Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Μη φοβάσαι να μένεις μόνος


Μη φοβάσαι να μένεις μόνοςΚαθημερινά συναναστρέφεσαι με αρκετούς ανθρώπους. Επικοινωνείς, ανταλλάσεις απόψεις, διασκεδάζεις, δουλεύεις, μοιράζεσαι στιγμές και συναισθήματα. Η αλληλεπίδραση αυτή είναι σαφώς ένα σημαντικό και απαραίτητο κομμάτι της ζωής σου το οποίο σε βοηθάει στην εξέλιξή σου ως άνθρωπο, στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου, στην κοινωνικοποίησή σου, στην επαγγελματική σου ανάπτυξη καθώς και στην ψυχική σου ισορροπία. Ο άνθρωπος, άλλωστε, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, είναι ον φύσει κοινωνικό.
Όσο απαραίτητος όμως είναι ο χρόνος που μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους, τόσο είναι και εκείνος που αφιερώνεις στον εαυτό σου μένοντας μόνος σου. Κάποιοι έχουν ανάγκη λιγότερο χρόνο με τον εαυτό τους, και κάποιοι άλλοι περισσότερο. Το σημαντικό είναι να κατανοούμε ότι ο χρόνος που περνάμε μόνοι μας δεν είναι χαμένος χρόνος.
Όταν είσαι μόνος σου έχεις πάντα την επιλογή να αφήσεις τα νεύρα σου αμολητά χωρίς να φοβηθείς για παράπλευρες απώλειες. Μπορείς να περπατάς σαν τον τρελό από δωμάτιο σε δωμάτιο απειλώντας Θεούς και δαίμονες χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί συμπεριφέρεσαι σαν το κοριτσάκι στον εξορκιστή και χωρίς να κινδυνεύει ο άνθρωπος που σε έφερε σ’ αυτή την κατάσταση να βρεθεί στο νοσοκομείο, στον ψυχίατρο ή σε κανένα χαντάκι, ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή πιστεύεις πως θα του άξιζε. Όταν έχεις νεύρα, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία να μένεις μόνος σου. Δίνεις στον εαυτό σου χρόνο να ζυγίσει τα πράγματα και την ευκαιρία να μην προβεί σε λανθασμένες κινήσεις, που αργότερα θα μετανιώσει. Αποφεύγεις όλους εκείνους που θα θελήσουν να σε ηρεμήσουν, την ίδια στιγμή που εσύ προσπαθείς να σκεφτείς τι είναι πιο δυνατό, η μπουνιά ή η κλωτσιά σου. Τέλος, δείχνεις σαφή σημάδια αυτοέλεγχου, αυτοπειθαρχίας και ωριμότητας. Θα προσπαθήσεις να ηρεμήσεις, να σκεφτείς και να αντιδράσεις μετά. Αν μετά από όλα αυτά έχεις ακόμα νεύρα, μάλλον είχες δίκιο, βρες τον υπαίτιο και ριξ΄ του μια μπουνιά να τελειώνουμε.

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς
«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος» είχε γράψει κάποτε ο τεράστιος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, κι από τότε η προσπάθεια για την επίτευξη ενός στόχου ίσως να έγινε πιο σημαντική κι από τον ίδιο το στόχο. Στην πορεία, στο μεσοδιάστημα, τα διδάγματα είναι πολλά μα για να τα καταλάβει κανείς πρέπει να βρίσκεται εκεί, σε εκείνες τις στιγμές, ψυχή τε και σώματι. Καθαρός και ήρεμος από τις αποτυχίες του παρελθόντος και από τις ανησυχίες του μέλλοντος, γνωρίζοντας πως ο νέος στόχος που έθεσε είναι και ο πλέον αναγκαίος για τη ζωή του και, προπαντός, για την πνευματική του ολοκλήρωση.
Άνθρωπος δίχως στόχο ή στόχους πορεύεται στα χαμένα στην γκρίζα αλάνα της καθημερινότητας, δίχως να έχει διαλέξει κάποιο μονοπάτι να ακολουθήσει. Ίσως έμαθε και συνήθισε στην απάθεια και στην αδράνεια και νιώθει πως είναι αργά για να μπει και μόνο στη σκέψη να αφήσει εκείνη την ασφαλή αλάνα. Ποτέ δεν είναι αργά. Ο άνθρωπος ονειρεύεται από την αρχή της ζωής του μέχρι το τέλος αυτής γιατί έτσι είναι πλασμένος ή, καλύτερα, θα έπρεπε να ονειρεύεται. Αν δεν κυνηγούμε συνεχώς κάτι όσο ζούμε, τότε πώς θα μάθουμε να γελάμε, να κλαίμε, να απογοητευόμαστε, να νιώθουμε ευτυχία, να ερωτευόμαστε, να αγαπάμε;
Πόσοι μεγάλοι ήρωες της ιστορίας έπεσαν στα πεδία των μαχών παλεύοντας με τίμημα τη ζωή τους για την επίτευξη του επίγειου σκοπού τους; Η ελευθερία από τη σκλαβιά απέχει λίγα μέτρα προσπάθειας και αυτοθυσίας, μέτρα γεμάτα ανθρώπινες ζωές και αίμα. Εκείνοι βάδισαν τούτα τα μέτρα, αψηφώντας κάθε κίνδυνο, δίνοντας ένα γερό μάθημα στους απογόνους τους πως, όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, δεν κρύβεται πίσω από τα γεγονότα μα βγαίνει μπροστά από αυτά και παλεύει μέχρι θανάτου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΟΝΕΙΡΩΝ

Η Επιστήμη δεν εξελίσσεται μονάχα μέσα από την έρευνα και τον ψυχρό ρεαλισμό. Μερικές από τις πιό αξιοθαύμαστες  Επιστημονικες Ανακαλυψεις στην Επιστημονική ιστορία παρουσιάστηκαν στους επιστήμονες μέσα από τα όνειρα, την διαίσθηση και άλλες φορές πήγαζε από αυτό που θεωρείται ως “το Μυστικιστικό κομμάτι του Νου”.
Παρακάτω υπάρχουν 4 παραδείγματα Επιστημόνων που ονειρεύτηκαν ή και είχαν Μυστικιστικές εμπειρίες που διαμόρφωσαν την Ανθρώπινη Ιστορία.

4 Επιστημονικες Ανακαλυψεις που προηλθαν Διαισθητικα

Επιστήμονες και ερευνητές ξόδευψαν πάνω από δύο δεκαετίες μαθαίνοντας την αναγνώριση των προβλημάτων, τον σχεδιασμό των project, την δημιουργία πειραμάτων, την συλλογή δεδομένων, της διαδικασίας υπολογισμού, της δημιουργίας στατιστικών και της αναφοράς των ευρημάτων. Παρατηρούμε έτσι την έμφαση που δίδεται στις τεχνικές, εμπειρικές και λογικές μορφές της Γνώσης.
Παρ’όλα αυτά η Επιστημονική καινοτομία και ανακάλυψη ορισμένες φορές αναδύεται μέσα από την φαντασία,την διαίσθηση, την ονειρική διαδικασία. Αυτός ο τύπος προνοητικής επεξεργασίας δεν είναι αποδεκτός από τις  επιστημονικές αρχές ως λογική διεργασία, όμως η αλήθεια είναι πως το μυαλό χρειάζεται ύπνο, και μερικές φορές εισέρχεται σε καταστάσεις διαίσθησης αλλά και άλλες ασυνείδητες μορφές επεξεργασίας και λύσης προβλημάτων για την παραγωγή πρωτοποριακών ιδεών.
“ Ο Διανοητικός Νους είναι ένα ιερό δώρο και ο Λογικός Νους είναι ένας πιστός ακόλουθος. Δημιουργήσαμε μία κοινωνία που εξυμνεί τον ακόλουθο και ξέχασε το δώρο…” – Albert Einstein
Όταν ένας Επιστήμονας εργάζεται για να λύσει ένα πρόβλημα τα δεδομένα και οι παρατηρήσεις συσσωρεύονται ενώ ο Συνειδητός Νους είναι πλήρως αφυπνσμένος. Κατά την διάρκεια του ύπνου ο Ασυνείδητος Νους συνθέτει, οργανώνει και συσχετίζει τις πρόσφατες παρατηρήσεις και τις αποθηκευμένες πληροφορίες.
Τα όνειρα και ο ύπνος είναι κρίσιμα για την διαδικασία της σκέψης καθώς επιτρέπουν στο Νου να επανακαθορίσει τα δεδομένα σε σημαίνοντα μοτίβα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην περαιτέρω ανάλυση του προβλήματος μέσα από μία διαδραστική διαδικασία και βοηθά την αρμονία των δεδομένων ώστε να σχηματίσουν μία ενωμένη εικόνα παρέχοντας την βάση για την λύση του προβλήματος. Αυτό μπορεί να παράγει ιδέες που αργότερα μπορούν να δοκιμαστούν μέσα από πειράματα και την πλήρη επιστημονική μέθοδο.
Ας δούμε παρακάτω 5 παραδείγματα ονείρων που οδήγησαν σε επιστημονικές Ανακαλύψεις:

18 αντικείμενα που θα σας θυμίσουν τα σχολικά σας χρόνια!

Είτε ανήκετε σ' αυτούς που θα ΄θελαν όσο τίποτα να επιστρέψουν στα θρανία, είτε, αντίθετα, μισούσατε (και μισείτε ακόμα) θανάσιμα το σχολείο, αυτό το φωτογραφικό αφιέρωμα θα σας ταξιδέψει στα μαθητικά σας χρόνια! Λαστιχάκι -και ουχί σκοινάκι- στα διαλείμματα, walkman με ακουστικά (σε κτηνώδες μέγεθος), κασετίνες με τη χωρητικότητα του τσαντακίου του Sport Billy και πολλά ακόμη αντικείμενα-ίχνη της παιδικής μας ηλικίας σε 18 νοσταλγικές φωτογραφίες. 

Παρότρυνση: Πάρτε την... κατηφόρα μέχρι το τέλος του άρθρου και ακούστε το απόλυτο soundtrack των μαθητικών αναμνήσεων.

To σήμα του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων


Το OEΔΒ για κάθε μαθητή που σεβόταν το εαυτό του, σήμαινε Όταν Εγώ Διαβάζω Βαριέμαι. Για  λίγους, σκληρούς επαναστάτες, ήταν και αρκτικόλεξο του Ο Δάσκαλος Είναι Βλάκας.

18 αντικείμενα που θα σας θυμίσουν τα σχολικά σας χρόνια!

Walkman με τα απαραίτητα ακουστικά-αυτιά Μίκυ. 


Κασέτες με ετικέτες όπως "Επιλογές Ελληνικά" ή "Ξένα Διάφορα", συντρόφευαν τους μαθητές των παρελθοντικών δεκαετιών στα διαλείμματα και στη διαδρομή από και προς το σχολείο. Τώρα, εξ όσων ξέρουμε, παίζουν παιχνίδια στο smart phone. 

ENA TΡΕΛΛΟ ΤΡΕΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ/ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ. ΚΑΙ ΣΕ 4 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ.....ΑΠΟ ΘΡΑΚΗ-ΑΙΓΑΙΟ.....ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


 ΠΑΜΕ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ.....ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016/Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.....
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 
Το  παρακάτω κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει με την κατάλληλη διαμόρφωση – προσαρμογή και την υποστήριξη της χολιγουντιανής τεχνολογίας μια
ταινία δράσης που ενδεχομένως να σημείωνε αρκετά μεγάλη επιτυχία. Αλήθεια πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρισκόμαστε από μια τέτοια εξέλιξη; Ας αναρωτηθούμε όλοι μας, ο καθένας από τη σκοπιά του και ας υιοθετήσουμε το παρακάτω κείμενο είτε ως οιωνό μελλοντικών γεγονότων, είτε ως ένα ανάγνωσμα απογευματινής χαλάρωσης.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ (ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ....)
Α.     ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
1.      Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας ολοένα και επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να προβαίνουν στη λήψη μέτρων που επιφέρουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Εμπρός στον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας και προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός των εσόδων – εξόδων του κράτους, το φορολογικό σύστημα επιβαρύνει περαιτέρω τον οικογενειακό προγραμματισμό. Η ύφεση στον τομέα του εμπορίου οδηγεί σε κλιμάκωση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές οδηγούν στη λήψη απόφασης για απολύσεις και από το δημόσιο.
2.      Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν από την αρχή της κρίσης και ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά το 1.500.000. Μόνη διέξοδος η μαύρη εργασία προς εξοικονόμηση του προς το ζην. Κάποιοι προτιμούν το δρόμο της φυγής στο εξωτερικό, ένα φαινόμενο και μια άλλη μορφή, μετανάστευσης που δεν έχει καμιά σχέση με την κρίση στην Μ. Ανατολή. . Φαινόμενα αναζήτησης τροφής σε κάδους απορριμμάτων από πολίτες αλλά και σκηνές εξαθλίωσης αστέγων συνθέτουν το σκηνικό της ανέχειας ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα – Θεσ/νικη – Πάτρα κλπ), ενώ και στις επαρχιακές πόλεις τα συμπτώματα από την οικονομική ύφεση είναι πλέον ορατά, με επιχειρήσεις και καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο κατήφορος δεν αφήνει καμία κοινωνική ομάδα ανεπηρέαστη. Οι μόνοι που ανθίστανται ακόμη είναι οι «έχοντες και κατέχοντες», οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους σπεύδουν να κάνουν δραστικές μειώσεις στις όποιες δαπάνες τους. Μόνη διέξοδος για τους πολλούς.η μαύρη εργασία.
3.      Με μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και των κοινωνικών συγκρούσεων, η εξωτερική της διπλωματία δεν μπορεί να κάνει και πάρα πολλά. Ένας συνδυασμός απροθυμίας (ή ακόμα και ανικανότητας) και ατολμίας λόγω των «μνημονιακών δεσμεύσεων», του ελληνικού διπλωματικού σώματος, αλλά και της έλλειψης πολιτικής βούλησης από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου και ενιαίας εθνικής εσωτερικής και εξωτερικής πολικής, επιφέρουν συνεχείς υποχωρήσεις και διολισθήσεις σε κρίσιμα για τη χώρα θέματα, όπως τα εθνικά θέματα, τα ενεργειακά θέματα και τα μέτρα ανακούφισης των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις στην καταβολή φόρων, στην διατήρηση σε υψηλά (σε σχέση με τις αποδοχές) τιμές των καταναλωτικών αγαθών κλπ.
4.      Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τριγύρω, σημειώνονται κοσμογονικές αλλαγές, που άμεσα ή έμμεσα έχουν επιπτώσεις και στη χώρα μας. Οι δραματικές εξελίξεις στη Συρία, μεταπηδούν μοιραία και σε άλλες χώρες και φυσικά και στην Τουρκία, όπου η κυβέρνησή της προσπαθεί να «εξάγει» την κρίση αυτή στη χώρα μας. Κύματα προσφύγων από τα τουρκοσυριακά σύνορα μετακινούνται προς τα δυτικά αναζητώντας πρωτίστως ασφάλεια και δευτερευόντως συνθήκες διαβίωσης. Απώτερος σκοπός τους…το πέρασμα στην Ελλάδα και εν συνεχεία με οποιοδήποτε κόστος στην ΕΕ. Και ενώ το γεωπολιτικό παιχνίδι χοντραίνει και λόγω του εντοπισμού των μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι κινήσεις των ενδιαφερόμενων παικτών στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα γίνονται μεταξύ άλλων και με γνώμονα το εθνικό τους συμφέρον. τριμερείς συμφωνίες Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια γενικότερα, αν και έχει αποφασιστεί, εντούτοις παραμένει εν υπνώσει, λόγω των απειλών της Άγκυρας αλλά και της χρονοτριβής της ελληνικής πλευράς, η οποία είναι δέσμια των οικονομικών της αδυναμιών, ή άλλων παρεμβάσεων και παρεμβολών από διάφορους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες κυρίως γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων

Ραδιοσήματα και Σήματα Εξωγήινων Πολιτισμών

Ραδιοσήματα και Σήματα Εξωγήινων Πολιτισμών

Ένας από τους πρωτοπόρους του ηλεκτρισμού ήταν φυσικά ο Tesla, ο οποίος πίστευε ότι αν ήταν δυνατόν να στείλουμε μηνύματα στο διάστημα, θα ήταν και πολύ πιθανόν να λάβουμε απάντηση και την πεποίθηση του αυτή δεν άργησε να θέση σε εφαρμογή.
Εγκαταστάθηκε στο Colorado και άρχισε την δουλειά. Κατασκεύασε ένα τεράστιο πηνίο, διαμέτρου 25 μέτρων, στο οποίο διοχέτευσε ρεύμα και το οποίο κατέληγε σε μια χάλκινη σφαίρα στην κορυφή ενός πύργου ύψους 65 μέτρων. Με την μέθοδο αυτή δημιούργησε τόσο δυνατές τεχνητές αστραπές, που άναψαν ηλεκτρικοί λαμπτήρες σε απόσταση μιλίων και έκαψε ένα κοντινό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.
Πριν ο νόμος σταματήσει τα επικίνδυνα πειράματα, οι προσπάθειες του είχαν φέρει αποτέλεσμα. Πράγματι στα 1899, μια σειρά από σήματα έφτασαν από το διάστημα.
Παρουσίαζαν μια κανονική περιοδικότητα και ο Tesla δήλωσε: «..μου ήταν αδύνατο να τα δεχτώ για τυχαία…είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν προεκλίθησαν από κάτι γήινο».

Τι ανακάλυψαν οι πραγματικοί Ιντιάνα Τζόουνς;

Αρχαιολόγοι και ερευνητές ανακαλύπτουν τον τελευταίο καιρό χαμένα «κομμάτια» της αρχαιότερης αλλά και μεταγενέστερης Ιστορίας. Θρυλικά πλοία, χαμένες πόλεις και ευρήματα ιστορικών μαχών βρίσκονται στην ατζέντα των τελευταίων ανακαλύψεων

Τι ανακάλυψαν οι πραγματικοί Ιντιάνα Τζόουνς;
Τεράστιας σημασίας ιστορικά ευρήματα αλλά και αρχαίους θησαυρούς εντοπίζουν οι αρχαιολόγοι τον τελευταίο καιρό

Τα φώτα της δημοσιότητα συγκέντρωσε πριν από λίγες εβδομάδες η ανακοίνωση ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και του Πανεπιστημίου Queens στο Μπέλφαστ, οι οποίοι εντόπισαν ευρήματα που δείχνουν την άγνωστη μέχρι σήμερα διαδρομή που ακολούθησε ο Αννίβας και ο στρατός του μέσα από τις Αλπεις για να εισβάλουν στην Ιταλία. Η ανακάλυψη ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογες ανακαλύψεις το τελευταίο διάστημα. Οι αρχαιολόγοι και διάφοροι ερευνητές έχουν εντοπίσει διάφορα χαμένα αλλά μεγάλης ιστορικής αξίας αντικείμενα. Ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα εξ αυτών.
Η ναυαρχίδα του Κολόμβου
Ερευνητική αποστολή υποστηρίζει ότι εντόπισε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου «Σάντα Μαρία», της ναυαρχίδας του Χριστόφορου Κολόμβου στο ιστορικό του ταξίδι που οδήγησε στην ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν τα ίχνη του «Σάντα Μαρία» στον θαλάσσιο χώρο του νησιού Ισπανιόλα στην Καραϊβική. Ο Κολόμβος ξεκίνησε την εκστρατεία του για να φτάσει από διαφορετική θαλάσσια οδό στις Ινδίες στις 3 Αυγούστου του 1492, από το λιμάνι Πάλος ντε λα Φροντέρα στην Ισπανία φθάνοντας στο Γουαναχάνι, στις σημερινές Μπαχάμες, στις 12 Οκτωβρίου 1492. Η αποστολή αποτελείτο από τρία πλοία, το «Σάντα Μαρία» που ήταν η ναυαρχίδα και άλλα δύο συνοδευτικά πλοία, το «Νίνα» και το «Πίντα».

Το φετινό βραβείο Τούρινγκ δίνεται σε δύο πρωτοπόρους της κρυπτογράφησης

Οι μαθηματικοί και προγραμματιστές Whitfield Diffie και Martin E. Hellman, που δημιούργησαν το πρωτοποριακό, μοντέρνο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης δεδομένων -προπομπό της ασφαλούς μεταφοράς δεδομένων στο διαδίκτυο- είναι οι φετινοί νικητές του αποκαλούμενου και ως «Νόμπελ της Πληροφορικής», επιστημονικού βραβείου Turing
turingi1Oι Γουάιτφιλντ Ντίφι (αριστερά) και Μάρτιν Χέλμαν
Το βραβείο, που χρηματοδοτείται κυρίως από τη Google, φέρει το όνομα του μεγάλου Βρετανού μαθηματικού ‘Αλαν Τούρινγκ και είναι το πιο σημαντικό στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας, γι’ αυτό μερικοί το ονομάζουν και «Νόμπελ» της πληροφορικής.
Ο 71χρονος Ντίφι υπήρξε επικεφαλής του τομέα κυβερνο-ασφάλειας στην εταιρεία πληροφορικής Sun Microsystems και ο 70χρονος Χέλμαν είναι ομότιμος καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια.
Χάρη στην πρωτοποτριακή συμβολή των δύο κρυπτογράφων από το 1976, ιδίως με την εφαρμογή του «δημόσιου κλειδιού» και της «ψηφιακής υπογραφής», καθένας μπορεί πλέον να κάνει κρυπτογράφηση. Έτσι, το διαδίκτυο μπόρεσε να υπάρξει ως μια (σχετικά) ασφαλής μέθοδος επικοινωνίας και να επεκταθεί ο Παγκόσμιος Ιστός. Και οι δύο δήλωσαν ότι ο έλεγχος από τις κυβερνήσεις πάνω στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους για όλους.

Η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του Σενέκα

post-219

Η ηθική προσωπικότητα του Σενέκα προκάλεσε άπειρες συζητήσεις. Υπήρξε δυναμικός αλλά μάλλον ασυνεπής ηθικολόγος, κήρυκας περισσότερο παρά παράδειγμα στωική αρετής. Είναι σίγουρο ότι άλλοι επώνυμοι στωικοί απέδειξαν ότι ήταν αγνότεροι από αυτόν. Είναι γεγονός ότι αποδοκίμαζε τον κόσμο, μέσα στον οποίο ζούσε, εντούτοις όμως ο ίδιος είχε ηγετικό ρόλο μέσα σ’ αυτό τον κόσμο, όπως άλλωστε θα ταίριαζε σ’ ένα σκληρό Ρωμαίο πραγματιστή. Η ασυνέπεια πάντως ανάμεσα στη διδασκαλία του και στον τρόπο ζωής του είναι γεγονός που συγκέντρωσε υπερβολικά μεγάλη προσοχή και αντιμετώπισε έντονες κατακρίσεις, έτσι ώστε κατέληξε τελικά να αμαυρωθεί η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του Σενέκα και η λάμψη των επιτευγμάτων του.
Ο μελετητής δε θα πρέπει να λησμονεί ότι, πέρα από τις υπερβολικές, συχνά, ηθικολογίες του, δεν έπαψε να υπάρχει ο άνθρωπος της έντονης δράσης, ο επιτυχημένος ρήτορας, ο προσεκτικός πολιτικός, ο πανέξυπνος διπλωμάτης, ο επιδέξιος οικονομολόγος, το άτομο της εκπληκτικής μόρφωσης και πείρας, ο ουτοπικός οραματιστής της ενότητας των ανθρώπων, αλλά και ο βιαιότατος αντίπαλος των μονομαχιών, της δουλείας και κάθε μορφής αναλγησίας του ανθρώπου προς το συνάνθρωπό του.

Τα Άγνωστα Χρόνια της Ζωής του Ιησού – Το Ταξίδι στην Ινδία


Στην Καινή Διαθήκη το πέπλο της σιωπής κατεβαίνει ξανά πάνω στη ζωή του Ιησού μετά το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και δεν ανασηκώνεται ξανά παρά μετά από δεκαοκτώ χρόνια, την εποχή που βαφτίζεται από τον Ιωάννη και αρχίζει να κηρύσσει στα πλήθη. Μας είπαν μόνο:
Και ο Ιησούς δυνάμωνε σε σοφία και ανάστημα και εύνοια από τον Θεό και τους ανθρώπους.
– Κατά Λουκά Β:52
Για τους σύγχρονους μιας τέτοιας εκπληκτικής προσωπικότητας, το να μη βρίσκουν τίποτε αξιόλογο να αναφέρουν από την παιδική ηλικία μέχρι και το τριακοστό έτος της ηλικίας του είναι από μόνο του εκπληκτικό.
Εντούτοις πράγματι υπάρχουν αξιόλογες αφηγήσεις, όχι στη γη όπου γεννήθηκε ο Ιησούς, αλλά πολύ πιο μακριά, ανατολικά, εκεί όπου πέρασε τα περισσότερα από τα μη μνημονευμένα χρόνια. Ανεκτίμητες καταγραφές βρίσκονται κρυμμένες μακριά, σ’ ένα μοναστήρι του Θιβέτ. Μιλούν για έναν Άγιο Ίσσα (Issa) από το Ισραήλ «στον οποίο ήταν εκδηλωμένη η ψυχή του σύμπαντος», ο οποίος από δεκατεσσάρων μέχρι είκοσι οκτώ ετών βρισκόταν στην Ινδία και σε περιοχές των Ιμαλαΐων, ανάμεσα στους αγίους, τους μοναχούς και τους σοφούς, που κήρυξε το μήνυμά του σε ολόκληρη εκείνη την περιοχή και μετά επέστρεψε για να διδάξει στη γενέθλια γη του, όπου του συμπεριφέρθηκαν άθλια, τον καταδίκασαν και τον θανάτωσαν. Εκτός από τις ιστορικές καταγραφές σ’ αυτά τα αρχαία χειρόγραφα, καμιά άλλη ιστορία των άγνωστων χρόνων της ζωής του Ιησού δεν δημοσιεύθηκε ποτέ.
Θεόσταλτα, αυτές οι αρχαίες καταγραφές ανακαλύφτηκαν και αντιγράφτηκαν από έναν Ρώσο ταξιδιώτη, τον Nicholas Notovitch. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ινδία το 1887, ο Notovitch απολάμβανε τη θαλπωρή των θαυμάτων των έντονων αντιθέσεων του αρχαίου πολιτισμού της που συγκινούν την ψυχή.

Τζίμι Κάρτερ: Οι ΗΠΑ υπονομεύονται εντελώς από τους Ολιγάρχες

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζίμι Κάρτερ
Του Edmondo Burr (δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου 2015)
O πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλεί το πολιτικό σύστημα, πλήρη ολιγαρχία.
Ο Τζίμι Κάρτερ λέει σε αυτή τη ραδιοφωνική εκπομπή, πως οι ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε μία ολιγαρχία η οποία χρησιμοποιεί το χρήμα για να δωροδοκεί τους πολιτικούς.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ (1977-1981), η Αμερικανική Ουσία και αξία, έχουν διακυβευθεί από τους ολιγάρχες, εξ’αιτίας της «δωροδοκίας του πολιτικού κόσμου χωρίς όρια», μέσω του «απεριόριστου χρήματος», με σκοπό να εκλέγονται μόνο οι «ημέτεροι». Το σύστημα, υπονομεύει τον αμερικανικό ορισμό για τη δημοκρατία και επιτρέπει στους λίγους να κυβερνούν τους πολλούς, χωρίς να έχουν επίσημα χαρακτηριστεί ως ηγεμόνες κι έτσι, αγνοώντας τις οιεσδήποτε κοινωνικές υποχρεώσεις, κυβερνούν τους πληβείους. Για όσο καιρό θα μπορούν να την βγάζουν καθαρή, θα το πράττουν, αλλά εν τω μεταξύ, η ανατροπή τους θα φτάσει σε άλλες σφαίρες επιρροής ‘όπως είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να παραχωρηθούν ίδια δικαιώματα στο Δολάριο και στους Πολίτες (Citizens United)*.
*σημ.μτφρ.: Citizens United: συντηρητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, περισσότερο γνωστός για την υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, σχετικά με την χρηματοδότηση της εκστρατείας, γνωστής ως Citizens United v. FEC(Federal Election Commission)

Αιμορροΐδες ή ορθοκολικός καρκίνος; Ποια τα συμπτώματα-κλειδιά

Αιμορροΐδες ή ορθοκολικός καρκίνος; Ποια τα συμπτώματα-κλειδιά
Τόσο οι αιμορροΐδες όσο και ο καρκίνος του εντέρου συνοδεύονται από συμπτώματα που συχνά ντρεπόμαστε να συζητήσουμε με το γιατρό μας.
Ορισμένα συμπτώματα είναι κοινά για τις δύο παθήσεις, ωστόσο η ορθή διάγνωση κρίνεται ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι οι αιμορροΐδες δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, όμως ο καρκίνος του εντέρου είναι η τρίτη συνηθέστερη μορφή καρκίνου παγκοσμίως και αντιμετωπίζεται αρκετά δύσκολα εάν εντοπιστεί σε προχωρημένο στάδιο.
Η διαδικτυακή κλινική Health Express, σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό οργανισμό Beating Bowel Cancer, σχεδίασε ένα χρηστικό γράφημα που παρουσιάζει τα βασικά συμπτώματα του ορθοκολικού καρκίνου σε αντιδιαστολή με τα τυπικά συμπτώματα που εμφανίζονται λόγω αιμορροΐδων.

Αυνανισμός ή σεξ: Φαντάζεστε ποια είναι η καλύτερη… γυμναστική;

Αυνανισμός ή σεξ: Φαντάζεστε ποια είναι η καλύτερη… γυμναστική;
Μπορεί το σεξ και ο αυνανισμός να έχουν συνδεθεί με την απόλυτη ικανοποίηση, ωστόσο ποιος θα αρνιόταν να τα συνδυάσει και με το κάψιμο λίγο παραπάνω θερμίδων;
Οι επιστήμονες λοιπόν κλήθηκαν να απαντήσουν αν οι δύο σεξουαλικές αυτές πράξεις μπορούν να συγκριθούν με τη σωματική άσκηση, διαπιστώνοντας - όπως ήταν αναμενόμενο - ότι οι θερμίδες που αφήνεις στο κρεβάτι εξαρτώνται από το πόσο… ιδρώνεις τα σεντόνια!
Σύμφωνα, μάλιστα με τους ειδικούς, όταν κάνεις σεξ είναι σαν να επιδίδεσαι σε γρήγορο βάδην, ενώ αν προτιμήσεις την ατομική προπόνηση, είναι λες και απολαμβάνεις έναν ωραίο περίπατο…
Όπως τονίζει ο Κέβιν Νέτο, φυσιοθεραπευτής από το Πανεπιστήμιο Curtion της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί όπως και η αρτηριακή πίεση.
Όταν… ανάβεις έτσι στο κρεβάτι, καταναλώνεις θερμίδες, ωστόσο θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα ενεργητικός αν θες να δεις καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Ποτέ, μα ποτέ, μη θεωρείτε το σύντροφό σας δεδομένο

Αν παίρνετε το σύντροφό σας ως δεδομένο, είναι εκατό τοις εκατό σίγουρο ότι αυτή η πεποίθηση θα επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας.
elvira
Είναι φανερό πως ένα από τα πράγματα που δε δείχνει καθόλου σεβασμό και είναι εντελώς αντιπαραγωγικό όχι μόνο για τους συντρόφους μας αλλά και για οποιονδήποτε άλλον είναι να τους θεωρούμε σίγουρους. Αν το κάνετε αυτό, είναι σαν να λέτε «Είναι υποχρέωσή σου να κάνεις τη ζωή μου πιο εύκολη, και αυτό είναι το μόνο που περιμένω από σένα!»
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να δείξουμε ότι θεωρούμε τους συντρόφους μας ως κάτι δεδομένο. Όπως: Θεωρούμε το δικό μας ρόλο πιο σημαντικό από τον δικό τους. Θεωρούμε πως η δική μας συνεισφορά είναι πιο σοβαρή και πως οι σύντροφοί μας είναι οι «τυχεροί». Πολλοί ξεχνάμε να λέμε παρακαλώ κι ευχαριστώ – μερικοί μάλιστα δεν το λένε ποτέ.  Μερικές φορές είμαστε πολύ απαιτητικοί ή τους συμπεριφερόμαστε χειρότερα από τους φίλους μας. Πολύ λίγοι ακούμε πραγματικά το σύντροφό μας ή μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό του για κάτι – εκτός φυσικά αν συμπίπτει με κάτι που ενδιαφέρει κι εμάς.

17 από τις πιο τρομακτικές Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου!

17 από τις πιο τρομακτικές, πιο εκφοβιστικές ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο.

1. IRISH ARMY RANGERS

1

2. RUSSIAN SPECIAL FORCES

2

3. US ARMY SPECIAL FORCES SNIPER

3

Δίαιτα Πατάτας: η δίαιτα των 3 ημερών με την οποία θα χάσετε 3-5 κιλά άμεσα!

πατάτα-διατροφή
Η δίαιτα πατάτας, όπως φαίνεται από το όνομά της, έχει πατάτες ως κύριο συστατικό. Επίσης περιλαμβάνει γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, μπορείτε να χάσετε 3-5 κιλά σε μόλις τρεις ημέρες.
Το άμυλο που περιέχει μαζί με τα οξέα του γάλακτος και τα χαμηλά λιπαρά του γιαουρτιού, παρέχουν στον οργανισμό επαρκή ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Το άμυλο, όταν συνδυάζεται με νερό, δίνει την αίσθηση του κορεσμού και χωρίς μεγάλη πρόσληψη τροφής.
Αυτή η δίαιτα γίνεται μόνο για τρεις ημέρες και μπορεί να επαναληφθεί μέχρι και δύο φορές διαδοχικά.

Βάλτε ΣΚΟΡΔΟ στο στόμα σας και αφήστε το εκεί για 30 λεπτά. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΟΡΔΟ




Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως φάρμακο για την πρόληψη ή θεραπεία ενός ευρέος φάσματος ασθενειών και παθήσεων.
Η φρέσκια ​​σκελίδα σκόρδου ή τα συμπληρώματα με βάση αυτήν χρησιμοποιούνται στην φαρμακευτική. 
Το σκόρδο χρησιμοποιείται για πολλές παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το σύστημα του αίματος. 
Οι παθήσεις αυτές περιλαμβάνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη, την στεφανιαία νόσο, την καρδιακή προσβολή, και την αθηροσκλήρωση. Ορισμένες από αυτές τις χρήσεις υποστηρίζονται από την επιστήμη. 
Το σκόρδο πράγματι μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της αθηροσκλήρωσης και φαίνεται να είναι σε θέση να μειώνει την αρτηριακή πίεση. 
Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το σκόρδο για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, τον καρκίνο του ορθού, τον καρκίνο του στομάχου, τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του προστάτη , και τον καρκίνο του πνεύμονα. 

Τι κοινό έχουν άνθρωποι και γουρούνια; Χρειάζονται αποπληθυσμό – Μαζική θανάτωση με συντηρητικό τροφίμων!




Xημικές προσθήκες σε χοτ ντογκ, λουκάνικα και μπέικον χρησιμοποιούνται από το USDA, ως θανατηφόρο δόλωμα για να δηλητηριάσει άγρια ​​γουρούνια και να μειώσει τον πληθυσμό τους!

Ένα συντηρητικό χημικό που είναι συνήθως προστίθενται σε χοτ ντογκ, το βόειο κρέας jerky, μπέικον και διάφορα λουκάνικα χρησιμοποιείται τώρα από κυβερνητικούς ερευνητές για την κατασκευή ενός μοιραίου δολώματος για να δηλητηριάσουν και εξοντώσουν τα άγρια ​​γουρούνια.
Το θανατηφόρο δηλητήριο των γουρουνιών κατασκευάζεται από το Τμήμα Γεωργίας, τον ίδιο τον οργανισμό, που νομιμοποιεί την ίδια τοξική χημική ουσία στις ΗΠΑ που χρησιμοποιείται στον τομέα των μεταποιημένων προϊόντων με βάση το κρέας, σε προϊόντα που έχουν εγκριθεί για κατανάλωση από τον άνθρωπο.
Η χημική ουσία, γνωστή ως νιτρώδες νάτριο, είναι ένα καρκινογόνο συστατικό που χρησιμοποιείται ως “color fixer” και συντηρητικό του κρέατος και προστίθεται σε μεταποιημένα προϊόντα με βάση το κρέας για να τους δώσει μια ροζ απόχρωση που οι καταναλωτές εσφαλμένα θα θεωρούν ότι είναι “φρέσκο”.

Αποφάσισε να πίνει 4,5 λίτρα νερού καθημερινά για 30 ημέρες: Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά!

Ένας δημοσιογράφος από την διαδικτυακή πύλη "Thrillist" αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα παράξενο πείραμα και να δει τι θα μπορούσε να συμβεί αν έπινε 4,5 λίτρα νερού καθημερινά. Ένα μήνα αργότερα κατέγραψε την ιστορία του και ομολόγησε ότι ακόμη κι αν ανέμενε κάποιες αλλαγές,  ούτε στα πιο τρελά όνειρά του δεν περίμενε πόσο αυτές θα επηρέαζαν την ποιότητα της ζωής του. 
Αυτή είναι η ιστορία του.
νερό
Ημέρα 1: Το πάρτι αρχίζει
Επειδή  δεν ξέρω πόσα ποτήρια νερό είναι τα 4,5 λίτρα αποφάσισα να αγοράσω ένα πλαστικό μπουκάλι 4,5 λίτρων και να το μεταφέρω συνέχεια μαζί μου. Από την πρώτη κιόλας ημέρα συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι, 4,5 λίτρα είναι πολύ νερό. Ήμουν εντελώς προσηλωμένος στην επίτευξη της καθημερινής μου ποσόστωσης που δεν μπορούσα να επικεντρωθώ σε οτιδήποτε άλλο.

Γνωρίστε την δίαιτα αγγουριού για να χάσετε 7 κιλά σε 14 ημέρες!

αγγούρι-διατροφή-χάσετε-7kg-14-ημέρες

Χρησιμοποιήσατε όλες τις δυνάμεις σας για να λιώσετε το επίμονο λίπος και να χάσετε βάρος, αλλά εξακολουθείτε να κρύβεστε μέσα σε τεράστια T-shirts και πάλι αυτό το καλοκαίρι; 
Λοιπόν, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα θαύματα συμβαίνουν. 
Τι κάνετε τις επόμενες 2 εβδομάδες;
Δοκιμάστε την πολλά υποσχόμενη θεραπευτική διατροφική αγωγή μας, και πείτε μας τη γνώμη σας.
Χρησιμοποιεί αγγούρι, και αποτρέπει την υπερφαγία. 
Θα μπορούσατε να ζητήσετε περισσότερα;

Τα τρόφιμα που επιτρέπεται να τρώτε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δίαιτας: 

Θαυματουργό Μαξιλάρι από αυτό το βότανο, θεραπεύει ΟΛΕΣ τις ασθένειες που σχετίζονται με την σπονδυλική στήλη!

θαυματουργή-μαξιλάρι-made-βότανο-θεραπείες-ασθένειες που σχετίζονται-σπονδυλική στήλη-600x480

Ένα από τα υγιέστερα πράγματα που μπορείτε ποτέ να επιθυμήσετε είναι ένα μαξιλάρι φορτωμένο με φύλλα από φτέρες, είτε το πιστεύετε είτε όχι.
Έχετε ακούσει για την φτέρη;
Οι ψύλλοι, οι κοριοί και οι ψείρες απλά δεν ανέχονται την φτέρη και ''τρέχουν'' μακριά από αυτήν. Η φτέρη διώχνει τα σκουλήκια, και καταστρέφει ακόμη και την ταινία (κεστωειδής σκώληκας). 
Και έχει πολλά υγιή οφέλη, ορισμένα από αυτά αναφέρονται παρακάτω:

Κινηματογράφησε ζωντανά την δολοφονία του! (Βίντεο)



Έπεσε στο έδαφος, και μαζί με αυτόν, το τηλέφωνο του, το οποίο συνέχισε να καταγράφει με την κάμερα του. 

31χρονος  από το Σικάγο, κινηματογραφούσε ένα βίντεο για να το ανεβάσει στο Facebook, ωστόσο, εμφανίστηκε ξαφνικά ένας εισβολέας ο οποίος τον πυροβόλησε!

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο παρασκήνιο ακούγονται φωνές οι οποίες καλούν ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το VGN, ο δολοφόνος είναι ένας, επίσης 31χρονος, ο οποίος έχει ήδη διωχθεί, με βαρύ ποινικό μητρώο. Αμέσως μετά την άφιξη του ασθενοφόρου, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο:

Πίστευε ότι είχε μια απλή επιφανειακή φλεγμονή στο πόδι αλλά να τι αηδιαστικό πράγμα ανακάλυψαν οι γιατροί!

Ο ίδιος αν και είχε μια φλεγμονή φλέβα στο πόδι του, αλλά εδώ τι αηδιαστικό πράγμα γιατροί βρήκαν!
Ένας 42χρονος άνδρας πίστευε ότι έπασχε από μια επιφανειακή φλεγμονή στο πόδι του και αγνόησε τα συμπτώματα για ένα μήνα, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να επισκεφθεί έναν γιατρό, όταν πρόσεξε ότι η γραμμή στο πόδι του, άρχισε να κινείται για αρκετά εκατοστά την ημέρα.
Μετά από την επιστροφή του από διακοπές στη Νιγηρία, ένας 42χρονος άνδρας παρατήρησε μια περίεργη, κόκκινη γραμμή που έμοιαζε με μια φλεγμονή φλέβας (επιφανειακή φλεγμονή) στο πόδι του, η οποία στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ήταν ένα παρασιτικό σκουλήκι που ζούσε εσωτερικά!

Απλώνει Aloe Vera στο πρόσωπό της. Αυτό που συμβαίνει μετά από 15 λεπτά θα σας εκπλήξει!

αλόη-500x267

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για ακριβά καλλυντικά προϊόντα μόνο και μόνο για να αποκτήσετε ένα απαλό και λαμπερό δέρμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτό το απλό και εύκολο τέχνασμα και το δέρμα σας θα είναι απαλό και όμορφο. Η Αλόη Βέρα έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες και γι 'αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στα προϊόντα ομορφιάς.
Η μέθοδος αυτή είναι πολύ εύκολη και απλή όσο και η εφαρμογή της, θα χρειαστεί μόνο ένα συστατικό - το οποίο είναι η Aloe Vera. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν! Το δέρμα σας θα είναι απαλό, μαλακό και λαμπερό.
Να τι πρέπει να κάνετε:

Αρχαίο φάρμακο από τους Σαμουράι: Ανακτήστε τις δυνάμεις σας, Ενισχύστε τα οστά και το σώμα!

αρχαία-θεραπεία
Εάν αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι και έχετε προβλήματα με τα οστά, αυτή η παλιά ιαπωνική θεραπεία που έγινε γνωστή από τους Σαμουράι μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη.
Το φάρμακο μπορεί να παρασκευαστεί απλά:
Σε ένα ποτήρι βάζουμε 250ml μηλόξυδο και στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα σε αυτό ένα μεσαίου μεγέθους αυγό που έχει προηγουμένως πλυθεί. Το αφήνουμε έτσι μέσα για επτά ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το κέλυφος του αυγού θα διαλυθεί και θα παραμείνει μόνο η λεπτή μεμβράνη που στην πραγματικά κρατά τον κρόκο και το ασπράδι του αυγού μαζί. Μετά από 7 ημέρες, αφαιρούμε το αυγό από το ξύδι, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τοποθετούμε τα περιεχόμενα του αυγού μέσα στο ξύδι. Ανακατεύουμε τα περιεχόμενα και λαμβάνουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Με μόνο ένα ποτήρι από αυτό το ρόφημα θα καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες

Καταργήστε το σώμα σας από τις τοξίνες,
Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να καθαρίσετε, να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας και να προωθήσετε την πέψη και την αύξηση της ενέργειας, την ίδια στιγμή. Αν είστε κουρασμένοι ή αν έχετε κάποια λοίμωξη, το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτό το ποτό. Είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες.

Βίαιη συμπεριφορά και πρόληψή της

Βίαιη συμπεριφορά και πρόληψή τηςΚαταρχήν θεωρείται χρήσιμο να διευκρινιστεί τι ορίζουμε ως βία. Οι βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές και πράξεις μπορούν να έχουν πολλές μορφές και μεγάλες διαβαθμίσεις. Ωστόσο, άσκηση βίας σε ένα πολύ γενικό πλαίσιο μπορούμε να θεωρήσουμε κάθε πράξη ή συμπεριφορά, η οποία εκδηλώνεται ως προς εμάς παρά τη θέληση και τη συγκατάθεσή μας. Το πλαίσιο αυτό είναι αρκετά ευρύ και μπορεί να περιλαμβάνει από υποσυνείδητους ή και συνειδητούς συναισθηματικούς εκβιασμούς, υποτίμηση, απειλές, μέχρι και την ωμή σωματική της έκφραση είτε ως σεξουαλική βία είτε ως ξυλοδαρμός οποιασδήποτε μορφής.
Προφίλ θυμάτων βίας
Συνήθως τα άτομα που προσελκύουν βίαιους ανθρώπους στη ζωή τους είναι σε γενικές γραμμές ευάλωτες προσωπικότητες με έντονες ανασφάλειες και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πρόκειται επίσης για άτομα που έχουν βιώσει ως παιδιά ή έφηβοι ένα περιβάλλον βίας χωρίς όμως να το έχουν απορρίψει ως πρότυπο. Το έχουν αποδεχτεί δηλαδή ως κάτι φυσιολογικό, που για κάποιον λόγο θα πρέπει να υπομείνουν. Ίσως γιατί έτσι είχε πράξει σε ανάλογη περίπτωση και η μητέρα, η αδελφή ή κάποια φίλη-ος τους.  Άρα, αυτοί γιατί να αξίζουν κάτι καλύτερο; Αυτός ο ισχυρισμός που προκύπτει στο μυαλό πολλών θυμάτων βίας είναι το λιγότερο επικίνδυνος, γιατί ο θύτης τον αντιλαμβάνεται και λειτουργεί σαν καμπανάκι στην εξίσου εύθραυστη ψυχολογία του. Οσμίζεται την αδυναμία του θύματος όπως ένα άγριο ζώο αντιλαμβάνεται την παρουσία της λείας του σε κοντινή ακτίνα. Η αδυναμία αυτή ενδυναμώνει την εσωτερική ένταση του θύτη, διεγείρει θα λέγαμε την οργή του ανασύροντας στην επιφάνεια όλα τα βίαια ένστικτα που έχει.
Προφίλ θύτη βίας
Το προφίλ του βίαιου δεν θα μπορούσε φυσικά παρά να συνθέτει μία διαταραγμένη προσωπικότητα, όχι πάντα εμφανή στον περίγυρό του. Συχνά πρόκειται για αποδεκτά μέλη της κοινωνίας με μία φαινομενικά ισορροπημένη κοινωνική εικόνα. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα θα διαπιστώσουμε κάποιες ανακολουθίες στα λεγόμενα και στις πράξεις τους. Κάποια κενά στις περιγραφές τους και το κυριότερο ένα σκληρό και συχνά ψυχρό βλέμμα. Είναι σαφές ότι κάθε βίαιος άνθρωπος φέρει και αυτός τραύματα, άλλοτε εμφανή και άλλοτε αόρατα στο μάτι, τα οποία και τον οδήγησαν σε εκδηλώσεις βίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα