Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ο ΟΗΕ το τερμάτισε: Ανακήρυξε πρέσβειρα την Wonder Woman!

gallerycomics_1920x1080_20150429_wonderwoman77_cmyk-new-neck-v2_552849f55810a9-84883346

Για την επίπλαστη “ανικανότητα” του ΟΗΕ, το σκοτεινό του ρόλο στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση, την εύνοια του στις πολυεθνικές και ιδιαίτερα σε εκείνες της ενέργειας, των τροφίμων και των φαρμάκων, την προώθηση της Πανθρησκείας και όλης της Νεοεποχίτικης φιλοσοφίας, αλλά και την κακογουστιά του, δεν είχαμε καμία αμφιβολία πια

Αλλά αυτή τη φορά, το… τερμάτισε!
O ΟΗΕ ανακήρυξε σήμερα την Wonder Woman, πρωταγωνίστρια του γνωστού αμερικανικού κόμικ, πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα “δικαιώματα των γυναικών”!
Η Wonder Woman, που δεν είναι ούτε άνθρωπος, αλλά ούτε και υγιές μοντέλο αληθινής γυναίκας, θα χρησιμοποιήσει τις ‘σούπερ δυνάμεις της’ στο πλαίσιο μιας εκστρατείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών διάρκειας ενός έτους υπέρ της “χειραφέτησης των γυναικών και των κοριτσιών”.wonderwoman

Κατάθλιψη: όχι, δεν είναι ασθένεια


Φυσικά και δικαιούσαι να παραιτηθείς, να είσαι θλιμμένος, να θέλεις να δραπετεύσεις αυτή την ηλίθια πραγματικότητα που ζούμε ως κοινωνία. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να απορρίψεις τον εαυτό σου γι’ αυτό ή να προσπαθήσεις να τον «διορθώσεις» με θεωρίες «αγάπης και φωτός» που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αληθινή ζωή! 

Τι νόημα έχουν οι θεωρίες όταν δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει το επόμενο σου γεύμα, όταν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με κανέναν, όταν έχεις τόσο θυμό μέσα σου, όταν έχεις χάσει τη δουλειά σου, όταν τίποτα δεν έχει καμία σημασία πια; Τι νόημα έχει να προσπαθείς να οραματιστείς «κάτι θετικό», όταν όλες οι εικόνες που έρχονται κατακλυσμιαία στο νου σου είναι εικόνες φρίκης, καταστροφής, ματαιότητας και απόρριψης; Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι και που μπορείς να ανεχτείς είναι κάποιον εξυπνάκια να σου λέει να είσαι αισιόδοξος, να «βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής». ΔΕΝ υπάρχει φωτεινή πλευρά! Συνειδητοποίησέ το, αποδέξου το! Κυλιέσαι στα σκατά και στριφογυρίζεις χαοτικά γύρω από αρνητικές διαδικασίες σκέψης. Αυτό είναι μόνο!


Προσπαθώντας να το πολεμήσεις, να το αλλάξεις ή όταν ανέχεσαι χαζές συμβουλές, το μόνο που καταφέρνεις είναι να βυθίζεσαι όλο και περισσότερο προς τον πυθμένα. Κατάλαβε ότι αυτό που προβάλλεις στους άλλους είναι αυτό ακριβώς που φοβούνται να δουν στον εαυτό τους. Είναι τόσο απλό! Θέλουν να «βγεις» από αυτή την κατάσταση γιατί δεν τολμούν εκείνοι να βρίσκονται μέσα. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, έχουμε έναν «καταθλιπτικό εαυτό», μια αίσθηση ματαιότητας, μια σκοτεινή, πυκνή πλευρά του εαυτό μας που οι περισσότεροι τρέμουν να αναγνωρίσουν ή να παραδεχτούν. Απομυθοποίησε τις λέξεις που το σύστημα σου επιβάλλει.

Το να βυθίζεσαι στην κόλαση, ξέροντας ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διέξοδος, δεν είναι ευχάριστη υπόθεση. Μόνο όσοι έχουν τολμήσει να επιτρέψουν την αποσύνθεση του εαυτού τους – και το εννοώ ολιστικά και κυριολεκτικά – γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι, γιατί μόνο αυτό έχουν δημιουργήσει τον εαυτό τους από την αρχή, κυριολεκτικά από τις στάχτες τους. Αλλά, δεν βρίσκεσαι ακόμα εκεί, είναι ανώφελο να σκέφτεσαι τη δημιουργία.

Αν ενταχθείς σε ψυχοθεραπεία για να «θεραπεύσεις» τον εαυτό σου, τον έχεις εξ’ ορισμού καταδικάσει. Αν πάρεις κάτι (υποκατάστατο) για να σε βοηθήσει «να ξεχάσεις», απλά βυθίζεσαι περισσότερο, όταν ακριβώς πίστευες πως έχεις πιάσει πάτο. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να «βγεις» από την κατάθλιψη. Δεν «βγαίνεις»! Βυθίζεσαι όλο και περισσότερο, όσο χρειάζεσαι! Κανείς δεν βρίσκεται εκεί που είσαι εσύ. Κανείς δεν σε καταλαβαίνει. Είσαι μόνος! Η τυραννία του νου σου είναι δυσβάστακτη και εξουθενωτική και ΑΥΤΟ ακριβώς είναι που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις: γυμνός, με ευθύτητα και ακριβώς όπως είσαι!

Οι 10 μεγαλύτερες Νεκροπόλεις του Κόσμου

Νεκροπόλεις

Οι Νεκροπόλεις ή πόλεις των Νεκρών, υπάρχουν παντού στον κόσμο από τους αρχαίους Πολιτισμούς ως και σήμερα. Κάποιες αναπτύχθηκαν λόγω του συνωστισμού, ενώ άλλες σχεδιάστηκαν με λεπτομέρεια. 

Σε μερικές περιπτώσεις είναι ακριβείς αναπαραγωγές του κόσμου των ζωντανών. Αυτές οι Πόλεις των νεκρών που βρίσκονται διάσπαρτες πάνω στον πλανήτη αποκαλύπτουν τις ελπίδες, τις επιθυμίες αλλά και τους βαθύτερους φόβους του κάθε Πολιτισμού. Ας δούμε τις 10 σημαντικότερες Νεκροπόλεις που διατηρούνται ως και σήμερα.
Wadi-us-Salaam
Το Wadi-us-Salaam, η Κοιλάδα της Ειρήνης περιέχει 5 εκατομμύρια νεκρικά μνημεία και είναι το μεγαλύτερο Νεκροταφείο του Κόσμου. Αυτή η Νεκρόπολη στέκεται επιβλητικά στο Najaf του Ιράκ, και είναι ένα από τα ιερότερα μέρη για τους Σιίτες Μουσουλμάνους μετά την Μέκα και την Μεδίνα.
Εκεί επικρατεί η πεποίθηση πως μονάχα οι πιστοί θάβονται στην Κοιλάδα της Ειρήνης, ανεξάρτητα από που προέρχονται. Στην νεκρόπολη του Ιράκ βρίσκονται θαμμένοι άνθρωποι για πάνω από 1.500 χρόνια, με την ελπίδα να βρεθούν κοντά στον Ali – Πρώτο ξάδελφο του Μωάμεθ.
Scavi – Νεκρόπολη του Βατικανού
Κρυμμένη κάτω από την Βασιλική του Άγιου βρίσκεται η Νεκρόπολη του Βατικανού, ή αλλιώς «Scavi». Πρόκειται για ένα αχανές υπόγειο νεκροταφείο, χτισμένο τριγύρω από τα λείψανα του Αγίου Πέτρου, που Μαρτύρησε στην ρώμη. Το Νεκρικό Σύμπλεγμα περιέχει τρία επίπεδα που επεκτείνονται χρονικά από το 27 Π.Χ ως το 476 Μ.Χ. Σε αυτή την Νεκρόπολη υπάρχουν θαμμένοι Παγανιστές του 1ου Αιώνα καθώς και σημεία όπου οι Χριστιανοί του 5ου Μ.Χ αιώνα θάφτηκαν μαζί με τους Παγανιστές. Οι Δρόμοι της Νεκρόπολης είναι ακριβής αντιγραφή εκείνων της Αρχαίας ρώμης εκτός από το γεγονός πως τα κτίσματα είναι Νεκρικοί τύμβοι και όχι κατοικίες.
Το 1965 οι Αρχαιολόγοι υποστήριξαν πως ανακάλυψαν τα οστά του Άγιου Πέτρου όταν βρήκαν μία σημείωση στα ελληνικά που έγραφε « Ο Πέτρος είναι εδώ».

με το έβδομο μνημόνιο το πρόγραμμα θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία

Αποτέλεσμα εικόνας για με το έβδομο μνημόνιο το πρόγραμμα θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία

φίλες και φίλοι
ΤΙ μπορεί να κάνει ένας, λόγου χάριν, γαλακτοβιομήχανος για να αυξήσει τα κέρδη του;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ πέντε τρόποι, φίλες και φίλοι. Ας τους δούμε απλά και συνοπτικά και μετά θα αντιληφθούμε ότι οι έννοιες μνημόνιοπρόγραμμα και επιτυχία κατανοούνται χωρίς ψευσδαισθήσεις και αυταπάτες. 
Ο πρώτος τρόπος είναι να μειωθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα των εργαζομένων. Μειώθηκαν οι μισθοί και τα μεροκάματα από το 2010, από το πρώτο μνημόνιο, μέχρι σήμερα; Μειώθηκαν, φίλες και φίλοι, από 30 έως 50% και θα μειωθούν κι άλλο. Τη θέλει τη μείωση των μισθών και των μεροκάματων οι γαλακτοβιομήχανός μας;  Ασφαλώς και τη θέλει! Όλοι οι βιομήχανοι, όλοι οι καπιταλιστές τη θέλουν. Μα, θα αναρωτηθείτε: Εάν μειωθούν ο μισθοί και τα μεροκάματα, δεν θα μειωθούν οι πωλήσεις; Όχι,  φίλες και φίλοι, δεν θα μειωθούν οι πωλήσεις αλλά θα αυξηθούν! Θα το δούμε στον τρίτο τρόπο.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να αυξηθεί ο χρόνος εργασίας που δεν αμείβεται.  Έχει αυξηθεί αυτός ο χρόνος εργασίας από το 2010; Εάν έχει αυξηθεί, λέει! Και θα αυξηθεί κι άλλο!Προσλαμβάνεσαι για τετράωρο και εργάζεσαι για εξάωρο – αυτές τις δύο ώρες δεν τις πληρώνεσαι. Το τι έχω τραβήξει στην οικοδομή δεν λέγεται. Την ώρα που ήταν να σχολάσουμε, στις τρεις και μισή, τότε ερχόταν η πρέσα να ρίξουμε μπετό. Χιλιάδες ώρες απλήρωτες! Όταν δουλεύουμε και δεν πληρωνόμαστε, αυτά που έπρεπε να μας δώσει είναι καθαρά κέρδη στη τσέπη του Κυρίου μας αφεντικού.
Ο τρίτος τρόπος είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;  Μόνο εάν κλείσουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συσκευάζουν γάλα και παράγουν γιαούρτι κι άλλα προϊόντα γάλακτος. Με την μείωση του μισθού και την αύξηση του χρόνου εργασίας, με τις Τράπεζες πίσω του,  ο γαλακτοβιομήχανος μπορεί να μειώσει (προσωρινά και ευκαιριακά) τις τιμές του  κι έτσι θα καταφέρει να κλείσει όλες τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Κλείνουν  οι μικρομεσαίες παραγωγικές, μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις;  Κλείνουν, φίλες και φίλοι, αλλά το μεγαλύτερο μέρος δεν έχει κλείσει ακόμα. Η σχεδόν ολοσχερής εξαφάνιση των μικρομεσαίων θα γίνει τη δεκαετία 2020-2030.

ΤΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ (η σκέψη εγώ) ΟΥΤΕ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ



ΤΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ (η σκέψη εγώ) ΟΥΤΕ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Το εγώ δεν είναι ούτε μια σκέψη, ούτε η ταύτιση με τις σκέψεις, αλλά είναι αυτό που ταυτίζεται με τις σκέψεις και τις χρησιμοποιεί όπως και τη φαντασία για να εκφραστεί.

Το εγώ είναι κρυσταλλωμένη ενέργεια στο αστρικό σώμα. Η εγωική ενέργεια είναι ουσιαστικά η επιθυμία και οι τροποποιήσεις της, όπως η απληστία, η φιλαργυρία, η λαιμαργία, η ζήλια, η ανυπομονησία, οι συμπάθειες, οι αντιπάθειες και τα αρνητικά συναισθήματα.

Το εγώ της λαιμαργίας για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τις σκέψεις και τη φαντασία για να ικανοποιήσει τη σφοδρή επιθυμία του για απόλαυση μέσω της τροφής. Μέχρι να εκπληρωθεί η επιθυμία, η επιθυμία προσλαμβάνει την μορφή της ανυπομονησίας, άγχους και ανησυχίας και αν κάτι σας εμποδίζει να πάρετε αυτό που θέλετε η επιθυμία μεταμορφώνεται σε θυμό. Αν το φαγητό δεν είναι στο ύψος των προσδοκιών και της φαντασίας εγώ τότε την επιθυμία παίρνει τη μορφή της αντιπάθειας και δυσαρέσκειας. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις άλλες επιθυμίες για απόλαυση, ευχαρίστηση, φήμη, αναγνώριση, δύναμη, άνεση, αποκτήματα, αποδοχή, κλπ

Αυτός ο μηχανισμός ταύτισης του εγώ με τις σκέψεις και τη φαντασία συμβαίνει ασυνείδητα, ψυχαναγκαστικά και μηχανικά. Η λειτουργία του δεν εξαρτάται από τη θέληση και τη λογική μας. Το εγώ χρησιμοποιεί τις σκέψεις και τις ικανότητες του νου για να βρει τους τρόπους και τα μέσα για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του.

Γιατι φοβομαστε τα ποντίκια; Είναι παράλογο ή οχι;



  Γιατί νιώθουμε πανικό μόλις βλέπουμε κάποιο ποντίκι  , χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματικό γεγονός;
 Η βουβωνική πανώλη διαδόθηκε από τους ψύλλους που «ζούσαν» σε ποντίκια τα οποία είχαν προσβληθεί από την νόσο και κυρίως αρουραίους που ευρίσκοντο εν αφθονία στα εμπορικά πλοία. 
Η πανώλη είναι γνωστή  όμως από την αρχαιότητα. Παράδειγμα αναφορών είναι αυτό του Θουκυδίδη: ο λοιμός των Αθηνών, πιθανώς να είναι η πανώλη. Από τον 6ο αιώνα και σε όλον τον Μεσαίωνα εκδηλώνονταν μεγάλες επιδημίες, με αποτέλεσμα να παραμείνουν μόνιμα ενδημικές εστίες.
 Γνωστή είναι η μεγάλη επιδημία του 14ου αιώνα η οποία ονομάστηκε μαύρος θάνατος. Μετά τον 14ο αιώνα, η νόσος έγινε ενδημική και για 300 χρόνια υπήρχαν επιδημικές εξάρσεις. Στα τέλη του 19ου αιώνα, σημειώθηκε πανδημία.
 Εκτιμάται ότι περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Ευρώπης, ήτοι 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω του Μαύρου Θανάτου. Πολλές πόλεις έχασαν περισσότερο από το 40% των κατοίκων τους, το Παρίσι έχασε το 50% και η Βενετία, η Βρέμη και το Αμβούργο, υπολογίζεται ότι έχασαν τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. (πηγή wikipedia)

Χάρτης διάδοσης του Μαύρου θανάτου στην Ευρώπη : πηγή wikipedia

  Κάναμε μια μικρή ιστορική αναδρομή για τις μεγάλες απώλειες που υπήρχαν από την πανώλη και την διάδοσή τους με τα ποντίκια. 
  Όπως καταλαβαίνουμε ο κόσμος εκείνης του 14ου αιώνα που έζησε αυτή την τρομακτική πανδημία, μόλις αντίκριζε ποντικό ένιωθε πανικό και έτρεχε να φύγει, μιας και το είχε συνδυάσει με την πανώλη και τον θάνατο. (λογικό μου ακούγεται)

  Ας επανέλθουμε στο αρχικό μας ερώτημα όμως. 
 Αφού περάσανε 600 χρόνια από τότε, γιατί νιώθουμε πανικό μόλις βλέπουμε κάποιο ποντίκι  , χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματικό γεγονός;

Γιατι ξεχναμε ενα ονομα... αμεσως οταν το ακουμε;



Αλήθεια, πόσες φορές συστηθήκατε  μόλις με κάποιον και ξεχάσατε το όνομά του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα; Πόσες άλλες φορές δυσκολευτήκατε να συγκρατήσετε άλλες πληροφορίες που μόλις ακούσατε; Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα μερικών πρόσφατων ερευνών.

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ονόματα των ανθρώπων είναι δύσκολο να θυμόμαστε. H συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι υπάρχει κάτι ασυνήθιστο για τα ονόματα που τα καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο να τα θυμηθούμε. Πράγματι, ορισμένοι ερευνητές προτείνουν ότι τα ονόματα των ανθρώπων είναι το πιο δύσκολο από όλα τις λέξεις που μπορούμε να μάθουμε[1].

 Μια άλλη έρευνα έδωσε σε  συμμετέχοντες ψεύτικα ονόματα και βιογραφικά για τη μελέτη [2]. Στη συνέχεια εξετάστηκαν σε αυτά που θα μπορούσε να θυμηθεί. Εδώ είναι τα ποσοστά για τα διάφορα κομμάτια των πληροφοριών που κατάφεραν να ανακληθούν:


Θέσεις εργασίας: 69%
Χόμπι: 68%
Αρχική πόλεις: 62%
Πρώτα ονόματα: 31%
Τελευταία ονόματα: 30%

 Έτσι, τα ονόματα είναι πιο δύσκολο να θυμηθούμε. Και, δεν θα εκπλαγείτε να ακούσετε, καθώς γερνάμε οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε να ακόμα πιο πολύ να θυμόμαστε ονόματα.

Μα γιατί?

Οι Τούρκοι προσκυνούν τον έφιππο Σχη Ιππικού Π.Σπηλίαδη και παραδίδουν την Πρέβεζα


21 Οκτωβρίου 1912 ο Συνταγματάρχης Ιππικού Παναγιώτης Σπηλιάδης εισέρχεται έφιππος στην Πρέβεζα και οι Τούρκοι παρατεταγμένοι στην παραλία με τα όπλα στο Εδαφος του παραδίδουν τας πολεμικάς σημαίας. Η Πρέβεζα μετά από 500χρονια είναι και πάλι Ελληνική


Η Μάχη της Νικόπολης.

Η Νικόπολη ας θυμήσουμε ότι κτίστηκε από τον ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο, σε ανάμνηση της ναυμαχίας του Ακτίου που έγινε στις 2/9 του 31 π.Χ. μεταξύ του Γαΐου Οκταβιανού (μετέπειτα Καίσαρα Αυγούστου) και του ΜάρκουΑντωνίου και τη Κλεοπάτρα, που μετά τη δολοφονία του Καίσαρα διεκδικούσαν το θρόνο της απέραντης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το κύριο σώμα αμύνης οι Τούρκοι το είχαν τοποθετήσει έξω από τη Νικόπολη και σε ένα πλάτος 700 μέτρων, όπου διασχίζεται από αρχαίες τάφρους που τα χρησιμοποίησαν σαν χαρακώματα. Για να προκαλέσουν σύγχυση στους Έλληνες που έκαναν επιθέσεις, μπροστά από τα χαρακώματα τοποθέτησαν πέντε μοντέρνα πεδινά πυροβόλα. Η φρουρά της Πρέβεζας είχε μια δύναμη 600 ανδρών, ενισχυμένη από τουρκαλβανούς τσάμηδες, και από Οθωμανούς της Πρέβεζας που είχαν το δικαίωμα να έχουν όπλα, αυτοί οπλίστηκαν από την αποθήκη πολεμικού υλικού των Τούρκων στην Πρέβεζα. Τελικά η συνολική δύναμη των τούρκων στην Πρέβεζα ήταν περίπου 1000 άνδρες. Στον κόλπο της Πρέβεζας ήταν και το αντιτορπιλικό«Αττάλεια» με δύο ατμακάτους σε ασφαλές σημείο αγκυροβολημένα.

ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΙΠΠΕΙΣ 1882 ΠΡΕΒΕΖΑ
Ο επιτιθέμενος ελληνικός στρατός αφού εξασφάλισε τα νώτα του μέχρι και την τοποθεσία Πέντε Πηγάδια στο Βουνό Ξηροβούνι. Επικεφαλής της δύναμης ήταν ο ταγματάρχης του μηχανικού Σπηλιάδης, με επιτελείς τον ίλαρχο Γαβριελάκη και τον ανθυπίλαρχο Μεκά. Το μεσημέρι της 19 ης Οκτωβρίου αποφασίστηκε να γίνει η επίθεση κατά των τουρκικών γραμμών της Νικόπολης. Η δύναμη έφθασε το απόγευμα της ίδια ημέρας στο ύψωμα του Αγίου Κωνσταντίνου απέναντι από την τουρκική γραμμή άμυνας των Τούρκων.

Εγκατεστάθηκαν προφυλακές και ο καταυλισμός των ανδρών και ήταν ετοιμοπόλεμοι.
Το ξημέρωμα της 20/10/1912 οι άνδρες παρατάχθηκαν για επίθεση. Στο δεξί άκρο παρατάχθηκαν οι Κρήτες αντάρτες του Μάνου, στο αριστερό άκρο τα Ηπειρωτικά τμήματα και τη κεντρική γραμμή ο τακτικός στρατός με ένα τάγμα του 15 ου Συντάγματος. Πίσω από τους πεζούς υπήρχαν δύο πυροβολαρχίες με διοικητές τους Χαβίνη και Μπούφη. Σε επικουρία υπήρχαν στο Ιόνιο πέλαγος και μοίρα ελαφρών σκαφών του στόλου, που απέκλειαν τα λιμάνια σ’ όλη την Ηπειρωτική ακτή..
Ο άνδρες αδημονούν μέχρι να δοθεί η διαταγή επίθεσης από τον Σπηλιάδη. 

Στις 7.00 πμ. δόθηκε η διαταγή και τα άκρα άρχισαν την επίθεση πυροβολώντας όρθιοι και μετακινούμενοι προς την τουρκική γραμμή. Σε λίγο όλη η ελληνική παράταξη είχε πλησιάσει τις τουρκικές θέσεις. Οι Τούρκοι μάχονται αλλά δεν κατορθώνουν να σταματήσουν τους επιτιθέμενους. Οι ηγέτες της επίθεσης έφιπποι κινούνταν συνεχώς δίνονταν διαταγές και εμψυχώνοντας τους άνδρες τους. Ο Σπηλιάδης μετά από μιας ώρας μάχη διέταξε ο 10 ος λόχος του λοχαγού Φιλιππόπουλου να κάνει επίθεση. Ο λόχος με σφοδρό πυρ και με τη βοήθεια από τα άκρα. 

Οι τούρκοι ήταν μέσα στα χαρακώματα και αντιστέκονταν καρτερικά. Πολλές οβίδες του πυροβολικού έπεφταν χωρίς να βρουν το στόχο τους. Τραυμάτισαν όμως τα άλογα του Σπηλιάδη, του Γαβριελάκη και του Μελά. Αυτό συντέλεσε όμως η μάχη να γίνει ακόμη πιο λυσσαλέα από τους Έλληνες. Το «Εμπρός» του Σπηλιάδη ακούγεται συνεχώς και οι στρατιώτες ενθουσιώδεις ακολουθούν τη διαταγή. Μερικοί δεκανείς και λοχίες στο κέντρο τραυματίζονται, αλλά οι άνδρες συνεχίζουν την επίθεση. 

Στις 11 π.μ. από την πλευρά της θάλασσας μία ατμάκατος άρχισε να πολυβολεί κατά των επιτιθεμένων ανεπιτυχώς. Η πυροβολαρχία Χαβίνη έστρεψε προς τα εκεί τις κάνες των πυροβόλων, μετά από δέκα βολές μια στήλη καπνού έδειξε ότι το σκάφος βυθίστηκε, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από τους αξιωματικούς με τις διόπτρες τους. Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία και έσπειρε τον ενθουσιασμό στους άνδρες. Η πυροβολαρχία συνέχισε τις βολές και τα υπόλοιπα σκάφη απομακρύνθηκαν για αν κρυφτούν στον όρμο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η εξέλιξη της μάχης είναι σε κρίσιμο σημείο. Τα πυρά των μάουζερ και των μάνλιχερ των ανδρών αντηχούν και τα σφυρίγματα των οβίδων από τα πυροβόλα που είναι τοποθετημένα στα υψώματα του Αγίου Γεωργίου, του Παντοκράτορα και της Βρυσούλας που περνούν από πάνω τους το δείχνουν. 

Ορμόνη της άσκησης «καίει» το λίπος


Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Physiology - Endocrinology and Metabolism, δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκκρίνεται μια ορμόνη που διευκολύνει την απώλεια λίπους και εμποδίζει τη σύνθεσή του.

Σε παλαιότερη μελέτη, η ίδια ερευνητική ομάδα είχε δείξει πως τα επίπεδα της εν λόγω ορμόνης, που ονομάζεται ιρισίνη, αυξάνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, γεγονός που «ενεργοποιεί» γονίδια που μετατρέπουν το λευκό λίπος σε φαιό. Η μετατροπή αυτή θεωρείται ευεργετική, καθώς ο φαιός λιπώδης ιστός συμβάλλει στην αύξηση της ενεργειακής δαπάνης.

Για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν περαιτέρω το ρόλο της ιρισίνης, μελετώντας την επίδρασή της σε ανθρώπινα λιποκύτταρα. Επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα της προηγούμενης μελέτης, η ερευνητική ομάδα έδειξε πως η ιρισίνη ενισχύει τη δράση γονιδίων και πρωτεϊνών που μετατρέπουν το λευκό λίπος σε φαιό.

Μια μελέτη εξηγεί τις επιπτώσεις της TTIP στην Ελλάδα

Η έρευνα


Η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών (TTIP), οι διαπραγματεύσεις για την οποία γίνονται υπό άκρα αδιαφάνεια, είναι μια πολύ σκοτεινή υπόθεση που αναμένεται να απορυθμίσει την οικονομία και τα εργασιακά, απειλεί επίσης το περιβάλλον και εν τέλει την ίδια τη Δημοκρατία. Τι σημαίνει όμως η υιοθέτηση της TTIP για την Ελλάδα; Η πρώτη ελληνική μελέτη για το θέμα δίνει απαντήσεις.

«TTIP: Οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Οικονομία, στην Κοινωνία», καλείται η πρώτη ελληνική μελέτη που έγινε για το ελληνικό «Δίκτυο Φίλοι της Φύσης / Naturefriends Greece» και έτρεξε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΑΠΘ και την Κοοπερατίβα Έρευνας & Ανάπτυξης Alternative Trade Network.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης στην ουσία η TTIP έρχεται για να υπηρετήσει τους 4 άξονες της διεθνοποίησης, της απορύθμισης, της τεχνοκρατικοποίησης της πολιτικής και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, η TTIP δεν εφαρμόζεται πέρα κι έξω από την καθημερινότητα, αλλά έρχεται να την αλλάξει άρδην τα εξής στην Ελλάδα:
1. Αναιρείται η ανεξαρτησία των ελληνικών κυβερνήσεων στην άσκηση πολιτικής, ενώ αποδυναμώνονται οι δημοκρατικές οδοί διεκδίκησης και διαλόγου.
2. Εκμηδενίζονται τα περιθώρια άσκησης εγχώριας πολιτικής με βάση τις τοπικές ανάγκες, λόγω του υπερεθνικού και τεχνοκρατικού χαρακτήρα των προβλεπόμενων μηχανισμών. Για την Ελλάδα, τον τελικό λόγο ήδη έχουν υπερεθνικοί οργανισμοί που λειτουργούν με μόνο γνώμονα τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Επίσης αφαιρείται η δυνατότητα προσθήκης μη οικονομικών κριτηρίων και ανώτατων τιμών στη διαδικασία δημόσιων προμηθειών, καθώς υπερισχύει η υποχρέωση για ισότιμη μεταχείριση.
3. Παγιώνεται η κατεύθυνση για την απελευθέρωση των δημόσιων υπηρεσιών.
4. Αναμένεται η απελευθέρωση των δημοσίων αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια, ενώ η δημόσια ασφάλιση και υγεία είναι από τους πρώτους στόχους του ιδιωτικού κεφαλαίου.

ΠΟΥ: «Ανάπηροι» όσοι δεν βρίσκουν σύντροφο για σεξ και τεκνοποίηση

stogiat.anap.jpg

Οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ ή δεν μπορούν να βρουν σύντροφο για να τεκνοποιήσουν θα θεωρούνται άτομα με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες γραμμές που πρόκειται να ανακοινωθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Express.
Μέχρι τώρα, η υπογονιμότητα (μη επίτευξη εγκυμοσύνης μετά από 12 μήνες ή περισσότερο με τακτική σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη) δεν λογιζόταν ως αναπηρία.
Ωστόσο, με μια αμφιλεγόμενη κίνηση,  ο διεθνής οργανισμός προτίθεται να αλλάξει τα δεδομένα, κατατάσσοντας στα «άτομα με ειδικές ανάγκες» όσους δεν είναι σε θέση να βρουν έναν κατάλληλο σεξουαλικό σύντροφο ή να ενταχθούν σε μια σεξουαλική σχέση, προκειμένου να αναπαραχθούν.

Αποκάλυψη: Νέοι παγκόσμιοι χάρτες οριοθέτησης της ΑΟΖ που δικαιώνουν την Ελλάδα

H Δονούσα από ψηλά. Οι γεωλογικές διεργασίες που έδωσαν στο Αιγαίο Πέλαγος τη σημερινή του μορφή διήρκεσαν πολλά εκατομμύρια χρόνια και συνεχίζονται έως τις μέρες μας. Φωτογραφία www.kathimerini.grH Δονούσα από ψηλά. Οι γεωλογικές διεργασίες που έδωσαν στο Αιγαίο Πέλαγος τη σημερινή του μορφή διήρκεσαν πολλά εκατομμύρια χρόνια και συνεχίζονται έως τις μέρες μας. Φωτογραφία www.kathimerini.gr
Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης
Η οργάνωση Marine Regions είναι δημιούργημα του Flanders Marine Institute που έχει έδρα την πόλη Ostend του Βελγίου και θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο χαρτογράφησης θαλασσίων ζωνών. 
Έτσι σήμερα (21-10-2016) εξέδωσαν την 9η έκδοση με τους αναθεωρημένους χάρτες για όλα τα παράκτια κράτη του πλανήτη Γη για Χωρικά Ύδατα, Συνορεύουσα Ζώνη, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εσωτερικά Ύδατα και Αρχιπελαγικά Ύδατα.
Στον πρώτο χάρτη βλέπουμε την ΑΟΖ της Ελλάδας:
Ο χάρτης αυτός είναι ταυτόσημος με τον επόμενο δικό μου χάρτη που κυκλοφόρησε πριν 30 χρόνια και πολλοί τον θεώρησαν ένα είδος ελληνικής προπαγάνδας:

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ (Η διπλή λειτουργία του θυμού)



(Edvard Munc_Self Portrait)

Ο θυμός, ως συναισθηματική εκδήλωση, έχει περισσότερες εκφάνσεις, ενώ παρουσιάζει επιδημική συμπεριφορά, με λιγότερο πρόδηλο τρόπο, από αυτόν της προβλητικής ταύτισης ή της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, διαδικασίες που περιγράφουν, μέσες άκρες, τον αρνητικό τρόπο, με τον οποίο αντιδρούν οι άνθρωποι, στην εχθρικότητα των άλλων.

Αισθήματα ματαίωσης, εσωτερικού τρόμου ή/και ανικανοποίητου και εσωτερικές συγκρούσεις φαίνεται πως εκβάλλουν ως απροκάλυπτος θυμός, εναντίον οποιουδήποτε ή οτιδήποτε ή εναλλακτικά, όταν ο θυμός δεν βρίσκει εξωτερικό αντικείμενο, μαζοχιστικά και αυτοκαταστροφικά, με τη μορφή της δυσθυμίας, της κατάθλιψης ή και με άλλες μορφές, όπως με την απ’ ευθείας επίθεση, στο σώμα.

Το όλο πράμα μπορεί να καταστεί αδιέξοδο, υπό την έννοια πως εκδηλώνεται αδυναμία να λεκτικοποιηθούν τα «συμβάντα» της εσωτερικής ζωής, που περιλαμβάνουν αυτά τα συναισθήματα, και να διαλευκανθούν οι προσωπικές, υποκειμενικές σημασίες που αποδίδει, στα συμβάντα αυτά, το άτομο.

Το παραπάνω σημαίνει πως δεν γίνεται κατανοητό, τι σημαίνει (για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο) η ματαίωση, ποια είναι η ουσία του τρόμου του, ποιο ακριβώς είναι το ανικανοποίητό του και πόσο εφικτό είναι τούτο να θεραπευτεί και με ποιους τρόπους, πως προκύπτει η εσωτερική σύγκρουση και ποιες είναι οι αντιστάσεις στην επίτευξη της κατανόησης όλων αυτών των θεμάτων που το αφορούν.

Έτσι λοιπόν όλα τούτα τα συναισθήματα μετατρέπονται σ’ ένα άρρητο και ασυνείδητο αίτημα, το οποίο, ενώ διαθέτει αδιαμφισβήτητα επικοινωνιακό χαρακτήρα, ταυτόχρονα λειτουργεί ως αντίσταση στην έλευση περιεχομένων του υποσυνείδητου στο συνειδητό, ενώ κατά κανόνα δεν «αναζητάει» την ικανοποίησή του, εφόσον δεν διαθέτει σαφή εσωτερική δομή και δεν έχει περάσει σαφώς στο χώρο της γλώσσας. Είναι λοιπόν ένα αίτημα «μη αναλυθέν» ένα αίτημα αταχτοποίητο, ένα αίτημα που δεν διαθέτει παραλήπτη, ένα αίτημα που υποσκάπτει την εξεύρεση λύσεων, στα προβλήματα, και απαντήσεων στα ψυχικά συμβάντα, ενώ παράλληλα μεταδίδει το θυμό, σε πρόσωπα του περιβάλλοντος, τα οποία μπορούν, εν δυνάμει, να ταυτιστούν με τον «ενδιαφερόμενο», στις άρρητες «συνιστώσες» του θυμού του.

«Αδυνατίστε ...τρώγοντας»: Μύθος ή πραγματικότητα;


Πρόκειται για μια φράση η οποία έχει γίνει «κλισέ» σε άρθρα έντυπων ή ηλεκτρονικών μέσων που ασχολούνται με το αδυνάτισμα. 

Στην πραγματικότητα όμως, όταν δεν παρερμηνεύεται, αποτελεί βασικό «κανόνα» σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Και αυτό, γιατί η λογική στην οποία έχει βασιστεί, είναι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων, που γνωρίζουμε πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο στην επίτευξη απώλειας κιλών, όσο και αργότερα, στη φάση της διατήρησης του χαμηλότερου σωματικού βάρους.

Σε γενικές γραμμές, η κατανάλωση μικρότερων και συχνότερων γευμάτων οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο του αισθήματος πείνας, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στην αποφυγή του άσκοπου «τσιμπολογήματος» και της υπερκατανάλωσης φαγητού στα κυρίως γεύματα, που μπορεί να αυξήσουν σημαντικά την συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Είναι απαραίτητη η ούρηση μετά το σεξ;

aftersex.jpg

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι οι γυναίκες μετά το σεξ πρέπει να ουρούν ώστε να αποφεύγουν τις ουρολοιμώξεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πετάγεστε από το κρεβάτι για να επισκεφθείτε την τουαλέτα αμέσως μόλις τελειώνει το σεξ, αλλά ναι, υπάρχει μία ισχυρή δόση αλήθειας πίσω από τον ισχυρισμό.

Ένας σημαντικός αριθμός βακτηρίων κατά τη διάρκεια του σεξ ωθούνται προς την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ουρολοίμωξης.

H κένωση της κύστης μετά το σεξ (αλλά και πριν) μπορεί να συμβάλει στην απομάκρυνση αυτών των βακτηρίων— αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως θα πρέπει να έχετε «χρονόμετρο» στην αγκαλιά και την επαφή με τον σύντροφό σας μετά τη σεξουαλική επαφή. Μην θυσιάζετε αυτές τις όμορφες στιγμές.

Γεννηθήκαμε λεύτερα παιδιά με αρρίζωτες καρδιές κι αλήτικα όνειρα


Με αρρίζωτη καρδιά κι αλήτικα όνειρα…
Κάπως έτσι ξεκίνησα! 
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε όλοι!!
Στο αίμα μας έτρεχε η Απεραντοσύνη και η Ελευθερία… 

Γεννηθήκαμε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Πάθος  για ζωή!!!
Το μόνο που είχαμε δικό μας ήταν η αθωότητά μας και η αγάπη μας. Κι αυτές, τις μοιραζόμασταν απλόχερα με τον οποιονδήποτε.  
Δεν φοβόμασταν κανέναν και τίποτα. Πως μπορούσαμε άλλωστε; 
Φοβάται μάτια μου η Αγάπη; Φοβάται μάτια μου η Ζωή;
Κι εμείς τότε, ήμασταν Ζωή…

Τώρα απλά νομίζουμε ότι ζούμε. Ξεγελιόμαστε πότε με τον έρωτα, πότε με την ανάγκη μας για χαρά, για αγάπη και έχουμε αναλαμπές Ζωής. Και όταν τολμάμε για λίγο να βγούμε από το καβούκι της λογικής πάντα κάτι γίνεται και ξαναγυρνάμε πάλι μέσα του, για να ξαναδούμε τα πράγματα με τον ίδιο, προκαθορισμένο, γνωστό μας τρόπο.

Κάποιος είπε ότι η λογική δεν σε κάνει δυστυχισμένο, μα ούτε και ευτυχισμένο συμπληρώνω εγώ. Γιατί τι σημασία έχει να περάσω όλη τη ζωή μου μέσα στα πρέπει και στους κανόνες όταν φτάνοντας στο τέλος της ζωής μου ανακαλύψω ότι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ!!! 

Μαύρο πιπέρι για λαμπερά ρούχα και όχι μόνο!


Το μαύρο πιπέρι έχει απροσδόκητα πολλές πρακτικές χρήσεις πέρα από το να το προσθέσετε στα φαγητά σας!


1. Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά:
Βάλτε πιπέρι στους πάγκους της κουζίνας και στα σοβατεπί και αποτρέψτε τα μυρμήγκια από το να περιφέρονται στο σπίτι σας.

2. Κρατήστε τα χρωματιστά ρούχα σας λαμπερά:
Προσθέστε ένα κουταλάκι μαύρο πιπέρι στην πλύση με τα μαύρα στο πλυντήριο σας και θα δείτε τα χρωματιστά πιο λαμπερά από ποτέ.

Η Σημασία Του Ύπνου REM Και Των Ονείρων

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Σημασία Του Ύπνου REM Και Των Ονείρων
Είναι ο ύπνος REM ένα μέσο για να εξηγήσουμε τη διαδικασία των ονείρων;

Τυπικά ξοδεύουμε πάνω από 2 ώρες κάθε νύχτα να ονειρευόμαστε. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με το πώς ή το γιατί ονειρευόμαστε.
Ο Σίγκμουν Φρόιντ, ο οποίος επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της ψυχολογίας, πίστευε ότι τα όνειρα ήταν μια «βαλβίδα ασφάλειας» για τις ασυνείδητες επιθυμίες. Μόνο μετά το 1953, όταν οι ερευνητές περιέγραψαν για πρώτη φορά τον ύπνο REM (Rapid eye movement sleep) στο βρέφη, οι επιστήμονες ξεκίνησαν να μελετούν προσεκτικά τον ύπνο και τα όνειρα.
Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι παράξενες, παράλογες εμπειρίες που ονομάζουμε όνειρα, συμβαίνουν σχεδόν πάντα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Ενώ τα περισσότερα θηλαστικά και πτηνά παρουσιάζουν σημάδια ύπνου REM, τα ερπετά και άλλα ψυχρόαιμα ζώα δεν παρουσιάζουν.
Ο ύπνος REM αρχίζει με σήματα από μια περιοχή στη βάση του εγκεφάλου που ονομάζεται γέφυρα. Αυτά τα σήματα ταξιδεύουν σε μια άλλη περιοχή του εγκεφάλου, που ονομάζεται θάλαμος, ο οποίος τα μεταβιβάζει προς τον εγκεφαλικό φλοιό – το εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για τη μάθηση, τη σκέψη και την οργάνωση των πληροφοριών.

Έρωτας… ένας μικρός θάνατος

%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82

Ο Έρωτας είναι ένας μικρός Θάνατος…
αμφότεροι μπορούν να αφανίσουν όποιον νιώσει το χάδι τους.
Λένε πως η τελευταία εικόνα που αντικρίζει ο άνθρωπος αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε αυτή την ζωή αποτυπώνεται στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού του…
μια «σφραγίδα» στο φθαρτό του σώμα μέχρι αυτό να διαλυθεί στον Κόσμο της Ύλης, όπως η ψυχή του διαλύεται στον Κοσμικό Ωκεανό της Ύπαρξης.
Για αυτό ίσως την Στιγμή την Κορύφωσης στην κορυφαία Πράξη Ζωής, την Ερωτική Πράξη, την στιγμή που οι καρδιές των εραστών ξέφρενες παλεύουν να σπάσουν τα στήθια τους για να ενωθούν σε μία καρδιά, Φλεγόμενη Καρδιά, οι εραστές κοιτιούνται στα μάτια, σβήνοντας ο ένας την ανάσα του στην ανάσα του άλλου…

Οργασμός

Οργασμός
Ένας άνθρωπος δυστυχεί όταν του λείπει ο… Οργασμός.
Όταν οι λέξεις “καψούρα” και “καύλα” συναντώνται μοναχά στα λεξικά…
Οργασμός Ενέργειας…
Οργασμός Δημιουργίας…
Οργασμός ερωτικός…
Οργασμός σεξουαλικός…
Για να δουλέψει καλά κάθε οργα(νι)σμός, είναι απαραίτητος ένας καλός οργασμός.
Το πρώτο βήμα προς την Δημιουργία, είναι ο Έρωτας… σε κάθε του μορφή.
Το να νιώθεις έρωτα, όπως και το να κάνεις έρωτα, σε κάνει θηρίο ανήμερο.
Ένα πλάσμα δυστυχεί, και παθαίνει κατάθλιψη, όταν μένει αν-ίμερο.
Ο Ίμερος είναι οι χυμοί της Ζωής, που ποτίζουν την Ύπαρξη…
Δύο Δρόμοι οδηγούν στην Γνώση (Αθηνά):
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα