Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Πώς να γίνω πιο λεπτή – 5 Τρόποι

πώς να γίνω πιο λεπτή
Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για το πώς να γίνω πιο λεπτή. Είναι ένα ερώτημα που κάποια στιγμή ή μάλλον πολλές φορές στη ζωή μιας γυναίκας να έχει ειπωθεί στο μυαλό της. Εμείς θα σας αναφέρουμε κάποιους βασικούς και χρήσιμους τρόπους για το πώς να γίνω πιο λεπτή χωρίς να διαθέσετε πολύ χρόνο.
Πώς να γίνω πιο λεπτή – Τρόποι
Α. Το παν είναι η ψυχολογία
Ας αρχίσουμε λοιπόν με το Α και το Ω για το πώς να γίνω πιο λεπτή. Αν ξυπνάτε και ζείτε μονίμως με την σκέψη πώς να γίνω πιο λεπτή, τότε δεν πρόκειται ποτέ να το πετύχετε. Τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που περιμένετε και η ψυχολογία σας που είναι ένα σοβαρό κομμάτι, θα πέσει κατακόρυφα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα, να χαλαρώσετε και να σκέφτεστε μόνο να περάσει πολύ όμορφα η μέρα σας.
Β. Πρωινή γυμναστική
Σίγουρα δεν εννοούμε να κάθεστε με τις ώρες στα γυμναστήρια και μονίμως να αναρωτιέστε πώς να γίνω πιο λεπτή. Σαφώς αρκεί και ένα μισάωρο την ημέρα, ανέξοδα αφού θα κάνετε τις ασκήσεις στο σπίτι σας και χωρίς κανένα όργανο γυμναστικής. Άλλωστε και μια νέα βρετανική μελέτη αποδεικνύει ότι τελικά η πρωινή άσκηση με άδειο στομάχι, αδυνατίζει πολύ περισσότερο. Παρακάτω θα σας δώσουμε δύο από αυτές τις ασκήσεις:
  • 1. Καταρχήν να σας ενημερώσουμε ότι πρέπει να επαναλάβετε τις ασκήσεις για ένα λεπτό, να πάρετε μια ανάσα 20 δευτερολέπτων και μετά να προχωρήσετε στην επόμενη. Πάρτε θέση push ups με τα χέρια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων. Το σώμα θα πρέπει να βρίσκεται στην ευθεία και τα πόδια να στηρίζονται στη μύτη των πελμάτων. Πιέστε με τα χέρια προς τα πίσω, χαμηλώνοντας τον άνω κορμό ενώ παράλληλα σηκώστε το δεξί πόδι κάθετα ψηλά. Επαναλάβετε με το αριστερό πόδι. Η συγκεκριμένη άσκηση σίγουρα πετυχαίνει αυτό που αναρωτιέστε δηλαδή πώς να γίνω πιο λεπτή καθώς γυμνάζει αποτελεσματικά την κοιλιά, το στήθος και τους ώμους.
  • 2. Η δεύτερη είναι η εξής: καθίστε στο έδαφος με τα πόδια όσο περισσότερο μπορείτε σε πλήρη έκταση. Έπειτα, περπατήστε με τα χέρια προς τα εμπρός χαμηλώνοντας τον κορμό, φέροντάς τον όσο πιο χαμηλά στο έδαφος μπορείς. Τεντώστε καλά το σώμα σας και μείνετε στην τελική θέση για 20 δευτερόλεπτα.
Γ. Βότανα για αδυνάτισμα

Οι θετικές πλευρές της θλίψης

Η θλίψη είναι ένα συναίσθημα που όλοι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ο πόνος που θα αισθανθούμε αν χάσουμε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο είναι χωρίς αμφιβολία εξοντωτικός, αρχικά τουλάχιστον, αλλά θα πρέπει να επιβιώσουμε.
Ακόμα περισσότερο αν ένας γονιός χάσει το σύντροφό του και επιλέξει να «φοράει τη μάσκα του γενναίου» για να μη δείξει πόσο υποφέρει στα παιδιά του, ώστε να μην τα πληγώνει ακόμα περισσότερο. Η θλίψη όμως για να ξεπεραστεί, θα πρέπει να βιώνεται σε όλο το εύρος και το βάθος της. Αν επιλέξουμε να κρυφτούμε πίσω από μάσκα, θα αναγκαστούμε να τη φοράμε για όλη μας τη ζωή χάνοντας επαφή για πάντα με τον αληθινό μας εαυτό.
Η θλίψη όμως ταυτόχρονα είναι πηγή έμπνευσης, αναγέννησης, δημιουργίας, συμπόνιας, κατανόησης και αγάπης. Αν τη δείτε θετικά εξαρχής και όχι σαν εχθρό σας, θα σας βοηθήσει αν γίνετε δυνατότεροι και να αναπτυχθείτε. Αν όχι, είναι ικανή να σας καταστρέψει. Καταστροφή είναι να ζεις όλη σου τη ζωή μέσα στο ψέμα, παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι. Το να κρύβεις τη θλίψη σου ως σημάδι αδυναμίας, είναι ο σίγουρος δρόμος για να γίνεις μόνιμα αδύναμος.
Κάποιοι άνθρωποι που έχουν βιώσει τη θλίψη και έχουν επιβιώσει από μια τέτοια τραυματική εμπειρία, μας προσφέρουν τη σοφία που απέκτησαν, μέσα από τις δικές τους ρήσεις, τα γνωστά σε όλους μας αποφθέγματα. Τα αποφθέγματα είναι από τις καλύτερες πηγές γνώσης και έμπνευσης. Είναι βαθιά γνώση και σοφία συμπυκνωμένη σε λίγες λέξεις. Δεν είναι τυχαίο το γιατί ο κόσμος αγαπάει να μοιράζεται αποφθέγματα στα social media.  
Ως λάτρης και η ίδια των αποφθεγμάτων, επέλεξα και μοιράζομαι μαζί σας κάποια δικά μου αγαπημένα για τη θλίψη. Τα μοιράζομαι  μαζί σας με την ευχή να σας εμπνεύσουν και να απαλύνουν λίγο τον πόνο σας, αν και εσείς βιώνετε αντίστοιχες καταστάσεις στο παρόν. Μεταδίδουν το αληθινό νόημα της θλίψης, του πόνου, αλλά και της ίδιας της ζωής τελικά.

Πώς να μιλήσεις στο σύντροφό σου και να απλοποιήσεις τα πράγματα

Το να μιλάμε ανοιχτά και να εκφραζόμαστε μέσα στη σχέση μας για οτιδήποτε συμβαίνει στην καρδιά και το μυαλό μας, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Με ποιον τρόπο θα απευθυνθούμε στον αγαπημένο μας σχετικά με ένα πρόβλημα στη σχέση που επιζητά επίλυση με σκοπό την ψυχική μας ηρεμία; Με ποιον τρόπο θα πούμε στο αγόρι ή το κορίτσι μας ότι δε θέλουμε να βγούμε έξω; Όποια και αν είναι η περίπτωση, τα συναισθήματά μας θα πρέπει να δένουν αρμονικά με το μήνυμα το οποίο θέλουμε να μεταφέρουμε. Και το λέμε αυτό, γιατί υπάρχει κίνδυνος το εν λόγω πρόσωπο να πληγωθεί, αμυνθεί, προσβληθεί ή να αντιδράσει στον τρόπο με τον οποίο θα αντιληφθεί το εκάστοτε μήνυμα.
Αρχικά, οφείλουμε να αποδεχθούμε το γεγονός ότι παρεξηγήσεις και διαφωνίες πάντα μπορούν να συμβούν - δεν γίνεται να αποφύγεις τελείως κάτι τέτοιο. Ωστόσο, μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε μια υγιή σχέση, αρκεί να έχουμε πλήρη επίγνωσητου τρόπου και του περιεχομένου αυτών που λέμε στους άλλους. Και όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος σχέσης όπου κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό - η ρομαντική σχέση. Όταν λοιπόν βιώνουμε μια έντονη ρομαντική σχέση, παρίσταται ακόμα πιο έντονη η ανάγκη να αντιληφθούμε ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται πολύ εύκολα.
Παρακάτω παρουσιάζουμε 8 φράσεις/τρόπους που μπορούμε να υιοθετήσουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε έναν καλύτερο τρόπο όταν μιλάμε και, κατά συνέπεια, να σταματήσουμε να πληγώνουμε το σύντροφό μας με τα λόγια μας.
1. Έχουμε την τάση να λέμε ‘’Δε μ’ αγαπάς.’’ Υπάρχουν στιγμές στη σχέση μας που δε λαμβάνουμε αρκετή αγάπη – στιγμές κατά τις οποίες νιώθουμε πως ο σύντροφός μας δε νοιάζεται για εμάς όσο πιστεύαμε. Είναι πολύ σημαντικό να εξωτερικεύουμε αυτά τα συναισθήματα. Αντί όμως της παραπάνω φράσης, μπορούμε για παράδειγμα να πούμε στο σύντροφό μας ‘’Θα ήθελα να μου δίνεις λίγη περισσότερη σημασία.’’Εάν είναι ο κατάλληλος για εμάς, όχι μόνο θα θελήσει να μάθει το γιατί, αλλά θα αναζητήσει και το πώς θα σταματήσουμε να νιώθουμε έτσι.

Βότανα για φυσική ομορφιά

Διανύουμε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, με τη φύση γύρω μας να ανθίζει και να ακτινοβολεί. Χρώματα και ευωδιές από τα νέα άνθη που γεννιούνται, τραγούδια από τα πουλιά που φωλιάζουν στα φουντωμένα δένδρα και το φως του ήλιου να μας χαϊδεύει απαλά το πρόσωπο, συνθέτουν την καθημερινότητα της άνοιξης φτιάχνοντας έτσι τη διάθεση και την ημέρα μας. Παράλληλα, η ψυχολογία μας αλλάζει  και καθώς το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά, θέλουμε να νιώθουμε αλλά και να δείχνουμε όσο γίνεται πιο όμορφοι και λαμπεροί. Τι πιο κατάλληλη ευκαιρία λοιπόν για να εκμεταλλευτούμε τα δώρα που η φύση μας προσφέρει απλόχερα την εποχή αυτή και να φροντίσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση με τον πιο αγνό και αποτελεσματικό τρόπο; Ας γνωρίσουμε τα βότανα που μπορούν να μας χαρίσουν λάμψη και ομορφιά, αφήνοντας για λίγο πίσω μας τα καλλυντικά και τα πολλά υποσχόμενα προϊόντα του εμπορίου.
Βότανα για αδυνάτισμα
Με το καλοκαίρι να πλησιάζει όλο και πιο κοντά μας, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε μεθόδους για  να χάσουμε εύκολα το περιττό βάρος και να αισθανθούμε πολύ πιο όμορφα. Ένας πολύ καλός σύμμαχος για τη δίαιτά μας, δεν είναι άλλος από τα υπέροχα βότανα που μας έχει χαρίσει η φύση. Αν καταναλωθούν με τη μορφή αφεψήματος, πολλά από αυτά δρουν επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και καίγοντας περισσότερο λίπος. Η ιδιότητά τους αυτή, οφείλεται σε ορισμένα ένζυμα και βιταμίνες που περιέχουν, τα οποία ενεργοποιούν τη λειτουργία οργάνων του μεταβολισμού, όπως η χοληδόχος κύστη.
Αν έχετε αδυναμία στα γλυκά, επιλέξτε την αψιθιά, η οποία διευκολύνει τη λειτουργία της πέψης και τον μεταβολισμό των υδατανθράκων. Από την άλλη πλευρά, η λουίζα δρα εναντίον της κατακράτησης υγρών, καθώς βοηθά τόσο στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος όσο και στη ρύθμιση της όρεξης και της διούρησης. Αν πάλι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα, βάλτε στην καθημερινότητά σας 1-2 φλυτζάνια τσάι σημύδας. Το βότανο αυτό, βοηθά στην καύση του λίπους αλλά και στην μείωση του ουρικού οξέως, βοηθώντας έτσι το σώμα να ενεργοποιηθεί και να αποτοξινωθεί.

Κάνε κάτι ..τρελό!


kane kati treloτου Γιάννη Α. Αραχωβίτη
Πολλές φορές είμαστε τόσο "καλουπωμένοι" μέσα στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας, που δεν τολμάμε να ξεμυτίσουμε ούτε για αστείο.
Με αποτέλεσμα να κάνουμε, να λέμε και να σκεφτόμαστε τα ίδια και τα ίδια με τον ίδιο τρόπο.
Έτσι όμως χάνουμε σπάνιες ευκαιρίες και διαφορετικούς προορισμούς.
Υπάρχουν χιλιάδες μονοπάτια προς την κορυφή του λόφου. Μη γίνεστε εραστής του ενός, σκλάβος της συνήθειας και αρνητής του διαφορετικού.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το μεγαλύτερο μέρος των πράξεών μας (περίπου το 90 %) εκδηλώνεται χωρίς συνειδητή σκέψη. Είναι εκδήλωση του προγραμματισμού που έχουμε. Λειτουργούμε σε αυτόματο πιλότο. Για αυτό και η ταυτότητα του καθενός είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή αν σε βάθος χρόνου παρατηρήσουμε την συμπεριφορά του, θα διακρίνουμε συγκεκριμένες ρουτίνες να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.
Τι σημαίνει όμως αυτό για την ζωή μας;Η συνήθειες δεν είναι κακό πράγμα, με την προϋπόθεση να είναι καλές, χρήσιμες και να μην βλάπτουν κανένα. Η ανάπτυξη των καλών συνηθειών είναι ζητούμενο για την ανάπτυξή μας, για την λειτουργία μας μέσα στην καθημερινότητα, για την ευκολία και την εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι αδύνατο για το εγκέφαλό μας να ασχολείται με όλα που συμβαίνουν τριγύρω μας. Όσα είναι γνωστά και οικεία, δεν χρειάζεται να τους δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.
Αν όμως κάποια από αυτά τα οικεία και γνωστά πράγματα (90%) δεν είναι τόσο χρήσιμα πια, ή υπάρχει κάτι καλύτερο (ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο), τότε θα πρέπει συνειδητά να βγούμε από την συνήθεια και να μπούμε σε περιπέτεια. Η περιπέτεια έχει ρίσκο και για αυτό η ταυτότητά μας αρνιέται να ακολουθήσει. Το βαθύ μας εγώ νοιάζεται για την ασφάλεια μας και δεν του αρέσουν οι αλλαγές και οι προκλήσεις. Η περιπέτεια απαιτεί έντονη δραστηριότητα, συγκέντρωση, ενέργεια, ρίσκο. Απαιτεί να βαδίσουμε στο άγνωστο, να εγκαταλείψουμε την βόλεψη μας, να αλλάξουμε.

Τα 5 είδη γυναικολογικού καρκίνου

Επειδή τα διάφορα είδη γυναικολογικού καρκίνου συχνά εμφανίζονται χωρίς να παρουσιάζονται συμπτώματα, ή τα συμπτώματά τους συγχέονται με άλλα προβλήματα υγείας, είναι θεμελιώδους σημασίας να βλέπετε το γιατρό σας για τακτικούς προληπτικούς ελέγχους.
Τα 5 είδη γυναικολογικού καρκίνου

Όταν μιλάμε για γυναικολογικό καρκίνο, αναφερόμαστε σε πέντε είδη νόσων που συνδέονται με τον τράχηλο, τις ωοθήκες, τη μήτρα, τον κόλπο και το αιδοίο.
Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο διαγιγνώσκονται με κάποιο είδος καρκίνου που σχετίζεται με τα αναπαραγωγικά όργανα. Αν και η σύγχρονη ιατρική σημειώνει καθημερινές προόδους και διαθέτει όλο και καλύτερες θεραπείες, η πρόληψη σώζει τις περισσότερες ζωές.
Σήμερα θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε τις παρακάτω πληροφορίες και να μην ξεχνάτε ποτέ να επισκέπτεστε το γυναικολόγο σας για τακτικούς προληπτικούς ελέγχους.
Ο λόγος; Υπάρχουν πολλές νόσοι που εμφανίζονται χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε προληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ανώδυνοι. Αξίζει τον κόπο!

Τσάι με σκόρδο κάθε πρωί!

Τσάι με σκόρδο. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ; Στην ιστοσελίδα μας έχουμε μιλήσει αναρίθμητες φορές για τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης σκόρδου με άδειο στομάχι με ένα ποτήρι νερό. Αυτή τη φορά θα σας προσφέρουμε μια θεραπευτική θεραπεία που είναι γνωστή εδώ και αιώνες.
Τσάι με σκόρδο κάθε πρωί!


Είναι ευρέως γνωστό ότι το τσάι με σκόρδο χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στην αρχαία Ελλάδα και κυρίως για την ενδυνάμωση του σώματος, τη βελτίωση της υγείας ενώ παράλληλα προσέφερε στους ανθρώπους ενέργεια και νεότητα. Αυτό αναμφίβολα θεωρείται ανεκτίμητο για τους ανθρώπους της εποχής μας. Ωστόσο, ήδη γνωρίζετε ότι το σκόρδο είναι φυσικό αντιβιοτικό, πηγή αντιοξειδωτικών, επομένως… γιατί δεν δοκιμάζετε αυτό το τσάι με σκόρδο που είναι γευστικό και ξεχωριστό;

Οι καταπληκτικές ιδιότητες του τσαγιού με σκόρδο

Σας έχουμε εξηγήσει ήδη ότι ορισμένες φορές δεν είναι εύκολο να τρώτε μια σκελίδα σκόρδο το πρωί με άδειο στομάχι αλλά υπάρχει μια πολύ απλή εναλλακτική: το τσάι με σκόρδο. Θέλετε να μάθετε τι μπορεί να κάνει;
  • Το τσάι με σκόρδο είναι ιδανικό συμπλήρωμα το οποίο θα σας βοηθήσει σταδιακά να χάσετε βάρος. Το τσάι με σκόρδο αποτελεί εξαιρετικό βοήθημα καθαρισμού που επιτρέπει στο σώμα μας να διαλύει τα περιττά λίπη που συσσωρεύονται στο σώμα. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι συμβάλλει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και αν συνηθίσουμε να πίνουμε τσάι με σκόρδο κάθε πρωί όχι μόνο θα ενισχύσουμε τη φροντίδα της υγείας μας αλλά θα βελτιώσουμε και τη σιλουέτα μας.
  • Το τσάι με σκόρδο αποτελεί μια οικονομική και αποτελεσματική θεραπεία για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Προωθεί την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την κακή χοληστερόλη ή LDL, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθά στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης.

Βελτίωσε το σπέρμα σου με …καρύδια

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον της Πενσιλβάνια είχε δείξει πως αν θέλετε να κάνετε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας θα πρέπει να τρώτε ακριβώς 7 καρύδια την ημέρα. Τόσα είναι αρκετά για να προστατευτείτε από μια σειρά προβλημάτων υγείας καθώς:
Βελτίωσε το σπέρμα σου με …καρύδια
• Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων
• Περιορίζουν τον κίνδυνο εμφραγμάτων
• Μειώνουν την ολική και την κακή LDL χοληστερόλη στο αίμα
• Επιβραδύνουν και περιορίζουν την απώλεια οστικής μάζας
• Παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη περισσότερων από 30 νευροδιαβιβαστών για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου
Τα οφέλη τους όμως φαίνεται ότι μπαίνουν συχνά στο μικροσκόπιο των ειδικών και σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αν ένας άνδρας καταναλώνει 75 γραμμάρια καρύδια (περίπου δύο χούφτες) την ημέρα για μερικό χρονικό διάστημα θα βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματός του, ιδίως αν είναι νέος.

Ο Πάνος Καμμένος φέρνει το χαμόγελο στα χείλη των πικραμένων Ελλήνων

kammenosΟ υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πήγε τα ξημερώματα στο γραφείο του με στολή παραλλαγής και διέταξε να γίνει άσκηση πολεμικής ετοιμότητας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Η είδηση είναι πως υπάρχει στολή παραλλαγής στο νούμερο του Πάνου Καμμένου.
Ο Πάνος Καμμένος βλέπει πως είναι στριμωγμένος, οπότε θα κάνει διάφορα καραγκιοζιλίκια, για να αποσπάσει την προσοχή από τα φλέγοντα θέματα.
Ο Καμμένος ξέρει πως οι Έλληνες είναι χάπατα και χέστηδες, οπότε παίζει το Ράμπο στο γραφείο του.
Εντάξει, βγάζει πολύ γέλιο ο Καμμένος αλλά, επειδή κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πως αυτό που κάνει είναι μια παράσταση για τις ανάγκες της τηλεόρασης, θα ήθελα να τους καθησυχάσω.
Δεν υπάρχει κίνδυνος πολέμου με την Τουρκία.
Είναι γνωστό πως οι Ελληνες δεν πολεμάνε. Οι Έλληνες μόνο παρελάσεις κάνουν.

Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ

Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ
Ποια είναι η ιδανική «δόση» σεξ που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση των ζευγαριών; Υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός που πρέπει να αποτελεί στόχο για το ζευγάρι ώστε να είναι και οι δύο σύντροφοι ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή και με τη σχέση τους γενικότερα;
Το σεξ θεωρείται πως επηρεάζει σε ποσοστό περίπου 25% τη γενική ικανοποίηση από τη σχέση. Άλλες παράμετροι, όπως η επικοινωνία και η συναισθηματική υποστήριξη, συναινούν ώστε το ζευγάρι να απολαμβάνει μια ποιοτική καθημερινότητα.
Οι επιστημονικές μελέτες επί του θέματος έχουν καταλήξει σε αντιφατικά συμπεράσματα σχετικά με το ποια συχνότητα στο σεξ συνδέεται με μακρόχρονη ικανοποίηση από τη σχέση.
bigstock Couple kissing passionately in 79415503
Ας τα δούμε αναλυτικά...

- Ζευγάρια που κάνουν σεξ κάθε μέρα

Τους πρώτους μήνες της σχέσης ή για τα ζευγάρια νεαρής ηλικίας, το σεξ σε καθημερινή βάση –ή και πολλές φορές μέσα στην ίδια μέρα!– είναι κάτι συνηθισμένο. Στις μακροχρόνιες σχέσεις, ωστόσο, οι καθημερινές σεξουαλικές συνευρέσεις είναι σχεδόν απίθανες.
Το συχνό σεξ δεν εγγυάται απαραίτητα την ευτυχία των ζευγαριών. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποιήθηκε παλαιότερα, ζητήθηκε από ζευγάρια να διπλασιάσουν τις σεξουαλικές τους επαφές για κάποιο διάστημα και τα αποτελέσματα του «πειράματος» αποδείχθηκαν καταστροφικά. Τα περισσότερα από τα ζευγάρια δήλωσαν ότι απολάμβαναν λιγότερο το σεξ και είχαν χειρότερη διάθεση σε σύγκριση με πριν.

Πού να φυλάς το ελαιόλαδο για να συντηρείται σωστά;



Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάντα και παντού. Κατά προτίμηση ωμό. Γιατί προστατεύει την καρδιά, τα αγγεία αλλά και τα κύτταρα από αλλοιώσεις που οδηγούν σε καρκίνο. Και επιπλέον είναι αντιγηραντικό. Χρειάζεται όμως σωστή συντήρηση, για να διατηρεί τη φρεσκάδα και τα πολύτιμα συστατικά του.

Τι να προσέξεις

Γιατί πού και πού πρέπει να σαπουνίζεις το σώμα σου… ανάποδα;



Το σαπούνισμα του σώματος εκπαιδεύει το μυαλό; Φυσικά, αν το κάνεις με το χέρι που δεν είναι το «καλό» σου.
Μια καλή γυμναστική για τον εγκέφαλο είναι να κάνεις διάφορες καθημερινές δουλειές με το «άλλο» χέρι. Προσπάθησε, για παράδειγμα, να βουρτσίζεις τα δόντια σου ή να πιάνεις το πιρούνι και να τρως με το αριστερό (και το αντίθετο, αν είσαι αριστερόχειρας).

ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ? ΝΑΙ !!!! – Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ – ΓΙΑΤΙ? – Ο ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΟΣ ΓΡΙΦΟΣ

Γιατί υπάρχει θάνατος από πλημμύρες και κατακλυσμούς? Δεν φαίνεται πιθανό όλα τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πέθαναν από πλημμύρες και λιμοκτονία στην Κίνα να υπέφεραν λόγω των πράξεών τους σε προηγούμενες ζωές.
Γιατί υπάρχει κανιβαλισμός στη φύση; Το μωρό του σολομού τρέφεται από τη σάρκα της μητέρας του· το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Μετά ο ψαράς βρίσκει χαρά στο να πιάνει το μεγάλο ψάρι, εξαπατώντας το με αγκιστρωμένη τροφή. Κι όσο περισσότερο το ψάρι παλεύει για να ζήσει, τόσο περισσότερο ο αθλητής-ψαράς το απολαμβάνει και λέει: «Πω, πω, πραγματική μάχη δίνει το ψάρι!». Ποιος θα ήθελε να αλλάξει θέση με το ψάρι?
Γιατί οι άνθρωποι δολοφονούν ο ένας τον άλλον στον πόλεμο? Γιατί να αναφύονται καν στον ανθρώπινο νου οι σκέψεις της λανθασμένης κρίσης και των συναισθημάτων της ζήλειας, της εκδίκησης, της απληστίας και της ιδιοτέλειας? Αν ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος κατ’ εικόνα του Θεού, και ο Θεός είναι καλός, τότε το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο εκτός από καλός. Οι πόλεμοι προέρχονται από τη βιομηχανική και την εδαφική ιδιοτέλεια, από έθνη που αφρίζουν από εθνική ιδιοτέλεια και απληστία για ιδιοκτησία. Γιατί όμως οι διαμάχες δεν αποφεύγονται μέσω κοινοβουλευτικών διαπραγματεύσεων; Γιατί η δολοφονία του Αρχιδούκα της Αυστρίας Φραντζ Φέρντιναντ (Franz Ferdinand) έριξε τον κόσμο σε μια μαινόμενη πυρκαγιά που επιτάχυνε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο? Σκεφθείτε τον Ταμερλάνο (Tamerlane), αυτοκράτορα της Ινδίας, που σκότωσε ένα εκατομμύριο Ινδούς μετά τη νίκη του. Σκεφτείτε τους Αζτέκους που συνήθιζαν να βγάζουν την καρδιά από τους αιχμαλώτους τους από τον πόλεμο, κατά εκατοντάδες κάθε φορά, μπροστά στα είδωλα θεούς τους. Σκεφτείτε το κάψιμο των μαγισσών και των μαρτύρων κάτω από τον θρησκευτικό ζήλο του Χριστιανισμού. Πώς αποκτούν τύραννοι όπως ο Χίτλερ τη δύναμη να βυθίζουν την ανθρωπότητα σε ανείπωτη φρίκη? Και τι να πούμε για τον πόλεμο των Σταυροφόρων που αγωνίζονταν στο όνομα των διδασκαλιών του Ιησού, οι οποίες τόνιζαν μόνο την αγάπη για τους εχθρούς κάποιου – χιλιάδες ιερείς συνηγορούσαν υπέρ αυτού του πολέμου και προσεύχονταν για την καταστροφή των εχθρών αδερφών τους και τη δική τους νίκη.

“ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

"Smart" Contact Lenses

Η Επαυξημένη Πραγματικοτητα βρίσκεται πλέον στην ζωή μας,  και η Samsung φαίνεται πως δημιούργησε τους πρώτους έξυπνους φακούς επαφής στον Κόσμο

“Επαυξημενη Πραγματικοτητα” μεσα απο Φακους Επαφης

Έτσι όποιος τους φορά θα μπορεί  με ένα κλείσιμο του ματιού να τραβήξει μία φωτογραφία.  Οι Φακοί επαφής θα προβάλλουν την εικόνα κατευθείαν στο μάτι εκείνου που τους φορά και θα εμπεριέχουν μία μικρή οθόνη, μία κάμερα, κεραία και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν την κίνηση. Η Κάμερα και οι αισθητήρες ελέγχονται από το κλείσιμο του ματιού και το περιεχόμενο-εικόνες θα μεταφέρονται ασύρματα μέσα από τους φακούς επαφής το κινητό του χρήστη για περαιτέρω επεξεργασία.
samsung-smart-contact-lens-1-617x540

Ο δρόμος για την ελευθερία είναι η γνώση για το τι συμβαίνει μέσα μας



Δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε υλικά αγαθά, να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθησή μας ή να διορθώσουμε την εικόνα του σώματός μας, για να ζήσουμε ελεύθερα και να ικανοποιήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες. Η ελευθερία ακολουθεί πιστά τη γνώση για το τι είμαστε και πώς λειτουργεί το σύστημα σώμα-νους.
Η ελευθερία έρχεται όταν μαθαίνεις να παρατηρείς και να αναγνωρίζεις τα φαινόμενα που εμφανίζονται μέσα σου, γιατί έτσι αναπτύσσεται η στάση ανεξαρτησίας απέναντι στα παροδικά φαινόμενα. Όσο αναζητάμε να βρούμε την ασφάλεια, την αξία και την επάρκειά μας στα παροδικά φαινόμενα, είμαστε καταδικασμένοι σε συνεχείς απογοητεύσεις και εσωτερικές εντάσεις.
Ό,τι είναι παροδικό είναι καταδικασμένο να φθαρεί και να καταστραφεί. Το να επενδύουμε την ασφάλεια και την αξία μας σε κάτι που είναι ζήτημα χρόνου να το χάσουμε, οδηγεί αναπόφευκτα στη δυστυχία. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις σχέσεις ιδιοκτησίας που δημιουργούν οι σκέψεις. Όταν θεωρούμε ότι κάτι που είναι παροδικό είναι δικό μας και διαμορφώνει την ασφάλεια και την αξία μας, είναι σαν να παραδίδουμε την ευτυχία μας σε κάτι έξω από εμάς.

Η διάλυση του "Φράγματος της Χίμαιρας" και το άνοιγμα του Ηλιακού μας Συστήματος !



Σύντομη ενημέρωση από τον Cobra:
Οι Δυνάμεις του Φωτός έχουν αρχίσει να διαλύουν το λεγόμενο "Φράγμα της Χίμαιρας" στην τοποθεσία που συμπίπτει με την περιοχή τερματισμού της ηλιόσφαιρας στην εξωτερική άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος:
Το φράγμα αυτό είναι η εξωτερική γραμμή άμυνας της ομάδας "Χίμαιρα" και αποτελείται από ένα στόλο μητρικών σκαφών, που συνδέεται με τις βόμβες πλάσματος toplet. Σκοπός του είναι να αποτρέψει τις θετικές διαστρικές και γαλαξιακές ενέργειες διείσδυσης στο Ηλιακό μας Σύστημα. Βρίσκεται ακριβώς μέσα στο εξωτερικό εμπόδιο (όπως αποκαλείται από τον Corey Goode) ή μεμβράνης/Tachyon (όπως αποκαλείται από κάποιες άλλες πηγές). Η τοποθεσία του εξωτερικού φράγματος μεμβράνης/Tachyon συμπίπτει με την Ηλιόπαυση στο εξωτερικό άκρο του Ηλιακού μας Συστήματος και χρησιμοποιείται από τις Δυνάμεις του Φωτός για να κατευθύνουν τη ροή των όντων και των ενεργειών τους μέσα και έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα.

Η διάλυση του φράγματος Χίμαιρα έχει εντοπιστεί από το διαστημικό σκάφος Voyager 2:
Η διάλυση του φράγματος αυτού έχει επιφέρει το άνοιγμα Ηλιακού μας Συστήματος και κατά συνέπεια και τη σύνδεση της συνείδησης της ανθρωπότητας με θετικές ενέργειες του εξωτερικού διαστήματος. Υπάρχει μια ομάδα, που ονομάζεται Ομάδα Θεαματικών Πρωτοβουλιών που σχεδιάζει να στείλει έναν αριθμό μικροσκοπικών διαστημικών ανιχνευτών στο Alpha Centauri (!):

Νεκρή ψυχή



Φωτο: Κάστρα, Θεσσαλονίκη (2015) "τοίχο-τοίχο"


Οδός Οδυσσέως


Ρώτησα τον Οδυσσέα να μου πει για το ταξίδι του γυρισμού κι αυτός μου μίλησε για την ξενιτιά. "Διαβατάρης είμαι, αδερφέ μου...", μου φώναξε, "... και η πατρίδα μου, ρίζες στην ψυχή μου έχει. Αυτές θα ποτίσω, με το νερό της θάλασσας, με το αίμα του πολέμου. Και θ' ανασταίνεται και αυτή, κάθε βράδυ που θα κοιμάμαι, κάθε πρωί που θα ξυπνάω..." !
Και μου διάβασε τις σκέψεις του, μετά:

Δρόμο παίρνω, σ' ένα αστέρι δένω, στην ελπίδα να με οδηγεί. 
Κάθε μέρα του καημού μητέρα να με ξημερώνει σ'άλλη γη 

Της ανατολής το χέρι, σε καινούργια μέρη σκάβει και τρυπά. 
Θάβει στον Θεό φιρμάνι και τον σιγοφτάνει, σα παρακαλά. 

Μόνο η καρδιά, δε θα μάθει τι σημαίνει ξενιτιά. 
Κάθε που χτυπά, θα κυλάει η λησμονιά 

Μια ζωή αφήνω κι ένα χέρι δίνω στης ανάγκης τα φτερά. 
Μια πατρίδα χάνω κι ένα τάμα κάνω, ν'αναστήσω τη χαρά.

Οδυσσέας Διαβατάρης
(Ξενιτιά-11/02/2016)

Κάνε με να ουρλιάζω το όνομά σου



Μιλούσα τις προάλλες με ένα φιλαράκι για τις γυναίκες που πέρασαν απ᾽ τη ζωή του, ή μάλλον καλύτερα, που πέρασε απ᾽ το κρεβάτι τους. Ήταν γόης βλέπεται παλιότερα, το ωραίο φύλο του είχε μία ιδιαίτερη συμπάθεια. Και ο ίδιος φυσικά τις αγαπούσε με τον δικό του τρόπο.


Πάνω στη συζήτηση μου είπε κάτι που ίσως να μην είχα σκεφτεί παλιότερα, και από τότε σκάλωσα. Πάντα θυμάσαι το άτομο με το οποίο οδηγήθηκες στο κρεβάτι, πιθανότατα το τι σε προσέλκυσε σε αυτόν και πώς γνωριστήκατε. Ίσως να ήταν ρομαντικός, διεκδικητικός, ίσως να ήταν γαμάτος επειδή ήταν απλά ο εαυτός του.

Όμως θυμάσαι το σεξ αυτούσιο; Την ίδια την πράξη;

Ναι, μπορεί να θυμάσαι δύο-τρεις καλές στιγμές αλλά δε θα σε πιστέψω αν μου πεις ότι θυμάσαι κάθε λεπτομέρεια, από κάθε φορά. Προς θεού, δεν είμαι εδώ για να υποβαθμίσω το σεξ. Είμαι εδώ για να φροντίσω να μην το υποβαθμίσεις εσύ.

Ναι το σεξ είναι ανάγκη, είναι εκ φύσεως μέσα μας ως ένστικτο. Δεν είναι κάτι περίπλοκο, είναι απόλυτα φυσικό και εξαιρετικά όμορφο. Αλλά δεν πρέπει να είναι ακόμα μια πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Σαφώς πολλές φορές θα είναι ωμό, στεγνό, δίχως συναίσθημα.
Είναι κατανοητό κι αυτό.
Όμως στο τέλος δε θα έχεις κερδίσει κάτι πέρα από τον ίδιο τον αυτοσκοπό, απλά θα λες μέσα: Χμμμ, έκανα σεξ, πάει κι αυτό.

Το σεξ το οποίο θα σου μείνει, θέλει προσπάθεια, θέλει εγκεφαλική διέγερση, θέλει να ξέρεις τι να κάνεις και πότε να το κάνεις. Διαφορετικά θα είναι σαν ένα κρύο πιάτο μακαρόνια. Τρως και χορταίνεις! Το απόλαυσες όμως;

Ας το πάρουμε από την αρχή.

Νίκολα Τέσλα: ο εφευρέτης του εναλλασσόμενου ρεύματος & της ασύρματης επικοινωνίας | Α’ ΜΕΡΟΣ

post-226

Ο Νίκολα Τέσλα (10 Ιουλίου 1856 – 7 Ιανουαρίου 1943) ήταν Σέρβος εφευρέτης, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, και ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης.
Πρώτα χρόνια
Γεννημένος στο Σμίλιαν στην περιοχή Λίκα της σημερινής Κροατίας, το οποίο ανήκε στη Σερβική κοινότητα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας. Πατέρας του ήταν ο ορθόδοξος ιερέας του χωριού Σμίλιαν, Μιλούτιν Τέσλα (1819-1879), μητέρα του ήταν η Γκεοργκίνα-Τζούκα Μάντιτς (1822-1892), κόρη ιερέα, ενώ και τα αδέρφια της ήταν μέλη του κλήρου της χώρας. Ο ένας ήταν ο Μητροπολίτης Νίκολα Μάντιτς και ο άλλος ο μοναχός Πέταρ Μάντιτς.
Το όνομα Τέσλα δηλώνει το μικρό τσεκούρι με λεπίδα σε ορθή γωνία προς τη λαβή, ώστόσο, χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει ένα άτομο με προεξέχοντα δόντια, ένα κοινό χαρακτηριστικό των μελών της οικογένειας Τέσλα. Είχε έναν μεγαλύτερο κατά επτά χρόνια αδελφό , τον Ντάνε Τέσλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν ο Νίκολα ήταν επτά ετών, πέφτοντας από το άλογο ενώ έκανε ιππασία. Ο Νίκολα ζούσε στη σκιά του αδελφού του, ο οποίος αντιμετωπιζόταν από τους γονείς του ως ο πλέον ταλαντούχος και προοριζόταν να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του και των θείων του. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Νίκολα Τέσλα υπέφερε ακόμα από εφιάλτες και ψευδαισθήσεις που σχετίζονταν με το θάνατο του αδελφού του, ενώ εικάζεται πως πολυάριθμες φοβίες και εμμονές που χαρακτήριζαν τον Τέσλα ενδεχομένως ήταν απόρροια του αντίκτυπου που είχε κατά την παιδική του ηλικία η απώλεια του Ντάνε και η προβληματική σχέση με τον πατέρα του. Αν και οι λεπτομέρειες του θανάτου του Ντάνε είναι άγνωστες, βέβαιο θεωρείται πως προκάλεσε μεγάλη θλίψη στην οικογένεια και επηρέασε τη σχέση του Νίκολα με τους γονείς του, οι οποίοι συντετριμμένοι από το θάνατο του Ντάνε αδυνατούσαν να εκτιμήσουν τις ικανότητες του Νίκολα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα