Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Είναι όμορφο να μοιράζεσαι τη ζωή


Οι δύσκολες συνθήκες δένουν τους ανθρώπους μεταξύ τους. Οι ζωές όλων τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί, το βιοτικό επίπεδο έχει ανέβει κι όλοι λίγο-πολύ τα έχουν καταφέρει καλά στη ζωή τους. Και προς Θεού, μακάρι να πηγαίνουν όλα προς το καλύτερο πάντα. Αυτό είναι το επιθυμητo.

Αναπόφευκτα, όμως, συμβαίνει η καλοζωία και η ευμάρεια να οδηγούν σε κάποια ηθική παρακμή. Όταν ζεις καλά, έχεις λύσει τα προβλήματα επιβίωσης, νιώθεις ασφαλής και υπάρχει μια σταθερότητα στη ζωή σου, τότε γίνεσαι περισσότερο εγωιστής και λιγόψυχος. Φοβάσαι μήπως χάσεις τα κεκτημένα, τα οποία αναμφισβήτητα με κόπο απέκτησες. Γίνεσαι όμως, πιο κλειστός άνθρωπος, πιο καχύποπτος και πιο άπληστος, συνήθως.
Ακούς πολλές φορές τους παππούδες και τους γονείς να μιλάνε για τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες πείνας, πολέμου, ανέχειας στις οποίες έζησαν και μεγάλωσαν. Και σου κάνει εντύπωση, που μιλούν με νοσταλγία γι’ αυτά τα δύσκολα χρόνια. Στο τέλος πάντα διαπιστώνουν, ότι ήταν δύσκολα, αλλά ωραία χρόνια. Οι άνθρωποι ήταν δεμένοι μεταξύ τους και βοηθούσαν ο ένας τον άλλον.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε ατομικό επίπεδο, στην καθημερινότητα του καθενός. Όταν συναντιέσαι με άτομα που δουλεύετε μαζί και μοιράζεστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες καλές ή κακές συνθήκες εργασίας, έχετε να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα, τότε νιώθεις, ότι αυτή η παρέα σε κάνει δυνατό.
Κάθε φορά που βρίσκεστε εκτός δουλειάς θέλετε ν' αφήσετε πίσω τα επαγγελματικά και να μιλήσετε γι' άλλα πράγματα, αλλά πάντα η συζήτηση καταλήγει σε θέματα και προβλήματα που αφορούν την κοινή σας επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο έρωτας μας κάνει καλό


Όλοι ξέρουμε ότι ο έρωτας κάνει καλό στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Τα πώς και τα γιατί δεν τα ψάξαμε ποτέ, όμως, είναι κάτι που όλοι το νιώσαμε κάποια στιγμή, γι’ αυτό δε χωράει καμία αμφιβολία αμφισβήτησης. Τα πώς και τα γιατί, τα έχουν ψάξει για μας διάφοροι επιστήμονες μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουν στο τέλος όλα αυτά τα όμορφα αισθήματα που κάθε άνθρωπος στον πλανήτη ένιωσε, έστω και μία φορά, εξαιτίας του έρωτα. Τι συναρπαστικό, λοιπόν, συμβαίνει στο σώμα μας όταν ερωτευόμαστε;

Ο έρωτας μας ανακουφίζει απ’ το σωματικό πόνο. Συγκεκριμένα, μία αγκαλιά μεταξύ δύο ερωτευμένων λειτουργεί κι ως παυσίπονο, αφού κατά τη διάρκειά της παράγεται η οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη ή αλλιώς ορμόνη της αγάπης, η οποία αναπτύσσεται όταν αισθανόμαστε ήρεμοι κι ασφαλείς, είναι ικανή να καταπολεμήσει τον πονοκέφαλο.
Ακόμα και κοιτάζοντας τον αγαπημένο μας ή μία φωτογραφία του, τα αισθήματα αγάπης μέσα μας κυριαρχούν, κάνοντας τον όποιο πόνο έχουμε πιο υποφερτό. Κάτι σαν το αναλγητικό. Επίσης, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η σεξουαλική επαφή κι ακόμη περισσότερο ο οργασμός, κάνουν καταπληκτική δουλειά στο να μπλοκάρουν το σωματικό πόνο. Ιδιαίτερα συμβάλλουν στον πόνο της πλάτης, της αρθρίτιδας και των κραμπών.
Ο έρωτας φροντίζει την καρδιά μας. Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι όταν βρισκόμαστε κοντά στο αγαπημένο μας πρόσωπο, οι ρυθμοί της καρδιάς πέφτουν. Η δράση του έρωτα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική όταν βρισκόμαστε υπό στρες ενώ μακροπρόθεσμα μειώνεται το ρίσκο μίας καρδιακής προσβολής. Κι εδώ έρχεται πάλι η οξυτοκίνη, αυτή η μαγική ορμόνη που μειώνει το στρες, την πίεση, το άγχος, τονώνει την αυτοπεποίθηση και βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Μηλόξυδο... για τη μυρωδιά του καπνού!



Αν έχετε κάψει πρόσφατα μια μπριζόλα ή αν η μανιακή καπνίστρια θεία σας , σας έκανε μια επίσκεψη έκπληξη, δείτε τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από την μυρωδιά του καπνού. 

Ποιες είναι οι τροφές της νεότητας;

νεότητα



Η νεότητα περνά μέσα από την διατροφή.

Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γήρανση μπορεί να νικηθεί τρώγοντας τις κατάλληλες τροφές.
Μάθετε ποιες είναι αυτές!
Σταφύλια
Βάλτε στο πιάτο σας τα κόκκινα σταφύλια τα οποία περιέχουν τη ρεσβερατρόλη, μια αντι-φλεγμονώδη ουσία που έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, ενώ προστατεύει και από την ηλιακή ακτινοβολία.
Μύρτιλα
Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.
Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και καταπολέμα την ακμή χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα.

Μήπως έχετε άγχος επίδοσης στο σεξ; Πώς να το καταπολεμήσετε

2ffd12c5-37a3-4607-a2ad-c61c00b0eaaf



Χιλιάδες άνδρες και στη χώρα μας παρουσιάζουν αιφνιδιαστικά κάποιο πρόβλημα στύσης. Ένα πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται και στο άγχος της επίδοσης. Πως όμως καταπολεμείτε;

Οι ειδικοί λένε πως όταν η ..σημαία δε σηκώνεται αιφνίδια, τότε το ερώτημα που συνήθως βασανίζει τους άνδρες είναι τι ήταν αυτό που το προκάλεσε.
Και οι καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν ένα μεμονωμένο περιστατικό στυτικής δυσλειτουργίας είναι πολλές.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ)σταχυολογούν μερικές από τις αιτίες:
-μια βραδιά με πολύ αλκοόλ όπου ο άνδρας δεν ανταποκρίθηκε σεξουαλικά
-κατά τη χρήση προφυλακτικού, όπου ο άνδρας δυσκολεύτηκε να το τοποθετήσει σωστά
-μια περίοδος με διάφορα προβλήματα, π.χ. οικονομικά, όπου η σεξουαλική επιθυμία είναι μειωμένη
-ανησυχία για το μέγεθος του πέους και την αντίδραση της γυναίκας όταν τον δει γυμνό
-κατά την προσπάθεια του ζευγαριού να κάνει παιδί, με επαφές προγραμματισμένες, χωρίς να προϋπάρχει σεξουαλική επιθυμία
-σε επαφή με μια απροσδόκητα προκλητική γυναίκα, όπου ο άνδρας αγχώνεται για την επίδοσή του

Κάρδαμο: Σε ποιες παθήσεις βοηθά;

Το ενδιαφέρον της εναλλακτικής ιατρικής και για το βότανο αναζωπυρώθηκε βαθμιαία μετά από μελέτες. Τι έδειξαν για το βότανο.


Κάρδαμο: Σε ποιες παθήσεις βοηθά;

Το κάρδαμο (Elettaria cardamomum) ανήκει στην οικογένεια Ζιγγιβεροειδών (Zingiberaceae). Και τα δύο γένη είναι εγγενή στην Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπουτάν. Σήμερα καλλιεργείται ευρέως και στη Σρι Λάνκα.
Είναι το τρίτο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, μετά το σαφράν και τη βανίλια. Το φρέσκο ντόπιο χόρτο, που κυκλοφορεί σε οπωροπαντοπωλεία δεν έχει σχέση με το ξερό μπαχαρικό της Ανατολής, το οποίο βρίσκεται σε μορφή σπόρων. Η πιο συνήθης μορφή του κάρδαμου της Ανατολής είναι το πράσινο κάρδαμο Elettaria cardamomum και περιγράφεται εκτεταμένα για πρώτη φορά από τους έλληνες Θεόφραστο και Διοσκουρίδη.
Το βότανο χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρικά πιάτα της Ανατολής αλλά έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένως και σε παραδοσιακά βοτανοθεραπευτικά συστήματα για τη θεραπεία των λοιμώξεων στα δόντια και τα ούλα, για την πρόληψη και τη θεραπεία προβλημάτων του λαιμού, για την φυματίωση, τις πεπτικές διαταραχές. Επίσης χρησιμοποιήθηκε για να διαλύσει τις πέτρες σε νεφρούς και χοληδόχο κύστη.
Η παραδοσιακή Κινεζική ιατρική χρησιμοποιεί το βότανο για την αντιμετώπιση των στομαχικών προβλημάτων, τη δυσκοιλιότητα, τη δυσεντερία και άλλα προβλήματα πέψης. Το ενδιαφέρον της εναλλακτικής ιατρικής και για το βότανο αναζωπυρώθηκε βαθμιαία μετά από μελέτες στις οποίες το βότανο:

Αντίο Χθες… Καλωσήλθες Αύριο

success

Η αληθινή Επανάσταση είναι εκείνη κατά του ίδιου σου του Εαυτού. Το να καταφέρεις να κόψεις κάθε τι που γίνεται ρουτίνα, είναι η μεγαλύτερη νίκη που μπορείς να επιτύχεις ενάντια στον τεμπέλη εαυτό σου, αυτόν που σε εμποδίζει από το να εκπληρώσεις το Πεπρωμένο σου.
Το “Αντίο” στο Παρελθόν πίσω σου …
είναι το καλύτερο “Καλωσόρισες” στο Μέλλον σου μπροστά.
Όταν μπορέσεις να νικήσεις την Συνήθεια,
… είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ …
Το Παρελθόν δεν υπάρχει στ’ αλήθεια… είναι απλά το φάντασμα αυτού που κάποτε ΝΟΜΙΖΑΜΕ πως είναι το Παρόν.
Το Μέλλον δεν υπάρχει στ’ αλήθεια… είναι απλά το φάντασμα αυτού που ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να είναι κάποτε το Παρόν.
Και αληθινά ΟΝ είναι μόνο το Παρ-όν…
Κάθε Πράξη μας στο ΤΩΡΑ έχει συνέπειες που μας ακολουθούν ΠΑΝΤΑ, σαν Ερινύες αν η Πράξη είναι άδικη, Ευμένιδες αν η Πράξη είναι δίκαιη.
Κάθε άδικη Πράξη γεννά έναν Κακό Δαίμονα και κάθε δίκαιη Πράξη έναν Φύλακα Άγγελο.
Και Πράττοντας, ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε το ποιος θα μας συντροφεύει στον Δρόμο μας…

Η Ελλάδα αναστενάζει στα μπιτς μπαρ και στα ρακάδικα


Αγαπητέ πιτσιρίκο

Πρόσφατα σου έγραψα ότι «Οι Έλληνες είναι βαρεμένοι». Νομίζω πως με τα όσα βλέπουμε γύρω μας ίσως και να είναι επιεικής ο χαρακτηρισμός.
Γίνεται ο κακός χαμός αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Στα μπιτς μπαρ η Ελλάδα αναστενάζει.

Ακόμη κι αν η πλειοψηφία που είναι εκεί, είναι με λεφτά από γονείς και παππούδες.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές κατηγορίες Ελλήνων, που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έρχεται.

Πάρε για παράδειγμα τους μενουμευρωπαίους.

Δεν έχουν πάρει χαμπάρι οτι η Ευρώπη διέλυσε.

Εκτός από το Brexit που θα ανάψει φωτιές παντού,όλος ο ευρωπαϊκός Νότος είναι σε οικονομική αποσύνθεση, ενώ σε Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία και αλλού επανέρχονται με φόρα φαντάσματα του παρελθόντος.

Άλλο παράδειγμα που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έρχεται, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Με την απόλυτη αδυναμία πληρωμής φόρων από τον κόσμο -αλλά και τη γενικότερη διάλυση της οικονομίας με τα κανόνια που σκάνε κι ακόμη δεν αρχίσανε- είναι ζήτημα χρόνου και το κράτος να έχει τεράστια προβλήματα σε θέματα μισθοδοσίας.

Ήδη, φυσικά, έχει κάνει στάση πληρωμών στην υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές υποδομές, στα πάντα.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η νεολαία.

Ως το πιο υγιές και δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού, θα έπρεπε πρώτη αυτή να αντιδράει σε όσα συμβαίνουν.

Τίποτα. Αραχτοί. Όλοι πιστεύουν ότι, αφού σπουδάσουν και καλά, θα έχουν ένα λαμπρό μέλλον φεύγοντας στο εξωτερικό.

Περιμάχητος - Δ. Λιαντίνης

Αποτέλεσμα εικόνας για Δ. Λιαντίνης

«Καθώς διαβάζει κανείς το Θουκυδίδη, θα συλλάβει σωστά την έπαρση, την ολιγοφρένεια και τον οίστρο των αθηναίων, «τα οτζάκια» του Μακρυγιάννη, όταν έστελναν τους απανωτούς στόλους στη Σικελία, μόνο σαν θα φτάσει στα φρικιαστικά διατρέξαντα ανάμεσα στους ποταμούς Κακύπαρι και Ασσίναρο. 

Γιατί νομίζω ότι καμία από τις τραγωδίες των τραγικών μας δεν υπερβαίνει σε έλεο και σε φόβο τις τελευταίες παραγράφους του εβδόμου βιβλίου του Θουκυδίδη.

Προσωπικά εδέσμεψα τον εαυτό μου να μη γράψω ποτέ στα κείμενά μου τη λέξη «περιμάχητος». 

Μία από τις πιο δυνατές λέξεις της ελληνικής γλώσσας. Η αιτία και η στιγμή ήταν, που την εδιάβασα στο Θουκυδίδη (Ζ’ 84,5), όταν τη χρησιμοποίησε και πέτυχε να περιγράψει το έσχατο όριο της ανθρώπινης δυστυχίας:

Πολύτιμοι άνθρωποι


Υπάρχουν αμέτρητοι πολύτιμοι λίθοι, ακατέργαστοι. Άλλοι πάλι έχουν σμιλευτεί. Κάπως έτσι είναι και οι άνθρωποι. Κάποιοι είναι ακριβοί και αν είσαι τυχερός/η ίσως πετύχεις κάποιον. Δύσκολο να καταλάβεις στις μέρες μας ποιος είναι πολύτιμος γιατί υπάρχουν κι οι πλαστοί, οι κάλπικοι. Που δείχνουν ότι θέλουν να δείξουν, αλλά παραμένουν θαμποί και αν είσαι ανοιχτομάτης τους ξεχωρίζεις με τη μία.

Κι αν πέσεις ποτέ σε κάποιον πολύτιμο να έχεις τον νου σου να μην τον τσαλακώσεις γιατί εσύ θα είσαι ο κάλπικος, ο ψεύτικος. Θα σου μιλήσουν για ζωή και θα σου πουν πως να τη ζήσεις μοναδικά, απλά θα σου πουν ότι είδαν και ότι πιστεύουν. Οι πιο καθαροί θα δεις θα είναι από διαμάντι, αλλά στην περίπτωση τους είναι εύθραυστοι και τις περισσότερες φορές πληγωμένοι και θρυμματισμένοι, επειδή κάποιοι/ες τους έριξαν και έσπασαν.

AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ MATRIX TΩΡΑ!!




AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ MATRIX TΩΡΑ!!

ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟ ΜΑΤRΙΧ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΚΑΣ!!
ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ!!

Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ!!

ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΓΑΠΗ!!!!
(ΨΥΧΕΣ).

ΤΑ ΑΝΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!! ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ!!!!

ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΟΣΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙΦΕΡΕΤΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ!!!!

Όλα τα άψυχα υλικά σώματα στο σύμπαν ενεργούν με ισόποσες αντίθετες δυνάμεις
ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΦΕΡΕΤΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ!!!

Γιατί το να «κάνουμε τίποτα» μας κάνει καλό


Όταν «κάνουμε τίποτα» πραγματικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτά που έχουν σημασία.
Όταν «κάνουμε τίποτα» πραγματικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτά που έχουν σημασία.
Επιμέλεια – Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA , υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Του Oliver Burkeman
Η  ιδέα πως το να «κάνεις τίποτα» είναι μια δεξιότητα που χρειάζεται να  μάθει κάποιος μπορεί να προκαλεί σύγχυση, τουλάχιστον αρχικά.
Σίγουρα είναι απλά το ζήτημα του να σταματήσει κάποιος να κάνει το παραμικρό. Αυτό δεν είναι; Κι όμως αυτό είναι τελικά εύκολο να το πεις και δύσκολο να το κάνεις. Είναι μια γενική παραδοχή –αναγνωρισμένη από το Βούδα έως τον Τζον Κητς (Άγγλος ρομαντικός ποιητής) – ότι το «πράττειν» μπορεί να γίνει ένα είδος καταναγκασμού, μια εξάρτηση που δεν έχει την αναγνώριση που της αξίζει επειδή η κοινωνία μας επαινεί γι ’αυτήν. Πράγματι,  το να μάθεις να «κάνεις τίποτα» μπορεί να είναι  ζωτικής σημασίας για να πετύχουμε ό,τι επιθυμούμε στους φρενήρεις ρυθμούς που ζούμε. Δείτε γιατί:
  1. Το να «κάνεις τίποτα» δε σημαίνει ότι δεν κάνεις κάτι
Αν  υποθέσουμε ότι δεν είσαι νεκρός, είσαι σε μια κατάσταση όπου μονίμως κάνεις κάτι – ακόμα και αν απλώς απολαμβάνεις την αδράνεια. (Για τους ψυχολόγους  το αίσθημα της απόλαυσης είναι κι αυτή μια δεξιότητα που μπορεί να ασκεί κάποιον στο να μαθαίνει να συγκεντρώνεται σε κάθε αίσθηση ξεχωριστά). Αλλά αυτό που συνηθέστερα εννοούμε όταν λέμε «κάνω τίποτα», σημαίνει δεν κάνω κάτι χρήσιμο. Το θέμα είναι ότι το «χρήσιμο» ορίζεται με τρόπους που δεν  μας εξυπηρετούν πάντοτε. Το να εργάζεται κανείς όλο και πιο σκληρά για να αγοράζει όλο και περισσότερα πράγματα είναι χρήσιμο για τους εμπόρους αλλά όχι απαραίτητα για εμάς. Η χρησιμότητα σχετίζεται περισσότερο με το μέλλον: σας αποσπά από το παρόν, κάνοντας όλο και πιο δύσκολο να απολαύσετε τη στιγμή, ίσως λοιπόν το να «κάνεις τίποτα» να είναι συνώνυμο της απόλαυσης της ζωής.

Πώς να Αντιμετωπίσετε τους Χειριστικούς Ανθρώπους στη Ζωή Σας

Πώς να Αντιμετωπίσετε τους Χειριστικούς Ανθρώπους στη Ζωή Σας

Η χειριστικότητα είναι μια συμπεριφορά που όλοι μας είναι πιθανό να έχουμε υποστεί μέσα σε σχέσεις με συντρόφους, φίλους, γονείς, παιδιά, εργοδότες, συναδέλφους ή γείτονες. Αυτό δεν αποκλείει την περίπτωση ενίοτε να είμαστε εμείς οι ίδιοι που χειριζόμαστε τους άλλους. Αν ωστόσο αισθάνεστε ότι εσείς είστε εκείνοι που συχνότερα πέφτετε θύματα της χειριστικότητας των άλλων, ιδιαίτερα σε σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα της ζωής σας και θέλετε να αλλάξετε τη φύση αυτών των σχέσεων θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τα χαρακτηριστικά της χειριστικότητας και να κατανοήσετε πως εσείς συμβάλλετε σε αυτό το μοτίβο σχέσης.
runaway
Σε τι διαφέρει η ‘χειριστικότητα’ από την ‘επιρροή’;
Η χειριστικότητα διαφέρει από την επιρροή. Η επιρροή είναι ένας τρόπος να συνδιαλλαγούμε αποτελεσματικά με τους άλλους, που αναγνωρίζει τα δικαιώματα και τα όρια τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός τους να μην επηρεαστούν. Η χειριστικότητα από την άλλη είναι μια προσπάθεια να πιέσουμε τον άλλο να ενδώσει στη δική μας ατζέντα- συχνά κρυφή- και τις δικές μας επιθυμίες.
Εκείνοι που χειρίζονται τους άλλους ανθρώπους εύκολα εντοπίζουν εκείνους που είναι ευάλωτοι στο να τους ελέγχουν. Αφού κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά της χειριστικότητας, η επόμενη κίνηση είναι να συνειδητοποιήσετε τους τρόπους  με τους οποίους συμβάλλετε στο πρόβλημα.

Αυτοαγάπη

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΥΗ ΚΑΠΑΣΑΚΑΛΙΔΗ 
Σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπεύτρια|

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση: «Για να μπορέσεις να αγαπήσεις κάποιον πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου». H φράση αυτή, με άλλα λόγια, λέει πως για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε το συναίσθημα της αγάπης για κάποιον άλλο, χρειάζεται πρώτα να έχουμε καταλάβει το νόημα της ποιότητάς της μέσα από την αγάπη που έχουμε οι ίδιοι για εμάς.

Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, ακόμη και αν έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση, έχουμε βαθιά αγάπη για τον εαυτό μας; Θαυμάζουμε μεν τις ικανότητες και τα ταλέντα μας, αλλά αγαπάμε τον εαυτό μας; Τον θαυμάζουμε ανεξάρτητά από αυτά; Τον επιβραβεύουμε ή τον αγαπάμε όταν περνάει δοκιμασίες; Όταν προσπαθεί να καταφέρει κάτι τελείως καινούργιο ή όταν βιώνει μια απόρριψη; Όταν διαφωνεί με τους άλλους, όταν αποτυγχάνει, είμαστε υπομονετικοί και στοργικοί; Φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο θα έπρεπε; Έχουμε έναν ποιοτικά και ποσοτικά καλό ύπνο; Τρώμε φαγητό που κάνει καλό στην υγεία μας; Γυμναζόμαστε;
Love ::


Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας εάν ήμασταν ανυπέρβλητα ερωτευμένοι με τον εαυτό μας; Εάν δεν μπορούσαμε να περιμένουμε για να μοιραστούμε τον εαυτό μας με τους άλλους και τους κατάλληλους ανθρώπους που είναι για εμάς; Όταν ερωτευόμαστε, γνωρίζουμε κάποιον και «συλλέγουμε» πράγματα που μας αρέσουν σε εκείνον/η. Σκεφτόμαστε για παράδειγμα, «Μου αρέσει το χιούμορ του/της», «Ξέρει να ακούει ωραία μουσική», «Μου αρέσει που είναι δυναμικός/η», «Μου αρέσει το ντύσιμο που κάνει», «Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται» κλπ. Όλα αυτά τα στοιχεία που μας αρέσουν στον άλλον/η μετατρέπονται αργότερα σε αγάπη. Το κάνουμε άραγε αυτό για τον εαυτό μας; 

Παίρνουμε το χρόνο για να εκτιμήσουμε πόσο συναρπαστικοί είμαστε;
“Εσύ ο ίδιος, όσο κανένας άλλος σε ολόκληρο το σύμπαν, αξίζεις την αγάπη και την προσοχή σου ”
– Βούδας

Το τάμα



Χωρίς καμιά προειδοποίηση κάποιος ένιωσε ξαφνικά πολύ άρρωστος.

Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν, αλλά κανένα
γιατρικό δεν φαινόταν να έχει αποτέλεσμα.


— Αλλάχ, αν γινόμουν καλά θα πουλούσα το σπίτι μου και τα χρήματα
που θα έπαιρνα θα τα έδινα όλα στους φτωχούς, έκανε τάμα ο άρρωστος.

Παραδόξως άρχισε να νιώθει καλύτερα και σε λίγες μέρες ήταν πάλι το
ίδιο υγιής όπως πρώτα.


Ήξερε ότι έπρεπε να ξεπληρώσει το τάμα του, μια και σε αυτό απέδιδε
τη ζωή του. 


Ήταν όμως πολύ τσιγκούνης και δεν ήθελε έτσι, στα καλά
καθούμενα, να χάσει το σπίτι του.


Η υπόθεση τον βασάνιζε μέρες, αλλά τελικά βρήκε -έτσι νόμισε- λύση.

Έβαλε αγγελία ότι πουλάει το σπίτι του για ένα γρόσι, ενώ η αξία του ήταν
χίλια γρόσια. 

Φυσικό σούπερ αντιβιοτικό καταστρέφει όλες τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και των νεφρών με την πρώτη χρήση!

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, φυσικά, σας παρουσιάζουμε ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά αντιβιοτικά, που εξαλείφει αυτό το δυσάρεστο γεγονός, αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία.
Όποιος έχει αντιμετωπίσει μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ξέρει πόσο επώδυνη και επίμονη μπορεί να είναι. Η συνεχής ανάγκη για ούρηση, και ο οδυνηρός πόνος και η πίεση που νιώθεις ακόμη κι όταν αδυνατείς να ουρήσεις. Ωστόσο, ορισμένα φυσικά αντιβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά με τη φλεγμονή της ουροδόχου κύστης.
ndnfkjdo498375134778-600x398
Κάθε πέμπτη γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με μια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης και λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος κάθε χρόνο που προκαλείται από το βακτήριο Escherichia coli. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ασθένεια υποχωρεί από μόνη της. Αλλά εάν έχετε συμπτώματα κυστίτιδας, τότε πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό. Τα συμπτώματα της κυστίτιδας σας αναγκάζουν να επισκέπτεστε την τουαλέτα κάθε 10 λεπτά και κατά την ούρηση να νιώθετε ένα πολύ οδυνηρό αίσθημα καύσου και μπορεί να παρατηρήσετε αίμα στα ούρα, πόνο στην πλάτη, πυρετό ή ρίγη.
Φυσικό αντιβιοτικό - Συνταγή
Συστατικά:
- 250 γραμμάρια ρίζας μαϊντανού
- 250 γραμμάρια φλούδα λεμονιού
- 250 γραμμάρια μέλι
- 200 γραμμάρια ελαιόλαδο

Σεβαστείτε τον εαυτό σας


Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πολλά από αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας. Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε είναι το πώς εμείς μεταχειριζόμαστε τον εαυτός μας, και αυτό το ένα πράγμα μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.
Επειδή άσχετα με το τι μας συμβαίνει, αν φροντίζουμε τον εαυτό μας και συμπεριφερόμαστε στο σώμα και το μυαλό μας με σεβασμό, θα είμαστε πολύ πιο ικανοί να είμαστε ευέλικτοι και να κυλάμε με τα κτυπήματα της ζωής.
Αφιερώστε χρόνο σήμερα στο να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αρνηθείτε να μιλήσετε αρνητικά στον εαυτό σας για μία ημέρα και δείτε πώς αυτό αλλάζει τη μέρα σας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα