Eνα μεταλλαγμένο στέλεχος της πολιομυελίτιδας έχει κάνει το δρόμο του προς την Ευρώπη – όπως ιατρικές αρχές παραδέχονται ότι το πρόγραμμα εμβoλαισμού κατά της πολιομυελίτιδας με επικεφαλής τον Μπιλ Γκέιτς είχε καταλήξει δημιουργώντας ένα πιο θανατηφόρο στέλεχος της νόσου


Το 2011 γιατροί στην Ινδία ανέφεραν ότι πληθώρα από μικρά παιδιά είχαν παραλύσει, μετά την πρόσληψη από του στόματος εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας  – με 47.000 παιδιά με μόνιμη αναπηρία ως άμεσο αποτέλεσμα του εμβολίου.
Το Wakingscience.com αναφέρει:
Σύμφωνα με την Washington Post, η πολιομυελίτιδα έχει επιστρέψει στην Ευρώπη για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια – αλλά τώρα σε μια μεταλλαγμένη μορφή που ακόμη και τα συστημικά ΜΜΕ παραδέχονται ότι προκλήθηκε από το ίδιο το εμβόλιο. Η Washington Post αναφέρει:
Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από μια ανάπαυλα πέντε ετών, παραλύοντας ένα 4χρονο κι ένα 11χρονο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τετάρτη.
Το υπεύθυνο στέλεχος, ιού πολιομυελίτιδας τύπου 1 ή cVDPV, είναι μια σπάνια, μεταλλαγμένη μορφή του ιού που προέρχεται από το ίδιο το εμβόλιο. Τα από του στόματος εμβόλια πολιομυελίτιδας περιέχουν μια εξασθενημένη μορφή του ιού που ενεργοποιεί μια ανοσοαπόκριση στο σώμα, έτσι ώστε να συσσωρεύονται αντισώματα. Αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος για να συμβεί αυτό, και εν τω μεταξύ ο ιός πολλαπλασιάζεται στα έντερα και μπορεί να αποβάλλεται από το εμβολιασμένο άτομο και να εξαπλωθεί σε άλλα μέλη της κοινότητας.
[…] Το εμβόλιο-ιός μπορεί να κυκλοφορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, 12 μηνών ή μεγαλύτερο, και γενετικά να αλλάξει σε μια πιο ισχυρή μορφή που μπορεί να προκαλέσει παράλυση.