Σάββατο 21 Μαΐου 2016

35 αποστάγματα σοφίας από την Ιαπωνία!



Οι ξένοι ίσως βλέπουν την Ιαπωνική κουλτούρα σαν κάτι το μυστηριώδες. 
Το πιο ελκυστικό και γοητευτικό σε αυτήν τη χώρα είναι το γεγονός ότι αν και 
αγκάλιασε την τεχνολογία και τον μοντερνισμό, οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν 
ισχυρό δεσμό  με τις ρίζες τους και τις  αρχαίες παραδόσεις τους. 
Ίσως εδώ βρίσκεται η ρίζα της διαφώτισης.
Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε κάπως την κουλτούρα αυτής της χώρας και
 την βαθιά σοφία αυτού του έθνους, σας παραθέτουμε εδώ 35 αρχαία ιαπωνικά 
αποφθέγματα.
  1. Εάν το πρόβλημα μπορεί να λυθεί, τότε δεν αξίζει να ανησυχείτε για αυτό. Εάν δεν λύνεται, τότε είναι άχρηστο να ανησυχείτε.
  2. Σκεφτείτε όσο χρόνο θέλετε, αλλά όταν τελειώσετε,  σταματήστε να σκέφτεστε.
  3. Μην κρατάτε κάτι που φεύγει, μην διώχνετε κάτι που έρχεται.
  4. Γρήγορα σημαίνει να πηγαίνεις αργά χωρίς διακοπές.
  5. Είναι καλύτερα να είσαι ο εχθρός ενός καλού ανθρώπου παρά ο φίλος ενός κακού.
  6. Δεν υπήρξε ένας μεγάλος άνθρωπος χωρίς μικρούς ανθρώπους δίπλα του.
  7. Αυτός που θέλει να φτάσει ψηλά θα σκεφτεί τον τρόπο να φτιάξει μια σκάλα.

Δράσε αθόρυβα... Μην ανακοινώνεις τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής σου δεξιά κι αριστερά!

shh

ΔΡΑΣΕ ΣΙΩΠΗΛΑ…
Η φράση αυτή, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια της ζωής μου, ένα από τα πιο αγαπημένα μου μότο. Το επαναλαμβάνω στον εαυτό μου και παράλληλα, συμβουλεύω φίλους και γνωστούς να κάνουν την παραπάνω φράση, βίωμα.
«Δράσε σιωπηλά» θα πω και σε σένα που αυτήν την στιγμή διαβάζεις το άρθρο μου.
Μην ανακοινώνεις τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής σου δεξιά και αριστερά.
Πίστεψε με ή μάλλον εμπιστεύσου με, δεν οδηγεί πουθενά!
Κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο οι επιθυμίες μας, οι στόχοι μας και τα όνειρα μας να ταυτίζονται με την πολυκοσμία και εδώ που τα λέμε, λογικό το βρίσκω. Διαφορετικά θα ήμασταν όλοι ίδιοι.
Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να προσπαθείς να πείσεις τον καθένα τι είναι καλύτερο για σένα, κάνε απλά αυτό που εσύ θεωρείς σωστό.

Οι γυναίκες έχουν την ευθύνη που οι άντρες θέλουν μόνο σεξ. Θέλεις να μάθεις το γιατί;

zeugari-sex


Διάβαζα ένα παλιότερο άρθρο, σχετικά με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι νέοι στη σύναψη σχέσης. Και συμφωνώ απόλυτα. Έτσι έχουν τα πράγματα.
Θα προσπαθήσω λοιπόν, να αναλύσω το ίδιο ζήτημα, από μία άλλη οπτική, ψάχνοντας τον υπαίτιο του φαινομένου που θέλει τους άντρες να αναζητούν μονάχα το σεξ χωρίς καμία άλλη υποχρέωση. Κι όπως θα διαπιστώσατε από τον τίτλο, η γνώμη μου είναι πως για αυτήν την τάση ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι γυναίκες.
Δεν αμφέβαλλα και δε νομίζω να το κάνω ποτέ, πως οι άντρες είναι διαφορετικά όντα από τις γυναίκες. Πως πολλές φορές (ειδικά στη δική μας ηλικία) σκέφτονται κατα 90% με το κάτω κεφάλι και κατά 10% με το επάνω. Πως αν τους δινόταν οι ευκαιρία, θα έκαναν σεξ με κανά 2-3 διαφορετικές γκόμενες την ημέρα και θα προχωρούσαν σε σχέση μετά τα 30 τους. Πως θα φούσκωναν από υπερηφάνεια αν το ρεκόρ τους σε παρτενέρ ξεπερνούσε τις 100. Όλα αυτά είναι αλήθειες κι όποιος προσπαθήσει να τις αναιρέσει είναι τουλάχιστον ψεύτης ή ανίδεος επί του θέματος.
Έχετε προσέξει όμως, μια μικρή λεπτομέρεια; Κανένας από αυτούς τους «μάγκες» δεν κάνει σεξ μόνος του. Πρέπει να βρει πρώτα ...τρύπα για να μετρήσει +1. Που σημαίνει, ότι βρέθηκε μια γυναίκα μπροστά του η οποία δεν είχε καμία αντίρρηση να καταλήξει μαζί του στο κρεβάτι. Οι γυναίκες λοιπόν, που τόσο ψάχνουν για σχέση και δε βρίσκουν, είναι αυτές που έχουν δώσει πεδίο δράσης στους «μάγκες» της υπόθεσης και τους αβαντάρουν να κάνουν ακόμη περισσότερο «σεξ χωρίς υποχρεώσεις».

Προδομένη πατρίδα



 
 Καμιά πατρίδα δεν φταίει για όσα συμβαίνουν, κανένα χώμα δεν μας πλήγωσε. Οι επιλογές μας μας ξεφτίλισαν και μέσα στον σύγχρονο κόσμο γεμίσαμε άγχος γκρίνια και αγανάκτηση. Όταν τα αυτιά ακόμα τα χαϊδεύουν παραμύθια τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια.

Πιστέψαμε σε ανθρώπους ανάξιους για τις θέσεις που ο λαός τους έδωσε και πολύ εύκολα μπορεί να τους τις πάρει πίσω. Αυτοί που τώρα μας αντιπροσωπεύουν κάνουν την συνεχεία απο αυτούς που κάποτε είχαν την θέση τους. Πούλησαν την κληρονομιά αυτού του λάου και προσπαθούν με νυχιά και δόντια να ξεσκίσουν τώρα και την σάρκα αυτού του τόπου. Και όλα αυτά τα τραβάει ο λαός που τόσο καιρό έτρωγε κουτόχορτο, κρίμα που υποδουλώθηκαν εύκολα όσοι μας είχαν εμψυχώσει για αυτό το καλύτερο αύριο

Κρίμα που πια δεν έμειναν και πολλά να κάνουμε, πουλήθηκαν για να εξευτελιστούν και επιλογές για κάτι άλλο πια δεν υπάρχουν. Η ιστορία πάει πάλι από την αρχή μόνο που τώρα πια λίγοι έχουν το θάρρος να πολεμήσουν. Ένας τόπος που δίδαξε πολιτισμό παντού, ένας τόπος που γέννησε όλη την γνώση, είναι τώρα πια ντροπή. Η φυγή η μονή λύση και τα όνειρα μας χωρίς βάσεις όσο και να πολεμήσεις σου στερούν όσα θέλεις, απογοήτευση και θλίψη.

Αυτονεκρολογία

cruzine.com 

 Αυτονεκρολογία.
Θα σου πω εγώ γιατρέ.
Μην προσπαθήσεις να προσδιορίσεις την πάθηση μας με κάποιον αναγνωρισμένο, ακαδημαϊκό όρο.
Άσε τις διατριβές σου στα συρτάρια και στα ράφια σου να γεμίζουν κάποιο κενό. Δεν θα μας χρειαστούν, ούτε στο ελάχιστο.
Όχι, μα τι κάνεις τώρα;
Βγάλε αυτούς τους πελώριους φακούς και κλείσε αυτό το μπλε φως, δεν θα δείξουν τίποτα καινούριο οι ακτίνες.
Θα σου πω εγώ τι παίζει από κάτω.
Σάρκα, αίμα και κόκαλα.
Τίποτα καινούριο, καμιά γενετική ανωμαλία. Καμία χρόνια πάθηση, όχι δεν είμαστε αλλεργικοί.
Τι; Δεν έχει σημασία, αλλά, αν επιμένεις, δεν κάναμε καταχρήσεις, όχι. Ούτε ποτό, ούτε καπνό. Ήμασταν μετριοπαθείς εμείς, βλέπεις... Αν έπρεπε; Αχ, γιατρέ, αυτό δεν το ξέρω. Σίγουρα όμως απείχαμε από αυτά, άρα δεν μας φθείρανε.
Τώρα, ναι, τώρα θα σου πω.
Γιατρέ όμως, ακόμα κι αν διαφωνείς, καν' το με συγκατάβαση, κούνα το κεφάλι σου με κατάφαση και χαμογέλα μου, πες πως έχω δίκιο, και ας κάνω λάθος, και ας μην καταλαβαίνεις.

Ξεχασμένες Τροφές

Aποφάσισες να φας πιο υγιεινά και αναζητάς τις γνωστές σούπερ τροφές (μπρόκολο, όσπρια, νιφάδες βρώμης, μπανάνες και πάει λέγοντας). Υπάρχουν όμως και κάποιες, οι οποίες είναι ξεχασμένες. Πρόσθεσέ τις στη λίστα σου την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια. 
 
  Aποφάσισες να φας πιο υγιεινά και αναζητάς τις γνωστές σούπερ τροφές (μπρόκολο, όσπρια, νιφάδες βρώμης, μπανάνες και πάει λέγοντας). Υπάρχουν όμως και κάποιες, οι οποίες είναι ξεχασμένες. Πρόσθεσέ τις στη λίστα σου την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια.

Δες πώς εκπαιδεύονται οι αετοί στην αναχαίτιση των drones

EaglesDrones

Η τεράστια εξάπλωση των drones και η δυνητική χρήση τους σε διαφόρων ειδών εγκληματικές ενέργειες έχει κινητοποιήσει τις αρχές ασφαλείας σε όλο τον κόσμο.

Στο Τόκιο, αστυνομικοί εκπαιδεύονται στο εναέριο ψάρεμα χρησιμοποιώντας επίσης drones, τα οποία είναι εφοδιασμένα με μεγάλα δίχτυα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες πειραματίζονται με όπλα συχνοτήτων και στο Άμστερνταμ η ολλανδική αστυνομία δοκιμάζει μια πιο ριζοσπαστική λύση… Ιδέα που ίσως προέκυψε από ένα viral βίντεο, στο οποίο δυο αετοί αρπάζουν ένα drone στον αέρα και το μεταφέρουν στη φωλιά τους, κάπου στις αυστριακές Άλπεις.

Ολλανδοί αστυνομικοί εκπαιδεύουν, λοιπόν, αετούς για την αναχαίτιση των ανεπιθύμητων drones. Για την ώρα, τα εντυπωσιακά αρπακτικά φαίνεται ότι τα καταφέρνουν αρκετά καλά, θυμίζοντας σε κάποιους την ιστορία με τα γεράκια των Βρετανών, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν εξαπολύονταν κατά των ταχυδρομικών περιστεριών των Γερμανών.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Του Δημ. Αντωνίου, ιατρού 

α) Με πρόσθετη αμοιβόμενη εργασία, β) αποζημίωση για την άνισα μεγάλη συμμετοχή μας στον Ευρωστρατό και την εξασφάλιση της Άμυνας της Γερμανίας και της Ευρώπης και γ) αποζημίωση για την Γεωστρατηγική μας θέση.

Εισαγωγή:
Οι τράπεζες συνολικά ανακεφαλοποιήθηκαν, δηλ. αποζημιώθηκαν τουλάχιστον κατά 80% για τις ζημίες που έπαθαν από τα κόκκινα δάνεια και το κούρεμα των ομολόγων των (PSI), με λεφτά του ελληνικού λαού και συγκεκριμένα με 50 δις. όλες οι τράπεζες και με 27 δις. οι 4 μεγαλύτερες (συστημικές) τράπεζες. Τα χρήματα της ανακεφαλοποίησης έγιναν δημόσιο χρέος και θα το πληρώσουμε εμείς και οι επόμενες γενεές. Το χειρότερο κι εξοργιστικότερο όμως είναι ότι οι τράπεζες παρόλο που αποζημιώθηκαν –με την ανακεφαλοποίηση-για τα κόκκινα δάνεια του κόσμου, τα ξαναζητάνε από τους πολίτες και για δεύτερη φορά με κάθε τρόπο!, απειλώντας, εκβιάζοντας και σέρνοντας τον κόσμο στα δικαστήρια, εγγράφοντας υποθήκες, κατασχέσεις κλπ…αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Το παρόν πρόγραμμα που προτείνω, προβλέπει ότι αφαιρούμε από τις τράπεζες τα δάνεια για τα οποία ανακεφαλοποιήθηκαν, αφαιρούμε απ`αυτές όλες τις προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις που έχουν κάνει για τα δάνεια αυτά και σταματάμε όλες τις δικαστικές των ενέργειες εναντίον των οφειλετών, οι οποίοι πλέον οφείλουν και θα πληρώσουν τα κόκκινα δάνειά των ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ κι αυτή στην εφορία, σαν δημόσιο χρέος (κι όχι δύο φορές, δηλ. και στην εφορία και στις τράπεζες για 2η φορά!). Κι αυτή η αποπληρωμή, είναι δίκαιο να γίνει από την δική μας γενεά –μέσα σε λίγα χρόνια-κι όχι να την αφήσουμε να την πληρώσουν οι επόμενες γενεές που δεν φταίνε για δικά μας χρέη…Την διάρκεια του προγράμματος την υπολογίζω σε 3-4 χρόνια ! και μετά…όλοι ελεύθεροι των δεσμών των χρεών, ορμάμε για μια Ελλάδα της ευτυχίας του λαού της…αυτή είναι η βασική ιδέα μας…ιδού πώς υλοποιείται:



Πρόλογος: 
Οι τέως ιδιωτικές τράπεζες μετά την ανακεφαλοποίησή των, ανήκουν εξ ολοκλήρου (85-100%) στον ελληνικό λαό (στο ελληνικό δημόσιο), ο οποίος είναι ο προνομιούχος μέτοχός των.. Εξ αυτών, την διαχείριση των Εθνικής, Πειραιώς και Alpha, διατηρούν παρόλα αυτά τα παλαιά των ΔΣ, ενώ της Eurobank δεν έχει κάν ΔΣ, διότι τελικά η «εξαγορά» της από το ΤΧΣ δεν έγινε ποτέ (συνεπώς προκύπτει το μέγα ερώτημα τι έγιναν τα 5.8 δις. του ελληνικού λαού που δόθηκαν από το ΤΧΣ για την «εξαγορά» της. Το θέμα βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος μετά την από 23-09-2013 μήνυσή μου στον εισαγγελέα Χαλκίδος (ήδη διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στην Αθήνα). Τα χρήματα της ανακεφαλοποίησης των 4 παραπάνω τραπεζών είναι συνολικά 27,5 (και συνολικά 45 δις. για όλες τις τράπεζες). Τα χρήματα της ανακεφαλοποίησης διατέθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι παραπάνω 4 κυρίως «συστημικές» τράπεζες από το PSI, τα επισφαλή και τα καταγγελθέντα ληξιπρόθεσμα δάνεια μέχρι το τέλος του 2012 (βλ. μήνυσή μου εναντίον των τραπεζών, βλ. link στο τέλος του κειμένου αυτού). Συγκεκριμένα στην «Έκθεση για την Ανακεφαλοποίηση και Αναδιάταξη του Ελληνικού Τραπεζικού Τομέα 2012» της Τράπεζας της Ελλάδος, προβλέπεται συνολική ζημία των 4 συστημικών τραπεζών ύψους 24 δις. από το PSI και 17 δις. από τους Πιστωτικούς Κινδύνους από δάνεια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα, το εξωτερικό και σε φορείς και οργανισμούς σχετιζόμενους με το Δημόσιο (24+17 = 41 δις). Τα υπόλοιπα 13.5 δις, για την κάλυψη όλων των παραπάνω ζημιών (41-27.5=13.5 δις.), προβλέπονταν από την δημιουργία «εσωτερικού κεφαλαίου» των τραπεζών αυτών, το οποίο όμως δεν επετεύχθη και γι αυτό οι τράπεζες αυτές θα χρειαστούν και 2η ανακεφαλοποίηση, αυτή την φορά πιθανότατα από «κούρεμα» των καταθέσεων! Τέλος το παραπάνω ποσόν των 27.5 δις. καταλογίστηκε ως Δημόσιο Χρέος, ήτοι ως χρέος του ελληνικού λαού. Κατόπιν των παραπάνω προτείνω το εξής πρόγραμμα εξόφλησης των μέχρι την 31-12-2012 «κόκκινων» ιδιωτικών δανείων προς τις 4 «συστημικές» τράπεζες:

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ!. Η ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ. 

Σύγχρονοι φυλακισμένοι σε μοντέρνες φυλακές

Σύγχρονοι φυλακισμένοι σε μοντέρνες φυλακές

Η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων σε μεγαλουπόλεις έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο ζωής τους σε σχέση με το μακρινό παρελθόν, που οι πόλεις ήταν αραιοκατοικημένες και τα χωριά έσφυζαν από ζωή και κόσμο. Από ένα σημείο και μετά η πόλη έγινε το όνειρο όσων επιθυμούσαν να ανθίσουν οικονομικά αλλά και να τα έχουν όλα μέσα στα πόδια τους. Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, αρτοποιεία, βενζινάδικα, εστιατόρια, καφετέριες, σχολεία, φροντιστήρια και δημόσιες υπηρεσίες είναι επαρκείς λόγοι για να αφήσει κάποιος το χωριό και να μετακινηθεί σε μία μεγαλούπολη;

Προσωπικά ψηφίζω όχι και πιστεύω πως πολλοί πιστεύουν μέσα τους πως έχω δίκιο. Μέσα σε μία μεγαλούπολη ο άνθρωπος χάνεται και συγχίζεται. Βλέπει τριγύρω του πρόσωπα που δεν τα γνωρίζει, είναι γεμάτος καχυποψία και αποφεύγει να εμπλακεί σε συζητήσεις. Αποξενώνεται και αποστασιοποιείται από την κοινωνία, προσπαθώντας να βρει διεξόδους που θα τον κάνουν να χαλαρώσει. Ένα ατελείωτο μαρτύριο μέσα στις όμορφα εσωτερικά διακοσμημένες τσιμεντένιες φυλακές. Πολυώροφα γκρίζα κτήρια με μικρά μπαλκόνια που χωρίζονται από άσφαλτο και πίσσα. Σύγχρονοι φυλακισμένοι σε μοντέρνες φυλακές. Άνθρωποι ανέκφραστοι και πολλές φορές απρόσωποι, ζωσμένοι με άγχος και υπερένταση που πασχίζουν με κάθε δυνατό τρόπο να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Γρήγορη ζωή, τρέχουν οι μέρες και κορμιά που εξαντλούνται.

Αν κάτσει κάποιος να συγκρίνει μία μεγαλούπολη με ένα χωριό κοντά σε αυτή, θα συνειδητοποιήσει πως το δεύτερο αξίζει πιο πολύ ως προς τον τρόπο και την ποιότητα ζωής. Δεν είναι λίγο να έχεις τη μπαλκονάρα σου στη μονοκατοικία σου, το γρασίδι σου, τα φυτά σου και γενικά την άπλα σου. Να γνωρίζεις τους γείτονες, τους συγχωριανούς σου, να μιλάς μαζί τους και να περνάς ευχάριστα με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Ναι, οκ, το κουτσομπολιό δίνει και παίρνει σε ένα χωριό, αλλά ακόμα και αυτό έχει αποδειχθεί από επιστήμονες ότι λειτουργεί αγχολυτικά. Δε συγκρίνονται το πράσινο και ο καθαρός αέρας της εξοχής με αυτά των μεγαλουπόλεων.

Οι τάφοι των οικείων μας, ό,τι μας έμεινε από αυτούς;

Οι τάφοι των οικείων μας, ό,τι μας έμεινε από αυτούς;

Η ζωή είναι ένας κύκλος που κάποια στιγμή θα κλείσει. Μέσα σ’ αυτόν τον κύκλο υπάρχουν κι άλλοι κύκλοι. Είναι οι ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε και μας αγαπούν. Τον κύκλο μας πάντα θα τον θέλουμε γεμάτο. Χωρίς κενά. Όλοι οι κύκλοι βέβαια δεν ξεκινάνε μα ούτε και κλείνουν ταυτόχρονα. Οι κύκλοι μπορεί να είναι μεγάλοι ή μικροί. Δίνουν χαρά στο ξεκίνημά τους και απέραντη θλίψη στο κλείσιμό τους. Κάποιες φορές μας αιφνιδιάζουν. Μερικοί κύκλοι ίσως να μπορείς να προβλέψεις πότε θα ξεκινήσουν μα ποτέ δε θα γνωρίζεις πότε θα κλείσουν. Είναι απρόβλεπτοι και κάποιες φορές γίνονται ύπουλοι. Παίρνεις έναν κύκλο και τον βάζεις μέσα στο δικό σου. Ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, ο κύκλος μπαίνει σ’ ένα κουτάκι και κρύβεται δίπλα στους άλλους κύκλους που έχουν κλείσει. Τη θέση του την παίρνει το κενό.

Η συνέχεια είναι δύσκολη. Καλείσαι ξαφνικά να αποδεχτείς ένα κενό μέσα στον κύκλο σου που ούτε θες μα ούτε και ξέρεις πώς να το γεμίσεις. Μπορεί όλοι οι κύκλοι να μην κλείνουν ταυτόχρονα, μα όταν ένας κλείσει, οι άλλοι για κάποιο διάστημα είναι σαν να σταματάνε να κινούνται. Στην πραγματικότητα τα πάντα συνεχίζονται κανονικά. Κανένας κύκλος δε σταματάει να κινείται. Ίσως η κίνηση είναι πιο βαριά, ίσως της λείπει ο ρυθμός και η ενέργεια, μα δε σταματάει.

Βρίσκεσαι λοιπόν μ’ ένα μη επιθυμητό κενό στον κύκλο σου και ταυτόχρονα με μια επιθυμία ο κύκλος που έκλεισε και μπήκε στο κουτί να μπορούσε να επιστρέψει στη θέση του. Δυστυχώς όμως, αυτό είναι κάτι που όσο και να το θες, το σύμπαν δε θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις. Δε σε αγνοεί, απλώς θέλει να σου δείξει πως όταν ένας κύκλος κλείνει και μπαίνει στο κουτί, δεν μπορεί να ξανανοίξει.

10 κόλπα καθαρισμού για να κάνετε τα παλιά αντικείμενα σαν καινούργια

Το ξέρατε ότι ο καλύτερο τρόπος για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας και να εξαλείψετε κάθε είδους βακτήριο είναι να ζεστάνετε μια κούπα με νερό και ξύδι; Ο ατμός αυτού του μείγματος θα μαλακώσει τα λίπη και θα εξολοθρεύσει τους μικροοργανισμούς.
 


Το καθάρισμα δεν είναι πάντα ευχάριστο αλλά είναι απαραίτητο για την υγεία και την υγιεινή σας.
Αν κοιτάξετε προσεκτικά ό,τι υπάρχει μέσα στο σπίτι σας, θα παρατηρήσετε ότι καθημερινά συγκεντρώνεται όλο και περισσότερη σκόνη, άλλα αντικείμενα καλύπτονται από λεκέδες και άλλα από σωματίδια που κυκλοφορούν στον αέρα.
Τα καλά νέα είναι ότι είναι εφικτό να κάνουμε το καθάρισμα πιο εύκολο και άνετο συνδυάζοντας μερικά γρήγορα και αποτελεσματικά κόλπα.
Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το σπίτι; Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε το σημερινό άρθρο για να μάθετε μερικά εξαιρετικά κόλπα καθαρισμού που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Μην το χάσετε!

1. Καθάρισμα ψησταριάς
psistaria
Αν έφτασε η ώρα να καθαρίσετε την ψησταριά αλλά δεν είστε σίγουροι αν είναι καθαρή ή όχι, τότε δώστε προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι και νερό!
Αυτά τα προϊόντα μπορεί να απορροφηθούν από τη σχάρα της ψησταριάς και να αφήσουν μια μυρωδιά ή γεύση σαπουνιού στο φαγητό σας μετά το ψήσιμο.
Πώς μπορείτε να την καθαρίσετε καλά; Απλά κόβετε ένα κρεμμύδι στη μέση και το τρίβετε πάνω στην ψησταριά πριν αρχίσετε να ψήνετε. Τα κρεμμύδια διαθέτουν αντισηπτικές και αντιικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην εξάλειψη τυχόν μικροοργανισμών ενώ παράλληλα θα χαρίσουν στο φαγητό σας ευχάριστη γεύση.

Τα αρωματικά βότανα δίνουν ώθηση στην ομορφιά

Τα αρωματικά βότανα είναι πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιγήρανση και στην αντιμετώπιση της φθοράς του δέρματος!

Οι 5 πιο κοινές αιτίες άγχους

 


1. Υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό μας
 
Το άγχος μας συχνά πηγάζει από τις απαιτήσεις που εμείς οι ίδιοι έχουμε από τον εαυτό μας.
Οι απαιτήσεις αυτές δεν είναι πάντα ρητά διατυπωμένες και συνειδητά αποδεκτές αλλά τις θεωρούμε ως δεδομένο κομμάτι της καθημερινότητα μας αλλά και των ρόλων στους οποίους καλούμαστε να ανταποκριθούμε.


Το άγχος βρίσκει πρόσφορο έδαφος να ριζώσει όταν προσδοκούμε  από τον εαυτό μας πράγματα που στις δεδομένες συνθήκες της ζωής μας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Έτσι ενώ οι συνθήκες ζωής μας αλλάζουν (οικονομικές, κοινωνικές, οικογενειακές κ.α) ενώ οι προτεραιότητες μας και οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται εμείς παραμένουμε προσκολλημένοι σε προσδοκίες που ταιριάζουν καλύτερα σε προηγούμενες φάσεις της ζωής μας.
Τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν είναι όμως πάντα κάτι αρνητικό καθώς σηματοδοτούν στόχους την επίτευξη των οποίων επιθυμούμε διακαώς. Αρχίζει να αποτελεί όμως μια πηγή άγχους όταν δεν μπορούμε ή δεν προσπαθούμε να μεθοδεύσουμε την υλοποίηση τους με τρόπο που να συνάδει με τον γενικότερο τρόπο ζωής μας και να συμβαδίζει με τις υπάρχουσες υποχρεώσεις μας. Το μυστικό είναι η ιεράρχηση των στόχων μας ή των βημάτων που θα μας οδηγήσουν σε ένα στόχο και η σταδιακή και ομαλή πορεία προς αυτόν.

Η Δύναμη της Επιλογής!



Θεωρείται πως οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις προέρχονται από τα γεγονότα. Όταν βιώνουμε ένα δυσάρεστο γεγονός, νομίζουμε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το δεχτούμε και να προχωρήσουμε με τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούνται όπως ο θυμός, το άγχος, η κατάθλιψη κτλ.
Όμως, δεν ισχύει πάντοτε αυτό. Υπάρχει μία παράμετρος που δεν υπολογίζεται, αυτή της Επιλογής. Γίνεται να επιλέξουμε να μην αναστατωθούμε για κάτι που έχει συμβεί, ενώ "κανονικά" θα μας αναστάτωνε!

Αναλογιστείτε το. Βρίσκεστε στο συγκεκριμένο σημείο στη ζωή σας λόγω των επιλογών που έχετε κάνει μέχρι σήμερα. Μερικές επιλογές οι οποίες επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά οδηγούν σε αποτυχία, ενώ ενώ σοφές επιλογές που επαναλαμβάνονται οδηγούν στην επιτυχία.

Έτσι, εάν έχετε κάνει κάποιο λάθος πρόσφατα και αναρωτιέστε πώς μπορείτε να επιτύχετε, μη χάνετε χρόνο αυτό-μειώνοντας τον εαυτό σας. Αντ 'αυτού, μάθετε από τα λάθη και κάνετε ό,τι θα έκανε ένας επιτυχημένος άνθρωπος. 

Οι κοντινές σχέσεις

 


Τι είναι αυτό που ονομάζουμε κοντινή σχέση;

Οι κοντινές σχέσεις είναι αυτές στις οποίες επιτρέπουμε να φανερωθεί μεγάλο μέρος του εαυτού μας στον άλλον. Υπάρχει συναισθηματική εμπλοκή, έντονα και βαθιά συναισθήματα, κατανόηση, αγάπη και αμοιβαιότητα.


Αν μπορούσαμε να εκφράσουμε με το σώμα μας το πόσο κοντά νιώθουμε τους ανθρώπους αυτούς, η απόσταση θα ήταν πολύ μικρή. Μετά από μας, δηλαδή μετά τον εαυτό μας, έρχονται οι σχέσεις αυτές. Με άλλα λόγια είναι ο πρώτος κύκλος μετά από τον πυρήνα μας.

Η πρώτη κοντινή σχέση που έχω είναι με τη μητέρα μου και ίσως να είναι και από τις πιο κοντινές που θα έχω ποτέ στη ζωή μου. Κοντινή ψυχικά και σωματικά. Επόμενες κοντινές είναι με τον πατέρα μου, ίσως με κάποιους φίλους, βέβαια στον έρωτα και με το παιδί μου από το ρόλο του γονέα.
Στις κοντινές σχέσεις, υπάρχει έντονη οικειότητα, έχουμε την αίσθηση ότι γνωριζόμαστε πολύ καλά με τον άλλον, χωρίς αυτό να είναι πάντα αλήθεια, υπάρχει νοιάξιμο και φροντίδα για τον άλλον, θέλουμε να είναι καλά.
Είναι πολύ σημαντικό να έχω στη ζωή μου τέτοιες κοντινές σχέσεις που να λειτουργούν. Σχέσεις όπου μέσα τους μπορώ να χωράω όπως είμαι, να εκφράζομαι, να νιώθω. Σχέσεις όπου μαζί συμπληρωνόμαστε, στηριζόμαστε, χτίζουμε, μπορούμε να δημιουργούμε παρέα και ο καθένας χωριστά. Σχέσεις όπου μέσα τους μπορώ να διατηρώ την ατομικότητα μου, μπορώ να υπάρχω.

Τι μας δυσκολεύει σε μία τέτοια σχέση;

Πρώτα συμπτώματα κατάθλιψης: ποιές είναι οι πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για να νιώσετε καλύτερα

 


Συχνά συμβαίνουν στη ζωή μας γεγονότα που μας κάνουν να χάνουμε την διάθεσή μας και να νιώθουμε αβοήθητοι, απελπισμένοι και χωρίς ενδιαφέρον. Άλλες πάλι φορές μπορεί να νιώθουμε θλιμμένοι κάποια περίοδο χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο συγκεκριμένο γεγονός.
Αν και στην καθομιλουμένη χρησιμοποιούμε συχνά τον όρο «κατάθλιψη» για μια ποικιλία καταστάσεων που μας προκαλούν κακή διάθεση, οι ειδικοί κάνουν έναν σημαντικό διαχωρισμό μεταξύ των διαγνωστικών κατηγοριών που εμπίπτουν στις Καταθλιπτικές διαταραχές και διαφοροποιούν σαφώς την Κλινική Κατάθλιψη (Μείζων καταθλιπτική διαταραχή) από τις καταθλιπτικές διαταραχές που δεν συναντούν όλα τα κριτήρια προκειμένου να τεθεί η διάγνωση της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής.
Εντούτοις σε κάθε περίπτωση, όταν η διάθεσή μας είναι ιδιαίτερα μειωμένη και νιώθουμε δυσφορία έχουμε ένα πλήθος στρατηγικών που μπορούν να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε καλύτερα και να είμαστε λειτουργικοί στην καθημερινότητά μας! Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές στρατηγικές αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ήπιας κατάθλιψης οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε πρόσφατο επιστημονικό άρθρο των Morgan και Jorm (2008).
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι αν νιώθετε τα συναισθήματα θλίψης και την έλλειψη ευχαρίστησης να επιμένουν για μεγάλο διάστημα και να σας προκαλούν σημαντική αλλαγή στην λειτουργικότητά σας στην καθημερινή και την εργασιακή σας ζωή τότε είναι πολύ σημαντικό, εκτός από τις παρακάτω στρατηγικές, να συμβουλευτείτε ειδικό Κλινικό Ψυχολόγο ή Ψυχίατρο προκειμένου να διερευνήσετε μαζί του καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα το ζήτημά σας.
Ας δούμε λοιπόν ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε στον τρόπο ζωής σας, την ψυχολογία σας και την κοινωνική σας ζωή προκειμένου να μειώσετε την κακή σας διάθεση!

ΑΙΣΧΙΝΗΣ




Φίλες και φίλοι,

Όλοι γνωρίζετε ποιές ήταν οι Τρείς Χάριτες, και τις θεωρείτε μοναδικές. Να, όμως, που υπάρχουν άλλες τρεις, χάριτες κι αυτές. Δεν είναι άλλες από τις τρεις σημαντικότερες ομιλίες-λόγους του Αθηναίου ρήτορα Αισχίνη (393-314 π.Χ.) : Ο κατά Τιμάρχου, ο κατά Κτησιφώντος και ο Περί παραπρεσβείας.

Και οι τρεις λόγοι διακρίνονται για τον πλούτο, τη σαφήνεια, τη δύναμη των επιχειρημάτων και τη χάρη τους. Και εξ αιτίας της χάρης τους ονομάστηκαν από τους συγχρόνους του Τρεις χάριτες. Και, για του λόγου το αληθές, να ένα μέρος από τον λόγο του Κατά Τιμάρχου.

«Όλοι πράγματι συμφωνούν ότι τρία είδη πολιτευμάτων υπάρχουν εις όλον τον κόσμον: η μοναρχία, η ολιγαρχία και η λαοκρατία(δημοκρατία). Και της μεν μοναρχίας ή της ολιγαρχίας η διοίκησις ρυθμίζεται από το κέφι των αρχόντων, των δε λαοκρατουμένων πολιτειών από τους κειμένους νόμους.

Και καλώς γνωρίζετε, ω Αθηναίοι, ότι και τους πολίτας και το πολίτευμα των λαοκρατιών εξασφαλίζουν οι νόμοι, ενώ τους μονάρχας και τους ασκούντας ολιγαρχίαν η καχυποψία και η ένοπλος σωματοφυλακή. Πρέπει, λοιπόν, οι μεν ολιγαρχικοί και οι ασκούντες διακυβέρνησιν με βάσιν την αρχήν της ανισότητος και προφυλλάσωνται από τους δυναμένους βιαίως να ανατρέψουν το καθεστώς, ημείς δε, οι έχοντες κράτος δικαίου και ισότητος, (να φυλλασσόμεθα) από εκείνους που με λόγους ή με την διαγωγήν των παραβιάζουν τους νόμους.

Γιατί το Κακό γίνεται με πολλούς τρόπους και διάφορους. Και έχει άμεση ανταμοιβή. Ενώ το Καλό γίνεται μόνο με έναν και πρέπει να περιμένεις.

 
«Έχω πολλή δουλειά και λίγο χρόνο».
Γύρισα ξαφνιασμένος από την ξαφνική παρουσία πίσω μου.
«Και εσύ πολλή δουλειά και καθόλου χρόνο».
Ο άνδρας είχε εμφανιστεί από το πουθενά.
«Θα σου δείξω τον Κόσμο και το Δάσος. Τους Ανυποψίαστους και τους Ιχνηλάτες. Τους Κυνηγούς και τους Άχρονους».
Έκανε μια κίνηση.
«Κοίτα γύρω σου. Βρίσκεσαι στο Νησί. Περιβάλλεται από τον Ωκεανό. Στις παραλίες του οι Ανυποψίαστοι σπαταλούν την ζωή τους. Νομίζουν ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος. Χτίζουν σπίτια, φτιάχνουν περιουσίες, αποκτούν φήμη και δόξα. Αλλά δεν ξέρουν να είναι σιωπηλοί. Ούτε να περπατούν αθόρυβα. Ούτε να ανάβουν φωτιά με τα χέρια τους. Υπερασπίζονται τον εαυτό τους, δεν τον προφυλάσσουν. Περπατούν και φωνάζουν, αναλώνουν και καταστρέφουν ασυλλόγιστα το περιβάλλον τους. Και έτσι γίνονται εύκολα θύματα.
Εκείνοι, που κατακρεουργούν όποιον μπει στο Δάσος, δεν συγχωρούν τους απρόσεκτους. Παραμονεύουν παντού. Ψάχνουν για καταστροφές και θορύβους. Υπομονετικοί και ήρεμοι παρακολουθούν το θύμα τους. Και όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος επιτίθενται. Με τέχνη άφθαστη. Έχουν τον χρόνο με το μέρος τους.
Μέσα όμως στα κοιμισμένα μπουλούκια τυχαίνει κάποιος να ανησυχήσει. Καταλαβαίνει το μάταιο της ζωής του. Και αρχίζει να ψάχνει. Με λίγη τύχη ίσως μπορέσει να μάθει κάτι για τους Ιχνηλάτες και τους Κυνηγούς. Και ίσως επιθυμήσει να ξεκινήσει για να βρει τους Άχρονους. Τότε μετά από πολλούς κινδύνους και αν επιζήσει από Εκείνους (έτσι λέμε τους Κυνηγούς, γιατί αν πεις το όνομά τους έρχονται) μπορεί να έρθει σε επαφή με τους Ιχνηλάτες.
Είναι αυτοί που άφησαν πίσω τους τον Κόσμο και μπήκαν στο Δάσος από ανάγκη να βρουν τους Άχρονους.
Και γίνονται φοβερές μάχες. Πόνος και δάκρυ, αίμα και ζωές ξοδεύονται σε αυτόν τον ατελείωτο πόλεμο. Πότε νικούν οι μεν και πότε οι δε. Αλλά συνήθως Εκείνοι είναι που κουβαλούν στις σκηνές τους τα περισσότερα τρόπαια.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ κουτόχορτο


Θυμάστε την ανεκδιήγητη και γελοία δήλωση της ανεκδιήγητης και γελοίας Χριστοδουλοπούλου, του ανεκδιήγητου και γελοίου ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν οι ανεκδιήγητοι και γελοίοι ψηφοφόροι που τώρα προτιμούν την ανεκδιήγητη και γελοία ΝΔ;

Είχε πει ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες αφού το πρωί λιάζονται και μετά εξαφανίζονται!!!!


Τελικά είχε δίκιο αφού πράγματι εξαφανίζονται.


Περιέργως και εντελώς ξαφνικά οι ειδήσεις για τους λαθρομετανάστες ΧΑΘΗΚΑΝ από τις τηλεοπτικές οθόνες. Εκεί που μέρα νύχτα έβλεπες «δραματικές» εικόνες, άκουγες για «δραματικές» καταστάσεις και έβλεπες ΣΤΗΜΕΝΑ «δραματικά» γεγονότα όλα αυτά χάθηκαν.


Προφανώς δεν υπάρχουν πια ούτε λαθρομετανάστες, ούτε τα νησιά μας έχουν πρόβλημα, ούτε μας τους φέρνουν συνεχώς οι τούρκοι δουλέμποροι, ούτε  είναι και εγκλωβισμένοι στα σύνορα με τα Σκόπια.

Αιτίες και λύσεις για τα αρνητικά συναισθήματα

Πολύ συχνά όταν μας συμβαίνει κάτι και είμαστε στεναχωρημένοι οι φίλοι και οι δικοί μας άνθρωποι μας παροτρύνουν να το «ξεπεράσουμε». Aν ήταν τόσο εύκολο, γιατί κάθε χρόνο περισσότερα από 21 εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες διαγιγνώσκονται με κατάθλιψη;
synaisthimata
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να απαλλαγεί κανείς από τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθει. Κάποιες φορές μπορεί να καταφέρνουμε να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας και να τον κάνουμε να σκέφτεται πιο θετικά, όμως άλλες φορές τα συναισθήματα μας κατακλύζουν και δε μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά.
Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι επειδή υπάρχουν για να μας προειδοποιήσουν για τους κινδύνους και να εξοπλίσουν το μυαλό και το σώμα μας με τα κατάλληλα εφόδια προστασίας, έτσι ώστε να μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε ενέργεια όταν αντιμετωπίζουμε κάποια απώλεια, γράφει η Melanie Greenberg.

ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ;

Υπάρχει πιθανότητα στο παρελθόν να υπήρχε ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη.Πού όμως είναι το καλύτερο μέρος για να αναζητήσει το ExoMars ενδείξεις ύπαρξης ζωής στον Άρη; Ο κορυφαίος αστροφυσικός Jan Pierre Bebreng μας λέει την άποψή του
exo-mars
«Στον Άρη υπάρχουν δύο παγωμένοι πόλοι.. Ο πλανήτης περιστρέφεται σε περίπου 24 ώρες γύρω από αυτόν τον άξονα. Υπάρχουν τεράστιες πεδιάδες στα βόρεια, και μεγάλα οροπέδια στο νότο που έχουν κρατήρες σε ύψος αρκετών χιλιάδων μέτρων .Ανάμεσά τους υπάρχει μια μεταβατική περιοχή, και εκεί μπορούμε να προσγειωθούμε.Χρονολογείται ότι είναι πάνω από 4 δισ.ετών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αν υπήρχε ζωή στον Άρη,εκεί πρέπει να ψάξουμε για να βρούμε τις ενδείξεις.»
Ο Bebreng από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ορσέ στο Παρίσι είναι επικεφαλής ενός οργάνου που θα αναλύσει τα δείγματα που θα συλλέξει το διαστημικό σκάφος ExoMars.

ΑΡΕΤΣΙΡΑ ΑΡΟΦ ΗΤΩΡΠ

Ο καθρέφτης ήταν μαγικό αντικείμενο πριν ακόμα κατασκευαστεί. Μύθοι απ’ όλον τον κόσμο, απ’ την αρχαία Ελλάδα ως τον Αμαζόνιο, αναφέρονται σ’ εκείνον που καθρεφτίζεται στο νερό -τον πρώτο καθρέφτη.
Ο Άλλος Εγώ, εκείνος που φαινόταν ίδιος κι απαράλλαχτος πίσω απ’ την επιφάνεια του νερού, ήταν πάντα κάτι δαιμονικό, κάποιος που ήθελε να πάρει τη θέση του ανθρώπου που κοιτιόταν, κάτι σαν τον σατανικό δίδυμο.
Ο Κάρολ Λιούις, στη συνέχεια της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, βάζει την πρωταγωνίστρια του να περνάει μέσα απ’ τον καθρέφτη (Through the Looking-Glass). Εκεί βρίσκεται σ’ ένα παράξενο κόσμο, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαινόταν.
~
Ο καθρέφτης δεν δημιουργεί μια τέλεια εικόνα του εικονιζόμενου. Δημιουργεί μια ανάστροφη τέλεια εικόνα. Ότι ήταν στα αριστερά βρίσκεται στα δεξιά -και τούμπαλιν. Αυτό ισχύει για τους κανονικούς καθρέφτες. Όμως υπάρχουν και οι καθρέφτες της πολιτικής εξουσίας.
Αυτοί έχουν την εξής ιδιαιτερότητα: Ότι ήταν στα αριστερά βρίσκεται στα δεξιά, αλλά κι ότι είναι στα δεξιά συνεχίζει να είναι στα δεξιά. Ο καθρέφτης της πολιτικής εξουσίας δημιουργεί δεξιόστροφα είδωλα, μονοδιάστατα.
Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το «φαινόμενο ΑΖΙΡΥΣ», όπως το αποκάλεσε ο γνωστός ρωσοκινέζος πολιτικός επιστήμονας ΙΚΣΜΟΣΤ ΜΑΟΝ (οξύμωρο σχήμα: πολιτική επιστήμη).

«ΑΓΝΩΣΤΟ» ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!

ufomΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όσο και αυτό ακούγεται «περίεργο» και όμως όπως έγινε γνωστό ένα αγνώστου προέλευσης ιπτάμενο όχημα καταδίωξε αεροπλάνο των τουρκικών πολιτικών αερογραμμών που εκτελούσε την εναέρια συγκοινωνία από το τουρκικό λιμάνι του Bodrum στο Αιγαίο προς την Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, χτες το βραδύ και ώρα 23.30 μ.μ. το τουρκικό πολιτικό αεροπλάνο TK-2525 που πετούσε στην αερογραμμή Μπόντρουμ – Κωνσταντινούπολη και ενώ πλησίαζε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πάνω από την πόλη της Σηλυβρίας, σε ύψος 17 χιλιάδων ποδών, εμφανίστηκε ξαφνικά ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που πλησίασε επικίνδυνα το τουρκικό και σε κοντινή απόσταση εκπέμποντας μια μυστήρια πράσινη ακτινοβολία.

SOS για τα υπερανθεκτικά μικρόβια: Θα φτάσουν να σκοτώνουν έναν άνθρωπο ανά τρία δευτερόλεπτα έως το 2050!




Και εις άλλα με υγεία…

Τα -ολοένα πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά- μικρόβια θα σκοτώνουν έναν άνθρωπο κάθε τρία δευτερόλεπτα, κάπου στον πλανήτη μας έως το 2050, προειδοποιεί μια νέα διεθνής έκθεση, η οποία καλεί κυβερνήσεις, φαρμακευτικές εταιρείες και επιστήμονες να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Σύμφωνα με τη βαρυσήμαντη έκθεση, η ιατρική απειλείται «να επιστρέψει στο σκοτεινό μεσαίωνα», αν δεν επενδυθούν δισεκατομμύρια δολάρια (έως 40 δισ. δολ. την επόμενη δεκαετία) για να λυθεί το πρόβλημα της μικροβιακής αντίστασης όχι μόνο στα αντιβιοτικά, αλλά και σε όλα τα αντιμικροβιακά φάρμακα κατά ιών, μυκήτων, παρασίτων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις αντιβιοτικών με πατέντα είναι περίπου 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ετησίως. Η έκθεση, με δυό λόγια, προτείνει να μειωθεί η ζήτηση για αντιβιοτικά και άλλα αντιμικροβιακά φάρμακα και, παράλληλα, να αυξηθεί η προσφορά τους.

Για τον λόγο αυτό, προτείνει την αποζημίωση με τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια των φαρμακοβιομηχανιών για κάθε νέο αντιβιοτικό που θα ανακαλύπτουν, αλλά και την επιβολή πρόσθετων φόρων σε εκείνες τις εταιρείες που δεν επενδύουν στην έρευνα για νέα αντιβιοτικά. Η τελευταία αυτή ιδέα ήδη απορρίφθηκε από την Ένωση Βρετανικής Φαρμακοβιομηχανίας, αν και μεμονωμένες εταιρείες που παράγουν αντιβιοτικά, όπως η GlaxoSmithKline, εμφανίσθηκαν μάλλον θετικές.

Η έκθεση, που συντάχθηκε μετά από προτροπή πριν δύο χρόνια του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και το "Science", κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια «επανάσταση» στον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά. Γι' αυτό, προτείνει μια εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση των επερχόμενων κινδύνων, με συνέπεια να παίρνουν αντιβιοτικά ακόμη και για απλά κρυολογήματα.

Αντί λοιπόν για τον άριστο, ας είναι και ο λιγότερο κακός!

post-262

Τίποτε πάντως δεν τέρπει περισσότερο το πνεύμα όσο η στοργική και πιστή φιλία. Τι ευλογία θεού είναι να έχεις εκείνους που στις πρόθυμες καρδιές τους θα μπορούσες με ασφάλεια να εμπιστευθείς κάθε σου μυστικό, εκείνους που η γνώση τους για σένα σε τρομάζει λιγότερο από όσο η γνώση που έχεις συ για τον εαυτό σου, εκείνους που ο λόγος τους απαλύνει την αγωνία σου, η γνώμη τους στηρίζει την απόφασή σου, η εύθυμη διάθεσή τους διαλύει τη θλίψη σου, η εμφάνισή τους και μόνο σε χαροποιεί!
Θα επιλέξουμε φυσικά εκείνους που είναι απαλλαγμένοι, όσο τουλάχιστον αυτό είναι δυνατόν, από προσωπικά πάθη` γιατί τα αμαρτήματα υφέρπουν και γρήγορα μεταδίδονται ‘ όποιον είναι κοντά, κάνοντας ζημιά απλώς και μόνο με την επαφή τους. Έτσι λοιπόν, όπως σε περιόδους λοιμού θα πρέπει να προσέξουμε να μην κάτσουμε δίπλα σ’ αυτούς που τα σώματά τους έχουν ήδη προσβληθεί και φλέγονται από τη νόσο, γιατί έτσι θα θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και θα μας βλάψει ακόμα και αυτή η αναπνοή τους, το ίδιο και όταν επιλέγουμε τους φίλους μας θα φροντίσουμε να εξετάσουμε το χαραχτήρα τους, ώστε να προσεταιριστούμε όσους είναι ελάχιστα μολυσμένοι η αρρώστια αρχίζει όταν αναμείξουμε υγιή σώματα με ασθενικά.

Τα πάντα είναι παροδικά εκτός απ' το Είναι


"Έτσι όπως οι ταξιδιώτες δεν έχουν προσκόληση,
στον ξενώνα που μένουν για μια μόνο νύχτα.
Έτσι και εγώ δεν θα πρέπει να έχω προσκόληση σε αυτό το σώμα,
το οποίο είναι ο ξενώνας για μια μόνο επαναγέννηση."

Οδηγός στον Τρόπο Ζωής του Μποντισάτβα ~ Σαντιντέβα ~

Τα πάντα είναι παροδικά εκτός απ' το πνεύμα, το Είναι. Τα πάντα υπόκεινται στην παροδικότητα: το φυσικό μας σώμα, οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, οι φίλοι μας, η οικογένειά μας, το σπίτι μας, τα υπάρχοντά μας, όλα αυτά είναι παροδικά. Εμείς είμαστε παροδικοί, φθαρτοί, και επιπλέον κάθε στιγμή υποκείμεθα σε αλλαγή. Δεν είμαστε οι ίδιοι που ήμασταν εχθές, αύριο δεν θα είμαστε οι ίδιοι που ήμασταν σήμερα, γιατί τα πάντα αλλάζουν κάθε στιγμή και τίποτα δεν μένει ίδιο. 

Το μόνο που μένει το ίδιο, αναλλοίωτο, αιώνιο, προϋπάρχων πάντα και θα είναι για πάντα είναι το Είναι. Το Είναι δεν γνωρίζει περιορισμούς χώρου και χρόνου, δεν περιορίζεται από μία σκέψη, και η ύλη δεν έχει εξουσία πάνω του. Είναι πέρα απ' όλα αυτά, απεριόριστο και συνδεδεμένο με την πρώτη Αρχή, απ' όπου όλα πήγαζαν, το Είναι είναι η πηγή όλων όσων υπάρχουν. Για το Είναι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα πράγματα, καθότι κάθε ουσία προέρχεται από την μία πρωταρχική ουσία. Δεν υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα πράγματα, δεν τα χωρίζει κάτι, τα βιώνει όπως είναι αυτοτελώς. Ενώ εμείς με τον υλικό μας νου, βλέπουμε διαχωρισμό παντού, και αυτό είναι το φαινόμενο, αυτό είναι η φαινομενική αλήθεια, αλλά και η σχετική αλήθεια. Γιατί η απόλυτη αλήθεια είναι πέρα απ' αυτό που μπορεί να εξηγήσει ο νους. Είναι το ίδιο το βίωμα του Θεού μέσα μας. Όσο θα είμαστε περιορισμένοι, αυτό το βίωμα θα είναι περιορισμένο. Όσο θα απελευθερωνόμαστε αυτό το βίωμα θα απελευθερώνεται και αυτό. 

ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ




«Όλα τα λάθη που διαπράττει το ανθρώπινο ον στη ζωή του οφείλονται στο ότι ξεχνά τον εαυτό του, ταυτίζεται, γοητεύεται και πέφτει σε ύπνο.»

«Πρέπει να ξυπνήσετε φίλοι και να μάθετε να ζείτε επάγρυπνοι από λεπτό σε λεπτό, από στιγμή σε στιγμή. Είναι μη αναβλητέο να διαιρείτε πάντα την προσοχή σε τρία μέρη:

1ο : ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, 
2ο: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, 
3ο: ΤΟΠΟΣ.

Υποκείμενο: Να μην ξεχνάμε τον εαυτό μας, να είμαστε αυτό-επάγρυπνοι κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό. Αυτό απαιτεί κατάσταση επαγρύπνησης σε σχέση με τις σκέψεις μας, χειρονομίες, δράσεις, συγκινήσεις, συνήθειες, λόγια κτλ.

Αντικείμενο: Λεπτομερή παρατήρηση όλων εκείνων των αντικειμένων ή των απεικονίσεων που μέσω των αισθήσεων φθάνουν στον νου. Να μην ταυτιζόμαστε ποτέ με τα πράγματα, διότι έτσι πέφτει κανείς στην γοητεία και στον ύπνο της Συνείδησης.

Τόπος: Καθημερινή παρατήρηση του σπιτιού μας, της κρεβατοκάμαράς μας, σαν να ήταν κάτι καινούργιο• να ρωτάμε καθημερινά τον εαυτό μας: Γιατί έχω έρθει εγώ σε αυτό το μέρος; Σε αυτήν την αγορά; Σε αυτό το γραφείο; Σε αυτόν τον ναό; κτλ.

Αυτές οι τρεις όψεις της διαίρεσης της προσοχής, με κανέναν τρόπο δεν αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο, ούτε κάτι διαφορετικό από την διαδικασία της διάλυσης του Εγώ.

Ο άνθρωπος έξω από το Παράθυρο

Μπένετ



Ένας άντρας γύρω στα 40 έβλεπε ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο, 
το οποίο επανερχόταν τακτικά από την αρχή της σταδιοδρομίας του σε μία τράπεζα 
όπου είχε προσληφθεί όταν ήταν 20 ετών. 

Στο όνειρό του κλείδωνε το σπίτι του πριν πάει για ύπνο 
και εκείνη τη στιγμή αντιλαμβανόταν ένα πρόσωπο έξω από τα παράθυρο 
το οποίο προσπαθούσε να μπει στο σπίτι.

Κατάφερνε να κλειδώσει το παράθυρο εγκαίρως 
αλλά ο επίδοξος εισβολέας μετακινούνταν στο επόμενο παράθυρο 
και ο άνθρωπος έτρεχε να το κλειδώσει και μόλις που πρόφταινε. 

Αυτός ο αγώνας συνεχιζόταν μέχρι που έφταναν σε μία πόρτα 
όπου ο εισβολέας τον προσπερνούσε και κατάφερνε να μπει μέσα. 
.....................................................................................................

Η Σοφία και Εγώ


''Μέσα στην ησυχία της νύχτας, η Σοφία ήρθε στο δωμάτιό μου, και στάθηκε δίπλα στο κρεβάτι μου. Με κοίταξε σαν στοργική μητέρα, στέγνωσε τα δάκρυά μου, και είπε: 

<<Άκουσα τις κραυγές της ψυχής, και ήρθα να σε παρηγορήσω. Άνοιξέ μου την καρδιά σου, και θα την γιομίσω φως. Ρώτησε, και θα σου δείξω τον δρόμο της Αλήθειας.>>...

Και εγώ υπάκουσα την διαταγή της και ρώτησα: 

<<Ποιός είμαι, Σοφία, και πως ήρθα σε τούτο τον τόπο της φρίκης; Τι είναι τούτες οι μεγάλες ελπίδες, τα βουνά από βιβλία, και οι παράξενες μορφές; Ποιές είναι τούτες οι σκέψεις που πηγαινοέρχονται σαν σμήνος περιστέρια; Και τούτα τα λόγια που φτιάχνουμε με πόθο και γράφουμε με χαρά; Τα θλιμμένα και τα χαρούμενα συμπεράσματα που αγκαλιάζουν την ψυχή μου και τυλίγουν την καρδιά μου; Τα μάτια που με κοιτάζουν και τρυπάνε τις πιο κρυφές πτυχές της ψυχής μου, κι όμως δεν βλέπουν την θλίψη μου; Ποιές είναι οι φωνές που θρηνούν το πέρασμα του χρόνου και ψάλλουν ύμνους για τα παιδικά μου χρόνια; Ποιός είναι ο νέος που παίζει με τους πόθους μου και ειρωνεύεται τα αισθήματά μου, ξεχνώντας τις χθεσινές μου πράξεις, ικανοποιημένος με τις σημερινές ανοησίες, που οπλίζεται για ν' αντιμετωπίσει το αργό πλησίασμα του αύριο; 

<<Τι είναι τούτος ο τρομερός κόσμος που με σπρώχνει και σε ποια άγνωστη χώρα; 
<<Ποιά είναι τούτη η γη που ανοίγει διάπλατο το στόμα της για να καταβροχθίσει τα κορμιά μας κι ετοιμάζει αιώνιο καταφύγιο για την απληστία; Ποιός είναι τούτος ο Άνθρωπος που είναι ευχαριστημένος με τις εύνοιες τις Τύχης και ζητάει ένα φιλί από τα χείλη της Ζωής ενώ ο Θάνατος τον χτυπάει στο πρόσωπο; Ποιός είναι ο Άνθρωπος που αγοράζει μία στιγμή ηδονής μ' ένα χρόνο μετάνοιας, και παραδίνεται στον ύπνο, ενώ τα όνειρα τον φωνάζουν; Ποιός είναι ο Άνθρωπος που κολυμπάει στα κύματα τις Άγνοιας προς τον κόλπο του Σκοταδιού; 

<<Πες μου, Σοφία, τι είναι όλα τούτα τα πράγματα;>> 

Κι η Σοφία άνοιξε τα χείλη της και της και μίλησε: 

Μπορούμε να ερωτευτούμε οποιονδήποτε;

Ένα πείραμα μας κάνει να ερωτευτούμε οποιονδήποτε

1 εργαστήριο, 2 άνθρωποι, 45 λεπτά, 36 ερωτήσεις, 4 λεπτά έντονου βλέμματος. Αυτή είναι η συνταγή ενός “εξασφαλισμένου” έρωτα, σύμφωνα με ένα πείραμα που μας πάει περίπου είκοσι χρόνια πίσω, και στις θεωρίες του ψυχολόγου, Άρθουρ Άρον. Θα μπορούσε άραγε μια τέτοια μέθοδος να εκτοπίσει σήμερα το φτερωτό αγγελάκι με τα βέλη, είκοσι χρόνια μετά τις πρώτες ψυχολογικές δοκιμές;
Πριν από είκοσι χρόνια, δύο ξένοι ερωτεύονται στο εργαστήριο του ψυχολόγου, Άρθουρ Άρον. Μια συγγραφέας, απογοητευμένη από έναν πρόσφατο χωρισμό, αποφασίζει να εφαρμόσει τη μέθοδο του ψυχολόγου, Άρθουρ Άρον. Η συνταγή πετυχαίνει με λίγο διαφορετικούς όρους από το πρώτο πείραμα. Το ερώτημα που τίθεται, εάν τελικά υπάρχει μια εγγυημένη μέθοδος να ερωτευθούμε οποιονδήποτε, είναι γιατί έχουμε μάθει να θεωρούμε πως ο έρωτας είναι θέμα επιλογών και τύχης που μοιράζεται απλόχερα από τον φτερωτό άγγελο της αγάπης.
Το πρώτο πείραμα, που στηρίχθηκε στην έρευνα του Άρον, γίνεται ως εξής: Ένας άνδρας και μία γυναίκα εισέρχονται από διαφορετικές εισόδους μέσα σε ένα εργαστήριο, κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλον και απαντούν μια σειρά 36 ερωτήσεων. Στη συνέχεια, κοιτάζονται επίμονα για τέσσερα λεπτά. Η πιο σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι έξι μήνες αργότερα, προχώρησαν σε γάμο και προσκάλεσαν όλα τα μέλη του εργαστηρίου στην τελετή! Η έρευνα του Άρον το 1997, κατάφερε να φέρει κοντά 52 ανθρώπους που ήταν μέχρι τότε, μεταξύ τους άγνωστοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα