Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η NASA παραδέχεται ότι κάποιος ανέλαβε τον έλεγχο του Voyager 2 και έστειλε δεδομένα σε μία άγνωστη γλώσσα [Βίντεο]



Η NASA αποκάλυψε ότι ένα περίεργο περιστατικό θα μπορούσε να είναι η απόδειξη ότι ένας εξωγήινος πολιτισμός επιχειρεί να δημιουργήσει δεσμούς επικοινωνίας με την ανθρωπότητα.

Το 2010, το Voyager 2 έγινε το πρώτο διαστημικό σκάφος της Γης που εγκατάλειψε το γνωστό ηλιακό σύστημα. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της NASA Kevin Baines, τη στιγμή που το σκάφος εισήλθε στο διαστρικό διάστημα, η επικοινωνία του με την βάση στη Γη έγινε σε μια γλώσσα που ήταν εντελώς ακατανόητη για τους επιστήμονες που την λάμβαναν.

Ο Baines είπε ότι η ομάδα αμέσως προχώρησε σε μια πλήρη αξιολόγηση των συστημάτων για να μάθουν αν το διαστημικό σκάφος αντιμετώπιζε δυσλειτουργία κατά κάποιο τρόπο. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα λάθος εκτός από το ότι ένας αριθμός στο δυαδικό σύστημα κωδικών είχε αλλάξει από 0 σε 1. 


Μετά την εκτέλεση περαιτέρω ερευνών δεν υπήρχε κάποια άλλη εναλλακτική εξήγηση, εκτός από το ότι κάποιος ή κάτι είχε πάρει προσωρινά τον έλεγχο του διαστημικού σκάφους.

Η αλλαγή στο δυαδικό κώδικα άφησε την εντύπωση ότι κάποιος ή κάτι εσκεμμένα προσπάθησε να αλλάξει τις πτυχές του συστήματος του υπολογιστή Voyager 2. 


Το διαστημικό σκάφος είχε προσωρινά αναληφθεί από χάκερ υπολογιστών. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είναι πιθανό οι χάκερ να ήταν επίγειας προέλευσης, δεδομένου ότι δεν θα ήταν σε θέση να έρθουν σε επαφή με το διαστημικό σκάφος σε μια τέτοια τεράστια απόσταση.

«Επαναστάτησαν» οι γονείς στην Ισπανία

Οι ισπανίδες μαμάδες είπαν ως εδώ! Από τον Νοέμβριο ξεκινά επίσημα το «μποϊκοτάζ στο διάβασμα στο σπίτι». Απαιτούν από το σχολείο να κάνει τη δουλειά που επιτάσσει ο ρόλος του και όχι να τη μετακυλύει στους γονείς
Spanish infants
Το σχολείο είναι μια ευδιάκριτη περίπτωση για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την σοβαρότητα ενός κράτους. Και δυστυχώς, το πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες που φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί για την σωστή κοινωνικοποίηση των πολιτών τους.
Τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι γονείς στην Ισπανία κάνουν απεργία! Κάνουν αποχή από τα μαθήματα των παιδιών τους. Πρόκειται για ένα «μποϊκοτάζ στο διάβασμα στο σπίτι» που έχει οργανώσει η Ένωση Γονέων Δημόσιων Σχολείων.
Αν οι δάσκαλοι επιμείνουν να στείλουν δουλειά για το σπίτι, στη διάρκεια του μποϊκοτάζ, τα παιδιά θα πρέπει να το αρνηθούν και να επιστρέψουν την επόμενη μέρα στο σχολείο με ένα σημείωμα από τους γονείς τους που θα εξηγεί τι συμβαίνει.
Είναι φανερό ότι οι ισπανίδες μαμάδες -παντού οι μαμάδες τα τραβάνε όλα- δεν άντεξαν άλλο το στρες και την πίεση του απογεύματος. Διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση των μικρών Ισπανών από το σχολείο, που τους εξαναγκάζει σε έναν τεράστιο όγκο εργασιών στο σπίτι.
Από όλες τις χώρες που αξιολογεί ο ΟΟΣΑ,η Φινλανδία έχει τις λιγότερες ώρες μελέτης εκτός σχολείου. Στην Ελλάδα, έχουμε ασφαλώς από τις περισσότερες.

Χόρχ Μπουκάι: Αν πραγματικά μ’ αγαπάς, νοιάζεσαι για μένα

Όταν θέλω κάποιον, αντιλαμβάνομαι τη σημασία που έχει για μένα αυτό που κάνει, αυτό που του αρέσει ή αυτό που τον πονάει.  Το σε θέλω σημαίνει, επομένως, νοιάζομαι ΓΙΑ σένα, και το σ΄αγαπώ σημαίνει: νοιάζομαι πάρα πολύ. Τόσο πολύ που καμιά φορά, όταν σ΄αγαπάω, βάζω το να είσαι εσύ καλά πάνω από άλλα πράγματα, τα οποία είναι επίσης σημαντικά για μένα.
pair1
Αυτός ο ορισμός (ότι νοιάζομαι ΓΙΑ σένα) δεν μετατρέπει την αγάπη σε κάτι πολύ μεγάλο, ούτε όμως μειώνει την αξία της κάνοντάς την να φαίνεται μια ανοησία.
Θα οδηγήσει, για παράδειγμα, στην πλήρη συνειδητοποίηση δύο γεγονότων: δεν είναι αλήθεια ότι σ΄αγαπάνε εκείνοι που δεν νοιάζονται πολύ για τη ζωή σου, και δεν είναι αλήθεια ότι δεν σ΄αγαπάνε εκείνοι που ζουν εξαρτημένοι απ΄ότι σου συμβαίνει.
pair-sea-coastΕπαναλαμβάνω : αν μ΄αγαπάς πραγματικά, νοιάζεσαι για μένα…!!!

Πως ο Τσίπρας υπάκουσε στις «εντολές» των Αμερικανών και υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο



Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον επιδίωξαν να επηρεάσουν την Ελλάδα να δεχτεί τους σκληρούς όρους λιτότητας το 2015, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μηνύματα του επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον που διέρρευσαν.
Στα e-mails που έχει δημοσιεύσει το Wikileaks αναφέρεται σε σημερινό του άρθρο το RT παρουσιάζοντας και την αλληλογραφία για το ίδιο θέμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT, το Wikileaks δημοσίευσε αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015 μεταξύ του επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον Τζον Ποντέστα και της επικεφαλής προσωπικού του Μπιλ Κλίντον Tina Flournoy. Στο πρώτο e-mail ο Ποντέστα ρωτά την Flournoy αν ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Λευκός Οίκος με ρωτά αν ο WJC (Ουίλιαμ Τζέφερσον «Μπιλ» Κλίντον) έχει σχέσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του τηλεφωνήσει και να τον συμβουλεύσει να προχωρήσει σε συμφωνία», γράφει ο Ποντέστα.
Η Flournoy του απάντησε λέγοντάς του ότι ο Κλίντον θα καλούσε, αλλά ότι «η άμεση ερώτησή του είναι -θα πιέσουμε και την Μέρκελ;».

Γιατί όλες οι «έρευνες» και τα «τεστ» προσπαθούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλά;

what-supernatural-creature-are-you

«Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
μα ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας,
γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας».
Άγγελος Εξάγγελος, Δ. Σαββόπουλος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δεν είναι δύσκολο να το παρατηρήσεις. Κάθε «έρευνα» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταδεικνύει (με αποδείξεις) πόσο έξυπνοι είμαστε όλοι μας. Όχι «παρά τα ελαττώματα μας», αλλά χάρη σ’ αυτά.
Για κάποιο παράξενο λόγο (που θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε) κάθε ελάττωμα, κάθε προβληματική συμπεριφορά, μεταφράζεται από κάποιους «ερευνητές» ως απόδειξη της ευφυΐας μας.
Ας δούμε μερικά από αυτά -και σίγουρα θα έχετε δει περισσότερα:
Όσοι ξενυχτάνε είναι πιο έξυπνοι από εκείνους που κοιμούνται νωρίς.
Όσοι βρίζουν είναι πιο έξυπνοι από εκείνους που το αποφεύγουν.
Όσοι πίνουν αλκοόλ είναι πιο έξυπνοι απ’ τους ξενέρωτους με το τσάι του βουνού.
Όσοι έχουν μείνει μόνοι στη ζωή, χωρίς σύντροφο, είναι πιο έξυπνοι-ευαίσθητοι-δυνατοί (εξαρτάται την έρευνα) από εκείνους που έχουν οικογένεια και φίλους.
Όσοι πιστεύουν στον θεό (ή σε κάτι άλλο υπερφυσικό, όπως την Κούφια Γη) είναι πιο ευτυχισμένοι από τους ορθολογιστές.
Οι κρεατοφάγοι είναι πιο υγιείς απ’ τους χορτοφάγους (και δεν πεθαίνουν όταν σκαρφαλώνουν στο Έβερεστ).
Οι άνθρωποι που δεν τα καταφέρνουν καλά στο να βγάζουν χρήμα είναι πιο υπεύθυνοι, πιο ευαίσθητοι (ξανά) από τους καπάτσους.
Οι παχύσαρκοι άνθρωποι είναι πιο χαμογελαστοί από τους αδύνατους (ή/και γυμνασμένους).
Οι σαραντάρηδες είναι πιο ικανοποιημένοι απ’ το σεξ, απ’ τους εικοσάρηδες.
Οι υπερήλικες είναι πιο ευτυχισμένοι γενικά (παρότι δεν κάνουν σεξ) απ’ τους νεότερους.
Αυτοί που τρώνε σοκολάτα είναι πιο έξυπνοι από εκείνους που δεν τους αρέσει.
Οι θλιμμένοι άνθρωποι είναι πιο ευφυείς απ’ τους χαρούμενους.
Εκείνοι που δεν δίνουν σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση είναι πιο βαθυστόχαστοι απ’ τους επιφανειακούς ματαιόδοξους.
Τα παιδιά που τεμπελιάζουν είναι πιο έξυπνα απ’ τα παιδιά που τελειώνουν τα μαθήματα τους πριν παίξουν.
Τα παιδιά που βαριούνται στο σχολείο (εννοείται) είναι πιο δημιουργικά από εκείνα που βρίσκουν ενδιαφέρον σ’ αυτό.

ΤΕΜΠΕΛΙΑ-ΑΔΡΑΝΕΙΑ-ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ




Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεπεράσει και να υπερνικήσει κάποιος στον πνευματικό δρόμο είναι η τεμπελιά και η αδράνεια.

Αλλιώς δεν θα μπορέσει ποτέ να εφαρμόσει σταθερά και συστηματικά ένα καθημερινό πρόγραμμα άσκησης. Και χωρις καθημερινή συστηματική άσκηση πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει.

Το δεύτερο είναι να σταματήσει να βρίσκει δικαιολογίες για την αμέλεια του, την ασυνέπεια του και την έλλειψη πειθαρχίας στην εφαρμογή του προγράμματος.

Οι περισσότεροι αποτυγχάνουν στο δρόμο από την αδράνεια, την τεμπελιά και την συνεχή αυτοδικαιολόγηση.

Το τρίτο είναι να κατωρθώσει να υπερνικήσει την εξωστρέφεια του νου (μάνας). Ο νους και το ρατζασικό εγώ από τη φύση τους είναι εξωστρεφές και ζητάει συνεχώς αισθητηριακές εμπειρίες με ένα ψυχαναγκαστικό, μηχανικό τρόπο. Αυτό κάνει το νου υπερκινητικό, ανήσυχο, με διασπασμένη προσοχή και με την προσοχή στραμένη προς προς τα έξω.

Γήινο μαγνητικό πεδίο: Παρατηρήθηκε μια ρωγμή στην προστατευτική ασπίδα της Γης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Παρατηρήσεις που έγιναν με το Τηλεσκόπιο Κοσμικών Ακτίνων της Ινδίας δείχνουν ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης αδυνάτισε κατά τη διάρκεια μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας του 2015, γεγονός που επέτρεψε την διείσδυση των κοσμικών ακτίνων προς την επιφάνεια της Γης.
Τις πρώτες ώρες του Ιουνίου του 2015, ένα γιγάντιο νέφος μαγνητισμένου πλάσματος εκτοξεύθηκε από τον Ήλιο σε μια ηλιακή έκρηξη. Σαράντα ώρες αργότερα, τα σωματίδια αυτά χτύπησαν την μαγνητόσφαιρα της Γης, πυροδοτώντας μια σοβαρή γεωμαγνητική καταιγίδα που έβγαλε νοκ άουτ τα ραδιοσήματα σε Βόρεια και Νότια Αμερική. Νέα παρατηρησιακά δεδομένα από το τηλεσκόπιο κοσμικών ακτίνων, GRAPES-3 (Gamma Ray Astronomy PeV EnergieS phase-3), στην Ινδία, δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της καταιγίδας, μια ασυνήθιστα υψηλή ροή κοσμικών ακτίνων διέρρηξε την μαγνητόσφαιρα. Προσομοιώσεις που εκτελέστηκαν από τη συνεργασία GRAPES-3, η οποία περιλαμβάνει ερευνητές από την Ινδία και την Ιαπωνία, δείχνουν ότι το ξέσπασμα των κοσμικών ακτίνων επιτράπηκε να εισέλθει, επειδή η γεωμαγνητική καταιγίδα προσωρινά αδυνάτισε το πολικό μαγνητικό πεδίο της Γης.

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,6 ΡΙΧΤΕΡ ΘΑ ΣΩΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ… ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!

deprem-manset

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλος σεισμός 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ πρόκειται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη στο προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον γνωστό διεθνώς Γάλλο καθηγητή σεισμολογίας, Prof Le Pichon, που κάνει έρευνες αυτές τα μέρες σε συνεργασία με το τουρκικό σεισμολογικό κέντρο του Marmara. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Γάλλος σεισμολόγος δήλωσε πως μόνο η Αγία Σοφία θα αντέξει σε μια τόσο μεγάλη σεισμική δόνηση.
Σε μια μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε ο Γάλος σεισμολόγος στον τουρκικό τύπο, ανέφερε ότι το μεγάλο ρήγμα του Μαρμαρά έχει ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά τόσο έντονα μετά τον σεισμό του 1999 και αναμένεται στο αμέσως πρόσεχες χρονικό διάστημα να δώσει ένα μεγάλο σεισμό, μέχρι 7,6 ρίχτερ, που θα είναι εξόχως καταστρεπτικός για τον αστικό ιστό της Κωνσταντινούπολης.

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ



Ας αρχίσουμε από τα προβλήματα που γεννιώνται από συμπεριφορές των ομοφυλόφιλων. Αυτό που ενοχλεί πολλούς είναι η πάγια στάση του ομοφυλόφιλου ακτιβισμού να εμπνέεται ιδεολογικά αποκλειστικά από την μεταμοντέρνα νοοτροπία της δικαιωματικής ευρυχωρίας των πάντων προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του στην κοινωνία. Δεν ξεχνά βέβαια να την εμπλουτίσει με τη νεωτερική στάση του δικαιώματος όταν η διεκδίκηση λαμβάνει και νομικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να συμμετάσχουν και οι ομοφυλόφιλοι στους θεσμούς και στις δομές της οικογενειακής ζωής...

Είναι φανερή η απουσία ενός μεταφυσικού – ή, έστω, ηθικού – προβληματισμού που θα οριοθετούσε κάποιες γραμμές οι οποίες υπερβαίνουν τις ατομικές επιθυμίες, αν μη τι άλλο τουλάχιστον για το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ζεύγη ομοφυλοφίλων. Η στάση αυτή («αν δύο ενήλικοι συναινούν κάθε άλλος περισσεύει») τείνει να εκλαμβάνει τις θρησκείες ως ενοχλητικά κατάλοιπα του παρελθόντος και να χαράσσει ηθικές δεσμεύσεις ερήμην τους.

Η νοοτροπία αυτή δεν είναι επιτρεπτό να αποτελέσει ηθικό κριτήριο. Αν, για παράδειγμα, ένας ναρκισσιστής ενήλικος έχει συνάψει ερωτική σχέση με μια ανώριμη ενήλικη που τον εξιδανικεύει, από την οποία (σχέση) αμφότεροι αντλούν ευχαρίστηση, η κατά νόμον ελευθερία και των δύο να χαίρονται μια τέτοια σχέση δεν μας στερεί το δικαίωμα να κρίνουμε τη στάση τους από πλευράς ψυχολογικής και να τη χαρακτηρίσουμε νοσηρή – εννοείται με την ανάλογη εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση. Ούτε οι φίλοι μας οι ομοφυλόφιλοι, πιστεύω, θα μας αμφισβητούσαν αυτή τη δυνατότητα.

Το παράδειγμα, όπως είναι ευνόητο, δεν συσχετίζεται καθόλου με την ομοφυλοφιλία κατά το περιεχόμενο, παρέχει όμως κριτήριο σκέψης. Δεν είναι επιτρεπτό να απαγορεύεται ο ψυχολογικός και ηθικός προβληματισμός περί της ομοφυλοφιλίας, απλώς και μόνο επειδή δύο συναινούντες ενήλικοι είναι ευτυχείς με αυτό που κάνουν. Ο συνδυασμός συναίνεσης και ευωχίας αποτελεί επαρκές κριτήριο για τον νόμο, όχι όμως για το διανοούμενο ανθρώπινο όν. Το νόμιμο δεν είναι αυτομάτως και ηθικό: η διάσημη πλέον αυτή ρήση επανέρχεται στο προσκήνιο μέσα από την επιμονή του μεταμοντερνισμού να περιορίζει στο ελάχιστο δυνατόν τις ηθικές δεσμεύσεις, αλλά και να ποινικοποιεί σχεδόν τις ψυχολογικές αποφάνσεις, όταν αμφότερες επιχειρούν να κρίνουν μια στάση ζωής, η οποία προσπορίζει ευεξία και απόλαυση. 

για την επικείμενη (πιθανή) διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για για την επικείμενη (πιθανή) διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

φίλες και φίλοι
ΠΟΛΛΟΙ και πολλές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, επαγγελματίες πολιτικοί, δηλαδή επαγγελματίες επαναστάτες της Ιστορικής Αριστεράς, εδώ και αρκετούς μήνες, με πιο γνωστό τον ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ (τραβάει μεγάλο ζόρι αυτές τις μέρες),  αντιμετωπίζουν το εξής δίλημμα: να παραμείνουν στην κυβέρνηση και στο κόμμα ή να αποχωρήσουν μόλις εμφανιστεί η ευκαιρία σε κάποια κρίσιμη ψηφοφορία, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή και προκήρυξης εκλογών. Το κρίσιμο αυτό δίλημμα προκαλείται από σκέψεις που αφορούν το πολιτικό τους επαγγελματικό μέλλον απλά και μόνο και τίποτα άλλο. Το δίλημμα υπάρχει και είναι σαφές –  αυτό που δεν είναι σαφές είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Έτσι, το ενδεχόμενο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και της πτώσης της κυβέρνησης εγώ δεν το αποκλείω –  εσείς αποκλείστε το.
ΝΑ ποιες είναι αυτές οι σκέψεις. Εάν ακολουθηθεί η πορεία που προκρίθηκε, ο συντονισμός δηλαδή της τρίτης καπιταλιστικής επίθεσης (τρίτο μνημόνιο) και προφανώς και της τέταρτης, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί εκλογική πανωλεθρία που θα είναι η αρχή του τέλους του. Εάν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τόσο το χειρότερο! Η πανωλεθρία θα είναι εξοντωτική. Κι όλα αυτά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Ναι, αλλά οι επαγγελματίες επαναστάτες της ιστορικής Αριστεράς βλέπουν πολύ μακριά: πίσω από τους σημερινούς μεσήλικες ακολουθεί ένας εσμός, ένας συρφετός σαραντάρηδων και τριαντάρηδων που φιλοδοξούν και βουλευτές να γίνουν και ευρωβουλευτές και γενικοί γραμματείς σε Υπουργεία και Υπουργοί! Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει –  αυτός ο κοινωνικός βούρκος της πολιτικής θρασυδειλίας, απάτης και εξαχρείωσης.

Ὑπάρχει χρόνος;

Ὑπάρχει χρόνος;
Ναί, πάντα ὑπάρχει χρόνος, ὅταν εἴμεθα ἀποφασισμένοι…
Ἀκόμη καὶ τὴν τελευταία στιγμή, κάτω ἀπὸ οἱεσδήποτε συνθῆκες, ἐὰν αἰσθανθοῦμε ἐμεῖς ἕτοιμοι, ναί, ὑπάρχει χρόνος.
Ἀκόμη κι ἐάν, φαινομενικῶς, μᾶς ἔχουν ἀκινητοποιήσει…
Μὰ χρόνος ὑπάρχει πάντα, ἀρκετός, ὅταν τὸ βλέμμα μας εἶναι προσηλωμένο στὴν Ἐλευθερία…
Χρόνος δὲν ὑπάρχει μόνον ὅταν μισοπατοῦμε ἐδῶ κι ἐκεῖ.
Χρόνος δὲν ὑπάρχει μόνον ὅταν παραμένουμε ἀναποφάσιστοι.
Χρόνος δὲν ὑπάρχει, μόνον ὅταν ἐλπίζουμε ἀπὸ ἄλλους βοήθεια…
Χρόνος δὲν ὑπάρχει μόνον ἐὰν δεκτοῦμε τὸ ἀδιέξοδον ὡς κατάστασιν…
Χρόνος δὲν ὑπάρχει γιὰ τοὺς ἐξηρτημένους…
Χρόνος δὲν ὑπάρχει γιὰ τοὺς διαπλεκομένους…
Χρόνος δὲν ὑπάρχει γιὰ τοὺς παραπλανημένους…
Χρόνος δὲν ὑπάρχει γιὰ ὅσους δένουν τὶς ζωές τους μὲ τὴν σκλαβιά…
Χρόνος δὲν ὑπάρχει γιὰ ὅσους, βαθειὰ μέσα τους, ἔχασαν τὴν Πατρίδα…

Κι ὅλα ὅσα συμβαίνουν εἶναι ἄγνωστα…

Κι ὅλα ὅσα συμβαίνουν εἶναι ἄγνωστα...Καὶ συχνὰ μᾶς πονοῦν.
Ἄλλο τόσο μᾶς ξεβολεύουν.
Κυρίως ὅμως μὰς ὑποχρεώνουν νὰ ἀλλάξουμε τὶς ὀπτικές μας, τὶς δράσεις μας καὶ τοὺς στόχους μας. Κι αὐτό, ἀπὸ μόνον του, ποὺ μᾶς ὑποχρεώνει  νὰ ἀναπροσαρμόσουμε τοὺς προγραμματισμούς μας, εἶναι ἴσως τὸ δυσκολότερον ὅλων!
Διότι; Πῶς νά τό κάνουμε;
Ἀλλοιῶς τὰ εἴχαμε ἐμεῖς σχεδιάσει καὶ προγραμματίσει.
Κι ὅμως… Ὅλο αὐτό, ἐὰν τὸ δοῦμε ἀπὸ μίαν ἄλλην ὀπτική, δὲν εἶναι καὶ τόσο κακό.

OTAN XAΣAME THN EΛEYΘEΡIA MAΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ




Τελικά η αλήθεια είναι μία και μοναδική, αυτό που νιώθουμε, το αγαθό, την έλξη, τον έρωτα, την αγάπη, το αληθινό, την ζωή, αυτό που μας ωθεί στο να νιώσουμε όμορφα, ελεύθεροι και ωραίοι, αέναοι, αεικίνητοι, χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρια, όπου καμιά ανάγκη δεν είναι ικανή να αυτοπροσδιορίσει τα όρια της ατομικής μας ελευθερίας, 

Διότι η ζωή είναι ιδέα, και η ιδέα νοητή, και η νόηση το συναίσθημα, και το συναίσθημα είναι η εκδήλωση της συνειδητότητας μας, και όταν τα όρια σταματούν εκεί που υπάρχουν οι νόμοι των άλλων, είτε αφορά την κοινωνία των ανθρώπων, είτε από τον οποιοδήποτε "θεό" που θέτει όρους, νόμους, ανάγκες, και προϋποθέσεις, στην απεριόριστη φωτοδότρια σύσταση μας, όπως το σώμα οι αισθήσεις τα συναισθήματα του, σημαίνει ότι θέλει να απορροφήσει την τεράστια δύναμη της ψυχής μας, η οποία αντλεί τα ανεξάντλητα αποθέματα της από τον Νου την νοητική ουσία, που δημιουργεί άπειρους κόσμους γεννώντας με τον λόγο την ζωή, δίνοντας κίνηση στην νοητική ουσία, και ο Λόγος δεν έχει νόμους αλλά απεριόριστη ελευθερία, κινώντας τον νοητό του κόσμο στο άπειρο σύμπαν της συνειδητότητας του ζώντας ελεύθερος για πάντα.

Σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι νόμοι οι οποίοι κυριαρχούν παντού, από την φύση ως τα σώματα και τις μορφές των αισθήσεων και συναισθημάτων όπου θέτουν ανάγκες κανόνες και όρια, τα οποία μας εγκλώβισαν επιβάλλοντας στον νοητό μας κόσμο και εαυτό την σκλαβιά και την δουλεία.

Ο Δωδεκάλογος του Πατριωτισμού



Τι είναι η πατρίδα;

Η Διάπλασις των Ελληνοπαίδων


1. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος βρίσκεται πολύ μακριά από τους λόγους, τα ζήτω, τις σημαίες, τις μουσικές, τα κανόνια.

2. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος δεν είναι η συγκίνηση της στιγμής, που σβήνει σαν την σπίθα. Είναι ένα βαθύ ποτάμι, που κυλάει βουβό.

3. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος είναι – σαν κάθε αγάπη – έργο, θυσία. Σκοπός της είναι να κάμει την πατρίδα σου μεγάλη.

4. Το μεγαλείο της πατρίδος δεν το κάνουν ούτε οι πολλοί τόποι, ούτε τα πολλά εκατομμύρια των ανθρώπων της. Το κάνουν η μόρφωση, η εργατικότητα, η ευτυχία και το μεγαλείο των ανθρώπων της.

5. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος όχι μόνο δεν γεννά μίσος για τις άλλες πατρίδες, αλλά και ζητεί πρώτα απ” όλα να σέβεσαι και το ξένο πατριωτισμό. Καμία πατρίδα δεν είναι απολύτως ανώτερη από τις άλλες. Για σένα είναι ανώτερη η δική σου, για τον ξένο η δική του. Όπως για τον εαυτό σου, έτσι και για την πατρίδα σου, ποτέ μην επιδοκιμάζεις να αδικεί τις άλλες πατρίδες.

6. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος – δηλαδή ενός μικρού μέρους της ανθρωπότητος – υποχωρεί όπου έρχεται εις σύγκρουσην με την αληθινή αγάπη όλης της ανθρωπότητος. Όπως δεν σ” εμποδίζει να εκτιμάς ή να αγαπάς ξένους, έτσι δεν σ” εμποδίζει – σε συμβουλεύει μάλιστα να πολεμάς και να μισείς πολλούς ανθρώπους της πατρίδος σου αν είναι κακοί. Και την πατρίδα σου να την φαντάζεσαι πώς την αποτελούν πολύ περισσότερο οι πολλοί, οι πτωχοί, ο λαός, όσοι εργάζονται και υποφέρουν πολύ και απολαύουν λίγο ή διόλου, παρά οι ολίγοι, εκείνοι που απολαύουν χωρίς να εργάζονται.

Πότε… κρατάμε το φανάρι σε κάποιον;



Σε περίπτωση που βοηθάς κάποιον στα ερωτικά του, τότε του «κρατάς το φανάρι». Όχι βέβαια στην κυριολεξία, όπως κάποτε…

Φέγγοντας την πρώτη νύχτα του γάμου

Η έκφραση «Κρατάω το φανάρι» (σε κάποιον) πιθανόν προέρχεται από τη γαλλική tenir la chandelle, που σημαίνει κρατάω το κερί. Λέγεται ότι σε παλαιότερες εποχές στη Γαλλία την πρώτη νύχτα του γάμου των αρχόντων παρών στο δωμάτιο των νεόνυμφων ήταν και ένας νεαρός, που κρατούσε ένα κερί για να φωτίζει τον χώρο.

Πού… κρέμεται το πιο αντισεισμικό μοναστήρι του κόσμου;



Κοντά στο Heng Shan, ένα από τα πέντε πιο ιερά βουνά της Κίνας, βρίσκεται το αντισεισμικό κρεμαστό μοναστήρι Xuan Kong Si. Χτίστηκε το 491 μ.Χ. από βουδιστές μοναχούς μέσα στις βραχοσπηλιές ενός γκρεμού – με θέα στα δάση και τον ποταμό του Χρυσού Δράκου (Jinlong he). Aποτελεί ένα θαύμα της μηχανικής, αξιοπρόσεκτο από τους σύγχρονους αρχιτέκτονες. Η κατασκευή του έχει αντέξει, παραδόξως, σε κάθε κούνημα της γης, αφού στάθηκε όρθιο σε όλους τους πολύνεκρους σεισμούς της περιοχής.
Το μοναστήρι έχει έκταση 152 τ.μ.και περιλαμβάνει 40 δωμάτια, τα οποία επικοινωνούν με εξωτερικούς διαδρόμους. Το πιο ψηλό απέχει περίπου 60 μέτρα από την κοιλάδα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Στηριγμένο σε κορμούς δέντρων

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΞ!!!



Η λέξη «πηδάω» είναι απαγορευτική στο κρεβάτι, στο σμίξιμο δύο κορμιών. Αυτόν που λέει «Πάω να πηδήσω» ξέχασέ τον, δεν πρόκειται ποτέ να πάει στον σεξουαλικό παράδεισο. Κι εκείνον που λέει «Την πήδησα».
Όταν μιλάς για «πήδημα», απλά φτάνεις μέχρι τον προθάλαμο. Δεν θα περάσεις την πύλη που σε οδηγεί στις υψηλές απολαύσεις. Στις αποθεωτικές ηδονές.
Είναι το φιάσκο της αιωνιότητος να αντιμετωπίζεται ως σωματική επαφή μόνο το σεξ. Όχι, κύριε. Παραγνωρίζεις το πιο σπουδαίο. Συμφωνείς πως όταν ''τελειώνεις'' νοιώθεις υπέροχα, όχι μονάχα στο σώμα, αλλά κυρίως μπαίνει σ' άλλη διάσταση το Είναι σου. Το μυαλό σου. Το πνεύμα σου. Ψυχολογικά, ρε, παιδί μου, αισθάνεσαι ανεβασμένος.
Μπαίνεις μέσα της. Και εκείνη σε παίρνει μέσα της. Δεν μπαίνεις μονάχα με το πέος. Αυτό δεν στα χαρίζει όλα όσα υπόσχεται η συνουσία. Η λέξη! Συν και Ουσία. Ουσία που παράγεται όταν λειτουργεί το Συν. Το Εγώ και η άλλη.
Σύμπαν, όχι απλά παν. Σύνολο, όχι όλο. Και στο σεξ, όχι μόνο ουσία, κάτι περισσότερο, κάτι βαθύτερο. Συνουσία. Η υπέρβαση της ουσίας.
Στόχος, λοιπόν, να μπεις και στο κεφάλι της,

ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ



Την είδε και για πρώτη φορά στη ζωή του το ένοιωσε αυτό. Να σταματάει ο χρόνος. Και ό,τι υπήρχε γύρω του εξαφανίστηκε. Έσβησαν τα πάντα όλα. Μονάχα εκείνη έβλεπε κι ένας κόμπος του έκοψε την αναπνοή. Δεν είχε αυτιά, δεν άκουγε τίποτα, δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός απ’ αυτό που αντίκρυσαν τα μάτια του. Ήταν ένας χαμένος, ένας ευτυχισμένος χαμένος σ’ έναν κυκλώνα συναισθημάτων.
Τι ακριβώς ήταν εκείνο που τον μάγεψε. Που αιχμαλώτισε στη στιγμή το προσωπικό του σύμπαν. Θα στο πω εγώ, όχι τίποτα άλλο, για να κατουρήσω τις επιστημονικές έρευνες σχετικά με το τι είναι εκείνο που οι άνδρες προτιμούν στις γυναίκες. Τι είναι εκείνο που τις κάνει στα μάτια τους ελκυστικές.
Ο άνδρας, λοιπόν, της ιστορίας μας μαρμάρωσε απέναντι σε μία άγνωστη κοπέλλα γιατί απλά με το χαμόγελό της εκείνη κατέκτησε ολόκληρο το Είναι του. 
Το γλυκό χαμόγελο της τον μούδιασε από τα μαλλιά της κεφαλής του μέχρι τα νύχια των ποδιών του. Ένα αμακιγιάριστο, ολοζώντανο πρόσωπο, κι ένα χαμόγελο δακτυλιδένιο, νεραϊδόμορφο...
Οι άνδρες, λέει, τρελαίνονται με τις πλούσιες καμπύλες. Γνωστό αυτό από την εποχή της Εύας. Ήξερε ο δημιουργός Θεός τι αρέσει στον άνδρα, γι αυτό έφτιαξε βουκολικής κοπής την πρώτη γυναίκα. Με βυζάρες, με μπουτάρες.

ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ - Β' ΜΕΡΟΣ






Α-Β ' ΜΕΡΟΣ:


Το πνεύμα ενυπάρχει στα πάντα, αναμειγνύεται με τα πάντα και δίνει ζωή στα πάντα.

σημ: η Ύλη είναι το δοχείο της γένεσης, τα τέσσερα στοιχεία, από τα οποία δημιούργησε ο δεύτερος Νους δημιουργός το πυρ και πνεύμα, δηλαδή τα σώματα και τις μορφές των σωμάτων.

Δημιούργησε στην μήτρα από τα τέσσερα στοιχεία το ξηρό-υγρό όπου γεννήθηκε το σπέρμα-σώμα, και από το θερμό-ψυχρό γεννήθηκε το άλογο-πνεύμα όπου αυξομείωνε συνεχώς το σπέρμα, δίνοντας του μια άλογη μορφή στο σώμα (χάος).



Ένωσε την νοητή του ουσία ο δεύτερος Νους δημιουργός της Αρμονίας στην μήτρα μαζί με το σπέρμα και το πνεύμα, και δημιούργησε το πυρ και πνεύμα όπου πήρε την διανοητική κίνηση το σπέρμα-σώμα από τον πνευματικό του λόγο, αλλά και το πνεύμα που πήρε την νοερή ζωή από τον Πνευματικό λόγο του δεύτερου Νου δημιουργού-Αρμονία.

Και έτσι από αυτή την φύση που γεννήθηκε από τον πνευματικό λόγο του δεύτερου Νου δημιουργού, της έδωσε  κίνηση και διαχωρίστηκαν ανάλογα με τα ελαφρύτερα και πιο βαριά κατωφερή στοιχεία σε ένα σύμπαν των επτά κύκλων όπου στα πάντα  ενυπάρχει το πυρ και πνεύμα από τα πιο ελαφρά στοιχεία στους ανώτερους κύκλους έως τα πιο κατωφερή στοιχεία στον κατώτερο κύκλο.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός έγινε από πυρ και πνεύμα, διότι ενώθηκε μαζί τους μέσα στους κύκλους, έγινε ο πνευματικός Λόγος μέσα στους κύκλους, μα και ο αισθητός θεός, το πνεύμα της φύσης, όπου δημιουργεί την ζωή με αισθητά σώματα από πυρ και πνεύμα.
Είναι άλογα διότι δεν έχουν τον Λόγο, αλλά έγιναν κάτι άλλο που πήρε την διανοητική κίνηση και νοερή ζωή από το Νου δημιουργό της Αρμονίας, και ο Νους δημιουργός είναι Ομοούσιος με τον Πατέρα όλων Νου Θεό, χωρίς τον Λόγο διότι ενώθηκε με το πνεύμα και έγινε πνευματικός λόγος (λόγος της Αρμονίας).

Σ'αυτό προστίθεται ο νους που δημιουργεί την σκέψη των ανθρώπων, που του έχει παραχωρηθεί ως πέμπτο στοιχείο και το μοναδικό που προέρχεται από τον αιθέρα.

σημ: ο Νους λοιπόν υπάρχει στον πνευματικό λόγο των ανθρώπων, είναι η λογική των τεχνών και επιστημών, διότι όλα τα υπόλοιπα άλογα ζώα δεν έχουν λογική, αλλά οδηγούνται από την φύση που τα οδηγεί, διότι όλα ενεργούν το ίδιο σαν να μην έχουν νου.
Οι άνθρωποι λοιπόν με σώμα οι οποίοι ζουν μέσα στους επτά κύκλους από πυρ και πνεύμα, έχουν εκτός από σώμα και άλογα συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες κτλ, έχουν ταυτόχρονα και τον πνευματικό λόγο, ο οποίος φέρει την αρμονία στην μορφή του πνεύματος και του σώματος, αλλά ταυτόχρονα ο Νους τον οδηγεί στην θέωση.


Από όλα τα ζώα, όμως, ο νους χαρίστηκε μόνο στους ανθρώπους με απώτερο σκοπό την γνώση του θεϊκού λόγου και είναι αυτός που τους οδηγεί και τους ανυψώνει.

Μόνο αν ζούμε με αγνά κίνητρα θα καταστρέψουμε το κάρμα μας

Αποτέλεσμα εικόνας για κάρμα

Μόνο αν ζούμε με αγνά κίνητρα θα καταστρέψουμε το κάρμα μας και θα διευρύνουμε τη συνειδητότητά μας. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να γνωρίζουμε ποια είναι τα συγκεκριμένα καρμικά χρέη μας. Δεν υπάρχει υπολογιστής που θα μας δείξει τα απεχθή πράγματα που κάναμε στο παρελθόν. Μόνο στα Ακασικά Αρχεία υπάρχει αυτό, και δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κάναμε και δεν χρειάζεται να ξέρουμε, πρέπει να αυξήσουμε το δόσιμό μας και την υπηρεσία μας. Αν αυξηθούμε στην Ομορφιά, την Καλοσύνη, την Αλήθεια, τη Χαρά και την Ελευθερία, ξαφνικά μια μέρα θα λάβουμε μια επιστολή από την τράπεζα της ζωής που λέει ότι οι υποθήκες μας έχουν εξοφληθεί.

Αν θέλουμε να γνωρίζουμε τι είναι το κακό κάρμα σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε παρά να επισκεφτούμε ένα άσυλο ή ένα νοσοκομείο. Μια επίσκεψη σε ένα άσυλο μπορεί να σας κάνει να γελάσετε, μπορεί να σας φέρει κατάθλιψη, ή μπορεί να σας κάνει να κλάψετε. Τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι στο παρελθόν, και πληρώνουν τώρα με το να είναι ψυχικά άρρωστοι; Μια επίσκεψη σε ένα άσυλο σάς λέει ότι αυτό που σπέρνετε, αυτό θα θερίσετε.

Επτά βήματα για να καταστρέψετε κάρμα

Αποτέλεσμα εικόνας για κάρμα

Υπάρχουν επτά βήματα για να καταστρέψετε κάρμα:
1. Το πρώτο βήμα για να καταστρέψουμε το κάρμα μας είναι να μάθουμε την επιστήμη του δοσίματος. Χρειάζεται να γραφτεί ένα βιβλίο για την επιστήμη του δοσίματος. Αν καθίσουμε και το σκεφτούμε, μπορούμε να δούμε ότι το που, πως, πότε και σε ποιον δίνουμε είναι ένα μέρος μιας μεγάλης επιστήμης. Συχνά δίνουμε τον εαυτό μας σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά, ακόμη και πνευματικά, χωρίς να καταλαβαίνουμε καθόλου τους νόμους και τις αρχές του σωστού δοσίματος. Όταν δίνουμε λανθασμένα, δημιουργούμε μόνο κι άλλο κάρμα. Το να δίνουμε ή να μη δίνουμε βασίζεται σε μια επιστημονική κατανόηση της κατάστασης και των προσώπων που εμπλέκονται. Δεν θα πρέπει να βασίζεται σε συναισθηματικές αντιδράσεις ή σε νοητικές προκαταλήψεις.

2. Το δεύτερο βήμα για να καταστρέψετε το κάρμα είναι να θεραπεύετε τους ανθρώπους. Οι τεχνικές για τη θεραπεία ποικίλλουν ευρέως ανάλογα με την ανάγκη. Μερικές πληγές επουλώνονται εφαρμόζοντας ένα ανακουφιστικό βάλσαμο, όμως άλλες απαιτούν επώδυνη και δραστική επέμβαση. Η θεραπεία παίρνει πολλές μορφές, αλλά αν η πρόθεσή μας είναι να θεραπεύσουμε τους ανθρώπους, το κάρμα μας θα διαλυθεί.

3. Το τρίτο βήμα για να καταστρέψετε το κάρμα είναι να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους. Το να εκπαιδεύσετε κάποιον σημαίνει να τον οδηγήσετε σε διεύρυνση της συνειδητότητας. Εκπαίδευση σημαίνει επίσης να δημιουργήσετε πειθαρχία. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε αυτοπειθαρχία σε κάποιον, θα τον βοηθήσετε να ανεβάσει το επίπεδό του και να διευρύνει τη συνειδητότητά του. Εκείνος μπορεί να σας μισήσει για αυτό, και αυτό είναι η ανταμοιβή σας. Αλλά όσο συνεχίζετε να δημιουργείτε πειθαρχία στους άλλους, η ανταμοιβή σας θα αυξάνεται. Μια μέρα η ανταμοιβή σας θα σταθεί ανάμεσα σε εσάς και σε ένα αυτοκίνητο που είναι έτοιμο να πέσει πάνω σας, και το ατύχημα θα αποτραπεί.

Η Αρετή και η Κακία

post-gatsby

Η Αρετή και η Κακία 
στο «Περί Ισίδος και Οσίριδος»
Συνάθροιζε χρυσάφι, συμμάζευε άργυρο, οικοδόμησε χώρους περιπάτων, γέμιζε την οικία σου με δούλους, και την πόλη με οφειλέτες σου. Αν δεν κατανικήσεις τα πάθη τής ψυχής και αν δεν παύσεις την απληστία σου και αν δεν απαλλάξεις τον εαυτό σου από φόβους και φροντίδες, τότε προσφέρεις οίνο σε κάποιον που έχει πυρετό, και μέλι σε κάποιον που πάσχει στην χολή, κ’ ετοιμάζεις φαγητά κ’ εδέσματα σε κάποιους που πάσχουν στην κοιλιά και που έχουν δυσεντερία και που δεν τα συγκρατούν ούτε δυναμώνουν, αλλά περισσότερο φθείρονται από αυτά. Δεν βλέπεις όσους νοσούν, πώς δυσαρεστούνται και αποπτύουν και αρνούνται τα καθαρότερα και πολυτελέστερα φαγητά, όταν τους τα προσφέρουν ακόμη και με την βία, ενώ μετά, όταν η κράση τους μεταβληθεί κ’ επανέλθει η σωστή αναπνοή και το γλυκό αίμα και η οικεία θερμότητα, ξανασηκώνονται και χαίρονται και τούς αρέσει να τρώνε λιτό άρτο και τυρί και κάρδαμο; Τέτοιου είδους διάθεση κατασκευάζει στην ψυχή η λογική.

Θα είσαι αυτάρκης, αν μάθεις τι είναι το ωραίο και αγαθό. Θα ζεις πλούσια μέσα στην πενία σου και θα βασιλέψεις και δεν θ’ αγαπήσεις τον αμέριμνο και ιδιωτικό βίο λιγότερο από εκείνον τού στρατηγού και τού ηγεμόνα. Φιλοσοφώντας δεν θα ζήσεις με αηδία, αλλά θα μάθεις παντού και με τα πάντα να ζεις ευχάριστα. Θα σε ευφράνει ο πλούτος σου, πού πολλούς θα ευεργετεί, και η πενία σου, αφού δεν θα μεριμνάς για πολλά, και η δόξα σου, όταν θα σε τιμούν, και η ασημότητά σου, όταν δεν θα σε φθονούν.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ (Μέρος Γ)


Ο Ανεξέλεγκτος Θυμός Μπορεί να Είναι Θανατηφόρος
Ο θυμός είναι ένα καθολικό συναίσθημα που βιώνεται σε όλες τις ηλικίες, τα φύλα, και τους πολιτισμούς. Δεν είναι απαραίτητα κακός, καθώς ο θυμός προετοιμάζει το σώμα μας να καταπολεμήσει μια απειλή, πράγμα το οποίο μπορεί να μας σώσει τη ζωή στις κατάλληλες συνθήκες. Ωστόσο, αν ο θυμός δεν διαχειριστεί και εκφραστεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία σας, τος σχέσεις, την εργασία, και πολλά άλλα.
Το να εκφράζετε τον θυμό σας εκρηκτικά, μπορεί να είναι βλαβερό διότι προκαλεί εξάρσεις στις ορμόνες τους στρες και τραυματίζει τις επενδύσεις των αιμοφόρων αγγείων. Μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτων βρήκε ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών που εκφράζουν τον θυμό τους με εξωφρενικά άγριο τρόπο είναι περισσότερο πιθανόν να έχουν εναποθέσεις ασβεστίου στις στεφανιαίες αρτηρίες τους – μια ένδειξη ότι είναι σε υψηλό κίνδυνο για καρδιακή προσβολή – από τους πιο ήπιους συνομήλικους τους.
Μια συστηματική ανασκόπηση που περιλαμβάνει στοιχεία για 5.000 εμφράγματα, 800 εγκεφαλικά επεισόδια και 300 περιπτώσεις αρρυθμίας επίσης αποκάλυψε ότι ο θυμός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αρρυθμίας, και εγκεφαλικού επεισοδίου – και ο κίνδυνος αυξάνεται με συχνά επεισόδια θυμού. Επομένως, πώς ξέρετε ότι ο θυμός σας περνάει την γραμμή όσον αφορά την υγεία σας; H Epock Times πρότεινε:
Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι είστε στα όρια σας συχνά, κάνετε πράγματα για τα οποία αργότερα μετανιώνετε, σπεύδετε να αντιδράσετε αντί να ανταποκριθείτε, και ότι έχετε ανθρώπους στη ζωή σας που σας έχουν πει ότι έχετε την τάση να θυμώνετε, ίσως να σας βοηθούσε να κάνετε κάτι γι’ αυτό.
Συμβουλές για Υγιή Διαχείριση του Θυμού
Η διαχείριση του θυμού μπορεί να πάρει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανόμενης της γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας, ή μιας νεότερης τεχνικής που ονομάζεται θεραπεία που επικεντρώνεται στην συμπόνια. Η δεύτερη σας βοηθάει να ηρεμήσετε τον εαυτό σας και να τα βγάλετε πέρα με τα αρνητικά συναισθήματα που τροφοδοτούν τον θυμό σας. Για να αντιμετωπίσετε τον θυμό που συνοδεύει την καθημερινή ζωή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις παρακάτω συμβουλές από την Ψυχολογική Εταιρία της Αυστραλίας:

Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες…

8443f0fcde928046ae92efabb14565cf_l

Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες λέει το υπέροχο αυτό τραγούδι και κάπου προς το τέλος λέει πως πέρασαν νύχτες που πρόσμενα να ‘ρθεις… Αλλά δεν ερχόσουν κι εγώ ήμουν μόνη στο μεγάλο σπίτι που ήταν ψυχρό, βλέπεις τα σπίτια ομορφαίνουν όταν είναι γεμάτα από ανθρώπους, φωνές, γέλια, δάκρυα και χάδια… Ένα κουφάρι όταν τριγυρίζει μέσα σε αυτά τι να το κάνεις. Άχρηστο σου είναι, σε ποιον να μιλήσει και τι να πει, σε ποιον να χαμογελάσει στους λευκούς τοίχους ή στο άψυχο κρεβάτι που τα παπλώματα του έχουν γίνει κουβάρι από την ταραχή και το τριγύρισμα…
Που να μιλήσω όταν είμαι ολομόναχη; Ποιος να με αγκαλιάσει όταν κρυώνω και να μου φτιάξει ένα τσάι όταν είμαι άρρωστη;Δεν σε θέλω για βόλτα και ποτό, σε θέλω τις νύχτες μου, εκείνες τις εφιαλτικές νύχτες που είμαι μόνη μου και βασανίζομαι. Σε θέλω εκεί, να με κοιτάς όταν βήχω, όταν είμαι αδιάθετη, όταν έχω αϋπνία, σε θέλω για όλα εκείνα τα μικρά που φαντάζουν τεράστια όταν είσαι ανίκανος να τα εκπληρώσεις. Δεν θέλω πολλά, θέλω λίγα και σημαντικά για μένα…
Όλη μέρα έξω στους δρόμους, συναναστροφή με κόσμο, με φίλους, με γνωστούς, να πούμε τα νέα μας και τα παλιά μας, να πούμε τα προβλήματα μας, να πιούμε, να γελάσουμε και να περνάνε όμορφα οι μέρες μου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι μέρες μου αλλά οι νύχτες μου… Εκείνες τις νύχτες που περιμένω ένα ξεροκόμματο αγάπης και στοργής. Εκείνο το ξεροκόμματο που δεν έλαβα ποτέ. Γιατί, έβαζα πάντα ασπίδα το κορμί μου μπροστά σε όλα, τα βέλη όμως έπεφταν σαν βροχή και λάβωναν εμένα και μόνο. Εγώ μόνη μπροστά σε όλα, αντιμέτωπη με τα θηρία και με ένα λουρί να σφίγγει το λαιμό μου νομίζοντας πως θα με πνίξει και θα ξεψυχήσω μέσα στην αρένα.
Και τι κατάλαβα; Έχασα τα χρόνια μου, τις μέρες μου, τις νύχτες μου, τα όνειρα μου. Κόντεψα να χάσω κι εμένα την ίδια στο τέλος.

Γελάτε γιατί χανόμαστε!


Το γέλιο είναι πηγή ζωής. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Σε μια εποχή, όπου το άγχος είναι δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς τρόπους που τους κάνουν να αφήσουν πίσω, έστω και για λίγο, τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας. Οι άνθρωποι βρίσκουν διέξοδο σε δραστηριότητες, ταξίδια ακόμα και ψώνια, το γνωστό σε όλους «shopping therapy». Όλα αυτά όμως απαιτούν χρόνο και κυρίως χρήμα. Κάτι που στις μέρες μας είναι είδος υπό εξαφάνιση για τον περισσότερο κόσμο. Ο πιο εύκολος και πιο οικονομικός τρόπος είναι το γέλιο.
Το γέλιο είναι η απόλυτη ψυχοθεραπεία. Το συνιστούν ακόμα και οι ειδικοί. Γελάτε σε κάθε ευκαιρία. Να συναναστρέφεστε με κόσμο που σας κάνει να περνάτε καλά. Να αποφεύγετε ανθρώπους που σας στρεσάρουν περισσότερο και που σας κάνουν να βλέπετε τον κόσμο απαισιόδοξα. Προσπαθήστε να βλέπετε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων σε ότι σας συμβαίνει, ακόμα και όταν αυτό είναι δυσάρεστο. Πάντα υπάρχει μια θετική ματιά αρκεί να θέλουμε να τη δούμε.
Να κάνετε πλάκα… ναι, καλά ακούσατε. Να τα παίρνετε όλα στην πλάκα αν όχι όλα, τα περισσότερα τουλάχιστον.! Ότι επιτρέπεται δηλαδή. Αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερα σοβαρός λόγος για να είστε σοβαροί, τότε γιατί να είστε;;; Με το γέλιο αντιμετωπίζονται όλα. Και τα καλά και τα κακά. Γελάστε όσο πιο δυνατά μπορείτε. Κάνει εσάς και τους γύρω σας να περνάτε καλά και να αποφορτίζεστε. Ξεσπάτε με τον πιο όμορφο τρόπο. Το γέλιο δίνει ένα αίσθημα ευτυχίας, ικανοποίησης, σιγουριάς και πληρότητας. Έστω και αν αυτό είναι παροδικό.

Η Δύναμη των Αρχαίων Ελληνικών Ονομάτων





Η Φιλοσοφική Άποψη 

Ο Πλάτωνας ασχολείται στο «Κρατύλο» με το πρόβλημα της δημιουργίας της γλώσσας. Βασικά εξετάζει εάν αυτή είναι ένα φυσικό ή ένα υποκειμενικό κατασκεύασμα. Την πρώτη άποψη υποστηρίζει ο Κρατύλος και τη δεύτερη ο Ερμογένης, ενώ ο Σωκράτης, σαν το τρίτο πρόσωπο του διαλόγου, αποδεικνύει ότι η αλήθεια βρίσκεται ανάμεσα στις δυο προηγούμενες θέσεις, δηλαδή ότι υπάρχουν λέξεις και ονόματα που καθορίσθηκαν φυσικά και νομοτελειακά από ειδικούς ονοματουργούς και λέξεις που καθορίσθηκαν υποκειμενικά και έγιναν τελικά αποδεκτές μέσω κοινής συμφωνίας και συνήθειας.

Ο Σωκράτης επισημαίνει επίσης ότι ο ονοματοθέτης, ένα σπάνιο είδος τεχνήτη σε μια κοινωνία, χρησιμοποιώντας σαν εργαλεία του τα γράμματα και τις συλλαβές κατασκευάζει μία λέξη ή ένα όνομα που να αποδίδει με το καλύτερο δυνατό τρόπο της ιδιότητες του πράγματος που αυτά αντιπροσωπεύουν και το οποίο έχει αυτός σαν πρότυπο νοητά μπροστά του..

Αφού παραθέτει ένα πλήθος συνθέτων ή παράγωγων ονομάτων και λέξεων, των οποίων αναζητά την ετυμολογία, ο Σωκράτης διαπιστώνει στη συνέχεια ότι μπορούμε να φτάσουμε στα πρωταρχικά ονόματα, τα οποία δεν μπορούν να αναχθούν σε άλλα. Για να εξηγήσουμε το τρόπο δόμησης αυτών των ονομάτων πρέπει να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο. Το βασικό στοιχείο εδώ είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη απομίμηση ή αναπαράσταση ενός πράγματος με κατάλληλα γράμματα και συλλαβές που να αποδίδουν τις βασικές του ιδιότητες.

Για την επιλογή των κατάλληλων φωνηέντων ή συμφώνων ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες και ο Σωκράτης παραθέτει ορισμένα παραδείγματα:

Το γράμμα ρ χρησιμοποιείται συνήθως για να εκφράζει τη κίνηση, όπως για παράδειγμα στις λέξεις ρέω, ροή, ορμή, τρόμος, θραύω, κρούω, τραχύς κ.λ.π. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ονοματουργός παρατήρησε ότι κατά την εκφώνηση αυτού του γράμματος η γλώσσα «σταματάει ελάχιστα και κινείται υπερβολικά». Από την άλλη μεριά μεταχειρίστηκε το ι για κάθε τι που είναι ελαφρό και μπορεί να διαπερνά τα άλλα πράγματα όπως π.χ. στις λέξεις ιέναι και ίεσθαι (ρίπτομαι). Τα φυσητικά τώρα γράμματα φ, ψ, σ και ζ απομιμούνται το φύσημα, όπως στις λέξεις ψυχρό, ζεστό και σεισμός. Το δ τώρα και το τ, επειδή προφέρονται με συμπίεση της γλώσσας, ο ονοματοθέτης τα χρησιμοποίησε για να απομιμηθεί τη στάση και το δεσμό. Επειδή επίσης η γλώσσα γλυστράει υπερβολικά κατά τη προφορά του λ, το χρησιμοποίησε κατά παρομοίωση στις λέξεις λείος, ολισθαίνω (γλυστρώ), λιπαρός και κολλώδης και σε όλα τα ανάλογα πράγματα. Κι επειδή το γ συγκρατεί αυτό το γλύστρημα της γλώσσας, το χρησιμοποίησε για να μιμηθεί το γλίσχρον, το γλυκύ και το γλοιώδες. Παρατηρώντας ακόμα την εσωτερική ιδιότητα της προφοράς του ν, το χρησιμοποίησε στο ένδον και στο εντός, για να απομιμηθεί με γράμματα αυτή την εσωτερικότητα. Ανάλογα έθεσε το α στη λέξη μέγας και το η στο μήκος, γιατί αυτά τα γράμματα είναι μακρά. Τέλος χρησιμοποίησε το ο για να δηλώσει τη στρογγυλότητα, όπως στη λέξη γογγύλον (ολοστρόγγυλο). 

200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΕΛΤΟΓΑΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ



Στις αρχές του Φθινοπώρου του -279 . ο ΓαλατοΚελτης Βρέννος με δύναμη 200.000 ανδρών και με κύριο στόχο τους θησαυρούς του μαντείου των Δελφών, εισέβαλε στη Μακεδονία. Ο Σωσθένης μη έχοντας και τις απαιτούμενες δυνάμεις, εφάρμοσε τακτική ‘’ανταρτοπόλεμου’’ που σκοπό είχε να διώξει απλώς τον εχθρό από τη Μακεδονία. Οι Έλληνες της κυρίως Ελλάδας κάπως αργά φαίνεται να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο και σπεύδουν να συνεννοηθούν για να οργανώσουν ένα κοινό μέτωπο, που στόχο είχε να σταματήσει τους Κέλτες στο πιο κατάλληλο σημείο, στις Θερμοπύλες. 

Οι ελληνικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τους Κέλτες στηρίχτηκαν κυρίως στους Αιτωλούς (11.000-12.000 άνδρες) και στους Βοιωτούς (10.500 άνδρες). Συμμετείχαν επίσης οι Φωκείς (3.500 άνδρες) οι Λοκροί (700 άνδρες) οι Αθηναίοι (1500 άνδρες) οι Μεγαρείς (400 άνδρες) και 1000 μισθοφόροι που έστειλαν οι Αντίγονος (500 άνδρες) και Αντίοχος (500 άνδρες). Σχεδόν αμέσως ξεκινούν και οι πρώτες έριδες (κυρίως ανάμεσα σε Αιτωλούς και Βοιωτούς ) για την ηγεσία του στρατού. Ευτυχώς όμως, η κρισιμότητα της κατάστασης ‘’πείθει’’ όλα τα μέρη να αποδεχτούν ως επικεφαλής τον Αθηναίο στρατηγό Κάλιππο του Μοιροκλέους.


Οι περίπου 30.000 Έλληνες καταλαμβάνουν τις θέσεις τους στις Θερμοπύλες την ίδια στιγμή που ο Βρέννος βρίσκεται ήδη στη Φθιώτιδα. Διακόσια χρόνια μετά τη μάχη με τους ‘’Αθάνατους’’ του Ξέρξη, θαρρείς ότι και το ‘’φάντασμα’’ του Λεωνίδα κάθεται σε μια γωνιά του στρατοπέδου, χαμογελώντας ικανοποιημένο, βλέποντας για άλλη μια φορά ελεύθερους ανθρώπους, να ετοιμάζονται για το μεγάλο αγώνα τους! 


Η πρώτη ενέργεια των Ελλήνων ήταν η καταστροφή των γεφυρών του Σπερχειού, ώστε να δυσκολευτεί το πέρασμα των Κελτών. Όμως ο Βρέννος έστειλε νύχτα ένα μεγάλο μέρος του στρατού πολύ μακρύτερα, που περνώντας το ποτάμι από ένα ρηχό, μη ορμητικό σημείο, βρέθηκε το άλλο πρωί στην απέναντι όχθη, αναγκάζοντας την εμπροσθοφυλακή των Ελλήνων να υποχωρήσει. Στη συνέχεια διέταξε τους ντόπιους να ξαναχτίσουν τις γέφυρες, κάτι που αυτοί έκαναν με μεγάλη προθυμία, προκειμένου να απαλλαγούν όσο το δυνατόν ταχύτερα απ’ την παρουσία των Γαλατών στην περιοχή τους. 

ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ! Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΛΕΞΗ "ANIMA" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΥΧΗ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ANIMALS

pig murder meat 269life

Ο πλανήτης είναι ένα τεράστιο σφαγείο ζώων και ανθρώπων, ούτως ώστε με την εκπομπή τεραστίων ποσοτήτων αρνητικής ενέργειας να συντηρούνται οι χαμηλών συχνοτήτων οντότητες που τον ελέγχουν!
ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ! Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΛΕΞΗ "ANIMA" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΥΧΗ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ANIMALS
- Όλα τα ζώα είναι όντα που αισθάνονται σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων όπως και οι άνθρωποι και πρέπει να τυγχάνουν συμπεριφοράς και μεταχείρισης όπως τα ανθρώπινα όντα.
- Κάποια από αυτά είναι εγγενή σ' αυτόν τον πλανήτη που ακολούθησαν την διαδικασία της εξέλιξης και κάποια άλλα μεταφέρθηκαν εδώ από άλλους πλανήτες.
- Τα δελφίνια και οι φάλαινες για παράδειγμα, προέρχονται από το αστρικό σύστημα του Σειρίου, με σκοπό να εδραιωθεί εδώ κάποιο συγκεκριμένο ενεργειακό δίκτυο αναγκαίο για τον πλανητικό μετασχηματισμό.
- Όλα τα αισθανόμενα όντα προέρχονται από την ίδια και μοναδική Πηγή, ακολουθούν διαφορετική πορεία εξέλιξης και βιώνουν αυτά που βιώνουν σ' αυτόν τον πλανήτη με τον δικό τους τρόπο, ενώ επιδίωξη τους είναι η επανασύνδεση με την Πηγή.
- Η ανάγκη των ανθρώπων να τρώνε κρέας χειραγωγείται με τρόπο που επιτρέπει σε ορισμένες αρνητικές δυνάμεις να συνεχίζουν την πρακτική της θυσίας(!) με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.
- Είναι αλήθεια ότι οι παλιοί μαύροι μάγοι προέβαιναν σε τελετές θυσιών, τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων, αναγκάζοντας τις ψυχές να βγαίνουν έξω από το φυσικό τους σώμα, ως μέρος πρακτικών αρνητικών δυνάμεων για δικούς τους πνευματικούς σκοπούς.
- Όλες οι μορφές κατάχρησης και καταπίεσης της ζωής των γυναικών και των θηλυκών ζώων για τα αυγά, το γάλα και το κρέας τους, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την καταστολή της Θηλυκής Ενέργειας.

Όχι άλλο πραξικόπημα!

tsipras3

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε -μεταξύ άλλων- πως συντελείται μιντιακό πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησής του από τους ολιγάρχες που βλέπουν τα προνόμιά τους να χάνονται, με αποτέλεσμα να συκοφαντούν και να αντεπιτίθενται με κάθε τρόπο.
Θα ήθελα να θυμίσω στον Αλέξη Τσίπρα πως οι ολιγάρχες υπέστησαν μια τεράστια ήττα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.
Στο δημοψήφισμα, οι Έλληνες έριξαν μια φοβερή μπουνιά στους ολιγάρχες και στα σάπια κανάλια τους.
Οι Έλληνες αγνόησαν τους ολιγάρχες και το κλίμα τρόμου και εκβιασμού, και ψήφισαν ΟΧΙ με τις τράπεζες κλειστές.
Αν και οι καναλάρχες και τα βρωμόσκυλά τους στήριξαν με λύσσα το ΝΑΙ -και κατασυκοφάντησαν όλους όσοι ήταν υπέρ του ΟΧΙ-, οι Έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ σε ποσοστό 61,3%.
Και τι έγινε μετά;
Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ.
Αυτό ήταν το πραξικόπημα. Ένα νέο πραξικόπημα μετά την τοποθέτηση στην πρωθυπουργία του μη εκλεγμένου Λουκά Παπαδήμου στις 6 Νοεμβρίου του 2011.
Η αλήθεια είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το φιλί της ζωής στους ξοφλημένους ολιγάρχες.
Και η βλακώδης και ατελείωτη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, το μόνο που κατάφερε είναι να μιλάνε οι Έλληνες επί μήνες για τα κανάλια των ολιγαρχών που είχαν χάσει τεράστιο μέρος της αξιοπιστίας τους και είχαν ξεχαστεί.
Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε ξανά τους καναλάρχες στο παιχνίδι.
Και τώρα καταγγέλλει μιντιακό πραξικόπημα σε βάρος του.
Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας προτρέπει τους πολίτες να παρακολουθούν τα ξοφλημένα κανάλια των ολιγαρχών, για να δουν τον πόλεμο που του κάνουν.
Ο Τσίπρας διαφημίζει τα κανάλια των ολιγαρχών και υποστηρίζει πως είναι σε πόλεμο μαζί τους.
Πώς πολεμάει ο Αλέξης Τσίπρας τους ολιγάρχες;

Οι 3 παγίδες που κρύβουν τα superfoods


(Δώστε στα superfoods την πραγματική τους διάσταση)

Η έννοια των superfoods (υπερτροφών) μπήκε τα τελευταία χρόνια για τα καλά στη ζωή μας. Ας μη γελιόμαστε, ζούμε σε μια εποχή που με την άνεση της μπορεί να δικαιολογήσει όλους τους παροξυσμούς αισιοδοξίας κι όλους τους παραλογισμούς απελπισίας. Το μέτριο δεν «πουλάει». Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του άκρατου ανταγωνιστικού μιντιακού συστήματος όπου η πιο δημοφιλής είδηση είναι η πιο ακραία είδηση. Το «Η σταφίδα είναι μία ωφέλιμη τροφή» δεν πουλάει όσο «Η σταφίδα είναι superfood» κι ας λένε αυτές οι δυο φράσεις, ακριβώς το ίδιο. Βέβαια, αν αυτός είναι λόγος να αρχίσουμε να καταναλώνουμε σταφίδες στην καθημερινότητα μας, εμείς οι διαιτολόγοι …πάμε πάσο.

Κινόα, λαχανίδα, μούρα, μαυρο ρυζι, τσουκνίδα, σύκο, φαγόπυρο, φύκια, κανελλα, σκόρδο και πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα των σύγχρονων «υπερτροφών». Θα ήθελα πολύ να έβλεπα την έκφραση του παντοπώλη όταν άρχισε να βομβαρδίζεται με παραγγελίες για φαγόπυρο, ζέα ή κεχρί κι ακόμα περισσότερο όταν αρχίζουν να τον ρωτούν για το πότε θα φέρει γάλα κατσαρίδας, που είναι η «υπερτροφή» του μέλλοντος. Τα superfoods έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Πρόκειται για τρόφιμα που μας δίνουν πολύτιμες βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και προάγουν την υγεία μας. Όμως γιατί το μήλο, το αγγουράκι, η ντομάτα η βρώμη κι άλλα πολλά, δεν είναι; Μήπως στερούνται σε κάτι από τα προαναφερθέντα θρεπτικά συστατικά; ; ή μήπως δεν είναι επίσης ωφέλιμα για την υγεία μας; Ας το ξαναπώ : αν αυτός είναι ενας λόγος για να αρχίσουμε να τρώμε τσουκνιδόπιτες, κρεμμυδόσουπες ή λιναρόσπορους, τότε ναι, ας αφήσουμε το marketing να κάνει τη δουλειά του. Όμως μήπως μαζί με αυτή τη θετική διάσταση έρχονται και μερικές παγίδες;

1. Μην παρασύρεστε από την ύπαρξη superfoods σε ένα γεύμα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και υγιεινό ή ολογοθερμιδικό. Βλέπετε το μενού ενός εστιατορίου και το μάτι σας πέφτει στη σαλάτα με κινόα, ηλιόσπορους και cranberries. Ενθουσιάζεστε καθώς θα είναι το δώρο υγείας που θα κάνετε στον εαυτό σας για την ημέρα. Όμως μια προσεκτικότερη ματιά θα σας απογοητεύσει, γιατί η σαλάτα επίσης περιέχει μαγιονέζα, μπέικον, κρουτον και brie. Μάλιστα, η ενεργειακή της αξία θα μπορούσε να ξεπερνά τις 1000 θερμίδες. Είναι το ίδιο, όπως για παράδειγμα όταν τρώτε ένα κομμάτι τούρτα που στην κορυφή του έχει μία φράουλα. Δεν σημαίνει ότι καλύψατε τις ημερήσιες ανάγκες πρόσληψης φρούτων, πολύ δε, περισσότερο ότι ακολουθείτε μια υγιεινή φρουτοφαγική δίαιτα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα