Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Το υπαρξιακό μοντέλο του Ίρβιν Γιάλομ

post-347


Ο σύγχρονος ψυχολόγος Ίρβιν Γιάλομ το 1981 προσδιόρισε τέσσερεις απόλυτες υπαρξιακές ανησυχίες, που έχουν μεγάλη σημασία στην ψυχοθεραπεία: 
Το θάνατο, την ελευθερία, την απομόνωση και την έλλειψη νοήματος στη ζωή. Κάθε μία από αυτές τις ανησυχίες προκαλεί εσωτερικές συγκρούσεις στο υπαρξιακό πλαίσιο αναφοράς, όπως το αντιλαμβάνεται ο Γιάλομ.
Ο θάνατος: Είναι η πιο οφθαλμοφανής απόλυτη ανησυχία. Είναι προφανές σε όλους ότι ο θάνατος θα έρθει και ότι δεν υπάρχει διαφυγή. Είναι μια φοβερή αλήθεια στην οποία τα άτομα αποκρίνονται με τρόμο και συχνά αναπτύσσουν άμυνες, που επηρεάζουν σημαντικά το χαρακτήρα τους. 
Το παιδί από μικρή ηλικία είναι απασχολημένο με το θάνατο και η εξάλειψη του τρόμου του θανάτου είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό στάδιο στη ζωή του. Συχνά ψυχοπαθολογικά συμπτώματα οφείλονται σε αδυναμία υπέρβασης του φόβου του θανάτου.
Ελευθερία: Φυσιολογικά δεν θα θεωρούσαμε την ελευθερία ως πηγή ανησυχίας. Μάλλον το αντίθετο. Η ελευθερία θεωρείται γενικά μια θετική έννοια. Η ιστορία του δυτικού πολιτισμού σημαδεύτηκε από λαχτάρα και αγώνα για ελευθερία, ωστόσο στο υπαρξιακό πλαίσιο η έννοια της ελευθερίας τρομάζει. Η ελευθερία αναφέρεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος και συγγραφέας του δικού του κόσμου, του δικού του σχεδιασμού ζωής, των δικών του επιλογών και δράσεων. Αν είναι αλήθεια ότι δημιουργούμε τον Εαυτό μας και το δικό μας κόσμο, αυτό σημαίνει ότι δεν πατάμε σε στέρεο έδαφος και κάτω μας υπάρχει μια άβυσσος, το τίποτα. 

Η διαλυση


Της Ε.Ε ερχεται με βημα ταχυ. Για καμμια δεκαετια τους βλεπω οπως λεγαμε σε αλλο post και οπως επισης λεγαμε οι Βρεττανοι ΔΕ ΜΑΣΑΝΕ απο φοβο και ας ακουγα τα αντιθετα. Το φοβο που εχει ο Ελληνας και ειναι λογικος μιας και ειναι εξαρτωμενος απο την ενωση. Απο τη τσεπη αλλων δηλαδη, σε αντιθεση με τους Βρεττανους.
Γνωμη μου ειναι οτι βραχυπροθεσμα (δεκαετια) τα μειον ειναι πολυ περισσοτερα απο τα συν. ΠΟΤΕ δεν εκανε καλο καμμια απομονωση, οσο ισχυρος και αν εισαι, ειδικα σε ενα συχρονο κοσμο που ολα πλεον ειναι συνδεδεμενα και 2 κλικ μακρια απο ενα υπολογιστη. Δεν υπαρχει προηγουμενο λοιπον και οποια συγκριση ειναι ασκοπη μιας και πλεον δεν ειμαστε στο 1930 αλλα στο 2020. Μακροπροθεσμα ειναι πολυ πιθανο να τους κανει καλο, ειδικα αν συνεχισει ετσι η ΓΓΕ- δηλαδη να πλουτιζει η Γερμανια και να φτωχαινουν οι υπολοιποι.
Υπαρχουν χιλιαδες θεματα που προκυπτουν και δεν θα τα πουμε εδω. Πρωτον γιατι ο Ελληνας θελει να διαβαζει για την ομαδα του και μονο – καπου εκει εξαντληται το ενδιαφερον στο αν πηραμε το καζαγκουγκου σεντερ φορ- δευτερον ειναι πολυ νωρις ακομη και τριτον υπαρχουν πολλα που κανεις ακομη δε γνωριζει.
Μενει λοιπον η Ε.Ε χωρις το μεγαλυτερο μαγαζι της, το κεντρικο καταστημα-ταμειο εκτος και πλεον μπορουμε αντι Ε.Ε να τη λεμε επισημα Γερμανο-Γαλλικη ενωση. ΓΓΕ δηλαδη μιας και οι υπολοιποι ειναι ολοι οι φορτωμενοι λεφταδες τυπου Ελλαδας, Ιταλιας, Ισπανιας, Πορτογαλιας, Κυπρου, Ιρλανδιας μαζι με τους πρωην ανατολικους που ακομη παλευουν να ανακαμψουν απ τη δικια τους πρωτη φορα: ακουνε αριστερα, κομμουνιστες και σφυροδρεπανα και αλλαζουν 10 χρωματα σε 5 δευτερα. Ο Master Γερμανια, το Minion Γαλλια, κατι τσιρακια τυπου Βελγιο-Ολλανδια και λοιποι ανυπαρκτοι και μετα το χαος: Λετονιες, Ρουμανιες, Πολωνιες, Λιθουανιες, Τσεχιες  και λοιπες υπερδυναμεις του πορνο που μεχρι πριν 20 χρονια εβλεπαν Blue-Jeans- οδοντοπαστες και τσιχλες  και πουλαγαν τη μανα τους.
Το ευρω με το καλημερα χανει 2,5% σε σχεση με το δολλαριο, η λιρα 7,6%. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί κατά 8% στις 5.839 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 10% στις 9.440 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 8% στις 4.075 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με πτώση 12,58% στις 7.760 μονάδες.
Στις τραπεζικές μετοχές του FTSE 100, η Barclays και η Lloyds υποχωρούν 30%, η RBS με «βουτιά» 34% και η HSBC με πτώση 5%. Η Deutsche bank υποχωρεί πάνω από 17%. Φυσικα αντιδραση της πρωτης μερας αυτη και θα ρολλαρει το θεμα, αλλα δε παυει να δειχνει τη ταση. Η οποια μεχρι να υπολοιηθει το Brexit – γυρω στο 2020- θα εχει κανει για αρχη οτιδηποτε σχετιζεται με τη Βρεττανια, προιον, υπηρεσια γυρω στο 12-15% πιο ακριβο + το οποιοδηποτε ΦΠΑ. Αρα απλησιαστο για την Ευρωπη, ειδικα μολις αρχισει η λιρα να παιρνει και τα πανω της: Οταν πηγα πρωτη φορα να μεινω στο UK η λιρα ηταν μεταξυ 250- 300 δραχμες. Οταν αποφοιτουσα ηταν στις 540. Μου εχει μεινει γιατι θυμαμαι την αρπαχτη του Δωνη, του γνωστου, που ειχε κανει μεταγραφη στη Blackburn το 1996 με τη λιρα στις 300 και οταν γυρισε ειχε σχεδον διπλασιασει τα λεφτα του μονο απο το rate.

Έρχεται το νιώθεις;



Έρχεται το νιώθεις;
Έρχεται καταιγίδα...
Χλώμιασε ο ορίζοντας και πάλι.
Έρχεται μαυρίλα.
Έρχεται σκοτάδι.
Έρχεται πόνος και θλίψη.
Νιώθεις την απειλή;
Νιώθεις την πίεση;
Είναι το ταξίδι της επιστροφής.
Δε το θέλω αλλά πρέπει.
Αχ! Αυτά τα πρέπει μπορούν να σε καταστρέψουν. Εμένα ήδη με κατέστρεψαν.
Βουλιάζω πάλι.
Είναι σαν να χειμώνιασε και πάλι, ακόμη δεν ήρθε το καλοκαίρι.
Τί να κάνω;
Πώς να σωθώ;
Από που να πιαστώ;

Νέα στοιχεία για τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ανατρέπουν τα δεδομένα

Είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Το μοναδικό από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας που σώζεται στις μέρες μας, αλλά και το παλαιότερο απ' όλα...
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας αποτελεί ένα... θαύμα βγαλμένο από την μεγαλοπρέπεια της ανθρώπινης ευφυίας. Καθρεφτίζει τον μοναδικό πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων. Φτιαγμένη πριν από 4.500 χρόνια, με ύψος που ξεπερνάει τα 146 μέτρα και τετράγωνη βάση ύψιστης ακρίβειας, η πυραμίδα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης διαφόρων... τρελών σεναρίων.

Πώς κατάφεραν οι άνθρωποι να χτίσουν το θεόρατο κτίριο που συνολικά ζυγίζει 6 εκατομμύρια τόνους; Η απάντηση δεν έχει δοθεί και πιθανότατα να μην δοθεί ποτέ. Γεγονός που αφήνει περιθώρια για πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας. Ακόμα και οι... εξωγήινοι έχουν ακουστεί ως πιθανή εξήγηση, πίσω από την αψεγάδιαστη αρτιότητα της τετραγωνικής βάσης.

Μια ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον μηχανικό Glen Dash, σε συνεργασία με τον αιγυπτιολόγο Mark Lehner, προσπάθησε να επιβεβαιώσει τις «τέλειες» διαστάσεις της Μεγάλης Πυραμίδας, ανακαλύπτοντας ένα ανατρεπτικό στοιχείο για αυτήν.

Οι δύο πλευρές της πυραμίδας δεν είναι ίσες! Φυσικά, η μεταξύ τους διαφορά δεν είναι παρά λίγα μόλις εκατοστά. Για την ακρίβεια, η ανατολική πλευρά εκτιμήθηκε μεταξύ 230,295 - 230,373 μέτρων, ενώ η δυτική πλευρά ήταν περίπου 230,378 - 230,436 μέτρα. Η δυτική πλευρά μπορεί να είναι ακόμα και 14 εκατοστά μεγαλύτερη από την ανατολική. Μέγεθος που είναι εξαιρετικά μικρό, αν αναλογιστούμε τις συνολικές διαστάσεις, αλλά και την εποχή που οικοδομήθηκε το κτίριο. Είναι απορίας άξιο, αν σήμερα θα είχαμε καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα.

Γιατί όμως οι επιστήμονες εκτίμησαν τα μήκη, αντί να χρησιμοποιήσουν την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν για να τα μετρήσουν με μέγιστη ακρίβεια; Η μέτρηση των πλευρών δεν είναι απλή υπόθεση, αφού με την πάροδο των χρόνων το εξωτερικό της έχει μεταβληθεί.

Οι Φύλακες Άγγελοι και Πως Λειτουργούν

Φύλακες Άγγελοι
Η κάθε ζωντανή ψυχή, η κάθε τοποθεσία, ο κάθε οργανισμός και το κάθε έθνος έχουν τον φύλακα άγγελο τους.
Οι άγγελοι δρουν ως απεσταλμένοι του Θεού προς τους κατοίκους της γης καθώς και πρός κάθε ζωντανή ψυχή.
Ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεστε για την εξέλιξη σας, το θεϊκό σκοπό της ζωής σας, η δουλειά τους εισαι εσύ.
Οι φύλακες άγγελοι ΠΟΤΕ δεν φεύγουν από το πλευρό μας απο την γέννηση μας μέχρι τον θάνατο ανεξάρτητα από ποια λάθη έχουμε κάνει. Μας αγαπούν με τον ίδιο τρόπο που μας αγαπάει ο Θεός άνευ όρων.
Οι φύλακες άγγελοι μας μπορούν να μας προσφέρουν καθοδήγηση και αγάπη αλλά έχουμε ελεύθερη επιλογή κατά πόσον θέλουμε να τους ακούσουμε ή όχι. Καλέστε τον άγγελο σας να εργαστεί μαζί σας.
Καλωσορίστε τον άγγελο σας για να είναι πιο εύκολη η εργασία μαζί του. Αυτό θα δημιουργήσει μεγάλη αξία στη ζωή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει με διάφορους τρόπους που πολλές φορές τις ονομάζουμε συμπτώσεις. Πρέπει να ζητήσετε την βοήθεια του φύλακα αγγέλου σας παρόλο που είναι μονίμως στο πλάι σας.
Οι Αγγελοι θέλουν να μας περικυκλώσουν αλλά δεν μπορούν να μας βοηθήσουν άν δεν τους το ζητήσουμε.
Υπάρχει ένας συμπαντικός νόμος που λέει ότι « Δεν επιτρέπεται σε κανέναν άγγελο να παρέμβει στη ζωή ενός ανθρώπινου όντως εκτός και αν του ζητηθεί , με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση που η ζωή του ανθρώπου διατρέχει κίνδυνο

Η Κάμερον Ντιάζ εξηγεί στο βιβλίο της πώς είναι να μεγαλώνεις με χάρη

Η 44χρονη Κάμερον Ντιάζ αποφάσισε να μετατρέψει το χρόνο που περνάει σε μάθημα ζωής και να μοιραστεί την εμπειρία με τις άλλες γυναίκες στο μπεστ-σέλερ «Το βιβλίο της μακροζωίας».
«Καθώς μεγαλώνουμε περνάμε από διάφορες φάσεις. Η πιο σημαδιακή για μένα ήταν η φάση των 40. Είχα τόσες απορίες που σκέφτηκα ότι ίσως φοβάμαι τα 40. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι δεν έχω τίποτα να φοβάμαι. Είμαι ευγνώμων που καταφέρνω να γίνω ένα χρόνο μεγαλύτερη γιατί δεν συμβαίνει σε όλους. Δεν καταφέρνουν όλοι να γεράσουν».
Cameron-Diaz1
1. Δεν υπάρχει μυστικό για το πώς να μεγαλώνεις με χάρη: «Υπάρχει ένας μόνος τρόπος να το κάνεις και ονομάζεται «να ζεις». Εξαρτάται δηλαδή από το πώς ζεις, πώς φροντίζεις τον εαυτό σου. Ξεχωρίζω πέντε πυλώνες στην ευεξία: καλή διατροφή, καλή κίνηση, καλός ύπνος, απαλλαγή από το άγχος και ουσιώδεις, ζεστές, συναισθηματικές σχέσεις. Αυτό το βιβλίο βοηθάει τις γυναίκες να αναλάβουν την ευθύνη του σώματος τους. Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε θα γεράσουν με προβλήματα και δυστυχία αντί να νιώθουν πλήρεις για όλη τους τη ζωή».

O NOMOΣ TOΥ ΘΕΟΥ - Η ΠΡΟΝΟΙΑ




Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ - ΕΡΩΤΑ 

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ 

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ 

Σε κάθε μας σκέψη πράξη και ενέργεια, θα έλξουμε επάνω μας την αντίδραση του αντιθέτου του. 

Ότι πολεμάμε αυτό θα πάρουμε, το αντίθετο του στην ίδια δύναμη.

Το διττό πάθος  ενεργεί και φέρει την ακόρεστη δίψα του εγωισμού για να επιβάλλει την δική του αλήθεια. 
Όσο περισσότερο πάθος έχουμε για τα υλικά αγαθά τόσο μεγαλύτερο χτύπημα θα δεχτούμε στην ζωή. 

Το ίδιο ισχύει και με τις σκέψεις ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ στον ψυχικό μας κόσμο. 
Όσο περισσότερο πολεμούμε και αντιμαχόμαστε το κακό, ακριβώς την ίδια αντίδραση θα δεχτούμε στον ψυχικό συναισθηματικό μας κόσμο. 

Μας έμαθαν ότι αυτή η διαμάχη μέσα μας είναι με τον διάβολο. 
Δεν μας είπαν ΠΟΤΕ πως λειτουργεί αυτός ο ΔΙΤΤΟΣ κόσμος. 

Τα οφέλη του “γυμνού” ύπνου



ypnos gymnos 4 4Ένας στους τρεις ενήλικες κοιμάται γυμνός, σύμφωνα με μια διεθνή μελέτη από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, και αυτό φαίνεται πως παρέχει μια σειρά από οφέλη στην υγεία.
Ορισμένες μελέτες έχουν βρει πως όταν δεν παραμένουμε πολύ ζεστοί στον ύπνο μας αυτό μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα. Βέβαια, η θερμοκρασία δωματίου δεν πρέπει να είναι κάτω από το επίπεδο στο οποίο αισθάνεται κάποιος άνετα, αλλιώς δεν θα μπορέσει κοιμηθεί. Όμως οι ειδικοί του ύπνου συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να έχετε ένα δροσερό βράδυ, καθώς η θερμοκρασία του κεντρικού σώματος πρέπει να μειωθεί κατά περίπου μισό βαθμό Κελσίου για να μπορέσετε να κοιμηθείτε σωστά.

Περισσότερος ύπνος

Στον ύπνο ο εγκέφαλος, οδηγείται από το εσωτερικό ρολόι του σώματος και στέλνει μηνύματα προς τα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν ώστε να απελευθερωθεί θερμότητα. Μόνο έτσι ο ύπνος είναι βαθύς και άνετος.
«Η θερμοκρασία του σώματος είναι στο υψηλότερο σημείο στις 11 το βράδυ και στο χαμηλότερο στις 4 το πρωί», λέει ο δρ Chris Idzikowski, διευθυντής του Κέντρου Υπνου του Εδιμβούργου. «Δηλαδή το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει. Αν κάτι εμποδίζει την εν λόγω πτώση της θερμοκρασίας, ο εγκέφαλος θα ξυπνήσει για να δει τι συμβαίνει. Αυτό, σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε να σας πάρει πάλι ο ύπνος ή θα έχετε διαταραγμένο ύπνο. Άρα το πλεονέκτημα του να κοιμάται κανείς γυμνός είναι ότι το σώμα του μπορεί να κρυώσει ευκολότερα και να διατηρηθεί η χαμηλότερη θερμοκρασία που θέλει ο εγκέφαλος».
Το γιατί το σώμα χαμηλώνει τη θερμοκρασία του τη νύχτα παραμένει άγνωστο. Μια θεωρία είναι ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε έτσι επειδή οι ​​πρόγονοί μας στην Αφρική έπρεπε να διατηρηθούν δροσεροί στη σαβάνα. Όπως και νάχει, είναι σημαντικό να μην υπάρχει υπερβολική ζέστη στο κρεβάτι σας.

Απίστευτο! Δείτε πως η κρίση σκοτώνει τα βρέφη! Έρευνα

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν τα στοιχεία για την αύξηση της παιδικής θνησιμότητας στη χώρα μας λόγω κρίσης!
βρεφη

Προτού καλά καλά έρθουν στον κόσμο, περισσότερα από 900 βρέφη κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους. Πλέον η Ελλάδα καταγράφεται ως μία από τις πρώτες στη λίστα χώρες της Ε.Ε. στην περιγεννητική θνησιμότητα
Σύμφωνα με αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία το ποσοστό των γεννήσεων παιδιών χαμηλού βάρους (κάτω από 2,5 κιλά) στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 19% την περίοδο 2008-2010. Αυτό το γεγονός έχει σύνδεση με μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υπάρχει ανακοπή της μακροχρόνιας τάσης μείωσης της παιδικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών έως ενός έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων). Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε από 2,65 το 2008 σε 3,75 το 2014.
Τα παραπάνω αναφέρει ο Δημήτρης Ν. Πατσάκης, σύμβουλος Επιχειρήσεων- αναλυτής οικονομικών της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και συνεχίζει: «οι θάνατοι που συμβαίνουν σε ηλικίες κάτω του 1 έτους, χαρακτηρίζουν έναν δείκτη «ποιότητας» του συστήματος υγείας σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα του επιπέδου ανάπτυξης στον οποίο αυτή κατατάσσεται. Είναι χαρακτηριστικό πως, στην πρόσφατη έκθεσή του ο Διοικητής της ΤτΕ έκανε σαφή αναφορά στην επιδείνωσή του, υπογραμμίζοντας το μέγεθος του προβλήματος».

Βιταμίνη D: Οι Έλληνες έχουν έλλειψη αλλά ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει την εξέταση! Έρευνα

βιταμίνη D


Μπορεί η Ελλάδα να είναι μια από τις ποιο ηλιόλουστες χώρες του πλανήτη, αλλά εκατοντάδες συμπολίτες μας παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D ή αλλιώς της βιταμίνης του ήλιου.

Την ίδια στιγμή συμβαίνει το παράδοξο ο ΕΟΠΥΥ να μην αποζημιώνει τη σχετική διαγνωστική εξέταση, το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 40 και 50 ευρώ), εμποδίζοντας έτσι τον εντοπισμό του προβλήματος, με αποτέλεσμα να αυξάνονται δραματικά τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες που έχουν έλλειψη αυτής της πολύτιμης βιταμίνης.
Παράλληλα, συνεχώς νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία, καθώς βοηθά στη μείωση των φλεγμονών, στην καλή ρύθμιση και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ανάπτυξη των κυττάρων και στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D, έχει σχετιστεί με πολλές καρδιαγγειακές και μεταβολικές παθήσεις, όπως η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το έμφραγμα και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
«Στην Ελλάδα, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, στο παρελθόν, αναφέρουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σε ηλικιωμένους, γυναίκες μετά τον τοκετό, παιδιά και έφηβους, ενώ προκαταρκτικά αποτελέσματα από πρόσφατη μελέτη, δείχνουν ότι υψηλό ποσοστό υγιών ατόμων απ’ όλη την επικράτεια – αστικός και αγροτικός πληθυσμός – παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D» ανέφερε το προεδρείο της Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (ΕΕΜΜΟ).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΜΠΙ ΤΕΛΙΚΑ

lifehub-apopseis-104

 

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς παρατηρήσατε, πως στα ΜΜΕ εκτός των άλλων ειδήσεων σοβαρών και μη, ανακοινώνουν κάθε τόσο και έναν θάνατο. Έφυγε από την ζωή ο γνωστός……τάδε. Σχεδόν πάντα από καρκίνο.
Επαναλαμβάνω πως εδώ και πολύ καιρό τώρα, οι θάνατοι που ανακοινώνονται από τα ΜΜΕ σχεδόν αποκλειστικά οφείλονται στην επάρατη νόσο. Και διερωτώμαι, είναι τόσο φυσικό αυτό που συμβαίνει και κανείς δεν ανησυχεί; Είναι “κολλητική” νόσος ο καρκίνος κι έχουμε “πανδημία”;
Επίσης παρατηρώ πως στα προγράμματα ιατρικού περιεχομένου, όταν διακεκριμένοι επιστήμονες είναι καλεσμένοι να διαφωτίσουν τον κόσμο επί του θέματος και της θεραπείας, λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα λες και ακούω μαγνητοφωνημένο μήνυμα σε επανάληψη. Και διερωτώμαι, αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουν ιδίαν άποψη οι κατά τα άλλα εξαίρετοι επιστήμονες; είναι “ψεκασμένοι”; ή είναι απλά εντεταλμένοι “Community Educators”; Και εξηγούμαι για να γίνω κατανοητός, σε μετάφραση “Community Educators” σημαίνει επιμορφωτές της κοινότητας.

Υπάρχει ζωή του DNA μετά το θάνατο ενός ζωντανού οργανισμού

meta_thanaton_dna.jpg
Εκατοντάδες γονίδια εξακολουθούν να εμφανίζουν σημάδια και μάλιστα έντονης δραστηριότητας δύο μέρες μετά τον θάνατο ενός ζωντανού οργανισμού,
σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, τις εγκληματολογικές αναλύσεις για τον ακριβή προσδιορισμό της ώρας θανάτου, ακόμη και για τον ίδιο τον ορισμό της ζωής, καθώς σε έναν οργανισμό που έχει ιατρικά θεωρηθεί νεκρός, το DNA του μπορεί να είναι ενεργό για ένα χρονικό διάστημα ακόμη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Πίτερ Νομπλ και 'Αλεξ Ποτσίτκοφ του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που έκαναν τις σχετικές προδημοσιεύσεις στο BioRxiv, σύμφωνα με το New Scientist, πειραματίσθηκαν με ποντίκια και ψάρια-ζέβρες. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τον βαθμό δραστηριότητας των γονιδίων των πειραματόζωων αμέσως μετά τον θάνατό τους. Διαπίστωσαν ότι 548 γονίδια των ψαριών και 515 γονίδια των τρωκτικών ήσαν ενεργά έως 48 ώρες μετά τον θάνατο των ζώων, την ώρα που το υπόλοιπο DNA τους διαλυόταν.

Στοματογεννητική επαφή: Ποιες ασθένειες μεταδίδονται με το στοματικό σεξ

stom_sexapil.jpg
Ποιες ασθένειες μεταδίδονται με το στοματικό σεξ?  Τι πρέπει να ξέρουμε εμείς και τα παιδιά μας?
Πώς η οδοντιατρική συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων?

Η οδοντίατρος Βασιλική Σταματάκη μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε αλλά και τι να προσέχουμε για τις ασθένειες που μεταδίδονται με το στοματικό σεξ
basilikh_stamatalkh.jpg

Το να μιλάει κάποιος δημόσια για το στοματικό σεξ, ήταν παλιότερα ένα μεγάλο ταμπού για την ελληνική κοινωνία, ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος ήταν γιατρός.
Στις μέρες μας όμως, και με δεδομένο ότι η στοματογεννητική επαφή  είναι μια πολύ συχνή ερωτική πράξη μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, είναι ανάγκη να κρατήσουμε μακριά τις όποιες προκαταλήψεις
και να ενημερωθούμε σωστά για τους κινδύνους που κρύβει, ακόμα και για την ίδια τη ζωή των ερωτικών συντρόφων.
Η γνώση όχι μόνο ωφελεί τον καθένα προσωπικά, αλλά παράλληλα δημιουργεί και μια ηθική υποχρέωση των γονιών προς τα παιδιά τους, ώστε να τα ενημερώσουν
 και συνεπώς να τα προστατεύσουν, πριν ακόμα αυτά ξεκινήσουν την σεξουαλική τους ζωή.
ΠΟΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ?
Τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), δύναται να μεταδοθούν και μέσω της επαφής του στόματος με τα γεννητικά όργανα.  Ας δούμε τα σημαντικότερα από αυτά:
ΕΡΠΗΣ: O ιός του απλού έρπητα HSV, ευνοείται ιδιαίτερα από τις συνθήκες της στοματογεννητικής επαφής περνώντας με ιδιαίτερη ευκολία από τον ένα σύντροφο στον άλλο. Ο έρπης έχει δύο τύπους και μεταδίδεται όταν η νόσος  κατά την επαφή είναι ήδη εκδηλωμένη, αλλά και για μικρό χρονικό διάστημα πριν εμφανιστεί ή αφού αποδρομήσει. Εκδηλώνεται με μικρές φουσκάλες στο στόμα, τα χείλη ή τα γεννητικά όργανα, που εγκαταλείπουν μικρά, επώδυνα έλκη και χαρακτηρίζεται από υφέσεις και εξάρσεις. 
AIDS: Παρά το γεγονός ότι ο ιός του AIDS αποδεδειγμένα μεταδίδεται με το στοματικό έρωτα, η σημασία του έχει υποτιμηθεί. Η πιθανότητα μετάδοσης είναι μικρότερη από κάθε άλλου είδους σεξουαλική επαφή, αλλά αυξάνεται πολύ με την παρουσία αμυχών, ελκών, πληγών ή εκσπερμάτωσης στη στοματική κοιλότητα του αποδέκτη της επαφής.

Ο φόβος να χάσω τον εαυτό μου

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου456464 Xl 0
Ένας μεγάλος φόβος που έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι ο φόβος του να χάσει τον εαυτό του. Όμως τι σημαίνει χάνω τον εαυτό μου; Σημαίνει χάνω την προσωπικότητα μου, σημαίνει εκτίθεμαι, σημαίνει αφήνω όλα τα σκοτεινά μου κομμάτια να βγουν στην επιφάνεια και αυτό δεν το αντέχω. Αν έχουμε μάθει να τα καμουφλάρουμε στο βωμό μιας ζωής με πνευματικό σκοπό και να δουλεύουμε προς αυτό το σκοπό, τότε όλα αυτά είναι μιάσματα που θα πρέπει να εξαφανιστούν και δεν αντέχουμε να τα βλέπουμε ή να παραδεχτούμε ότι είναι εκεί. Όμως όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια για να μας δείξουν τις ατέλειες μας, η ψυχή μας τα έφερε στην επιφάνεια για να τα δούμε και να τα θεραπεύσουμε. Δεν έχει νόημα να τα αρνούμαστε, γιατί είναι κομμάτια μας που θέλουν μετουσίωση. Με άλλα λόγια σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βάζοντας μέσα τους πνευματικότητα και τότε θα γίνουν ολόκληρα και θα τα ενώσουμε στον εαυτό μας, την σκεπτομορφή της ψυχής μας.
Κάθε κατάσταση στη ζωή μας έχει ένα κρυμμένο μυστικό, δεν είναι καλή ή κακή, Είναι και εξυπηρετεί ένα σκοπό. Αυτό το σκοπό χρειάζεται να δούμε πίσω από αυτό που αντιμετωπίζουμε και να την κατάσταση να την αποδεχτούμε ως τέτοια.

Xτίζοντας μια ζωή !

Spiti
Ένας ηλικιωμένος ξυλουργός κόντευε να βγει στη σύνταξη, και είπε στο αφεντικό του τα σχέδια του για να φύγει και να ζήσει πιο ξεκούραστα μαζί με τη γυναίκα του. Βέβαια δεν θα συνέχιζε να βγάζει τόσα λεφτά, όμως έπρεπε να βγει στη σύνταξη. Θα τα κατάφερναν. Ο εργολάβος του στεναχωρήθηκε που θα έφευγε ένας τόσο καλός μάστορας, και ζήτησε από τον ξυλουργό αν θα μπορούσε να του χτίσει άλλο ένα σπίτι σαν προσωπική του χάρη. Ο ξυλουργός είπε ναι, όμως όσο περνούσε ο καιρός δεν ήταν δύσκολο να παρατηρήσει κάποιος πως δεν δούλευε με όλη του τη καρδιά. Χρησιμοποιούσε υλικά κατώτερης ποιότητας, και έκανε επιπόλαιη δουλειά. Ήταν ο χειρότερος τρόπος για να τελειώσει μια καριέρα γεμάτη αφοσίωση και επιτυχίες.
Όταν ο ξυλουργός τελείωσε το έργο, ήρθε ο εργολάβος να επιθεωρήσει το σπίτι.
Έδωσε το κλειδί της εισόδου στον ξυλουργό και του είπε, “Αυτό το σπίτι είναι δικό σου, ένα δώρο από μένα για σένα.” Ο ξυλουργός έμεινε άναυδος! Τι κρίμα! Αν μόνο ήξερε πως έχτιζε το δικό του σπίτι, θα το είχε κάνει εντελώς διαφορετικά.
Tο ίδιο συμβαίνει και με μας.

ΟΙ ROTHSCHILD ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ


Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι διαπραγματεύσεις αυτές έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, όπου διαφαίνεται ότι μπορούν να επιτευχθούν κάποιες συμφωνίες.
ΟΙ ROTHSCHILD ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ
Ακολουθούν τα κύρια σημεία της τελευταίας συνέντευξης του Cobra που δόθηκε μετά το "σεμινάριο" που πραγματοποίησε στα Χανιά, στις 4 και 5 Ιουνίου 2016..
Η απομάκρυνση των τελευταίων βομβών πλάσματος toplet αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολη απ' ότι αναμενόταν, καθώς προστατεύονται με κβαντικούς θαλάμους βαθμωτών πεδίων στρέψης σε όλη την περιοχή του ηλιακού συστήματος. Οι κβαντικοί αυτοί θάλαμοι δημιουργούν μια δίνη προσαύξησης της πρωτογενούς ανωμαλίας πλάσματος γύρω από αυτές τις βόμβες. Οι θάλαμοι αυτοί αποτελούν μια πιο προηγμένη έκδοση κβαντικής τεχνολογίας, ένα πιθανό όπλο που είναι ήδη γνωστό εδώ και δεκαετίες:
Η πρωτογενής ανωμαλία πλάσματος περιλαμβάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς της αρνητικότητας ως λογική απέναντι στο Απόλυτο, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτούς τους συνδυασμούς εκδηλώνονται στο φυσικό επίπεδο. Οι Δυνάμεις του Φωτός χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογία των φωτεινών πυλώνων (ATVOR) για την διάλυση αυτής της ανωμαλίας, έχοντας για βάση τις μαθηματικές αρχές της επανάληψης:

Αποτοξίνωση με εμπλουτισμένο νερό: Όλη η αλήθεια – Οφέλη και μύθοι


αποτοξίνωση


Υπάρχει μια μεγάλη διάδοση τα τελευταία χρόνια για τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία του “εμπλουτισμένου νερού». Ναι, το να διατηρείτε τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο είναι καίριας σημασίας για την υγεία σας. Ως εκ τούτου, συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα (περισσότερα το καλοκαίρι).

Ωστόσο, πολλοί νομίζουν ότι πετυχαίνουν κάποια μοναδική αποτοξίνωσηόταν προσθέτουν κάποια επιπλέον συστατικά, με τα οποία εμπλουτίζουν το νερό που πίνουν. Αυτό δεν είναι τελείως λάθος. Όντως ο οργανισμός κερδίζει αρκετά όταν πίνουμε νερό και ακόμα περισσότερα όταν το συνδυάζουμε με κάποια άλλα, καλά υλικά. Όντως βοηθάει στην αποβολή τοξινών. Αλλά δεν είναι όλα τόσο... υπέροχα και μοναδικά.
Υπάρχουν και μύθοι γύρω από την αποτοξίνωση με εμπλουτισμένο νερό. Ας τα δούμε λοιπόν προσεκτικά ένα-ένα...
Τι είναι η αποτοξίνωση με νερό;
Γίνεται με νερό που έχει εγχυθεί με χυμούς από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα. Μπορείτε να κάνετε αποτοξίνωση του νερού στο σπίτι σας σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε συνδυασμό φρούτων, λαχανικών και βοτάνων σας αρέσει.
Επειδή παράγεται από έγχυση χυμών και όχι με ανακάτεμα από στύψιμο, ή ανάμειξη, το εμπλουτισμένο νερό για αποτοξίνωση έχει πολύ λίγες θερμίδες. Αυτό είναι που το κάνει πολύ δημοφιλές και συχνά συνιστάται σε προγράμματα απώλειας βάρους.
Πώς μπορείτε να φτιάξετε εμπλουτισμένο νερό για αποτοξίνωση

Γιατί πρέπει να ΜΗΝ ανοίγετε το A/C μόλις βάζετε μπροστά τη μηχανή στο αυτοκίνητο

αυτοκίνητο
Όταν καθόμαστε στο αυτοκίνητό μας και βάζουμε μπροστά τη μηχανή, συχνά, χωρίς σκέψη, ενεργοποιούμε και το air-condition (A/C). Κάθε φορά που το κάνουμε αυτό, βάζουμε την υγεία μας, καθώς και η υγεία των ανθρώπων γύρω μας, σε κίνδυνο.
Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αφήνουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο στον ήλιο, πάντα κλείνουμε τα παράθυρα. Αλλά ακόμα και όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο στην σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό 400-800 mg βενζολίου.
Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο στον ήλιο, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 βαθμούς Κελσίου, η στάθμη του βενζολίου μπορεί να φτάσει και τα 2.000-4.000 mg, επίπεδο που είναι 40 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.

Αυτό που πρέπει να κάνεις (και το ξεχνάς σίγουρα) όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου!

μαλλια

Η αλήθεια είναι ότι τώρα με την ζέστη που επικρατεί, σου είναι πολύ δύσκολο να βάλεις πιστολάκι για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου. Επειδή όμως τα πρωινά που θες να πας δουλειά, δεν έχεις πολύ χρόνο, αναγκαστικά το βάζεις σε λειτουργία με το κλιματιστικό να είναι επίσης ανοιχτό γιατί αλλιώς θα πάρεις φωτιά.
Υπάρχει κάτι που δεν κάνεις (σχεδόν) ποτέ όμως, όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Ποιο είναι αυτό;

Ποιοι πρέπει να ΜΗΝ κάνουν κρύα ντους το καλοκαίρι

ντους
Το κρύο νερό που «ρίχνει πάνω του» κανείς για να δροσιστεί το καλοκαίρι είναι ένα λάθος που οι κάποιοι άνθρωποι καλά θα κάνουν να αποφεύγουν, προειδοποιεί ο καθηγητής James Goodwin, φυσιολόγος και επικεφαλής ερευνητής στον οργανισμό “Help the Aged” στην Μ. Βρετανία.
Ο Βρετανός καθηγητής τονίζει ότι από 75 ετών και άνω τα κρύα ντους πρέπει να αποφεύγονται επειδή «το σώμα από αυτήν την ηλικία και πέρα δεν μπορεί να ελέγξει πολύ καλά την θερμοκρασία του, η καρδιά δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις "απαιτήσεις" του σώματος και επίσης το σώμα δεν έχει πλήρως την δυνατότητα να ισορροπεί το αλάτι και το νερό». Για τους τρεις αυτούς λόγους τα άτομα άνω των 75 είναι αρκετά ευαίσθητοι στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
Όταν λοιπόν ζεσταίνονται πολύ, ούτε κρύα ντους πρέπει να κάνουν, ούτε να ρίχνουν κρύο νερό στο σώμα τους για να δροσιστούν, αλλά να προτιμούν το χλιαρό νερό που και θα τους δροσίσει και δεν θα διαταράξει την θερμοκρασία του σώματός τους.

Το μεγάλο μυστικό συστατικό για να αδυνατίσεις είναι…

Woman showing how much weight she lost.

Μια νέα έρευνα ίσως δώσει λύση στο πρόβλημά σου…
Ερευνητές από το St. Michael’s Hospital Clinical Nutrition and Risk Factor Modification Centre αξιολόγησαν εννέα κλινικές δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν 126 άτομα και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες αισθάνθηκαν 31% πιο πλήρεις αφού κατανάλωσαν 160 γραμμάρια (λίγο περισσότερο από ένα φλιτζάνι) όσπρια σε σχέση με αυτούς που δεν έφαγαν καθόλου.
Τι κάνει όμως τα όσπρια τόσο ισχυρά; Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πέραν του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που σημαίνει ότι αφομοιώνονται αργά, τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες συνδέονται με την πληρότητα και την απώλεια βάρους.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει έως και 50% τους θανάτους από καρκίνο

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M
Ο υγιεινός τρόπος ζωής “ασπίδα” προστασίας κατά του καρκίνου. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, θα μπορούσαν να προλάβουν έως και το 40% των νέων περιστατικών καρκίνου και να αποτρέψουν περίπου τους μισούς πρόωρους θανάτους (50%) εξαιτίας της νόσου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο “JAMA Oncology”.
 
Επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Μινγκγιάνγκ Σονγκ,  ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 89.600 γυναίκες και 46.400 άνδρες, από τους οποίους οι 16.500 γυναίκες και οι 11.700 άνδρες ακολουθούσαν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και χαρακτηρίστηκαν ως ομάδα χαμηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ως υγιεινός τρόπος ζωής ορίζεται η αποχή από το τσιγάρο ή ακόμη καλύτερα αν δεν έχει καπνίσει κανείς ποτέ, η λελογισμένη χρήση αλκοόλ (έως ένα ποτήρι τη μέρα οι γυναίκες και δύο οι άνδρες), το φυσιολογικό σωματικό βάρος (δείκτης μάζας σώματος 18,5 έως 27,5) και η συστηματική σωματική άσκηση (τουλάχιστον 150 λεπτά με μέτρια ένταση την εβδομάδα ή 75 λεπτά έντονης γυμναστικής).

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι οι γυναίκες που ζούσαν ανθυγιεινά, είχαν κατά μέσο όρο 25% μεγαλύτερο κίνδυνο να διαγνωστούν με καρκίνο και 48% να πεθάνουν από αυτόν, σε σχέση με όσες ζούσαν υγιεινά. Για τους άνδρες που ζούσαν ανθυγιεινά, τα αντίστοιχα ποσοστά αυξημένου κινδύνου ήταν 33% και 44%.

Η ΙΕΡΑ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.



1. ΕΜΠΟΔΙΑ. Το κάθε εμπόδιο στη ζωή μας, μας βοηθάει να έχουμε στη συνέχεια μεγαλύτερη αντοχή. Όλα μαζί τα βιώματά μας γίνονται μια αθροιστική εμπειρία, όπου προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε το μάθημά μας, τόσο καλύτερη και ωφέλιμη θα γίνει και η ζωή μας. 

2. ΘΑΡΡΟΣ. Το χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα άλμα πίστης και ειδικά όταν έχουμε την άγνοια του κινδύνου ίσως να είναι και καλύτερα. Όταν όμως δεν έχουμε την αντίληψη του κινδύνου, οφείλουμε να δίνουμε και τις πιο σωστές λύσεις. Το θάρρος προυποθέτει να είμαστε πάντα σε κίνηση και εγρήγορση. 

3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε μια αλληλουχία γεγονότων, που θα μας ενεργοποιήσουν κατάλληλα για την πνευματική μας άνοδο. Αν σε γραντζουνίσει ένα κλαδί...μπορεί και να σε σώσει πριν πέσεις μέσα στο χαντάκι. Όταν συγκεντρώνεσαι στο στόχο σου, βρίσκεσαι σε ευθεία γραμμή. 

4. ΝΟΥΣ. Έεε ταξιδιώτη...προς τα που οδεύει ο Νους σου; Όταν λοιπόν αντιληφθείς τους φόβους σου, έχεις την ευκαιρία να κοιτάξεις κατάματα τη ζωή σου και την αποδεχτείς ως έχει, αφού πάρεις όμως και τα κατάλληλα μέτρα. 

5. ΒΟΗΘΕΙΑ. Όταν έχεις το πρόβλημα, οφείλεις άμεσα να ζητήσεις βοήθεια, δεν είναι κακό. Όταν και πάλι βρεθείς όρθιος...στα πόδια σου, δώσε τη σωστή κατεύθυνση και λύσε οριστικά το πρόβλημά σου. Άκουσε προσεχτικά τον ανώτερο σου Εαυτό...τι έχει να σου πει....αρκεί να τον καλέσεις. 

6. ΡΟΗ. Όλα στο σύμπαν ρέουν συνεχόμενα, διότι δεν υπάρχει στάσιμο στη ζωή μας. Αυτή η διαρκής κίνηση είναι ενέργεια. Να θυμάστε ότι στην πορεία της ζωής μας και ειδικά σε δύσκολες φάσεις που τις περνάμε και βλέπουμε την φάση του σκότους, στο βάθος πάντα ξημερώνει. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα