Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τελικά, τα λόγια είναι περιττά;

Τελικά, τα λόγια είναι περιττά;

Η έμπνευσή μου αυτήν τη φορά ήταν η φράση «πιστεύω στις πράξεις κι όχι στα λόγια». Μία φράση που με εκφράζει εκατό τοις εκατό, αλλά και μία φράση παγίδα. Πότε όμως σταματήσαμε να πιστεύουμε στα λόγια; Σταματήσαμε να ακούμε και να πιστεύουμε λόγια, όντως; Κι αν κάποια λόγια είναι αληθινά; Μπορούμε να ξεχωρίσουμε ψεύτικα από αληθινά λόγια;
Ας το πιάσουμε όμως από την αρχή.
Ο λόγος είναι ο τρόπος έκφρασης της σκέψης του ανθρώπινου είδους κι αυτό που μας διαχωρίζει από τα άλλα ζώα και μπλα μπλα μπλα, θεωρητικά.
Τι είναι όμως ο λόγος στις μέρες μας;
Ο λόγος, πέρα από τρόπος επικοινωνίας, που κοντεύει να εξαλειφθεί με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, είναι ο προφορικός τρόπος έκφρασης συναισθημάτων. Όλων των συναισθημάτων, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Για να εκφράσουμε οποιοδήποτε συναίσθημα μας διακατέχει, υπάρχουν οι πράξεις, και υπάρχουν και τα λόγια. Τα λόγια, λοιπόν, είναι αυτά που ουσιαστικά φτιάχνουν την ατμόσφαιρα των ρομαντικών ενώ οι πιο ρεαλιστές πιστεύουμε στις πράξεις (αν και όλοι ανεξαιρέτως πληγωνόμαστε κι από τα δύο αλλά θα φτάσω και εκεί). Ρομαντικοί λόγια, ρεαλιστές πράξεις όλα καλά μέχρι εδώ.
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που είτε συμβαίνει αυτό που λέμε «θολώνουμε/τα παίρνουμε κρανίο/βγαίνουμε απ’ τα ρούχα μας» -νεύρα δηλαδή, είτε δε σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε -τότε που τα λόγια μας βγαίνουν στην επιφάνεια αφιλτράριστα και χωρίς νόημα.
Η ελευθερία του να λέμε ό,τι θέλουμε χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη βάση στη σημασία τους, έφτασε την πλειονότητα των ανθρώπων να στέκονται μόνο στις πράξεις και να φοβούνται τα λόγια. 

Η Κρίση των Τριάντα Και Κάτι

Στην δεκαετία των τριάντα, ίσως βιώσουμε την πρώτη πραγματική κρίση ζωής και ταυτότητας. Σήμερα, λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής, των οικονομικών συνθηκών αλλά και της νοοτροπίας που υπάρχει, είναι πιθανό να νιώσουμε πως δεν πληρούμε τα στερεότυπα που έχει θέση η κοινωνία για την ηλικία μας.
Στον επαγγελματικό τομέα
Εάν κάποιος μας ρώταγε στα δεκαοχτώ ή τα είκοσι πως φανταζόμασταν τον εαυτό μας επαγγελματικά μετά από μια δεκαετία, κανείς δε θα απαντούσε «άνεργο, να μένω με τους γονείς μου» κι όμως στο σήμερα, αυτή είναι μια πραγματικότητα που ισχύει για πολλούς τριαντάρηδες. Ακόμα κι αν υπάρχει δουλειά, συχνά το εισόδημα που προσφέρει δεν είναι αρκετό για ανεξαρτοποίηση ή ακόμα κι αν είναι δεν υπάρχει η εσωτερική σιγουριά και ασφάλεια που θα νιώθαμε σε μια σταθερή οικονομικά κοινωνία για να κάνουμε το βήμα. «Κι αν χάσω τη δουλειά; Αν μου μειώσουν το μισθό;»

Για όσους τριαντάρηδες είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και απασχολούνται, γεννιούνται συχνά αμφιβολίες άλλου τύπου, που έχουν να κάνουν με την δυνατότητα εξέλιξης που τους προσφέρει η δουλειά τους. Αρχίζουν να δημιουργούνται σκέψεις όπως «αυτό θα κάνω για πάντα;», «τι καλύτερο μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τη ζωή μου και την καριέρα μου; Να σπουδάσω πάλι; Να φύγω στο εξωτερικό; Να ψάξω για κάτι άλλο;» Αυτή η εσωτερική ανησυχία σχετίζεται α) με βάσιμες, πρακτικές δυσκολίες που συναντάμε καθώς τα έξοδα μας αυξάνονται και βλέπουμε πως δυσκολευόμαστε ν’ ανταπεξέλθουμε, β) μια ανάγκη για προσωπική επιτυχία και επίτευξη γ) για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και την οικογένεια μας καθώς και για διάφορους άλλους λόγους.

Από ξέφρενα πάρτυ σε ταβέρνες

Από ξέφρενα πάρτυ σε ταβέρνες

Είναι βραδιά εξόδου, επιτέλους, ύστερα από μια κουραστική εβδομάδα έχεις τη δυνατότητα να βγεις και να διασκεδάσεις μαζί με αγαπημένους, φίλους και γνωστούς. Προτάσεις αρχίζουν να πέφτουν βροχή για το πού να πάτε απόψε, αλλά αυτή που κερδίζει τελικά είναι η ιδέα της ταβέρνας. Μεζέδες στο τραπέζι, τσίπουρα, ούζα και κρασιά στο ποτήρι.
Και κάπου εκεί σου έρχεται στο μυαλό αμυδρά μια αναλαμπή από το παρελθόν, τότε που ξενυχτούσες σε όλα τα διάσημα κλαμπάκια και πάρταρες ασταμάτητα μέχρι πρωίας. Αυτή τη στιγμή όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πριν πεις το ναι σε οποιαδήποτε πρόσκληση, προσπαθείς να μάθεις πλαγίως αν θα υπάρχει και μέρος να κάτσεις. Οι παλιές εποχές που σε έβρισκαν τα ξημερώματα στριμωχτά στα όρθια έχουν περάσει πια ανεπιστρεπτί, αφού μια θέση εξασφαλισμένη για να αφήσεις τουλάχιστον το παλτό ή το σακάκι σου είναι πια αδιαπραγμάτευτη.
Όπως και ο χορός μέχρι τελικής πτώσεως. Τότε κουνιόσουν στο ρυθμό κάθε νέας επιτυχίας που συνήθως συνόδευες με τραγούδι στη διαπασών, αφού ήξερες όλους της στίχους της απ΄ έξω και ανακατωτά. Τώρα πια, το να σηκωθείς από τη θέση σου και να ρίξεις κάνα δύο στροφές γίνεται μόνο υπό προϋποθέσεις. Πρέπει να παίζει το αγαπημένο σου τραγούδι και να είναι κάποιου τα γενέθλια, ο γάμος ή η γιορτή. Άσε που τους περισσότερους καινούργιους τραγουδιστές τους μπερδεύεις αναμεταξύ τους και πολλά από τα σουξέ τους, ούτε που τα ’χεις ξανακούσει.

Εξαγνισμός Χώρου & Προσωπική Προστασία



Ο ενεργειακός εξαγνισμός και καθαρισμός του χώρου είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία, την πνευματική, σωματική, μέχρι και οικονομική κατάσταση, όχι μόνο ενός ατόμου, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.
Όπως το λέει και η λέξη σκεπτομορφή, περιγράφεται λοιπόν η αιθερική μορφή την οποία παίρνουν οι σκέψεις μας οι οποίες ελευθερώνονται στον χώρο.
Οι θετικές είναι όμορφες, ευχάριστες, με όμορφη μυρωδιά. μας εμπλουτίζουν με καλής φύσης ενέργεια και μας βοηθάνε στην καθημερινότητά μας.
Οι αρνητικές από την άλλη αποτελούν μια πολύ βαριά συχνότητα και αν τις έβλεπε κανείς θα μπορούσε να διακρίνει ένα πυκνό, βαρύ, σκοτεινό νέφος. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό πηγάζει από τις αρνητικές σκέψεις, τους τσακωμούς, τις βρισιές και οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως αρνητικό, αυτό τρέφεται και μεγαλώνει με την συνέχεια των αρνητικών εκφράσεων και σκέψεων. Οι θετικές σκέψεις σίγουρα αποτελούν την διαφορά και φωτίζουν τον χώρο.
Ευαίσθητοι άνθρωποι όμως μπορούν να  επηρεαστούν από αυτές τις ενέργειες. Καθώς το φώς διαλύει το σκοτάδι, το σκοτάδι δεν θέλει το φως. Και επειδή είμαστε άνθρωποι με έναν Ανώτερο, αλλά και έναν κατώτερο εαυτό, αυτές οι αρνητικές σκεπτομορφές βάζουνε στόχο το κατώτερο εαυτό των ατόμων που βρίσκονται σε έναν μη ισορροπημένο χώρο, έτσι ώστε να εκδηλώνονται στα άτομα αυτά αρνητικές σκέψεις, φοβίες και μίσος, για να μπορέσει έτσι το νέφος της αρνητικής σκεπτομορφής να μεγαλώσει. Έτσι φαίνεται ότι η ίδια η σκεπτομορφή, όπως και το φως, έχει ένα είδος νοημοσύνης, το οποίο το βοηθάει να παραμείνει στο προσκήνιο.
Κάτι το οποίο όμως το ξέρει το σκοτάδι, αλλά και το φως, είναι ότι το φως ΠΑΝΤΑ νικάει!!!

Αντιστοιχία Δοντιών - Οργάνων

Tο σώμα χρειάζεται να τροφοδοτηθεί με ενέργεια για να βρίσκεται σε λειτουργία. Αυτό λαμβάνει χώρα τόσο με την πρόσληψη τροφής, όσο και μέσω των τσάκρα. Η ζωτική ενέργεια η οποία ρέει μέσω των ενεργειακών κέντρων, των τσάκρα, οδηγούνται σε 64 διαφορετικούς μεσημβρινούς, οι οποίοι διαπερνούν το σώμα κάθετα. Για να συμπεριλαμβάνεται όλο το σώμα σημαίνει ότι η ενέργεια τροφοδοτεί και τα δόντια.
            
Όταν ρέει η ενέργεια σε κάθε μεσημβρινό ανεμπόδιστα, τότε τα δόντια είναι ίσια και υγιή. Οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα δόντια τους αγγίζουν περίπου το 1% του πληθυσμού... Οι περισσότεροι έχουμε λοιπόν τα θέματά μας..
Υπάρχουν τρία προβλήματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε μια ελλιπή τροφοδότηση των δοντιών

Πώς να απαλλαγείτε από το χρόνιο θυμό και την πικρία


«Εκείνος που σε θυμώνει, σε κατακτά»

Elisabeth Kenny
Το να κρατάς το θυμό μέσα σου είναι σαν να αρπάζεις ένα καυτό κάρβουνο με την πρόθεση να να πετάξεις σε κάποιον άλλο. Αλλά τελικά εσύ είσαι αυτός που καίγεται.

Βούδας


Γιατί θυμώνουμε;

Ο θυμός είναι ένα βασικό ανθρώπινο συναίσθημα το οποίο κατά καιρούς βιώνεται από όλους μας.
Συνήθως θυμώνουμε όταν νομίζουμε ότι κάποιος μας πλήγωσε, μας φέρθηκε άσχημα, μας εκμεταλλεύτηκε ή αντιτάχθηκε στις απόψεις μας ή όταν αντιμετωπίζουμε εμπόδια που μας αποτρέπουν να φτάσουμε τους στόχους μας.

Όπως και όλα τα συναισθήματα, ο θυμός δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός.


Γεννιόμαστε με αυτόν όπως γεννιόμαστε με τη δυνατότητα να βιώνουμε χαρά, λύπη ή φόβο. Άρα ο θυμός σαν συναίσθημα είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης μας. Ο χρόνιος όμως, έντονος θυμός δεν προσφέρει κάτι θετικό στη ζωή μας και μάλιστα έχει βρεθεί ότι είναι εξαιρετικά ανθυγιεινός. Οι μελέτες δείχνουν ότι όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή αλλά και στην υγεία. Υψηλά επίπεδα θυμού σχετίζονται με καρδιαγγειακά προβλήματα, εγκεφαλικά και πρώιμο θάνατο.

Πώς εκφράζουμε το θυμό;Ένας απλός διαχωρισμός της έκφραση του θυμού είναι ο παθητικός θυμός και ο επιθετικός θυμός.

Ο παθητικός θυμός μπορεί να εκδηλώνεται με: 

Βάζει τα πλαστικά πιρούνια στον κήπο της για έναν πραγματικά έξυπνο λόγο!




Η κηπουρική μπορεί να είναι ένα θεραπευτικό μέσο για να μας απαλλάξει από το άγχος, να μας βοηθήσει να βρούμε λίγο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό μας και να χαρούμε την ομορφιά της φύσης.
Υπάρχουν κάποιοι ενθουσιώδεις της κηπουρικής αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν ασχολούνται πολύ αλλά θα ήθελαν να έχουν έναν κήπο στην αυλή τους. Εάν είστε από τους τελευταίους και φοβάστε ότι τα φυτά σας δεν θα αντέξουν, τότε οι συμβουλές παρά κάτω είναι φτιαγμένες για εσάς!
#1 Χρησιμοποιείστε φόρμα για μικρά κέικ σαν οδηγό για το φύτεμα.
Είναι το τέλειο σχέδιο για να φυτέψτε με ακρίβεια.
#2 Χρησιμοποιείστε μπουκάλια για να σχηματίσετε ένα δρομάκι.
Έτσι δεν θα πατάτε πάνω στα φυτά.

Οι υποσχέσεις δίνονται για να τηρούνται

Οι υποσχέσεις δίνονται για να τηρούνται

Αν μου ζητούνταν να δώσω τον ορισμό της υπόσχεσης θα έλεγα πως είναι όλα αυτά που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει. Το αδιανόητο όμως αυτής της λέξης είναι πως ενώ σου θέτει όρια, σου δίνει παράλληλα και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις καμιά φορά περισσότερα απ’ όσα υποσχέθηκες. Να γίνεις φίλος, προστάτης, έρωτας, αγάπη, γέλιο, προσπάθεια, δυσκολία, όνειρα, βόλτες και ξενύχτια, πόθος, πάθος, επιθυμία, ταξίδια. Σου δίνει την ευκαιρία να δώσεις συναισθήματα, να γίνεις στιγμές, να φροντίζεις να δημιουργείς ό,τι έχει αξία και να εγγυάσαι για να προσφέρεις. Όλοι μας περιμένουμε μία υπόσχεση. μία υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο που θα φωτίσει όσα γύρω μας είναι σαν σβησμένος Ήλιος.
Ωστόσο, πόσος δρόμος μεσολαβεί μεταξύ της πραγματοποιημένης υπόσχεσης κι αυτής που έμεινε να αιωρείται στον αέρα; Ξύλινα λόγια που έμειναν να συνθέτουν μια ονειροπόληση, η οποία δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα γιατί έλειπε εκείνο ακριβώς το θράσος για να υπερνικηθεί.
Υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρήθηκαν και λόγια που ποτέ δεν έγιναν πράξεις. Κι αυτό γιατί κάποιοι δεν ήταν εξαρχής διατιθέμενοι να τις κρατήσουν, κι αυτοί που περίμεναν να τις δουν να υλοποιούνται τώρα έχουν κάθε δικαίωμα να στενοχωριούνται που αθετήθηκαν. Η υπόσχεση δεν έχει σημασία μόνο να δίνεται για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της στιγμής ως μία εγγύηση, αλλά πρέπει ο υποσχόμενος να τη θυμάται και να την κατανοήσει.

Δε εκφραζόμαστε μονάχα με τα λόγια

Δε εκφραζόμαστε μονάχα με τα λόγια

Ο λόγος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη, δυνάμεις του ανθρώπου. Επάνω του στηρίχτηκαν ολόκληροι πολιτισμοί και ολόκληρες κοινωνίες. Είναι το μέσο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να επικοινωνούν και να συνεννοούνται, προσπαθώντας πάντα να επιτύχουν κάποιο σκοπό. Μα πολλές φορές οι συζητήσεις χάνουν το νόημά τους, όχι από την ανεπάρκεια λόγου των συνομιλητών, μα από την αναποτελεσματικότητα της έκφρασής του.
Είναι ευρέως γνωστή η φράση «ο λόγος κόκκαλα δεν έχει, μα κόκκαλα τσακίζει». Με τη σωστή χρήση και απόδοση του λόγου μπορεί κανείς να «δείρει» κάποιον άλλον, χωρίς καν να τον ακουμπήσει. Τόσες παρεξηγήσεις και τόσοι καβγάδες έχουν ξεσπάσει μόνο και μόνο επειδή τα αυτιά άκουσαν τα στόματα να μιλούν, όχι με λάθος λόγια, μα με λάθος τρόπο. Κάπως έτσι χάνεται το δίκαιο, καταστρέφονται φιλίες, σχέσεις, απολύονται άνθρωποι και δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
Στην πολιτική δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει κάποιος βουλευτής να στηρίξει ένα κείμενο, παρά στα λόγια. Ναι μεν οι λέξεις είναι σημαντικές, μα μονάχα η έμφαση και ο τονισμός κάποιων μπορούν να κατευθύνουν το ακροατήριο σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που προοριζόταν το κείμενο αρχικά. Ένας δεινός ρήτορας μπορεί με το πάθος, την αποφασιστικότητα και το πείσμα στο λόγο του να κερδίσει και να χειραγωγήσει πολύ εύκολα ένα κοινό που τον βλέπει και τον ακούει. Γιατί ο συνδυασμός ήχου και εικόνας, το να μπορεί κανείς να βλέπει ακόμη και τις γκριμάτσες και τους μορφασμούς που κάνει κάποιος όταν μιλά, μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές απόψεις για το ποιόν του ομιλητή από αυτή που θα οδηγούνταν ο ακροατής μόνο με τον ήχο.

Ο έρως δαίμων μέγας

Cupid_and_Psyche_by_Canova_by_goonerific
[Ο Σωκράτης συνομιλεί με τη Διοτίμα και έχει ισχυριστεί πως ο Έρωτας είναι ένας μεγάλος θεός. Η Διοτίμα, έχοντας αποδείξει ότι ο Έρωτας δεν είναι θεός, παρουσιάζει τη δική της άποψη.]
«Μα τι τέλος πάντων», είπα, «θα μπορούσε να είναι ο Έρωτας; Μήπως θνητός;»
«Σε καμιά περίπτωση.»
«Τότε τι;»
«Όπως και στα παραδείγματα που αναφέραμε προηγουμένως, κάτι μεταξύ θνητού και αθανάτου.»
«Δηλαδή, Διοτίμα, τι;»
«Δαίμων μέγας, Σωκράτη. Αφού βέβαια καθετί δαιμονικό* βρίσκεται μεταξύ θεού και θνητού.»
«Και ποια είναι», είπα εγώ, «η ιδιαίτερη ικανότητά του;»
«Να διερμηνεύει και να μεταφέρει στους θεούς όσα προέρχονται από τους ανθρώπους, και στους ανθρώπους όσα προέρχονται από τους θεούς: τις δεήσεις και τις θυσίες των μεν, τις εντολές και τις ανταποδόσεις των δε. Και καθώς βρίσκεται στη μέση μεταξύ των δύο συμπληρώνει το κενό, ώστε το σύμπαν να αποτελεί ένα αδιάσπαστο σύνολο. Μέσω αυτής της δαιμονικής ικανότητας λειτουργεί τόσο ολόκληρη η μαντική όσο και η τέχνη των ιερέων που σχετίζεται με θυσίες, τελετουργίες, εξορκισμούς και γενικά με κάθε είδους μαγεία και μαγγανεία. Ο θεός δεν έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο. Με τη μεσολάβηση αυτού του δαίμονα υπάρχει οποιαδήποτε επικοινωνία και συνομιλία των θεών με τους ανθρώπους, και ενόσω είναι ξάγρυπνοι και όταν κοιμούνται. Όποιος είναι γνώστης αυτών των πραγμάτων είναι άνδρας δαιμόνιος, όποιος γνωρίζει μόνον άλλα πράγματα, είτε πρόκειται για το χώρο της επιστήμης είτε των χειρωνακτικών εργασιών, αυτός είναι χυδαίος. Τέτοιοι, λοιπόν, δαίμονες υπάρχουν πολλοί και πολλών ειδών. Ένας από αυτούς είναι και ο Έρωτας.»
«Ποιος είναι ο πατέρας του», ρώτησα τότε εγώ, «και ποια η μητέρα του;»

Οι συμβουλές ενός Ακκάδιου πατέρα στον γιο του (2200 π.Χ.)


Οι πρώτες γραμμές του πρωτότυπου κειμένου (Cuneiform tablet Κ 13770)


Σχόλια και μετάφραση από τα αγγλικά από τον Κωνσταντίνο Σαπαρδάνη. Το αγγλικό κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Η Ακκαδική Αυτοκρατορία ήταν η πρώτη Σημιτική αυτοκρατορία και θεωρείται ως η πρώτη αυτοκρατορία της ιστορίας. Εγκαθιδρύθηκε στη Μεσοποταμία (περίπου 2334 – 2154 π.Χ.), ενοποιώντας τους Σημίτες και τους Σουμέριους που μιλούσαν την Ακκαδική γλώσσα. Όταν η αυτοκρατορία διαλύθηκε, ο λαός της διασπάστηκε σε δύο έθνη˙ την Ασσυρία και τη Βαβυλωνία.

«Μην επιζητείς να κάθεσαι άπραγος στη συνέλευση. Μην κοντοστέκεσαι όπου υπάρχει διαφωνία, γιατί στη διαφωνία θα σε θεωρούν παρατηρητή. Μετά θα γίνεις μάρτυρας για αυτούς, και θα σε εμπλέξουν σε δικαστική διαμάχη για να επιβεβαιώσεις κάτι που δε σε αφορά. Σε περίπτωση διαφωνίας, φύγε μακριά, αγνόησέ την! Αν ξεσπάσει διαφωνία που αφορά εσένα, αποφόρτισέ την. Μια διαφωνία είναι ένας καλυμμένος βόθρος, ένας τοίχος που κρύβει τους εχθρούς της˙ φέρνει στο νου ό,τι έχει ξεχαστεί και παρουσιάζει μια κατηγορία εναντίον κάποιου. Μην ανταποδόσεις την κακία στον αντίπαλο˙ ξεπλήρωσε με καλοσύνη αυτόν που σου κάνει κακό, υπερασπίσου τη δικαιοσύνη για τον εχθρό σου, γίνε φιλικός στον εχθρό σου.

Δώσε φαγητό να φάει, μπύρα να πιει, παραχώρησε αυτό που θα ζητηθεί, προνόησε και κέρνα με τιμή. Σε αυτό, ο θεός του ανθρώπου χαίρει ευχαρίστησης. Είναι ευχάριστο για τον Shamash[1], ο οποίος θα τον ανταμείψει με εύνοια. Να κάνεις αγαθά πράγματα, να είσαι καλός όλες σου τις ημέρες.

Μην τιμήσεις νεαρή σκλάβα στο σπίτι σου˙ δεν θα κυβερνά την κρεβατοκάμαρά σου σαν σύζυγος, μη χαρίζεσαι σε νεαρές σκλάβες… Ας λέει έτσι ο λαός σου: «Το σπιτικό που κυβερνά μια νεαρή σκλάβα, το διαλύει.» Μην παντρευτείς πόρνη, της οποίας οι σύζυγοι είναι ολόκληρη στρατιά, μια γυναίκα της Ιστάρ[2] που είναι αφοσιωμένη σε μια θεά,  ούτε μια kulmashitu[3]… Όταν έχεις βάσανα, δεν θα σε στηρίζει, όταν έχεις μια διαφωνία θα διακωμωδεί. Δεν υπάρχει σεβασμός ή υπακοή μέσα της. Ακόμα κι αν είναι ικανή στο νοικοκυριό, ξεφορτώσου την, γιατί τεντώνει τ’ αυτιά της για το άκουσμα κάποιου άλλου.

Πώς να μην καείς από τις αποτυχίες

post-181

Τόμας Άλβα Έντισον


Τώρα ξέρω χίλιους τρόπους για να μην φτιάξω έναν λαμπτήρα.
Οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι ικανοί να ερμηνεύουν τις αποτυχίες ως ευκαιρίες για υπέρβαση.
Το σύνηθες είναι, πριν απογοητευτούμε και εγκαταλείψουμε τον στόχο μας, να προσπαθήσουμε λίγες φορές ακόμα, καθώς η έλλειψη θετικών αποτελεσμάτων μας κάνει να χάνουμε το ενδιαφέρον για το όλο σχέδιο.
Όμως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: κάθε αποτυχία, κάθε αστοχία, κάθε προσπάθεια… τη βλέπουν σαν ένα βήμα προς τα μπρος, που τους οδηγεί πιο κοντά στον στόχο τους. Προσπαθούν ξανά και ξανά, έχοντας επίγνωση ότι μόνο μία λεπτομέρεια τους χωρίζει από τον σκοπό τους.
Αυτοί είναι οι εφευρέτες.
Ο ίδιος ο Έντισον επαναλάμβανε συχνά ότι, παρά τις χιλιάδες αποτυχημένες προσπάθειες που έπρεπε να ξεπεράσει για να φτιάξει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, ποτέ δεν έχασε το θάρρος του, γιατί κάθε λάθος που άφηνε πίσω του ήταν ένα βήμα προς τα μπρος.
Ο Έντισον είχε την πατέντα για περισσότερες από χίλιες εφευρέσεις, κάνοντας έμβλημά του την εξής φράση:
«Υπάρχει κάτι χειρότερο από τις αποτυχίες: οι λιγοστές προσπάθειες».

7 κουβέντες που χρησιμοποιούν οι έξυπνοι άνθρωποι και άλλες 5 που δεν ξεστομίζουν ποτέ

«Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φά’το» έλεγαν οι παλιοί και προφανώς ήξεραν ότι πρόκειται για μία διαχρονική αλήθεια με εφαρμογή και στην εποχή των social media, των άπειρων mails και της επικοινωνίας που μπορεί να έγινε πιο εύκολη, αλλά ταυτόχρονα και πιο δύσκολη. Πώς πείθεις κάποιον να κάνει το «δικό σου», να εργαστεί προς τη δική σου πρόταση; Πώς αλλάζεις το κλίμα σε μία συζήτηση που δείχνει ότι θα «στραβώσει» πριν καν αρχίσει;
developers-teamΌταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι, λένε οι ειδικοί, ίσως να μη χρειάζεται να προσπαθούμε και τόσο
Σύμφωνα με την Courtney Seiter, υπεύθυνη περιεχόμενου στη Buffer.com – μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες management στα social media – όλο το παιχνίδι της επικοινωνίας περιστρέφεται γύρω από 10 μαγικές λέξεις ή κουβέντες και άλλες 7 που ό,τι δουλειά κι αν κάνεις, καλό θα είναι να αποφεύγεις.
1. «Εάν»
"Εάν θα ήθελες", "εάν θα μπορούσες" και πάει λέγοντας. Το «εάν» μας κάνει πιο συμπαθείς ακόμη και μέσα από ένα mail, λέει η Seiter, υποστηρίζοντας ότι βάζει έναν μικρό δισταγμό, σε οτιδήποτε δεν πρέπει να ξεχειλίζει από υπερβολική αυτοπεποίθηση.
2. Πληθυντικός αριθμός
Όχι της ευγένειας, αλλά της ομάδας. «Ας προσπαθήσουμε», «το κοιτάμε και το παλεύουμε», «θα τα καταφέρουμε». Ακόμη κι αν δεν… πιστεύουμε λέξη για το όποιο team spirit, ας το λέμε φωναχτά. Στο τέλος, γίνεται πιστευτό επιμένει η Seiter.

Το 2050 θα τρώμε… μυρμήγκια, ακρίδες και μέλισσες



Για τους επιχειρηματίες της εστίασης, τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς καθώς... η πρώτη ΰλη μεταλλάσσεται καθημερινά. 
Η γαστρονομική εξέλιξη ομως δεν σταματά εκεί καθώς υλικά που ποτέ δεν φανταστήκατε οτι θα μπορούσαν να γίνουν βρώσιμα, αποκτούν περίοπτη θέση στα μενού γνωστών εστιατορίων. H νέα εποχή της εστίασης είναι εδώ και θα ολοκληρωθεί το 2050.

Τα φύκια είναι ο νέος χρυσός των εστιατορίων, τα μυρμήγκια αποτελούν πλέον συστατικό αρκετών συνταγών 
ενώ μια από τις πιο γνωστές κρέμες γάλακτος είναι φτιαγμένη από προνύμφες μέλισσας.

Τα φύκια είναι το νεο αγροτικό προΐόν
Στα πλαίσια του φαινόμενου του θερμοκηπίου, το κλίμα πλέον αποτελεί αστάθμιτο παράγοντα για τους απανταχού καλλιεργητές με αποτέλεσμα να αποτελεί επιτάκτικη ανάγκη η στροφή προς τη θάλασσα.

Οι Ασιάτες το κατάλαβαν νωρίς και πλέον τα φύκια αποτελούν αντικείμενο καλλιέργειας σε τεράστιες υποθαλάσσιες πεδιάδες. Η χρήση τους πολλαπλή καθώς τα βράζουν, τα τηγανίζουν, τα τρώνε ωμά και φτιάχνουν ακόμα και μπαχαρικά από φύκια.

Μυρμήγκια στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Μία ή 20 κεραίες στην γειτονιά μου;

μια η 20 κεραιες στη γειτονια μου


Ούτε μία, ούτε είκοσι... Καλύτερα 50!
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα: Η Ασύρματη Επικοινωνία [δηλαδή  Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Ασύρματα Τοπικά Δίκτυα (WLANs), Επίγειες Ασύρματες Συνδέσεις Σωμάτων Ασφαλείας (TETRA), Δορυφόροι, GPS, Internet, Radars, Μετεωρολογικά, Αμυντικά & Αεροπορικά Συστήματα Πλοήγησης  και ιδίως η Κινητή Τηλεφωνία (ή ΚΤ)], βασίζεται σε ένα εκτεταμένο Δίκτυο Σταθερών Κεραιών (ή Σταθμών Βάσης όπως λέγεται), αναμεταδίδοντας πληροφορίες με σήματα ραδιοσυχνότητος (RF). Οι κεραίες είναι ορατές, γνωστής γεωμετρίας, το δε Ηλεκτρικό Πεδίο (ΗΠ) το οποίο δημιουργούν και στο οποίο εκτίθεται ο άνθρωπος, είναι εύκολα μετρήσιμο (σε Volts ανά μέτρο ή V/m).
Πόσο ισχυρές είναι οι πηγές ηλεκτρομαγνητικής (Η/Μ) ακτινοβολίας;
Σταθμοί Βάσης TV / Ραδιόφωνο (2.000 – 40.000 Watts ή και εκατομμύρια Watts αρκετές φορές), Σταθμοί ΚΤ σε αγροτικές περιοχές (περίπου 40 Watts), Σταθμοί Κινητής Τηλεφωνίας σε αστικές περιοχές (περίπου 10 Watts), Κινητό Τηλέφωνο (περίπου 0,25 Watt), Baby Alarm Monitor (έως 1 Watt), WiFi access points (0,10 Watt), Pico cells - εσωτερικές κεραίες (0,10 Watt), Ασύρματο σταθερό τηλέφωνο DECT (0,10 Watt), Bluetooth (0,001 Watt). Παρατηρήσατε κάτι; Η ΚΤ εκπέμπει σε Watts, ενώ ραδιόφωνο  και τηλεόραση σε χιλιάδες (kW) ή εκατομμύρια (MW) φορές μεγαλύτερη ισχύ!
Ο λόγος είναι απλός. Η επικοινωνία στις περιπτώσεις του ραδιοφώνου και της TV είναι μονόδρομη [μόνο κεραία εκπομπής προς δέκτη], ενώ στην ΚΤ είναι αμφίδρομη [σταθμός βάσης προς κινητό τηλέφωνο και αντίστροφα]. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις περιπτώσεις των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών είναι δυνατόν, εκπέμποντας με μεγάλη ισχύ από μία μόνο θέση όπως η κορυφή ενός βουνού (απ’ όπου η διάδοση του σήματος είναι πολύ καλύτερη), να καλυφθεί αποτελεσματικά μια μεγάλη γεωγραφική έκταση, με σήμα. Αντίθετα, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας απαιτούν για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, εκπομπή από πολλές θέσεις, αλλά με μικρή ισχύ εκπομπής σε κάθε μία από αυτές.
Εάν “ξαποστείλουμε” τον σταθμό βάσης (την κεραία) της ΚΤ στον Υμηττό θα πρέπει να εφοδιαστούμε με κινητά τηλέφωνα εκατονταπλάσιας έως χιλιαπλάσιας ισχύος για να στέλνουμε σήμα στον σταθμό βάσης και να επικοινωνούμε με τον συνομιλητή μας. Επιπροσθέτως, μια και μόνη κεραία ΚΤ στο βουνό δε θα μπορούσε να καλύψει ποιοτικά και ποσοτικά τον πληθυσμό. Ποιοτικά καθώς το σήμα θα είχε μεγάλες απώλειες και παρεμβολές (δε θα υπήρχε η δυνατότητα χρήσης δεδομένων – Internet-  παρά μόνο φωνής και αυτής με διακοπές), αλλά και ποσοτικά καθώς δε θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν χιλιάδες χρηστών ταυτόχρονα, πόσο μάλλον σε συνθήκες ανάγκης όπως σεισμού, πυρκαγιάς ή ακόμα και γιορτών όπου παρατηρείται αύξηση ταυτόχρονης χρήσης ΚΤ.
Άρα “ξαποστέλλοντας τις κεραίες ΚΤ στα βουνά και στα λαγκάδια, μακριά από τα σπίτια μας, τις πολλαπλασιάζουμε, αυξάνουμε σημαντικά την ισχύ τους, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αγοράσουμε νέα κινητά πολύ μεγαλύτερης ισχύος. Κινητά με πολύ μεγαλύτερο SAR (Specific Absorption Rate – Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης) και συνεπώς μεγαλύτερης επιβάρυνσης για τον βιολογικό ιστό.
Αντίθετα, όσο πιo κοντά μας “φέρνουμε” τη κεραία, τόσο πιο σιγά αυτή "μας μιλάει", τόσο “πιο ψιθυριστά” της απαντάμε, τόσο περισσότερο κατεβαίνει η ισχύς και τα Watts, τόσο λιγότερο μας ακτινοβολεί, κεραία και κινητό τηλέφωνο....
Σε ποιές πηγές ακτινοβολίας εκτιθέμεθα; Πειραματικά δεδομένα.

8 οικιακά προϊόντα που επηρεάζουν το θυρεοειδή μας

Η οδοντόκρεμα και τα αντιβακτηριακά προϊόντα μπορεί να περιέχουν ένα συστατικό το οποίο ενώ βοηθά στην εξάλειψη ορισμένων μικροοργανισμών μπορεί να καταστεί επιβλαβές για τη λειτουργία του θυρεοειδούς μας.

8 οικιακά προϊόντα που επηρεάζουν το θυρεοειδή μας

Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στη βάση του λαιμού και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών του σώματος.
Οι αλλαγές στο θυρεοειδή αδένα μπορεί να επηρεάσουν πολλά όργανα του σώματος μέχρι και να μειώσουν την ποιότητα ζωής οδηγώντας στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών και διαταραχών.
Η συγκέντρωση τοξινών στο σώμα είναι μια από τις κυριότερες αιτίες της αύξησης προβλημάτων που σχετίζονται με το θυρεοειδή αδένα.
Σίγουρα αν ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή θα καταφέρετε να μειώσετε άμεσα την επίδραση των τοξινών στο σώμα σας αλλά υπάρχουν και άλλες συνήθειες και παράγοντες που συχνά παραβλέπονται και μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδή.
Έχει βρεθεί ότι η χρήση ορισμένων οικιακών προϊόντων επηρεάζει την εμφάνιση των προβλημάτων του θυρεοειδή χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα αυτών των προϊόντων σε χημικές ουσίες και τοξίνες. Αν αποφύγετε ή περιορίσετε τη χρήση τους, θα μπορέσετε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αυτών των προβλημάτων.

Πείτε αντίο στην είσφρυση τριχών

Μη χρησιμοποιείτε το τσιμπιδάκι για να απομακρύνετε τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα επειδή, αν δεν το κάνετε σωστά, μπορεί να προκληθεί μόλυνση.

Πείτε αντίο στην είσφρυση τριχών

Πολλοί από εμάς θα δίναμε τα πάντα για να σταματήσουμε τις τρίχες από το να ξαναμεγαλώσουν και για να έχουμε δέρμα με όμορφη όψη. Όμως, για να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σωστή τεχνική αποτρίχωσης.
Το πρόβλημα με την πλειοψηφία των τεχνικών αποτρίχωσης είναι ότι μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ενοχλητική είσφρυση τριχών, που είναι αντιαισθητική, ακόμα και οδυνηρή.
Για να φτάσει η ρίζα της τρίχας στην επιφάνεια, πρέπει να διαπεράσει το λεπτό στρώμα δέρματος που την καλύπτει. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, είτε επειδή η τρίχα είναι υπερβολικά λεπτή είτε επειδή το δέρμα είναι υπερβολικά χοντρό.
Όταν η τρίχα δεν μπορεί να φτάσει στην επιφάνεια, συνεχίζει να μεγαλώνει κάτω από το δέρμα ακολουθώντας μια κατεύθυνση ανάπτυξης αντίθετη από τη φυσιολογική. Σε αυτό το στάδιο, οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε ότι η τρίχα μεγαλώνει προς τα μέσα.
Η απομάκρυνση των τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα δεν είναι εύκολη, ενώ αν δεν γίνει σωστά προκαλείται πόνος. Θα μοιραστούμε λοιπόν μαζί σας μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να πείτε αντίο σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΛΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ – ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΗΣ [ ΧΩΡΑ –ΠΛΑΝΗΤΗ –ΓΑΛΑΞΙΑ ]


Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ 
Η αποκωδικοποίηση της Ομηρικής Οδύσσειας.
βιβλίο Βήτα
Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος
Στιχος β20 της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στιχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
Στιχος β20 .- πυματον δ’οπλισσατο δορπον .
[ ο τελευταίος που έδωσε δείπνο λοιπόν ]
Ερμηνεία του στίχου β20 σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.
Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΛΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ – ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΗΣ [ ΧΩΡΑ –ΠΛΑΝΗΤΗ –ΓΑΛΑΞΙΑ ]
Ο Όμηρος μας εξηγεί, πως από την στιγμή που κατέχεις την γνώση δημιουργίας ζωής στο εργαστήριο, αποκτάς ένα εργαλείο – όπλο απεριορίστων χρήσεων και δυνατοτήτων.
Ένα είναι σίγουρο, χωρίς την γνώση αυτής της νάνο –τεχνολογίας κανείς δεν σε αναγνωρίζει στο γαλαξία, η συμμετοχή σου στα γαλαξιακά δρώμενα είναι αδύνατη.
Γνωρίζουμε ,ηδη από το βιβλίο άλφα, αυτή την πληροφορία. Ο Όμηρος εκεί, μας εξηγούσε πως ο επόμενος θεός στον πλανήτη μας θα είναι κάποιος μοριακός, βιολόγος γενετιστής, που θα βρει το γονίδιο της αθανασίας του Γήινου ανθρώπου.
Βλέπετε η διπλή βίο-νάνο-έλικα του ΔΙΑ δίνει αυτή την δυνατότητα στο δημιούργημα της ,τον σύγχρονο άνθρωπο της ΓΗΣ.
Όπως και να έχει το θέμα, εάν θέλουμε να αναγνωριστούμε σαν ανεξάρτητος πλανήτης, στο γαλαξία Αργο και ισότιμοι με τους τωρα κατοίκους του, θα πρέπει κάποια στιγμή σαν πλανήτης να επιτύχουμε την αναδιάρθρωση του Γ.Κ. μας, που θα μας καταστήσει αθάνατους.
Για να συμβεί αυτό, ο Όμηρος μας συμβουλεύει να κάνουμε κτήμα μας τις ιερές γνώσεις που περιέχονται στα 20000 γονίδια της Ελληνικής, διπλής, βίο-νάνο-έλικας μας.
Φανταστείτε μια μελλοντική εποχή, ελπίζω όχι τόσο μακρινή, που οι λαοί του πλανήτη μας θα γεννιούνται αθάνατοι και με όλες τις γνώσεις του σύμπαντος στα χέρια τους.
Τι υπέροχος κόσμος θα είναι αυτος για να ζήσει κανείς.

Οργασμός: Δείτε από τι εξαρτάται

Ο οργασμός εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες!
σεξ

Δεν σταματούν να μας εκπλήτουν ευχάριστα οι επιστήμονες όταν το αντικείμενο της έρευνας τους είναι το σεξ. Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο τους έβαλαν τον οργασμό. Μάλιστα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κορύφωση είναι θέμα ανατομίας.
Οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι, ο οργασμός εξαρτάται από την ανατομία μας και δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουν ότι για τους άνδρες είναι σημαντικό να «επικοινωνούν» καλά τα… προσόντα τους με τη σπονδυλική τους στήλη και τον εγκέφαλό τους, ενώ για τις γυναίκες η υπόθεση είναι καθαρά ανατομικό θέμα.
Αναλυτικότερα μια ομάδα επιστημόνων από τη Mayo Clinic και την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα ανέλυσαν προηγούμενες μελέτες για να διερευνήσουν κατά πόσο οι γενετικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στον οργασμό.

Απώλεια μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες: Μύθοι και πραγματικότητες


Η απώλεια των μαλλιών και η φαλάκρα, προκαλούν αλλαγές της σωματικής εικόνας που επηρεάζει έντονα τον ψυχικό κόσμο πολλών ανθρώπων.
Φαλάκρα: Η αιτιολογία της απώλειας μαλλιών είναι σύνθετηΗ αδυναμία αυτή τους καθιστά πολύ ευάλωτους σε διαδόσεις και μύθους που κατά καιρούς επικρατούν σχετικά με το θέμα της πτώσης των μαλλιών.
Οι γνώσεις και η διαφώτιση για τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους πέφτουν τα μαλλιά, είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας ανδρών και γυναικών από ανυπόστατους ισχυρισμούς και εντυπώσεις.
Παράλληλα είναι καλό, άτομα με απώλεια μαλλιών, να γνωρίζουν τις θεραπείες που είναι εγκεκριμένες και αποδεδειγμένα βοηθούν, για να προστατεύονται από ισχυρισμούς που συχνά διαδίδονται με στόχος το κέρδος.
Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι αλήθεια ότι μόνο οι άνδρες προσβάλλονται από απώλεια μαλλιών και φαλάκρα. Στην πραγματικότητα η απώλεια μαλλιών είναι σχεδόν εξίσου συχνή στις γυναίκες και στους άνδρες. Ο βαθμός απώλειας μαλλιών μπορεί να διαφέρει μεταξύ των δύο φύλων.
Στους άνδρες η απώλεια των μαλλιών της κεφαλής, αρχίζει μεταξύ 30 και 40 ετών. Στις γυναίκες αρχίζει συνήθως μεταξύ 40 και 50 ετών. Υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις όπου η απώλεια αρχίζει μεταξύ 20 και 30 ετών.
Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, περίπου 50% των ανδρών, παρουσιάζουν σημαντική απώλεια των μαλλιών τους. Στις γυναίκες, το 25% μέχρι την ηλικία των 50 ετών έχει σημαντική απώλεια μαλλιών.
Στις γυναίκες η απώλεια των μαλλιών μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής όσο στους άνδρες.Ο λόγος είναι διότι οι γυναίκες χάνουν μαλλιά ομοιόμορφα στο κεφάλι.
Αντίθετα οι άνδρες χάνουν μαλλιά κατά περιοχές ιδιαίτερα μπροστά και στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Επιπρόσθετα οι γυναίκες φροντίζουν καλύτερα από τους άνδρες να καλύπτουν το πρόβλημα τους.

Προστατέψτε τους πνεύμονες σας: Τρώτε μήλα, αχλάδια, μπανάνες και ντομάτες

Μήλα, αχλάδια, μπανάνες και ντομάτες στη διατροφή: Βελτιώνουν την υγεία των πνευμόνων.


Θέλετε ν' αναπνέετε καλύτερα; Θέλετε να προστατευτείτε από χρόνιες ασθένειες των πνευμόνων όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα; 
Τότε τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών, που δείχνουν ότι οι πνεύμονες διατηρούνται νεώτεροι και καλύτεροι, όταν τρώτε τακτικά μήλα, αχλάδια και ντομάτες, σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν.
Είναι γεγονός ότι διάφορες και ανεξάρτητες σοβαρές επιστημονικές μελέτες, που εξέτασαν τη σχέση της υγείας των πνευμόνων και της διατροφής, συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα.
Έρευνα από την Ολλανδία, που έκαναν γιατροί από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας, μελετήθηκαν 14.000 ενήλικες για να βρεθεί ποιοι ήσαν οι παράγοντες κινδύνου προσβολής από χρόνια αποφρακτικά νοσήματα των πνευμόνων, όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Ο πιο επικίνδυνος παράγοντας για να εκδηλώσει κάποιος μια από τις σοβαρές αυτές ασθένειες ήταν το κάπνισμα.
Οι ερευνητές όμως βρήκαν ότι όσοι είχαν μέσα στη διατροφή τους ψηλά επίπεδα κατεχινικών ουσιών είχαν λιγότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν τα νοσήματα αυτά.
Οι κατεχινικές ουσίες ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες, όπως είναι γνωστό έχουν προστατευτικές δράσεις για το καρδιακό και αγγειακό σύστημα. Επίσης προστατεύουν και από ορισμένους καρκίνους.
 Οι φλαβονοειδείς ουσίες περιλαμβάνουν εκτός από το κατεχινικό οξύ, τη φλαβονόλη και τη φλαβόνη.
Η μελέτη των Ολλανδών, είναι η πρώτη στο είδος της, που δείχνει ότι οι φλαβονοειδείς ουσίες (ιδιαίτερα το κατεχινικό οξύ αλλά και η φλαβόνη και η φλαβονόλη) οι οποίες περιέχονται στα μήλα, ντομάτες, αχλάδια και μπανάνες, έχουν ευεργετικές δράσεις στους πνεύμονες. 
Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων και μείωση της χρόνιας βρογχίτιδας και του εμφυσήματος.

Μια ενδιαφέρουσα επιστολή από το συκώτι μας!

Ακούστε λοιπόν Τι κάνει και Πώς λειτουργεί το Συκώτι, ως ένα θαυματουργό Εργοστάσιο Επεξεργασίας που καλλιεργεί όλες τις απαραίτητες Ουσίες που χρειάζεται ο Οργανισμός μας για να Λειτουργήσει, και Πώς παράλληλα φιλτράρει όλες τις τοξικές ουσίες που δεχόμαστε κάθε μέρα από το Περιβάλλον και από το στόμα μας!
Αποτέλεσμα εικόνας για συκώτι
Θα μείνετε έκπληκτοι! Γεια σας... είμαι το συκώτι σας! Θα σας πω πόσο πολύ σας αγαπώ με 9 τρόπους.
1. Αποθηκεύω το σίδηρο και τον διατηρώ για όσο τον χρειάζεστε, το ίδιο και πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Χωρίς εμένα δε θα είχατε τη δύναμη να ζείτε. 2. Βοηθάω τη χολή να αφομοιώσει την τροφή. Χωρίς εμένα δε θα υπήρχατε. 3. Αποτοξινώνω τις δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που μου δίνετε, δηλαδή το αλκοόλ, την μπίρα, το κρασί και τα ναρκωτικά (και αυτά που δίνονται με συνταγή και αυτά χωρίς), όπως και τις παράνομες ουσίες. Χωρίς εμένα οι <<κακές>> σας συνήθειες θα σας σκότωναν. 4. Αποθηκεύω ενέργεια, όπως μία μπαταρία, από τη συσσώρευση της ζάχαρης (υδατάνθρακες, γλυκόζη και λίπος) ώσπου να τη χρειαστείτε. Χωρίς εμένα τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα σας θα έπεφταν δραματικά, με αποτέλεσμα να πέφτατε σε κώμα. Το πρωί δε θα μπορούσατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι αν δε λειτουργούσα!
5. Δημιουργώ το αίμα που υπάρχει στον οργανισμό σας πριν ακόμα γεννηθείτε! Χωρίς εμένα δε θα υπήρχατε!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα