Είναι δεδομένο, πως πρέπει να βοηθάμε κάθε άνθρωπο που η ζωή τον....έφτυσε κατάμουτρα. Είναι ζήτημα ωριμότητας, κατανόησης και ευαισθησίας, είτε είναι Έλληνας, είτε είναι ξένος. Κι αυτό γιατί, η ζωή δεν είναι μόνο επιτυχία, εξασφάλιση, βόλεμα και...life style. Υπάρχει και η ζωή της ανέχειας, των πολέμων, της εξαθλίωσης, της εξαπάτησης, της πονηριάς, της απέραντης κακίας ανθρώπων προς συνανθρώπους τους.

Δεν είναι η ώρα για μαζική υστερία, σχετικά με το αν θα μείνουν στην χώρα μόνιμα 100 η 200 χιλ πρόσφυγες και μετανάστες. Εφόσον είναι πρόσφυγες, θα διαμοιραστούν με βάση το διεθνές δίκαιο και τους διεθνής κανόνες, θέλουν δεν θέλουν οι αυστριακοί, οι τσέχοι και οποιοσδήποτε άλλος "παγωμένος" στην καρδιά και την ψυχή βορειοευρωπαϊος.. 

Είναι ανήθικο, να μην προσφέρεις στοιχειώδη βοήθεια, σε γυναικόπαιδα κι ανθρώπους που απλά τόλμησαν να ονειρευτούν μια καλύτερη ζωή. Που τόλμησαν να ονειρευτούν, μια θέση στο όνειρο, της ζωής που εμείς εδώ, στην "πολιτισμένη" δύση, θεωρούμε "δεδομένη" και που δεν μας αρέσει κι απο πάνω. 

Είναι ανήθικο, να γίνεται ιδεολογική προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου, πάνω στα αθώα κορμιά ανθρώπων.

Είναι ανήθικο, η κυβέρνηση που εξαιτίας των δικών της εγκληματικών χειρισμών δημιουργήθηκε το σημερινό πρόβλημα, να πουλάει πνεύμα "ανθρωπισμού", την ίδια στιγμή, που δεν εχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτούς τους ανθρώπους που τάχα κόπτεται.

Είναι ανήθικο, άνθρωποι να εκμεταλλεύονται τον πόνο αυτών των ανθρώπων για να θησαυρίζουν στα νησία και στα σύνορα, είτε ως έμποροι ελπίδας , είτε ως διακινητές, είτε ως "επιχειρηματίες" της κακιάς ώρας, που χρεώνουν ενα απλό ψωμάκι με λίγες πατάτες 2 ευρώ , η μια ελάχιστη μερίδα φαγητού 2 και 3 ευρώ. Είναι αδιανόητη η ανηθικότητα πολλών συμπολιτών μας, ανεξάρτητα ιδεολογικής "κατεύθυνσης".  

Άσε με να στο κάνω αργά και βασανιστικά


Όλοι μας έχουμε ακούσει κάποια στιγμή άντρες να θάβουν την «τάδε» εκπληκτικά όμορφη κοπέλα που στο κρεβάτι  αποδείχτηκε πλήρης απογοήτευση. Αν δε, ακούσεις τις «ανατριχιαστικές» περιγραφές τον επιδόσεων της εν λόγω κοπέλας, είναι συνήθως ότι απλά άνοιξε τα πόδια της και καθόταν σαν αγγούρι.


Κοίτα, λογικό είναι, αν σκεφτείς ότι από τη στιγμή που νιώθει τόσο θεά με την εμφάνισή της κι έχει ρίξει πολύ βάρος εκεί, έχει αμελήσει άλλα βασικά. Οπότε κι όταν σου ανοίγει τα πόδια της θεωρεί ότι σου κάνει χάρη, δε χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους προικισμένους άνδρες. Λόγω του μεγέθους τους, δε θεωρούν ότι χρειάζεται να κάνουν πολλά προκαταρτικά ή να πάρουν ευχαρίστηση απ᾽ την ηδονή που χαρίζουν στη σύντροφό τους.

Ρε παιδιά, μα πάτε καλά; Ξεκαβαλήστε λίγο! Αν δε νιώσεις, αν δε γευτείς τον άλλο τι κάνεις; Σκάψιμο μόνο;

Θέλει τεχνική και μαεστρία ν᾽ αφουγκράζεσαι τον παρτενέρ σου, να διαβάζεις απ᾽ τις αντιδράσεις του τι τον ευχαριστεί και τι τον ξενερώνει. Αλλιώς τι να το κάνεις το εργαλείο, αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς;

Σαν γυναίκα, έχω να πω ότι το μέγεθος μόνο δε μετράει. Όχι μόνο από δική μου εμπειρία, αλλά συζητώντας και με φίλες (α, καλά, εκεί να δεις περιγραφές και λεπτομέρειες!), το συμπέρασμα είναι ότι τελικά τις καλύτερες επιδόσεις τις έχουν οι λιγότερο ευνοημένοι.

Γη: ο μεγάλος σκουπιδότοπος του Γαλαξία...


Το πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών όπως το εμπνεύστηκε ο φωτογράφος Michael Najjar, που έφτιαξε μια εικόνα στηριγμένη στα τελευταία στοιχεία γύρω από τον απίστευτο όγκο της "διαστημικής χωματερής"

Ο «γαλάζιος πλανήτης» μόνο ειδυλλιακή εικόνα δεν προσφέρει από το Διάστημα. Καθώς βρίσκεται περικυκλωμένος από αιωρούμενα "διαστημικά σκουπίδια": εγκαταλελειμμένους πυραύλους και δορυφόρους ή πιο σωστά συντρίμια αυτών, που βρίσκονται σε μια απειλητική τροχιά γύρω από τη Γη. Απορρίματα που...απλώς αφέθηκαν στην τροχιακή τύχη τους. Προβληματική και απειλητική κατάσταση όμως, τόσο για δορυφόρους σε τροχιά και για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όσο και για κάθε διαστημικό σκάφος που σκοπεύει να πραγματοποιήσει κάποια αποστολή "εκτός συνόρων".
Το κακό μάλιστα είναι ότι ο αριθμός πολλαπλασιάζεται συνεχώς και σε αυξανόμενους ρυθμούς, καθώς συγκρούονται μεταξύ τους και σπάνε σε περισσότερα κομμάτια.

Τα διαστημικά αυτά σκουπίδια εκτιμάται πως κινούνται με ταχύτητες μεγαλύτερες των 28 χιλιάδων χλμ./ώρα και ότι περίπου 20 χιλιάδες από αυτά έχουν μέγεθος άνω των δέκα εκατοστών και πως υπάρχουν περισσότερα από 370 χιλιάδες αντικείμενα μεγέθους 1-10 εκατοστών που «βολοδέρνουν» στο Διάστημα. Αυτή η ολοένα και πιο διογκούμενη "πλανητική περικύκλωση" είναι ασφαλώς ιδιαίτερα επικίνδυνη για κάθε project εξόδου (αλλά και επάνοδου) στο "μητρικό πλανήτη".

Εντυπωσιακά ευρήματα και θεωρίες για τον ρόλο των αστρικών εκρήξεων στη γέννηση και στην εξέλιξη του Σύμπαντος

Αίσθηση προκάλεσε η δημοσίευση πριν από λίγες ημέρες του  ισχυρισμού ερευνητών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ότι ανακάλυψαν στα απομεινάρια ενός μετεωρίτη ύλη αρχαιότερη από αυτή του ηλιακού μας συστήματος η οποία πιθανώς να αποτελεί και ένα από το υλικά από τα οποία αυτό σχηματίστηκε! Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ύλη αυτή είναι μιας κατηγορίας μικροσωματιδίων που οι επιστήμονες έχουν ονομάσει «προ-ηλιακούς κόκκους».
supernova1Από την καταστροφή στη δημιουργία
Οι ερευνητές εικάζουν ότι η ύλη που εντόπισαν, και πιθανώς είναι το δομικό υλικό του ηλιακού μας συστήματος, προέρχεται από μια έκρηξη σουπερνόβα. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι επρόκειτο για μια έκρηξη που συνέβη σε ένα δυαδικό σύστημα, σε ένα ζεύγος αστέρων δηλαδή. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες μελετούν συνεχώς εκρήξεις σουπερνόβα έχοντας καταφέρει να συλλέξουν πλήθος στοιχείων για το βιαιότερο και πιο εντυπωσιακό κοσμικό φαινόμενο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες σχετικές έρευνες.
Ενα σουπερνόβα γέννησε και το Σύμπαν; 

7 Τρόποι για να Ξεφορτωθείς τις Αρνητικές Σκέψεις


Μέρος της προσωπικής σου ανάπτυξης είναι το να βγάλεις από τη ζωή σου τις αρνητικές σκέψεις που σε μπλοκάρουν ψυχολογικά, σταματούν την εξέλιξή σου, μειώνουν την καλή σου διάθεση και περιορίζουν την ηρεμία σου, την καθαρή σκέψη σου, τα κίνητρα αλλά και την ίδια σου τη συμπεριφορά και πράξεις.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «The Happiness Trap» Russ Harris τονίζει ότι 80% των σκέψεων του καθενός μας έχει έστω και λίγο αρνητικό περιεχόμενο.

Οι αρνητικές σκέψεις – αν το δούμε από την άποψη της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους- παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιβίωση μας: ως είδος είμαστε φτιαγμένοι να ανιχνεύουμε πιθανά προβλήματα στο περιβάλλον και να προσπαθούμε να τα λύσουμε.  Όταν αντικειμενικά εντοπίζουμε μία πιθανώς αρνητική ή προβληματική κατάσταση και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για να την αντιμετωπίσουμε ή να βρούμε πιθανές λύσεις, αυτό δεν αποτελεί αρνητική σκέψη, αλλά ρεαλιστική σκέψη και προετοιμασία αντιμετώπισης.  Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε αρνητικές σκέψεις, αλλά το ότι πιστεύουμε ότι οι αρνητικές μας σκέψεις είναι αληθινές.

Συχνά όμως οι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν αρνητικές σκέψεις οι οποίες δε βασίζονται σε πληροφορίες, γεγονότα, τη φυσική εξέλιξη των καταστάσεων, αλλά αντικατοπτρίζουν ακραία είδη σκέψης: πρόκειται για τους ανθρώπους που τα βλέπουν όλα μαύρα, που μεγαλοποιούν τα αρνητικά και ελαχιστοποιούν τα θετικά, που κάνουν αποκλειστικά αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον…
Αυτή η στάση ζωής όμως δε διευκολύνει, ούτε ανοίγει δρόμους εξέλιξης.  Πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο: να κολλάει κανείς στις αρνητικές του σκέψεις, να νιώθει άσχημα, να ακινητοποιείται, να μην προοδεύει.

Όταν κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι σημαντικό να ρωτήσουμε τον εαυτό μας:

Προσωπικά όρια. Το «τείχος προστασίας» μας που ορίζει πως να σχετιζόμαστε με υγιή τρόπο.


Τα προσωπικά όρια αποτελούν μία πολύ σημαντική πτυχή της προσωπικότητας μας διευκολύνοντας μας να ανταπεξέλθουμε στις κρίσιμες στιγμές της καθημερινότητας μας. Πρόκειται για μία έννοια που ακούγεται συχνά, αλλά τι σημαίνουν ακριβώς τα όρια και γιατί είναι τόσο μεγάλης σημασίας;
Τα προσωπικά όρια προστατεύουν τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας.

Τα προσωπικά όρια, μας υποδεικνύουν που τελειώνει ο δικός μας σωματικός και ψυχικός χώρος και που αρχίζει του διπλανού. Επιπλέον μας βοηθούν να έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα του αληθινού μας εαυτού, που συνιστά το σύνολο των σκέψεων μας, των συναισθημάτων, αξιών αλλά και αντιλήψεων που έχουμε ως άνθρωποι. Αυτό ενισχύει την αυτοεκτίμηση μας η οποία σχετίζεται με την επίγνωση των δυνατοτήτων μας καθώς και των περιορισμών μας. Έτσι, μας βοηθούν να διαχωρίζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας από αυτά των άλλων ατόμων. Μας προστατεύουν από την χειραγώγηση, την παραβίαση αλλά και από την δική μας «υπερεμπλοκή» στα προβλήματα των άλλων.
Τα προσωπικά όρια διακρίνονται στα παρακάτω.

Σωματικά και φυσικά όρια. Πρόκειται για ορατά όρια που έχουν όλοι οι οργανισμοί, όπως είναι το σώμα μας. Το δέρμα μας δείχνει το φυσικό μας όριο. Φανταστείτε λοιπόν τι συμβαίνει αν σκιστεί το δέρμα μας, τότε γινόμαστε ευάλωτοι. Αντίστοιχα, αν τα όρια μας δεν γίνουν σεβαστά, τότε η προσωπικότητα μας δέχεται πλήγμα. Θέτοντας τα φυσικά μου όρια, αποφασίζω ποιος θέλω να με πλησιάζει και να με αγγίξει σε ποιο βαθμό και με ποιο τρόπο. Αν κάποιος με αγγίξει με μη αποδεκτό τρόπο ή πλησιάσει πιο κοντά μου από αυτό που νιώθω άνετα, τότε παραβιάζονται τα όρια μου. Επίσης, περιλαμβάνουν την έννοια της ιδιωτικότητας και την σεξουαλική μας προτίμηση. Τα υγιή όρια είναι ευέλικτα, αλλάζουν δηλαδή ανάλογα με το είδος της σχέσης και το πώς νιώθω κάθε στιγμή για αυτή.

Το ναρκωτικό που λέγεται... smartphone






Ο λόγος της διαφήμισης
Εδώ και καιρό βλέπουμε στις διαφημίσεις νέους να βγαίνουν στους δρόμους, όλοι μαζί να συναντιόνται, να διαδηλώνουν την παρουσία τους, Τους βλέπουμε να τρέχουν χαρούμενοι, να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται κάτω από την λεζάντα μια κινητής τηλεφωνίας. Έπειτα κάτω από την λεζάντα μιας άλλης παρακολουθούμε νέους επίσης να κάθονται γύρω από μια φωτιά δίπλα στην θάλασσα χαμογελαστοί στεφανωμένοι από φανταστικά ηλιοβασιλέματα. Μετά βλέπουμε ζευγάρια ξαπλωμένα στο κρεβάτι να μιλάει ο καθένας στο δικό του τηλέφωνο με κάποιον άλλον. Επίσης οικογένεια ολόκληρη με το κάθε μέλος να κρατάει ένα κινητό και να μιλάει με κάποιον εκτός του σπιτιού. Δηλαδή παρατηρούμε το εξής παράδοξο οι πρωταγωνιστές των διαφημίσεων που αναφέραμε δεν μιλάνε με αυτούς που είναι κοντά τους, αλλά με αυτούς που είναι μακριά τους.

Αυτή η ψευδο-κοινωνικότητα μέσα στην οποία ριζώνει η μοναχικότητα αφορά τις διαφημίσεις της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες αντιγράφουν μια πραγματικότητα που δεν γίνεται αντιληπτή με “ γυμνό” μάτι. Θα πρέπει να την εξετάσουμε από πιο κοντά για να διαπιστώνουμε αυτή την αλήθεια.

Τι γίνεται λοιπόν με όλες αυτές τις διαφημίσεις; Πως παρουσιάζονται οι εταιρίες της κινητή τηλεφωνίας; Βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους. Ενώνουν τους νέους, ενώνουν ζευγάρια και οικογένειες. Βοηθάνε στην ανάπτυξη του διαλόγου, της επικοινωνίας!! Έρχονται να οδηγήσουν και να προσφέρουν την λύση στο αιώνιο πρόβλημα του ανθρώπου, όσον αφορά τη μοναξιά, την απόσταση και ποιο γενικά την επικοινωνία. Δεν νομίζω όμως ότι είναι έτσι τα πράγματα, και δεν νομίζω για ένα ακόμα λόγο, διότι οι εταιρίες πια δεν πουλάνε κινητά τηλέφωνα.

Για να επανέλθουμε όμως στο λόγο της διαφήμισης παρατηρούμε ότι η διαφημιστική καμπάνια θέλει να πείσει τον νέο, να εισέλθει σ' ένα κόσμο συναισθηματικής αφθονίας. Δηλώνει ότι πολεμά τη μοναχικότητα, τη μοναξιά, τη βαρεμάρα του εαυτού, αποκρύβοντας τις βασικές παθογένειες μια τέτοιας κατάστασης, δηλαδή ότι η πραγματικότητα του κόσμου της κινητής τηλεφωνίας είναι ο προάγγελος της μοναχικότητας μέσα από το μηχανισμό εξάρτησης που ενεργοποιεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα