Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Βλέπω το θάνατό σου

Βλέπω το θάνατό σου

Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου. Έτσι και αμολήσει τον Χάρο παγανιά, κανείς δεν του γλιτώνει.
Οξύμωρο, αλλά το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι ο θάνατος. Βέβαια, το ένστικτο της επιβίωσής μας, αυτή η αρχέγονή μας αίσθηση που μας έφτασε ως εδώ, ενεργοποιείται για να μας προστατέψει από την όποια πιθανότητα να δούμε τα ραδίκια ανάποδα. 
Ο θάνατος είναι μονάχα βέβαιος, αλλά δεν ξέρουμε το πότε. Κι έτσι, λοιπόν, επιστρατεύουμε τη λογική μας για να μειώσουμε τις πιθανότητες το αναπόφευκτο να συμβεί νωρίτερα απ' όσο περιμένουμε.
Μα πώς αλήθεια υπολογίζεται αυτό το πράμα; Δεν είναι δα και ραντεβού με το γιατρό.
Ο Xάρος πρόγραμμα δεν έχει. Θα έρθει απροσκάλεστος, κι άμα σου κάτσει, δεv πα’ να είσαι οχυρωμένος πίσω από ασπίδα από τιτάνιο με πανοπλία μίθριλ κι εξηνταδύο βελοσιράπτορες να σου φυλάν’ τα νώτα -θα σε χτυπήσει κεραυνός και θα ποθάνεις. Ή θα σε πιάσει κόψιμο και μέχρι να προλάβεις να βγάλεις τα μιθρίλια θα πας από χέσιμο. 
Κακά τα ψέματα, από το θάνατο όσο κι αν θέλουμε, αδυνατούμε να ξεφύγουμε. Καραδοκεί σε κάθε γωνία της ζωής μας, κοιτάζει το ρολόι του και περιμένει καρτερικά με παραμάσχαλα το scythe του. 
Και, είναι αλήθεια, μας έχει στήσει παγίδες παντού. Να ξεκινήσω από τα σπίτια, τους δήθεν ασφαλείς προσωπικούς μας χώρους;
Πιστολάκι, μάτι κουζίνας, υγραέριο, σεισμοί, θερμοσίφωνας, μπανιέρα, γκαζάκια, καρφιά, σκουριά, χύτρες και κατσαρίδες (εκεί πας από φόβο). 
Φρεσκοσφουγγαρισμένο πάτωμα, εκείνο το ρημαδιασμένο ρούχο που πρέπει να σκύψεις να το φτάσεις κάτω απ' το μπαλκόνι,
εκείνη η άτυχη στιγμή που το τσιγάρο σού έπεσε μες σε καυτό λάδι και μια καυτή πατάτα εκτοξεύτηκε και σου καρφώθηκε στο μάτι. 
Η στιγμή που ανακαλύπτεις ότι είναι πολύ αργά για delivery. Τα πάντα είναι δυνητικά συστατικά στον επικείμενό σου θάνατο.
Η καγκελόπορτα που πήγες να πηδήξεις και σε πήδηξε. Εκείνο το αξιαγάπητο maltese που πήγες να χαϊδέψεις και τώρα τρώει τα έντερά σου. 

Πτυχίο μετά τα 30. Αξίζει τον κόπο;

Πτυχίο μετά τα 30. Αξίζει τον κόπο;
«Αιώνιος» φοιτητής λοιπόν. Πέρασες τα τριάντα κι ακόμη «χρωστάς» μαθήματα. Δε θες να παραδεχθείς ότι παράτησες τη σχολή, δε θες να το αποδεχθείς ίσως. Σημασία έχει ότι για να φτάσεις να περάσεις τα τριάντα και να μην έχεις πάρει πτυχίο, δεν ήταν αυτή η σχολή και η πρώτη σου προτίμηση στην ιεραρχία για την ενήλικη ζωή σου.
Ίσως έμπλεξες σε κάποιο πρώιμο ρομάντζο και η οικογένεια ήταν αναγκαιότητα που πέρασε στην πρώτη θέση. Ίσως να τα βρήκες μπαστούνια στη ζωή και η δουλειά να έπρεπε να καθιερωθεί σε μόνιμη βάση από νωρίς, σε βαθμό που να μην μπορούν να συνδυαστούν  δουλειά και σπουδές μαζί. Είτε ο χρόνος ξαφνικά έγινε λίγος, είτε σταμάτησε να σ’ ενδιαφέρει το αντικείμενο σπουδών στο οποίο βρέθηκες φοιτητής και μία νέα ζωή δεν άφησε το πτυχίο να έρθει τελικά στα χέρια σου.
Διάφορα άλλα απρόοπτα της ζωής μπορεί να ανάγκασαν κάποιον να παρατήσει τις σπουδές του. Οικογενειακά ζητήματα (ασθένειες και κάποια απώλεια), οικονομικοί λόγοι (αδυναμία να ανταπεξέλθει κάποιος οικονομικά σε σπουδές σε άλλη πόλη), ανάγκη για ένα προσωρινό διάλειμμα.
Για κάποιους κάποια στιγμή έρχεται η ώρα, λίγο ή πολύ μετά τα τριάντα, που η σκέψη και το ενδεχόμενο του πτυχίου σου έρχεται πάλι στο μυαλό. Αξίζει τον κόπο; Η απάντηση έρχεται απευθείας με μία ερώτηση. Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο σκέφτεται κάποιος το πτυχίο μετά τα τριάντα του; Μόνο απαντώντας σε αυτή την ερώτηση θα απαντηθεί και η αρχική.

Πατάτες τηγανητές: Και όμως είναι υγιεινές και για τους ενήλικες

Πατάτες τηγανητές με αυγά. Ένα φαγητό που το έχουμε συνδυάσει όλοι με τα παιδικά μας χρόνια. Πόσο υγιεινό είναι τελικά και πόσο μπορούμε ακόμη και στην ενήλικη ζωή να το καταναλώνουμε;
Πατάτες τηγανητές: Και όμως είναι υγιεινές και για τους ενήλικες
Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως οι αγαπημένες μας πατάτες δεν προσθέτουν μόνο γεύση στο μεσημεριανό σας, αλλά έχουν τεράστια διατροφικά οφέλη για τον οργανισμό σας.
Η πατάτα περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης B6, που βοηθάει πολύ στην πρόληψη των καρδιοπαθειών. Αν και παρεξηγημένη, είναι μια από τις πλουσιότερες τροφές σε μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, άμυλο, και πρωτεΐνες.
Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και θα σας βοηθήσει να μην αρρωσταίνετε από γρίπη και κρυώματα και παράλληλα να έχετε γερά δόντια και κόκκαλα. Ακόμη ο οργανισμός σας θα παράγει κολλαγόνο, θα έχετε κοινώς καλύτερη επιδερμίδα και θα φαίνεστε πιο νέοι. Τέλος προστατεύει τον οργανισμό σας ενάντια στις τοξίνες, που συνδέονται με τον καρκίνο και σας βοηθάει να αντεπεξέλθετε στο στρες.

O εγκέφαλος δεν ξεχωρίζει ζάχαρη και υποκατάστατα

different-types-of-sugar

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, έχει εξελιχθεί σε μανία η ανάγκη να υποκαταστήσει κανείς το κανονικό φαγητό με αυτό που είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας μόνο και μόνο για να σώσει λίγες παραπάνω θερμίδες.

Η πιο κοινή τέτοια μανία είναι η χρήση των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών αντί για την κανονική ζάχαρη, καθώς αυτές είναι χαμηλές σε θερμίδες.
Φαίνεται λογικό να αντικαταστήσει κανείς τη «φορτωμένη» με θερμίδες ζάχαρη με την χαμηλής ή μηδενικής θερμιδικής αξίας εκδοχή της, χάρη στην οποία μπορεί να χάσει άμεσα βάρος.
Ομως, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, έχει αποδειχθεί πως οι τροφές χωρίς ζάχαρη μπορούν πραγματικά να προσθέσουν λίπος στο σώμα, όπως ακριβώς το κάνει και  η κανονική ζάχαρη.
Ας δούμε με ποιον τρόπο οι γλυκαντικές ουσίες μπορούν να προσθέσουν λίπος στο σώμα μας.
Κατ’ αρχήν, η ζάχαρη και οι γλυκαντικές ουσίες δεν μοιάζουν χημικά μεταξύ τους.

Ανακαλύπτοντας τον ερωτικό άνθρωπο: Δημήτρης Καραγιάννης [Βίντεο]



Ο έρωτας, το αιώνιο ζητούμενο, κατοικεί κάπου αλλού, από εκεί που αναζητείται. Ερωτευμένος vs ερωτικός: η επιθυμία, ο έρωτας του απόλυτου και ο ζητιάνος του καταναλωτή έρωτα. Η επιφανειακή ψυχολογία, πλαστική χειρουργική των σχέσεων, που προσπαθεί να καλύψει τις ρυτίδες. Και η ομορφιά του έρωτα άπιαστη απόσταση ανάμεσα στην παθητική και στην ενεργητική μετοχή.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης, παιδοψυχίατρος- ψυχοθεραπευτής, σε μία εξαιρετική ομιλία που ανατρέπει τα ερωτικά δοσμένα.

H Εποχή Του Υδροχόου

wikileaks-logo-sempreupdate-org-comunidade-gnu-linux
«Μπαίνουμε στον Yδροχόο
Και θ’ ανάψουνε φωτιές»
Υδροχόος, Μανώλης Ρασούλης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σύμφωνα με τους αστρολόγους ο πλανήτης μας κάθε 2000 χρόνια μπαίνει σε κάποια άλλη εποχή. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των Ιχθύων και τώρα πια μπήκαμε στην Εποχή του Υδροχόου. Αυτή είναι μια εποχή που τα χαρακτηριστικά της θα είναι οι μεγάλες αλλαγές και η αλήθεια. Ουδέν κρυπτόν υπό τον υδροχόο.
Παρότι δεν πιστεύω ότι τ’ άστρα μας επηρεάζουν περισσότερο απ’ τις πεποιθήσεις μας σχετικά μ’ αυτά, νομίζω ότι οι αστρολόγοι, ακόμα κι ως χαλασμένο ρολόι που δυο φορές την ημέρα δείχνει σωστά την ώρα, έχουν δίκιο!
Κυρίως για ένα θέμα: Ζούμε την εποχή που τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό (για πολύ).
Κι αυτό δεν οφείλεται στην επιρροή των άστρων, αλλά σε μια τεχνολογική επινόηση, που πυροδότησε την Τρίτη Πληροφοριακή Επανάσταση.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – ΑΝΟΗΤΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ… ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ?


Είπε δε προς αυτούς παραβολή, λέγοντας: «Κάποιου πλούσιου ανθρώπου τα χωράφια έφεραν πολλή συγκομιδή, και σκεφτόταν μέσα του, λέγοντας: “Τι να κάνω; διότι δεν έχω μέρος να φυλάξω τους καρπούς μου”. Και είπε: “Αυτό θα κάνω. Θα χαλάσω τις αποθήκες μου, και θα οικοδομήσω μεγαλύτερες, και θα φυλάξω εκεί όλους τους καρπούς μου και τα αγαθά μου. Και θα πω στην ψυχή μου: "Ψυχή, έχεις πολλά αγαθά αποταμιευμένα για πολλά χρόνια. Να αναπαύεσαι, να τρως, να πίνεις, και να ευφραίνεσαι"”.
»Είπε όμως προς αυτόν ο Θεός: “Ανόητε, αυτή τη νύχτα την ψυχή σου απαιτούν από σένα. Και όσα ετοίμασες, ποίου θα είναι;”. Έτσι θα είναι όποιος θησαυρίζει για τον εαυτό του και δεν είναι πλούσιος όσον αφορά τον Θεό» (κατά Λουκά Ευαγγέλιο, ΙΒ)
ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ, ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Είναι θύματα της αυταπάτης όσοι είναι ήσυχοι με πνευματικό εφησυχασμό ότι δήθεν είναι ασφαλείς με τα υλικά πλούτη. Ο Ιησούς προειδοποιεί για την απατηλή ασφάλεια που προσδίδει ο υλικός πλούτος. Τέτοιου είδους άτομα είναι απρόθυμα να μάθουν από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά στον κόσμο για την απόκτηση υλικών αγαθών και ευημερίας, έχοντας ενδεχομένως δημιουργήσει τεράστιες περιουσίες, και που διαπίστωσαν τελικά ότι ο πλούτος δεν πρόσθεσε κάτι σημαντικό στο σεντούκι της εσωτερικής γαλήνης και χαράς. Πόσο ανόητο είναι να αποθηκεύει κάποιος θησαυρούς για το παροδικό σώμα, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να το αρπάξει ο θάνατος! Το συνετό είναι να καταβάλλει ο άνθρωπος πρώτα και κύρια την προσπάθεια να αποκτήσει ψυχικό πλούτο αιώνιας μακαριότητας, σοφίας, και θεϊκών ιδιοτήτων μέσα από καθημερινό διαλογισμό και ανιδιοτελή υπηρεσία στους άλλους, εφόσον αυτός είναι ένας άφθαρτος θησαυρός τον οποίο ποτέ δεν πρόκειται να αποχωριστεί.

Ίππαρχος ο Νικαεύς (ή Ρόδιος)……….η απαρχή της Μαθηματικής Αστρονομίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ίππαρχος ο Νικαεύς (ή Ρόδιος)……….η απαρχή της Μαθηματικής Αστρονομίας
Ακόμη και στην πλέον άτυπη συζήτηση περί αρχαίας αστρονομίας, δεν παραλείπεται ο χαρακτηρισμός του Ιππάρχου από την Νίκαια της Βιθυνίας, ως του μεγαλύτερου αστρονόμου της αρχαιότητος. Είναι προφανές ότι οι κατατάξεις που υπόκεινται στην κρίση περί μεγαλοσύνης, συνήθως παραμένουν κενές συγκεκριμένου νοήματος, στην παρακαταθήκη ανάλογων φράσεων της επιστημονικής ιστορίας. Ίσως όμως να μην είναι περιττό να υπογραμμίσουμε, πόσα λίγα γνωρίζουμε στην πραγματικότητα για την αστρονομία του Ιππάρχου και τις σχέσεις της με προηγηθείσες και ακόλουθες. [απόσπασμα από τις “Σημειώσεις στον Ίππαρχο” του ιστορικού της αστρονομίας Otto Neugebauer]
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι η επιστήμη ευνοείται από την συλλογικότητα ενώ οριοθετείται ως επί το πλείστον μόνο από την ανθρώπινη νοητική ικανότητα, τα οποία της προσάπτουν ιδίωμα μονίμως ημιτελούς κατάστασης δεδομένου ότι κάθε αποκύημά της αποτελεί την βάση του επομένου, σίγουρα οι μεγάλοι, όπως χαρακτηρίζονται κάποιοι επιστήμονες, ήταν, είναι και θα είναι, αυτοί που καταφέρνουν να θεμελιώσουν το επόμενο βήμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν διαμορφώνουν συνιστώσες επιστημονικής υπεραξίας για το ανθρώπινο είδος, όπως η αφομοίωση και η μεταλαμπάδευση του φωτός των πνευματικών κατακτήσεων. Από αρκετές πτυχές της παρακάτω ιστορίας, αναδύονται αυτά τα πρώιμα χαρακτηριστικά που αφορούν στην επιστημονική μεθοδολογία και δεοντολογία, όπως μεταγενέστερα ονομάστηκαν, τα οποία όπως αποδεικνύει η πορεία τους στο χρόνο, αποτέλεσαν βασικές αρχές και ιδανικά διέποντας ανέκαθεν την επιστήμη.
Στράβων
Στράβων
Αναμφισβήτητα ο Ίππαρχος υπήρξε ένας από αυτούς τους Έλληνες επιστήμονες της αρχαιότητος που άφησε στο διάβα του θεμελιώδες έργο, πολύτιμο καταπίστευμα για την ανθρωπότητα, παρόλο που λιγοστά είναι τα δεδομένα για την ζωή και το πόνημά του, το οποίο συνοψίζεται σε έργα μεταγενέστερων ομοίων του. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί κατά την ενδεχόμενη αναζήτηση της όποιας επιστημονικής του επιρροής, η οποία με πρώτη ματιά δείχνει να αφομοιώθηκε από αυτήν του Κλαύδιου Πτολεμαίου. Ο γεωγράφος και ιστορικός Στράβων (64-24 π.Χ.) στο έργο τουΓεωγραφικά αναφέρθηκε τιμητικά προς τον Ίππαρχο, θεωρώντας ότι κάθε πραγματεία και στο προκείμενο η γεωγραφική, όφειλε να αναγνωρίζει την πρότερη γνώση, την φιλοσοφία και την ποίηση, τον συμπεριλαμβάνει δε, στους πλέον διάσημους άνδρες της Βιθυνίας καὶ ἡμεῖς καὶ οἱ πρὸ ἡμῶν, ὧν ἐστι καὶ Ἵππαρχος, ἀρχηγέτην εἶναι τῆς γεωγραφικῆς ἐμπειρίας…”
Νομίσματα από την πόλη της Νίκαιας στην Βιθυνία, σημερινή Iznic 

ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΗΣ


   
 Ο καθηγητής της ψυχιατρικής   Αρνολντ Λήμπερ  του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι υποστηρίζει ότι το ανθρώπινο σώμα  είναι πιστό  αντίγραφο  της γήινης επιφάνειας, αποτελούμενο από τα ίδια στοιχεία και αναλογίες (η Γη με τη μαγνητόσφαιρά της).
     Αν είναι έτσι, τότε κάθε μέλος του σώματός μας αντιστοιχεί  σε ένα σχήμα  εδάφους: Ιταλία=πόδι, Ελλάδα= χέρι (αλήθεια μόνο στην Ελλάδα δεν μουτζώνουμε;) και οι ακτινοβολίες  του εδάφους αυτού, επηρεάζουν αναλόγως το μέλος αυτό.
 Ακόμη μπορούμε να υποθέσουμε : Καρδιά = Αφρική = Ινδία, πνευμόνια =Αμερική, στομάχι =Ασία, κεφάλι = Ισπανία, άλλο πόδι= Σκανδιναβία,  άλλο χέρι  που βγαίνει μέσα από Γη = Κύπρος, κλπ.
     Και οι   διάφορες μαγνητικές  ροπές, που παρουσιάζουν μια κυκλοφορία, οι φλέβες που κυλάει το αίμα μας, όπως τα ποτάμια πάνω στη Γη.
     Η αναπνοή μας είναι σχετική, με την αναπνοή του Σύμπαντος, ή της Γης. Διότι η Γη αναπνέει. Θα δούμε και πιο κάτω.
     Κάθε φυλή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα  στο πρόσωπο, ανάλογα των μαγνητισμών του τόπου που ζει. Όπως  κάθε είδος ζώου ή φυτού, έχει διάφορες  ράτσες, έτσι και ο άνθρωπος  έχει τις δικές του ράτσες-φυλές.
       Η   Γη, μαζί με τη μαγνητόσφαιρά της μας δίνει την έννοια του σχήματος του ανθρώπινου  σώματος, ή ενός ψαριού, από όπου ξεκινήσαμε.
      Πάντως, όταν αρχίζει να ανοίγει η  Παγγαία  σε ηπείρους, πριν  200 εκ. χρόνια, όταν τα ζώα βγήκαν στη στεριά, και δημιουργήθηκαν τα πρώτα  ερπετά, τότε πραγματικά αρχίζει  ιστορία  του ανθρώπου. Κάποιο  ερπετό – δεινόσαυρος – θα γίνει θηλαστικό, λαγός ή μυρμηγκοφάγος, ή πίθηκος,  που θα οδηγήσει στον άνθρωπο.
     Το άνοιγμα των ηπείρων το έφεραν, φυσικά, οι ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις.
   Η υγεία του, αναφέρεται και αλλού, εξαρτάται από την ισορροπία δράσης και αντίδρασης.
       Να σημειώσουμε εδώ ότι σε περίπτωση  αιμομιξίας,  που συνενώνονται κάποια αρχέγονα  γονίδια, γεννιόνται παιδιά με λέπια. Ένα τέτοιο παιδί – ψάρι, σαν τη Γοργόνα  την αδελφή του Μεγαλέξαντρου  γεννήθηκε στη Λαμία το 1984, από την  αιμομιξία  πατέρα και κόρης, αλλά ευτυχώς δεν έζησε.  Η ιστορία έχει πάρα πολλές περιπτώσεις να αναφέρει, όπως κι ανθρώπους τέρατα.  Όπως ο Κέκροπας της  Ελληνικής αρχαιότητας – Αθήνα- που ήταν  μισός άνθρωπος-μισός φίδι, η ο Μινώταυρος.
    Ας έρθουμε, όμως, πάλι  στο σχήμα του ανθρώπου. Εχει ένα κεφάλι, δυο χέρια, δυο πόδια.
     Εχει  πολλά  άλλα  διπλά – όπως και πολλά ζώα:
2 λοβούς εγκέφαλου, 2 νευρικά συστήματα, 2 μάτια, 2 αυτιά, 2 πνεύμονες-δύο ρουθούνια, 2 όρχεις, 2 ωοθήκες, 2 σάλπιγγες, 2 νεφρά,  αλλά 1 καρδιά  με ξεχωριστό νευρικό σύστημα, 1 στομάχι ,  1 συκώτι  κλπ.
      Ποιο είναι, λοιπόν το αρχέγονο  πρότυπο;  Θα  προσπαθήσουμε να δώσουμε  μερικές εξηγήσεις  όπου είναι δυνατόν, παρατηρώντας το πλανητικό μας σύστημα, αφού όλα εκεί μας κατευθύνουν.

ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ



ΠΟΙΑ   ΕΙΝΑΙ    Η    ΨΥΧΗ 

     Ψυχή είναι  η ενέργεια που θέτει και διατηρεί σε λειτουργία  και σε πνευματική δράση  τον ανθρώπινο μηχανισμό, με παράλληλη εξέλιξη του  ανθρώπινου πνεύματος.

     Συνήθως όταν λέμε ψυχή εννοούμε και πνεύμα.  Ας δούμε  τα πράγματα με τη σειρά.
     Για το πρώτο ζωντανό κύτταρο που δημιουργήθηκε στη Γη, η ψυχή ήρθε από τον ουρανό. Ηταν ακτινοβολία. Για οποιοδήποτε άλλο μεταγενέστερο κύτταρο  η ψυχή-ενέργεια ήταν αφ ενός δεδομένη-κληρονομική και αφ ετέρου  προστιθέμενη ακτινοβολία  από το διάστημα.

      Ας πάρουμε την περίπτωση ενός μωρού.

  Οσο βρίσκεται μέσα στη μήτρα ζει παράλληλα με τη μητέρα του. Οταν γεννηθεί, απομακρυνθεί  από  το σώμα της μητέρας, καλείται να συνεχίσει μόνο του. Οταν γεννιέται έχει ψυχή - ζωή- ενέργεια την οποία πρέπει να συνεχίσει...παίρνοντας ακτινοβολίες, αέρα, ιόντα κλπ , που προηγουμένως έπαιρνε δια μέσου της μητέρας του. Και παράλληλα να αναπτύξει  το πνεύμα του.

     Τι είναι λοιπόν ψυχή;  Είναι η ενέργεια που  έθεσε σε ζωή, σε λειτουργία  ένα άτομο και το διατηρεί σε λειτουργία, παίρνοντας πάντα ηλεκτρομαγνητικές  ακτινοβολίες, διαστημικής προέλευσης,  που απορροφώνται από ολόκληρο το  σώμα. Εχει, λοιπόν, η ψυχή θεϊκή προέλευση  και έρχεται  από τον ουρανό.  Ετσι η ψυχή όλου του κόσμου μοιάζει να είναι μία.  Οι ατομικές εκφάνσεις που δημιουργεί στον καθένα μας, οι ψυχικές και πνευματικές, είναι εκείνο που μας κάνει να   έχουμε ξεχωριστή ψυχή και πνεύμα.  Ψυχή  και πνεύμα είναι ένα  «πράγμα». Δοτό αλλά και επίκτητο.

      Η  ψυχή, λοιπόν, δεν είναι δική μας. Από αλλού την παίρνουμε και θα την παραδώσουμε πάλι. Αν  δε τη φαντασθούμε σαν μια μαγνητοταινία, πάνω στην οποία θα  μαγνητογραφήσουμε  τις πράξεις μας, τα έργα μας, το πνεύμα μας, τότε πρέπει να προσέχουμε  πολύ τι  θα  γράφουμε πάνω σ' αυτή. Γιατί αυτή μερικώς θα ξαναμπεί σε άλλα  άτομα, πιθανότατα  συγγενή  μας και οι κακές μαγνητικές εγγρα­φές- το κακό πνεύμα- μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα.

       Σε ότι αφορά στον άνθρωπο  δεν είναι δυνατό να εννοήσουμε ψυχή χωρίς πνεύμα. Γι αυτό λέμε  ότι η ψυχή είναι όργανο του πνεύματος.

       Μια  απόδειξη  όλων αυτών είναι η ψυχική μας διάθεση. Κάθε  φορά που αλλάζει η φωτοβολία, πρωϊ - δειλινό, λιακάδα - συννεφιά, ο ψυχικός μας κόσμος αλλάζει. Κατά συνέπεια  το  περιβάλλον, όποιο  και αν είναι, έχει σχέση με την  ψυχή.

     Δια  της παγκόσμιας ψυχής ( του συνόλου των ακτινοβολιών ) κινούνται κυκλικά και αρμονικά τα πνευματικά προγράμματα του ανθρώπου, όπως ακριβώς με το ραδιόφωνο η την τηλεόραση, που απευθύνονται σε πολλούς δέ­κτες, και καθένας παίζει… το πρόγραμμά του. Ανάλογα πως το συλλαμβάνει και το αξιοποιεί.

   Αυτό το σύνολο, παγκόσμια ψυχή-ανθρώπινα  πνευματικά προγράμματα, αποτελούν το υποσυνείδητό μας, δηλαδή το συνειδητό όλου του κόσμου, όλων των άλλων ανθρώπων.

    Εκείνο που έχει  σημασία  είναι  ότι  η ψυχή  δεν εντοπίζεται  μόνο   στον εγκέφαλο, αλλά  σε ολόκλήρο το σώμα  και κυρίως στα σπλάχνα όπου και νοιώθουμε τα συναισθήματα. Στον εγκέφαλο  εντοπίζονται οι ψυχικές εκφάνσεις που είναι το όργανο εξωτερίκευσης. Γι αυτό βρίσκει  εφαρμογή  ο όρος «ψυχοσωματικά».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ



Αλήθεια είναι ότι σκεφτόμαστε, ο Νους!
Ο Νους και η σκέψη είναι αδιαίρετοι
Νους δίχως σκέψη είναι αδρανής άρα παύει να υπάρχει ο Νους η Ζωή

Αλήθεια είναι:
Νους σκέψη η Ζωή, η αλλιώς: Νους Λόγος η Ζωή.

Τι δημιουργεί-γεννά ο Νους; Εικόνες.
Τι δημιουργεί γεννά ο Λόγος; Κινεί τις εικόνες.
Και ότι κινείται είναι η Ζωή.
Νους-Λόγος η Ζωή.

Τα πάντα ρει.

Γιατί λοιπόν ζούμε μια ζωή με σώμα την σάρκα γεμάτη από ανάγκες;
Διότι είμαστε αυτό π[ου σκεφτόμαστε, όλα είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την Αλήθεια από την Λήθη.
Όλα είναι μέσα στον Νου.

Όταν φοβάσαι το αύριο γεννάς αυτό που φοβάσαι.

Υπάρχουν οι εξωγήινοι;




Αν το σύμπαν όπως μας λένε οι επιστήμονες είναι γεμάτο δισεκατομμύρια γαλαξίες, τότε υπάρχουν τρισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα με πολλάκις τρις πλανήτες, και αν νομίζετε εσείς ότι είμαστε στον ένα και μοναδικό πλανήτη όπου υπάρχει ζωή τότε πλανιέστε οικτρά. Και αν όντως είναι έτσι, τότε το σύμπαν σφύζει από ζωή. Αλλά όλα όσα μας λένε και μας δείχνουν  οι επιστήμονες είναι αλήθεια; πήγαμε στην σελήνη; η ποτέ δεν μπορούμε να φύγουμε από την ατμόσφαιρα της Γης;


Αν τώρα όλα όσα βλέπουμε στον έναστρο ουρανό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ολόγραμμα, τότε κάποιος μας έχει βάλει εδώ μέσα, αλλά και πάλι υπάρχει ζωή κάπου αλλού, και αν είναι ολόγραμμα το ηλιακό μας σύστημα τότε κάτι άλλο υπάρχει έξω από αυτό, και δεν είναι ότι βλέπουμε και νομίζουμε πως είναι, διότι όλα ανήκουν στο ολόγραμμα, και πέραν αυτού όλα φαίνονται σε εμάς στρεβλωμένα. Αλλά και για να ζούμε μέσα στο ολόγραμμα θα πρέπει να έχουμε ένα σώμα ανάλογο του ολογράμματος και εικονικό.

Είμαστε εικόνα μας λένε οι θρησκείες, και εικόνα είναι το είδωλο, και είδωλο είναι οι οντότητες που συμμετέχουν σε ένα ολόγραμμα, και όσοι "ζουν" σε ένα ολόγραμμα είναι ήδη νεκροί διότι όλα είναι νοητά, και ότι είναι νοητό είναι όνειρο. 
Το ίδιο λένε και οι επιστήμονες, πως είμαστε ενέργεια, άρα είμαστε Νους νοητές οντότητες, κοινώς ενδυόμαστε το είδωλο μέσα στην ενέργεια  ως σώμα μέσα στον εικονικό ενεργειακό χώρο.

Και ότι σκεφτόμαστε αυτό βλέπουμε μπροστά μας αυτό πιστεύουμε και αυτό ζούμε.

Έρευνα: πόσο κοστίζει, αλήθεια, η αγάπη;

Έρευνα: πόσο κοστίζει, αλήθεια, η αγάπη;
Μας στοιχίζει ακριβά το γεγονός ότι θεωρούμε την αγάπη ανεκτίμητη, λέει νέα μελέτη.
Πρόκειται για έρευνα τεσσάρων επιστημόνων, με επικεφαλής τον Δρ Peter McGraw, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Boulder, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν κάνουμε "συναισθηματικές αγορές" (αντικειμένων που έχουν σχέση με την έκφραση συναισθημάτων), είναι λιγότερο πιθανό να λάβουμε αποφάσεις με γνώμονα την εξοικονόμηση χρημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Judgement and Decision Making τον Ιανουάριο, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν ψωνίζουμε "συναισθηματικά" δώρα, έχουμε την τάση να κάνουμε την πιο ακριβή επιλογή, ακόμα και αν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αντικείμενα ίδιας ελκυστικότητας.

Τριπλή μελέτη

Για να καταλήξει στα συμπεράσματά της, η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε τρία ξεχωριστά πειράματα, με τη συμμετοχή συνολικά 244 εθελοντών, με στόχο να εξετάσουν τρεις πτυχές της αγοραστικής διαδικασίας: τις προτιμήσεις των καταναλωτών στην επιλογή, στην έρευνα και στη διαπραγμάτευση των αγορών τους. 

Επιλογή: ακριβές αγορές για το ταίρι μας, προς αποφυγή λαθών

Στο πρώτο πείραμα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δαχτυλίδια αρραβώνων τα οποία παρουσιάζονταν σε ζευγάρια. Για κάθε ζευγάρι, λάμβαναν πληροφορίες για την τιμή, τα καράτια ή/και το χρώμα των διαμαντιών. Σε όλες τις περιπτώσεις που η τιμή ήταν γνωστή, οι συμμετέχοντες επέλεγαν σε ποσοστά από 79% - 95% το ακριβότερο δαχτυλίδι.

Τι να κάνεις για να έχεις πάντα εντυπωσιακές βλεφαρίδες

Για βλεφαρίδες πυκνές, γεμάτες όγκο, χρειάζεται να κάνεις μερικές έξυπνες κινήσεις όπως αυτές που ακολουθούν.


Μην τρίβεις ή τραβάς τις τρίχες σου


Αυτή είναι μια συνήθεια που έχουμε σχεδόν όλες, μιας και δεν υπολογίζουμε ότι με το να τις τραβάμε χάνουμε αρκετές. Ακριβώς το ίδιο πράγμα όμως συμβαίνει και όταν είναι η ώρα να ξεβαφτούμε και τρίβουμε επίμονα τα βλέφαρα μας, ώστε να βγει η μάσκαρα.


Μην κοιμάσαι με μάσκαρα



Ούτως ή άλλως αν θέλεις να έχεις ένα όμορφο πρόσωπο θα πρέπει να ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς, αλλά ειδικά όσων αφορά την μάσκαρα θα πρέπει να την αφαιρείς με ένα καλό υγρό ντεμακιγιάζ ματιών, ώστε να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό που θα βοηθήσει τις βλεφαρίδες σου να αναπνεύσουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα