Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Πόσο επάρατος είναι η "επάρατος νόσος";

Γεια σας φίλες και φίλοι

Χρόνια τώρα χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους ο καρκίνος σαν «επάρατος νόσος» και θεωρείται άγνωστη η αιτιολογία του.

Ωστόσο δύο περίπου δεκαετίες τώρα, επιστήμονεςγνωρίζουν πως αλλαγές στην λειτουργία των γονιδίων ευθύνονται και γι αυτή την νόσο όπως και για τις περισσότερες άλλωστε.

Συνθήκες του περιβάλλοντος των κυττάρων, επηρεάζουν το DNA και
γονίδια αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους, κάνοντας κύτταρα να γίνουν καρκινικά, ενώ άλλα γονίδια που έχουν ρόλο να μην αφήνουν καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν, δεν λειτουργούν όπως πρέπει, αφήνοντας ελεύθερα τα καρκινικά κύτταρα να αναπτύσσονται. Συγχρόνως, γονίδια που κάνουν κύτταρα του ανοσοποιητικού (λευκά αιμοσφαίρια) να προστατεύουν τον οργανισμό καταστρέφοντας καρκινικά κύτταρα, δεν λειτουργούν και αυτά σωστά, με αποτέλεσμα τα λευκά αυτά αιμοσφαίρια να μην παίζουν τον ρόλο τους στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και να τα αφήνουν ανεξέλεγκτα να πολλαπλασιάζονται.

Το περιβάλλον των κυττάρων, που δημιουργείται από τον τρόπο ζωής και σκέψης μας, επηρεάζει την λειτουργία των γονιδίων μας, όπως έχει δείξει η νέα επιστήμη τηςεπιγενετικής.

Το θέμα της μη σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού στον καρκίνο, έχει πλέον αποδειχθεί ερευνητικά, πως  έχει την αιτία του στις ορμόνες της αντίδρασης του στρες του οργανισμού.

Θεραπεία με παγωμένο λεμόνι: γιατί κάνει καλό στην υγεία μας;

Θεραπεία με παγωμένο λεμόνι: γιατί κάνει καλό στην υγεία μας;


Στην ιστοσελίδα μας, έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τις καταπληκτικές ωφέλειες που μπορεί να μας προσφέρει το λεμόνι όταν το πίνουμε με χλιαρό νερό τα πρωινά. Γνωρίζετε όμως ότι και το παγωμένο λεμόνι διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες; Είναι μια πολύ δημοφιλής τεχνική με την οποία μπορούμε να επωφεληθούμε από όλες τις ιδιότητες που μπορεί να μας προσφέρει αυτό το υγιεινό φρούτο.
Το μεγαλύτερο μυστικό της θεραπείας με παγωμένο λεμόνι είναι ο απλός και εύκολος τρόπος χρήσης ενός μέρους του λεμονιού που μπορεί να βοηθήσει αρκετά την υγεία μας: της φλούδας του. Ξέρετε πώς; Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω.

Γιατί η θεραπεία με παγωμένο λεμόνι είναι τόσο ωφέλιμη;

Πρώτα, πρέπει να σας εξηγήσουμε για ποιο λόγο ονομάζεται θεραπεία με παγωμένο λεμόνι. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο χρησιμοποιούν αυτή τη θεραπεία ως συμπλήρωμα της χημειοθεραπείας τους. Βασίζεται στην πανίσχυρη αντιοξειδωτική δράση του λεμονιού για την καταπολέμηση των κακοηθών κυττάρων και στην ικανότητά του να προστατεύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Οι καρκινοπαθείς υπόκεινται σε πολύ επιθετικές μεθόδους θεραπείας που επηρεάζουν σημαντικά το ανοσολογικό τους σύστημα.
Επομένως, αποτελεί μια πολύ χρήσιμη θεραπεία για αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια 100% αποτελεσματική αντικαρκινική θεραπεία. Θεωρείται, όπως προαναφέραμε, συμπληρωματική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις· τόσο στην πρόληψη όγκων όσο και στην αντιμετώπιση των επιδράσεων της χημειοθεραπείας.
Το παγωμένο λεμόνι δεν έχει μόνο αντικαρκινική ισχύ. Θα σας εξηγήσουμε ακόμη περισσότερα παρακάτω. Γιατί δεν το δοκιμάζετε;

Τελικά, ποιος ήταν ο πατέρας των παιδιών του Ζεβεδαίου;

Ποιος ήταν ο Ζεβεδαίος, που έδωσε την έμπνευση για τη γνωστή φράση: «Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχαν πατέρα;» (ερωτηματική έκφραση που χρησιμοποιούμε για να δείξουμε ότι τα συμπεράσματα είναι προφανή); Υπήρξε στ΄ αλήθεια ή είναι αποκύημα φαντασίας;

Όχι,  δεν ήταν ο πατέρας των αποστόλων Ιακώβου και Ιωάννη

Κατ΄ αρχάς υπάρχουν στην ιστορία δύο γνωστοί Ζεβεδαίοι. Ο ένας είναι βιβλικό πρόσωπο. Σύμφωνα με την παράδοση, καταγόταν από τη Βηθσαϊδά και ήταν πατέρας των αποστόλων Ιακώβου και Ιωάννη του Ευαγγελιστή. Εκτός από το ότι ήταν εύπορος, επειδή διατηρούσε δικό του αλιευτικό σκάφος, τα Ευαγγέλια δεν παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή του.

PRESSURE POINTS(ΣΗΜΕΙΑ ΠΙΕΣΗΣ)



Από τον Βρεττάνο ειδικό αυτοάμυνας Russell Stutely

Τα σημεία αυτά είναι περιοχές του ανθρώπινου σώματος όπου ένα ισχυρό κτύπημα
μπορεί να επιφέρει σημαντική  βλάβη στον αντίπαλο και  επομένως  χρήσιμα να τα
γνωρίζουμε έαν βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βία για να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας.
Το πρώτο είναι τεσσερα δάκτυλα απόσταση πρός τα πάνω από τον αστράγαλο,στην εσωτερική πλευρά του ποδιού.
Για το καλύτερο αποτέλεσμα λακτίστε ισχυρά αυτό το σημείο με την μύτη του υποδήματος ή πατήστε εκεί με δύναμη πρός τα κάτω με όλο το πέλμα(κυρίως με την φτέρνα).
Προκαλεί μαζική απώλεια ενέργειας στο σώμα και ένα τεράστιο ΣΟΚ σε όλο το σύστημα.

Δυναμώστε τα μαλλιά σας με νερό από λιναρόσπορο

Δυναμώστε τα μαλλιά σας με νερό από λιναρόσπορο

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κρέμες και τα τζελ μαλλιών με νερό λιναρόσπορου για να αποκτήσετε δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

Τα μαλλιά μας εκτίθενται καθημερινά σε διάφορους παράγοντες που μπορούν να τα αποδυναμώσουν, να τα ξηράνουν και γενικότερα να τα φθείρουν. Πολύ σύντομα όλα αυτά τα σημάδια φθοράς αρχίζουν να αντανακλώνται στην εικόνα των μαλλιών.  Γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να τους προσφέρουμε καθημερινή θρέψη και επαρκή φροντίδα· με αυτούς τους δυο τρόπους θα μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε και να τους χαρίσουμε πιο υγιή λάμψη.
Σήμερα, υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά για την ομορφιά και τη φροντίδα των μαλλιών, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αποκατάσταση της φθοράς τους και για μια πιο υγιή και όμορφη εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετές φυσικές εναλλακτικές που στοιχίζουν πολύ λιγότερα χρήματα και μπορούν να προσφέρουν παρόμοια αποτελέσματα, ενδυναμώνοντας τα μαλλιά και προσφέροντάς τους πιο υγιή εμφάνιση. Μια από τις πολλές φυσικές θεραπείες για να το πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα είναι το νερό από λιναρόσπορο.
Όπως μπορεί να γνωρίζετε ήδη, ο λιναρόσπορος είναι μια πηγή αιθέριων ελαίων που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι και ωφέλιμα για την υγεία.Όσον αφορά στα μαλλιά, τα ενυδατώνει και τα αναδομεί έτσι ώστε να είναι όμορφα και υγιή.

Τα οφέλη του νερού από λιναρόσπορο για την ενδυνάμωση των μαλλιών

Phound : Προστατεύσετε Τις Φορητές Σας Συσκευές Από Κλοπή Ή Απώλεια



- Το Phound, μια νέα δωρεάν εφαρμογή για Android, που σας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσετε τις φορητές σας συσκευές και τα προσωπικά τους δεδομένα από κλοπή. Σκοπός της είναι να συμβάλλει στο γρήγορο εντοπισμό χαμένων σας συσκευών και στην προστασία των πολύτιμων πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες σε αυτές. 

- Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί, κατ΄αρχήν αφού κατεβάσετε την εφαρμογή τρέξτε τη και κάντε εγγραφή στην υπηρεσία kaspersky, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τα σχετικά πεδία της εφορμογής και συνέχεια πατήστε στην επιλογή ενεργοποίηση διαχειριστή συσκευής. Για την ασφάλεια σας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής θα πρέπει να κάνετε επιβεβαίωση πατώντας στο λινκ που θα σας αποσταλεί στο email που έχετε δώσει.

- Αμέσως μετά κάντε login στην υπηρεσία πληκτρολογώντας το username και τον κωδικό που έχετε εισάγει κατά την εγγραφή σας ώστε να μπείτε στην καρτέλα διαχείρησης των συσκευών σας.

Γιατί όταν τρώτε πατατάκια δεν μπορείτε να σταματήσετε

πατατάκια
“Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα”, έλεγε για τα πατατάκια η γνωστή διαφήμιση και οι περισσότεροι συμφωνούν.
Αλλά, όταν τρώτε πατατάκια, δεν είναι τα λιπαρά εκείνα που σας κάνουν να μην μπορείτε να σταματήσετε. Η γεύση που σας... αφοπλίζει οφείλεται στην ζάχαρη ή στο αλάτι που περιέχουν πολλές λιπαρές τροφές, όπως τα πατατάκια.
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει συνδεθεί στο παρελθόν με την παχυσαρκία, ακόμη και ανεξάρτητα από την κατανάλωση θερμίδων. Έρευνα δείχνει ότι οι αλμυρές, λιπαρές τροφές, συνδέονται περισσότερο με την υπερκατανάλωση τροφής και το υπερβολικό βάρος, ακόμη και σε σύγκριση με τα γλυκά. Τώρα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition, δείχνει ότι το αλάτι παίζει ένα ακόμα πιο ισχυρό ρόλο από ό,τι νομίζαμε στο να μας κάνει να τρώμε περισσότερο.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Deakin στην Αυστραλία εξέτασαν τις περιπτώσεις 48 υγιών ανθρώπων και μέτρησαν με ειδικό τεστ την “ευαισθησία” τους στη γεύση του λίπους. Προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι εκείνοι που αντιλαμβάνονται πιο αποτελεσματικά τη γεύση του λίπους, καταλήγουν να καταναλώνουν και λιγότερο λίπος συνολικά.
Τα γεύματα που δόθηκαν στους συμμετέχοντες στο πλαίσιο του τεστ, ήταν πιάτα με τους ακόλουθους συνδυασμούς τροφών:

Σεξ στην περίοδο: Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ενδομητρίωσης;


σεξ στην περίοδο

Η ενδομητρίωση είναι μια διαταραχή κατά την οποία ο ιστός που κανονικά υπάρχει μόνο στο εσωτερικό της μήτρας (στο ενδομήτριο) αναπτύσσεται έξω από αυτό, γύρω από τις ωοθήκες, το έντερο και άλλες περιοχές στην λεκάνη σας.

Ο ιστός αυτός γίνεται πιο παχύς κατά την διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, στη συνέχεια τότε καταρρέει και αιμορραγεί, όπως ακριβώς θα συνέβαινε μέσα στη μήτρα σας. Αλλά επειδή το αίμα και οι ιστοί έχουν πουθενά να πάνε, αυτό οδηγεί σε (συχνά έντονο) πόνο, ερεθισμό και, τελικά, τον σχηματισμό ουλώδους ιστού.
Αν και η ακριβής αιτία της ενδομητρίωσης είναι ακόμα ασαφής, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η σεξουαλική επαφή κατά τις ημέρες της περιόδου αυξάνει τον κίνδυνο.
Πρόκειται για έναν “μύθο” που πιθανολογείται ότι προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και κάποιες αβάσιμες θεωρίες πως οι γυναίκες που κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου διαταράσσουν τη φυσική ροή του εμμηνορροϊκού αίματος προς τα κάτω, ωθώντας το πίσω προς την μήτρα.
Η σύγχρονη ιατρική έχει συγκεκριμένη ορολογία για ένα πραγματικό φαινόμενο που είναι παρόμοιο, αλλά δεν προκαλείται από το σεξ, ούτε και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για ενδομητρίωση: οπισθοδρομική εμμηνόρροια. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι όλες οι γυναίκες σε κάποιο σημείο της ζωής τους έχουν λίγο εμμηνορροϊκό αίμα που επιστρέφει προς την μήτρα, συνήθως χωρίς αρνητικές συνέπειες.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Πώς θα καθαρίσετε με φυσικό τρόπο το πάγκρεας από τις τοξίνες

πάγκρεας
Το πάγκρεας διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην πέψη. Όταν οι τροφές μεταφέρονται από το στομάχι σας στο λεπτό έντερο, αναμιγνύονται με πεπτικά ένζυμα από το πάγκρεας που εξουδετερώνουν τα οξέα του στομάχου, εμποδίζοντας να δημιουργηθεί βλάβη στο έντερο. Αυτά τα ένζυμα διασπούν επίσης τις τροφές, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα σας.
Το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επιτρέπει στο σώμα σας να αποθηκεύει ενέργεια από την τροφή για μελλοντική χρήση.
Τρώγοντας τις σωστές τροφές μπορείτε να αποτοξινώσετε και να θεραπεύσετε το πάγκρεας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε την εκδήλωση παγκρεατίτιδας, μιας επώδυνης φλεγμονής του παγκρέατος.
Δείτε με ποιες τροφές θα αποτοξινώσετε το πάγκρεας:

Που είναι ο εχθρός;

exthrosτου Γιάννη Αραχωβίτη
Λέγεται, ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, αυτοί οι ατρόμητοι πολεμιστές, ποτέ δεν ρωτούσαν πόσοι ήταν οι εχθροί, αλλά που ήταν.
Αυτό δείχνει, σε μεγάλο ποσοστό, την στάση τους απέναντι στον πόλεμο και τους κινδύνους.
Ο περισσότερος κόσμος όμως, με το που αντικρίζει μια δυσκολία ή ένα εμπόδιο, τις περισσότερες φορές ψάχνει λόγους για να μην το αντιμετωπίσει.
Την μία κάνει ζέστη, την άλλη κρύο, την παρ’ άλλη είναι ενωρίς, αργά, περισσότεροι και ούτω καθ’ εξής.

Χιλιάδες οι δικαιολογίες για να αποφύγουμε τη δράση. Αυτή είναι άβολη αλήθεια και ας μην μας κακοφαίνεται. Είμαστε περισσότερο άνθρωποι των λόγων και λιγότερο της δράσης. Συζητάμε, φλυαρούμε και παρλάρουμε ασταμάτητα και άσκοπα, αλλά όταν χρειάζεται να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα, δεν τολμάμε και οπισθοχωρούμε. Γιατί μας λείπει το φρόνημα, η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση στην δράση.
Οι Σπαρτιάτες δεν αρέσκονταν στα πολλά λόγια. Λίγα και σταράτα. Και μετά έφοδο, πίστη στην νίκη και στις δυνάμεις τους.

Μυρίζουν τα ποδαράκια;


Η κακοσμία είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της έλλειψης καθαριότητας, αλλά συνδέεται αναπόσπαστα με τη φυσιολογική διαδικασία του ιδρώτα.

Πιο συγκεκριμένα, με την υπερβολική έκκριση ιδρώτα, δημιουργείται στο εσωτερικό των υποδημάτων ζέστη και υγρασία.
Οι συνθήκες αυτές συνιστούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Ο συνδυασμός ιδρώτα και βακτηρίων (ή και μυκήτων) αποτελεί τη βασική αιτία της κακοσμίας των ποδιών αλλά και των υποδημάτων σας.

1.  Πριν βάλεις τα παπούτσια, ρίξε στα πόδια σου αλλά και μέσα στα παπούτσια, λίγο ταλκ σαν αυτό που χρησιμοποιούμε στα μωράκια. Αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις το ταλκ μαζί με αποξηραμένο φασκόμηλο για άρωμα!

Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν δεν κάνετε σεξ!

σεξο

Το σεξ δεν είναι μόνο απόλαυση αλλά προσφέρει και αναρίθμητα οφέλη στον οργανισμό.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως το «φυσικό παυσίπονο δια πάσαν νόσον». Την ίδια στιγμή πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες, αποδεικνύουν ότι οι ανύπαρκτες ή μειωμένες ερωτικές επαφές οδηγούν σε σωματικό και ψυχικό μαρασμό!
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, απέδειξε ότι οι άνδρες που κάνουν σεξ μια στο τόσο έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα όσο πιο μικρός ο αριθμός των ερωτικών επαφών τους τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος άνδρας διαταραχές στύσης.
Μήπως προκαλεί υστερία;

UFO επιτίθεται και καταστρέφει στρατόπεδο της ISIS! (Βίντεο)




Ένα βίντεο έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, στο οποίο ένα Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο επιτίθεται και καταστρέφει ένα στρατόπεδο της ISIS στη Συρία!

Οι γνώμες είναι διχασμένες για την γνησιότητα του βίντεο...

Όπως πάντα, εσείς αποφασίζετε...

ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ


Μερικές από τις περιπτώσεις μεγάλων επιτευγμάτων που κατέγραψε η ιστορία, ήταν αποτέλεσμα μιας ενθαρρυντικής λέξης ή μιας πράξης που έδειχνε πίστη από μέρους ενός αγαπημένου προσώπου ή ενός πιστού φίλου. 
Αν δεν είχε μια γυναίκα με τόση πίστη στις ικανότητες του, τη Σοφία, ίσως να μην συγκαταλεγόταν σήμερα ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας ο Ναθαναήλ Χόθορν. Όταν ο Χόθορν, ψυχικά τραυματισμένος, πήγε στο σπίτι του για να πει στη γυναίκα του ότι ήταν αποτυχημένος κι ότι τον απέλυσαν από τη δουλειά του στο τελωνείο, με έκπληξη την άκουσε να βγάζει μια κραυγή χαράς.

«Τώρα», είπε ενθουσιασμένη, «μπορείς να γράψεις το βιβλίο σου!»

«Ναι», αποκρίθηκε εκείνος με κλονισμένο το ηθικό του. «Και πώς θα ζήσουμε όσο θα γράφω;»

Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ..Καζαντζάκης Νίκος.(Απόσπασμα από το βιβλίο ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ)


Οι Κινέζοι έχουν μιάν παράξενη κατάρα:"Την κατάρα μου νά'χεις και νά γεννηθείς σε μιά ενδιαφέρουσα εποχή".

Γεννηθήκαμε σε μιάν ενδιαφέρουσα εποχή,γεμάτη αλλοπρόσαλες απόπειρες,περιπέτειες και σύγκρουσες, σύγκρουσες όχι μονάχα όπως άλλοτε,ανάμεσα στις αρετές και στις κακίες,παρά-κι αυτό'ναι το πιό τραγικό-ανάμεσα στις ίδιες τις αρετές.

Οι παλιές αναγνωρισμένες αρετές αρχίζουν να χάνουν το κύρος τους,δεν μπορούν πιά να επαρκέσουν στο θρησκευτικό,ηθικό,πνευματικό,κοινωνικό αίτημα της σύγχρονης ψυχής.Θαρρείς κι η ψυχή του ανθρώπου μεγάλωσε και δε χωράει πιά στα παλιά καλούπια.

Στα σπλάχνα της εποχής μας,στα σπλάχνα κάθε συγχρονισμένου ανθρώπου,είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα,ξέσπασε ένας εμφύλιος πόλεμος,χωρίς έλεος,ανάμεσα στον παλιό,παντοδύναμο άλλοτε μύθο,που ξεθύμανε μα πολεμάει απελπισμένα να ρυθμίσει ακόμα τη ζωή μας,και στο νέο μύθο,που μάχεται,αδέξια ακόμα κι ανοργάνωτα,να κυβερνήσει τις ψυχές μας.

Πώς το σωματικό βάρος επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή του άνδρα;

Πώς το σωματικό βάρος επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή του άνδρα;

Γράφουν οι: Κωνσταντίνος Ρόκκας*, ουρολόγος - ανδρολόγος και Νίκος Ιωακειμίδης**, καρδιολόγος
Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των συγχρόνων κοινωνιών, καθώς αυτή αποτελεί μια προδιαθεσική κατάσταση και έναν παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιοαγγειακής νόσου, σακχαρώδη διαβήτη, διαφόρων μορφών καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων όπως οστεοαρθρίτιδας, νόσων του ήπατος και των νεφρών, υπνικής άπνοιας, ουρικής αρθρίτιδας, κατάθλιψης και στυτικής δυσλειτουργίας.
Μελέτες δείχνουν ότι η παχυσαρκία αυξάνει κατά 40% το κίνδυνο για εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας. Η πιθανότητα ένας υπέρβαρος ή παχύσαρκος άνδρας να εκδηλώσει στυτική δυσλειτουργία τα επόμενα 5 έως 25 χρόνια είναι 70-95% μεγαλύτερη από εκείνη που έχει ένας άνδρας με φυσιολογικό σωματικό βάρος. Επίσης, η στυτική δυσλειτουργία παρατηρείται  συχνότερα  στους άνδρες με υπνική άπνοια για την οποία σε σημαντικό βαθμό ευθύνεται η παχυσαρκία.
Το λίπος στην κοιλιά και οι παράγοντες κινδύνου που συσχετίζονται με αυτό αυξάνουν τη φλεγμονή στις αρτηρίες η οποία οδηγεί σε μείωση των επιπέδων του μονοξειδίου του αζώτου που είναι η σημαντικότερη ουσία για τη χαλάρωση των αρτηριών. Τα μειωμένα επίπεδα στην κυκλοφορία τεστοστερόνης που συσχετίζονται με την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο επιβαρύνουν περαιτέρω τόσο την αντίσταση στην ινσουλίνη όσο και τη λειτουργία των αρτηριών και  όλα τα παραπάνω οδηγούν σε εμφάνιση δυσλειτουργίας και αθηρωμάτωσης των αρτηριών στο πέος με αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλήματων στη στύση.
Όλα αυτά μπορούν να αναστραφούν;

Κάντε αυτό το φυσικό botox μια φορά την εβδομάδα για να νιώθετε και να φαίνεστε σαν εικοσάρες!

DO-THIS-EVERY-WEEK-AND-LOOK-LIKE-YOU’RE-IN-YOUR-20S (1)
Όσον αφορά την εξάλειψη των ρυτίδων γήρανσης και τη βελτίωση της εμφάνισης κάποιου, πολλές γυναίκες επιλέγουν τη θεραπεία botox, λόγω των άμεσων επιπτώσεών της. 
Ωστόσο, ένας καλός αριθμός αριθμός γυναικών δεν μπορούν να την αντέξουν οικονομικά, δεδομένου ότι είναι αρκετά ακριβή, ενώ άλλες την αποφεύγουν για το φόβο των παρενεργειών της.
Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που όλοι βιώνουμε στη ζωή μας, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρύψετε την ηλικία σας. 
Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τη θεραπεία botox ή απλά φοβάστε πιθανές παρενέργειές της, μην απελπίζεστε ακόμα. 
Έχουμε μια φυσική θεραπεία που θα λειτουργήσει τέλεια για σας.
Η θεραπεία, γνωστή ως μάσκα botox, περιλαμβάνει προσιτά συστατικά που είναι άμεσα διαθέσιμα στο σπίτι σας. Θα ενυδατώσετε το δέρμα σας και θα μειώσετε τα σημάδια κούρασης.
Πώς να προετοιμάσετε τη φυσική μάσκα botox:

Kείμενα του Χαλίλ Γκιμπράν

Χαλίλ ΓκιμπράνΟ Χαλίλ Γκιμπράν (Κahlil Gibran) γεννήθηκε στο Μπεχάρι του Λιβάνου το 1883. Καταγόταν από οικογένεια σχετικά εύπορη και καλλιεργημένη. Από πολύ μικρός παρουσίασε ιδιαίτερη επίδοση στη ζωγραφική, την πλαστική και το γράψιμο. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι, στη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Αύγουστο Ροντέν. Μετά τις σπουδές του στο Παρίσι, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. όπου και πέθανε το 1931.
Οι πρώτες καλλιτεχνικές εργασίες ήταν θεατρικά έργα και πεζοτράγουδα, γραμμένα στα αραβικά. Από τα είκοσι όμως χρόνια του, άρχισε να γράφει αποκλειστικά στα αγγλικά. Το βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμα που μεταδίνει, βρήκε ανταπόκριση σε αναρίθμητες ανθρώπινες καρδιές. Χαρακτηριστικό της αγάπης του κοινού είναι ότι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά έργα του, «Ο προφήτης», έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, και μέχρι το 1965 είχαν εκδοθεί πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα.
Ο Γκιμπράν, χρησιμοποιεί την απαλή φρασεολογία των «Ψαλμών», ωστόσο εκτοξεύει μία ασυγκράτητη λοιδορία όταν απεχθάνεται το σφετερισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, από τυραννικούς εκκλησιαστικούς και κρατικούς αξιωματούχους. Προκάλεσε μικρή έκπληξη -ή είχε μικρή σημασία- για το πλήθος των οπαδών του Γκιμπράν, ότι εξορίστηκε από την χώρα του και αφορίστηκε από την Εκκλησία του, λόγω των ατρόμητων και κοφτερών επιθέσεών του. Τα εκατομμύρια των οπαδών του, σε δεκάδες γλώσσες, απορροφούν τα γραπτά του σχεδόν σαν προσευχές και ο αφορισμός του, χρησίμευσε για να ενισχύσει και να επαυξήσει τη λογοτεχνική ενορία του.
Αυτοί που έκαψαν τα βιβλία του και οι κληρικοί, έζησαν για να θρηνήσουν τις πράξεις τους. Λίγο πριν από τον θάνατό του το 1931, ίσως όταν ήταν πολύ αδύναμος για να αντισταθεί, ο Γκιμπράν υπέκυψε στις απρόσκλητες βολιδοσκοπήσεις της Εκκλησίας να τον επαναφέρει στον ευθύ δρόμο, μετά τον βιαστικό αφορισμό του. Παρά το γεγονός ότι «Ο αγαπημένος δάσκαλος» επέφερε τη φανερή οργή των θρησκευτικών και κρατικών αρχών, οποιαδήποτε απολογία εκ μέρους του είχε μικρό ενδιαφέρον γι' αυτόν, γιατί πολύ καιρό από τότε έφτασε σε ένα πνευματικό επίπεδο πολύ πέρα από τη στενόμυαλη παπαγαλία, τον νόμο και το δόγμα.
Το δόγμα του Γκιμπράν, ασχολείται με την καλοσύνη, την αδελφοσύνη και τη φιλανθρωπία και χρειάζονται λίγα λόγια για να μεταδώσει μεγάλες σκέψεις...

Θέλω να σταματήσω να σε αγαπώ και να σε χρειάζομαι



Χωρίσαμε μια, χωρίσαμε δυο, χωρίσαμε τρεις και η κακιά μας ώρα. Τελεία και παύλα. Σωστά και πολιτισμένα. Πέρασε ο καιρός και συνήθισα την απουσία σου, συνήθισα να έρχομαι σπίτι και να μην είσαι εκεί. Είμαι αλλού και είμαι καλά. Έπρεπε να χωρίσουμε πριν φτάσουμε να ξεχάσουμε όλα τα πράγματα που μας έφεραν κοντά, όλα τα πράγματα που μας έκαναν τόσο ταιριαστούς. Χωρίσαμε όμως πριν σταματήσω να σ’ αγαπώ και γι αυτό δε μπορώ να σταματήσω να σε χρειάζομαι.


Στην αρχή ήταν τα απλά, πρακτικά πράγματα γιατί αυτά μας κρατάνε παρέα και κάνουν το χρόνο να περνά. Έπρεπε να μάθω τι είναι όλα τα κουμπιά και οι διακόπτες στον ηλεκτρικό πίνακα. Χαχα, αστεία δουλειά, τελικά! Γι αυτό μου έκανες τον έξυπνο; Μου λείπει όμως να ακούω τη φωνή μου να λέει:«Έπεσε η ασφάλεια! Βοήθεια!»

Θυμάμαι όταν πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο και πήγαμε μαζί να μου μάθεις να βάζω βενζίνη. Πόσο γλυκό μου φαινόταν ότι με κορόιδευες ότι θα σπάσω κάνα νύχι, οπότε έπαιρνες κάθε Σάββατο τα χρήματα από το φάκελο «βενζίνη» και γέμιζες το αυτοκίνητο για να το βρω φουλ για την εβδομάδα τη Δευτέρα. Τώρα κάθε φορά που βλέπω το κόκκινο φωτάκι στο ταμπλό, κάθε φορά που βάζω βενζίνη χωρίς να σπάω νύχι, κάθε φορά που ο υπάλληλος ρωτάει αδιάφορα «πόσο να βάλω;» νιώθω πιο έντονα ότι δεν είσαι εκεί.

Τα βράδια δεν είσαι δίπλα μου να μου ζεστάνεις τα πόδια ή να μου πεις πότε να βγω έξω από τα σκεπάσματα γιατί τα ζόμπι σταμάτησαν να τρώνε ανθρώπους στο χαζό θρίλερ που βλέπουμε μαζί.

Για έναν κόσμο που αλλάζει

r09

Η ενασχόληση με τη Φιλοσοφία ανήκει στα πιο φυσικά πράγματα του ανθρώπου. Κατά μία έννοια, η ανάγκη για Φιλοσοφία συμβαδίζει με τις αντίστοιχες ανάγκες για τροφή, νερό και αέρα. Είναι, με άλλα λόγια, μία έμφυτη ικανότητα του είδους μας το «φιλοσοφεῖν».
Η ιστορική πορεία του ανθρώπου στον πλανήτη είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστή. Άλλωστε, επιστήμες όπως η Αρχαιολογία και η Ιστορία προσανατολίζονται στην καλύτερη κατανόηση του παρελθόντος. Από τις μέχρι τώρα έρευνες, προκύπτει πως δεν υπήρξε ούτε ένα λεπτό, κατά το οποίο τα μέλη του είδους μας σταμάτησαν να νιώθουν θαυμασμό, δέος και απορία για τον κόσμο γύρω και μέσα τους. Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός αποτελεί τη βάση της συστηματικής μελέτης και κατανόησης του κόσμου, το θεμέλιο της Φιλοσοφίας.
Πέρα από κάθε άλλη εποχή, σήμερα είναι που η Ανθρωπότητα τη χρειάζεται επειγόντως. Σήμερα, που η ασταμάτητη παραγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης καθιστά τον άνθρωπο ανίκανο να προλάβει τα ίδια του τα έργα. Το βάθος και το πλάτος των νέων πληροφοριών, οι οποίες έρχονται στο φως καθημερινά, τον οδηγούν σε μία άβυσσο. Μία άβυσσο, που αν και είναι γεμάτη με τους πιο ανεκτίμητους θησαυρούς, το είδος μας αδυνατεί να διαχειριστεί. Βρισκόμαστε, λοιπόν, και πάλι, μπροστά σε μία κατάσταση, η οποία γεννά μέσα μας τα ίδια αρχέγονα αισθήματα με εκείνα των πρώτων ανθρώπων, κάθε φορά που αντίκριζαν έναν κεραυνό να σχίζει τους ουρανούς ή την ανελέητη δύναμη μιας πυρκαγιάς να καταβροχθίζει αδηφάγα το δάσος.

Παγκόσμια ημέρα ποίησης




Ἑνὸς λεπτοῦ σιγή

Ἐσεῖς ποὺ βρήκατε τὸν ἄνθρωπά σας
κι ἔχετε ἕνα χέρι νὰ σᾶς σφίγγει τρυφερά,
ἕναν ὦμο ν᾿ ἀκουμπᾶτε τὴν πίκρα σας,
ἕνα κορμὶ νὰ ὑπερασπίζει τὴν ἔξαψή σας,

κοκκινίσατε ἄραγε γιὰ τὴν τόση εὐτυχία σας,
ἔστω καὶ μία φορά;

George Orwell, 1984: Η Υπακοή δεν Αρκεί…

George Orwell (25 June 1903 – 21 January 1950)

 1984

1984-by-opallynn-d4lnuoh

Πώς βεβαιώνεται κάποιος για τη δύναμή του πάνω σ’ έναν άλλον;

Η υπακοή δεν αρκεί…

maxresdefault
«Ελέγχουμε την ύλη, γιατί ελέγχουμε το μυαλό. Η πραγματικότητα βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλο».
Τζόρτζ Όργουελ, 1984

Giveaway: Κατεβάστε δωρεάν λογισμικό αξίας 440 δολαρίων

Giveaway: H WonderFox, 8 προγραμματιστές λογισμικού από όλο τον κόσμο και το iGuRu.gr προσφέρουν δώρα για τη γιορτή του Πάσχα!giveaway Giveaway

Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν στη σελίδα του Giveaway εντελώς δωρεάν.
Η συνολική τους αξία μέχρι σήμερα (αν δεν προστεθούν άλλα) φτάνει τα 440 δολάρια.
Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2016 (ή όπως αναφέρουν λήγει πριν την 31η Μαρτίου) και μπορείτε να κατεβάσετε άδειες χρήσης για τα παρακάτω προϊόντα:

Ο Μίλαν Κούντερα και το βαθύτερο νόημα της ζωής




Ο Μίλαν Κούντερα (Milan Kundera, 1 Απριλίου 1929) είναι Τσέχος συγγραφέας με γαλλική υπηκοότητα. Γεννήθηκε στο Μπρνο της πρώην Τσεχοσλοβακίας και ζει στη Γαλλία από το 1975. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός με τα έργα του «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι», «Το Βιβλίο του Γέλιου και της Λήθης» και «Το Αστείο». Έχει συγγράψει τόσο στην τσέχικη όσο και στη γαλλική γλώσσα, ενώ επιμελείται προσωπικά όλες τις γαλλικές μεταφράσεις των βιβλίων του, προσδίδοντάς τους ισχύ πρωτοτύπου και όχι μεταφρασμένου έργου. Κατόπιν λογοκρισίας, η κυκλοφορία των έργων του ήταν απαγορευμένη στη γενέτειρά του έως και την πτώση της Κομμουνιστικής κυβέρνησης κατά τη Βελούδινη επανάσταση του 1989.
Αποσπάσματα με νόημα:
  • Το να αγαπάς κάποιον από συμπόνια δεν σημαίνει ότι τον αγαπάς πραγματικά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρύ από τη συμπόνια. Ούτε ο ίδιος μας ο πόνος δεν είναι τόσο βαρύς όσο ο πόνος που μοιραζόμαστε μ’ έναν άλλο, για έναν άλλο, στη θέση ενός άλλου, πολλαπλασιασμένος απ’ τη φαντασία σε εκατοντάδες αντίλαλους.
  • Αλλά όταν οι δυνατοί ήταν πολύ αδύναμοι για να κτυπήσουν τους αδύναμους, οι αδύναμοι έπρεπε να είναι αρκετά δυνατοί για να φύγουν.
  • Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.
  • Κάθε ερωτική σχέση βασίζεται σε άγραφες συμβάσεις που οι εραστές τις κλείνουν απρόσεκτα τις πρώτες βδομάδες της αγάπης τους. Βρίσκονται ακόμη σε ονειρική κατάσταση αλλά συνάμα, χωρίς να το ξέρουν, συντάσσουν σαν αδιάλλακτοι δικηγόροι τις λεπτομέρειες του συμβολαίου. Ώ εραστές, τα μάτια σας δεκατέσσερα σ’ αυτές τις επικίνδυνες πρώτες μέρες! Αν σερβίρετε στο σύντροφό σας το πρόγευμα του στο κρεβάτι, θα πρέπει να το συνεχίσετε αυτό για πάντα, αν δεν θέλετε να κατηγορηθείτε αργότερα για έλλειψη αγάπης και για προδοσία.

7 Πράγματα που μου έμαθε το κατοικίδιο μου


catp2c0 

Μερικοί άγγελοι δεν έχουν φτερά. Έχουν 4 πόδια, τριχωτό σώμα, μια υγρή μυτούλα, μάτια που λάμπουν στο σκοτάδι και αυτιά που ακούν τα πάντα. Όσοι έχουν κάποιο κατοικίδιο (συνήθως σκύλο ή γάτα) μπορούν να σας πούνε το πόσο τους άλλαξε την ζωή τους η μικρή αυτή ψυχούλα. Τα κατοικίδια δεν είναι μόνο μια μεγάλη ευθύνη αλλά είναι μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης και απλής γνώσης της ζωής.
Τα πιο σημαντικά που μου έμαθαν τα ζώα μου σας τα παραθέτω:
  1. Αγάπη για πάντα
    Ένα κατοικίδιο θα σας διδάξει την αξία της δέσμευσης και της αμοιβαιότητας. Χάρη στο κατοικίδιο μου έμαθα την αξία της πίστης, η οποία είναι τεράστια. Θα σας αγαπάει άνευ όρων, θα είναι στο πλευρό σας μέχρι την τελευταία στιγμή και θα κάνει την ζωή σας απείρως καλύτερη.
  2. Υπομονή και Συγχώρεση
    Στην πραγματικότητα κάθε μέρα μου έμαθε να μην θυμώνω. Η ζωή δεν είναι ρόδινη και τα ζώα το ξέρουν πολύ καλά. Ωστόσο, είναι σε θέση να συγχωρούν οποιαδήποτε αδικοπραγία ή οποιοδήποτε ξέσπασμα και να προχωρούν μπροστά. Αντιλαμβάνονται με ένα μοναδικό τρόπο και έχουν απόλυτη καλοσύνη και καθαρότητα στην ψυχή τους.
  3. Ζουν την κάθε στιγμή έντονα
    Απολαμβάνουν μια βόλτα, χαίρονται το παιχνίδι μαζί σου και ας κρατάει λίγο, τρώνε με χαρά το φαγητό τους, χαίρονται πραγματικά τη κάθε στιγμή. Ζουν έντονα και πάντα έχουν ενέργεια για εξερεύνηση ή για μια μικρή σκανταλιά.

34 φράσεις που πρέπει να πούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας...

fraseis zwis 33235

Προτάσεις που πρέπει πραγματικά να λέγονται. Δεν είναι περίπλοκες. Δεν είναι ποίηση. Είναι απλές και σύντομες φράσεις με μεγάλη όμως σημασία... >>


34. ''Σήμερα ήταν μια καλή μέρα"
Αν μπορείτε να το πείτε  μια φορά, τότε μπορείτε να το πείτε ξανά. Και ξανά. Και ξανά.


33 . "Πιστεύω σε' αυτό."
Σ' ένα Θεό, ένα σχέδιο, μια εταιρεία, ένα πρόσωπο, μια ιδέα, πρέπει να πιστέψτε σε κάτι.


32. ''Δεν είμαι τελειωμένος."
Μόνο εσείς θα  αποφασίσετε πότε ολοκληρώθηκε το έργο της ζωής σας.


31. "Ευχαριστώ που βοηθήσατε να γίνει πραγματικότητα"
Ευχαριστήστε όσους σας βοήθησαν να πετύχετε κάτι. Τις περισσότερες φορές κανείς δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα μόνος του.


30. ''Αρκετά"
Στο φαγητό. Στο πιοτό. Στην παρακολούθηση ταινιών. Στις υπερωρίες που κάνετε στη δουλειά. Βάλτε τα όριά σας.


29. "Μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα"
Από τη στιγμή που θα το πείτε, θα είστε πολύ πιο κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου σας.


28. "Λυπάμαι."
Αλλά δεν αρκείτε να το πείτε. Θα πρέπει να το εννοείτε. Πραγματικά να το εννοείτε.


27. "Επέζησα."
Οι στιγμές που ανεβαίνει η αδρεναλίνη, είναι το αλατοπίπερο μιας συναρπαστικής ζωής.


26. ''Είσαι υπέροχος''.
Αφήστε τον εαυτό σας να εκθειάσει  κάποιο άλλο άτομο, και θα αισθανθείτε ταυτόχρονα δυνατός  και αδύναμος.

Tο να χτυπάς τα χέρια σου σαν φτερά...




"Οι άνθρωποι δεν είναι δέντρα επομένως είναι λάθος να μιλάμε για ρίζες"
Ποιος το είχε γράψει; πού το είχα διαβάσει; Τι σημασία έχει πια αυτό μπροστά στη μεγαλειώδη απλότητα αυτής της αλήθειας!

Χωρίς ίχνος ταπεινότητας και χωρίς τους υπολογισμούς και τους συμβιβασμούς της δειλίας, μας είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να συμβιβαστούμε με τη δική τους άποψη για το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος.

Γεμάτος από καταφύγια για να κλειδώνονται μέσα οι άνθρωποι και να προστατεύονται από τη μεγαλοσύνη και αρμονία του Χάους που ανατρέπει, αναδημιουργεί και αναμορφοποιεί κάθε παγιωμένη τάξη, κάθε κλειστό ή κλειστοφοβικό σύστημα. "Καταφύγια" που οι κλειδοκράτορές τους (και κατασκευαστές τους από τόσους πολλούς αιώνες όση και η παρουσία του ανθρώπου σ'ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γήινο περιβάλλον) φροντίζουν να τους δίνουν ονόματα που ακόμη και το υποσυνείδητο καθηλώνουν και καταλαμβάνουν σαν νοητικοί ιοί:


Εκκλησία - Τζαμί - Συναγωγή- Στοά- Εταιρεία (Μυστική και μη)- Σχολή-  Αγορά ή "Αγορές" (τόσο ως υλική όσο και ως πνευματική συνθήκη) - Όμιλος (χρηματοπιστωτικός, πολυεθνικός, αθλητικός)- Κόμμα (που ελάχιστα δαφέρει σε συγκινησιακό, ιεραρχικό και ψυχαναγκαστικό επίπεδο από την κάθε είδους και απόχρωση θρησκευτική εκκλησία)- Ιδεολογία (μια φυλακή για το μυαλό, μια ακαμψία για την αντίληψη, ένας ραντισμένος με κίβδηλο καθήκον δυνητικός λάκκος για το σαρκίο)- Κέρδος- Επιστήμη (στο βωμό του προηγούμενου και στρατολογημένη από συνωμότες παραχαράκτες της απελευθέρωσης που φέρνει η αληθινή Γνώση)- "Αποστολή" (όποιος κόβεται περί τούτου και μεταχειρίζεται κάθε "αναγκαίο μέσο" για να σώσει τον κόσμο σύμφωνα με το δικό του σχέδιο, αποτελεί το πιο σίγουρο σημάδι ακαταλληλότητας του σχεδίου του)- Στρατός (οπαδοί κάθε είδους, επαγγελματίες οπλίτες ή "επαγγελματίες επαναστάτες", εκπαιδευμένοι χαφιέδες, εργάτες υπό την επήρεια εργατοπατέρων)...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα