Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΑ ΓΥΝΗ


Το τραγούδι της πουτάνας ή, αλλοιώς το τροπάριο της Κασσιανής παίζεται κάθε Μεγάλη Τρίτη στις εκκλησίες. Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή. Η Κυρία με την έντονη ζωή που έγινε ύψιστος εκκλησιαστικός ύμνος…
ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΕΦΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Είμαι ο σούπερ ξερόλας; Πως πέθανα επτά φορές και αναστήθηκα άλλες ένδεκα; Μπορεί να έχω τρελλαθεί στις μετεμψυχώσεις και να μην το ξέρω, διότι τις μαλακίες του χαρακτήρα μου τις κουβαλάω σ’ όλες μου τις ζωές.
Άντε πάλι Πάσχα. Και κάθε χρόνο η ίδια δουλειά. Δεν βαριούνται. Και γιατί να βαριούνται το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, τις 25ες Μαρτίου και τις 28ες Οκτωβρίου κι όλες τις γιορτές, θρησκευτικές και εθνικές; Όλες αυτές τις ημέρες πέφτει λούφα. Έτσι και δεν υπήρχε αργία, θα σου έλεγα εγώ τι χριστοπαναγίες θα έριχναν και πόσα καντήλια θα έπεφταν. Και η καλύτερή τους θα ήταν να υπήρχαν και ποδοσφαιρικές γιορτές και κομματικές επέτειοι να γιορτάζονται. Θα γίνει κι αυτό. Στο μέλλον. Έχει ο Θεός, που λένε. Θα μπουν στο καλεντάρι κι άλλα κόλπα, νέες εφευρέσεις για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή και να τη νοστιμίζουν.

ΟΤΑΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΛΟΓΩ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Κασσιανή ή Κασ(σ)ία, ή Εικασία, ή Ικασία Βυζαντινή ηγουμένη. Ποιήτρια συνθέτρια, και υμνογράφος στην οποία και αποδίδεται το ψαλλόμενο την Μεγάλη Τρίτη τροπάριο που αρχίζει με τις λέξεις: "Κύριε η εν πoλλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή.."
Λίγο έλειψε και δεν θα ήταν τίποτε από όλα αυτά. Μία γυναίκα τόσο όμορφη και τόσο έξυπνη όσο η Κασσιανή, είχε κι άλλες επιλογές. Παραήταν, όμως έξυπνη για να γίνει σύζυγος αυτοκράτορα.
Γνωστός είναι ο μύθος για το διάλογο της με τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, που την απέρριψε στην τελετή για την επιλογή νύφης, ακριβώς γιατί ένιωσε ότι πλήγωσε τον εγωισμό του.
Θεόφιλος: Εκ γυναικός τα χείρω.
Κασσιανή: Και εκ γυναικός τα κρείττω.
Η αποτυχία της να γίνει αυτοκράτειρα την οδήγησε στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, όπου ίδρυσε ένα κοινόβιο, του οποίου έγινε η πρώτη ηγουμένη. Ο έρωτας της, όμως, για το Θεόφιλο δεν έσβησε ποτέ. Αλλά ούτε ο αυτοκράτορας την είχε ξεχάσει.

Νηστεία: πότε, πως και γιατί

Νηστεία δεν σημαίνει μόνο να βγάλουμε από τη διατροφή μας κάποιες τροφές, όπως κρέας, αυγά, γάλα, τυρί, ψάρια και λάδι. Σημαίνει επίσης να μάθουμε να ελέγχουμε την ποσότητα του φαγητού μαςΕίναι μια άσκηση, μια σωματική και πνευματική προσπάθεια να συγκρατούμε τον εαυτό μας από το φαγητό, και το σημαντικότερο, να προσέχουμε την συμπεριφορά μας – θυμό, ψέματα, κακές κουβέντες κ.α..
Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει: «Δείξε μου την νηστεία σου με τα έργα σου… διότι ποιο το όφελος, όταν δεν τρώμε κρέας, όμως κατατρώμε τους αδερφούς μας;»
nisteia-sarakosti-makaronia-thriskeia-ingolden.gr


Νηστεία δε σημαίνει ασιτία!
Θερμιδικά, η διατροφή κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν φαίνεται να έχει διαφορές με τη διατροφή σε περίοδο μη νηστείας. Συνήθως παρατηρείται μια αύξηση πρόσληψης υδατανθράκων, δηλαδή αύξηση κατανάλωσης ζυμαρικών, ψωμιού, πατάτας, οσπρίων κτλ- και μείωση πρόσληψης πρωτεϊνών και λίπους, δηλαδή μείωση κατανάλωσης των ζωικών προϊόντων- κρέατα και γαλακτοκομικά.
Ένα πρόγραμμα διατροφής κατά τη διάρκεια της νηστείας χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να έχει και θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.
Όταν είναι ισορροπημένο το πρόγραμμα διατροφής έχει θετικά αποτελέσματα όπως:
– Μειώνονται τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων λόγω της μείωσης κατανάλωσης των ζωικών προϊόντων
– Αυξάνεται η κατανάλωση των λαχανικών και των φρούτων και έτσι υπάρχει αυξημένη πρόσληψη αδιάλυτων φυτικών ινών οι οποίες βοηθάνε στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθάνε στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.
– Αυξάνεται η πρόσληψη αντιοξειδοτικών ουσιών όπως βιταμίνη C, καροτενοειδή, οι οποίες τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα με το να παρεμποδίζουν τη δράση των ελευθέρων ριζών.
–  Βελτιώνεται η καρδιακή λειτουργία και η λειτουργία του νευρικού συστήματος με την αύξηση πρόσληψης των Ω3 λιπαρών οξέων και του σεληνίου, τα οποία προέρχονται από την κατανάλωση θαλασσινών.

Λιβάνι, «δώρο μαγικό»!

Κατά την Αγία Γραφή το λιβάνι είναι ένα από τα δώρα που έκαναν οι τρεις μάγοι στον Χριστό κατά την γέννησή του: λιβάνι, χρυσό και σμύρνα.
livani-boswelliatree-ingolden.gr-stres
Η λέξη λιβάνι στα ελληνικά είναι παραφθορά της αραβικής λέξης λούμπαν – lubban, στα λατινικά olibanum που κυριολεκτικά σημαίνει γάλα, αφού οι κόμποι του λιβανιού πάνω στο δέντρο μοιάζουν με γάλα, όπως αυτό της συκιάς.
Η συλλογή των κόμπων ή δακρύων αυτών γίνεται με τον ίδιο τρόπο που παίρνουμε τη μαστίχα στη Χίο, κάνοντας δηλαδή τομές στον φλοιό του δέντρου. Οι τομές αυτές γίνονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του έτους και αφού πάρουν το λιβάνι, μέχρι τρία κιλά ετησίως, αφήνουν τα δέντρα να αναρρώσουν για πέντε έως επτά χρόνια.
Συμβολισμός και χρήση: 
Το Λιβάνι συμβολίζει  την ένωσή μας με το βαθύτερο και το θείο μέρος της ψυχής μας. Κι αυτό γιατί εξαγνίζει το συναισθηματικό μας κόσμο. Το πικάντικο, βαλσάμικο, ξύλινο άρωμα του συμβάλλει στον εσωτερικό καθαρισμό των δυσάρεστων ενεργειών μας. Αναζωογονεί αλλά και γαληνεύει.
Χρησιμοποιείται για εξαγνισμό, για πλούτο, αφθονία, χρήματα, επιτυχία, αλλά και και «εσωτερικό καθαρισμό» των χώρων που κινούμαστε. Χρησιμοποιούμε Χρυσολίβανο κάθε Κυριακή – ημέρα του Ήλιου –  για να καθαρίσουμε το χώρο μας και να ξορκίσουμε το κακό!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;


   Έχετε ακούσει τις φράσεις «Είμαστε αυτοί που περιμένουμε», και «Κανείς δεν έρχεται να μας σώσει». Όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτές τις φράσεις, κάτι δεν αισθάνθηκα σωστά με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν. Η απάντηση στο ερώτημα, «Έρχεται κανείς για να μας σώσει» είναι ένα ηχηρό ναι, και όχι ταυτόχρονα
  Υπήρξαν μερικοί άνθρωποι υπό πλύση εγκεφάλου που προσπάθησαν να πουν ότι η Γη δεν είναι ένας πλανήτης φυλακή. Αν τους πιστεύετε, μπορείτε να καταπιείτε την ιστορία πως η τρέχουσα κατάσταση της Γης πρόκειται για ένα θαυμάσιο σχολείο, όπου διδάσκονται τα μαθήματα και θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την εμπειρία μας εδώ γιατί έχουμε υπογράψει για αυτό. Ναι, η Γη ήταν αυτό στο παρελθόν, αλλά αυτό το πρότυπο κατελήφθει. Μπορείτε να δείτε τόσο την αλήθεια όσο και το ψέμα στη δήλωση ότι η Γη είναι μόνο ένα σχολείο, ανάλογα με το τι χρονοδιάγραμμα αντιμετωπίζετε.
  Ξετυλίγοντας την αλήθεια δεν είναι μόνο δύσκολο, αλλά και σοκαριστικό επίσης. Χρειάζεται ένα ορισμένο επίπεδο αντικειμενικότητας και «κατανόησης» για να είναι σε θέση κάποιος να χειριστεί την αλήθεια χωρίς να παρανοήσει ή να πάθει κατάθλιψη. Η πλειοψηφία του πλανήτη δεν έχει ιδέα ότι υπάρχει ένα πεδίο δυνάμεων γύρω από τον πλανήτη μας, που απλώνεται μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και πέρα ​​από αυτό που όχι μόνο μας παγιδεύει αλλά είναι εκείνοι που εργάζονται για να μας υποδουλώσουν. Πώς θα μπορούσατε να το εξηγήσετε αυτό σε κάποιον που δεν είναι αρκετά ανοιχτόμυαλος για να πιστέψει στη ζωή σε άλλους πλανήτες, πόσο πολύ λιγότερο ότι αυτός ο πλανήτης καταλήφθηκε από μια μικρή ομάδα «Αρχόντων» ή τεχνητής νοημοσύνης σκεπτομορφές;
   Κατά την εκτίμηση του ζητήματος «Εμείς πρόκειται να σωθούμε;», το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αισθανθείτε το ερώτημα. Πώς σας κάνει να αισθάνεστε; Μήπως αυτό σας χτυπάει στο βάθος του στομαχιού σας όταν σκέφτεστε ότι έχουμε εγκαταλειφθεί εδώ χωρίς καμία βοήθεια, μόνο για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας εναντίον ενός εχθρού που δεν μπορούμε να δούμε;

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΕΝΤΑΛΦΑ

Ο πραγματικός απόκρυφος λόγος για τη Συριακή σύγκρουση είναι η μάχη για τη Συριακή δίνη της θεάς που είναι ένα από τα πιο σημαντικά βασικά ενεργειακά σημεία στο πλανητικό ενεργειακό δίκτυο.
Όποιος ελέγχει το ενεργειακό σημείο της είναι πολύ κοντά στον έλεγχο της πλειοψηφίας του ενεργειακού συστήματος γραμμών λέη (leyline) στην πλανητική επιφάνεια. Όποιος ελέγχει το ενεργειακό σύστημα leyline έχει άμεση πρόσβαση στην παγκόσμια συνείδηση ​​της ανθρωπότητας.
Αυτός είναι ο λόγος που οι Ιησουίτες έχουν κατασκευάσει τη δημιουργία του Daesh (ισλαμικού κράτους).
Η Συριακή ενεργειακή δίνη είναι στην πραγματικότητα μια πεντάλφα (pentagram). Στα χέρια των Φωτεινών Δυνάμεων, αυτή η πεντάλφα είναι ένα όργανο του καλού που μπορεί να μετατρέψει ολόκληρη την Μέση Ανατολή και μπορεί να είναι ένας τεράστιος πομπός της θετικής θηλυκή ενέργειας. Στα χέρια του σκότους, αυτή η πεντάλφα μπορεί να δημιουργήσει πολλά δεινά, όπως οι άνθρωποι στη Συρία έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια.
Όλα τα πέντε σημεία της Συριακής πεντάλφας είναι πόλεις-κλειδιά της Συρίας που είχαν μια ισχυρή σύνδεση με την ενέργεια της θεάς στο πλούσιο παρελθόν τους.
Αυτά τα πέντε σημεία είναι τα εξής:

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ!!!


ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ.
   Γίγαντες που έχουν τεθεί σε κατάσταση αδρανοποίησης / λήθαργου (hibernation) σε «θαλάμους στάσης» για χιλιάδες χρόνια αφυπνίζονται, και αναζητούνται από την ελίτ των στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με πολλές ανεξάρτητες πηγές. Αφού εντοπίζονται, οι αφυπνισμένοι γίγαντες εικάζεται ότι συλλαμβάνονται και κρατούνται όμηροι από ισχυρές παγκόσμιες ελίτ ομάδες που δεν θέλουν το υπόλοιπο της ανθρωπότητας να μάθει την αλήθεια.
  Ο πληροφοριοδότης του μυστικού διαστημικού προγράμματος, Corey Goode, ήταν μεταξύ των πρώτων που δημοσιοποίησε την ύπαρξη των «θαλάμων στάσης» που κρατούσαν τέλεια διατηρημένους γίγαντες για χιλιάδες χρόνια. Στις 4 Αυγούστου 2015 στη συνέντευξη του στο δημοφιλές σόου, Κοσμική Αποκάλυψη, ο Goode συζήτησε πώς είχε πρόσβαση στις συγκεκριμένες πληροφορίες μέσω των "έξυπνων γυάλινων σημειωματάριων" (smart-glass pads) κατά τη διάρκεια της μυστικής υπηρεσίας του σχετικά με αυτούς τους κοιμώμενους γίγαντες και την τεχνολογία των θαλάμων στάσης που τους διατηρεί.
Ο Goode είπε:
...Όταν ήμουν στο πρόγραμμα, το μυστικό διαστημικό πρόγραμμα, όταν είχα χρόνο να καθίσω και να εξετάσω το «έξυπνο γυάλινο σημειωματάριο» , υπήρξαν πολλές πληροφορίες που κοίταξα. Και μια από αυτές ήταν ότι υπήρχαν όντα που βρέθηκαν κάτω από την επιφάνεια της Γης, κάτω από ... συνήθως κάτω από βουνά, ταφικά βουνά ... Ινδικούς ταφικούς τύμβους που δεν ήταν νεκρά, αλλά δεν ήταν αρκετά ζωντανά. Τα αποκάλεσαν «όντα στάσης». Και αποδείχθηκε ότι είχαν χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία που ήταν εκεί πολύ πριν από αυτή την ομάδα που ονομάζεται " φυλή αρχαίων κατασκευαστών" (ancient builder race)... Έτσι, δεν έθεσαν τα όντα σε στάση όπως πολλοί από εμάς θα σκεφτόμασταν, σαν να τα πάγωσαν. Αλλά απλά αυτοί άλλαξαν μόνο τον τρόπο που βίωναν το χρόνο.... Που θα μπορούσαν πιθανότατα να πάνε να κοιμηθούν για ίσως 20 λεπτά, και 30.000 χρόνια ή παρόμοια, θα είχαν περάσει ...

Τσερνομπίλ: Τι οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα όλων των εποχών (Φωτογραφίες)

Τριάντα χρόνια μετά το ατύχημα στο Τσερνομπίλ έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι το μόνο που έφθασε στο επίπεδο 7, το υψηλότερο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε πυρηνικό σταθμό
chernobyl_out
28 Απριλίου 1986. Τα ειδικά όργανα ατμοσφαιρικών μετρήσεων αρχικά σε χώρες της Σκανδιναβίας καταγράφουν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας. Σε ένα σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική ακτή της Σουηδίας, στο Φόρσμαρκ, τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά που έδειχναν οι δείκτες έκαναν την διοίκηση να εκκενώσει τον σταθμό. Σύντομα όμως κατάλαβαν, όπως και στο Όσλο της Νορβηγίας όπου οι μετρητές είχαν «σπάσει τα κοντέρ» και κατέγραφαν τιμές ραδιενέργειας 50 φορές πάνω από τις κανονικές, ότι για την πηγή του προβλήματος έπρεπε να ψάξουν στον ανατολικό γείτονα τους.
Κάτω από την διεθνή κατακραυγή για την σιωπή της η Μόσχα θα παραδεχθεί τελικά μέσα από μία λακωνική ανακοίνωση ότι στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνομπίλ υπήρξε σοβαρό ατύχημα. Ο σταθμός του Τσερνομπίλ στηρίζοντας σε τέσσερις αντιδραστήρες «RBMK- 1000», οι οποίοι χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη σχάσιμο ουράνιο υπό την μορφή ράβδων μέσα σε πλάκες γραφίτη. Η αλυσιδωτή αντίδραση από την σχάση του ραδιενεργού καυσίμου εκλύει τεράστια ποσά θερμότητας που εξατμίζουν το νερό και οι ατμοί που απελευθερώνονται θέτουν σε κίνηση τουρμπίνες, οι οποίες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Το όλο σύστημα ψύχεται με νερό και ελέγχεται ηλεκτρονικά.
Δυτικοί κύκλοι είχαν εκφράσει από χρόνια την ανησυχία τους για τον συγκεκριμένο σταθμό που λειτουργούσε από το 1972 όμως αρκετοί θεωρούσαν ότι ήταν ένα ακόμη κεφάλαιο στην αντιπαράθεση Δύσης – Ανατολής στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου. Δύο μήνες πριν το δυστύχημα το περιοδικό «Σοβιετική Ζωή» προσπαθεί να καθησυχάσει εμφανίζοντας το Τσερνομπιλ ως πρότυπο ασφάλειας:
«Οι τεράστιοι αντιδραστήρες είναι τοποθετημένοι μέσα σε τσιμεντένια σιλό και έχουν συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας. Ακόμη και αν συμβεί το απίθανο, ο αυτόματος έλεγχος και τα συστήματα ασφαλείας θα σταματήσουν τη λειτουργία των αντιδραστήρων μέσα σε λίγα λεπτά».

Οι φυσικοί ανιχνεύουν την αινιγματική περιστροφική ορμή του φωτός


20160425_momentum and spin of light300x340

Από την παρατήρηση του Kepler, τον 17 ο αιώνα, ότι το ηλιακό φως είναι ένας από τους λόγους που η ουρά των κομητών πάντα απομακρύνεται από τον Ήλιο, φαίνεται ότι κατανοήθηκε πως το φως ασκεί πίεση στη κατεύθυνση της διάδοσής του. Η πίεση ακτινοβολίας παράγεται από την ορμή που μεταφέρει το φως και παίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ποικιλία συστημάτων, από τις ατομικές μέχρι τις αστρονομικές κλίμακες.
Σε μια σχετικά πρόσφατη θεωρητική μελέτη, μια ομάδα από το Κέντρο Αναδυόμενης Ύλης RIKEN, στην Ιαπωνία, έδειξε ότι η πυκνότητα ορμής [σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ορμή ανά μονάδα όγκου και είναι ανάλογη με την πίεση ακτινοβολίας] σε μη-ομοιόμορφα οπτικά πεδία έχει ένα ασυνήθιστη συνιστώσα, που είναι κάθετη στη διεύθυνση διάδοσης του φωτός και ανάλογη του οπτικού σπιν, που μετράει το βαθμό της κυκλικής πόλωσης [γραμμική πόλωση-το διάνυσμα του ηλεκτρικού πεδίου ταλαντώνεται συνεχώς (με μεταβαλλόμενο πλάτος) στο ίδιο επίπεδο, κυκλική πόλωση-το άθροισμα των διανυσμάτων δυο (καθέτων) ηλεκτρικών πεδίων (με σταθερό πλάτος) περιστρέφεται κυκλικά, σαν σπείρα, γύρω από τον «άξονα» διάδοσης της φωτεινής δέσμης]. Η ομάδα πρόβλεψε ότι αυτή η ορμή περιστροφής θα μπορούσε να παραγάγει μια εγκάρσια, εξαρτώμενη από την περιστροφή, οπτική δύναμη, με μέτρο λίγες τάξης μεγέθους πιο αδύνατη από ότι η συνήθης πίεση ακτινοβολίας.

Σίσυφος

post-231

Ο Σίσυφος ήταν μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα της ελληνικής μυθολογίας. Ο Σίσυφος ήταν ιδρυτής και βασιλιάς της αρχαίας Εφύρας, που στη συνέχεια ονομάστηκε Κόρινθος.
Όλα άρχισαν όταν ο Δίας αποπλάνησε την Αίγινα. Η Αίγινα ήταν κόρη του ποταμού και θεού Ασωπού. Ο Ασωπός ζήτησε από τον Σίσυφο να του πει τι γνωρίζει και αυτός συμφώνησε αφού ο Ασωπός για αντάλλαγμα του έταξε ότι μια πηγή με νερό θα αναβλύζει ασταμάτητα από την ακρόπολη της πόλης του.
Ο Σίσυφος γνώριζε πολλά για την υπόθεση και τα είπε στον Ασωπό. Στη συνέχεια ο Ασωπός καταδίωξε τον Δία. Αφού ο Δίας γλίτωσε, αποφάσισε να τιμωρήσει το Σίσυφο. Έτσι έστειλε τον Σίσυφο στον Άδη.
Όμως τότε ο Σίσυφος απέδειξε την εξυπνάδα και την πονηριά του καταφέρνοντας να φυλακίσει τον Θάνατο. Τότε όμως έγινε κάτι πρωτοφανές.

Μάνουελ Σοχ: Η τέχνη της παρατήρησης


Αν η εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας και την αξία του καθορίζεται από το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας, αυτή είναι η χειρότερη μορφή φυλάκισης που μπορεί κανείς να διανοηθεί. Ο τρόπος να βγείτε απ’ αυτή τη φυλακή είναι να σταματήσετε να επηρεάζεστε από τις πράξεις των άλλων απέναντί σας.
Η πρώτη αντίδραση που έχει πάντα κανείς, όταν κάποιος άλλος του φέρεται με τρόπο που δεν του αρέσει, είναι να υπερασπιστεί τη θέση του. Πριν αρχίσετε όμως να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, αναρωτηθείτε τι συμβαίνει μέσα σας και όχι πώς μπορείτε να αμυνθείτε πιο αποτελεσματικά.
Ο σοφός άνθρωπος θα σταματήσει αμέσως να υπερασπίζεται τον εαυτό του, επειδή η άμυνα απορροφά την ενέργεια που απαιτείται για να παρατηρήσει πραγματικά εκείνο που συμβαίνει μέσα του. Κάθε φορά που κάποιος εκδηλώνει συγκεκριμένη στάση απέναντί σας, σας παρέχεται μια ευκαιρία να εξασκηθείτε στην τέχνη της παρατήρησης, με την προϋπόθεση ότι θα εστιάσετε την προσοχή σας στον εαυτό σας. Από τη στιγμή που αντιδράτε, ο χώρος για να αντιληφθείτε αυτό που συμβαίνει μέσα σας, καθώς και κάθε πιθανότητα επιλογής, έχουν ήδη χαθεί.

Ποιο χιούμορ φανερώνει ευφυΐα

Χιούμορ: το χαρακτηριστικό των γοητευτικών ανθρώπων και όσων είναι η ψυχή της παρέας. Το να κάνεις τους άλλους να γελάνε δεν είναι εύκολο πράγμα και, απ’ ό,τι λένε οι επιστήμονες, είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων με ευφυΐα.
xioumor


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού και από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριου μελέτησαν μια ομάδα από φοιτητές κολεγίου, ζητώντας τους να  δημιουργώντας ψεύτικα προφίλ ανθρώπων βασισμένοι σε συγκεκριμένες πληροφορίες και να προκαλέσουν άφθονο γέλιο με τις δραστηριότητές στου στα social media.
Στη συνέχεια, οι ίδιοι συμπλήρωσαν διάφορα τεστ γενικών γνώσεων, εξωστρέφειας, ευσυνειδησίας και κοινωνικότητας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γενικές γνώσεις ήταν ένας ισχυρός παράγοντας του χιούμορ, ανεξάρτητος από άλλες μεταβλητές. Ουσιαστικά, οι άνθρωποι που κάνουν χιούμορ μπορούν να «πιαστούν» από κάτι απλό και να συνδέσουν με κάτι άλλο, αστείο, πράγμα που υποδηλώνει μία ιδιαίτερη διανοητική ικανότητα.
Μία άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου Bucknell, μελέτησαν 3 μεταβλητές: δημιουργικότητα, ευφυΐα και αίσθηση του χιούμορ. Βρήκαν ότι ενώ τα δύο πρώτα δεν εξαρτώνται μεταξύ τους, το χιούμορ όμως είχε άμεση σχέση και με τα δύο.
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι χιούμορ: το χονδροειδές, το ανέκφραστο, το πρόστυχο, το τοπικό, το σκοτεινό, το σατυρικό, η παρωδία και το σουρεαλιστικό.
Κάποια είδη χιούμορ προϋποθέτουν υψηλότερο δείκτη ευφυίας  σε σχέση με άλλα, όπως η σάτιρα.

Μην πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί



Μια ωραία και οικονομική λύση για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί και να γλυτώσετε και χρήματα. 

Σπιτικά πικάντικα κρουτόν με το μπαγιάτικο ψωμί

MyPublicWiFi - Κάνε Hotspot το laptop σου και μοίρασε ίντερνετ!


Το MyPublicWiFi είναι ένα μικρό προγραμματάκι που κάνει μεγάλη δουλειά! Πολύς κόσμος αναζητά τέτοια προγράμματα και όπως καταλαβαίνετε, το MyPublicWiFi μπορεί και μοιράζει εύκολα το ίντερνετ που έχετε στο PC/Laptop σας σε οποιαδήποτε συσκευή έχετε στην κατοχή σας. (Smartphone, Tablet, PC/Laptop).

Το πρόγραμμα διατίθεται εντελώς δωρεάν και μπορείτε να μοιράσετε το WiFi ή τη 3Gσας σύνδεση στο διαδίκτυο.

Τα πράγματα είναι απλά. Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόγραμμα (μόλις 1.1 mb), κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής, που θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας μετά την εγκατάσταση. Θα σας ζητηθεί να το τρέξετε ως Διαχειριστής. Δεξί κλικ λοιπόν στο εικονίδιο και εκτέλεση ως Διαχειριστής

Έναστρος ουρανός





















Τίποτα δεν εμπνέει περισσότερο απ’ τον καθαρό και έναστρο ανοιξιάτικο ουρανό. Ας διαθέσουμε λίγο χρόνο για να απολαύσουμε την ομορφιά του κι ας διαλογιστούμε πάνω στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος και στη θέση μας μέσα σ’ αυτό.


Η πολυάσχολη ζωή μας μπορεί να μας κρατά σε ένα συνεχές τρέξιμο από τη δουλειά στο σπίτι και αντίστροφα. Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα διάλειμμα και να νιώσουμε το δέος που προκαλεί η ομορφιά του νυχτερινού ουρανού. Κοιτώντας προς τα πάνω  θα νιώσουμε σίγουρα μηδαμινοί μπροστά στη μεγαλοπρέπεια και στο μέγεθος του Σύμπαντος.  Αντιμέτωποι με μια τέτοια ασύλληπτη απεραντοσύνη, ο απλήρωτος λογαριασμός του ρεύματος δε θα έχει τόση σημασία και η αγωνία μας για την πιθανή μείωση του μισθού μας θα μετριαστεί, ενώ το σώμα κι ο νους μας θα βρουν την πολυπόθητη ανακούφιση από την πίεση της καθημερινής ζωής.

Πού μπορείς να βάλεις τις πατάτες για να «ζήσουν» περισσότερο;



Οι πατάτες, όπως και τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, έχουν κάποιες δυσκολίες στη συντήρησή τους. Αγαπούν το σκοτάδι, τη δροσιά και την ξηρασία και συχνά δεν ξέρεις πού να τις φυλάξεις. Μέσα στο ψυγείο θα γεμίσουν υγρασία. Έξω μπορεί να σαπίσουν ή να φυτρώσουν. Και επειδή οι αποθήκες, τα κελάρια και τα τσουβάλια (όπου φυλάνε οι αγρότες τα τρόφιμα) σπανίζουν στην πόλη, υπάρχει μια άλλη, πιο εύκολη λύση: Να τις τοποθετήσεις μέσα σε μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Έτσι θα παραμείνουν φρέσκες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και η διακοσμητική πινελιά

Η "πραγματικότητα" και πώς θα την αλλάξουμε (2ο, τελευταίο)


Γεια  σας φίλες και φίλοι μου
Συνεχίζω σήμερα και ολοκληρώνω το προηγούμενο άρθρο μου με το 2ο μέρος του.
       
Τα σήματα λοιπόν που έχουν σχέση με τους φόβους μας και με όσα εμείς θεωρούμε σημαντικά είναι αυτά που φτιάχνουν την «πραγματικότητα» μέσα στην οποία ζούμε…
Δεν μας φταίει κανένας άλλος, αν η πραγματικότητά μας δεν είναι αυτή που επιθυμούμε. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό,
γιατί μόνον τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας και να την αλλάξουμε.

Το να κατηγορούμε άλλους, (πολιτικούς, μετανάστες, τζιχαντιστές…) είναι εύκολο αλλά δεν λύνει το πρόβλημα της ζωής μας. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνον από εμάς του ίδιους. Εμείς πρέπει να καθαρίσουμε το υποσυνείδητό μας από τους φόβους που έχει αποθηκεύσει με τα χρόνια, από τον τρόπο της ζωής και σκέψης μας, και να αρχίσουμε να «βλέπουμε» με πίστη μπροστά μας τη ζωή που ονειρευόμαστε, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αν ονειρευόμαστε, έχοντας βαθιά μέσα μου την πεποίθηση πως αυτό το όνειρο είναι πολύ μεγάλο για να πραγματοποιηθεί, σίγουρα δεν θα το απολαύσουμε ποτέ πραγματοποιημένο.

Το θαύμα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την πίστη μας. Αν πιστεύουμε τόσο πολύ στο όνειρό μας ώστε να νιώθουμε ήδη ευτυχισμένοι σαν να το ζούμε πραγματικά, τότε η υλοποίησή θα είναι πολύ σύντομη.

Στη φυσική είναι πολύ γνωστό το πείραμα της διπλής σχισμής. Το έχουμε συζητήσει και σε παλαιότερες αναρτήσεις. Το πείραμα έχει αποδείξει πως η ύλη δημιουργείται όπου υπάρχει παρατηρητής και δεν είναι αυτή τίποτ΄ άλλο, παρά συμπυκνωμένη ενέργεια.

Η ¨πραγματικότητα" και πώς θα την αλλάξουμε




Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Επανέρχομαι, με αυτή μου την ανάρτηση, στο θέμα της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζούμε, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στην εποχή μας, με τα τόσα αρνητικά που συμβαίνουν στον τόπο μας και τον κόσμο ολόκληρο.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι τον σημαντικό ρόλο που παίζουμε εμείς οι ίδιοι στην πραγματικότητα που δημιουργείται γύρω μας, γιατί μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να αλλάξει και να βελτιωθεί η ζωή μας. Και επειδή το θέμα
είναι αρκετά μεγάλο, θα το χωρίσω σε συνέχειες για να μη σας κουράσω.
Αρχίζω λοιπόν με το πρώτο μέρος :
1ο Η «υλική» πραγματικότητα στην οποία ζούμε, δεν είναι παρά μια εικονική πραγματικότητα φτιαγμένη από τις πέντε αισθήσεις μας και τον εγκέφαλό μας. Εκείνες προσλαμβάνουν κάποια (όχι όλα !) από τα σήματα, ηλεκτρομαγνητικά και άλλα, που φτάνουν σε αυτές από τα περιβάλλον και τα στέλνουν στον εγκέφαλο.
Αυτός με τη σειρά του επειδή είναι περιορισμένων δυνατοτήτων κομπιούτερ και μπορεί να διαχειριστεί μόνον 2.000 σήματα το δευτερόλεπτο (όπως λένε οι σχετικές έρευνες) πετάει τα περισσότερα από τα δισεκατομμύρια σήματα που φτάνουν σε αυτόν και κρατάει μόνον τις 2.000 που μπορεί να διαχειριστεί, κάθε δευτερόλεπτο. Με αυτές τις 2.000 σήματα/δευτερόλεπτο φτιάχνει τον κόσμο μέσα στον οποίο εμείς πιστεύουμε πως ζούμε.

Είναι, λοιπόν, δικό μας, κατάδικό μας,  κατασκεύασμα αυτός ο κόσμος και όσο δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, τόσο δυσκολότερη γίνεται η αλλαγή του, παρά τις όποιες καλές προθέσεις μας.

2ο Η επιλογή των 2.000 σημάτων με τα οποία ο εγκέφαλός μας φτιάχνει την «πραγματικότητα» στην οποία ζούμε, γίνεται με βάση το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και το βαθμό σημαντικότητας που έχουν τα διάφορα ερεθίσματα για τον καθένα μας.
Ότι σήμα έχει σχέση με την εξασφάλιση της ζωής μας, δηλαδή, περνάει στον εγκέφαλο, καθώς και ότι εμείς θεωρούμε πολύ σημαντικό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα