Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Εκτός απ’το σεξ, ΑΥΤΟ φέρνει την ίδια ικανοποίηση! Το περίμενες;

happy

Το σεξ μπορεί ορισμένες φορές να μην σου δώσει την ικανοποίηση που θα ήθελες, υπάρχει όμως κάτι που σου την δίνει απλόχερα, χωρίς μάλιστα να κάνεις το παραμικρό. Μπορεί μέχρι τώρα να μην το είχες φανταστεί, διαβάζοντας όμως παρακάτω σίγουρα θα το καταλάβεις.
Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Journal of Psychological Science, το like στα social media μπορεί να σου φτιάξει το κέφι, να σου δώσει χαρά και υπάρχει και εξήγηση γι’αυτό.

Για ότι άσχημο συμβαίνει στην Γη, φταίει ο ίδιος ο άνθρωπος!



Θα πρέπει να ξέρετε ότι, για ότι άσχημο συμβαίνει στην Γη, δεν φταίνε οι πέρα από τον πλανήτη ετούτον. 

Φταίει ο ίδιος ο άνθρωπος, που βρίσκεται στην Γη και δεν έμαθε ούτε πως λειτουργεί αυτό το σύστημα ούτε πως θα πρέπει ο ίδιος να συλλειτουργήσει, μιας και είναι κι αυτός ένα παραγόμενο στοιχείο της Φύσης. 

Δηλαδή, το σώμα - και όχι η Ψυχή - είναι υλικό στοιχείο της ίδιας της εδώ Φύσης. 

Και εφ' όσον είναι υλικό στοιχείο της ίδιας της Φύσης, διαπνέεται από τα ίδια ποσοστά Νομίας και Αντινομίας που εμπεριέχει και η Φύση, δηλαδή 92% αρνητικό και 8% θετικό.

Αλλά το μικρό αυτό ποσοστό του θετικού έχει την δυνατότητα να βοηθήσει, να προστατεύσει και να καθοδηγήσει τον άνθρωπο. 

Έτσι έχει καθοριστεί από τον Νόμο της Δημιουργίας.

Και δεν μπορεί το αρνητικό, εάν εμείς δεν το αποδεχθούμε και δεν το ακολουθήσουμε ως δούλοι του, να καταστρέψει το θετικό.

Διότι τα πάντα έχουν τα δικαιώματά τους, αλλά και τα όρια των δυνατοτήτων τους. 

Το αρνητικό έχει οριστεί να έχει αυτά τα όρια επιρροής, το θετικό επίσης.

Το αρνητικό λειτουργεί την επίθεση, το θετικό αναλαμβάνει την άμυνα.

Εάν όμως ο άνθρωπος δεν ακολουθήσει το βιολογικό άθροισμα της εξέλιξης, τότε το σώμα βρίσκεται σε μία πίεση πολύ δυνατή. Και βάσει αυτής της πίεσης στο σώμα, το άτομο είναι έτοιμο να διαπράξει το παράλογο. 

Γι' αυτό, θα ήταν σωστό ο άνθρωπος να αξιολογήσει διαφορετικά την Ψυχή από το σώμα. Και να μην τοποθετεί μέσα του ότι το κάθε τρεμούλιασμα του επιδερμικού είναι κάτι που το ζητά η ψυχή του.

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, που το πληρώνει πολύ ακριβά αργότερα. 

Καραμανλήδες- Οι τουρκόφωνοι Έλληνες της Ορθόδοξης κοινότητας της Ανατολίας





Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah,  έχει ένα αφιέρωμα για τους Καραμανλήδες, τους Ορθόδοξους χριστιανούς της Ανατολίας, την κοινότητα των Ρωμιών, του ελληνισμού της Ανατολής. Το μεταφράσαμε στην ελληνική και το παρουσιάζουμε ασχολίαστα.


  Γράφει o Ekrem Buğra Ekinci


Πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών,  ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, η Ανατολία ήταν η πατρίδα μιας μεγάλης ελληνο-ορθόδοξης κοινότητας που ονομάζονταν Καραμανλήδες.



Αυτοί μιλούσαν τουρκικά, αλλά χρησιμοποιούσαν το ελληνικό αλφάβητο για να γράψουν. Σήμερα, υπάρχουν πολύ λίγοι Καραμανλήδες που παρέμειναν στην Ανατολία.



Η Ανατολία κυριαρχήθηκε από τους Ρωμαίους κατά τον δεύτερο αιώνα. Κατόπιν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μέγας μετέτρεψε την μικρή ελληνική πόλη του Βυζαντίου  σε πρωτεύουσα και την ονόμασε Κωνσταντινούπολη, ήδη, από τον 4ο αιώνα.


Η πόλη έγινε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας καθώς και του Χριστιανισμού. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν χριστιανοί στο Βυζάντιο. Η ανατολική και νότια Ανατολία τέθηκε υπό την μουσουλμανική εξουσία των Σελτζούκων τον 11ο αιώνα. Η Κωνσταντινούπολη λεηλατήθηκε κατά την τέταρτη σταυροφορία.


Ξεκινώντας από το 1071, οι Τούρκοι άρχισαν να εγκαθίστανται στην Ανατολία και κυριάρχησαν στην περιοχή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εκτός από τις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά.


Ο ντόπιος πληθυσμός της Ανατολίας μιλούσε και έγραφε ελληνικά και ήταν Έλληνες Ορθόδοξοι. Παρ’ όλα αυτά, οι Τούρκοι δεν τους αποκαλούσαν Έλληνες, αλλά ακολούθησαν την αραβική παράδοση, αποκαλώντας τους ‘Ρουμ’, δηλαδή Ρωμιούς (αφού δεν τους  γνώριζαν ιστορικά, προερχόμενοι από τη Μογγολία).

Επιπλέον, όλες οι Ορθόδοξες κοινότητες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία αποκαλούνταν ως ‘Κοινότητα Ρωμιών’.


Ακόμη και σήμερα, οι Τούρκοι  αποκαλούν Έλληνες τους ‘Ρωμιούς’ της Τουρκίας. Μεταξύ αυτής της κοινότητας, υπήρχε μια ομάδα που μιλούσε τουρκικά, αλλά  τα μέλη της έγραφαν με το ελληνικό αλφάβητο.

3 σημεία που ΔΕΝ πρέπει με τίποτα να ρίξεις ξύδι!

ξύδι


Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στις θαυματουργές εναλλακτικές χρήσεις του ξυδιού, όσον αφορά το καθάρισμα του σπιτιού. Ωστόσο δεν είναι τόσο καλό για όλες τις επιφάνειες.
Στα παρακάτω σημεία, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσεις το ξύδι για να τα καθαρίσεις γιατί θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες.

Υπόφερε πρώτα, για να χαρείς μετά



aliτου Γιάννη Αραχωβίτη
top performance trainer - Success Mentor
Ας είμαστε ειλικρινείς. Πολύ λίγοι άνθρωποι τους αρέσει να δουλεύουν σκληρά. Κανείς δεν είναι τρελός να χαίρεται να σηκώνει τόνους σίδερα στο γυμναστήριο,, να τρέχει μέσα στο κρύο και την ζέστη, να στερείται συνεχώς ώρες ανάπαυσης, ξεγνοιασιάς, διακοπές κ.λ.π.
Μόνο όταν έχεις ισχυρά γιατί και αξιόλογους στόχους βρίσκεις νόημα και κουράγιο να αντέξεις στην ατελείωτη νοητική και σωματική καταπόνηση. Ο πρωταθλητής θυσιάζει πολλές ανέσεις για να μπορέσει να ανέβει και να παραμείνει σε ψηλό επίπεδο. Κανείς όμως δεν μπορεί να φτάσει ψηλά δεν καταβάλει προηγουμένως το τίμημα. Πολύς κόσμος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τις ατελείωτες ώρες προπόνησης και πρακτικής που απαιτείται για να ξεχωρίσεις ως αθλητής, ως επιχειρηματίας, ως δάσκαλος ή οτιδήποτε άλλο υπηρετείς.
Πολύ θεωρούν ότι είναι θέμα (μόνο) ταλέντου η επιτυχία. Αυτό όμως είναι μέγα λάθος. Γιατί όλοι μπορούν να βελτιωθούν. Και ως συνήθως, δεν είναι τα ταλέντα που πιάνουν το ταβάνι αλλά οι σκληροί δουλευταράδες που δεν λυγίζουν μπροστά στις δυσκολίες. Και να θυμόμαστε ότι όλοι οι ειδικοί (οι κορυφαίοι) ήταν κάποτε ανίδεοι ή ερασιτέχνες.

Ζάχαρο: Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που το μειώνει αισθητά

ζάχαρο

Για τους περισσοτερους από εμας οι ξηροι καρποι είναι συνδεδεμενοι με την αυξηση του βαρους, επειδη εχουν κατα κανονα αρκετες θερμιδες. Ως εκ τουτου τους αποφευγουμε εντελως, αλλα αυτο ειναι λαθος. Σε μια ισορροπημενη διατροφη, οι ξηροι καρποι μπορουν να συμβαλλουν θετικα στην υγεια μας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο ζάχαρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.
Επίσης αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, "τα αμύγδαλα είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών απ' όλους τους καρπούς με κέλυφος", λέει ο O'Shea Kochenbach, διαιτολόγος στη Βοστόνη των ΗΠΑ.
Γιατί τα αμύγδαλα είναι επωφελή για τα άτομα με πρόβλημα στο ζάχαρο

Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει ελκυστικούς τους άντρες (δεν πάει ο νους σου)

ariana-grande-flirting-gif



Διανύουμε πλέον την εποχή που η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει 100% ρόλο για να προσελκύσει κάποιος το αντίθετο φύλο. Ευτυχώς. Αυτό έρχεται να μας το επιβαιώσει και η έρευνα του Πανεπιστημίου Στιρλινγκ της Σκωτίας για το ποιο είναι το χαρακτηριστικό που ελκύει τις γυναίκες στους άντρες. Δεν είναι οι κοιλιακοί, δεν είναι τα μπράτσα, δεν είναι το χαμόγελο, δεν είναι το βλέμμα.
Οι 239 εθελοντές (άνδρες και γυναίκες) που συμμετείχαν στην έρευνα, αξιολόγησαν 40 άτομα του αντίθετου φύλου τι είναι αυτό που τους ελκύει. Τα στοιχεία που προέκυψαν προκάλεσαν έκπληξη, η αλήθεια είναι.

Οντότητες από άλλες διαστάσεις εμφανίστηκαν στις οθόνες του CERN; - Βίντεο




 Το CERN είναι γνωστό ότι αποτελεί  ένα από τα πλέον αμφισβητούμενα πειράματα σωματιδιακής φυσικής που πραγματοποιούνται στον κόσμο σήμερα. 

 Στην προσπάθειά τους οι επιστήμονες να φτάσουν μέχρι το «σωματίδιο του Θεού» όπως οι ίδιοι το έχουν ονομάσει, δεν αποκλείεται να έχουν φτάσει σε άγνωστα επίπεδα, απελευθερώνοντας άγνωστες δυνάμεις της φυσικής και μαζί με αυτές οντότητες που μπορεί να προέρχονται από.........

άλλες συντεταγμένες διαστάσεων από τις δικές μας.

Απίστευτη αποκάλυψη της Camilla: Ο Κάρολος σκότωσε την Diana!

tsalri
Την λες και εκδικητική την Camilla…
Πριν λίγες εβδομάδες είχε κάνει τον γύρω του κόσμου το εξώφυλλο του περιοδικού Globe, στο οποίο ο Πρίγκιπας Κάρολος φιλιόταν με έναν νεαρό άνδρα. Σύντομα οι φήμες για διαζύγιο με την Camilla Parker έκαναν την εμφάνισή τους ωστόσο φαίνεται πως η υπόθεση έχει πολύ… ζουμί!
Γιατί και πάλι στο Globe, υπάρχει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Camilla αποκάλυψε στην Kate Middleton πώς

Σκόρδο: Αποκτήστε μία ανάσα… υγείας

skordo

To σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως ως μυρωδικό στη μαγειρική, ενώ παράλληλα έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο σε ολόκληρη την αρχαία και σύγχρονη ιστορία για την πρόληψη και τη θεραπεία διάφορων ασθενειών. Επιστημονικές μελέτες δημοσιευμένες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά έρχονται να φωτίσουν τα θεραπευτικά οφέλη του σκόρδου.
Επιστημονικές μελέτες
Καρκίνος του πνεύμονα
Οι άνθρωποι που τρώνε ωμό σκόρδο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν 44% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στο Jiangsu Provincial στην Κίνα.
Δυνητικά ένα ισχυρό αντιβιοτικό
Το διαλλύλ-σουλφίδιο, μια ένωση του σκόρδου, είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από δύο δημοφιλή αντιβιοτικά για την καταπολέμηση του βακτηρίου campylobacter, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Antimicrobial Chemotherapy
Το βακτήριο campylobacter αποτελεί την πιο κοινή αιτία των γαστρεντερικών λοιμώξεων. Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Xiaonan Lu, από το Washington State University, δήλωσε: «Το έργο αυτό είναι πολύ συναρπαστικό για μένα, διότι δείχνει ότι η ένωση αυτή μειώνει τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες στο περιβάλλον και στη λήψη των τροφίμων μας».

Εσύ ήξερες γιατί τα converse έχουν τις δύο τρυπούλες στο πλάι;



Σας έχω πει πόσο αγαπώ το ίντερνετ; Ένας μικρός θησαυρός πληροφοριών που σε βοηθάει να λύσεις οποιαδήποτε απορία σου έρθει στο μυαλό. Όπως αυτή που μου ήρθε εμένα και αφορά τα παπούτσια converse. Τα στιλάτα μοντέρνα sneakers που αγαπούν να φορούν μικροί και μεγάλοι, διαθέτουν στο πλάι δύο τρυπούλες που σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει, αλλά δεν έχεις ασχοληθεί με την σημασία τους.
all star
Προφανώς δεν βρίσκονται σε αυτό το σημείο για μόστρα. Με μια μικρή αναζήτηση λοιπόν στο ίντερνετ, βρήκα ένα βιντεάκι που εξηγούσε απόλυτα την χρήση τους. Ο ένας λόγος που είναι απολύτως λογικός, είναι η βοήθεια τους να αναπνέει το πόδι σωστά όταν τα φοράς χωρίς κάλτσες.

Πίεση: Τι άλλο την αυξάνει εκτός από το αλάτι (λίστα)

πίεση



Ο νούμερο ένα εχθρός της αρτηριακής πίεσης είναι γνωστό σε όλους ότι είναι το αλάτι. Πολυετείς επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως όσοι καταναλώνουν πολύ αλάτι στην διατροφή τους, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν υψηλή αρτηριακή πίεση.
Εκτός όμως από το αλάτι ποιοι άλλοι παράγοντες ενοχοποιούνται για την υψηλή πίεση του αίματος;

Πανηγυρική αθώωση για το βούτυρο. Δεν κάνει κακό





Η κατανάλωση βουτύρου σχετίζεται πολύ λίγο με την πρόωρη θνησιμότητα και καθόλου με τις καρδιοπάθειες ή τα εγκεφαλικά, ενώ φαίνεται να προστατεύει σε έναν βαθμό από τον διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Το βούτυρο περιέχει αρκετά κορεσμένα λιπαρά, που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία και, γενικά, έχει σχετιστεί στο μυαλό πολλών με κακή διατροφή.
Όμως, όπως συνήθως, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και η νέα μελέτη έδειξε ότι το βούτυρο δεν πρέπει ούτε να δαιμονοποιείται, ούτε να θεωρείται σημαντικό για την καλή υγεία, σύμφωνα με τους ερευνητές της Σχολής Επιστήμης της Διατροφής του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης. 

3 λάθη που κάνεις με τις πετσέτες του μπάνιου!

ξύδι

Οι πετσέτες του μπάνιου μπορούν να καταστραφούν και να προκαλέσουν πρόβλημα στο δέρμα, αν δεν τις προσέχεις όπως πρέπει. Σημαντική σημείωση που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάς, είναι να μην χρησιμοποιείς τις ίδιες πετσέτες με άλλα μέλη της οικογένειας, προκειμένου σαφέστατα να αποφευχθούν μικρόβια.
Αν θέλεις λοιπόν οι πετσέτες να παραμένουν μαλακές και να μυρίζουν όμορφα και καθαρά, τότε διάβασε τα λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις.

Η Μάγισσα & ο Άγιος




Ο Μιλαρέπα, ο περίφημος Θιβετιανός Βουδιστής διδάσκαλος και ποιητής που έζησε τον 12ο αιώνα, ήταν ένας μοναχικός αναχωρητής, ο οποίος πολύ συχνά μιλούσε για τις παγίδες της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Παροιμιώδεις έχουν μείνει οι ιστορίες που διηγούνταν το πώς αυτός ο άγιος του Βουδισμού, ο εγκρατής Μιλαρέπα, αντιμετώπισε ένα πλήθος πειρασμών, ανάμεσα σε αυτούς και δεκάδες λάγνους θηλυκούς δαίμονες που κατά καιρούς προσπάθησαν, λέει, να τον ξελογιάσουν και να τον περισπάσουν από τους διαλογισμούς του.

Παράλληλα, όμως, ο Μιλαρέπα είχε πολλές μαθήτριες στις οποίες ήταν βαθύτατα αφοσιωμένος. Παρά την αποχή του από το σεξ, δεν υπήρξε ποτέ μισογύνης και, όπως λέγεται, θεωρούσε τις γυναίκες ως ίσες, αν όχι ανώτερες στην ικανότητα να επιτύχουν την πνευματική φώτιση.


Σύμφωνα με την παράδοση, ο Μιλαρέπα είχε κατορθώσει να υποτάξει την πανέμορφη Τσέρινκγμα, μια περιβόητη μάγισσα που κατείχε το μυστικό της μακροζωίας. Κάποιοι έλεγαν πως η Τσέρινγκμα είχε ήδη μαθητεύσει σε κάποιον άλλο δάσκαλο, και μάλιστα κατείχε πολλές γιογκικές τεχνικές που της έδιναν υπερφυσικές ικανότητες, τις οποίες όμως χρησιμοποιούσε μόνο για εγωιστικούς σκοπούς, κάνοντας κακό στους ανθρώπους γύρω της. Άλλοι έλεγαν πως ήταν μια άγρια Ντακίνι, μια αθάνατη δαιμόνισσα που ταξίδευε στα χιονισμένα βουνά του Θιβέτ επάνω στη ράχη ενός λευκού λιονταριού, και είχε δοκιμάσει να βάλει σε πειρασμό τον εγκρατή Βουδιστή μοναχό. Ό,τι και να ήταν, όμως, ο Μιλαρέπα, με τη διδασκαλία του, κατόρθωσε τελικά να τη μεταμορφώσει σε μια αφοσιωμένη γιογκίνι. 

Ο Μιλαρέπα αναγνώρισε στο πρόσωπο της Τσέρινγκμα ένα από τα πλέον ικανά άτομα για την επίτευξη της φώτισης. Παράλληλα, όμως, όχι μόνο δεν της απαγόρευσε το σεξ, αλλά, αντίθετα, την ενθάρρυνε να το χρησιμοποιεί ως μέσο για την κατανόηση των λεπτότερων ενεργειών του σώματός της, την εκμηδένιση των εγωιστικών ενστίκτων της και την επίτευξη της φώτισης.

Η σεξουαλική τεχνική που χρησιμοποιούσε η Τσέρινγκμα, δεν ήταν άλλη από την Κάρμα~μούντρα.

Περί Έρωτος




Εδώ είναι το κλειδί για ολόκληρη τη μεταφυσική του σεξ:  Η σεξουαλική ένωση είναι η πιο παγκόσμια μορφή της προσπάθειας του ανθρώπου για την εξάλειψη της δυαδικότητας, έστω για λίγο –για την υπαρξιακή υπέρβαση των ορίων ανάμεσα στο εγώ και το μη-εγώ, ανάμεσα στον εαυτό και τον μη-εαυτό.

Julius EvolaEros and the Mysteries of Love



Ο Έρωτας είναι η καλύτερη θρησκεία που μπορεί να έχει το ανθρώπινο ον. 

 Samael Aun Weor: The Perfect Martimony



Σχέση σημαίνει κάτι πλήρες, ολοκληρωμένο, τελειωμένο, κλειστό. Έτσι, η αγάπη δεν είναι ποτέ σχέση. Η αγάπη είναι πάντοτε ένα ποτάμι που κυλάει χωρίς τέλος. Η αγάπη δεν γνωρίζει τελείαΟ μήνας του μέλιτος ξεκινάει αλλά δεν τελειώνει ποτέ. Δεν είναι σαν ένα μυθιστόρημα που αρχίζει από ένα συγκεκριμένο σημείο και τελειώνει σε ένα άλλο συγκεκριμένο σημείο. Είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενοΟι εραστές παρέρχονται, όμως η αγάπη συνεχίζεταιΕίναιένα συνεχές.

Osho

Έρωτας και Ελευθερία




Ζεις έτσι, προφυλαγμένος, μέσα σε έναν εύθραυστο κόσμο, και πιστεύεις πως είσαι ζωντανός. Έπειτα διαβάζεις ένα βιβλίο… ή κάνεις ένα ταξίδι… και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι δεν ζεις, ότι είσαι σε λήθαργο. Τα συμπτώματα αυτού του λήθαργου είναι εύκολο να τα αναγνωρίσεις: και πρώτο απ’ όλα είναι η αβεβαιότητα. Το δεύτερο σύμπτωμα (όταν ο λήθαργος γίνεται επικίνδυνος και μπορεί να εκφυλιστεί σε θάνατο): η απουσία χαράς και ηδονής. Αυτόείναι όλοΕμφανίζεται σαν μια αβλαβήςασθένειαΜονοτονία, πλήξη, θάνατος. Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν έτσι (ή πεθαίνουν έτσι) χωρίς να το γνωρίζουν. Δουλεύουν σε γραφείαΟδηγούν ένα αμάξι.Πηγαίνουν για πικνίκ με τις οικογένειές τους.Μεγαλώνουν παιδιά. Κι έπειτα κάποιοι παθαίνουν ένα θεραπευτικό σοκ, από ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο, ένα τραγούδι, που τους ξυπνάει και τους σώζει από τον θάνατο. Κάποιοι άλλοι όμως δεν ξυπνούν ποτέ.

Η ομηρία του Λάμπρου Ευταξία


Ο Λάμπρος Ευταξίας, το 1920 στις Κάννες. Φωτογραφία από Ε.Λ.Ι.Α.
Ο Λάμπρος Ευταξίας, το 1920 στις Κάννες. Φωτογραφία από Ε.Λ.Ι.Α.
Από την Δώρα Στρουμπούκη για το «Έγκλημα και Τιμωρία»
Πρωτοφανής στα εγκληματολογικά χρονικά της Ελλάδας, υπήρξε η ομηρία του νεαρού βουλευτή –και μετέπειτα προσωπικού φίλου του Κωνσταντίνου Καραμανλή– Λάμπρου Ευταξία, από κρατούμενο των φυλακών Συγγρού.
Στις 18 Απριλίου του 1936, λίγους μήνες πριν ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάςαποφασίσει ότι η Βουλή ήταν άχρηστη και κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη χώρα, ολόκληρη η Αθήνα αναστατώθηκε από τα νέα που έρχονταν από τις φυλακές Συγγρού: κρατούμενος των φυλακών είχε αιχμαλωτίσει τον βουλευτή Λάμπρο Ευταξία και απειλούσε να τον σκοτώσει και να σκοτωθεί κι αυτός, αν δεν απαλασσόταν από το υπόλοιπο της ποινής του.
Όπως γρήγορα μαθεύτηκε, ο ισοβίτης, κρατούμενος για φόνο, Παναγιώτης Μαρίνος, αφού με δόλο κατάφερε τον βουλευτή να πάει στις φυλακές για να μιλήσουν, κλείστηκε μαζί του σε ένα δωμάτιο και υπό την απειλή περιστρόφου, απειλούσε θεούς και δαίμονες αν δεν έρχονταν μέσα σε λίγες ώρες, υπογραμμένη απο τον βασιλιά – η χάρη για το υπόλοιπο της ποινής του.
Ο δασοκόμος Παναγιώτης Μαρίνος όπως απεικονιζόταν στην υπηρεσιακή του ταυτότητα.
Ο δασοκόμος Παναγιώτης Μαρίνος όπως απεικονιζόταν στην υπηρεσιακή του ταυτότητα.
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ – Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Το μεσημέρι της 17ης Σεπτέμβρη του 1929 ο Παναγιώτης Μαρίνος, σκότωσε στην είσοδο του υπουργείου Γεωργίας- που τότε βρισκόταν στην οδό Φιλελλήνων – και εν μέσω περαστικών, τον  Πέτρο Μαρκόπουλο, διευθυντή της δασονομικής υπηρεσίας και τονΜιχαήλ Δαβερώνη, γενικό επιθεωρητή της δασονομικής υπηρεσίας, πυροβολώντας τους τρεις φορές.
Αμέσως ο δράστης άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει αλλά άρχισαν να τον καταδιώκουν οι περαστικοί, καθώς και κάποιοι αστυφύλακες που βρίσκονταν εκεί κοντά. Κατευθύνθηκε προς το Ζάππειο, και τελικά συνελήφθη μπροστά στο άγαλμα του Δισκοβόλου στην έξοδο του Ζαππείου, απο τον αστυφύλακα Γκανά. Ο Μαρίνος, όταν ο Γκανάς ήταν ο μόνος που έμεινε να τον καταδιώκει, σήκωσε το χέρι του για να τον πυροβολήσει, αλλά ο αστυνομικός πιο γρήγορος, τον χτύπησε με το γκλομπ στο χέρι, του έφυγε το περίστροφο, και έτσι τον συνέλαβε.
Εν τω μεταξύ, ο πυροβοληθείς στο ινιακό οστό, από απόσταση δυο μέτρων Μαρκόπουλος, αφού η σφαίρα πέρασε το κεφάλι και βγήκε απο το στόμα, πέθανε εκεί στο πεζοδρόμιο. Ο δε Δαβερώνης γυρίζοντας να δει τι συνέβαινε, έφαγε δυο σφαίρες στο στήθος. Αμέσως οι περαστικοί τον μετέφεραν στο παρακείμενο φαρμακείο του Μαρινόπουλου για τις πρώτες βοήθειες, μετά στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών αλλά στη διαδρομή πέθανε και αυτός.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ


Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Παραμυθάς και ταξιδευτής, αυτό ήταν ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.  Κι ευτυχώς γιατί, αυτές οι δυο του ιδιότητες, ευθύνονται για τον μαγικό κόσμο της παιδικής μας ηλικίας.  Όλοι γνωρίζουν τα παραμύθια του, μ’ αυτά μεγάλωσαν γενιές και γενιές.  Αρκετοί γνωρίζουν και τα εξαιρετικά ταξιδιωτικά του κείμενα, πολύτιμες μαρτυρίες για τα μέρη που είχε επισκεφθεί.  Λιγότεροι γνωρίζουν ότι, ανάμεσα στα ταξίδια του, συμπεριλαμβανόταν κι ένα στην Ελλάδα, την άνοιξη του 1841.  Και, τέλος, ελάχιστοι είναι γνώστες του «ελληνικού παραμυθιού» του ‘Αντερσεν, δυο φορές μεταφρασμένου στα ελληνικά: τη μία από τον Γ. Πράτσικα με τον τίτλο «Το σύμφωνο φιλίας», που δημοσιεύτηκε στην ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ το 1964 και την δεύτερη από τον Σ. Πρωτόπαπα, με τίτλο «Ο αδελφοποιτός μου – Το Ελληνόπουλο», που συμπεριλαμβανόταν στον τρίτο τόμο της έκδοσης του 1965 των απάντων του Άντερσεν, από τις Εκδόσεις Ι.Δ. Αρσενίδη.

Στις 19 Μαρτίου του 1841, το ατμόπλοιο ΛΕΩΝΙΔΑΣ δένει στη Σύρο.  Ανάμεσα στους επιβάτες του ο μεγάλος δανός παραμυθάς, στο πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα.  Την επομένη θα αποβιβαστεί στον Πειραιά και θα ξεκινήσει την περιήγησή του στην Αθήνα, την οποία ερωτεύεται.  Η δανική παροικία, που την εποχή εκείνη αριθμεί πολλά μέλη τον υποδέχεται, τον φιλοξενεί και τον ξεναγεί.  Επισκέπτεται με άμαξα τα αξιοθέατα της Αθήνας, το Θησείο, τον Κολωνό, το Φάληρο.  Φτάνει μέχρι το Μαρούσι και την Κηφισιά.  Γιορτάζει τα γενέθλιά του, στις 2 Απριλίου, στην Ακρόπολη, ανεβαίνοντας μάλιστα στον ιερό βράχο δυο φορές, εκείνη την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ.  Στην Αθήνα οικοδεσπότες του είναι οι συμπατριώτες του αδελφοί Κρίστιαν και Θεόφιλος Χάνσεν, αρχιτέκτονες, που έκτισαν πολλά από τα σπουδαία κτίρια των Αθηνών, όπως το Πανεπιστήμιο, την Ακαδημία, τη Βιβλιοθήκη και το Νομισματοκοπείο.  Του διοργανώνουν βραδυές ανάγνωσης του έργου του σε λογοτεχνικούς κύκλους της Αθήνας και καταφέρνουν να προσκληθεί στο παλάτι και να γίνει δεκτός από τον Όθωνα και την Αμαλία.

4 πράγματα που μπορείς να κάνεις με την ζάχαρη και δεν τα περίμενες!

ζάχαρη

Μπορεί η ζάχαρη να μην κάνει καλό στην υγεία, βοηθάει όμως σε κάποιες περιπτώσεις του σπιτιού που σίγουρα δεν τα περίμενες. Αντί να την βάζεις με το τσουβάλι στον καφέ σου ή στο να φτιάχνεις κάθε Κυριακή από ένα γλυκό, διάβασε τα παρακάτω 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις με την χρήση της.

1. Θαυματουργή στα κοψίματα

Αν κοπείς με το μαχαίρι ή οτιδήποτε άλλο, ρίξε λίγη ζάχαρη για να σε προστατέψει από τα μικρόβια. Μετά απλά ακολούθησε τη σύνηθη διαδικασία.

2. Αντίστοιχα και για το κάψιμο

Αν καείς για πολλοστή φορά την ώρα που τηγανίζεις ή ακουμπώντας καταλάθος στο αναμμένο μαζί της κουζίνας, τότε και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να ρίξεις λίγη ζάχαρη για να σε ανακουφίσει από τον πόνο.

Αυτοκτονία: Αυξημένη πιθανότητα για όσους κάνουν συγκεκριμένα επαγγέλματα – Δείτε ποια είναι

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτοκτονία: Αυξημένη πιθανότητα για όσους κάνουν συγκεκριμένα επαγγέλματα – Δείτε ποια είναι

Οι εργαζόμενοι σε συνήθως μοναχικά και ανασφαλή επαγγέλματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Στην κορυφή της λίστας κινδύνου βρίσκονται οι αγρότες, οι αλιείς και οι ξυλοκόποι, ενώ αντίθετα στο τέλος της λίστας βρίσκει κανείς τους εκπαιδευτικούς.
Η μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ρέπουν περισσότερο στην αυτοκτονία όσοι κάνουν χειρωνακτικό επάγγελμα και νιώθουν απομονωμένοι στη δουλειά τους, καθώς και όσοι -ιδίως στον κατασκευαστικό τομέα- έχουν ανασφάλεια για το αν θα έχουν τη δουλειά τους και στο μέλλον.
Η μεγάλη έρευνα δείχνει τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα επαγγέλματα, όσον αφορά τα ποσοστά αυτοκτονιών διαχρονικά. Υψηλά ποσοστά εμφανίζουν επίσης οι ξυλουργοί, οι μεταλλωρύχοι, οι ηλεκτρολόγοι και οι οικοδόμοι. Ακολουθούν μηχανικοί (εγκαταστάσεων, επισκευών κλπ.),βιομηχανικοί εργάτες και αρχιτέκτονες.

Τα τζιν σας δεν θέλουν πλύσιμο!

levis-imprint-xl

Θα πρέπει να το έχετε ακούσει από παλιά πως τα τζιν σας δεν χρειάζεται να τα πλένετε. Ενώ πρέπει να κάνετε το ακριβώς αντίθετο, και όσο πιο συχνά γίνεται, για τις πυτζάμες, τα σεντόνια και τα εσώρουχά σας, για τα τζιν οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να τα βουτάτε στο νερό κάθε λίγο και λιγάκι. Εάν μέχρι σήμερα δεν μπορούσατε να καταλάβετε γιατί το υποστηρίζουν αυτό, ο CEO της Levi’s, Chip Bergh είναι εδώ για να σας λύσει τις απορίες.

Όπως λέει λοιπόν όταν πλένεις συχνά τα τζιν αυτό που καταφέρνεις στην ουσία είναι να καταστρέφεις την ειδική τους σύνθεσή και να σπαταλάς απλώς νερό. Το πλύσιμο του τζιν πρέπει να γίνεται όσο πιο σπάνια γίνεται, κάτι που εφαρμόζει και ο ίδιος. Τι κάνει για τους λεκέδες; Στεγνό καθάρισμα και είναι έτοιμος! Ούτε σαπούνι, ούτε νερό! Ακούστε και τον ίδιο…

ΕΧΘΡΟΣ Ο ΗΛΙΟΣ, ΦΙΛΟΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ


Πιάσαμε Ιούλιο. Ποιος το λέει αυτό; Δεν υπάρχει κανένας Ιούλιος μήνας. Δεν υπήρξε ποτέ. Αποδυτηριάκια διαβάζεις. Άνοιξη είναι ακόμα.
Τα έχουν διαλύσει όλα. Ακόμα και τις εποχές έχουν παραποιήσει. Μετά από τρείς εβδομάδες, και για να είμαι ακριβής, από τις 18 “Ιουλίου” θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Επειδή, δηλαδή, σας βάρεσε στο κεφάλι ο ήλιος μασήσατε ότι μπαίνετε στην καρδιά του καλοκαιριού.
Είσαστε πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου. Άσε το άλλο το φοβερό και τρομερό και ανεπανάληπτο στους αιώνες. Μιλάω γι' αυτή την πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου να μην εκτίθεστε στον ήλιο, λέει. Φοβερά πράγματα. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό;
Πού σας έχουν φθάσει! Να σας λένε οι αληταράδες οι επιστήμονες και από κοντά κάποιοι άσχετοι από τις τηλεοράσεις, όχι μονάχα γιατροί, “Μακρυά από τον ήλιο”. Από τον ήλιο, ρε; Αύριο, δηλαδή, θα σας πούνε Μην πίνετε νερό. Μη σας πλησιάζει ο αέρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα