Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πώς να βρεις τον εαυτό σου όταν νιώθεις ότι έχεις χαθεί

Πώς να βρεις τον εαυτό σου όταν νιώθεις ότι έχεις χαθεί




Όλοι βιώνουμε στιγμές στη ζωή μας όπου νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι. Δεν μπορούμε να βρούμε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι να ακολουθήσουμε και περιπλανιόμαστε ώσπου κάτι να κάνει την εμφάνιση του. Ωστόσο, όσο περισσότερο μένουμε στάσιμοι, τόσο δυσκολότερο είναι να βρούμε τον επόμενο προορισμό μας. Ορισμένες φορές, ο καλύτερος τρόπος να βρείτε τον επόμενο στόχο σας είναι απλά να παραδοθείτε στο σύμπαν και να το αφήσετε να σας καθοδηγήσει στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία.


Υπάρχουν ωστόσο κάποιες παρατηρήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην ζωή σας:


1. Ξεφορτωθείτε όλες τις αρνητικές σκέψεις

Ο βασικός λόγος που δεν μπορούμε να βρούμε τον προσανατολισμό μας, όταν νιώθουμε χαμένοι, είναι τα αρνητικά συναισθήματα και οι σκέψεις, που φωλιάζουν μέσα στο κεφάλι μας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεφορτωθεί όλα τα αρνητικά στοιχεία που μπορεί να σας απομακρύνουν από τα κίνητρα και την ευτυχία σας. Η δική σας ευτυχία είναι αυτό που έχει σημασία. Εστιάστε στο πάθος σας και βρείτε τον επόμενο προορισμό σας στη ζωή.

2. Αφήστε πίσω την ζώνη άνεσης και επιχειρήστε νέα πράγματα

http://enallaktikidrasi.com/2016/10/pws-na-vreis-eauto-niotheis-xathei/

Πρέπει να είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω το περιβάλλον άνεσης σας, ώστε να βιώσετε νέα πράγματα. Είναι καλό να είστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε είναι καινούριο και να είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε πράγματα για πρώτη φορά. Μπορεί έτσι να βρείτε κάτι το οποίο είναι στην λίστα των ενδιαφερόντων σας ή κάτι καινούριο, το οποίο δεν είχατε ακούσει ποτέ στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πρώτη φορά για όλα και ίσως μια από αυτές τις εμπειρίες μπορεί να σας οδηγήσει στο επόμενο μεγάλο βήμα της ζωής σας.

3. Βελτιώστε την αυτοπεποίθησή σας

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας είναι πολύ σημαντική όταν ψάχνετε για ένα νέο μονοπάτι στη ζωή σας. Πάρτε το ρίσκο και εξερευνήστε αχαρτογράφητες περιοχές του εαυτού σας. Θα πρέπει επίσης να έχετε τη δύναμη να εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Ερευνήστε βαθιά μέσα σας, για να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που κυνηγάτε και ύστερα να δώσετε όλη σας την προσοχή σε αυτό.

O Σκοτεινός Κόσμος του Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Οι Αστρονόμοι αποκαλούν την πλευρά ενός πλανήτη που δεν λούζεται από το φως του Ήλιου «Σκοτεινή πλευρά». Η Ανθρωπότητα συχνά πράτει το ίδιο: Απομακρύνεται από το φως της ημέρας και ασπάζεται την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης που δημιουργεί ιδέες και πεποιθήσεις που αποκαλούμε απόκρυφες. Όλοι λίγο ή πολύ είμαστε εξοικειωμένοι με την ανάπτυξη αυτής της ανθρώπινης σκέψης, που  διαχωρίζεται συνήθως σε δύο σκέλη – σε αυτό της Απόκρυφης επιστήμης και της Φιλοσοφίας, και σε εκείνο της Λαογραφίας.
Μερικές φορές οι ταλαντούχοι συγγραφείς μαγεύονται από αυτή την παραδοσιακή πλευρά, χρησιμοποιώντας το Απόκρυφο ως κύριο θέμα τους. Το υπερφυσικό με την ευρύτερη έννοιά του μπορεί να εμπεριέχει τον σκοτεινότερο Μυστικισμό και τις βαθύτερες προκαταλήψεις Μαγείας και λατρείας του Διαβόλου. Ένας από τους poe2πρώτους Συγγραφείς που χρησιμοποίησαν ευρύτερα το Υπερφυσικό στα έργα του, και σίγουρα ένας από τους πιο ταλαντούχους,  ήταν ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Όταν κάποτε εξομολογήθηκε πως « Έβλεπε όνειρα που κανείς θνητός δεν τόλμησε να ονειρευτεί ποτέ», αποκάλυπτε την αγωνιώδη φύση ενός ανθρώπου με ιδιαίτερο μυαλό που ήταν πάντοτε γεμάτο από το μυστήριο και το σκοτάδι.
Ο Poe «ταξίδεψε» νοητά σε αχανείς εκτάσεις, και βυθίστηκε σε σκοτεινά λογοτεχνικά βάθη, μεγαλώνοντας σε ένα κόσμο που συνάρπαζε τον εαυτό του με νέες ιδέες και ανακαλύψεις. Η Επιστήμη ακροβατούσε ανάμεσα στον υλισμό και τον Τσαρλατανισμό. Πειράματα Ψυχικών ερευνών άρχισαν να ξεπηδούν μέσα στην κοινωνία, και οι επιστήμονες αλλά και ο Λογοτεχνικός κόσμος εισχωρούσε στα μυστικά της ανθρώπινης Ψυχής. Σε αυτή την ομιχλώδη εποχή, μυαλά σαν εκείνο του Poe γοητεύονταν από τα προβλήματα της διτής προσωπικότητας, και  της επιστροφής του ανθρώπινου πνεύματος στη ζωή . Η Πρώτη του ιστορία, το «Χειρόγραφο σ’ ένα μπουκάλι» απέδειξε πως ο ίδιος αναγνώρισε γρήγορα την επιρροή του τρόμου και αποδέχθηκε το σπάνιο «παράξενο» ταλέντο του.

“Error 451”: Αποκρύπτοντας την ελέυθερη Ροή πληροφορίας

Ροή πληροφορίας

Κοίτα τριγύρω. Όλα όσα σε περιβάλλουν, έχουν πλέον ανασχεδιαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν την ανάγκη του ανθρώπου για ευρύτερη γνώση. Όποιαδήποτε στιγμή το επιλέξεις, μπορείς με το κατάλληλο μέσο της επιλογής σου να βουτήξεις μέσα στην Ελεύθερη Ροή πληροφορίας που περιμένει στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, βγαίνοντας από την περιήγησή σου λιγάκι σοφότερος.
Είναι όμως έτσι; Είναι στα αλήθεια αυτη η Διαδικτυακή πραγματικότητα με τις άπειρες πληροφορίες ανεξάρτητη από τις προσπάθειες λογοκρισίας και χειραγώγησης στη Ροή πληροφορίας, και εν τέλει των ανθρώπινων συνειδήσεων;
Homo Cybernetus : Ο «Συνδεδεμένος» Άνθρωπος
Οι απαρχές του 21ου Αιώνα μετέτρεψαν τον άνθρωπο σε ένα Ον που λατρεύει να είναι συνδεδεμένο στο Διαδικτυακό Σύμπαν. Αρχικά ήρθε η έκρηξη του internet και ο ενθουσιασμός που ακολούθησε ήταν τεράστιος. Αμέσως ξεπήδησαν κανάλια επικοινωνίας και υπερσυνδεσιμότητας μεταξύ των χρηστών, πιλοτικές ιστοσελίδες russia_propagandasignedκάθε είδους και ποικίλης θεματολογίας. Μαζί με την αρχική μορφή του διαδικτύου ( που ήταν σαφώς περιορισμένη και καμία σχέση δεν είχε με την τωρινή μορφή του web) επικράτησε και μία αύρα ελευθερίας στον άνθρωπο της νέας χιλιετίας. Είχε πλέον αποκτήσει μία δίοδο ασφαλούς έκφρασης, και ελεύθερου διαμοιρασμού πληροφοριών, αρχείων αλλά και κοσμοθεωριών στις ανεξάρτητες από τον έλεγχο και την χειραγώγηση δαιδαλώδεις παραφυάδες του Διαδικτύου.
Βέβαια τότε η τεχνολογία του Διαδικτύου δεν ήταν τόσο εύκολα προσβάσιμη σε σχέση με το σήμερα.

Η ψευδαίσθηση της απραξίας

b2green.gr
b2green.gr

Το κεφάλι σου δεν το γλυτώνεις όταν το φυλάς ή δεν σκέφτεσαι.
Η αχρησία είναι μεγαλύτερη φθορά από την χρήση.
Η ακινησία σε εκθέτει, δε σε θωρακίζει.
Σε κάνει να μοιάζει με σημαδούρα, με στόχο ακίνητο και είναι καλύτερα, αφού είσαι στόχος, να είσαι τουλάχιστον κινούμενος.

Η σκέψη είναι αποτέλεσμα της κίνησης, δε γίνεται να υπάρξει σκέψη χωρίς κίνηση.
Η κίνηση έχει νομοτέλεια. Αρμονία και χάος...
Το κεφάλι σου δε το φυλάς θεωρώντας πως όλα αύριο θα είναι ίδια, πως δε θα μεταβληθούν. Όλα σε σένα θα συμβούν, να μπλεχτείς, για να ξεμπλέξεις.

Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ!


Michael H. Shank

Το χριστιανικό κόμμα [στις αρχές του Μεσαίωνα] διατεινόταν ότι όλη η γνώση βρίσκεται στις Γραφές και στις παραδόσεις της Εκκλησίας … Η Εκκλησία παρουσιάζεται έτσι ως τόπος αποθήκευσης και τρόπος διευθέτησης της γνώσης˙ ήταν ανά πάσα στιγμή πρόθυμη να καταφύγει στην πολιτική εξουσία προκειμένου να επιβάλλει την υπακοή στις αποφάσεις της. Ακολούθησε τοιουτοτρόπως μια διαδρομή που καθόρισε όλη τη μελλοντική της πορεία: έγινε ένα εμπόδιο για την πνευματική πρόοδο της Ευρώπης για περισσότερο από χίλια χρόνια.
John William Draper,
History of the Conflict between
Religion and Science (1874)

Ο μύθος της αντίθεσης της μεσαιωνικής Εκκλησίας στην επιστήμη δεν είναι πιθανόν να αναχωρήσει εύκολα – εν μέρει επειδή ταιριάζει κάλλιστα με άλλους χαϊδεμένους μύθους σχετικά με τον Μεσαίωνα, και εν μέρει επειδή είναι τόσο εύκολο να παραχθεί. Όποιος έχει ακουστά την ένσταση του Τερτυλλιανού – «Τι κοινόν μεταξύ Αθηνών και Ιερουσαλήμ;» – και την παρουσία του Γαλιλαίου ενώπιον της Ιεράς Εξετάσεως, μπορεί απλώς να συνδέσει άμεσα τα δύο αυτά σημεία. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι η προϋπόθεση, επίσης μυθική, ότι ο Γαλιλαίος καταδικάστηκε από μια μεσαιωνική Εκκλησία που έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα...

Η χοντρική αντίληψη του Μεσαίωνα ως χιλιετίας λιμνάσματος που επήλθε από τον χριστιανισμό έχει ευρέως εξαφανιστεί πια στους κόλπους μελετητών που είναι γνώστες της περιόδου, αλλά παραμένει ενεργητική στους εκλαϊκευτές της ιστορίας των επιστημών – ίσως επειδή, αντί να συμβουλεύονται το έργο των ειδημόνων επί του θέματος, οι πιο πρόσφατοι εκλαϊκευτές βασίζονται στους προκατόχους τους άκριτα.

Ας δούμε τον ακόλουθο ισχυρισμό από ένα βιβλίο του Ρόμπερτ Γουίλσον που εκδόθηκε πρόσφατα από το Princeton University Press. Αντλεί από τον Τερτυλλιανό (περίπου 160 μ.Χ. – περίπου 220 μ.Χ.):

προκειμένου να δειχθεί η θέση ότι η χριστιανική θρησκεία αναπτύχθηκε βασιζόμενη στο ότι το Ευαγγέλιο ήταν η μοναδική πηγή καθοδήγησης και αλήθειας, και ήταν απαραβίαστο, θέσφατο. Αυτή η δέσμευση στην Αγία Γραφή ήταν, και παραμένει ακόμα, θεμέλιος λίθος του χριστιανισμού, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτέλεσε αποθάρρυνση για τις επιστημονικές προσπάθειες οι οποίες έτσι μαράζωσαν για χίλια χρόνια μετά τη στρατιωτική πτώση της Ρώμης. Στη διάρκεια αυτής της χιλιετίας, πιθανόν το Ευαγγέλιο βασίστηκε σε αρχαία γραπτά, άλλα αρχαία έργα μη θρησκευτικού χαραχτήρα, ανάμεσά τους και πονήματα αρχαίων Ελλήνων σχετικά με την επιστήμη, επίσης έφτασαν να θεωρούνται απαραβίαστα, θέσφατα. Οι παράγοντες αυτοί έμελλε να οδηγήσουν σε ένα από τα πλέον ατυχή συμβάντα του χριστιανισμού και της επιστήμης – τη δίκη του Γαλιλαίου [1]

Το βιβλίο του Γουίλσον δεν έχει υποσημειώσεις: μήπως, άραγε, συμβουλεύτηκε το Cosmos (1980) του αστρονόμου Κάρλ Σαγκάν [2], ένα δημοφιλή προκάτοχο του βιβλίου του Γουίλσον; Αυτό το συνοδευτικό βιβλίο στη σειρά Cosmos που προβλήθηκε από το ΡΒΣ τελειώνει με έναν χρονολογικό πίνακα όπου περιέχονται τα ονόματα ανθρώπων που σχετίζονται με την αστρονομία. Είναι πασίγνωστο ότι οι μεσαιωνοδίφες καλύπτουν την ελληνική αρχαιότητα (από τον Θαλή έως την Υπατία), κατόπιν αφήνουν ένα κενό χιλίων ετών και αρχίζουν πάλι με τον Λεονάρδο και τον Κοπέρνικο. Η λεζάντα, εν προκειμένω, χαρακτηρίζει τον κενό αυτό χώρο ως «μια δραματικά χαμένη ευκαιρία για την ανθρωπότητα» [3].

PWC: ΟΙ 8 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ

Τις «Βασικές 8» τεχνολογίες που οφείλουν να λάβουν άμεσα υπόψη τους οι επιχειρήσεις εντοπίζει η PricewaterhouseCoopers (PwC) στην πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο «Tech breakthroughs megatrend».
8-technology
Σημειώνεται ότι η PwC αξιολόγησε πάνω από 150 τεχνολογίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ανέπτυξε μια μεθοδολογία που έχει στόχο την αναγνώριση εκείνων των τεχνολογιών που αφορούν μεμονωμένες επιχειρήσεις αλλά και ολόκληρους κλάδους.
Αποτέλεσμα αυτής της μεθοδολογίας είναι ένας οδηγός με τις «Βασικές 8» τεχνολογίες που η PwC πιστεύει ότι θα ασκήσουν τη μεγαλύτερη επιρροή στις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στο πολύ κοντινό μέλλον: τεχνητή νοημοσύνη, ίντερνετ των πραγμάτων, επαυξημένη πραγματικότητα, ρομποτική, blockchain, εικονική πραγματικότητα, drones και τρισδιάστατη εκτύπωση.
Οι τεχνολογίες που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο θα διαφέρουν από κλάδο σε κλάδο, όμως η PwC πιστεύει ότι η λίστα των 8 περιλαμβάνει τις τεχνολογίες που θα έχουν αντίκτυπο σε πολλούς κλάδους και σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με την Vicki Huff Eckert, επικεφαλής του τομέα New Business στο παγκόσμιο δίκτυο της PwC: «Οι περισσότερες εταιρείες έχουν θέσει τα θεμέλια για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, επενδύοντας σε τομείς όπως τα κοινωνικά δίκτυα, οι φορητές συσκευές, η ανάλυση δεδομένων και το cloud. Είναι καιρός τα στελέχη να στρέψουν το βλέμμα τους σε πιο προηγμένες τεχνολογίες που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις».
Για να καταλήξει στις «Βασικές 8», η PwC «φίλτραρε» τις τεχνολογίες με βάση τον επιχειρηματικό τους αντίκτυπο και την εμπορική τους βιωσιμότητα για τα επόμενα 5 έως 7 χρόνια (μόλις 3 έως 5 χρόνια για τις ανεπτυγμένες οικονομίες). Στα συγκεκριμένα κριτήρια συμπεριλήφθηκαν ο βαθμός επιρροής της τεχνολογίας στις εταιρείες και τους κλάδους, η παγκόσμια διάδοσή της, η τεχνική της βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας της να μετατραπεί σε κυρίαρχη τάση, το μέγεθος της αγοράς και οι προοπτικές ανάπτυξης και ο ρυθμός της δημόσιας και ιδιωτικής επένδυσης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, (αυτό που συμβαίνει πραγματικά) μπορεί να γίνει αντιληπτό ολοκληρωτικά (δηλαδή στο βάθος, την έκταση και το περιεχόμενο του) μονάχα από το Ελεύθερο Πνεύμα που συλλαμβάνει άμεσα αυτό που συμβαίνει στο όλο και στις επιμέρους λειτουργίες που δημιουργούν μια “τοπική”  όψη της πραγματικότητας. Το Ελεύθερο Πνεύμα που δεν δεσμεύεται σε τίποτα χρησιμοποιεί την ολική αντίληψη και τις μερικές αντιλήψεις γνωρίζοντας την σχετικότητά τους και τους περιορισμούς τους. Έτσι έχει πλήρη αντίληψη της πραγματικότητας, ολοκληρωτική και τελεσίδικη. Έχει αντίληψη του όλου και χρησιμοποιεί τις επιμέρους λειτουργίες αναγνωρίζοντας την αλήθεια τους (σαν λειτουργίας) αλλά δεν υιοθετεί το περιεχόμενό τους.

Η αποδοχή μιας επιμέρους λειτουργίας (της αντίληψης, της σκέψης, της ψυχικής διάθεσης, της εξωτερικής αίσθησης) σαν εκφραστή της πραγματικότητας οδηγεί σε μια παραμορφωμένη εικόνα της πραγματικότητας. Η υιοθέτηση του περιεχομένου σαν αλήθειας οδηγεί στην υποκειμενικότητα, την προσωπική απομόνωση, την φαντασία, δηλαδή σε μια κατασκευασμένη, μη αληθινή όψη της πραγματικότητας.

Ενώ το Ελεύθερο Πνεύμα αναγνωρίζει, για παράδειγμα, την διανόηση σαν λειτουργία, σαν αληθινή, όμως κατανοεί πως ό,τι κατασκευάζει η σκέψη (δηλαδή το περιεχόμενο της σκέψης) είναι μια τεχνητή κατασκευή. Το λάθος των ανθρώπων είναι ακριβώς ότι πιστεύουν (είναι πεπεισμένοι) πως ό,τι σκέφτονται (η σκέψη τους και τα δημιουργήματά της) είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια. Από αυτή την διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας πηγάζουν προσανατολισμοί, διαθέσεις και πράξεις των ανθρώπων. Το αποτέλεσμα φαίνεται στις κοινωνίες, στην κοινωνική ζωή.

Τι είναι λοιπόν Αλήθεια; Αλήθεια είναι αυτό που αντιλαμβάνεται το Ελεύθερο Πνεύμα, όχι το πνεύμα που ανακηρύσσει μια επιμέρους λειτουργία (όπως η σκέψη) σαν  όραμα της αλήθειας και δέχεται ό,τι παράγει αυτή η λειτουργία σαν αληθινό. Αυτό είναι μια “αλήθεια”, η αλήθεια (σαν ιδέα) στο διανοητικό επίπεδο και ήδη από την διατύπωσή της αυτή η αλήθεια οδηγεί στην  υπέρβαση της διανόησης, στην κατάργηση της σκέψης. Όλα όσα σκέφτονται οι άνθρωποι, όσα κατασκευάζουν με την σκέψη τους, είναι ψεύτικες όψεις της πραγματικότητας. 

Πως ακριβώς συμβαίνει αυτό;

επίκειται εξέγερση;

Αποτέλεσμα εικόνας για επίκειται εξέγερση;

φίλες και φίλοι,
ΕΑΝ ρωτήσουμε, θα γίνει σεισμός; μπορούμε να απαντήσουμε, ναι, θα γίνει σεισμός. Πότε; Δεν ξέρουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι κάποτε θα γίνει σεισμός αλλά δεν ξέρουμε πότε. Εάν ρωτήσουμε, θα γίνει εξέγερση;  μπορούμε να απαντήσουμε, ναι, θα γίνει. Πότε; Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Σε σύγκριση με τον σεισμό, είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση: διαθέτουμε κάποιες πενιχρές ενδείξεις και σε συνδυασμό με την επιθυμία μας να γίνει εξέγερση ισχυριζόμαστε ότι θα γίνει. Σεισμός όμως δεν επιθυμούμε να γίνει αλλά αυτό δεν μας προφυλάσσει από το ενδεχόμενο ότι θα γίνει.
ΓΙΑΤΙ όμως είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει εξέγερση; Γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα γίνει; Με αυτά τα ερωτήματα θα καταπιαστούμε σήμερα.
Η μελέτη των εξεγέρσεων στις δουλοκτητικές, φεουδαρχικές και καπιταλιστικές κοινωνίες μας παρακινεί να διατυπώσουμε την βεβαιότητα ότι δεν υπήρξε κυριαρχική κοινωνία στην οποία να μην έγιναν εξεγέρσεις. Η βεβαιότητα μας βοηθάει να ερευνήσουμε περαιτέρω, δεν είναι εμπόδιο: χωρίς βεβαιότητα δεν υπάρχει γνώση. Το όνειρο του Κυρίου είναι η εξάλειψη του ενδεχομένου της εξέγερσης (και της επανάστασης) αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφερε απολύτως τίποτα. Την επιθυμία αυτή την προβάλλει στο μέλλον και θεωρεί οι Υποτελείς μια μέρα θα γίνουν ανίκανοι να εξεγερθούν. Ανίκανοι να επαναστατήσουν ίσως ναι αλλά ανίκανοι να εξεγερθούν όχι. Φοβούνται μήπως τα ρομπότ του μέλλοντος αποκτήσουν συνείδηση και εξεγερθούν!
ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Το γεγονός και μόνο ότι γίνονται είναι μια πρώτη νίκη. Οι εξεγέρσεις όμως είναι καταδικασμένες να αποτυγχάνουν, ολικώς ή μερικώς, να ηττώνται. Γιατί; Για δύο λόγους. Αφενός διότι η εξέγερση είναι πολεμική πρακτική και αφετέρου διότι είναι μια συλλογική εκτόνωση του άγχους και της απελπισίας, άρα της συσσωρευμένης επιθετικότητας που προέρχονται από τη στέρηση, την σπάνη, την έλλειψη, την καταπίεση, την αρπαγή του πλούτου, την απόγνωση, τη δυσφορία.
ΩΣ πολεμικές πρακτικές οι εξεγέρσεις επιχειρούν να ελέγξουν τον χώρο, να κάνουν εφόδους, λεηλασίες, εμπρησμούς, να καταφύγουν στη χρήση όπλων –  από πέτρες και νεράντζια με ξυράφια μέχρι τις μολότωφ και τα τόξα. Κάποτε οι εξεγερμένοι διάθεταν οπλισμό που διέθεταν και οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κράτους ή της άρχουσας τάξης. Παρ’  όλη την σχετική οπλική ισορροπία, η συντριπτική πλειονότητα των εξεγέρσεων καταστάλθηκε αγρίως και φρικωδώς, χύθηκαν ποτάμια αίματος. Σήμερα, η οπλική και επιτηρητική υπεροχή των κατασταλτικών δυνάμεων είναι τόσο συντριπτική που οι εξεγερμένοι δεν μπορούν ούτε τον χώρο να ελέγξουν ούτε εφόδους σε καίρια σημεία της καπιταλιστικής οργάνωσης να κάνουν ούτε τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν.

«Σάνκια Γιόγκα, η Γιόγκα της γνώσης» / Μπακαβάντ Γκίτα




«Σάνκια Γιόγκα, η Γιόγκα της γνώσης»

Απόσπασμα από το δεύτερο κεφάλαιο της Μπακαβάντ Γκίτα
στροφές από 51 εως το τέλος, 72


51. Οι σοφοί έχοντας ισορροπημένο νου, έχοντας απαρνηθεί τους καρπούς της δράσης*, και ελεύθεροι απ’ τα δεσμά της γέννησης, φτάνουν σε μια κατάσταση που είναι επάνω από όλους τους πόνους (πετυχαίνουν την ύψιστη κατάσταση της ευδαιμονίας).

ΣΧΟΛΙΟ: έχοντας απαρνηθεί τους καρπούς της δράσης*: Η προσκόλληση στους καρπούς των δράσεων είναι η αιτία της επαναγέννησης. Ο άνθρωπος πρέπει να ενσαρκωθεί σε ένα καινούργιο σώμα για να απολαύσει τους καρπούς των δράσεων του. Αν οι πράξεις γίνονται για χάρη του Θεού, χωρίς επιθυμία για τον καρπό, κάποιος ελευθερώνεται από τα δεσμά της γέννησης και του θανάτου και πετυχαίνει την αθάνατη ευδαιμονία.

52. Όταν η διάνοια (Μπούντι) σου διαπεράσει (ξεφύγει πέρα από) τον ιστό της πλάνης*, τότε θα αποκτήσεις τη αδιαφορία για ότι έχει ακουστεί και για ότι πρόκειται να ακουστεί (για τις απολαύσεις αυτού του κόσμου αλλά και των άλλων).

ΣΧΟΛΙΟ: Ο ιστός της πλάνης είναι η ταυτοποίηση του Εαυτού με το σώμα και το νου. Έχουμε δηλαδή την ψευδαίσθηση ότι είμαστε το σώμα και όχι ο αθάνατος Εαυτός ή Άτμαν που η φύση Του είναι απόλυτη Ύπαρξη- απόλυτη Συνειδητότητα- απόλυτη Ευδαιμονία (Σάτσιταναντα).

53. Όταν η διάνοια (Μπούντι) σου, αν και είναι σε σύγχυση από τις αντικρουόμενες αναφορές των γραφών, σταθεί σταθερή και αμετακίνητη στον Εαυτό-Ατμαν (Σαμάντι) θα φτάσεις στην Γιόγκα (παντοτινή ένωση με το Θεό -Αυτοπραγμάτωση).

Ο Αρτζούνα είπε:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ



ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ,
είναι χαρακτηριστικά της Αληθινής μας Φύσης

Μπορούμε να τα βιώσουμε μόνο όταν ο νους είναι ήρεμος και εστιασμένος στο κέντρο της ύπαρξης μας.

ΝΟΥΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ

Νους εξωστρεφής* → μορφές, κόσμος, σκέψεις, συγκινήσεις.

Νους εξωστρεφής → ταύτιση, αρέσκειες-απαρέσκειες, προσκόλληση στην απόλαυση και ευχαρίστηση, συνειδησιακός ύπνος (μη επίγνωση της αληθινής μας φύσης), ανάπτυξη του εγωισμού και όλων των ελαττωμάτων.

Νους εξωστρεφής → πόνος, μιζέρια, δυστυχία με λίγες στιγμές ευτυχίας.

ΝΟΥΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ

Δρ Silver: Η Ανθρωπότητα έχει Εξελιχθεί σε έναν άλλο Πλανήτη (Βίντεο)

Δρ Silver: Η Ανθρωπότητα έχει Εξελιχθεί σε έναν άλλο Πλανήτη

Ο Δρ Ellis Silver έχει παρουσιάσει μια πολύ ασυνήθιστη έρευνα που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν εξελίσσονται παράλληλα με τα άλλα είδη της Γης , και μάλλον έφτασαν σε αυτόν τον πλανήτη, σε μία μορφή Homo sapiens μεταξύ 60.000 και 200.000 χρόνια πριν.
Η θεωρία του Δρ Silver βασίζεται στο γεγονός ότι τα ανθρώπινα όντα εμφανίζουν κάποια ασυνήθιστα προβλήματα μεταξύ των μελών του ζωικού βασιλείου που δείχνουν ότι το ανθρώπινο σώμα δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις συνθήκες στον πλανήτη Γη.
«Η ανθρωπότητα υποτίθεται ότι είναι το πιο ανεπτυγμένο είδος στον πλανήτη, αλλά είναι ακατάλληλα τα εφόδια και το περιβάλλον της Γης»
Επισημαίνει του ότι τα ανθρώπινα όντα υποφέρουν στην Γη επειδή οι άνθρωποι εξελίχθηκαν σε έναν κόσμο με χαμηλότερη βαρυτική έλξη. Αναφέρει επίσης ότι τα ανθρώπινα όντα είναι ευαίσθητα στο φως του Ήλιου σε αυτόν τον κόσμο και μπορούν να αναπτύξουν ηλιακά εγκαύματα εάν εκτίθενται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι άνθρωποι έχουν επίσης μια φυσική απέχθεια σε αρκετά φυσικά τρόφιμα, και αναπτύσσουν μεγαλύτερο αριθμό χρόνιων ασθενειών από οποιοδήποτε άλλο ζώο στον πλανήτη, ενώ αντιμετωπίζουν περισσότερο πόνο στον τοκετό από κάθε άλλο πλάσμα.

Τα θεμέλια μιας κοινωνίας.



Τα θεμέλια μιας κοινωνίας βρίσκονται και στηρίζονται από την οικογένεια.

Μέσα από την οικογένεια μπορεί να διατηρηθεί και να στηριχθεί η κοινωνία, η κάθε κοινωνία.

Ότι και να αποφασίσει κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να πάρει από μέσα μας Ποτέ καμία αξία.

Οι βάσεις όμως των αξιών ξεκινούν μέσα από την οικογένεια και μέσα από μας ατομικά.

Αν εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία αξία, θα πει ότι την υποστηρίζουμε και την διατηρούμε πρώτα στην καρδιά μας.
Εμείς ίσως να εστιάσαμε τις αξίες μας στις περιουσίες μας και στα αποκτήματά μας και να ξεχάσαμε τις ρίζες μας και τις αξίες μας.
Δεν μπορεί κανένας να είναι υπεύθυνος για μένα, αν εγώ πετάω τα σκουπίδια μου στον δρόμο, αν δεν προστατεύω την γλώσσα μου, αν δεν με ενδιαφέρουν τα ήθη και τα έθιμά μου.

Από μας ατομικά ξεκινούν όλα και από τις γνώσεις που δίνουμε στις οικογένειές μας.

Νερό με Τζίντζερ! – Το πιο υγιεινό ρόφημα που καίει το περιττό λίπος σε μέση, γοφούς και μηρούς!

Αν ψάχνετε για μία αποτελεσματική μέθοδο για την απώλεια βάρους, είστε στο σωστό μέρος. Αυτή η συνταγή όχι μόνο θα λιώσει το λίπος από το οποίο δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε, αλλά επίσης θα ενισχύσει και την υγεία σας σε πολλά επίπεδα.
Το τζίντζερ είναι μία από τις κορυφαίες σούπερ τροφές, συνεπώς και το ρόφημα που σας προτείνουμε εδώ, νερό με τζίντζερ, μπορεί επίσης να κάνει θαύματα, τόσο για την υγεία σας όσο και για το μέγεθος της μέσης σας.
Αυτό το ρόφημα δεν είναι μόνο αναζωογονητικό, αλλά είναι επίσης ένα δυνατό εργαλείο για αποτοξίνωση και για καύση λίπους.
Διαβάστε και μάθετε πώς να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την υγεία σας με αυτό το συστατικό!
Συστατικά:
  • ρίζα τζίντζερ – κομμένη σε φέτες
  • 5 λίτρα νερό
  • χυμό λεμονιού(προαιρετικά)

Είσαι ένα παζάρι από μόνος σου και ένα σωρό φωνές φωνάζουν μέσα σου

post-251

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ. Ο διχασμός έχει γίνει φυσική κατάσταση του ανθρώπου, τουλάχιστον για την ώρα.
Μπορεί να μη συνέβαινε το ίδιο στον πρωτόγονο κόσμο, αιώνες καταβολών όμως, πολιτισμού και πνευματικής καλλιέργειας έχουν κάνει κάθε άνθρωπο να είναι ένα ολόκληρο πλήθος – διχασμένος, χωρισμένος, αντιφατικός.

Το ένα του κομμάτι πηγαίνει από ‘δω, το άλλο πηγαίνει από ‘κει, στον διαμετρικά αντίθετο δρόμο και είναι σχεδόν ανέφικτο να κρατήσει κανείς τον εαυτό του συγκροτημένο.
Και μόνο το γεγονός ότι ο άνθρωπος εξακολουθεί να υπάρχει, είναι ένα θαύμα. Θα μπορούσε να είχε εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό.
Επειδή όμως αυτός ο διχασμός είναι αντίθετος με τη φύση του, κάπου κρυμμένη στο βάθος εξακολουθεί να επιβιώνει η ενότητα. Επειδή η ψυχή του ανθρώπου είναι μία, όλες οι καταβολές και οι επιρροές καταστρέφουν κυρίως την περιφέρειά του. Το κέντρο όμως παραμένει ανέγγιχτο.

Γι’ αυτό ο άνθρωπος καταφέρνει να εξακολουθεί να ζει. Η ζωή του όμως έχει γίνει κόλαση. Όλη η προσπάθεια του Ζεν είναι το πώς να εξαλείψει αυτόν το διχασμό, αυτή τη διχασμένη προσωπικότητα, τον χωρισμένο άνθρωπο, πώς να γίνεις ολοκληρωμένος, κεντραρισμένος, αποκρυσταλλωμένος.

ΟΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΕΞ



Η απόλυτα προσωπική σου στιγμή που δεν είναι μόνον.. δική σου, αυτή είναι η σεξουαλική πράξη. Άλλος ο αυνανισμός, κι αυτός σεξουαλική πράξη, η οποία βέβαια δεν έχει ανάγκη την παρουσία δεύτερου προσώπου.
Προσωπική στιγμή, ας το πούμε αυστηρά διαπροσωπικό γεγονός, όταν συνουσιάζονται δύο άτομα. Δεν σε βλέπει κανένας άλλος, δεν σ' ακούει τρίτος. Άρα, όπως όλοι συμφωνούν, στο σμίξιμο δύο γυμνών σωμάτων, όλα επιτρέπονται. Όλα λέγονται.
Από την άλλη υπάρχουν κανόνες, λένε. Βεβαίως, υπάρχουν κανόνες. Το κάθε τι, όμως, που χαρίζει μεγαλύτερη ικανοποίηση σε δύο ανθρώπους, στην πολύ δική τους προσωπική στιγμή, «νομιμοποιείται» ηθικά και σεξουαλικά.
Όλα, λοιπόν, επιτρέπονται στο πως θα χαϊδευτούν, θα φιληθούν θα στήσουν τα κορμιά τους. Κι όλα λέγονται, επίσης, πολύ περισσότερο όταν κάποια αυτιά γουστάρουν με χίλια να ακούσουν λέξεις και ατάκες που θα τους ανεβάσουν τα ντεσιμπέλ της ηδονής. Όλα εκτός από ''κάτι'', σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ: ΕΙΜΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΙΕΜΑΙ!


Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε και πολύ καραγκιόζηδες, ρε. Πρέπει να μας έχουν και πολύ στην πλάκα, όταν ο πρωθυπουργός επιλέγει για προσωπικό και ειδικό σύμβουλό του κάποιον Νίκο Καρανίκα. Έναν καπετάν-νούμερο! Αποφασισμένο να πάρει το έπαθλο, ότι αυτός είναι το πιο μεγάλο νούμερο.
Έχει περάσει στην Ιστορία της νεώτερης Ελλάδος αυτός ο Νίκος Καρανίκας, ο αριστερός, ο κομουνιστής, ο πολιτικοποιημένος, ο στρατευμένος στο όνομα του λαού, ως θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη. Όχι απλά αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος θαυμαστής, αλλά συνειδητός, ενεργός θαυμαστής της βασίλισσας της πρωϊνής ζώνης.
Προσοχή! Ο Καρανίκας Νίκος ως αληθινός αριστερός δεν αποκαλεί βασίλισσα την Μενεγάκη. Η βασιλεία είναι πολίτευμα εχθρικό για τον γνήσιο ιδεολόγο, τον μελετημένο μαρξιστή Καρανίκα Νίκο. Η Μενεγάκη είναι στρατηγός της τηλεόρασης.
Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Να είσαι προοδευτικός, να θέλεις να υπηρετήσεις μια χώρα προκειμένου να κάνει ένα βήμα ποιοτικό και να υποκλίνεσαι στην... Μενεγάκη που απευθύνεται στο πιο χαμηλό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, σ' αυτούς που παρακολουθούν εκπομπές πρωινατζήδικου τύπου.
«Διαβάζω κινέζικη φιλοσοφία και κινέζικη στρατηγική» ισχυρίζεται ο Καρανίκας Νίκος και εξηγεί γιατί είναι στρατηγός η Μενεγάκη: «Επειδή κερδίζει τον πόλεμο των αριθμών» (εννοεί τα νούμερα στις θεαματικότητες).

Μερικά κολπάκια "αυστηρά" για νοικοκυρές!



Συνεχίζοντας το κεφάλαιο, καθαρισμός σπιτιού, σας έχουμε καινούρια tip & tricks για να μην ταλαιπωρείστε!


1. Αν θέλετε να καθαρίσετε την κεφαλή του ντους, βάλτε μια σακούλα με ξύδι και αφήστε τη εκεί όλο το βράδυ και θα καθαρίσει τα πάντα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα.

2. Για να αποτρέψετε την  κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών, από το να κολλήσει στο πλαστικό τάπερ, ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι τροφίμων (Σε κάποια καλά καταστήματα με είδη κουζίνας, θα βρείτε σπρέι με λάδι αντικολλητικό). Αν ακόμη μυρίζει το τάπερ σας, σάλτσα, τότε βάλτε μια φέτα λεμονιού, κλείστε το καπάκι και τοποθετείστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. 

ΠΩΣ Η ΨΥΧΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΓΩ – ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΞΥΠΝΑ!!


Το Πνεύμα ως ψυχή κατήλθε μέσω των λεπτοφυών αστρικών εγκεφαλονωτιαίων κέντρων στον εγκέφαλο και στα πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και στο νευρικό σύστημα, στις αισθήσεις και στο υπόλοιπο σώμα, και εμπλέκεται εκεί ως η ψευδο-ψυχή ή εγώ.
Στην ταυτισμένη με το σώμα κατάσταση το εγώ εμπλέκεται περαιτέρω με τον αντικειμενικό κόσμο. Το εγώ πρέπει να υποχρεωθεί να ανέβει μέσω του ίδιου μονοπατιού της σπονδυλικής στήλης μέχρι να συνειδητοποιήσει τον αληθινό Εαυτό του ως ψυχή και μέχρι να ενωθεί ξανά η ψυχή με το Πνεύμα.
Ο γιόγκα δηλώνει ότι αυτή η εγκεφαλονωτιαία οδός είναι η μία ευθεία λεωφόρος που όλα τα κατελθόντα στη γη θνητά όντα πρέπει να ακολουθήσουν για την τελική άνοδο προς την απελευθέρωση.
Η ψυχή απατάται από τη συμπαντική αυταπάτη και γίνεται το περιορισμένο εγώ, το οποίο ταυτίζεται με το σώμα και τα αποκτήματα του σώματος. Η ψυχή, ως εγώ, αποδίδει στον εαυτό της όλους τους περιορισμούς του σώματος. Όταν ταυτιστεί μ’ αυτόν τον τρόπο, η ψυχή δεν μπορεί πλέον να εκφράσει την πανταχού παρουσία της, την παντογνωσία της και την παντοδυναμία της, ενώ έχει όλες τις δυνάμεις του Θεού. Φαντάζεται ότι είναι περιορισμένη – όπως ένας πλούσιος πρίγκιπας, που περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές σε κατάσταση αμνησίας, μπορεί να φαντάζεται ότι είναι πάμφτωχος.
Όταν όμως ένας πρίγκιπας που κοιμάται ονειρεύεται ότι είναι ζητιάνος και οδύρεται με αγωνία για την εξαθλίωσή του και την πείνα του δεν του λέτε: «Ζητιάνε, ξύπνα!». Του λέτε: «Πρίγκιπα, ξύπνα!».
Καθένας από σας έχει την ικανότητα να αποκτήσει τις θεϊκές ιδιότητες αν σκίσει το πέπλο της άγνοιας. Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε τίποτα. Τα έχετε ήδη όλα. Ο χρυσός της ψυχής είναι εκεί, ακριβώς μέσα σας, καλυμμένος με τη λάσπη της αυταπάτης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε αυτή τη λάσπη.
Ο διαλογισμός είναι η μόνη πύλη μέσω της οποίας μπορείτε να δραπετεύσετε απ’ όλα τα προβλήματά σας και να έχετε αιώνια ελευθερία. Ο διαλογισμός είναι ο τρόπος να ξεχάσετε το απατηλό όνειρο του Θεού, την ύλη, και να θυμηθείτε και να συνειδητοποιήσετε την ξεχασμένη εικόνα του Θεού μέσα σας.

ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ – Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ – ΟΙ ΝΟΗΤΙΚΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ


Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κάνει ένας γιόγκι είναι ο λεγόμενος συντονισμός με τον γκουρού του (γκουρού σημαίνει δάσκαλος, από το γκου = σκοτάδι και το ρου = αυτός που διώχνει και είναι ένας μόνο για κάθε άνθρωπο, τον οποίο ορίζει ο Θεός – όχι εμείς και μας καθοδηγεί και μας προστατεύει μέχρι την τελική λύτρωση, στην αιωνιότητα, και δεν είναι ανάγκη να είναι ενσαρκωμένος στη γη) ή με οποιοδήποτε άλλο άγιο πρόσωπο. Κάποιοι αυτοσυγκεντρώνονται στην εικόνα του Χριστού, άλλοι στην εικόνα του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, άλλοι σ’ έναν άγιο. Προσπαθούμε να γίνουμε ένα μ’ αυτόν, να πάρουμε τον μαγνητισμό και την ενέργειά του, τις «δονήσεις» του, να σκεφτόμαστε όπως αυτός, να πάρουμε τη δύναμή του. Όταν το κάνουμε αυτό, σύντομα ανακαλύπτουμε ότι αρχίζει να μας επηρεάζει θετικά, και να μας καθοδηγεί. Για παράδειγμα, όταν φέρνουμε το πρόσωπό μπροστά μας, βλέπουμε στα μάτια του την απάντηση σε κάποιο ερώτημά μας, μόνο με την έκφραση των ματιών του, είναι σαν να μας μιλάει.
Ένα δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε καθημερινά και συνεχώς, όσο μπορούμε, είναι να σκεφτόμαστε ότι ο Θεός ή ο γκουρού είναι πάντα μαζί μας, δίπλα μας, ό,τι κι αν κάνουμε, ακόμα κι όταν οδηγούμε, μαγειρεύουμε, είμαστε με φίλους, πάντα. Τότε θα δείτε ότι θα σας είναι πολύ πιο δύσκολο να θυμώσετε, να τσακωθείτε, να κάνετε κάτι κακό, και αντίθετα θα νιώθετε μια μεγάλη ηρεμία και δύναμη εν μέσω βασάνων, προβλημάτων, αντίξοων συνθηκών. Μα αν σκεφτόμαστε ότι ο Θεός είναι ακριβώς δίπλα μας, μέσα μας, πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι κακό, ή να μην έχουμε δύναμη και γαλήνη?? Και αυτή είναι η αλήθεια εξάλλου – ο Θεός είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα μας.
Το τρίτο είναι οι «νοητικοί ψίθυροι».

Νέοι ...500 ετών.

Είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να ζούμε μέχρι τα 120. Όμως ο βιογεροντολόγος Όμπρεϊ ντε Γκρέι ξεπερνά αυτό το όριο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, θα μπορούσαμε να ζούμε ακόμα και 500 χρόνια υγιείς. Για να το αποδείξει, του είναι απαραίτητη οικονομική χρηματοδότηση ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.

βιογεροντολόγος Όμπρεϊ ντε Γκρέι

Ο Βρετανός επιστήμονας Όντρεϊ ντε Γκρέι παρουσιάζει ένα φιλόδοξο επιστημονικό πρόγραμμα που αποτελεί σημαντική πρόκληση για την κοινωνία του 21ου αιώνα. Ζητά την επένδυση ενός δις δολαρίων στην τεχνολογία και την έρευνα της γενετικής, προκειμένου να προωθήσει το εκκεντρικό σχέδιό του, που έχει στόχο να μας χαρίσει αιώνια ζωή. «Το ερώτημα που προκύπτει για τη μακροζωία είναι ποια θα είναι η ποιότητα ζωής», επισημαίνει η Μ. Βιολάκη-Παρασκευά, πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (ΕΙΓΕ). Ο Ντε Γκρέι απαντά πως θα έχουμε εξασφαλίσει, εκτός από τη μακροζωία, μια άριστη φυσική και πνευματική κατάσταση. Σύμφωνα με μια έρευνα σχετικά με τη διαδικασία της γήρανσης που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ στην Αγγλία, ο ανθρώπινος οργανισμός είναι δομημένος έτσι ώστε να ζει 500 ή ακόμα και χίλια χρόνια, εφόσον ακολουθεί μια συντηρητική ζωή.

Ο 44χρονος ιδιόρρυθμος επιστήμονας Ντε Γκρέι, που εκτός από βιογεροντολόγος είναι και αυτοδίδακτος γενετιστής, είναι ακόμα πιο τολμηρός: βεβαιώνει πως η γήρανση δεν είναι αναπόφευκτη. Αντίθετα, υποστηρίζει πως αποτελεί συνέπεια ζημιών σε κυτταρικό ή μοριακό επίπεδο που η ιατρική πρόοδος θα μπορούσε να αποτρέψει ή να αποκαταστήσει. Η επιστήμη θα μπορούσε να προσφέρει στον άνθρωπο μακροζωία που θα άγγιζε τα όρια της αθανασίας. «Μιλάμε για παράταση της νεότητας και όχι των γηρατειών», διευκρινίζει.

Ειδική συντήρηση
Προφανώς θα πεθαίναμε αν μας έπεφτε κάποια σκαλωσιά στο κεφάλι, αν δεχόμασταν επίθεση από κάποιο λιοντάρι ή αν μας πυροβολούσαν. Όμως, σύμφωνα με τον γενειοφόρο προφήτη της επιστήμης, που έχει εμφάνιση χίπη της δεκαετίας του 1970, οι θάνατοι που συνδέονται με τη γήρανση θα μπορούσαν να εξαλειφθούν. «Θεωρώ πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον ανθρώπινο οργανισμό σαν ένα παλιό αμάξι με πιο περίπλοκο μηχανισμό. Κάποια συντηρούνται καλά και ζουν ακόμα και 100 χρόνια. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν είμαστε οι σχεδιαστές του ανθρώπινου οργανισμού και, κατά συνέπεια, πρέπει να ανακαλύψουμε πώς λειτουργεί για να τον συντηρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Ο ρόλος του φωτός μέσα στα κύτταρα.

Ο καθ. F.A. Popp, προσπαθώντας να ανακαλύψει την προέλευση των ασθενειών και του καρκίνου, έκανε την ακόλουθη ανακάλυψη. Μελέτησε δύο παρόμοια μόρια, ένα από αυτά υψηλά καρκινογόνο και το άλλο εντελώς αβλαβές. Το 3,4-βενζοπυρήνιο είναι καρκινογόνα ουσία που περιέχεται μέσα στη πίσσα και στο καπνό του τσιγάρου. Έχει την ικανότητα να απορροφά φως μέσα στο φάσμα μεταξύ ορατών και υπέρυθρων ακτίνων.


Το αβλαβές 1,2-βενζοπυρήνιο δεν έχει αυτή την ικανότητα. Αυτό τον οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι το 3,4-βενζοπυρήνιο πρέπει να απορροφά το φως μέσα στα κύτταρα, για να μπορέσει να ασκήσει την καρκινογόνα του δράση. Το 1971/73, όταν έκανε αυτή την ανακάλυψη, κανείς στη Γερμανία δεν πίστευε ότι υπάρχει φως στα κύτταρα. Αν και το 1923 ο Ρώσσος επιστήμοντας Alexander Gurwitsch είχε φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα, μέσα από πειράματα που έκανε με βολβούς κρεμμυδιών. Αλλά τότε δεν υπήρχαν οι τεχνολογικές δυνατότητες για περαιτέρω έρευνα. Ο Popp με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, του Ruth, και του μηχανολόγου Beetz, κατάφεραν να δείξουν τα βιοφωτόνια στην οθόνη μιας τηλεόρασης στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Max Planck, στο Heidelberg το 1982. Οι ανακαλύψεις τους οδήγησαν στα εξής συμπεράσματα:

- Τα κύτταρα ζωντανών οργανισμών μπορούν να αποθηκεύουν και να εκπέμπουν φως (φωτόνια: «σωματίδια» φωτός).
- Τα κύτταρα επικοινωνούν μέσα στο φάσμα από τις υπέρυθρες στις υπεριώδεις ακτίνες (1012 έως 1018 Hz)
- Το DNA λειτουργεί ως πομπός και δέκτης.
- Η πυκνότητα των πληροφοριών του DNA είναι 1021 Bit/cm3.
- Το 2% του DNA έχει ερευνηθεί έως σήμερα (ύλη), το 98 % δεν έχει ερευνηθεί.
-Τα κύτταρα έχουν υψηλή ικανότητα συντονισμού.

Το φως που υπάρχει μέσα στα κύτταρα (φυτών, ανθρώπων και ζώων) ρυθμίζει την ανάπτυξη των κυττάρων, διασφαλίζει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κυττάρων και ελέγχει τις βιοχημικές διεργασίες. Το πεδίο ακτινοβολίας μέσα στο κύτταρο μπορεί να δέχεται εντολές και να εκπληρώνει τις αποστολές του, αλλά μπορεί και να επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες και να χάσει το προσανατολισμό του. Η υπέρυθρη ακτινοβολία, η ακτινοβολία ιονισμού, τοξίνες, χημικά, ιοί, κ.α. μπορούν να διαταράξουν την τάξη στο πεδίο φωτονίων του σώματος, αφού κι αυτά έχουν τα δικά τους διαγράμματα συχνοτήτων.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών στη μέση ηλικία

Κανείς δεν θέλει να μεγαλώνει, αλλά αν κάνουμε σωστές επιλογές, η ηλικία μας δεν θα έχει σημασία και η εμφάνισή μας θα είναι βελτιωμένη.


Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών στη μέση ηλικία

Ναι, θα το παραδεχτούμε επειδή είναι μια μεγάλη αλήθεια· τα χρόνια περνάνε και εμείς μεγαλώνουμε. Είναι από τα λιγότερο διασκεδαστικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν. Και για μια γυναίκα που πλησιάζει στην εμμηνόπαυση, υπάρχουν πολλές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Σίγουρα, η μέση ηλικία ακούγεται ως κάτι πολύ τρομακτικό στον περισσότερο κόσμο, αλλά με μερικές σωστές επιλογές, τα λάθη μπορούν να αποφευχθούν. Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι μεσήλικες γυναίκες, και πώς να τα αποφύγετε έξυπνα.

Δεν αποδέχονται την αλλαγή

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι… δεν κάνουν τίποτα. Μαλλιά, μακιγιάζ και ρούχα που ήταν οι καλύτερες επιλογές δύο δεκαετίες πριν δεν πρόκειται να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα τώρα. Όταν αποδεχθείτε ότι ο χρόνος περνάει, τότε θα έχετε ανακαλύψει και το κλειδί του να μην “γεράσετε”. Επειδή, αν πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, στην ομορφιά δεν παίζουν ρόλο τα 30, τα 40 ή τα 50.

Δεν αγοράζουν τα σωστά ρούχα

Όπως και να το κάνουμε, μια γυναίκα που έχει μπει στα 50 δεν μπορεί πλέον να φοράει τα ίδια ρούχα που αγόραζε χωρίς να το πολυσκέφτεται πριν από χρόνια. Πρέπει να επενδύσετε σε ρούχα που είναι ανάλογα της ηλικίας σας, όπως παντελόνια που ενισχύουν τους γλουτούς ή κολάν που… κρατούν τα πάντα στη θέση τους.

Συγκρίνονται με τον παλιό τους εαυτό

Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους: Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να θυμίζουν τα νιάτα τους όταν πατάνε τα 50. Και αυτό δεν είναι κακό. Μην κολλάτε στις παλιές, ένδοξες εποχές, γιατί αυτό μπορεί να είναι το εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την κατάθλιψη. Είστε ακόμα γεμάτες ζωή και μπορείτε να είστε ακόμα σέξι και λαμπερές—και σίγουρα πολύ σοφότερες.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΆ ΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ

Βάσω Δενδροπούλου
Σ΄ αυτή την θεματική ενότητα θ΄ αναφερθούμε στους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Τα κείμενά τους, κανόνες ζωής για κάθε άνθρωπο και κάθε εποχή, φτάνουν ως τις μέρες μας θυμίζοντάς μας την αξία της σύνεσης και της εξυπνάδας του νομοθέτη.
Η πιο παλιά σημασία της λέξης σοφός ήταν σοφός και πεπειραμένος. Επιδεξιότητα, λοιπόν, ήταν αρχικά η σοφία. Όταν ο Όμηρος μιλά (στη ραψωδία Ο της Ιλιάδας), για τα χέρια άξιου μάστορα που ξέρει καλά να τα μυστικά κάθε τέχνης, τη λέξη σοφία χρησιμοποίησε.
Για τη σοφία τους ξεχώρισαν κι οι Επτά Σοφοί της αρχαιότητας, από τους άλλους άνδρες και έζησαν στα τέλη του 7ου και στις αρχές του 6ου αι. π.χ.Η σοφία τους, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, ήταν εν μερει "φύσεως έργον" και εν μέρει "ψυχής ίδιον" και "φρονήσεως", χάρισμα δηλ της φύσης και αποτέλεσμα προσωπικού μόχθου για ψυχική καλλιέργεια. "Εφόδιον από νεότητος εις γήρας αναλάμβανε σοφίαν", ήταν η συμβουλή που έδιναν σε όλους και έβρισκαν ότι η ευπρεπέστερη έκφανση αυτής της σοφίας ήταν "το συμβουλεύειν τα βέλτιστα τη πόλει": σοφία στην υπηρεσία της πατρίδας - τα συμφέροντα τη πατρίδι λέγειν.
Τα αποφθέγματά τους μιλούν για τη σωστή συμπεριφορά στους θεούς, τους άρχοντες, τους γονείς, τους φίλους, τους εχθρους. Μιλούν για τον πλούτο, τη φτώχεια, για την πολυτέλεια και τη λιτότητα, για την αρετή και την κακία, για τη δικαιοσύνη και την αδικία: όλα τους αποφθέγματα - πρακτικές οδηγίες και συμβουλές (υποθήκες) - για μια σωστή διαγωγή μέσα στην πόλη, δίχως το παραμικρό ίχνος ηθικολογίας. Μια σοφία πολιτική.
Πρώτος συγκέντρωσε τα αποθφθέγματά τους ο Δημήτριος ο Φαληρέας. Υπήρξε μαθητής του Αριστοτέλη και φίλος του Θεόφραστου. Στην Αθήνα, ήταν εκπρόσωπος του φιλομακεδονικού κόμματος και γι΄ αυτό τοποθετήθηκε από τον Κάσσανδο, το σύζυγο της Θεσσαλονίκης, στη θέση του επιστάτη. Το αξίωμα αυτό το άσκησε με υποδειγματική σύνεση και μετριοπάθεια, έτσι έγινε αγαπητός στους Αθηναίους. Δέκα χρόνια, όμως, αργότερα οι πολιτικές συγκυρίες τον ανάγκασαν να καταφύγει στην Αίγυπτο στην αυλή του Πτολεμαίου του Α΄. Πήρε μέρος στην ίδρυση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Καλλιέργησε με επιτυχία τα γράμματα σε (ιστορία, ρητορεία, πολιτική, γραμματική).

Αλεξιάρης Και Αλεξάνορας

Αλεξιάρης 



Στην ελληνική μυθολογία ο Αλεξιάρης ήταν γιος του Ηρακλή και της θεάς Ήβης.

 Ο Ηρακλής πήρε ως σύζυγό του την Ήβη μετά τον θάνατό του, όταν ανέβηκε στον Όλυμπο και έγινε αθάνατος, ενώ συμφιλιώθηκε και με την Ήρα .

Το όνομα του Αλεξιάρη, όπως και του αδελφού του από την ίδια μάνα, του Ανικήτου, αναφέρονται και ως επίθετα του πατέρα τους Ηρακλή. 

Εκτός από αυτά τα δύο, όλα τα άλλα παιδιά του Ηρακλή (περίπου 50) είχαν γεννηθεί από θνητές γυναίκες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα