Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ποια είναι τα πραγματικά μας όρια ;

  

Το 1967 ο Martin Seligman, ένας από τους πιο γνωστούς συμπεριφορικούς ψυχολόγους, πραγματοποιεί μαζί με τον Steve Maier ένα πείραμα που θα αποτελέσει πρόδρομο μιας πολυάριθμης σειράς σχετικών ερευνών και θα παγιωθεί ανάμεσα στις κλασικές και πλέον πολυσυζητημένες μελέτες της ψυχολογίας.

     Τα υποκείμενα του πειράματος ήταν 24 σκυλιά, χωρισμένα σε τρεις ισάριθμες ομάδες : την ομάδα διαφυγής, την ομάδα μη διαφυγής και την ομάδα ελέγχου. Στην πρώτη ομάδα κάθε σκυλί τοποθετήθηκε σε ένα ζυγό που το κρατούσε δεσμευμένο, παρέχοντας όμως κάποιο περιθώριο κίνησης. 


Οι ερευνητές είχαν τοποθετήσει δύο παρωπίδες σε κάθε σκύλο έτσι ώστε να κρατάει το κεφάλι του μπροστά και στη συνέχεια του χορηγούσαν ηλεκτροσοκ το οποίο μάθαινε να τερματίζει πιέζοντας με το κεφάλι μια απ’τις δυο παρωπίδες.

 Συζευγμένα μαζί με την ομάδα διαφυγής ήταν και τα σκυλιά της ομάδας μη διαφυγής, με μόνη διαφορά ότι οποιαδήποτε κίνησή τους δεν ήταν δυνατό να τερματίσει την χορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Για το κάθε σκυλί αυτής της ομάδας το ηλεκτροσοκ σταματούσε μόνο όταν το “ζευγαρωμένο” μαζί του από την πρώτη ομάδα σκυλί (δηλαδή από την ομάδα διαφυγής) εκτελούσε τη συγκεκριμένη κίνηση πίεσης της παρωπίδας. Με πιο απλά λόγια, οι σκύλοι της δεύτερης ομάδας δεν μπορούσαν οι ίδιοι να διακόψουν το ηλεκτροσοκ.

 Όσον αφορά τα σκυλιά της ομάδας ελέγχου, εκείνα δεν δέχτηκαν κανένα ηλεκτροσοκ.

     Στην επόμενη φάση του πειράματος, τα υποκείμενα όλων των ομάδων τοποθετήκαν ξεχωριστά σε ένα κουτί που διαχωριζόταν στο κέντρο του από ένα τεχνητό ύψωμα. Οι ερευνητές χορήγησαν ξανά ηλεκτρικό ρεύμα μόνο που αυτή την φορά κανένα σκυλί δεν μπορούσε να το διακόψει με οποιαδήποτε κίνηση. 

Μπορούσε όμως να το αποφύγει πηδώντας πάνω από το διαχωριστικό στην άλλη πλευρά του κουτιού που ήταν ηλεκτρικά ουδέτερη. 

Τα σκυλιά μάλιστα μπορούσαν να μάθουν να αποφεύγουν το ηλεκτροσόκ προτού την χορήγησή του, καθώς προηγούταν πάντοτε μια περίοδος 10 δευτερολέπτων όπου έσβηναν ορισμένα ενσωματωμένα φώτα μέσα στο κουτί τα οποία σκεφτείτε ότι ουσιαστικά λειτουργούσαν σαν σινιάλο του τι θα ακολουθήσει. Η διαδικασία της μάθησης αυτού του “σινιάλου” ήταν εφικτή γιατί κάθε σκύλος υπέστη την ίδια δοκιμασία πολλές φορές (συγκεκριμένα στον αριθμό: 10).

Ποιο είναι το μυστήριο του μίσους;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιο είναι το μυστήριο του μίσους;


Το πρώτο πράγμα που πρόκειται να μάθουμε, σαν άνθρωποι που φιλοδοξούμε να πάμε προς το φως και την ομορφιά, είναι η εξάλειψη κάθε σπόρου μίσους από την καρδιά μας. Αυτό είναι πολύ πρακτικό. Επίσης, αν μάθετε να το κάνετε αυτό, θα εξοικονομήσετε χρήματα, χρόνο, ενέργεια, και τη ζωή σας. Αυτό είναι εύκολο να το λέμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πετάξετε το μίσος από την καρδιά σας.

Ποιο είναι το μυστήριο του μίσους; Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το μίσος είναι ένα συναίσθημα. Δεν είναι ένα συναίσθημα. Το μίσος είναι μια μαύρη οντότητα, ένα μαύρο χταπόδι. Αν δείτε μία φορά διορατικά πώς μοιάζουν οι άνθρωποι που μισούν, θα τρομοκρατηθείτε. Ένα μαύρο χταπόδι μπαίνει μέσα στην καρδιά τους, το μυαλό τους, και τους ελέγχει. Αυτό το χταπόδι συνδέεται με ένα μεγαλύτερο χταπόδι που λειτουργεί γύρω από τη Γη, γνωστό ως σκοτεινές δυνάμεις ή μαύρη αδελφότητα. Η πρόθεσή τους είναι να σταματήσει η εξέλιξη της ανθρωπότητας. Για να σταματήσει η εξέλιξη της ανθρωπότητας ο μόνος τρόπος που μπορεί, η μαύρη αδελφότητα δημιουργεί μίσος μεταξύ οικογενειών, μεταξύ εθνών, και στην ανθρωπότητα. Θέλει τους ανθρώπους να καταβροχθίζουν ο ένας τον άλλον μέσα από το μίσος και να καταβροχθίζουν τον εαυτό τους και να αποτρέψουν την εξέλιξή τους, την πνευματική ανάπτυξη, την υπηρεσία, την ομορφιά και τη δημιουργικότητα.

"Είναι στα γονίδια"

Αποτέλεσμα εικόνας για "Είναι στα γονίδια"

Πηγαίνετε στα νοσοκομεία και ρωτήστε πόσα εκατομμύρια μωρά γεννιούνται με ελαττώματα. 

Λένε, "Είναι στα γονίδια." 

Ποιος δημιούργησε τα γονίδια;

Είναι τόσο ανόητο! Στα επιστημονικά περιοδικά μπορείτε να διαβάσετε γι' αυτό.


 Τα γονίδια κάνουν τα πάντα! 

Αν είστε ένας εγκληματίας, είναι στα γονίδιά σας. 

Αν μισείτε τους ανθρώπους, είναι στα γονίδιά σας. 

Αν έχετε καρκίνο, είναι στα γονίδιά σας. 

Ποιος έκανε τα γονίδια; 

Ποιοι είναι οι εχθροί μας και πώς δημιουργούνται;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιοι είναι οι εχθροί μας και πώς δημιουργούνται;

Κάθε φορά που βλάπτουμε ανθρώπους, που λέμε ψέματα για αυτούς, που τους συκοφαντούμε, χτίζουμε την εικόνα τους μέσα μας, ως εχθροί, γιατί αισθανόμαστε ένοχοι. Υποκειμενικά έχουμε την αίσθηση ότι κάναμε εχθρούς επειδή εμείς τους βλάψαμε, είπαμε ψέματα γι 'αυτούς και τους συκοφαντήσαμε. Έτσι χτίζουμε την εικόνα τους μέσα στο νου μας και τους καθιστούμε εχθρούς μας.

Αν θέλουμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας, θα πρέπει να αναζητήσουμε στις καρδιές μας και να ανακαλύψουμε τους ανθρώπους που μισήσαμε, που βλάψαμε, για τους οποίους είπαμε ψέματα και συκοφαντήσαμε· οι εικόνες τους είναι εχθροί μας, μέσα μας, ακόμα κι αν εξωτερικά το άτομο δεν ξέρει τίποτα για τις βλαβερές πράξεις μας.

Μισούμε τους άλλους, όχι επειδή οι άλλοι μας έβλαψαν, αλλά επειδή εμείς τους βλάψαμε. Αυτό σημαίνει ότι μισείτε το μέρος του εαυτού σας που έβλαψε τους άλλους, και αυτό το μέρος του εαυτού σας γίνεται εχθρός σας.

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ


 

Στο εκδηλωμένο επίπεδο στο οποίο κινούμαστε υπάρχουν τέσσερα στοιχεία. Η γη που αντιστοιχεί με τον κύβο, το νερό με το εικοσάεδρο, ο αέρας με το οκτάεδρο και η φωτιά με το τετράεδρο, όπως μας λέει κι ο Πλάτωνας στον Τίμαιο. Υπάρχουν τρία ακόμα στοιχεία ανεκδήλωτα μέχρι στιγμής στον πλανήτη μας (Ακάσα, Ανουπαδάκα, Άδι). Σ' αυτά τα στοιχεία αναφέρονταν οι Προσωκρατικοί, όταν μιλούσαν για τη φωτιά (Ηράκλειτος), αέρα (Αναξιμένης), νερό (Θαλής), νους (Αναξαγόρας), άπειρο (Αναξίμανδρος).

Κάθε στοιχείο αντιστοιχεί μ' ένα επίπεδο. Το στοιχείο φωτιά με το νοητικό, ο αέρας με το αστρικό, το νερό με το ενεργητικό και η γη με το φυσικό.

Στην Αίγυπτο βρίσκουμε το σύμβολο της Σφίγγας που περιλαμβάνει και τα τέσσερα στοιχεία. Σώμα ταύρου που αντιστοιχεί με τη γη, πόδια λιονταριού με το νερό, φτερά αετού με τον αέρα κι ανθρώπινο κεφάλι με τη φωτιά.

Στον Χριστιανισμό ακόμα οι 4 Ευαγγελιστές συμβολίζονται με τα τέσσερα συμβολικά ζώα: ταύρο, λιοντάρι, αετό κι άγγελο.

Τα πνεύματα της Φύσης ή στοιχειά είναι μορφές ζωής μέσα στα τέσσερα στοιχεία. Ζουν κι εξελίσσονται στο αστρικό και αιθερικό επίπεδο. Όταν κάνουμε λόγο γι' αυτά είναι καλύτερα να μιλάμε για κέντρα ενέργειας μεενστικτώδεις επιθυμίες. Στη γραμμή εξέλιξής τους που ονομάζεται δεβική (από το σανσκριτκό Dive που σημαίνει λάμπω) δεν έχουν νου όπως εμείς κι επομένως δεν μπορούν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ούτε να γνωρίζουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχουν "Φωνή της Συνείδησης" και δεν ξεχωρίζουν ηθικά το καλό από το κακό. Έχουν μια ευπλαστικότητα πολύ πιο "ταχεία" από τη δική μας και οι μορφές τους είναι πολύ πιο ασταθείς και δυναμικές. Έτσι είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά στον κοινό άνθρωπο. Όταν αυτές οι μορφές επιβραδύνονται τότε υλοποιούνται και η οντότητά τους είναι πιο εύκολη.

Αν και οι ποικιλίες τους είναι σχεδόν άπειρες (330.000.000 πνεύματα διαφόρων ειδών αναφέρονται στο Ινδικό Πάνθεον), μπορούμε να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα στοιχειών:

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι έλκονται από τη γοητεία του αλκοόλ και της νύχτας

Το London School of Economics τελεσιδίκησε! Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι τύποι νυχτερινοί, πίνουν πολύ αλκοόλ και άλλες ουσίες και προσθέτως, όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, δεν τα πάνε και τόσο καλά…
black-and-white-alcohol-bar-barkeeper
Το πόρισμα, περιβάλλει το κύρος πανεπιστημιακής έρευνας και βασίζεται στο εξής στέρεο επιχείρημα: Σχεδόν από την αρχή της ιστορίας του, και για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να βρίσκει λύσεις για την επιβίωσή του, δηλαδή για τα βασικά και αναγκαία πράγματα της ζωής: νόστιμη τροφή, ασφαλή στέγη και αναπαραγωγή με ελκυστικά άτομα.
Ωστόσο, η βιομηχανική επανάσταση και η συνακόλουθη ακμή της υψηλής τεχνολογίας, εδώ και δύο αιώνες περίπου, έφερε την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με καινούργια συστήματα. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει να λύσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καινοτομικά και πολύπλοκα – να είναι καλός μαθητής, να βρει δουλειά, να κάνει τα πάντα μέσω υπολογιστή.
Και αυτό που παρατήρησαν οι επιστήμονες είναι ότι οι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο, είναι ότι τα πάνε μεν καλά με την σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά, οι επιδόσεις τους υποχωρούν στις παραδοσιακές πλευρές της, όπως η εύρεση συντρόφου, η τεκνοποίηση και η δημιουργία φίλων.

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ… ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!



foto
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση αλλά και ανησυχία προκαλεί στη τουρκική επικαιρότητα ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, Daily Express, σύμφωνα με το οποίο έχει διαταχτεί η αναχώρηση από την Τουρκία των στρατιωτικών μονάδων και των Ειδικών Δυνάμεων SAS που σταθμεύουν εκεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και όχι μόνο, καθώς και των Βρετανών τουριστών, λόγω των πληροφοριών για επικείμενο νέο πραξικόπημα.
Όπως αναφέρεται, από πηγές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας έχουν διατάξει την αποχώρηση όλων των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Τουρκία για τον φόβο εμπλοκής τους σε επικείμενο νέο πραξικόπημα, που θα μπορούσε να περιπλέξει την παρουσία τους εκεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Εξωγήινοι Πολιτισμοί ίσως επιτεθούν στην Γη, προειδοποιεί ο Hawking

Εξωγήινοι Πολιτισμοί

Αν υπάρχουν Εξωγήινοι Πολιτισμοί, τότε η Ανθρωπότητα θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτική στην αναζήτηση επαφής μαζί τους, προειδοποιεί ο Stephen Hawking για ακόμη μία φορά
Το 2010 0 διάσημος Αστροφυσικός είχε αναφέρει πως οι ευφυείς Εξωγήινοι Πολιτισμοί μπορεί να αποτελούνται από άπληστους επιδρομείς που τριγυρνούν στο Σύμπαν έτσι ώστε να λεηλατήσουν τους πλανήτες που θα κατακτήσουν και τελικά θα αποικήσουν. Τώρα επαναλαμβάνει αυτή την θεωρία και βασική του ανησυχία στο νέο ντοκιμαντέρ που μεταδίδεται στην υπηρεσία video CuriosityStream με τίτλο “Stephen Hawking’s Favorite Places.”
Κάποια ημέρα ίσως δεχθούμε ένα Σήμα από ένα παρόμοιο Πλανήτη αναφέρει ο Hawking στο Ντοκιμαντέρ του, παρουσιάζοντας ένα πιθανό κατοικήσιμο Εξωγήινο κόσμο που είναι γνωστός ως Gliese 832c. ” Όμως θα πρέπει να είμαστε πολύ διστακτικοί στο αν θα ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα”. Η Συνάντηση της ανθρωπότητας με έναν εξελιγμένο πολιτισμό ίσως παραπέμπει στην αναμέτρηση των Ιθαγενών Αμερικανών με τον Κολόμβο, κάτι που δεν εξελίχθηκε τόσο καλά για εκείνους”

Ο μοναχός και η κυρία



Ένας νεαρός αποφάσισε να γίνει ερημίτης.
Δεν τον τράβηξε ο θεός, τον έδιωξαν οι άνθρωποι.
Τα πήγαινε καλά με τα ζώα, τα πήγαινε καλά και με τα παιδιά των ανθρώπων. Αλλά τους μεγάλους δεν μπορούσε να τους καταλάβει.
Τα ζώα δεν μιλούσαν, αλλά ήξερε τι ήθελαν. Τα παιδιά μιλούσαν, αλλά έλεγαν αυτό που σκέφτονταν.
Οι μεγάλοι ήταν παράξενοι. Όχι μόνο ότι έκρυβαν τις σκέψεις τους. Ήταν κάτι άλλο, χειρότερο: Δεν καταλάβαιναν τις σκέψεις τους.
Το σκυλί έλεγε «γαβ» και εννοούσε γαβ. Το παιδί έλεγε «δεν θέλω» και σήμαινε ότι δεν ήθελε. Οι μεγάλοι άνθρωποι έλεγαν λόγια κι εννοούσαν άλλα.
Ο νεαρός της ιστορίας μας δεν μπορούσε να τους καταλάβει.
~
Όσο ήταν παιδί κι είχε να επικοινωνήσει με παιδιά όλα ήταν καλά. Καθώς μεγάλωνε τα παιδιά που γνώριζε μεγάλωναν κι εκείνα. Και κάποια μέρα δεν μπορούσε να τα αναγνωρίσει.
Δεν έφταιγε που είχαν ψηλώσει, που είχαν γίνει πιο γεροδεμένα, που είχαν αποκτήσει βυζιά, που βγάλαν τρίχες.
Δεν ήταν πια παιδιά, αυτό ήταν το πρόβλημα. Άλλα έλεγαν κι άλλα εννοούσαν, κι εκείνα τα ίδια δεν ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν να πουν.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ




Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ


Ο Θεος ουτε λυπαται ουτε στεναχωριεται για τα βασανα και την δυστυχια σου.

Αλοιμονο αν Θεος ειχε κι αυτος τις ιδιες ιδιοτητες με τους ανθρωπους.

Δεν θα βρισκαμε τοπο να βρουμε αναπαυση, αγαλλιαση, πληροτητα, ειρηνη, ευτυχια.

Ο Θεος ειναι το τελικο καταφυγιο οπου βρισκουν αναπαυση, ειρηνη, μακαριοτητα, οσοι κουραστηκαν να κυνηγουν ματαια την ευτυχια την πληροτητα και την ικανοποιηση στα ψευδαισθησιακα ανιτκειμενα των αισθησεων.

Ο Θεος δεν ειναι ενα προσωπο και δεν συμπεριφερεται ως προσωπο, δεν μετραει τα λαθη σου, ουτε συγχωρει συνεχως τα λαθη σου. Η συγχωρεση ειναι απο τους ανθρωπους για τους ανθρωπους.

Ο Θεος ειναι τελεια ειρηνη και αγαπη.

Η αγαπη δεν συγχωρει αλλα αγκαλιαζει τα παντα και τα μετατρεπει ολα σε αγαπη.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ


(Η ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ)

(Η Άμεση Αφύπνιση)


Η Άμεση Αφύπνιση είναι Αναγνώριση αυτού που συμβαίνει, εδώ, τώρα, Κατανόηση του πραγματικού  περιεχόμενου της δράσης μας κι Άμεση Δράση, διάλυση της αυταπάτης: Άμεσος Φωτισμός, χωρίς διαδικασία, χωρίς χρόνο, ελευθερία χωρίς όρια, Συνείδηση χωρίς ιδιότητες, η Αλήθεια.

Η Άμεση Αφύπνιση δεν είναι θεωρία, νοητική σύλληψη και δράση σύμφωνα με την «ιδέα». Δεν είναι διδασκαλία, νοητική πληροφορία που μεταδίδεται με τον λόγο. Δεν είναι καν διαδικασία, διαδικασία πνευματικής άσκησης, διαλογισμού, προσευχής, ή οτιδήποτε από αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι νοητικοί άνθρωποι (που δεν ζουν στην πραγματική ζωή αλλά σκέφτονται την ζωή και δρουν σύμφωνα με την ημιμαθή γνώση τους).

Η Άμεση Αφύπνιση είναι Άμεσο Πέρασμα Πέραν (της δυαδικότητας, της σκέψης, της αυταπάτης, της άγνοιας), πραγματική μετατόπιση από τον χώρο της δυαδικότητας (και της πραγματικότητας που κατασκευάζει η σκέψη) στην Πραγματική Ζωή. Είναι ακόμα Πέραν της Ενότητας (της Παγκόσμιας Συνείδησης).

Νόμισμα με την κεφαλή Εξωγήινου βρέθηκε στην Αίγυπτο κατά την ανακαίνιση σπιτιού... (Βίντεο)


Νόμισμα με την κεφαλή Εξωγήινου βρέθηκε στην Αίγυπτο κατά την ανακαίνιση σπιτιού...
Μια ομάδα ανθρώπων που εργάστηκαν για την ανακαίνιση ενός σπιτιού στη νότια Αίγυπτο βρήκε μια σειρά από πολύ σπάνια νομίσματα.
Ένα μοναδικό στο είδος του είχε στη μία πλευρά του μια παράξενη ανθρώπινη φιγούρα και στην άλλη διαστημόπλοιο που δείχνει να είναι πάνω από τη γη.
Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει την προέλευση αυτών των τμημάτων. 





Διακρίνεται η επιγραφή "OPPORTUNUS Adest" που σημαίνει περίπου "βρισκόταν εδώ εν ευθέτω χρόνω" αλλά ούτε κουβέντα για τα ελληνικά που φαίνονται ευδιάκριτα...
Είναι πιθανό ότι το νόμισμα δείχνει την περίπτωση να επισκέπτονταν εξωγήινοι στον πλανήτη Γη; Λέτε να πίστευαν ότι πολλοί σήμερα στη γη για την ύπαρξη τους και να τους απεικόνιζαν;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ OSHO ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ OSHO ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ

Μην κινείσαι λόγω φόβου


΄Μην κινείσαι με τον τρόπο που σε κάνει να κινείσαι ο φόβος. Κινήσου με τον τρόπο που σε κάνει να κινείσαι η χαρά – όχι από φόβο, διότι όλες οι λεγόμενες θρησκείες έχουν ως βάση τους το φόβο. Ο Θεός τους δεν είναι τίποτε άλλο από φόβο και ο παράδεισος και η κόλασή τους δεν είναι τίποτε άλλο από προβολή του φόβου και της απληστίας. Τα λόγια του Ρούμι είναι πολύ επαναστατικά: ΄Μην κινείσαι λόγω φόβου.΄ Όλες οι θρησκείες λένε στους ανθρώπους, ΄Να φοβάσαι το Θεό!΄…
΄΄Ζείτε όλοι σας με το φόβο. Ο φόβος σάς κατακλύζει τόσο πολύ – σαν ένα μαύρο σύννεφο που σκεπάζει τη ζωή σας – ώστε λέτε πράγματα τα οποία δεν θέλετε να πείτε, αλλά σας κάνει και τα λέτε ο φόβος. Κάνεις πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις, αλλά ο φόβος σε βάζει και τα κάνεις. Λίγη μόνο ευφυΐα είναι αρκετή για να το δεις.΄΄
 
 
 
Ο φόβος είναι ο αντίποδας της ελευθερίας
 
΄΄Όλοι εκείνοι με τους οποίους έχεις έρθει σε επαφή σού έχουν επιβάλει το φόβο, διότι ο φόβος είναι ο αντίποδας της ελευθερίας. Όσο πιο πολύ φόβο έχεις μέσα σου, τόσο πιο μικρή είναι η δυνατότητα της εξέγερσης.
΄΄Η κοινωνία, η εκκλησία, το κράτος, όλοι αυτοί θέλουν να βρίσκονται οι πάντες σε κατάσταση συνεχούς φόβου: φόβου για τα γνωστά, φόβου για το άγνωστο, φόβου του θανάτου, φόβου για την κόλαση, φόβου μήπως δεν πάνε στον παράδεισο, φόβου μήπως δεν καταφέρεις να γίνει γνωστό το όνομά σου στον κόσμο, φόβου μήπως είσαι ένα τίποτα. Οι πάντες γύρω σου, ήδη από τη γέννησή σου, δημιουργούν το φόβο. Κανένα παιδί δεν γεννιέται με φόβο. Κάθε ένα παιδί γεννιέται με ελευθερία, αμφισβήτηση, εξέγερση, ατομικότητα, αθωότητα – ιδιότητες όλες τους σπουδαίες. Είναι όμως ανίσχυρο, εξαρτημένο.
΄΄Αλλά όταν έχεις μεγαλώσει, το βλέπεις – μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις μία-μία τις φλούδες του κρεμμυδιού – πώς δημιουργήθηκαν μέσα σου οι φόβοι, πόσο υπήρξες εύπιστος, πώς εκμεταλλεύθηκαν οι άνθρωποι την αθωότητά σου. Ο ιερέας δεν είχε καμία γνώση του Θεού, κι όμως σε εξαπάτησε και προσποιήθηκε ότι γνωρίζει τον Θεό. Δεν είχε ιδέα για τον παράδεισο και την κόλαση, κι όμως σε ανάγκασε να φοβάσαι την κόλαση, να φιλοδοξείς για τον παράδεισο. Δημιούργησε την απληστία, δημιούργησε το φόβο. Ήταν κι ο ίδιος θύμα άλλων ανθρώπων. Μπορείς τώρα να κοιτάξεις προς τα πίσω: ο πατέρας σου δεν είχε επίγνωση αυτών που σε δίδασκε, αυτών που σου έλεγε.΄΄
 
Osho, The Last Testament, Τόμος 3, Ομιλία #23

Όσο λες ότι φοβάσαι ο φόβος σε υπνωτίζει και κυριαρχεί τη ζωή σου


Osho: Μη δίνεις πολλή προσοχή στο φόβο, επειδή αυτό γίνεται αυτοΰπνωση. Αν εξακολουθείς να επαναλαμβάνεις ότι ζεις με φόβο, ότι τη ζωή σου την κυβερνάει ο φόβος, ότι σε εξουσιάζει ο φόβος - και φόβος, φόβος, φόβος - τότε τον ενισχύεις. 
Σημείωσε το αυτό, ότι τη ζωή σου την κυβερνάει ο φόβος, και τελείωσε! Αυτό δείχνει απλώς ότι η αγάπη δεν έχει γίνει ακόμη τόσο δυνατή, που να εξαφανιστεί ο φόβος.

Ο φόβος είναι απλώς ένα σύμπτωμα, δεν είναι αρρώστια. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το φόβο. Δεν υπάρχει λόγος. Αυτό είναι λοιπόν απλώς ένα σύμπτωμα και είναι πολύ χρήσιμο, επειδή σου δείχνει ότι δεν πρέπει να χαραμίζεις άλλο πια τη ζωή σου. Σου λέει απλώς να αγαπάς περισσότερο.

Δεν θα μιλήσω λοιπόν για το φόβο. Θα σε βοηθήσω να αγαπάς περισσότερο. Κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ο φόβος.

Αν αρχίσεις να δουλεύεις κατευθείαν πάνω στο φόβο, τον δυναμώνεις, επειδή όλη σου η προσοχή δα εστιάζεται σ’ αυτόν. Είναι σαν κάποιος να προσπαθεί να καταστρέψει το σκοτάδι και να εστιάζεται, να παθαίνει εμμονή με το πώς να καταστρέψει το σκοτάδι. 

Δεν μπορείς να καταστρέψεις το σκοτάδι, επειδή πρώτα-πρώτα δεν υπάρχει. Σημείωσε το γεγονός ότι το σκοτάδι βρίσκεται εκεί κι ύστερα άρχισε να δουλεύεις πάνω στο πώς μπορείς να φέρεις φως.

«Αγαμεμνόνεια Φρέατα»



Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «Αγαμεμνόνεια Φρέατα»; 

Ε, λοιπόν πρόκειται για παροιμιώδη φράση στην αρχαία Ελλάδα, που βασίζεται στην ελληνική μυθολογία. 

Συγκεκριμένα, κατά τον σχετικό μύθο, ο αρχιστράτηγος των Αχαιών στην εκστρατεία κατά της Τροίας, ο Αγαμέμνων, περιμένοντας στην Αυλίδα τον ευνοϊκό άνεμο που θα επέτρεπε στον στρατό να αναχωρήσει για την Τροία, αντιμετώπιζε για την αργοπορία αυτή τη δυσαρέσκεια του στρατεύματος. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα