Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΣΚΕΛΕΤΩΝ


Η Roopkund ή αλλιώς λίμνη-μυστήριο βρίσκεται στα Ιμαλάια Όρη σε ύψος 5.000 μέτρων. Η λίμνη είναι διάσημη για τους εκατοντάδες σκελετούς που βρέθηκαν εκεί και αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης για πολλά χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν όταν το 1942 ένας δασοφύλακας «έπεσε» επάνω στην παγωμένη λίμνη και είδε κάτι που τον άφησε άφωνο, αν και ορισμένοι ντόπιοι, όπως προέκυψε αργότερα, το γνώριζαν. 

Στις όχθες της λίμνης βρίσκονταν δεκάδες ανθρώπινοι σκελετοί. Το ίδιο καλοκαίρι και όταν έλιωσαν οι πάγοι αποκαλύφθηκαν ακόμη περισσότεροι σκελετοί, πάνω από 300, και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να ανακαλυφθεί από πού προέρχονταν αυτοί οι ανθρώπινοι σκελετοί. 

Η αρχική σκέψη ήταν ότι, λόγω του πολεμικού κλίματος που επικρατούσε την περίοδο εκείνη, θα μπορούσαν να είναι στρατιώτες που προσπάθησαν να περάσουν τα Ιμαλάια και σκοτώθηκαν. Ωστόσο η εξέταση έδειξε ότι οι σκελετοί χρονολογούνται πολύ πριν το 1940.

Γιατί Αξίζει Να Μάχεσαι!

johnfulton3-800x568
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας

Πονάς το ξέρω…
Κι έτσι τα όνειρά σου θάμπωσαν από τα δάκρυα που έχυσες επάνω τους επανειλημμένα.
Θυμάσαι τα όνειρα που έκανες; Θυμάσαι που ξεκίνησες γεμάτος ενθουσιασμό με την ελπίδα να τα συναντήσεις;
Μα λίγο, λίγο η ελπίδα σ’ άφησε. Ξεθώριασε κι αυτή απ’ την ασχήμια του κόσμου κι απόμεινες μονάχος.
Συμβαίνει!… Συνέβη και σε σένα!…
Ο κόσμος έγινε άτσαλος και άσχημος. Όπου και να γυρίσεις πάντα νιώθεις τη ματιά του φόβου πίσω σου και σκέφτεσαι αν θα κάνεις το επόμενο βήμα. Υποκρισία και ψευτιά παντού, κι εσύ τα ενστερνίστηκες, γιατί η αλήθεια δεν πείθει. Προδόθηκες και πρόδωσες.
«Ποιες αξίες…» σκέφτηκες, «εδώ προσπαθούμε να επιβιώσουμε».
Τί κυνηγάς δεν ξέρεις και η πρόοδος κοιτάζει προς τα πίσω. Αναρωτιέσαι ποιος είσαι… Μα ούτε εσύ δεν ξέρεις πια! Την αγάπη που έψαχνες δεν τη βρήκες και η καρδιά σου πάγωσε. Η γλύκα που ανέβλυζε χάθηκε, η ψυχή σου γέμισε πικρία. Και οι συναναστροφές σου βούλιαξαν μεσ’ το συμφέρον.
Και μέσα σε όλο αυτό προσπαθείς να σταθείς!

Το «δόγμα Calvo»: H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Το «δόγμα Calvo»: H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο

Γράφει ο
Δημήτρης Αντωνίου




Το κάθε κράτος μπορεί νόμιμα –ως ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις, εξωτερικές και εσωτερικές, έκφραση, πραγμάτωση και αυτοπροστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας- να κατάσχει (σε περίπτωση παράνομων πράξεων), να απαλλοτριώσει, ή  να εθνικοποιήσει, ημεδαπές και αλλοδαπές, κρατικές και ιδιωτικές,  ιδιοκτησίες και επενδύσεις στην εδαφική του επικράτεια, με αναγκαστικά κύριο και πρωταρχικό σκοπό την διασφάλιση και προστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας και γενικότερα του Δημοσίου του Συμφέροντος (νοουμένου εδώ και με την δευτερεύουσα οικονομική, αλλά κυρίως με την πρωταρχική έννοια του, ήτοι αυτή της Εθνικής του Κυριαρχίας), με ή χωρίς αποζημίωση των πρώην ιδιοκτητών (Συντ. 1,17,106). 

Ως «επενδύσεις» εδώ νοούνται αδιακρίτως και ισότιμα, οι βιομηχανικές επενδύσεις, οι επενδύσεις εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου (concession agreements), αλλά και επενδύσεις (δανειακών) κεφαλαίων, ήτοι χρηματικά δάνεια με την  μορφή ομολόγων, εντόκων γραμματείων κλπ. Τα δικαιώματα αυτά προστασίας της Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικού Συμφέροντος, έχουν ενσωματωθεί στο διεθνές δίκαιο τυπικά από το 1962 (βλ. βιβλ. Works in the UN Comission on Permanent Soevereignty over Natural Resources & Resolution 1804 (XVII) by the UN General Assembly on 14-12-1962) κι αποτελούν μια τροποποίηση του «δόγματος Calvo» (Calvo`s doctrine), το οποίο εισηγήθηκε ο Αργεντίνος δικαστής Calvo το 1868  (στον κολοφώνα της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης του τρίτου κόσμου από της ευρωπαϊκές κυρίως αποικιοκρατικές χώρες). 

Σύμφωνα με το δόγμα αυτό, όταν μια ξένη επένδυση (βιομηχανική ή δανειακή-κεφαλαιακή με την μορφή δανείων και ομολόγων), διακρατική (με την μορφή διεθνών συνθηκών), η μεταξύ κράτους και ιδιωτών επενδυτών (με την μορφή συμβολαίων), δημιουργήσει, στην χώρα λειτουργίας της, συνθήκες άνισης και αήθους οικονομικής εκμετάλλευσης του ντόπιου πληθυσμού υπέρ της, ή του κράτους καταγωγής της - οδηγώντας αναγκαστικά και στην συνακόλουθη απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας λειτουργίας της υπέρ του κράτους καταγωγής της, ή   υπέρ της επένδυσης της ίδιας!- τότε το κράτος λειτουργίας της έχει το νόμιμο δικαίωμα να άρει την ανισότητα αυτή με οποιοδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικοποιήσεώς της «επένδυσης»  για λόγους «Εθνικού Συμφέροντος» (public utility), με την καταβολή (nationalization), ή όχι (expropriation) αποζημίωσης στον ιδιοκτήτη της επένδυσης.  

Η ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Ράνια Τζεν
Φίλες και φίλοι 
Ο αρχαίος ελλαδικός χώρος διέθετε ένα πυκνό δίκτυο που ήταν αποτέλεσμα της ανεπτυγμένης τεχνολογίας των προγόνων μας. Η οδοποιία εξυπηρετούσε τη χερσαία επικοινωνία και τις μεταφορές. Οι πεζοί είχαν στη διάθεσή τους ένα στενό μονοπάτι από πατημένο χώμα με χαλίκι ή σπασμένα κεραμίδια.
Tα λιθόστρωτα ήταν σπάνια Άρχισαν να καθιερώνονται στους Ρωμαϊκούς χρόνους. Οι κεντρικές αρτηρίες, μπορεί να έφταναν σε πλάτος από τα 2 έως τα 5 μέτρα.
Η αμαξήλατη επικοινωνία διακρινόταν για τον ιδιάζοντα χαρακτήρα της.
Στα βραχώδη μέρη χαράσσονταν αυλάκια με σταθερό μετατρόχιο 1.40 μ., μέσα στα οποία κυλούσαν οι τροχοί της δίτροχης ή τετράτροχης άμαξας. Τα αυλάκια ονομάζονταν αρματοτροχιές ή αμαξοτροχιές.
Έτσι η άμαξα είχε προκαθορισμένη διαδρομή και δεν μπορούσε να λοξοδρομήσει. Αυτή ήταν και μια καινοτομία των Ελλήνων οδοποιών. Λειτουργούσε όπως τα σημερινά τρένα. Προφανώς η διασταύρωση γινόταν μόνο σε καθορισμένα σημεία. Είναι προφανές ότι σε τέτοια σταυροδρόμια γίνονταν διαμάχες των αμαξηλατών, όταν βρίσκονταν αντιμέτωποι.
Σε ένα παρόμοιο στενό σταυροδρόμι συναντήθηκε ο Οιδίποδας με το Λάιο κι έγινε πατροκτόνος. Πηγαίνοντας προς τους Δελφούς, ο Λάιος στη διασταύρωση προς Δαυλίδα και Θήβα, συναντήθηκε με τον Οιδίποδα που επέστρεφε έχοντας ακούσει τον τρομερό χρησμό. Ο ηνίοχος του Λάιου, Πολυφόντης, τον διέταξε να παραμερίσει για να περάσει ο Λάιος, μάλιστα σκότωσε και δύο άλογά του. Ο Οιδίποδας οργισμένος σκότωσε και τους δύο και έτσι επαληθεύθηκε ο χρησμός ότι θα γίνει πατροκτόνος.

Όταν όλα μοιάζουν δύσκολα...



H Ζωή έχει δίκιο παντού και πάντα…

Αν αλλάξεις τη λύπη σου σε γλέντι τότε θα είσαι σε θέση να αλλάξεις το θάνατο σου σε καινούριο ξεκίνημα...
Μάθε λοιπόν την τέχνη όσο είναι ακόμα καιρός...
Osho


Πόσες φορές έχει συμβεί να βρισκόμαστε στο κέντρο των προβλημάτων, μια συναισθηματικής καταιγίδας και νιώθουμε ανήμποροι να διαχειριστούμε την κατάσταση. Μερικές φορές αναρωτιόμαστε γιατί να συμβεί αυτό σε μας και παραπονιόμαστε ολοένα και περισσότερο ότι η Ζωή είναι άδικη μαζί μας και ότι μας κατατρέχει.
Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως βλέπουμε το δέντρο και όχι ολόκληρο το δάσος…
Γιατί έχουμε περιορισμένη εικόνα γι΄αυτό που μας συμβαίνει κάθε φορά και η ματιά μας είναι τυφλωμένη από τα συναισθήματα… 
Γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε την κατάσταση συνολικά και να δούμε τις προοπτικές που μας ανοίγονται σε βάθος χρόνου…

Η Ύπαρξη γνωρίζει και φέρνει στη ζωή μας εκείνα τα ¨εμπόδια¨ που θα μας ωριμάσουν και θα μας κάνουν να δούμε τους άλλους, τον εαυτό μας, με άλλα ¨μάτια¨.
Ακριβώς όπως ένα φυτό για να αναπτυχθεί, να ωριμάσει και να μοιράσει τους ανθούς και τους καρπούς του χρειάζεται τη γη, τον ήλιο, τον αέρα, τη βροχή… όλες τις καιρικές καταστάσεις… ακριβώς  έτσι και εμείς, χρειαζόμαστε όλες τις προκλήσεις της ζωής για να μεστώσουμε συναισθηματικά και να αναπτυχθούμε πνευματικά.

“Ιούλιος & Αύγουστος οι θερμότεροι μήνες ever” – Χιόνισε τον Ιούλιο στην Ευρώπη!

snow

Ξέρετε, τώρα που γράφω είναι νύχτα. Αλλά αν σου πει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας ότι είναι μέρα, πρέπει να πεις ναι!

Ιούλιος και Αύγουστος οι θερμότεροι μήνες που έχουν καταγραφεί ποτέ

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος του 2016 ήταν οι δύο πιο ζεστοί μήνες που έχουν καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (OMM), μια υπηρεσία του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.
Σύμφωνα με τον ΟΜΜ, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο μέλλον θα καταστούν κανόνας.
Ο OMM προέβλεψε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, από την εποχή που ξεκίνησε η τήρηση αρχείων με τις θερμοκρασίες, πριν από 137 χρόνια.
«Φαίνεται ότι το 2016 θα είναι η πιο ζεστή χρονιά, ξεπερνώντας τις ήδη απίστευτες θερμοκρασίες που παρατηρήσαμε το 2015», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής της υπηρεσίας, Πέτερι Ταάλας.
Η μέση θερμοκρασία τον Αύγουστο φέτος ήταν κατά 0,16 βαθμούς υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2014. 
«Παρατηρούμε μια παρατεταμένη περίοδο υπερβολικής ζέστης, που θα καταστεί ο νέος κανόνας», πρόσθεσε ο Ταάλας.
Ο OMM έκανε έκκληση στους ηγέτες όλων των χωρών να επικυρώσουν και να θέσουν σε εφαρμογή τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Δηλαδή, να εφαρμόσουν κι άλλο την Ατζέντα 21 – Ατζέντα 2030!

Η ιστορία του Hope: εγκαταλείφθηκε επειδή κατηγορήθηκε για μαγεία

Χάρη σε μια Δανή ακτιβίστρια, η ζωή του Hope έκανε στροφή 180 μοιρών. Παρά την εικόνα του υποσιτισμένου παιδιού που όλοι θυμόμαστε, σήμερα είναι ένα ευτυχισμένο και υγιές παιδί.


Ο Hope, ένα παιδί μόλις 2 ετών από τη Νιγηρία, είναι ο πρωταγωνιστής της παρακάτω απίστευτης ιστορίας που αγγίζει καρδιές σε όλο τον κόσμο.
Ο μικρός εγκαταλείφθηκε στους δρόμους από την οικογένειά του επειδή πίστευαν ότι είναι μάγος. Χωρίς την παρέμβαση μιας Δανής ακτιβίστριας, πιθανώς θα είχε πεθάνει ζητιανεύοντας στους δρόμους της κοινότητας στην οποία ζούσε.
Μετά από μερικούς μήνες ανάρρωσης, ο Hope μεταμορφώθηκε σε απίστευτο βαθμό και η φωτογραφία του έχει αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό την αναζήτηση υποστήριξης για τα ορφανά στη χώρα του.
Η ιστορία του Hope…
hope-photo1
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Δανή ακτιβίστρια Anja Ringgren Loven βρήκε ένα δίχρονο παιδί να περιπλανιέται στους δρόμους έξω από την Αμπούζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Ήταν γυμνό και υπέφερε εμφανώς από σοβαρό υποσιτισμό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, η Anja είναι ιδρύτρια του African Children’s Aid Education and Development Foundation (μια φιλανθρωπική οργάνωση για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής). Η οργάνωσή της σώζει παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ μερικές φορές τα παιδιά ακόμα και θανατώνονται από τις οικογένειές τους με την κατηγορία της μαγείας.
Ο Hope βρέθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση λόγω υποσιτισμού και εντερικών παρασίτων.

Αγκάλιασέ με σφιχτά για να συνθλίψεις την αβεβαιότητα που νιώθω

Το σώμα απελευθερώνει ορμόνες που μας βοηθούν να ηρεμήσουμε όταν μας αγκαλιάζουν. Οι αγκαλιές μάς βοηθούν να αισθανθούμε ασφαλείς και δυναμώνουν τους δεσμούς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.


Οι συναισθηματικές αμφιβολίες και η αβεβαιότητα σχετικά με το αν μας αγαπούν είναι δύο από τις μεγαλύτερες πηγές πόνου για τους ανθρώπους.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία κατά την οποία οι άνθρωποι βιώνουν αυτό το συναίσθημα. Κάθε παιδί διαθέτει ένα συναισθηματικό ραντάρ που αντιλαμβάνεται αν η αγάπη είναι γνήσια ή όχι και όλοι οι ενήλικες αισθάνονται μερικές φορές αυτή την αμφιβολία. Όμως οι φόβοι αυτοί μπορούν σιγά-σιγά να ανατρέψουν την εσωτερική ισορροπία ενός ατόμου.
Αν και το σημαντικότερο πράγμα είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε συναισθηματικά όντα και έχουμε ανάγκη από πραγματικούς δεσμούς για να αισθανόμαστε καλά και ευτυχισμένοι.
Οι αγκαλιές λειτουργούν ως θεραπευτικές χειρονομίες και δεν πρέπει να λείπουν από καμία ανθρώπινη σύνδεση.
Οι αμφιβολίες αποτελούν κενά σημεία στην ψυχή
Υπάρχουν πολλά είδη αμφιβολίας. Μερικές αποτελούν μέρος της ανθρώπινης κατάστασης και θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα και ότι μας βοηθούν να αναπτυχθούμε, επειδή προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό καταβάλλοντας προσωπική προσπάθεια.
Έχετε υπόψη σας τα παρακάτω παραδείγματα:

Τα θετικά του να είσαι single- Επιστήμονας αποκαλύπτει 5 προνόμια που έχουν μόνο οι ελεύθεροι

Φωτογραφία: Shutterstock
Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε το 2014 από το Bureau of Labor Statistics , το 50% των Αμερικάνων είναι ελεύθεροι και το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατά 13% από το 1976.
Ωστόσο, μία νέα έρευνα έρχεται να καθησυχάσει τόσο τους Αμερικάνους όσο και τους υπόλοιπους singles, αναφέροντας πως προκύπτουν κάποια σημαντικά ψυχολογικά οφέλη από το προσωπικό τους status.
Η επιστήμονας Μπέλλα Ντε Πάουλο από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα ανέλυσε περίπου 800 μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς για τους παντρεμένους και τους ελεύθερους και έβγαλε κάποια αξιόλογα

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ..!! ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ



ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ..!!


Όταν οι ανάγκες οδηγούν τις σκέψεις μας, και όχι οι σκέψεις τις ανάγκες μας, είναι φυσικό να θεωρούμε την μοίρα μας ως πεπρωμένο.


Ότι είναι γραμμένο γράφεται από τις επιλογές μας.
Ο μεν άλογος άνθρωπος οδηγείται πάντα από τις ανάγκες.
Ο μεν λογικός εξουσιάζει τις ανάγκες.
Η μεν δράση και αντίδραση οδηγείται από το άλογο μέρος του ανθρώπου.
Η μεν αρετή από το λογικό μέρος του ανθρώπου.



Πως πολεμάς το κακό που συμβαίνει στην Ελλάδα και τους Έλληνες; και στον πλανήτη γενικότερα; είναι τυχαίο που συνεχώς θέλουν να ελέγχουν τις σκέψεις μας δημιουργώντας αρνητικές επιπτώσεις με πολλές ανάγκες στην υγεία και ζωή μας;

ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΗΙΝΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΟΝΟ;



ΕΠΙΣΤΗΜΗ: Η ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ
ΠΑΡΤΕ ΝΟΜΠΕΛ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΗΛΙΘΙΟΙ!
Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΡΑ Η ΕΠΙΣΤΉΜΗ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗΙΝΟΣ!!!!



Το έτος φωτός είναι μονάδα μέτρησης μήκους - απόστασης (και όχι χρόνου). Ορίζεται ως η απόσταση που θα ταξιδέψει ένα φωτόνιο, κινούμενο στο κενό, μακριά από μάζες και ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σε ένα Ιουλιανό έτος (365,25 ημέρες με 86.400 δευτερόλεπτα η καθεμιά). Το σύμβολό του είναι το ly (από το αγγλικό light year).

ΡΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ!! ΕΚΕΙ ΕΞΩ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΟΠΩΝ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝA ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ;

ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ



Είμαστε ζωντανές «μπαταρίες» και η ενέργεια που ο νους και το σώμα μας παράγουν μας επιτρέπουν να δημιουργούμε και να αναλαμβάνουμε δράση προς τις δημιουργίες μας. Ενώ παράγουμε συνεχώς καινούργια ενέργεια, ανά πάσα στιγμή, έχουμε μια περιορισμένη ποσότητα ενέργειας για να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε, να αναλάβουμε δράση προς τις δημιουργίες μας, ή να δώσουμε στους άλλους. Μετά από μια κουραστική ημέρα, αισθανόμαστε «στραγγισμένοι» και χρειάζεται να κοιμηθούμε για να αναπλάσουμε την ενέργεια μας.
Και είναι λόγω της περιορισμένης ποσότητας ενέργειας που έχουμε στην διάθεση μας ανά πάσα στιγμή, που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με το που την εστιάζουμε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί περισπασμοί που μας βομβαρδίζουν με αστραπιαία ταχύτητα μέσω της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης, και των ανθρώπων στη ζωή μας, ώστε μπορούμε να δαπανήσουμε τεράστιες ποσότητες ενέργειας προσπαθώντας να δώσουμε προσοχή σε όλα, να τα λάβουμε υπόψη μας και να τα επεξεργαστούμε. Και συχνά, τα πράγματα στα οποία επικεντρωνόμαστε, δεν έχουν καμία αξία για μας, δεν πλουτίζουν την ζωή μας, και απλά μας στραγγίζουν.
Για το λόγο αυτό είναι φρόνιμο να είμαστε προσεκτικοί με το που δίνουμε την ενέργεια μας κατά την διάρκεια της ημέρας – έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιούμε με τρόπους που μας ωφελούν περισσότερο. Έχω βασανιστεί με αυτό στο παρελθόν, όταν παρασυρόμουν να διαβάζω αναρτήσεις στο Facebook που τραβούσαν την προσοχή μου, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχαν κανένα όφελος για την ζωή τη δική μου (ή οποιουδήποτε άλλου) με κάποιο ουσιαστικό τρόπο. Δεν μπορώ να πάρω πίσω τον χρόνο και την ενέργεια που έχω ξοδέψει σε αυτές. Το ίδιο συμβαίνει αν χωρίς να σκεφτούμε παρκάρουμε τους εαυτούς μας μπροστά στην τηλεόραση (χάρισα την δική μου, έτσι ο περισπασμός αυτός έχει τελειώσει για μένα). Μπορούμε να σηκωθούμε από τον καναπέ νιώθοντας ότι έχουμε σπαταλήσει ώρες από τον χρόνο μας (την ενέργεια) βλέποντας απλά ανοησίες. Και νιώθουμε έτσι επειδή σε κάποιο επίπεδο γνωρίζουμε ότι έχουμε ξοδέψει την περιορισμένη ενέργεια μας απρόσεκτα, με τρόπο που δεν έκανε τίποτα για να μας ωφελήσει.

Τι ξέρετε για τη σβάστικα;



Η σβάστικα, ως δεξιόστροφος (卍) ή ως αριστερόστροφος (卐) αγκυλωτός σταυρός, είναι ένα πανάρχαιο σταυροειδές σύμβολο. Αποτελεί ιερό σύμβολο του Ινδουϊσμού, του Βουδισμού και του Ζαϊνισμού ενώ συναντάται και σε πολλούς άλλους πολιτισμούς, όπως της Αρχαίας Ελλάδας, της Περσίας και των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής της προκολομβιανής περιόδου, καθώς και των αρχαίων Νορβηγικών φυλών (Βίκινγκ).
Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα η αριστερόστροφη σβάστικα συνδέθηκε με το Ναζισμό, εξαιτίας της χρήσης του συμβόλου στη ναζιστική Γερμανία. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια το σύμβολο να έχει μετατραπεί για πολλούς, κυρίως στη Δύση, σε ταμπού. Η αρνητική αυτή νοηματοδότησή του από το Ναζισμό και έπειτα επισκίασε την αρχαιότερη σημασία του συμβόλου, η οποία σχετίζεται μεταξύ άλλων με το ρου της ζωής, τον χρόνο, τη σπορά, την παθητική προστασία, την καλοτυχία, την επιτυχία, την ευημερία κοκ.
Ιστορία
Ο αγκυλωτός σταυρός έχει μακρά ιστορία καθώς φαίνεται να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη νεολιθική Ινδία ενώ στην Ευρώπη εμφανίζεται σε χειροποίητα αντικείμενα από τους προ-χριστιανικούς ευρωπαϊκούς πολιτισμούς. Στην αρχαιότητα, ο αγκυλωτός σταυρός χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τους Ινδο-άρειους, τους Χετταίους, τους Κέλτες και τους Έλληνες.
Ειδικότερα, ο αγκυλωτός σταυρός είναι ένα ιερό σύμβολο του Ινδουισμού, του Βουδισμού και του Ζαϊνισμού - θρησκειών με δισεκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως - που καθιστούν τον αγκυλωτό σταυρό ευρέως διαδεδομένο τόσο στην ιστορική όσο και στη σύγχρονη κοινωνία.
Το σύμβολο της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε εκτενέστατα και στην αρχαία Ελλάδα ως σύμβολο του Δία. Πολλές αρχαίες Ελληνίδες ιέρειες έκαναν τατουάζ με τον τετραγγυλωτό σταυρό μαζί με το τετρασκέλιον. Το σύμβολο υπάρχει επίσης σε πολλά αρχαία ελληνικά αρχιτεκτονικά σχέδια και ως διακοσμητικό σχέδιο σε τοίχους, αγγεία, ψηφιδωτά, ρούχα, αγκράφες, πανοπλίες, κράνη κ.α.

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑ


Τους ξεφτύλισε όλους ο Χίτλερ. Πήρε τον αγκυλωτό σταυρό, σύμβολο πανάρχαιο, πολλών πολιτισμών και θρησκειών και τον καπέλωσε. Λες σήμερα αυτό είναι η ναζιστική σβάστικα, που εκφράζει φασισμό, ρατσισμό, τα SS, τον ολοκληρωτισμό, την παράνοια και την καταστροφή του Χίτλερ. Δεν είναι έτσι. Δεν είναι εφεύρεση γερμανική η σβάστικα, που πρωτοεμφανίστηκε επίσημα το 1935, στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν την ίδια ημέρα ο τρελός γνωστοποίησε επίσημα την απόφασή του ότι οι Εβραίοι είναι υπάνθρωποι.
Δύο ενωμένα «Γάμα», «Γ», είναι ο δεξιόστροφος αγκυλωτός σταυρός. Και επειδή παίζει το μοτίβο με τα δύο «Γ», ίσως γι' αυτό έγινε το ιερό σύμβολο του γαμιά Δία. Αστειεύομαι.
Υπάρχει και ο αριστερόστροφος αγκυλωτός σταυρός. Ώπα! Ξεφεύγουμε, πάμε αλλού. Αυτός συμβολίζει το άγνωστο του σύμπαντος.
Έχει πέσει πολύ ψάξιμο για την προϊστορία αλλά και τη συμβολικότητα του αγκυλωτού σταυρού, πολύ πριν τον υιοθετήσει ο φύρερ της ναζιστικής Γερμανίας. Ειδικά στην αρχαία Ελλάδα τον βλέπουμε σε αρχιτεκτονικά σχέδια, και πλούτισε τη μπορντούρα σε ρούχα. Και ύστερα, στην αρχαία Ρώμη.

ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ


Καθημερινές, τυχαίες, καλές πράξεις. Χα! - Δεν βλάπτουν
Είπα στον άνδρα μου ότι τον αγαπώ. - Δεν με έβλαψε.
Έβαλα ένα σημείωμα μέσα στο καλαθάκι με το κολατσιό του γιου μου, που έλεγε πόσο σημαντικός είναι για μένα. - Δεν με έβλαψε.
Άνοιξα την πόρτα σε μια κυρία που καθόταν σε αναπηρική καρέκλα. - Δεν με έβλαψε.
Άφησα ένα κουτί με μπισκότα για τον ταχυδρόμο. - Δεν με έβλαψε.
Άφησα κάποιον να μπει μπροστά από εμένα στην ουρά που υπήρχε στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. - Δεν με έβλαψε.
Τηλεφώνησα στον αδελφό μου και του είπα πως μου λείπει. - Δεν με έβλαψε.
Έστειλα ένα γράμμα στο δήμαρχο, λέγοντας του ότι κάνει καλή δουλειά. - Δεν με έβλαψε.
Πήγα λουλούδια στο βρεφοκομείο. - Δεν με έβλαψε.
Έφτιαξα σούπα για έναν άρρωστο φίλο. - Δεν με έβλαψε.
Έπαιξα με την κόρη μου και τις κούκλες της. - Το διασκέδασα.
Ευχαρίστησα την κυρία που έβαλε τα λαχανικό μου σε σακούλες. - Έλαμψε από χαρά.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙΣ



«Πολλές φορές το να αφήνεις τα πράγματα είναι μια πράξη πολύ μεγαλύτερης δύναμης από το να τα υπερασπίζεσαι ή να γαντζώνεσαι από αυτά» - Εckhart Tolle
O Wayne συχνά μιλούσε για την σοφία του Tao και ακόμη ένα από τα βιβλία που έγραψε το “Change your Thoughts-Change your Life” (=Άλλαξε τις Σκέψεις σου- Άλλαξε την Ζωή σου) είναι βασισμένη στην ερμηνεία του Τao. Ήθελα να μοιραστώ έναν στίχο και την ερμηνεία του Wayne μαζί σας. Ο 55ος στίχος αναφέρεται στο να αφηνόμαστε. Νομίζω ότι αυτή η ιδέα είναι σημαντική επειδή το πρώτο βήμα για την αληθινή ευτυχία στη ζωή ή οποιαδήποτε περίσταση είναι να αφηνόμαστε. Μην κρατιέστε από τον θυμό, την θλίψη, τη λύπη ή το μίσος. Από την στιγμή που συγχωρήσετε και αφεθείτε, μπορείτε να ζήσετε μια πλούσια, πλήρη ζωή. Με τα λόγια του Wayne και του Tao:
55ος Στίχος
Αυτός που είναι σε αρμονία με το Tao
Μοιάζει με νεογέννητο παιδί.
Δηλητηριώδη έντομα δεν θα τον τσιμπήσουν.
Άγρια κτήνη δεν θα του επιτεθούν.
Πουλιά ή αρπακτικά δεν θα τον κτυπήσουν.
Τα οστά είναι αδύναμα, οι μυς είναι μαλακοί,
Παρ’ όλα αυτά το κράτημα του είναι δυνατό.
Δεν έχει νιώσει την ένωση του άντρα και της γυναίκας,
Αλλά είναι ολόκληρος.
Ο ανδρισμός του είναι δυνατός.
Κραυγάζει όλη την ημέρα χωρίς να βραχνιάσει.
Αυτή είναι η τέλεια αρμονία.
Το να γνωρίζεις την αρμονία είναι να γνωρίζεις αυτό που δεν αλλάζει.
Το να γνωρίζεις αυτό που δεν αλλάζει είναι να έχεις διορατικότητα.
Τα πράγματα που είναι σε αρμονία με το Tao παραμένουν.
Αλλά μετά ατονούν.
Αυτό δεν είναι το Tao.
Και οτιδήποτε είναι ενάντια στο Tao σύντομα παύει να υπάρχει.
«Ο 55ος στίχος του Tao Te Ching σας προσκαλεί να αντιληφθείτε ότι αυτό που ονομάζετε τύχη δεν είναι κάτι που συμβαίνει τυχαία – είναι δικό σας για μια ζωή όταν αποφασίσετε να ζείτε με το να αφήνεστε. Προσελκύετε την υποστηρικτική δύναμη του Tao όταν εγκαταλείψετε την ανάγκη να ελέγχετε τη ζωή σας. Γι’ αυτό, αλλάξτε τις σκέψεις σας και δείτε πώς η ζωή σας αλλάζει και γίνεται πολύ τυχερή πραγματικά.

Γιώργος Μητσιμπόνας: Η ζωή που δεν έζησε

Ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία. Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε. Δεκαεννέα χρόνια μετά το θάνατό του, ο Γιώργος Μητσιμπόνας δεν έχει ξεχαστεί. Η σύζυγος και οι δύο κόρες του, ο άνθρωπος που ήταν μαζί του στο μοιραίο τροχαίο, οι συμπαίκτες και φίλοι του μιλούν για τον Γιώργο και τη ζωή που έζησε σε μια UNIQUE εξομολόγηση.
Είναι στιγμές που αυτή η δουλειά σε φέρνει σε δύσκολη και αμήχανη θέση. Στη Λάρισα υποτίθεται ότι θα κάναμε ένα αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Γιώργο Μητσιμπόνα. Αντί αφιερώματος όμως, επιστρέψαμε με ένα απόσταγμα ψυχής από τους δικούς του ανθρώπους, αυτούς που τον λάτρεψαν όχι τόσο ως Μητσιμπόνα, αλλά ως Γιώργο.
Αυτούς που αγάπησαν το σύζυγο, τον πατέρα, τον αδελφικό φίλο, τον τεράστιο συμπαίκτη. Τον κιμπάρη Θεσσαλό που για τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους γινόταν χαλί να τον πατήσουν. Γιατί ο Γιώργος Μητσιμπόνας, άγνωστος εν πολλοίς στις νέες ποδοσφαιρικές γενιές της χώρας, ήταν πρότυπο όχι τόσο για τα ποδοσφαιρικά του προσόντα (που ήταν πολύ μεγάλα) αλλά κυρίως για τον πλούτο της ψυχής του και των συναισθημάτων που αυτή έκρυβε.
Στο μίνι μάρκετ που διατηρεί η οικογένεια Μητσιμπόνα στο κέντρο της Λάρισας (η σύζυγός του Βάσω και οι κόρες του Ειρήνη και Πωλίνα) οι ρυθμοί κυλούν φυσιολογικά. Φυσιολογικά όσο είναι δυνατόν για τρεις γυναίκες που έχασαν τον άντρα της ζωής τους σε πολύ τρυφερή ηλικία. Δεν ξεχνούν ποτέ, μα ποτέ τον άνθρωπό τους και ακόμα και σήμερα, 19 χρόνια μετά το θάνατό του, θυμούνται απίστευτες λεπτομέρειες από το βίο του. Έτσι γίνεται πάντα με τους ανθρώπους που φωλιάζουν στην καρδιά μας.

Η γνωριμία, ο γάμος και η εγκυμοσύνη

Αφηγείται η σύζυγος του Γιώργου Μητσιμπόνα, η Βάσω, που διαθέτει μία τρομερή μεταδοτικότητα. Μ' ένα τσιγάρο (που ποτέ δεν άναψε) στο χέρι, αρχίζει τη διήγησή της από το 1985.
"Με τον Γιώργο γνωρίστηκα σ' ένα κατάστημα που δούλευα τότε, στα μέσα της δεκαετίας του 80. Ερχόταν σε εκείνο το μαγαζί συνέχεια, το 1985 ειδικά. Ο Γιώργος ήξερε τον άνθρωπο που είχε εκείνο το μαγαζί γιατί καταγόταν από τα μέρη του, τη Τσαριτσάνη. Καλημέρα, καλησπέρα, γεια, αυτές ήταν οι πρώτες επαφές μας. Του άρεσα όμως και ήθελε να μου το δείχνει. Άρχισε να πυκνώνει τις επισκέψεις του. Εγώ, εν τω μεταξύ, έφυγα από αυτή τη δουλειά και μέσω μιας κοπέλας που δούλευε ακόμα εκεί έμαθα ότι ήθελε να βγούμε για καφέ να με γνωρίσει. Μου έφερνε επίσης προσκλήσεις για το γήπεδο, αλλά εγώ δεν πήγαινα.
Να σου πω την αλήθεια δεν ασχολιόμουν καθόλου με το ποδόσφαιρο, ούτε τους παίκτες της ΑΕΛ ήξερα εκείνη την εποχή. Κάποια στιγμή του έστειλε μήνυμα μέσω της κοινής μας φίλης ότι τελικά θα πάω στο γήπεδο. Το θεώρησε γούρι! Μιλάμε για τις 14 Ιανουαρίου του 1985, είναι η χρονιά της κατάκτησης του Κυπέλλου. Ο Γιώργος ήταν τρομερά προληπτικός. Πρόσεχε που έβαζε τα παπούτσια του, που έβαζε τις τσάντες του, τι θα έτρωγε την Παρασκευή το βράδυ. Τα συσχέτιζε όλα με τον αγώνα της Κυριακής. Το γούρι που βγήκε στον Γιώργο εκείνη τη σεζόν ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

ΚΥΚΝΟΣ

Βάσω Δενδροπούλου
Διάφοροι ήρωες σώζονται με το όνομα Κύκνος. Ο ένας είναι γιος του Ποσειδώνα και της Καλύκης και ο μύθος του ανήκει στον Τρωικό κύκλο. Ένας άλλος Κύκνος είναι πάλι γιος του Ποσειδώνα και της Σκαμανδροδίκης. Τρίτος Κύκνος είναι ο γιος του Άρη και της Πελοπίας, που τον σκότωσε ο Ηρακλής. Αυτοί που εμπλέκονται σε ιστορία μεταμόρφωσης είναι ένας τέταρτος και ένας πέμπτος Κύκνος. Ο τέταρτος Κύκνος ήταν βασιλιάς της Λιγυρίας (ΒΔ. στην ιταλική χερσόνησο), φίλος του Φαέθοντα, γιου του Ήλιου, προικισμένος από τον Απόλλωνα με μελωδική φωνή. Όταν ο Δίας κεραυνοβόλησε αναγκαστικά τον Φαέθοντα, για να αποφευχθεί μια καθολική πυρπόληση, καθώς ο νέος είχε χάσει τον έλεγχο του άρματος του πατέρα του Ήλιου, ο Κύκνος θρήνησε τόσο που ο Δίας τον μεταμόρφωσε σε κύκνο, στο πουλί εκείνο που τραγουδά μελωδικά την ώρα που πεθαίνει (κύκνειο άσμα). Μεταμόρφωσε και τις αδελφές του Φαέθοντα, τις Ηλιάδες, σε δέντρα, ιτιές κλαίουσες, επειδή και αυτές θρηνούσαν ακατάπαυστα.
Ένας πέμπτος Κύκνος, ο οποίος είναι της ελληνιστικής περιόδου, είναι γιος του Απόλλωνα και της Θυρίης, κόρης του Αμφίνομου. Εξελίχθηκε σε όμορφο νέο και ικανό κυνηγό, όμως υπήρξε δύστροπος και άξεστος -πόσο μάλλον που κατοικούσε στους αγρούς, στο ενδιάμεσο μεταξύ Πλευρώνας και Καλυδώ­νας στην Αιτωλία, οπότε δεν ήταν σε επαφή με τα ήθη μιας οργανωμένης κοινωνίας.
Πολλοί τον ερωτεύτηκαν για την ομορφιά του, όμως ο Κύκνος αλαζονικά τους απέρριπτε όλους και τους απογοήτευε, με αποτέλεσμα να τον εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον, εκτός από τον ωραίο Φύλιο, που κι αυτόν όμως ο Κύκνος τον αντιμετώπιζε υπεροπτικά και κάθε φορά του έβαζε μια δοκιμασία.
Όταν εμφανίστηκε ένα λιοντάρι που αφάνιζε τους Αιτωλούς και τα κοπάδια τους, ο Κύκνος ζήτησε από τον Φύλιο να το σκοτώσει χωρίς όπλο. Εκείνος το υποσχέ­θηκε και πέτυχε τον άθλο με τέχνασμα. Γνωρίζο­ντας ποια ώρα το λιοντάρι επρόκειτο να έρθει, γέμισε την κοιλιά του με πολλή τροφή και κρασί και, όταν πλησίασε το θηρίο, ξέρασε τις τροφές. Το λιοντάρι από την πείνα του έφαγε όσα απέβαλε το στομάχι του Φύλιου, όμως μέθυσε από το κρασί και σαν ναρκωμένο αποκοιμήθηκε. Τότε ο Φύλιος έσφιξε το λιοντάρι με το μπράτσο του και του έφραξε το στόμα με το ρούχο που φορούσε. Με αυτόν τον τρόπο το σκότωσε. Ύστερα το σήκωσε στους ώμους του και το πήγε στον Κύκνο.

Πραξικόπημα στην Ελλάδα



Του Στρατή Μαζίδη
Ξαφνικά τα όποια χρήματα είχαν απομείνει στα χέρια των Ελλήνων μέχρι να εξατμιστούν από την υπερφορολόγηση, δεσμεύονται ή για να το πούμε ξεκάθαρα, δημεύονται.
Δίχως να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός μια κυρία με πρόσωπα-ψηφιδωτό ανοίγει διάπλατα με δηλώσεις της σύνορα και γεμίζουμε μουσουλμάνους από όλη την οικουμένη αρκεί να δηλώσουν...πρόσφυγες.
Αποφασίζεται ότι μπορούμε να έχουμε μόνο τέσσερα κανάλια, γίνεται διαγωνισμός και διαγωνιζόμενος προσκομίζει απαραίτητο έγγραφο εκπρόθεσμα και κερδίζει, σα να καταθέσεις δελτίο ΠΡΟΠΟ κοντά στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Τολμά κάποιος να πει στο νεαρό δύο κουβέντες δημόσια, και τον ισοπεδώνουν.
Επινοούνται απίθανοι φόροι από το πουθενά. 
Υποδεικνύεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες μεθοδεύεται λουκέτο, τι θα προβάλλουν και τι όχι.
Ένας αρχιτραπεζίτης (καθόλου λαοφιλής) λαμβάνει μια απόφαση και την επομένη οι εισαγγελείς πάνε στη σύζυγό του.

Έχετε στ’ αλήθεια το χρόνο να ψάχνετε για τα άσχημα των άλλων και να κρίνετε τον καθένα;

post-221

Σχετικά μ’ εσάς τώρα, έχετε στ’ αλήθεια το χρόνο να ψάχνετε για τα άσχημα των άλλων και να κρίνετε τον καθένα; «Γιατί αυτός ο φιλόσοφος έχει τόσο ευρύχωρο σπίτι; Γιατί του άλλου εκεί είναι τόσο πλούσιο το δείπνο του;» Παρατηρείτε τα εξανθήματα των άλλων, όταν το δικό σας σώμα είναι γεμάτο από τόσες πληγές. Μοιάζετε μ’ εκείνους που περιγελούν τις φακίδες και τα μικροελαττώματα, που έχουν κάποια πανέμορφα σώματα, τη στιγμή που οι ίδιοι κατατρώγονται από βδελυρή ψώρα. Κατηγορήστε λοιπόν τον Πλάτωνα γιατί ζητούσε χρήματα, τον Αριστοτέλη επειδή τα δεχόταν, το Δημόκριτο διότι τα απέρριπτε, τον Επίκουρο επειδή τα ξόδευε· χλευάστε μου τον Αλκιβιάδη και το Φαίδρο – αν και τελικά η ευτυχέστερη ώρα για σας θα είναι εκείνη που θα σας επιτρέψει να μιμηθείτε τα δικά μας ελαττώματα! Γιατί δεν κοιτάτε, καλύτερα, τις δικές σας αδυναμίες, που σας διατρυπούν από κάθε πλευρά κι άλλες ορμούν εναντίον σας απ’ έξω κι άλλες σας σπαράσσουν τα σωθικά;
Ακόμη και αν έχετε ατελή γνώση της κατάστασής σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ανθρώπινα πράγματα δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο εκείνο που θα σας πρόσφερε τόσο ελεύθερο χρόνο, ώστε να βρίσκετε τον καιρό να καθυβρίζετε όσους είναι καλύτεροι από σας.

Οι Βάρβαροι που ζουν μέσα μας



(Μια αναφορά σ’ αυτούς που δεν είναι λύση, αλλά μέρος των προβλημάτων μας) 
"Ένα θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια. Χαμογελαστούς ανθρώπους. Όσο πιο πολύ φτώχεια τόσο πιο πολύ χαμόγελο. Φυσικά θυμάμαι και τους καυγάδες στα φτωχόσπιτα. Τα σχολεία της Uniseff σε σχέση με τους στρατώνες που έβγαλα το γυμνάσιο, είναι μάλλον κολέγια, όπως άριστα το περιέγραψε μια νεαρή κοπέλα...
Τι άλλαξε από τότε; Μα φυσικά οι φάτσες των ανθρώπων.
Μετά από κάποια χρόνια γεμίσαμε νεόπλουτους. Υπήρχε μια περίοδος που μπορούσε ο καθένας να βγάλει τόσα όσα ο πατέρας του και ο παππούς του θα έβγαζαν σε δυο ζωές. Φυσικά όχι όλοι. Αυτοί που τα κατάφεραν, άρχισαν να βγάζουν ξινίλα με όσους θέλανε μια ζωή σε πιο χαμηλούς τόνους. Κάποιοι εγκατέλειψαν τις φτωχογειτονιές για να πάνε στα νέα προάστια και να γεμίσουν με τσιμέντο τις παλιές στάνες και το περιαστικό δάσος, σαν γνήσιοι «φυσιολάτρες». Ένα όργιο επίδειξης άρχισε. Το χαμόγελο της φτώχειας έγινε μειδίαμα της ειρωνείας του πετυχημένου.

Ψιλικατζηδες

13906594_866711370131693_8392370774517210904_n

Εχει πλακα που ασχολουμαστε ακομη με τους ΨΕΥΤΕΣ και δεν εξαιρω τους δεξιους αλλα αυτοι εδω το εχουν τερματισει κυριολεκτικα. Ειμαστε η ΜΟΝΗ χωρα σε μνημονιο μιας και για τον Ελληνα το μνημονιο δεν ειναι κατι εκτακτο αλλα μια παγιωμενη κατασταση που πλεον ειναι στον ΕΒΔΟΜΟ (7) χρονο και εχουμε ακομη τουλαχιστον αλλα 2. Χωρες που μπηκαν μετα απο εμας οχι μονο βγηκαν, αλλα πλεον ειτε δειχνουν αναπτυξη (πραγματικη οχι ΘΑ-ΡΙΣΤΕΡΗ) οπως η Ιρλανδια, ειτε μειωνουν φορους οπως ο ΕΝΦΙΑ στη Κυπρο κατα 75% φετος και καταργηση του χρονου!
Εμεις εδω απο οτι διαβαζω παμε για ΕΝΦΙΑ (αυτον που δεν πληρωνω και θα καταργουσα..) ΚΑΙ το 2017- φυσικα αυξημενο αριστερα ομως- και εχει ο μεγαλοδυναμος. Λογικο βεβαια αν σκεφτουμε οτι με ολη αυτη τη φοροκαταιγιδα με το ΦΠΑ στο 24% παντου και νεες αυξησεις σε καυσιμα ποτα καπνα κλπ τι εκανε ο Αλιεξης? ΑΥΞΗΣΕ (σωστα διαβαζετε) τα εξοδα του κρατους κατα 1,5% το 2016! Απιστευτος? Ειναι πραγματικο κατορθωμα την ωρα που η καταναλωση εχει πιασει πατο, τα ληξιπροθεσμα εχουν παει στα 90 ΔΙΣ και πλεον οι πολιτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρωσουν αλλο, η πρωτη φορα φασιστερα να ΑΥΞΑΝΕΙ τα εξοδα του δημοσιου μιας και 738,000 ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΔΥ μας κοστιζουν 15ΔΙΣ ευρω το χρονο, δηλαδη το 12% του ΑΕΠ! Μονο αυτοι χωρις τις συνταξεις μεσα. Η συντηρουμε το πελατειακο κρατος η παιζουμε..
Καθε φορα ο στοχος ειναι να κοροιδεψουμε (ετσι νομιζουμε) τους κακους ξενους με το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ minimum των ‘προαπαιτουμενων’ για να παρουμε τη δοση μας να συτηρουμε τα λαμογια: ΕΝΑ (1) εκκατομυριο ευρω π.χ μας κοστιζει η προεδρια της δημοκρατιας για να βγαζει ο Πακης φωτο στις παρελασεις, για να φερουμε ενα ασημαντο παραδειγμα. 1 εκκ στο Πακη και τη κουστοδια του ετησια..
Φυσικα τα capital controls εγιναν επισης μονιμη κατασταση μιας και ΟΥΔΕΙΣ πλεον ουτε καν ψελλιζει ποτε θα αρθουν. Περσυ μας ελεγαν για Ιανουαριο του 2016, μετα βγηκε η Κατσελη (τεραστιο κεφαλι..) και μας ειπε για το Πασχα και πλεον δεν ακουγεται κουβεντα. Αντε ρε που θελετε και προσβαση στα λεφτα σας. Σας καναμε τα 420 την εβδομαδα 840 στις 15. Αντε να τα παμε και 1260 στις 21 μερες. Η 1680 στο μηνα. Τι αλλο θελετε? Δεν ακουσατε το μικρο ΤΣΕ-ΨΕΥΤΑΡΑ προχθσες τι απαντησε στην αλλη? ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ!! Και πολυ καλα της ειπε. Οταν θελατε επανασταση, Βενεζουελα και στηριζατε (ο Κοντομηνας το ειπε οχι εγω) τον ΤΣΥΡΙΖΑ με τους Λαλακηδες ΑΥΤΟ δε θελατε? Τωρα τι φωναζεις?
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη «δεν έδωσε το δικαίωμα υποβολής ερώτησης στο Βήμα, στο Πρώτο Θέμα, στον Ελεύθερο Τύπο, στη Δημοκρατία και προφανώς σε όσους δημοσιογράφους εκπροσωπούν Μέσα Ενημέρωσης τα οποία θεωρούνται μη ελεγχόμενα από την κυρία Γεροβασίλη». ΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ? Στην ΕΣΣΔ δηλαδη οποιος ηθελε μιλαγε? Η μηπως στη DDR? Η μηπως στη Β.Κορεα? Η μηπως στη Κουβα?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα