Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Υπάρχουν Έλληνες που χαίρονται με την καταστροφή της Ελλάδας

greece
Δεν ξέρω ποιος έκανε την υποκλοπή των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου, ούτε ποιος τις έστειλε στο Wikileaks. Ξέρω πως αυτή η διαρροή θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη για την Ελλάδα.
Ναι, ξέρουμε πώς διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις και ξέρουμε τον κυνισμό των στελεχών του ΔΝΤ και των «εταίρων» μας.
Αλλά με τη δημοσίευση των συνομιλιών από το Wikileaks, το έμαθαν όλοι οι πολίτες του πλανήτη. Όχι σαν υποψία ή σαν φήμη αλλά σαν είδηση. Διάβασαν τις πραγματικές συνομιλίες.
Αν η υποκλοπή έγινε από Έλληνες, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτή ήταν μια πατριωτική πράξη.
Βέβαια, δεν αποκλείεται η υποκλοπή να μην έγινε από Έλληνες, αφού το Brexit -στο οποίο αναφέρονται στη συνομιλία τους ο Τόμσεν και η Βελκουλέσκου- είναι σημαντικότερο θέμα από την Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, η διαρροή των συνομιλιών ήταν θετική για την Ελλάδα.
Από την ώρα που έγινε η διαρροή των συνομιλιών, στην Ελλάδα συμβαίνει για μια ακόμα φορά ο παραλογισμός.
Αντί να μείνουν όλοι στην ουσία των συνομιλιών που διέρρευσαν, άρχισε ένα αστυνομικό θρίλερ για το ποιος έκανε τις υποκλοπές.
Χεστήκαμε για το ποιος έκανε τις υποκλοπές.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν από έξι χρόνια και διαλύεται μέρα με τη μέρα. Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο.
Βλέπω πολλούς Έλληνες να χαίρονται για την προσβλητική επιστολή που έστειλε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον Αλέξη Τσίπρα.
Μα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Λαγκάρντ είναι η διευθύντρια του ΔΝΤ, δεν είναι μια τύπισσα που γράφει την γνώμη της στη σελίδα της στο Facebook. Έχουν και οι δυο θεσμικούς ρόλους.
Έχω γράψει πολλές φορές πως θεωρώ τον Τσίπρα πολιτικό απατεώνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δικαιώσω την Λαγκάρντ και θα πάρω το μέρος της, λες και είναι καμιά αθώα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ


Το κείμενο αυτό είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Wellth: Πώς έμαθα να οικοδομώ μια ζωή, όχι ένα βιογραφικό σημείωμα» από τον ιδρυτή μας και Διευθύνοντα Σύμβουλο Jason Wachob, ένα καθοδηγητικό απομνημόνευμα που επαναπροσδιορίζει την επιτυχή διαβίωση και προσφέρει στους αναγνώστες ένα νέο νόμισμα στην ζωή.
Πρώτα απ 'όλα, δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να καταφέρεις κάτι μεγάλο. Δεν μπορείς να κτυπήσεις τα χέρια σου και να εμφανιστεί μπροστά σου.
Το πρόβλημά μου με πολλούς γκουρού αυτο-βοήθειας είναι ότι προωθούν ένα μήνυμα που αφορά το δικαίωμα. Ναι, πιστεύω πραγματικά ότι όλοι αξίζουν μια υπέροχη ζωή, μια ζωή γεμάτη με ευτυχία, υγεία, και αφθονία. Αλλά πιστεύω επίσης ότι αυτή είναι μια διαδικασία που αποτελείται από τρία μέρη: να πιστεύεις, να βλέπεις και να κάνεις.
Το πρώτο βήμα είναι να πιστεύεις. Θα πρέπει να πιστέψεις, αλλιώς δεν θα καταφέρεις τίποτα. Αν δεν πιστέψεις ότι θα βρεις τον σύντροφο της ψυχής σου, ότι θα πάρεις αυτήν την αύξηση, ή θα χάσεις αυτό το βάρος, τότε έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει. Δεν θα συμβεί. Τελεία και παύλα.
Έχω την τάση να κάνω μεγάλα σχέδια και πιστεύω ότι μεγάλα πράγματα μπορούν να συμβούν. Για παράδειγμα, όταν το mindbodygreen ξεκίνησε από το μικροσκοπικό μας διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, εγώ οραματίστηκα να γίνει ένα ισχυρό εμπορικό σήμα των μέσων ενημέρωσης που θα κάνει την ευεξία προσιτή στις μάζες. Πάντα πίστευα στον εαυτό μου, και πιστεύω επίσης ότι ο καθένας μπορεί να επιτύχει κάτι που βάζει στο μυαλό του.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!


839B969ADF4927A54380FBEADDA11F74Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το είδαμε και αυτό. Τα περίφημα ΜΑΤ να χτυπούν αλύπητα και αδίστακτα γυναικόπαιδα και άλλους που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τα ίδια τους τα σπίτια.
Αν μετά από αυτό δεν παραιτηθεί ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως τότε ο καθένας έχει πλέον το δικαίωμα να υπερασπίζεται την ύπαρξη του όπως αυτός κρίνει. Το σύνταγμα μας δίνει αυτό το δικαίωμα.
Επί μήνες προειδοποιούσαμε για το τι έρχεται. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε!
Αυτό το βίντεο θα πρέπει να το δουν όλοι οι Έλληνες για να καταλάβουμε επιτέλους που ζούμε.

Η παλέτα του εσωτερικού σου καλλιτέχνη


Ο εσωτερικός μας εαυτός είναι ένας δημιουργός. Ένας δημιουργός που εκείνος επιλέγει να συνδυάσει τα χρώματα και τον ήχο για να φτιάξει τα δικά του αυθεντικά δημιουργήματα. Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του μία καλλιτεχνική «φλέβα». Αυτή η φλέβα είναι γαλαζοαίματη, δηλαδή βασιλική και περιμένει να αναπτυχθεί μέσα από αυτόν τον δρόμο.

Ο εσωτερικός μας βασιλικός καλλιτέχνης λοιπόν στηρίζεται στους δρόμους του 7 βασικά χρώματα που βρίσκονται στην παλέτα του Θεού, μέσα από το ουράνιο τόξο και στις 7 νότες της μουσικής για να μας δώσουν τον αυθεντικό μας ήχο. Η μουσική – ρυθμός- ήχος παράλληλα έχουν και τον χρόνο- τέμπο ως οδηγό. Άλλοτε θα είναι γρήγορο, άλλοτε αργό, άλλοτε δυνατό και άλλοτε ήρεμο. Σε μία μελωδία υπάρχουν όλες οι νότες συνδυαζόμενες με τον χρόνο- τέμπο.
Ο εσωτερικός μας καλλιτέχνης, περιμένει με υπομονή να του δώσουμε το πινέλο και την μπαγκέτα του μαέστρου για να θριαμβεύσει μέσα από την δική του δημιουργία. Να μπορέσει να δημιουργήσει έναν μοναδικό χρωματικό και μελωδικό πίνακα. Κάθε χρώμα και μία νότα. Κάθε νότα και μία δόνηση. Οι δονήσεις αυτές ανάλογα με τη συχνότητά τους φέρνουν το σώμα σε αρμονία και η αρμονία αυτή ανοίγει τα φτερά της ψυχής.

ΟΗΕ: «Η Ατζέντα 2030 είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική χειραφέτηση όλων των μεταναστών» | Ατζέντα 21




Eίναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα δεν αποφασίσουν, εκτελούν εντολές. Αποφασίζει η παγκόσμια οικονομική ελίτ και ο ΟΗΕ, όπως έχει ομολογήσει και μέγας Ζ. Μπρεζίνσκι, είναι το επίσημο όργανο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, προς το παρόν…

Οι αποφάσεις παίρνονται στα διάφορα Fora και Λέσχες, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Λέσχη Μπίλντερμεργκ και Τριημερής Επιτροπή κι από κει και πέρα στέλνονται για πολιτικές αποφάσεις και εφαρμογές στον ΟΗΕ και για οικονομικές στο ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ κλπ
Οι ελεγχόμενες ολόδικες τους ΜΚΟ είναι για να περνάνε τη γραμμή παράλληλα με τις κυβερνήσεις, να κάνουν “τοπικό” έργο και να καμώνονται ότι εκπροσωπούν τη φωνή του λαού.
Έτσι, για να μην χολοσκάτε τι μας έλαχε στην Ελλάδα με τους μετανάστες, για να μην σας παραμυθιάζουν ότι είναι θέμα αυτού ή του άλλου κόμματος, καλό είναι να ξέρετε ότι αυτό που συμβαίνει με τις μετακινήσεις πληθυσμών σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι καθαρά απόφαση της ελίτ, για οικονομικούς λόγους και όχι μόνο.
Ομιλία της Lakshmi Puri, υπεύθυνη για θέματα γυναικών στον ΟΗΕ  στηρίζει απόλυτα την παγκόσμια μεταναστευτική πολιτική που επιδιώκει να καθιερώσει ένα ενιαίο πολυπολιτισμικό μοντέλο σε κάθε έθνος, ακόμα και να αφαιρέσει τα εθνικά σύνορα συνολικά. Η πολυ-πολιτισμική κοινωνία είναι απαραίτητη για την 2030 Ατζέντα, που έχει μπει ως χρονικός στόχος υλοποίησης όλων αυτών που προτάσσει η Ατζέντα 21, δηλαδή η Ατζέντα του 21 αιώνα.

Tα τρικ που μας ωθούν να αγοράσουμε

Ήξερες πως υπάρχουν ειδικά «κόλπα» στη διαμόρφωση χώρου ενός μαγαζιού, κόλπα που σε κάνουν να ξοδεύεις αλόγιστα;  

post-feature-image


Μπορεί να σου φαίνεται ρεαλιστικό, μπορεί να σου φαίνεται συνομωσιολογία σαν αυτή με τα σατανιστικά μηνύματα αν παίξεις έναν δίσκο ανάποδα, μπορεί και να βρήκες την τέλεια δικαιολογία για τις φορές που χαλάς όλο σου τον (μειωμένο) μισθό σε καλούδια, και ζητάς δανεικά από το αγόρι σου για να περάσεις τον μήνα: δεν ευθύνεσαι απόλυτα για όσα ξοδεύεις σε ρούχα, αφού υπάρχουν ειδικά trick για να σε παρασύρουν στη σπατάλη. 

 Τα κολπάκια που έχουν ως στόχο το πορτοφόλι σου θα μπορούσαν να παραλληλιστούν με ένα προσανατολισμένο στη μόδα και την εμπορικότητα (… αντί για την καλοτυχία) φενγκ σούι.

Τη στιγμή που μπαίνεις σε ένα μαγαζί, και εκεί που με το φτωχό μυαλό σου νομίζεις πως κάνεις μια βόλτα για να ρίξεις μια ματιά χωρίς πρόθεση να αγοράσεις επειδή «δεν χρειάζεσαι τίποτα», οι εμπνευστές της τοποθέτησης τον προϊόντων στον χώρο γελάνε μέσα από τα μουστάκια τους

Αυτοί ξέρουν καλύτερα. Εσύ θα αφήσεις το ρευστό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου απενεργοποιούν τον συναγερμό σε μια στίβα πράγματα αναλογίσου υπό τους ήχους της ταμειακής:συνέβαινε κάτι από τα παρακάτω;  

-Τα μανό, τα μπιζουδάκια, γενικά τα αξεσουάρ, ήταν τοποθετημένα ανάμεσα στα ρούχα και όχι σε ειδικά stands μόνα τους; 
Αν ναι, σου έβαλαν υποσυνείδητα την ιδέα να τα συνδυάσεις νοερά, και το σύνολο που οραματίστηκες σου καλάρεσε και ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ. 

 -Άλλος λόγος που ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα τοποθετούνται μαζί, είναι για να αναγνωρίσεις και να εκτιμήσεις πόση ποικιλία έχει το κατάστημα, να πεις με το μυαλό σου «ααα μπράβο, εδώ είμαστε» και να περάσεις περισσότερη ώρα μέσα, με πιθανή συνέπεια τις περισσότερες αγορές. 

Τα σημάδια που αποδεικνύουν πως έχετε καρμική σχέση

Τα σημάδια που αποδεικνύουν πως έχετε καρμική σχέση
Νομίζεις ότι βρήκες τον άντρα των ονείρων σου…
Όμως αυτό που σε ταλαιπωρεί είναι αν όντως ο άντρας αυτός θα σε εξιτάρει και σε 10 μήνες, σε 5 χρόνια ή σε μια εικοσαετία. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα, τις πιο τρανταχτές ενδείξεις πως μάλλον ήταν γραφτό να σμίξετε τα δυο σας…
1. Του εκμυστηρεύεσαι πράγματα που δεν έχεις πει σε κανένα άλλο: Εννοείται πως σκοπός δεν είναι να τον πρήξεις με άσχετες λεπτομέρειες της ζωής σου (πόσα μπάνια έκανες τα καλοκαίρια ή πως σου άρεσε να φτιάχνεις τα μαλλιά σου μικρή) αλλά να του μιλήσεις απλά και ειλικρινά για όλα εκείνα που σημάδεψαν τη ζωή σου (μια απώλεια αγαπημένου προσώπου, μια σοβαρή ασθένεια). Αυτή η άμεση εξομολόγηση σημαίνει πως το άτομο αυτό σου αποπνέει εμπιστοσύνη που είναι σημαντικός παράγοντας για μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση ζωής.
2. Τον αφήνεις να σε δει σε στιγμές αδυναμίας: Είναι πολύ εύκολο να έχεις κάποιον στη ζωή σου όταν όλα πηγαίνουν ιδανικά. Έλα όμως που σε στιγμές αδυναμίας δεν θέλουμε να μας βλέπει έτσι το άλλο μας μισό. Αν γνωρίσεις έναν άντρα που δεν σε νοιάζει αν θα σε δει άβαφη και χωρίς φρύδι το πρωί που ξυπνάς ή μέσα στη μαύρη απόγνωση μετά από μια απόλυση, τότε μάλλον βρήκες το άλλο σου μισό!
3. Τον σέβεσαι, τον θαυμάζεις και τον έχεις ψηλά: Ο άνθρωπος αυτός σου αποπνέει σεβασμό και αυτός είναι ισχυρός παράγοντας για μια σχέση ζωής. Συνήθως, στην καθημερινή ζωή υπάρχουν πράγματα που μας εκνευρίζουν στον άλλο, αλλά έρχονται στιγμές που τίποτα μα τίποτα όμως δε μας ενοχλεί. Μπορεί να είσαι περήφανη για εκείνον που είναι δύο μέτρα ή που είναι άψογος επαγγελματίας ή που απλά σε προσέχει όσο τίποτα!

Σπιτική συνταγή κατά της κυτταρίτιδας

Σπιτική συνταγή κατά της κυτταρίτιδας

Σπιτική συνταγή κατά της κυτταρίτιδας

Η ωραιότερη, η λεπτότερη, η πιο προσεκτική με τη διατροφή της γυναίκα, κάποτε θα αντικρίσει τις μικρές λακκούβες τις κυτταρίτιδας στους γλουτούς ή/και τους μηρούς. Το Aμερικάνικο Εlle, παρουσιάζει μια σπιτική συνταγή που, με καθημερινή χρήση, υπόσχεται να βελτιώσει την εικόνα των ποδιών σας μετά από ένα μήνα εφαρμογής. Η γυναικεία μάστιγα, για να αντιμετωπιστεί σωστά και αποτελεσματικά, χρειάζεται ταυτόχρονα και ισορροπημένη διατροφή (όχι αναψυκτικά, όχι συντηρητικά, όχι γλυκά) και στοιχειώδη καθημερινή άσκηση.

Τι θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο γαλλικό καφέ
6 κ.γλ.λάδι καρύδας *
3 κ.γλ. χοντρό αλάτι ή, εναλλακτικά, ζάχαρη
1 άδειο βάζο
Προαιρετικά: 1 βούρτσα για το δέρμα

Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά!

eb56942ed1c

Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά!

Έχετε βάλει στόχο να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι; Μάθετε ποιες είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε!
Το λίπος στην κοιλιά δεν μας χαλάει μόνο την εμφάνιση, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας, καθώς βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα. Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά έχει συνδεθεί άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και Αλτσχάιμερ.
Το σημείο στο οποίο αποθηκεύεται η περίσσεια ενέργεια ως λίπος στο σώμα μας εξαρτάται από τις ορμόνες που παράγει ο οργανισμός μας. Ορισμένες τροφές πυροδοτούν τις ορμονικές διεργασίες που οδηγούν στη συσσώρευση λίπους συγκεκριμένα στην κοιλιά αντί για κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Στη διαπίστωση αυτή βασίζεται η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά του David Zinczenko, η οποία είναι βασισμένη σε επιστημονικά ευρήματα από το χώρο της Διατροφικής Γενετικής (Διατροφογενομική).
Δείτε ποιες τροφές προτείνει ο ειδικός να απαρνηθείτε εάν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

Ποιες γυναικείες κουβέντες χρειάζονται… μετάφραση;



Αυτά που λένε οι γυναίκες τα εννοούν ή άλλα ξεστομίζουν και άλλα υπονοούν; Καταδυόμαστε στον κώδικα της γυναικείας συμπεριφοράς προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη…
Τι λένε και τι (ίσως) εννοούν:
Καλά: Είναι η λέξη που χρησιμοποιούν πάντα οι γυναίκες για να κλείσουν μια συζήτηση, όταν θεωρούν ότι εκείνες έχουν δίκιο, ενώ εσύ οφείλεις να σιωπήσεις.
Τίποτα: Σημαίνει «κάτι», ειδικά αν την έχεις ρωτήσει τι έχει, τι της συμβαίνει, τι την πείραξε. Άρα, πρέπει να παραμείνεις σε διαρκή εγρήγορση, γιατί έρχεται καταιγίδα.
Σε πέντε λεπτά: Αν το λέει καθώς ντύνεται, εννοεί μισή ώρα. Αν πρόκειται για την προθεσμία που σου δίνει για να αλλάξεις κανάλι στην τηλεόραση ή να κλείσεις τον υπολογιστή, εννοεί ακριβώς 2 λεπτά.
Εντάξει: Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από αυτή την απάντηση: Σημαίνει ότι αναδιπλώνεται ζητώντας λίγο χρόνο για να σκεφτεί το πότε και το πώς θα σε κάνει να πληρώσεις γι΄ αυτό που της έκανες.

Ποιοι μαγικοί σπόροι… ξεκλειδώνουν μυστικά αντιγήρανσης;



Στις Χίλιες και Μία Νύχτες η μαγική φράση «Άνοιξε, σουσάμι» ήταν αρκετή για να ανοίξει η είσοδος της σπηλιάς για τον Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες. Πίσω από τις μυστικές δυνάμεις του σουσαμιού κάποιοι ισχυρίζονται ότι κρύβεται ο ήχος (κροτάλισμα) που κάνουν οι σπόροι του καθώς ωριμάζουν και απελευθερώνονται από τον λοβό του φυτού, ήχος που, όπως λέγεται, θυμίζει… κλειδαριά που ανοίγει.

Με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το σουσάμι (σήσαμον) είναι ένα φυτό με μοβ άνθη, που καλλιεργείται από την αρχαιότητα. Οι σπόροι του έχουν 50 έως 60% λιπαρό έλαιο που περιέχει λιγνάνες (όπως σησαμίνη και σησαμολίνη), από όπου προκύπτουν σημαντικότατες αντιοξειδωτικές φαινόλες (σησαμόλη, σησαμινόλη). Οι λιγνάνες κατατάσσονται στα φυτοοιστρογόνα που παρουσιάζουν αντικαρκινικές ιδιότητες δρώντας ιδιαίτερα κατά του καρκίνου του μαστού. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σουσαμιού το κάνουν να διατηρείται για μεγάλο χρόνο χωρίς να οξειδώνεται (δεν ταγκιάζει).

Πόσο νόημα μπορούμε να αντέξουμε;

Ύστερα από έναν αιώνα κατακλυσμού ψυχολογικής θεωρίας, μπορούμε με σχετική βεβαιότητα να δηλώσουμε πως οι άνθρωποι είναι όντα του Νοήματος. Κατά μια έννοια, είμαστε υπόλογοι σε μια υπερβατική Θέληση για νόημα. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως αυτή η θέληση πολλές φορές ξεπερνάει τον ίδιο μας τον εαυτό και τις κοπιώδεις του προσπάθειες να διαφυλάξει το νόημα που έχει ήδη κατακτηθεί. Φαίνεται πως δεχόμαστε επίθεση από τα μέσα. Είναι εντελώς αμήχανο να συνειδητοποιούμε πως επηρεαζόμαστε από δυνάμεις που προφανώς δεν ελέγχουμε και δυστυχώς αυτό, τις περισσότερες φορές, θα διατρανώσει την ύπαρξή του με τη δημιουργία εντελώς επίπονων συμπτωμάτων. Όλοι γνωρίζουν τον τρόμο που μπορεί να δημιουργήσει ένα μπλοκάρισμα της καθημερινότητάς μας από παράδοξες συναισθηματικές ή ακόμα και σωματικές αντιδράσεις, τις οποίες κάθε άλλο παρά τις έχουμε επιδιώξει. Ο βασανιστικός θυμός που μπορεί να αισθανθούμε μπροστά στην πιο ασήμαντη λεπτομέρεια, η θλίψη που συνεχίζεται, παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες κοντινών μας προσώπων ή, ακόμα χειρότερα, δικών μας, να ευχαριστηθούμε αυτά που είναι γύρω μας. Φαίνεται πως δυστυχώς ή ευτυχώς, επηρεαζόμαστε από δυνάμεις που δεν γνωρίζουμε. Η έννοια ασυνείδητο αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και ο ψυχολογικός αιώνας βρίσκει την δικαιολόγηση της ύπαρξής του.
Η αισιόδοξη οπτική είναι πως η αίσθηση ενότητας και ελέγχου που έχουμε για τον εαυτό μας, δεν είναι τόσο προφανής και το πολύτιμο αυτό καταφύγιο είναι διάτρητο. Μάλλον, είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από τον εαυτό μας. Η απαισιόδοξη απάντηση είναι πως είμαστε δαιμονισμένοι και γι ΄ αυτό δεν έχουμε καμιά εξουσία στο τι μας συμβαίνει. Μια υπερφυσική οντότητα έχει, χωρίς αμφιβολία, καταλάβει το σώμα μας και μας βασανίζει. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι από τα δυο παραπάνω είναι χειρότερο.
Μπορούμε με αρκετή σιγουριά να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρχουν δαίμονες. Το βασικό μας στήριγμα γι ΄ αυτό είναι η αισθητική των ανθρώπων που υποστηρίζουν το αντίθετο. Αν υπάρχουν, το Μεταφυσικό είναι πολύ κακόγουστο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει αυτό. Καταλήγουμε αναγκαστικά, πως υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο από την συνειδητή μας παρουσία, που όμως είναι δικό μας, κατάδικό μας. Είναι άραγε υπαρκτό το ενδεχόμενο να βασανίζουμε τον εαυτό μας; Ω, ναι! Πως όμως είναι δυνατόν και τι μπορούμε, τελικά, να κάνουμε γι ΄ αυτό;
Αν υποθέσουμε ότι, είναι δυνατόν να βάζουμε τρικλοποδιές στην ίδια μας την ισορροπία, είναι καλύτερα να υπάρχει σοβαρός λόγος αλλιώς δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από κωμικές φιγούρες σε ταινία του βωβού κινηματογράφου. Και ο λόγος είναι σοβαρότατος.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της Χυλόπιτας – ένα μικρό εγκώμιο

Του Νίκου Ρούσου

 

Η Χυλόπιτα, είναι ένα θρεπτικότατο έδεσμα, απαραίτητο για τη διατροφή μας, που συχνά συνοδεύεται από ζεστή σούπα δακρύων, φρέσκα παντζάρια ντροπής και τυρί της επιλογής μας. Πολλοί κάνουν τρομερό λάθος, αποκλείοντας την από τις συνήθειες τους. Πιθανά, δε γνωρίζουν τις καταστροφικές συνέπειες που κρύβει η αποφυγή της στην υγεία τους. Η κακή της φήμη προέρχεται από το σύγχρονο τρόπο ζωής που βρίθει γρήγορων, απολαυστικών γευμάτων αμφιβόλου όμως ποιότητας και συμβατότητας με τον ψυχικό μας μεταβολισμό.
Η ανάγκη γραφής ετούτου του εγκωμίου της Χυλόπιτας προήλθε από μια συζήτηση με έναν γνωστό μου που αρνιόταν μανιωδώς να τη προσθέσει στο διαιτολόγιο του. Σφόδρα ερωτευμένος με μια αξιαγάπητη νεαρή που επίμονα του τη προσέφερε, προτιμούσε να παραμείνει πεινασμένος παρά να την αποδεχτεί. Όλοι γνωρίζουμε τη γλυκιά γεύση της μελαγχολίας στα ερωτικά ζητήματα, και μάλλον όλοι έχουμε προσπαθήσει να την παρατείνουμε. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όμως έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να προσπεράσει το φαντασιωσικό του δηλητήριο. Σε θύμωνε να τον βλέπεις να περιστρέφεται ξέφρενα στο “μ’ αγαπά – δε μ’ αγαπά” της εμμονής… Μόνος του. Η γεύση της Χυλόπιτας στην αρχή δεν είναι βέβαια ευχάριστη κατ’ ελάχιστον, όμως καθώς προχωρούν οι κουταλιές, με σταθερό τρόπο κανείς μπορεί να εκτιμήσει τις ιδιαίτερες αισθητικές της αρετές, όπως η ενδοσκοπική χαλάρωση και η νοηματοδοτημένη αποδοχή. Ο καημένος νεαρός, μετέτρεψε το στόμα του σε στομάχι, χωνεύοντας μόνος του, τις λέξεις που δεν είπε. Τι να κάνουμε; Η άρνηση να καταπιούμε τη Χυλόπιτα μερικές φορές μας μεταμορφώνει σε μηρυκαστικά.
Ένα από τα βασικά συστατικά της Χυλόπιτας, είναι η απόρριψη. Παρότι οι ερευνητές είναι δύσκολο να συμφωνήσουν περί τούτου, η απόρριψη θεωρείται από τα πλέον αναμφίβολα περιεχόμενα της ανθρώπινης ζωής, σχεδόν από τις αρχές της. Μάλιστα η ιδέα πως το ανθρώπινο βρέφος είναι ένα εξαιρετικά εγωκεντρικό πλάσμα, οδηγεί με σχετική σιγουριά στο συμπέρασμα πως οποιαδήποτε μορφή δυσφορίας, μπορεί να την αποδόσει(εφόσον έχει κατακτήσει μια στοιχειώδη αίσθηση εαυτού) σε μια θεϊκή ή γονεϊκή(για εκείνο το διάστημα είναι πρακτικά το ίδιο) απόρριψη. Το βρέφος αν σκεφτόταν, πιθανά θα οδηγούνταν στην ερώτηση: “τι θεός(η γονέας) είσαι εσύ που με αφήνεις να πονάω;” Κάπως έτσι μάλλον θα εισέπραξαν και τη Χυλόπιτα που τους επιφύλασσε ο Δημιουργός, οι πρωτόπλαστοι. Η Marie Louise von Frantz λέει περιπαιχτικά: “φανταστείτε τι συνέπειες θα είχε σε κάποιον να ανακαλύψει ότι ο Θεός, δεν είναι ένας φιλικός φύλακας στο νηπιαγωγείο”.

Στις ισότιμες κοινωνίες δεν υπήρχε το φαινόμενο της ανθρωποθυσίας- Ηταν μέσο κοινωνικού ελέγχου

Όσο πιο ελεύθερη και δίκαιη μια κοινωνία, τόσο λιγότερο πιθανό οι πολίτες να καίγονταν, να θανατώνονταν, να εκτελούνταν, σύμφωνα με νέες ανθρωπολογικές έρευνες.
Η τελετουργία της ανθρώπινης θυσίας έπαιζε σημαντικό ρόλο στην κατασκευή και στην επικράτηση των στρωματοποιημένων κοινωνιών.
Ανθρωπολογική έκθεση από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δείχνει ότι όσο πιο ισότιμη η κοινωνία, τόσο λιγότερο πιθανό θα ήταν κάποιοι άνθρωποι να επιλεγούν να πεθάνουν γι αυτό. Όσο πιο σκληρές και στρωματοποιημένες, τόσο πιο πιθανό κάποιος από τις χαμηλότερες τάξεις να επιλεγόταν ως εξιλαστήριο θύμα,
Ανέλυσαν δεδομένα και παρατηρήσεις από 93 παραδοσιακές κουλτούρες που άκμασαν από την Ταϊβάν μέχρι τη Μαδαγασκάρη,  από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Χαβάη και το Νησί του Πάσχα, για να επιβεβαιώσουν την υπόθεση ότι η ανθρώπινη θυσία «σταθεροποίησε την κοινωνική διαστρωμάτωση και προώθησε μια στροφή σε πιο αυστηρά και οριοθετημένα ταξικά συστήματα».
Και προσθέτουν, όπως δημοσιεύτηκε στην Nature «Ενώ οι εξελικτικές θεωρίες της θρησκείας επικεντρώθηκαν στην λειτουργία των προ-κοινωνικών και ηθικών πεποιθήσεων, τα αποτελέσματά, μας αποκαλύπτουν έναν πιο σκοτεινό σύνδεσμο μεταξύ των θρησκειών και την εξέλιξη της σύγχρονης ιεραρχικής κοινωνίας.»

15 φωτογραφίες που χαρίζουν απλόχερα γέλιο σε όλους!


Screenshot_1
Απολαύστε το


1



2



3

Η ζήλεια και η αιτιολογία της


stressed-couple
Η ζήλεια αφορά την ενδεχόμενη απώλεια κάποιου πράγματος σε σχέση με κάποιον άλλο. Το πλαίσιο της ζήλειας είναι πάντα κοινωνικό. Είναι ένα οδυνηρό συναίσθημα σχετικά με κάτι που έχουμε και φοβόμαστε μήπως το χάσουμε ή με κάτι που δυσκολευόμαστε να έχουμε αλλά βλέπουμε να το χαίρεται κάποιος άλλος.
Με άλλα λόγια, η ζήλεια αφορά το φόβο μήπως χάσουμε κάτι σε σχέση με κάποιον άλλο: έναν σύντροφο, έναν φίλο, μια προαγωγή κλπ.
Από πού πηγάζει η ζήλεια;Η ζήλεια, όπως και άλλα συναισθήματα, εξυπηρετεί την ανθρώπινη επιβίωση. Είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που μας προειδοποιεί ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε ή ότι μας λείπει, κάτι κρίσιμο για μας. Για παράδειγμα, ένα παιδί που νιώθει ότι δεν το αγαπάνε, όταν οι γονείς του στρέφουν την προσοχή τους σε ένα νέο μικρό αδερφάκι, νιώθει ζήλεια και αναστάτωση. Αυτό εκδηλώνεται στη συμπεριφορά του και δίνει σήμα στους γονείς του ότι χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Η ζήλεια σ’ αυτή την περίπτωση δηλώνει ότι κάποια σημαντική αξία τίθεται σε κίνδυνο: η προσοχή του γονιού.
Αν και η φυσιολογική λειτουργία της ζήλειας είναι να προστατεύσει αυτά που είναι κρίσιμα για τη ζωή μας, μπορεί ωστόσο να εκδηλωθεί λόγω κάποιου ψυχολογικού προβλήματος ή λάθος τρόπου αξιολόγησης του εαυτού.
Ζήλεια και αυτοεκτίμησηΣε κάποιες περιπτώσεις, η ζήλεια ή ο φθόνος απευθύνεται σε κάποιο άτομο, όταν το επιθυμητό αγαθό που απειλείται είναι η προσωπική μας αξία. Για παράδειγμα, ζηλεύουμε κάποιον επειδή τον θεωρούμε καλύτερο ηθικά, επαγγελματικά, αισθητικά, πιο δημοφιλή κλπ.
Ας υποθέσουμε ότι το άτομο για το οποίο ενδιαφερόμαστε ερωτικά, βγαίνει με κάποιον άλλο. Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη ζήλειας που μπορεί να νιώσουμε. Το ένα είναι να ζηλεύουμε το άτομο που επιθυμούμε ερωτικά, επειδή βγαίνει με κάποιον άλλο. Το άλλος είδος είναι να ζηλεύουμε την προσωπικότητα του άλλου ατόμου (του αντίζηλου) και να το θεωρούμε μομφή για τη δική μας προσωπικότητα, ότι δηλαδή «δεν είμαι αρκετά καλός».

Η ψυχολογία του παιδιού


Έρευνες υποστηρίζουν πως 1 στα 7 παιδιά παιδικής και εφηβικής ηλικίας έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, όπως προβλήματα στην επικοινωνία και στη γλώσσα, ελλειματική προσοχή, υπερκινητικότητα, τικ, ενούρηση, προβλήματα προσαρμογής, προβλήματα διαγωγής, συναισθηματικά προβλήματα, ψύχωση.
Αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται είτε από γενετική προδιάθεση είτε απόπροβληματικό περιβάλλον (π.χ. σπίτι, σχολείο κλπ), είτε από συνδιασμό και των δύο. Λόγω του ότι  καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, το παρόν άρθρο θα εστιαστεί στην  πρόληψη και διαπαιδαγώγηση.
Επειδή το φυσιολογικό και το προβληματικό καμιά φορά είναι δυσδιάκριτα, είναι καλό να πούμε πως κάποιοι φόβοι και προβλήματα είναι φυσιολογικά και μερικές φορές αναγκαία στην ομαλή ανάπτυξη του παιδιού.
Έτσι παραδείγματος χάρη ο φόβος των σκυλιών σε ένα 2χρονο παιδι, ο φόβος των μαγισσών κι του μπαμπούλα σε ένα 6χρονο παιδί, ο τραυλισμός για ένα 4χρονο παιδί είναι φυσιολογικά και αναγκαία για την ομαλή του ανάπτυξη.
Γιαυτό είναι καλό να γνωρίζουμε την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, π.χ. Πως μέχρι και την ηλικία των 4 ετών το παιδί δεν έχει την νοητική ικανότητα να καταλάβει πως οι άλλοι σκέπτονται διαφορετικά από αυτό, ενώ μέχρι την ηλικία των 7 ετών, το παιδί δεν έχει δυνατότητα ανάληψης ευθυνών.
Η φροντίδα των γονέων δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, αλλά αρκετά καλή, που σημαίνει οι γονείς να προσαρμόζονται στις ανάγκες του παιδιού, να κατεβαίνουν στο επίπεδό του, όμως και ομαλά να το εισάγουν στην πραγματικότητα και στους περιορισμούς που αυτή έχει, για να μπορέσει το παιδί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις  της πραγματικότητας, να αποκτήσει ταυτότητα και να έχει ουσιαστικές σχέσεις με συνανθρώπους.
Η διαπαιδαγώγηση του παιδιού ξεκινά από την εγκυμοσύνη. Κατα την κυοφόρηση και τους πρώτους μήνες ζωής, για τις παθήσεις του παιδιού ευθυνεται αποκλειστικά η μητέρα και για να απουφεχθούν τα προβλήματα και να βοηθηθεί η καλή ανάπτυξη του παιδιού, η μητέρα που κυοφορεί η μόλις γέννησε πρέπει να βρίσκεται σε συνεχής γαλήνη.

ΠΟΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ


Γενικά είναι γνωστό ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά, αφού δεν περιέχουν φυτοφάρμακα. Το Men’s Health συμβουλεύτηκε τους ειδικούς για να μάθει ποια αξίζουν και ποια όχι.
Γενικά είναι γνωστό ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά, αφού δεν περιέχουν φυτοφάρμακα. Ωστόσο μερικά τρόφιμα από τη φύση τους δεν απορροφούν τόσα φυτοφάρμακα, οπότε η διαφορά είναι πολύ μικρή, τουλάχιστον από άποψη ασφάλειας. Από την άλλη, από οικονομική άποψη δηλαδή, η διαφορά είναι μεγάλη. Μάθε πού αξίζει να χαλάσεις τα χρήματά σου και πού όχι. Το Men’s Health συμβουλεύτηκε τους ειδικούς για να μάθει ποια αξίζουν και ποια όχι.
ΦρούταΤα φρούτα με λεπτή φλούδα είναι προβληματικά. Τα ακόλουθα φρούτα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα κι εύκολα στο να εισχωρήσει το φυτοφάρμακο, σύμφωνα με έρευνα του Environmental Working Group, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά το περιβάλλον. Επιπλέον αυτά τα φρούτα έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών και μετάλλων.
Προτίμησε τα εξής βιολογικά φρούτα: μήλα, αχλάδια, σταφύλια, ροδάκινα, φράουλες και κεράσια.
Από την άλλη, τα φρούτα που έχουν χοντρή φλούδα προστατεύονται αρκετά από τα φυτοφάρμακα. Απλώς ξέπλυνέ τα καλά πριν τα φας.
Προτίμησε τα εξής συμβατικά φρούτα: μπανάνα, ανανά, μάνγκο, ακτινίδια.

ΓΥΡΝΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Αν το Σαββατοκύριακο το παράκανες με το φαγητό αντίστρεψε το κακό τρώγοντας έξυπνα.
Μπορεί να το παράκανες τώρα τελευταία. Ισως πλακώθηκες στα παϊδάκια το Σαββατοκύριακο ή έφαγες τεράστιες ποσότητες ποπ-κορν στο σινεμά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διορθώσεις τα πράγματα.
Εχεις πρηστεί από το πολύ αλάτι
Εφαγες ποπ-κορν και μαζί όλο το αλάτι μίας εβδομάδας μέσα σε ένα δίωρο. Τώρα έχεις φουσκώσει και θα χρειαστείς κάλιο. Λάβε το από μπανάνες, πατάτες, χυμό πορτοκάλι και ντομάτες. Γιατί; Το κάλιο γαντζώνεται στο νάτριο και βοηθά να αποβληθεί στα ούρα. Αυτό μειώνει το φούσκωμα.

Εφαγες πολλή ζάχαρη

Η σοκολάτα και τα μπισκότα ήταν καλά τη στιγμή που τα έτρωγες, αλλά τώρα αισθάνεσαι κάπως άρρωστος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φας πρωτεΐνη μαζί με φυτικές ίνες. Δοκίμασε γιαούρτι με σταφίδες, μία χούφτα αμύγδαλα και φρούτο ή λίγο τυρί με ψωμί ολικής αλέσεως. Οι καλοί υδατάνθρακες δουλεύουν, γιατί η ζάχαρη που έφαγες πριν ανέβασε τα επίπεδα σακχάρου στα ύψη. Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες παίρνουν περισσότερο χρόνο να χωνευτούν και απελευθερώνονται πιο αργά στο αίμα. Ετσι ο συνδυασμός μπορεί να χαμηλώσει τα επίπεδα σακχάρου αν τα φας μαζί.

7 οφέλη από μετάξι για την υγεία σου

7 οφέλη από μετάξι για την υγεία σουΤα μεταξωτά εσώρουχα ή οτιδήποτε άλλο σε μετάξι πραγματικά αποτελεί μια μικρή πολυτέλεια, αλλά επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία των γυναικών. Όταν αγοράζετε σεντόνια, πιτζάμες και κασκόλ με κύριο υλικό το μετάξι, τότε μειώνετε τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης, προλαμβάνετε τις επιπτώσεις της γήρανσης και ανακουφίζετε ορισμένες παθήσεις του δέρματος. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί το μετάξι μπορεί να γίνει το «άλλο μας ύφασμα» στη ζωή μας.
Ένα δροσερό καταφύγιο από εξάψεις
Οι εξάψεις, αυτή η ξαφνική ζεστασιά στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στήθος, είναι από τα πιο κοινά και άβολα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Προκαλούνται από τις διακυμάνσεις των ορμονών και από ένα κατώτερο όριο για την παραγωγή θερμότητας που συμβαίνει καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, λέει η Charla Blacker, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Henry Ford Hospital στο Ντιτρόιτ.
Για το 75-85% των γυναικών που πάσχουν από αυτό το πρόβλημα υγείας, προτείνει να κοιμούνται με φως, να φοράνε πιτζάμες από μετάξι ή να κοιμούνται σε μεταξωτά σεντόνια για τη μείωση των εξάψεων.
Μια νεανική, λαμπερή επιδερμίδα
Οι σφιχτές ίνες μεταξιού βοηθούν τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, σημειώνει η δερματολόγος Jennifer Peterson, από το Χιούστον. Όταν ξυπνάς μετά από τον ύπνο σε μία μαξιλαροθήκη από μετάξι, το πρόσωπό σου θα είναι καλύτερα ενυδατωμένο από ό,τι αν κοιμόσουν σε βαμβάκι. Αυτό αποτελεί μία σημαντική συμβουλή ομορφιάς για τα άτομα με ξηρό δέρμα. Συν τοις άλλοις, το ενυδατωμένο δέρμα παρουσιάζει λιγότερες λεπτές γραμμές, δηλαδή ρυτίδες.
Ανακούφιση από τον ερεθισμό
«Πολλές μελέτες έχουν επισημάνει ότι ένα ειδικό ευρωπαϊκό μεταξωτό ύφασμα που ονομάζεται DermaSilk διαφέρει από το συνηθισμένο μετάξι καθώς είναι απαλλαγμένο από τη σερικίνη, μια πρωτεΐνη που παράγεται από τον μεταξοσκώληκα. Η σερικίνη και άλλες πρωτεΐνες ή βακτήρια μπορεί να επιδεινώσουν το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις, ενώ οι αντιμικροβιακοί παράγοντες του εν λόγω υφάσματος διατηρούν το δέρμα καθαρό και το απαλλάσσουν από ερεθισμούς.
Επιπλέον, το μετάξι βοηθά στη μείωση της υγρασίας του δέρματος και είναι ανεκτό από άλλα υφάσματα από άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Μείνετε μακριά από συνθετικές ίνες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

Πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας

Με τον ερχομό της άνοιξης μπαίνει στο μυαλό μας η ιδέα της δίαιτας και αποτοξίνωσης. Από τη μία η νηστεία της Σαρακοστής «αναγκάζει» τους πιστούς σε ένα πιο ανάλαφρο τρόπο διατροφής, από την άλλη η σκέψη της παραλίας πιέζει τους υπόλοιπους να σκεφτούν πώς να ελαφρύνουν το σώμα τους.
Ανεξάρτητα από το αν πρέπει να χάσετε κιλά που θέλει πιο συστηματική προσπάθεια, η αποτοξίνωση του σώματος είναι απαραίτητη για όλους τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Καθαρίζουμε τον οργανισμό μας εσωτερικά από τις τοξίνες και προσφέρουμε ευεξία και υγεία στο σώμα. Αν θέλετε λοιπόν να αποτοξινώσετε το σώμα σας και δεν ξέρετε πως, ακολουθούν ορισμένες βασικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.
Από πού να ξεκινήσετε;
Καταρχάς, θα ήταν καλό να «ελαφρύνετε» το φορτίο του σώματος σε τοξίνες. Περιορίστε το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα, την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη, που λειτουργούν σαν τοξίνες και που εμποδίζουν το σώμα να ανακτήσει δυνάμεις.
Επίσης, ελαχιστοποιήστε τα καθαριστικά σπιτιού που έχουν χημική βάση και αντικαταστήστε τα με φυσικά προϊόντα που να κάνουν την ίδια δουλειά. Άλλο αντίβαρο στην καλή υγεία είναι το στρες, που ενεργοποιεί τη διαδικασία ώστε το σώμα σας να εκκρίνει ορμόνες στρες. Μολονότι αυτές οι ορμόνες βοηθούν τη λεγόμενη «ορμόνη αδρεναλίνης» που χρειάζεστε για να κερδίσετε έναν αγώνα ή να προλάβετε μια προθεσμία στη δουλειά, σε μεγάλο βαθμό δημιουργούν τοξίνες και μειώνουν τα αντιοξειδωτικά ένζυμα που εκκρίνει το συκώτι. Γι’ αυτό θα ήταν καλή ιδέα να «αποτοξινώνετε» τη ζωή σας από το περιττό άγχος ταυτόχρονα με την αποτοξίνωση του σώματος σας από τις τοξίνες.
Βότανα που βοηθούν
Ανάμεσα στα φυτά που διακρίνονται για την αποτοξινωτική δράση τους, είναι η κολλιτσίδα, το ταραξάκο, η αγκινάρα, το λάπαθο κ.α. πρόκειται για προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά με τη μορφή ξηρών αποσταγμάτων, βαμμάτων και φίλτρων για αφεψήματα. Τα ίδια φυτά εμπεριέχονται συχνά σε πολλάσυμπληρώματα διατροφής με αποτοξινωτική δράση. Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι αν και πρόκειται για θεραπευτικά φυτά, δεδομένης της ικανότητας τους να επηρεάζουν τις ντελικάτες ισορροπίες του οργανισμού, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο και κατόπιν συμβουλής γιατρού.

Γιατί μένω αφού υποφέρω;

Γιατί μένω αφού υποφέρω;Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει φίλο ή φίλη να μας εκμυστηρεύεται τα "βάσανα" που περνάει στη σχέση ή στο γάμο του; Γκρίνια, κλάματα πολλές φορές, θυμός, αγανάκτηση και δηλώσεις του τύπου: "δεν αντέχω άλλο, μου έχει σπάσει τα νεύρα!", "μου έχει καταστρέψει τη ζωή", "με καταπιέζει, δε μ' αφήνει να αναπνεύσω", "είναι τρελός-ή από ζήλια, δεν υποφέρεται!" κλπ. Εμείς από την άλλη μεριά παρηγορούμε κι εύλογα ρωτάμε: "Γιατί δε φεύγεις αφού υποφέρεις;" Οι απαντήσεις που παίρνουμε από τα "θύματα" ποικίλουν από το πιο σύνηθες σε γάμους "μένω για τα παιδιά" ή "δεν έχω δικά μου λεφτά", μέχρι το "φοβάμαι πως θα με κυνηγήσει, θα με εκδικηθεί" ή "φοβάμαι να μείνω μόνος-η", για σχέσεις. Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν προφάσεις και η αλήθεια βρίσκεται αλλού.
Καθαρά και ξάστερα, ο λόγος για τον οποίον κάποιος άνθρωπος διατηρεί μια σχέση η οποία σαφώς φαίνεται πως είναι αρρωστημένη και του δημιουργεί πολλά προβλήματα, είναι η ανασφάλεια. Όχι η οικονομική, σε καμία περίπτωση, παρά μόνο η συναισθηματική ανασφάλεια. Για κάποιον λόγο που προφανώς κι ο ίδιος δε γνωρίζει, ούτε καταλαβαίνει, αυτόν τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει ως βασανιστή του, τον θέλει στη ζωή του. Δε μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν, δε μπορεί να ισορροπήσει έξω από αυτή τη σχέση κι αυτή είναι η μοναδική αλήθεια, όσο παράλογη κι αν ακούγεται. Αφορά τόσο γυναίκες που κακοποιούνται, όσο και άντρες που δέχονται παθολογική ζήλια και γκρίνια από τις συντρόφους τους κι ένα σωρό άλλες περιπτώσεις.
Όταν κάνουμε μια επιλογή συντρόφου που στο πέρασμα του χρόνου αποδεικνύεται λανθασμένη, δεν αρκεί να πούμε εκ των υστέρων ότι κάναμε λάθος. Πρέπει να βρούμε γιατί το κάναμε το λάθος αυτό. Κι αν δεν έχουμε αυτογνωσία και δεν ψάξουμε καλά μέσα μας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ίδιο λάθος θα το επαναλάβουμε στην πορεία της ζωής μας με κάποιον άλλον εξίσου λάθος σύντροφο. Οι ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές υποστηρίζουν πως «το δικό μας άρρωστο κομμάτι έλκεται από το άρρωστο κομμάτι αυτού που επιλέγουμε για ερωτικό σύντροφο». Δεν είναι απλώς ότι ο έρωτας μας τυφλώνει και δε βλέπουμε καθαρά τα ελαττώματα του άλλου. Ίσα ίσα, διατείνονται οι ειδικοί, πως αυτά τα ελαττώματα είναι που μας γοητεύουν!

Η διατροφή που προστατεύει τα οστά σας

Η διατροφή που προστατεύει τα οστά σας
Έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο και τα νεφρά και δρα προστατευτικά ενάντια σε ποικίλες μορφές καρκίνου, στην κατάθλιψη και σε αυτοάνοσα νοσήματα.
Τώρα, μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να προσθέσει στην ήδη μακρά λίστα την αυξημένη προστασία των οστών και το μειωμένο κίνδυνο κατάγματος.
bigstock Digital composite of Highlight 88379471
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση JAMA Internal Medicine, η μεσογειακή διατροφή συσχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο καταγμάτων, τουλάχιστον στο γυναικείο πληθυσμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα