Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η Ψυχή θέλει Ψυχή για να επιβιώσει

Η Ψυχή θέλει Ψυχή για να επιβιώσει
Τι θα κάναμε χωρίς την ψυχή δεν ξέρω. Ίσως να μεταμορφωνόμαστε αίφνης σε διανοητικά ρομπότ, ικανοί για εξαιρετικά πολύπλοκες επεξεργασίες και όμως ανίκανοι να κατανοήσουμε τα πράγματα και να επηρεάσουμε τις εξελίξεις.
Ίσως πάλι απλώς να πεθαίναμε, για να μεταβούμε σε έναν τόπο ερημιάς και οδύνης, από όπου απουσιάζει η ψυχή δηλαδή όλα τα έλλογα πάθη που μας προσωποποιούν και μας ανεβάζουν πάνω από το επίπεδο της νοημοσύνης ενός ενστικτώδους ζώου, που οι αγελαίες συμπεριφορές είναι η μοναδική πραγματικότητα όπου έχει μάθει να ζει.
Ίσως να μην συνέβαινε τίποτα από όλα αυτά και απλώς να περνάγαμε στην βιώσιμη ανυπαρξία, εκείνη την κατάσταση όπου όλα συμβαίνουν, ή δύνανται να συμβούν, και εμείς μόνο τα προσπερνάμε, ή τα αφήνουμε να συμβούν, δίχως την παραμικρή συμμετοχή από μέρους μας.
Ίσως η χαρά και η λύπη να μην είχαν πια σαφή όρια, να ήταν απλώς καταστάσεις της πραγματικότητας που μόνο συμβαίνουν και δεν μας αφορούν, άλλοι αισθάνονται, εμείς όχι, άρα η ζωή πια δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, απλώς προχωράει, άχρωμη, άοσμη και ανούσια.
Ίσως να μην είχαμε διάθεση να αντιδράσουμε, γιατί τα όνειρά μας είχαν σβήσει, οι ελπίδες μας είχαν διαψευσθεί και οι προσδοκίες μας ήταν πια ασπρόμαυρες φωτογραφίες μιας εποχής που πέρασε για πάντα και ουδείς πιστεύει ότι θα ξανασυμβεί.

Κβαντομηχανική: Ελέγχοντας τις κβαντικές καταστάσεις άτομο προς άτομο με μια νέα μέθοδο

20160610_μικροσκόπιο σάρωσης σήραγγας300x340
Μια διεθνής ομάδα υπό την καθοδήγηση ερευνητών του Πανεπιστημίου της Βασιλείας ανέπτυξε μια μέθοδο για να μεταβάλλει τις κβαντομηχανικές καταστάσεις των ηλεκτρονίων μέσα σε μια διάταξη κβαντικών κουτιών. Η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ερευνήσει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφόρων τύπων ατόμων και ηλεκτρονίων, που είναι βασική για τις μελλοντικές κβαντικές τεχνολογίες, όπως αναφέρει η ομάδα στο περιοδικό Small.
Οι εφαρμογές της κβαντικής μηχανικής συχνά υπόκεινται στη θεμελιώδη ιδιότητα των κβάντα: κάθε μέτρηση αναπόφευκτα τροποποιεί την μετρούμενη κατάσταση. Τεχνολογίες όπως οι κβαντικοί υπολογιστές μπορούν να σχεδιαστούν μόνο στη βάση γνωστών, καθαρά προσδιορισμένων και απλών αλληλεπιδράσεων μεταξύ μεμονωμένων συστατικών. Το Τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας μαζί με τοΕλβετικό Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης έχουν, τώρα, αναπτύξει μια μέθοδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μελετήσει αυτά τα είδη αλληλεπιδράσεων σε ένα καλά ορισμένο σύστημα.
Τα ράστερ (ή Breadboard) είναι βάσεις που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία των ηλεκτρονικών μετρήσεων για το σχεδιασμό και δοκιμή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, καθώς και για διδακτικούς σκοπούς. Η διαδικασία που αναπτύχθηκε από τη διεθνή κοινοπραξία, υπό την ηγεσία του Thomas Jung καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο: για πρώτη φορά, η νέα μέθοδος επιτρέπει στους ερευνητές να διαμορφώσουν ένα δίκτυο κβαντικών κουτιών για να σχηματίσουν ποικίλες κβαντικές ηλεκτρονικές καταστάσεις. Ένα κβαντικό κουτί είναι μια τεχνητά παραγόμενη δομή που περιορίζει τις κινήσεις ενός σωματιδίου, έτσι που μπορεί να κινείται μόνο σε δυο διαστάσεις. Αυτό μειώνει το περίπλοκο της αλληλεπίδρασης ενός σωματίου και απλοποιεί τις διαδικασίες μέτρησης και ανάλυσης.

Η ΑΟΡΝΟΣ ΠΕΤΡΑ


Η Άορνος Πέτρα, είναι ένα μικρό απόκρημνο ύψωμα με τρεις κορυφές, η ψηλότερη των οποίων έχει ύψος 741 μ. και είναι αντέρεισμα του ορεινού όγκου Μαχαμπάν, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ινδού ποταμού. Τα όρνεα που πετούσαν πάνω από αυτήν, έχαναν τον προσανατολισμό τους και πάθαιναν περιδίνηση ένεκα των γαιομαγνητικών ανωμαλιών της περιοχής και αρκετές φορές έπιπταν στο έδαφος. Για τον λόγον αυτόν, ονομάστηκε Άορνος Πέτρα.

-"Πάνω από την Άορνο Πέτρα και σε μέγα ύψος, υφίσταται μια σκοτεινή ουράνια πύλη, ένα απόλυτο κενό χωροχρόνου, ένας τεράστιος σκοτεινός διαστατικός δίαυλος, ο οποίος αρχίζει από τα όρη του Ινδοκούχ του Αφχανιστάν, διέρχεται από το Ιράν και καταλήγει στη Ιερουσαλήμ. Τον δίαυλον αυτόν, χρησιμοποιούν ο Γιαχβέ και οι αποστάτες για την κάθοδο τους στην Γαία, υλοποιώντας σκάφη και προσωπικό."

Η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, ήταν Ιέρεια στα Μυστήρια των Καβείρων και ενημέρωσε τον γιο της ότι στην περιοχή αυτή υπήρχε σκοτεινή πύλη του μεγάλου αυτού κοσμικού διαύλου και γι' αυτό ο Αλέξανδρος με το χτίσιμο ναών, θυσίες και ιερουργίες, πέτυχε το προσωρινό του κλείσιμο.

Η σημερινή καταστροφή του Αφχανιστάν, του Ιράκ και οι συνεχείς απειλές κατά του Ιράν από τις ΗΠΑ, γίνονται κατ' εντολήν των αποστατών και των σιωνιστών, οι οποίοι θέλουν ελεύθερο τον δίαυλο και την εξάλειψη όλων των εμποδίων* λειτουργίας του, για να μπορούν να υλοποιούν σκάφη και προσωπικό στον πλανήτη μας. 

Τρία Αινίγματα


Ο Κάτω Κόσμος έβριθε από νεκρών εικόνες,
από σκιές φασματικές, διάφανες οπτασίες.
Τα χέρια τους απλώνανε ν’ αγγίξουνε το μίμο,
λιγάκι μήπως θυμηθούν πώς είναι να ‘χεις σάρκα.
Ήταν οι άμοιροι καπνός και κάτι παρακάτω.
Εκείνος τους λυπήθηκε, όμως καιρό δεν είχε,
κι έτσι καθώς βιαζότανε δεν άργησε να φτάσει,
στο πρώτο απ’ τα τέρατα που φύλαγαν τον Άδη.

Ήταν η Σφίγγα που παλιά τη Θήβα τυραννούσε,
μέχρι που ο Οιδίποδας τον έλυσε το γρίφο.
Ο άνθρωπος είναι, που γερνά ημέρα με τη μέρα.
Αυτός που χάμω μπουσουλά, αυτός π’ όρθιος βαδίζει,
αυτός που στα γεράματα παίρνει και τρίτο πόδι.
Τώρα στον κόσμο των νεκρών βασίλευε η Σφίγγα
και νέο αίνιγμα στρυφνό σκαρφίστηκε να λέει.
Ο Διογένης κοίταξε με τι ‘χε να παλέψει.
Κάρα γυναίκας όμορφης και σώμα από λιοντάρι,
μ’ έξι φτερά σα χερουβείμ καταμεσής στην πλάτη.
Γύρω σωρός οι σκελετοί, ασπίδες και κρανία,
απ’ όλους όσοι τόλμησαν στον Άδη να κατέλθουν.
Και να που η Σφίγγα φώναξε και μίλησε και είπε:
«Στάσου θνητέ και μη μιλάς, παρά μονάχα άκου.
Αν λύση βρεις στο αίνιγμα σ’ αφήνω να περάσεις,
αλλιώς, όπως κι οι υπόλοιποι, τα πάντα θε να χάσεις.
Απάντησε άμα μπορείς, αν δεν μπορείς ‘τοιμάσου:

7 Πράγματα που Σκοτώνουν την Προσοχή


Τι Σκοτώνει την Προσοχή;



Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε;  Ξεκινάτε κάτι και ανακαλύπτετε λίγο αργότερα ότι το αφήσατε στη μέση;  Μήπως το παιδί σας έχει αυτά τα συμπτώματα;  Μπορεί να πρόκειται για διάσπαση προσοχής, μπορεί απλώς να πρόκειται για δυσκολία συγκέντρωσης.  Ποια πράγματα σκοτώνουν την προσοχή μας και δε μας επιτρέπουν να συγκεντρωθούμε;

Ένοχος #1 Η Βαρεμάρα
Μήπως βαριέστε;  Μήπως δεν έχετε κάτι ενδιαφέρον να κάνετε; Ή μήπως η μέρα σας γεμίζει με αγγαρείες;  Αν απαντήσατε «ναι» στα παραπάνω, ίσως πρέπει να σκεφτείτε πώς να αναδιοργανώσετε τη μέρα σας, γιατί αν βαριέστε είναι φυσιολογικό να μην προσέχετε και να δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε.

Λύση
Βάλτε ενδιαφέροντα πράγματα στη μέρα σας, ακόμα και αν αφιερώνετε λίγα λεπτά.  Κάντε μια συμφωνία με τον εαυτό σας και δώστε του μικρές ανταμοιβές για κάθε χρονικό διάστημα που συγκεντρώνεστε και τελειώνετε κάποια εργασία. 

Ένοχος #2 Κακή Διάθεση
Είναι πολύ πιθανό αν έχετε κακή διάθεση να μην έχετε ούτε διάθεση να συγκεντρωθείτε και να προσέξετε.  Από πού πηγάζει η κακή σας διάθεση;  Τι είναι αυτό που σας στερεί τη χαρά της ζωής;

Λύση
Εντοπίζοντας τις πηγές της κακής σας διάθεσης μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε και έτσι να αισθάνεστε πιο όμορφα και να έχετε καλύτερη συγκέντρωση.  Μερικές απλές τεχνικές για να καταπολεμήσετε την κακή διάθεση είναι να κάνετε χαλαρωτικές αναπνοές, να βγείτε για περπάτημα ή ποδήλατο ή τρέξιμο, να μιλήσετε με μία φίλη ή να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.

Δύο φίλοι, τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου


Δύο φίλοι, τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου
Βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε, βιαζόμαστε να μορφωθούμε, βιαζόμαστε τελικά να πεθάνουμε και μέσα στην παραζάλη όλης αυτής της βίας που ασκούμε στον προσωπικό μας χρόνο, παραβιάζουμε τον βασικό κανόνα της φύσης που λέει: τα πράγματα εξελίσσονται κατά την εσωτερική τους τάξη και ακρίβεια, τίποτα δεν περισσεύει και τίποτα δεν είναι περιττό, όλα ανακυκλώνονται και ανακατασκευάζουν το περιβάλλον που τα γεννάει, υπακούοντας στις εσωτερικές δομές των όντων και στην ενδελέχεια του σύμπαντος.
Ο άνθρωπος μέσα σε αυτά επιλέγει να λησμονήσει ότι κατά ένα μέρος ο ίδιος ανήκει στην εσωτερική ενδελέχεια του σύμπαντος, πράγμα που σημαίνει ότι δρα, σκέπτεται και λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος ενός συστήματος που αναπαράγει τον εαυτό του και έχει αυστηρούς κανόνες υπακοής. Επιλέγει μόνο να θυμάται ότι κατά ένα μέρος είναι δημιουργός, διαθέτει δηλαδή εκείνη την χαρισματική φύση που του επιτρέπει να σκέπτεται και να δρα ωσεί δημιουργός, αλλά μέσα σε δομές που δεν ορίζει, αλλά τον καθορίζουν σαν άνθρωπο.
Αυτή την διττή φύση καλείται να συμβιβάσει ο άνθρωπος και δυστυχώς μέχρι τώρα δεν τα καταφέρνει σε αυτό, γιατί ενώ μπορεί να γίνει δημιουργός, ταυτόχρονα υπονομεύει τον εαυτό του με το να παραβιάζει συστηματικά τους νόμους της φύσης στην οποία ανήκει.
Θα πούμε μια ιστορία για δύο φίλους που έπρεπε να ομονοήσουν, γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή, ήταν όμως τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους. Στον έναν άρεσε η μοναξιά, η ήρεμη ρέμβη, ο στοχασμός και η διάρκεια, τα πράγματα που δεν τέλειωναν ποτέ, η ακίνητη ηρεμία του σύμπαντος, η εσωτερική τάξη της φύσης, τα ωραία πράγματα στην ζωή των ανθρώπων και τα ωραία συναισθήματα στην θέση της καρδιάς.

Να είσαι προετοιμασμένος



Να είσαι προετοιμασμένος. 

Ο δρόμος έχει αγκάθια. Αυτά που επέτρεψες να μεγαλώσουν στον κήπο σου. 

Ο δίπλα θα κοιτάξει να σε φρενάρει. Αυτό του ζήτησες όταν του επέτρεψες να σε κρίνει.

Το μυαλό σου θα βλέπει αδιέξοδα. Έτσι στο εκπαίδευσαν να κάνει.

Να είσαι προετοιμασμένος. 

Φαντασιώνομαι Έναν Κόσμο... Απόλυτης Ειλικρίνειας!!!




"Φαντασιώνομαι έναν κόσμο, απόλυτης ειλικρίνειας... 
Έναν κόσμο, που οι άνθρωποι θα έχουν την αλήθεια, ως μόνο τρόπο επικοινωνίας, όχι από υποχρέωση, αλλά από συνειδητή επιλογή...

Φαντασιώνομαι έναν κόσμο, όπου δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες και αθώα ψεματάκια. 

Όταν, θα παίρνεις τηλέφωνο στο γραφείο, για να ειδοποιήσεις πως δεν θα πας, θα λες : "δεν θα έρθω, γιατί είμαι ερωτευμένος". 

Και σήμερα, αυτό είναι το πιο σημαντικό... 

Όταν, θα σε προσκαλούν κάπου, θα απαντάς : "όχι ευχαριστώ", "δεν θέλω", "όχι δεν μπορώ", "όχι κάτι μου έτυχε"... σκέτο "δεν θέλω".

Η μόνη σωστή απάντηση, στο γιατί δεν θες, θα είναι...γιατί δεν θέλω, σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι άνθρωποι, θα λέμε όχι και δεν θέλω, πολύ συχνά...

Δεν θα πιεζόμαστε συνεχώς, να κάνουμε πράγματα, ούτε να βλέπουμε ανθρώπους, που μας δυσαρεστούν... 

Θα κάνουμε μόνο, ό,τι μας ευχαριστεί, εάν δεν προσβάλλει, ούτε πληγώνει κάποιον άλλον. 

Θα είμαστε ευτυχισμένοι, με τις επιλογές μας...
Θα είμαστε ελεύθεροι.

Η αλήθεια, θα είναι η συνειδητή μας επιλογή... 

ΩΣ ΕΔΩ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΤΡΙΑ!!!




Είναι από τις τραγικές ιστορίες που θα μείνει στην μνήμη, όσων την έζησαν από κοντά, για πάρα πολλά χρόνια. 

Θα συζητείται για δεκαετίες και όσοι στις μέρες μας είναι παιδιά θα την διηγούνται στα δικά τους παιδιά και εγγόνια. Βάζοντας, όπως είναι φυσικό και δικά τους στοιχεία στην υπόθεση για να προσδώσουν περισσότερη αίγλη και να κάνουν την αφήγησή τους περισσότερο δραματική

Με τη πάροδο των χρόνων θα μεταμορφωθεί σε τοπικό αστικό μύθο. 

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει μερικές μόλις ώρες μετά το τραγικό συμβάν.

Γι' αυτόν λοιπόν τον λόγο...

Δεν δικαιολογείται να γράφονται και να ακούγονται τόσες ανακρίβειες σε ιστοσελίδες μεγάλης αναγνωσιμότητας και σε εκπομπές μεγάλης τηλεθέασης 

Στο παρακάτω βίντεο όλα όσα αναφέρονται είναι ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ!!!!!!!!

Μαμά, μπαμπά φοβάμαι... Μαθαίνοντας για τους φόβους των παιδιών

Ξεκινώντας ας κάνουμε την ερώτηση τι είναι φόβος. Φόβος, λοιπόν, είναι η συναισθηματική αντίδραση σε έναν πραγματικό ή αναμενόμενο κίνδυνο είτε αυτός είναι πρόσωπο, αντικείμενο ή κάποια κατάσταση. Ως τρόποι δημιουργίας ενός φόβου εντοπίζονται οι παρακάτω:
1) Προέρχεται από την άμεση εμπειρία του παιδιού. Ένα παιδί που έχει βιώσει μια οδυνηρή εμπειρία, είναι πιθανόν να εκδηλώνει φόβο προς τα ερεθίσματα που σχετίζονται με την εμπειρία αυτή (π.χ. αν ένας σκύλος δαγκώσει το παιδί, πιθανόν το παιδί θα φοβάται τους σκύλους).
2) Είναι αποτέλεσμα τοποχρονικής συνεξάρτησης. Ένα ερέθισμα μπορεί να είναι φοβικό, όχι γιατί το ίδιο προκάλεσε κάποιο δυσάρεστο βίωμα στο παιδί, αλλά γιατί παλιότερα συνυπήρξε στον ίδιο χώρο ή την ίδια ώρα με κάποιο άλλο δυσάρεστο ή φοβικό ερέθισμα.
3) Έχει εγκαθιδρυθεί μέσω της παρατήρησης και της μίμησης. Υπάρχει περίπτωση το παιδί να παρατηρεί κάποιο πρόσωπο να εκδηλώνει φόβο προς ένα ερέθισμα και μιμούμενο τη συμπεριφορά αυτή να αντιδρά φοβικά προς το ίδιο ερέθισμα.
4) Είναι αποτέλεσμα μετατόπισης. Σε κάποιες περιπτώσεις ένα ερέθισμα προκαλεί φοβική αντίδραση, όχι γιατί είναι το ίδιο δυσάρεστο, αλλά γιατί ο φόβος για ένα άλλο ερέθισμα ή μια κατάσταση μετατοπίζεται σε αυτό. Για παράδειγμα, ένα παιδί που βιώνει άγχος αποχωρισμού από τους γονείς ενδεχομένως να το εκδηλώνει με φόβο για το σχολείο (με σύμπτωμα το στομαχόπονο μετά το πρωινό ξύπνημα κ.α.).

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στο φόβο και τη φοβία και πώς εντείνονται σε συνθήκες κρίσης;


φόβος είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου που προκαλείται από την συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου, μιας απειλής. Είναι μία φυσιολογικήαμυντική αντίδραση του οργανισμού η οποία προκαλείται είτε αυθόρμητα είτε ως αποτέλεσμα σκέψεων.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε την διαφορά ανάμεσα στον φόβο και το άγχος, καθώς με αυτό περιγράφουμε μία κατάσταση η οποία περιλαμβάνει και συναισθήματα όπως ο φόβος αλλά αναφέρεται σε μία γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.
Ο φόβος αποσκοπεί να μας προστατεύσει από μία απειλή, έτσι «ενεργοποιεί» την κατάσταση του άγχους προκειμένου να είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο.

Οι αιτίες διακρίνονται σε εξωτερικές και εσωτερικές, αν και συνήθως βρίσκονται σε αλληλεπίδραση.

Ο φόβος λοιπόν μπορεί να προκαλείται από εξωτερικές καταστάσεις. Για παράδειγμα μπορεί να αντιλαμβάνομαι ότι στο εργασιακό μου περιβάλλον υπάρχει κίνδυνος απόλυσης και φοβάμαι ότι θα χάσω τη δουλειά μου.

Μπορεί όμως να προκαλείται και από εσωτερικές καταστάσεις όπως οι σκέψεις που κάνουμε και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας. Για παράδειγμα, πρόκειται να δώσω εξετάσειςκαι αν αποτύχω πιστεύω ότι θα απογοητεύσω τους δικούς μου ανθρώπους. Αυτή η σκέψη μπορεί να μας προκαλέσει το συναίσθημα του φόβου και να προκαλέσει μία κατάσταση άγχους. Έτσι, επειδή φοβάμαι, σκέφτομαι πιο απαισιόδοξα για ένα πρόβλημα π.χ στη δουλειά μου ή στις διαπροσωπικές μου σχέσεις.

Πρόκειται λοιπόν για μία αλυσίδα συναισθημάτων, σκέψεων και αντιδράσεων που μερικές φορές μας παγιδεύουν σε έναν φαύλο κύκλο που δυσκολευόμαστε να σπάσουμε.

Πόσο υγιείς δεσμούς συνάπτουμε και πόσο δέσμιοι είμαστε των σχέσεων μας;


ασφαλής-δεσμός
Πολλές φορές όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί για τον εαυτό μας αλλά και για τους άλλους πώς προκύπτουν οι συμπεριφορές μας και οι ποικίλες αντιδράσεις μας σε διαφορετικές καταστάσεις και με διαφορετικούς ανθρώπους. Συμπεριφορές φαινομενικά ανεξήγητες που όμως αν εμβαθύνουμε κρύβουν μία μεγάλη ιστορία και ένα προσωπικό νόημα για τον καθένα από εμάς.
Οι σχέσεις μας καθορίζονται από τις πρωταρχικές σχέσεις που συνάψαμε ως παιδιά.

Η θεωρία του δεσμού (attachment) του Bowlby προσφέρει έναν τρόπο να κατανοούμε τις σχέσεις και τις διαφορετικές πτυχές τους, ειδικά αυτές που σχετίζονται με την ανάγκη μας να νιώθουμε ασφαλείς και με τις πτυχές που αναδεικνύονται όταν αυτή η καθοριστική ανάγκη νιώθουμε ότι απειλείται.

Πιο συγκεκριμένα, υποδεικνύει ότι οι μη υγιείς/δυσλειτουργικές σχέσεις προκύπτουν από μη υγιείς/δυσλειτουργικούς δεσμούς τους οποίους συνάψαμε με τα άτομα φροντίδας που είχαμε στην παιδική μας ηλικία, συνήθως τους γονείς μας. Καθώς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους από τις πρώτες στιγμές που ερχόμαστε στην ζωή, δημιουργούνται κάποια πρότυπα συσχέτισης με τους άλλους τα οποία μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν κάποιος για παράδειγμα αποζητά την εγγύτητα με έναν άλλο άνθρωπο, κάποιος άλλος μπορεί να την φοβάται ή ακόμα και να μην ξέρει πώς να την διαχειριστεί. Άλλο άτομο μπορεί να φτάνει σε σημείο προσκόλλησης, όπου μόνο έτσι αποκτά νόημα η σχέση. Οι επαναλαμβανόμενες λοιπόν εμπειρίες με το άτομο-φροντιστή με το οποίο σχετιζόμαστε στενά, καθώς και ο τρόπος που ανταποκρίνεται στην ανάγκη μας για προστασία όταν αυτή απειλείται, δημιουργούν πρότυπα για τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους και στις ενήλικες σχέσεις μας, δημιουργώντας συγκεκριμένες προσδοκίες για αυτές. 

ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΥ Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG


Η ελίτ τρέμει το "πρεκαριάτο"!
Το "πρεκαριάτο" (precariat) είναι ένας όρος που επινοήθηκε από ένα Βρετανό οικονομολόγο, αναφερόμενος σε μια κατηγορία ανθρώπων που αισθάνονται λιγότερο σίγουροι για την κοινωνία εν γένει, είτε λόγω της υποαπασχόλησης, των κακών οικονομικών συνθηκών, της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, είτε ακόμη επειδή συνειδητοποιούν ότι ο σύγχρονος πολιτισμός είναι μια απάτη.
Με άλλα λόγια, το "πρεκαριάτο" είναι οι άνθρωποι που ζουν δαρμένοι κάτω από το σύστημα και που έχουν ξυπνήσει σε κάποιο βαθμό. Αν διαβάζετε αυτές τις λέξεις, είναι πολύ πιθανό να θεωρείτε ότι είστε μέρος του "πρεκαριάτου" και η ελίτ τρέμει αυτήν την ομάδα ανθρώπων αναμφισβήτητα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Οι 7 εφευρέτες που έπεσαν θύματα των ίδιων των εφευρέσεών τους

Μπορεί οι εμπνεύσεις τους να έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για να αλλάξει ο κόσμος ωστόσο η σχέση κάποιων δημιουργών με τα δημιουργήματά τους υπήρξε μοιραία.

Λογοτέχνες, καλλιτέχνες και επιστήμονες οδηγήθηκαν στην τρέλα ή ακόμη και στο θάνατο υποκύπτοντας στην καταστροφική μανία των ίδιων των πνευματικών τους τέκνων.

Φράνσις Εντγκαρ Στάνλεϊ


Ο συνιδρυτής της της «Stanley Motor Carriage Company» σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που εφηύρε συγκρούστηκε με έναν σωρό από ξύλα. Συγκεκριμένα, ο Φράνσις Εντγκαρ Στάνλεϊ και ο αδελφός του Φρίλαν Οσκαρ Στάνλεϊ κατασκεύασαν το πρώτο ατμοκίνητο αυτοκίνητο το 1896, ενώ το 1906 έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας. Το 1919,ο Φράνσις έτρεχε με το όχημά του, αλλά προκειμένου να αποφύγει ένα εμπόδιο στον δρόμο του, συγκρούστηκε με ένα σωρό από ξύλα, και το αυτοκίνητο ανετράπη, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο.

Γουίλιαμ Μπούλοκ


Το 1863 ο Αμερικανός εφευρέτης Γουίλιαμ Α. Μπούλοκ εφεύρε την πρώτη κυλινδρική πρέσα εφημερίδας που τύπωνε σε ρολά χαρτιού και όχι σε φύλλα. Το τεράστιο μηχάνημα όμως έπεσε στο πόδι του. Ο ίδιος εισηχθεί στο χειρουργείο, ωστόσο «χτυπήθηκε» από γάγγραινα και πέθανε.

Εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ (ολόκληρη εδώ)

Μια “Τροποποίηση Καιρού” για την Ελλάδα

weather modification

Η τροποποίηση καιρού είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται τις τελευταίες δεκαετίες σε πολλές χώρες. Μια μέθοδος ‘νόμιμη’, αλλά… είναι και ηθική; Γιατί το πρώτο δεν εξασφαλίζει απαραίτητα και το δεύτερο…
Πριν πούμε ο,τιδήποτε πάνω στο θέμα αυτό, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή,  προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πως δεν θα μιλήσουμε για τους γνωστούς χημικούς αεροψεκασμούς και το HAARP που συμβάλλουν στην χειραγώγηση καιρικών συνθηκών δημιουργώντας πολλές φορές ακραία φαινόμενα, αλλά για την μικρής κλίμακας γεωμηχανική, που ονομάζεται ‘Τροποποίηση Καιρού”.
Η μέθοδος της ξεκινάει από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα για να προσφέρει τις ‘υπηρεσίες’ της, κάποια στιγμή ‘οπλοποιείται’  (πόλεμος Βιετνάμ) κατόπιν απαγορεύεται ως όπλο, αλλά γίνεται θεσμός ως ‘βελτιωτικό’ του καιρού. Βέβαια… τον τελευταίο καιρό μας έχουν φάει τ’ αυτιά για την κλιματική αλλαγή ενώ γίνονται αμέτρητα ντιμπέιτ για το πόσο είναι αληθινή ή κατασκευασμένη για διάφορες σκοπιμότητες, ή πιο είναι το αληθινό της μέγεθος και που πραγματικά οφείλεται. Κι ενώ όλες οι συζητήσεις συνεχίζονται παραλληλα με ακραία φαινόμενα -που εμείς πιστεύουμε ότι πολλά από αυτά είναι αποτέλεσμα  συστημάτων υψηλής τεχνολογίας όπως το HAARP- ουδείς από τους προπαγανδιστές της κλιματικής αλλαγής δεν βάζει το ερώτημα: Βρε μπας και φταίει που τις τελευταίες δεκαετίες παίζουμε με το κλίμα;
Την ερώτηση δεν την βάζουν γιατί ξέρουν την απάντηση… ΝΑΙ! Οι κάθε είδους χειραγώγηση του κλίματος, μικρή ή μεγάλη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στη φύση να συνεχίσει την αέναη ισορροπία της…
Τροποποίηση καιρού ονομάζεται η σχεδιασμένη επέμβαση του ανθρώπου σε συγκεκριμένα νέφη…Η πιο γνωστή μέθοδος τροποποίησης καιρού είναι η σπορά των νεφών, η οποία εφαρμόζεται για να επιτευχθεί αύξηση βροχής και χιονιού, καταστολή χαλαζιού και διάλυση ομίχλης.
Εισαγωγή από την έκθεση του ΕΛ.ΓΑ.

Φονικές πλημμύρες μετά από Τροποποίηση Καιρού – Τα ψέματα της εταιρείας!

7311828-3x2-940x627

Συνέβη και αυτό. Στο Ouse της νότιας Τασμανίας, στην Αυστραλία, φονικές πλημμύρες με νεκρό και αγνοούμενους φέρεται να δημιουργήθηκαν μετά από Τροποποίηση Καιρού – σπορά νεφών!
Το σκάνδαλο ξέσπασε στα ΜΜΕ καθώς πολίτες και αξιωματούχοι ζητούν απαντήσεις και διευκρινίσεις: Ποιος έδωσε εντολή στην εταιρεία να ψεκάσει αφού οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις;
 Ο κυβερνήτης της περιοχής, Will Hodgman, δήλωσε ότι η εταιρεία τροποποίησης καιρού της Hydro Tasmania εξουσιοδότησε τη σπορά των νεφών, την Κυριακή το πρωί στη λεκάνη απορροής Upper Derwent, παρά το γεγονός ότι υπήρχε πρόβλεψη έντονης βροχόπτωσης.
Ouse - Η λεκάνη απορροής του ποταμού Derwent ήταν μια από τις πλέον πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες αυτής της εβδομάδας.
OUSE – Η ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ DERWENT ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.
Τόσο ο Hodgman όσο και ο υπουργός Ενέργειας, Matthew Groom, αναζήτησαν απαντήσεις από την εν λόγω εταιρεία. Αλλά όχι μόνο αυτοί. Οι πιέσεις έρχονται από τους απελπισμένους αγρότες, που παραθέτουν τα ίδια ερωτήματα: Γιατί έγινε σπορά νεφών αφού αναμένετο ισχυρή βροχή:

ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ;



Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί πεθαίνουμε μετά από μόνον 70 ή 100 χρόνια; Άσχετα με το εμφανές τραύμα τέτοιων περιπτώσεων όπως πόλεμος, φόνος, ατυχήματα και κακές επιλογές τρόπου ζωής, ποια είναι η πραγματική αιτία του θανάτου στους ανθρώπους; Γιατί συμβαίνει οι πιθανότητες να συνεχίσουμε μια υγιεινή, ζωτική, και με νόημα ζωή φαίνονται να είναι εναντίον μας καθώς περνάμε το όριο αυτού που θεωρείται «μέση ηλικία» και αργότερα πλησιάζουμε το όριο των 100 χρόνων;
Μεταξύ των επιστημόνων, των επαγγελματιών υγείας, καθώς και των πανεπιστημιακών, υπάρχει συμφωνία ότι το σώμα μας έχει την θαυμαστή ικανότητα να διατηρεί τη ζωή. Από τα υπολογιζόμενα 50 περίπου τρισεκατομμύρια κύτταρα που βρίσκονται μέσα στον μέσο άνθρωπο, τα περισσότερα έχουν καταγραφεί ότι έχουν την ικανότητα να αυτό-επισκευάζονται και να αναπαράγονται καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας. Με άλλα λόγια, συνεχώς αντικαθιστούμε και ανασκευάζουμε τους εαυτούς μας από μέσα προς τα έξω!
Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι υπήρχαν δύο εξαιρέσεις στο φαινόμενο της κυτταρικής αναγέννησης. Είναι ενδιαφέρον, ότι αυτές οι ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι τα κύτταρα των δύο κέντρων που έχουν ταυτιστεί πιο στενά με τις πνευματικές ιδιότητες που μας κάνουν το ποιοι είμαστε: ο εγκέφαλος και οι καρδιά μας. Αν και καινούργιες μελέτες έχουν τώρα δείξει ότι τα κύτταρα αυτών των οργάνων έχουν την ικανότητα να αναγεννιούνται, φαίνεται επίσης ότι είναι τόσο ανθεκτικά ώστε μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να το κάνουν!
Έτσι, επιστρέφουμε στην αρχική ερώτηση: Γιατί το ανώτατο όριο της διάρκειας ζωής μας φαίνεται να κυμαίνεται γύρω στα 100 χρόνια; Τι είναι αυτό που μας αφαιρεί την ζωή;

Κοπανατζήδες

jo di

Ζούμε τεράστιες στιγμές, πιτσιρίκο.

Ιστορικές στιγμές και νιώθω τυχερός που έζησα όλο το πανηγύρι από την αρχή.
Από τον Μάιο του 2010, ζούμε μοναδικές στιγμές.

Κάθε φορά λέμε πως τα έχουμε δει όλα και πάλι όμως κάτι γίνεται για να καταλάβουμε πως δεν έχουμε δει τίποτα.
Και τι δεν έχουμε δει σε αυτά τα 6 χρόνια…

Είδαμε να μας σώζουν, περνώντας αλυσίδες στα χέρια και στα πόδια μας με το πρώτο μνημόνιο.

Όμως, επειδή μπορεί και να τις σπάζαμε ήρθαν και πέρασαν και άλλα λουκέτα με το 2ο και 3ο μνημόνιο αλλά και κάτι μεσοπρόθεσμα για να μην ξεχνιόμαστε.
Και ενώ λέγαμε πως βρήκαμε το κλειδί στο όνομα του σύγχρονου Τσε, το κλειδί μας βγήκε σάπιο και έσπασε μέσα στην κλειδαριά και άντε τώρα να το βγάλεις από τον αφαλό.

Είδαμε στην αρχή νοικοκυραίους να αδιαφορούν μέχρι που η φτώχεια χτύπησε την πόρτα τους και κατόπιν έγιναν αγανακτισμένοι που τους χρησιμοποίησαν, ώστε και αυτοί να εκλέξουν αυτό που νόμιζαν νέο που στην συνέχεια αποδείχθηκε παλιό και σάπιο, αλλά και η δουλειά να πάει παρακάτω, ώστε οι πραγματικοί εξουσιαστές τους να πλουτίζουν και αυτοί να βυθίζονται ακόμη και πιο κοντά στον πάτο.

Είδαμε να γίνεται δημοψήφισμα, απλά για να αλλάξει το αποτέλεσμά του και είδαμε να το νομιμοποιούν οι εξαπατηθέντες με την ψήφο τους ή την αποχή τους.

Είδαμε ευρωλάγνους, ευρωλιγούρια, ευρωπολέμιους, ευρωσκεπτικιστές, ραγιάδες και αντάρτες, φασίστες και προοδευτικούς να βρίζουν όλοι μαζί τα μνημόνια αλλά στο τέλος να τα προσκυνούν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα