Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

7 πιθανοί λόγοι που η σύντροφός σας δεν θέλει να κάνετε σεξ


o-couple-bed-apart-facebookΔιακρίνετε τελευταία μια αποξένωση στη σχέση σας; Η ερωτική σας ζωή βρίσκεται στο ναδίρ κι η σύντροφός σας αποφεύγει διαρκώς την σεξουαλική επαφή; Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με το Ινστιτούτο Σεξουαλικής Συμπεριφοράς της Πάτρας, με τους επιστήμονες να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας, η οποία κατέληξε στους 7 πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους το έτερόν σας ήμισυ αρνείται τη συνουσία.
  • Είναι νεκρή: Αποτελεί συχνό φαινόμενο η κοπέλα να μην βρίσκεται πια στη ζωή, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ενδώσει στο ερωτικό σας κάλεσμα. Με τις σωστές κινήσεις ωστόσο, μπορείτε να κάμψετε τις αντιστάσεις και τις αρθρώσεις της.
  • Σας έχει χωρίσει κι έχει βρει άλλον: Ορισμένες φορές, η σύντροφος μπορεί να μην είναι ευχαριστημένη σε μία σχέση, προχωρώντας στη λύση του χωρισμού και της εύρεσης νέου ταιριού. Μην απογοητεύεστε, το μόνο που αλλάζει είναι πως γίνεται δυσκολότερο να την πετύχετε μόνη στο κρεβάτι.
  • Δεν υπήρξε ποτέ σύντροφός σας: Άλλη μια συνηθισμένη παρεξήγηση, λαμβάνει χώρα όταν μια γυναίκα απορρίπτει εξαρχής έναν άνδρα. Προσπαθήστε να διευκρινίσετε αν αυτή η άρνηση ισχύει με συνεχείς κι επίμονες ερωτήσεις, προτιμότερα από κοντά σε σκοτεινά μέρη με λίγο κόσμο.

Στην υπαρξιακή σιωπή γνωρίζουμε την πραγματικότητα


Φανταστείτε για λίγο τη ζωή να μην έχει προβλήματα και να μην αποτελεί και η ίδια ένα πρόβλημα, αλλά όλα όσα συμβαίνουν να είναι απλώς απρόσωπες και παροδικές εκφράσεις της.
Για να δούμε τα πράγματα έτσι όπως είναι, δεν πρέπει να τα ερμηνεύουμε, να τα κρίνουμε ή να τα ονομάζουμε. Δεν πρέπει να μπαίνουμε στον κόσμο των σημαινόμενων. Δεν πρέπει να λέμε "τι σημαίνει αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι συμβαίνει".
Οι ερμηνείες πυροδοτούν αντιδράσεις, ενώ στην πραγματικότητα ό,τι αντιλαμβανόμαστε να συμβαίνει αποτελεί απλώς μια παροδική και απρόσωπη έκφραση της ζωής στο εξελικτικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται τώρα η ενέργεια.
Ακόμα και οι δράσεις και οι συμπεριφορές που προέρχονται από τους ανθρώπους αποτελούν απρόσωπες εκφράσεις της ζωής, αφού οι άνθρωποι είναι άλλος ένας τρόπος έκφρασης της ζωής αυτή τη στιγμή σ' αυτή τη γωνιά του σύμπαντος.
Μπορούμε να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα. Είμαστε φτιαγμένοι γι' αυτό.

Με το να χαίρεται για τη χαρά μας, με το να πονάει για τον πόνο μας, γίνεται κάποιος φίλος

post-514

Έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ ότι δεν είναι δύσκολο να βρούμε ανθρώπους που να θέλουν να συμπάσχουν στα βάσανά μας, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί κάποιος που να χαρεί ειλικρινά με τους θριάμβους μας. Ένας τέτοιος φίλος, κατά τον συγγραφέα του Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέυ, θα ήταν πάρα πολύ λεπτός χαρακτήρας.
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να συμμεριστούν οι άλλοι τη χαρά της επιτυχίας; Προφανώς επειδή ενεργοποιείται αμέσως ο μηχανισμός της σύγκρισης. Αντί να πανηγυρίσει για το καλό νέο, ο συνομιλητής αναρωτιέται: Και γιατί όχι εγώ;
Οι αληθινοί φίλοι υπογράφουν σύμφωνο ευγένειας σε ολα τα στάδια της ανθρώπινης μοίρας.
Σχετικά με αυτό, ο Βολταίρος, ο οποίος έζησε έναν αιώνα πριν από τον Νίτσε, έλεγε:

Πώς άλλαξαν τα πρότυπα ομορφιάς στους άνδρες τα τελευταία 100 χρόνια [pics, vid]

άνδρες

Με ένα μοναδικό βίντεο, το κανάλι “Cut” στο YouTube παρουσιάζει μία ακόμα από τις ξεχωριστές του παραγωγές, αυτήν τη φορά σχετικά με τις αλλαγές στα πρότυπα της ανδρικής ομορφιάς.

Χρησιμοποιώντας ένα βασικό άνδρα “πρωταγωνιστή” ως μοντέλο, ομάδα από στυλίστες του “αλλάζουν όψη” σε μαλλιά και γένια, ώστε να αποτυπώνεται στο πρόσωπό του το πιο κοινότυπο πρότυπο ομορφιάς της κάθε δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα.
Και μπορεί τα διάφορα στυλ να βασίζονται στις ΗΠΑ, αλλά θα συμφωνήσετε ότι μάλλον είναι τα ίδια για τις περισσότερες χώρες του -δυτικού τουλάχιστον- κόσμου.
Το αποτέλεσμα είναι ξεχωριστό...

Η Τουρκία ζητά να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο Πέλαγος!




Οκτώβριος 27, 2016.


Η Τουρκία απευθύνθηκε στο ΝΑΤΟ με το αίτημα να σταματήσει η ναυτική επιχείρηση για την καταστολή των μεταναστών στο Αιγαίο Πέλαγος, επειδή πέτυχε τους στόχους της και η συνέχισή της δεν είναι η ενδεδειγμένη…

Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Φικρί Ισίκ, σύμφωνα με το Reuters (φωτό).

“Ήταν μια προσωρινή αποστολή, ο σκοπός αυτής της προσωρινής αποστολής επιτεύχθηκε. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τη συνέχισή της», δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες.

Η Τουρκία επιμένει ότι η αποστολή  δεν πρέπει να συνεχισθεί μετά το πέρας του Δεκεμβρίου, παρόλο που η επιχείρηση έχει μεγάλη υποστήριξη από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. 

5 τρόποι με τους οποίους η τελειομανία, σας καταστρέφει τη ζωή

5 τρόποι με τους οποίους η τελειομανία, σας καταστρέφει τη ζωή
Αν σας ρωτήσουν “Ποιά είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σας;” και εσείς απαντήσετε “Ότι είμαι τελειομανής”, τότε στην πραγματικότητα αυτό που κάνετε είναι, να προσπαθείτε να παρουσιάσετε ένα αληθινό ελάττωμά σας, ως προσόν.
Φυσικά είναι γεγονός, ότι οι άνθρωποι που έχουν τάσεις τελειομανίας καταφέρνουν υψηλές επιδόσεις, αλλά με τί κόστος; Συχνά βασανίζονται από το άγχος, την κατάθλιψη, τον φόβο, ενώ σε μία μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο Review of General Psychology,  οι ερευνητές κατέληξαν ότι η τελειομανία, μπορεί να είναι ακόμη ένας παράγοντας κινδύνου για αυτοχειρία.
Η τελειομανία θα μπορούσε να είναι ένα υγιές χαρακτηριστικό της προσωπικότητας κάποιων ανθρώπων, λέει η Patricia Di Bartolo, PhD, καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας που ερευνά την ψυχολογικό φαινόμενο της τελειομανίας, στο Smith College. Ο “προσαρμοστικός τελειομανής”, για παράδειγμα, είναι αυτός που διαθέτει μεν οργάνωση και αυτενέργεια και αγωνίζεται για την αριστεία, αλλά από την άλλη αποδέχεται και την πιθανότητα να αποτύχει.
Ο “δυσπροσαρμοστικός τελειομανής” από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην αποδέχεται τίποτα λιγότερο από την απόλυτη επιτυχία και στην λογική αυτή, μπορεί να μετατρέψει την ζωή τη δική του και των άλλων σε κόλαση.
Δείτε τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι η τελειομανία, μπορεί να αποτελεί για σας πρόβλημα, παρά βοήθεια:
Γίνεστε ακραία αναβλητικός
Στις ακραίες περιπτώσεις των δυσπροσαρμοστικών τελειομανών, οι άνθρωποι έχουν την τάση να αναβάλλουν σε τόσο μεγάλο βαθμό την εκκίνηση μιας δράσης ή μιας πρωτοβουλίας, με αποτέλεσμα να χάνουν τις ευκαιρίες. Μπορεί να περάσουν  ώρες ολόκληρες πάνω από μια εργασία και στο τέλος να χάσουν την προθεσμία, μόνο και μόνο γιατί είναι τόσο υψηλά τα πρότυπα που βάζουν για τον εαυτό τους, που τελικά αισθάνονται αδύναμοι κι ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να την διεκπεραιώσουν. Εάν μπείτε σ'αυτόν τον φαύλο κύκλο, όπου τίποτα δεν είναι αρκετά καλό και δεν σας ικανοποιεί, δεν θα κάνετε ποτέ μια κίνηση προς τα μπρος.

«Westworld» το Θέατρο της Πραγματικότητας

«Westworld» το Θέατρο της Πραγματικότητας
Στο «Westworld» του HBO η πραγματικότητα είναι πιο τρομακτική από τη φαντασία!
Είναι όλα ένα θέατρο, το θέατρο της πραγματικότητας
Δεν θα έπρεπε τόσο να μας ενδιαφέρει τι μας λένε και τι μας δείχνουν, αλλά το γιατί μας το λένε και γιατί μας το δείχνουν. Αυτό που συμβαίνει είναι μια διεθνής εκστρατεία επιβολής μιας νέας παγκόσμιας κατάστασης, που φαινομενικά προσπαθεί να εγκαθιδρυθεί για τον κεντρικό έλεγχο της ροής της Ενέργειας σε όλον τον κόσμο και των επιρροών της.  Στην πραγματικότητα πρόκειται για τησυνωμοτική προσπάθεια εγκαθίδρυσης μιας Εικονικής Πραγματικότητας, σε όλον τον κόσμο -και το χρήμα είναι εικονικό- και πρέπει να γίνει αυτή η μετάβαση, από το υλικό μέσο στο εικονικό μέσο που το ελέγχουν τα δίκτυα υπολογιστών, και μετατρέπουν τις αληθινές αξίες σε ό,τι επιθυμούν με εικονικούς τρόπους.
«Νομίζω πως ανήκουμε κάπου. Πιστεύω πως η Γη, σε κάποιες άλλες εποχές, ήταν μια έρημη χώρα και κάποιοι άλλοι ήρθαν εδώ πριν από εμάς, την εξερεύνησαν, την αποίκισαν, έφτιαξαν μεταλλάξεις και στο τέλος άρχισαν μεταξύ τους ένα μεγάλο πόλεμο. Τώρα πια, κάτι πολύ περίεργο κατέχει την Γη, που έγινε η αιτία να φύγουν όλοι οι άποικοι. Ίσως να είμαστε προορισμένοι να μας χρησιμοποιούν, έχοντας την ψευδαίσθηση της ελευθερίας και της δημιουργίας, ίσως να υπάρχει κάποιος κανονισμός που να διαχωρίζεται σε πολλές κατηγορίες. Κάτι έχει πάνω μας νόμιμο δικαίωμα, κάτι μας εξουσιάζει, αφού πρώτα πλήρωσε το αντίτιμο για να πάρει την ιδιοκτησία που παλιότερα ανήκε αλλού. Αυτή η συναλλαγή, ήταν γνωστή εδώ και πολλούς αιώνες, σε πολύ λίγους από εμάς, οι οποίοι θα ήταν πιστοί μιας πολύ μυστικής λατρείας, ή κάποιας μυστικής εντολής και τα μέλη αυτής της ομάδας μας κατευθύνουν στο επίπεδο των αποδεκτών γνώσεων και μας προσανατολίζουν προς αυτήν τη μυστηριώδη λειτουργία και χρήση μας.» Charles Fort «The Book of the Damned»
Το Westworld είναι άραγε ένας φανταστικός κόσμος;

Ο τελεσφόρος στην μυθολογία, και η ξεχασμένη πέτρα του Calr Jung


Τελέσφορος 

Στην ελληνική μυθολογία ο Τελεσφόρος  ήταν γιος του θεού Ασκληπιού. Αυτός και η  Υγεία  αποτελούν τους συνοδούς του Ασκληπιού.Ο Τελεσφόρος απεικονιζόταν με τη μορφή παιδιού, φορώντας μία κάπα που κάλυπτε όλο του το σώμα.  Ήταν γνωστός με την επίκληση «Σωτήρας» και προστάτευε όσους ανθρώπους βρίσκονταν στην ανάρρωση από κάποια ασθένεια. Επιπλέον, τον θεωρούσαν ως το «ιερό ενδιάμεσο» του Ασκληπιού. Είχε δικό του βωμό στην Πέργαμο και απεικονιζόταν σε νομίσματα της εποχής του Αδριανού, ενώ άγαλμα του υπήρχε στον ιερό περίβολο του Ασκληπιού μέσα στον ναό της Υγείας. 

  
Ρωμαϊκό δίπτυχο από ελεφαντόδοντο που παριστάνει τον Ασκληπιό (αριστερά) τον γιο του Τελέσφορο, και την Υγεία (δεξιά), c. 400
(Μουσείο του Liverpool).

Ασκληπιός και Τελέσφορος

Ο Τελεσφόρος απεικονίζεται στην «Ξεχασμένη Πέτρα»  του διάσημου ψυχοθεραπευτή και μύστη  Carl Gustav Jung, την οποία είχε  στο ησυχαστήριο του στον πύργο του Βollingen .Τη πέτρα ξέχασαν στο σπίτι του κάποιοι μεταφορείς και όταν γύρισαν για να την πάρουν πίσω ο Jung αρνήθηκε να τους τη δώσει λέγοντας τους πως έχει πλέον βρει το δρόμο της στο σπίτι του.

Η συνείδηση ως θεμελιώδες μέγεθος




της νέας φυσικής και της  καινούργιας εποχής σε διεθνείς μονάδες μέτρησης  και ποσοστά αυτογνωσίας

Τι είναι συνείδηση;


Υπάρχουν τρεις δέσμες συνείδησης , όπως κωδικοποιούνται στην Ελληνική  Μυθολογία, από τα τρία αδέλφια, τον Ποσειδώνα,τον Πλούτωνα και τον Δία και αναφέρονται σε οργανικούς και ανόργανους κόσμους και τα είδη τους και, δύο κατηγορίες, η έμφυτη και η εξελισσόμενη.
Η ανθρώπινη συνείδηση, μας ενδιαφέρει ως μετρήσιμο μέγεθος γιατί παρατηρεί τον κόσμο και τον επηρεάζει αντιστοίχως και αναλόγως.
Όταν είναι απούσα θα πρέπει να θεωρείται ποινικό αδίκημα και όταν είναι παρούσα είναι Φως, Τόξο και  Τοξοβολία του  συν ΕΙΔΕΝΑΙ, ενδιαφέρουσα και κυοφορούσα.
Ποτέ η συνείδηση  δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Πώς θα ζεστάνεις τα κρύα πόδια σου στη στιγμή;

Τα κρύα πόδια (χαρακτηριστικό κυρίως των γυναικών), μπορούν να ζεσταθούν ανά πάσα στιγμή με μια απλή άσκηση. Στο σπίτι γίνεται πανεύκολα, αλλά μπορείς να την κάνεις σχεδόν όπου κι αν βρίσκεσαι, αρκεί να φοράς άνετα παπούτσια.

Κάποιο γιγάντιο ουράνιο σώμα «τραβάει» το ηλιακό μας σύστημα



Το ηλιακό μας σύστημα «γέρνει» εξαιτίας του αόρατου γιγάντιου πλανήτη 9;


Ο υποθετικός γιγάντιος Πλανήτης 9 μπορεί να έχει «γείρει» ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων.

Αν πράγματι αυτός ο πλανήτης υπάρχει πέρα από τον Ποσειδώνα, εκτιμάται ότι θα έχει μάζα δεκαπλάσια της Γης και θα κινείται γύρω από τον Ήλιο σε απόσταση περίπου 500 φορές μεγαλύτερη από ό,τι ο πλανήτης μας (γι' αυτό και θεωρείται δύσκολο να εντοπισθεί), με συνέπεια το έτος του, δηλαδή η πλήρης περιφορά του γύρω από τον Ήλιο, να διαρκεί έως 17.000 γήινα έτη.


Οι οκτώ γνωστοί πλανήτες κινούνται σε τροχιές που βρίσκονται λίγο-πολύ στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με το μητρικό μας άστρο.

Πως θα αξιοποιήσεις ημιτελειωμένα κραγιόν, λιπ μπαλμ και λιποζάν;


Πόσες φορές έχεις λυπηθεί όταν αναγκάζεσαι να πετάξεις το παλιό σου κραγιόν και έχει μείνει ένα κομματάκι το οποίο δεν μπορείς να αξιοποιήσεις;

Ειδικά όταν είναι από εκείνο το υπέροχο χρώμα που σου πάει τόσο πολύ!!

Μην σκας, υπάρχει τρόπος να το κάνεις να ζωντανέψει πάλι και να το χαρείς για λίγο καιρό ακόμα μέρχι να αγοράσεις το καινούριο.

Και επείδη μας αρέσει να στηρίζουμε την τάση για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, δες τι υλικά θα χρειαστείς για το σκοπό αυτό:

Μεσογειακή διατροφή και καφές


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Για την μεσογειακή διατροφή, έχουν ειπωθεί  και γραφτεί πολλά καλά λόγια.  Είναι πολλές οι έρευνες που έχουν αποδείξει την μεγάλη συμβολή της στην υγεία. Πρόσφατα, ερευνητές σε πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας, ωστόσο, προσέθεσαν στα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και  αυτά που προέρχονται από την χρήση του καφέ, γιατί όπως είπαν, οι μεσογειακοί  λαοί  πίνουν και πολλούς καφέδες… 

Τα αποτελέσματα της Πορτογαλικής αυτής έρευνας, που αφορούσε την επίδραση
της μεσογειακής διατροφής στα μάτια και ιδιαίτερα στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που δημιουργείται με την ηλικία και οδηγεί σε απώλεια της όρασης,  ήταν ενδιαφέροντα, όπως αυτά ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Οφθαλμολογικής Εταιρείας της Αμερικής για το 2016. 
Έδειξαν αυτά πως εκτός από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που μειώνει τα ποσοστά εμφάνισης της εκφύλισης, τα ποσοστά αυτά μειώνονται και από την κατανάλωση καφέ.  Τα άτομα που καταναλώνουν ένα εσπρέσο την ημέρα σε σχέση με αυτά που δεν πίνουν καφέ είχαν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης του προβλήματος.

ΜusOpen - Κατεβάστε δωρεάν και νόμιμα όλη την κλασική μουσική και τις παρτιτούρες της!


Το musopen είναι ο παράδεισος των φίλων της κλασικής μουσικής! Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα όλους τους κλασικούς συνθέτες όπως Μπαχ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Μότσαρτ, Μποροντίν και άλλους, να ακούσετε online την μουσική τους αλλά και να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν παρτιτούρες από τα έργα τους.

Παρέχει έναν εύκολο τρόπο αναζήτησης της μουσικής που θέλετε, ανά συνθέτη, ερμηνευτή/οργανοπαίκτη, ανά χρονική περίοδο, όργανα κτλ. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αναζητήσετε και να κατεβάσετε δωρεάν τις παρτιτούρες.

Ανοιγοκλείστε το πορτάκι του DVD σαν φάντασμα και κάντε πλάκα στον φίλο σας!


Πως θα σου φαινόταν να κάνεις μια πλάκα στον φίλο σου και να ανοιγοκλείνεις το πορτάκι από το DVD του υπολογιστή όσο συχνά επιθυμείς; Είναι πολύ εύκολο και μπορείς να το επιτύχεις με έναν απλό κώδικα που θα σου δώσω ευθύς αμέσως. Αντιγράψτε σε ένα απλό έγγραφο κειμένου τον παρακάτω κώδικα:

Ποιες είναι οι 10 αλήθειες που δεν πρέπει να ξεχνάς στη ζωή σου;


Μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας συνήθως ξεχνάμε να θυμόμαστε 10 σημαντικές αλήθειες της ζωής.Πάμε να τις φρεσκάρουμε μαζί…
1. Το παρελθόν δεν αλλάζει.
2. Οι γνώμες των άλλων δεν καθορίζουν τη δική μας πραγματικότητα.
3. Το ταξίδι ζωής είναι διαφορετικό για τον καθένα.
4. Ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές.
5. Η ευτυχία είναι μέσα μας.

ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;

ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΣΥΜΠΑΝ ΚΝΩΣΟΣ

Την πεποίθησή του ότι οι Μίνωες είχαν μεγάλη αστρονομική γνώση εκφράζει για μία ακόμα φορά ο διδάκτορας, ερευνητής αιγαιακών γραφών Μηνάς Τσικριτσής, ο οποίος μίλησε για τον Μινωικό Υπολογιστή του Παλαικάστρου, στο Παλαίκαστρο της Σητείας, σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσει τη λειτουργία του, καθώς και τις άλλες παραστάσεις που βρέθηκαν σε δύο μήτρες το 1897. 

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δρ. Τσικριτσής μετρώντας σε κάθε παράσταση τις κουκίδες που περιβάλλουν τους πελέκεις μπορεί να γίνει ένας άμεσος συσχετισμός με την ετήσια κίνηση του Ήλιου, ώστε να γίνει κατανοητό το κοσμολογικό Μινωικό μοντέλο, με τον συμβολισμό του διπλού πέλεκυ και τον παράξενο συμβολισμό των δυο έψιλον τα οποία εμφανίζονται δίπλα από το μινωικό θρόνο αλλά και χαραγμένο στο έδαφος σε πολλές πομπικές πλάκες.

Ο συμβολισμός του διπλού πέλεκυ και του διπλού έψιλον


Ένα από τα θρησκευτικά Μινωικά σύμβολα είναι ο διπλός πέλεκυς, όπως και ο σταυρός σήμερα στον χριστιανισμό. Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι οι «Λυδοί γάρ 'λάβρυν' τoν πέλεκυν ονομάζουσι» και ίσως από την λέξη Λάβρυς να προέρχεται η λέξη λαβύρινθος = οίκος του λάβρυος, σημειώνει ο δρ. Τσικριτσής.

«Ο διπλός πέλεκυς εμφανίζεται σε πολλά χάλκινα ή χρυσά ευρήματα, αλλά και ως σύμβολο από την Κρητική Ιερογλυφική γραφή με φωνητική αξία a-άλφα. Είναι πιθανόν όπως θα δειχθεί ο πέλεκυς, ως σύμβολο της κίνησης του Ήλιου, η συλλαβική τους αξία a-άλφα να είναι ακροφωνία της αιολικής λέξης α-έλιος, που σημαίνει το αντικείμενο που λάμπει και ζεστάνει, όπως ο Ευστάθιος ετυμολογεί το αέλιος από το άω τω λάμπω... και αύως Αιολικώς, ... και εκ του έλη, η θερμασία, αέλιος...», τονίζει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο ερευνητής.

Η κατανόηση



Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Η κατανόηση είναι διαφορετική από το ‘ξέρω’.

Το ξέρω είναι μια επιφανειακή γνώση την οποία αποκτήσαμε από κάποια εμπειρία, από κάτι που ακούσαμε ή διαβάσαμε.

Η κατανόηση απαιτεί παρατήρηση, βαθύτερη μελέτη και στοχασμό πάνω στο αντικείμενο που μας ενδιαφέρει, αναλύοντας, συνθέτοντας και συγκρίνοντας τα διάφορα δεδομένα που σχετίζονται με αυτό, με σκοπό να το συνειδητοποιήσουμε βαθύτερα.

Η κατανόηση είναι ελαστική και αυξάνεται όσο διευρύνεται η συνειδητότητα μας και όσο αναπτύσσεται η ικανότητα της διάκρισης και της διαίσθησης που είναι οι ανώτερες λειτουργίες της διάνοιας (μπούντι).

Η ικανότητα διάκρισης, της διαίσθησης και η συνειδητότητα αυξάνονται με τον εξαγνισμό του νου και τις διάφορες πνευματικές ασκήσεις (τζάπα νάμα, κίρταν, προσευχή, διαλογισμό κ.λπ.)

Η κατανόηση είναι δημιουργική και μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε στην πράξη αυτό που μάθαμε. Έτσι γίνεται το εσωτερικό ελατήριο της δράσης.

Αντίθετα η γνώση τις περισσότερες φορές παραμένει σαν μια πληροφορία στη μνήμη. Ίσως αργότερα,  να την επεξεργαστούμε, να μετατραπεί σε κατανόηση ή να μας χρησιμεύσει σαν δεδομένο για να κατανοήσουμε κάτι άλλο που σχετίζεται με αυτήν.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατανόηση είναι ελαστική. Αυτό που κατανοούμε σήμερα είναι το σκαλοπάτι για μια βαθύτερη κατανόηση αργότερα. Έτσι όταν κατανοούμε κάτι δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι αυτό είναι αρκετό, αλλά να θυμόμαστε ότι η κατανόηση μας θα βαθαίνει ανάλογα με την εμπειρία και την εσωτερική μας  πρόοδο.

Για παράδειγμα, όταν διαβάζουμε πνευματικά βιβλία ας μην θεωρούμε ότι διαβάζοντας τα μια φορά τα κατανοήσαμε σε βάθος. Θα πρέπει να στοχαστούμε πολλές φορές πάνω σε αυτά και να εφαρμόζουμε όσα διαβάζουμε για να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε περισσότερο.

Ἀρκεῖ νὰ βγοῦμε στὸν …δρόμο!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ἀρκεῖ νὰ βγοῦμε στὸν …δρόμο!!!
Ἀρκεῖ νὰ κάνουμε τὸ πρῶτο βῆμα.
Ἀρκεῖ νὰ λάβουμε τὶς ἀποφάσεις μας καὶ νὰ δεσμευθοῦμε γιὰ αὐτές…
Ἀρκεῖ νὰ τὸ θέλουμε…
Μία καινούρια ἡμέρα μᾶς ξημέρωσε… Φωτεινή… Θερινή…
Μία ἡμέρα γεμάτη χρώματα καὶ χαρὲς ποὺ μᾶς περιμένουν νὰ τὶς γευθοῦμε.
Ἄς ξεκινήσουμε λοιπὸν μὲ χαμόγελο.
Ἄς κάνουμε τὸ πρῶτο βῆμα τῆς ἡμέρας μὲ αἰσιοδοξία…

Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ




Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ & ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ

Χωρίς την αποδοχή του εγώ μας δεν μπορούμε να το υπερβούμε και να το εξαλείψουμε και αυτό γιατί η μη αποδοχή προέρχεται από το εγώ, και μας ταυτίζει με το εγώ και ενδυναμώνει το εγώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνουμε καμία εργασία και να προχωρήσουμε για όσο υπάρχει αντίσταση μέσα μας σχετικά με τις διάφορες απόψεις του εγώ μας.. Μπορούμε, αλλά θα προχωράμε αργά και δεν θα κατορθώσουμε να πάμε σε βάθος αυτήν την εργασία. Φυσικά αν έχουμε δυνατή θέληση και αποφασιστικότητα και εργαζόμαστε συστηματικά και σταθερά, διαλύοντας σταδιακά το εγώ και εμβαθύνοντας στο διαλογισμό ανοίγουμε χώρο και αυξάνεται και η κατανόηση μας και η αυτοαξία μας και έτσι μπορούμε να αποδεχόμαστε όλο και περισσότερο αυτό το οποίο δεν μας αρέσει στον εαυτό μας και έτσι να εργαστούμε με αυτό και να το εξαλείψουμε.

Η αποδοχή δεν είναι κάτι που το έχουμε πλήρως ή καθόλου. Μπορεί να έχουμε μια γενική στάση μη αποδοχής του εαυτού μας και να υποβόσκει συνεχώς μέσα μας μια κατάσταση αρνητικότητας, δυσαρέσκειας, θυμού, κατωτερότητας ενοχής κ.λπ.. Μπορεί η μη αποδοχή να αφορά κάποιες απόψεις του εγώ μας και της προσωπικότητας μας. Μπορεί να αποδεχτούμε πιο εύκολα κάποιες εγωικές καταστάσεις και πολύ δύσκολα ή καθόλου (τουλάχιστον προς το παρόν) κάποιες άλλες. Μπορεί ανάλογα το περιβάλλον και τις συνθήκες και την κατάσταση που βρισκόμαστε κάποια δεδομένη στιγμή να έχουμε περισσότερη ή λιγότερη αποδοχή προς συγκεκριμένες απόψεις του εγώ μας. 
Η αποδοχή, όπως και η κατανόηση αλλά και όλες οι ικανότητες και οι αρετές αυξάνονται σταδιακά σύμφωνα με την εργασία που κάνουμε και τις αλλαγές που έχουμε πετύχει μέσα μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ

Τι είναι αποδοχή και ποιος θα αποδεχτεί το εγώ αφού είναι δεδομένο ότι λειτουργούμε πλήρως ταυτισμένοι με το εγώ και ‘είμαστε’ το εγώ; (αν και στην πραγματικότητα δεν είμαστε το εγώ αλλά η Συνειδητότητα).

Δύο είδη αποδοχής

Η αποδοχή σχετίζεται με τις εξωτερικές συνθήκες, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, καθώς και με τις εσωτερικές καταστάσεις, με το εγώ μας, τις νοητικές και συναισθηματικές εκφράσεις του εγώ αλλά και τις δράσεις που υποκινούνται από το εγώ (ύβρεις, χειρονομίες, σωματική, λεκτική και συναισθηματική βία και πράξεις που θεωρούμε ανήθικες σύμφωνα με τον κώδικα αξιών μας).

Tρόμος στην Ιταλία & μεγάλες ζημιές από δύο ισχυρούς σεισμούς

upl5811d774f38ce

Ζημιές και ένας θάνατος που οφείλεται σε ανακοπή είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ισχυρών σεισμών που έπληξαν χθες βράδυ την Ιταλία
Σε απολογισμό των ζημιών προχωρά τις ώρες αυτές η Ιταλία, μετά τις δυο μεγάλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες βράδυ τις κεντρικές περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτζιο και ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, ένας ηλικιωμένος εβδομήντα τριών ετών έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ενώ δέκα άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια του Καμερίνο, των χωριών Βίσσο, Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, Ουσσίτα και Μούτσια είναι σαφώς εκτεταμένες. Κατέρρευσε μέρος των προσόψεων σε σειρά εκκλησιών, ενώ εκκενώθηκαν και πολλές ιδιωτικές κατοικίες.

οργή και Κυριαρχία (1)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΧΙΛΛΕΑΣ
φίλες και φίλοι
Η πρώτη λέξη του πρώτου χρονικά κειμένου της γραμματείας της δυτικής Κυριαρχίας, της Ιλιάδας,  είναι η λέξη μηνις: η οργή, ο θυμός, η τσαντίλα: μηνιν άειδε, θεά. . . Το προοίμιο της Ιλιάδας καθορίζει ως αντικείμενο της αφήγησης την οργή του Αχιλλέα.  Στον δεύτερο στίχο η μηνις χαρακτηρίζεται ως ουλομένη – ολέθρια, καταραμένη· εάν μεταφράζαμε  πιστά, θα αποδίδαμε τη λέξη ως εξής: για την οποία ευχόμαστε να είχε χαθεί, να μην υπήρχε, να είχε εξαφανιστεί. Ώστε η οργή κρίνεται αρνητικά. Είναι ένα συναίσθημα το οποίο δεν το θέλουμε και δεν το θέλουμε γιατί προκαλεί μεγάλη καταστροφή.
ΓΙΑΤΙ όμως αντικείμενο της αφήγησης να είναι η οργή; Γιατί αυτό το αρνητικό συναίσθημα και όχι κάποιο άλλο, από τα πολλά που προσιδιάζουν στην προσωπικότητα του ήρωα; Τα ερωτήματα αυτά έχουν διατυπωθεί ήδη από την αρχαιότητα και έχουν προταθεί πολλές και διάφορες απαντήσεις. Υπάρχει όμως άλλο ένα ερώτημα, το οποίο δεν έχει διατυπωθεί, εκτός κι αν μου διαφεύγει και δεν το γνωρίζω, μιας και τρεις ζωές δεν φτάνουν για να διαβάσει κανείς αυτά που έχουν γραφτεί για την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Η οργή του Αχιλλέα είναι ένα έκτακτο, περιστασιακό αρνητικό συναίσθημα ή μήπως είναι μόνιμο και διαρκές και χαρακτηρίζει όλους τους ήρωες; Είναι δυνατόν, δηλαδή, ο ήρωας να μην είναι οργίλος; Κι αν είναι μονίμως και διαρκώς οργίλος, γιατί να είναι;  Που οφείλεται η μόνιμη  και διαρκής οργή του;
ΘΑ απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα εξετάζοντας την οργή του Αχιλλέα. Ποιος είναι όμως ο ήρωας Αχιλλέας;  Είναι  ήρωας Κύριος ή ήρωας υποτελής Κύριος; Θέτω ερωτήματα στα οποία η Ιλιάδα μας απαντά με απόλυτη σαφήνεια: είναι ήρωας υποτελής Κύριος. Η διαπίστωση αυτή μας παρωθεί να διατυπώσουμε άλλο ένα: άλλη η οργή του ήρωα Κυρίου και άλλη η οργή του ήρωα υποτελούς Κυρίου; Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία: είναι διαφορετικές. Το γεγονός όμως ότι οργίζονται και οι δύο μας αναγκάζει να δεχτούμε πως υπάρχει κάποια οργή κοινή και στους δύο. Ποια είναι αυτή η οργή; Ο Κύριος (όλων των εποχών του δυτικού πολιτισμού, άρα και ο καπιταλιστής) είναι μονίμως και διαρκώς οργίλος; Γιατί; Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της εμμενούς οργής; Ποιες επιπτώσεις έχει αυτό το αρνητικό συναίσθημα στην σταθερότητα της Κυριαρχίας; Πώς το διαχειρίζεται;

Ένα μυστικό που θα λατρέψουν οι γυναίκες και όχι μόνο…

mistiko-pou-tha-latrepsoun-oi-gunaikes

Αν προσπαθείτε μόνοι σας να κουμπώσετε την αλυσίδα σας στο χέρι και δεν τα καταφέρνετε και τόσο καλά, τότε δείτε το βίντεο που ακολουθεί!

Επικοινωνία Ώρα 0


fighting-coupleΞαφνικά κατάλαβα για ποιο λόγο τσακώνονται οι άνθρωποι…
Γιατί ποτέ δεν ακούει ο ένας τον άλλον προσεκτικά!
Γιατί κάθε τσακωμός είναι αγώνας δρόμου… ποιος θα την πει πρώτος, ποιος θα κερδίσει στο τέλος, ποιος θα βγει από πάνω για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του!
Γιατί δε συζητάμε παρά κρίνουμε… ποιος φταίει, γιατί φταίει.
Γιατί αντί να κάτσουμε και να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας… κατηγορούμε μόνο τον απέναντι. Ποιος ξεκίνησε κάτι, ποιος το τελείωσε…
Γιατί μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τον άλλον για να αποδείξουμε την υπεροχή μας.
Και κάπου σε όλα αυτά χάνεται η ουσία. Η ουσία που μας οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Έχει πραγματικά αξία το ποιος τελειώνει και το ποιος ξεκινάει κάτι ή ολα τα υπόλοιπα που τον οδήγησαν εκεί;
Γιατί πάντα πρέπει να φταίει κάποιος; Γιατί έτσι είναι οι συμπεριφορές των ανθρώπων, δράση – αντίδραση. Γιατί αν εσύ δεν είχες φερθεί τότε έτσι, κι ο άλλος τώρα θα είχε φερθεί αλλιώς και γιατί αν κι ο άλλος είχε φερθεί αλλιώς, κι εσύ θα είχες φερθεί διαφορετικά… Γιατί τελικά φταίνε και οι δύο και γιατί θα έπρεπε να είναι εντέλει δράση – δράση. Από πού ξεκιναέι το λάθος, το στραβό και πότε το εντοπίζουμε; Αυτό θα έπρεπε να μετράει κι όχι το ποιος φταίει!
Σε κάθε τσακωμό πρωταγωνιστούν δύο… ο εγωισμός και οι ανασφάλειες… και ανάμεσα σε αυτούς οι άνθρωποι χάνονται, τυφλώνονται, δεν ακούνε. Κι έτσι ενδιαφέρονται  μόνο να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον!

Η θρεπτική αξία ενός χυμού πορτοκαλιού


Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι είναι για πολλούς μια εύκολη και γρήγορη επιλογή φρούτου. Μάλιστα, κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο έχει την …
τιμητική του, αφού η κατανάλωσή του συγκαταλέγεται στα πιο συνηθισμένα «μέτρα» που λαμβάνει κανείς για να προλάβει ή να μετριάσει τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. Ας δούμε όμως ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού.

Αρχικά, είναι γνωστό ότι αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμμετέχει σε σημαντικές βιολογικές διεργασίες. Ειδικότερα, ένα μεγάλο ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκαλιού (250 ml), καλύπτει πλήρως τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C για παιδιά, ενήλικες, καθώς και ομάδες με αυξημένες ανάγκες, όπως οι έγκυοι, οι θηλάζουσες μητέρες και οι καπνιστές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα