Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ο άντρας που έμεινε μόνος του στο χωριό για να φροντίσει την ηλικιωμένη μητέρα του..

Καλώς ήρθατε στο χωριό Xuenshanshe. Πληθυσμός: Ένας κάτοικος.
Ο άντρας που έμεινε μόνος του στο χωριό για να φροντίσει την ηλικιωμένη μητέρα του..
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σήμερα υπάρχουν περίπου 1.381.125.681 άνθρωποι που ζουν στην Κίνα. Έχοντας αυτό τον τεράστιο αριθμό στο μυαλό, φανταζόμαστε ότι η χώρα θα είναι πυκνοκατοικημένη παντού.
Ο άντρας που έμεινε μόνος του στο χωριό για να φροντίσει την ηλικιωμένη μητέρα του..
Όχι όμως και στο Xuenshanshe, ένα χωριό που βρίσκεται στην επαρχία Gansu βορειοδυτικά της Κίνας. Εκεί ζει μόνος ένας άνθρωπος, ο Liu Shengjia.

Να μάθουν να χωρίζουν οι άνθρωποι

Να μάθουν να χωρίζουν οι άνθρωποι
Θέλω να χωρίζουν οι άνθρωποι. Ειλικρινά σας το γράφω.

Αν έρθει φίλος και μου περιγράψει τη σχεσιακή του κατάσταση, τις περισσότερες φορές συνιστώ χωρισμό. Άμεσο, αναίμακτο, ακόμη και διαδικτυακό αν χρειαστεί, για να γλυτώσεις και την υποκρισία των λεγομένων, που κρύβουν οι real time. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ένα μήνυμα και καθάρισες. Νεκρική ηρεμία στην ατμόσφαιρα.

Ξέρετε, είναι κάποιοι χωρισμοί που φοράνε σιγαστήρα, κάποιες σχέσεις που 'χουν μπει στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουν επί μήνες το ίδιο μπρόκολο. Και τότε είναι δύο τα τινά. Ή να σου σαπίσει η πρασινάδα μες στο κατσαρολικό ή να πάρει φωτιά η κουζίνα.

Να μάθουν να χωρίζουν οι άνθρωποι που δεν ξέρουν γιατί είναι μαζί. Ή για την ακρίβεια, να μην έρχονται κοντά αν δε γνωρίζουν το γιατί.

Λογοτέχνες, ποιητές και αρθρογράφoι, έχουν εξαντλήσει τη θεματολογία του μονόπλευρου ή έστω του δυσανάλογου έρωτα. Ο ένας λαχταρά πάντα περισσότερο, ο ένας διεκδικεί, υπομένει και επιμένει. Ο δεύτερος στη χάση και στη φέξη, έχει κάτι αναλαμπές τρυφερότητας, που κρατάνε το ζευγάρι μαζί με το ζόρι, όσο περισσότερα χρόνια τραβήξει η κολόνια της αυτοταπείνωσης.

ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ


Επειδή για πολλούς ανθρώπους η θρησκεία είναι αυτή η ίδια η ύπαρξη τους, και ο φόβος του θανάτου τους καθιστά ανασφαλείς χωρίς αυτήν, ευλόγως γεννάτε το ερώτημα, αν δεν μας επέβαλαν οι Ρωμαίοι δια της βίας το Χριστιανισμό, ποιο θα ήταν το επικρατέστερο θρήσκευμα σήμερα, θα ήταν το Δωδεκάθεο, ή ο Χριστιανισμός; Η απάντηση είναι ρητή, ΟΧΙ. Κανένα από τα δύο. Καθ’ ότι όλες οι μέχρι τώρα θρησκείες είναι δημιουργήματα των ανθρώπου σε εποχές που το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν η επιβίωση, και στερείτο επιστημονικής γνώσης.


 Για τους λόγους αυτούς είναι αναχρονιστικές, και η μη φιλοσοφημένη δομή τους τις έχουν καταντήσει παράλογες και αιμοβόρες. Επίσης δε στηρίζονται σε μεγάλα ψέματα, που τις καθιστούν στη σκέψη των ορθολογιστών ουτοπία. Ειδικά ο Χριστιανισμός που πάσχει μεταξύ άλλων και από το σύνδρομο του δογματισμού, τον καθιστά δύσκαμπτο σε κάθε είδους εκσυγχρονιστικές προτάσεις.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θα ήταν άθρησκοι. Αλλά το τι θα πίστευαν, οι έχοντες ανάγκη τη θρησκεία, είχαν ήδη φροντίσει οι πρόγονοι μας, διότι διέβλεπαν ότι η ήδη κρατούσα θρησκεία δεν ανταποκρινόταν στις τότε σύγχρονες απαιτήσεις. Με πρώτον λοιπόν τον Πλάτωνα, και την Πλατωνική του φιλοσοφία. 


Μία φιλοσοφία που δεν έπασχε από το σύνδρομο του δογματισμού και έτσι νεότεροι φιλόσοφοι της έδωσαν νέα διάσταση και την έκαναν περισσότερο πνευματική, αποκαλώντας την Νεοπλατωνική φιλοσοφία.

Ο Νεοπλατωνισμός ήταν η απάντηση των Ελλήνων στο Χριστιανισμό, διότι δεν μπορούσαν να αποδεχθούν τα χοντροκομμένα ψέματα, και τα σκηνοθετημένα θαύματα, που αραδιάζονται στη Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, υποτιμούσαν την νοημοσύνη των, αλλά και κάτι που δεν ήταν δικό τους πνευματικό δημιούργημα. 

Η Εκδίκηση των Αρχετύπων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον  τύπο και την μορφή του όντος που εξήλθε από την κοσμική μήτρα του σύμπαντος, εν τη αρχή του, και το πότε,  χάνεται χάνεται στα βάθη του άχρονου  χώρου.
Εκείνο που μπορούμε να γνωρίσουμε, είναι η παρουσία των όντων και δη, των εμβίων, μέσα από το περίγραμμα του κουκουλιού τους  με τη συμβολή  των μεταφραστικών προγραμμάτων των γραμμάτων και των αριθμών, των συμβόλων τους.
Η λέξη  «αρχέτυπο» δεν υπάρχει στον  Όμηρο, παρά μόνο ως το πρώτο συνθετικό της λέξης, την αρχή και το ρήμα, άρχω.
Η έννοια της, απαντάται στον Πλάτωνα, ως ΙΔΕΑ και στον Πυθαγόρα ως ΑΡΙΘΜΟΣ , ακόμη και στον Ηράκλειτο  που αντιμετώπιζε  την ψυχή, ως αρχετυπική αρχή.
Τι είναι όμως το αρχέτυπο;
Ο Γιουνγκ μιλάει για τέσσερα βασικά αρχέτυπα, της μεγάλης μητέρας, του σοφού, του κατεργάρη γελωτοποιού και της αναγέννησης ,  βυθισμένα στο συλλογικό και προσωπικό ασυνείδητο της φυλής ή ενός ατόμου.

Η σύγχρονη   φυσική, μας μιλάει για τον κόσμο της ενέργειας και της ύλης, καθώς και τη σύνδεση μεταξύ τους, συμφώνως με την αρχή της σχετικότητος και την μετατροπή, της μιας κατάστασης στην άλλη.

Τι είναι ενέργεια;

Δεν γνωρίζουμε ,γιατί είναι αόρατη.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΣΗ ΣΑΣ


   Για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις βαθύτερες μας καταστάσεις της διαίσθησης, την ευφυΐα και την πνευματική φώτιση, είναι απαραίτητο να ξεκλειδώσουμε και να ενεργοποιήσουμε το «μυαλό» μας, τον Αδένα της Επίφυσης (Pineal Gland). Αυτό που συνήθως αναφέρεται από τους αρχαίους πολιτισμούς και μυστικιστές ως "Τρίτο Μάτι", η Επίφυση μας, βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου μας, μεταξύ του δεξιού και αριστερού μας ημισφαιρίου και είναι υπεύθυνη για την παραγωγή νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη και μελατονίνη.
   Ωστόσο, στην Επίφυση δεν απονεμήθηκε το όνομα "Τρίτο Μάτι" για ένα οποιοδήποτε τυχαίο λόγο. Μάλλον, όταν τεμαχίζεται από τον εγκέφαλο, βρίσκεται πως η Επίφυση περιέχει πραγματικά φωτοϋποδοχείς ακριβώς όπως τα δύο μας μάτια με τα οποία  βλέπουμε και στην πραγματικότητα ενεργοποιείται από το φως που μεταδίδεται μέσω των δύο αυτών ματιών μας. Αυτό το ηλιακό φως μεταδίδεται μέσα από τα μάτια μας διεγείρει την παραγωγή της Επίφυσης σε σεροτονίνη και περαιτέρω εργασίες για να ενισχυθεί η ικανότητα του αδένα να απελευθερωθεί από συγκεκριμένες επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορεί να δημιουργούν κρούστα σε αυτή. Επιπλέον, η Επίφυση διεγείρεται επίσης από το σκοτάδι, στο οποίο ο αδένας αποκρίνεται με την παραγωγή μελατονίνης για να βοηθήσει να μας επιφέρει στην κατάσταση του ύπνου.
                                                      Ήλιος -> Σεροτονίνη
                                                     Σελήνη -> Μελατονίνη

               Πώς να αποσκληρύνετε και να αποτοξινώσετε την Επίφυση σας

ΔΡΑΚΟΝΕΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ


ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Κατά την περίοδο μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, Γερμανικές μυστικές κοινωνίες και Ναζί SS οδηγήθηκαν σε τρία μεγάλα σπήλαια στην Ανταρκτική από Ερπετοειδείς εξωγήινους, σύμφωνα με τον πρώην εν ενεργεία της Ναυτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, William Tompkins. Στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του στο ExoNews, που δημοσιεύεται σήμερα, ο Tompkins περιγράφει πώς οι Ερπετοειδείς βοήθησαν τους Γερμανούς / Ναζί να κατασκευάσουν υπόγειες βάσεις σε απομακρυσμένα σπήλαια τηςΑνταρκτικής, τα οποία βρίσκονται δίπλα σε ακόμη μεγαλύτερα σπήλαια που ελέγχονται από τους Ερπετοειδείς.
  Σύμφωνα με τον Tompkins, το Ναυτικό των ΗΠΑ έμαθε για την ύπαρξη αυτών των μυστικών βάσεων της Ανταρκτικής από τους ενσωματωμένους κατασκόπους τους στη Ναζιστική Γερμανία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι Ναζί / Γερμανοί χρησιμοποίησαν αυτές τις απομακρυσμένες βάσεις για να ξεκινήσουν διαστημικές αποστολές στη Σελήνη, σε άλλους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, και, πιο εντυπωσιακά, σε μακρινές διαστρικές θέσεις.
Ο Tompkins λέει ότι οι Γερμανοί άρχισαν να κινούν εξοπλισμό και προμήθειες για την Ανταρκτική το συντομότερο το 1913, το οποίο συμπίπτει ιστορικά με την δεύτερη Γερμανική Ανταρκτική αποστολή από το 1911 έως το 1913. Η περίοδος αυτή συμπίπτει επίσης με τον αυξανόμενο ρόλο των Γερμανικών μυστικών κοινωνιών στην εξερεύνηση απομακρυσμένων παγκόσμιων τοποθεσιών για απόκρυφη γνώση.
  Η κίνηση του εξοπλισμού επιταχύνθηκε με προβάδισμα μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέντευξή του, ο Tompkins παραθέτει το 1934 ως την αρχή αυτής της επιτάχυνσης, ακόμα κι αν ιστορικά αρχεία δείχνουν το 1938 ως την έναρξη της Τρίτης Γερμανικής Αποστολής στην Ανταρκτική:
  Η κίνηση από τη Γερμανία στην Ανταρκτική ήταν σε λειτουργία από το 1934 πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος. Στην πραγματικότητα, μερικό από το υλικό πήγε κάτω το 1913.
  Σε επεισόδιο του ExoNews TV της περασμένης εβδομάδας, ο Tompkins αποκάλυψε ότι μυστικές συμφωνίες είχαν επιτευχθεί μεταξύ του καθεστώτος του Χίτλερ και των Δρακόνειων Ερπετοειδών. Στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας συζήτησε ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της συμφωνίας:

Καταλήψεις, Κατάρες και Μαύρη Μαγεία

Καταλήψεις, Κατάρες και Μαύρη Μαγεία

Εξωτερικές κι Εσωτερικές Κατάρες

Ολέθρια Παγίδα Αυτοκαταστροφής

«Ο άνθρωπος, επειδή είναι κι αυτός μέρος της ζωντανής φύσης, λειτουργεί ακριβώς όπως κι εκείνη. Επομένως, όπως στην έρημο η ζωή επιζητά απεγνωσμένα το νερό για να επιβιώσει, έτσι κι η εσωτερική έρημος του ανθρώπου, που δεν είναι άλλη από την Συγκινησιακή Πανούκλα, διψά για Συναισθηματική Ικανοποίηση και την αναζητά απελπισμένα» Βίλχελμ Ράιχ / Μάρτιος 1954
«Ο τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος που αντιμετωπίζεις στην ζωή σου, βρίσκεται σ’ εκείνον τον τρόπο ζωής που κάνει το πρόβλημα να εξαφανίζεται» Λούντβιχ Βιτγκενστάιν

«Ακρασία» Γνωρίζεις το Καλό και Πράττεις το Κακό !

Ηθική και Διανοητική Αδυναμία

«Κάθε τι που ενισχύει και αυξάνει την επιβίωση ενός ανθρώπου στα πλαίσια της λογικής, είναι καλό. Κάθε τι που την εξασθενίζει – στα πλαίσια της λογικής επίσης- και την σκοτώνει, είναι κακό».
Η εξήγηση του να μη μπορεί κανείς να πράξει το ηθικά καλό αν και το γνωρίζει (ακρασία) ότι δηλαδή η ηθική γνώση δεν διαθέτει αυτή καθ’ εαυτή ισχύ επιβολής, απασχολεί ως κεντρικό πρόβλημα την Ελληνική Φιλοσοφία ήδη από την αρχαιότητα. Για τον Σωκράτη, εφόσον κανείς απ’ τους ανθρώπους δεν αμαρτάνει θεληματικά, το πρόβλημα οφείλεται στην απουσία πραγματικής γνώσης «ουδείς εκών κακός». Είναι όμως έτσι; Ο Πλάτων, διαβλέποντας ότι η Σωκρατική λύση ήταν αδύνατη ως τέτοια, κατασκεύασε ένα μεταφυσικό οικοδόμημα «θεωρία των ιδεών» για να εξηγήσει την Ακρασία, περιγράφοντας ταυτόχρονα και την απαιτούμενη ηθική γνώση ενός ιδιαίτερου τύπου ανθρώπων (Πολιτεία). Ο Αριστοτέλης τέλος ακολουθεί άλλη οδό εξήγησης αποδεχόμενος τον καθοριστικό ρόλο των συναισθημάτων και των ανθρωπίνων παθών στην ψυχολογία της ανθρώπινης πράξης.
Σωκράτης: Σύμφωνα με την ηθική θεωρία του Σωκράτη, η γνώση ταυτίζεται με την αρετή και αυτές μόνο οδηγούν στην ευδαιμονία. Για να οδηγηθεί όμως κάποιος σε αυτή, πρέπει να είναι ηθικός και ενάρετος και για να είναι κάποιος ενάρετος πρέπει να αποκτήσει γνώση του τι είναι αρετή. Η αρετή για τον Σωκράτη, δεν έχει να κάνει με την εφαρμογή γενικών κανόνων που μας λένε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε καλοί, αλλά είναι μια συγκεκριμένη κατάσταση της ψυχής. Η ψυχή, οδηγείται σε αυτή την ηθική κατάσταση όταν γνωρίζει το τι είναι αρετή. Αυτός που γνωρίζει το περιεχόμενο της αρετής, είναι ενάρετος.
Αν η ψυχή δεν είναι σε αυτή τη κατάσταση, δεν μπορούμε να είμαστε καλοί και σε καμία περίπτωση δεν μπορούνε οι πράξεις μας να είναι καλές. Για το Σωκράτη, οι πράξεις είναι καλές όταν ο χαρακτήρας είναι καλός. Η γνώση λοιπόν είναι αναγκαία για την καλή ηθική κατάσταση του ατόμου καθώς η γνώση αυτή τροποποιεί το χαρακτήρα μας και επιφέρει ηθικό αποτέλεσμα. Ο Σωκράτης επιπλέον κάνει λόγο για διάφορες αρετές και για την αρετή στο σύνολο της που περιλαμβάνει όλες τις άλλες. Κατ’ αυτό τον τρόπο ή έχουμε ολόκληρη την αρετή ή δεν την έχουμε καθόλου και είτε είμαστε δηλαδή καλοί, είτε δεν ήμαστε. Κατά το Σωκράτη όλη η αρετή είναι ενιαία και συνοψίζεται στη γνώση του τι είναι τελικά καλό ή κακό.

Πώς να Εξισορροπήσετε τα Επίπεδα των Ορμονών σας Φυσικά!

πώς να ισορροπήσει τις ορμόνες με φυσικό τρόπο
Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας καθώς επηρεάζουν πολλές από τις διαδικασίες του σώματος. Οι ορμονικές ανισορροπίες προκαλούνται από τις αλλαγές των οιστρογόνων και είναι πιο συχνές στις γυναίκες από τους άνδρες. Οι ορμονικές αλλαγές συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της έμμηνος ρύσης, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.
Επιπλέον, παράγοντες όπως η προχωρημένη ηλικία, η κακή διατροφή, η πάρα πολύ ή η πολύ λίγη άσκηση, η εξάντληση των επινεφριδίων και το άγχος, η έλλειψη ύπνου, τα αντισυλληπτικά χάπια, οι τοξίνες και οι χημικές ουσίες όπως τα φυτοφάρμακα, συμβάλλουν στην ορμονική ανισορροπία.
Μερικά κοινά συμπτώματα αυτού του προβλήματος περιλαμβάνουν άγχος, ευερεθιστότητα, εναλλαγές της διάθεσης, αϋπνία, κόπωση, προβλήματα βάρους , υπερβολική τριχοφυία ή τριχόπτωση, ημικρανίες, χαμηλή σεξουαλική ορμή, λιπαρό ή ξηρό δέρμα, ακμή, λαιμαργία, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, στειρότητα και άλλα .
Οι ορμόνες επηρεάζουν μεταβολικές λειτουργίες, δίνοντας προσοχή στις αισθήσεις σας, όπως πείνα , ενέργεια και σφοδρή επιθυμία, μπορούν να σας δώσουν μια αμυδρή ιδέα για το κατά πόσον οι ορμόνες σας είναι σε ισορροπία .
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες και βότανα για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα και ακόμη και να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας σας. Είναι επίσης σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία.
Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας προτού πάρετε οποιοδήποτε φυτικό φάρμακο ή συμπλήρωμα, ειδικά αν έχετε μια ευαίσθητη ορμονική κατάσταση, όπως ινομυώματα της μήτρας, ενδομητρίωση,  καρκίνο του μαστού,  καρκίνο της μήτρας ή των ωοθηκών.

Εδώ είναι οι κορυφαίες 10 σπιτικές φυσικές θεραπείες για την ορμονική ανισορροπία.

Συμφωνεί η ΝΑΣΑ με τον μύθο του Φαέθωντος!


Δείτε στην  φωτό στον κόκκινο κύκλο το αποτύπωμα της πρόσκρουσης του (Φαέθωντος) στην Κίνα!!! 

Αυτός ήταν η αιτία να μετακινηθεί ο πόλος της γης από το Θιβέτ και να επέλθει ο κατακλυσμός!!!! 

Μια άποψη μου γιατί πάγωσαν τα μαμούθ ξαφνικά ενώ έβοσκαν ήσυχα πριν από 40.000 χρόνια στην Σιβηρία : Πριν από 40.000 χρόνια η Σιβηρία είχε εύκρατο κλίμα!!!! Απόδειξη και ο χάρτης του Πίρι Ρέις που δείχνει με ακρίβεια και λεπτομέρειες τον βόρειο πόλο !!!! 

Έχουμε και ενα άλλον σοβαρό μάρτυρα τα παγωμένα μαμούθ της Σιβηρίας !!!! Είναι γνωστό ότι η Σιβηρία έχει πλήθος από παγωμένα (κατεψυγμένα) μαμούθ που ενώ έτρωγαν ήσυχα την τροφή τους ( γιατί βρέθηκαν χόρτα στο στόμα και στο στομάχι τους) ξαφνικά σκεπάστηκαν με πάγο!!!! Έτσι έχουμε διατηρημένα μέχρι τώρα πλήθος από μαμούθ!!!! 

Θα προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση βασιζόμενος πάντα στην Ελληνική μυθολογία !!!! 

Ανάμεσα στον Άρη και στον Πλανήτη Δια υπήρχε ένας πλανήτης!!!! 
Το λένε οι αστροφυσικοί. 

Ο πλανήτης αυτός για άγνωστη αιτία άλλαξε τροχιά έτσι που θα κατέστρεφε το πλανητικό μας σύστημα!!!! 

ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΧΑΡΤΙ, ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΧΑΡΤΙ, ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!
Φτάνει μια στιγμή που παύεις να πληγώνεσαι. Που δεν ασχολείσαι με όσα μέχρι σήμερα σε έριχναν ψυχολογικά. 
Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ  
Με καταστάσεις και ανθρώπους που σε μείωναν, σε αγνοούσαν ή απλώς σε έκαναν να αισθάνεσαι άσχημα.
Θέλει πολύ δουλειά για να γίνει αυτό, αλλά έρχεται η μέρα που δεν ασχολείσαι καθόλου με όσα σε χαλούν. Όσα επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση, την ενέργεια, τη ψυχολογία σου.
Ο τύπος που αγνοούσε τα μηνύματα σου, ξαφνικά πάει στον αγύριστο. Και το καλό της υπόθεσης είναι πως δεν σε νοιάζει κιόλας! Κι εκεί που πας να απορήσεις με τον εαυτό σου, παίρνεις τα πάνω σου και συνεχίζεις δυναμικά να βγάζεις ανθρώπους από τη ζωή σου που απέδειξαν μέσα από τις πράξεις τους πως δεν αξίζουν να έχουν μια θέση εκεί.
Και βλέπεις πόσος χώρος υπάρχει τελικά για τον εαυτό σου. Πλημμυρίζει όλο σου το είναι από εσένα και μόνο.
Και δεν είναι καθόλου εγωιστικό.

Η δυναμική γυναίκα, χρειάζεται πιο πολύ την αγκαλιά σου

maria_by_oloferla
Της Ελένης Μπαρκούζου
Και συνέχεια τριβελίζει στο μυαλό μου το ερώτημα, γιατί υπάρχουν τόσες γυναίκες μόνες;
Μήπως είμαστε απαιτητικές;
Μήπως είμαστε τρομαχτικές;
Μήπως χάσαμε τον αυθορμητισμό μας;
Βγαίνω έξω και κοιτάω, γυναίκες πολλές όμορφες περιποιημένες μόνες γυναίκες.
Γυναίκες δυναμικές σύγχρονες ηρωίδες που φτιάχτηκαν για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα ζόρια σε όλες τις μάχες…
Γιατί η ζωή μας αυτό είναι ένας διαρκής αγώνας.
Πολλά τα ερωτήματα και δεν ξέρω κι αν υπάρχει τελικά απάντηση.
Μας φοβούνται οι άντρες;
Μήπως δε μπορούν να μας διαχειριστούν;
Μήπως φοράμε και ίσως τιμάμε καλύτερα το παντελόνι;
Μήπως όντως τους ευνουχίζουμε;
Και τελικά υπάρχει η δυναμική γυναίκα ή είναι η μάσκα που φοράμε για να μην περάσει κανείς αυτό τον τοίχο και δει τι κρύβεται από πίσω…
Η γυναίκα σήμερα είναι πιο δυναμική από ποτέ!
Είναι αυτόνομη, οικονομικά ανεξάρτητη, μαχήτρια!
Μήπως όμως χάθηκε αυτή η γατούλα αυτό το κοριτσάκι που θέλει προστασία;

Sygic GPS Navigation & Maps : Η πλέον εξελιγμένη εφαρμογή πλοήγησης GPS για Android



Το Sygic GPS Navigation & Maps είναι η πλέον εξελιγμένη εφαρμογή πλοήγησης GPS για Android με χάρτες 3D  με πλοήγηση ακριβείας και με φωνητική καθοδήγηση, καθώς και δωρεάν ενημερώσεις χαρτών. 

Προσφέρει κορυφαίου επιπέδου εμπειρία πλοήγησης με πρωτοποριακές δυνατότητες για την ασφάλεια και την άνεσή σας, σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση με προειδοποιήσεις για την κυκλοφορία και για κάμερες ορίων ταχύτητας για να βρίσκετε την ταχύτερη διαδρομή και να αποφεύγετε τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία.

Για να αποκτήσετε λεπτό στομάχι: 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα και αντίο λίπος της κοιλιάς (Συνταγή).

Το λίπος της κοιλιάς είναι ένα από τα πιο επίμονα λίπη του σώματος που κάνουν δύσκολη την αποστολή μας να το αποβάλλουμε. 
Πολλοί άνθρωποι που έχουν λίπος της κοιλιάς έχουν δοκιμάσει διάφορες τεχνικές προσπαθώντας να απαλλαγούν από αυτό χωρίς μεγάλη επιτυχία. 
Μόνο με γυμναστική δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα λίπη.
ΓΙΑ-SLIM-μέση-Δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα-και-Get-απαλλαγείτε-of-κοιλιά-τήξεος λιπώδους (1)
Η γυμναστική θα πρέπει να συνδυάζεται με διάφορες άλλες θεραπείες για να δώσει απτά αποτελέσματα. 
Μία από τις καλύτερες θεραπείες αποτελείται από σιρόπι που μειώνει σημαντικά το λίπος της κοιλιάς. 
Επίσης, βοηθάει στην εξάλειψη της περίσσειας του νερού από το σώμα.
Εκτός από τα προαναφερθέντα οφέλη, τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την συνταγή έχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Τα οφέλη περιλαμβάνουν τη βελτίωση της όρασης, της ακοής και της μνήμης. Το κύριο συστατικό αυτού του ισχυρού μείγματος είναι το χρένο.

4 Φυσικές θεραπείες του Σακχάρου από τη Ρόδο του 14ου αιώνα!

Οι παρακάτω θεραπείες προέρχονται από μουσουλμάνο ιατρό του 14ου αιώνα, από το νησί της Ρόδου.

leonurus-cardiaca

1. ΠΑΝΑΓΙΩΧΟΡΤΟ

Παίρνετε ένα νεροπότηρο βότανο, το ξεπλένετε με νερό και το βράζετε επί 45 λεπτά σε 3000 γρ. νερό (στις μέρες μας, σας προτείνουμε εμφιαλωμένο).

Το σουρώνετε, το διατηρείτε σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο και πίνετε από αυτό 2 φορές την ημέρα, ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, από ένα κρασοπότηρο (120 - 130 γρ.), επί ένα μήνα συνέχεια.

Κάνετε διακοπή 15 ημέρες και πίνετε για άλλον έναν μήνα, μέρα παρά μέρα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο 3 φορές τον χρόνο.

Πείτε αντίο στην Αμυγδαλίτιδα και τον Πονόλαιμο με αυτές τις σπιτικές θεραπείες!

Οι αμυγδαλές είναι λεμφοειδείς ιστοί που είναι κατασκευασμένοι από δύο λεμφαδένες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του λαιμού. Έχουμε μία αμυγδαλή σε κάθε πλευρά του λαιμού. Ο λόγος ύπαρξής τους είναι για να μας προστατεύουν από μολύνσεις μπλοκάροντας και συλλαμβάνοντας βλαβερούς μικροοργανισμούς και δημιουργώντας αντισώματα για την καταπολέμηση αυτών των μικροοργανισμών.

Πείτε αντίο στην Αμυγδαλίτιδα και το λαιμό πόνος με αυτές Αρχική διορθωτικά μέτρα
Οι περιπτώσεις φλεγμονής των αμυγδαλών είναι γνωστές ως αμυγδαλίτιδες. Αυτή η φλεγμονή είναι αποτέλεσμα της παρουσίας ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων. Μπορεί να θεραπευτεί με τη βοήθεια σπιτικών θεραπειών.

Τα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας

Μερικά από τα συχνότερα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας είναι:
  • Πόνος στο λαιμό
  • Ερυθρότητα σε αυτήν την περιοχή
  • Ανορεξία
  • Φουσκάλες ή έλκη στο λαιμό
  • Πονοκέφαλος
  • Πόνος στο αυτί
  • Πρησμένος αδένας του λαιμού
  • Προβλήματα κατάποσης
  • Δυσοσμία του στόματος (άσχημη αναπνοή συνήθως δηλώνει την παρουσία πετρών στις αμυγδαλές)
  • Πυρετός
  • Ένα κιτρινωπό στρώμα στο λαιμό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αμυγδαλίτιδα θεραπεύεται με τη βοήθεια αναλγητικών και αντιβιοτικών φαρμάκων. Όμως, μια επιστημονική μελέτη που διεξήχθη πριν από 12 χρόνια και δημοσιεύθηκε στην έγκριτη Εφημερίδα των βέλτιστων πρακτικών και Έρευνας της Κλινικής Γαστρεντερολογίας (Journal of the Best Practice and Research of Clinical Gastroenterology) έδειξε ότι αυτά τα αντιβιοτικά μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τη χλωρίδα του εντέρου και να οδηγήσουν σε διάρροια και άλλα παρόμοια προβλήματα.
Έτσι, κάθε φορά που θα παρατηρείτε τα κοινά συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας θα πρέπει πρώτα να δοκιμάζετε μερικές από αυτές τις φυσικές θεραπείες.

Οι πιο αποτελεσματικές Φυσικές Σπιτικές Θεραπείες για την Αμυγδαλίτιδα

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ & ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ

Ένα από τα μεγαλύτερα σημερινά κέντρα της Ορθοδοξίας θεωρείται η Παναγία της Τήνου. Η θαυματουργή εικόνα της, η φήμη των θαυμάτων της έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και τον Αύγουστο το νησί κατακλύζεται από πιστούς οι οποίοι μάλιστα ανεβαίνουν με τα γόνατα από το λιμάνι προς την εκκλησία.



Ένα από τα μειονεκτήματα των σημερινών Ελλήνων είναι να πιστεύουν ότι βλέπουν και να μην το ψάχνουν παραπέρα.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει μία πολύ «θαυματουργή» θα λέγαμε γεωδαισία. Λίγοι είναι εκείνοι όμως που έψαξαν τι προϋπήρχε πριν το κτίσμα της εκκλησίας της Τήνου.

Ο Ναός της Παναγίας, η οποία συμβολίζει την θηλυκή δημιουργική αρχή στην Γη, είναι κτισμένος επάνω σε αρχαίο θέατρο του Μεγάλου Θεού Διονύσου. Αυτός ο Θεός που τρεις φορές γεννήθηκε, δέσποζε στην αρχαιότητα ακριβώς στο συγκεκριμένο σημείο όπου πολλοί άνθρωποι παρακολουθούσαν τις παραστάσεις στο θέατρο του.

Στα προ Χριστού χρόνια, πριν ακόμα βρεθεί η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η Τήνος είχε ακριβώς την ίδια φήμη που έχει σήμερα. Και μάλιστα όχι μόνο σε όλο το Αιγαίο αλλά και από όλα τα μέρη της Μεσογείου έφταναν άνθρωποι για να επισκεφτούν όχι μόνο το θέατρο του Διονύσου αλλά και τον Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στην θέση Κιόνια, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την σημερινή Παναγία της Τήνου. Για τον Ναό αυτό θα αναφερθώ σε διαφορετική ανάρτηση.

Οι αρχαίοι προσκυνητές που έφταναν από μακρινούς και κοντινούς τρόπους, πρώτα έκαναν μία στάση στο θέατρο του Διονύσου. Εκεί βρισκόταν εκτός από το θέατρο και ένας μικρός βωμός του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης. Λίγο παραδίπλα υπήρχε η «Ιερή Κρήνη της Αμφιτρίτης», όπου όποιος έπινε νερό από αυτήν και έπασχε από μία ασθένεια γινόταν καλά. Η Πηγή αυτή υπάρχει ακόμα και σήμερα, και μάλιστα θεωρείται η θαυματουργή Πηγή της Παναγίας.

Τα παπούτσια του Βαν Γκογκ (Vincent van Gogh)


Ένα σημαντικό βιβλίο φιλοσοφίας-μονογραφία-για το μεγάλο θέμα τι είναι τέχνη,άρα και τι δεν είναι τέχνη.

Ενστάσεις για το βίο αλλά και για τη φιλοσοφία του Χάϊντεγγερ μπορεί να υπάρχουν πολλές.Το συγκεκριμένο που γράφτηκε μεταπολεμικά,το 1950 διαπραγματεύεται το θέμα με παράδειγμα τους πίνακες του Βαν Γκογκ-και είναι αρκετοί-που απεικονίζουν ΜΟΝΟ ένα ζευγάρι παπούτσια,και μάλιστα φθαρμένα.

Ναι είναι τέχνη υψηλή,αλλά γιατί?
Γράφει:"..δε μπορούμε ούτε καν να διαπιστώσουμε που βρίσκονται αυτά τα παπούτσια.....Από το σκούρο άνοιγμα του εσωτερικού μέρους προβάλλει αλύγιστος ο μόχθος των βημάτων της καθημερινής δουλειάς.Μέσα στο συμπαγές βάρος τους έχει μαζευτεί η καρτερικότητατου αργού βαδίσματος στις αυλακιές του αγρού.Πάνω στο δέρμα βρίσκεται η υγρασία,κάτω από τις πατούσες είναι χαραγμένη η μοναξιά του δρόμου κατά το ηλιοβασίλεμα.Μέσα απ' αυτά τα παπούτσια σέρνεται ο ανέκφραστος φόβος για την εξασφάλιση του ψωμιού,και η ανατριχίλα για τηναπειλή του θανάτου."

Η άποψη του Martin Heidegger είναι ότι η τέχνη αποκαλύπτει την αλήθεια και δεν έχει να κάνει κυρίως με το ωραίο και την ομορφιά. Και η αλήθεια πολλές φορές είναι σκληρή και άσχημη.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ έναν ΠΟΛΕΜΟ στον ΟΥΡΑΝΟ; – ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ πολύ ΙΣΧΥΡΗ ΔΕΣΜΗ (Βίντεο)

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ έναν ΠΟΛΕΜΟ στον ΟΥΡΑΝΟ; - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ πολύ ΙΣΧΥΡΗ ΔΕΣΜΗ (video)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Κάτι γίνεται εκεί έξω. Κάτι ετοιμάζουν ή κάτι στήνεται. Εγκαταστάσεις από την Γη αξιοποιούνται για να στοχεύουν και να χτυπούν διελεύσεις UFO; Σε τι αποσκοπούν οι ακτίνες φωτός που εξαπολύονται;…
Στις 16 Απριλίου 2016, ένας Γερμανός ερασιτέχνης παρατηρητής των ουρανών, ή «κυνηγός UFO», παρακολουθούσε την ζωντανή μετάδοση (live video) από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παρατήρησε, λοιπόν, ένα UFO που ήταν έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. Προφανώς ήταν ορατό και από το ΔΔΣ.
Το άγνωστο αντικείμενο εμφανίστηκε στον ορίζοντα και ανέβαινε συνεχώς προς το διάστημα. Ξαφνικά, στη συνέχεια, μια ακτίνα φωτός από τη Γη, εξαπολύθηκε με πιθανό στόχο να καταρρίψει το ΑΤΙΑ. Εκείνο, έκανε έναν ελιγμό και απέφυγε την δέσμη.

Κρυφή βάφτιση Κάρολου θ’ αφήσει την Ελισάβετ στο θρόνο για πάντα

Κρυφή βάφτιση Κάρολου θ' αφήσει την Ελισάβετ στο θρόνο για πάντα
Γιατί η Ελισάβετ θα πεθάνει βασίλισσα και η κρυφή βάφτιση του Καρόλου που δε θα ανέβει ποτέ στο θρόνο
Στις 21 Απριλίου 2016, η βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ Β’ έγινε 90 ετών κι όπως όλα δείχνουν θα πεθάνει βασίλισσα. Το 2015 έσπασε κάθε ρεκόρ ως ο μακροβιότερος μονάρχης της Βρετανίας (ξεπέρασε ακόμα και τα 63 χρόνια βασιλείας της προ-προ-γιαγιάς της, Βασίλισσας Βικτωρίας που πέθανε σε ηλικία 82 ετών, φορώντας το Στέμμα), αλλά και του κόσμου.

Όταν το 1991 έγινε 65 ετών, όλοι σκέφτηκαν ότι θα παραιτηθεί για χάρη του πρωτότοκου γιου της, πρίγκιπα Κάρολου. Σήμερα, 25 χρόνια μετά κανείς πλέον δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Όταν το 1952, η 25χρονη Ελισάβετ ορκίστηκε να υπηρετεί το έθνος για πάντα, το εννοούσε. Και ο 68χρονος Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, έχει πλέον κερδίσει τον τίτλο του μακροβιότερου… διάδοχου.Η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου στις 6 Φεβρουαρίου 1952 και σκοπεύει να μείνει εκεί.
Σύμφωνα με αναλυτές του Βρετανικού Στέμματος, η Ελισάβετ δεν σκοπεύει να παραιτηθεί υπέρ του παιδιού της, όπως έκαναν οι άλλοι μονάρχες των ευρωπαϊκών αυλών: Η Βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας τον Ιανουάριο του 2013, υπέρ του γιου της, Γουλιέλμου Αλεξάνδρου και ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας τον Ιουνίου του 2014, υπέρ του γιου του, Φίλιππου.
Δεν σπάει την οικογενειακή παράδοση

η κυβέρνηση Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ και η Πλεύση Ελευθερίας στον ωκεανό των μικροαστικών απατών και αυταπατών

Αποτέλεσμα εικόνας για Πλεύση Ελευθερίας
φίλες και φίλοι
ΔΕΝ μας φαίνεται παράξενο που η Φυσική και η Πολιτική, ως επιστήμη, εμφανίστηκαν την ίδια  περίπου εποχή και στον ίδιο χώρο. Γαλιλαίος και Μακιαβέλι. Θα μπορούσαμε να εκλάβουμε τα ονόματα αυτά, των επιστημών και των ανθρώπων, ως προσωποποιήσεις επιθυμιών της  νέας ανερχόμενης αστικής (εμπορικής) τάξης του πρώιμου καπιταλισμού της κατακερματισμένης φεουδαρχικής Ιταλίας, ενός καπιταλισμού που έλαμψε για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και έσβησε για να εμφανιστεί αλλού, πιο βόρεια και πιο δυτικά – ακόμα λάμπει μετά από τρεις αιώνες τουλάχιστον. Η Φυσική είναι η επιθυμία της κυριαρχίας επί της φύσης μέσω της ανακάλυψης κανονικοτήτων και ομοιομορφιών. Κατά τον ίδιο τρόπο, η θεμελίωση της επιστήμης της Πολιτικής από τον Μακιαβέλι δεν είναι τίποτα άλλο από την γέννηση μιας επιθυμίας ανακάλυψης κανονικοτήτων και ομοιομορφιών στο πεδίο της κυριαρχίας επί των ανθρώπων. Δύο ήταν τα προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν: πώς εγκαθιδρύεται και πώς διαιωνίζεται η Κυριαρχία;
ΑΥΤΗ είναι η πολιτική, η επιστήμη της Πoλιτικής, φίλες και φίλοι. Θα μπορούσαμε να την πούμε και Κυριαρχική – και έτσι ακριβώς τη λέμε. Ο Πλάτων την έλεγεΑνθρωπονομική, ήτοι Ανθρωποβοσκητική, no problem. Όπως και να την πεις, είναι ένα όνομα που επινοεί ο Κύριος. Και την υιοθετούν και οι Υποτελείς, εαν θέλουν, όταν θέλουν, να κυριαρχήσουν πάνω σε άλλους. Εάν επιδιώκεις να καταλύσεις την Κυριαρχία, τότε είσαι αναγκασμένος να επινοήσεις άλλο όνομα. Όχι κατ΄ ανάγκην Επανάσταση, διότι η Επανάσταση μπορεί να είναι και μια άλλαγή του τρόπου εγκαθίδρυσης και διαιώνισης της Κυριαρχίας. Έχουμε δείξει ήδη ότι ο Κύριος είναι μεγάλος Επαναστάτης, τολμηρός και ρηξικέλευθος πολύ συχνά.
ΕΑΝ όμως αντικείμενο της Φυσικής επιστήμης είναι η φύση, αντικείμενο μελέτης για την ανακάλυψη ομοιομορφιών και κανονικοτήτων με σκοπό τον έλεγχό της, την καθυπόταξή της, ποιο είναι το αντικείμενο της Πολιτικής Επιστήμης; Τι πρέπει να μελετήσουμε ώστε να ανακαλύψουμε κανονικότητες και ομοιομορφίες στο πεδίο της κυριάρχησης των ανθρώπων; Την απάντηση μας την έδωσε ο Μακιαβέλι: θα μελετήσουμε την Ιστορία και το Παρόν! Εφόσον η φύση του ανθρώπου δεν αλλάζει, μας λέει ο θουκυδίδειος Μακιαβέλι, τότε οι κανονικότητες και οι ομοιομορφίες υπάρχουν και μπορούμε να τις εντοπίσουμε και να τις μεταχειριστούμε και για να εγκαθιδρύσουμε την Κυριαρχία και για να την ενισχύσουμε, να την διαιωνίσουμε.

Η Μία Φύση




Η ΦΥΣΗ, Αυτό που Υπάρχει Πραγματικά, Χωρίς Ιδιότητες, Χωρίς Προσδιορισμούς (από καμία αντίληψη) , Είναι Ζωή, που Ρέει, που Δονείται και Δραστηριοποιείται, Χωρίς Χώρο, Χωρίς Χρόνο, Χωρίς καμία αντίληψη από αυτές που συλλαμβάνουν οι άνθρωποι. Είναι το Παντελώς Άγνωστο κι Ασύλληπτο, που Μόνο το Βιώνεις, αλλά δεν το αναλύεις και δεν το περιγράφεις. Είναι Μια Ενότητα Χωρίς Όρια και Περιορισμούς, Μια Υπερουσία, ούτε καν ύπαρξη.

Όλα όσα «εμφανίζονται» σαν παρουσία, ύπαρξη, ενέργεια, φαινόμενα, δεν είναι παρά Δραστηριότητες της ΜΙΑΣ ΦΥΣΗΣ. Τι είναι «Δραστηριότητα»; Η Δραστηριότητα είναι αποτέλεσμα κάποιου άλλου πράγματος, είναι κάτι που υφίσταται, αλλά «υπάρχει» μόνο την στιγμή που συμβαίνει και δεν είναι κάποια ουσία, ούτε μετασχηματισμός ουσίας. Είναι σαν την κίνηση του χεριού στον αέρα. Η κίνηση υφίσταται σαν δραστηριότητα κάποιου πράγματος, υπάρχει την στιγμή που γίνεται και μετά τίποτα.

Η Συνείδηση που Βιώνει την ΦΥΣΗ, το Αληθινό Είναι, Βιώνει, Βλέπει και Κατανοεί, τι είναι η Δραστηριότητα, πως η Δραστηριότητα γίνεται παρουσία, ύπαρξη, ενέργεια, φαινόμενο, αλλά δεν βλέπει τίποτα περισσότερο από «δραστηριότητα». Η Συνείδηση που έχει άγνοια και σύγχυση εκλαμβάνει τις Δραστηριότητες σαν κάτι πραγματικό και σχηματίζει μια άλλη «εικόνα» για την πραγματικότητα.

Τελικά υπάρχουν δύο Γνώσεις, δύο Οπτικές, ανάλογα με την «θέση» από την οποία βλέπουμε. Από την Θέση του Είναι η Συνείδηση Κατανοεί ότι δεν υπάρχει χώρος, χρόνος, τίποτα αλλά μόνο Ζωή. Κατανοεί ότι η Δραστηριότητα είναι μόνο δραστηριότητα, κάτι που υφίσταται μόνο την στιγμή που εκδηλώνεται και υπάρχει μόνο στο απόλυτο παρόν και σβήνει στο τίποτα. Δεν παρασύρεται στον Κόσμο της Φαντασίας, του Ονείρου. Η Συνείδηση όμως που δεν είναι πλήρως αφυπνισμένη, που για κάποιο λόγο μολύνεται από άγνοια, που προσπαθεί να συλλάβει το Πραγματικό, να σχηματίσει μια αντίληψη για το Πραγματικό, το «συλλαμβάνει σαν Υπερουσία, πέρα από τον Χώρο, πέρα από τον Χρόνο. 

Η Δύναμη της Αυθεντικότητας

post-230

Το πιο σημαντικό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι να δεσμευτούμε ότι θα ζήσουμε τη ζωή που είναι για εμάς η αυθεντική.

 Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτό δεν είναι και εύκολη υπόθεση. 

Πρέπει να απελευθερωθούμε από όλα τα απατηλά θέλγητρα της κοινωνίας και να ζήσουμε τη ζωή μας με τους δικούς μας όρους, ακολουθώντας τις δικές μας αξίες και συμβαδίζοντας με τα αρχικά μας όνειρα. 

Πρέπει να αφυπνίσουμε τον κρυφό μας εαυτό μας· να εξερευνήσουμε τις άρρητες και βαθιά κρυμμένες ελπίδες, επιθυμίες, δυνάμεις και αδυναμίες μας που μας κάνουν να είμαστε αυτό που είμαστε. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα