Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ελαττώματα εκ γενετής σχετίζονται με την ηλικία του πατέρα και τον τρόπο ζωής του σύμφωνα με ευρήματα επισκόπησης



20160516_Άνδρας με παιδί300x340

Ένα αυξανόμενο σύνολο ερευνών αποκαλύπτει συσχετισμό μεταξύ εκ γενετής ελαττωμάτων και την ηλικία του πατέρα, τη χρήση αλκοόλ και περιβαλλοντικούς παράγοντες, σύμφωνα με ερευνητές στοGeorgetown University Medical Center. Τα ελαττώματα αυτά, υποστηρίζουν, προκύπτουν από επιγενετικές αλλοιώσεις που μπορεί δυνητικά να επηρεάσουν πολλές γενιές.
Στη μελέτη τους, οι επιστήμονες, υποστηρίζουν ότι και οι δυο γονείς συνεισφέρουν στην κατάσταση υγείας των απογόνων τους, μια κοινή άποψη, την οποία η επιστήμη τώρα αρχίζει να αποδεικνύει, λέει η κύρια ερευνήτρια της μελέτης, Joanna Kitlinska, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιοχημείας, Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας. «Γνωρίζουμε [λέει] ότι το θρεπτικό, το ορμονικό και το ψυχολογικό περιβάλλον, που παρέχεται μέσω της μητέρας, μόνιμα τροποποιεί τη δομή οργάνων, την κυτταρική απόκριση και την γονιδιακή έκφραση των απογόνων της».
Σύμφωνα με την κ. Kitlinska, η νέα μελέτη – που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Stem Cells – δείχνει ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τους πατέρες: Ο τρόπος ζωής τους και το πόσο ηλικιωμένοι είναι όταν γίνονται γονείς, μπορεί να αποτυπωθεί στα μόρια που ελέγχουν τη γονιδιακή λειτουργία. Μάλιστα, υποστηρίζει, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο πατέρας μπορεί να επηρεάσει, όχι μόνο τον άμεσο απόγονο, αλλά το ίδιο και τις μελλοντικές γενιές.

30 τέλειες φωτογραφίες χαρισματικών διάσημων στις καλύτερες στιγμές τους

Στις μέρες μας η έκφραση «να έχει χάρισμα» ή «να είναι χαρισματικός» σημαίνει να έχει κάποιος την φυσική ικανότητα του να «είναι αξιαγάπητος» και να κερδίζει την προσοχή των ανθρώπων εν ριπή οφθαλμού.
Έχουμε συντάξει αυτό τον κατάλογο των 40 σούπερ ταλαντούχων και τρελά χαρισματικών ηθοποιών και μουσικών. 
Θαυμάστε! 
Michael Caine, Morgan Freeman και Liam Neeson
Robert Downey Jr., Hugh Jackman και Sting
Big Jay McNeely

ΟΙ ΠΙΟ ΤΡΕΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Καιρός να αλλάξεις τη ρουτίνα σου με τις παρακάτω ασκήσεις, που δεν έχεις ακούσει ξανά.

1 / SWOOP (Βραζιλία)
Χαμήλωσε τα γόνατά σου -έτσι ώστε να λάβεις θέση καθίσματος- και βάλε τα χέρια στο πάτωμα τεντωμένα. Οι γλουτοί να είναι πάνω από τις φτέρνες. Φέρε το αριστερό πόδι κάτω από το σώμα σου κι αιώρησέ το προς τα πίσω, κάνοντας παράλληλα άλμα με το δεξί πόδι, ώστε να λάβεις τη θέση ορειβάτη. Κάνε 10 επαναλήψεις με κάθε πόδι.
2 / DRAGON TWIST (Αυστραλία) 
Στάσου όρθιος με τα πόδια να έχουν λίγο μεγαλύτερο άνοιγμα από αυτό των ώμων. Κάνε μια περιστροφή προς τα δεξιά, έτσι ώστε το αριστερό γόνατο να καταλήξει εξωτερικά του δεξιού αστραγάλου και το αριστερό χέρι να περάσει μπροστά από το στήθος. Κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

Βάλτε ένα κομμάτι σαπούνι κάτω από το σεντόνι σας και...κοιμηθείτε σαν πουλάκι! (Βίντεο)

soap-bed-FI-759x419

Πιθανόν να έχετε ακουστά για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών και τις κράμπες, τα πιο κοινά συμπτώματα τους και τις αιτίες. Αλλά, αν δεν έχετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά είναι καταστάσεις που συμβαίνουν τη νύχτα, όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε, και μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνες και απογοητευτικές στην αντιμετώπιση τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν κάποιος θέλει απλά να ξεκουραστεί.
Τι είναι το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών; Λοιπόν, οι ειδικοί γιατροί λένε ότι το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών είναι μια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα στα πόδια, καθώς ένα άτομο αναπαύεται. Η αιτία του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών είναι άγνωστη, αλλά υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που έχουν συνδεθεί με το θέμα, όπως: νεφρική ανεπάρκεια,  διαβήτης,  κατανάλωση αλκοόλ, χρήση φαρμάκων και εγκυμοσύνη.
Τι είναι οι βραδυνές κράμπες στα πόδια; Οι βραδυνές κράμπες στα πόδια, είναι επίσης ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι καθώς κοιμούνται. Αλλά, σε αντίθεση με το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών, η μετακίνηση του ποδιού, την στιγμή της κράμπας, δεν θα μειώσει ή  βοηθήσει με την ενόχληση. Αντίθετα - αυτό θα αυξήσει σημαντικά τον πόνο. Οι κράμπες των ποδιών συνήθως συμβαίνουν λόγω της υπερβολικής άσκησης,  ανεπάρκειας βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, καθώς και αφυδάτωσης.
Σημείωση: θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσει τόσο το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών όσο και οι κράμπες στα πόδια από το να συμβαίνουν το βράδυ. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν μασάζ, ζεστό μπάνιο ή ντους, κατανάλωση αρκετού νερού και σωστή διατροφή.
Και ναι, υπάρχει ένα απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε απόψε που θα σταματήσει το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών και τις κράμπες στα πόδια. 

Τι είναι αυτό? 

Αυτός είναι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας από τη νικοτίνη και την πίσσα!

this-is-the-best-natural-way-to-clear-your-lungs-of-nicotine-and-tar-2
Οι καπνιστές, καθώς και εκείνοι που έχουν κόψει το κάπνισμα, θα πρέπει να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι οι πνεύμονές τους είναι γεμάτοι από πίσσα και νικοτίνη.
Αυτό το άρθρο προσφέρει έναν φυσικό τρόπο για να αποβάλλεται την υπάρχουσα πίσσα και νικοτίνη. 
Κανονικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε το κάπνισμα , αν εξακολουθείτε να το κάνετε, ο καπνός του τσιγάρου και η νικοτίνη μπορούν να βλάψουν σοβαρά τους πνεύμονες, και αυτά τα αποτελέσματα είναι μη αναστρέψιμα.
Η ακόλουθη φυσική συνταγή  θα καθαρίσει τους πνεύμονες από πίσσα και νικοτίνη και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περαιτέρω επιπλοκές. 
Αποτελείται από μόλις 4 συστατικά:

Συμμάζεμα: Βάλτε την ζωή σας σε τάξη



“Έχω τόσα πράγματα να κάνω, δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω!” Ακούω όλο και πιο συχνά από ανθρώπους με τους οποίους κάνουμε coaching. Στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει να αναπτυχθείς, μια από τις πρώτες και πιο σημαντικές κινήσεις σου είναι το… συμμάζεμα. 
Συμμάζεμα: Βάλτε την ζωή σας σε τάξη

Σκέψου το μυαλό σου σαν ένα computer. Κάθε computer έχει συγκεκριμένη μνήμη. Κάθε υπόσχεση, υποχρέωση, ακαταστασία και κάθε τι που σε εκνευρίζει στον χώρο που ζεις ή εργάζεσαι (ναι, εκείνη η καμένη λάμπα στο μπάνιο) παίρνουν χώρο από την μνήμη σου. Όπως όταν σκουπίζεις κάτω από το χάλι, οι ακαθαρσίες παραμένουν εκεί, χωρίς να τις βλέπεις, έτσι και κάθε πράξη που παραμένει ανολοκλήρωτη, μένει στη μνήμη του μυαλού σου ως ανεκπλήρωτη και σου «τρώει» μνήμη. Σου προκαλεί κόπωση και αισθάνεσαι διαρκώς ανικανοποίητος. 

Για κάθε πράξη υπάρχουν τα εξής στάδια: το στάδιο της απόφασης, του προγραμματισμού, του ξεκινήματος, της συνέχειας και της ολοκλήρωσης. Για να ολοκληρωθεί λοιπόν μια πράξη, πρέπει, συνειδητά ή ασυνείδητα να περάσουμε από τα παραπάνω στάδια. 

Και γιατί αφήνουμε τόσες πράξεις ημιτελείς ή δεν τις ξεκινάμε καθόλου; Συνήθως, υπάρχει κάτι σε αυτήν την πράξη που μας κρατάει πίσω, ένα συναισθηματικό ή πρακτικό πρόβλημα. 

Αναλογίσου, γιατί δεν έχεις στείλει το excel που είχες υποσχεθεί στον συνάδελφο εδώ και 2 εβδομάδες; Μήπως δεν γνωρίζεις από πού θα αντλήσεις όλες τις πληροφορίες; Μήπως φοβάσαι ότι αν ζητήσεις βοήθεια θα φανεί ως αδυναμία; Ή πιστεύεις ότι πραγματικά δεν είναι δική σου δουλειά και δεν ήθελες να το συζητήσεις για να μην φανείς κακός; 

Για κάθε πράξη, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές, τα γνωστά 3 D: do it, dump it, delegate it, δηλαδή, κάντο, παράτα το, ή δώσε το σε κάποιον άλλον να το κάνει. Σε περίπτωση που το δώσεις σε κάποιον άλλον, καλό είναι να δώσεις ένα χρονοδιάγραμμα και ζητήσεις να σε ενημερώσει, οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα. 

Διάβασε το αν έχεις στεναχώρια. Ό,τι συμβαίνει είναι για το καλό μας…

Στην μακρινή μας Ινδία διηγούνται ένα παραμύθι, απ’ αυτά που σου αφήνουν κάποιο χαμόγελο, γιατί έχουν ένα αναπάντεχα διδακτικό τέλος.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας αυτοκράτορας, που είχε διαλέξει σαν προσωπικό του σύμβουλο ένα πολύ σοφό γέροντα που όμως είχε ένα μεγάλο ελάττωμα, συνεχώς επαναλάμβανε, «ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου… ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου»…
Ο αυτοκράτορας όμως παρόλο που το «ελάττωμα» του σοφού τον εκνεύριζε, τον κρατούσε κοντά του γιατί οι συμβουλές και η σοφία του, τού ήταν πολύ χρήσιμα και γι΄ αυτό το λόγο, τον έπαιρνε πάντα μαζί του, ειδικά όταν απομακρυνόταν από το παλάτι.
Μια βροχερή μέρα, ο αυτοκράτορας αποφάσισε να καλλωπιστεί και αφού τον έπλυναν οι γυναίκες της αυλής, ζήτησε από τον κουρέα να τον ξυρίσει και να του κάνει μανικιούρ.
Την ώρα όμως που ο κουρέας του έκοβε τα νύχια, ακούστηκε ένας κεραυνός τόσο δυνατός που ο αυτοκράτορας και ο κουρέας τρόμαξαν τόσο πολύ που ο κουρέας έκοψε το μικρό δαχτυλάκι του αυτοκράτορα… Κραυγές, πόνου και θυμού κυρίευσαν τον αυτοκράτορα που έπεσε πάνω στον κουρέα με μεγάλη οργή: «Γρήγορα στην φυλακή, ανάξιε, έκοψες το δάχτυλο του αυτοκράτορα, θα σαπίσεις μέσα στην φυλακή για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου!» Τότε επενέβη ο σοφός γέρος και άρχισε πάλι να επαναλαμβάνει: «ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου…, ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου»…
Ο αυτοκράτορας γεμάτος οργή, φώναξε: «Φτάνει πια, με αυτές τις ανοησίες, σε βαρέθηκα όλα αυτά τα χρόνια και εσύ στην φυλακή, έτσι θα μπορείς ν’ ακούς μόνος σου τις βλακείες σου μέχρι το τέλος της ζωής σου!»

Ευκαιριακό σεξ: Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες;

ευκαιριακό σεξ

Οι γυναίκες φαίνεται ότι είναι πολύ λιγότερο επιλεκτικές στην επιλογή ερωτικού συντρόφου για ευκαιριακό σεξ.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Γκεντ του Βελγίου έδειξε ότι οι άντρες που καπνίζουν και πίνουν, είναι πιο ελκυστικοί στις γυναίκες ως ευκαιριακοί εραστές.
Η μελέτη με τίτλο «Το σύνδρομο του αλκοόλ και του τσιγάρου στους νεαρούς άντρες», τεκμηριώνει ότι το σεξαπίλ, συνδέεται με το πόσο «ριψοκίνδυνος» δείχνει ότι είναι ένας άντρας.

Ο κρυφός λόγος που κάποιοι είναι μονίμως αργοπορημένοι!

αργοπορία

Αν και όλοι μας έχει συμβεί να καθυστερήσουμε σε κάποιο ραντεβού, ή υποχρέωση, εντούτοις υπάρχουν άτομα που η αργοπορημένη τους άφιξη σχεδόν σε κάθε τους ραντεβού είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει γενικότερα.
Γνωρίζατε ότι η τάση για αργοπορία έχει το δικό της ξεχωριστό νόημα, ειδικά όταν είναι μόνιμη, ή εμφανίζεται με συνέπεια σε μια συγκεκριμένη σχέση/υποχρέωση.
Τι μπορεί να δείχνει, λοιπόν, η μόνιμη τάση για αργοπορία;
Η διαπροσωπική δυναμική στην σχέση δύο ατόμων επηρεάζει βαθιά τη διαχείριση του χρόνου από το κάθε ένα άτομο σε αυτήν τη σχέση. Αυτή η επιρροή πραγματώνεται συχνά ως κυριαρχία, ή υποταγή.
Η δρ Julie Jarett Marcuse, ψυχολόγος/ψυχαναλύτρια στο ινστιτούτο William Alanson White στη Ν. Υόρκη, περιγράφει με ένα παράδειγμα αυτή την περίπτωση:

Ψαλίδα: Τρεις σπιτικές μάσκες για να μην κόψετε τα μαλλιά σας


ψαλίδα
Ο όρος “ψαλίδα” αναφέρεται στην διάσπαση ή ξέφτισμα της τρίχας. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ιατρικώς “τριχοπτίλωση” (trichoptilosis) και προκαλείται από τη θερμική, μηχανική ή χημική καταπόνηση που φθείρει το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα των τριχών.
Στην ψαλίδα, η έλλειψη σωστής διατροφής και η υγρασία μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα, ιδιαίτερα για εκείνους με μακριά μαλλιά. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα είναι να κόψετε τα μαλλιά σας, τόσο, ώστε να κόψετε όλο το τμήμα της τρίχας που έχει ψαλίδα.
Αλλά, επειδή σπανίως κάποιος ή κάποια διατίθεται να κόψει πολύ τα μαλλιά του/της, απλά και μόνο για να ξεφορτωθεί την ψαλίδα, δείτε μερικούς σπιτικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα:

Αυνανισμός: Τέσσερα πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε…

αυνανισμός

Έχει πάψει προ πολλών ετών να αποτελεί θέμα «ταμπού» όπως συνέβαινε παλιότερα, αφού χάρη στην ποικιλία εκπομπών στην τηλεόραση, αλλά και στην τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου, κάθε ζήτημα που σχετίζεται με το σεξ, έχει αναλυθεί διεξοδικά.
Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι και η σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση, ή αλλιώς, ο αυνανισμός. Και αν πολλοί από εσάς εξακολουθούν να μην γνωρίζουν όσα θα έπρεπε για τον αυνανισμό, η επιστήμη είναι εδώ για να σας ενημερώσει σωστά.
Δείτε, λοιπόν, τι έδειξαν διάφορες επιστημονικές έρευνες για τον αυνανισμό, με στοιχεία που σίγουρα θα σας εκπλήξουν.
Εγκυμονεί... κινδύνους: Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν έδειξε ότι σε περιπτώσεις που ο αυνανισμός διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς των γεννητικών οργάνων, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.

Εσείς μπορείτε να διακρίνετε ποιοί ειναι οι πραγματικοί σας φίλοι;

Εσείς μπορείτε να διακρίνετε ποιοί ειναι οι πραγματικοί σας φίλοι;

Νέα Υόρκη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να κρίνουν σωστά για το ποιοί είναι οι πραγματικοί τους φίλοι, υποστηρίζει διεθνής επιστημονική ομάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο PLoS One, μόνο οι μισοί από όσους θεωρούμε ως φίλους μας, νιώθουν το ίδιο για εμάς.

Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων του ΜΙΤ και του Τελ Αβίβ, με επικεφαλής τους Αμπντουλάχ Αλμαατούκ και Ερέζ Σμουέλι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ηφιλία πάσχει από αμοιβαιότητα και ασυμμετρία. Και μάλιστα, εξαιτίας αυτής της αδυναμίας να ξεκαθαρίσει κανείς ποιοί είναι οι πραγματικοί φίλοι του, έχει περιορισμένες δυνατότητες επηρεασμού του περίγυρού του. Αυτό έχει επίσης επίπτωση στη δυνατότητα εταιριών και άλλων κοινωνικών ομάδων να ασκήσουν επιρροή, να διαχύσουν πληροφορίες και να προβάλλουν τις απόψεις ή τα προϊόντα τους.

«Φαίνεται πως είμαστε πολύ κακοί κριτές του ποιοί είναι οι φίλοι μας. Και αυτή η δυσκολία να διακρίνουμε την αμοιβαιότητα, περιορίζει σημαντικά την ικανότητά μας για συνεργατικές συμφωνίες» εξηγεί ο Δρ Σμουέλι.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια σειρά από κοινωνικά πειράματα, ανέλυσαν στοιχεία από προηγούμενες μελέτες και ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο αντικειμενικής αξιολόγησης της αμοιβαιότητας μιας φιλίας, όταν τροφοδοτηθεί με διάφορα δεδομένα. 

Στον Λαβύρινθο του Μινώταυρου στην Κρήτη, εξακολουθουν να ζουν οντα και να ειναι κατοικία πνευμάτων



Μπορει να γελατε αλλα τα λενε καθηγητές Αμερικανοι και Ρωσοι.

Ονοματα δεν γραφω για λογους που καταλαβαινεται. 

Ο αμερικανος καθηγητης ειναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας και της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών. 

Έχει αναπτύξει περισσότερα από 80 ολοκαίνουργιους τροπους πλαστικής χειρουργικής, είναι συγγραφέας πάνω από 300 επιστημονικες ερευνες,εχει κατοχυρωμένα δίπλωματα ευρεσιτεχνίας στη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία. 

Οι εφευρέσεις του - ειναι επαναστατικες για τις αναγεννητικες χειρουργικες επεμβασεις.

Η αποστολή των Ρώσων επιστημόνων μπηκε και αυτη στο Λαβυρινθο της Κρητης. 

Και οι δυο λενε οτι ο Λαβυρινθος ειναι κατοικία πνευμάτων.

 Ήδη με την είσοδό τους νιώθουν ζάλη, ναυτία και αδυναμία, η οποία εντείνετε εντός των θαλάμων. 

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ


Χαμογελάτε ο ένας στον άλλο,
Χαμογέλασε στη γυναίκα σου,
Χαμογέλασε στον άντρα σου,
Χαμογέλασε στα παιδιά σου,
Χαμογελάστε ο ένας στον άλλο
- Στον οποιοδήποτε άλλο.
Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε
Μεγαλύτερη αγάπη ο ένας για τον άλλο.
Αδελφή Τερέζα
Ο περισσότερος κόσμος έχει διαβάσει το έργο του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Πρόκειται για ένα παράξενο και εκπληκτικό βιβλίο που είναι συγχρόνως παιδικό παραμύθι, και ιστορία προβληματισμού για τους μεγάλους. Ελάχιστοι όμως ξέρουν τα άλλα έργα του Σεντ Εξιπερί, μυθιστορήματα και διηγήματα.
Ο Σεντ Εξιπερί ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πολέμησε τους Ναζί και σκοτώθηκε στη μάχη. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολέμησε στον Ισπανικό Εμφύλιο εναντίον των φασιστών. Έγραψε μια συναρπαστική ιστορία βασισμένη σ’ εκείνη την εμπειρία με τίτλο «Το χαμόγελο». Αυτήν την ιστορία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Δεν είναι γνωστό αν αυτό το έγραψε σαν αυτοβιογραφία ή αποτελούσε απλώς φανταστικό έργο. Προτιμώ, όμως, να πιστεύω ότι είναι το πρώτο.
Είχε συλληφθεί, λέει, από τον εχθρό και τον έριξαν σ’ ένα κελί. Καταλάβαινε από τα περιφρονητικό βλέμματα και την απάνθρωπη συμπεριφορά των δεσμοφυλάκων του, ότι θα τον εκτελούσαν την επομένη. Θα συνεχίσω την ιστορία όπως τη θυμάμαι, με δικά μου λόγια.
«Ήμουν σίγουρος ότι θα με σκότωναν. Ένιωθα τρομερά αναστατωμένος και σε πλήρη απόγνωση. Έψαξα στην τσέπη μου, να δω αν έβρισκα κανένα τσιγάρο που τους είχε ξεφύγει κατά τη σωματική έρευνα. Βρήκα ένα και, καθώς τα χέρια μου έτρεμαν, το έφερα με δυσκολία στα χείλη μου. Δεν είχα όμως σπίρτα. Μου τα είχαν πάρει.
Κοίταξα το δεσμοφύλακα μου μέσα από τα σίδερα. Δε γύριζε να με κοιτάξει στα μάτια. Άλλωστε κανείς δεν κοιτάζει στα μάτια κάτι άψυχο, ένα πτώμα. Του φώναξα: «Μήπως έχεις φωτιά, πορ φαβόρ;» Με κοίταξε, ανασήκωσε τους ώμους κι ήρθε να μου ανάψει το τσιγάρο.
Όταν ήρθε κοντά μου κι άναψε το σπίρτο, άθελα του με κοίταξε
στα μάτια. Εκείνη τη στιγμή χαμογέλασα.

Πώς θα αντιμετωπίσω την απογοήτευση;

Απογοήτευση. Συναισθηματική κατάσταση αρκετά συχνή σήμερα για έναν σωρό λόγους: συναισθηματικούς, εργασιακούς, προσωπικούς… Η απογοήτευση – και η παραίτηση η οποία συνήθως τη συνοδεύει – είναι ένα φαινόμενο που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουμε κάποια ή κάποιες στιγμές στη ζωή μας.
CNkgg
Τι μπορούμε να κάνουμε σε περιόδους που νοιώθουμε απογοήτευση ή παραίτηση από τα πάντα και τους πάντες;  Τι κάνουμε λοιπόν όταν η απογοήτευση και η παραίτηση δίνουν δυναμικό παρόν στη ζωή μας; Πώς αντιμετωπίζουμε την κατάσταση;
Ζητήστε στήριξη
Σε περιόδους απογοήτευσης ή και παραίτησης, η τάση του να «μας πάρει από κάτω» και να «κλειστούμε στο καβούκι μας» είναι πιο έντονη από ποτέ. Και λογική, αν αναλογιστεί κανείς τις αδυναμίες του εκάστοτε χαρακτήρα που το βιώνει. Μολονότι λοιπόν υπάρχουν αυτές οι τάσεις, η λύση δεν είναι να τα βάψουμε μαύρα, αλλά να ζητήσουμε στήριξη από τους γύρω μας. Δεν είναι απαραίτητο να ζητήσουμε λύσεις και βοήθεια από το άμεσο περιβάλλον. Μπορεί απλά να χρειαζόμαστε ένα «καλό αυτί» να μας ακούσει.

Εσωτερική δυσαρμονία και ασθένεια

post-67b
Τί εννοούμε με τη λέξη «υγεία»; Συνήθως, αν ζητήσουμε από ένα γιατρό να μας δώσει τον ορισμό της υγείας, θα πει απλώς ότι υγεία είναι η απουσία της αρρώστιας. Αυτός όμως είναι αρνητικός ορισμός.
Είναι ατυχές το ότι πρέπει να ορίσουμε την υγεία σε σχέση με την αρρώστια. Η υγεία είναι κάτι θετικό, μια θετική κατάσταση. Η αρρώστια είναι κάτι αρνητικό. Η υγεία είναι η φύση μας. Η αρρώστια είναι μια επίθεση στη φύση μας. Έτσι, είναι πολύ παράξενο το ότι πρέπει να ορίσουμε την υγεία σε σχέση με την αρρώστια. Το να ορίζεις τον οικοδεσπότη σε σχέση με τον επισκέπτη είναι πολύ παράξενο.
Η υγεία συνυπάρχει μαζί μας. Η αρρώστια έρχεται περιστασιακά. Η υγεία μας συνοδεύει από τη γέννησή μας. Η αρρώστια είναι ένα επιφανειακό φαινόμενο. Αν όμως ζητήσουμε από ένα γιατρό να ορίσει την υγεία, το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι η υγεία είναι παρούσα, όταν η αρρώστια απουσιάζει.

Ποια (αηδιαστική) συνταγή μαγειρικής κατέχει ρεκόρ Γκίνες;



Τι μπορεί να κάνει κάποιος με μια ολόκληρη καμήλα μετρίου μεγέθους, ένα μεγάλο πρόβατο, 20 κοτόπουλα, 10 κιλά ψάρια, 60 αυγά και 12 κιλά ρύζι; Ένα καταπληκτικό (;) γεύμα για 80-100 άτομα.
Η καμήλα, αφού καθαριστεί και ψηθεί, θα γεμίσει με το ψητό αρνί, που θα είναι γεμιστό με τα κοτόπουλα, που θα είναι γεμιστά με ψάρια, τα οποία θα είναι γεμισμένα με αυγά. Και, αν θέλει ο μάγειρας να εμπλουτίσει τη συνταγή, απλώς προσθέτει στο ρύζι 2 κιλά κουκουνάρια, 2 κιλά αμύγδαλα και 1 κιλό φιστίκια, για να γαρνίρει τη γαστρονομική αυτή ακρότητα. Η οποία μάλιστα

Αισθάνεστε μοναξιά; Να τι πρέπει να κάνετε!

Αισθάνεστε μοναξιά; Να τι πρέπει να κάνετε!
Εάν ανήκετε στους ανθρώπους που δεν έχουν νιώσει ποτέ το αίσθημα της μοναξιάς, τότε ανήκετε στους τυχερούς!
Παρότι ο τρόπος ζωής που ακολουθούμε, κάνει ολοένα και περισσότερα άτομα να αισθάνονται μοναξιά, πρόκειται για ένα θέμα που πολύ σπάνια κουβεντιάζεται.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέουμε τη μοναξιά με τη μοναχικότητα.
Υπάρχουν πολλοί μοναχικοί άνθρωποι που είναι "ευχάριστοι" στην παρέα τους, αλλά επιλέγουν την απομόνωση, ενίοτε ως μέσω ανασυγκρότησης.

4 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν αισθάνεσαι πως έχεις «πιάσει πάτο»

4 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν αισθάνεσαι πως έχεις «πιάσει πάτο»
Όλα σου φαίνονται μαύρα και γενικώς «αυτομαστιγώνεσαι». Κακά τα ψέματα, όλες μας έχουμε περάσει τη φάση «δε θέλω να δω κανέναν» και το σκηνικό κλάμα, σοκολάτες και σκέπασμα κάτω από το κρεβάτι σου φαίνεται πολύ οικείο.
Όταν η ψυχολογία σου έχει πέσει στα πατώματα δε βλέπεις τίποτα καθαρά. Ό,τι και αν ακούς είναι αδιάφορο και ο στίχος του Γιάννη Πάριου «πιο καλή η μοναξιά» είναι αυτό που σε εκφράζει. Αδιαφορείς για τη δουλειά, έχεις σταματήσει να φλερτάρεις, γκρινιάζεις για τα πάντα και το μόνο που θες να κάνεις είναι να μείνεις στο κρεβάτι με κλειστά τα πατζούρια και τις κουρτίνες. Όχι, «έπιασες πάτο» και πρέπει να σηκωθείς. Πώς;

Ευτυχία είναι ... να είσαι καλά με τον εαυτό σου

Αρθρογράφος: Παναγιώτα Κυπραίου
Ψυχοθεραπευτής


τι σημαίνει ευτυχία
Κάποιοι άνθρωποι αναζητούν πράγματα έξω από τον εαυτό τους για να γίνουν ευτυχισμένοι, για παράδειγμα, ναρκωτικά, αλκοόλ ή έναν άλλο άνθρωπο. Αυτό φτιάχνει προσωρινά τα πράγματα αλλά σχεδόν πάντα καταλήγει σε απογοήτευση. Κανένας άλλος δεν μπορεί να μας επιβεβαιώσει εκτός από μας τους ίδιους. Δεν υπάρχει τίποτα έξω από μας που μπορεί να μας φέρει την ευτυχία που αξίζουμε.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτή τη διαπίστωση αρκετά αργά στη ζωή τους ή δεν την κάνουν ποτέ. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αυτού που γνωρίζουμε ως ευτυχία και της συναισθηματικής εξάρτησης. Αν χρειάζεσαι μια εξωτερική πηγή για να σε κάνει ευτυχισμένο, τότε έχεις πολλά να μάθεις για τον εαυτό σου και τη ζωή.
Ποιος είμαι χωρίς το σύντροφό μου;Γνωρίζετε την απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση; Νιώθετε καλά με το να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας, κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν; Αν όλη σας η ύπαρξη στρέφεται γύρω από το σύντροφό σας, τι θα κάνετε αν φύγει; Αν διαπιστώνετε πως δεν έχετε δικά σας ενδιαφέροντα ή δεν νιώθετε καλά παρά μόνο αν σας επιβεβαιώσει ο σύντροφός σας, μπορεί να θέλετε να το αλλάξετε αυτό. Να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που φτάνουν σ’ αυτό το αδιέξοδο και δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν.
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι καθιερώσετε κάποιο χρόνο που θα περνάτε με τον εαυτό σας. Γραφτείτε σε κάποιο μάθημα ή βρείτε ένα χόμπι. Χρειάζεται να φτιάξετε τη δική σας ταυτότητα, ανεξάρτητα από το σύντροφό σας. Κάνοντας αυτό, θα χτίσετε μια γερή βάση για σας, ανεξάρτητα απ’ τον σύντροφό σας. Έτσι, αν κάτι συμβεί με τη σχέση σας, θα μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας.
Η ευτυχία είναι μια εσωτερική υπόθεση

Παχαίνουν τα συναισθήματα; Βιολογική Vs Συναισθηματική πείνα!


συναισθηματική ή βιολογική πείνα
Πόσες φορές έχετε γυρίσει στο σπίτι από τη δουλειά και έχετε πιάσει τον εαυτό σας να τρώει ακατάπαυστα; Πόσες φορές σας ακυρώθηκε μια έξοδος και μείνατε σπίτι τρώγοντας υπερβολικές ποσότητες φαγητού; Πόσες φορές μαλώσατε με το σύντροφό σας και το πρώτο που κάνατε μόλις κλείσατε το τηλέφωνο ήταν να ανοίξετε το ψυγείο; Θυμάστε την τελευταία φορά που δεν μπορέσατε να πείτε αυτά που αισθάνεστε και κατατρέξατε αυθόρμητα στο ψυγείο;
Η υπερβολική κατανάλωση τροφής χαρακτηρίζεται από υπερβολική συσσώρευση λίπους, η οποία οφείλεται στην κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων τροφής από αυτές που το σώμα χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε λίπος. Η εξίσωση λοιπόν είναι απλή: αν τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες τροφής από εκείνες που χρειάζεται το σώμα μας, παχαίνουμε, αν τρώμε μικρότερες ποσότητες τροφής από αυτές που χρειάζεται το σώμα μας, χάνουμε βάρος και αν τρώμε ακριβώς τις ποσότητες που χρειάζεται το σώμα μας, το βάρος μας διατηρείται.
Ο μηχανισμός ρύθμισης της πρόσληψης τροφής είναι αδιαμφισβήτητα συνυφασμένος με την ψυχική υγεία, γαλήνη, ηρεμία και πληρότητα μας.
Τι είναι όμως αυτό που θρέφεται με την κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων τροφής από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός και κατ’ επέκταση έχει τη δυνατότητα να αφομοιώσει;
Τα υπέρβαρα άτομα στις περισσότερες φορές βασανίζονται από κάποια ψυχολογική διαταραχή την οποία μπορεί και να μην αντιλαμβάνονται σε συνειδητό επίπεδο.
Τα πάντα είναι τροφή! 

Σε επαφή με τα συναισθήματα μου

Συναισθήματα είναι όλα όσα νοιώθω. Χαρά, λύπη, ευτυχία, δυστυχία, στεναχώρια, θλίψη, θυμός, ευχαρίστηση, αγανάκτηση είναι μερικά από τα πιο »διάσημα» συναισθήματα…
Το να τα νοιώθω είναι αναποφευκτό. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι, αυτό είναι το φυσιολογικό. Το να είμαι σε επαφή με αυτό που κάθε φορά νοιώθω είναι το ζητούμενο. Να μπορώ να αναγνωρίζω, να αποδέχομαι και να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου.

Συχνά αυτήν την διαδικασία την μπλοκάρουμε. Αναγνωρίζουμε επιφανειακά το τι νοιώθουμε και το αφήνουμε μέσα μας, δεν το βγάζουμε, δεν το κάνουμε κάτι… Συνήθως γίνετε αυτό με τα δυσάρεστα συναισθήματα, συχνά όμως μας συμβαίνει και με τα ευχάριστα: ούτε αυτά δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε καμιά φορά! Τα κλείνουμε μέσα λοιπόν… Μέσα κι αυτά – όλα μέσα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα