Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Από πολύ παλιά ήταν γνωστό αυτό που τα τελευταία χρόνια επαληθεύτηκε ερευνητικά . Οι άνθρωποι που πέτυχαν στη ζωή τους επαγγελματικούς, προσωπικούς, κοινωνικούς ή άλλους στόχους  δεν είναι αυτοί που έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης ( IQ ) . Στις σχετικές έρευνες εντοπίστηκαν  κάποια  χαρακτηριστικά που η ύπαρξη τους συνδέεται με την επιτυχία. 

Τα χαρακτηριστικά αυτά αποτέλεσαν ένα σύνολο με εσωτερική συνοχή και το οποίο    ονομάστηκε : Συναισθηματική Νοημοσύνη ( EQ )

Οι καθηγητές του Harvard : Goleman και  Boyatzis ορίζουν την συναισθηματική νοημοσύνη ως την  ικανότητα του ανθρώπου να αναγνωρίζει  τα δικά του συναισθήματα και των άλλων , να παρακινεί τον εαυτό του και να διαχειρίζεται με σωστό τρόπο τις  σχέσεις  του   . Ισχυρίζονται ότι τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον  , εισέρχονται στον εγκέφαλο από το πίσω μέρος-κοντά στον νωτιαίο μυελό ( ερπετοειδής εγκέφαλος)  , περνούν από το μεταιχμιακό σύστημα και πριν φτάσουν στον νεοφλοιό δημιουργούν συναισθήματα . Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι προϊόν της επικοινωνίας ανάμεσα στο κέντρο της λογικής ( νεοφλοιός ) και το κέντρο των συναισθημάτων ( μεταιχμιακό σύστημα ) . Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης  βοηθά τον άνθρωπο να ρυθμίζει την κυκλοφορία μηνυμάτων ανάμεσα στο νεοφλοιό και μεταιχμιακό σύστημα  , ώστε η ροή να είναι  ομαλή  προς τις δυο κατευθύνσεις

Είναι γνωστό ότι η νοητική ευφυΐα ( IQ )  δεν αλλάζει σημαντικά  μετά την εφηβεία  και σχετίζεται περισσότερο με  την ικανότητα  να μαθαίνουμε . Μερικές φορές η υπερβολική εξυπνάδα γίνεται εμπόδιο στη ζωή
Η συναισθηματική νοημοσύνη ( EQ ή EI ) είναι μια πιο  ευέλικτη δεξιότητα η οποία μαθαίνεται και αναπτύσσεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής .

Τα χαρακτηρίστηκα της συναισθηματικής νοημοσύνης ενοποιήθηκαν σε τέσσερις ομάδες ως εξής   :

  1. Αυτεπίγνωση
  2. Αυτοδιαχείριση
  3. Κοινωνική επίγνωση
  4. Κοινωνική επιρροή

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ - ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ


Ένας αισιόδοξος ορίζει το παράθυρο σαν κάτι που επιτρέπει στο φως να περάσει μέσα . Ένας απαισιόδοξος το ορίζει σαν κάτι που λερώνεται και χρειάζεται πλύσιμο.
 Αν δεν έχετε αποτυχίες στη ζωή σας, δεν έχετε ρισκάρει πολλά πράγματα.
  Δεν μπορεί κανείς να ανακαλύψει καινούργιες χώρες χωρίς να δεχτεί να χάσει την ορατότητα της στεριάς  για πολύ καιρό.
  Η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή είναι να κάνεις αυτό που όλοι οι άλλοι λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις.
  Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν ρισκάρεις τίποτα ρισκάρεις περισσότερα.
  Μερικοί παραπονούνται ότι τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια. Εγώ χαίρομαι που τα αγκάθια έχουν τριαντάφυλλα.
  Μακροχρόνια οι απαισιόδοξοι μπορεί να αποδειχθούν σωστοί αλλά στο μεταξύ και στην ίδια χρονική περίοδο, οι αισιόδοξοι έχουν ένα καλύτερο ταξίδι.

ΠΕΡΙ ΦΟΒΟΥ


Οι φόβοι αποτελούν μέρος της ανάπτυξης του παιδιού όπως η ιλαρά. Η οικοδόμηση του θάρρους είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Το θάρρος δεν συνίσταται στο να μην φοβόμαστε, αλλά στο να κατορθώσουμε να  συμβιώνουμε ήρεμα με τους φόβους μας. Οι φόβοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο γενετικό μας κώδικα .  Οι « φοβίες» μας δεν εξαρτώνται από αληθινούς κινδύνους . Οι φόβοι ορισμένων ζώων, του κενού, του κλειστού χώρου είναι ένα μέρος του χαρακτήρα μας που έχουμε κάθε δικαίωμα να τον διατηρήσουμε και για τον οποίο δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε.  Το σημαντικό είναι όμως να ξέρουμε ότι είναι προσωπικά συναισθήματα, είναι δικά μας και δεν εξαρτώνται από πραγματικές απειλές.

Η φοβία

Όταν μπαίνει κάποιος στο ασανσέρ έχουμε την πολύ γνωστή κλειστοφοβία. Οι ψυχολόγοι μας εξηγούν ότι οι φοβίες γεννιούνται όταν έχουμε τρομοκρατηθεί πολύ και ο νους μας δεν αντέχει ούτε καν να θυμάται εκείνο που έχει συμβεί. Αναγκασμένος να κρατά αυτό το «μυστικό» για να εκτονωθεί βρίσκει τότε τη λύση να «αγκιστρώσει» το φόβο αυτής της ανάμνησης σε κάτι άλλο, ένα υποκατάστατο, που δεν είναι το αληθινό πρόβλημα αλλά που μόνο του μοιάζει κάπως, ίσως μακρινά. Πρόκειται δηλαδή για μια μετάθεση. Με αυτό τον τρόπο θα δοκιμάζουμε φόβο μπρος στο υποκατάστατο (που δε μας έκανε και που δε μας κάνει τίποτα) αλλά τουλάχιστον δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να θυμόμαστε το πραγματικό επεισόδιο, που δεν υποφέρουμε. Ο φόβος των κλειστών χώρων για παράδειγμα, θα μπορούσε να προέρχεται από ένα αίσθημα πνιγμού που δοκιμάσαμε όταν μας πήγε στραβά μια μπουκιά, σε μια περίπτωση που «στραβοκατάπιαμε». Είναι ένας φόβος «χωρίς λόγο» δεν ξέρει κανείς γιατί τον έχει. Πυροδοτείται σε ορισμένες καταστάσεις χωρίς να υπάρχει καν το παραμικρό ίχνος κινδύνου.

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Η ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (SATELITE GOVERMENT)


Στις αρχές της δεκαετίας του '70, επί προεδρίας Richard Nixon, συστήθηκε με προεδρική απόφαση μια "΄Άκρως Απόρρητη Μεικτή Επιτροπή Γηίνων και Εξωγηίνων" με την ονομασία "Δορυφορική Κυβέρνηση" (Satelite Goverment) ή "Αόρατη Κυβέρνηση" (Invisible Goverment).
Η "Δορυφορική Κυβέρνηση" συγκροτείται από γήινους και εξωγήινους και διαμένει σε εξωγήινο δορυφορικό σταθμό σε απόσταση 150.000 χλμ γύρω από τη Γη. Ο αριθμός των γήινων αντιπροσώπων είναι 450 άτομα και των εξωγήινων 150. Οι εξωγήινοι σήμερα ανήκουν στις δυνάμεις της 8ης Αποστολής του Διός, οι οποίες αντικατέστησαν τις αντίστοιχες της 7ης Αποστολής.
Οι σκοποί της "Δορυφορικής Κυβέρνησης" είναι οι εξής:
- Η αποτροπή της σύγκρουσης γήινων δυνάμεων με εξωγήινες αποστολές.
- Η ματαίωση κάθε προσπάθειας της Cabal να κυριαρχήσει στον πλανήτη.
- Η προστασία του πλανήτη από επιθέσεις εχθρικών εξωγήινων δυνάμεων και η απαγόρευση εισβολής εξωγήινων αστρικών αποστολών, εχθρικών προς την ανθρωπότητα.
- Η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα συνδέσουν την Γη με τις αστρικές κοινωνίες και να προωθήσουν την γνώση σε όλα τα επίπεδα στους ανθρώπους.

Ο κλέψας του κλέψαντος

galata_k__pr__s___1935

Έγκλημα στην Πόλη — από το Αστυνομικό Δελτίο της δεκαετίας του ’40

—της Σεβαστής Λιοναράκη-Χρηστίδου—
Ο χειμώνας του 1943 ήταν βαρύς και ασήκωτος. Βαρύς λόγω καιρού και ασήκωτος λόγω οικονομικής κρίσης. Με δελτίο το ψωμί, η ζάχαρη, το αλεύρι, το βούτυρο και παντελής έλλειψη πολλών βασικών τροφίμων. Απαγορεύσεις η μία μετά την άλλη για παρασκευή ειδών «πολυτελείας» σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Χαμένα κυρίως τα αυθεντικά γλυκά από την πιάτσα. Πάστες κάθε είδους, σοκολατένιες, άσπρες, ροζ, πολύχρωμες, σιροπιαστιά ρεβανί, μπακλαβάδες, κανταϊφια και όλα τα ζουμερά συγγενικά τους γλυκά ήταν οι μεγάλες απουσίες στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων.
Επιτρεπόταν μόνο η παραγωγή γλυκών χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη! Άκουσον! Άκουσον! Μα γίνεται να φτιάξει κανείς το μεθυστικό προφιτερόλ ή τη βιενέζικη σοκολατίνα ή το σεκέρ παρέ που λιώνει στο στόμα και λιώνεις κι εσύ μαζί του από ευχαρίστηση, των περίφημων ζαχαροπλαστείων του Πέρα χωρίς αφράτο αλεύρι, γνήσιο ανόθευτο βούτυρο και λευκότερη από το χιόνι ζάχαρη; Εδώ που τα λέμε βέβαια τα μεγάλα και δημοφιλή ζαχαροπλαστεία όλο και κάποιο τσουβάλι αλεύρι, όλο κάποιο δοχείο με ζάχαρη έβρισκαν στη μαύρη αγορά.
Τα περιορισμένα όμως σε αριθμό «αληθινά» γλυκά για τους λίγους και εκλεκτούς πελάτες τους ήταν φτιαγμένα, και τους περίμεναν κρυμμένα στα έγκατα της κουζίνας. Μπας και τα πάρει το μάτι κάποιου μη εκλεκτού και καλέσει τον αστυφύλακα και αυτός καλέσει την αγορανομία και αυτή στείλει τον ελεγκτή και αυτός πάρει τα μισά υπό μάλης και επιστρέψει χαρούμενος στο σπίτι του να χαρούν τα παιδιά και όλο του το σόι. Ευτυχέστερος βέβαια ο ζαχαροπλάστης όχι μόνο επειδή έσωσε τα μισά του γλυκίσματα από το στόμα του λύκου αλλά και γιατί έριξε την παρανομία του την ίδια στο στόμα του λύκου, τον γλύκανε και τον άφησε ο λύκος ήσυχο. Μέχρι την επόμενη φορά.

Τα 14 καλύτερα νησιά σύμφωνα με το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο

Τα 14 καλύτερα ελληνικά νησιά για να επισκεφθεί κανείς το 2016 επέλεξε και αναδεικνύει το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller.
colorful-little-venice-neighborhood-of-mykonos-island
ΥΔΡΑ

ydra
Το καλύτερο ελληνικό νησί για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο για όσους αγαπούν την τέχνη

ΚΕΡΚΥΡΑ

korfu
Το καλύτερο ελληνικό νησί για κοσμοπολίτικη αύρα και καταπράσινα τοπία

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ; – Δείτε το Βίντεο ! ! !

Joker
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!
Βασικό ερώτημα που προκύπτει. . .
ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ Η ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ;
Στην κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ της Πέμπτης 5 Μαΐου 2016 κόλλησε το Βίντεο στο σημείο που ο κ. Νομικός ετοιμάζεται να πει τα νούμερα που κληρώθηκαν, με αριθμητική σειρά.
Προσέξτε τι γίνεται.
Η εικόνα… παγώνει, τα νούμερα δεν μπαίνουν σε αριθμητική σειρά, η φωνή του κ. Νομικού ακούγεται να τα διαβάζει όπως τα έχει ήδη πει (όπως κληρώθηκαν), ενώ η εικόνα του παραμένει παγωμένη.

Μύθοι και πραγματικότητα για την ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας

Μύθοι και πραγματικότητα για την ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας

Διαβάστε τα πρώτα δύο μέρη:
1. "Μία ή 20 κεραίες στην γειτονιά μου;"
Οι πολέμιοι της Κινητής Τηλεφωνίας

Ας ξεκινήσουμε από την επιστημονική και στατιστική βεβαιότητα:

1. Η ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων (ΚΤ), Σταθμών Βάσης Κεραιών (ΣΒ) κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφώνου και TV, διαθέτει μεγίστη ενέργεια 11 μeV, ενώ το ορατό φώς 3.000.000 μeV (μέση τιμή). Εάν το φως της λάμπας των εκατομμυρίων μeV δεν θραύει το DNA μας, πόσο μάλλον οι προαναφερθείσες συσκευές των 11 μeV…

2. Πάντοτε, ο χρήστης επιβαρύνεται ακτινικά πολύ περισσότερο από το κινητό του τηλέφωνο εν λειτουργία, παρά από τον πλησιέστερο ΣΒ (λόγω του “νόμου του αντιστρόφου του τετραγώνου της απόστασης”).

3. Η μετρούμενη ισχύς σε οποιοδήποτε σημείο ελεύθερης κυκλοφορίας, κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, είναι από δεκάδες έως χιλιάδες φορές κάτω από τα θεσμοθετημένα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή όρια. Ήδη τα εν λόγω όρια είναι τουλάχιστον 50 φορές κάτω από το πιθανολογούμενο κατώφλι εμφάνισης αμφιλεγόμενων βιολογικών επιπτώσεων.

4. Παρ’ όλο που είναι εξ’ίσου ασήμαντη η έκθεση του πληθυσμού, οι ΣΒ τηλεόρασης και ραδιοφώνου, εκπέμπουν σε kiloWatts και MegaWatts, ενώ της κινητής τηλεφωνίας σε Watts. Οπουδήποτε στον χώρο της πόλης, ένας ΣΒ ραδιοφώνου σχεδόν πάντα, επιβαρύνει ηλεκτρομαγνητικά τον πολίτη όσο όλοι οι παρευρισκόμενοιΣΒ κινητής τηλεφωνίας.

ΠΩΣ ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ 3o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

"Aπαγορευμένη Ιστορία"

Ενότητες του πολύ ενδιαφέροντος, και γεμάτου από σημαντικά στοιχεία, παρακάτω άρθρου:  
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. - ΡΑΪΝΧΑΡΝΤ ΓΚΕΛΕΝ:Ο ΝΑΖΙ «ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» (ή: πώς ξεκίνησε η κατάληψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών από τους πρώην Ναζί εγκληματίες πολέμου…) - ΝΑΖΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ CIA - ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ CIA - CIA: CONSPIRACIES IN AMERICA; - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ:ΕΝΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ «ΔΩΡΟ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ - ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

H Αμερική θα είναι ανάμεσα σε όλα τα έθνη το ευκολότερο για να κατακτηθεί. Διαιρεμένες από μόνες τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φέρουν ελάχιστη αντίδραση στην ιδεολογία μας όταν θα έρθει η ώρα. (Δρ. Γιόζεφ Γκέμπελς, Υπουργός Προπαγάνδας του 3ου Ράιχ)
 «Θα έσκυβα μπροστά στον ίδιο τον Διάβολο, αν αυτό θα με βοηθούσε να δω καθαρότερα το τι συμβαίνει στην Κόλαση»  (Ο πρώτος πολιτικός διευθυντής της CIA Άλεν Ντάλες)


ΠΩΣ ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ 3o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ


Σύμφωνα με τη συμβατική Ιστορία, οι Nαζί έχασαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι κυριότεροι από τους αρχηγούς τους καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου και εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν ισοβίως. Με αυτό τον τρόπο η κληρονομιά των σκοτεινών «ιδανικών» του Nαζισμού χάθηκε και μπήκε για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Συνέβη όμως πράγματι έτσι;

Γεγονότα και έγραφα που ήρθαν στο φως, δείχνουν ότι αρκετοί υψηλόβαθμοι Nαζί όχι μόνο διέφυγαν από τη σύλληψη και την καταδίκη, αλλά ότι η διαφυγή τους υποστηρίχθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α.! Αυτές όχι μόνο τους βοήθησαν να διαφύγουν τη σύλληψη, αλλά τους έθεσαν υπό την προστασία τους –ουσιαστικά τους «προσέλαβαν»– για να λάβουν ως αντάλλαγμα τα μυστικά που οι Nαζί κατείχαν για τη Σοβιετική Ένωση, τα οποία θα βοηθούσαν της Η.Π.Α. να κερδίσουν στον επερχόμενο «Ψυχρό Πόλεμο»!

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι Ναζί βοήθησαν, μέσα από τις Μυστικές Υπηρεσίες των Η.Π.Α., να καταπολεμηθεί η  Σοβιετική Ένωση, αλλά δεν ξέχασαν τις βρώμικες τεχνικές της συνωμοσίας και του χειρισμού των αδυναμιών της κοινής γνώμης, τις οποίες είχαν χρησιμοποιήσει για να ανέλθουν στην εξουσία της Γερμανίας, για να επιβληθούν τις ίδιες τις Η.Π.Α.  Μεταμφιεσμένοι σε Αμερικανούς πολίτες, με την ανοχή διαφόρων φιλοναζιστικών κέντρων των Η.Π.Α., κατέλαβαν σημαντικές θέσεις δύναμης μέσα σε όλες σχεδόν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες –ειδικά στη CIA– απέκτησαν πολιτική και οικονομική δύναμη, και απέκτησαν σημαντικές θέσεις μέχρι και μέσα στον Λευκό Οίκο! Σήμερα, οι απόγονοι των πρώην Ναζί ελέγχουν τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. και κρατούν δέσμιό τους σχεδόν ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της Δύσης! Μπορεί οι Ναζί να έχασαν επίσημα των 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά στην πραγματικότητα κατάφεραν να κατακτήσουν και να θέσουν υπό την εξουσία τους, υπόγεια, τη μεγαλύτερη υπερδύναμη του κόσμου!

Κέρδισαν τελικά οι Ναζί τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Μήπως αυτή τη στιγμή ζούμε κάτω από τον κεκαλυμμένο μεν αλλά πανίσχυρο έλεγχό τους – και μας επιφυλάσσουν πολλές και δυσάρεστες εκπλήξεις για το μέλλον;

Η ψευδαίσθηση του «ό, τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό»

post-269

«Ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό». Αυτή η φράση του Νίτσε και μπορεί να μας παραπλανήσει. Για μια επιχείρηση, το να διέρχεται μια κρίση δεν τη δυναμώνει, αντιθέτως την εξασθενεί. Οι πελάτες φεύγουν. Τα ΜΜΕ επιδίδονται σε σαρδόνια σχόλια. Οι καλύτεροι συνεργάτες ψάχνουν αλλού δουλειά. Τα διαθέσιμα κεφάλαια μειώνονται αμείλικτα. Η πίστωση ακριβαίνει. Το μάνατζμεντ αποδιοργανώνεται και διαλύεται. Ωστόσο, θέλουμε να δούμε σ’ όλο αυτό κάτι θετικό – ενώ όλα έχουν πάει στραβά.
Από πού προέρχεται αυτή η ψευδαίσθηση; Προσπαθήστε να σκεφτείτε με όρους πιθανοτήτων. Όποιος επιβιώνει από μια κρίση είναι απλώς τυχερός. Ας υποθέσουμε ότι λανσάρουμε 1.000 επιχειρήσεις κατασκευής θηκών για φορητούς υπολογιστές εν μέσω οικονομικής κρίσης και παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξή τους. Πώς θα ήταν η στατιστική κατανομή; Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα πτώχευαν, μερικές θα περνούσαν «κρίση», ενώ ελάχιστες θα ήταν εκείνες που θα ευδοκιμούσαν. Από την οπτική γωνία των επιζώντων, θα βγαίναμε δυναμωμένοι από την κρίση. Αλλά πρόκειται για οφθαλμαπάτηΣυνολικά, η κρίση είναι κρίση και όχι διαδικασία ενδυνάμωσης. Ξεχνάμε εύκολα ότι μπορούμε επίσης (ή ότι θα μπορούσαμε) να βουλιάξουμε στο περιβάλλον της κρίσης.

ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ

foods poison
Του Fitzgerald  Randall  (απόσπασμα απο το βιβλίο) – 
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ
Αποφασίζετε να παραθέσετε δείπνο στο σπίτι σας και να μαγειρέψετε για μισή ντουζίνα φίλους, γείτονες ή συγγενείς. Ας πούμε ότι επιλέγετε ένα κλασικό μενού: ψητό κρέας, τηγανητές πατάτες, γλυκές πιπεριές γεμισμένες με τυρί, σπανάκι σαλάτα, ψωμί με βούτυρο ή μαργαρίνη, και τάρτα ροδάκινο για επιδόρπιο.
… … … … 
Ας αρχίσουμε από τις πατάτες. Καθώς τις τηγανίζετε στο αντικολλητικό τηγάνι, απελευθερώνονται μέσα στο φαγητό και τον αέρα μόρια από αναλλοίωτες χημικές ουσίες Teflon. Οι ίδιες οι πατάτες έχουν ήδη μολυνθεί από τα υπολείμματα μισής ντουζίνας εντομοκτόνων, που το δικό σας γερό πλύσιμο δεν κατάφερε να αφαιρέσει, επειδή τα εντομοκτόνα έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τον φλοιό της πατάτας. Έτσι τώρα έχετε δημιουργήσει ένα κυριολεκτικά καυτό κράμα μορίων Teflon και εντομοκτόνων, που ίσως κανείς δεν έχει ποτέ μελετήσει τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία.
Φτιάχνεται τσάι χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, που περιέχει χλώριο, φθοριούχες ενώσεις και μόρια υπερχλωρικού άλατος – μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα πυραυλικά καύσιμα, τις φωτοβολίδες και τους αερόσακους , και τώρα κάνει συνεχώς την εμφάνισή της στο νερό της βρύσης. Το νερό αυτό περιέχει, επίσης, υποπροϊόντα χλωρίωσης, που περιλαμβάνουν τριαλομεθάνια και αλο-οξεϊκά οξέα, που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, προβλήματα αναπαραγωγής και γενετικές ανωμαλίες. Οι καλεσμένοι σας προσθέτουν στο τσάι τους ένα τεχνητό γλυκαντικό, που περιέχει ασπαρτάμη. Η χημική αυτή ουσία εμφανίζεται και σε όλα τα άλλα αεριούχα ποτά (Περισσότερα για την ασπαρτάμη παρακάτω σε αυτό το κεφάλαιο).
Τόσο το σπανάκι όσο και το μαρούλι που χρησιμοποιείτε για τη σαλάτα περιέχει ίχνη υπερχλωρικού άλατος, αυτού του ενοχλητικού πυραυλικού καύσιμου που επιμένει να βρίσκεται παντού. Το σπανάκι κρύβει, επίσης, ίχνη έως και δέκα διαφορετικών παρασιτοκτόνων, εάν πιστέψουμε τις εκθέσεις ελέγχου τροφίμων. Όσο για κείνες τις γλυκές πιπεριές που σερβίρετε, περιέχουν κατάλοιπα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων. Το dressing της σαλάτας, τώρα, που όλοι χρησιμοποιούν, περιέχει ένα ποτ-πουρί χημικών ουσιών, όπως συντηρητικά, αρώματα, χρώματα και τεχνητά γλυκαντικά.

Τροφή ή Δηλητήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Τροφή ή Δηλητήριο

Ποια είναι η σχέση της τροφής που καταναλώνουμε με την κατάσταση της υγείας μας;

Ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά, ειδικά τα τελευταία εκατό χρόνια. 
Έχουμε γίνει μάρτυρες της βιομηχανικής προόδου, της ανακάλυψης του ηλεκτρισμού, τεχνολογικών εξελίξεων, πολέμων, ατομικών βομβών, και το σώμα μας πρέπει διαρκώς … να προσαρμόζεται.
Έχουμε αλλάξει τον τρόπο που ζούμε: τρώμε περισσότερο και κινούμαστε λιγότερο. Αλλά τι πραγματικά τρώμε αυτές τις μέρες;
Δεδομένα από τα παγκόσμια συνέδρια του Rio 1992 και 2012 έδειξαν ότι το έδαφος, συνεπώς και τα προϊόντα που παράγει (φρούτα και λαχανικά), έχουν χάσει πάνω από το 50% των θρεπτικών συστατικών τους, συγκριτικά με  50 χρόνια πριν. 
Δυστυχώς, οτιδήποτε καταναλώνουμε αυτές τις μέρες είναι πολύ λιγότερο θρεπτικό, και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει όλο και περισσότερο από το 1992.
Ακόμα και οι βιολογικές καλλιέργειες δεν προσφέρουν την ίδια θρεπτική αξία, όπως 50 χρόνια πριν.
Τρώμε αλλά δεν τρεφόμαστε! Καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, υδατανθράκων, πρωτεϊνών, αλλά ελάχιστα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, που βοηθούν το σώμα μας να θεραπευτεί. 
Μεγάλη ειρωνεία, οι παχύσαρκοι βρίσκονται σε κατάσταση υποθρεψίας!
Και σαν να μην φτάνουν αυτά, δημιουργούμε γενετικά τροποποιημένες τροφές, ελπίζοντας να βελτιώσουμε τη φύση. Δυστυχώς, δεν φανταζόμαστε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στο σώμα μας. 
Το 95% του καλαμποκιού που παράγεται στις Η.Π.Α. είναι γενετικά τροποποιημένο, και είναι χρήσιμο στις βιομηχανίες τροφίμων, γιατί πολύ απλά, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!
Η σόγια είναι ένα ακόμα γενετικά τροποποιημένο προϊόν που παράγεται παγκοσμίως. Μόνο το 2007, το 60% της συνολικής σοδειάς σόγιας ήταν γενετικά επεξεργασμένο. Όταν πιστεύουμε ότι τρώμε υγιεινά και ότι προσέχουμε το σώμα μας τρώγοντας σόγια και τα προϊόντα αυτής, στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι αλλαγές προκαλούμε στον οργανισμό  μας. 
Οι περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες έχουν βιομηχανοποιηθεί. Τα ζώα αναπτύσσονται στο διπλάσιο μέγεθος, στο μισό χρόνο. Όπως, για παράδειγμα, τα κοτόπουλα. 

Με πόσο νερό πριν από κάθε γεύμα θα χάνετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 κιλό/μήνα!


νερό
Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Μας βοηθάει να αποβάλλουμε τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα, λιπαίνει τις αρθρώσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και προστατεύει τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.
Και σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το νερό βοηθάει σημαντικά και στην σταθερή απώλεια βάρους, αφού, σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό.
Στην μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν κάποιος πίνει μισό λίτρο νερό (όσο ένα κλασικό πλαστικό μπουκαλάκι) πριν από κάθε κύριο γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) χάνει περισσότερα κιλά σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν νερό πριν τα γεύματά τους.

Φοβίες: Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας…


Αν και το άτομο αναγνωρίζει τη μη ρεαλιστικότητα των φόβων του, η συμπεριφορά αποφυγής εμμένει.
Από τη Νίκη Γκατζέλια, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας
Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα γνώριμο που μας έχει κυριεύσει όλους  σε διάφορες στιγμές της ζωής μας. Σίγουρα όλοι μας θα προτιμούσαμε να μην το βιώσουμε ποτέ ξανά. Αλλά όσο δυσάρεστο κι αν είναι το συναίσθημα του φόβου, η αμυντική του φύση το καθιστά απαραίτητο για την επιβίωσή μας. Ο φόβος περιλαμβάνει την υποκειμενική αίσθηση φόβου, αλλά και φυσιολογικές μεταβολές του οργανισμού, όπως επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού και της αναπνοής, οι οποίες προετοιμάζουν το σώμα για μυϊκή δραστηριότητα ως απάντηση σε μία ρεαλιστική απειλή.Άρα όλοι θα συμφωνήσουμε ότι ο φόβος μας προσφέρει προστασία.
Τι συμβαίνει όμως με τις φοβίες; Το αποκαλούμενο φοβικό άγχος ή φοβία συνιστά αίσθημα υπερβολικού και παράλογου φόβου για συγκεκριμένο αντικείμενο, χώρο, δραστηριότητα ή κατάσταση και έχει ως αποτέλεσμα την έντονη ανάγκη του ατόμου για αποφυγή του μη ρεαλιστικού φοβικού ερεθίσματος. Αν και το άτομο αναγνωρίζει τη μη ρεαλιστικότητα των φόβων του, η συμπεριφορά αποφυγής εμμένει προκαλώντας του δυσλειτουργία στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Η αιτία δημιουργίας των φοβιών είναι ένα ζήτημα που έχει μελετήσει η βιολογία και τα συμπεράσματα δείχνουν ότι υπάρχουν περιοχές του εγκεφάλου, όπως η αμυγδαλή, που αποθηκεύουν μόνιμα τα τραυματικά γεγονότα της παιδικής ηλικίας, χωρίς συνειδητή εγγραφή των ερεθισμάτων. Η αμυγδαλή αποτελεί ένα από τα τμήματα του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου και έχει την πιο εξειδικευμένη σχέση με το συναίσθημα, και ειδικά με τον φόβο και το άγχος. Επιπροσθέτως οι μνήμες τρόμου και φόβου διαφέρουν σημαντικά από τις συνηθισμένες μνήμες ως προς τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύονται στον εγκέφαλο. Οι τραυματικές μνήμες αποθηκεύονται στις μη σκεπτόμενες ή αλλιώς αισθητηριακές περιοχές του εγκεφάλου, και κυρίως στην αμυγδαλή. Για αυτό το λόγο η ανάκληση μίας τραυματικής μνήμης γίνεται κυρίως αισθητηριακά,δηλαδή ανακαλούνται οσμές, εικόνες, σωματικές αισθήσεις και ήχοι που συνδέονται με τραυματικά γεγονότα προκαλώντας έντονα δυσάρεστα συναισθήματα.

Μιλώντας στο ντουβάρι

Μιλώντας στο ντουβάρι

Όσο κι αν προσπαθεί το στόμα σου να πει κάτι, το αυτί που ακούει, ανήκει σε κάποιον άλλον, που δεν ελέγχεται από εσένα. Σε όλους μας έχει τύχει, ουκ ολίγες φορές, να προσπαθούμε να πούμε σε κάποιον κάτι «με τρόπο» και να νιώθουμε πως εκείνος καταλαβαίνει ό,τι του αρέσει. Και παρά την επιμονή μας, να εφευρίσκει τον τρόπο να αντιλαμβάνεται το νόημα κατά το δοκούν.Όλοι οι άνθρωποι πάσχουν από κάτι που λέγεται «στρέβλωση επιβεβαίωσης». Λιγότερο ή περισσότερο. Τι σημαίνει αυτό; Πως ερμηνεύουν τα μηνύματα και τα ερεθίσματα με τρόπο που επιβεβαιώνει τις δικές τους αντιλήψεις, επιθυμίες ή φόβους, κι όχι σύμφωνα του συνομιλητή τους.Το μυαλό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, απεχθάνεται την ασάφεια, τις θολές εικόνες και τα ημιτελή σχήματα. Επίσης, αντιπαθεί το παίδεμα. Υιοθετεί βολικές και αληθοφανείς απαντήσεις όποτε αυτό είναι εφικτό.
Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει κανείς από τον παραπάνω ελαττωματικό μηχανισμό είναι να μιλάει ευθέως, εκπέμποντας μηνύματα με ελάχιστα ή μηδενικά περιθώρια παρερμηνείας. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
Υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν σχετικά εύκολα τα μηνύματα και τα ερμηνεύουν σωστά. Υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να καταλάβουν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που κρύβονται πίσω από την ευγένεια του συνομιλητή τους και την –συχνά καλά σκηνοθετημένη– υπερευαισθησία τους για να περνάει το δικό τους. Οπότε όσο τα πράγματα κινούνται στο γκρίζο, εξυπηρετούν το συμφέρον τους.

Γιατί πρέπει να βάλεις έναν στόχο ΣΗΜΕΡΑ!

Το ξέρω πως το συγκεκριμένο άρθρο αυτή την στιγμή σου φαίνεται περίεργο, από τον τίτλο κιόλας.
Το ξέρω πως το συγκεκριμένο άρθρο αυτή την στιγμή σου φαίνεται περίεργο, από τον τίτλο κιόλας. Είναι λογικό να σκέφτεσαι ότι όχι μόνο εσύ, αλλά και όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι φίλοι και γνωστοί σου, βάζετε στόχους. Δεν ζητάω πολλά, μόνο τα επόμενα δύο τρία λεπτά σου, προκειμένου να με αφήσεις να δικαιολογήσω τον τίτλο που επέλεξα, ελπίζοντας προφανώς να σε πείσω να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο. Τι, το ρολόι μετράει ήδη αντίστροφα;
Ας μπω στο θέμα τότε. Είναι αλήθεια ότι όλοι νομίζουν ότι βάζουν στόχους. Δεν νομίζεις όμως ότι αν κάποιος ήξερε να βάζει στόχους, θα είχε δημιουργήσει ήδη ουσιαστική και βαθιά βελτίωση στην ζωή του; Κοίτα γύρω σου, και το μόνο που θα δεις είναι άτομα με “στόχους”, με τα εισαγωγικά που αγκαλιάζουν την λέξη να σου κλείνουν το μάτι φυσικά. Βλέπω γύρω μου ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν το ένα ή να κάνουν το άλλο, οι οποίοι εν τέλει σε κβαντικά χρονικά διαστήματα βρίσκονται πίσω στο στρογγυλό τους τραπέζι, αναθεωρώντας τους ήδη υπάρχοντες στόχους τους, ή αφήνοντας τους ολοκληρωτικά και καταστρώνουν τα επόμενα σχέδια τους που η ιστορία έχει ήδη καταδικάσει να μείνουν ημιτελή ή χειρότερα ακόμα, κολλημένα πριν την γραμμή εκκίνησης.
Ο ένας θέλει να φτιάξει το τέλειο σώμα, ο άλλος σκέφτεται να κόψει το κάπνισμα. Ο τρίτος θέλει να βελτιώσει την ερωτική του ζωή, και ο πιο αισιόδοξος από τους τέσσερις, θέλει να γυρίσει τον κόσμο πριν κλείσει τα τριάντα του. Εσύ μπορεί να θέλεις κάτι από όλα αυτά, ή κάτι δικό σου το οποίο μου διέφυγε. Μην με κατηγορείς που δεν το ξέρω, είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Τι όμορφα όνειρα που είναι αυτά… Κάνουν την καρδιά του καθενός από εμάς να σκιρτήσει, όταν μας οδηγούν στην σκέψη αυτή που ξεκινάει από το κλασσικό “Τι ωραία που θα ήταν αν…”. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, αλλά FUCK THIS SHIT.
Ο ένας που ήθελε να φτιάξει το τέλειο σώμα, το ξανασκέφτηκε, και θα του είναι αρκετό να χάσει ένα δύο κιλά.
Ο άλλος που σκεφτόταν να κόψει το κάπνισμα, κατέληξε ότι απλά χρειάζεται να το ελαττώσει ελαφρώς.
Ο τρίτος, που ήθελε να βελτιώσει την ερωτική του ζωή, ορκίζεται ότι θα βγει έξω να φλερτάρει μόλις τελειώσει αυτή την πίστα στο γαμάτο video game που αγόρασε προχτές.
Ο τέταρτος, το σκέφτηκε καλύτερα από όλους…Πράγματι, τα έβαλε κάτω και μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, αποφάσισε πως προς το παρόν θα κάτσει στην 9-5 δουλειά του όλο τον χρόνο, αλλά την μία βδομάδα που έχει διακοπές το καλοκαίρι θα πάει στο Μάτσου Πίτσου. Αύριο μεθαύριο θα μπει να κλείσει τα εισιτήρια.
Για εσένα δεν ξέρω.
Εσένα πώς σου φαίνεται αυτή η κατάσταση; Θα σε διακόψω, για να σου πω ότι εμένα μου φαίνεται απαράδεκτη. Θέλω όποιος διαβάζει τα άρθρα μου να ζει την ζωή που θέλει, με τους δικούς του όρους και πετυχαίνοντας τους προσωπικούς του στόχους. Στεναχωριέμαι όταν βλέπω συμβιβασμούς στην ποιότητα ζωής του οποιουδήποτε, και θυσίες σε κάποιον άγνωστο θεό, χωρίς να υπάρχει συνειδητότητα και ιδία βούληση. Οπότε, ας αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας, και να μιλήσουμε για εσένα.
Πρέπει να μάθεις να βάζεις στόχους. Δεν είναι κάτι προαιρετικό, είναι αναγκαίο στον απόλυτο βαθμό. Αν θέλεις να πετύχεις το οτιδήποτε, πρέπει πρώτα να το βάλεις στόχο. Σκέψου έναν τοξότη, ο οποίος ρίχνει με το τόξο του ένα βέλος. Αν δεν στοχεύσει κάποιο νοητό κέντρο που θέλει να πετύχει, το βέλος του θα πάει σε τυχαία κατεύθυνση, και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε θύματα. Εσύ, θέλεις να πετύχεις διάνα, ή να πορευτείς στην τύχη και όπου πάει; Από εμένα ξέρεις τι να περιμένεις, θα σε παροτρύνω τώρα και πάντα να πας εκεί που ΕΣΥ θες να πας.
Οι λόγοι να αρχίσεις να βάζεις στόχους, φυσικά είναι πάρα πολλοί, και θεωρώ πως κάποιοι είναι πολύ σημαντικοί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα