Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Πατάτα και μέλι για τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια!



Η μάσκα που ακολουθεί έχει καταπληκτικά αποτελέσματα τόσο στη μείωση των ψιλών ρυτίδων και τη σφριγηλότητα του δέρματος στη περιοχή των ματιών όσο και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων!
Δοκιμάστε την, είναι φανταστική!

Υλικά

1 μικρή πατάτα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Ασθένειες φυτών, καταπολέμηση με φυσικό τρόπο!

Όλοι έχουμε στο μπαλκόνι μας ή στον κήπο μας λουλούδια και λαχανικά, τα οποία τα έχουμε προσέξει και περιποιηθεί με αρκετό κόπο. Κάποιες εποχές, όμως, αρχίζουμε να παρατηρούμε ότι τα φυτά μας έχουν αποκτήσει ψείρες,μυρμήγκια, κάμπιες, πράσινα σκουλήκια ή τρωκτικά.
Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Υπάρχουν οικολογικές λύσεις, ανάλογα με τον εχθρό ή την ασθένεια, τις οποίες και παίρνουμε απευθείας από τη φύσηΤα υλικά τα βρίσκουμε πανεύκολα και είναι δοκιμασμένα.
astheneies-fytvn2-ingolden.gr
Βασικό εντομοκτόνο σπρέι σαπουνιού
–  1 κουταλάκι γλυκού υγρό πιάτων ή 4 κουταλάκια γλυκού τριμμένο πράσινο σαπούνι σε 1 κιλό ζεστό νερό.
–  2 κουταλάκια του γλυκού οινόπνευμα.
Ανακατεύουμε καλά και ψεκάζουμε. Επαναλαμβάνουμε κάθε εβδομάδα όταν χρειαστεί.
Είναι κυρίως δραστικό στα έντομα με μαλακό κέλυφος όπως τα ακάρεα, οι θρύπες, οι μελίγκρες, αλευρώδη και λευκές μύγες.
Το σαπούνι εισχωρεί στην μεμβράνη του σώματος και κάνει το έντομο να ξεραθεί.

Τα καλά και τα κακά λιπαρά στη διατροφή μας


Τα λιπαρά της διατροφής βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια, με τα αποτελέσματα πολλών μελετών να προειδοποιούν για την επίδραση ορισμένων κατηγοριών διαιτητικού λίπους στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. 
Ωστόσο, τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τη σχέση των διαφορετικών ειδών λιπαρών οξέων με τη θνησιμότητα είναι μέχρι στιγμής αντικρουόμενα.

Για τους σκοπούς νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ χρησιμοποίησαν δεδομένα από 126,233 ενήλικες, τους οποίους παρακολούθησαν για περισσότερα από 30 έτη. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της μελέτης, οι εθελοντές συμπλήρωναν ερωτηματολόγια σχετικά με τις συνήθειες διατροφής και τρόπου ζωής και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας τους, κάθε 2-4 χρόνια.

Στόχος της ερευνητικής ομάδας ήταν να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ των διαφορετικών ειδών λιπαρών και των ποσοστών θανάτου από διάφορα νοσήματα, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος, οι εκφυλιστικές νόσοι του νευρικού συστήματος και τα αναπνευστικά προβλήματα.

Τα μωρομάντηλα κάνουν θαύματα!


Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι ένα μωρομάντηλο μπορεί να καθαρίσει όλο το σπίτι, να ανακουφίσει ένα ηλιακό έγκαυμα και πολλά άλλα;




Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα
Αν ο ήλιος σας άγγιξε λίγο παραπάνω, χρησιμοποιείστε μωρομάντηλα για να δροσίσετε προσωρινά την καμένη περιοχή του δέρματος. Περάστε το δέρμα σας απαλά για να το ανακουφίσετε και την επόμενη φορά, να θυμάστε ... SPF!


Καθαρίστε τις ηλεκτρονικές συσκευές
Είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή του γραφείου σας ή τον υπολογιστή του σπιτιού σας, μην ξεχάσετε να δώσετε ένα καλό καθάρισμα μια στο τόσο. Αν δεν έχετε με τι να τον καθαρίσετε η λύση είναι το μωρομάντηλο!

Ο δεκάλογος για υγιή ζωή

Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να συντελέσουν σε καλή υγεία και ευεξία. Δείτε τον δεκάλογο.

Ο δεκάλογος για υγιή ζωή

Γράφει ο ΔΡ. Παπαχαραλάμπους Μιχαήλ, ειδικός παθολόγος.
Να διατηρείτε υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Αποφύγετε με κάθε τρόπο τις δίαιτες αστραπή. Για να τραφεί σωστά, το σώμα χρειάζεται υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος (ναι, ακόμα και λίπος!) σε κάθε γεύμα. Με μια τέτοια διατροφή θα έχετε υγιή καρδιά, υγιή εγκέφαλο και ένα πλήρως λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα. Το να τρώτε ποικιλία τροφών θα βοηθήσει και στην εξασφάλιση λήψης όλων των βιταμινών, των μετάλλων, ελαίων και ενζύμων που λαχταρά το σώμα σας.

Για να χάσετε βάρος πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε. Με την εξαίρεση των γλυκών, η πλήρης αποκοπή μιας ομάδος της διατροφικής πυραμίδος από τη διατροφή σας δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την ανάγκη να καταναλώσετε, απλά, λιγότερες θερμίδες.

Να αποφεύγετε την παράλειψη γευμάτων, το οποίο καταπονεί το σώμα. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν να τρώτε ακόμα και μέχρι 6 μικρά γεύματα την ημέρα αντί 3 κανονικά, πράγμα το οποίο μπορεί να διατηρήσει την ενέργεια και τα σταθερά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να μετατρέπουν τα «μικρά γεύματα» σε πλούσια γεύματα με φαστ φουντ και να καταναλώνουν, έτσι, όχι απλά περισσότερες αλλά «κενές» θερμίδες. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας πριν κάνετε αυτή την επιλογή.

Αν θέλετε να δουλέψετε πάνω στον έλεγχο μερίδας, να τρώτε φαγητά μειωμένης θερμιδικής αξίας (πχ περισσότερη ουσία, λιγότερες θερμίδες). Τα φρούτα και τα λαχανικά, για παράδειγμα, είναι πλούσια, όχι μόνο σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και σε νερό και φυτικές ίνες, πράγμα το οποίο τα κάνει να χρειάζονται περισσότερο χρόνο πέψης κι έτσι να σας κρατάνε χορτασμένους για περισσότερη ώρα.
Να πίνετε περισσότερο νερό. Αυτό βοηθάει στην αποβολή των απεκκρίσεων του μεταβολισμού τον οποίο κρατάει σε άριστη κατάσταση. Επίσης, και το νερό βοηθάει στην αίσθηση πληρότητας, οπότε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό κάθε μέρα (ή περισσότερο αν είστε ιδιαίτερα ενεργητικός ή ζείτε σε ζεστό κλίμα).

«Παραμείνετε στις πλατείες»... Ερντογανική επιχείρηση αφανισμού των υποστηρικτών Γκιουλέν από παντού


Ερντογανική επιχείρηση αφανισμού των υποστηρικτών Γκιουλέν από παντού
Ο Ερντογάν απευθύνεται στο πλήθος μετά την κηδεία συμβούλου του στην Κωνσταντινούπολη   (Φωτογραφία:  Reuters )

Άγκυρα, Τουρκία

Να παραμείνουν στις πλατείες καλεί τους υποστηρικτές του ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η απόπειρα πραξικοπήματος από την «τρομοκρατική οργάνωση» του Φετουλάχ Γκιουλέν πατάχθηκε από την εθνική βούληση. Προαναγγέλλει δε ουσιαστικά επιχείρηση αφανισμού των υποστηρικτών Γκιουλέν με εκκαθάριση του «ιού» σε όλους τους κρατικούς θεσμούς, πέραν στρατού και δικαιοσύνης. Και απαντά στο πλήθος που φωνάζει «θέλουμε εκτελέσεις» πως «στις δημοκρατίες δεν μπορούν να παραβλέπονται τα αιτήματα του λαού» παραπέμποντας στην Εθνοσυνέλευση.

Η μαζική επιχείρηση αποπομπής και δικαστικής δίωξης στους χώρους της Δικαιοσύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί, όχι μόνο στους δύο αυτούς χώρους, αλλά «σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες» είπε ο Ερντογάν μιλώντας την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της κηδείας του αδελφού ενός από τους συμβούλους του που έχασε τη ζωή του κατά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η εκκαθάριση Ερντογάν σε στρατεύματα και Δικαιοσύνη την επαύριο της ανεπιτυχούς απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο, με τις συλλήψεις να έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 6.000. Με χειροπέδες δεκάδες στρατηγοί, δικαστές και εισαγγελείς την Κυριακή.Αναφερόμενος στο τάγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, στο οποίο από την πρώτη στιγμή αποδίδει η τουρκική κυβέρνηση και ο ίδιος την απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε ότι τα μέλη του κινήματος, που «έχουν διαφθείρει» τις Ένοπλες Δυνάμεις, συλλαμβάνονται σε όλες τις βαθμίδες του στρατού. Και ο «ιός», οι υποστηρικτές του Γκιουλέν, θα εκκαθαριστεί από όλους τους κρατικούς θεσμούς.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κύμα προσαγωγών θα αρχίσει και στο χώρο της ασφάλειας, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν εκκαθαρίσεις και στα δημόσια πανεπιστήμια. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο όλοι όσοι προσάγονται, πρόσκεινται πράγματι στον Γκιουλέν ή είναι γενικά αντιπολιτευόμενοι.

Ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά λόγω πραξικοπήματος στην Τουρκία



Καθώς τις τελευταίες ημέρες η ειδησεογραφία κινείται στον πυρετό του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στη γειτονική Τουρκία, κάποιες ιδιαίτερα σημαντικές ειδήσεις πέρασαν είτε στα ψιλά είτε δεν αναφέρθηκαν καθόλου. 

Στο Geopolitics and Daily News σε συνεργασία με το IISCA sec group του συμβούλου ασφαλείας Αλέξανδρου Νίκλαν σας τις παρουσιάζουμε επιγραμματικά.


1. Ιδιαίτερα έντονες αναφορές για πιθανά χτυπήματα με UAV πλέον κατά soft targets σε χώρες της Δύσης. Οι επισημάνσεις αφορούν κυρίως χώρες της Ε.Ε προς τα δυτικά

2. Η συμφωνία ΗΠΑ με Ρωσία για την αποδοχή πώς οι "μετριοπαθείς αντάρτες" είναι μέλη της αλ Νούζρα αλλάζει τις ισορροπίες και αναμένονται πλέον μαζικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων αυτών.

3. Η έκδοση της πολυσέλιδης αναφοράς για τις έρευνες για την 9.11 έχει εγείρει διπλωματικά προβλήματα σε σχέσεις με ΗΠΑ και Σ.Αραβία λόγω σχετικών επισημάνσεων σε αυτήν.

4. Ενδιαφέρον δείχνουν πολλές υπηρεσίες και παρατηρητήρια για τα οργανωμένα κυκλώματα εγκλήματος στην Ελλάδα από μετανάστες και πως διακινούν εμπορεύματα και χρήμα όπως και στο αν υπάρχει σχέση με τρομοκρατία.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ



Επισήμανση: 
Το σύνολο όλων των παρακάτω στοιχείων (πλην των προσωπικών εκτιμήσεων) προέρχεται από βιβλιογραφίες, δελτία αναφοράς υπηρεσιών και παρατηρητηρίων (intelligence) καθώς και "ανοιχτές πηγές" που αφορούν τα παρακάνω γεγονότα.

15.7.2016

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνηθίζουμε και βγάζουμε ένα δελτίο αναφοράς από το Geopolitics and Daily News με τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή μας, καθώς και θέματα που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων μας. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζουμε στοιχεία που έχουν προκύψει από διασταυρώσεις και πληροφορίες και στο δεύτερο μέρος, με μια πολύ συνοπτική παράγραφο, κάποιες προσωπικές εκτιμήσεις για τα όσα μπορεί να έρθουν πολύ σύντομα ως γεγονότα.


Στοιχεία και πληροφορίες.

1. Το φαινόμενο του Ισλαμικού τρομοκρατικού χαλιφάτου φαίνεται πώς έχει πάρει μια αρνητική τροπή για το ίδιο. Στελέχη του "εκκαθαρίζονται" ενώ έχει χάσει πάνω από το 25% των εδαφών του, με κύρια σημεία αναφοράς την Mosul, την Raqqa , την ευρύτερη περιοχή του Aleppo καθώς και πολύ μεγάλο μέρος της Fallujah. Παράλληλα, είναι εμφανές πώς έχει χάσει ισχυρό έρεισμα στην Ασία που κυριαρχούν οι Ταλιμπάν, ενώ η πρόσφατη άνοδος και ευρύτερη αποδοχή του Hamza Bin Laden ως "φυσικού ηγέτη" της οργάνωσης της "Μεγάλης Βάσης" (al-Qaeda) υποσκελίζει κάθε δυναμική του al-Baghdadi και της οργάνωσης του, ως "ερμηνευτές του προφήτη". Είναι σαφές πώς υπάρχει διάσταση στις ηγεσίες των οργανώσεων αυτών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο από την Δύση εναντίον τους, αφού μάχονται από κοινού απέναντι της. Είναι σημαντικό όμως να τονιστεί εδώ πώς η παρουσία του Hamza Bin Laden αλλάζει όλα τα δεδομένα πλέον για την στάση των Ισλαμιστών.

Πέρα  από τις εσωτερικές διαφωνίες και διχόνοιες που έχουν οι οργανώσεις, εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι πώς έχουν χάσει το έρεισμα τους σε κέντρα εξουσιών και θα φανεί ιδιαίτερα αυτό μετά την αποχώρηση του B. Obama από τον Λ.Οίκο, ο μοναδικός που θεωρούσε την κατάσταση ως "διπλωματικά επιλύσιμη". Στην πραγματικότητα, τόσο αυτοί όσο και η Αραβική Άνοιξη αποτέλεσαν "μοχλό εφαρμογής" για μια ενιαία οντότητα σε Παν-Αραβικό επίπεδο για την καλύτερη επικοινωνία, όσον αφορά ενεργειακά και άλλα θέματα. Το παραπάνω έχει επισημανθεί ιδιαίτερα από τον H. Kissinger ο οποίος στο τελευταίο του βιβλίο (Νέα Παγκόσμια Τάξη) μιλούσε ανοιχτά για την μετατροπή της περιοχής σε μια οντότητα για πρώτη φορά μετά τον "μεγάλο Ασθενή" (σ.σ. τους Οθωμανούς  Τούρκους) γεγονός που θα διευκόλυνε μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Μπροστά στο νόμο

post-378
Μπροστά στο νόμο στέκει ένας θυρωρός, σ’ αυτό το θυρωρό έρχεται ένας χωρικός και ζητά να μπει μέσα. Μα ο θυρωρός λέει πως δεν μπορεί να τον αφήσει τώρα να μπει.
Ο άνθρωπος συλλογιέται και ύστερα ρωτά μήπως θα μπορούσε να μπει αργότερα.
“‘Ίσως”, λέει ο θυρωρός, “τώρα όμως όχι”.

Η πόρτα είναι ανοιχτή όπως πάντα και καθώς παραμερίζει ο θυρωρός, σκύβει ο άνθρωπος, για να κοιτάξει μέσα από την πόρτα. Μόλις το αντιλήφθηκε αυτό ο θυρωρός, γελά και λέει: “Αν το τραβά η όρεξη σου, δοκίμασε να μπεις, μ’ όλο που σου το απαγόρεψα. Πρόσεξε όμως: είμαι δυνατός. Και δεν είμαι παρά ο πιο κάτω απ’ όλους τους θυρωρούς. Από αίθουσα σ’ αίθουσα είναι κι άλλοι θυρωροί, ο ένας πιο δυνατός από τον άλλο. Τη θέα του τρίτου μόλις, ούτ’ εγώ μπορώ να την αντέξω”.

Τέτοιες δυσκολίες δεν τις περίμενε ο χωρικός. Ο νόμος ωστόσο πρέπει να ‘ναι στον καθένα και πάντα προσιτός, σκέπτεται, και καθώς τώρα κοιτάζει προσεχτικά το θυρωρό, τυλιγμένο στο γούνινο πανωφόρι του, τη μεγάλη σουβλερή του μύτη, τη μακριά, αραιή, μαύρη, τατάρικη γενειάδα, αποφασίζει να περιμένει καλύτερα ίσαμε να πάρει την άδεια να μπει. Ο θυρωρός του δίνει ένα σκαμνί και τον αφήνει να καθίσει πλάι στην πόρτα. Εκεί δα κάθεται μέρες και χρόνια. Κάνει πολλές προσπάθειες να του επιτρέψουν να μπει, και κουράζει τον θυρωρό με τα παρακάλια του. Ο θυρωρός του κάνει συχνά μικρορωτήματα, σαν αυτά που κάνουν οι μεγάλοι κύριοι, και στο τέλος του λέει ολοένα, πως δεν μπορεί ακόμα να τον αφήσει να μπει.

Επιστήμονες αποδεικνύουν τον σχηματισμό «βαρυτικών δινών» γύρω από τις μαύρες τρύπες


ESA/ATG medialab
Καλλιτεχνική απεικόνιση του φαινομένου Lense-Thirring.
Του Κώστα Δεληγιάννη

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο XMM-Newton της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, μία διεθνής ομάδα αστρονόμων απέδειξε ότι οι μαύρες τρύπες καθώς περιστρέφονται συμπαρασύρουν στην κίνησή τους και τον χωρόχρονο, με συνέπεια αυτός να συστρέφεται τοπικά και να δημιουργεί ένα είδος «βαρυτικής δίνης». 
Η ανακάλυψη, στην οποία συνέβαλε και το διαστημικό τηλεσκόπιο NuSTAR της NASA, δίνει τέλος σε έναν γρίφο που έμενε άλυτος εδώ και 30 χρόνια, ενώ θα επιτρέψει στους επιστήμονες να μελετήσουν πώς συμπεριφέρεται η ύλη που βρίσκεται κοντά σε μία μαύρη τρύπα. Επίσης, θα ανοίξει τον δρόμο για πειραματικό έλεγχο της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας στην περίπτωση ισχυρών βαρυτικών πεδίων.
Ακολουθώντας μία σπειροειδή τροχιά που θα την οδηγήσει μέσα στη μαύρη τρύπα, η ύλη θερμαίνεται αποκτώντας θερμοκρασία εκατομμυρίων Κελσίου. Έτσι, αρχίζει να εκπέμπει ακτίνες Χ στο διάστημα.
Τη δεκαετία του 1980, αστρονόμοι παρατήρησαν πως η ένταση των ακτίνων Χ μεταβάλλεται, και μάλιστα με ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Αρχικά, ανάμεσα στο μέγιστο και το ελάχιστο της έντασης μεσολαβούν 10 δευτερόλεπτα, ένας χρόνος που ελαττώνεται με την πάροδο των εβδομάδων και των μηνών, έως ότου μηδενισθεί.

Αντήχηση Schumann, Stargates, Looking Glass-Κίτρινος Κύβος, Brexit

Αντήχηση Schumann - Stargates και οι Διαστατικές Πύλες του Πλανήτη (video)
Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στο Κέντρο του Γαλαξία όλοι μας επηρεαζόμαστε από καθοριστικές ενέργειες, αλλά και από μεγαλύτερες δυσκολίες….
Χάος-καταστροφές σε πλανητικό-γεωπολιτικό-ψυχοκοινωνικό επίπεδο και θα πρέπει να υποφέρουμε μέχρι να αναπροσαρμοστεί και να συντονιστεί η Γη σε μία νέα συχνότητα και στην Αντήχηση Schumann μαζί με το γήινο-διαστημικό χρόνο.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η Αντήχηση Schumann ή χτυποκάρδι της Γης είναι το μαγνητικό πεδίο τo οποίο μειώνεται ανεπαίσθητα αλλά σταθερά κι αυτό σχετίζεται με την αναστροφή των μαγνητικών πόλων της γης ή διαστατικό Κβαντικό Άλμα τεραστίων διαστάσεων που πλησιάζει.
Έτσι αυτή η ψυχική-φυσική αφύπνιση θα αυξηθεί μαζικά τόσο γι’ αυτούς που προστατεύονται από το φως όσο και γι’ αυτούς που λατρεύουν τα σκοτάδια, όμως τα πάντα είναι αβέβαια εφόσον δεν γνωρίζουμε ποια από τις αντίθετες δυνάμεις θα υπερισχύσει…

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (Στην Αγορά του Κόσμου)



ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Η Αλήθεια δεν χρειάζεται επιχειρήματα, ούτε αποδείξεις, ούτε συζητήσεις. Είναι Ολοφάνερη! Μόνο η «ερμηνεία της πραγματικότητας» χρειάζεται επιχειρήματα για να «πείσουν» ότι «τα πράγματα είναι έτσι». Αλλά μόνο ηλίθιοι «πείθονται» από επιχειρήματα. Οι αληθινοί άνθρωποι απλά «Βλέπουν».
Γνωρίζουμε ότι Υπάρχει Μια Πραγματικότητα πέρα από το Κοσμικό Όνειρο. Γνωρίζουμε ότι Υπάρχουν Ανώτεροι Πνευματικοί Κόσμοι, Αόρατοι για τους ανθρώπους. Γνωρίζουμε ότι στο Σύμπαν υπάρχουν εκατομμύρια κατοικημένοι πλανήτες με πολιτισμούς ανώτερους από αυτόν της γης. Είναι ηλιθιότητα του ανθρώπου να πιστεύει και να διακηρύττει ότι το Σύμπαν «φτιάχτηκε» για αυτόν.
Συνήθως δεν ασχολούμαστε με τον κόσμο και την γη, πέρα από το να μαρτυρήσουμε την Αλήθεια, μέχρι το βάθος που την κατανοούμε. Μερικές φορές όμως, από ιστορική άποψη (αν και η γήινη ιστορία δεν έχει και πολύ σημασία) ασχολούμαστε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Μια «Δημοκρατία» στην οποία οι συμμετέχοντες είναι εξαρχής «άνισοι» και όπου δεν υπάρχει προοπτική να αλλάξει η κοινωνική κατάσταση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν είναι ένα Σταθερό Πολιτικό Σύστημα Ελευθερίας, Ισότητας, Ισονομίας. Είναι ένα Ανελεύθερο Σύστημα που επιβάλλει ακόμα και με την απειλή τιμωρίας και ποινής μια ΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Εμπεριέχει Αυταρχισμό, Βία, Αδικία, κι Ανισορροπία.
Ποιος είπε ότι αυτού του τύπου οι ψευτοδημοκρατίες είναι το καλύτερο πολιτικό σύστημα; Μόνο όσοι εξυπηρετούνται από αυτή την κοινωνική κατάσταση το ισχυρίζονται και τα πρόβατα που τους ακολουθούν, είτε για να εξασφαλίσουν την βοσκή τους, είτε για να μην χάσουν την ησυχία του μαντριού.
Η Αλήθεια είναι πέρα από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ της ψευτοδημοκρατίας, έξω από την βρώμικη κοινωνία που φτιάχνουν βρώμικοι άνθρωποι.

Το Μυστήριο της Πύλης των Θεών στην λίμνη Τιτικάκα! – Ένας Δίαυλος;

Το Μυστήριο της Πύλης των Θεών στην λίμνη Τιτικάκα! - Ένας Δίαυλος;

1300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμα στο Περού κοντά στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα βρίσκεται ένα μέρος που κεντρίζει τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο…
Οι Σαμάνοι έρχονται ακόμα για τελετουργίες και για να προσευχηθούν στο πέτρινο τείχος του ορπεδίου, όπως κάνουν εδώ και γενιές.
Περού… μια χώρα γεμάτη μυστήριο… θρύλους… ένας τόπος οποu έχουν κατοικίσει και μεγαλουργήσει μερικοί εκ των πιο παράξενων και μυστήριων πολιτισμών του πλανήτη αυτού…
Στην ευρύτερη περιοχή λοιπόν της λίμνης Τιτικάκα, στα σύνορα του Περού με τη Βολιβία – είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο τόσο από ιστορικής/ αρχαιολογικής σημασίας με τα μυστηριώδη μεγαλιθικά μνημεία όσο και από μεταφυσικής σημασίας χάρη στους θρύλους – υπάρχει η “Puerta de Hayu Marka”…η Πύλη των Θεών / Πνευμάτων..
Η τεραστια και μυστηριωδης λοιπον πυλη βρισκεται 35 χλμ απο την πολη Puno, στα ορη Hayu Marca…ενα μερος που οι ιθαγενης τρεφουν μεγαλο σεβασμο απο τα αρχαια χρονια, καθως την θεωρουν ακομα και σημερα ως την «Πολη των Θεων», – κατι που δεν εχει εξερευνηθει ακομα εξαιτιας της βραχωδους επικινδυνης περιοχης.

Ακομα και σημερα που μιλαμε…καμια πολη δεν εχει ανακαλυφθει, αλλα πολλοι απο τους βραχωδης σχηματισμους της περιοχης μοιαζουν εκπληκτικα με τεχνητες κατασκευες.
Το συγκεκριμενο Αmaru Maru ειναι ενας τεραστιος πετρινος σχηματισμος, που αποτελειτε απο γιγαντιους ογκολιθους που φαινονται να ειναι τεχνητα λαξευμενοι και τοποθετημενοι ο ενας πανω στον αλλον.
Στο κεντρο τους βρισκεται ενας τεραστιος ογκολιθος διαστασεων 7 επι 7 μετρων…μια τεραστια πετρινη πλακα..

Ωδή Στη Χαρά Under Pressure

under2
It’s the terror of knowing what this world is about
Watching some good friends screaming, «Let me out!»
Under Pressure, Queen (fut. David Bowie)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σκέφτομαι κάποιες φορές, ίσως για να παίρνω θάρρος, ότι ο Μπετόβεν έγραψε την τελευταία του συμφωνία, αυτή που θεωρείται από πολλούς ειδήμονες η ύψιστη μουσική σύνθεση, όταν ήταν πλέον εντελώς κουφός.
Δεν μ’ ενδιαφέρει πώς το έκανε, ξέρω ότι ήταν μεγαλοφυία, κι ότι μπορούσε να κάνει πράγματα αδιανόητα για μας, τους κοινούς θνητούς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το έκανε.
Το χορωδιακό τέταρτο μέρος είναι η Ωδή στη Χαρά, σε στίχους του ποιητή Σίλερ. Ο τρόπος που το μελοποίησε ο Μπετόβεν είναι συνταρακτικός. Και πάντα αναρωτιέμαι, πώς μπόρεσε αυτός ο άνθρωπος, μέσα στην απόλυτη μαυρίλα -ένας συνθέτης που έχασε την ακοή του, να αγγίξει τέτοια μεγαλεία χαράς, μανίας, θέωσης;
~~
Σίγουρα είναι πιο εύκολο, όταν όλα σου πάνε καλά, όταν έχεις γεννηθεί προνομιούχος και ζεις ως τέτοιος, ν’ αφιερώνεις τον χρόνο σου στην τέχνη και στη δημιουργία.
Το δύσκολο δεν είναι να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να συνθέσεις. Το δύσκολο είναι να βρεις την ψυχική διάθεση και το χρόνο για να το κάνεις, όταν δεν είσαι ένας από τους λίγους που είναι πιο «ίσοι απ’ τους ίσους».
Υπάρχει ένας μεγαλύτερος κύκλος δυστυχίας τριγύρω. Όταν βλέπεις τι συμβαίνει στον κόσμο, πόση ανοησία, απληστία, μίσος, δίψα για αίμα, υπάρχουν αποθαρρύνεσαι. Γιατί να γράφεις ποιήματα, όταν ένας πορωμένος ψυχοπαθής θα πάρει το φορτηγό του και θα θερίζει ανθρώπους;
Πραξικοπήματα (;) και βομβαρδισμοί, μαριονέτες-ηγέτες που υποθηκεύουν ολόκληρες χώρες, θάλασσες προσφύγων που πνίγονται στη θάλασσα, σκλάβοι που πεθαίνουν στη δουλειά για να μπορούν να έχουν άχρηστα αντικείμενα άλλοι σκλάβοι -που δεν πεθαίνουν στη δουλειά.
Τι σημασία έχει οτιδήποτε μέσα σ’ αυτόν τον παράλογο κόσμο;
~~{}~~
Έπειτα είναι ένας μικρότερος κύκλος πίεσης και δυστυχίας, αυτός που περιορίζεται στα όρια του αυγού σου.
Είναι η απόγνωση όταν βλέπεις ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά κι η άλλη -ίσως βαθύτερη- όταν βρίσκεις δουλειά και αντιλαμβάνεσαι ότι με τα λεφτά που θα πάρεις δεν θα εξασφαλίσεις μια αξιοπρεπή ζωή. Μετά βίας θα πληρώσεις τους φόρους και τους λογαριασμούς.
Κι ακόμα ένα καλοκαίρι της ζωής σου, θα το ζήσεις μακριά απ’ τη θάλασσα, που απέχει λίγα χιλιόμετρα.

Παιδιά υψηλών προδιαγραφών, χαμένα στο internet

Οι παιδικές φωνούλες δεν ηχούν πλέον σε γειτονιές, δεν ακούγονται πια καθόλου γιατί τα παιδιά δεν παίζουν, μόνο τσατάρουν και χάνονται στον κόσμο του διαδικτύου.
kidsininternet
Η ανασφάλεια και ο φόβος των γονέων, αποτρέπει τα παιδιά να ¨εκτεθούν¨ στους πιθανούς ¨κινδύνους¨ της γειτονιάς, οδηγώντας τα, στα μονοπάτια ενός χαώδους πλασματικού κόσμου.
Η κοινωνία μας αποτελείται από πολλαπλές προσωπικότητες, με απρόσμενες συμπεριφορές,επιτήδειους ¨εκμεταλλευτές¨ ανηλίκων και ενηλίκων, που εξαπατούν με την εμφάνιση τους ακόμα και τους πιο έμπειρους φυσιογνωμιστές. Το διαδίκτυο δεν απέχει καθόλου από την εικόνα της πραγματικής κοινωνίας, μόνο που μέσω του εικονικού στοιχείου,οι υπηρέτες των κακόβουλων προθέσεων, μπορούν να αποκρύψουν τα στοιχεία τους, να προσποιηθούν κάποιον άλλον και να παρασύρουν τα παιδιά και τους μεγάλους, σε παγίδες που απειλούν την ζωή τους.
Δεν θα εξαγνίσουμε το κακό, αποδίδοντας ευθύνες στο ίντερνετ, διότι μέσω του διαδικτύου η ζωή όλων μας έχει διευκολυνθεί. Η άμεση επικοινωνία με πρόσωπα που βρίσκονται σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και η απίστευτη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη που διαθέτει, μας προσφέρει ανέξοδες, χρήσιμες πληροφορίες μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η ενημέρωση των γεγονότων αλλά και η ψυχαγωγία μας, το καθιστά δε, το πιο άμεσο μέσο. Εμπλουτίζει τις γνώσεις μας, δημιουργεί σχέσεις επαγγελματικές, φιλικές, ερωτικές και αναπτύσσει τις ικανότητες μας μέσα από έξυπνες και δημιουργικές εφαρμογές.
Δεν το εξιδανικεύουμε, όμως, γιατί η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποδεικνύει ότι μέσω του ίντερνετ διαπράττονται, πλέον, τα μεγαλύτερα οργανωμένα εγκλήματα, ανά τον κόσμο.
Αυτό είναι αρκετό για να προβληματίσει τους γονείς που επαναπαύονται όταν τα παιδιά τους κλείνονται με τις ώρες στα δωμάτιά τους, μπροστά από έναν υπολογιστή. Το γεγονός ότι βρίσκονται σπίτι, δεν σημαίνει ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν…

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Air Force Officer

Αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ προειδοποιούν:
ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Η προειδοποίηση κάνει λόγο για μια "ισχυρή δυνητική απειλή" από τους εχθρούς της Αμερικής οι οποίοι ίσως προσπαθήσουν να κλείσουν την ηλεκτρική τροφοδοσία για μήνες, είτε με συνηθισμένη τρομοκρατική επίθεση είτε με παλμικό ηλεκτρομαγνητικό κτύπημα.
Οι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας ανησυχούν ότι "αποφασισμένοι αντίπαλοι" όπως η Βόρεια Κορέα και η ISIS, έχουν κίνητρο για να υπονομεύσουν την ηλεκτρική τροφοδοσία της Αμερικής..

Νοημοσύνη Καφετιέρας

Νοημοσύνη Καφετιέρας

Χρειάστηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια χρόνια για να κάνει η ανθρωπότητα τα εξελικτικά άλματα από τον homo habilis και τον homo erectus στον homo sapiens. Ο τελευταίος είναι υπεύθυνος για όλη τη γνωστή ιστορία και τα επιτεύγματα που όλοι γνωρίζουμε, τον πολιτισμό που απολαμβάνουμε, τη διαδρομή που καμαρώνουμε και που με περισσή ποίηση διδάσκουμε στα σχολεία.
Ο άνθρωπος ο σοφός. Αυτός έσπασε τα δεσμά της άγνοιας και της ανέχειας, καλλιέργησε την επιστήμη και τη φιλοσοφία, τσάκισε την προκατάληψη, πήρε πάνω του την ευθύνη και έγινε δημιουργός του εαυτού του.
Ανήμπορος σήμερα ο ίδιος στέκεται ακόμη απέναντι στο θάνατο, την αρρώστια, την κοινωνική και οικονομική απομόνωση, την ηθική και πνευματική πενία.

Μα είναι ο ίδιος άνθρωπος;

Είναι ο μεγάλος αποικιστής του 6ου π.κ.ε. αιώνα αυτός που τόλμησε να περάσει απέναντι στο αιγαίο και να διακηρύξει το νόμο της Εξέλιξης και τη διαίρεση της Ύλης σε άτομα; Είναι εκείνος που πήρε το ρίσκο να φιλοσοφήσει, να γράψει ιστορία, να τραγουδήσει τα λυρικά συλλαβόλεξα της Σαπφούς και του Πινδάρου, να υμνήσει περήφανα τη συντριβή του Οιδίποδα, να ακροβατήσει ανάμεσα στην Ηθική και το Νόμο, να κατακτήσει νέες γαίες, να ανακαλύψει την επιστήμη, να υψώσει την Τέχνη, να κάνει επαναστάσεις και να αλλάξει την όψη του πλανήτη;

Ας ρίξουμε μια ματιά στο σημερινό άνθρωπο.

Χαίρεται όταν έχει μια κανονική οικογένεια, όταν πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά, ψωνίζει απ το σούπερ μάρκετ, καταναλώνει προϊόντα και υπηρεσίες, ειδήσεις και ενημέρωση, διασκέδαση και σεξ, τίτλους και αξιώματα, σπουδές και καριέρα, συμπληρώματα και ψυχοφάρμακα, οικογένεια και απογόνους, όλα αυτά που τον κάνουν να αισθάνεται έστω για λίγο, λίγο πιο ασφαλής.

Γιατί ο άνθρωπος σήμερα είναι και ο ίδιος λίγος. Τόσο πολύ λίγος όση και η νοημοσύνη του. Δεν είναι πια ο sapiens, είναι ο homo stupidus. Τόσο ελάχιστος όση και η ηθική του και η αισθητική του. Και είναι τόσο ελλιπής γιατί δεν έχει πια χώρο στον ψυχικό του σκληρό δίσκο τον γεμάτο από εμβόλιμες ανάγκες και επιθυμίες για συμβολοποιημένα προϊόντα του ευδαιμονικού φετιχισμού.

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ



Η ιδέα της χρήσης ομοιωμάτων πυραμίδων για την συντήρηση του φαγητού ανήκει αρχικά σε έναν άντρα, με το όνομα Antoine Bovis ο οποίος, την δεκαετία του 1930, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, παρατήρησε έναν κάδο σκουπιδιών μέσα στον θάλαμο του Βασιλιά όπου οργανικό υλικό είχε διατηρηθεί τέλεια και έπρεπε να αποσυντεθεί. Η έκπληξη ήταν ότι οι κάδοι σκουπιδιών έξω από τον θάλαμο ήταν γεμάτοι με τα συνηθισμένα υλικά που αποσυντίθονταν. Υπέθεσε ότι κάτι που σχετίζονταν με την ενέργεια της πυραμίδας δρούσε σαν συντηρητικό. Όταν επέστρεψε στην Γαλλία, πειραματίστηκε τοποθετώντας παρόμοια αντικείμενα κάτω από μια χειροποίητη πυραμίδα. Μεγάλη ήταν η έκπληξη του όταν βρήκε ότι τα αντικείμενα κάτω από την πυραμίδα δεν πάλιωναν τόσο γρήγορα όσο πάλιωναν τα αντικείμενα που δεν ήταν κάτω από την πυραμίδα.
Από τότε, πολλοί είναι εκείνοι που έκαναν παρόμοια πειράματα τα οποία κατ’ επανάληψη αναδεικνύουν την πολύτιμη δράση των πυραμίδων στα τρόφιμα. Οι Bill Schul και Ed Petti, οι οποίοι έγραψαν ένα βιβλίο σχετικά με τα οφέλη των ομοιωμάτων πυραμίδας, δοκίμασαν την θεωρία με δύο πανομοιότυπα δοχεία με γάλα πάνω σε έναν πάγκο. Τοποθέτησαν το ένα μέσα και το άλλο έξω από μια χειροποίητη πυραμίδα. Επτά ημέρες αργότερα, το γάλα έξω από την πυραμίδα χάλασε, ενώ το γάλα στο εσωτερικό άρχισε απλά να πήζει. Έξι εβδομάδες αργότερα, το πηγμένο γάλα έγινε γιαούρτι.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ



Αυτό που είμαι είναι ικανοποιητικό αν μπορούσα να το εξωτερικεύσω.
Carl Rogers
Το παρακάτω γράφτηκε σαν απάντηση στην ερώτηση ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού: «Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για μια ζωή που με γεμίζει;»
Είμαι ο εαυτός μου.
Σ’ όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα είναι ολόιδιος μ’ εμένα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποιες ομοιότητες μαζί μου, αλλά κανείς δεν είναι στο σύνολο του όπως εγώ. Έτσι, οτιδήποτε προέρχεται από μένα είναι γνήσια δικό μου γιατί το διάλεξα εγώ ο ίδιος.
Μου ανήκουν όλα όσα αποτελούν τον εαυτό μου: το σώμα μου κι όλα όσα κάνει. Το μυαλό μου κι όλες οι σκέψεις και οι ιδέες. Τα μάτια μου κι όλες οι εικόνες που σχηματίζονται μέσα τους. Τα αισθήματα μου, όποια κι αν είναι – θυμός, χαρά, απογοήτευση, αγάπη, ανυπομονησία. Το στόμα μου και κάθε λέξη που βγαίνει απ' αυτό – ευγενική, γλυκιά ή απότομη, ορθή ή λανθασμένη. Η φωνή μου, δυνατή ή σιγανή. Κι’ όλες οι πράξεις μου, που αφορούν τους άλλους ή τον εαυτό μου.
Μου ανήκουν οι φαντασιώσεις μου, τα όνειρα μου, οι ελπίδες μου, οι φόβοι μου. Μου ανήκουν όλοι οι θρίαμβοι και οι επιτυχίες μου, όλες οι αποτυχίες και τα λάθη μου.
Επειδή μου ανήκει ολόκληρος ο εαυτός μου, μπορώ να γνωριστώ απόλυτα μαζί του. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορώ να αγαπήσω τον εαυτό μου και να είμαι φίλος μαζί του και με όλα τα μέλη μου. Έτσι θα καταστήσω ικανό το σύνολο του εαυτού μου να εργαστεί για ότι είναι καλύτερο για μένα.

Καλοκαιρινά ροφήματα με λεμόνι

Γράφει ο 
Μανόλης Μοράρης
Τα λεμόνια είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη C, Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ένζυμα, αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες. 
Έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες  στην υγεία μας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην απώλεια σωματικού βάρους.
Βάλτε στην διατροφή σας καλοκαιρινά ροφήματα με λεμόνι για δροσιά και ενέργεια.
Πορτοκάλι-Λεμόνι
Το οργανικό μέλι είναι πλούσια πηγή των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και εύπεπτη ζάχαρη. Επίσης, μειώνει την ορμόνη του στρες κορτιζόλη. Το θαλασσινό αλάτι είναι φορτωμένο με ηλεκτρολύτες και σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Οι φρέσκοι χυμοί εσπεριδοειδών πλούσιοι σε βιταμίνη C, φυτικά ένζυμα και φυσικά σάκχαρα που ενεργοποιούν το σώμα!

Υλικά:
3 έως 4 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό
¾ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας οργανικό, ακατέργαστο μέλι

Εκτέλεση:

Σε μία καθαρή κανάτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο

Δεσμεύομαι…να μην δεσμεύομαι. Δέσμευση αποδέσμευσης

signals-962665_1280

Δέσμευση. Δύσκολη λέξη για πολλούς ανθρώπους. Μια έννοια που ορίζεται ως η ανάληψη μιας νομικής, ή ηθικής υποχρέωσης και ο περιορισμός που προκύπτει. Μια λέξη που συνειρμικά μας φέρνει στο μυαλό, άλλες παρόμοιες, στενές έννοιες, όπως υποχρέωση, περιορισμός, δεσμά, αιχμαλωσία. Και που στη συνέχεια μας ξυπνά συναισθήματα βαριά και δύσκολα, ακόμα και φόβο. Και είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε άτσαλες συμπεριφορές, κυρίως αυτήν της άτακτης φυγής.
Φυγής όμως από τι?
Σίγουρα κανείς μπορεί να σκεφτεί πολλές καταστάσεις από τις οποίες φεύγουμε, προβάλλοντας τον «φόβο της δέσμευσης», όπως από σχέσεις, από δουλειές, από τόπους, ακόμα και από ιδέες, αξίες, γεγονότα, από ό,τι είναι…
Είναι όμως έτσι? Ή μάλλον, είναι μόνο έτσι?
Και έρχεται πάλι το ερώτημα. Φεύγουμε από τι? Και πάμε που?
Μήπως αποφεύγουμε να δεσμευτούμε και φεύγουμε από καταστάσεις που μας δυσκολεύουν? Από συνθήκες που μας ζορίζουν, που μας κουράζουν, που μας δυσαρεστούν, από καταστάσεις που στο βάθος «ξέρουμε» δεν είναι για μας?
Μα τότε λοιπόν, ο «φόβος της δέσμευσης» αλλάζει νόημα και λειτουργεί απελευθερωτικά. Και ναι. Καλά κάνω και φοβάμαι να δεσμευτώ σε ό,τι και αν είναι αυτό, όταν στο βάθος η καρδιά μου νιώθει ότι δεν θα μου βγει σε καλό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα