Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Κάθε τέχνη είναι μορφή λογοτεχνίας

post-141
Κάθε τέχνη είναι μορφή λογοτεχνίας, γιατί κάθε τέχνη έχει γίνει για να λέει κάτι. Υπάρχουν δύο τρόποι να λες- να μιλάς και να σιωπάς. Οι άλλες τέχνες εκτός της λογοτεχνίας δεν είναι παρά προβολές μιας εκφραστικής σιωπής. 

Σε κάθε τέχνη εκτός της λογοτεχνίας πρέπει να ψάξεις την σιωπηρή φράση που περικλείει, ή το ποίημα, ή το μυθιστόρημα, ή το δράμα. Όταν λέμε «συμφωνικό ποίημα», μιλάμε με ακρίβεια και όχι με μεταφορά ή ευκολία. 

Τους ξέφυγε από τον έλεγχο το CERN και η Γη είναι εκτός ελέγχου τις τελευταίες ημέρες...

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

 Έρευνα της NASA που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances εξηγεί ότι από το 1899 ο άξονας περιστροφής της Γης ταλαντευόταν με κατεύθυνση προς τον Καναδά ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αλλάξει φορά και πλησιάζει την Αγγλία. 

Η αλλαγή είναι δραματική
 Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης Surendra Adhikari του Propulsion Lab Jet της NASA. "Η πρόσφατη στροφή από την...
κατεύθυνση του 20ου αιώνα είναι πολύ δραματική," δήλωσε ο Adhikari.  Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να μην είναι επικίνδυνη προς το παρόν, όμως έχει μεγάλη σημασία, καθώς δείχνει το πόσο σημαντικές είναι οι επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων στον πλανήτη. Όταν λέει ανθρώπινων παρεμβάσεων    
 Η επίσημη θεωρεία που προβάλετε προς τα έξω είναι ότι, ο λόγος που μετακινήθηκε ο άξονας περιστροφής της γης είναι η αλλαγή στην κατανομή τους βάρους στη Γη, λόγω του λιώσιμου των πάγων.

Εκτιμάται ότι στην δυτική Ανταρκτική χάνονται 124 τρισεκατομμύρια κιλά πάγου κάθε χρόνο.  

 Αυτό είναι τουλάχιστο παιδαριώδες, δεν είναι δυνατόν όσο μεγάλοι όγκοι πάγου και να έχουν λιώσει να καταφέρουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ανατρέψουν αυτή την φορά.   


 Το μυστικό που θέλουν να κρύψουν είναι αλλού! 

Ο Πούτιν διατάσσει την ετοιμασία για πυροδότηση πυρηνικών στην Βαλτική Θάλασσα ως προειδοποίηση προς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:
3 Μαΐου, 2016: Sean Adl-Tabatabai in News, World





Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εξουσιοδοτήσει την ετοιμασία για εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου 3Μ-54 Kalibr cruise, στην Βαλτική Θάλασσα ως προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για να σταματήσουν τις προσπάθειές τους να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το μυστηριώδες αντικείμενο γνωστό ως ‘’Ανωμαλία της Βαλτικής Θάλασσας ".
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν αναπτύξει πολεμικά πλοία στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, κόβοντας όλη την διεθνή ναυτιλιακή κυκλοφορία στην περιοχή όπου το μυστηριώδες υποβρύχιο αντικείμενο βρίσκεται μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.
Το Whatdoesitmean.com αναφέρει:
Τόσο πολύ ενδιαφέρεται το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για τις προσπάθειες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να ερευνήσουν αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο, συνεχίζει η έκθεση αυτή, ώστε έχει εγκρίνει πολλούς ελιγμούς μάχης ενάντια στα δυτικά πολεμικά πλοία, ελιγμούς που έχουν συμπεριλάβει την απενεργοποίηση του USS Donald Cook στη Βαλτική θάλασσα και τις αντιπαραθέσεις των Ομοσπονδιακών μαχητικών αεροσκαφών με τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα που πετούν πάνω από την περιοχή αυτή.

Το DNA των Ελλήνων… στον κόσμο

Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.
Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων. Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.
Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Μάλιστα, το ελληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών, λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.
Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και, επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Έλληνες να είχαν φτάσει στην… Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών» εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.
Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων, ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

«Η ομορφιά της γυναίκας»

Audrey-Hepburn-Style-442x295

Θα πείτε, ίσως, τι θέλει εδώ η φωτογραφία της Όντρεϋ Χέμπορν;  


Ε, όπως γίνεται συχνά, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο γι’ αυτήν που μου έκανε πολύ εντύπωση  κι αποφάσισα να αλλάξω το post που ετοίμαζα. 

Λοιπόοοον… Κάποτε ρώτησαν την Όντρεϋ Χέμπορν ποιο ήταν το μυστικό της ομορφιά της, κι εκείνη αντί για άλλη απάντηση έγραψε ένα ποίημα, που είναι αυτό που σας αντέγραψα εδώ.

Π.
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Για να έχετε χείλη ελκυστικά, προφέρετε λόγια καλοσύνης.
Για να έχετε μάτια ωραία, κοιτάζετε τι το ωραίο έχουν οι άνθρωποι  επάνω τους.
Για να μένετε αδύνατη, μοιράζεστε το γεύμα σας μ’ εκείνους που πεινάνε.
Για να έχετε όμορφα μαλλιά, αφήστε ένα παιδί να τα χαϊδεύει κάθε μέρα.
Για να έχετε καλή σιλουέτα, βαδίζετε ξέροντας πως δεν είστε ποτέ μόνες, γιατί αυτοί που σας αγαπούν ή σας αγάπησαν σας συνοδεύουν.
Οι άνθρωποι, περισσότερο από ότι τα αντικείμενα, έχουν ανάγκη από επιδιόρθωση, κανάκεμα, αναζωογόνηση, φροντίδα, ενδιαφέρον, σωτηρία: μην απορρίπτετε ποτέ κανένα.

Αν έρθει στον ύπνο σου η Μόρα...

Αν έρθει στον ύπνο σου η Μόρα...

Αν έρθει στον ύπνο σου η Μόρα...

Ήταν χειμώνας. Το δωμάτιο ήταν κρύο. Τα πάντα ήταν κρύα. Ίσως απλά να ήταν κουρασμένη, ίσως και να είχε πολλά στο μυαλό της. Σίγουρα είχε πολλά στο μυαλό της. Το μόνο σίγουρο ήταν πως η Αγγελική δεν είχε κοιμηθεί για μέρες. Το μυαλό της έλιωνε και η έλλειψη ενέργειας την καταπλάκωνε. Δεν αισθανόταν ασφαλής. Ακόμα δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Αγκάλιαζε το μαξιλάρι, γυρνούσε στα παπλώματα που την έπνιγαν. Τα πετούσε από πάνω της μα πνιγόταν ακόμα.

Το νερό απ’ τη βρύση δεν έλεγε να πάψει να στάζει. Ήταν σαν οι σταγόνες να έπεφταν σιγά-σιγά και για ώρα στο μέτωπό της, δημιουργώντας έναν απίστευτο πονοκέφαλο. Σηκώθηκε να την κλείσει και έπειτα ήλεγξε τα δωμάτια.

Είχε το προαίσθημα πως δεν ήταν μόνη, παρ’ όλα αυτά δε βρήκε κανέναν στο σπίτι. Σε μια ατμόσφαιρα αποσύνθεσης, ο αέρας φυσούσε τόσο δυνατά που τα κλαδιά έγδερναν τα παράθυρα του δωματίου της ενώ ο οι σταγόνες της βροχής χτυπούσαν μανιωδώς τα τζάμια, προμηνύοντας κάποιο μεγάλο κρεσέντο. Το δωμάτιο φωτιζόταν μόνο απ’ την τηλεόραση που έσπαγε το σκοτάδι και τη μοναξιά της. Κοίταξε την ώρα. Τρεις και κάτι ψιλά. Προσπάθησε να κερδίσει όποια χαμένη ώρα ύπνου. 

Ξάπλωσε ανάσκελα. Μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να κοιμηθεί. Έκλεισε τα μάτια και άκουγε το ρολόι που χτυπούσε ρυθμικά. Δεν πέρασε κάμποση ώρα και τότε συνέβη. Η Αγγελική ένιωσε τα παπλώματα να σφίγγουν πάνω της. Το ρολόι σταμάτησε να χτυπάει. Ένιωσε πίεση στο στήθος. Η ανάσα της κόπηκε λόγω αυτής και του τρόμου που την κυρίευσε. Κάποιος ή κάτι βρισκόταν πάνω της.

Δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια από τον φόβο. Είχε παραλύσει. Ήταν αδύνατον να αναπνεύσει, να κοιτάξει, να κουνηθεί ή να σκεφτεί. Πήγε να φωνάξει αλλά είχε χάσει τη φωνή της, καταφέρνοντας να εκπνεύσει μονάχα βουβούς ήχους.

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ





Ο νοητικός μηχανισμός αποκαλύπτεται από τον αναγραμματισμό της λέξης [αχευων = λυπημένος] του στίχου β23 .
Ανιδιοτέλεια είναι η μαγική λέξη.
Πλούτος με την ευρεία έννοια του όρου.
Εχω, το χαρίζω, το σύμπαν μου το επιστρέφει πολλαπλά.
Από την κάρδια μου, χωρίς προσδοκίες για ανταλλάγματα.
Η λαϊκή σοφία.
[κάνε το καλό και ριξτο στο γιαλό*]
*όπου γιαλός το κοινό ασυνείδητο η αν θέλετε το σύμπαν που συνωμοτεί για εσάς.
[Ότι δίνεις παίρνεις στη ζωή ]
Ποιος δεν έχει ακούσει τη συγκεκριμένη έκφραση ;;;
Δίνεις αγάπη θα πάρεις αγάπη [δεν έχει σημασία το πρόσωπο]
Δίνεις χρήματα, θα πάρεις χρήματα .
Δίνεις ότι θεωρείς πιο πολύτιμο, θα σου επιστραφεί πολλαπλά.
Ανιδιοτέλεια είναι το δίδαγμα αυτού του νοητικού μηχανισμού.
Όσο πιο ανιδιοτελής είναι η πράξη σου και όσο πιο μεγάλη , τόσο πιο γρηγορα λειτουργεί ο νοητικός μηχανισμός και τόσο πιο πολλα είναι αυτά που σου επιστρέφονται .
Π.χ.
Έχεις ένα ξεροκόμματο ψωμί για να ξεγελάσεις τη πείνα σου και συναντάς κάποιον/α που όλα δείχνουν πως το χρειάζεται περισσότερο από εσένα .Το προσφέρεις και μένεις εσύ νηστικός .Ένα είναι σίγουρο στο παρακάτω τετράγωνο κάποιος θα σου χαρίσει ένα ολόφρεσκο καρβέλι ψωμί ,η θα βρεις μπροστά σου ένα 20ευρω για να χορτάσεις την πείνα σου.
Το χαρίζεις στον επόμενο επαίτη που θα βρεις !!! έχεις χτυπήσει το τζακ-ποτ .
Το μόνο σίγουρο.
Άλλο παράδειγμα .
Χωρίζεις από την γυναίκα σου και έρχεται η ώρα της μοιρασιάς των κοινών περιουσιακών στοιχείων.Της / του τα χαρίζεις όλα και ξεκινάς από την αρχή.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως σε χρόνο από τρεις ημέρες έως τρεις μήνες, θα βρίσκεσαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από ότι ήσουν στο παρελθόν.

Μπορεί ο νους να ελευθερωθεί μέσα σε μια στιγμή;


Πεθαίνουμε είτε από γηρατειά είτε από κάποια αρρώστια είτε από κάποιο σοβαρό ατύχημα, χωμένοι στη δυστυχία, στη σύγκρουση, στον πόνο, στη θλίψη. Υπάρχει η θλίψη που νιώθουμε όταν έρθει η στιγμή, εξαιτίας της προσκόλλησής μας σε ανθρώπους και πράγματα που αφήνουμε πίσω μας − το φίλο σου, τη γυναίκα σου ή τον άντρα σου, τα βιβλία σου, το όνομά σου, τις εμπειρίες σου, τη φήμη σου, τη διασημότητά σου, το χαρακτήρα που υποτίθεται ότι έχεις χτίσει. Όλα αυτά τ’ αφήνεις πίσω σου και είσαι απέραντα φοβισμένος γι’ αυτό. 

Παρατηρήστε το τώρα που ζείτε, πριν εξασθενήσει ο οργανισμός, πριν φθαρεί το σώμα και πεθάνει. Η σκέψη μπροστά στο φόβο λέει στον εαυτό της: «Εντάξει, το σώμα φεύγει, αλλά εγώ θα συνεχίσω να υπάρχω· θα συνεχίσω μέσα από τα βιβλία που έχω γράψει, θα συνεχίσω μέσα από τα παιδιά μου, θα συνεχίσω μέσα από την επιχείρηση που δημιούργησα και την άφησα σε κάποιον άλλο...» Αυτό λένε ότι είναι –με κάποιο τρόπο− «αθανασία». Αλλά το βιβλίο, η επιχείρηση, το όνομα κι αυτά φθείρονται, αφού περνάνε ολοκληρωτικά σε κάποιον άλλο. Οπότε η σκέψη απαντάει σ’ αυτό: «Εντάξει, το ξέρω, αλλά θα ξαναγεννηθώ σε μια επόμενη ζωή». 

Όλη η Ανατολή αυτό πιστεύει. Έτσι, η σκέψη, μη βλέποντας την ίδια την παροδικότητά της, μη βλέποντας το οικοδόμημα που έχει χτίσει γύρω της σαν «εγώ» και την παροδικότητά του, λέει: «Εγώ είμαι η αιτία, και η αιτία πρέπει να συνεχίσει». Κι αυτή η αιτία είναι χρόνος που λέει: «Θα συνεχίσω, θα συνεχίσω καλυτερεύοντας όλο και πιο πολύ τον εαυτό μου και θα συναντήσω τον Θεό· δεν μπορώ να τον φτάσω τώρα εκεί όπου βρίσκεται, αλλά θα συνεχίσω, σιγά σιγά, μέχρι τελικά να τελειοποιήσω τον εαυτό μου και να φτάσω σ’ αυτόν». Και φτάνει σ’ αυτό που η ίδια έχει προβάλει σαν Θεό.

Η συνείδηση κάθε ανθρώπου είναι η συνείδηση όλης της ανθρωπότητας. Είναι ένα απέραντο ποτάμι, που δεν έχει αρχή, που πάντα συνεχίζει να κυλάει, εσύ και εγώ και ο άλλος είμαστε μέρος του. Και εγώ και ο άλλος πεθαίνουμε. Τι γίνονται όλες οι επιθυμίες μου, τι γίνονται όλοι οι φόβοι μου, οι ανησυχίες μου, οι προσδοκίες μου, οι φιλοδοξίες μου, το τεράστιο φορτίο θλίψης που κουβαλούσα για χρόνια, τι γίνονται όλα αυτά όταν το σώμα πεθάνει; 

ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ!

"Εγώ είμαι ελεύθερος, ασυμβίβαστος, ολόκληρος, όχι το μερικό, όχι το σχετικό, αλλά η ολική Αλήθεια, που είναι αιώνια. 

Γι' αυτό και επιθυμώ, όποιος προσπαθεί να με καταλάβει να είναι ελεύθερος και όχι να κατασκευάζει από τα λόγια μου ένα κλουβί, μια θρησκεία, μια αίρεση. 

Θα πρέπει αντίθετα να απελευθερωθείτε από όλους τους φόβους, από το φόβο της θρησκείας, από το φόβο της σωτηρίας, από το φόβο της πνευματικότητας, από το φόβο της αγάπης, από το φόβο του θανάτου, από το φόβο της ίδιας της ζωής. 

Ρόφημα με κουρκουμά για ανακούφιση από τους πόνους των φλεγμονών και της αρθρίτιδας

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά αποτελεί το κλειδί για την καταπολέμηση και τη διακοπή της δράσης των ελεύθερων ριζών, μόρια που μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες ασθένειες συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Πολλές μελέτες κατάφεραν να αποδείξουν ότι πολλές από τις τροφές που διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας και στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών.
Ρόφημα με κουρκουμά για ανακούφιση από τους πόνους των φλεγμονών και της αρθρίτιδας
Μια από αυτές τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, η οποία είναι και πολύ εύκολο να τη βρει κανείς, είναι ο κουρκουμάς. Αυτό το μπαχαρικό θεωρείται μια από τις πιο ωφέλιμες τροφές για το σώμα και χαρακτηρίζεται από αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες ενώ παράλληλα διαθέτει 300 αντιοξειδωτικά. Ο κουρκουμάς αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές ανά τον κόσμο και μέρος πολλών φυσικών συνταγών και θεραπειών που έχουν στόχο τη βελτίωση της υγείας.
Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή για χυμό κουρκουμά τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε με κουρκουμά σε μορφή σκόνης ή ακόμη καλύτερα με φρέσκια ρίζα κουρκουμά. Αυτό το πανίσχυρο ρόφημα διαθέτει υψηλή αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση και προσφέρει πολλά άλλα υγιεινά οφέλη.

Υγιεινό ρόφημα από κουρκουμά

11 εύκολες συμβουλές για την κουζίνα

Πρώτη εύκολη συμβουλή για την κουζίνα: παγώστε το επιπλέον βούτυρο για να το διατηρήσετε για μεγαλύτερο διάστημα και, αν το τρίψετε, θα είναι ακόμα πιο εύκολο να το χρησιμοποιήσετε σε ορισμένες συνταγές.

11 εύκολες συμβουλές για την κουζίνα

Το να περνάτε πολλή ώρα στην κουζίνα μπορεί να είναι διασκεδαστικό όταν παθιάζεστε με την προετοιμασία συγκεκριμένων πιάτων, θέλοντας να καινοτομήσετε και να εξερευνήσετε επιλογές.
Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πάντα πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και μερικές εργασίες μπορούν γρήγορα να γίνουν κουραστικές.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απλοποιήσετε τη ζωή σας όταν μαγειρεύετε.
Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές για την κουζίνα, μπορείτε να πείτε αντίο σε ένα μέρος από το άγχος που δημιουργούν οι εργασίες που δεν είναι και τόσο εύκολες. Είστε έτοιμοι να τις εφαρμόσετε;

Καθαρίστε τα δόντια σας με 100% φυσικά προϊόντα

Οι συμβατικές οδοντόκρεμες, τα λευκαντικά και τα στοματικά διαλύματα περιέχουν συστατικά που είναι υπερβολικά επιθετικά με το pH του στόματός μας. Αν και τη στιγμή που τα χρησιμοποιούμε μάς δίνουν μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας, μακροπρόθεσμα μειώνουν τις φυσικές άμυνες του στόματος, οι οποίες συμβάλλουν στην αποτροπή κάθε είδους προβλημάτων: τερηδόνα, ουλίτιδα, λοιμώξεις κ.λπ..

Καθαρίστε τα δόντια σας με 100% φυσικά προϊόντα




Αντί για τα συμβατικά προϊόντα μπορούμε να χρησιμοποιούμε φυσικά και οικολογικά προϊόντα, φτιαγμένα με συστατικά που όχι μόνο διατηρούν την ισορροπία στο στόμα αλλά και εξασφαλίζουν θεραπευτικές ωφέλειες. Στο παρόν άρθρο θα μάθουμε ποια είναι κάποια από αυτά τα προϊόντα -μερικές οικονομικές και πολύ υγιεινές εναλλακτικές αντί για τα συμβατικά προϊόντα.

Λευκός άργιλος (μπεντονίτης) για να καθαρίσετε τα δόντια σας

Ο λευκός πηλός είναι ένα από τα βασικά συστατικά μιας φυσικής οδοντόκρεμας χάρη στις ιδιότητες του ως ουσία που:
  • Καθαρίζει.
  • Αλκαλοποιεί.
  • Είναι αντιφλεγμονώδης.
  • Εξασφαλίζει μέταλλα στον οργανισμό.

Panax Ginseng: Χρήση και παρενέργειες

Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος
To panax ginseng (πάναξ τζίνσενγκ) ανήκει στην οικογένεια Araliaceae και έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και σε ανατολικά θεραπευτικά συστήματα (π.χ. Κορέα, Ιαπωνία) για ευρύ φάσμα νοσημάτων και για την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.
panaz gingeng 6To panax ginseng δεν πρέπει να συγχέεται με το σιβηριανό ginseng (Eleutherococcus senticosus), το αμερικανικό ginseng (Panax quinquefolius) ή το Panax pseudoginseng.
Ο όρος «Panax» έχει κοινή ετυμολογία με την λέξη πανάκεια προερχόμενο  από την ελληνική λέξη  πας + ακέομαι (θεραπεύω). Ο όρος «Ginseng» αποτελεί αγγλική μετάφραση της κινεζικής λέξης rénshen που σημαίνει «ρίζα ανθρώπου».

Χρήση

Το panax ginseng περιέχει σημαντικές βιοδραστικές ουσίες που ονομάζονται Ginsenosides. Άλλες ουσίες στο ginseng με θεραπευτικές δράσεις είναι οι falcarinol, falcarintriol, οξικό οξύ λινολενικό οξύ, πολυσακχαρίτες, ολιγοσακχαρίτες, β-γλυκάνες, αμινοξέα κ.λ.π.
Το ενδιαφέρον της σύγχρονης εναλλακτικής ιατρικής για το  ginseng προέκυψε μετά από μια σειρά μελετών στις οποίες το τζίνσενγκ:
  • Βελτίωσε την γνωστική εξασθένηση που συνδέεται με τοξίνες ή γήρανση.
  • Βελτίωσε την ταχύτητα των διανοητικών αντιδράσεων σε υγιείς ενηλίκους.
  • Μείωσε τα καταθλιπτικά συμπτώματα και το άγχος σε πειραματόζωα, βελτιώνοντας τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις και μειώνοντας του δείκτες της επιθετικότητας.

Σερσέ λα φάμ!

arxigramma-Deltaεν είναι εύκολο, τελικά, να ξεκολλήσουμε από την τελετουργία της Μυτιλήνης!…
Χάρη στις οξύτατες παρατηρήσεις -καί το πρακτικό ψάξιμο ανά τα ιντερνέτια- δύο κυριών καί κάποιων αναγνωστών του παρόντος (προς τα οποία άτομα χάριτας οφείλω), κατάλαβα πόσο λάθος είχα, που δεν είδα γυναικεία παρουσία συνδεδεμένη με το Παπαδοτρίο. Ενώ το ξέρω άριστα πως το κρόνιο ιερατείο συνεργάζεται με το της μαύρης μητριαρχίας! Είπαμε: όλα είναι μπροστά στα μάτια μας.
Angelina Jolie: Το ταξίδι στη Μυτιλήνη, η συνάντηση με τους πρόσφυγες σε hot spot και η υπόσχεση! Φωτογραφίες και video
Λοιπόν, η παρουσία μητριαρχικών «ιερειών» στη Μυτιλήνη όντως υπήρξε. Μόνο που δεν ήταν ταυτόχρονη της παρουσίας των μεγαλοπαπάδων του Κρόνου, γι’ αυτό με μπέρδεψε. Όμως, πάρτε τώρα να ‘χετε μερικά εκπληκτικά:
Καί οι δύο τυγχάνουν ηθοποιοί πασίγνωστες, με διαφορά ηλικίας -κρατηθήτε!- 29 χρόνια παρά 4 μήνες ακριβώς. 4 Οκτωβρίου 1946 γεννημένη η πρώτη, 4 Ιουνίου 1975 η δεύτερη. Ακόμη μία διαφορά έχουν …στα νούμερα των σουτιέν τους! Στα …69 της χρόνια η πρώτη, φοράει «6άρι» (μιλάω εκ πείρας! – τί γελάτε, ρέ; ήμουνα κι εγώ νέος εργένης κάποτε!), ενώ η δεύτερη μηδέν. (0, νούλλ, νάδαθ.) Ως γνωστόν, η Τζολί έχει κάνει μαστεκτομή καί στα δύο βυζιά της. Χωρίς λόγο. («Προληπτικώς» – καί καλά.)
Γνωρίζω πως αυτή η εγχείριση ( ; ) έχει καταγγελθεί ως ψεύτικη είδηση / διαδικτυακή απάτη, αλλά κρατάω ό,τι γράφτηκε «επισήμως», διότι ο συμβολισμός είναι ισχυρώτατος. Μ’ άλλα λόγια, η Τζολί το δηλώνει πως είναι μιά πραγματική Αμαζόνα – κι όχι μόνο στους ρόλους που υποδύεται, ως Λάρα Κρόφτ.
Επομένως, έχουμε την πρώτη ένδειξη πως όντως παρατηρούμε δράση μητριαρχικού ιερατείου.
 
Οι ασήμαντες αυτές διαφορές δεν θα μας απασχολήσουν περισσότερο, διότι πρέπει να ρίξουμε φώς στις ομοιότητες των δύο γυναικών. Πρέπει να έχουν ομοιότητες, δεν πρέπει; Αν είναι «ιέρειες» του ίδιου ιερατείου, οι ομοιότητες εξυπακούονται.
Λοιπόν, μ’ έβαλε σε υποψίες η διαφορά ηλικιών τους, διότι τα 29 χρόνια είναι (περίπου) η περίοδος περιστροφής του Κρόνου γύρω απ’ τον Ήλιο!

Πώς να μην καταστρέψετε τη ζωή σας!




1. Σταματήστε να δίνετε συνεχή προσοχή στο πώς αισθάνεστε.

Το πως αισθάνεστε είναι ακριβώς αυτό που αισθάνεστε. Θα περάσει. Τα συναισθήματα δεν είναι υπό τον έλεγχό σας (εκτός αν δεν έχετε προχωρήσει πολύ πνευματικά). Μόνο αυτό που κάνεις υπάρχει και συνήθως οδηγεί σε αίσθημα ευχαρίστησης ή αμηχανίας.

  1. Σταματήστε να ανησυχείτε.
Το να ανησυχείτε συχνά κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όσο σκέφτεστε άσχημα πράγματα, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβούν. Αντί αυτού να είστε ευτυχισμένοι.

  1. Χαλαρώστε τα εσωτερικά σας σχόλια.
Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, να σταματήσετε να λέτε στον εαυτό σου ότι είστε έτσι ή αλλιώς. Οι άνθρωποι συχνά λένε στους εαυτούς τους πώς αισθάνονται ή τι οι άλλοι αισθάνονται γι 'αυτούς κ.λπ. Είμαστε ατελή όντα και δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναγνωρίζουμε τι κρύβεται στο μυαλό των άλλων ανθρώπων.

  1. Προσπαθήστε να μην παρατηρείτε τον εσωτερικό σας επικριτή.
Είναι παράλογο να κρίνεις τον εαυτό σου.
Το να κρίνεις τους άλλους είναι επίσης ανόητο. Επιπλέον, σκεφτείτε αν ένα πρόσωπο πραγματικά νοιάζεται για τη γνώμη σας.

  1. Σταματήστε το αίσθημα ενοχής.
Αλλάξτε αυτό που κάνετε εάν νομίζετε ότι πρέπει ή μπορείτε. Η ενοχή δεν αλλάζει τίποτα. Επειδή είναι ακριβώς έτσι, απλά αφήστε το να περάσει. Μην κοιτάτε πίσω.

4. Σεξ Χωρίς Οργασμό και Εκσπερμάτωση - Συμπεράσματα




1..Σεξ Χωρίς Οργασμό Και Εκσπερμάτωση

Σεξ.2...Οι Κανόνες, Ο Τρόπος, Τα Αποτελέσματα


Συμπεράσματα

Το σπέρμα ή θα λέγαμε καλλίτερα η σεξουαλική ενέργεια που περιέχει, δυναμώνει το σώμα και το πνεύμα. Το άτομο, το οποίο δουλεύει στην μετατροπή των ενεργειών του, γίνεται σιγά-σιγά πιο οξυδερκές (από το δέρκομαι που σημαίνει ζω, διακρίνω, λάμπω). Από το δέρκομαι παράγεται και η λέξη δράκος ή φίδι, ζώο μυθικό με μεγάλες δυνάμεις. Έτσι ο άνθρωπος, μπορεί να αντιλαμβάνεται λεπτές διανοητικές και συναισθηματικές αποχρώσεις του «εγώ» στην προσπάθεια του να αυτοανακαλυφθεί.


Επιπλέον η «αποθηκευμένη» ενέργεια του επιτρέπει να προχωρήσει στην διάλυση του «εγώ»-ελαττώματος, ή όπως λέγεται στον θάνατο του εαυτού του, το οποίο έχει μελετήσει και αναλύσει διεξοδικά. Κανονικά ένας άνθρωπος μπορεί να προχωρήσει μέχρι τον διαχωρισμό ενός ελαττώματος από τον ψυχισμό του. Όμως το να πετύχει την καταστροφή του είναι άλλη υπόθεση. Η καταστροφή θα τον μετέτρεπε σε ένα «άλλο» άτομο ανίκανο να επαναλάβει τα παλιά λάθη. Σαν παράδειγμα θα μπορούσατε να πάρετε τους ναρκομανείς, τους καπνιστές και τους αλκοολικούς. Μπορεί μετά από μεγάλες προσπάθειες να «κόψουν» την συνήθεια τους αλλά αν κάνουν το σφάλμα να ικανοποιήσουν άλλη μια φορά το παλιό τους πάθος, τότε εκείνο καταλαμβάνει ξανά τον ψυχισμό τους και όλη η προσπάθεια που έκαναν έγινε άδικα γιατί πρέπει να ξαναρχίσουν από την αρχή.


Επίσης του δίνεται η δυνατότητα, μετά τον «θάνατο» του, να «γεννηθεί» σαν το αντίστοιχο προτέρημα (π.χ. από θυμός σε πραότητα κ.λ.π.) αυξάνοντας έτσι την συνείδηση του εις βάρος του άγνωστου και απείθαρχου υποσυνείδητου.

3. Σεξ Χωρίς Οργασμό και Εκσπερμάτωση - Οι Αποδείξεις





Σεξ.1...Σεξ Χωρίς Οργασμό Και Εκσπερμάτωση.

Σεξ.2...Οι Κανόνες, Ο Τρόπος, Τα Αποτελέσματα

Οι αποδείξεις.1


Θα ήθελα να προσθέσω μερικές πληροφορίες οι οποίες λίγο πολύ είναι άγνωστες. Ξέρουμε ότι οι αρχαίοι Μυημένοι χρησιμοποιούσαν «γλώσσα συνθημάτων» για την μεταξύ τους επικοινωνία. Έπρεπε να συνεννοούνται χωρίς να αποκαλύπτουν τίποτε στους αμύητους, γιατί η αποκάλυψη και του μικρότερου μυστικού σήμαινε καταδίκη σε θάνατο.

 Έτσι:
– Η ενεργειακή μετατροπή μέσω του σεξ αναφέρεται σαν πλοίο, φίδι, κρασί, λέβητας. – Το σεξ σαν δέντρο, αμπέλι, σιτάρι, καλαμπόκι, ψωμί.
– Οι σεξουαλικές ενέργειες σαν νερό, ποτάμι, πηγάδι, πηγή.
– Το σεξουαλικό ένστικτο σαν σκύλος, κόκορας, ταύρος.
– Η λαγνεία σαν χοίρος, σκύλος, ταύρος, τράγος.
– Τα ελαττώματα σαν διάφορα ζώα, όπως συμβαίνει και σήμερα.
– Το σώμα σαν άλογο, άμαξα, σπίτι, κάστρο, πόλη.




Κάποια παραδείγματα είναι ίσως διαφωτιστικά:


α) Ο Ηρακλής καθάρισε τους στάβλους του Αυγεία χρησιμοποιώντας ένα ποτάμι.
Ο άνθρωπος καθαρίζει την εσωτερική του κοπριά (ελαττώματα) χρησιμοποιώντας τις σεξουαλικές του ενέργειες. Πάντα το νερό χρησιμοποιείται σε τελετές κάθαρσης αμαρτιών και εξαγνισμού σε όλες τις θρησκείες. Είναι τα πρωταρχικά νερά, τα νερά της δημιουργίας, η παγκόσμια σεξουαλική ενέργεια μέσω της οποίας θα γίνει η αναγέννηση του ανθρώπου και η απελευθέρωση του από τα προσωπικά του λάθη.


β) Α’ επιστολή Πέτρου κεφ. Γ, παρ.20: Ενώ κατεσκευάζετο η κιβωτός, είς ην ολίγαι. τουτέστιν οκτώ. ψυχαί διεσώθησαν δι’ ύδατος.
Οι μυημένοι σώθηκαν με μέσον το νερό (δι’ ύδατος), δηλαδή με την μετατροπή των ενεργειών τους. Λογικά το κείμενο έπρεπε να γράφει ότι εσώθησαν δια της κιβωτού αλλά γράφει δι’ ύδατος. Το ότι είχαν ζώα στην Κιβωτό σημαίνει ότι είχαν ακόμα ελαττώματα στον ψυχισμό τους. Τα ζώα όμως (το πολλαπλό εγώ) δεν τους εμπόδισαν στην σωτηρία τους γιατί έφτιαξαν το «καράβι» τους (τα ανώτερα σώματα της Συνείδησης) δουλεύοντας με τα «ύδατα» δηλαδή τις ενέργειες τους.


γ) Σε αρχαίο ελληνικό αμφορέα ένας άνδρας περνάει μέσα από ένα μεγάλο κύκλο κρατώντας στο τεντωμένο χέρι του έναν κόκορα (σύμβολο του σεξ).


Ο άνθρωπος ελευθερώνεται μέσω της σωστής χρήσης του σεξ από τον οδυνηρό τροχό του ΣΑΜΣΑΡΑ, τον κύκλο των επαναλαμβανόμενων γεννήσεων και θανάτων. Η εμπλοκή σε αυτόν τον αέναο κύκλο προκαλείται από τα ελαττώματα ή «εγώ» που αναπτύσσει ο άνθρωπος, ο οποίος γεννιέται χωρίς την ικανότητα να ξεχωρίζει το αντικειμενικά καλό από το αντικειμενικά κακό με αποτέλεσμα την προσκόλληση, την λανθασμένη δράση και την δημιουργία «κακών» συνηθειών. 

Οι συνήθειες αυτές ή με άλλα λόγια το «εγώ» μας κάνουν να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη, όσες ζωές και αν ζήσουμε (έξις δευτέρα φύσις).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα