Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

7 φυσικές θεραπείες για τη λεύκανση του εσωτερικού των μηρών

Χάρη στις απολεπιστικές ιδιότητες του μελιού, μπορείτε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται και κάνουν το δέρμα να δείχνει πιο σκούρο.


Αν, την ώρα που φοράτε το μπικίνι σας, παρατηρήσετε ότι το δέρμα στο εσωτερικό των μηρών σας είναι πιο σκούρο, ίσως πανικοβληθείτε. Μπορεί να μην έχετε ακόμα επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές σας και αισθάνεστε αμηχανία για το σκουρόχρωμο δέρμα σε αυτό το σημείο.
Απλώς δοκιμάστε τις παρακάτω φυσικές θεραπείες για τη λεύκανση του εσωτερικού των μηρών τις οποίες παρουσιάζουμε στο παρόν άρθρο.
Γιατί σκουραίνει το εσωτερικό των μηρών;
Το δέρμα στην περιοχή αυτή συχνά σκουραίνει λόγω διαφόρων παραγόντων, όμωςένας λόγος είναι ότι καλύπτεται από εσώρουχα ή παντελόνια.
Αυτό το αισθητικό πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας το καλοκαίρι στην παραλία ή οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου κατά τη διάρκεια προσωπικών στιγμών. Μπορεί να οφείλεται στις μεθόδους αποτρίχωσης που χρησιμοποιείτε ή στα υφάσματα των ρούχων που φοράτε.
esoteriko-miron
Αν το δέρμα στο εσωτερικό των μηρών είναι το μόνο σημείο του σώματος που θέλετε να λευκάνετε, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αντίθετα, αν οι μασχάλες, ο λαιμός, τα γόνατα ή οι αγκώνες σας έχουν πραγματικά σκούρο χρώμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το δερματολόγο σας για την κατάλληλη αντιμετώπιση, επειδή αυτό το είδος χρωματισμού του δέρματος  μπορεί να οφείλεται σε κάποια δερματική πάθηση.
Συνταγές και φυσικές θεραπείες για τη λεύκανση του εσωτερικού των μηρών
Όταν προσέξετε το πρόβλημα, είναι φυσικό να θέλετε να το διορθώσετε και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε διάφορες κρέμες, μάσκες και απολεπιστικά. Μην τρέξετε αμέσως στα καταστήματα και μην ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ακριβά προϊόντα… οι καλύτερες θεραπείες βρίσκονται στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας σας!
Μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικές και αποτελεσματικές σπιτικές συνταγές για τη λεύκανση του εσωτερικού των μηρών. Μην ανησυχείτε λοιπόν!

Μάθε να ακούς το σώμα σου

soma


Δεν μπορείς να αγνοείς αυτά που σου λέει το σώμα σου επειδή αυτό έχει όλες τις απαντήσεις για το πώς αισθάνεσαι. Μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας: ακούστε την καρδιά σας και αφήστε τη να λάμψει.
Πολλές ασθένειες αποτελούν άμεση συνέπεια της συγκέντρωσης καταπιεσμένων συναισθημάτων. Έχουμε μάθει να ζούμε σε συνεχή εγρήγορση. Αυτό μας εμποδίζει να έχουμε πραγματική επίγνωση του τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας.
Πρέπει να ακούτε το σώμα σας. Εκεί βρίσκονται όλες οι απαντήσεις για την αναταραχή ή τη λύπη που κρύβεται μέσα σας, για τον πόνο που σας βασανίζει, για τις σκέψεις που σας ανησυχούν ή για τις θεραπευτικές διαδικασίες που δεν έχετε λάβει υπόψη σας.
Για παράδειγμα, το πεπτικό σας σύστημα είναι ο δεύτερος εγκέφαλός σας.Ενεργεί ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο εγκέφαλο. Οι ειδικοί έχουν συμπεράνει ότι το 95% της σεροτονίνης που απελευθερώνεται στο σώμα παράγεται λόγω του πεπτικού συστήματος.
Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που πρέπει να αναπτύξετε ένα τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να επεξεργάζεστε τις ανάγκες του σώματός σας. Ο κόσμος των αισθήσεων είναι τόσο μεγάλος που θα ήταν πάρα πολύ απλοϊκό να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό που θα μας βοηθήσει να τον κατανοήσουμε πλήρως.

Στο μυαλό ενός ψυχοπαθούς



Στα άδυτα του μυαλού των ψυχοπαθών μπήκαν Ολλανδοί επιστήμονες. Όπως διαπίστωσαν, οι ψυχοπαθείς νιώθουν φόβο, αλλά δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου και των απειλών.

Οι ψυχοπαθείς είναι αντικοινωνικοί, χειριστικοί, παρορμητικοί και αναζητούν μεγάλες συγκινήσεις. Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική έκδοση Psychological Bulletin, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Vrije στο Amsterdam και Radboud στο Nijmegen ανέλυσαν τη σχέση φόβου και ψυχοπάθειας σε ενήλικες.
Για δεκαετίες η έλλειψη φόβου θεωρείτο εξέχων αιτιολογικός παράγοντας για τις ριψοκίνδυνες συμπεριφορές των ψυχοπαθών. 
"Η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας, που περιλαμβάνει συναισθηματική νωθρότητα, παραπλανητικό στυλ και, συχνά, παρορμητική, ανεύθυνη και απερίσκεπτη συμπεριφορά" εξηγούν οι νευροεπιστήμονες, που συμμετείχαν στη μελέτη.
"Οι διαπροσωπικές και συναισθηματικές συνιστώσες πιστεύεται ότι είναι στο επίκεντρο της ψυχοπάθειας, όπου τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά συνυπάρχουν με άλλες διαταραχές".

Άτυπη κατάθλιψη: Πώς να αναγνωρίσετε εγκαίρως τα σημάδια της

άτυπη κατάθλιψη

Ο σύγχρονος ρυθμός της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση αλλά και την γενικότερη κοινωνική κρίση των διαπροσωπικών σχέσεων, αποτελούν, δυστυχώς, την «πρώτη ύλη» για την εκδήλωση συμπτωμάτων κατάθλιψης σε πολλούς συνανθρώπους μας. Αυτά τα συμπτώματα, σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνουν την αυξημένη πείνα, την αύξηση του σωματικού βάρους, τις πολλές ώρες ύπνου και άλλα.

Η άτυπη κατάθλιψη συνήθως αρχίζει στην εφηβεία και είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Παρά την ονομασία της, η άτυπη κατάθλιψη δεν είναι πολύ σπάνια. Όπως και με άλλες μορφές κατάθλιψης, η θεραπεία για την άτυπη κατάθλιψη περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη (ψυχοθεραπεία) και αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Συμπτώματα
  • Προσωρινή ευεξία στο άκουσμα μιας καλής/ευχάριστης είδησης, αλλά αίσθημα βαθιάς λύπης/απόγνωσης λίγο αργότερα
  • Αυξημένη όρεξη με ακούσια αύξηση του σωματικού βάρους
  • Αυξημένη επιθυμία για ύπνο, συνήθως πάνω από 10 ώρες την ημέρα
  • Αίσθηση ότι τα χέρια και τα πόδια σας είναι “πολύ βαριά”, κάτι που διαρκεί τουλάχιστον μια ώρα μέσα στην ημέρα
  • Αδυναμία διατήρησης μακροχρόνιας σχέσης, λόγω της ευαισθησίας στην απόρριψη ή την κριτική, η οποία επηρεάζει τις σχέσεις του ασθενούς, την κοινωνική του ζωή και την εργασία του.
Παράγοντες κινδύνου

Πεινασμένες ψυχές…




Πεινασμένες ψυχές… τριγυρνούν μόνες, αναζητούν, ελπίζουν, πονούν και τελικά μένουν μόνες και πεινασμένες… 

Το επέλεξαν, το προκάλεσαν, το θέλουν;
Ποιος ξέρει… Τι σημασία έχει; 

Σημασία έχει το πώς νιώθουν… Νιώθουν τόσο πεινασμένες… για λίγο ενδιαφέρον, λίγη σημασία, λίγη τρυφερότητα και αγάπη, λίγη ζεστασιά και νοιάξιμο.

Νιώθουν πεινασμένες για λίγο συναίσθημα και είναι πιο σημαντική η πείνα της ψυχής, παρά του σώματος. Το πεινασμένο σώμα μπορεί να βρει κάποιο τρόπο να καλύψει ή να ψευτοκαλύψει την πείνα που νιώθει, μια πεινασμένη ψυχή, όμως, δεν μπορεί να κοροϊδέψει την πείνα της με ψευτο- συναισθήματα ή με σχεδόν συναισθήματα- ή νιώθει ή δεν νιώθει... Έχει ανάγκη από γνήσιες και αυθεντικές –ανθρώπινες- σχέσεις, στις οποίες δεν θα χρειάζεται να παρακαλά για λίγο συναίσθημα… θα μπορεί να αφεθεί μέσα σε ένα συναισθηματικό πάρε-δώσε χωρίς μέτρημα, χωρίς ζύγισμα, χωρίς απαιτήσεις…

Πεινασμένες ψυχές που τριγυρνούν περιμένοντας να βρουν λίγη τροφή, λίγη συναισθηματική τροφή που θα απαλύνει την αίσθηση της πείνας… Η συναισθηματική πείνα είναι μια αίσθηση έντονης συναισθηματικής ανάγκης, που προέρχεται από τη συναισθηματική στέρηση που βίωσε το άτομο κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. 

Όταν το πατρικό σπίτι αρχίζει να σε πνίγει...


*Από Παπαδόπουλο Βαγγέλη, Κοινωνικό Λειτουργό
 
Και εκεί που όλα πάνε καλά έρχεται η στιγμή που επιστρέφεις στο πατρικό σου σπίτι για τις διακοπές και αρχίζουν όλα να σου φαίνονται διαφορετικά…

Έχοντας λείψει αρκετά μεγάλα διάστημα συνήθως λόγω σπουδών ξυπνάς ένα πρωινό στο παιδικό σου δωμάτιο και συνειδητοποιείς ότι όλα γύρω σου μοιάζουν ξένα και απόμακρα λες και δεν έχεις ζήσει ποτέ σου μέσα σε αυτό. 

Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο γιατί δεν σταματάει εκεί, συνεχίζεται συνήθως με όλο το σπίτι, που σου φαίνεται πλέον τόσο μικρό που νομίζεις ότι θα εγκλωβιστείς μέσα του και δεν θα καταφέρεις να ξεφύγεις από αυτή την δυσάρεστη κατάσταση νιώθοντας συναισθήματα δυσφορίας και έντονου άγχους. 

Σίγουρα αρχίζεις να σκέφτεσαι πως γίνεται αυτό ακόμα και με τους ίδιους τους γονείς σου και τα αδέλφια σου που πλέον δεν έχεις την ίδια υπομονή μαζί τους και τους νιώθεις τόσο αλλαγμένους… προσπαθώντας να το φέρεις σε μία ισορροπία μέσα σου θυμάσαι όλες τις ευχάριστες στιγμές που έζησες και αναρωτιέσαι το γιατί. 

Θα σου πω εγώ το γιατί που σε βασανίζει τόσο… άλλαξες προφανώς έγινες μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, μεγάλωσες αρκετά και δεν χρειάζεσαι πλέον την ασφάλεια που προσφέρει το πατρικό σου σπίτι. Κάτι το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο μυαλό από όταν ήσουν στην κοιλιά της μητέρας σου, η ασφάλεια της φωλιάς. 

Φούρνος μικροκυμάτων: 5 τρόποι με τους οποίους μπορεί να βλάπτει την υγεία σας

φούρνος μικροκυμάτων

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν “λύσει τα χέρια” κάθε νοικοκυράς, αλλά και… εργένη, με την ευκολία με την οποία μας βοηθούν να προετοιμάσουμε κάποια γεύματα και όχι μόνο.
Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να “εξολοθρεύσει” πολλά θρεπτικά συστατικά από ένα γεύμα, αφήνοντάς σας ευάλωτους σε ασθένειες σε βάθος χρόνου.
Δείτε 5 βασικούς τρόπους με τους οποίους ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να πλήξει άμεσα ή έμμεσα την υγεία σας:
Τα μικροκύματα καταστρέφουν καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12
Τα οφέλη για την υγεία της βιταμίνης Β-12 ακυρώνονται αμέσως μόλις θερμάνετε το φαγητό σας σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι υπήρχε μία 30-40% απώλεια της συγκεκριμένης βιταμίνης, όταν οι τροφές που την περιείχαν εκτέθηκαν σε μικροκύματα.
Επίσης, οι ισχυροί χημικοί παράγοντες στο μητρικό γάλα, οι οποίοι καταπολεμούν τα βακτήρια, καταστρέφονται από τα μικροκύματα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η παρουσία βλαβερών βακτηρίων σε αυτό. Η σχετική επιστημονική ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics, στο πλαίσιο έρευνας για την την κοινή πρακτική της χρησιμοποίησης του φούρνου μικροκυμάτων για να ζεστάνουν το κατεψυγμένο μητρικό γάλα (για ευκολία) σε μαιευτήρια.

Κριθαράκι στο μάτι: Τα 5 βήματα στο σπίτι που θα σας σώσουν

κριθαράκι


Το κριθαράκι στο μάτι είναι ένα σπυρί ή απόστημα που σχηματίζεται, είτε στο άνω, είτε στο κάτω βλέφαρο. 

Είναι μια φλεγμονή που προκαλείται από την απόφραξη ενός αγωγού σμήγματος (φυσικό έλαιο της επιδερμίδας) και από τα βακτήρια που ζουν κανονικά στην επιφάνεια του βλεφάρου χωρίς να προκαλούν προβλήματα υπό κανονικές συνθήκες. 

Μερικά από αυτά τα βακτήρια μπορεί να παγιδευτούν μαζί με νεκρά δερματικά κύτταρα κατά μήκος της άκρης του βλεφάρου.

Το κριθαράκι στο μάτι είναι συνήθως επιφανειακό και πλήρως ορατό. 
Περιστασιακά, μπορεί να αναπτυχθεί πιο βαθιά μέσα στο βλέφαρο.
Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι
Η καλύτερη θεραπεία στο σπίτι είναι οι συχνές ζεστές κομπρέσες. Μερικές παραδοσιακές ζεστές κομπρέσες περιλαμβάνουν φακελάκια τσαγιού και πατάτες βραστές τυλιγμένες σε πανί, ωστόσο οι πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν μάσκες ματιών που μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων (πωλούνται σε κάποια φαρμακεία) ή ζεστά επιθέματα. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί, καθώς το κριθαράκι μπορεί να χρειαστεί πολλές μέρες για να φύγει εντελώς.
Τις περισσότερες φορές ένα κριθαράκι μάτι υποχωρεί από μόνο του μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες. Εντωμεταξύ, εσείς μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 απλά βήματα:

Ιστορίες και Συμβολισμός της Αναζήτησης στην Αρχαία Ελλάδα

Κέρβερος
Κάτω από το φως των αρχαίων ελληνικών μύθων, θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τη βαθύτερη διάσταση και τις εσωτερικές προεκτάσεις της μυθολογίας. Θα επιχειρήσουμε, λοιπόν, μια συνοπτική μελέτη, εξετάζοντας ορισμένους από τους εξέχοντες μύθους και πρόσωπα. 
Πριν προχωρήσουμε σε οποιουδήποτε είδους εξειδικευμένη θεώρηση, ας δούμε ποιος είναι ο ρόλος του ανθρώπου και η συμμετοχή του στη μυθοπλαστική διαδικασία. Η μυθολογία είναι ανθρωποκεντρική. Πλάστηκε από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο και αποτελεί ουσιαστικά το θησαυροφυλάκιο της φυλετικής του μνήμης. Είναι η αποτύπωση της κοσμικής του καταγωγής και των δυνάμεων που κινούν το εξελικτικό του πεπρωμένο. Είναι σχεδόν η μοναδική αλυσίδα συσχετισμών που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει την έρευνά μας πίσω στα βάθη των αιώνων, εκεί που η ιστορική επιστήμη χάνει τα χνάρια της λογικής απόδειξης. 
Σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ και τον Τζόζεφ Κάμπελ ο συμβολισμός στη μυθολογία δεν έχει καμία σχέση με λογικές διαδικασίες. Το σύμβολο είναι πανάρχαιο και γεννιέται σε εποχές που ο άνθρωπος δεν έχει αναπτύξει ακόμη τη λογική. Δεν κατασκευάζεται, αλλά παράγεται αυτόματα από την ίδια την ψυχή. Είναι προϊόν ανάμνησης της μακραίωνης εξέλιξης, μια αναπαράσταση του παγκόσμιου αρχέτυπου. Με άλλους όρους, το σύμβολο αποτελεί προϊόν μιας ιδιαίτερης σύνθεσης, ή μάλλον αφαίρεσης και απόσπασης από τη μορφική λεπτομέρεια. Ανιχνεύοντας το σύμβολο προς τα πίσω μπορεί να φτάσει κανείς στην αιτία του υπαρξιακού γίγνεσθαι. Έτσι η μυθολογία γίνεται μια μυστική πύλη. Μέσα από την πύλη αυτή διαχύνονται στην ανθρώπινη συνείδηση οι ανεξάντλητες και ανακυκλούμενες ενέργειες του σύμπαντος. Η αλήθεια ενός τέτοιου ισχυρισμού αγγίζει τα όρια της ψυχολογικής επιστήμης και βρίσκει τη δικαίωσή της στα καθημερινά όνειρα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Η ανάδυση ενός φανταστικού ονειρικού εαυτού που εμπλέκεται σε κάθε είδους φανταστικές περιπέτειες, δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανάμνηση του ηρωικού στοιχείου της μυθολογίας. 
Τριγύρω μας και μέσα μας ηχεί πάντα ένα κάλεσμα. 'Aλλες φορές μοιάζει με τον ψίθυρο των δέντρων, καθώς ανταποκρίνονται στον άνεμο και άλλες με βροντή. Αυτός που ανταποκρίνεται είναι ο άνθρωπος-ήρωας, ο αναζητητής. Αμφισβητεί την κατεστημένη λεπτομέρεια της μορφικής όψης της ζωής και εισχωρεί στα ανεξερεύνητα βάθη της κοσμικής του καταγωγής. Έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη θεότητα, δηλαδή την πνευματική του υπόσταση και μεταφέρει την ευλογία της και το σπέρμα της αλλαγής στον κόσμο των ανθρώπων. Είναι παγκόσμιος, είναι ο «ήρωας με τα χίλια πρόσωπα». Ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και προχωρεί για να δρασκελίσει το κατώφλι της περιπέτειας. Δηλαδή, ανακαλύπτει δυνάμεις ξεχασμένες στα βάθη του φυλετικού ασυνείδητου, που ξαναζωντανεύουν και είναι διαθέσιμες για την πνευματική μεταμόρφωση. Αποσύρει την προσοχή του από την υλική ζωή και στρέφεται σε ένα διαφορετικό κόσμο. Μια από τις δοκιμασίες του είναι η κυριαρχία πάνω στο θάνατο. Κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο και αναμετριέται με το φύλακα στο Κατώφλι. Εκεί έχει τη βοήθεια της θεότητας-ψυχής που τον κάλεσε στην περιπέτεια. Νικά το φύλακα ή συμφιλιώνεται μαζί του. Έτσι περνάει σε ένα διαφορετικό επίπεδο ύπαρξης, γεμάτο εμπόδια και δοκιμασίες. Ένας κόσμος άγνωστος, γεμάτος παράξενες δυνάμεις, που άλλοτε τον βοηθούν και άλλοτε τον απειλούν. Τότε φτάνει στο ναδίρ του μυθολογικού κύκλου. Επιτελεί το μεγάλο κατόρθωμα και κερδίζει την αποθέωση. Ο ήρωας επιστρέφει στο βασίλειο των ζωντανών και αφήνει τη σφραγίδα του στην εξελικτική πορεία του κόσμου. 

Νερό καί τρόφιμα γιά ὧρες ἀνάγκης;

Ποῦ; Στήν Γερμανία; Καί στήν Τσεχία;
Νερό καί τρόφιμα γιά ὧρες ἀνάγκης;
Γιά ποιόν λόγο;
Φοβήθηκαν οἱ (φερόμενοι ὡς) ἡγέτες τῶν Γερμανῶν καί τῶν Τσέχων γιά τήν ὑγεία τῶν γηγενῶν πληθυσμῶν; Τώρα; Γίνεται;
Ἤ μήπως τρέχῃ κάτι ἄλλο, πολύ σοβαρότερο;
«…Η παραπάνω παρατήρηση γίνεται για να δείξει ότι οι μετανάστες από φτωχές χώρες, αν έχουν περάσει την ασθένεια, έχουν ανοσία, ενώ ενδεχομένως να κινδυνεύουν όσοι εμβολιάσθηκαν πριν πολλά χρόνια και μάλιστα πριν το 1957.
Ας ελπίσουμε ότι οι χώρες φιλοξενίας των μεταναστών θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους και δεν θα σπεύσουν υποκριτικά να εμβολιάζουν μόνο τους μετανάστες, όπως κάνουν έως τώρα.
Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους ανύποπτους Ευρωπαίους, που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι θωρακισμένοι από πολλές αρρώστιες, επειδή για χρόνια δεν τις έβλεπαν να εκδηλώνονται στις χώρες τους.
Αντίθετα, οι περισσότεροι μετανάστες και τις έβλεπαν, αλλά και όταν νοσούσαν αποκτούσαν ισόβια ανοσία σ’ αυτές.
Το φαινόμενο θανατηφόρων επιδημιών παρατηρήθηκε έντονα μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από τους Ευρωπαίους.
Πολλοί γηγενείς ινδιάνικοι πληθυσμοί εξολοθρεύθησαν από επιδημίες κοινών ασθενειών της Ευρώπης.
Οι μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών πάντα ευνοούσαν την εξάπλωση επιδημιών σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά θα είμαστε έτοιμοι, γνωρίζοντας ότι μία επιδημία υποχωρεί ευκολότερα, αν μειωθούν οι μετακινήσεις και οι επαφές μετά την εκδήλωσή της….»

Πρόστιμο 1,85 ἑκατομμυρίου σέ τσεχικό ἐστιατόριο;

Στὸ κέντρο τῆς Εὐρώπης, ποὺ ἔχουν καταλύσει ὅλες οἱ φυλὲς τῆς Ἀσίας καὶ τῆς Ἀφρικῆς, ὅπως κι ἐδῶ, οἱ κίνδυνοι εἶναι  τελείως διαφορετικοί, ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ ἀντιμετωπίζουμε ἐμεῖς, γιὰ τὴν ὥρα.
Στὸ κέντρο τῆς, κατὰ κύριον λόγο, πεδινῆς Εὐρώπης ἐπίσης, μὲ τὰ μεγάλα ποτάμια καὶ τὶς λίμνες, οἱ ἐπιδημίες ἀπὸ τὴν μόλυνσίν τους ἀπειλοῦν σοβαρότατα τοὺς πληθυσμούς, μὰ αὐτὸ δὲν εἶναι κάτι ποὺ θὰ ἀπειλοῦσε ἐμᾶς, ἐκτὸς ἴσως ἀπὸ τὰ μεγάλα ἀστικὰ κέντρα (Ἀθῆναι, Πειραιεύς, Θεσσαλονίκη) ποὺ ὑδρεύονται ἀπὸ μεγάλες ἐγκαταστάσεις.
Συνεπῶς διαφορετικῶς θὰ ἐπιδροῦσαν οἱ ἐπιδημίες (καὶ πανδημίες) στὴν Κεντρικὴ Εὐρώπη καὶ διαφορετικῶς ἐδῶ.
Κατ’ ἐπέκτασιν, γιὰ τὴν ὥρα, αὐτὲς οἱ προειδοποιήσεις ἀφοροῦν στὴν Κεντρικὴ Εὐρώπη κι ὄχι ἐδῶ.
Ἤ μήπως ὄχι;
Ἐμεῖς, ὡς Ἕλληνες, ἐκτὸς ἀπὸ τὶς ὅποιες ἐπιδημίες (καὶ πανδημίες ἴσως), ποὺ σαφῶς κινδυνεύουμε νὰ ἀντιπετωπίσουμε, ἔχουμε καὶ τοὺς ἐξωτερικοὺς κινδύνους, ποὺ πλέον, μαζὺ μὲ τὸ θέμα τῆς συντεταγμένης εἰσβολῆς ὀργανωμένων στρατῶν, τείνει νὰ λάβῃ τὴν ὁλοκλήρωσιν τοῦ σκηνικοῦ γενοκτονίας μας, ἐντὸς ὁλίγου:

Διαχειριζόμενοι τοὺς δικούς μας κόπους…

Διαχειριζόμενοι τοὺς δικούς μας κόπους...Ἀφοῦ οἱ τράπεζες προνόησαν νὰ σοῦ πάρουν καὶ τὸ τελευταῖο χαρτονόμισμα ποὺυ εἶχες κάτω ἀπὸ τὸ στρῶμα…
Καὶ ἀφοῦ σοῦ ἔθεσαν καὶ «Capital Controls» (δὲν ἐτόλμησαν βέβαια νὰ σοῦ τὸ ποὺν στὰ ἑλληνικά, διότι θὰ κτυποῦσε πολὺ βάναυσα καὶ δὲν θὰ ἦταν τόσο εὔπεπτο ἢ σίκ), ἀπὸ ἐκείνην τὴν στιγμὴ καὶ μετά, ἂν κάποιος σοῦ κλέψῃ τὸ πορτοφόλι, τὸ ὁποῖο φυσικὰ μὲ τὰ μερικὰ ψωροευρῶ ποὺ σοῦ ἐπιτρέπουν νὰ τοὺς πάρῃς ἀπὸ τὰ χρήματά σου, μᾶλλον μόνον κάρτες καὶ ταὐτότητα θὰ περιέχη τὸ πορτοφόλι σου…
…ἄντε καὶ κάποιαν φωτογραφία τῶν παιδιῶν ἀπὸ τότε ποὺ εἶχες λεφτὰ για μελάνια γιὰ τὸν ἐκτυπωτή,…
…μένοντας ἁπλὰ «πανὶ μὲ πανί», ἄφραγκος στοὺς πέντε δρόμους καὶ μετὰ ζητιανεύεις ἀπὸ τὸν διευθυντὴ τῆς γαμοτραπέζης, ποὺ σοῦ καταχράζεται τὰ χρήματα, νὰ σοῦ δόσῃ κάτι τις ἀπὸ τὰ λεφτά σου, γιὰ νὰ τὴν βγάλῃς μέχρι νὰ ἐκδοθῇ νέα ταὐτότης καὶ ἐν συηνεχείᾳ κάρτες…
…αὐτὲς οἱ γαμοκάρτες τῆς ἀποϋλοποιήσεως τοῦ χρήματος καὶ τῆς καταστολῆς τοῦ τελευταίου προπυργίου προσωπικῆς ἐλευθερίας.
Τὶ ὡραία ποὺ τὰ ἔκαναν!!!

Καρκίνος: Ο τρόπος ζωής αφήνει τη σφραγίδα του

Καρκίνος: Ο τρόπος ζωής αφήνει τη σφραγίδα του

Πολλά από τα κρούσματα καρκίνου θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ποιους παράγοντες μπορούμε να τροποποιήσουμε.


Το 2012 πέθαναν από καρκίνο 1,75 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ευρώπη. Την ίδια χρονιά σημειώθηκαν και 3,45 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου. Ο πιο θανατηφόρος τύπος καρκίνου στους άνδρες ήταν αυτός των πνευμόνων, με περίπου 254.000 νεκρούς. Ακολούθησαν ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του προστάτη. Ο καρκίνος του μαστού ήταν η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου στις γυναίκες (131.000 θύματα επίσης το 2012), με τους καρκίνους του παχέος εντέρου και των πνευμόνων να έπονται.
Πολλά από αυτά τα κρούσματα καρκίνου θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Για παράδειγμα, οι μη καπνιστές διατρέχουν κατά 90-95% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο των πνευμόνων. Σε κατώτερη κλίμακα επικινδυνότητας τοποθετείται η εισπνοή σκόνης αμιάντου και άλλων υλικών.
Κάθε είδος καρκίνου έχει τις ιδιαιτερότητές του και διαφέρει από άλλα είδη, ωστόσο τα επιστημονικά πορίσματα των τελευταίων ετών συγκλίνουν στο ότι ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής μπορεί ως ένα βαθμό να μειώσει τον κίνδυνο. Πάντα η τυχαιότητα παίζει ένα σημαντικό ρόλο, ωστόσο πλέον ο άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εμφάνιση ή μη κάποιας κακοήθειας.
Στην κορυφή του οδηγού πρόληψης είναι να αποφεύγεται το κάπνισμα και να διασφαλίζεται ότι η κατοικία είναι απαλλαγμένη από καπνό.

Ο ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ

ψευδαίσθηση

Ο ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ που για τη γνώση του και την πραγμάτωσή του, η Ινδική εσωτερική παράδοση αφιέρωσε την αποκλειστική της φροντίδα. Αυτό το κάτι που οι Ινδοί αποκαλούν Μπράχμαν, Υπέρτατο Πνεύμα, μόνη Πραγματικότητα, Αγέννητο, Αιώνιο, Αυθύπαρκτο, Απεριόριστο, Απροσδιόριστο και Ακατανόητο, βρίσκεται έξω από τις κατηγορίες της νόησης και δεν υπόκειται σε κανένα προσδιορισμό.
Τόσο οι Βέδες όσο και οι Ουπανισάντς ασχολούνται με τη σπουδή του Μπράχμαν. Όλοι οι Ινδοί πνευματικοί διδάσκαλοι είναι ένθερμοι σπουδαστές και απόστολοι των Ουπανισάντς. Γράφτηκαν στη σανσκριτική γλώσσα και η μετάφρασή τους καθώς και η μετάδοση των νοημάτων τους είναι δύσκολη, ιδιαίτερα για το Δυτικό κόσμο. 
Ο Σρι Αουρομπίντο υποστηρίζει ότι η πανεπιστημιακή μόρφωση δεν αρκεί, γι’ αυτό και μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα και αλλοιώσεις, κριτικάροντας τον καθηγητή Max Muller που προσπάθησε να κάνει μετάφραση των «ιερών άγιων βιβλίων της Ανατολής», που με τη μελέτη τους – όπως λέει ο Αουρομπίντο – «ο άνθρωπος ξεπερνάει το επίπεδο σκέψης του εμπειρικού κόσμου και ανεβαίνει στη γνώση του Απ όλυτου, του Αιώνιου και του Ατελεύτητου». Οι Ουπανισάντς ενέπνευσαν κάθε θρησκεία και φιλοσοφικό σύστημα του κόσμου. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα με την Ελληνική φιλοσοφία καθώς ανάμεσά τους υπάρχουν εντυπωσιακές ομοιότητες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Πρέπει να υπάρχει κάποια σχέση των Ουπανισάντς με τους Ίωνες σοφούς, τον Ηράκλειτο, τον Πυθαγόρα, τον Μεγασθένη, τον Ηρόδοτο  και τον Πλάτωνα. Φαίνεται ότι οι προαναφερθέντες φιλόσοφοι καθώς και άλλοι Έλληνες και Ρωμαίοι, είχαν μυηθεί στην Ινδική φιλοσοφία, τη Σοφία των Βεδών και των Ουπανισάντς. 
Ιδιαίτερες ομοιότητες υπάρχουν στα βιβλία του Πλάτωνα: Τίμαιος, Πολιτεία, Φαίδρος, Φαίδων, Θεαίτητος, Παρμενίδης κλπ. Τόσο στον Πλάτωνα όσο και στις Ουπανισάντς, απορρίπτεται η εμπειρία των αισθήσεων – που οδηγεί στο φαινομενικό κόσμο, στον κόσμο των σκιών όπως περιγράφεται στην Πολιτεία στο μύθο της σπηλιάς – με την οποία ο άνθρωπος αποκτά μόνο μια εντύπωση (τη δόξα) ενώ ο άλλος δρόμος, αυτός της νόησης, οδηγεί στη Γνώση (την Επιστήμη). Όπως στα Πλατωνικά κείμενα, έχουμε δύο είδη γνώσης: την κατώτερη της εμπειρίας που οδηγεί στη δόκηση, και την ανώτερη της ανάτασης του νου που οδηγεί στη «Γνώση», έτσι και στις Ουπανισάντς έχουμε την κατώτερη προς τον φαινομενικό κόσμο, ή paranidya, και την ανώτερη προς το Μπράχμαν, ή aparavidya. Ο Πλάτωνας, όπως και οι Ουπανισάντς, στρέφει τη σκέψη και την αναζήτηση από τον κόσμο της εμπειρίας προς ένα άλλο κόσμο νοητό, «εκεί που η ψυχή θα αναπολήσει και θα θυμηθεί τις άφθαρτες και αιώνιες Ιδέες». 

Αλλάξτε τρόπο σκέψης για τα λεφτά...!!!!!!


Προκειμένου να αναπτυχθείτε οικονομικά, πρέπει πρώτα να αναπτυχθείτε ως άτομο. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως πρέπει να αναπτύξετε νέες δεξιότητες ή απλά να αλλάξετε τη στάση, από την απαισιοδοξία στην αισιοδοξία. Η αύξηση του εισοδήματός μας είναι ανάλογη με τη θετική ενέργεια που έχουμε για τα λεφτά. Η ενέργεια αυτή, οδηγεί σε εποικοδομητικές δραστηριότητες που έχουν και ευεργετική επίδραση πάνω μας. 

Πρέπει να καταλάβουμε πως ενώ είναι δύσκολες οι καταστάσεις που ζούμε, δεν θα πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι, γιατί αυτό οδηγεί τόσο στην προσωπική μας, όσο και στην οικονομική μας κατάρρευση. Είναι αυτό που λέμε, "ότι σπείρεις θα θερίσεις".

Αυτό που σχεδιάζουμε στη ζωή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δυνάμεις που έχουμε μέσα μας, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε σήμερα οικονομικά, αφού έτσι θα βελτιωθεί η ζωή μας και θα γίνουμε πιό αποδοτικοί αλλά και χαρούμενοι.

Πιστέψτε σε κάτι πολύ και τότε η ζωή θα σας το επιστρέψει με γενναιοδωρία. Ας πάρουμε για παράδειγμα, το νόμο της έλξης. Αν ρίξετε κάτι από ψηλά, τότε αυτό, δεν θα πάει ούτε πάνω, ούτε δεξιά, αλλά ούτε και αριστερά. Θα πάει απ'ευθείας κάτω. Έτσι συμβαίνει και με τη δύναμη του σύμπαντος. Σε οτιδήποτε πιστέψετε αληθινά και επιμείνετε, τότε το σύμπαν θα σας ανταμείψει, φέρνοντας χαρά, άνεση, υγεία, ευημερία και αφθονία στη ζωή σας.

14 συμβουλές για την ηρεμία!


Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η συνταγή για μία πιό ειρηνική και ήρεμη ζωή είναι πραγματικά στα χέρια μας.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι:



1. Μην ανησυχείτε για την εικόνα σας. Όλοι έχουμε μια εικόνα του εαυτού μας, με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πώς φαινόμαστε απέναντι στους άλλους. Είναι λάθος να προσπαθούμε να φτιάξουμε την εικόνα μας, μόνο και μόνο για να αρέσουμε στους άλλους. Είμαστε εμείς, είτε αρέσουμε είτε όχι. Εάν πιστεύετε πως πρέπει να διορθώσετε κάτι, ιδιαίτερα στον χαρακτήρα σας, προσπαθήστε να βελτιωθείτε, αλλά μην ανησυχείτε για την εικόνα σας.

 2. Δώστε μέχρι και προσπαθώντας να βρείτε τον εαυτό σας. Πολλοί άνθρωποι λένε, «Χρειάζομαι χρόνο για να βρει τον εαυτό μου, να επεξεργαστούν αυτό που είμαι." Αυτός είναι ένας τρόπος για να δώσετε στον εαυτό σας μια νεύρωση, διότι δεν υπάρχει τίποτα να βρει. Έχετε τις ικανότητες σας? Σας μπορεί να είναι ένας μάγειρας ή ένας χημικός ή ένας εργαζόμενος φιλανθρωπίας και τίποτα δεν μπορεί να πάρει ότι μακριά. Υπόλοιπο για αυτό.

3. Χαρείτε με τη μοναδικότητά σας. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάποια πράγματα με τον τρόπο που τα κάνετε εσείς. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα που πρέπει να απολαύσετε. Την ίδια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι άλλοι έχουν μια διαφορετική αντίληψη των καταστάσεων και των πραγμάτων. 

4. Δημιουργήστε γύρω σας ένα περιβάλλον ειρηνικό που θα σας βοηθήσει να τα πάτε καλύτερα στη ζωή σας. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι ευτυχισμένοι ακόμη και αν η ζωή τους είναι σκληρή και δυσάρεστη, αλλά οι περισσότεροι χρειάζονται ένα περιβάλλον γαλήνης και ηρεμίας. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία είναι, να συμπεριφέρεσαι στους άλλους με καλοσύνη και γενναιοδωρία. Οι άνθρωποι θα ανταποδώσουν αυτή την καλοσύνη που έχετε και την ηρεμία προς το πρόσωπό σας (αν όχι όλοι, τουλάχιστον κάποιοι που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για εσάς). Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία!

5. Ενημερωθείτε για το τι είναι πραγματικά η γενναιοδωρία. Εάν δυσκολεύεστε να το κατανοήσετε και πόσο μάλλον να το κάνετε πράξη, βρείτε έναν τρόπο για να κάνετε την αρχή. Για παράδειγμα, στείλτε τα παλιά σας ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε, σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα που τα χρειάζονται πραγματικά οι άνθρωποι εκεί, γιατί με αυτό τον τρόπο, θα αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας και στην τελική θα ξεφορτωθείτε και κάτι που ήταν βάρος για εσάς (πρακτικά).

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ FALKON

Space-X explosion and space war

Ιδού πως κατεστράφη ο αμερικανικός πύραυλος:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
·
ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ FALKON ΤΗΝ 1/9/2016
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για την καταστροφή του πυραύλου "Falcon 9", την 1 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαστημικό κεντρο του Canaveral των ΗΠΑ,στόχος ήταν οχι η εταιρεία του Εlon Mask, "Space X" ,αλλά η καταστροφή του ισραηλινού κατασκοπευτικού δορυφόρου που επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά και θα εκτελούσε δοκιμαστική εκτόξευση.
Στο λογισμικό του πυραύλου "βραχυκυκλώθηκε" η εντολή εναύσματος των κινητήρων με την εντολή αυτοκαταστροφής.Η επέμβαση έγινε εξ αποστάσεως και από άγνωστο σημείο του πλανήτη.
Εκτός απο την καταστροφή του ισραηλινού δορυφόρου και άλλων απαγορευμένων συσκευών, που ήταν οι πρωτεύοντες στόχοι, επετεύχθησαν και παράπλευροι στόχοι πολύ σημαντικοί. Από εδώ και στο εξής οι ιδιωτικές εταιρείες εκτόξευσης, θα σκεφθούν πολύ πριν αναλάβουν ισραηλινά φορτία. Επίσης, δευτερευόντως, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα ασφαλίζουν τέτοιου είδους φορτία και ιδίως φορτία που προέρχονται από το Ισραήλ.

Η ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (SATELITE GOVERMENT)


Στις αρχές της δεκαετίας του '70, επί προεδρίας Richard Nixon, συστήθηκε με προεδρική απόφαση μια "΄Άκρως Απόρρητη Μεικτή Επιτροπή Γηίνων και Εξωγηίνων" με την ονομασία "Δορυφορική Κυβέρνηση" (Satelite Goverment) ή "Αόρατη Κυβέρνηση" (Invisible Goverment).
Η "Δορυφορική Κυβέρνηση" συγκροτείται από γήινους και εξωγήινους και διαμένει σε εξωγήινο δορυφορικό σταθμό σε απόσταση 150.000 χλμ γύρω από τη Γη. Ο αριθμός των γήινων αντιπροσώπων είναι 450 άτομα και των εξωγήινων 150. Οι εξωγήινοι σήμερα ανήκουν στις δυνάμεις της 8ης Αποστολής του Διός, οι οποίες αντικατέστησαν τις αντίστοιχες της 7ης Αποστολής.
Οι σκοποί της "Δορυφορικής Κυβέρνησης" είναι οι παρακάτω:
- Η αποτροπή της σύγκρουσης γήινων δυνάμεων με εξωγήινες αποστολές.
- Η ματαίωση κάθε προσπάθειας της Cabal να κυριαρχήσει στον πλανήτη.
- Η προστασία του πλανήτη από επιθέσεις εχθρικών εξωγήινων δυνάμεων και η απαγόρευση εισβολής εξωγήινων αστρικών αποστολών, εχθρικών προς την ανθρωπότητα.
- Η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα συνδέσουν την Γη με τις αστρικές κοινωνίες και να προωθήσουν την γνώση σε όλα τα επίπεδα στους ανθρώπους.
- Η ενεργοποίηση του μηχανισμού σωτηρίας των δυνάμεων της Αυτοκρατορίας για την διάσωση τμήματος του πληθυσμού του πλανήτη σε περίπτωση κοσμικής καταστροφής.
- Η μελέτη και επίλυση διαφόρων κοσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης από την ρύπανση, καθώς και του ελέγχου των γεννήσεων και του υπερπληθυσμού.
- Η αναστροφή και θεραπεία όλων των οικολογικών προβλημάτων που μαστίζουν τον πλανήτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα