Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Επιστημονικοφρένεια!




Kάποτε η επιστήμη ήταν στην υπηρεσία της Ανθρωπότης. Τουλάχιστον έτσι την προέβαλαν και πολλά επιτεύγματα μας έλεγαν ότι αυτό ισχύει. Εξαιρέσεις στον κανόνα ήταν θέμα για μυθιστόρημα, όπως στις περιπτώσεις Φράνκενσταϊν ή Δρ Τζέκιλ και κου Χάιντ

Τα τελευταία χρόνια όμως, οι εξαιρέσεις έγιναν κανόνας και γεμίσαμε με Τζέκιλς και Χάιντς. Το αποτέλεσμα; Επιστημονικοφρένεια και η Ανθρωπότητα σε άμεσο κίνδυνο!
Μέσα σε μια μόνο μέρα, διαβάζω τα ακόλουθα νέα της λαμπρής επιστημονικής κοινότητας που, είτε με δημόσιο χρήμα είτε με ύποπτες ιδιωτικές χορηγίες, επιδίδονται σε μελέτες, πρότζεκτ και επιτεύγματα ασύλληπτης βλακείας -στην καλύτερη περίπτωση- μεγάλου κινδύνου στην χειρότερη.
Mad Scientist

Επιστήμονες αποφάσισαν να μας «κρύψουν» από τους εξωγήινους

Θέλεις να είσαι ευτυχισμένη; Αυτές είναι οι 10+1 συνήθειες που σε εμποδίζουν!

Girl with balloons

1. Η εμμονή με την τελειότητα
Τίποτα δεν θα είναι ποτέ τέλειο. Πάρτο απόφαση και σταμάτα να ψυχαναγκάζεις τον εαυτό σου. Απελευθερώσου από την εμμονή της τελειότητας. Πίστεψέ με, θα σου κάνει τεράστιο καλό και θα κερδίσεις χώρο και χρόνο στη ζωή σου.
2. Βγάλε από το λεξιλόγιο σου τις αρνητικές στερεότυπες εκφράσεις 
Μισώ
Δε μπορώ
Δεν θέλω
Έχεις άδικο
Έχω δίκιο
Είναι πάντα
Όλα είναι πάντα έτσι
Είναι αδύνατον
Δεν πρόκειται να συμβεί
Λίγο πολύ όλες αυτές τις φράσεις που καθιστούν πριν ακόμη την προσπάθεια όρια και εμπόδια και προδιαγράφουν ως αρνητική την πορεία της. Να είσαι ανοιχτή σε κάθε πιθανότητα!
3. Βάλε τέλος στις σχέσεις που σε πάνε πίσω 
Ξέρεις ποιες εννοώ. Αυτές που δεν σου προσφέρουν ισορροπία, που σε κάνουν να νιώθεις ανασφάλεια. Πάρε το χρόνο σου, δούλεψε με τον εαυτό σου και δες ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες που σου δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα. Να θυμάσαι πως όλα είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σου και θέλει δύναμη να δεις στην καρδιά του προβλήματος.

Ποιο πολύ γνωστό μοτίβο μουσικής αποδίδουν τα δεδομένα του CERN για το μποζόνιο Higgs όταν μετατραπούν σε ήχους; (Βίντεο)

20160401_spectrum_april300x340
Επιστήμονες στο CERN χρησιμοποίησαν νέες τεχνικές για να προσπαθήσουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα ελαχιστότατα σωμάτια στο σύμπαν μας. Μια ασυνήθιστη μέθοδος που έχει εφαρμοστεί είναι η μετατροπή δεδομένων από τον LHC (Large Hadron Collider) σε ήχους, χρησιμοποιώντας τη μουσική ως μια γλώσσα για να μεταφράσουν ότι βρίσκουν.
Τα δεδομένα στη φυσική και η μουσική μοιράζονται πολλές παρόμοιες συνδέσεις, από τους συντονισμούς και τις δονήσεις, μέχρι τα μοτίβα και τις συχνότητες. Η μετατροπή των δεδομένων σε ήχους, η σύγκρισή τους με μια παρτιτούρα και στη συνέχεια η εφαρμογή όσων γνωρίζουμε σχετικά με τη θεωρία της μουσικής, δίνει στους ερευνητές μια διαφορετική αντίληψη των δεδομένων και παράγει ασυνήθιστες νέες γνώσεις.
Αυτό ακριβώς είναι που συνέβη αυτή την εβδομάδα όταν φυσικοί στο CERN μετέτρεψαν σε ήχο τα δεδομένα για το μποζόνιο του Higgs. Εξεπλάγησαν όταν, μετά από το άκουσμα σειρά από τυχαίες νότες καθώς τα δεδομένα έπαιζαν την τυχαία τους μελωδία, ένα τίναγμα-μια κορυφή στο γράφημα των δεδομένων μεταφράστηκε σε ένα πολύ γνωστό μοτίβο από αναγνωρίσιμες νότες. «Είναι εκπληκτικό ότι ένα τέτοιο φοβερό κομμάτι της μουσικής βρίσκεται σε τέτοια σημαντικά δεδομένα», είπε ο Wilhelm Richard Wagner, φυσικός στο CERN.

Η θεραπευτική δύναμη των χρωμάτων

«Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν, όχι μόνο να διεγείρουν τις αισθήσεις , αλλά και να μας ξυπνούν συγκινήσεις και συναισθήματα», υποστήριζε ο Γκαίτε, ενώ ο δρ S.J Quesley είχε πει προφητικά ότι κάποια μέρα η χρήση των χρωμάτων θα αντικαταστήσει εκείνη των φαρμάκων.
rainbow1
Το ουράνιο τόξο συμβολίζει την ευτυχία και είναι ένα καλός οιωνός για όποιον το δει. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει τη δύναμη των χρωμάτων
Την επίδραση των χρωμάτων στην ψυχική υγεία, είχαν ωστόσο εντοπίσει πολύ πιο πριν οι Κινέζοι, οι Ινδοί και οι Αιγύπτιοι γι αυτό και προσπαθούσαν να δώσουν περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητά τους, με βαφές στις οποίες πρόσθεταν χαρούμενες αποχρώσεις. Οι κινέζοι, σιγά- σιγά, προχώρησαν και πάρα πέρα αξιοποιώντας την ενέργεια των χρωμάτων για την πρόληψη ή και τη θεραπεία κάποιων παθήσεων.
Ποια χρώματα ασκούν τη μεγαλύτερη επίδραση στην ψυχική μας διάθεση; Πως η χρωματοθεραπεία βοηθά να αναπληρώσουμε τις ενεργειακές μας απώλειες και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς;
Η χρωματοθεραπεία, όπως ονομάστηκε η μέθοδος, σήμερα περιλαμβάνεται στον κλάδο της λεγόμενης «χρωματικής ιατρικής» ως συμπληρωματική θεραπευτική αγωγή, που τόσο προληπτικά, όσο και στην πρακτική εφαρμογή της, βοηθά κάθε άνθρωπο να αναπληρώσει τις ενεργειακές απώλειες που υφίσταται καθημερινά λόγω στρες, κούρασης, εκνευρισμού και άλλων καταστάσεων.
Θεραπευτική ενέργεια
Σύμφωνα με τους ερευνητές της μεθόδου, κάθε αρνητική βιολογική κατάσταση, πριν εκδηλωθεί σαν σωματικό σύμπτωμα, εκδηλώνεται πρώτα στην αύρα του ατόμου. Με την χρωματοθεραπεία λοιπόν (η οποία στην πράξη εφαρμόζεται με την έκθεση του ασθενούς σε δέσμες έγχρωμου φωτός, από ειδικούς προβολείς), η αύρα παίρνει τη δόνηση του χρώματος και μεταφέρει την θεραπευτική της ενέργεια στο σώμα. Έτσι, η κόπωση, το άγχος, η απογοήτευση και άλλες αρνητικές βιολογικές και ψυχοδιανοητικές καταστάσεις εξουδετερώνονται, με αποτέλεσμα, να προλαμβάνονται και οι διάφορες παθήσεις. Ήδη, εδώ και αρκετά χρόνια, η κλασική ιατρική χρησιμοποιεί τη χρωματοθεραπεία, για την αποκατάσταση του νεογνικού ίκτερου. Τα νεογέννητα με ίκτερο τοποθετούνται σε ένα θάλαμο, ο οποίος φωτίζεται από ένα ειδικό μπλε χρώμα και η ανάρρωση τους γίνεται σε πολύ πιο σύντομο διάστημα. Το μπλε χρώμα διώχνει, επίσης, την υπερένταση, τον εκνευρισμό, ενώ επιδρά στο αίμα ρυθμίζοντας την πίεση. Το πράσινο πάλι, είναι το χρώμα που χρησιμοποιεί στην πρακτική εφαρμογή της η χρωματοθεραπεία, για να διώξει τον πονοκέφαλο, τις αϋπνίες, την κούραση και την ευερεθιστικότητα, ενώ το κίτρινο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης.

Η Αληθινή Βιωματική Θεολογία



Το εσωτερικό Βίωμα, η Άμεση Επαφή με την Πραγματικότητα, είναι άμεση, χωρίς «διαδικασία», αντίληψη του πραγματικού και σαν εμπειρία αποτελεί την ουσία και το περιεχόμενο κάθε μυστικής αντίληψης της ύπαρξης. Αποτελεί την Βάση της Μυστικής Θεολογίας, δηλαδή της εκ των υστέρων επεξεργασίας της Εμπειρίας και της μεταφοράς του σε κατώτερα αντιληπτικά επίπεδα, όπως αυτό της διανόησης και της εξωτερικής θρησκευτικής συμπεριφοράς.

Όλοι οι Γνήσιοι Μυστικοί δεν «ξεχνούν» και διαρκώς «τονίζουν» ότι η Βίωση της Πραγματικότητας είναι μια Πραγματική Επαφή με την Ζωντανή Πραγματικότητα, με την Ουσία της Ύπαρξης, με το Αληθινό και σαν Πραγματική Βιωματική Εμπειρία είναι κάτι που πρέπει να ζήσει κάποιος. Μπορεί να υποδειχτεί έμμεσα αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει κάποιος να το βιώσει. Πολύ περισσότερο η «μεταφορά» της ζωντανής εμπειρίας σε διανοητικό επίπεδο, στο επίπεδο της «περιγραφής», της πληροφορίας, υποβιβάζει το πραγματικό βίωμα σε ένα διανόημα, σε ένα σύμβολο. Είναι ολοφάνερο ότι το σύμβολο, η λέξη συνήθως, δεν είναι το πραγματικό. Παρόλα αυτά γίνεται  κατανοητό ότι για να «μιλήσεις» για το βίωμα θα πρέπει ή να καθοδηγήσεις «άμεσα» κάποιον, σε πραγματικό χρόνο, να δει, να βιώσει, την Πραγματικότητα, ή αλλιώς να του δώσεις πληροφορίες, ένα διανοητικό χάρτη. Αλλά ποτέ ο χάρτης δεν είναι το έδαφος.

‘Όλα τα Γνήσια Θρησκευτικά Κινήματα που ξεκίνησαν από την Βιωματική Εμπειρία του Απολύτου που Πραγματοποίησε Κάποιος (σαν Υπέρβαση της προσωπικής ύπαρξης και «διάλυσης» στο Αληθινό), ο Ορφέας, ο Λάο Τσε, ο Βούδας, ο Ιησούς, ο Κρισναμούρτι, κι άλλοι, κι έγιναν μετά Βιοθεωρία, Οδός προς την Αλήθεια, χρησιμοποίησαν την «περιγραφή», την κοσμοθεωρία, την εξήγηση, σαν βοηθητικό μέσο προς το Πραγματικό, προς την Πραγματοποίηση της Αλήθειας κι όχι σαν απόλυτη αλήθεια. Απόλυτη Αλήθεια είναι η Ζωντανή Εμπειρία κι όχι η «περιγραφή» της. Η διανοητική περιγραφή δεν μπορεί ποτέ να ξεπεράσει το επίπεδό της (της περιγραφής). Το Ζωντανό Βίωμα είναι άμεση επαφή με το πραγματικό, δηλαδή κάτι διαφορετικό.

Μικροί και ανίκανοι

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου




Aς θέσουμε το ερώτημα από την αρχή και ας μην το... ζορίζουμε άλλο. Μετά τη συζήτηση στη Βουλή, για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, υπάρχει κανείς στην Ελλάδα -έστω και ένας Έλληνας ή Ελληνίδα- που να πιστεύει ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη χώρα;

Άκουσε κανείς έστω και μία πρόταση για να εξέλθει η χώρα από την οικονομική κρίση που, μετά το προσφυγικό κύμα που τη σάρωσε, κατέστη ανυπόφορη και αβάστακτη;
Για να μειωθεί η ανεργία; Για να τερματιστεί η απαράδεκτη λιτότητα; Άκουσε κανείς μήπως οτιδήποτε προς αυτή την κατεύθυνση, διότι μπορεί να ξέφυγε από μένα η σχετική αναφορά... Μίλησε έστω και ένας εκ των πολιτικών μας για την ανάπτυξη και πώς μπορεί να επιτευχθεί ή έδωσε κάποιος εξ αυτών μία ελπίδα στους απογοητευμένους πολίτες; Έγινε κάποια πρόταση ή εισήγηση για το μέλλον; Έπεσε στο τραπέζι καμιά ιδέα για δημιουργία θέσεων εργασίας;
ΟΧΙ. Και το «όχι» είναι τρανταχτό όπως εκείνο του περασμένου Ιουλίου που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον λαό για να το μετατρέψει σε «ναι». Σκέφτομαι, μερικές φορές, πως εάν και στην Κύπρο το ΟΧΙ εναντίον του ξεπουλήματος της Κύπρου με τη μορφή του «σχεδίου Ανάν» το αφήναμε να μετατραπεί σε «ναι», το νησί θα ανήκε στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας και του ψυχοπαθούς ηγέτη της, Ταγίπ Ερντογάν.

Αντίο, τύχη, εγωισμός ή περηφάνια; Εγώ διάλεξα, εσύ;


deviantart.com

Πάντα είχα τύχη...
Με σένανε μονάχα ατύχησα.
Πέρασα μπόρες μοναξιές και ξενιτιές. Δειλά δειλά σε ακολουθούσα και έσερνα το κορμί μου πίσω από το δικό σου σαν σκιά.
Σε μισώ! Ξέρεις γιατί; Με έκανες να μην μπορώ να γράψω.
Ποτέ μου δεν έγραψα για σένα. Όλα τόσο συγχησμένα στο μυαλό μου. Αδυνατούσα να τα μεταφέρω στο χαρτί. Όμως τώρα, ένα χρόνο μετά, όλα έχουν τελειώσει...
To ίδιο έργο επαναλαμβάνεται δεύτερη φορά και τελευταία φορά
Στον ίδιο σταθμό. Τα ίδια πρόσωπα. Το ίδιο τρένο.
Μόνο που αυτή τι φορά το ταξίδι δεν έχει γυρισμό.
Το αντίο ήταν οριστικό, κρύο και υγρό όπως ο καιρός και τα μάτια μου.

H πολυτέλεια της πίπας

A_Turkish_coffee_house_on_the_Bosphorus._Edmund_Spencer_(capt.)._Travels_in_the_western_Causasus.1838._cover
—της Σεβαστής Λιοναράκη-Χρηστίδου—
Στον βαρύ φόρο πολυτελείας του 20% που επέβαλε η τουρκική κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 1949 σε διάφορα είδη, οι πίπες που ήταν πίπες και όχι «πίπες» με την άλλη ή την παράλλη έννοια είχαν την πρωτοκαθεδρία. Είδος πολυτελείας οι πίπες λοιπόν. Εξάλλου υπήρχαν τα σέρτικα, άφιλτρα, βαριά τουρκικά τσιγάρα της φτήνιας. Γιατί να προσφύγει κάποιος κύριος στις εισηγμένες από την Αγγλία πίπες ή κάποια κυρία στις μακριές σικάτες πίπες; Προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού ή υιοθέτησης ευρωπαϊκών προτύπων.
Η Επιτροπή που ασχολήθηκε με την μελέτη του νομοσχεδίου περί φορολογίας των ειδών πολυτελείας αφαιρούσε και πρόσθετε διάφορα είδη στη λίστα ύστερα από πολύωρες συσκέψεις. Ο τελικός πίνακας, με βάση δημοσίευμα της ρωμέικης εφημερίδας Απογευματινή συμπεριλάμβανε: «τα κοσμήματα, τα είδη από καθαρόν χρυσόν και άργυρον και πλατίνην ή τα καπλαμαλήδικα, τα κεκοσμημένα με πολυτίμους λήθους ή ψευδόληθους, τα κεχριμπαρένια, τα κατασκευασμένα από οστούν, ελεφαντοστούν και παρόμοια της συνομοταξίας αυτής, τα από εμαϊ, τα καμέ, τα διάφορα μπιμπελό, αγαλμάτια και τιαύτα, τα είδη τουαλέτας, νεσεσέρ και τιαύτα (εξαιρούνται οι βούρτσες των ρούχων, των δοντιών και τα κοινά χτένια), τα μυρωδικά, τα κοσμετίκ, τα εσάνς (εξαιρούνται η οδοντόπαστα και το σαπούνι ξυρίσματος). Οι γούνες, τα πολυτελή δερμάτινα είδη τσάντες και τιαύτα, και τα πέτσινα γάντια. Τα πλαστικά είδη, τα είδη από νάυλον (εξαιρούνται οι κλωστές που χρησιμοποιούνται για βόλτες – σ.σ.: πετονιές). Τα από κομψόν χάρτην αντικείμενα πολυτελείας, κουτιά, θήκαι και παρόμοια. Τα είδη από καουτσούκ τα οποία είναι συνυφασμένα με μέταξαν ή τεχνιτήν μέταξαν, τα πολυτελή είδη από τσινιά, πορσελάνην και ύαλον, τα κρύσταλλα και παρόμοια. Τα ωρολόγια του χεριού (άνω των 100 λιρών αξίας) και του τραπεζιού (άνω των 50 λιρών αξίας), εξαιρούνται τα ειδικά χρονόμετρα. Τα γυαλιά, εκτός των χρησιμοποιουμένων εις την βιομηχανία, και οι σκελετοί των γυαλιών αξίας άνω των 7 λιρών. Αι φωτογραφικαί μηχαναί, τα ψυγεία, τα γραμμόφωνα, τα πικάπ, οι δίσκοι (εξαιρούνται αι βελόναι). Τα αυτοκίνητα αξίας άνω των 6000 λιρών, τα κότερα, βεζνινάκατοι και παρόμοια μεταφορικά μέσα αναψυχής, τα ηλεκτρικά σάρωθρα, αι πίπαι, ταμπακιέρες, τα τάβλια, οι ντάμες, οι φίσες (σσ μάρκες) και διάφορα είδη παιχνιδιού, οι κούκλες πολυτελείας, οι σικλέτες (σ.σ.: τσίχλες) και η γκομολάστιχα η χρησιμοποιουμένη για την κατασκευή των σικλέτ».

Όλα εξαρτώνται από σένα – Αποφάσισες να συμβιβαστείς;




OΓιαν Φαμπρ αναγκάστηκε σε παραίτηση κι έτσι η Ελλάδα γλύτωσε προς το παρόν από τα φανερά ιπτάμενα πέη. Μας υπολείπονται τα μη φανερά…

Το… “θερμό επεισόδιο” Γιαν Φαμπρ και η αναγκαστική παραίτηση του μας οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Όταν υπάρχει ομοψυχία και σύμπνοια απόψεων ουδείς μπορεί να επιβληθεί στις μάζες. Τέλος.
Κι εδώ υπήρξε ομοψυχία. Από την πλειοψηφία των πολιτικών φωνών, με δε εξαιρουμένων του ΣΥΡΙΖΑ, τα συστημικών και ανεξαρτήτων ΜΜΕ και μπλογκς, των πολιτών στα social media, των 500 και μια καλλιτεχνικών φωνών και κ.α.
Κι αν είχα τρόπο να βάλω ηχητικό εδώ, θα έβαζα το τραγούδι της Αρβανιτάκη «Δυνατά – Δυνατά!» – Γίναν όλα ΔΥΝΑΤΑ τα ΑΔΎΝΑΤΑ!
Και με προβλημάτισε αυτό. Πότε άλλοτε υπήρξε τέτοια ομοψυχία; Μνήμονια ήρθαν, μνημόνια έρχονται, αλλά ομοψυχία δεν βλέπουμε. Χαμένη στη μετάφραση του διαίρει και βασίλευε, των πολλαπλών αποχρώσεων των πολιτικών φωνών – πολύ μνημονιακών, λίγο μνημονιακών, μνημονιακών με μια δόση αντί, αντιμνημονιακών αλλά στο ευρώ, αντιμνημονιακών και με εθνικό νόμισμα αλλά στην ΕΕ, αντιμνημονιακών και με εθνικό νόμισμα και εκτός ΕΕ, αντιμνημονιακών και με εθνικό νόμισμα και εκτός ΕΕ και εκτός ΝΑΤΟ (στο μέσα στον ΟΗΕ συμφωνούν, περιέργως…) που να τη βρεις την ομοψυχία; Πιάσ’ το αυγό και κούρευτο – πιο εύκολο είναι!
Αλλά όχι, είχαμε και άλλοτε ομοψυχία! Και στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα μπορέσαμε και σηκώσαμε το ανάστημα μας στην ΕΕ στην οποία ήμασταν μέλη! Η αφορμή; Το κοκορέτσι! Η ΕΕ αποφάσισε να απαγορεύσει το κοκορέτσι και ποιος είδε τον Έλληνα και δεν τον φοβήθηκε! Καταψηφίσαμε, κυρίες και κύριοι, το τρομερό αυτό σκάνδαλο εκ μέρους της ΕΕ, το θράσος τους να προβεί σε μια τέτοια απόφαση. Και μετά, τους γράψαμε και στα παλαιά των υποδημάτων μας και η γαρδούμπα και το κοκορέτσι εθριάμβευσαν επιζώντας όλων των άλλων μέτρων που επιβλήθηκαν έκτοτε, χωρίς να ακουστεί κιχ!

παλλόμενες πούτσες

Αποτέλεσμα εικόνας για παλλόμενες πούτσες

Δυνατά γεγονότα όχι μαλακίες. ΕΦυγε ο Φαμπρ,γιατί δεν έβρισκε αρκετά παχιές τις γάτες της Αθήνας. «Ζαμέ» είπε. «Φεύγω. Αυτές άμα τις πετάξεις,θα σκάσουν στην άσφαλτο σα βάζα. Εϊναι πετσί και κόκκαλο»
Και λογικά ο άνθρωπος πήρε των ομματιών του. Αμα ο καλλιτέχνης δεν έχει τα εργαλεία και τις συνθήκες που πρέπει,λογικό είναι να πάει αλλού να πουλήσει νεοπολιτισμό.
Και έχασαν την ευκαιρία τα πουρά και οι αδερφές,να πιάσουν τα πρώτα καθίσματα στην Επίδαυρο για να δουν από πρώτο πλάνο της παλλόμενες ψωλές των ηθοποιών του Φαμπρ. Ονειρο ήτανε. Πάει.
Το παραμύθι του διεθνισμού δεν βγαίνει πάντα,όπως στην περίπτωση του Γιαν Φαμπρ, που πριν γίνει διευθυντής του Ελληνικού Φρστιβαλ,του την έπεσαν οι έχοντες «γενικόν ενδιαφέρον» από τα δρώμενα του και του είπαν «πάγαινε απο δω αγόρι μου,που ήρθες απ’το Βέλγιο να μας φας τα μεροκάματα». Και τον έκαναν οι αριστεροί κουλτουριάριδες καλλιτέχνες μια χαψιά. Είδες τι γίνεται όταν το προσωπικό όφελος κοντράρεται με την ιδεολογία; Νικά το όφελος. Οπως πάντα. Και το Φεστιβαλ,θα συνεχίσει με τον Λούκο, τον δικό της «Γκιρτζίκη». Αμήν
Απ’την άλλη, έπεσαν όλοι πάνω σε αυτό το χαζό,τον κεκέ τον Τόμσεν να τον φάνε. Τι είπε το παιδί βρε σεις; «Να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα από το ανέφικτο 3.5 σε 1.5 και επίσης να γίνει διευθέτηση του χρέους. Φυσικά όλα αυτά με πολύ «θόρυβο» και με «στιγμή της αλήθειας». (moment of truth) δηλαδή υπό την -ψευδή φυσικά- απειλή πιστωτικού γεγονότος,μπας και ταραχθουν ακόμα περισσότερο οι Αγγλοι ψηφοφόροι και σιγουρευτεί έτσι η έξοδος της Βρετανίας.
Σιγά. Τι είπε δηλαδή; Κάτι κακό; Μια χαρά τα λέει ο χαζός. Ο βαλτός χαζός. Τα wikileaks βρήκαν φρέσκα έγγραφα. Προ 15 ημερών. Παράξενο.
Ο χαζός αυτός,αν δεν ήταν υπεύθυνος του Ταμείου για την Ευρώπη,κάλιστα θα μπορούσες να του κοτσάρεις μια κιθάρα στη πλάτη και να τον βγάλεις στη Ερμού. Ενα κατοστάρικο την ημέρα,είναι σίγουρο. Τον έχεις ακούσει να μιλάει; Θα βάλεις τα κλάματα. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση του Τσίπρα που προσλαμβάνει ΑΜΕΑ ως υπουργούς.Για να μη νομίζουν οι ψευδοαριστεροί της Ελλάδας πως οι καπιτάλες της Δύσης δεν έχουν καρδιά. Του ευχόμαστε και πρόεδρος του Πωλ.

Ζηλεύω, ζηλεύω εσένα που αγαπάω και λατρεύω


Μερικές φορές, ως ανθρώπινα όντα, την έχουμε αισθανθεί να τσουρουφλίζει κάθε νευρικό μας κύτταρο και κάθε εκατοστό του σώματος μας, κάνοντάς μας ταυτόχρονα να μην μπορούμε να σκεφτούμε λογικά. Μιλάμε για ένα συναίσθημα που μας κάνει αδύναμους να πράξουμε το οτιδήποτε. Ζήλεια λέγεται.


Στη σχέση μας υπάρχουν πάντα δύο περιπτώσεις που ανιχνεύεται. Στη μία, είναι χωρίς λόγο και φταίμε εμείς που είμαστε ανίκανοι να την αποβάλουμε, και στην άλλη προκαλείται από το έτερόν μας ήμισυ όταν κάνει συχνές αναφορές ότι του αρέσει κάποιος άλλος πέρα από το άτομο που συνοδεύει.

Η ζήλεια είναι το μοναδικό συναίσθημα που μπορεί να σε φτάσει σε ένα σημείο παρανοϊκό που πλέον δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου -ενώ κοιτιέσαι στο καθρέφτη- και αναρωτιέσαι αν το λάθος είναι δικό σου.

Συνήθως ξεκινάει όταν η σχέση σου κοιτάει κάποιον άλλον. Εσύ το διαισθάνεσαι και το δωμάτιο αρχίζει να ζεσταίνεται. Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι καλά και προσπαθείς απεγνωσμένα να σχηματίσεις ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Το χαμόγελο σχηματίζεται για ένα χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη τυχαία συνάντηση και των τριών σας σε ένα μέρος, όπως π.χ. ένα κλαμπ.

Τότε είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν και ειδικά όταν πιάνεις τη σχέση σου να έχει εστιασμένο το βλέμμα εκεί. Νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ενώ ταυτόχρονα η αυτοεκτίμησή σου πάει περίπατο.

Σηκώνεσαι μεμιάς και κατευθύνεσαι στην πλησιέστερη τουαλέτα. Κοιτάζεσαι πάλι στο καθρέφτη και διακρίνεις τα νευρά και την πίεσή σου να έχουν ανεβεί κατακόρυφα. Ρίχνεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου και ετοιμάζεσαι για σκηνή.

25 φωτογραφίες θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα εκ νέου για την ύπαρξή σας.


Μερικές φορές πρέπει να σκεφτόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας, να είμαστε ενήμεροι για το σύμπαν, για το ποιοι είμαστε, και πιστέψτε με, μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα το όραμά σας για τον κόσμο.
Οι 25 εικόνες που ακολουθούν είναι μία υπενθύμιση  για το πόσο μικροί είμαστε, μπροστά σε όλο αυτό το χάος που επικρατεί στο σύμπαν.
1. Αυτό είναι το μέρος όπου μοιραζόμαστε και ζούμε όλοι μαζί, η Γη μας.
we-are-tiny-11
2. Η «γειτονιά» μας στο ηλιακό  σύστημα.
we-are-tiny-3
3. Αυτή είναι η απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Μήπως νομίζατε ότι το φεγγάρι ήταν μακρύτερα;
we-are-tiny-24
4. Όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μεταξύ της Γης και της Σελήνης;
we-are-tiny-18

Το άκρον άωτον της ματαιότητας

post-202

Τα σπέρματα της αρετής υπάρχουν μέσα μας και, αν τα αφήναμε να βλαστήσουν, η ίδια η φύση θα μας έδειχνε τον δρόμο προς την ευτυχία· όμως εμείς, αμέσως μόλις έρθουμε στον κόσμο και μας αναγνωρίσει ο πατέρας μας, πέφτουμε κατευθείαν στα δίχτυα της κακίας και της διεστραμμένης σκέψης, θαρρείς και ρουφάμε το δηλητήριο της πλάνης μαζί με το γάλα της παραμάνας μας. Κι όταν εκείνη μας παραδώσει στους γονείς μας και στη συνέχεια μας αναλάβουν οι δάσκαλοι, είναι τόσες οι πλάνες που μας μολύνουν, ώστε η αλήθεια δίνει τη θέση της στο ψεύδος, και η σοφία της φύσης υποχωρεί μπροστά στη δύναμη της προκατάληψης.
Ύστερα έρχονται οι ποιητές, οι οποίοι επαγγέλλονται ότι με τη διδασκαλία τους θα μας χαρίσουν ανυπέρβλητη μόρφωση και σοφία. Τους ακούμε λοιπόν, τους διαβάζουμε, τους αποστηθίζουμε, τους επιτρέπουμε να εντυπωθούν βαθιά στη σκέψη μας· αλλά, όταν φτάσει η ώρα για την κοινή γνώμη να παίξει τον ρόλο του μεγάλου δασκάλου και ο όχλος να δώσει το τελειωτικό χτύπημα –ο οποίος, σύσσωμος, ρέπει προς το κακό- τότε είναι ολοφάνερο πως η μόλυνση προχωρεί σε βάθος και οι σφαλερές αντιλήψεις μας αποξενώνουν τόσο πολύ από τη φύση, που φτάνουμε στο σημείο να νομίζουμε πως την τελευταία την καταλαβαίνουν καλύτερα όσοι έχουν πιστέψει ότι δεν υπάρχει υψηλότερη φιλοδοξία για τον άνθρωπο, ούτε ευγενέστερη επιδίωξη, ούτε μεγαλύτερη τιμή, από τα δημόσια αξιώματα, την αρχηγία του στρατού και τη λαϊκή αποδοχή.

Ενάντια στο τέρας της "Μηχανής"



Η "Μηχανή!" Πολυπλόκαμη, μεταλλική και παγωμένη, παρεισφρήσασα σε κάθε σάλεμα της ανθρώπινης υπόστασης, παγώνοντας οποιαδήποτε προοπτική αυτογνωσίας κι αυτο-επίγνωσης. Και αμείλικτη στο τίμημα που καλείσαι να πληρώσεις άπαξ κι εμπλέκεσαι στα γρανάζια-και πώς να μην εμπλακείς από τη στιγμή που γεννιέσαι και σε υποδέχεται μια σειρά από κωδικούς "ενσωμάτωσης" στα τεφτέρια και τις καταχωρήσεις της γήινης λογιστικής ψευδαίσθησης που αποκαλείται ως "θαύμα της ζωής"; Μέσα σε συνθήκες που μόνο θαύμα δεν θυμίζουν, πιότερο ομοιάζουν με κλουβιά ζωολογικού κήπου για δίποδα ζωντανά και ρωμαϊκές αρένες αρρωστημένης διασκέδασης των "πατρίκιων" μέσα σε έναν κόσμο πληβείων και συγχρόνως μονομάχων. Μέσα στην ατέρμονα ενεργοβόρα κίνηση των γραναζιών της-πόσοι δύνανται πραγματικά να της ξεφύγουν και πόση ενέργεια απαιτείται για την καθημερινή αποστασιοποίηση; Γινόμενοι όλοι μας σχεδόν, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε γιατί αυτό δεν βολεύει τα πολυπρόσωπα "εγώ" μας, κομμάτι της ίδιας της Μηχανής...

Της ανθρωποβόρας αυτής κατασκευής, που μεταλάσσεται από αιώνα σε αιώνα, υιοθετώντας νέες μορφές. Αλλά αναλλοίωτης βασικά στην ουσία του πυρήνα της (ποιοι στο διάβολο εμπνεύστηκαν πρωτογενώς την ιδέα και το σχεδιασμό της;)...

Γρανάζια...γρανάζια μέσα σε γρανάζια μέσα σε γρανάζια...

Lifestyle αυστηρώς άνεϋ ζώσας πνοής, σταρ σύστεμ που στερείται πάσας αισθητικής ουσίας, μαθήματα αποβλάκωσης και αυτοτροφοδοτούμενης αυτ-απάτης. Κοινωνική μηχανική, προπαγάνδα, μονόδρομοι, χρηματοπιστωτικοί και πολυεθνικοί εταιρικοί ολετήρες. Θρησκείες μίσους (κι ας επκαλούνται την αγάπη ως άλλοθι) και νοσηρών προκαταλήψεων, αναπόδεικτες θεωρίες ως δόγματα, βλαβερές για τη σωματική και ψυχική υγεία ιδεολογίες, σχεδιασμοί και πολιτικές και κρυφές ή προκλητικά φανερές ατζέντες που στερούν την αυτοτέλεια κι αυτενέργεια κι αυτονομία της ατομικής και συλλογικής ύπαρξης, μέσω "θεόπνευστων" και "φωτισμένων" κατευθυντήριων γραμμών. Αυτών όλων που αποστρέφονται κάθε αυθεντική έννοια, κάθε έμπνευση και ανεξαρτησία ανεμπόδιστης αληθινά έκφρασης, είτε ατομικού είτε αρμονικά συλλογικού πνεύματος.


ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ & ΤΩΡΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ





Είμαστε σαν τα ποτάμια. Λαμπεροί στην επιφάνεια σφύζουμε από ζωή αλλά βαθιά μέσα μας κυλούν πανίσχυρα, αόρατα ρεύματα ψυχικών αναμνήσεων και επιθυμιών. Είναι οι συναθροισμένες μνήμες όλων των γήινων ενσαρκώσεων που φέρει η ψυχή μας. Αυτές μας κάνουν να αγαπάμε ένα άτομο και να απεχθανόμαστε κάποιο άλλο. Να νιώθουμε υπέροχα συναισθήματα και δονήσεις με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο σε μια φάση της ζωής μας και σε κάποια άλλη φάση να νιώθουμε απαίσια και άβολα με το ίδιο εκείνο πρόσωπο. Τα πρότυπα και οι συνήθειες έχουν πάρει σχήμα και μορφή μέσα στην εσώτερη συνειδητότητά μας και αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα φερθούμε στους ανθρώπους γύρω μας.

Κάθε άτομο που βρίσκεται στον περίγυρο της παρούσας ζωής μας, βρισκόταν παρόμοια στον περίγυρο περασμένων ζωών μας. Οι γονείς, τ’ αδέλφια, οι σύντροφοι, τα παιδιά, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, τα αφεντικά, ακόμα και οι εχθροί μας άρχισαν να μοιράζονται τη ζωή μαζί μας πολύ πιο πριν από την παρούσα ζωή μας.
Τα αποτελέσματα εκείνων των περασμένων εμπειριών αντανακλώνται στις συνθήκες των σημερινών μας σχέσεων. Είναι επόμενο, οι δικές τους μνήμες των κοινών μας περασμένων εμπειριών να επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους προς εμάς, σήμερα.

Όμως οι επιρροές από τις δράσεις εκείνων των περασμένων ζωών δεν μας είναι ξεκάθαρες. Συχνά, εκείνοι με τους οποίους ζήσαμε πολλές καλές ζωές είναι οι ίδιοι με τους οποίους είχαμε και πολλά προβλήματα και διαφωνίες, ένα μείγμα από «καλό» και «κακό» κάρμα, δηλαδή. Πράγματι, είναι πολύ σπάνιο μια σχέση παρελθούσας ζωής να είναι καλή από όλες τις απόψεις. Οι θετικές πλευρές μιας περασμένης ζωής θα μας αποφέρουν μεγάλες χαρές και υποστήριξη στο παρόν, ενώ αντίθετα, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είχαμε φερθεί με αγάπη, θα γίνουν αφορμή για πόνο αλλά και για μάθηση (βελτίωση) των σχέσεών μας στην παρούσα ζωή. Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει αυτές τις επιρροές. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο συμπαντικός νόμος του Κάρμα μας φέρνει συνεχώς αντιμέτωπους με τη χρήση της ελεύθερης βούλησής μας κατά το παρελθόν. Έτσι, τα όσα κάναμε στις άλλες ψυχές (ανθρώπους) και τα όσα έκαναν οι άλλες ψυχές σε εμάς φαίνονται στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε με τις σχέσεις μας σε τούτη τη ζωή.

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους



Κάθε μουσική νότα είναι μια σύνθεση από αρμονικές δονήσεις, που εξαρτώνται από το αν θα μπορέσουν να συνυπάρξουν με τις γειτονικές. Η έλλειψη συνύπαρξης προκαλεί τη «φάλτσα» νότα, τη λανθασμένη νότα που δεν ακούγεται ευχάριστα. Οι μουσικοί αγωνίζονται να βγάλουν νότες ευχάριστες.
Όπως στη μουσική το ίδιο και με τα χρώματα, γιατί τα χρώματα είναι και αυτά δονήσεις, αν και σε λίγο διαφορετικό μέρος του φάσματος της ανθρώπινης αντίληψης!
Μπορεί κανείς να έχει στην αύρα του καθαρά χρώματα που τον ευχαριστούν και τον ανυψώνουν. Ή μπορεί να έχει χρώματα που ταράζουν, που σπάνε τα νεύρα. Στην ανθρώπινη αύρα υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα. Θα ήταν παράλογο να αναφερθούμε στις αμέτρητες αποχρώσεις των χρωμάτων της αύρας. Ας καταπιαστούμε με τα πιο κοινά, τα πιο δυνατά χρώματα.

ΚΟΚΚΙΝΟ: Το ωραίο κόκκινο δείχνει σπουδαία δύναμη. Καλοί στρατηγοί και ηγέτες λαών έχουν πολύ καθαρό κόκκινο στην αύρα τους. Ένα ιδιαίτερα καθαρό κόκκινο με καθαρό κίτρινο στις άκρες, δείχνει άνθρωπο που είναι «Σταυροφόρος», άνθρωπο που μοχθεί πάντοτε να βοηθήσει τους άλλους. ΜΗΝ κάνετε σύγχυση με τον πολυπράγμονα· εκείνου το ‘κόκκινο’ θα ήταν «καφέ»! Καθαρές κόκκινες αναλαμπές που εκπορεύονται από τη θέση ενός οργάνου, δείχνουν ότι το όργανο λειτουργεί πολύ καλά. Μερικοί παγκόσμιοι ηγέτες έχουν πολύ καθαρό κόκκινο στην κατασκευή τους, αλλά που σε πάρα πολλές περιπτώσεις μολύνεται με ταπεινές αποχρώσεις.
Ένα κόκκινο άσχημο, θολό και σκοτεινό δείχνει κακή ή ανήθικη διάθεση. Ο άνθρωπος αυτός είναι αναξιόπιστος, καυγατζής, προδοτικός και ιδιοτελής. Τα σκοτεινά, αμετάβλητα κόκκινα, δείχνουν άτομα νευρικά. Ένας άνθρωπος με «κακό» κόκκινο μπορεί να είναι σωματικά δυνατός. Δυστυχώς, όμως, θα είναι δυνατός και στις άδικες πράξεις. Κόκκινο σκοτεινό προς το καφετί που πάλλεται αργά πάνω από τη θέση ενός οργάνου δείχνει την ύπαρξη καρκίνου. Η αύρα δείχνει τι αρρώστιες πρόκειται να βασανίσουν το κορμί αργότερα, εκτός αν γίνει θεραπεία.

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;



Το κείμενο που ακολουθεί βρίσκεται στο βιβλίοΣυζήτηση με το Θεό-3 του Νηλ Ουώλς.

"Νομίζεις ότι μόνο και μόνο επειδή πεθαίνετε, σταματάτε να δημιουργείτε;
Δεν ξέρω. Γι' αυτό σε ρωτάω.
Έχεις δίκιο. Όταν πεθαίνεις, δεν παύεις να δημιουργείς. Το καταλαβαίνεις αυτό;
Ναι.
Ωραία. Ο λόγος τώρα που δεν παύεις να δημιουργείς όταν πεθαίνεις είναι ότι δεν πεθαίνεις ποτέ. Δεν μπορείς να πεθάνεις γιατί είσαι η ίδια η ζωή. Και η ζωή δεν μπορεί ναμην είναι ζωή. Επομένως, δεν μπορείς να πεθάνεις. Έτσι, τη στιγμή του θανάτου σου, αυτό που γίνεται είναι... ότι συνεχίζεις να ζεις. 
Γι' αυτό πάρα πολλοί άνθρωποι, όταν "πεθαίνουν", δεν το πιστεύουν, επειδή δε βιώνουν ότι είναι νεκροί. Αντίθετα, αισθάνονται (επειδή είναι) πάρα πολύ ζωντανοί. Υπάρχει λοιπόν κάποια σύγχυση σ' αυτούς. Ο Εαυτός μπορεί να βλέπει το σώμα να κείτεται εκεί, σωριασμένο, χωρίς να κουνιέται, κι όμως ο Εαυτός κινείται ξαφνικά σε όλο το χώρο. Συχνά, έχει την εμπειρία ότι κυριολεκτικά πετάει γύρω-γύρω στο δωμάτιο και ύστερα ότι βρίσκεται παντού στο χώρο, ταυτόχρονα. Και όταν επιθυμεί να δει κάτι από κάποια συγκεκριμένη οπτική γωνία, βρίσκεται ξαφνικά να βιώνει αυτό ακριβώς. 
Αν η ψυχή (το όνομα που θα δίνουμε τώρα στον Εαυτό) αναρωτηθεί: "Μα τι γίνεται; Γιατί δεν κουνιέται το σώμα μου;" θα βρεθεί ακριβώς εκεί, να αιωρείται πάνω από το σώμα, παρακολουθώντας την ακινησία του με περιέργεια. 
Αν κάποιος μπει στο δωμάτιο και η ψυχή σκεφτεί: "Ποιος είναι αυτός;" αμέσως η ψυχή θα βρεθεί μπροστά ή δίπλα σ' εκείνο το πρόσωπο.

Θηλυκό…


Αδελφότητες

Η Γυναίκα, ή μάλλον το Θηλυκό, πρέπει να είναι μια Τριπλή Θεά:
Αφροδίτη, για το Κάλλος…
Αθηνά, για την Γνώση…
Αρτέμιδα, για να μετέχει της Εξέλιξης του Ανδρός…

«Χρώμα και Φως»


ΚαζαντζάκηςΗ ψυχική μας διάθεση επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε την Πραγματικότητα γύρω μας.
Και αντίστροφα… ο τρόπος διαμόρφωσης της Πραγματικότητας γύρω μας επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση.
Αν όλα μέσα μας φαντάζουν «μαύρα», το κόλπο για να δώσουμε Φως στον εαυτό μας είναι να βάλουμε γύρω μας Χρώμα, τρέφοντας έτσι την Όραση με φως και την Διόραση με οπτικά «κλειδιά» «ξεκλειδώματος» των Πυλών της Συνείδησης.
Και κάπως έτσι «δουλεύει» η Μαγεία…
Με απλά, μικρά, καθημερινά πράγματα που κάνουν την Διαφορά…

Όταν ο καιρός επηρεάζει την ψυχολογία μας



Όλες οι εποχές του χρόνου είναι όμορφες, έτσι δεν είναι; Η καθεμία έχει τη χάρη της κι οι απόψεις για την ποια προτιμά ο καθένας διίστανται. Υπάρχει όμως μια κατηγορία ανθρώπων, που απεχθάνεται το χειμώνα. Όχι επειδή κρυώνει ή δεν πάει πια στην παραλία, αλλά επειδή ο χειμώνας αντιπροσωπεύει μια εποχή βαθιά κατάθλιψης, ματαιότητας, έλλειψης όρεξης για τη ζωή, λήθαργου και απομόνωσης.
Στην Ψυχιατρική αυτή η κατάσταση έχει χαρακτηριστεί από τη δεκαετία του '80, ως εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (Seasonal Affective Disorder -SAD). Η διαταραχή είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους όταν ο Ιπποκράτης έγραψε στον 5ο αιώνα π.Χ «Αυτού του τύπου οι διαταραχές που εμφανίζονται μόνο το χειμώνα, πρέπει να εξαφανίζονται το καλοκαίρι. Ο γιατρός θα πρέπει να τις θεραπεύει με την πεποίθηση ότι η κάθε μια από αυτές έχει τόση ισχυρή επίδραση στο σώμα σύμφωνα με την εποχή που ο καθένας νιώθει πιο άνετα.»
Σε χώρες όπου οι χειμερινοί μήνες χαρακτηρίζονται από λιγοστές ώρες ηλιακού φωτός, πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν μια βαθιά κατάθλιψη σαν αποτέλεσμα της μειωμένης έντασης του φωτός. Στη Σουηδία, όπου κυριαρχεί ένα εξάμηνο μειωμένου ηλιακού φωτός στις βόρειες περιοχές της χώρας, τα ποσοστά αυτοκτονίας είναι τα υψηλότερα στον κόσμο.

Η ΓΕΝΕΤΙΣΤΡΙΑ ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΩΠΕΣ


Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
Η αποκωδικοποίηση της Ομηρικής Οδύσσειας.
βιβλίο Βήτα
Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος
Στιχος β19 της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στιχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
β19[2]
5346[9]= τον δ’αγριος εκτανε Κυκλωψ εν σπηι γλαφυρω .
[αυτόν σκότωσε ο φοβερός Κύκλωπας μέσα σε κοίλη σπηλιά]
Ερμηνεία του στιχου β19 σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.
Η ΓΕΝΕΤΙΣΤΡΙΑ ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΩΠΕΣ
Η απόφαση των Ελλήνων αθανάτων μετά από πρόταση της θεάς Αθηνάς, υπεύθυνης εποικισμού του γαλαξία Αργου με την βίο-νάνο-έλικα του ΔΙΑ, ήταν αυτή που έβαλε τέρμα στην δημιουργία ,αφενός μεν των ερπετοειδών, αφετέρου δε των Κυκλώπων στη ΓΗ.
Ο Όμηρος μας ενημερώνει ,πως το εξωγήινο ον, βασιλέας της Νότιας σπείρας του Αργου Ωρίωνας, με το όνομα Αντι-φος, αφανίζεται εξ αιτίας και της δημιουργίας Κυκλώπων στη ΓΗ.
Μαθαίνουμε ότι, το φοβερό τέρας Κύκλωπας, έχει κυκλικό* γενετικό κωδικα – ψυχή και πως είναι άγιο δημιούργημα του γενετικού κωδικα του ΔΙΑ .
* το ανθρώπινο γονιδιωμα είναι γραμμικό μέσα στα μιτοχόνδρια και αντίστοιχα κυκλικό μέσα στον πυρήνα των εγκεφαλικών μας κυττάρων, όπου και η έδρα του θεού μέσα μας.
Όλα τα όντα της ελληνικής διπλής βίο-νάνο-έλικας του ΔΙΑ είναι άγια. Η δημιουργία του άγιου τέρατος με το όνομα Κύκλωπας, είναι αυτή που βάζει τέλος στην βασιλεία του Αντιφου στη ΓΗ. Η γενετίστρια των Ελλήνων αθανάτων Καλυψώ , τερματίζει την λειτουργία του γενετικού εργαστηριού των Σκύλων του Σείριου, που είχε στηθεί στο νησι της Κύπρου και θανατώνει όλους τους υπάρχοντες Κύκλωπες.
Τεράστιο ποιοτικό άλμα, για την Γήινη ανθρώπινη κοινότητα, θα αποτελέσει η έρευνα – μελέτη της Ελληνικής διπλής βίο-νάνο-έλικας μέσα στο θαλάσσιο περιβάλλον της στον πυρήνα των εγκεφαλικών μας κυττάρων.

9/11 : Δεν κτυπήθηκε από αεροπλάνο το Πεντάγωνο, αλλά από βλήμα cruise anti-ship

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
Μια ειδική ομάδα πεζοναυτών του ναυτικού των ΗΠΑ ήταν επιφορτισμένη με την επίβλεψη της εφαρμογής του Νόμου NESARA τον Σεπτέμβριο του 2001, αλλά η κυβέρνηση Μπους του νεώτερου οργάνωσε το χαζαρικό κτύπημα στους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ματαιώνοντας την εφαρμογή του Νόμου.
884785fab446
Η ομάδα των Πεζοναυτών που χειριζόταν τα σχέδια υλοποίησης του Νόμου είχε τα γραφεία της στο Πεντάγωνο, όταν χτυπήθηκε από ένα βλήμα cruise anti-ship, σχεδιασμένο να κτυπά ακριβώς την ίσαλο γραμμή του πλοίου και να διεισδύει στον κινητήρα πριν να εκραγεί. 

Τι κάνουμε με τις απογοητεύσεις μας;



Όταν η αναπόφευκτη απογοήτευση έλθει στον δρόμο μας, είναι εύκολο να θρηνήσουμε το θάνατο αυτού που θέλαμε, και να ακινητοποιηθούμε, παγιδευμένοι σε αισθήματα απόρριψης, χαμηλής αυτοεκτίμησης, απελπισίας, και φόβου για το τι θα επακολουθήσει. 
Μερικές φορές γινόμαστε τόσο αμετακίνητοι σε αυτό για το οποίο προσπαθούμε, που όταν αυτό δεν συμβεί, νιώθουμε λες και ο κόσμος μας γκρεμίζεται. 
Η απογοήτευση μπορεί να μας κυριεύσει – και τώρα τι γίνεται;
Για να βγούμε από αυτόν τον βάλτο και να αποφευχθεί η περαιτέρω απογοήτευση, η οποία προέρχεται από μια υπερβολική προσκόλληση σε ένα στόχο, θα πρέπει να ευθυγραμμίσουμε τα συναισθήματά μας με τις επιθυμίες μας αντί για κάτι συγκεκριμένο. 

Τι προκαλεί ευαισθησία στα δόντια και πώς θεραπεύεται;

sensitive-teeth

Όταν τα δόντια σας είναι ευαίσθητα, δραστηριότητες όπως το βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος, το φαγητό, το ποτό μπορεί να προκαλέσουν απότομο, παροδικό πόνο στα δόντια σας.

Τα ευαίσθητα δόντια είναι συνήθως αποτέλεσμα του φθαρμένου σμάλτου των δοντιών ή των εκτεθειμένων ριζών των δοντιών. Μερικές φορές, εντούτοις, η δυσφορία των δοντιών προκαλείται από άλλους παράγοντες, όπως μία κοιλότητα (κουφάλα), ένα ραγισμένο δόντι, ή η παρενέργεια μιας οδοντιατρικής διαδικασίας, όπως η λεύκανση.
Εάν ανησυχείτε για τα ευαίσθητα δόντια σας, ξεκινήστε με την επίσκεψη στον οδοντίατρό σας. Αυτός μπορεί να εντοπίσει ή να αποκλείσει τυχόν υποκείμενες αιτίες του πόνου των δοντιών σας.
Ανάλογα με τις περιστάσεις, ο οδοντίατρός σας μπορεί να συστήσει:
Ειδική οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια. Μετά από αρκετές χρήσεις οδοντόκρεμας ειδικής για ευαίσθητα δόντια, μπορεί να μπλοκαριστεί ο πόνος που συνδέεται με τα ευαίσθητα δόντια.

Θα αποφασίσετε να κάνετε δίαιτα ή να αλλάξετε τρόπο ζωής;

diet

«Θα ξεκινήσω δίαιτα από Δευτέρα». Πόσες φορές δεν έχουμε πει ή δεν έχουμε ακούσει αυτά τα λόγια; Τόσες που τείνει να καταντήσει γραφικό και να αντιμετωπίζεται από πολλούς με μια διάθεση ιλαρότητας.


Τι σημαίνουν, όμως, αυτά τα λόγια; Για τους περισσότερους από εμάς, σημαίνουν μια χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας θα υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε βασανιστήρια, ώστε να χάσουμε μερικά κιλά. Τελικά κουραζόμαστε από αυτό το βασανιστήριο και είτε πιο γρήγορα, είτε πιο αργά επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες και παίρνουμε όσα κιλά χάσαμε και πάλι πίσω. Κάποιες φορές μπορεί να πάρουμε και περισσότερα.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως το κλειδί για να φτάσουν στο ιδανικό βάρος και να είναι υγιείς, είναι να σταματήσουν να τρώνε. Θα παραλείψουν, λοιπόν, το πρωινό, θα φάνε ένα πακέτο κράκερς για μεσημεριανό και στη συνέχεια ένα ελαφρύ γεύμα το βράδυ. Χάνουν έτσι το βάρος μόνο και μόνο για να το πάρουν πίσω όταν αποφασίσουν να «φάνε» ξανά. Πρόκειται για μια νοσηρή πρακτική, η οποία έχει αποδειχθεί ότι δεν λειτουργεί σε μακροπρόθεσμη βάση.
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που παίρνουν μέρος σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και έχουν αλλάξει ριζικά οι ίδιοι. Προγραμματίζουν τα γεύματά τους, έχουν συνδέσει την σωστή διατροφή με σωματική δραστηριότητα, χάνουν βάρος και καταφέρνουν να το κρατήσουν μακριά.

Υπάρχουν εκατομμύρια παραπλανημένοι άνθρωποι που προσπαθούν να εξαλείψουν τη σκέψη



Εάν ένα άτομο μελετήσει το νου του προσεκτικά, θα παρατηρήσει μια αδιάκοπη ροή σκέψεων. Κανείς δεν έχει υπάρξει ποτέ που να μην έχει μια σταθερή ροή σκέψεων. Αν σταματήσει να σκέφτεται, τότε θα γίνει κατατονικός. 

Ποιος εφηύρε αυτή τη θεωρία ότι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, να σταματήσουμε να θυμόμαστε, και να σταματήσουμε να προγραμματίζουμε; 

Ποτέ δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτο έγκυρο πνευματικό μονοπάτι, είτε της Ανατολής ή της Δύσης. 

Νομίζω ότι αυτή η νέα θεωρία προέρχεται από τη CIA, η οποία δημιουργεί, επίσης, χιλιάδες πλαστά αποσπάσματα από το Βούδα, τον Ρουμί και τον Λάο Τσε, και τα διαδίδει στα social media. 

Ο στόχος, όπως φαίνεται, είναι να κάνει ζόμπι την ανθρώπινη φυλή. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα