Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ - Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΛΙΩΝ & ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Πολλές φορές στα κείμενα μου έχω αναφέρει ότι υπάρχουν δύο Ήλιοι. Ο ένας είναι αυτός που βλέπουμε με τα φυσικά μας μάτια και προσδιορίζεται ως ο Φυσικός Ήλιος ο οποίος διακρίνεται για την θερμότητα του.
Ο «άλλος» Ήλιος για τον οποίο κάνουμε λόγο είναι ο «αρχέτυπος Ήλιος», ο οποίος ενυπάρχει στην 5η σφαίρα. Είναι το αρχέτυπο του δικού μας υλικού Ήλιου και δεν είναι θερμός. Λειτουργεί ως μετασχηματιστής των «μορφών».
Είναι εκείνος ο Αρχέτυπος Ήλιος που καθώς η Αθάνατη Ψυχή «κατεβαίνει» από τα ανώτερα πεδία τον διαπερνά και αποκτά μία αιθερική μορφή. Είναι εκείνος ο «μεταχηματιστής» θα λέγαμε που όταν οι Ολύμπιοι ανέλαβαν το έργο της δημιουργίας του σύμπαντος μετασχημάτισε την Ιδέα σε αιθέρια ύλη.
sun1
Στην 5η σφαίρα η Αθάνατη Ψυχή σηματοδοτεί την Ουράνια Πατρίδα της. Οποιαδήποτε Αθάνατη Ψυχή επιλέξει να κατέβει σε κατώτερες σφαίρες οφείλει να διέλθει διαμέσου του Αρχέτυπου Ήλιου. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις υπερδιαστατικές οντότητες που «κατοικούν» σε ανώτερες σφαίρας πέραν της 5ης, όπως για παράδειγμα οι Ολύμπιοι της 6ης σφαίρας.
Ο Αρχέτυπος Ήλιος πάλλεται στην Απολλώνια Ακτίνα και σηματοδοτούσε κάποτε την Υπερβόρεια χώρα του Απόλλωνα όταν εκείνη βρισκόταν στα τετρασδιάστατα πεδία της Γης. Ήταν τότε που αρχαίοι Έλληνες Ήρωες, όπως ο Περσέας και ο Ηρακλής την είχαν εντοπίσει. Οι ήρωες μας μπορούσαν να δουν τον «δεύτερο Ήλιο».
Σήμερα η θεωρία των δύο Ήλιων έχει πάρε άλλες διαστάσεις και αυτό οφείλεται στην καταστολή του ανθρώπινου πνεύματος καθώς και στην έλλειψη επικοινωνίας με τα ανώτερα πεδία. Κάποιοι τον αναφέρουν ως σκάφος, κάποιοι άλλοι ως πλανήτη που κρύβεται πίσω από τον Ήλιο και κάποιοι άλλοι ως κομήτη που πιθανόν θα μας πέσει στο κεφάλι. Το ότι έχει θεαθεί ένα δεύτερο, μικρότερο ηλιακό σώμα (αστέρας) είναι ένα γεγονός που δεν αμφισβητείται. Πολλοί λίγοι είναι εκείνοι όπως που αναρωτήθηκαν εις βάθος τι ακριβώς είναι αυτό και γιατί το βλέπουμε τώρα, και πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι που «έφαγαν αμάσητη την πληροφορία».

Λάθος εποχή...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ...βρήκαν κάποιοι να παραστήσουν τους Θεούς !


Παγίδα "θανάτου στήνουν στους Έλληνες"


με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες !


Θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους;


Κινδυνεύουν μήπως οι θύτες


να γίνουν θύματα της κατάστασης;

Αυτό, το οποίο συμβαίνει καθημερινά εις βάρος τής Ελλάδας, μόνον με ειδικές γνώσεις μπορεί να εξηγηθεί ...Ούτε λίγο ούτε πολύ κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν —με πολλά δάκρυα ομολογουμένως— ότι η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση δεν ήταν αποτέλεσμα του ολέθριου οικονομικού σχεδιασμού και της απληστίας των μεγάλων της Γης, παρά ήταν αποτέλεσμα των λαθών των Ελλήνων …Τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι υπεύθυνα για την οικονομική κρίση που πλήττει ένα πλανητικό "σκάφος" των έξι δισεκατομμυρίων ψυχών ...Των Ελλήνων, οι οποίοι υποτίθεται ότι έζησαν "πέρα και πάνω" από τα όριά τους.


Τώρα, οι ίδιοι πλούσιοι και "ευαίσθητοι" άνθρωποι έρχονται να μας εξηγήσουν ότι και για το μεταναστευτικό πρόβλημα ...πάλι η Ελλάδα φταίει ...Οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι το "μεγάλο" πρόβλημα της παγκόσμιας κοινωνίας …Μετά τα "κύματα" των χρεών, που προκάλεσαν στο πρόσφατο παρελθόν, έρχονται σήμερα και "πλημμυρίζουν" την Ευρώπη με …λαθρομετανάστες ...Η Ελλάδα, δηλαδή, είναι αυτή, η οποία "πλημμυρίζει" την Ευρώπη με πρόσφυγες και όχι η Συρία ή η Τουρκία ...Η Συρία απλά τους "δημιουργεί" και η Τουρκία επίσης απλά τους "διευκολύνει" …όμως, η Ελλάδα είναι αυτή η οποία μετά "πλημμυρίζει" την Ευρώπη, γιατί δεν τους συγκρατεί όπως θα το ήθελαν οι "ευαίσθητοι".

Δεν φταίνε δηλαδή αυτοί, οι οποίοι προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία ...Φταίνε εκείνοι, οι οποίοι δεν δέχονται —γιατί πρωτίστως δεν μπορούν— να "αποσβεστούν" επάνω τους οι συνέπειες αυτού του εμφυλίου ...Φταίει εκείνος, ο οποίος άθελά του δέχεται ένα ανθρώπινο "κύμα" τεράστιο σε σχέση με τον πληθυσμό του και από την αδυναμία του να το συγκρατήσει, κατηγορείται ότι το διοχετεύει στους γείτονες ...Στους γείτονες-θύματα, οι οποίοι είναι μόνον οι άλλοι, γιατί η Ελλάδα —ως γείτονας— δεν αντιμετωπίζεται ποτέ ως θύμα ...καθώς υποχρεούται να δεχθεί ό,τι της "φορτώσουν" στην πλάτη της.

Όλα αυτά τα παράδοξα συμβαίνουν σε έναν κόσμο, τον οποίο η οικονομική κρίση τον κάνει πολλές φορές πιο παράλογο και απ' ό,τι συνήθως είναι. Τι συμβαίνει λοιπόν με την Ελλάδα; Είμαστε για άλλη μια φορά μπροστά στο γνώριμο φαινόμενο της αχαριστίας των ευεργετημένων; Γιατί τόσο μίσος και πάθος με την Ελλάδα; Γιατί οι πάντες έβγαλαν τόση κακία για τους απόγονους του "θεμελιωτή" του δυτικού πολιτισμού; Πώς είναι δυνατόν να βγαίνει ο κάθε αγράμματος σταλινικός —που παριστάνει τον ηγέτη ευρωπαϊκού κράτους— και να την κατηγορεί για όλα τα δεινά τού Πλανήτη και να μην του "επιτίθεται" σύσσωμος ο διεθνής πνευματικός και επιστημονικός κόσμος;

Η Ελλάδα —αν μη τι άλλο— είναι —μετά τον Θεό— η μεγαλύτερη ευεργέτιδα δύναμη στην ιστορία τού Κόσμου. Δεν υπάρχει λαός, ο οποίος να έχει προσφορά απέναντι στην ανθρωπότητα, η οποία να συγκρίνεται στοιχειωδώς με αυτήν των Ελλήνων. Και όμως, αυτήν τη χώρα στις πιο δύσκολες στιγμές της δεν την υπερασπίστηκε κανένας —με την εξαίρεση κάποιων λίγων, που κάνουν ακόμα πιο θλιβερό τον κανόνα—. Τη χώρα τής δωρεάς και της ανιδιοτέλειας προσπάθησαν να την ταυτίσουν με την έννοια του χρέους και της ανευθυνότητας.. Τη μετέτρεψαν σε έναν παγκόσμιο "σάκο" τού μποξ και πάνω της εδώ και λίγα χρόνια βγάζει τα κόμπλεξ του ο κάθε πικραμένος. Θλιβερά δίποδα σήκωσαν τα χέρια τους, για να κουνήσουν το "δάκτυλο" σε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Η εξέλιξη της ψυχής


Η ψυχή μας είναι ένα αθάνατο Φως. Ένα Φως που υπάρχει ανά τους αιώνες. Η ψυχή θέλει να αναβαθμιστεί και μέσα από αυτό το θέλω της, γενναία επιλέγει να γεννηθεί για να βιώσει το σχολείο γη.
Η κάθε ψυχή έρχεται μέσα σε ένα «σκάφος» που λέγεται σώμα. Το σώμα το επιλέγει η ίδια η ψυχή πριν από την γέννησή της, επειδή γνωρίζει πως αυτό ( σώμα) θα της δώσει τη γνώση που χρειάζεται. Έτσι το σώμα μας, γίνεται πομπός και δέκτης από πληροφορίες και γνώσεις.


Το σώμα ως πομπός και δέκτης απαρτίζεται από ένα υπέροχο μηχανισμό, οποίος βοηθά την ψυχή στην ανέλιξή της. Κάθε ψυχή μπορεί να ανέβει στον Δημιουργό μας Θεό μόνο κατά τη διάρκεια που είναι στο σώμα της.
Εκεί μέσα στο σώμα τα συναντά όλα όσα χρειάζεται για την ανέλιξή της.
Οπότε το σώμα μας, είναι πάντα ο σοφός μας δάσκαλος, ο οποίος κάθε λεπτό μας οδηγεί προς τη μαθητεία, για την σωστή θητεία.
Όταν ένας άνθρωπος απομονώσει την ψυχή του και ζει κατά σάρκα, τότε το σώμα γίνεται πόλος έλξης πόνου για να αφυπνίσει και να προβληματίσει τον μαθητή- ψυχή. Αν εμείς δεν δώσουμε τη σημασία που χρειάζεται ως προς τη γνώση πόνο, τότε ο πόνος αυτός πολλαπλασιάζεται και ύστερα απλώνεται παντού γύρω μας.

Πειράματα Ψυχολογίας που άλλαξαν τον κόσμο ( Α' Μέρος )

Η επιστήμη της Ψυχολογίας είναι σχεδόν μια νέα επιστήμη. Το 19ο αιώνα η Ψυχολογία αποκτά πειραματικό χαρακτήρα καθώς όσα φαινόμενα (κοινωνικά, βιολογικά, γνωστικά κ.α.) απασχολούν τον άνθρωπο δοκιμάζονται στα «εργαστήρια» ως πειραματικές συνθήκες.
Μέχρι σήμερα έχουμε μια πληθώρα από πειραματικούς σχεδιασμούς που μας βοηθούν να κατανοήσουμε το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία αλλά και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά ως μια αυτόνομη οντότητα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια πειράματα τα οποία έχουν μείνει στην ιστορία, άλλα για την πρωτοτυπία τους και τις χρήσιμες εφαρμογές τους και άλλα για τις σκληρές και αντιδεοντολογικές τους συνθήκες. 

Λοβοτομή
Η λοβοτομή σαν τεχνική χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα με σκοπό την καταπολέμηση των ψυχικών παθήσεων και διαταραχών. Η διαδικασία είχε ως στόχο την καταστροφή συγκεκριμένων τμημάτων του μετωπιαίου λοβού στον εγκέφαλο. Για να γίνει αυτό, οι χειρουργοί είτε άνοιγαν τρύπες στον εγκέφαλο, ώστε να εισέλθουν στα επιθυμητά τμήματα, είτε χρησιμοποιούσαν βελόνα η οποία διερχόταν από το αυτί ή από το βολβό του ματιού. Το 1930 ο A. Moniz καθιέρωσε τη διοχέτευση οινοπνεύματος στα τμήματα του εγκεφάλου (αντί των εργαλείων που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε) για την καταστροφή τους. Είκοσι χρόνια μετά το 1950 ο W. Freeman πραγματοποιούσε τις χειρουργικές επεμβάσεις με την παρουσία κόσμου κάνοντας παράλληλα και περιοδείες. Η τεχνική της λοβοτομής μάλιστα χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο για την περίπτωση ενός αγοριού που η μητέρα του το θεωρούσε άτακτο. Οι επιπτώσεις τις λοβοτομής ήταν ανεπανόρθωτες αλλά και θανατηφόρες. 

Παχαίνουν τα συναισθήματα; Βιολογική Vs Συναισθηματική πείνα!

συναισθηματική ή βιολογική πείνα
Πόσες φορές έχετε γυρίσει στο σπίτι από τη δουλειά και έχετε πιάσει τον εαυτό σας να τρώει ακατάπαυστα; Πόσες φορές σας ακυρώθηκε μια έξοδος και μείνατε σπίτι τρώγοντας υπερβολικές ποσότητες φαγητού; Πόσες φορές μαλώσατε με το σύντροφό σας και το πρώτο που κάνατε μόλις κλείσατε το τηλέφωνο ήταν να ανοίξετε το ψυγείο; Θυμάστε την τελευταία φορά που δεν μπορέσατε να πείτε αυτά που αισθάνεστε και κατατρέξατε αυθόρμητα στο ψυγείο;
Η υπερβολική κατανάλωση τροφής χαρακτηρίζεται από υπερβολική συσσώρευση λίπους, η οποία οφείλεται στην κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων τροφής από αυτές που το σώμα χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε λίπος. Η εξίσωση λοιπόν είναι απλή: αν τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες τροφής από εκείνες που χρειάζεται το σώμα μας, παχαίνουμε, αν τρώμε μικρότερες ποσότητες τροφής από αυτές που χρειάζεται το σώμα μας, χάνουμε βάρος και αν τρώμε ακριβώς τις ποσότητες που χρειάζεται το σώμα μας, το βάρος μας διατηρείται.
Ο μηχανισμός ρύθμισης της πρόσληψης τροφής είναι αδιαμφισβήτητα συνυφασμένος με την ψυχική υγεία, γαλήνη, ηρεμία και πληρότητα μας.
Τι είναι όμως αυτό που θρέφεται με την κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων τροφής από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός και κατ’ επέκταση έχει τη δυνατότητα να αφομοιώσει;
Τα υπέρβαρα άτομα στις περισσότερες φορές βασανίζονται από κάποια ψυχολογική διαταραχή την οποία μπορεί και να μην αντιλαμβάνονται σε συνειδητό επίπεδο.
Τα πάντα είναι τροφή! 

12 συμβουλές για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη

_woman

Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει την κατάθλιψη. Ομως, ένα είδος θεραπείας που ονομάζεται γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT) μπορεί επίσης να βοηθήσει ή ακόμα και να υποκαταστήσει τα φάρμακα.

Η θεραπεία αυτή επικεντρώνεται στην αλλαγή της συμπεριφοράς. Είναι εστιασμένη σ’ αυτό που φαίνεται να κάνετε και να σκέπτεστε και το οποίο σας καταθλίβει.
Μερικές από τις μεθόδους της μπορούν να εξασκηθούν στο σπίτι, χωρίς ειδική εκπαίδευση.
Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σπάσετε τον κύκλο της αρνητικότητας.
1. Μην καταστροφολογείτε
Ενας τρόπος για να σαμποτάρετε τον ίδιο σας τον εαυτό είναι να επικεντρωθείτε σε ένα μόνο συμβάν και να το αντιμετωπίζετε ως μια συνεχή πηγή αρνητικότητας. Για παράδειγμα αυτό το κάνουν πολύ οι άνθρωποι που είναι άνεργοι. Χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης κι αυτοί το προσωποποιούν.
Είναι ανθυγιεινό να καταστροφολογείτε και να σκέφτεστε πάντα το χειρότερο αποτέλεσμα. Δεν θα πρέπει να αφήνετε την ανησυχία σας για τα χρήματα να κλιμακώνονται με την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.
Αντί να σκεφτείτε ότι δεν θα βρείτε άλλη δουλειά, προσπαθήστε να λέτε συνεχώς στον εαυτό σας ότι θα βρείτε άλλη δουλειά, αλλά απλώς θα πάρει λίγο χρόνο.
2. Σταματήστε να «μηρυκάζετε»
Αν έρθετε σε σύγκρουση με έναν συνάδελφο ή ένα φίλο και στη συνέχεια σκέφτεστε μανιωδώς το συμβάν, τότε το μόνο που καταφέρνετε είναι να ενισχύσετε το θυμό και το άγχος σας. Και το άγχος συνδέεται με τη μνήμη. Οσο περισσότερο στοχάζεστε το συγκεκριμένο γεγονός, τόσο περισσότερο κινδυνεύετε να πέσετε στην κατάθλιψη και να παραμείνετε σ’ αυτήν.
Ενώ η αντανάκλαση είναι κάτι καλό και μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε τα προβλήματά σας, ο στοχασμός κάνει το αντίθετο.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΥΣ





ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥΣ

Ολα τα δημιουργήματα είτε άψυχα είτε με ψυχή ζουν και πεθαίνουν σε μια αέναη επανάληψη μέσω της αρμονίας των άκρων των αντιθέτων όπου συμβιώνουν μαζί αρμονικά.

Ο έρωτας είναι η έλξη η οποία φέρει την ζωή αλλά και τον θάνατο.
Όλα τα ουράνια σώματα ζουν και πεθαίνουν.
Ολες οι έμβιες οντότητες ζουν και πεθαίνουν.
Όλα ζουν μέσα σε μια αρμονία των αντιθέτων.
Κάθε σκέψη έχει το αντίθετο της.
Ο θεός έχει το αντίθετο του.
Τα πάντα όλα έχουν το αντίθετο τους.

Αν λοιπόν θέλουμε την άνοδο στους κύκλους πρέπει όχι μόνον να επιφέρουμε την αρμονία και να συμβιβαστούμε με το αντίθετο μας φέροντας την ισoρροπία, αλλά να απέχουμε ακόμη και από την ΑΡΜΟΝΙΑ. 

Διότι το άπλετο φως ζει μόνο του, αφού δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ίχνος από σκιά.
Και σκιά είναι η σκέψη!! η οποία σκέψη νοείται τα δύο αντίθετα ως λογική στα πάντα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ




Οι άνθρωποι την σημερινή εποχή με τι ασχολούνται; AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ MATRIX

Έχουν γίνει ένα με την φύση του πλανήτη Γη, ΟΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΕΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, και με έναν τρόπο ζωής εντελώς ανθρωποκεντρικό μέσα από την σύγκρουση για οτιδήποτε διαφορετικό.

Ακόμη και οι αντιρατσιστές είναι εναντίον των ρατσιστών, όλοι εναντίον του άλλου του διαφορετικού του αντιθέτου, άρα πως μιλάμε για την άνοδο των ανθρώπων στους κύκλους μέσω της ΑΡΜΟΝΙΑΣ;;;; όταν κανένας δεν αγαπά κανέναν παρά μισεί το αντίθετο του!!

Τίποτα απολύτως όσον αφορά την εσωτερική αφύπνιση της ψυχής,

«Τσουπακάμπρα-chupacabra»



Τσουπακάμπρα, ένα τερατώδες ον από τη μυθολογία των Μάγια, αλλά και φυλών της Χιλής , του Μεξικό και άλλων της Λατινικής Αμερικής. 

Πρόκειται για ένα πλάσμα, που περιγράφεται σαν ένα λεπιδωτό τέρας με μορφή κατσίκας, μακριά νύχια, ακανθωτή ράχη και στέκεται όρθιο στα δύο πόδια.
Το όνομά του είναι «τσουπακάμπρα-chupacabra»,από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.Το ονόμασαν έτσι γιατί ο θρύλος το θέλει να επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και να ρουφά το αίμα τους.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν. Αν και οι περισσότερες παραδόσεις κάνουν λόγο για ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη, υπάρχουν κι άλλοι, που το παρομοιάζουν με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.

Ο ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ

Της Dimitra Papanastasopoulou
Φίλες και φίλοι,
Οι Μυθολόγοι σας καλημερίζουν με ένα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα Κρητικό ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο ως «ο Έλληνας».

Μικρή η γη της Κρήτης για το ταλέντο του Δομήνικου, ήταν καλή για να πάρει φόρα, όπως ακριβώς συνέβη και με τον άλλο μεγάλο της γραφής, επίσης Κρητικό, τον Νίκο Καζαντζάκη.

Άκρως θρησκευτικό το έργο του, αν εξαιρέσουμε κάποια πορτραίτα και λίγους πίνακες επι παραγγελία, όπως αυτός που παραθέτω. Και το κάνω γιατί είναι ιδιαίτερος για πολλούς λόγους και επειδή δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω του, κοιτώντας και ριγώντας με τις εκπληκτικές του πινελιές, να αναπαριστά το τούλι και τη δαντέλα πάνω από τα σκούρα ενδύματα, να μην αμφιβάλλεις για το μέταλλο της στολής του κόμη, να σε κερδίζει η άδολη και λίγο απορημένη ματιά του παιδιού στ’ αριστερά- λένε ότι είναι ο γιός του ζωγράφου Χόρχε Μανουέλ(υπάρχει και η χρονολογία 1578 πάνω στο μαντήλι που κρατά, έτος της γέννησής του)- και να βλέπεις τις πραγματικές μορφές, όχι των παρισταμένων στην κηδεία του Κόμη του Οργκάθ, αλλά της αριστοκρατίας του Τολέδο την εποχή της δημιουργίας του έργου. Οι διαστάσεις είναι τεράστιες (4.80 Χ 3.60μ.)- μια ολόκληρη διπλή πόρτα εκκλησίας.

Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί: 

Ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν τα εστιατόρια…

times-estiatoria-katalogoi

Λίγο πριν την έξοδο σας σε ένα εστιατόριο έχετε σκεφτεί πόσα περίπου χρήματα θα ξοδέψετε. Πάντα όμως κάτι πάει στραβά και την πατάτε. Οι κατάλογοι των εστιατορίων έχουν βασιστεί σε μελέτες συμβούλων και ψυχολόγων ώστε να είναι πιο θελκτικοί προς τους πελάτες. Διαβάστε προσεκτικά την τακτική που ακολουθούν για να είστε πιο προετοιμασμένοι στην επόμενη έξοδό σας.
Ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν τα εστιατόρια...
  • Τα τρικ των τιμών
Οι εστιάτορες καταλαβαίνουν ότι η τιμή π.χ 9,99 πολλές φορές εκλαμβάνετε από τον πελάτη ως λιγότερο ποιοτική. Για τον λόγο αυτό προτιμούν να χρησιμοποιούν τιμές που λήγουν σε 0,95  π.χ (10,95) . Αρκετές είναι οι φορές που χρησιμοποιούνται «στρογγυλά ποσά» για να φαίνονται πιο καθαρά και πιο απλά.
  • Το σύμβολο του ευρώ
Μπορεί μέχρι τώρα να μην το  είχατε προσέξει  αλλά το σύμβολο του ευρώ (€) δεν χρησιμοποιείται στους καταλόγους. Το σύμβολο του νομίσματος υπενθυμίζει αυτομάτως στους καταναλωτές ότι ξοδεύουν χρήματα και για αυτό αποφεύγεται. Σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, οι επισκέπτες που είχαν μπροστά τους κατάλογο με το σύμβολο του νομίσματος ξόδεψαν λιγότερα από εκείνους που δεν το έβλεπαν. Ακόμα και στην περίπτωση που αναγραφόταν η τιμή ολογράφως (δέκα δολάρια), οι καταναλωτές ξόδεψαν λιγότερα.

Και..έτσι απλά..από το πουθενά..



Και..έτσι απλά..από το πουθενά..έγιναν όλοι..κριτές..δικαστές...τέλεια όντα..που βλέπουν τις δικές σου ατέλειες...κατακρίνουν τις δικές σου επιλογές..φτιάχνουν δικαστήρια και βγάζουν αποφάσεις καταδικαστικές...επιβάλλουν ως και ποινές...
Και έτσι απλά..αυτοί που θεωρούσες δικούς σου ανθρώπους...είναι άγνωστοι πια για σένα...με άγνωστες συμπεριφορές..Έτσι..τόσο απλά..δεν μετρά τι νιώθεις..τι έχεις υποστεί...τι ήσουν ανέκαθεν...
Μα..που πήγε το ενδιαφέρον?που πήγε η αγάπη τους?Ακόμη κι αν όντως έχουν δίκιο..και κάνεις κάποιο λάθος...αυτός είναι άραγε ο δόκιμος τρόπος αντιμετώπισης?
Κι έτσι απλά...από το πουθενά...

Το Όραμα μας ας είναι αυτό...ο άντρας να γίνει άντρας και η γυναίκα, γυναίκα!


Η ανθρωπότητα θα εξελιχτεί πνευματικά, μόνο όταν ο άντρας γίνει άντρας και η γυναίκα, γυναίκα...
Όταν ο άντρας γίνεται μαμάκιας και η γυναίκα υποκρίνεται την μάνα, δεν θα καταφέρει η ανθρωπότητα να κάνει ούτε καν ένα βήμα προς την συναισθηματική της ωριμότητα, πόσο μάλλον για την πνευματική...

Πωπω, σκέφτομαι, ότι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα...ακόμα και στην εποχή μας!
Και αυτό που έχω αντιληφθεί είναι ότι το "κακό" διαιωνίζεται...ούτε καν ο άνθρωπος. 
Πιστά αντίγραφα γινόμαστε όλοι αυτού που με τίποτα δεν θα θέλαμε να μοιάσουμε...
Αλλά πόση ειλικρίνεια διακρίνει την ανθρωπότητα για να ανακαλύψει τους καθρέφτες της? 

ESET: προειδοποιεί για Facebook scam που έχει γίνει Viral

Οι ερευνητές της ESET  έχουν εντοπίσει μια καμπάνια με scam στο Facebook που κλέβει από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων τα στοιχεία των καρτών πληρωμής.
Αντί να αγοράζουν πολυτελή γυαλιά ηλίου με έκπτωση 90%, οι καταναλωτές είναι πιθανό να καταλήξουν θύματα μιας απάτης με κάρτες πληρωμών.facebook scam facebook
Σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Χιλή, η Κίνα, η Γαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι χρήστες του Faceboοk έρχονται αντιμέτωποι με ένα κύμα spam διαφημίσεων που εξαπλώνονταιμέσω παραβιασμένων λογαριασμών του Facebook, τον έλεγχο των οποίων έχουν πάρει οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιώντας malware και τακτικές κοινωνικής μηχανικής.

Η ανάγκη να ανήκεις


Τι κι αν είμαστε τόσα εκατομμύρια άνθρωποι σε τούτο τον πλανήτη. Ο καθένας μας είναι μοναδικός, αφού το παζλ της ανθρώπινης προσωπικότητας συντίθεται -από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μας -τόσο από ποικίλα βιώματα κι ερεθίσματα όσο κι από επιλογές, προτιμήσεις και γούστα.


Καθότι, όμως, είμαστε από τη φύση μας κοινωνικά όντα, έχουμε έντονη την ανάγκη του «ανήκειν», αυτή την έμφυτη και βασική ανάγκη μας να ανήκουμε σε ένα ευρύτερο σύνολο, όπως είναι η κοινωνία, η οικογένεια, η παρέα ή μια ομάδα.

Αυτό που επιζητούμε βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι η αποδοχή, η οποία με τη σειρά της μας προσφέρει μια συναισθηματική ασφάλεια. Ταυτόχρονα, βέβαια, μας γοητεύει η ιδέα να διαφέρουμε από το ευρύ κοινό, ξεχωρίζοντας σαν εντυπωσιακά παγώνια. Ωστόσο, κάπου εκεί είναι που χανόμαστε στη μετάφραση.

Συνήθης ύποπτος για αυτό το μπέρδεμα είναι το αίσθημα της ανασφάλειας. Όσο κι αν έχουμε την πρόθεση να ξεχωρίσουμε από το σύνολο, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είμαστε οι καλύτεροι, οι πρωτοπόροι, οι “one of a kind” που λεν’ και στο χωριό μου, τόσο μας κρατάει πίσω ο φόβος του «τι θα πει ο κόσμος».

Ποιος ρισκάρει άλλωστε να στιγματιστεί ως μαύρο πρόβατο, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη;

Τα παραδείγματα στην καθημερινότητα είναι αρκετά. Συμμετέχοντας σε μια συζήτηση, λόγου χάριν, παραγκωνίζουμε την προσωπική μας άποψη, καταλήγοντας να τα έχουμε (για την ώρα τουλάχιστον) καλά με την παρέα.

Ρωτώντας μας μια φίλη, αν της ταιριάζει το καινούριο της φόρεμα, εμείς (ωσάν ξινή, τάχα μου,ευγενική πωλήτρια σε κατάστημα) τη διαβεβαιώνουμε ότι της πάει χάρμα (ούτε καν)!

Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι γιατροί του εαυτού μας

post-201

Από τις ακόλουθες δύο, τη θλίψη και την επιθυμία, υπάρχουν αρρώστιες του σώματος που να είναι χειρότερες; Και πώς μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι το πνεύμα μας ήταν εκείνο που ανακάλυψε την τέχνη της θεραπείας του σώματος; Εξάλλου, είναι προφανές ότι η θεραπεία του σώματος εξαρτάται κατά πολύ από την ατομική ιδιοσυγκρασία και τη φύση του καθενός, γι’ αυτό και βλέπουμε ότι όλα τα σώματα που υποβάλλονται σε θεραπεία δεν αναρρώνουν αμέσως.
Αντιθέτως, οι ψυχές που επιθυμούν να θεραπευτούν και είναι πρόθυμες να υπακούσουν στα παραγγέλματα των σοφών αναμφίβολα θεραπεύονται. Υπάρχει λοιπόν σίγουρα μια τέχνη που θεραπεύει την ψυχή, και αυτή είναι η φιλοσοφία.

Σιντάρτα Γκαουτάμα ή Βούδας, ο ιδρυτής του βουδισμού

Ο Σιντάρτα Γκαουτάμα γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 563 π.Χ. στο Νεπάλ  και ήταν πρίγκιπας της φυλής Σάκυα. Στην ηλικία των 30 ετών   εγκαταλείπει την πατρογονική του εστία και την πολλά υποσχόμενη ζωή του, για να ξεκινήσει μια εξάχρονη περιπλάνηση που θα οδηγήσει στην εγκαθίδρυση μιας από τις αρχαιότερες θρησκείες στον κόσμο.
sintarta1
Ο Σιντάρτα στην διάρκεια της περιπλάνησης του, κατά την οποία θα ζήσει ασκητικά και μέσα σε απόλυτη αυταπάρνηση, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το νόημα της οδύνης σε αυτό τον κόσμο αλλά και να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από φιλοσοφικά ερωτήματα. Ποια είναι η αλήθεια; Τι είναι η αιωνιότητα; Πως επιτυγχάνει κανείς την εσωτερική γαλήνη, αλλιώς την λεγόμενη νιρβάνα;
Μετά από έξι χρόνια περιπλάνηση στις βορειοανατολικές πεδιάδες της Ινδίας ο Σιντάρτα θα κάτσει κάτω από το δέντρο Μπόντχι για να διαλογιστεί κι εκεί θα δεχτεί την φώτιση και θα γίνει Βούδας (Βούδας σημαίνει Πεφωτισμένος). Το φως της θείας γνώσης θα αποκαλυφθεί στον Σιντάρτα, ένα πρωινό με την ανατολή του ήλιου κι ένα μειδίασμα θα σφραγίσει για πάντα την όψη του. Είναι το γνωστό χαμόγελο με το οποίο απεικονίζεται ο Βούδας σε όλες τις μορφές τέχνης και ενσαρκώνει την θεία ευτυχία και μακαριότητα.
Ο Βούδας θα διδάξει για 45 χρόνια σε περιοχές της Ασίας και θα προσελκύσει χιλιάδες πιστούς στο δρόμο του Ντάρμα που καταπιάνεται με τον πόνο που προκαλούν στον άνθρωπο τα γηρατειά, η αρρώστια και ο θάνατος. Ο Βούδας στο επίκεντρο της διδασκαλίας του έχει τον άνθρωπο κι όχι τον θεό όπως θα περίμενε κανείς, γι αυτό και από πολλούς ο Βουδισμός θεωρείται μια «άθεη» θρησκεία.
Ο ίδιος ο Βούδας, δεν έδωσε ποτέ θεϊκή υπόσταση στον εαυτό του, ούτε ισχυρίστηκε ότι εκτελεί κάποια θεϊκή αποστολή. Η θεοποίηση του προήλθε αργότερα από τους πιστούς οπαδούς του που στο διάστημα των αιώνων κατέγραψαν την προφορική διδασκαλία του Βούδα.

Βασιλιάς σε σκοτεινή χώρα

Σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου του 1821, γεννήθηκε στο Παρίσι ο Κάρολος Μπωντλαίρ (Charles Pierre Baudelaire).
Είμαι σαν κάποιο βασιλιά σε μια σκοτεινή χώρα,
πλούσιον, αλλά χωρίς ισχύ, νέον, αλλά από τώρα
γέρο, που τους παιδαγωγούς φεύγει, περιφρονεί,
και την ανία του να διώξει ματαιοπονεί
μ’ όσες μπαλάντες απαγγέλλει ο γελωτοποιός του.
Τίποτε δε φαιδρύνει πια το μέτωπο του αρρώστου,
ούτε οι κυρίες ημίγυμνες, που είν’ έτοιμες να πουν,
αν το θελήσει, πως πολύ – πολύ τον αγαπούν,
ούτε η αγέλη των σκυλιών, οι ιέρακες, το κυνήγι,
ούτε ο λαός, προστρέχοντας, η πόρτα όταν ανοίγει.
Γίνεται μνήμα το βαρύ κρεβάτι του, κι αυτός,
χωρίς ένα χαμόγελο, σέρνεται σκελετός.
Χρυσάφι κι αν του φτιάχνουν οι σοφοί, δε θα μπορέσουν
το σαπισμένο τού είναι του στοιχείο ν’ αφαιρέσουν,
και με τα αιμάτινα λουτρά, τέχνη ρωμαϊκή,
ιδιοτροπία των ισχυρών τότε γεροντική,
να δώσουνε θερμότητα σ’ αυτό το πτώμα που έχει
μόνο της Λήθης το νερό στις φλέβες του και τρέχει.
Μετάφραση: Κώστας Καρυωτάκης
Portrait of Charles Baudelaire, after his own design of 1848 Artist and engraver Félix Bracquemond
Αυτοπροσωπογραφία
(σχέδιο του Μπωντλαίρ το 1848, χαρακτικό του Félix Bracquemond)
* * *
Το χρονολόγιο και το κείμενο του Μπερνάρ Ντελβάιγ «Πάθος για το Παρίσι» προέρχονται από το τεύχος 448 (Φεβρουάριος 2004) του περιοδικού Διαβάζω, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Μπωντλαίρ. Τα κείμενα του Τ. Σ. Έλιοτ («Baudelaire»), του Τάκη Παπατσώνη («Η θρησκευτικότητα του Μπωντλαίρ») και του Μπάμπη Κλάρα («Ο ποιητής του πόνου και οι έλληνες μεταφραστές του»), καθώς και τα ποιήματα που δημοσιεύονται φωτογραφημένα (μεταφράσεις Παλαμά, Κανελλή και Παπατσώνη), προέρχονται από το αφιέρωμα στον Μπωντλαίρ της Νέας Εστίας (τόμος 87, τεύχος 971, Χριστούγεννα 1967).
Το αφιέρωμα του dim/art στον Μπωντλαίρ επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσακνιάς.

Απολογητική της Κυριαρχίας: Θεία Πρόνοια και Θεοδικία (1)

φίλες και φίλοι
Η Θεολογία δεν είναι ο λόγος περί του Θεού, είναι ο λόγος περί της ισχύος του Θεού, αφού ο Θεός είναι η προσωποποίηση της Ισχύος. Ποιος είναι ο ποιητής, ο δράστης, αυτής της προσωποποίησης;  Ο Κύριος βέβαια. Διατείνομαι λοιπόν ότι η Θεολογία είναι ο λόγος περί της ισχύος του Κυρίου. Ποιας ισχύος όμως;  Της διαθέσιμης υπάρχουσας ή της επιθυμητής, της επιδιωκόμενης; Της επιθυμητής, της επιδιωκόμενης. Διότι ο Κύριος δεν είναι τόσο ισχυρός όσο θα ήθελε να είναι. Εάν ήταν όσο ισχυρός θέλει, θα ήταν Θεός αλλά δεν είναι. Θέλει να γίνει Θεός, αθάνατος δηλαδή, πανίσχυρος, πιο ισχυρός και από τη Φύση (Θάνατος) και απο τους αντιπάλους του (Κυρίους και Υποτελείς).
ΣΤΗΝ έννοια του Θεού, στην προσωποποίηση αυτή λανθάνει λοιπόν η επιθυμία του Κυρίου. Η επιθυμία της αύξησης της ισχύος έπλασε τον Θεό. Εάν αυτή η επιθυμία υπάρχει, ο Θεός υπάρχει. Εάν το πλάσμα της επιθυμίας Του, της φανασίας Του, της φαντασίωσής Του υπάρχει, τότε ο Θεός υπάρχει. Εάν η επιθυμία αυτή δεν έχει εκπληρωθεί, τότε ο Θεός δεν υπάρχει –  θα υπάρξει όταν θα εκπληρωθεί, όταν ο Κύριος γίνει αθάνατος. Κατά συνέπεια, ο Θεός και υπάρχει και δεν υπάρχει.
ΟΤΑΝ ο Κύριος γίνει Θεός, αθάνατος δηλαδή,  θα πάψει να είναι Καλός και θα είναι μόνο Κακός. Θα είναι το απόλυτο Κακό. Καθε καλοσύνη Του θα εξαφανιστεί. Δεν έχουμε φανταστεί, δεν έχουμε σκεφτεί πως θα είναι ο Κύριος όταν θα γίνει Θεός. Μπορεί όμως να γίνει Θεός; Όχι, κατά κανένα τρόπο. Να αυξηθεί περαιτέρω, μέσω της Τεχνικής και της Επιστήμης ασφαλώς, της Τεχνοεπιστήμης,  η διαθέσιμη υπάρχουσα Ισχύς Του, ναι, ειναι εφικτό και αναμενόμενο, αλλά να γίνει αθάνατος δεν μπορεί. Εμείς όμως θα υποθέσουμε ότι μια μέρα τα καταφέρνει και γίνεται Θεός. Πώς θα είναι, θα είναι Φιλάνθρωπος και Δίκαιος και Ελεήμων και Φιλεύσπλαχνος και Πανάγαθος; Ή θα είναι το Απόλυτο Κτήνος, το Απόλυτο Τέρας, ο Απόλυτος Κακός, ο Απόλυτος Εξολοθρευτής και Κατατροφέας και Άρπαγας;  Όταν λέω Απολυτος εννοώ χωρίς όρια –  ο από-λυτος είναι αυτός που έχει λυθεί, ας πούμε ένα άγριο σκυλί, και κάνε ό,τι θέλει, που δεν υφίσταται δεσμούς και όρια. Δεν λέμε με απόλυσαν από τη δουλείά ή απολύθηκα από τον στρατό;  Απόλυτος σημαίνει ότι η ελευθερία μου δεν έχει όρια (απόλυτος καπιταλισμός).  Ή θα συνεχίσει να είναι και Καλός και Κακός;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα