Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ & ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Το Βιβλίο της Ευγνωμοσύνης


Ένας αλάνθαστος τρόπος για να αυξήσουμε την συχνότητα της δόνησης μας,

 είναι αν εκτιμούμε όσα είμαστε ευλογημένοι να έχουμε.

Ξεχάστε την γκρίνια και το να μετράτε κάθε μέρα τι δεν έχετε.


Μετρήστε τα αγαθά σας αντί να μετράτε τα λάθη και τα ψεγάδια των άλλων, 

τα παράπονα σας, 

τις καθυστερήσεις κάθε είδους, 

την έλλειψη χρημάτων, 

την κρίση, 

την κακή διαχείριση 
της κυβέρνησης, 

την κίνηση στους δρόμους, 

τον κακό καιρό και πολλά ακόμη στραβά και ανάποδα.

Αλλάξτε αυτό που κάνετε και θα αλλάξετε θαυματουργά τη ζωή σας.

Να θυμάστε τον νόμο της έλξης: 

«Όπου στρέφεις την προσοχή σου, εκεί πηγαίνει η ενέργειά σου και η προσοχή σου και αυτό ακριβώς είναι αυτό που θα προσελκύσεις.»


Γι’ αυτό μετρήστε τα αγαθά σας και με την βοήθεια των αγγέλων αποκτήστε μια ζωή αφθονίας και χαράς..

Δεν θα πιστεύετε την βροχή θαυμάτων και ευλογιών.

Θα σας αποκαλύψω το μυστικό της μαγικής ζωής.

Μυστήριο με γιγαντιαία αρχαία αγάλματα στην Καρπασία [εικόνες & βίντεο]



Τα τεραστίων διαστάσεων αγάλματα που βρίσκονται σε ερημική περιοχή μέσα σε δάσος με αόρατους στη Χερσόνησο της Καρπασίας και τα οποία κάποιοι τοποθετούν στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού -ίσως και 5 χιλιάδες χρόνια πριν- μοιάζουν να έχουν μείνει στα αζήτητα.
 
Από τη στιγμή που πήραμε τις φωτογραφίες από τον Κύπριο φυσιολάτρη Γιώργο Κωνσταντίνου, οι οποίες απεικονίζουν τα εντυπωσιακά πραγματικά αγάλματα, ξεκινήσαμε την αναζήτηση για να βρούμε άκρη.
Τα μόνα στοιχεία που είχαμε είναι πως αυτά βρίσκονται στην Χερσόνησο της Καρπασίας, ανάμεσα σε δάση αοράτου, σε μια ερημική περιοχή μεταξύ Γιαλούσας και Ριζοκαρπάσου.
Συνομιλώντας με ένα Τ/κ βιολόγο, επίσης φυσιολάτρη, ο οποίος οργανώνει συχνά εξορμήσεις και ξεναγήσεις στην περιοχή, μάθαμε επίσης την ακριβή τοποθεσία που βρίσκονται τα αγάλματα, ενώ ο ίδιος μοιράστηκε μαζί μας και κάποιες εικασίες που γίνονται αναφορικά με την ηλικία τους, αναφέροντάς μας τέλος πως μεταξύ των κατοίκων της περιοχής επικράτησε η ονομασία «Μυστήρια Αγάλματα».
Ένας άλλος Τ/κ με τον οποίο συνομιλήσαμε σχετικά μάς έδωσε μια άλλη εκδοχή, κάνοντας μάλιστα λόγο για έναν μύθο που τα συνοδεύει. Συγκεκριμένα, μας είπε πως αυτά αποτελούν μέρος ενός πολύ παλιού κτιρίου (ίσως χριστιανικής εκκλησίας) με την ονομασία Maşarenoz ή Maşero Church.

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΗΜΕΡΙΩΝ

Θέμα από το κεφάλαιο
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΗΜΕΡΙΩΝ
του νέου μου βιβλίου
[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ]
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ [0] ΜΗΔΕΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ;;;
«Ο χρόνος εννοείται "η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον, θεωρούμενη ως σύνολο". Γενικά Χρόνος χαρακτηρίζεται η ακριβής μέτρηση μιας διαδικασίας από το παρελθόν στο μέλλον»
Έχει αποδειχτεί περίτρανα , μέχρι στιγμής, από την πληροφόρηση που μας δίνει ο Όμηρος, μέσα από την αποκωδικοποίηση της Οδύσσειας, της Ιλιαδας και τα μεγαλιθικά,ταφικά μνημεία, της τριλογίας της θεάς Αθηνάς, ότι τα πάντα όλα, κάθε σημαντικό γεγονός που αφορά την τύχη του ανθρωπινου γενους της ΓΗΣ του παρελθόντος ,αλλα και του μέλλοντος του ,έχει σχεδιαστεί από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της θεάς Αθηνάς στον πλανήτη μας το 2320 π.χ. ,η το έτος [0] μηδέν της τελευταίας αλλαγής των εποχών του Ταύρου με τον Κριό.
Από μια ματιά που έριξα στο διαδίκτυο σχετικά με την θεωρία της Μ.τ.Ι και όσων μας καταθέτουν οι ειδικοί σήμερα δεν έγινα σοφότερος .Το μόνο που διαπίστωσα ήταν, πως οι αριθμοί δεν είναι 100% ακριβείς, χωρίς ούτε αυτό να είναι απόλυτα δεδομένο.
Πως θα μπορούσε να ήταν, όταν εμπλέκονται τόσοι αστάθμητοι παράγοντες. Υπ’οψιν ότι συζητάμε για τις επιδράσεις βαρυτικων δυνάμεων, ουρανίων σωμάτων και των τροχιών τους, για τον αόρατο άξονα της ΓΗΣ και τις κινήσεις του, επηρεαζόμενος ίσως και από άγνωστους παράγοντες για τους σημερινούς παρατηρητές – ερευνητές.
Ξεχάστε, πως η παρατήρηση του φαινομένου είναι τόσο χρονοβόρα ,που κάποιος χρειάζεται στην κυριολεξία μια ολόκληρη ζωή [72 χρόνια] για να δει τον υποθετικό άξονα της γης, να κινείται μια μοίρα στον ουράνιο θόλο [Ζωδιακό κύκλο].
Πόσα χρόνια άραγε έχουν περάσει από την στιγμή που οι σύγχρονοι επιστήμονες αναγνώρισαν την ύπαρξη του φαινομένου, με την βοήθεια των απαραίτητων οργάνων .
Δέκα, τριάντα , εξήντα, ούτε αυτό μου είναι γνωστό και δεν έχω χρόνο να ψάχνω για τέτοιες ημερομηνίες πλέον.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα μου επιτρέψετε να παραβλέψω τα όσα καταθέτουν οι ερευνητές μας σήμερα και να αποδεχτώ σαν μοναδική αλήθεια αυτή των δημιουργών μας . Άλλωστε, αυτοί ήταν που παρακίνησαν τον Ίππαρχο* να ψάξει το θέμα ,που είναι απελπιστικά πολύπλοκο ακόμη και με σύγχρονα όργανα να παρατηρηθεί . Άρα και για τον Ίππαρχο εγείρονται ερωτηματικά όπως .
*σίγουρα άνθρωπος της θεάς Αθηνάς
Πως, παρα την όποια σοφία του, παρατήρησε όλα αυτά που μας κατέθεσε ;;;
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όλους τους υπόλοιπους αρχαίους λαούς που παρατήρησαν και κατέγραψαν το φαινόμενο [ Αιγύπτιοι –Ίνκας-Κινέζοι].
Άρα ,πρέπει να αναγνωρίσουμε ,πως οι εξωγήινοι δημιουργοί μας έχουν τις περισσότερες και ειδικότερες γνώσεις για ότι συμβαίνει στον πλανήτη μας, στο αστρικό του σύστημα και το ευρύτερο περιβάλλον του .
Επομένως όταν μας λένε πως η μετακίνηση του άξονα της ΓΗΣ κατά μια μοίρα στον Ζωδιακό κύκλο διαρκεί [72] χρόνια και οι 30 μοίρες [2160] χρόνια αυτή είναι και η αλήθεια των πραγμάτων, διότι σε αυτήν την αλήθεια στήριξαν τις αποδείξεις ύπαρξης τους στο παρελθόν μας.
Οι ημερομηνίες, που ορίζουν την γέννηση και τον θάνατο των δυο μεγαλύτερων προσωπικοτήτων που έζησαν στον πλανήτη [Αλέξανδρος –Ιησούς χρηστός], μας υποχρεώνει να δούμε την θεωρία της Μετάπτωσης των Ισημεριών κάτω από μια νέα οπτική.
Αγνοώ αν οι αστροφυσικοί μας έχουν διαπιστώσει ίχνη της υπόθεσης που προτίθεμαι να καταθέσω, χωρίς να είμαι ειδικός, για την διάρκεια του έτους [0] μηδέν της αλλαγής των εποχών.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ 2025 Μ.Χ. Η 25 ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Έφτασε το τέλος της Γήινης ανθρωπότητας όπως την γνωρίσαμε ;;;
Πιστεύω πως ναι.
Από πού προκύπτει η ημερομηνία αυτή ;;;
Από το πρόσφατα [2015 μ.χ.] ανακαλυφθέν μεγαλιθικό, ταφικό μνημείο του Αλέξανδρου, στην Αμφίπολη [σύμφωνα με τον προγραμματισμό της θεάς Αθηνάς –το κάθε τι στην ώρα του]
Και πιο συγκεκριμένα, από τις διαστάσεις του κεντρικού, δεύτερου θαλάμου, της ταφικής στοάς ,σε συνάρτηση με την ουσία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ολόκληρου του μνημειου, καθώς και των υπολοίπων έργων –γερών της δημιουργού μας, θεάς Αθηνάς [δόμος των Μυκηνών και Ομηρικά κείμενα Οδύσσεια και Ιλιαδα].
Ποια μπορεί να είναι τα δεδομένα που αποδεικνύουν πως όλα αυτά αληθεύουν και δεν πρόκειται για ιδεοληψίες ενός μοναχικού άτομου ;;;
Τα δεδομένα είναι, ο τονισμός και η σύνδεση με ευλάβεια και απόλυτη ακρίβεια της αλλαγής των εποχών – ενιαυτών που κυλούν, από την πρώτη εμφάνιση της θεάς Αθηνάς στη ΓΗ, έως σήμερα, με σημαντικά καταγεγραμμένα Γήινα, ιστορικά γεγονότα, που είναι αδύνατον να αμφισβητηθούν από οιονδήποτε, νοήμονα αυτού του έρημου τόπου.
Τι σημαίνει αλλαγή των εποχών –ενιαυτών ;;;
Πρόκειται για την έγκυρη θεωρία της Μετάπτωσης των Ισημεριών* ,της επιστημονικής μεθόδου, δηλαδή ,που οφείλουμε να μετράμε τον χρόνο που κυλά στον πλανήτη μας.
*λεπτομέρειες στο ειδικό κεφάλαιο του παρόντος.
Πότε ήρθε η θεά Αθηνά στη ΓΗ για πρώτη φορά ;;;
Σύμφωνα με τον Όμηρο, ήρθε την χρονιά που για εκατοστή φορά, η τελευταία εποχή του Ταύρου ,συναντούσε την τελευταία εποχή του Κριού.
Γιατί την εκατοστή φορά ;;;
Διότι ο ΔΙΑΣ είχε χαρίσει το αστρικό μας σύστημα, στους σκύλους του Σείριου για 100 Μεγάλους Ενιαυτούς, δηλαδή, 100 Χ 25920 = 2.592.000 χρόνια για εκμετάλλευση, ύστερα από την επιτυχή συμμετοχή τους στον «Τρωικό πόλεμο».
Πόσα χρόνια διαρκεί μια εποχή, η ενιαυτός ;;;

MAX TEGMARK: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

mathematic-universe
To Σύμπαν ίσως να μην είναι τίποτε άλλο πέρα από μαθηματικά, ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο σουηδό-αμερικανός κοσμολόγος Μαξ Τέγκμαρκ στο βιβλίο: Το Μαθηματικό Σύμπαν, μία έρευνα για την υπέρτατη φύση της πραγματικότητας.  Ίσως κάποιοι πιστεύουν πως τα μαθηματικά δεν είναι παρά ένα εργαλείο για την περιγραφή της φύσης, όμως ο Τέγκμαρκ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ των υιοθετεί τη θεώρηση πως τα μαθηματικά έχουν δική τους οντότητα και ζουν έξω από τα όρια του ανθρώπινου μυαλού.
Ό,τι αποκαλούμε πραγματικό αποτελείται από πράγματα που δεν μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά 
Νιλς Μπορ
Σύμφωνα με αυτόν, ο κόσμος είναι γεμάτος από μοτίβα τα οποία κρύβουν κάποια μαθηματική σχέση: από τις ελλειπτικές τροχιές των ουράνιων σωμάτων και τη συμπεριφορά των ατόμων, έως τα φαινόμενα της καθημερινής μας εμπειρίας, τα πάντα φαίνεται πως κυβερνώνται από συγκεκριμένους νόμους. Εάν δεν ήταν αφάνταστα πολύπλοκο, θα ήταν θεωρητικά δυνατό για έναν επιστήμονα να προβλέψει την έκβαση κάθε φυσικού φαινομένου, με τον ερευνητή να δίνει παραδείγματα όπου η θεωρία έχει προηγηθεί της παρατήρησης.
Mία διαταρχή του κενού…
Ακόμη και το ίδιο το Σύμπαν, σύμφωνα με τις επικρατέστερες νέες θεωρίες, φαίνεται πως ίσως να προέκυψε από το τίποτε, από μία διαταραχή του κενού. Η θεωρία του πληθωρισμού, την οποία ασπάζεται η πλειοψηφία των επιστημόνων, υποστηρίζει πως ένα πεδίο που ανέλαβε δράση αμέσως μετά τη δημιουργία του Σύμπαντος, ήταν αρκετό ώστε να το «φουσκώσει» εκθετικά κρατώντας την πυκνότητά του σταθερή, δημιουργώντας αυτό που παρατηρούμε σήμερα. Ένα από τα συμπεράσματα μιας τέτοιας θεωρίας, είναι πως τίποτε δεν εμποδίζει τη συνεχή δημιουργία άλλων συμπάντων, από παρόμοιες διαταραχές.
Η συγκλονιστική ιδιότητα του πληθωρισμού

Εκεί βρίσκεται η ευτυχία

post-497

“Τίποτε πάνω στη γη δεν κάνει την ευτυχία πιο προσιτή στην προσπάθεια να τη βρούμε. Ο ιστορικός Γουίλ Ντυράν έγραφε ότι αποζητούσε την ευτυχία στη γνώση και βρήκε μόνο απογοήτευση. 
Αναζήτησε τότε την ευτυχία στα ταξίδια και βρήκε την κούραση, στον πλούτο και βρήκε τη διχόνοια και την αγωνία. 
Αναζήτησε την ευτυχία στο γράψιμο και απλώς κουράστηκε. 
Μια μέρα είδε μια γυναίκα να περιμένει σ’ ένα μικρό αμάξι με ένα κοιμισμένο παιδί στην αγκαλιά της. 

Γιατί τα παιδιά μας βαριόνται τόσο στο σχολείο, δε μπορούν να περιμένουν, απογοητεύονται εύκολα και δεν έχουν πραγματικούς φίλους;

Τα σημερινά παιδιά έρχονται στο σχολείο συναισθηματικά ανώριμα για μάθηση και υπάρχουν πολλοί παράγοντες στο μοντέρνο τρόπο ζωής μας που συμβάλουν σε αυτό. Όπως γνωρίζουμε, ο εγκέφαλός μας είναι εύπλαστος. Μέσα από το περιβάλλον μπορούμε να κάνουμε τον εγκέφαλο δυνατότερο ή πιο αδύναμο. Ειλικρινά πιστεύω ότι παρά τις καλύτερες προθέσεις μας δυστυχώς σχηματίζουμε τον εγκέφαλο των παιδιών μας προς τη λάθος κατεύθυνση. Και παρακάτω θα αναλύσω το γιατί…
children1
Τεχνολογία
Δωρεάν υπηρεσία φύλαξης παιδιών…η πληρωμή σας περιμένει στην επόμενη γωνία. Παίζουμε με το νευρικό σύστημα των παιδιών μας, με την προσοχή τους και με την ικανότητά τους να λαμβάνουν ικανοποίηση καθυστερημένα. Συγκρινόμενη με την εικονική πραγματικότητα, η καθημερινή ζωή είναι βαρετή. Όταν τα παιδιά έρχονται στην τάξη, εκτίθενται σε ανθρώπινες φωνές και οπτικά ερεθίσματα που έρχονται σε αντίθεση με το βομβαρδισμό από εκρήξεις γραφικών και ειδικά εφέ τα οποία είναι συνηθισμένα να βλέπουν στις οθόνες τους.
Μετά από ώρες εικονικής πραγματικότητας το να επεξεργαστείς πληροφορίες σε μια τάξη γίνεται όλο και μεγαλύτερη πρόκληση για τα παιδιά μας επειδή ο εγκέφαλός τους είναι συνηθισμένος στα υψηλά επίπεδα διέγερσης που προκαλούν τα βιντεοπαιχνίδια. Η ανικανότητα της επεξεργασίας χαμηλότερων επιπέδων διέγερσης καθιστά τα παιδιά ευάλωτα στις ακαδημαϊκές προκλήσεις. Επιπλέον, η τεχνολογία μας αποσυνδέει συναισθηματικά από τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. Η συναισθηματική διαθεσιμότητα των γονέων είναι η κύρια τροφή για τον εγκέφαλο των παιδιών μας. Δυστυχώς, βαθμιαία στερούμε από τα παιδιά μας αυτή την τροφή.
Τα παιδιά παίρνουν οτιδήποτε θέλουν, ακριβώς τη στιγμή που το θέλουν
“Πεινάω!!” Σε ένα δευτερόλεπτο θα σταματήσω στη μέση του δρόμου. “Διψάω! Να ένα μηχάνημα νερού. “Βαριέμαι!” Πάρε το τηλέφωνό μου” Η ικανότητα να λαμβάνεις ικανοποίηση με κάποια καθυστέρηση είναι ένα ένα από τα κλειδιά της μελλοντικής επιτυχίας. Έχουμε όλες τις καλές προθέσεις να κάνουμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα, αλλά δυστυχώς τα κάνουμε χαρούμενα βραχυπρόθεσμα και δυστυχισμένα μακροπρόθεσμα. Το να είσαι ικανός να απολαμβάνεις αυτό που θες με κάποια καθυστέρηση σημαίνει ότι έχεις την ικανότητα να λειτουργείς σε συνθήκες στρες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλοι αυτοί που ασχολούνται με τον Εσωτερισμό, τον Μυστικισμό, τις Θρησκευτικές Πρακτικές Πνευματικής Ανάπτυξης, αργά ή γρήγορα βρίσκονται μπροστά σε ένα καθαρά πρακτικό πρόβλημα. Πώς να Δουν πραγματικά, πώς να Βιώσουν την Πραγματικότητα, πώς να ζήσουν Ορθά. Στην πραγματικότητα, σε όποια κατάσταση επίγνωσης κι αν βρίσκεται το ον (τα όντα, οι άνθρωποι) πάντα έχει μια αντίληψη της πραγματικότητας, είτε καθαρή είτε παραμορφωμένη, κατασκευασμένη, πλασματική. Και σε κάθε περίσταση κάποιος έχει μια αντίληψη, μια γνώμη, για οποιοδήποτε θέμα. Προφανώς μιλάμε για το πώς μπορεί να έχει κάποιος πραγματική θέαση της Πραγματικότητας, πώς να ζει πραγματικά, πώς να ζει την πραγματική ζωή κι όχι τις φαντασιώσεις του.

Όλοι οι Μεγάλοι Σοφοί, ο Λάο Τσε, ο Βούδας, οι Διδάσκαλοι της Βεδάντα, ο Πανταζάλι, ο Ορφέας, ο Ιησούς, ο Προφήτης, μέχρι τους σύγχρονους θεόσοφους και τον Κρισναμούρτι, μίλησαν για το πώς μπορούμε να Βιώσουμε την Πραγματικότητα. Όχι σαν μια μέθοδο, σαν μια προσπάθεια, σαν διανοητική κατανόηση ή σαν επίτευξη ενός εγώ, αλλά σαν Άμεση Όραση, Άμεση Θέαση της Πραγματικότητας, χωρίς τις διαστρεβλώσεις της αντίληψης, της σκέψης ή των εξωτερικών αισθήσεων. Το να Δει κάποιος με Πλήρη Προσοχή αυτό που συμβαίνει είναι ο μόνος τρόπος να Δούμε. Τι σημαίνει να Δούμε με Προσοχή; Σημαίνει πολλά πράγματα. Καταρχήν σημαίνει ότι είμαστε εδώ, «παρόντες» αυτή την στιγμή. Ότι βλέπουμε αυτό που συμβαίνει, την ροή των φαινομένων, την αλλαγή, την ανανέωση, (και εσωτερικά, μέσα μας, και εξωτερικά, στο σώμα, στον κόσμο). Είμαστε στο Ρεύμα της Ζωής, στην κίνηση αυτού που συμβαίνει. Σε μια τέτοια Άμεση Επαφή μπορούμε όχι  μόνο να δούμε τα εξωτερικά πράγματα χωρίς παρεμβολές και διαστρεβλώσεις αλλά και να αναγνωρίσουμε όλες τις εσωτερικές κινήσεις, συναισθήματα, σκέψη (ανάλυση, σχολιασμό, σχετιζόμενες μνήμες) και γενικά όλο τον αντιληπτικό μηχανισμό.  Η Άμεση Θέαση είναι απλή θέαση χωρίς τίποτα πρόσθετο κι αποκαλύπτει ακριβώς αυτό που συμβαίνει, μια ανοιχτή αντίληψη ενότητας της ύπαρξης που τα περιλαμβάνει όλα κι όπου δεν αναδύονται ατομικές αντιλήψεις, διαχωρισμοί υποκειμένου-αντικειμένου. Σε μια Κατάσταση Επίγνωσης η Συνείδηση βρίσκεται παντού ταυτόχρονα, σε όλες τις λειτουργίες και δρα όπου την καλεί η ζωή χωρίς να καθυστερεί πουθενά περισσότερο από όσο χρειάζεται η ίδια η ζωή.

Το φάντασμα του Αίαντα και η θεραπεία του Στησίχορου από το πνεύμα της Ελένης




Η δέκατη όγδοη ιστορία του Κόνωνα μας αναφέρει ότι καθώς ο Αίαντας σχετιζόταν με τους Λοκρούς, αυτοί συνήθιζαν να αφήνουν έναν κενό χώρο στις γραμμές τους, στον οποίο να μπορεί να στέκεται ο Αίαντας σαν να ήταν εκεί. Έτσι λοιπόν όταν σχημάτισαν τις γραμμές τους στη μάχη εναντίον των κατοίκων του Κρότωνος και ο Αυτολέων ο Κροτωνιάτης θέλησε να περάσει από το σημείο που είχε αφεθεί κενό και να περικυκλώσει τον εχθρό, τραυματίστηκε στον μηρό από ένα φάντασμα και απωθήθηκε. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και υπέφερε από γάγγραινα, έως ότου ανταποκρινόμενος σ’ έναν χρησμό πήγε στο νησί του Αχιλλέα στον Εύξεινο Πόντο, το οποίο βρίσκεται πέρα από την ταυρική χερσόνησο, καθώς κάποιος περνά πλέοντας πέρα από τον Ίστρο. Όταν έφτασε λοιπόν εκεί, έκανε προσφορές και στους άλλους ήρωες, αλλά ιδιαίτερα στο πνεύμα του Αίαντα του Λοκρού, και θεραπεύτηκε. Καθώς αναχωρούσε από εκεί, η Ελένη τον διέταξε να συμβουλέψει τον Στησίχορο να συνθέσει μία παλινωδία γι’ αυτήν, εάν νοιαζόταν για τα μάτια του. Ο Στησίχορος αμέσως συνέθεσε τους ύμνους προς τιμήν της Ελένης και ξαναβρήκε το φως του.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ.



Η αρχαία πόλη στη θέση Βιγλατούρι της Κύμης, που η αρχαιολογική σκαπάνη της αρχαιολόγου Έφης Σακελλαράκη έφερε στο φως δεν είναι άλλη από την αρχαία Κύμη. Τα αρχαιολογικά ευρήματα της ανασκαφής έρχονται να επιβεβαιώσουν την ήδη υπάρχουσα άποψη ότι το ιδιότυπο αλφάβητο της αρχαίας Κύμης είναι το λατινικό αλφάβητο. 

Το αλφάβητο αυτό όπου το Σ γράφετε ως C, το Γ ως G, το Δ ως D, το Ξ ως X, το Ρ ως R, και το Υ ως U, αποτέλεσε την βάση που επάνω χτίστηκε το λατινικό αλφάβητο. Αλλά και άλλες πόλεις της Ευβοίας όπως η Ερέτρια και η Χαλκίδα είχαν το ίδιο αλφάβητο. Ακόμη φαίνεται ότι μέχρι να επικρατήσει οριστικά το Ιωνικό αλφάβητο, κυκλοφορούσαν και άλλα. 


Αν λάβουμε υπόψη ότι σήμερα αυτοί που δεν μιλούν Ελληνικά από μικρή ηλικία, αδυνατούν να προφέρουν τα γράμματα Δ, Γ, καθώς και μεμονωμένα το Μ, από το Π το Γ από το Κ και το Ν από το Τ. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι πιθανώς η διαφοροποίηση αυτή έγινε διότι πολλοί από τους κατοίκους της Εύβοιας ήσαν ξενόφερτοι που αδυνατούσαν να προφέρουν τα παραπάνω γράμματα. Η ανάγκη αυτή οδήγησε στη δημιουργία του ιδιότυπου αυτού αλφαβήτου. 

«Νοιώθω σεξουαλικά… Ε, εντάξει…»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Νιώθω σεξουαλικά… Ε, εντάξει…»

«… Πρέπει κανείς να βάζει τα πάντα μέσα του στη σωστή τους θέση. Σωστά;
Αλλά υπάρχουν όλες οι ανάγκες του σώματος, που μία απ’ αυτές είναι το σεξ που πρέπει να μπει στη σωστή του θέση. 

Και ποιος θα μου πει πώς να το βάλω στη σωστή του θέση; Ο γκουρού μου, ο Πάπας, ο Πατριάρχης, οι Γραφές, ο ψυχαναλυτής; Αν μου πουν αυτοί, τότε ταυτίζω τον εαυτό μου μ’ εκείνους γιατί πιστεύω ότι με βοηθάνε να βάζω τα πράγματα στη σωστή τους θέση, κάτι που είναι σκέτη ανοησία.

Δεν μπορεί να μου πει ο Πάπας τι να κάνω. Ο Πάπας μου λέει ότι το σεξ βρίσκει τη σωστή του θέση στο γάμο και μου λέει: «Παντρέψου, γιατί τον γάμο τον ευλογεί ο Θεός, μην πάρεις ποτέ διαζύγιο…», κι όλα αυτά. Κι εγώ μπερδεύομαι, φρακάρω! Και γιατί δηλαδή, θα πρέπει να υπακούω τον Πάπα, τον γκουρού, τις γραφές ή τους Πολιτικούς;

Τώρα: Αν δεν το δεχτώ αυτό, θα πρέπει να βρω μόνος μου ποια είναι η σωστή θέση του σεξ. Ποια είναι η σωστή του θέση, λοιπόν; Πώς θα βρω ποια είναι η σωστή θέση του σεξ, που είναι μία από τις πιο ισχυρές, πιεστικές σωματικές ανάγκες , που οι άνθρωποι της θρησκείας λένε: «Κόφ’ την· εξαφάνισέ την,· καταπίεσέ την,· πάρε όρκους εναντίον αυτής της ανάγκης…», κι άλλα τέτοια. Κι εγώ λέω: Συγνώμη, αλλά όλα αυτά δεν μου λένε τίποτα εμένα.

Θέλω, λοιπόν, να βρω μόνος μου ποια είναι η σωστή θέση για το σεξ. Πώς θα το βρω; 
Έχω το «κλειδί», που είναι: όχι ταύτιση με τις αισθήσεις· αυτό είναι το κλειδί για το σεξ. Όχι ταύτιση με τις αισθήσεις, λοιπόν, που στην σύγχρονη εποχή μεταφράζεται σε «πρέπει να έχω σεξουαλικές εμπειρίες».

Ταμπέλες στο σεξ, η μεγάλη δυστυχία.

Το ότι ζούμε σε μία πλάνη, θεωρήστε το δεδομένο. Το έχουμε ήδη εξηγήσει και αποδείξει. 

Το ότι καθοδηγούμαστε σε αυτήν εκόντες - άκοντεςείναι επίσης σωστό, το ότι μπορούμε όμως –έστω και εν μέρει, σε ορισμένα σημεία- να ξεφύγουμε είναι η επόμενη μεγάλη αλήθεια.

Αναφέρω εκ των προτέρων, βέβαιος ων πως θα συμφωνήσουν άπαντες, ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαίο να συμπέσουν οι απόψεις μας. Θα ήταν εκτός από ουτοπικό και ολέθριο να υπήρχε τέτοια απαίτηση από και προς το μέρος του οποιοδήποτε. Με αυτή λοιπόν την αρχή, συνεχίζω…

Από τις απαρχές των κοινωνιών αναζητήθηκαν κανόνες. Θεωρήθηκαν -και ορθά- οι νόμοι –άγραφοι ή μη- ως το πεδίο εκείνο το επιτρεπτό, στο οποίο θα μπορούσε ο καθένας να κινηθεί έχοντας την ευλογία2 των πολλών για το ‘’καλώς έχει’’. Το πολυπόθητο –άχρηστο- άλλοθι, που τότε φάνταζε χρήσιμο και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και σήμερα (δυστυχώς) το κάνει.

Η κάθε κοινωνία θέσπιζε τους δικούς της κανόνες -εκείνους που την εξυπηρετούσαν- οι οποίοι ανταποκρινόταν όλως τυχαίως, στις πλειοψηφούσες γνώμες των μελών της, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεαζόταν από πολλούς εξωγενείς παράγοντες. Π.χ. Θρησκεία, κράτος, άρχοντες κ.τ.λ. 

Κάποιοι νόμοι με την πάροδο των ετών αναδιαμορφώθηκαν, κάποιοι καταργήθηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι παγιώθηκαν καθιστώντας το νόημα των λεγομένων τους στερεότυπο. Γραπτό ή άγραφο. (Βλ. γνώμη της εκκλησίας για τις προγαμιαίες σχέσεις).

Πέρασε στη συνείδηση των λαών –ο γραπτός ή ο άγραφος ‘’νόμος’’- ως πάγια ‘’εντολή’’ ως η ορθή αντιμετώπιση ενδεχομένως, τής κάθε μίας πρακτικής που ενέπιπτε σε αυτούς. Π.χ.  Ο αυνανισμός αμάρτημα 3  

Τα χρόνια έφτασαν στο σήμερα και όλοι πλέον κινούμεθα μέσα στο περίγραμμα που οριοθετεί το ‘’ορθό’’ και το ‘’λάθος’’. Το ‘’μη ορθό’’ εάν προτιμάτε στο οποίο πολλοί φροντίζουν να κολλάνε ετικέτα. Τίθεται όμως ένα ζήτημα στο οποίο επίσης έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν:

Είναι κάτι καλό επειδή είναι καλό, ή είναι καλό, επειδή το ονομάζουμε-αποδεχόμεθα εμείς ως τέτοιο;

Ποιος είναι σε θέση να καθορίσει το σωστό; Το όμορφο ίσως; Ποιος εντέλλεται και από ποιους να μιλήσει εξ' ονόματος ημών των ιδίων για κάτι τόσο προσωπικό όσο το σεξ που μας αφορά; Ποιος είναι σε θέση και από πού αντλεί το δικαίωμα να κρίνει, να χρεώσει, να βγάλει συμπέρασμα και να μας το επιβάλει;

Η κοινωνία έρμαιο των σεξουαλικών απωθημένων της


Ένα ολόκληρο σύστημα, μια κοινωνία, ένα κράτος μπορεί να αντέξει τα πάντα, ακόμα και εκείνα που δεν θα φανταζόταν κανείς και μπορεί να καταρρεύσει όπως οι τεράστιες τζαμαρίες που μετρούν αρκετά εκατοστά πάχος και μοιάζουν απρόσβλητες, από μία ελάχιστη ακίδα, από μία και μόνη εικόνα.


Ένας άνθρωπος μπορεί να παραμένει ισχυρός ακόμα και πάνω από τις δυνάμεις του, μπορεί να διατηρεί την αξιοπρέπειά του ακόμα και μερικά δευτερόλεπτα πριν τον θάνατο και να φύγει μ’ αυτήν ακατάβλητος. Μπορεί να το κάνει, πίσω και πέρα από κάθε βασανισμό, από κάθε δυσκολία, από κάθε εναντίωση θεμιτή ή αθέμιτη. Αντρίκεια ή ύπουλη σε πεδίο μάχης αποδεκτό.



Οι κοινωνία αντέχει τις ταλαιπωρίες, τις ανέχειες, τις φυσικές καταστροφές ακόμα, στωικά, υπερβάλει εαυτόν όταν από την ψυχή του συνόλου τής ζητηθεί.

Και όλοι και όλα ηττώνται από μία φωτογραφία, από ένα γράμμα, από την αποκάλυψη ενός προσωπικού δεδομένου.

Δικαστές, υπουργοί, αρχηγοί κρατών, πλανητάρχες… Ελάχιστοι όλοι στα απωθημένα των πολιτών που ορίζουν τη δύναμή τους. 

  • Κάτι έχει αξία όταν συνομολογήσουμε πως πράγματι έχει!
Το ζήτημα μοιάζει κωμικό και είναι αν αναλογιστεί κανείς πως όλα όσα έχουν πρόσφατα αποκαλυφθεί, δεν αποτελούν κάτι το πρωτόφαντο, εξωπραγματικό αλλά μια καθημερινότητα στις ζωές όλων.

Ποιος δεν έχει ερωτευθεί; Ποιος δεν έχει κάνει σεξ, ποιος δεν έχει κάνει βρόμικες σκέψεις; (προσέξτε τις απαντήσεις σας είμαστε έτοιμοι για γέλια τρελά)

Τι πρέπει να κάνεις όταν (σας) περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός στο σεξ

7 τρόποι να φέρεις τα κάτω ξανά πάνω στην ερωτική σας ζωή, με τις ευλογίες της επιστήμης.


ΛΥΔΙΑ ΜΑΝΙΑΤΗ

Είστε μαζί πάνω από έναν χρόνο. Λογικά κάπου στον ενάμιση (γιατί συνήθως τότε "σκάει" το συννεφάκι και προσγειωνόμαστε όλες στην πραγματικότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Σεξ κάνετε (σωστά;) αλλά όχι με την ίδια συχνότητα κι ίσως όχι με την ίδια ένταση που γινόταν στην αρχή του romance σας. Συμβαίνει πολύ, το ξέρεις ήδη είναι σχεδόν νορμαλιτέ και φυσικά ξεπερνιέται.

Σ' αυτή τη φάση λοιπόν αναλαμβάνεις δράση με σχέδιο αναζωπύρωσης που θα σας ταρακουνήσει ερωτικά, θα σας ανανεώσει και θα σας φέρει πιο κοντά με ουσιαστικό τρόπο. Καλύτερο σεξ, εδώ και τώρα με τρόπους, η αποτελεσματικότητα των οποίων έρχεται μέσα από σχετικές έρευνες.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ (Μέρος Β)

(Μέρος Α)


Τα Παιχνίδια Εικονικής Πραγματικότητας και η Απόσπαση Βοηθούν στην Ανακούφιση Από τον Πόνο
Τα μονοπάτια του πόνου σας είναι πλαστικά – μπορούν να φορμαριστούν και να μετατραπούν με τη χρήση διαφόρων προσεγγίσεων, επειδή πάρα πολλές περιοχές του εγκεφάλου και του νευρικού σας συστήματος εμπλέκονται.
Αυτός είναι ένας άλλος δρόμος από τον οποίο το μυαλό σας έχει απίστευτη δύναμη πάνω στα σωματικά σας συμπτώματα, καθώς μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε δραστικά την εμπειρία του πόνου αποσπώντας το μυαλό σας.
Ερευνητές στην μονάδα εγκαυμάτων του Ιατρικού Κέντρου Harborview στο Σηάτλ, για παράδειγμα, δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι τα κέντρα προσοχής του εγκεφάλου μπορούν να «αποσπαστούν» από μια οδυνηρή εμπειρία. Θύματα εγκαυμάτων συχνά υφίστανται επώδυνες διαδικασίες φροντίδας τραύματος και καθαρισμού.
Επειδή όλοι ανταποκρινόμαστε σθεναρά σε οπτικά ερεθίσματα, ακόμα και η απλή θέα των εργαλείων για την φροντίδα της πληγής μπορεί να ενισχύσει τον πόνο στα θύματα εγκαυμάτων. Έτσι, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα βίντεο παιχνίδι δράσης, που ονομάζεται “Snow World”, όπου οι καμένοι ασθενείς μπορούν να συμμετάσχουν στην φροντίδα της πληγής.
Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά – οι καμένοι ασθενείς βίωσαν πάνω από 50% λιγότερο πόνο κατά την διάρκεια της θεραπείας των εγκαυμάτων τους όταν έπαιζαν Snow World. Ο εγκέφαλος σας έχει όρια στην επεξεργαστική του δύναμη, οπότε, αν είστε πολύ αφοσιωμένοι σε μια δραστηριότητα, το μυαλό σας δεν θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί όλα τα σήματα πόνου.

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Επίκειται παγκόσμιος πόλεμος που θα φέρει τους Έσχατους Καιρούς»

ANATAΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ - Ο ΡΩΣΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΛΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι φήμες ότι η βασίλισσα Ελισσάβετ κατά την συνάντησή της με τον Ρώσο πατριάρχη Κύριλο και τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury τους είπε ότι επίκειται ένας φοβερός παγκόσμιος πόλεμος που θα φέρει τους «έσχατους καιρούς για την Ανθρωπότητα» ακριβώς όπως έχει προβλεφθεί στις Γραφές
Στην συνάντηση φέρεται να είπε «ένα άτομο θα πρέπει να κάνει πλέον τις απαραίτητες προετοιμασίες για να πει αντίο στου αγαπημένους του καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πλέον ποιοι θα ζήσουν ή ποιοι θα πεθάνουν. Πολλοί θα πεθάνουν αυτές τις ημέρες»
«Η αγαπημένη μου χώρα πρόκειται να εισέλθει στην σκοτεινότερη περίοδο τους επόμενους μήνες καθώς ένας βάρβαρος και αποκαλυπτικός πόλεμος θα ξεκινήσει στην Ανατολή»
«Δεν με απασχολούν οι τυπικότητες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων είμαι ανήσυχη με τις τρομερές συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε καθώς τα τύμπανα του πολέμου ηχούν δυνατότερα».
Πρόκειται για διαρροές κύκλων του Στέμματος που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά με βάση και τις συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις και του Ρώσου Πατριάρχη σίγουρα δεν συζητήθηκαν μεταξύ τους και τα πιο ευχάριστα πράγματα.

Νὰ λὲς πάντα «Μπορῶ»!!!

n%e1%bd%b0-l%e1%bd%b2s-p%e1%bd%b1nta-mpor%e1%bf%b6Ἀκόμη κι ἐὰν δὲν τὸ πιστεύῃς….
Ἀκόμη κι ἐὰν ὅλα δείχνουν τὸ ἀντίθετον…
Ἀκόμη κι ἐὰν δὲν ὑπάρχῃ κάτι, γιὰ νὰ κρατηθῇς ἀπὸ ἐπάνω του καὶ νὰ συνεχίσῃς….!!!
Νὰ λὲς πάντα «Μπορῶ»…
Ὄχι διότι ἀπαραιτήτως μπορεῖς, ἀλλὰ διότι πρέπει νὰ μπορῇς.
Διότι πρέπει νὰ ξαναπιστέψουμε ὅλοι στὶς δυνατότητές μας…
Διότι πρέπει νὰ μετακινήσουμε καὶ βουνά, ἐὰν χρειασθῇ, πρὸ κειμένου νὰ ἀποκτήσουμε τὴν Ἐλευθερία μας…
Νὰ λὲς πάντα «Μπορῶ»…
«Μπορῶ τὸ ἀδύνατον…!!!»
«Μπορῶ τὸ παράλογον…!!!»

Λέξεις περίεργες, νοήματα μεταβλητά


Χρησιμοποιούμε λέξεις, χωρίς να σκεφτόμαστε συνειδητά το νόημά τους.
"Κάνε όνειρα..."
"Ακολούθησε τα όνειρά σου..."
Και βάζουμε στόχους, εξακολουθούμε να βάζουμε στόχους. Αγνοώντας το σκοπό μας.

Ποιος μπορεί να είναι ο "σκοπός"; Τα πιο αληθινά, σημαντικά θέματα, δεν μπορούν να εξηγηθούν...ακόμα. Να περιγραφούν. Δεν υπάρχουν οι συνηθισμένες "λίστες βημάτων" που μπορείς να ακολουθήσεις για να πετύχεις αυτό που νομίζεις πως καταλαβαίνεις.

"Γίνε αυτό που έχεις έρθει για να είσαι". Γνωστές λέξεις, άγνωστη ερμηνεία. Και η προσπάθεια ελέγχου της ζωής συνεχίζεται. Όπως και η προσπάθεια εμβολής των δικών σου αντίθετων θεωριών που ουσιαστικά διατηρούν τον ίδιο έλεγχο, την ίδια παγίδευση.
"Αφέσου στη ροή της ζωής". Απάθεια, θυματοποίηση. Μια ψεύτικη, επιφανειακή ηρεμία, με κύριο χαρακτηριστικό τον υποβόσκουν φόβο, που δεν μεταμορφώθηκε, αλλά κρύφτηκε.  

Άσε τις προκηρύξεις, τις δηλώσεις, τις θεωρίες και τις ανακοινώσεις. Όλα αυτά διατηρούν το φαίνεσθαι, που η αλήθεια του το ξεσκεπάζει. 

Είσαι αυτό που λες;
Είσαι αυτό που πράττεις;
Εξαρτάται ποιος/τι βλέπει. Εξαρτάται ποιος/τι κρίνει. Τι θέλει, τι έχει ορίσει η Βούληση...

Σε έμαθαν να φοβάσαι το μυαλό σου. Να διατηρείς τον πόλεμο προσπαθώντας να σωπάσεις τις εσωτερικές φωνές, να διώξεις τις αυτόματες εικόνες/σενάρια σου. Ο έλεγχος παντού. Νομίζεις πως δεν φαίνεται.

Ὑπάρχουν Ἄνθρωποι ἐκεῖ ἔξω…

%e1%bd%91p%e1%bd%b1rchoun-%e1%bc%84nthropi-%e1%bc%90ke%e1%bf%96-%e1%bc%94xoΚι ἐμεῖς πρέπει νὰ τοὺς βροῦμε…
Νὰ σπάσουμε κάθε ἁλυσίδα ποὺ μᾶς ἀκινητοποιεῖ καὶ μᾶς ἀπομονώνει καὶ νὰ ξεκινήσουμε νὰ ἀνοίγουμε τὰ φτερά μας…
Νὰ ξαναδοῦμε τὰ πάντα ἀπὸ τὴν ἀρχή, μὲ νέο βλέμμα…
Νὰ κτίσουμε νέες σχέσεις καὶ νὰ γκρεμίσουμε τὶς παλαιές…
Νὰ δοῦμε τοὺς Ἀνθρώπους στὰ μάτια, νὰ τοὺς ἀναγνωρίσουμε καὶ νὰ συμπορευθοῦμε…
Κύλησε ὁ καιρός…
Τὰ γκρεμίσματά μας ἔπιασαν τόπο…
Ὅλα, σιγὰ σιγά, τελειώνουν…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα