Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο Μύθος Της Δάφνης



Η Δάφνη ήταν κόρη του ποταμού Λάδωνα ή κατ’ άλλους του Πηνειού και της Γαίας. 

Ο «μύθος» της είναι αλληγορικός. Σαγήνεψε τους Ρωμαίους κι επιβίωσε μέσω της λυρικότητας του Οβίδιου όπως θα δούμε. 

Όλα άρχισαν όταν ο Απόλλων χλεύασε τα όπλα του Έρωτα κι εκείνος για να τον εκδικηθεί του έστειλε βέλος πόθου ερωτικού και την ίδια στιγμή βέλος αποστροφής στη Δάφνη προκαλώντας με αυτό τον τρόπο μια «πολικότητα». 


Σφοδρά ερωτευμένος ο θεός Απόλλων, άρχισε να κυνηγάει τη νύμφη, ασταμάτητα.

«Τη Δάφνη πρωταγάπησε κάποτε ο Απόλλων
Που από θυμό τον έσπρωξε ο Έρωτας σε κείνη…»,

ξεκινά ο Οβίδιος την ιστορία στο 1ο Βιβλίο του από τις «Μεταμορφώσεις».

H Nέμεσις, η Θεία Δίκη




Ελάχιστα γνωρίζουμε για τη Νέμεσι, αυτή την αρχαιότατη θεότητα, που προσδιορίζεται άλλοτε ως Ιχναίη, άλλοτε ως Αδράστεια ή Ραμνουσία. 

Η ετυμολογική της ρίζα, από το ρήμα «νέμω», δηλώνει τη δίκαιη διανομή, τη μοιρασιά που γίνεται βάσει νόμιμης εξουσίας. 


Στην πορεία του χρόνου δηλώνει την ανάληψη δικαστικής δράσης από το κράτος, για την απονομή της Δικαιοσύνης. 


Μεταφορικά με τον όρο «Νέμεσι» εννοούμε τη Θεία Δίκη.


Ήταν η Νύχτα αυτή που, σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου και τον Παυσανία, δίχως σύντροφο αρσενικό γέννησε την Νέμεσι, για να κρατά σε ισορροπία τις ανθρώπινες υποθέσεις. 

Ειμαρμένη

Η Ειμαρμένη, ως μεταφυσική Ανάγκη.



Η "Ειμαρμένη " σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη μοίρα", καθώς προκύπτει από το αρχαίο ρήμα μείρομαι, που σημαίνει λαμβάνω σε διαμοιρασμό το μερίδιό μου.
Είναι η προσωποποίηση της μεγαλύτερης δύναμης στη Φύση και καθορίζει τις ενέργειες των ανθρώπων. 

Θεωρείται η κυρίαρχος των Μοιρών, είναι το πεπρωμένο, το αναπόφευκτο, που πολύ συχνά ταυτίζεται με την Ανάγκη σε έναν Κόσμο, όπου συνυπάρχει ο θεός κι ο άνθρωπος και τον οποίο διέπει η αυστηρή νομοτέλεια.

Η Ειμαρμένη μορφοποιεί τη θέληση της Μοίρας, τον «Λόγο του Κόσμου».

" Ειμαρμένη εστίν ο του Κόσμου Λόγος", διακηρύσσουν οι Στωικοί, όπως διασώζει ο Στοβαίος.

Οι Στωικοί, φιλόσοφοι των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων (300 π.Χ. -250 μ.Χ.), πιστεύουν πολύ στην "εξουσία" της Ειμαρμένης.

Την αντιλαμβάνονται ως φυσική και ηθική δύναμη, που ταυτίζεται σχεδόν με το Θεό, αλλά και κυρίως με τη Δικαιοσύνη και την Πρόνοια, ως αμείλικτη εξέλιξη των φυσικών τάσεων του Παντός 

Την επικράτηση της αναγκαιότητος και της Ειμαρμένης σε όλον τον Κόσμο, δέχονται και οι ατομικοί προσωκρατικοί φιλόσοφοι Λεύκιππος και Δημόκριτος, σύμφωνα με τον Διογένη τον Λαέρτιο. 

Ο Αναξαγόρας, στην αντίθετη όχθη, αποκαλεί «κενή λέξη» την Ειμαρμένη και υποστηρίζει ότι τίποτε δεν γίνεται συμφώνως προς αυτήν.

Πόσο οι βιταμίνες εξαφανίζονται από τα μη βιολογικής καλλιέργειας φρούτα και λαχανικά




Eχετε υπόψη σας ότι το περιεχόμενο των βιταμινών και ανόργανων συστατικών στα λαχανικά και τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μειώνονται δραστικά;

Μπορεί ναι, μπορεί περίπου να έχετε μια εικόνα. Αλλά αν δείτε τα συγκεκριμένα νούμερα η συνειδητοποίηση είναι κάτι περισσότερο από δυσάρεστη.
Ο διατροφολόγος Alex Jack, ο οποίος έχει μελετήσει την έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για τα θρεπτικά συστατικά στα φρούτα και τα λαχανικά συνέκρινε πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία για τα θρεπτικά συστατικά στα λαχανικά με τα δεδομένα πριν από 20 χρόνια.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαφορά μεταξύ του περιεχομένου βιταμινών και μετάλλων ήταν τεράστια. Η περιεκτικότητα του ασβεστίου στο μπρόκολο μειώθηκε κατά 50%, το σίδηρο σε σαλάτα κάρδαμου κατά 88%, και η βιταμίνη C σε κουνουπίδι κατά 40%.
Δείτε ένα μικρό δείγμα:

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΟΤΣΑΝΕΣ» ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥΣ


«Μη φοράτε κόκκινα ρούχα, γιατί το κόκκινο είναι το χρώμα του σατανά».
«Εσύ γιατί είσαι τόσο χοντρός;»
«Πως είσαι έτσι εσύ ρε κακομοίρα;»
«Στην αρχαία Αθήνα ψηφίζαν και οι γυναίκες».
«Πιλατεύω σημαίνει τα κάνω πιλάφι».
Μπαρούφες στα σχολεία. Ή χοντράδες, λόγων και έργων, των παιδαγωγών – καθηγητών προς τους μαθητές τους. Ζητήσαμε από δεκάδες μαθητές και μαθήτριες διαφορετικών τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου κι από διαφορετικά σχολεία, να θυμηθούν γνωστικά ή παιδαγωγικά ατοπήματα των δασκάλων τους. Δειγματοληπτική κι ενδεικτική η παράθεση, τα παραδείγματα αφθονούν στην ελληνική εκπαίδευση...

Στόχος μας δεν είναι, βέβαια, να κατακεραυνώσουμε τους καθηγητές, ούτε να οξύνουμε τις σχέσεις τους με τους μαθητές. Το αντίθετο, η διόρθωση των λαθών.
Εξάλλου στα περισσότερα σχολεία ένας ή δύο καθηγητές είναι αυτοί, που συγκεντρώνουν τη δυσφορία ή καμιά φορά και τα γέλια των μαθητών. Μα κι αυτοί οι καθηγητές δεν φταίνε. Ένας από τους κορυφαίους παιδαγωγούς της χώρας, ο καθηγητής πανεπιστημίου Χρήστος Φράγκος είχε δηλώσει παλιότερα: «Οι δάσκαλοι μαθαίνουν να διδάσκουν στις πλάτες των μαθητών». Και λογικό είναι να συμβαίνει αυτό, αφού η παιδαγωγική, θεωρητική και πρακτική άσκηση των Ελλήνων καθηγητών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.
Γι’ αυτό, ας μη θεωρηθεί το ρεπορτάζ αυτό «αντικαθηγητικό». Μιαν αθέατη αλλά πολύ καθημερινή και ζωντανή πλευρά της εκπαίδευσης θέλει να θίξει, αυτή που δεν περιλαμβάνεται στις χειμαζόμενες αίθουσες ή στα ανύπαρκτα εργαστήρια.
Μια πίεση θέλει να ασκήσει, να γίνει γρήγορα πράξη αυτό που η ίδια Πολιτεία και οι καθηγητές έχουν παραδεχτεί, την ανάγκη δηλαδή παιδαγωγικής επιμόρφωσης των τελευταίων.
Όλες οι μαρτυρίες που παρουσιάζουμε είναι αυθεντικές και συγκεκριμένες. Εύλογη είναι η ανωνυμία που κρατάμε για μαθητές και καθηγητές.
Πρόκειται για πράξεις ή λόγια καθηγητών που μειώνουν την προσωπικότητα του μαθητή. Είναι ίσως το σοβαρότερο λάθος που γίνεται, γιατί τραυματίζει αδικαιολόγητα τα παιδιά και τα κάνει να αισθάνονται μειονεκτικά. Και δυστυχώς αυτής της κατηγορίας τα λάθη είναι αυτά που αφθονούν περισσότερο. Ίσως και γιατί η ίδια η κοινωνία μας, άρα και η εκπαίδευση που παρέχει, δεν έχει ακόμα αποδεχθεί τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα σε αυτήν. 

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, λόγια καθηγητών:

Ο σωστός τρόπος για να βράσετε ένα αυγό

Πόσες φορές έχει τύχει να βράσετε ένα αυγό και να μην το πετύχετε όπως θέλετε; Μην απογοητεύεστε, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είστε καλή μαγείρισσα. Απλώς, κάποιες φορές το να βράσεις ένα αυγό είναι πιο δύσκολη δουλειά απ’ ότι φαίνεται. Έτσι, μπορεί το ασπράδι να σας βγει πολύ λασπερό, ο κρόκος πολύ στεγνός και να καταστρέψετε άθελά σας το πρωινό σας. Και ας το παραδεχτούμε, δεν είναι και ο πιο ευχάριστος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου!

Ο σωστός τρόπος για να βράσετε ένα αυγό

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το αυγό αποτελείται από δύο συστατικά. Έτσι, κανονικά, θα έπρεπε να βράσουμε ξεχωριστά τον κρόκο και το ασπράδι για να πετύχουμε το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά, η σωστή θερμοκρασία για το ασπράδι είναι 82 βαθμοί κελσίου ενώ για τον κρόκο 77 βαθμοί κελσίου. Πώς, όμως, μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο;

Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κ. Μόρις Λεσμορ: Ενα καταπληκτικό animation



Το The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore είναι μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, των  William Joyce και Brandon Oldenburg, μια αλληγορία πάνω στην θεραπευτική δύναμη της ιστορίας.
Η ταινία ταξίδεψε σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έφτασε μέχρι τα Οσκαρ.
Ενα μικρός φόρος τιμής στη λογοτεχνία, στην αφήγηση, στις λέξεις, στα βιβλία, στο χαρτί, στις βιβλιοθήκες που αγαπάμε.

Λύθηκε το μυστήριο της διέλευσης του Αννίβα από τις Άλπεις

HANNIBAL ALPS

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι λύθηκε το μυστήριο της διαδρομής του Αννίβα μέσω των Άλπεων. Διαβάζοντας την ιστορία μαθαίνουμε ότι ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος διέσχισε τις Άλπεις το φθινόπωρο του 218 π.Χ με 90.000 πεζούς, 10.000 ιππείς και 37 ελέφαντες για να καταλάβει τη Ρώμη από την Ισπανία όπου βρισκόταν.
Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι μια επίθεση στην Ιταλία από βορρά ήταν αυτοκτονία καθώς θεωρείτο αδύνατο να μετακινηθεί τόσο μεγάλος όγκος στρατού μέσω των Άλπεων.
Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Πανεπιστήμιο Κουίν στο Μπέλφαστ αναφέρουν ότι ανακάλυψαν μια λεπτή κρούστα από αρχαία περιττώματα που δείχνουν ότι ο στρατός του Αννίβα πέρασε πολύ νοτιότερα από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, αναφέρει η Βρετανική Mirror.
Μικροβιολόγοι υποστηρίζουν ότι το εύρημα είναι σχεδόν τέλεια τακτοποιημένο με τον στρατό των Καρχηδονίων.

Το γιογκικό διαιτολόγιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Το γιογκικό διαιτολόγιο


Η εξάσκηση στις σωματικές στάσεις είναι μόνο μία από τις πλευρές της γιόγκα. 

Για να υπάρξουν τα μέγιστα οφέλη της γιόγκα, πρέπει να δοθεί σημασία και στα άλλα βασικά σημεία, όπως διαιτολόγιο, ύπνο, ανάπαυση και παιχνίδι. 

Η γιόγκα προωθεί ένα φυτοφαγικό διαιτολόγιο, βασισμένο σε φυσικές, μη κατεργασμένες τροφές. 

Οι τροφές αυτές προέρχονται από το χώμα και πιστεύεται πως περιέχουν αμείωτη τη ζωτική ενέργεια. (Hall, 2005). 

Η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γιογκικής πρακτικής. Είμαστε αυτό που τρώμε, είναι η ρήση που χαρακτηρίζει τους γιόγκι. 

Anna yoga είναι ο μοντέρνος όρος που χρησιμοποιούν οι γιόγκι για αυτή την παραδοχή και εστιάζει καθαρά στο φαγητό και το συσχετισμό του με την φυσική κατάσταση και το υγιές πνεύμα. (Adams, 2010).

Βασική αρχή της γιογκικής διατροφής είναι τροφές υγιεινές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, προσαρμοσμένες πάντα στις ατομικές ανάγκες. 

Σύμφωνα με τη γιόγκα, η υιοθέτηση αυτού του είδους της διατροφής στο καθημερινό διαιτολόγιο, είναι η οδός για προσωπική ευημερία και σημαντικές βελτιώσεις στην υγεία , το μυαλό και το σώμα. (Fraser, 2007) 

Όλα αυτά φυσικά έρχονται σε αντίθεση με το δυτικό τρόπο σκέψης και τις σημερινές διατροφικές συνήθειες, όπου το πλούσιο σε ποσότητα και σε λιπαρά φαγητό, είναι «πανάκεια» για την καταπολέμηση του άγχους και τον υπερκαταναλωτισμό που διέπει το σημερινό άνθρωπο. (Wilson, 2010) 

Το γιογκικό διαιτολόγιο μοιράζεται την προέλευση του με την Αγιουβέρδα, την «επιστήμη της υγιεινής διαβίωσης και μακροζωίας» όπως συχνά λέγεται. Έχουν τις ρίζες τους στον βεδικό πολιτισμό της αρχαίας Ινδίας. Και οι δύο διακρίνουν τρεις κατηγορίες στο φαγητό, γνωστές ως γκούνας, κάθε μία από τις οποίες παρουσιάζει ξεχωριστά χαρακτηριστικά και προκαλεί διαφορετικές αντιδράσεις στο μυαλό και το σώμα. (Fraser, 2007) 

Υπέροχα και γευστικά παστέλια με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα!




Κορίτσια μου!! Και αγόρια μου βέβαια (δεν έχω εγώ αντρικό κοινό;; Μην τρελαθώ!)!!
Δεν ξέρω αν το έχετε νοιώσει, αν το έχετε καταλάβει αλλά μύρισε καλοκαιράκι..

Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ανάμεικτα συναισθήματα.. Από τη μία μια ασυγκράτητη χαρά που δεν σε αφήνει να δουλέψεις γιατί πολύ απλά έχεις ξεμυαλιστεί, και από την άλλη ένα πονοκέφαλο που έχει να κάνει με την ερώτηση: "Και τώρα πως βγαίνουμε παραλία????"

Νομίζω σας νοιώθω και με νοιώθετε..
Δεν έχει μείνει και πολύς καιρός για το καλοκαίρι, γι'αυτό καλό είναι ξεκινήσουμε μια καλή διατροφή που θα μας ανανεώσει και θα μας κάνει να χάσουμε και κιλά!

 Θα μου πείτε τώρα που κολλάνε όλα αυτά με τα παστέλια.. Κι όμως κολλάνε!

Έχεις ξεκινήσει διατροφή αλλά.. καίγεσαι για γλυκό! Εδώ κολλάει το παστελάκι..
Το παστέλι αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά γλυκά με υψηλή διατροφική αξία και εξαιρετική πηγή ενέργειας (χωρίς να λαμβάνουμε ζάχαρη) απαραίτητη για να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινή σωματική και πνευματική μας δραστηριότητα. Βεβαίως όλα αυτά ισχύουν εφόσον καταναλώνουμε μια φυσιολογική ποσότητα χωρίς υπερβολές!

Έτσι σκέφτηκα και γω και είπα να φτιάξω παστελάκια για αν τρώω ένα μικρό κάθε μέρα!

Πάμε να δούμε υλικά και εκτέλεση..

Εξωγήινος Grey κινηματογραφήθηκε να κρύβεται πίσω από έναν βράχο στο Μάτσου Πίτσου, στο Περού (Βίντεο)

Alien Περού Ρεάλ Εικαζόμενη


Μια γυναίκα που ζει στο Περού επισκέφθηκε το Μάτσου Πίτσου πριν από λίγο καιρό. Κατά την περιήγησή της κατευθύνθηκε, μαζί με τους φίλους της, προς το βουνό, όταν ξαφνικά είδε ένα παράξενο ον να κρύβεται πίσω από ένα βράχο στην είσοδο μιας σπηλιάς.
Παρά το γεγονός ότι ήταν στην πραγματικότητα πολύ μακριά και δεν είναι ευδιάκριτο, είπε στους φίλους της να σωπάσουν και κατάφερε να κινηματογραφήσει ένα ον με το κινητό της τηλέφωνο.
Είναι δύσκολο να πει κάποιος εάν το βίντεο του υποτιθέμενου εξωγήινου είναι πραγματικό ή ψεύτικο. Αλλά αν το βίντεο είναι πραγματικό θα ήταν ενδιαφέρον να σταλεί μια επαγγελματική ομάδα στην περιοχή για να την ερευνήσει.

Ο κώδικας ηθικής και οι 20 εντολές των ιθαγενών ινδιάνων

Οι «Ινδιάνοι» της Αμερικής ή ορθότερα, οι γηγενείς Αμερικανοί, κατοικούσαν στην Αμερικανική ήπειρο, για πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από την άφιξη των «λευκών» Ευρωπαίων. Κατά την περίοδο της άφιξης των «λευκών», εικάζεται ότι σε ολόκληρη την Αμερικανική ήπειρο, από το Μεξικό έως και την Αλάσκα, κατοικούσαν περίπου δέκα εκατομμύρια «Ινδιάνοι».
Πιστεύεται ότι οι πρώτοι γηγενείς Αμερικανοί, έφτασαν εκεί κατά την τελευταία περίοδο των παγετώνων, περίπου πριν από 20.000 — 30.000 χρόνια.
Αν και από κάποιους πιστεύεται ότι οι ρίζες των «Ινδιάνων» βρίσκονται κάπου στην κεντρική Ασία και κοντά στην σημερινή Ινδία, εντούτοις από τα γενεαλογικά στοιχεία που υπάρχουν, ελάχιστοι πρέπει να είναι αυτοί που ήρθαν από εκεί και μάλιστα πολλά χρόνια μετά την ανακάλυψη της Αμερικής.
Το προσωνύμιο «Ινδιάνοι», δόθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος λανθασμένα βέβαια, πίστεψε ότι η ήπειρος στην οποία είχε φτάσει, ήταν μέρος της ασιατικής ηπείρου, των τότε γνωστών Ινδιών.
Ο κώδικας ηθικής και οι 20 εντολές των ιθαγενών ινδιάνων
Οι Ινδιάνοι της Αμερικής έζησαν αγαπώντας και τιμώντας πάνω από όλα την φύση. Η Σοφία τους διαφαίνεται παντού. Στο πως έζησαν αρμονικά με τη φύση, σε αυτά που φορούσαν, σε αυτά που δημιούργησαν, στον τρόπο που παρασκεύαζαν και έτρωγαν το φαγητό τους, στον τρόπο που ζούσαν μέσα στις οικογένειες τους και στη σημασία που έδιναν στην συνοχή της κοινωνίας τους, στις αξίες τους, στα πιστεύω τους και στη φιλοσοφία τους γενικότερα.
1. Ξύπνα με το φως του Ήλιου για να προσευχηθείς. Να προσεύχεσαι μόνος. Να προσεύχεσαι συχνά. Το Μεγάλο Πνεύμα θα ακούσει, αρκεί να μιλήσεις.
2. Να δείχνεις κατανόηση για αυτούς που έχασαν το δρόμο τους. Άγνοια, αλαζονεία, θυμός, ζηλοτυπία και πλεονεξία ανθούν από μια χαμένη ψυχή. Προσευχήσου ότι θα βρουν καθοδήγηση.
3. Ψάξε για τον εαυτό σου, να είσαι ο εαυτός σου. Μην επιτρέπεις σε άλλους να δημιουργούν το μονοπάτι σου. Είναι δικός σου ο δρόμος και μόνο δικός σου. Άλλοι μπορούν να περπατήσουν μαζί σου αλλά κανείς δεν μπορεί να
περπατήσει στη θέση σου.

Ο δρόμος του Μάγου 18ο Μάθημα



Μπορείτε να βιώσετε την αθανασία εν μέσω της θνητότητας.

Ο χρόνος και το άχρονο δεν είναι αντίθετες έννοιες. Επειδή εμπεριέχει τα πάντα, το άχρονο δεν έχει αντίθετο.


Στο επίπεδο του εγώ, αγωνιζόμαστε να λύσουμε τα προβλήματά μας. Το πνεύμα θεωρεί ότι το μόνο μας πρόβλημα είναι αυτός ο αγώνας.


Ο μάγος γνωρίζει την πάλη ανάμεσα στο εγώ και το πνεύμα, αλλά ξέρει επίσης ότι και τα δύο είναι αθάνατα και δεν μπορούν να πεθάνουν.


Κάθε πλευρά του εαυτού σας είναι αθάνατη, ακόμα κι εκείνες που κρίνετε με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα.


Τον καιρό που ο νεαρός Αρθούρος έγινε βασιλιάς, κυκλοφορούσαν φήμες για κάποιο τρελό που ζούσε στο δάσος του Κάμελοτ. "Μην σας ανησυχούν αυτές οι φήμες", του είπαν οι σοφοί της αυλής. "Είναι κάποιος που έχει χάσει τα λογικά του. Ζει κλεισμένος σ' ένα καλύβι, όπου αργά ή γρήγορα θα πεθάνει."


Ωστόσο, το ενδιαφέρον του Αρθούρου είχε ξυπνήσει. Κάλεσε τους ιππότες του και κίνησε μαζί τους, με σκοπό να βρουν τον τρελό. Μετά από αρκετές ώρες, η βασιλική συνοδεία βρέθηκε σ' ένα ξέφωτο, κοντά στο κεντρικό μονοπάτι που διέσχιζε το δάσος. Στη μέση αυτού του ξέφωτου υπήρχε ένα καλυβάκι από λάσπη και καλάμια, τόσο προχειροφτιαγμένο που εξείχαν από παντού γυμνά κλαριά. Ο Αρθούρος ξεκαβαλίκεψε και προχώρησε μέχρι εκεί. Δεν υπήρχε πόρτα, παρά μονάχα ένα μικρό παράθυρο για να αερίζεται ο χώρος.


Ο βασιλιάς στάθηκε απ' έξω και φώναξε: "Ποιος είσαι;"

Διατροφή για καύση θερμίδων – 7 Συμβουλές

διατροφή για καύση θερμίδων

Συνήθως ο λόγος που παίρνουμε κιλά είναι το γεγονός ότι γεμίζουμε τον οργανισμό μας με παραπάνω θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε αλλά και πολλές φορές άχρηστες θερμίδες όσον αφορά στην ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε.
Για να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά και να ρυθμίσουμε το σωματικό μας βάρος, χρειάζεται να έρθει μια ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια που παίρνουμε και εκείνη που ξοδεύουμε, δηλαδή στις θερμίδες που λαμβάνουμε από το φαγητό μας και σε εκείνες που καίμε σε καθημερινή βάση.
Όταν μειώσουμε τις παραπανίσιες θερμίδες που λαμβάνουμε τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση και στο βάρος μας. Μάλιστα, έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι συνήθως με το που ξεκινάμε μια διατροφή για καύση θερμίδων και μειώνουμε αυτές που προσλαμβάνουμε απ΄ το φαγητό μας, αμέσως αρχίζουμε να χάνουμε βάρος στην αρχή. Όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν όταν φτάνουμε κοντά στο φυσιολογικό και επιθυμητό βάρος και μας είναι ακόμα πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από τα τελευταία 3-4 κιλά που απομένουν.
Στη συνέχεια του άρθρου, θα ακολουθήσουν κάποιες συμβουλές για μία ιδανική διατροφή για καύση θερμίδων οι οποίες θα συμβάλουν στην αύξηση του μεταβολισμού μας και τη δημιουργία περισσότερων καύσεων κι έτσι θα μπορέσεις τελικά να απαλλαγείς από τα περιττά σου κιλά.
Ιδανική διατροφή για καύση θερμίδων – 7 Συμβουλές

Ντομπρόβσκις

Αλλος ενας ΄κακος΄ξενος:
Η Ελλάδα θα έβγαινε από το Μνημόνιο πιο γρήγορα από την Κύπρο, η οποία φέτος βγήκε από το τριετές Μνημόνιο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή που παραχώρησε στο capital.gr και το ΚΥΠΕ. «Το 2014 η Ελλάδα ήταν κοντά στο να βγει από το μνημόνιο αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ντομπρόβσκις υπογράμμισε επίσης ότι η επιλογή για τη δημοσιονομική προσαρμογή μεταξύ φόρων ή περιστολής δαπανών είναι επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις από την αύξηση φόρων είναι μεγαλύτερη ύφεση. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η αξιολόγηση να ακολουθήσει το παράδειγμα προηγούμενων εμπειριών για σταδιακή ολοκλήρωση αλλά και «σαλαμοποίηση» της εκταμίευσης των δόσεων. Αν και αναγνώρισε ότι γίνεται «δουλειά» στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, ωστόσο επιμένει ότι είναι ακόμα ανοικτά ζητήματα.
Πιο αναλυτικά, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επεσήμανε: «Σε σχέση με την Ελλάδα όντως είναι η μόνη χώρα που μένει σε πρόγραμμα στην ΕΕ. Ξέρουμε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της.Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ακόμα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο. Συζητούσαμε με την ελληνική κυβέρνηση ένα διάδοχο προληπτικό πρόγραμμα, με το οποίο η Ελλάδα θα γύρναγε στις αγορές. Ξέρουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν αλλού και αυτό αποδεικνύει το ότι η οικονομική σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική. Αυτό δυστυχώς υπονόμευσε την ανάπτυξη, υπονόμευσε την οικονομική σταθερότητα και ως αποτέλεσμα εκεί που στην αρχή του 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% για το 2015, τώρα η εκτίμησή μας είναι 0%. Βλέπουμε ότι αυτή η οικονομική αστάθεια έπληξε σφόδρα την ελληνική οικονομία».
O Bάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε επίσης ότι «η αύξηση φόρων, αντί περικοπής δαπανών, βαθαίνει την ύφεση. Αυτή είναι η συμβουλή μας προς την ελληνική κυβέρνηση. Μην κοιτάτε μόνο στον τομέα των εσόδων, κοιτάξτε και προς τον τομέα των δαπανών». Υπογράμμισε δε ότι «η επιλογή για τη δημοσιονομική προσαρμογή μεταξύ φόρων ή περιστολής δαπανών είναι επιλογή και ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».
Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, σημείωσε πως «αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι η Κομισιόν δε βάζει καμία καθοριστική ημερομηνία, κανένα χρονικό όριο στην αξιολόγηση. Το μόνο όριο είναι η πλήρης εφαρμογή των όρων του μνημονίου».
Σχετικά με το ΔΝΤ και τις απαιτήσεις του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «υπάρχει μια ισορροπία που πρέπει να επιτευχθεί και εκεί χρειαζόμαστε την ίδια προσέγγιση με το ΔΝΤ. Σε ότι αφορά τα μέτρα από έσοδα και δαπάνες. Όμως στο τέλος της μέρας οι ελληνικές αρχές θα πάρουν την απόφαση του τι θέλουν να κάνουν, τι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να πάρουν και όπως και οι άλλες χώρες και αυτοί να διαλέξουν το είδος των μέτρων. Εμείς μπορούμε να τους καθοδηγήσουμε αλλά οι αποφάσεις είναι δουλειά της κυβέρνησης».

Ωραίο πράγμα ο έρωτας, φίλε...

socialspirit.com.br
socialspirit.com.br

Τι ωραίο πράγμα ο έρωτας!
Είναι ωραίος ο έρωτας… Ν' αγαπάς και ν' αγαπιέσαι φίλε μου τ’ ακούς; Να παθιάζεσαι και να τα δίνεις όλα για τον άνθρωπο που επέλεξες. Τον άνθρωπο που μπήκε στη ζωή σου και σε γέμισε. Τον άνθρωπο που ξύπνησες στην αγκαλιά του και χαμογέλασες και τ' άφησες όλα πίσω για να συνεχίσεις να ζεις τον έρωτα. Φίλε μου, ο άνθρωπος που σε κάνει να γελάς, να τρέμεις από ηδονή και να τον θέλεις όλο και περισσότερο, να θες να τον ανακαλύπτεις μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο και σε κάνει ευτυχισμένο, δεν είναι ένας απλός ‘άνθρωπος’, είναι ο άνθρωπος ΣΟΥ.
Μην είσαι εγωιστής φίλε μου… Κλάψε! Ούρλιαξε! Χάσε λίγο τον εαυτό σου. Δε χάνεις την αξιοπρέπεια σου. Ο ερωτευμένος δε χάνει αξιοπρέπεια, δεν παρεξηγείται.

Οτιδήποτε αξίζει να γίνει, αξίζει να γίνει και λάθος

post-194


Είναι χρήσιμο να συλλογιζόμαστε, ξανά και ξανά, ότι όλες αυτές οι αποτυχίες (τα λάθη, η απόρριψη, το χάσιμο μιας ευκαιρίας) αποτελούν μέρος της ανάπτυξης. Μια φράση που προέρχεται από τον κόσμο των επιχειρήσεων λέει: «Οτιδήποτε αξίζει να γίνει, αξίζει να γίνει και λάθος». Τα σημαντικά που αξίζουν το χρόνο μας, αξίζουν επίσης και την απογοήτευσή μας όταν δεν έρχονται κατά το δοκούν. Σε αυτήν την περίπτωση, το κέρδος μας είναι η δυνατότητα να μάθουμε, γιατί το θέμα δεν είναι ν’ αποφεύγεις την αποτυχία, αλλά τι κάνεις από εκεί και μετά. Συχνά, όταν το ενδιαφέρον μας εστιάζεται μόνο στην επιτυχία αδιαφορώντας για τη διαδικασία, τα αποτελέσματα έχουν την τάση να κινούνται ανάδρομα.
Λένε ότι, κάποτε, ένας νεαρός αριστοκράτης ήθελε πολύ να γίνει ξιφομάχος. Του είχαν μιλήσει για έναν σπουδαίο δάσκαλο ξιφασκίας, κι αυτός γύριζε όλα τα χωριά της περιοχής αναζητώντας τον. Κάποια στιγμή, επιτέλους, τον βρίσκει σε μια ταπεινή καλύβα, γονατίζει μπροστά του και του φιλάει το χέρι.
«Δάσκαλε» του λέει, «σε ψάχνω πολύ καιρό γιατί θέλω να γίνω σπουδαίος ξιφομάχος.»

"Λάθρο" και επικαιρότητα.



γράφει ο Legion 
 
 Λαθραίοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Οι πάσης φύσεως νομικίστικοι και γραφειοκρατικοί όροι, δεν μπορούν να ορίζουν και να χαρακτηρίζουν ζωντανά πλάσματα, με σάρκα και οστά. 


Το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν ένας άνθρωπος είναι λαθραίος η "νόμιμος". Είναι αστείο το επιχείρημα ως βάση δομημένου διαλόγου. Το πρόβλημα έγκειται στο ποιά συμφέροντα, κρύβονται πίσω απο τα εκάστοτε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα, οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πλανητικά.

 Η βάση διαλόγου έγκειται στο δίπολο "φθηνά εργατικά χέρια" και "ακριβά εργατικά χέρια". 

Η Ελλάδα, αποφασίστηκε να βιομηχανοποιηθεί εκ νέου (στο μέλλον, μετά την τωρινή μεταβατική περίοδο που βιώνουμε) και να της δοθεί ιδιαίτερη "βάση" για την ατμομηχανή της Γερμανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας και προκειμένου να συμβεί αυτό, έπρεπε και πρέπει να συμβούν 2-3 θεμελιώδεις αλλαγές. Να μεταρρυθμιστεί το κράτος , να ισοσκελιστεί η οικονομική δυνατότητα των πολιτών με τις δυνατότητες του κράτους (μείωση μισθών/συντάξεων, απολύσεις στο Δημόσιο, αποκρατικοποιήσεις κ.α) να ρυθμιστούν νέες εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργοδοτών και τέλος, μετατροπή της κοινωνίας σε σύγχρονο καπιταλιστικό πολυφυλετικό "παράδεισο". Μα το κυριότερο, να προσαρμοστούν οι πολίτες ιδεολογικά και σε νοοτροπία με τα νέα δεδομένα.

Το διαχρονικό ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης, προορίζεται να το λύσει στο μέλλον η Ελλάδα, τόσο σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οσο και σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. 

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι Έλληνες να μην αντιδράσουν ποτέ και για κανένα λόγο. Να μην απειλήσουν δηλαδή τον υπο εκτέλεση Σχεδιασμό και να συμμορφωθούν στις αποφάσεις των ισχυρών , είτε με το καλό, είτε με το άγριο. 

Οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να πεινάσουμε και να "μεταμορφωθούμε" σαν κοινωνία, κι αυτό θα γίνει είτε με το καλό και σταδιακά, είτε με το άγριο και....απότομα. 

Η γραμμική επανάληψη της σκέψης.



Είναι η  σκέψη κάθε ανθρώπου ακριβώς όπως το καρδιογράφημα? Είναι άραγε οι σκέψεις μας πότε στα ψηλά και πότε στα χαμηλά ? Μήπως οι σκέψεις μας τελικά είναι ίδιες και απλώς  αλλάζει στάση και ίσως «θεματολογία», αλλά είναι στην πραγματικότητα ίδιες?  Όταν ανακαλύψουμε ότι οι σκέψεις μας είναι μία ευθεία γραμμή τελικά θα δούμε και από πού πηγάζουν όλα όσα μας συμβαίνουν στη ζωή.

Η σκέψη γεννιέται από μία αιτία. Η αιτία μοιάζει να είναι άλλη, μα όμως είναι η ίδια. Αφού πηγή της σκέψης είναι το συναίσθημα. Σαν να λέμε το συναίσθημα είναι το σαλόνι μας και οι σκέψεις που βρίσκονται μέσα στο σαλόνι- συναίσθημα, είναι ανάλογες με το μέγεθος του δωματίου αυτού. Έτσι οι σκέψεις γίνονται τα έπιπλά μας. Όπου αν παρατηρήσουμε το σαλόνι μας θα δούμε ότι κάθε μέρα είναι το ίδιο με μερικές διαφορές, ανάλογα με την ημέρα. Δηλαδή αν έχουμε κόσμο στο σπίτι μας, το σαλόνι μας θα είναι φωτισμένο και στολισμένο. Όπως δηλαδή και οι σκέψεις μας, όταν θα βγούμε μία βόλτα. Ανάλογα με τον καλεσμένο μας θα έχουμε και ανάλογη ατμόσφαιρα είτε οικειότητας, είτε σοβαρότητας. Μα ακριβώς το ίδιο δεν θα κάνουμε και με την ανάλογη περίπτωση εξόδου μας ? Θα μας συντροφεύουν ανάλογες σκέψεις. Οι οποίες σκέψεις όλες μα όλες βασίζονται στον χώρο που έχει το ανάλογο δωμάτιο- συναίσθημα.
Αυτό που θα κάνει την διαφορά τελικά στις σκέψεις μας είναι μία διαφορετική εικόνα που μπορεί να παρουσιαστεί στον χώρο μας- συναίσθημα μας. Όπως να σπάσει ένα βάζο δηλαδή να γίνει ένα έκτακτο γεγονός, το οποίο θα καταφέρει να «ταράξει» αυτήν την αρμονική επανάληψη μας. Σε αυτό το έκτακτο γεγονός, ως δια μαγείας, λειτουργούμε με αρμονία τις περισσότερες φορές.

Δεν με πλησιάζουν οι άντρες – Λόγοι – Λύσεις

δεν με πλησιάζουν οι άντρες

Μήπως αναρωτιέστε κι εσείς «γιατί δεν με πλησιάζουν οι άντρες»; Αρχικά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο τρόπος που σκεφτόμαστε οι γυναίκες όπως φαίνεται είναι τελείως διαφορετικός από των αντρών. Μπορεί να στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη μας και να κοιτάμε την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να νιώσουμε όμορφες αλλά τελικά κάτι δεν πάει καλά. Καταλαβαίνουμε πως δεν φταίει η εμφάνισή μας που δεν μας πλησιάζουν οι άντρες αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Έχετε αναρωτηθεί μήπως τελικά αυτό που θαυμάζουμε οι γυναίκες, φοβίζει τους άντρες; Στοιχεία όπως ο δυναμισμός, η ανεξαρτησία, η αυτοπεποίθησή δείχνουν απαραίτητα για κάθε γυναίκα. Οι άντρες όμως, αν και θαυμάζουν όλα αυτά τα στοιχεία πάνω μας, έχουν μία λίγο διαφορετική άποψη όταν πάρουν την απόφαση να πλησιάσουν μία γυναίκα. Η ατάκα «δεν με πλησιάζουν οι άντρες» συνήθως ακούγεται από δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες. Μήπως αυτήν την κατηγορία γυναικών την βλέπουν οι άντρες περισσότερο ανταγωνιστικά; Δεν με πλησιάζουν οι άντρες! Προσπαθείτε να το πάρετε απόφαση αλλά κάτι μέσα σας αντιδράει.
Η αλήθεια είναι πως όλες μας γνωρίζουμε πως οι άντρες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα και για να αισθανθούν καλύτερα πρέπει να δείχνουν πιο δυναμικοί, ανεξάρτητοι και να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Τους τρομάζει η ιδέα πως μία γυναίκα μπορεί και είναι ικανή να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Το «αδύναμο φύλο» συνεχίζει να υπάρχει στο μυαλό τους όσο και αν θεωρούμε πως οι εποχές άλλαξαν. Αναρωτιέσαι ακόμη, γιατί δεν με πλησιάζουν οι άντρες; Γυναίκες που γνωρίζουν πως έχουν το δικαίωμα της επιλογής και δεν εκδηλώνονται όσο εύκολα θα ήθελαν οι άντρες για να νιώσουν άνετα, μένουν πολλές φορές έξω από το παιχνίδι! Αν είστε, λοιπόν, λίγο απόμακρες ή επιφυλακτικές πρέπει να περιμένετε την συγκεκριμένη αντίδραση αφού συνήθως οι άντρες φοβούνται την απόρριψη. Φαίνεστε γεμάτες αυτοπεποίθηση στα μάτια τους και δεν μπορούν να λειτουργήσουν τόσο άνετα όπως σε μία άλλη περίπτωση. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν όμως είναι πως μία γυναίκα απόμακρη ή επιφυλακτική δεν σημαίνει πως είναι και «σνομπ»! Το θέμα όμως είναι πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε όλο αυτό το κλίμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε «γιατί δεν με πλησιάζουν οι άντρες». Μήπως με μερικές συμβουλές θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα;
Δεν με πλησιάζουν οι άντρες – Τι να κάνω;

Οι πέντε απαγορευμένες τροφές πριν το σεξ!

σεξ φαί

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ορισμένες τροφές είναι άκρως αφροδισιακές αφού έχουν ευεργετικές ιδιότητες στο σεξ!

Μπορεί λοιπόν η χημεία, το πάθος, ο έρωτας και η φαντασία να είναι τα βασικότερα «συστατικά» για μια καλή ερωτική ζωή αλλά και η διατροφή φαίνεται ότι παίζει σημ,δεν είναι καίριας σημασίας!
Ποια φαγητά όμως είναι απαγορευτικά αν σκοπεύετε να κάνετε σεξ;
Τηγανητές πατάτες
Αν και ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν, καλό είναι πριν τις ερωτικές σας συνευρέσεις να τις αποφεύγετε. Και αυτό γιατί το αγαπημένο αυτό φαγητό είναι υπερβολικά επεξεργασμένο, με συνέπεια όσοι να τις καταναλώνουν να νιώθουν αμέσως πολύ γρήγορα κούραση.
Yποκατάστατα ζάχαρης
Ορισμένα υποκατάστατα ζάχαρης προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά αφού περιέχουν συστατικά που εμποδίζουν την διαδικασία της χώνεψης.

Καρκίνος προστάτη: Ποιες τροφές τον βλάπτουν σοβαρά;

απαγορευεμενες τροφες

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη πιο συχνά εμφανιζόμενη μορφή καρκίνου στους άνδρες.

Νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη.
Μάθετε ποιες είναι αυτές:
Τα κορεσμένα λιπαρά
Πολυετείς έρευνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα  πως οι άνδρες που καταναλώνουν περισσότερα κορεσμένα λιπαρά αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν αυξημένα επίπεδα PSA.
Για το λόγο αυτό αντικαταστήσετε τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή σας με υγιεινά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που υπάρχουν στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στο ελαιόλαδο.
Το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας
Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες τεκμηριώνουν ότι  όσοι άνδρες ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη αφού περιέχει ετεροκυκλικές αμίνες, που είναι καρκινογόνα στοιχεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα