Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 1940



Αυτός του 1940 είναι ο Άγνωστος Πόλεμος. Έλληνες σε μία άλλη εποχή, που ακόμα λειτουργούσε η αληθινή έννοια του πατριωτισμού, πολέμησαν και νίκησαν πολύ πιο δυνατό 
εχθρό. Κι εκείνο το έπος, ασύλληπτο, ανεξήγητο(!), μεγαλειώδες, στην πραγματικότητα είναι άγνωστο σήμερα στη νέα γενιά.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εθνική ήττα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Το ότι έχουν καταχωνιάσει, έχουν εξαφανίσει τον ηρωισμό του έσχατου «ΌΧΙ» των Ελλήνων. Μη βάλουμε 
στο λογαριασμό το κομματικό και κάργα χαβαλετζήδικο ''όχι'' του δημοψηφίσματος του 2015 που καταγράφτηκε στην Ιστορία για τη γελοιότητα της αναποτελεσματικότητάς του.
Αναφέρονται στο πολεμικό θαύμα, στην αντίσταση στον Αξονα μόνον την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τρόπο λες και δεν ανήκει στην ελληνική Ιστορία. Τόσο στερεότυπα. Λες και δεν αποτελεί επίτευγμα μοναδικό Ελλήνων.

Να μείνουμε με το γεγονός

fact

Είναι έτσι;
Ένα μικρό γατούλι σκοτώνεται. Το γεγονός του σκοτωμένου ζώου όταν ειδωθεί από τα μάτια μου δημιουργεί μια οπτική αίσθηση (μια εικόνα). Αυτή η οπτική αίσθηση με κάποιο τρόπο αναζητά σύνδεση με το περιεχόμενο της συνείδησής μου (τις ιδέες μου, τις απόψεις μου κλπ). Και όντως βρίσκει μια σύνδεση.. κουβαλάω τις ιδέες ότι “τι κρίμα να πεθαίνει ένα μικρό ζώο”, “πόσο να υπέφερε άραγε”, “έχασε την ευκαιρία να ζήσει τη ζωή” και αυτό το οπτικό ερέθισμα τις ενεργοποιεί.. και οι αντίστοιχες σκέψεις με πλημμυρίζουν. Αυτές φτιάχνουν αντίστοιχα συναισθήματα θλίψης κλπ που έχουν αφήνουν το σημάδι τους και στο σώμα μου (πόνος στο στομάχι, αύξηση των χτύπων της καρδιάς).

ΔΩΡΑ


Στα χέρια μου κρατούσα ένα τόμο του Ιουλίου Βερν από τη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Το χαρτί που είχε χρησιμεύσει για τη συσκευασία και την αεροπορική αποστολή του βιβλίου, ήταν σκισμένο και πεταμένο κάτω, στα πόδια μου. Η αφιέρωση έλεγε, «Στον Ματ με αγάπη, από τον παππού Λόρεν – Σαν Φρανσίσκο». Γιατί ο 75χρονος πατέρας μου στέλνει στον 9χρονο γιο μου ένα βιβλίο 511 σελίδων; Η ακαταλληλότητα του δώρου με είχε ενοχλήσει – ήταν ένα δώρο αγορασμένο βιαστικά, χωρίς σκέψη και φροντίδα. Ίσως όμως να ήταν και μεγάλη η απαίτησή μου, να περιμένω από τον πατέρα μου να γνωρίζει τι χρειάζεται ένα αγόρι εννέα χρόνων. Μετά, θυμήθηκα πέρυσι την άνοιξη που είχαμε πάει στο Σαν Φρανσίσκο. Ο πατέρας άρχισε να τρέχει πίσω από ένα τελεφερίκ που ξεκινούσε, αρπάζοντας το χέρι του Ματ και πηδώντας μέσα. Αργότερα, έπιασε ένα νόμισμα από κάτω, από το δρόμο.
«Μάτ, κοίτα! Αν βάλεις ένα νόμισμα πάνω στις ράγες, το τελεφερίκ το κόβει σχεδόν στη μέση!» Μπορώ ακόμα να δω την εικόνα τους, να στέκονται εκεί με ενωμένα τα κεφάλια γεμάτοι από αμοιβαία αφοσίωση.
Λίγο πιο ήρεμη, κοίταξα έξω απ’ το παράθυρο τον Χόντο που κοιμόταν στη βεράντα. Τον έχουμε κοντά μας από τότε που ήταν οχτώ εβδομάδων κουτάβι. Γκρίζες τρίχες καλύπτουν τη μουσούδα του όμορφου μαύρου κεφαλιού του και τα βλέφαρα πάνω από τα καφετιά μάτια του έχουν μια μικρή πτώση. Οι ήδη μεγάλες πατούσες του πλαταίνουν όταν περπατάει και όλο και περισσότερες άσπρες τρίχες βγαίνουν κάτω από τα πέλματα του. Στο μυαλό μου ήρθε η γενειάδα του πατέρα μου και πώς την παρακολουθούσα να γεμίζει από γκρίζες γραμμές, μέχρι που αυτές άπλωσαν και έγινε ολόκληρη πιά, γκρίζα.
Η Φρεκλ ξεκουράζεται δίπλα στον Χόντο και η όμορφα διακοσμημένη γούνα της κυματίζει από το αεράκι. Οι περισσότερες πιτσιλάδες από το τρίχωμα της έχουν ξεθωριάσει με τον καιρό. Σκέφτηκα το περασμένο καλοκαίρι.
Δεκατέσσερα χρόνια, είναι μια ολόκληρη ζωή για τα σκυλιά. Η δύση της ζωής του Χόντο είχε αρχίσει και εκείνος κάθε μέρα γινόταν πιο αδύναμος. Είχε έρθει η ώρα για ένα δεύτερο σκύλο και γεμάτοι τύψεις, φέραμε τη Φρεκλ στο ράντζο. Όταν βγήκε από το αμάξι, τα ποδαράκια της έτρεμαν. Ο Χόντο συμπεριφέρθηκε σαν τέλειος τζέντλεμαν. Εκείνος ρουθούνιζε κι εκείνη φοβόταν. Εκείνη ούρλιαζε κι εκείνος γλειφόταν. Με το κούνημα των ουρών τους, μια φιλία γεννήθηκε.

Όπα, ρε Αλέξη!

tsiprasΑίσθημα περηφάνιας έχουν προκαλέσει στους Έλληνες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τον Αη Στράτη, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης γιατί έχουμε παραχωρήσει την Ελλάδα για κάναν αιώνα, οπότε δεν κινδυνεύει να την αμφισβητήσει κάποιος.
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ήταν πολύ σοφό εκ μέρους της κυβέρνησής του -αλλά και των προηγούμενων κυβέρνήσεων- να ξεπουληθεί η Ελλάδα γιατί τώρα έχουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα Γερμανοί, Γάλλοι, Κινέζοι, Ιταλοί και πολλοί άλλοι, οπότε, αν πάνε να μπουκάρουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με καμιά πενηνταριά χώρες και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να διαλύσουν την Τουρκία και να βρούμε εμείς την ευκαιρία να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη και να βάλουμε κι εκεί κάναν ΕΝΦΙΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στους σύγχρονους κατακτητές της Ελλάδας γιατί αυτοί πολεμάνε με το ευρώ, ενώ αυτός γουστάρει κανονικό πόλεμο με βαρβάτα όπλα γιατί είναι στρατόκαυλος.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα πολεμήσει -σε έναν μελλοντικό πόλεμο- ο Νίκος Καρανίκας, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως ο Νίκος Καρανίκας δεν είναι πια αντιρρησίας συνείδησης και εκπαιδεύεται εντατικά ως κομάντο, αφού είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την Ελένη Μενεγάκη μέχρι την τελευταία ρανίδα του καπουτσίνο του.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ντροπή και στίγμα για την ιστορία και την παράδοση των Ελλήνων, να αναπτύσσονται στη χώρα μας φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα, ενώ είναι μεγάλη τιμή για την ιστορία και την παράδοση των Ελλήνων να κάνουν καριέρα ο ίδιος και η παρέα του ως αριστεροί, εκμεταλλευόμενοι τους αγώνες χιλιάδων κομμουνιστών και αριστερών που έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Πότε να απολογείστε και πότε ΟΧΙ!



1. Να απολογείστε αν έχετε κάνει κάτι άσχημο, αν έχετε πληγώσει κάποιον ή θέλετε να επανορθώσετε.

2. Να λέτε ότι λυπάστε αν εκφράζετε τα συλλυπητήριά σας.

3. Να μην απολογείστε όταν έχετε δίκιο. Όταν έχετε δίκιο, είναι τελεσίδικο και δεν χρειάζεται να το απαλύνετε λέγοντας ντροπαλά "'λυπάμαι''. Μπορείτε να δείξετε ότι σκέφτεστε τους άλλους και χωρίς να απολογείστε.

Τι συμβουλεύαν τις γυναίκες για το σεξ την Βικτωριανή Εποχή;

39A5A02600000578-3865458-A_lot_of_work_The_book_describes_all_the_things_that_aren_t_ofte-a-25_1477559203095

«Το μεθυσμένο σεξ μπορεί να αράξει χαζά παιδιά, το όρθιο σεξ μπορεί να σε σκοτώσει ενώ το σεξ μετά το φαγητό μπορεί να σου προκαλέσει εγκεφαλικό.» Αυτά και πολλά ακόμη συμπεριλαμβάνονται στις οδηγίες που έδιναν στις βικτωριανές γυναίκες για το σεξ!
Τα γυναικεία περιοδικά σήμερα είναι γεμάτα με συμβουλές για το πως να κάνεις πιο καυτή την ερωτική σου ζωή.
Ωστόσο, για τις γυναίκες της Βικτωριανής εποχής τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Ο υπερβολικός ενθουσιασμός, η εναλλαγή των στάσεων και το συνεχόμενο σεξ αποθαρρύνονταν έντονα.
39C33B0D00000578-3865458-image-m-38_1477562859211
Το νέο βιβλίο της Therese Oneill, αναλύει με απίστευτη λεπτομέρεια, τι είδους συμβουλές έδιναν στις γυναίκες στις αρχές του 20ου αιώνα.
Το βιβλίο περιλαμβάνει απο συμβουλές υγιεινής για τις γυναίκες, όπως το να μην κάνουν μπάνιο πολύ συχνά, μέχρι συμβουλές για το σεξ, όπως το να μην κάνουν σεξ στα όρθια.
Η Oneil αναφέρει πως οι γυναίκες προειδοποιούνταν να μην κάνουν σεξ αφού έχουν πιεί αλκοόλ γιατί, αν συλλάβουν παιδί, θα τους βγεί χαζό ή θα πάσχει απο διάφορες νευρικές ασθένειες.
Για το σεξ στα όρθια ή με τα γόνατα της γυναίκας ψηλά, έλεγαν πως καλό είναι να το αποφεύγουν γιατί «μια γυναίκα είναι απίθανο να το ευχαριστηθεί έτσι.»
Μια άλλη δοξασία υπαγόρευε πως μια γυναίκα που είναι ευαίσθητη και ντελικάτη μπορεί να τραυματιστεί θανάσιμα με αυτές τις στάσεις.
Στις γυναίκες έλεγαν, ακόμη, να μην κάνουν σεξ μετά απο ένα μεγάλο γεύμα γιατί υπήρχε τεράστια πιθανότητα να πάθουν εγκεφαλικό.

10 πράγματα που πίστευες για το σώμα σου και είναι μεγάλοι μύθοι!

57c83c42160000231cbfff96

Μεγαλώσαμε με αυτούς τους μύθους είτε επειδή βόλευαν τους γονείς μας είτε επειδή πρόκειται για πράγματα που για κάποιο λόγο διαδόθηκαν αλλά δεν ισχύουν! Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι μύθοι για το ανθρώπινο σώμα!

1.Οι βιταμίνες μας κρατούν υγιείς
Οι βιταμίνες μπορούν μόνο να ρυθμίσουν τη λειτουργία του οργανισμού μας και όχι να μας κάνουν πιο υγιείς.
2. Η καφέ ζάχαρη είναι πιο υγιής από τη λευκή
Στην πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ των δυο ειδών ζάχαρης βρίσκεται μόνο στο χρώμα. Η καφέ ζάχαρη θεωρείται περισσότερο κατάλληλη για την υγεία μας, καθώς είναι λιγότερο γλυκιά, με αποτέλεσμα να τη θεωρούμε και καλύτερη.
3. Το αλκοόλ σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα
Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ επηρεάζουν τον μεταβολισμό και αυτό επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, επηρεάζεται και η σωστή αιμάτωση του εγκέφαλου, ωστόσο δεν επηρεάζονται τα κύτταρα.
4. Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερκινητικά
Η ζάχαρη σημαίνει απλά θερμίδες και οι θερμίδες μεταφράζονται σε ενέργεια. Έτσι, όταν τα παιδιά καταναλώνουν πολλά γλυκά έχουν και πολλή ενέργεια την οποία πρέπει να διοχετεύσουν.

20 συμβουλές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου!

Η αυτό-αξία ως έννοια, αλλά και ως πραγματικότητα βασίζεται σε δυο πολύτιμες αρετές, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Δυο σπουδαίες αξίες οι οποίες δεν καθορίζονται από εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά από μια ακαθόριστη εσωτερική δύναμη που κρύβεται μέσα μας
self-esteem-09
Ο καθένας από μας έχει μια άποψη για τον εαυτό του. Το σύνολο των απόψεων αυτών βρίσκονται στο επίκεντρο της αυτοεκτίμησης μας και επηρεάζουν καθοριστικά το πώς νιώθουμε τον εαυτό μας και το πώς νομίζουμε πως μας βλέπουν οι άλλοι. Η αυτοεκτίμηση μας δεν είναι όμως κάτι στατικό και αμετάβλητο. Είναι κάτι ευμετάβλητο και άμεσα καθοριζόμενο από τις πεποιθήσεις μας, οι οποίες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ως αποτέλεσμα των περιστάσεων και των εμπειριών μας.
1. Πίστεψε στον εαυτό σου και μη το βάζεις κάτω ποτέ!
2. Σταμάτα να παραπονιέσαι στους άλλους για σενα.
3. Σταμάτα να κρίνεις διαρκώς τον εαυτό σου.
4. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους.
5. Αποδέξου τις φιλοφρονήσεις.
6. Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά πράγματα για σένα και τις δυνατότητες σου.
7. Κάνε παρέα με ανθρώπους που σε υποστηρίζουν και σε στηρίζουν ψυχολογικά.

«Νέος Αέναος Πόλεμος», η εξέλιξη του πολέμου στον 21ο αιώνα

war

«Δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται».
Πλάτων
Στο «1984» ο Όργουελ αναφέρεται στον διαρκή πόλεμο, μια αυτοτροφοδοτούμενη και αέναη κατάσταση. Και φαίνεται ότι η δυστοπία του επιβεβαιώνεται ξανά, στο νέο μοντέλο πολέμου του 21ου αιώνα.
Οι πόλεμοι μεταξύ κρατών, μέχρι την αρχή του 20ου αιώνα, ήταν σύντομοι. Οι αντιμαχόμενες πλευρές προσπαθούσαν να οδηγηθούν σε μία αποφασιστικής σημασίας μάχη, της οποίας η κατάληξη θα ήταν η βάση για ακόλουθες διαπραγματεύσεις ειρήνης.
Στον 20ο αιώνα, στους δύο παγκόσμιους πολέμους, πολλά δεδομένα άλλαξαν, όμως οι εμπόλεμοι συνέχισαν να προσπαθούν να «κερδίσουν τον πόλεμο», έστω κι αν η «αποφασιστική μάχη» ήταν η αποτρόπαια επίδειξη της ατομικής βόμβας.
Όπως γράφει ο Ούγκο Γκρότιους στο «De iure belli ac pacis» δεν υπήρχε κάτι τρίτο, μεταξύ πολέμου και ειρήνης. Ο πόλεμος ήταν χρονικά και με ακρίβεια οριοθετημένος. Στην αρχή υπήρχε η κήρυξη του πολέμου, ενδιάμεσα οι μάχες, και στο τέλος η σύναψη ειρήνης- ή  η άνευ όρων παράδοση.
Οι Νέοι Πόλεμοι χαρακτηρίζονται από την απουσία του «πραγματικού κέντρου βάρους του πολέμου» (Κλαούζεβιτς): Την αποφασιστική μάχη. Είναι αέναοι. Είναι πόλεμοι που θρέφουν τους πολέμους. Πόλεμοι χαμηλής έντασης, αλλά συνεχούς παρουσίας. (Αγκόλα: 30 χρόνια – Αφγανιστάν: 24 χρόνια- Σουδάν: 20 χρόνια – Σομαλία: 15 χρόνια)
Και έχουν μεταφερθεί, με την υπερεθνική τρομοκρατία, και στα μέρη, στα κράτη, όπου υποτίθεται ότι υπάρχει ειρήνη.

Το εγώ είναι ένας ψυχολογικός ιός







Το εγώ είναι ένας ψυχολογικός ιός


Το ρατζασοταμασικό εγώ είναι ένας ψυχολογικός ιός που ανισορροπεί σώμα, ενέργεια, συναίσθημα και σκέψη, και προκαλεί, ασθένειες, πόνο και δυστυχία, (και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο).

 Αλλά όσο ζει κανείς ταυτισμένος με το εγώ του, δεν μπορεί να δεί ότι είναι κάτι που λειτουργεί αυτόματα και παρασιτικά μέσα στον ψυχισμό του. Όσο πιο δυνατό είναι το εγώ τόσο μεγαλύτερος ο ύπνος και η ασυνειδησία. Ούτε καν περνάει απ το μυαλό του ότι πρόκειται για κάτι παρείσακτο, για έναν ψυχολογικό ιό ο οποίος τον κρατάει κοιμισμένο και δυστυχισμένο.

Και αν κάποιες στιγμές έχει κάποια φλας συνείδησης, και αντιληφθεί την παρανοϊκή δράση του εγώ, γρήγορα το εγώ βρίσκει τρόπο να τον ξανακοιμήσει μέσα από τους διάφορους αμυντικούς μηχανισμούς που έχει αναπτύξει για να προστατεύεται.

5 Χαρακτηριστικά που Έχουν οι Σούπερ Ήρωες και οι Σούπερ Μαμάδες!

Δεν είναι μόνο οι σούπερ ήρωες στις ταινίες και τα καρτούν που έχουν σούπερ δυνάμεις!  Είναι και οι μαμάδες που επίσης διαθέτουν σούπερ δυνάμεις!  





Μόνο που μερικές φορές το ξεχνάνε στην πορεία των πραγμάτων ή αφήνουν τις δυνάμεις τους να πέσουν σε… χειμερία νάρκη.  Σας θυμίζω λοιπόν τα 5 κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι σούπερ ήρωες και οι σούπερ μαμάδες!

Σούπερ Ψυχική Δύναμη
Η καταπληκτική μαμά έχει μεγάλη ψυχική δύναμη: περνάει δύσκολες φάσεις ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και τα προβλήματά του, το φροντίζει, το στηρίζει ενώ παράλληλα έχει τη δύναμη και το προστατεύει και δημιουργεί ασπίδα προστασίας γύρω του με τη δική της ψυχική δύναμη.

Σούπερ Κουράγιο
Η καταπληκτική μαμά έχει αποθέματα κουράγιου: ξενυχτάει για να φροντίσει το μωρό της, τρέχει και κυνηγάει γύρω-γύρω το δίχρονό της, ξαναπάει… στο δημοτικό καθώς σκύβει πάνω από το παιδί της και το βοηθάει (λιγότερο ή περισσότερο, δεν έχει σημασία με τα μαθήματά του), έχει το κουράγιο να δέχεται όσα δεν αλλάζουν αλλά και τη δύναμη να ανταπεξέρχεται. 

Αισιοδοξία
Η καταπληκτική μαμά είναι αισιόδοξη!  Όπως και οι σούπερ ήρωες, η σούπερ μαμά διατηρεί την αισιοδοξία και την ψυχραιμία της στα δύσκολα, επειδή ξέρει ότι για τα περισσότερα ισχύει το «μπόρα είναι θα περάσει».  

1940 - Οι Ήρωες δεν ήταν μόνο άντρες (Βίντεο)


Όλοι καμαρώνουμε για τους Έλληνες Ήρωες στρατιώτες που σήκωσαν το ανάστημα στα ελληνοαλβανικά σύνορα το 1940 , κάποιοι από αυτοί παππούδες μας ή και γονείς .



Μη ξεχνάμε ότι οι κάτοικοι της Ηπείρου ήταν δίπλα στους Έλληνες στρατιώτες ...




Μη ξεχνάμε ότι οι γυναίκες της Ηπείρου πολέμησαν δίπλα από τους άντρες, σαν άντρες...

ΕΧΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ «ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΜΠΙ»;

Το λεγόμενο «άστρο της Τάμπι» – από το όνομα της αστρονόμου Ταμπίθα Μπογιατζιάν του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα που το ανακάλυψε- έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών επιστημόνων, εξαιτίας της ασυνήθιστης αυξομείωσης της λάμψης του, κάτι που μερικοί δεν δίστασαν να αποδώσουν σε εξωγήινους, οι οποίοι υποτίθεται ότι «κλέβουν» την ενέργεια του άστρου μέσω μεγα-κατασκευών.
photo435ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ PARKES 64-ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ
Τώρα το πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης «Breakthrough Listen» του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, το οποίο έχει πρόσβαση στα ισχυρότερα τηλεσκόπια του κόσμου, ανακοίνωσε ότι θα στρέψει ένα από αυτά στο εν λόγω άστρο.
Το Breakthrough δημιουργήθηκε πέρυσι και χρηματοδοτείται επί δέκα χρόνια με 100 εκατομμύρια δολάρια από το ομώνυμα Ίδρυμα και τον ιδρυτή του ρώσο δισκετομμυριούχο Γιούρι Μίλνερ, με στόχο να βρει ίχνη νοήμονος εξωγήινης ζωής.

Ο Λάο Τζου καταδίκασε σε φυλακή τόσο τον πλούσιο όσο και τον κλέφτη

post-507

Ο Λάο Τζου έζησε σύμφωνα με το δικό του φως, πάλεψε, δεν δραπέτευσε. Έγινε τόσο σοφός ώστε ο αυτοκράτορας τον κάλεσε να γίνει ο πρωθυπουργός του. Εκείνος αρνήθηκε. Είπε, «Δεν Θα πετύχει επειδή είναι μάλλον απίθανο να καταλήξουμε στα ίδια συμπεράσματα για τα πράγματα. Εσύ ζεις σύμφωνα με τα ιδανικά των προγόνων σου· εγώ ζω σύμφωνα με την ίδια μου τη συνείδηση». Όμως ο αυτοκράτορας επέμενε· δεν θεωρούσε ότι θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα.
Την πρώτη ‘μέρα στο δικαστήριό του, τού έφεραν έναν κλέφτη • τον είχαν πιάσει στα πράσα, να κλέβει από τον πιο πλούσιο άνδρα στην πρωτεύουσα – και ομολόγησε ότι έκλεψε. Ο Λάο Τζου καταδίκασε σε έξι μήνες φυλακή τόσο τον πλούσιο όσο και τον κλέφτη. Ο πλούσιος είπε, « Τι; Με έκλεψαν, είμαι θύμα και τιμωρούμαι; Είσαι τρελός; Δεν υπάρχει προηγούμενο σε όλη την ιστορία να τιμωρείται ο άνθρωπος που έπεσε θύμα κλοπής».

Ο Λάο Τζου είπε, «Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να σου δοθεί μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης από τον κλέφτη -είμαι πάρα πολύ συμπονετικός- επειδή μάζεψες όλα τα χρήματα της πόλης. Νομίζεις ότι τα χρήματα πέφτουν από τον ουρανό; Ποιος έχει κάνει αυτούς τους ανθρώπους τόσο φτωχούς ώστε να πρέπει να γίνουν κλέφτες; Εσύ είσαι-υπεύθυνος.

Τι χρειάζεται πραγματικά ένα παιδί

Η οικογένεια είναι ένας από τους αρχαιότερους και πιο διαχρονικούς κοινωνικούς θεσμούς της ανθρωπότητας. Παραμένει, ταυτόχρονα, ένας θεσμός που εξελίσσεται, αλλάζει, ακολουθώντας το διαχρονικό ένστικτο επιβίωσης και διατήρησης της ανθρώπινης ζωής με ταυτόχρονα την ανάγκη για εξέλιξη, πρόοδο και δημιουργία διαφορετικών μορφών οικογένειας.

Η επιθυμία όλο και περισσότερων ομόφυλων ζευγαριών να αποκτήσει παιδί γεννά το ερώτημα αν η κοινωνία οφείλει να το δεχτεί και να δημιουργηθεί έτσι μία καινούργια μορφή οικογένειας ,αποτελούμενη από δύο γονείς του ίδιου φύλου . Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα , στην οποίο η Εκκλησία  παίζει ακόμα σπουδαίο ρόλο και η καθαρά ομοφόβική της στάση που εκφράζεται από κηρύγματα μίσους, φοβία, αποστροφή και θρησκευτική προκατάληψη και αδιαλλαξία, επηρεάζοντας αρνητικά όχι την ίδια την κοινωνία αλλά και την κρατική νομοθεσία.
Η οικογένεια μίας τέτοιας μορφής αντιμετωπίζεται από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι προφανώς είναι επηρεασμένοι από την κοινωνική προκατάληψη του ετεροσεξισμού ως αφύσικη και βλαπτική για την ψυχοσύνθεση του παιδιού , το οποίο θα θεωρήσει φυσιολογικό μία οικογένεια με δύο μπαμπάδες ή μαμάδες. Καταρχάς, να τονίσω ότι το φυσιολογικό ποικίλει και διαφοροποιείται από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα.
Στην Αρχαία Ρώμη ,για παράδειγμα, θεωρούταν απολύτως φυσιολογικό ο άνδρας να έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου επάνω στη γυναίκα και τα παιδιά του. Στην Ελληνική κοινωνία ,πριν χρόνια, το φυσιολογικό ήταν η απόλυτη υποταγή της γυναίκας στην ανδροκρατική κοινωνία και ο απόλυτος εξοβελισμός των δικών της θέλω και της προσωπικότητάς της. Και οι δύο αυτές αντιλήψεις –ευτυχώς- έχουν απορριφθεί σε μεγάλο βαθμό από την κοινωνία και ας  χαρακτηρίζονταν κάποτε απόλυτα φυσιολογικές. Αυτό μας δείχνει ότι κάτι το οποίο θεωρείται πρότυπο αλλάζει, μεταλλάσσεται ,προοδεύει.

Πόλεμος είναι ο πόνος των ανθρώπων



Ο πατέρας μου είχε γεννηθεί λίγα χρόνια πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παιδάκι ήταν, στον Πειραιά. Μέχρι που πέθανε, μας έλεγε ιστορίες από εκείνη την περίοδο. Τις θυμόμαστε όλες, τις λέμε στα παιδιά μας.

Που δεν είχαν να φάνε, που τους έδερναν τα μεγαλύτερα παιδιά για να τους πάρουν το συσσίτιο, τους βομβαρδισμούς και τη σειρήνα που ακουγόταν από την Παναγίτσα. Πώς έτρεχαν για να προλάβουν να πάνε στα καταφύγια.

Μας είπε για εκείνη τη γυναίκα που δεχόταν στο σπίτι της κατακτητές και τα παιδιά της γειτονιάς της έκαναν καψόνια. Μας είπε για κάποιες μέρες Χριστουγέννων, τότε που ένας γερμανός στρατιώτης τους βρήκε να μαζεύουν πατατόφλουδες από τα σκουπίδια των κατακτητών, τους λυπήθηκε, τους πήγε -μια ομάδα παιδιών ξυπόλητων, ψειριασμένων και μες την πείνα- στα μαγειρεία όπου δούλευαν Ελληνίδες, διέταξε και τους έπλυναν, τους τάισαν, τους έντυσαν όπως όπως κι έπειτα μ' ένα κάρο -ο Γερμανός που τους μάζεψε εκείνη τη μέρα από τον δρόμο- πήγε ένα ένα το κάθε παιδί στο σπίτι του.

Μας είπε για τους συγγενείς που έμεναν στο Θησείο κι εγκαταστάθηκαν εκεί για λίγο καιρό, να γλιτώσουν τα κεφάλια τους από τις βόμβες, γιατί τους αρχαιολογικούς χώρους δεν τους έβαζαν στο στόχαστρο τα πολεμικά αεροπλάνα.

Πόσο τυχεροί στάθηκαν που έφυγαν για το χωριό του παππού, λίγες μέρες πριν τον βομβαρδισμό του λιμανιού, στον Πειραιά. Το σπίτι τους δυο δρόμοι πιο πάνω από την μπούκα του. Μέρες έκαναν με το γαϊδουράκι μέχρι να φτάσουν σ' ένα ορεινό χωριό της Στερεάς Ελλάδας.
Έπειτα, παιδάκι, οι σκανταλιές εκεί στο χωριό, οι δυσκολίες, η καθημερινή σταύρωση και ανάσταση, όλα ένα. Το μικρό του αδερφάκι που από την πείνα έβγαλε γένια, ο πατέρας του που από τότε τυρρανιόταν με αδενοπάθειες και φυματίωση. Μια μάνα να τρέχει για όλους ανήμπορη.

Τὴν καταΚόκκινη σημαία τῆς καρδιᾶς μας Ὑψηλά!!!

Τὴν καταΚόκκινη σημαία τῆς καρδιᾶς μας Ὑψηλά!!!Χρόνια πολλὰ Ἕλληνες!!!
Χρόνια καλὰ κι ἐλεύθερα!!!
Τὶς σημαῖες τῆς καρδιᾶς μας στὰ χέρια μας καὶ Ὑψηλά, πολὺ Ὑψηλά!!!
Γιὰ νὰ χαρακτοῦν, γιὰ πρώτη φορά, μετὰ ἀπὸ τοὺς τόσους αἰῶνες τῆς σκοτεινιᾶς, στὴν καρδιά μας καὶ στὸ …γονίδιό μας!!!
(Ἕνας φίλος ἔλεγε κάποτε, καὶ πολὺ σωστά, πὼς ἡ σημαία τῶν Ἑλλήνων εἶναι Κόκκινη!!! Κατακόκκινη!!! Ἀπὸ τὸ αἷμα ποὺ τὴν ἔχει ποτίσει…!!! Κι ἔτσι εἶναι, πράγματι!!!)
Χρόνια καλά!

Προσοχή με τα «μελάτα» αυγά – Τι πρέπει να ξέρετε για λόγους υγείας

αυγά

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.

Ρινίτιδα: Γιατί τρέχει συνέχεια η μύτη σας – Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση

ρινίτιδα

Ρινίτιδα είναι η φλεγμονή του εσωτερικού τοιχώματος της μύτης και έχει πολλές διαφορετικές αιτίες.

Ως χρόνια ρινίτιδα ορίζεται η ρινική καταρροή που σε γενικές γραμμές διαρκεί πάνω από 3 μήνες. Η ρινίτιδα είναι μια πολύ συχνή πάθηση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
Υπάρχει σημαντική συσχέτιση μεταξύ της αλλεργικής ρινίτιδας, του άσθματος και της χρόνιας ιγμορίτιδας (φλεγμονή των κόλπων για περισσότερο από 12 εβδομάδες) σε μερικά άτομα. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι έως και 3 της κάθε 5 ασθενών έχει πολλές συνθήκες.
Αίτια
Η ρινίτιδα έχει πολλές πιθανές αιτίες. Μπορεί να είναι είτε οξεία ή χρόνια και κατηγοριοποιείται με τρεις τρόπους: αλλεργική, μη αλλεργική και μικτή (ένας συνδυασμός των δυο προηγούμενων).
Η αλλεργική είναι η πιο κοινή αιτία ρινίτιδας. Είναι εκείνη που προκαλείται από περιβαλλοντικές αλλεργίες και χαρακτηρίζεται από φαγούρα, ρινική καταρροή, φτέρνισμα και ρινική συμφόρηση. Άλλα συμπτώματα αυτής της αλλεργίας περιλαμβάνουν:
  • Φαγούρα σε αυτιά και λαιμό
  • Κόκκινα ή υγρά μάτια
  • Βήχας
  • Κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης και ενέργειας από την απώλεια ύπνου
  • Πονοκεφάλους ή ευαισθησία του προσώπου (μη τυπική)
Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα έχουν επίσης υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης άσθματος και εκζέματος, τα οποία είναι επίσης κυρίως αλλεργικής προέλευσης.
Η εποχική αλλεργική ρινίτιδα συνήθως προκαλείται από τη γύρη στον αέρα και οι ευαίσθητοι σε αυτό ασθενείς έχουν έξαρσης συμπτωμάτων κατά τις εποχικές περιόδους που υπάρχει πολλή γύρη στην ατμόσφαιρα.
Η χρόνια αλλεργική ρινίτιδα είναι ένα είδος χρόνιας ρινίτιδας που επηρεάζει το άτομο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σχεδόν. Συχνά, εκτός από την γύρη, προκαλείται από αλλεργιογόνα εσωτερικού χώρου (σωματίδια που προκαλούν αλλεργίες), όπως η σκόνη και το τρίχωμα των ζώων.

"Ο σεισμός που γκρέμισε τη θρησκοληψία» Ο μεγάλος σεισμός της Λισαβόνας

kokolakis
Γράφει ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης
τ. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας
261 χρόνια συμπληρώνονται την 1η Νοεμβρίου από τον μεγάλο σεισμό της Λισαβόνας.....
1η Νοεμβρίου 1755, ώρα 09.20 το πρωί και η Λισαβόνα συγκλονίζεται από ένα σεισμό μεγέθους 8,6 R. Ο περισσότερος κόσμος ευρίσκεται στις εκκλησίες, αφού είναι η εορτή των Αγίων Πάντων για την Καθολική Εκκλησία.
9369669
Το επίκεντρο του σεισμού ευρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό πλησίον των Καναρίων Νήσων. Μετά από μισή ώρα τη Λισαβόνα την κατακλύζει και την πλημμυρίζει το τσουνάμι που εκδηλώθηκε και την καταστροφή της πόλης την ολοκληρώνουν οι πολλές εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν από τα αναμμένα κεριά των εκκλησιών, τις πυρωστιές των γκρεμισμένων κατοικιών που έκαιγαν για 3 ημέρες....
2918230

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Λισαβόνα των 240.000 κατοίκων να θρηνήσει 60.000 νεκρούς (το ¼ του πληθυσμού), ενώ η πόλη έχει καταστραφεί! 10.000 κτίρια μεταξύ των οποίων το Παλάτι του βασιλιά Ζοζέφ Α', η ολοκαίνουργια Όπερα και το Βασιλικό Νοσοκομείο των Αγίων Πάντων, το μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της Ευρώπης, είχαν καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτα... Η ένταση του σεισμού ήταν ΙΧ (9) στη 12βάθμια κλίμακα.

Τα χαρισματικά παιδιά : Η δυσκολία του να είσαι ευφυής

Αρχίζουν να περπατούν και να μιλούν πολύ νωρίς. Μαθαίνουν να διαβάζουν χωρίς να τα έχει διδάξει κανείς. Κάνουν περίεργες ερωτήσεις για την ηλικία τους και επιδίδονται σε πολύπλοκους συλλογισμούς. Βαριούνται εύκολα, αντιδρούν έντονα, αμφισβητούν τα πάντα. Μένουν στο περιθώριο…
xarismatika_paidia1
Χαρισματικά παιδιά. Αντιστοιχούν στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Χαρακτηρίζονται από σύνθετο τρόπο σκέψης, ποικιλία ταλέντων, έντονη κριτική διάθεση, τελειομανία, ιδιαίτερο χιούμορ, πολύ υψηλό δείκτη IQ και συχνά παρουσιάζουν συναισθηματική ανάπτυξη ξένη προς την ηλικία τους. Μερικά απ’ αυτά διαπρέπουν. Τα περισσότερα, όμως, δεν επιβραβεύονται ούτε από την οικογένεια ούτε από το εκπαιδευτικό σύστημα και μέχρι την εφηβεία σταματούν το σχολείο και περιθωριοποιούνται. Αντί να θεωρούνται ευλογία για την κοινωνία, εξοστρακίζονται ή εντάσσονται με προκρούστειες τακτικές στη χορεία των χρυσών μετριοτήτων.
«Ως χάρισμα ορίζεται η έμφυτη εξαιρετική ικανότητα. Για να χαρακτηριστεί ένα παιδί χαρισματικό, εκτός από υψηλό δείκτη νοημοσύνης, πρέπει να διαθέτει δημιουργικό τρόπο σκέψης, κλίση στην επιστήμη ή στην τέχνη, ηγετικές ικανότητες, συναισθηματική και ψυχική σταθερότητα και υγεία», εξηγεί η κυρία Λωρέττα Θωμαΐδου, επίκουρη καθηγήτρια.
Το ταλέντο δεν προϋποθέτει απαραιτήτως υψηλή ευφυΐα, όπως και η υψηλή ευφυΐα δεν σημαίνει απαραιτήτως ύπαρξη χαρίσματος. Από την άλλη, ως δημιουργικότητα ορίζεται η ικανότητα να διακρίνεις, να συνδέεις και να γενικεύεις ασυνήθιστες έννοιες μέσα από αντισυμβατικές οδούς. Για παράδειγμα, οι δημιουργικοί άνθρωποι φτάνουν στην ίδια ή σε διαφορετική λύση δεδομένων προβλημάτων αμφισβητώντας τον κατεστημένο τρόπο σκέψης, τον οποίο σαφώς αντιλαμβάνονται αλλά θεωρούν παρωχημένο. Ομως πόσο μπορούμε εμείς –οι μέσης ευφυΐας γονείς, εκπαιδευτικοί και παρατηρητές– να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε τα χαρισματικά παιδιά ή να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν όπως η φύση υπαγορεύει;

Αγάπη για Εκδίκηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγάπη για Εκδίκηση
Η εκδίκηση λένε πως είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Πόσο περίεργη προτροπή για μια τόσο καυτή ψυχική κατάσταση. Ίσως να σημαίνει ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι αυτή που εκτελείται με έναν ψυχρό, υπολογιστικό τρόπο, ένα παιχνίδι στρατηγικής όπου ο αντίπαλος θα είναι εντελώς απροετοίμαστος όταν η θεά Νέμεσις του χτυπήσει θριαμβευτικά τη πόρτα. Ίσως πάλι, ένα κρύο πιάτο να είναι λιγότερο θελκτικό και έτσι η προτροπή δεν είναι τίποτε άλλο από μια σοφιστική παραπλάνηση να αφήσουμε το χρόνο να περάσει, δοκιμάζοντας την αξιοπιστία της επιθυμίας μας. Άλλωστε αν πεινάμε τόσο πολύ, και ένα κρύο πιάτο φαίνεται λαχταριστό. Όπως και να έχει η εκδίκηση μας αναγκάζει να φερόμαστε ευγενικά σε έναν σερβιτόρο(εφόσον είμαστε στα καλά μας) αναλογιζόμενοι τη τύχη του ζεστού ή έστω του κρύου πιάτου που έχουμε παραγγείλει.
Η εκδίκηση δεν είναι ένα τόσο ασυνήθιστο ζήτημα στη θεραπευτική διαδικασία. Όχι λιγότερο από ότι είναι στη καθημερινή μας ζωή. Σκεφτείτε. Πόσες φορές ένας απογοητευμένος ερωτικά σας έχει εκμυστηρευθεί την ονειροπόληση του να τον επαναπροσεγγίσει μετανιωμένος ο απαίσιος προδότης του, μόνο και μόνο για να του επιστρέψει τη περιφρόνηση: “Τώρα δε σε θέλω εγώ! Χα!”. Η εκδίκηση μοιάζει να είναι ένας ρυθμιστής της δικαιοσύνης. Λειτουργεί υπηρετώντας την ακόμη και προληπτικά. Απαιτεί ένα μάτι για ένα μάτι. Αν κάτσουμε στα αβγά μας, θα έχουμε και οι δυο τα μάτια δεκατέσσερα.
Η εκδίκηση μάλλον, ντρέπεται για το γεγονός πως είναι εξίσου σχεσιακή με την αγάπη. Και πράγματι, δε μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε καμιά συγγένεια της με τη ψυχρή Λήθη. Η συμβουλή πως “η καλύτερη εκδίκηση είναι η αδιαφορία” προφανώς δε σημαίνει τίποτε περισσότερο από τη προσπάθεια να αποκρύψουμε την βαθιά μας σύνδεση με αυτόν που έχουμε βάλει στο μάτι.

Η Προπαγάνδα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Προπαγάνδα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Απόδοση, editing Μαρία Κοζάκου
Ήταν το έτος 1939. Το ναζιστικό κόμμα, με επικεφαλής τον Αδόλφο Χίτλερ, ήταν στην εξουσία. Η Ευρώπη είχε περιέλθει σε μια κατάσταση γενικευμένης αγωνίας και  σύντομα όλος ο πλανήτης θα εμπλεκόταν σε έναν πόλεμο που θα καταρράκωνε την ανθρωπότητα για τις επόμενες γενιές. Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ενεπλάκησαν μεγάλα έθνη του κόσμου, όπως οι Δυνάμεις του Άξονα: Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία καθώς και οι Συμμαχικές Δυνάμεις: Γαλλία, Βρετανία και   τελικώς και η Ρωσία. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, οι ΗΠΑ θα ενταχθούν στις Συμμαχικές Δυνάμεις μετά την επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ. Ο πόλεμος ήταν μια τρομακτική αναμέτρηση, η οποία δεν περιορίστηκε στη στεριά, τον αέρα ή το νερό. Υπήρξε και μια άλλη αναμέτρηση ανάμεσα στους κινηματογραφιστές και τους σχεδιαστές αφισών (διαφημίσεων/καταχωρίσεων) του Άξονα και των Συμμάχων. Αυτοί οι άνθρωποι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να δώσουν εικόνα και σχήμα σε συγκεκριμένες πεποιθήσεις για τον εχθρό και τον πόλεμο και φυσικά, να τις διαδώσουν στους συμπολίτες τους, προκειμένου να επιτύχουν μια κάποια εθνική ενότητα. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για “στρατιώτες ψυχολογίας” που είχαν ως στόχο να προωθήσουν την αγάπη για τη χώρα τους μέσα από τη δύναμη της προπαγάνδας.
Η Προπαγάνδα ορίζεται ως εξής: “ιδέες, γεγονότα ή ισχυρισμοί που εξαπλώνονται σκόπιμα για να βλάψουν έναν αντίθετο στόχο» (Merriam-Webster Dictionary). Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η προπαγάνδα ήταν η κινητήρια δύναμη που διατηρούσε τις μάχες διάπυρες και τους λαούς στοιχημένους πίσω από έναν κοινό σκοπό. Και οι δύο χώρες, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, διεξήγαγαν τεράστιες καμπάνιες που καταφρονούσαν και γελοιοποιούσαν τον αντίπαλο. Όλη αυτή η προσπάθεια βασιζόταν σε ένα υπερεθνικιστικό αίσθημα το οποίο οι προπαγανδιστές προσπαθούσαν να κρατούν σε εγρήγορση, ακόμα και αν χρησιμοποιούσαν ταπεινωτικά ή παραπλανητικά μέσα και δεδομένα. Και οι δύο χώρες χρησιμοποιούσαν μια σειρά από στερεότυπα και ψέματα για τον αντίπαλο προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους.
Οι μεν ΗΠΑ προωθούσαν την “αύξηση της παραγωγής” η δε Γερμανία το ξενοφοβικό αίσθημα, αμφότερες ωστόσο δημιούργησαν ένα υπερεθνικιστικό αίσθημα.

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: Ώρα για να ονειρευτείς

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: Ώρα για να ονειρευτείς

Το μήνυμα της νέας Σελήνης στον Σκορπιό 
από τον Athan
 
Στις 30 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η δεύτερη νέα Σελήνη τουμήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 19:38, στην 8η μοίρα του Σκορπιού και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 
Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 27-31/1, από 27-31/4, από 29/7-3/8, από 29/10-3/11  και όσοι έχουν πλανήτες από την 6η έως την 10η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 11/2 και στις 15/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 22η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη; 

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 29 Νοεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου, μέχρι την Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη του Οκτωβρίου
 

  • Θαρραλέα εξερεύνηση μιας νέας περιοχής
  • Προστασία από κινδύνους
  • Ενθύμηση υποσυνείδητων βιωμάτων
  • Επιθυμία απομάκρυνσης του αρνητικού
  • Ανάγκη να σηκώσουμε το πέπλο

H γεύση των επόμενων ημερών 

Ερωτική Αίρεση

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερωτική Αίρεση
Ο διαμελισμένος Ορφέας, παίζοντας επίμονα και μυστηριωδώς τη λύρα του, μας γητεύει: στρέφουμε διαρκώς τη προσοχή μας στους ηλεκτρονικούς μας υπολογιστές, τα τάμπλετ και τα κινητά μας. Ο μύθος το’ χει να μη μπορούν να του αντισταθούν ούτε οι πέτρες, ούτε τα δέντρα στις μελωδικές αφηγήσεις του. Πως είναι δυνατόν να τον αρνηθούμε εμείς; Χαϊδεύουμε με ένα ή δυο δάκτυλα τρυφερά τις οθόνες, σφιχτοκρατάμε όπως το χέρι του αξιολάτρευτου έρωτα μας τα πλαστικά ποντίκια, χάνουμε την υπομονή μας όταν ένα βίντεο αργεί να ξεκινήσει σα να μας έστησε σε ραντεβού. Γκρινιάζουμε καμιά φορά, πως η τεχνολογία μας έχει στερήσει τη ψυχή μας ή μας αποξενώνει από τον διπλανό άνθρωπο. Αλλά αλήθεια ποιον κοιτάζουμε όταν αλληθωρίζουμε εμμονικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Την Αφροδίτη να μας προκαλεί ποζάροντας με duckface(η πάπια σε μερικούς μύθους ήταν σύμβολο της όμορφης θεάς), την Άρτεμη να αλυχτά ζητώντας εκδίκηση για τους πληγωμένους της σκύλους, τον Άρη να κεραυνοβολά με σαρκαστικά επιχειρήματα τους εχθρούς του, την Ήρα να μας καθησυχάζει με γνωμικά γεμάτα δηλητήριο και ζήλια, τον Ερμή να περιγελά το χρόνο στα μαυρόασπρα gifακια του…
Η αλήθεια ίσως είναι πικρή, αλλά αγαπάμε αυτά τα μαραφέτια. Πιθανόν δε μας έχουν κλέψει τη ψυχή, αλλά αντίθετα εκείνη μας αναζητάει μέσα από αυτά. Ο Freud μας διευκολύνει στο συγκεκριμένο επιχείρημαέχοντας μιλήσει για τη πολύμορφη διαστροφή” και ο Jung στα Σεμινάρια του στο Bollingen για τα Όνειρα μας επιβεβαιώνει: “Δεν έχουμε όνομα κάποιας διαστροφής για το πιάνο, αλλά μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο. Μπορεί ακόμη[η libido] να εισρεύσει στη κεντρική θέρμανση. Υπάρχει ένα υπόλειμμα της libido, που ρέει τόσο αργά, που θα μπορούσε να διατεθεί για το επόμενο πράγμα που θα συναντήσουμε”. Αν λοιπόν είναι ανθρώπινο να έχουμε ερωτική επιθυμία για τον καυστήρα μας, γιατί να μην είμαστε ερωτευμένοι με τα κινητά μας;
Άλλωστε μπορούμε εκεί να απολαύσουμε μια φαντασιωσική, μυθολογική πλευρά του εαυτού μας. Μαγικά φίλτρα στις φωτογραφίες που μας μεταμορφώνουν, συσσωρευμένη σοφία σε λίγες λέξεις όπως τα ξόρκια, μαντικοί διαλογισμοί σε παράδοξες ιδέες, απολλώνιες μουσικές, διονυσιακά γλέντια, κακίες, η καλοσύνη μας – όλα αφηγούνται την αλήθεια μας. Και είναι προφανέστατα αιρετικό να μιλούμε για αλήθεια, διότι όλοι είμαστε σίγουροι πως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δε φαίνεται ο “πραγματικός εαυτός μας”.

28 Οκτωβρίου 1940 – Η επέτειος της γενναιότητας και της γενναιοδωρίας των Ελλήνων


Greek Italian War Duce
Ο Ντούτσε της Ιταλίας, ο φόβος και ο τρόμος της Ευρώπης, ο κολλητός του Χίτλερ, ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 απλώνει το χέρι του ν’αρπάξει την μικρή Ελλάδα. Οι Αθηναίοι ξύπνησαν από το ουρλιαχτό των σειρήνων στις επτά το πρωί και μισοκοιμισμένοι ακόμα μαθαίνουν για την αιφνίδια κήρυξη του πολέμου της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδας.
«Παρακολουθούσα τα πρόσωπα των Ελλήνων κάτω εκεί στον δρόμο, τ’ αχτένιστα μαλλιά, τις αγουροξυπνημένες φάτσες στα παράθυρα και δεν εννοούσαν να τρομάξουν. Ο πανικός; Πού είναι ο πανικός; Έβλεπα ίσα-ίσα ένα περίεργο γέλιο ν’ αυλακώνει σιγά-σιγά τα μούτρα του κόσμου, ένα γέλιο όλο πείσμα, λύσσα κι αγανάκτηση, Ούτε οι γυναικούλες δεν τρόμαξαν, αν και είχαν διδαχτεί μήνες και μήνες πριν πως ο πόλεμος τούτος θα ήταν τέτοιος που δεν τον έβαλε ποτέ ανθρώπου νους.» (περιγράφει εκείνο το πρωινό ο Δημήτρης Ψαθάς στην εφ. «Ταχυδρόμος Ομόνοια», Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, 28 Οκτ. 1948).
Είναι εντυπωσιακή η άμεση ανταπόκριση των Ελλήνων στο άχαρο αυτό κάλεσμα. Με τραγούδια έφευγαν οι στρατιώτες για το μέτωπο, με χορούς αντιμετώπιζαν τις τρομερές συνθήκες στα βουνά της Πίνδου. Κι εκείνοι που έμειναν πίσω σχημάτισαν ένα ισχυρό σώμα, όλοι μαζί, ξεχνώντας οι πλούσιοι τις φιλοδοξίες τους και οι φτωχοί την φτώχια τους. Κανείς δεν έμεινε αμέτοχος τη δύσκολη εκείνη ώρα. Όλοι οι Έλληνες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, «στρατεύτηκαν» και πρόσφεραν ό, τι είχε ο καθένας στον βωμό της ελευθερίας.
Οι επιχειρήσεις και οι σύλλογοι
Από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα του πολέμου, οι εφημερίδες αρχίζουν να δημοσιεύουν δωρεές. Γνωστές οικογένειες πλοιοκτητών εμφανίζονται ανάμεσα στους πρώτους δωρητές: Η οικογένεια Σιγάλα θέτει στη διάθεση του στρατού τρία πλοία και δωρίζει 3 εκ. δρχ. για την ενίσχυση της αεροπορίας. Η οικογένεια Εμπειρίκου 5.000 λίρες Αγγλίας, ο Ευγένιος Ευγενίδης και η Χρυσή Γουλανδρή από 1 εκ. δρχ. για ν’ αναφέρουμε μερικούς μόνο. Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 1940 οι εφοπλιστικές οικογένειες είχαν προσφέρει συνολικά 35 εκ. δρχ. περίπου.
Σύσσωμος συμπαρατάχθηκε στον αγώνα και ο επιχειρηματικός κόσμος. Οι Αφοι Παπαστράτου, οι τρανοί καπνοβιομήχανοι διέθεσαν στην Αεροπορία, στον Ερυθρό Σταυρό και για τις ανάγκες της Κοινωνικής Πρόνοιας 5 εκ. δρχ. μόνο το πρώτο δεκαήμερο. Αλλά και αργότερα, βρίσκονται τακτικά στις λίστες των δωρητών που δημοσιεύονται κάθε μέρα στις εφημερίδες. Υπέρ του Εθνικού Εράνου, η Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως (που εξελίχθηκε στη σημερινή Alpha Bank), καταθέτει 200.000 δρχ., ενώ η οικογένεια Κωστόπουλου (ιδιοκτήτες της Τράπεζας) καταθέτουν 100. 000 δρχ. αρχικά και συνεχίζουν με τακτικές συνεισφορές. Όλες οι Τράπεζες ενίσχυαν οικονομικά τον στρατό σε όλη τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα