Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι συναισθηματικά ευφυής

Ένας καλός CEΟ γνωρίζει πια πως για να επιτύχει η επιχείρησή του, πρέπει να αποτελείται από εργαζόμενους με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). Να πώς θα καταλάβετε ότι είστε και εσείς ένας από αυτούς.

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι συναισθηματικά ευφυής

1. Έχεις πλούσιο λεξιλόγιο συναισθημάτων
Είσαι σε θέση να εκφράσεις τα συναισθήματά σου με παραπάνω από μία λέξεις και μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα συναίσθημα από συναίσθημα.

2. Δεν φοβάσαι τα συναισθήματά σου (ακόμα και αν είναι στενάχωρα)
Λύπη, χαρά, φόβος, ενθουσιασμός - όλα τα συναισθήματα είναι ευπρόσδεκτα και δεν προσπαθείς να τα κουκουλώσεις.

3. …ούτε αυτά που νιώθουν οι άλλοι
Αφήνεις τους γύρω σου να εκφραστούν όπως θέλουν, αντί να αλλάζεις θέμα ή να βρίσκεις δικαιολογίες για να αποφύγεις πιθανά ξεσπάσματα. #truestory

4. Δεν είσαι παρορμητική
Ακόμα και αν σου έρθει η παρόρμηση να κάνεις κάτι, το προλαβαίνεις έγκαιρα - δεν λειτουργείς ενστικτωδώς.

5. Μπορείς να μπεις στη θέση του άλλου
Μπορείς εύκολα να φανταστείς και να καταλάβεις τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω σου.

6. Αντιλαμβάνεσαι τα μηνύματα που σου στέλνει το σώμα σου
Ξέρεις πότε νιώθεις άγχος, ντροπή, ενοχή, θλίψη - και όλα αυτά απλά παρατηρώντας τις μικρές αλλαγές στο σώμα σου.

10 απίστευτα πράγματα που σας κάνουν να βλέπετε εφιάλτες

10 απίστευτα πράγματα που σας κάνουν να βλέπετε εφιάλτες

Περνάτε άγριες νύχτες στο κρεβάτι και ξυπνάτε κατάκοπη; Να πώς θα βελτίωσετε την ποιότητα του ύπνου και των ονείρων σας.

1. Οι μυρωδιές

Σύμφωνα με μελέτες οι ευχάριστες μυρωδιές δημιουργούν όμορφες εικόνες στο υποσυνείδητο, οι οποίες μεταφέρονται με την μορφή των ονείρων. Υπάρχει περίπτωση μια απρόσμενη περίεργη ή άσχημη μυρωδιά να διαταράξει τον ύπνο σας και να σας κάνει να δείτε ένα άσχημο όνειρο.  

2. Οι ήχοι

Ακόμα περισσότερο από τις μυρωδιές, τον ύπνο μπορούν να διαταράξουν έντονοι κι ενοχλητικοί ήχοι. Ο εγκέφαλος έχει την δυνατότητα να εκλαμβάνει τους θορύβους ακόμα κι όταν αυτοί είναι χαμηλών συχνοτήτων. Μερικοί επιστήμονες συνιστούν τους ήχους της θάλασσας κατά την διάρκεια του ύπνου κι εγγυώνται χαρούμενα όνειρα.

3. Τα πικάντικα φαγητά

Είναι λογικό, οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει δυσπεψία είναι πολύ πιθανό να σας κάνει να μην κοιμηθείτε καλά. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε πικάντικα φαγητά τις βραδινές ώρες και να έχετε φάει τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν ξαπλώσετε.

4. Η στάση «μπρούμυτα»

Μια πρόσφατη μικρή μελέτη αποκάλυψε πως όσοι κοιμούνται με την κοιλιά τους προς το στρώμα κάνουν «πονηρές σκέψεις» στον ύπνο τους. Οι ειδικοί λένε πως αυτό μπορεί να έχει σχέση με την δυσκολία στην αναπνοή όταν πιέζουμε με αυτόν τον τρόπο τα ζωτικά μας όργανα. Για να σταματήσετε τις πονηρές σκέψεις, ρυθμίστε αναλόγως την στάση του ύπνου σας.

Διαλεκτική: η τέχνη του διαλέγεσθαι

Γενικότερα ο όρος διαλεκτική υποδηλώνει την αντιπαραβολή των αντιθέσεων και την ανάπτυξη του διαλόγου τους, με αποτέλεσμα την άρση, την εναρμόνιση ή τη νέα σύνθεσή τους.
1
Η διαλεκτική υπήρξε μέθοδος τόσο των αρχαίων σοφιστών όσο και του Πλάτωνα. Ενώ όμως οι σοφιστές τη χρησιμοποίησαν ως μέθοδο απόδειξης της υποκειμενικής «δόξας» (γνώμης) κατά τη διαλογική πάλη και τη δίδαξαν ως ρητορική τέχνη, απαραίτητη στους πολιτικούς αγορητές της αθηναϊκής δημοκρατίας, o Πλάτων τη θεώρησε ως μέθοδο για την εύρεση της αντικειμενικής αλήθειας. Κατά την πλατωνική διαλεκτική, η οποία δεν παύει να αποτελεί τέχνη του διαλόγου, όπως δείχνει η μορφή των πλατωνικών έργων, ο σκοπός που επιδιώκεται είναι η πρόσβαση στην ανώτατη πραγματικότητα, την ιδέα. Αυτό επιτυγχάνεται με την εναλλαγή ανάλυσης και σύνθεσης των εννοιών, με τη διαδοχική προσθήκη θετικών και αρνητικών κατηγορημάτων στις συζητούμενες έννοιες, έως την τελική άρση των αντιθέσεων μέσα από την αποκάλυψη του υποκρυπτόμενου απόλυτου, της ιδέας, όπου δεν υφίστανται αντιθέσεις.
O Αριστοτέλης παραμέρισε αργότερα τη διαλεκτική μέθοδο, στο πλαίσιο της επιδίωξής του να διατυπώσει τις σταθερές αρχές της ορθής λογικής μεθόδου. Οι αρχές αυτές ανάγονται βασικά στην αρχή της ταυτότητας: έγκυρος είναι ένας συλλογισμός που στο συμπέρασμά του περικλείει ακριβώς τα στοιχεία που περιέχονται στις «προκείμενες» προτάσεις. Σκέπτομαι σωστά, όταν η σκέψη μου παραμένει σύμφωνη με τον εαυτό της. Στην αρχή αυτή στηρίζονται τα μαθηματικά καθώς και καθετί πραγματικό, κατά τον Αριστοτέλη: πραγματικό ov είναι μόvo αυτό που συμφωνεί με τον εαυτό του, ενώ όπου υπάρχει αντίθεση υπάρχει και κίνηση, όχι όμως και το πραγματικό ον, το αντικείμενο της επιστήμης.
Έτσι, στον κλασικό ιδεαλισμό όλα απορρέουν από ένα αιώνιο σταθερό ον, συνήθως από τον Θεό. Ωστόσο, και ο κλασικός υλισμός αναγνωρίζει το κύρος της αρχής της ταυτότητας· με βάση πρωταρχικά σταθερά στοιχεία (π.χ. άτομα) επιδιώκεται να περιγραφεί κάθε ειδικό ον, να ανευρεθούν μέσα του αυτά τα στοιχεία και να ερμηνευθεί με αναγωγή σε αυτά.

Το σύμπαν είναι μια ψευδαίσθηση;


Το 1982 μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Παρισιού υπό την διεύθυνση του φυσικού Alain Aspect, πραγματοποίησε ίσως το σπουδαιότερο πείραμα του 20ου αιώνα. Οι παραπάνω ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπό κατάλληλες συνθήκες υποατομικά σωμάτια όπως τα ηλεκτρόνια, μπορούν να επικοινωνούν ακαριαία με άλλα υποατομικά σωμάτια ανεξάρτητα από την απόσταση που τα χωρίζει τόσο αν πρόκειται για απόσταση 5 εκατοστών ή για απόσταση 100 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, ως να ήξερε κάθε ανεξάρτητο σωμάτιο ακριβώς τι κάνουν τα άλλα.
  gravitonial-waves 
Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο με δύο τρόπους: ή θεωρία του Einstein, που αποκλείει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός, είναι λανθασμένη, ή μεταξύ των υποατομικών σωματίων υπάρχουν συνδέσεις που δεν έχουν μόνο τοπική σχέση μεταξύ των.
     Η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών αρνείται την δυνατότητα ύπαρξης φαινομένων που εξελίσσονται με ταχύτητες μεγαλύτερης εκείνης του φωτός αλλά το πείραμα που αναφέρεται προηγουμένως ανατρέπει το αξίωμα αυτό αποδεικνύοντας ότι μεταξύ των υποατομικών σωματίων υπάρχει δεσμός που δεν είναι τοπικού χαρακτήρα.
     Ο διεθνούς φήμης Άγγλος φυσικός David Bohm, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, υποστήριζε ότι οι ανακάλυψη του Aspect συνεπιφέρει την μη ύπαρξη της αντικειμενικής πραγματικότητας. Δηλαδή ότι το σύμπαν παρά την φαινομενική του στερεότητα στην πραγματικότητα είναι ένα φάντασμα, ένα γιγαντιαίο φαντασμαγορικό ολόγραμμα.
     Για να αντιληφθούμε τον εκπληκτικό ισχυρισμό του Bohm ας δούμε για λίγο τι είναι ένα ολόγραμμα.
     Ένα ολόγραμμα είναι μια τρισδιάστατη φωτογραφία που γίνεται με τη βοήθεια ενός Laser. Η τρισδιάστατη απεικόνιση δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό ενδιαφέρον ενός ολογράμματος. Εάν το ολόγραμμα ενός αντικειμένου κοπεί στα δύο και ύστερα το φωτίσουμε πάλι με φως Laser, ανακαλύπτουμε ότι το κάθε μισό περιέχει ακόμη ολόκληρη την εικόνα του αντικειμένου.
     Ακόμη, συνεχίζοντας να διαιρούμε τα δύο μισά θα δούμε ότι κάθε τεμάχιο από αυτά τα κομμάτια του φωτογραφικού φιλμ θα περιέχει πάντοτε μια έκδοση μικρότερη μεν αλλά ανέπαφη του αντικειμένου. Σε αντίθεση με τις κοινές φωτογραφίες κάθε μέρος του ολογράμματος περιέχει όλες τις πληροφορίες του ακέραιου αρχικά ολογράμματος.
     Σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας της η δυτική επιστήμη ενεργούσε με την προϋπόθεση ότι ο καλύτερος τρόπος για την κατανόηση ενός φυσικού φαινομένου, τόσο αν επρόκειτο για ένα βάτραχο ή για ένα άτομο, είναι να το διαιρέσει και να μελετήσει τα επί μέρους τεμάχια. Τα ολογράμματα μας λένε ότι μερικά φαινόμενα είναι δυνατόν να μην ακολουθούν αυτή την προσέγγιση. Ο Bohm το αντιλήφθηκε, ανοίγοντας έτσι ένα δρόμο για την κατανόηση της θεωρίας του καθηγητή Aspect.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ - ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ = ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ



Το σκότος είναι η ανυπαρξία της ζωής, είναι η πλήρης αδράνεια! η ακινησία!
Άρα δεν γεννά την ζωή το σκότος, μα εμφανίζει το δοχείο της γένεσης μόνον, τα δικά του συστατικά που είναι το πυρ και πνεύμα, τα οποία από μόνα τους είναι η αταξία σε πλήρη αδράνεια!

Ενώ ο Αγέννητος και προϋπάρχων κόσμος του Πανάγαθου Νου είναι η τάξη σε όλα!!!!

Επειδή ο Λόγος είναι αδιαίρετος με τον Νου ο αγέννητος και προϋπάρχων κόσμος του Πατέρα Νου Θεού είναι και αληθινός!Ακόμη κι αν ζούμε μέσα σε ένα όνειρο έναν εικονικό κόσμο ένα matrix εμείς συνεχίζουμε να ζούμε, είναι ένα είδος ζωής και καθόλου η ανυπαρξία, μα και ανάλογη με το αν η ουσία μας είναι κτιστή, η ουσιώδες όμοια με την πρωταρχική ουσία της Ζωής.
.
Διότι απλά αν η αληθινή ουσία μας είναι ενωμένη από κατώτερα συστατικά τα οποία δεν αποτελούνται από την μία και μοναδική ουσία της Ζωής, τότε θα γίνουμε κάτι άλλο, ένα θνητό και κτιστό είδος-γένος ζωής, όπου θα δίνει ζωή η αρχική ουσία στο δοχείο της γένεσης από πυρ και πνεύμα όπως στον δικό μας κόσμο. 

Διότι μόνον η ίδια ουσία που είναι η ζωή μπορεί να επιφέρει την ζωή ως αθάνατη άτρωτη και για πάντα όταν ζει από μόνη της χωρίς επιπλέον επιμείξεις και προσμίξεις άλλων ουσιών που δεν έχουν μέσα τους την ουσία της ζωής.
Έτσι πάντα θα φθείρονται όλα τα κτιστά δημιουργήματα και θα πεθαίνουν όλες οι επιμείξεις και συστατικά του κάθε διαφορετικού δοχείου της γένεσης, μα θα παραμένει ως αθάνατο ότι είναι αθάνατο και ότι είναι αθάνατο και γίνεται Υπάρχων είναι η Ζωή.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.



Από την καταγραφή που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα μέσα από το βιβλίο του Πλάτωνα τον Τίμαιο βρήκαμε πολλά στοιχεία για την κρυμμένη αλήθεια που συνοδεύει την πατρίδα μας την φιλοσοφία και την καταγωγή μας , και όλο αυτό έχει να κάνει με την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και τα Κλασικά κείμενα.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΡΥΨΑΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Ότι γράφω σε αυτές τις γραμμές δεν είναι μια δική μου μετάφραση αλλά κείμενα που πολλές φορές τα έχετε διαβάσει και εσείς αλλά δεν τους έχετε δώσει την ανάλογη προσοχή.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΡΩΤΗ : 
ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Αυτή είναι μια αλήθεια που δεν αλλάζει αλλά μέσα από αυτήν την αλήθεια βγαίνει το πιο όμορφο συμπέρασμα!!!

Ο κόσμος που ζούμε είναι ένα αντίγραφο του πραγματικού κόσμου και επίσης άλλο ένα συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κάτω από όποιες δήποτε συνθήκες και να βρεθήκαμε εδώ η ουσία είναι ότι το σώμα πεθαίνει και εμείς που είμαστε από ΑΛΛΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΙΗΜΕΝΟΙ δεν πρόκειται να πεθάνουμε ΠΟΤΕ.

Στον κόσμο της ύλης μόνον υπάρχει θάνατος.
Αυτοί που είναι ποιημένοι από την ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ δεν μπορεί και δεν θα πεθάνουν ποτέ.

Επίσης το κείμενο Ο ΤΙΜΑΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ, λέει μέσα πως Αυτός που έκανε τον ΚΟΣΜΟ (και ΚΟΣΜΟΣ είναι και ο ΟΡΑΤΟΣ αλλά ΚΑΙ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ) τον ΕΚΑΝΕ μέσα από το δικό του ΠΡΙΣΜΑ, βλέπουμε ότι σύμφωνα με την δική ΤΟΥ αντίληψη ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη συχνά ακολουθούνται από αθλητές.



Πρωτεΐνη & Μεταβολισμός
Πάραυτα, επισημαίνεται πως η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης θα προκαλέσει απώλεια βάρους, μόνο όταν υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας, δηλαδή εάν καίγονται περισσότερες θερμίδες από ό,τι προσλαμβάνονται. Διαφορετικά, οι επιπλέον θερμίδες πρωτεΐνης αποθηκεύονται ως λίπος. Γενικά, συνίστανται από αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών αλλά με περιορισμό των υδατανθράκων ή των λιπών. Μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη θα ενισχύσει την απώλεια λίπους αυξάνοντας τη θερμογένεσηκαι τον κορεσμό.
Ως θερμογένεση αναφέρεται η δαπάνη ενέργειας που απαιτείται για την πέψη των θρεπτικών συστατικών. Κατά την πέψη, η πρωτεΐνη αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες περισσότερο απο τα λίπη και τους υδατάνθρακες. Οπότε, η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνει την θερμογενεση οπότε τελικά ενισχύεται το αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας.
Επίσης, η πρωτεΐνη αυξάνει το αίσθημα πληρότητας, δηλαδή τον κορεσμό. Έτσι, μειώνεται η πρόσληψη θερμίδων και επιταχύνεται η χρησιμοποίηση σωματικού, σύμφωνα με "Journal of the American College of Nutrition."
Έχουν γίνει πολλές έρευνες πάνω σε δίαιτες υψηλής και μη περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "Nutrition, Metabolism, and Cardiovascular Disease" συγκρίθηκαν οι επιδράσεις στην απώλεια βάρους μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες σε σχέση με μια διατροφή με κανονική πρωτεΐνη. Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν είτε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες ή μια διατροφή κανονικής πρωτεΐνης για 12 εβδομάδες. Το σωματικό λίπος μετρήθηκε κατά την έναρξη και μετά τη μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και οι δύο ομάδες έχασαν σωματικό λίπος, αλλά η ομάδα με διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη είχε μεγαλύτερη απώλεια λίπους.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΑΣ



Όσο πιο πολλά βλέπω στη ζωή, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ ότι είναι ένα όνειρο. Έχω βρει τη μεγαλύτερη βεβαιότητα σ’ αυτή τη φιλοσοφία που σας εξηγώ τώρα. Συνειδητοποιήστε ότι ζείτε αποκλειστικά με τη χάρη του Θεού. Αν απέσυρε τη σκέψη Του, η υλική εκδήλωση θα σταματούσε να υπάρχει. Αυτός ο κόσμος είναι ένα μέρος ονείρου και όλοι ονειρευόμαστε εδώ. Αυτή η ζωή δεν είναι πραγματική. Γελάτε και κλαίτε μέσα στη μεγαλύτερη αυταπάτη και δεν αξίζει να χύνετε δάκρυα γι’ αυτήν. Αντιμετωπίζοντας ως πραγματικές τις γήινες εμπειρίες μας, προκαλούμε στη ζωή μας ανείπωτη δυστυχία. Ταυτίζοντας τη συνειδητότητά μας μ’ αυτόν τον κόσμο, τον βλέπουμε σαν ένα τόπο βασάνων. Τι θα μας απελευθερώσει από τον πόνο? Τα χρήματα? 

Τίποτα υλικό δεν μπορεί. Η γνώση του Θεού και η συνειδητοποίηση ότι είμαστε για πάντα ένα μαζί Του είναι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία. Αυτό να το θυμάστε πάντα. Ο Θεός θα ήταν πράγματι πολύ βάναυσος αν αυτός ο κόσμος ήταν πραγματικός. Γνωρίζει όμως ότι όταν θα έχουμε περάσει από το καμίνι του πόνου και του θανάτου αρκετές φορές, θα ξυπνήσουμε και θα υπερβούμε την αυταπάτη: θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η γη είναι το όνειρό Του και δεν θα ενσαρκωθούμε ξανά.

Ας υποθέσουμε ότι μια βόμβα εκρήγνυται πάνω σ’ έναν άνθρωπο και τον σκοτώνει ακαριαία. Στο πεδίο της μάχης ήταν γεμάτος φόβο. Μετά τον θάνατο όμως συνειδητοποιεί χαρούμενα ότι είναι ελεύθερος από τον φόβο και από τον τάφο του σώματος. Δεν χρειάζεται κάποιος να περάσει από κάποιο βασανιστήριο για να φτάσει σ’ αυτή τη γνώση. Είναι καλύτερα να αποκτήσετε σοφία μέσω συνειδητής πνευματικής προσπάθειας. Και αν πρέπει να υπομείνουμε δοκιμασίες, θα πρέπει να έχουμε τη σωστή στάση. 

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ «ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΨΙΘΥΡΩΝ» – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ


Μια πολύ μεγάλη βοήθεια για την ανάπτυξή σας είναι η συνήθεια του νοητικού ψιθυρίσματος στον Θεό. Θα δείτε μια αλλαγή στον εαυτό σας που θα σας αρέσει πάρα πολύ. Άσχετα με το τι κάνετε, ο Θεός θα πρέπει να είναι διαρκώς στον νου σας. Όταν θέλετε να δείτε κάποια ιδιαίτερη παράσταση ή να αγοράσετε ένα ρούχο ή ένα αυτοκίνητο που σας αρέσει, δεν είναι αλήθεια ότι άσχετα με το τι άλλο μπορεί να κάνετε, διαρκώς σκέπτεστε πώς να πραγματοποιήσετε αυτά που επιθυμείτε? Μέχρι να εκπληρώσετε αυτές τις δυνατές επιθυμίες σας, ο νου σας δεν ησυχάζει. Δουλεύει ασταμάτητα για την πραγμάτωση αυτών των επιθυμιών.
Ο νους σας θα πρέπει να είναι στραμμένος στον Θεό νύχτα και μέρα με τον ίδιο τρόπο. Μεταλλάξτε τις ασήμαντες επιθυμίες σε μια μεγάλη επιθυμία για Εκείνον. Ο νους σας θα πρέπει διαρκώς να ψιθυρίζει: «Νύχτα και μέρα, νύχτα και μέρα, Σε γυρεύω νύχτα και μέρα».

Οι νοητικοί ψίθυροι αναπτύσσουν δυναμική ισχύ στο να αναδιατάσσουν την ύλη σ’ αυτό που εσείς θέλετε. Δεν αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη του νου. Όταν ο νους και η θέλησή σας είναι συντονισμένα με τη Θεϊκή Θέληση δεν χρειάζεται να κουνήσετε ούτε το δάχτυλό σας προκειμένου να δημιουργήσετε αλλαγές πάνω στη γη. Ο θεϊκός νόμος θα λειτουργήσει για σας.
Όλα τα αξιοπρόσεκτα επιτεύγματα της ζωής μου έχουν αποκτηθεί μέσα απ’ αυτή τη δύναμη του νου σε συντονισμό με τη θέληση του Θεού. Όταν αυτή η θεϊκή γεννήτρια είναι σε λειτουργία, οτιδήποτε κι αν επιθυμήσω πραγματοποιείται. Όταν αυτός ο καινούργιος μας ναός γεννήθηκε στο μυαλό μου, υπήρχε μια δύναμη πίσω απ’ αυτή την ιδέα. Γγνώριζα ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να με σταματήσει. Είδα τη μεγάλη θέληση του Θεού να λειτουργεί. Πράγματα που το θνητό μυαλό ποτέ δεν θα μπορούσε ούτε καν να ελπίσει να περιμένει να συμβούν, πραγματοποιήθηκαν.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΖΩΑΚΙ ΠΕΘΑΝΕΙ


Πώς η αγάπη μας για τα ζώα μπορεί να είναι τόσο μεγάλη όσο και η αγάπη μας για τους ανθρώπους

Αρκετά χρόνια πριν, η σύζυγός μου και εγώ χρειάστηκε να κοιμίσουμε μία από τις γάτες μας. Η Minnie ήταν στην πραγματικότητα η γάτα της συζύγου μου, και είχε ταξιδέψει μαζί της από το Βανκούβερ στο Σικάγο σχεδόν μια δεκαετία πριν. Σε κάποιο σημείο εκείνη την εποχή η Minnie είχε αναπτύξει μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος που είχε προκαλέσει βλάβη στα νεφρά της. Μετά από αυτό, σύμφωνα με την σύζυγο μου, η προσωπικότητα της άλλαξε. Μέχρι τη στιγμή που την γνώρισα, η Minnie δεν ήταν πλέον φιλική και στοργική αλλά κάπως απόμακρη και περιφρονητική (και, ναι, γνωρίζω ότι αυτή είναι σε γενικές γραμμές η βασική προσωπικότητα πολλών κατά τα άλλα υγιών γατιών).
Επειδή είχε ήπια νεφρική βλάβη, ο κτηνίατρος έδωσε στην σύζυγο μου οδηγίες να εμποτίζει υγρό υποδορίως μέσα της κάθε δεύτερη ημέρα, κάτι το οποίο, μετά τον γάμο μας, με κάποιο τρόπο έγινε δικό μου καθήκον. Έπρεπε να το κάνω με συγκεκριμένο τρόπο: Κρεμούσα τον σάκο του φυσιολογικού ορού σε μια κρεμάστρα ρούχων, το συνέδεα με κάποια σωλήνωση IV και από εκει μία βελόνα στην άκρη του σωλήνα. Μετά την σήκωνα απαλά, την ξάπλωνα ανάμεσα στα απλωμένα πόδια μου σε απόσταση από το σώμα μου, με προσοχή έπιανα μια τούφα δέρματος και γούνας, και έμπηγα την βελόνα από κάτω. Ποτέ δεν φάνηκε να την πειράζει αυτό που της έκανα (παρά το γεγονός ότι σε θερμοκρασία δωματίου το αλατούχο πρέπει να το αισθάνονταν κρύο) , και ούτε και εμένα με πείραζε (παρά το γεγονός ότι πάντα προτιμούσα τους σκύλους). Όπως άρχιζε το αλατούχο διάλυμα να ρέει την χάϊδευα και εκείνη γουργούριζε. Μόλις είχε σχηματιστεί ένας μεγάλος υποδόριος όγκος υγρού, τραβούσα έξω την βελόνα, και αυτή έφευγε μακριά. (Αλλά τότε σταματούσε ώστε να φαίνεται ψύχραιμη. Γάτες.)
Έπρεπε να είσαι προσεκτικός μαζί της, παρόλα αυτά. Όπως με προειδοποιούσε η σύζυγος μου πολλές φορές, αν την χάϊδευες στο λάθος μέρος ήταν πιο πιθανόν να σε γρατζουνίσει παρά να γουργουρίσει. Περιττό να το πω, η σχέση μου με την Minnie παρέμεινε μια επιφυλακτική σχέση στην καλύτερη περίπτωση.
Τότε ήλθε η μέρα που φαινόταν, σύμφωνα με την σύζυγο μου, «απλά δεν ήταν ο εαυτός της».

Γιατί τσακώνονται τα ζευγάρια στις διακοπές

couple summer

Όπως όλοι ξέρουμε, είναι σχεδόν βέβαιο πως –στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών- τα περισσότερα ζευγάρια θα σκοτωθούν μεταξύ τους, ενώ δεν είναι και λίγα τα ζευγάρια που χωρίζουν με φόντο κάποια εξωτική παραλία με εκατοντάδες ξαπλώστρες.

Αν αναρωτιέστε γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται το καλοκαίρι στις διακοπές, ο λόγος είναι απλός:

Τα ζευγάρια τσακώνονται το καλοκαίρι στις διακοπές, γιατί τότε έχουν χρόνο να τσακωθούν.

Τον υπόλοιπο χρόνο τρέχουν και οι δυο για χιλιάδες πράγματα, οπότε δεν προλαβαίνουν να τσακωθούν.

Ένας ακόμα λόγος που τα ζευγάρια στην Ελλάδα τσακώνονται στις διακοπές είναι ότι είναι Έλληνες.

Οι Έλληνες ψάχνουν διαρκώς αφορμή για να τσακωθούν με κάποιον, κι όταν δεν βρίσκουν κανέναν άλλον εύκαιρο για τσακωμό, τσακώνονται με τον εαυτό τους.

Στις διακοπές, τα ζευγάρια είναι όλη μέρα μαζί και αυτό είναι αφόρητο γιατί ο κάθε άνθρωπος θέλει να μένει και λίγο μόνος του. Το έχει ανάγκη.

Διακοπές μαζί θα έπρεπε να κάνουν μόνο τα ζευγάρια που ζουν χωριστά όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν διακοπές χωριστά, για να σώσουν τη σχέση τους.

Τι γελοία που είναι η φράση «σώζω τη σχέση μου».

Γελοία είναι και η φράση «πάω διακοπές για να φορτίσω τις μπαταρίες μου». Κλασική φράση υποχόνδριου. Αυτούς που λένε αυτή τη φράση θα πρέπει να τους μαστιγώνουν αλύπητα.

Οι διακοπές αποσυντονίζουν τους περισσότερους ανθρώπους, γιατί τους δίνουν την δυνατότητα να ζήσουν ελεύθερα.

Μπορώ να χάσω βάρος χωρίς άσκηση;

Μπορώ να χάσω βάρος χωρίς άσκηση; Η απάντηση είναι «ναι».
Μπορούμε να χάσουμε βάρος και χωρίς να ασκούμαστε.
Το θέμα όμως είναι αν θα το χάσουμε σωστά (π.χ. αν η απώλεια βάρους θα περιλαμβάνει την απώλεια λίπους σε κατάλληλο ποσοστό, που είναι και το ζητούμενο και φυσικά αν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα κιλά που χάσαμε μακροπρόθεσμα.  Αυτό αποτελεί και το κλειδί της επιτυχίας και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη πρόκληση για οποιονδήποτε μπαίνει στη διαδικασία ενός προγράμματος απώλειας βάρους.  
Αυστηρή δίαιτα. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις! Αν προβείς σε αυστηρή δίαιτα που περιορίζει πολύ την ποσότητα του φαγητού ή σε χημικές δίαιτες ή δίαιτες express που κατά καιρούς «αναδύονται» στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να «ρίξεις» το μεταβολισμό σου σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς ο οργανισμός θα αναγκαστεί να ελαττώσει τις «καύσεις» του ώστε να «εξοικονομήσει» ενέργεια για τις βασικές του λειτουργίες. Επιπλέον, θα έχεις να «υποστείς» και το γεγονός ότι τα κιλά που έχασες –αν και, ναι, τα έχασες γρήγορα!- ενδεχομένως θα τα ξαναπάρεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και αυτό επειδή ο οργανισμός μας φαίνεται ότι προσαρμόζεται καλύτερα με μικρές και σταδιακές αλλαγές! Και φυσικά, ακολουθώντας τέτοιου είδους δίαιτες δεν σε βοηθάει να αλλάξεις τη «φιλοσοφία» σου γύρω από το φαγητό και την άσκηση!
Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να τρώμε λιγότερο και να κινούμαστε περισσότερο!

Γιατί δεν μιλάνε οι καλλιτέχνες

arkas

Πιτσιρίκο γεια σου,

Νομίζω πως έχω μια ικανοποιητική απάντηση στην ερώτηση γιατί ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν μιλάει για όλα αυτά που γίνονται. Πιστεύω ότι αυτά που κάνουν οι πολιτικοί τους καλύπτουν τόσο, ώστε δεν έχουν να πουν κάτι παραπάνω ή να διαμαρτυρηθούν για κάτι.
Παρατηρώ με δέος τον Αρκά στο Facebook να κάνει κριτική ξαφνικά στην «εξουσία» από τότε που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και, προς Θεού, δεν είμαι ούτε συριζαίος ούτε χριστιανός.

Στα σκίτσα του χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με την προπαγάνδα των καναλιών. Το δημόσιο, το ότι θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, οι τωρινοί κλόουν πολιτικοί, λες και δεν είναι οι ίδιοι με τους προηγούμενους, η ανάπτυξη που δεν έρχεται στην Ελλάδα, λες και αλλού, όπου εφαρμόζουν ανάλογες πολιτικές, πηγαίνει κλπ. κλπ.

Φταίει δηλαδή ο Τσίπρας άλλα όχι οι πολιτικές του.

Τώρα, αν συνυπολογίσεις κάτι καλλιτέχνες καλεσμένους στον Πρετεντέρη, κάτι Μπέζους, Πορτοκάλογλου, Θηβαίους και δεν συμμαζεύεται, πιστεύεις ότι όντως είναι δισδιάστατα όντα και ζούνε μέσα στην τηλεόραση.

Η κριτική τους σκέψη είναι η σύνθεση των επιχειρημάτων των δελτίων ειδήσεων. Καμία επιρροή από τον κανονικό κόσμο. Το μότο τους είναι «να κοιταχτούμε στον καθρέπτη».

Ποτέ δεν κατάλαβα το επιχείρημα να κοιταχτούμε στο καθρέπτη.

Θα δω εκεί τα σκάνδαλα των επιχειρηματιών και των κομμάτων που στηρίζουν όλοι αυτοί;

θα δω τις ανακεφαλαιοπήσεις των τραπεζών; Το αφορολόγητο των εφοπλιστών; τα χαμένα δισεκατομμύρια των ασφαλιστικών ταμείων;

Αυτά τι είναι, φυσικά στοιχεία που δεν αλλάζουν;

Δεν μας πειράζουν τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων και μας πειράζει η σύνταξη των 500 ευρώ.

Τα δισ. των μεγάλων είναι τόσα πολλά δεν τα χωράει το μυαλό μας και τα παραβλέπουμε.

Πού είναι η δικαιοσύνη για αυτά όλα που λες και εσύ;

Δεν έχουν ακούσει για ανισότητες αυτοί που ευαγγελίζονται αριστεία και ελεύθερο ανταγωνισμό;

Δεν έχουν καταλάβει ότι ήταν πιο εύκολο ένας σκλάβος στην αρχαία Ρώμη να αγοράσει την ελευθερία του από ότι είναι σήμερα ένας φτωχός να γίνει πλούσιος;

Κατανάλωση ελληνικού καφέ και μακροζωία

Η κατανάλωση ελληνικού καφέ και η μελέτη της «Ικαρίας»
Ο καφές αποτελεί βασική πηγή καφεΐνης ενώ, παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Εδώ και αρκετούς αιώνες που η ύπαρξή του είναι γνωστή, χρησιμοποιείται ως διεγερτικό του οργανισμού, περισσότερο όσον αφορά την ενέργεια και τη διάθεση.
Μία πρόσφατη έρευνα που αφορά στην ευεργετική δράση του καφέ είναι η μελέτη «Ικαρία». Συγκεκριμένα, το 2009 τα επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία, τη Λόμα Λίντα στο Μεξικό, τη Νικόγια στην Κόστα Ρίκα και την Οκινάουα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων. Όπως δείχνουν τα δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο με παράλληλη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής. Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα σε μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη, να διερευνήσουν τα αίτια και, περισσότερο συγκεκριμένα, ενός εκ των αιτίων της μακροζωίας αυτής των Ικαριωτών.
'Όπως προαναφέρθηκε η κατανάλωση καφέ είναι από τις πλέον αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων. Οι Ικαριώτες δείχνουν να αγαπούν και να "τιμούν" τη συνήθεια αυτή έχοντας εντάξει την κατανάλωση του ελληνικού καφέ στην καθημερινότητά τους. Η μελέτη, στηρίχτηκε στην κατανάλωση καφέ σε σχέση με την καλή λειτουργία του ενδοθηλίου, που αποτελεί το εσωτερικό τμήμα των αγγείων και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία τους. Η φυσιολογία του ενδοθηλίου επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες όπως το κάπνισμα και άλλες συνήθειες του καθημερινού τρόπου ζωής.
Στη μελέτη συμμετείχε ένα δείγμα 142 ατόμων (71 άντρες και 71 γυναίκες) μέσου όρου ηλικίας 75 ετών. Τα άτομα αυτά απάντησαν, με τη βοήθεια ειδικών, σε ερωτήσεις συγκεκριμένου ερωτηματολογίου που αφορούσε στην κατάσταση της υγείας τους, τον τρόπο ζωής τους και την κατανάλωση καφέ. Επιπλέον, ολοκλήρωσαν μία σειρά ανθρωπομετρικών και βιοχημικών μετρήσεων και εξετάσεων, καθώς επίσης μετρήθηκε η ενδοθηλιακή τους λειτουργία. Τα αποτελέσματα της μελέτης τόνισαν τη συσχέτιση της συχνής κατανάλωσης ελληνικού καφέ με τη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου.

Ανακαλύφθηκε πόσος χρόνος χρειάζεται για να να ερωτευτούμε κάποιον

Η επιστήμη ανακάλυψε πόσο χρόνο μας παίρνει για να ερωτευτούμε κάποιον.

Έρωτας με την πρώτη ματιά ή όχι; Αυτό το δίλημμα έχει βασανίσει εκατομμύρια κόσμο τα τελευταία χρόνια καθώς και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι αυτοί έχουν δίκαιο.

Εσύ τι να κάνεις όμως τώρα; Ποιον να πιστέψεις; Όχι τίποτα άλλο δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις και στο φλερτ του τύπου στο μπαρ, γιατί ενδέχεται να ερωτευτείτε κεραυνοβόλα αλλά ας είμαστε ειλικρινείς πιο πιθανό είναι να πας σπίτι αγκαλιά με την κολλητή σου.

Μια νέα έρευνα πάντως υποστηρίζει ότι

7 λόγοι που είναι καλό να είστε «κακιά» μαμά!

Είναι πολύ εύκολο για ένα παιδί να απονείμει στη μαμά του τον τίτλο της κακιάς μαμάς ή ακόμα και της χειρότερης στον κόσμο. Συνήθως όμως αυτό σημαίνει ότι απλά κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

Όχι, οι «κακές» μαμάδες για τις οποίες μιλάμε δεν είναι αυτές που αδιαφορούν για τα παιδιά τους, που δεν τα αγκαλιάζουν ποτέ ή που τα εκθέτουν σε διάφορους φυσικούς και ψυχικούς κινδύνους. Είναι εκείνες που επιβάλλουν κανόνες και εννοούν να τους τηρήσουν με κάθε κόστος, εκείνες που πιστεύουν στη σημασία του να υπάρχει σειρά και πρόγραμμα κι εκείνες που απλά αδιαφορούν αν όλα τα άλλα παιδάκια στη Δευτέρα δημοτικού έχουν το δικό τους iPad. Μία από αυτές είναι η Ντενίζ Σκιπάνι, μια αμερικανίδα μαμά και συγγραφέας. Είναι μάλιστα τόσο περήφανη που είναι «κακιά» που έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Mean Moms Rule: Why Doing the Hard Stuff Now Creates Good Kids Later, όπου εξηγεί γιατί είναι καλό να είσαι κακιά!

1. Οι «κακές» μαμάδες δεν χάνουν τον εαυτό τους μέσα στη μητρότητα
Οι καλές μαμάδες νιώθουν τόσο πολύ την υποχρέωση να βάλουν σε προτεραιότητα τα παιδιά τους που ξεχνούν ότι πρέπει να φροντίσουν και τον εαυτό τους. Μόλις γεννήσουν, αντικαθιστούν τα κομψά ρούχα τους με άνετες φόρμες, αποκτούν μαύρους κύκλους στα μάτια και θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό εάν προλάβουν να κάνουν ένα γρήγορο ντους το πρωί. Οι «κακές» μαμάδες ακούν όλα αυτά και νιώθουν ένα ανακάτεμα στο στομάχι. «Τα παιδιά υποτίθεται ότι προσθέτουν στη ζωή μας, γιατί πρέπει να εξαφανίζουν ακόμα και αυτά που θεωρούσαμε βασικά;», λέει στο βιβλίο της η Σκιπάνι. Το να χάσεις την προσωπικότητά σου για χάρη της μητρότητας είναι κακό για σένα (για προφανείς λόγους) αλλά και για τα παιδιά σου. Πώς θα τους μάθεις να σέβονται τον εαυτό τους όταν δεν κάνεις το ίδιο;

2. Οι «κακές» μαμάδες δεν φοβούνται να πουν «όχι»
Το «όχι» δεν είναι παρά μια μικρή, γλυκιά δόση πατρικής αγάπης. Μην φοβάστε να το πείτε. Πολλοί γονείς παγιδεύονται στη… δικτατορία του «ναι», θεωρώντας ότι η θετική διάθεση είναι υποχρέωσή τους. Όμως το «ναι» είναι σαν ένα κομμάτι γλυκό που ανεβάζει τα επίπεδα της γλυκόζης απότομα και σου δίνει ένα αίσθημα ενέργειας το οποίο όμως πολύ γρήγορα κατακρημνίζεται. Το «όχι» είναι σαν ένα μπολ με θρεπτικά δημητριακά ολικής άλεσης που απελευθερώνουν την ενέργεια λίγο λίγο ώστε να διαρκέσει πολύ. Και σου δίνει τη δυνατότητα να διδάξεις στα παιδιά πολλά πράγματα για τα οικονομικά της οικογένειας, τις ηθικές αξίες και τις επιλογές σου. Δοκίμασε να το πεις. Χωρίς ενοχές. Χωρίς δικαιολογίες. Απλά, πες το όποτε το εννοείς. 

Η σχέση με τον Εαυτό μας, την αληθινή μας Φύση, δεν είναι αυτονόητη… Καλλιεργείται…


Ο κάθε άνθρωπος που υπάρχει στην Γη είναι ευεργετημένος από την Χάρη του Πνεύματος, που σημαίνει ότι είναι προικισμένος με χαρίσματα και αρετές, αλλά η κοσμική ζωή έχει αλλάξει τις ισορροπίες της αληθινής φύσης του ανθρώπου, βάζοντας νέους όρους και ερμηνείες στην τελετουργία της Ζωής και έτσι την έκανε περισσότερο μηχανική και επιτηδευμένη...
Οι άνθρωποι έχουν παραιτηθεί οικειοθελώς από την πνευματική τους κληρονομιά, ενώ μπορεί να σφαχτούν για την κοσμική κληρονομιά. Οι περισσότεροι νιώθουν οι αδικημένοι της ζωής, νομίζοντας ότι κανείς δεν τους αποδέχεται επειδή δεν έχουν πλούτο και χαρίσματα και συνεχώς προσπαθούν να αποκτήσουν κάτι ακόμα για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι...

Πόσο άγχος μπορώ να αντέξω;


Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ανοχή στο άγχος.
Κάποιοι «ρολάρουν» στα δύσκολα, ενώ άλλοι αδυνατούν να υπερπηδήσουν και το παραμικρό εμπόδιο.
Κάποιοι μάλιστα εξιτάρονται από τον κίνδυνο και τις προκλήσεις και επιδιώκουν έναν αγχώδη τρόπο ζωής.
Η ικανότητά σου να αντέξεις το άγχος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που περιλαμβάνουν την ποιότητα των κοινωνικών και διαπροσωπικών σου σχέσεων, την οπτική σου πάνω στη ζωή, την συναισθηματική σου νοημοσύνη και την γενετική σου προδιάθεση.
Το υποστηρικτικό σου δίκτυο: Ο κυματοθραύστης στις φουρτούνες της ζωής είναι τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Οι άνθρωποι που έχουν δίπλα τους υποστηριχτικούς φίλους και οικογένεια είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αγχογόνες καταστάσεις πιο εύκολα από ότι εκείνοι που νιώθουν απομονωμένοι. Όσο πιο μόνος και αποκομμένος είσαι ή αισθάνεσαι τόσο αυξάνει η ευαλωτότητά σου στο στρες. 
Η αίσθηση ελέγχου: Όσο περισσότερο έλεγχο αισθάνεσαι ότι ασκείς στα γεγονότα και όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχεις στις ικανότητές σου να ανταπεξέρχεσαι στις προκλήσεις, τόσο πιο εύκολα μπορείς να διαχειριστείς το άγχος σου. Οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι στο άγχος τείνουν να νιώθουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι τις δυσκολίες που εμφανίζονται στην πορεία της ζωής τους, ή νιώθουν ότι φταίνε οι άλλοι ή η ατυχία τους για τα προβλήματά τους. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα