Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κοιμάστε καλά; Τί αποκαλύπτει νέα έρευνα για τη σημασία του καλού ύπνου στην εμφάνιση ασθενειών


21060425_Sleep-lack-and-illeness300x340
Από προηγούμενες μελέτες έχει βρεθεί ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, φλεγμονές, το μεταβολισμό υδατανθράκων και τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, τώρα, βρήκαν ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει επίσης το μεταβολισμό της χοληστερόλης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η μακροχρόνια απώλεια ύπνου μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου.
Η μελέτη εξέτασε την επίδραση της σωρευτικής στέρησης ύπνου στο μεταβολισμό της χοληστερόλης, όσον αφορά τόσο την γονιδιακή έκφραση, όσο και τα επίπεδα λιποπρωτεΐνης στο αίμα. Με σύγχρονες εξελιγμένες τεχνολογικά μεθόδους, ένα ελάχιστο δείγμα αίματος μπορεί ταυτόχρονα να αποδώσει πληροφορίες σχετικά με την ενεργοποίηση όλων των γονιδίων, καθώς και τις ποσότητες εκατοντάδων διαφορετικών μεταβολιτών.
Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να αναζητηθούν νέοι ρυθμιστικοί παράγοντες και διαδρομές μεταβολισμού που συμμετέχουν σε μια ειδική λειτουργία του σώματος. «Στην περίπτωση αυτή εξετάσαμε τί αλλαγές προκαλεί η έλλειψη ύπνου στις λειτουργίες του σώματος και ποιές από αυτές θα μπορούσαν να είναι εν μέρει υπεύθυνες για αυξανόμενο κίνδυνο για ασθένεια», εξήγησε η Vilma Aho, ερευνήτρια από την ερευνητική ομάδα της Ομάδας Ύπνου του Ελσίνκι.

Ο Prince είχε μείνει 6 μέρες άυπνος πριν πεθάνει λόγω… ηρεμιστικού;




Eυθύνεται η πολλή δουλειά ή κάποιο φάρμακο;

Έξι μέρες χωρίς να κοιμηθεί είχε μείνει ο Prince πριν πεθάνει, όπως αποκάλυψε ο σύζυγος της αδερφής του Maurice Phillips.
«Είχε δουλέψει σερί επί 154 ώρες. Ημουν μαζί του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν πολύ καλός μαζί μου» είπε ο 52χρονος στους φαν του Prince που βρίσκονται συγκεντρωμένοι τις τελευταίες ημέρες έξω από το σπίτι του.
AAEAAQAAAAAAAANXAAAAJDk5NGJmNTgxLTczNjMtNDRkNS1hZGEwLTM4MTc2NjlhNDRjMQΟ Prince είχε προβλήματα αϋπνίας, ενώ σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ έπαιρνε υψηλές δόσεις του ηρεμιστικού PercocetΜάλιστα το συγκεκριμένο ηρεμιστικό έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί αϋπνία.
Δύο εικοσιτετράωρα μετά τον αιφνιδιαστικό χαμό του Prince, πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο ιδιωτική τελετή αποτέφρωσης στην έπαυλή του, σε προάστιο της Μινεάπολης.
Λίγοι συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες παρέστησαν στην καύση. Κανείς ωστόσο δεν αποκάλυψε ποια θα είναι η τύχη της τέφρας του.

Στις σχέσεις οφείλεις να 'σαι ξεκάθαρος


Συνήθισες στο λίγο. Βολεύτηκες με το μέτριο. Έμαθες το συμβιβασμό και τον αγκάλιασες. Εσύ! Εσύ που έκανες πορείες, εσύ που μέσα σου έβραζε η επανάσταση, εσύ που όταν σε στρίμωχναν έπαιρνες τα βουνά και όταν σε φίμωναν ούρλιαζες για ν’ακουστείς.
Αλλά τί να κάνεις και εσύ άνθρωπέ μου εδώ που φτάσαμε. Στην εποχή που μας πούλησαν την μετριότητα για πολυτέλεια και μας ατρόφησαν το μυαλό εκπέμποντας στον εγκέφαλό μας παραλυτικά σήματα. Κάπου χάθηκες. Κάπου σε πλάνεψαν.
Κι έπειτα στην εποχή αυτή, που ευδοκίμησε η ανθρώπινη ανασφάλεια και αβεβαιότητα, πώς να επιζήσεις με όλους εκείνους τους εκμεταλλευτές συναισθημάτων. Ένστικτο επιβίωσης σε παρακινεί και σκορπάς τον εαυτό σου στο «λίγο» γιατί δε βρίσκεις άνθρωπο να σου δώσει «πολύ», γιατί σε έπεισαν πως αυτό σου αξίζει.
Φυσικά, δεν είναι ο έρωτας μπακάλικο να μετρήσεις πόσα δίνεις και πόσα παίρνεις. Αλλά δεν είναι και καφές για να τον πίνεις μια ζωή μέτριο. Η ερωτική έλξη, η πηγαία, η αυθεντική, έχει τη δύναμη να γκρεμίσει και βουνά, μασάει τα χιλιόμετρα σαν καραμέλες, περπατάει πάνω στη θάλασσα κι άμα γουστάρει ξαπλώνει και πάνω στα σύννεφα.
Και απ’ τη στιγμή που έστω και ένας μόνο άνθρωπος, ο οποίος περπάτησε σ’ αυτήν την άτιμη ζωή, είχε την ευλογία να νιώσει συναισθήματα στον απόλυτο βαθμό, τότε έχεις το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να το βιώσεις κι εσύ όσο κι ο καθένας. Γι’αυτό σε όλους αξίζει μια αλήθεια, μια ειλικρίνεια όσον αφορά τις σχέσεις. Αξίζει και είναι δικαίωμα του καθενός να γνωρίζει τι ζητά ο κάθε περαστικός απ’ τη ζωή του.

Η μαλακία όταν διώχνεις κάποιον είναι ότι μπορεί και να φύγει

Ελεονόρα Κοκκίνη

Γνωριστήκατε, ξεχωρίσατε ο ένας τον άλλο, ερωτευτήκατε κι επιτέλους είστε μαζί. Ένα όμορφο κι αγαπημένο ζευγάρι μέσα στα μέλια και τις γλύκες. Ως τα νέα αυτοκολλητάκια της πόλης κάνετε τα πάντα μαζί και δείχνετε παντού τον έρωτά σας. Και να μη θέλατε δηλαδή να το δείξετε, δε γίνεται γιατί ο έρως και το γκούχου-γκούχου δεν κρύβονται.
Μετά τα πρώτα σιρόπια αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα έρθει κι ο πρώτος –συνήθως μικρός – καβγάς. Με μια κρυφή ικανοποίηση ότι επιτέλους ολοκληρωθήκατε σαν ζευγάρι, μεταξύ σοβαρού κι αστείου –για να τσεκάρετε και το ταίρι σας– θα δείξετε ανησυχία ότι μπορεί να έφτασε και το τέλος σας.
Εκεί είναι η στιγμή που όλο γλύκα και νάζι το έτερον ήμισυ θα σας καθησυχάσει λέγοντάς σας ότι ήταν απλά η πρώτη σας αντιπαράθεση και τίποτα άλλο. Το θέμα λήγει και μια σιγουριά γεννάται μέσα σας. Εσείς περάσατε το πρώτο «τεστ» με επιτυχία κι ο άλλος μόλις άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.
Καθώς προχωράτε μαζί θα βρεθείτε μπροστά και σ’ άλλες διαφωνίες, κάτι που είναι μεν υγιές για μια σχέση, εσείς όμως φροντίζετε να του βγάλετε την ψυχή έτσι για να υπάρχει σασπένς. Η σιγουριά που πρωτοεμφανίστηκε με τον πρώτο σας καβγά έχει δυναμώσει αν κι οι στιγμές της διαφωνίας την ταράζουν.
Για να αποκατασταθεί και πάλι η ηρεμία στη ζωή σας εφαρμόζετε γι’ άλλη μια φορά το «κόλπο» του χωρισμού. Το αμόρε που δε θέλει να σας χάσει αλλάζει τόνο, σας κανακεύει κι η συμφιλίωση έρχεται. Μέγα λάθος που θα γίνει αντιληπτό όταν θα είναι πλέον αργά.

Η σωστή διατροφή για καλύτερο ανοσοποιητικό

Με τις κατάλληλες αλλαγές στη διατροφή σας μπορείτε να ενισχύσετε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας κατά των ιώσεων.

Γράφει: Σηφακάκη Μελίνα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Η σωστή διατροφή για καλύτερο ανοσοποιητικό
Η διατροφή είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην προστασία της υγείας σας. Με τις κατάλληλες αλλαγές στη διατροφή σας μπορείτε να ενισχύσετε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος- δηλαδή την άμυνα του οργανισμού σας. Και ένα γερό ανοσοποιητικό είναι αυτό που θα θωρακίσει τον οργανισμό σας.
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να υπάρχουν στην καθημερινή σας διατροφή προκειμένου να το πετύχετε αυτό; Ας δούμε ένα- ένα τα σημαντικότερα από αυτά:

Γιατί νιώθουμε διαρκώς κουρασμένοι;

Ποιες αιτίες μπορεί να κρύβονται πίσω από το διαρκές αίσθημα κούρασης που νιώθουν μερικοί άνθρωποι; Πόσο εύκολα μπορούμε να τις εντοπίσουμε.

Γιατί νιώθουμε διαρκώς κουρασμένοι;
Αρκετοί είναι  αυτοί που περπατούν λίγα  μέτρα και κουράζονται. Το πρώτο που σκέπτονται είναι το κάπνισμα, το άγχος ο λίγος και κακός ύπνος. Μπορεί να έχουν δίκιο. Μπορεί όμως πίσω απο αυτή την κόπωση να κρύβεται κάτι πιο σοβαρό. Το σίγουρο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αιτίες της κούρασης μπορούν να εντοπιστούν σε μία ή περισσότερες καθημερινές συνήθειες, που εύκολα αντιμετωπίζονται:
  • Έλλειψη ύπνου.
  • Στρες και άγχος.
  • Καθιστική ζωή.
  • Κακή διατροφή.
  • Λήψη ορισμένων φαρμάκων. Κάποια φάρμακα, όπως οι βήτα-αναστολείς (για την καρδιά) και τα αντισταμινικά (για τις αλλεργίες) μπορεί να προκαλέσουν κούραση.
Ορισμένα φάρμακα για το κρυολόγημα και παυσίπονα, περιέχουν καφεΐνη και άλλες διεγερτικές ουσίες που μπορεί να σας κρατήσουν ξύπνιους το βράδυ.Μπορεί όμως να μην ευθύνεται τίποτε απο αυτά και τότε θα πρέπει να ψάξετε τα αίτια.

Δεν ξερεις που πας

Κείμενο: Ειρήνη Ζούμπου
Ψυχολόγος.

Δεν ξέρεις που πας. Κι όμως, κάθε σου κίνηση φαίνεται σα να είναι εμπνευσμένη από κάποιο νόημα. Προσπαθείς να φτάσεις «κάπου», δίχως να ξέρεις το που.
Μάχεσαι. Πληγώνεσαι. Αλλά δεν τα παρατάς. Γιατί απλά ο δρόμος σου δεν έχει επιστροφή.
Χάνεσαι.Μπερδεύεσαι.Απογοητεύεσαι. Και πάλι δεν τα παρατάς.

Ειναι στη μοιρα του γυαλιου να σπασει


Άρθρο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών

Διανύοντας την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ένιωσα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για μία συνθήκη που άλλους κρατά παγιδευμένους στο παρελθόν τους, ενίοτε πανικοβάλλει και διχάζει και άλλοτε προκαλεί στο μοιραίο της δυναμικής της… τον Θάνατο.
Πόσο εύκολο είναι να προσεγγίσει κανείς τον ίδιο και τη διαδικασία του πένθους, χωρίς να επηρεαστεί έστω κι επιδερμικά από την αύρα του; Και από πού θα ξεκινούσε κανείς την αποδόμησή του, όταν πρόκειται για διαχείριση κρίσης και συναισθημάτων, είτε αυτό αφορά ενήλικα είτε παιδί;
Το δύσκολο έργο της ανάλυσης ξεκινά από την ανακοίνωση του θανάτου αυτή καθεαυτή προς τους συγγενείς και την ετοιμότητά τους να δεχτούν το γεγονός… δεν φτάσαμε ακόμη στο να «αποδεχτούν» το γεγονός και τις συνέπειες που το συνοδεύουν, καθώς η φάση αυτή εξελικτικά έρχεται σε πέμπτο χρόνο.
Προσεγγίζοντας τις συνθήκες που τον περιβάλλουν, σκιαγραφείται και η ετοιμότητα των οικείων του να δεχτούν το μοιραίο γεγονός. Θεωρητικά, είθισται ο “ήπιος” θάνατος, από άποψη αντιστάσεων στην αποδοχή του –να συντελείται στον φυσιολογικό θάνατο… εκείνον δηλαδή που επέρχεται με τα χρόνια, λόγω γηρατειών. Όσο σημαντικό όμως είναι το αίτιο, άλλο τόσο σημαντική είναι και η ηλικία που συμβαίνει. Μιλάμε για διαφορετικά συναισθήματα, όνειρα προσδοκίες, κύκλους ζωής στον ηλικιωμένο, στον νέο και στο παιδί. Και με βεβαιότητα σας το δηλώνω ότι η απώλεια ενός παιδιού βιώνεται με μεγαλύτερη ένταση και θρήνο.
Ως προς το περιεχόμενο της αιτιολογίας, έχουμε επίσης μία αντίστοιχη κλιμάκωση. Πρόκειται για πιο “διευκολυντική” συνθήκη όσον αφορά στη διαδικασία πένθους, όταν ο θάνατος επέρχεται ως αποτέλεσμα ανίατης ασθένειας. Με τον όρο “διευκολυντική” νοείται η προδιαγεγραμμένη πορεία μιας κατάστασης που από την στιγμή της διάγνωσης θεωρείται συγκυριακά από πολλούς ως μη αναστρέψιμη. Το να αγγίζεις την ιδέα του θανάτου, σου δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείς το συναισθηματικό σου φορτίο, λειαίνοντας τον αμυντικό μηχανισμό της άρνησης που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Και καθώς προχωρά ο καιρός, -περνώντας συνήθως από μια μακροχρόνια, επίπονη και πολύ δύσκολη διαδικασία- αποδέχεται κανείς τελικά την εξέλιξη των πραγμάτων και το ίδιο το γεγονός της κατάληξης, ενώ ο κοινωνικός περίγυρος εξοικειώνεται σταδιακά.

Οι Επιπτώσεις Ενός Εγκεφαλικού Επεισοδίου


Ο εγκέφαλος είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο όργανο που ελέγχει τις διάφορες λειτουργίες του σώματος. Εάν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανιστεί και η ροή του αίματος δεν μπορεί να φτάσει στην περιοχή που ελέγχει μια συγκεκριμένη λειτουργία του σώματος, το μέρος του σώματος δεν θα λειτουργήσει όπως πρέπει. Εάν το εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανιστεί προς το πίσω μέρος του εγκεφάλου, για παράδειγμα, είναι πιθανό ότι κάποια αναπηρία που αφορά την όραση θα προκύψει. Οι επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου εξαρτώνται κυρίως από τη θέση της απόφραξης και την έκταση του εγκεφαλικού ιστού που επηρεάζεται.

Μάραθος για τα κουρασμένα μάτια



Για να χαλαρώσετε και να αναζωογονήσετε τα κουρασμένα μάτια σας, εφαρμόστε την παρακάτω μάσκα με μάραθο και θα εκπλαγείτε!

Θα χρειαστείτε:

Ανακαλύφθηκε Αρχαίο Ελληνικό Ψηφιδωτό 2400 Ετών Με Ένα Λαμπρό Μήνυμα!




Αρχαίο Ψηφιδωτό Μήνυμα Brilliant
Επιστροφή στο 3ο αιώνα π.Χ., οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για πράγματα όπως το λιώσιμο των πάγων ή το αν θα πρέπει να διαγράψουν την τελευταία τους Instagram φωτογραφία γιατί πήρε μόνο δύο like σε μια ώρα. Τα πράγματα ήταν απλούστερα, και μπορούμε να μάθουμε ένα, δύο πράγματα από αυτούς.
Οι αρχαιολόγοι στην Τουρκία ανακάλυψαν μωσαϊκό 2.400 ετών που δείχνει έναν σκελετό ξαπλωμένο με μια κανάτα κρασί και ψωμί.
Το τεχνούργημα, που πιστεύεται ότι είναι από την αρχαία ελληνο-ρωμαϊκή πόλη της Αντιόχειας, περιείχε επίσης ένα απλό αλλά λαμπρό μήνυμα .
Το Αρχαίο Ελληνικό κείμενο έχει ως εξής:

Ανακάλυψαν τη μπαταρία που δεν τελειώνει ποτέ!

Και σε ποιον δεν έχει τελειώσει η μπαταρία του κινητού ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται και μάλιστα λίγες ώρες μετά την τελευταία φόρτιση; Η διάρκεια και η χωρητικότητα της μπαταρίας λοιπόν είναι ένα μεγάλο θέμα για τους χρήστες smartphones γεγονός που κάνει τους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς συνεχώς να αυξάνουν τις προσπάθειες τους πάνω σ’  αυτό τον τομέα χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα.
die-doktorandin-mya-le-thai-zeigt-einen-akku-der-einfach-nicht-schwaecher-werden-will-Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έκανε κατά λάθος την ανακάλυψη του αιώνα και υπόσχεται πως θα ξεχάσουμε μια για πάντα τους φορτιστές!
Τη λύση ευελπιστεί να δώσει μια νέα ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που υπόσχεται μπαταρίες που θα διαρκούν για πάντα. Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια πειραμάτων τους ανακάλυψαν πως χρησιμοποιώντας κάποια εξαιρετικά αγώγιμα σύρματα με μια ειδική επίστρωση επιτυγχάνουν επαναφόρτιση της μπαταρίας εκατοντάδες χιλιάδες φορές χωρίς να υπάρχει απώλεια ενέργειας ή βλάβη της μπαταρίας.

Να κολακεύετε τους γέρους γονείς σας! (Μέρος 2ο)




     Ας σκεφτεί ο καθένας, όταν  κάποτε γεράσουμε… όταν κάποτε γίνουμε ανήμποροι και θα έχουμε ανάγκη τη φροντίδα  των άλλων, όταν δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στην οικογένειά μας αυτά που δίνουμε τώρα,  ότι αυτό  που θα θέλουμε τότε κι εμείς, είναι να μας σέβονται και να μας τιμούν τα παιδιά μας, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας, στο να τους δώσουμε τα στοιχεία εκείνα που θα τα βοηθήσουν να περπατήσουν με αυτονομία και αξιοπρέπεια, στο δρόμο της ζωής.
     Αυτό που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, τώρα που είμαστε νέοι, δυνατοί και υγιείς είναι να  προσφέρουμε στους ηλικιωμένους γονείς μας, όσα περισσότερα διαθέτουμε. 

     Και πιστέψτε με, διαθέτουμε τόσα πολλά που ούτε εμείς, μπορούμε να τα αξιολογήσουμε κάποιες φορές. Και ο πλούτοςπου διαθέτει κάθε άνθρωπος δεν είναι άλλος απ’ την Αγάπη.  Τίποτε άλλο. Η Αγάπη αρκεί και περισσεύει. 




    Να θυμόμαστε επίσης ότι πάντα, ότι δίνουμε.. μας επιστρέφεται στο δεκαπλάσιο.

    Και κάτι άλλο. Έχετε αναρωτηθεί πόσο τυχεροί είναι όσοι, έχουν στη ζωή τους γονείς τους; Αν όχι, ρωτήστε αυτούς που τους έχασαν πρόωρα ή δεν τους έχουν τώρα. Η θλιμμένη όψη που θα αντικρίσετε, ίσως να σας πει πολλά..

    Πρέπει να είναι ευγνώμονες όσοι έχουν στη ζωή, τους γονείς τους. Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει σε πολλά πράγματα, οι άνθρωποι μόνο με την απώλεια, εκτιμούν το τι πολύτιμο είχαν και το έχασαν. 

Ευτυχως!!!

papadimoulis
Ειναι ομολογουμενος πολυ ευστοχη η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ του ΤΣΥΡΙΖΑ: οτι δε μας αρεσει η δε μπορουμε το ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ. Κλεισαμε τα συνορα (απο τη μια μερια γιατι απο την αλλη κατα τον αγραμματο η Ελλαδα ΔΕΝ εχει συνορα- ειναι open 24), κλεισαμε τις τραπεζες και ΟΥΔΕΙΣ ξερει ΑΝ θα ξανα-ανοιξουν, κλεισαμε το ποδοσφαιρο, κλεινουμε τα καναλια, κλεινουμε επιχειρησεις σημερα εκλεισε ΚΑΙ Ο ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ , κλεινουμε συγκοινωνιες – 33 μερες ειναι κλειστες οι γραμμες του ΟΣΕ, κλεισαμε τον ΟΛΘ  και πλεον εννέα μεγάλα πλοία κοντέινερ των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών στον κόσμο και συγκεκριμένα της δανικής Maersk, της κινεζικής COSCO, της επίσης κινεζικής Evergreen Line, της ελβετικής MSC και της Arcas, ΕΦΥΓΑΝ απο το ΟΛΘ. Οι ναυτιλιακές αυτές επιλέγουν -έστω προσωρινά- να ξεφορτώνουν στα λιμάνια του Μπουργκάς στη Βουλγαρία, του Δυρραχίου στην Αλβανία ακόμη και στον Πειραιά, λόγω του μεγάλου κόστους σε χρόνο και χρήμα που συνεπάγεται με τις ίδιες και τους πελάτες τους η παρατεταμένη απεργία των εργαζομένων του ΟΛΘ, που αντιδρούν στην παραχώρηση.
Τι ανοιξαμε? Την ΕΡΤ. Δωσαμε και σαντουιτς στο Φωτοπουλο και προσλαβαμε και τις καθαριστριες ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 8 ΜΗΝΕΣ! (καλα να παθετε ΖΩΑ ειπε οτι θα σας προσλαβει δεν ειπε οτι θα σας πληρωνει κιολας…).  ΑΥΤΟ ειναι το εργο της κυβερνησης 1,5 χρονο. Δε θυμαμαι να εχει κανει κατι αλλο, οποιος θυμαται ας το πει.

«Για κάθε παροχή που μου ζητάτε , πρέπει να βάλω και ένα φόρο. Το κράτος δε γεννά λεφτά από μόνο του» Margaret Thatcher.
24% το ΦΠΑ πλεον για να πληρωνουμε κομματικο στρατο και δημοσιο. 5,5 δις μετρα και αλλα 3,6 τεταρτο μνημονιο. Γιατι τα δυο δεν ηταν αρκετα και το 1 δις του Χαρδουβελη ηταν η αιτια που ο σοφος λαος εβαλε στο τιμονι 3 φορες οτι χειροτερο εχει περασει απο την ιδρυση του ελληνικου κρατους.

Να κολακεύετε τους γέρους γονείς σας! (Μέρος 1ο)




       Κυριαρχεί  η αντίληψη ότι οι μεγάλοι άνθρωποι από κάποια στιγμή και μετά, γίνονται βάρος στους νεότερους και το καλλίτερο που θα ήταν για όλους, είναι να αποσυρθούν, να μην ανακατεύονται πουθενά, εάν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε ένα «αόρατο» πλαίσιο,  γιατί αν δηλώνουν την παρουσία τους  με οποιοδήποτε τρόπο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα που απασχολούν τα παιδιά τους.
       Πολλοί από εμάς, αγανακτούμε, θυμώνουμε- δεν είναι λίγες οι  φορές που βρίζουμε - για την εμπλοκή των γέρων γονιών μας, σε δικά μας θέματα, ενώ  η μόνη τους έγνοια είναι να βοηθήσουν κι αυτοί όσο μπορούν, σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί, όπως άλλωστε αυτό έκαναν πάντα  κι  όταν   ήμασταν  παιδιά.

      Για όλους σχεδόν τους γονείς, όσο ετών και αν είναι τα παιδιά τους, στη σκέψη τους και στην καρδιά τους, παραμένουν  πάντα παιδιά  που χρειάζονται την αγάπη, τη φροντίδα και την προστασία τους. 



      Η ψυχή τους γεμάτη  με τα ομορφότερα συναισθήματα  γι’ αυτά, η μόνη τους ανησυχία είναι να  τα δουν  ευτυχισμένα και χαρούμενα με τις οικογένειές τους.

      Εξάλλου σε συμβολικό επίπεδο  τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, αποτελούν τη συνέχεια τους. Είναι από τα πιο σημαντικά  κομμάτια του εαυτού τους.

     Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ο κάθε γονέας που βλέπει το παιδί του ν’ αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, να μην αισθάνεται την ανάγκη να συμβάλλει με κάθε τρόπο, στην απάλειψη του «πόνου»  του; 

Η μεγάλη (α)κινητοποίηση των ΜΜΕ ενάντια στους πολίτες


Mπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνουν ότι οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ αποφάσισαν να απεργήσουν για τα συμφέροντα τους, ωστόσο το timing και η παράταση δείχνει ότι η φερόμενη απεργίας είναι και στημένη και αλά καρτ!

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει από τη Βουλή διπλό μνημόνιο με συνολικό κόστος σε μέτρα ύψους εννέα δισ.ευρώ και οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.
Αλλά η απεργία, που δείχνει να ευνοεί το Μαξίμου, ευνοεί και τον Μητσοτάκη. Είναι επιλεκτική, τόσο προς τον τρόπο που γίνεται όσο και προς την πληροφόρηση.
Οι μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι περιμένουν να ενημερωθούν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, γιατί κατά τα άλλα, το διαδίκτυο δουλεύει και… μας δουλεύει.
Τα μεν αριστερά σάιτ λένε τα δικά τους, τι χαρά τι χαρά, πάμε επιτέλους για αξιολόγηση και μπορεί, ίσως, μάλλον και κάποια διευκόλυνση του χρέους ΑΝ ψηφίσουμε και νομοθετήσουμε τα όσα μας χρεώνουν εκ νέου.
Τα δε δεξιά σάιτ, αλλά και τηλεοράσεις και ραδιόφωνο, εκεί που ακούς όλη μέρα τραγούδια, ξαφνικά μπαίνει σφήνα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ., ενώ οι εφημερίδες και τα περιοδικά “κατάφεραν” να εκδώσουν κανονικά τα φύλλα του Σαββατοκύριακου.
Άι πες εσύ τώρα, τι σόι απεργία είναι αυτή!

Αποβάλλετε το Υπερβολικό Λίπος!

rsz_capture
Το υπερβολικό λίπος, ιδιαίτερα το κοιλιακό θεωρείται ως μη ασφαλές και πραγματικά συνδέεται με πολλές επικίνδυνες ασθένειες.

Επίσης, στην πραγματικότητα, δεν είναι το λίπος που προσπαθείτε να αποβάλλεται, αυτό που κρύβει τους κοιλιακούς σας.
Υπάρχουν πολλές απλές ασκήσεις και διατροφικές συνήθειες που θα σας προσφέρουν κάποια βοήθεια στην απομάκρυνση του κοιλιακού λίπους. 

Επιπλέον, σας προσφέρουν επίπεδο στομάχι που θα το ζήλευαν ακόμη και μοντέλα. 

Αυτό το μυστηριώδες ποτό μπορεί να σας προσφέρει κάποια βοήθεια για να αποβάλλεται επιτέλους το λίπος στην κοιλιά.

ΦΑΤΕ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ – ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ?


Είπε λοιπόν σ’ αυτούς ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, εάν δεν φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου, και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας. Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει ζωή αιώνια, και εγώ θα τον αναστήσω την τελευταία ημέρα. Διότι η σάρκα μου αληθινά είναι τροφή, και το αίμα μου αληθινά είναι πόσιμο. Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου, μένει μέσα μου, και εγώ μέσα του. Όπως με απέστειλε ο ζωντανός Πατέρας, και εγώ ζω για τον Πατέρα, έτσι και όποιος με τρώει, θα ζήσει και εκείνος για μένα. Αυτό είναι το ψωμί που κατέβηκε από τον ουρανό. Όχι όπως οι πατέρες σας έφαγαν το μάννα και πέθαναν. Όποιος τρώει αυτό το ψωμί, θα ζήσει αιώνια» (κατά Ιωάννη ΣΤ:52-58).
Ο κόσμος αναστατώθηκε: «Συστήνει αυτός ο άνθρωπος τον κανιβαλισμό προσφέροντάς μας τη σάρκα του?». Ο Ιησούς επέμεινε, παρόλο που ο δύσπιστος υλιστικός νους τους ήταν ανίκανος να κατανοήσει τη σοφία του που ήταν κρυμμένη μέσα στην εσωτεριστική μεταφορά:
«Πιείτε το αίμα μου»: Αφομοιώστε τη Συμπαντική Ενέργεια ή Δόνηση του Αγίου Πνεύματος που σας κάνει αθάνατους
«Αν ο πιστός δεν φάει και δεν αφομοιώσει τη “σάρκα” της κατά Χριστόν Συνειδητότητας που κρύβεται μέσα στον Υιό του ανθρώπου, δηλαδή στο ανθρώπινο σώμα, και δεν πιεί και δεν αφομοιώσει το “αίμα” του της Συμπαντικής Ενέργειας που δίνει ζωή και είναι παρούσα επίσης στο σώμα, δεν μπορεί να νιώσει την αιώνια ζωή μέσα του.
»Οι περισσότεροι από σας είστε οι ζωντανοί νεκροί, οι νεκροί που περπατούν. Ούτε αντιλαμβάνεστε την αιώνια ζωή μέσα σας ούτε φορτίζετε τη ζωή σας με την ιερή δόνηση της Συμπαντικής Ενέργειας και τη συνειδητότητά σας με την κατά Χριστόν Συνειδητότητα που είναι κρυμμένη πίσω από τη σωματική συνειδητότητά σας.

Θεραπεύστε τον Διαβήτη με αυτές τις Φυσικές Θεραπείες!

Ο διαβήτης προκαλείται από ανεπαρκή παραγωγή ινσουλίνης στον οργανισμό. 
Αν και οι γιατροί λένε ότι ο διαβήτης δεν έχει καμία θεραπεία και μας υποβάλουν σε δαπανηρές θεραπείες κάθε μέρα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε πραγματικά τις συνέπειες αυτής της κατάστασης από την άνεση του σπιτιού μας. 
Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες θεραπείες:
θεραπεία του διαβήτη
Θεραπεία Νο 1
Συστατικά
  • 5 ακτινίδια
  • 2 μπανάνες
  • 1 χούφτα λάχανο 
  • 0,5 λίτρο νερού
Προετοιμασία
Αφού πλύνετε τα συστατικά σωστά, τα αναμειγνύεται καλά. 

Πίνετε το χυμό σε καθημερινή βάση, το πρωί και πριν αποσυρθείτε στο κρεβάτι.

Καταβόθρες που σε Αποσυνδέουν από τα Όνειρα κ τους Στόχους σου …

oneira-stoxoi-empnefsi-epithymia-aftognwsia-ypnotherapeia
Κάποιες στιγμές στην ζωή, νιώθεις μια έμπνευση αχαλίνωτη. Αυτή την ακατανίκητη επιθυμία κ δύναμη που θα μπορούσε να μετακινήσει κάθε προβλεπόμενο κ απρόβλεπτο εμπόδιο. Αυτό το κίνητρο, ικανό να επιφέρει την θετική αλλαγή σε ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής σου. Ίσως στην καριέρα σου, στην οικονομική ευημερία σου, στην υγεία, ή ίσως στην συναισθηματική σου ζωή …
Ξαφνικά, κάποιους μήνες μετά, έρχεσαι αντιμέτωπος με την διαπίστωση πως είσαι ακριβώς εκεί από όπου ξεκίνησες κ πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, καμιά από τις προσδοκίες σου δεν έχει εκπληρωθεί …
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν δυναμικά. Δεν είσαι ο μόνος, δεν είσαι η μόνη …
Κάτι συμβαίνει όμως στην συνέχεια, που σε αναγκάζει να αποκοπείς από τα όνειρα κ τους στόχους σου, χωρίς καν να το συνειδητοποιείς συνειδητά …
Ίσως ο αρχικός ενθουσιασμός να ξεθώριασε. Δεν αισθάνεσαι το ίδιο πάθος κ εσωτερική ώθηση όπως αρχικά …
Ίσως οι καθημερινές ευθύνες της ζωής, δεν σου αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο κ το όραμά σου γίνεται άπιαστο όνειρο, παρανάλωμα του πυρός στον καυστήρα της ζωής …
Ίσως βολεύτηκες με κάτι λιγότερο ή κάτι καινούργιο εκκολάπτεται μέσα σου, πιο μεγαλειώδες κ σημαντικό …
Βαρέθηκες να έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην ζωή σου ξανά κ ξανά ???
Βυθίσου Μέσα σου …

Το Μεγαλύτερο Εμπόδιο ανάμεσα σε σένα κ την Αγάπη των Ονείρων σου Είναι …

Από: Μαρία Πέππα –
I-agapi-twn-oneirwn-sou-empodia-asyneidito-aftognwsia-ypnotherapeia
Η αναζήτηση της κατάλληλης σχέσης, κάποιες φορές φαντάζει σαν αγώνας δρόμου, σαν προσπάθεια αναρρίχησης κ κατάκτησης της κορυφής των Ιμαλαϊων …
Ο ενθουσιασμός κ η ελπίδα χτυπάει κόκκινο την στιγμή που κλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού σου για να συναντήσεις το ραντεβού σου κ κατά την επιστροφή, γύρω στο ξημέρωμα, σαν ξεφούσκωτο μπαλόνι σέρνεσαι από την αυτολύπηση, καθώς καλείσαι να διαχειριστείς για άλλη μια φορά την αποτυχία …
Αισθάνεσαι θαρρείς κ το ένα βήμα που κάνεις προς τα μπρος, ακολουθείται από άλλα τρία βήματα προς τα πίσω …
Νομίζεις πως γνωρίζεις τι είσαι , ποιος/ποια είσαι, τι είναι αυτό που θέλεις, αλλά μετά από τις τόσες προσπάθειες κ ευχολόγια, βρίσκεσαι κ πάλι στο σημείο μηδέν …
Αν λοιπόν καταλήγεις με συντρόφους που συνειδητά δεν επιθυμούν την δέσμευση ή έχουν έχουν κάποιο θέμα με τις σχέσεις διάρκειας σε ασυνείδητο επίπεδο, τότε θα πρέπει να εξετάσεις το οδυνηρό μοτίβο της συμπεριφοράς σου που μαγνητίζει τέτοιου είδους σχέσεις …
Πρώτα από όλα τις βαθύτερες πεποιθήσεις σου που σε εγκλωβίζουν σε αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς …
Δεύτερον θα πρέπει να προσδιορίσεις τις ιδιότητες κ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων που θέλεις να προσελκύσεις, καθώς κ τα αρνητικά αυτών που επιθυμείς να παραμείνουν σε απόσταση …
Τέλος, θα πρέπει να δημιουργήσεις τον κατάλληλο σωματικό, συναισθηματικό κ ψυχικό χώρο στην γνήσια αγάπη να μπει στην ζωή σου κ να παραμείνει εκεί …

Η επερχόμενη Επανάσταση της Συνείδησης …

Από: Μαρία Πέππα – 
doniseis-energeia-syxnotites-syneiditotita-aftognwsia-ypnotherapeia
Το Σύμπαν …
Δεν αναπαύεται …
Δεν έχει σταθερότητα …
Τα πάντα κινούνται αδιάκοπα …
Τα πάντα δονούνται …
Αποτελείται από καθαρή Δονητική Ενέργεια η οποία εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους …
Δεν δημιουργείται … Δεν καταστρέφεται …
Κυριολεκτικά, τα πάντα στο γνωστό σύμπαν είναι μορφοποιημένη ενέργεια …
Οι σκέψεις …
Τα συναισθήματα …
Οι πράξεις …
Τα αντικείμενα …
Μικρογραφία του σύμπαντος κόσμου κ ο Άνθρωπος …
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα