Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Όταν οι άλλοι προσπαθούν να είναι υπεύθυνοι για εμάς, αυτό που δημιουργείται τελικά είναι ένα μεγαλύτερο δράμα.



Η αγάπη είναι αδίστακτη, δεν λυπάται κανέναν, έχει όμως συμπόνια. 

Ο φόβος είναι γεμάτος οίκτο, λυπάται τους πάντες. 

Λυπάστε κάποιον όταν δεν τον σέβεστε, όταν θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετά δυνατός για να τα καταφέρει.

Από την άλλη πλευρά, η αγάπη σέβεται. 


Αγαπάμε κάποιον και ξέρουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει. 

Ξέρουμε ότι είναι αρκετά δυνατός, αρκετά έξυπνος, αρκετά καλός και ικανός να κάνει τις δικές του επιλογές. 

Δεν χρειάζεται να επιλέξουμε εμείς γι' αυτόν. 

Είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνος του. 

Αν πέσει, μπορούμε να του δώσουμε το χέρι μας, να τον βοηθήσουμε να σηκωθεί και να του πούμε: «Μπορείς να το κάνεις, προχώρα». 

Αυτό είναι συμπόνια και διαφέρει από τον οίκτο. 

Η συμπόνια πηγάζει από τον σεβασμό και την αγάπη’ ο οίκτος από την έλλειψη σεβασμού και τον φόβο.

Η αγάπη είναι απολύτως υπεύθυνη. 

Το μέλλον δεν είναι εδώ. Σχεδίασέ το αλλά μην χάνεις τον χρόνο σου ανησυχώντας γι αυτό.


Ο Βιετναμέζος Βουδιστής μοναχός Τιχ Νατ Χαν λέει: Χρειαζεται να είσαι σε απόλυτη συνείδηση του παρόντος προκειμένου ν’ απολαύσεις το τσάι. 

Μόνον αν συνειδητοποιείς το Παρόν τα χέρια σου μπορούν να νιώσουν την ευχάριστη ζεστασιά του. Μόνον αν συνειδητοποιείς το Παρόν μπορείς να απολαύσεις το άρωμά του, να γευτείς την γλυκύτητά του, να εκτιμήσεις την λεπτότητά του. 

Αν αναμασάς το παρελθόν ή ανησυχείς για το μέλλον, θα χάσεις εντελώς την εμπειρία της απόλαυσης του τσαγιού. 

Θα κοιτάζεις την κούπα και το τσάι θα έχει χαθεί.

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Σχετικά πρόσφατα (το περασμένο φθινόπωρο), στο επίκεντρο της επιστημονικής επικαιρότητας είχε βρεθεί ένα μέχρι πρότινος άγνωστο άστρο, το KIC 8462852, επονομαζόμενο και «Tabby’s Star». Το συγκεκριμένο άστρο παρουσίαζε ανεξήγητες διακυμάνσεις στη φωτεινότητά του, πυροδοτώντας θεωρίες περί ύπαρξης γιγαντιαίων εξωγήινων κατασκευών γύρω του, στο πλαίσιο ενός «Dyson Sphere» (ή έστω ενός ημιτελούς «Dyson Swarm») .
GALAXY-ALIENS
Τα «Dyson Spheres» είναι θεωρητικές υπερ-κατασκευές κολοσσιαίων διαστάσεων, που αποτελούν στην ουσία κριτήριο για τη θέση στην οποία βρίσκεται ένας πολιτισμός στην κλίμακα Καρντάσεφ: Ένας προηγμένος πολιτισμός που βρίσκεται στη θέση 2 της κλίμακας αυτής έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται το σύνολο της ενέργειας του άστρου του, περικλείοντάς το σε μια κολοσσιαίων διαστάσεων κατασκευή.
Η προαναφερθείσα ανωμαλία (της μεταβαλλόμενης φωτεινότητας), όπως διαπιστώθηκε από δεδομένα του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler, προκάλεσε θύελλα θεωριών, με πολλούς να «βλέπουν» την πρώτη σημαντική ένδειξη ύπαρξης προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού, και ακόμα περισσότερους να απορρίπτουν αυτή την ερμηνεία ως εξωπραγματική.

4+1 πράξεις ψυχολογικής φροντίδας του εαυτού μας

Η καθημερινότητά μας είναι συνήθως αδυσώπητη. Απαιτητική. Δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις, αρκετό stress και πολλή πίεση για να ανταπεξέλθουμε. Σαν να μιλάμε για μια μηχανή που δουλεύει ασταμάτητα, παράγει αδιάκοπα… μια μηχανή χωρίς ζωή! Αυτός είναι ο κίνδυνος της ρουτίνας: Να αποκοπούμε από την ίδια μας τη ζωή, να αποκοπούμε από τον εαυτό μας. Αλλοτρίωση. Τι μπορούμε να κάνουμε; Μικρά ψήγματα καθημερινής φροντίδας για τον καθένα.
koritsia-gelio-paixnidi
Δημιουργούμε μικρά ψήγματα καθημερινής φροντίδας με κάθε ευκαιρία
Μην ξεχνάτε τον ήλιο: Το φως του ήλιου, η λάμψη του, καθημερινά μας λούζει ζωή και εμείς τον αγνοούμε, δεν του ρίχνουμε μια ματιά.
Μην ξεχνάτε το γέλιο, έστω το χαμόγελο, την ευφορική έκφανση της ανθρώπινης υπόστασης.
gelio-gunaikes
Μια βόλτα με έναν καλό φίλο μπορεί να βελτιώσει την διάθεση μια μέρα που όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά.  

Η «ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ» ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ


Όταν το ιδεολόγημα υποκαταστήσει την εμπειρική πιστοποίηση και την ασκητική αναζήτηση, τότε η αλλοτριωτική υποκατάσταση αποτυπώνεται αμέσως στη γλώσσα: Κατακλύζεται η γλώσσα από νοηματικά αυτονόητα και συμβατικά στερεότυπα, ξεκρέμαστες έννοιες – σημαίνοντα που δεν παραπέμπουν σε εμπειρία σημαινομένων, λειτουργούν αυτοδύναμα επιβάλλοντας σαν «γνώση» την απλή κατανόηση. Η θρησκευτική ιδεολογία εκφράζεται με γλώσσα «νοητών ειδώλων», εννοιών αυτονομημένων από την εμπειρική πιστοποίηση (και η αυτονόμηση αποκλείει έστω και την υποψία του ενδεχομένου εμπειρικής πιστοποίησης)...

Σκόρπια φραστικά δείγματα: Αποφαίνεται αφοριστικά η θρησκευτική γλώσσα ότι ο «ο Χριστός εκόμισε την πλήρη και τέλεια αποκάλυψη»: Η απόφανση δεν αφήνει περιθώρια έγνοιας για το ενδεχόμενο να κατανοείται η «αποκάλυψη» σαν εξασφαλιστική του εγώ «υπερφυσική» πληροφορία. Αντίθετα, είναι φανερό ότι σκοπεύει στη θωράκιση του ατόμου με ψυχολογική σιγουριά, θέλει να πείσει δογματικά το άτομο ότι ακολουθώντας τον Χριστό κάνει την καλύτερη επιλογή, την επιτυχέστερη «αγορά». Εξαλείφει κάθε ίχνος εκφραστικής που θα συνιστούσε κλήση σε εμπειρική πιστοποίηση των σημαινομένων.
«Ο πνευματικός κόσμος αποκαλύπτεται μόνο στους οφθαλμούς της ψυχής»: Καμιά πρόνοια στη διατύπωση για να αποφευχθεί τυχόν πλατωνική κατανόηση (στους αντίποδες της εκκλησιαστικής) τόσο του προσδιορισμού «πνευματικός» όσο και της λέξης «ψυχή». Στη θρησκευτική γλώσσα οι αναφορές σε «πνευματικότητα», «πνευματική ζωή», «πνευματικά επιτεύγματα», «πνευματικό κόσμο», «πνευματικό άνθρωπο» και πλήθος άλλες παρόμοιες, είναι από αυτές που ευκολότατα αυτονομούνται από κάθε οντολογικό ρεαλισμό, διολισθαίνουν στην νοηματική αυταλήθεια, σε «πραγματικότητα» καθεαυτήν νοητικά μόνο συλλαμβανόμενη. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει ευκολότατα και με τη λέξη «ψυχή».
«Αν δεν κατανοείς, πίστεψε, η γνώση είναι αμοιβή της πίστης – μη ζητάς να καταλάβεις για να πιστέψεις, πίστεψε για να καταλάβεις»: Αφοριστική και πάλι απόφανση με πλήρη αμεριμνησία για τον κίνδυνο να εκλαμβάνεται η πίστη μόνο σαν ψυχολογική αυθυποβολή, με συνεπή ευνουχισμό της κριτικής σκέψης, όπως πάντοτε η ορμέφυτη απαίτηση επιβάλλει. Τόσο η γνώση όσο και η πίστη λειτουργούν στη θρησκευτική γλώσσα σαν επιτεύγματα ακοινώνητης ατομικής αυτάρκειας, περίπου σαν διαβαθμίσεις πληρότητας της κατανόησης.

«Τότε τι είναι η «όραση»; ρώτησα.


Επανέλαβε ότι η συγκέντρωσή μου θα έπρεπε να είναι απόλυτη, ότι το να καταλάβω είχε τεράστια σημασία, ότι οι νέοι μάντεις είχαν δώσει μεγάλη αξία στις βαθιές, ψυχρές συνειδητοποιήσεις.

«Για παράδειγμα, πριν από μερικές μέρες, όταν κατάλαβες για τον εγωισμό της Λα Γκόρντα και το δικό σου, στην πραγματικότητα δεν κατάλαβες τίποτα. Είχες μια συναισθηματική έκρηξη, αυτό είναι όλο. Το λέω, γιατί την, άλλη μέρα ήσουν ο ίδιος, σαν να μην είχες συνειδητοποιήσει τίποτα.

»Το ίδιο συνέβη με τους παλιούς μάντεις. Είχαν την τάση να αντιδρούν συναισθηματικά. Αλλά όταν ήρθε η ώρα να καταλάβουν τι είχαν «δει», δεν μπορούσαν να το κάνουν. Για να καταλάβει κανείς, χρειάζεται νηφαλιότητα, όχι συναισθηματισμός. Πρόσεχε αυτούς που κλαίνε όταν συνειδητοποιούν, γιατί τότε δεν έχουν συνειδητοποιήσει τίποτα.

«Υπάρχουν άπειροι κίνδυνοι στο μονοπάτι της γνώσης, γι’ αυτούς χωρίς νηφάλια κατανόηση» συνέχισε. «Περιγράφω τη σειρά με την οποία ταξινόμησαν τις αλήθειες για τη συνείδηση, οι παλιοί μάντεις, ώστε να σου χρησιμεύουν σαν χάρτης, ένας χάρτης που πρέπει να τον επιβεβαιώσεις με την «όρασή» σου, αλλά όχι με τα μάτια σου».

Σταμάτησε να μιλά και με κοίταξε έντονα για αρκετή ώρα. Ήταν φανερό ότι περίμενε να ρωτήσω κάτι.

«Όλοι πέφτουν θύματα του λάθους ότι το να «βλέπεις» γίνεται με τα μάτια» συνέχισε.

«Μη σε εκπλήσσει λοιπόν το ότι μετά από τόσα χρόνια δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα ότι η «όραση» δεν είναι θέμα ματιών. Είναι πολύ φυσικό να κάνει κανείς αυτό το λάθος».

«Τότε τι είναι η «όραση»; ρώτησα.

Το αποτέλεσμα του Κάρμα (των πράξεων) στη διαμόρφωση του χαρακτήρα


Από το βιβλίο «Κάρμα-Γιόγκα» του Σουάμι Βιβεκάναντα


 Η λέξη Κάρμα προέρχεται από τη Σανσκριτική λέξη Κρι, «πράττειν». Κάθε πράξη είναι κάρμα. Τεχνικά η λέξη αυτή σημαίνει επίσης τα αποτελέσματα των πράξεων. Μεταφυσικά καμιά φορά σημαίνει τα αποτελέσματα των πράξεων του παρελθόντος μας. Αλλά στην Κάρμα Γιόγκα έχουμε απλώς να κάνουμε με τη λέξη κάρμα που σημαίνει εργασία, έργο. 

Ο στόχος της ανθρώπινης ζωής είναι η γνώση. Αυτό είναι το κύριο ιδανικό που μας θέτει η Ανατολική φιλοσοφία. Ο σκοπός του ανθρώπου δεν είναι η απόλαυση αλλά η γνώση. Η απόλαυση και η χαρά έχουν ένα τέλος. Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι ο στόχος είναι η απόλαυση. Όλα τα δεινά που υπάρχουν στον κόσμο ξεκινάνε από το γεγονός ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ανόητα πως οφείλουν να έχουν ως ιδανικό την απόλαυση και να αγωνίζονται γι' αυτήν.

Αλλά, μετά από καιρό, ο άνθρωπος ανακαλύπτει ότι δεν πορεύεται προς την ευτυχία, αλλά προς τη γνώση. Μαθαίνει ότι και η χαρά και ο πόνος είναι μεγάλοι παιδαγωγοί, μαθαίνει ότι εξίσου διδάσκεται, τόσο από τον κακό όσο και από το καλό. Καθώς παρελαύνουν η απόλαυση και ο πόνος μπροστά στην ψυχή, αποτυπώνονται σ'αυτήν διάφορες εικόνες, και το σωρευτικό αποτέλεσμα όλων αυτών των αποτυπωμάτων αποτελεί τον αποκαλούμενο "χαρακτήρα" του ανθρώπου.

Αν εξετάσετε τον χαρακτήρα κάποιου, δε θα βρείτε παρά μια συσσώρευση ροπών, ένα ολικό άθροισμα τάσεων. Θα ανακαλύψετε ότι ο χαρακτήρας του είναι εξίσου προϊόν της χαράς όσο και του πόνου. Η χαρά και η στενοχώρια έχουν μια ίση συμμετοχή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και η στενοχώρια είναι μερικές φορές καλύτερος παιδαγωγός από τη χαρά. Αν μελετήσουμε τους μεγάλους χαρακτήρες που φανερώθηκαν στον κόσμο, δεν αμφιβάλλω πως στη πλειονότητα των περιπτώσεων θα βρούμε ότι η λύπη τους δίδαξε περισσότερα από τα πλούτη και ότι ενεργοποιήθηκαν περισσότερο από τα πλήγματα παρά από τους επαίνους.

Η γνώση είναι έμφυτη στον άνθρωπο. Καμιά γνώση δεν έρχεται «απ΄έξω». Υπάρχει όλη μέσα μας. Αυτό που ο άνθρωπος «μαθαίνει», είναι στην πραγματικότητα αυτό που «ανακαλύπτει», όταν αφαιρεί το κάλυμμα από την ψυχή του, που είναι ένα ορυχείο απέραντης γνώσης. Λέμε ότι ο Νεύτωνας ανακάλυψε τη βαρύτητα. Μήπως αυτή καθόταν σε καμία γωνία και τον περίμενε; Υπήρχε μέσα στο νου του. Η άπειρη βιβλιοθήκη του σύμπαντος βρίσκεται μέσα στο νου σας. Ο εξωτερικός κόσμος δεν είναι παρά μια περίσταση, μια ευκαιρία που σας ωθεί να μελετήσετε τον ίδιο σας το νου. Η πτώση κάποιου μήλου έδωσε την ευκαιρία στο Νεύτωνα να μελετήσει το νου του. Ανασύνταξε όλους τους προϋπάρχοντες κρίκους της σκέψης του κι ανακάλυψε ένα νέο κρίκο ανάμεσά τους, που ονομάζουμε νόμο της βαρύτητας.

Οι άλλοι αντικατοπτρίζουν αυτό που είμαστε



Από το βιβλίο της Phyllis Krystal , “Cutting the Ties that Bind”, κεφ. 6

Ο αρχικός προγραμματισμός [ενός παιδιού] είναι δύο ειδών: άμεση διδασκαλία και παραδειγματική επιρροή. Ωστόσο αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν πάντα, εφόσον είναι εύκολο να πεις σε κάποιον τι να κάνει, τι είναι σωστό και τι λάθος, αλλά πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις αυτές τις θεωρίες στην καθημερινή πράξη. Είμαστε όλοι υποκριτές, σε κάποιο βαθμό, και απέχουμε από το να βάλουμε σε εφαρμογή αυτά που κηρύσσουμε, όσο και αν το προσπαθούμε και όσο και αν διαμαρτυρόμαστε για το αντίθετο.


Παρόλα αυτά, δεν είναι οι πράξεις των γονέων ή οι διδαχές τους αυτές που μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά, αλλά οι διάφοροι τρόποι αντίδρασής μας στην συμπεριφορά τους και την μεταχείρισή τους προς εμάς. Ή τους αντιγράψαμε, ή επαναστατήσαμε εναντίον τους, όμως καθώς καμία από τις δύο επιλογές δεν επιτρέπει στον αληθινό εαυτό να εκδηλωθεί, είναι πολύ σημαντικό να δούμε αυτές τις αντιδράσεις πιο καθαρά και να προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε κάτω από την ψεύτικη πρόσοψη των δανεικών απόψεων. Μόνο τότε θα μπορέσουμε συνειδητά να αποφασίσουμε ποια χαρακτηριστικά έχουν αξία και πρέπει να διατηρηθούν και ποια πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Οι αντιδράσεις μάς οδηγούν απ’ευθείας σε αξιολογικές κρίσεις: αυτό που βλέπουμε ή βιώνουμε είτε μας αρέσει, είτε όχι.  Εάν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο ότι, όταν κρίνουμε τους άλλους με ισχυρή συναισθηματική ένταση, λειτουργεί μια από δύο εναλλακτικές. Η κριτική μας προς τους άλλους μπορεί να αποτελεί προβολή δικών μας λαθών, τα οποία δεν έχουμε συνειδητοποιήσει. Είναι πολύ ευκολότερο να κατακρίνουμε κάποιον άλλον επειδή είναι εγωιστής, ανέντιμος, αγενής, ή εγωκεντρικός, παρά να παραδεχθούμε ότι έχουμε και εμείς τα ίδια ελαττώματα.  Όσο περισσότερη συναισθηματική ένταση έχει η κριτική μας, τόσο πιο πιθανό είναι να είμαστε και εμείς ένοχοι για τα ίδια λάθη ή τις αδυναμίες.  Η αιτία γι’ αυτό είναι ότι είμαστε πολύ κοντά στις δικές μας αδυναμίες και είτε δεν τις βλέπουμε, είτε είμαστε πολύ τεμπέληδες για να τις παραδεχθούμε και να τις διορθώσουμε.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη, κρυφή και μάλλον ανεπαίσθητη αιτία για το λόγο που επικρίνουμε τους άλλους, η οποία συχνά παραβλέπεται. Αυτές οι πράξεις ή τα χαρακτηριστικά των άλλων για τα οποία διαφωνούμε μπορεί να είναι  μεγεθυμένα παραδείγματα αυτών ακριβώς των ιδιοτήτων που μας λείπουν, που είτε φοβόμαστε είτε ντρεπόμαστε να εκφράσουμε και που πρέπει να αναπτύξουμε στον εαυτό μας για να αποκτήσουμε περισσότερη ισορροπία. 

Διαλογισμός κατά την Πανσέληνο



Ο διαλογισμός είναι μια πανίσχυρη μέθοδος υπηρεσίας στην ανθρωπότητα όταν χρησιμοποιείται ο νους ως αγωγός για την υποδοχή των ενεργειών του φωτός και της αγάπης και της θέλησης-για-το-καλό και της κατεύθυνσής τους προς την ανθρώπινη συνείδηση. Η στιγμή της πανσελήνου κάθε μήνα προσφέρει άριστη ευκαιρία για διαλογισμό – ιδιαίτερα σε ομαδικό σχηματισμό – προκειμένου να χρησιμοποιείται ως μέσο συνεργασίας με το θείο Σχέδιο ή Πρόθεση για τον κόσμο μας.

Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει, τι σχέση έχει η σελήνη με όλα αυτά; Οι ενέργειες του φωτός και της αγάπης και της θέλησης-για-το-καλό είναι πάντα διαθέσιμες για εκείνους που μπορούν να έρχονται σε επαφή μαζί τους μέσω διαλογισμού. Αλλά σε κάθε όψη της πλανητικής ζωής μας σημειώνονται κύκλοι ανόδου και καθόδου των πνευματικών ενεργειών, με τις οποίες οι όμιλοι, όπως επίσης και τα άτομα, μπορούν συνειδητά να συνεργάζονται. Ένας από τους σημαντικότερους ενεργειακούς κύκλους συμπίπτει με τις φάσεις της σελήνης, που φθάνει στην αιχμή της πλημμυρίδας του κατά την διάρκεια της πανσελήνου. Τότε επομένως είναι ο καιρός που η διοχέτευση της ενέργειας μέσω του ομαδικού διαλογισμού μπορεί να γίνει εξαιρετικά αποτελεσματική.

Ενσυνείδηση



Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απόντες τον περισσότερο χρόνο.  Ο νους τους είναι απασχολημένος με τις ανησυχίες, τους φόβους, το θυμό και τις τύψεις τους και δεν έχουν συνείδηση του «εδώ» και του «τώρα». Αυτή η κατάσταση ονομάζεται «λησμοσύνη», ή απουσία από το παρόν. Το αντίθετο της λησμοσύνης ή απουσίας είναι η ενσυνείδηση.  Ενσυνείδηση είναι το να είσαι πραγματικά παρών, με νου και σώμα μαζί.

Όταν εισπνέεις και εκπνέεις συνειδητά, επαναφέρεις το νου σου στο σώμα σου και όταν ο νους είναι παρών μαζί με το σώμα, είσαι εδραιωμένος στην παρούσα στιγμή.  Το πραγματικό μας «σπίτι» δεν βρίσκεται στο παρελθόν ούτε στο μέλλον. Βρίσκεται στο παρόν. Η ζωή υπάρχει μόνο στο εδώ και τώρα και αυτό είναι το πραγματικό μας «σπίτι». Υπάρχουν αυτοί που είναι ζωντανοί αλλά δεν το γνωρίζουν.  Αλλά όταν εισπνέετε και έχετε επίγνωση της εισπνοής σας, αγγίζετε το θαύμα του να είστε ζωντανοί.

Γι’ αυτό η ενσυνείδηση είναι μια πηγή χαράς και απόλαυσης.  Τότε μπορείτε να αναγνωρίσειτε τις τόσες καταστάσεις ευτυχίας που βρίσκονται μέσα σας και γύρω σας, και η ευτυχία προκύπτει απόλυτα φυσικά. Η ενσυνείδηση είναι η ενέργεια που μας βοηθά να αναγνωρίζουμε τις συνθήκες της ευτυχίας που υπάρχουν ήδη στη ζωή μας. Δεν χρειάζεται να περιμένετε δέκα χρόνια για να βιώσετε αυτή την ευτυχία. Είναι παρούσα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας.

Όταν είσαι εδραιωμένος μέσα στην επίγνωση...


Όταν είσαι εδραιωμένος μέσα στην επίγνωση,
δε χρειάζεται να διαλέγεις την παρέα σου πλέον.
Όπου πας, ένας κήπος θα μεγαλώσει. 

Τι σημαίνει; 

Σημαίνει ότι όπου πας, 

Σεξ στο νερό: Πέντε λόγοι για να πείτε «όχι»

σεξ

Το σεξ σε πισίνα, τζακούζι ή παραλία τελικά δεν είναι και τόσο ασφαλές…

Μπορεί να αποτελεί την top ερωτική φαντασίωση αλλά οι ειδικοί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οι ερωτικές επαφές στο νερό εγκυμονούν κινδύνους.
Μάθετε τους πέντε κυριότερους λόγους για να το αποφύγετε.
Λοίμωξη από μύκητες ή ουρολοίμωξη
Το χλώριο και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού της πισίνας ή του υδρομασάζ επηρεάζουν το pH στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, εξουδετερώνοντας ωφέλιμα βακτήρια που προστατεύουν από τις λοιμώξεις.
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Τα χημικά του νερού καταπολεμούν διάφορα μικρόβια, όχι όμως ιούς και βακτήρια που μεταδίδουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι προφυλάξεις είναι λοιπόν απαραίτητες εάν ένας εκ των δύο συντρόφων έχει διαγνωστεί με κάποιο ΣΜΝ.

Δείτε ποιο είναι το ρόφημα- εκτός από το αλκοόλ- που ανεβάζει τη διάθεση

καταθλιψη


Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Το τελευταίο διάστημα η διάθεσή σας είναι πεσμένη και δεν έχετε καμία όρεξη να κάνετε το παραμικρό.

Πλέον δεν υπάρχει λόγος να καταφύγετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα ή στο ποτό, για να ανεβείτε ψυχολογικά. Ένα ελληνικό βότανο της Βόρειας Ελλάδας που έχει κατακτήσει και τις αγορές του κόσμου έχει φροντίσει για αυτό. Ο λόγος για τον γνωστό κρόκο ή αλλιώς σαφράν το οποίο δεν χαρίζει μόνο έντονο άρωμα και πικάντικη γεύση στο φαγητό αλλά αποτελεί ισχυρός σύμμαχος κατά της ήπιας κατάθλιψης.
Νεότερες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης ανέδειξαν και άλλες ιδιότητες του κρόκου οι οποίες μέχρι πρότινος δεν ήταν ευρέως γνωστές. Οι ίδιες έρευνες τεκμηρίωσαν ότι τα βαθυκόκκινα αυτά λεπτά νήματα διαθέτουν εκτός των άλλων, τονωτικές, χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
Μάλιστα το αφέψημα από τον κρόκο είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ήπιας μορφής κατάθλιψης. Αναλυτικότερα στη διάρκεια της έρευνας η δράση του σαφράν συγκρίθηκε τόσο με placebo (εικονικό φάρμακο) όσο και με τη φλουοξετίνη (αντικαταθλιπτικό που ανήκει στους εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Στις έρευνες δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές παρενέργειες από τη χρήση του σαφράν.
Τι μπορείτε να κάνετε

Ασκήσεις για να κάψετε 800 θερμίδες

Οι παρακάτω ασκήσεις είναι ίσως οι καλύτερες για να κάψετε πολλές θερμίδες σε λίγη ώρα και αξίζουν μια θέση στο πρόγραμμα γυμναστικής σας.


Ασκήσεις για να κάψετε 800 θερμίδες

Σκληρή γυμναστική, σωστή διατροφή. Αυτός είναι ο πυρήνας μιας υγιεινής ζωής, το άλφα και το ωμέγα του να χάσουμε τα περιττά κιλά, και να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος. Και οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε 800 θερμίδες μέσα σε μία ώρα.

Διαλειμματική στο διάδρομο

Για να κάψετε πολλές θερμίδες γρήγορα, δοκιμάστε την διαλειμματική προπόνηση (interval training). Περιλαμβάνει εναλλαγές ανάμεσα σε υψηλή και μεσαία ένταση, και έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με τον σταθερό ρυθμό προπόνησης, βοηθώντας μας να κάψουμε περισσότερες θερμίδες ακόμα και μετά την γυμναστική. Ο βασικός κανόνας της διαλειμματικής προπόνησης είναι να τρέχετε περίπου στο 85-90% της ταχύτητάς σας για λίγο, και έπειτα για το ίδιο χρονικό διάστημα να “πέφτετε” σε έναν πιο χαλαρό ρυθμό.

Κολύμβηση

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις αρθρώσεις σας, τότε το τρέξιμο δεν είναι η ιδανική επιλογή. Η κολύμβηση, όμως, είναι τέλεια για εσάς, καθώς δεν ασκεί τόση πίεση—ενώ ταυτόχρονα μπορεί να γίνει πολύ απαιτητική προπόνηση για το σώμα. Και, με το σωστό πρόγραμμα, μπορείτε να κάψετε 800 θερμίδες μέσα σε 45-60 λεπτά.

Παχυσαρκία: Το κρέας ισοδύναμο με τη ζάχαρη

H αυξημένη διαθεσιμότητα κρέατος μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει σημαντικά στην εμφάνιση παχυσαρκίας παγκοσμίως.


Παχυσαρκία: Το κρέας ισοδύναμο με τη ζάχαρη

Νέα έρευνα αναφέρει ότι το κρέας είναι το ίδιο βλαβερό με τη ζάχαρη όσον αφορά την αυξημένη εμφάνιση περιστατικών παχυσαρκίας.
Σύμφωνα με ερευνητές του University of Adelaide, λιπαρά και υδατάνθρακες μπορούν να μας εφοδιάσουν με αρκετή ενέργεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας και χωνεύονται πιο γρήγορα από τις πρωτεΐνες- που σημαίνει ότι η ενέργεια που αποθηκεύεται στο κρέας χρησιμοποιείται αργότερα ή αν είναι περισσότερη από τις απαιτήσεις μας μετατρέπεται και αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα.
H αυξημένη διαθεσιμότητα κρέατος μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει σημαντικά στην εμφάνιση παχυσαρκίας παγκοσμίως.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι εραστές της και οι... περίεργοι θάνατοι τους


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα από τον υπεύθυνο...
προστασίας Ken Wharfe.
Ενώ η Scotland Yard συμβουλεύει όλους τους αξιωματικούς να μη συνδέονται ποτέ πολύ στενά με τους ανθρώπους που προστατεύουν, ο Barry Mannakee δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ευάλωτη πριγκίπισσα. Όταν το 1986 ο Ken Wharfe έγινε σωματοφύλακας των δύο γιων της πριγκίπισσας Νταϊάνα, κυκλοφορούσε η φήμη πως είχε σχέση με τον Barry Mannakee. Οι ψίθυροι ήταν έντονοι στο παλάτι, με έναν άνθρωπο του πρίγκιπα Καρόλου να έχει κάνει τσακωτό το παράνομο ζευγάρι την παραμονή του γάμου της Sarah Ferguson με τον πρίγκιπα Ανδρέα.

Η βασίλισσα γνώρισε στα τέλη της δεκαετίας του '70 για τη σχέση της κόρης της πριγκίπισσας Άννας με τον σωματοφύλακά της Peter Cross και το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν ένα ακόμα τέτοιου είδους σκάνδαλο. Οι φήμες περί του νέου παράνομου ειδυλλίου ήταν αρκετές για να αποσπαστεί ο Barry Mannakee και να απομακρυνθεί από το πλευρό της πριγκίπισσας.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1987, ο Barry Mannakee πέθανε σε τροχαίο όταν η μηχανή του χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Ο άλλος εραστής της πριγκίπισσας Νταϊάνα James Hewitt ισχυρίστηκε χρόνια μετά πως είχε δολοφονηθεί από αδίστακτους Βρετανούς πράκτορες. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα του είχε εκμηστυρευτεί πως κοιμόντουσαν μαζί και πως είχε ένα καφέ αρκουδάκι στην κρεβατοκάμαρά της που ήταν δώρο του Barry Mannakee. Ο δεσμός της με τον Barry Mannakee είχε ξεκινήσει το 1985, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μικρότερος από ενός έτους και η Νταϊάνα έπασχε από κατάθλιψη.

Η πριγκίπισσα ωστόσο είχε αρνηθεί στον υπεύθυνο προστασίας Ken Wharfe πως είχαν κάποια υπόσταση οι φήμες. Τις απέδιδε απλά σε ανθρώπους από το στρατόπεδο του πρίγκιπα Καρόλου. "Δεν ήταν άνθρωπος που θα ομόρφαινε την αλήθεια. Την πίστεψα τότε και συνεχίζω να την πιστεύω", γράφει ο Ken Wharfe.

Αναμφίβολα όμως ο Barry Mannakee, που ήταν σχεδόν 15 χρόνια μεγαλύτερος από την Νταϊάνα, έγινε κάτι περισσότερο από σωματοφύλακάς της. Έγινε στενός της φίλος και καλός ακροατής, ένας άνθρωπος που τον είδε περισσότερο ως πατρική φιγούρα.

"Όταν ο πρίγκιπας Κάρολος είπε στην Νταϊάνα για τον θάνατο του Barry Mannakee ενώ ταξίδευαν στο RAF Northolt, ξέσπασε σε κλάματα. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει κανέναν δεσμό. Ήταν η φυσική αντίδραση μιας ιδιαίτερα συναισθηματικής γυναίκας που μάθαινε για τον θάνατο ενός στενού της φίλου. Όσο για αυτά που ισχυρίζεται ο Hewitt περί δολοφονίας του λόγω της σχέσης του με την πριγκίπισσα, είναι απλά πράγματα ενός ρομαντικού θρίλερ.

Έλληνες: πειρατές, επαναστάτες, μετανάστες

Όταν ξέσπασε η ελληνική επανάσταση οι φιλελεύθεροι σε ολόκληρη την Ευρώπη ενθουσιάστηκαν. Αμέσως οργανώθηκαν για να βοηθήσουν τους επαναστάτες και αρκετοί ήρθαν και στην Ελλάδα να πολεμήσουν. Αυτά είναι γνωστά αλλά τα θυμήθηκα αυτές τις ημέρες καθώς διάβασα ένα απόσπασμα του εξαιρετικού μυθιστορήματος του Balzac, «Καίσαρας Μπιροτό» (Histoire de la grandeur et de la décadence de César Birotteau, 1837).
Ο Balzac, ως γνωστόν, ήταν συντηρητικός, βασιλικός και πιστός καθολικός. Τους δε φιλελεύθερους δεν τους συμπαθούσε ιδιαίτερα – αν και στα μυθιστορήματά του τους αντιμετωπίζει με εντυπωσιακή αμεροληψία. Πάντως δεν συμμερίζεται τη φιλελεύθερη ατζέντα και αυτό είναι φανερό και στον «Καίσαρα Μπιροτό». Έτσι στο 8ο κεφάλαιο του πρώτου μέρους, καθώς ειρωνεύεται την «αστική τάξη της οδού Σεν Ντενί» (στο κέντρο του Παρισιού - δεν έχει σχέση με το προάστιο, ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν ο δρόμος που οδηγούσε στο προάστιο), γράφει ότι:
«[Η αστική τάξη] φθονεί τα πάντα αλλά ταυτόχρονα είναι [τόσο] καλοσυνάτη, εξυπηρετική, αφοσιωμένη, ευκολοσυγκίνητη, σπλαχνική, που δίνει τη συνδρομή της […] και για τους Έλληνες, αγνοώντας την πειρατεία τους…» [“pour les Grecs dont elle ignore les pirateries”]
Είχαν περάσει 16 χρόνια από την επανάσταση αλλά ο Μπαλζάκ φαίνεται ότι το είχε άχτι για να το αναφέρει. Δεν είχε και άδικο βέβαια, η γενιά του Μπαλζάκ γνώρισε τους Έλληνες πρώτα ως πετυχημένους πειρατές και μετά ως επαναστάτες. Άλλωστε η επανάσταση και ο ελληνικός στόλος στηρίχθηκαν στην αποταμίευση από τη χρυσή εποχή της πειρατείας (όταν οι Έλληνες ναυτικοί έσπαγαν τα μποϋκοτάζ των Άγγλων και των Γάλλων στη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων). Πάντως σε αρκετές περιπτώσεις η διαχωριστική γραμμή επαναστάτη και πειρατή ήταν πολύ λεπτή.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη του Αθηναίου ναυτικού Αντώνη Μανώλη που τον Φεβρουάριο του 1828 καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα διότι συνελήφθη από το αγγλικό ναυτικό να υπηρετεί σε υδραίικο πειρατικό που είχε ληστέψει πλοίο με αγγλική σημαία. Ο Μανώλης και οι υπόλοιποι Έλληνες που συνελήφθησαν επέμεναν ότι ήταν επαναστάτες που πολεμούσαν τον Οθωμανικό στόλο και όχι πειρατές. Η ληστεία ήταν στην πραγματικότητα «ανεφοδιασμός».

6 τρόποι για να βρούμε τον αυθεντικό εαυτό μας

6 τρόποι για να βρούμε τον αυθεντικό εαυτό μας
Δεν θα ήταν λίγες οι φορές που οι κοινωνικές συμβάσεις και οι προσδοκίες της κοινωνίας, θέλοντας και μη, έβαλαν κάποια "πρέπει" στον τρόπο ζωής μας. Αν, λοιπόν, έχουμε αποσυνδεθεί από τα δικά μας "θέλω", υπάρχουν τρόποι για να τα επαναφέρουμε στο προσκήνιο. Και να βρούμε τον "αυθεντικό εαυτό" μας.
Μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε πραγματικά την αληθινή φωνή μας; Η σύμβουλος και "προπονήτρια ζωής", Jude Temple, προτείνει τρόπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τα “θέλω” μας να βγουν στην επιφάνεια, σε μία προσπάθεια να αρχίσουμε να λέμε περισσότερες αλήθειες πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό και έπειτα στους άλλους.
Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε το αυθεντικό εγώ μας; Αρχικά, παραδεχόμαστε ότι υπάρχει μόνο ένα άτομο σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο ξέρει τι μας κάνει ευτυχισμένους -ο εαυτός μας. Επομένως, πάνω από όλα επενδύουμε στη σχέση μας με εμάς, γνωρίζουμε καλύτερα τα θέλω και τα όνειρά μας. Αυτοί είναι 6 μέθοδοι για να τα καταφέρουμε:

Φροντίζουμε το "ζώο" που κρύβουμε μέσα μας

Η σύνδεση με τον αυθεντικό μας εαυτό γίνεται πιο εύκολα, όταν το σώμα μας είναι ευτυχισμένο. Για αυτό, αξίζει να το φροντίζουμε, δίνοντάς του τα υγιεινά φαγητά που προτιμά, κρατώντας το ενυδατωμένο και φυσικά, επιτρέποντάς του να βρίσκεται συχνά σε μέρη που προτιμά. Εν ολίγοις, φροντίζουμε το σώμα μας σαν ένα άγριο ζώο -αυτό είμαστε, ουσιαστικά- που αγαπάμε.

Ιδού το προπονητήριο της Κορακάκη κι έχει και... παράπονο! Κατεδαφίστε το!!!

Ιδού το προπονητήριο της Κορακάκη κι έχει και... παράπονο!Ιδού το προπονητήριο της Κορακάκη κι έχει και... παράπονο!Ιδού το προπονητήριο της Κορακάκη κι έχει και... παράπονο!
Ιδού το προπονητήριο της Κορακάκη κι έχει και... παράπονο!
Ιδού το προπονητήριο της Κορακάκη κι έχει και... παράπονο!

Aπό τη μία το το "στολίδι" της Κινέζας χρυσής Ολυμπιονίκης Ζάνγκ, και από την άλλη το... σκοπευτήριο όπου προπονείται η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Άννα Κορακάκη. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Η απόλυτη σύγκριση! Δείτε που προπονείται η 20χρονη χάλκινη Ολυμπιονικής Άννα Κορακάκη. Το σκοπευτήριο της Δράμας έχει πολλά προβλήματα τα τελευταίας χρόνιαενώ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες παρακάτω δεν φημίζεται και για τις ανέσεις που προσφέρει στους αθλητές. Το αντίθετο!


Γιά τό τζαμί τοῦ Βοτανικοῦ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιά τό τζαμί τοῦ Βοτανικοῦ

Μοῦ ζητήθηκε πρό καιροῦ νά ἔχω συμμετοχή σέ μιά συζήτηση γιά τό ὑπό ἀνέγερση τζαμί σέ μιά πρωινή ἐκπομπή τῆς Δημόσιας Τηλεοράσεως. (Ἀλήθεια, κανείς ἁρμόδιος δέν σκέφθηκε τί σημαίνει ὁ ὅρος δημόσιος, ὅταν ἐκφέρεται κατά θηλυκό γένος;). Ἀρνήθηκα, προφασιζόμενος βαρηκοΐα. Ἡ κυρία, ὅμως, ἦταν ἐπίμων καί μοῦ πρότεινε νά σταλεῖ συνεργεῖο στό σπίτι μου, ὅπου θά κάνω μιά δήλωση μέ τίς ἀπόψεις μου καί δέν θά ὑπάρξει πρόβλημα ἐμπλοκῆς σέ διάλογο.

Δέχθηκα μέ βαρειά καρδιά. Τό συνεργεῖο (δύο εὐγενέστατοι κύριοι) ἦλθαν στό σπίτι μου δύο ὧρες ἐνωρίτερα καί μοῦ εἶπαν ὅτι ἡ δήλωσή μου θά γίνει μόλις ἀρχίσει ἡ ἐκπομπή. Μέ ἔζωσαν φίδια ἀνησυχίας καί τούς εἶπα νά τηλεφωνήσουν ὅτι σέ διάλογο δέν μετέχω λόγω βαρηκοΐας. Φαίνεται, ὅμως, ὅτι οἱ δύο πολυθέλγητρες «συντονίστριες» ἦσαν πιό βαρήκοες ἀπό ἐμένα καί μέ ἐνέπλεξαν σ’ ἕνα διάλογο μέ πρόσωπα πού μοῦ ἦσαν ἄγνωστα καί πού σέ καμμιά περίπτωση δέν εἶχα διάθεση ν’ ἀρχίσω διάλογο μαζί τους. Καί, ὅμως, ὁ  διάλογος ἄρχισε, ὁπότε ἀναγκάστηκα νά ἐγκαλέσω στήν τάξη ἕναν ἀπό τούς συζητητές καί νά τοῦ συστήσω εὐπρέπεια· καί ἀκολούθως, στρεφόμενος προς τίς χαριτόβρυτες «συντονίστριες», τούς δήλωσα κοφτά ὅτι παραβιάζουν κατάφωρα τή δημοσιογραφική δεοντολογία, διότι –παρά τή ρητή δέσμευσή τους- μέ ὑποχρέωσαν νά δημοσιοποιήσω κάτι πού ἀποτελεῖ προσωπικό μου «δεδομένο».

Ἀκολούθως, παρακάλεσα τά δύο μέλη τοῦ συνεργείου νά ἀπέλθουν. Ἔτσι ἄφησα τό πεδίο ἐλεύθερο στους συζητητές καί στις «κυρίες» νά ποῦν ὅ, τι θέλουν. Πρόφθασα, ὅμως, νά πῶ μερικά πράγματα,  πού εἶναι χρήσιμο νά διαβασθοῦν, γιατί, ὅπως μέ πληροφόρησαν, κάποιος ἀπό τό «συνεργεῖο» μοῦ καταλόγισε φανατισμό καί κάτι ἄλλο βαρύτερο. 

Με… Βοριάδες επέστρεψε και η σκόνη από την Αφρική!

EOSDIS--699x500.jpg

Διακοπές (χειραγωγών καιρού) τέλος! Επέστρεψαν δριμύτεροι μαζί και η σκόνη. Ουπς! Ξέχασαν οι καιρολόγοι να σας το πουν;
Αυτό ήταν. Άρχισε μια περίεργη δραστηριότητα στο Ιόνιο και όχι μόνο. Όπως θα δείτε στις φωτό πάνω και σκόνη διαθέτουμε και ηλεκτρομαγνητισμένα κύματα διαθέτουμε, αλλά… και μασημένα λόγια διαθέτουμε.
Το meteo.gr, ΑΝ σκεφτείς να ρίξεις μια ματιά σου λέει κάτι για σκόνη από Αφρική. Και γιατί να το σκεφτείς άλλωστε; Αφού σου λένε φυσάει βοριαδάκι και μάλιστα θα ενισχυθεί τον 15αύγουστο – πάνε και οι ήρεμες διακοπές!
Αλλά εγώ το σκέφτηκα από χτες να κοιτάξω για τον απλούστατο λόγο:

Εσείς Κάνετε Αυτά τα 10 Πράγματα που Κάνουν οι Χαρούμενοι και Αισιόδοξοι Άνθρωποι;

Γιατί όλοι θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι, αλλά μερικές φορές ξεχνάμε το πώς...





  1. Αγάπη για τον εαυτό
Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν αγάπη στη ζωή τους.  Καταρχήν αγαπάνε τον εαυτό τους με υγιή τρόπο: τον φροντίζουν πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά.  Όταν κάποιος αγαπάει και σέβεται τον εαυτό του μπορεί να αγαπήσει τους άλλους και επίσης να δεχτεί την αγάπη τους.


  1. Αγάπη για τους άλλους και από τους άλλους
Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι αγαπάνε τους άλλους ανθρώπους, παρά τα ελαττώματά τους!  Εστιάζουν στα θετικά που έχουν οι γύρω τους και τους εκτιμάνε γι’ αυτά, χωρίς να περιμένουν τον τέλειο φίλο, σύντροφο, παιδί ή συνεργάτη.  Όταν ανοίγει κανείς την καρδιά του και δίνει αγάπη, προσελκύει την αγάπη με διάφορες μορφές στη ζωή του.

  1. Ευγνωμοσύνη
Τι πιο απλό από το να κάνει κανείς καλή του συνήθεια να μετράει τα όσα καλά υπάρχουν στη ζωή του;  Τι πιο απλό και ταυτόχρονα πιο δυνατό από το να μπορεί κανείς να αισθανθεί όμορφα για όλα τα όμορφα στη ζωή του;  Η ευγνωμοσύνη βρίσκεται στη βάση της ευτυχίας.   Φυσικά θα υπάρχουν και δυσκολίες και προβλήματα, αλλά αυτά είναι που προσφέρουν εμπειρία και σοφία και τονίζουν τα καλά και τα όμορφα στη ζωή.


  1. Συγχώρεση
Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι ξέρουν να συγχωρούν τον εαυτό τους και τους άλλους.  Αυτό δε σημαίνει ότι ξεχνάνε ή ότι γίνονται θύματα των άλλων.  Σημαίνει ότι υιοθετούν στάση ζωής που τους επιτρέπει να αφήσουν πίσω τους τις αρνητικές τους εμπειρίες και να μην αναμασάνε σκέψεις όπως τι κακό τους έκανε κάποιος, τι αρνητικό ρόλο που είχε στη ζωή τους, κλπ.  Οι αισιόδοξοι άνθρωποι συγχωρούν και προχωρούν.

Σαν Τον Λέοναρντ Κοέν Στην Καρδιά Του Πλαταμώνα

Cohen-06-1024x647

Like a bird on the wire,
Like a drunk in a midnight choir
I have tried in my way to be free.
Bird on a wire, Leonard Cohen
«Μ’ άδεια φαρέτρα πολεμάω το χειμώνα
από το κάστρο στην καρδιά του Πλαταμώνα».
Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη, Τόκας-Γράψας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο τραγουδοποιός (και συγγραφέας) Λέοναρντ Κοέν βρέθηκε τυχαία στην Ύδρα το 60. Την αγάπησε τόσο που αποφάσισε να μείνει, κι εκεί αγόρασε το πρώτο του σπίτι.
Λίγα χρόνια αργότερα στην Ύδρα τοποθετήθηκαν οι πρώτες τηλεφωνικές γραμμές, που τότε ήταν υπέργειες. Θα θυμάστε πιθανότατα, οι παλιότεροι, τις κολώνες του τηλεφώνου, που είχαν κάτι παράξενα πορσελάνινα «ποτήρια» στις άκρες του σύρματος.
Ο Κοέν ένιωσε ότι τα καλώδια πρόσβαλλαν το τοπίο, έτσι όπως του χαλούσαν τη θέα του Αιγαίου. Κι ενώ έκανε άσχημες σκέψεις για τους ανθρώπους και τον πολιτισμό τους είδε ένα μικρό πουλί να κάθεται στα σύρματα.
Για το πουλί, σκέφτηκε ο Κοέν, δεν έχει σημασία αν αυτό είναι το κλαδί ενός δέντρου ή ένα καλώδιο. Το χρειάζεται και το χρησιμοποιεί για να ξαποστάσει.
Και τότε, βλέποντας αυτή την εικόνα του ήρθαν στο μυαλό οι πρώτοι στίχοι ενός απ’ τα πιο γνωστά τραγούδια του: Like a bird on a wire.
«Προσπάθησα, με τον δικό μου τρόπο, να είμαι ελεύθερος».
~~~~

"Η Αλήθεια για τον Καρκίνο και ΓΙΑΤΙ οι ιατροί επιμένουν να την αγνοούν.."



Το 1971 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Νίξον με το Κογκρέσο κήρυξε τον πόλεμο στον καρκίνο.... 45 χρόνια αργότερα ποια είναι άραγε τα αποτελέσματα αυτής της εμπλοκής;!
Δυστυχώς ο πόλεμος χάνεται ..ο καρκίνος αυξάνει και από τις ηλικίες 45 έως 73 αποτελεί πλέον την 1η αιτία θανάτου..
 
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΗΤΤΑ;!


Α) Δεν κατανοούμε επακριβώς την παθογένεση/αιτιοπαθολογία όλων των καρκίνων
 
Β) Οι μορφές όλων των ιατρικών αγωγών( εκτός χειρουργικής..) είναι μη-στοχοποιημένες ως προς την εξάλειψη του καρκίνου και όχι "ευφυείς"..
 
Γ) Οι κλινικές δοκιμές και το σύστημα παροχής οικονομικών πόρων στερούνται καινοτομιών..
 
Δ) Η κλινική επανεξέταση για ωφέλιμα φάρμακα εναντίον του καρκίνου αποτυγχάνει..
 
Ε) Τα πειράματα με τα ζώα στον καρκίνο είναι ανεπαρκή..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα