Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΔΙΑΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑ
Ο Όρος Πνεύμα Οδηγός χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα πνεύμα που φέρεται να παρέχει «γνώση» ή προστασία σε ανθρώπους. Το άτομο δρα ως «κανάλι επαφής» για τα πνευματα, χρησιμοποιώντας γραπτή ή προφορική επικοινωνία για να μεταβιβάσει τα μηνύματά του.

Top 5 : Διαμεσα που επικοινωνουσαν με πνευματα

Αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονται «Διάμεσα».  Τα πνεύματα αυτά συχνά είναι ιστορικές προσωπικότητες και μερικές φορές είναι λιγότερο γνωστοί άνθρωποι του παρελθόντος. Στο 2ο Top 5 του Mindhack.gr παρουσιάζουμε τις 5 πιό ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ανθρώπων που ισχυρήστηκαν πως δρούσαν ως διάμεσα για πνευματα.

1: W.B. Yeats & Cummings

Ο Ιρλανδός Ποιητής W.B Yeats επισκέφθηκε κάποτε ένα Διάμεσο ονόματι Geraldine Cummings. Εκείνη ήταν ένα Irish poet WB Yeats in New York in 1932.από τα πιό σεβαστά Διάμεσα της εποχής της και βρισκόταν στα είκοσί της όταν γνώρισε τον ποιητή που ενδιαφερόταν για τα Ψυχικά Φαινόμενα. Τότε η Cummings επικαλέστηκε ένα πνεύμα – Οδηγό με όνομα George, ο οποίος δανειζόταν το χέρι της και παρήγαγε αυτόματη γραφή. Κατά την διάρκεια της Συνεδρίας της Cummings με τον Yeats, το Πνεύμα του George έγραψε σχετικά με κάποιους ανθρώπους που ζούσαν σε ένα αρχαίο κάστρο. H Cummings ρώτησε τον Yeats αν ήθελε να προχωρήσουν την Συνεδρία και εκείνος έκπληκτος της αποκρίθηκε πως «αυτό που έγραψε ήταν η πλοκή του βιβλίου που ετοίμαζε εκείνο τον καιρό.»

Το «αντίο» του Μπαράκ Ομπάμα στον Μοχάμεντ Άλι


Με ένα μακροσκελές κείμενο ο Μπαράκ Ομπάμα είπε το δικό του «αντίο» στον θρύλο του μποξ. Μοχάμεντ Άλι ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με το Πάρκινσον.

Η ανάρτηση του Μπαράκ Ομπάμα:

«Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ο Καλύτερος. Αν τον ρωτούσατε, θα σας το έλεγε. Θα σας έλεγε πως ήταν ο καλύτερος εις διπλούν.
Αλλά αυτό που έκανε τον Πρωταθλητή ακόμα μεγαλύτερο, αυτό που πραγματικά τον ξεχώριζε απ’ τους άλλους, είναι ότι και οι υπόλοιποι θα σας έλεγαν περίπου το ίδιο πράγμα.
Όπως και όλοι οι υπόλοιπο στον πλανήτη, έτσι κι εγώ με την Μισέλ θρηνούμε για τον θάνατό του. Αλλά είμαστε επίσης ευγνώμονες στο Θεό για το πόσο τυχεροί είμαστε που τον γνωρίσαμε, ακόμα κι αν ήταν για λίγο.
Στην προσωπική μου έκθεση, ακριβώς έξω απ’ το οβάλ γραφείο κρατάω ένα ζευγάρι γάντια του, δίπλα ακριβώς σε μια φωτογραφία του στα 22 του χρόνια. Ήμουν πολύ νέος τότε για να καταλάβω ποιος είναι, ακόμα ήταν ο Cassius Clay και είχε λάβει ήδη το Ολυμπιακό Χρυσό Μετάλλιο.
«Είμαι Αμερική» φώναξε μια φορά, «είμαι το μέρος που δεν θα αναγνωρίσετε, αλλά συνηθίστε με: μαύρος, με υψηλή αυτοπεποίθηση, αλαζόνας. Το όνομά μου, όχι το δικό σας, τη θρησκεία μου, όχι τη δική σας, τους στόχους μου, όχι τους δικούς σας. Συνηθίστε με».

Γιατί το αστέρι του Μοχάμεντ Άλι είναι στον τοίχο κι όχι στο πάτωμα του Walk of Fame;



Ήταν το 2002 όταν ο Μοχάμεντ Άλι απέκτησε το δικό του αστέρι στο Walk of Fame, τη Λεωφόρο της Δόξας.
Ωστόσο, το αστέρι του τοποθετήθηκε στον τοίχο κι όχι στο πάτωμα.

Ποιος είναι ο λόγος;

Ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος και έχει να κάνει με την θρησκεία.
Ο ίδιος είχε δηλώσει παλιότερα:

ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΣ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Αν ακόμα κρατάς τη μύτη σου όταν τρως μπρόκολο, τότε κάτι πρέπει να αλλάξεις.

Ολοι έχουμε τις προτιμήσεις μας στις γεύσεις, αλλά καλό είναι να μην είναι περιοριστικές, γιατί η ποικιλία στο φαγητό θα σου δώσει και ποικιλία στα θρεπτικά συστατικά. 
Αρα ο ουρανίσκος σου χρειάζεται επειγόντως σχέδιο δράσης. 

ΤΣΙΓΑΡΟ VS ΝΑΡΓΙΛΕΣ


Τελικά ισχύουν οι φήμες που λένε ότι ο ναργιλές είναι λιγότερο επιβλαβής από το κανονικό τσιγάρο;
Μην αφήνεις την αθώα φήμη του ναργιλέ να σε μπερδεύει: το να καπνίζεις ναργιλέ είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να καπνίζεις τσιγάρα του εμπορίου. 
Φυσικά, φαίνεται σαν ένας σωλήνας με νερό, ο καπνός του είναι αρωματικός και βοηθάει πολύ στην κοινωνικοποίησή σου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι είναι ασφαλής, εξηγεί η Mary Martinasek, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Τάμπα.
Ερευνες έχουν δείξει ότι με το κάπνισμα ενός ναργιλέ με παρέα (εκτιμώμενος χρόνος 45 λεπτά) μπορείς να εισπνεύσεις 10 φορές περισσότερο μονοξείδιο του άνθρακα, 40 φορές περισσότερη πίσσα και 30 φορές περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τα συνηθισμένα τσιγάρα. 

ΥΠΟ (ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ) ΠΙΕΣΗ

Πώς η υπέρταση βλάπτει τον εγκέφαλό σου.
Τα ποσοστά εγκεφαλικών επεισοδίων στις μικρές ηλικίες αυξάνονται συνεχώς. Ο Daniel Lackland, καθηγητής νευρολογίας στο Medical University of South Carolina, εξηγεί πώς η υπέρταση βλάπτει τον εγκέφαλό σου.
1 / Η ΠΙΕΣΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ
Με τον ίδιο τρόπο που μεγάλη ποσότητα νερού περνάει μέσα από έναν λεπτό σωλήνα, έτσι και η υψηλή πίεση του αίματος (από 140/90 mmHg και πάνω) αναγκάζει τις αρτηρίες σου να διασταλούν περισσότερο απ’ όσο πρέπει.
2 / ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΡΗΓΜΑΤΩΝ
Κάτω από αυτήν την πίεση δημιουργούνται μικροσκοπικές αμυχές στο ενδότερο στρώμα των αρτηριών. Το σώμα σου προσπαθεί να διορθώσει τη βλάβη στέλνοντας αιμοπετάλια, τα οποία σχηματίζουν θρόμβους. Παράλληλα, κάποια άλλα μόρια, όπως η κακή LDL χοληστερόλη μαζί με διάφορα κυτταρικά υπολείμματα και ασβέστιο, παγιδεύονται στα αρτηριακά τοιχώματα σχηματίζοντας πλάκα.
3 / ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΤΟΙΧΩΜΑΤΩΝ
Το ανοσοποιητικό σου σύστημα αναθέτει σε ειδικά λευκοκύτταρα να διασπάσουν την πλάκα, αλλά δεν αρκούν. Αντίθετα, συνδυάζονται και σχηματίζουν «αφρώδη κύτταρα» που προκαλούν λοίμωξη. Τα λεία μυϊκά κύτταρα των αρτηριών δημιουργούν μια σκληρή επικάλυψη σε αυτόν το συνδυασμό, κάνοντας τα αρτηριακά τοιχώματα να σκληρύνουν. Αυτό κάνει την πίεσή σου να ανέβει ακόμα περισσότερο.
4 / ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΘΡΟΜΒΟΣ

17 χρόνια για 30 λεπτά;

tunnel

Επανέρχομαι στο θέμα της κατασκευής του τούνελ στην Ελβετία και φοβάμαι ότι θα επανέλθω πολλές φορές…
Έπεσα πάνω σε ένα προμό βίντεο με τίτλο The Gotthard Base Tunnel in numbers και βλέποντας το συνειδητοποίησα ότι για να εξοικονομηθούν 30 λεπτά διαδρομής, χρειάστηκαν όλα αυτά που αναφέρει σε χρόνο και χρήμα:
Φυσικά ξέχασαν να αναφέρουν τους εννέα νεκρούς από εργατικό ατύχημα στο βίντεο που υπολογίζει το κατασκεύασμα σε νούμερα. Αυτά τα “νούμερα” δεν μετράνε καν!
Αλλά αναρωτιέμαι… 17 ολόκληρα χρόνια προσπάθειας για να εξοικονομηθούν 30 λεπτά διαδρομής;
Ξέρετε πόσα λεπτά έχουν τα 17 χρόνια: 8.935.200! Χώρια τα 12 δισ. – πότε ακριβώς θα θεωρηθεί ότι θα έχει γίνει απόσβεση;
Αλλά εκτός από την αισχρή σατανιστική τελετή των εγκαινίων, το συγκεκριμένο τούνελ “τυγχάνει” να είναι πολύ κοντά στο CERN.

«Το ψωμί»

post-289

Ένα τεράστιο καρβέλι, μια πελώρια φρατζόλα ζε-
στό ψωμί είχε πέσει στο δρόμο από τον ουρανό
ένα παιδί με πράσινο κοντό βρακάκι και με μαχαίρι
έκοβε και μοίραζε στον κόσμο γύρω
όμως και μια μικρή, ένας μικρός άσπρος άγγελος
κι’ αυτή
μ’ ένα μαχαίρι έκοβε και μοίραζε
κομμάτια γνήσιο ο υ ρ α ν ό
κι’ όλοι τώρα τρέχαν σ΄αυτή, λίγοι πηγαίναν στο
ψωμί,
όλοι τρέχανε στο μικρόν άγγελο που μοίραζε ο υ-
ρ α ν ό

Κατά φαντασίαν ασθενείς




Όταν αρχίζεις να ψάχνεις τα συμπτώματά σου στο Internet έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα προς την παράνοια

«Χαθήκαµε, τι κάνεις;» ρώτησα, μετανιώνοντας την ίδια στιγμή που δεν συγκράτησα τη γλώσσα μου. Έπρεπε να έχω μείνει στο «χαθήκαμε», τελεία. Το «τι κάνεις;» ήταν λάθος. «Δεν είμαι καθόλου καλά». Γνώριζα ότι δεν έπρεπε να δώσω συνέχεια. «Μάλιστα». «Τι μάλιστα; Δεν θα ρωτήσεις τι έχω;». Την είχα πατήσει: «Βεβαίως και θα ρωτήσω. Τι έχεις;».

Είχε μία απ' όλα, συν πολλές νέες παθήσεις. Ξεκίνησε από τους πονοκεφάλους που δεν τον αφήνουν να σταθεί και που μπορεί να προέρχονται από το αυχενικό του, «από τη μετατόπιση κρυστάλλων και τη συσσώρευσή τους σε συγκεκριμένη θέση του έσω ωτός» και συνέχισε με την πρεσβυωπία που ήρθε να προστεθεί στη μυωπία και τον αστιγματισμό του που ανέβηκε και άλλο και πρέπει να τον κοιτάξει αφού πρώτα κάνει εξέταση για την ωχρά κηλίδα γιατί «όλοι πρέπει να κάνουμε εξέταση για την ωχρά κηλίδα. Μη μου πεις πως δεν κάνεις; Κακώς!».


Αφού με προειδοποίησε πως η αμέλειά μου μπορεί να αποβεί μοιραία και σε μερικούς μήνες να είμαι κάτι σαν τον Αντρέα Μποτσέλι χωρίς τη διεθνή καριέρα του, συνέχισε να μου διηγείται το δράμα του: έχει ταχυκαρδίες που τις παρακολουθεί γιατί μπορεί να γίνουν μαρμαρυγή, άπνοιες που τις αντιμετωπίζει φορώντας την ειδική μάσκα («σ' την έδωσε ο γιατρός;», «μόνος την αγόρασα, τι να μου πει ο γιατρός;»), κάτι πονάκια στην πλάτη που πιθανώς δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά, πονάκια στη μέση που πρέπει να προέρχονται από κήλες («έκανες μαγνητική, αξονική, όπως και αν τη λένε;» «όχι, το έχω όμως καταλάβει»), μια αλλεργία που «εμφανίζεται όποτε βλέπω στην τηλεόραση συνεδρίαση της Βουλής, αλλά πώς να το πω στον γιατρό που θα με περάσει για τρελό;»), ένα τράβηγμα πίσω στα νεφρά, ένα τσίμπημα πιο πάνω, στο ύψος της χολής, ένα γαργαλητό στη μασχάλη, μούδιασμα στα χέρια, φαγούρα στα πόδια...

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ

Μια πολύ σημαντική και απρόσμενη ανακάλυψη έκαναν αμερικανοί αστρονόμοι, με την βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Hubble». Το σύμπαν επεκτείνεται με ρυθμό ταχύτερο -κατά 5% έως 7%- από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες. Άρα η σταθερά Hubble είναι 73,2 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και ανά μεγαπαρσέκ. Οι δε κοσμικές αποστάσεις ανάμεσα στα ουράνια σώματα θα διπλασιασθούν σε 9,8 δισεκατομμύρια χρόνια.
HubbleconstantΑυτή η εικόνα δείχνει τα τρία βήματα που οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν για τη μέτρηση του ρυθμού διαστολής του σύμπαντος με μια πρωτοφανή ακρίβεια, μειώνοντας τέτσι η συνολική αβεβαιότητα στο 2,4 τοις εκατό
Ο νέος υπολογισμός βασίζεται σε μετρήσεις των αποστάσεων από περίπου 2.400 άστρα σε 19 γαλαξίες. Οι νέες εκτιμήσεις έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ και μειώνουν μόνο στο 2,4% το ποσοστό αβεβαιότητας για τον ρυθμό επέκτασης του σύμπαντος. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να κατέβει η αβεβαιότητα περαιτέρω στο 1%.
Με βάση τις νέες μετρήσεις, ο ρυθμός επέκτασης, γνωστός και ως «σταθερά του Χαμπλ», εκτιμάται ότι είναι 73,2 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο ανά μεγαπαρσέκ (ένα μεγαπαρσέκ ισοδυναμεί με 3,26 εκατομμύρια έτη φωτός). Αυτό σημαίνει ότι οι κοσμικές αποστάσεις ανάμεσα στα ουράνια σώματα (και τη Γη) θα διπλασιασθούν σε 9,8 δισεκατομμύρια χρόνια.
Οι ενδείξεις και το αίνιγμα

Σχέσεις: ΝΑΙ, τα χρήματα παίζουν τον ρόλο τους (αλλά, πώς;)

Μία νέα έρευνα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, επιβεβαιώνει αυτό που φοβούνται αρκετοί, υποστηρίζουν πολλοί και διαψεύδουν περισσότεροι -ότι στις ρομαντικές σχέσεις, εκτός από τα συναισθήματα, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα χρήματα.
couple-happy
Οι ερευνητές δεν εξέτασαν, πάντως, αν οι πλούσιοι είναι πιο επιθυμητοί σύντροφοι από τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά αν οι πλούσιοι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και συμπεριφορά, στην αναζήτηση συντρόφου για τους ίδιους.
Ειδικότερα, η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology και όπως σημειώνει ο καθηγητής Darius Chan πραγματοποιήθηκε με στόχο "μία καλύτερη κατανόηση της ψυχολογικής σημασίας του χρήματος στην ανάπτυξη των ρομαντικών σχέσεων, διότι πολύ λίγα είναι γνωστά, σχετικά με αυτό το θέμα".
Για να αντληθούν συμπεράσματα, πραγματοποιήθηκαν δύο πειράματα, στα οποία συμμετείχαν Κινέζοι φοιτητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Για τα πειράματα, τα ζευγάρια κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε μία προσομοίωση, στα πλαίσια της οποίας μερικοί από αυτούς ανέλαβαν τον ρόλο του πλούσιου και μερικοί του φτωχού.
Στο πρώτο πείραμα, διαπιστώθηκε ότι οι "πλούσιοι" άνδρες ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σωματική ελκυστικότητα των συντρόφων τους και ενδιαφέρονταν περισσότερο για βραχυπρόθεσμες σχέσεις, συγκριτικά με εκείνους οι οποίοι είχαν υποδυθεί τον ρόλο των φτωχών. Ωστόσο, οι "πλούσιες" γυναίκες, δεν είχαν υψηλότερες απαιτήσεις από την εμφάνιση των συντρόφων τους.

Έτσι θα ξεφύγετε αν σας δέσουν τα χέρια με μονωτική ταινία! (BINTEO)


Μπορεί να θυμίζει σενάριο από ταινία τρόμου, αλλά συχνά-πυκνά οι διαρρήκτες χρησιμοποιούν μονωτική ταινία για να περιορίσουν το θύμα τους. Υπάρχει όμως ένα εύκολο κόλπο, το οποίο μπορεί να σας σώσει τη ζωή, την κατάλληλη στιγμή. 

Δείτε το βίντεο!

Η ΥΒΡΗ του ΚΥΚΛΩΠΑ φέρνει την ΥΒΡΗ του ΟΔΥΣΣΕΑ

Η τύφλωση του Κύκλωπα του Jan Styka
Χαρά Νάστου
Μέσα στη σπηλιά του Κύκλωπα, φίλοι μου, ο Οδυσσέας ο πολύτροπος πολλούς συντρόφους χάνει και ο δρόμος στην πατρίδα του που οδηγεί θα πάρει μάκρος κι άλλο.
Μέσα στο λημέρι του τέρατος ο Οδυσσέας βρέθηκε από περιέργεια μόνο, όπως ο ίδιος αφηγείται στον Αλκίνοο, τον βασιλιά των Φαίακων. Απολαύστε, φίλοι μου, τη μακροσκελή, μα συναρπαστική ομηρική αφήγηση:
ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ του ΚΥΚΛΩΠΑ
«Κι ως όλες τις δουλειές ξετέλεψε χωρίς ν΄ αργήσει, πήρε
φωτιά ν΄ ανάψει, κι ως μας ξέκρινε, τέτοια ρωτώντας είπε:
"Ξένοι, πούθε έρχεστε αρμενίζοντας στης θάλασσας τις στράτες;
Ποιοι ΄στε; Δουλειά καμιά μην έχετε; για και γυρνάτε ως λάχει,
σαν τους κουρσάρους, μες στου πέλαγου τριγυρνούν και φέρνουν
κακό στον άλλο κόσμο, παίζοντας την ίδια τη ζωή τους;"
Αυτά είπε, κι η καρδιά μας ράγισε· μας έπιασε τρομάρα
τέτοιο βαρύ γρικώντας μούγκρισμα, τέτοιο θεριό θωρώντας·
ωστόσο κι έτσι του αποκρίθηκα κι αυτά του συντυχαίνω:
"Αργίτες είμαστε· μισεύοντας από την Τροία, μας δείραν
στα πλάτη τ΄ άμετρα της θάλασσας λογής λογής ανέμοι.
Στα σπίτια μας να πάμε θέλαμε, μα πήραμε άλλες στράτες
και δρόμους άλλους, από θέλημα του Δία το δίχως άλλο.
.....................................................................................................
Η ΙΚΕΣΙΑ του ΟΔΥΣΣΕΑ
«.....φτασμένοι εδώ, προσπέφτουμε στα γόνατά σου τώρα,
σαν ξένους αν μας καλοσκάμνιζες με αγάπη· ωστόσο κι άλλο
μπορούσες να μας δώσεις χάρισμα, στους ξένους ως ταιριάζει.
Σεβάσου τους θεούς, στα πόδια σου μας βλέπεις, αντρειωμένε·
τιμή στους ξένους πρέπει· αντάμα τους οδεύει ο Δίας ο ξένιος.
για να παιδεύει τους που αδίκησαν τον ξένο, τον ικέτη».
Η ΥΒΡΗ του ΚΥΚΛΩΠΑ
Ο Κύκλωπας ασεβεί, όταν αντί φιλοξενίας το θάνατο στους συντρόφους του Οδυσσέα φέρνει, προσβάλλοντας τον ιερό θεσμό και τ΄όνομα του Δία:
«Μυαλό δεν έχεις, ξένε, φαίνεται, για από μακριά θα φτάνεις
που τους θεούς μου λες να σκιάζουμαι, να φεύγω την οργή τους!
Μηδέ το Δία ψηφούν οι Κύκλωπες το βροντοσκουταράτο,
μηδ᾿ άλλο θεό κανένα, τι είμαστε πολύ τρανότεροί τους.
Αν δε θελήσω εγώ, δε θα ΄βρετε και συ κι οι σύντροφοί σου
σπλαχνιά καμιά· πολύ που μ΄ ένιαξε να μου χολιάσει ο Δίας!
Μα το καράβι σου που το άραξες το καλοσκαρωμένο;
Εδώ μαθές κοντά για απόμακρα; Για μίλα μου να ξέρω!"

O Κύκλωπας επιτίθεται στο πλοίο του Οδυσσέα, του Jan Styka
Η ΠΟΝΗΡΙΑ κι ο ΔΟΛΟΣ του ΟΔΥΣΣΕΑ
Ο Οδυσσέας σκέπτεται πώς να σώσει τον εαυτό του και τους συντρόφους του, να συνεχίσει το ταξίδι του γυρισμού, που είναι ο μέγας στόχος γι’ αυτόν και για τους άλλους που πήρανε το κάστρο τ’ αψηλό, τα πλούτια όλα της Τροίας:
«Με αυτά με ψάρευε, μα δούλευε και μένα ο νους περίσσια
κι είδηση επήρα κι έτσι απόκριση πονηρεμένη δίνω:
Ο Ποσειδώνας το πλεούμενο μας το ΄κανε κομμάτια
σε μια ακρινή γωνιά της χώρας σας στα βράχια ρίχνοντάς το,
οι πελαγίσιοι άνεμοι ως το ΄σπρωξαν και χτύπησε σε κάβο·
μονάχα εγώ κι αυτοί απ΄ το θάνατο γλιτώσαμε τον άγριο».

Η Σπηλιά του Κένταυρου Χείρωνα


Ράνια Τζεν
Φίλες και φίλοι 
Σήμερα θα πάμε στη Μηλίνα κοντά στις ακτές του Παγασητικού κόλπου, σε απόσταση 49 χλμ. από τον Βόλο, ανάμεσα στα χωριά Αργαλαστή και Λαύκος. Εκεί βρίσκεται μια σπηλιά με το όνομα Βαθοσπηλιά, ανεξερεύνητη με είσοδο σκεπασμένη από ροδιές. Αυτή θεωρείται ως η σπηλιά του Κένταυρου Χείρωνα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς προέκυψε ο εντοπισμός της.
Ένας ένθερμος ερευνητής και μελετητής των Ορφικών, ο Σωτήρης Σοφιάς, τοπογράφος μηχανικός, με τη βοήθεια των υπολογιστών και αστρονομικών προγραμμάτων, χρονολόγησε τα ορφικά κείμενα βάσει των αστρονομικών φαινομένων που περιγράφονται σ’ αυτά.
Παράλληλα με τα προγράμματα Google earth και Atlas Encarta of the World της Microsoft , ταυτοποίησε τουλάχιστον 50 γεωγραφικές περιοχές της γης που αναφέρονται από τον Ορφέα, με τα σημερινά τους ονόματα.
Έτσι αποκωδικοποίησε όλη τη διαδρομή των Αργοναυτών μέτρο προς μέτρο. Στη συνέχεια ενδιαφέρθηκε να εντοπίσει τη σπηλιά του Κένταυρου Χείρωνα.
Στα Αργοναυτικά του ο Ορφέας αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για τη σπηλιά του Χείρωνα.

ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΤΖΙΑΚΟΜΟ ΤΖΙΡΟΛΑΜΟ ΚΑΖΑΝΟΒΑ(1725-1798)

Μια μικρή αναφορά στον καρδιοκατακτητή των αιώνων, που το όνομά του έγινε συνώνυμο όλων των ωραίων και άπιστων εραστών.
Ο Τζιοβάνι Καζανόβα γεννήθηκε στην Βενετία από γονείς ηθοποιούς, σπούδασε Νομικά και, σύμφωνα με δική του δήλωση, πήρε δίπλωμα από το πανεπιστήμιο της Πάντοβας στα 16 του χρόνια. Πάντως, με πτυχίο ή χωρίς, η απόλυτη ένδεια τον έριξε να παίζει βιολί στους δρόμους και σε ταβέρνες. Κι αυτό συνεχίστηκε μέχρι την στγμή που άλλαξαν τα πάντα στη ζωή του, σώζωντας από βαρύ τραυματισμό τον γερουσιαστή Μπραγκαντίν.

Με τα χρήματα που κέρδισε ταξίδεψε στην Γερμανία και τη Γαλλία, για να γίνει τέκτων τελικά στο Παρίσι. Επέστρεψε στον τόπο του το 1753, αλλά οι αποκρυφιστικές του διαλέξεις κίνησαν την προσοχή των Αρχών, που πίστευαν ότι ο μόνος σκοπός του ήταν να απομυζά από τα θύματά του χρήματα- ιδίως από τον ίδιο τον Μπραγκαντίν. Ο προστάτης του τον συμβούλεψε να φύγει από την πόλη, αλλά ήταν αργά. Ο Τζιοβάνι συνελήφθη και φυλακίστηκε στα Πιόμπι, τις μολυβδοσκέπαστες φυλακές του Παλάτσο Ντουκάλε για πέντε χρόνια, κατάφερε, όμως, να δραπετεύσει μετά πό λίγους μήνες.
Ο Καζανόβα πήγε πάλι στο προσφιλές του Παρίσι, πρόσθεσε στο όνομά του τον τίτλο του ιππότη του Σαϊνγκάλ και άρχισε να εκμεταλλεύεται όποιον αφελή μπορούσε παριστάνοντας τον ειδικό στα ελιξήρια και έκλεβε στα χαρτιά.
Ταξίδεψε στις Βρυξέλλες, πετυχαίνοντας ένα δάνειο για λογαριασμό της Γαλλίας από την Ολλανδία (Ηνωμένες Επαρχίες τότε), γνωρίστηκε με τον Ρουσσώ και με τον Βολταίρο. Μετά, ταξίδεψε στην Αγγλία και τη μακρινή Ρωσία, προσπαθώντας να πουλήσει μια ιδέα του διοργάνωσης κρατικών λαχείων.
Παντού, μα παντού, όπου πατούσαν τα πόδια του, είχε ερωτικές περιπέτειες και με κυρίες της αριστοκρατίας και με γυναίκες του υποκόσμου- δεν άφηνε να τού ξεφύγει καμία!

Πέθανε ο Μοχάμεντ Άλι



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο θρυλικός πυγμάχος και ακτιβιστής Μοχάμεντ Άλι. Ακόμα και το πάρκινσον χρειάστηκε 32 χρόνια για να τον λυγίσει. Ήταν ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών με πλούσια δράση και εκτός ρινγκ 

Ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Αλι και ακτιβιστής πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ανακοίνωσε η οικογένειά του. "Έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπομπ Γκάνελ.

Θεωρείται ο μεγαλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών και για πολλούς και ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών, με πλούσια παρουσία όχι μόνο στα ρινγκ, αλλά και στους κοινωνικούς αγώνες.
Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ού αιώνα.
Ο τρόπος που πυγμαχούσε διακρινόταν για την ταχύτητα των κινήσεων του, τη δύναμη και την ευελιξία του. Μέσα από τον συχνά προκλητικό, αλαζονικό και αυθάδη χαρακτήρα του απέναντι στους αντιπάλους του, απομακρύνθηκε από τα παραδοσιακά δεδομένα των αγώνων πυγμαχίας, ενώ ταυτόχρονα απασχόλησε την κοινή γνώμη για τις θέσεις του πάνω σε θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα, αποτελώντας σύμβολο διαμαρτυρίας.
Στη δεκαετία του 1960 ασπάστηκε το Ισλάμ, προσχωρώντας στην οργάνωση των «Μαύρων Μουσουλμάνων» και μετονομάστηκε σε Μοχάμεντ Άλι, θεωρώντας πως μέχρι τότε κατείχε το «όνομα ενός δούλου».

«Να σκέφτεσαι θετικά» και άλλες συμβουλές χωρίς ουσία

Γράφει η Μαρία Πατσιλίβα
advice

 Υπάρχουν συμβουλές-κλισέ που χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινή μας επικοινωνία με τους άλλους οι οποίες, όχι μόνο δεν έχουν κανένα συναισθηματικό αντίκρυσμα, όχι μόνο δεν προσφέρουν καμία βοήθεια, αλλά μπορούν ακόμη και να φορτίσουν τον δέκτη.
Σας παραθέτω μερικές από τις πιο γνωστές:
  1. Να έχεις θετική σκέψη.  Σε μια εποχή που ο «νόμος της έλξης» αποτελεί τη νέα πίστη και η φράση «το σύμπαν συνωμοτεί» το νέο ευαγγέλιο, η προτροπή να σκέφτεσαι θετικά έχει καταντήσει δημοφιλέστερη και από το «χάρηκα που σε γνώρισα». Μόνη της αυτή η συμβουλή δεν σε κατευθύνει στην ευτυχία και το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι ενοχές γιατί επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει μαύρες σκέψεις και να μιζεριάζει. Και επομένως ευθύνεσαι που δεν έγινες ακόμα πλούσιος και επιτυχημένος.
  2. Να είσαι ο εαυτός σου. Όχι, σήμερα λέω να γίνω η Σκάρλετ Γιόχανσον, τα μισόκλειστα μάτια με κάνουν να φαίνομαι πιο σέξι και το Όσκαρ ταιριάζει περισσότερο στη βιβλιοθήκη μου.
  3. Μη στενοχωριέσαι. Παίρνεις τηλέφωνο την κολλητή σου να της πεις τον πόνο σου που τσακώθηκες με τον καλό σου και αντί να ακούσει όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, για να ανακουφιστείς κι εσύ, πετάει ένα «μη στενοχωριέσαι» και σου κόβει τη γκρίνια στη μέση. Λες και τα συναισθήματα έχουν διακόπτη. Ένα «έχεις δίκιο» αρκεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα