Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Στο “μάτι” του Κυκλώνα η Κρήτη – Δυο τραυματίες

bofor11


Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από το χτύπημα του κυκλώνα στην περιοχή της Κρήτης, ο οποίος προκάλεσε πολλά και σοβαρά προβλήματα τόσο στο λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης
Χαρακτηριστικό είναι ότι τρία πλοία αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά την παραμονή τους στο λιμάνι με ένα από αυτά να αγκυροβολεί τελικώς στο λιμάνι των Λινοπεραμάτων.
Ένα επιβατικό τουριστικό προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τους Λιμενικούς ήταν με τρίτο σκάφος, καθώς υπήρξε τραυματισμός ενός Λιμενικού, ενώ ένας άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηρακλείου χρειάστηκε να επέμβει, καθώς σκάφος στη Μαρίνα αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Την ώρα που το προσωπικό προσπαθούσε να προσδέσει το σκάφος, ένας 62χρονος άνδρας που επέβαινε σε αυτό, προσπάθησε να βοηθήσει με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό. Η επέμβαση ήταν άμεση και έτσι ο 62χρονος διασώθηκε πολύ γρήγορα. Επίσης, από το ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε στο μάτι ένας Λιμενικός.
Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα, καταγράφηκαν ριπές ανέμων άνω των 60 μιλίων/ώρα.

Τι μπορούν να μας διδάξουν τα ζώα για τον θάνατο



Τι Μπορούν Να Μας Διδάξουν Τα Ζώα Για Τον Θάνατο 
της Λίντα Μπέντερ (c)
 


Τα ζώα δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει μετά θάνατον.

Στην απουσία σαφούς γνώσεως, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να έχουν εμπιστοσύνη. Εμπιστεύονται τον θάνατο κατά τον ίδιο τρόπο που εμπιστεύονται και τη ζωή: ως συμμετοχή στην Πηγή. Πιστεύουν πως ό,τι και να συμβαίνει μετά θάνατον, πρέπει να είναι εν τάξει, δεδομένου ότι εν τάξει είναι κι ό,τι συμβαίνει τώρα εν ζωή

Δεν υπάρχει τίποτα στη συνείδηση των ζώων που να ανταποκρίνεται στον διαχωρισμό που επιτελεί η ανθρώπινη συνείδηση ανάμεσα στο θνητό και το αιώνιο. Τα ζώα βιώνουν την αιώνια ζωή εντός της θνητής ζωής τους. 

Ο θάνατος είναι κι αυτός μια έκφραση ζωής, και η ζωή δεν είναι παρά μια έκφραση της Πηγής. 

Η Πηγή βρίσκεται εντός τους, μα και παντού γύρω τους. Είναι το υλικό από το οποίο είναι καμωμένα όπως και καθετί άλλο στον κόσμο τούτο. Η σκέψη πως όλο αυτό θα μπορούσε κάποτε να χαθεί, ή πως θα μπορούσε ποτέ να διακοπεί η σύνδεση που έχουνε μαζί του, είναι άνευ νοήματος για εκείνα. 

Δεν θα 'ξεραν πώς να φανταστούν κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν το επιχειρούσαν. 

Εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να το φανταστούμε και μόνο κοιτάζοντας τον εαυτό μας απ’ έξω, πρακτική που συνηθίζουμε άλλωστε. Αν κοιτάξει κανείς το εξωτερικό περίβλημα του εαυτού του, δεν μπορεί παρά να είναι σίγουρος πως ό,τι βλέπει δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Και, πράγματι, η φθορά είναι ήδη εν εξελίξει. Όσο περισσότερο προσπαθούμε να στεκόμαστε έξω από τον εαυτό μας και να τον βλέπουμε σαν αντικείμενο, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να φοβόμαστε τον θάνατο. 

Το άφθαρτο μέρος τού είναι μας δύναται να βιωθεί μονάχα όταν κοιτάμε τον εαυτό μας εκ των έσω. 

Για να πάρετε μια ιδέα του τι εστί ζωική συνείδηση, μπορείτε να δοκιμάσετε την ακόλουθη απλή άσκηση. Κλείστε τα μάτια σας για μια στιγμή και επικεντρώστε την προσοχή σας στον έσω εαυτό σας. Νιώστε τον ρυθμό της ανάσας σας αλλά και κάθε άλλη αίσθηση που συντελείται στο σώμα σας τη στιγμή εκείνη. Έπειτα ανοίξτε τα μάτια σας. Κοιτάχτε τον κόσμο έξω. Κι αφήστε τα μάτια σας να απορροφήσουν καθετί που αντικρίζουνε. 

μπαίνει νερό



δεν με ενδιαφέρει τι μέρα είναι. δεν με ενδιαφέρει ποιος επώνυμος πέθανε - γεννήθηκε - χώρισε κ.λπ. .

δεν με νοιάζει ποιος πήρε το Νόμπελ, ποιος δεν το πήρε.

δεν με νοιάζει ποια παγκόσμια μέρα γιορτάζετε, ούτε με νοιάζει να διαφημίσω κάτι στον κόσμο, για να έχω κοινό, να έχω πελάτες, να έχω φίλους που δεν με γνωρίζουν και δεν γνωρίζω, να φτιάξω όνομα..

είμαι απ' τους απορημένους αυτού του κόσμου.

κι είμαι από πάντα απ' τους απορημένους - παράταιρους αυτής της άκοσμης βιτρίνας, που κάθε της αντικείμενο παλεύει ν' αναδείξει την ύπαρξή του με κάθε τρόπο. 

..μέχρι που τρύπωσα στο υπόγειο του συνωστισμού, αφού δεν θέλησα να επιδείξω ούτε καν μια φωτογραφία παραλίας, αφού δεν έχω παραλία, ούτε καν ένα στίγμα πού βρίσκομαι -;-, πού χορεύω..πού μαδάω μαργαρίτες..-;- τίποτα.

Με τη σιωπή μου...





Μέσα από μια ριπή του ανέμου με κοιτάζει.
Ο Γενάρχης στέκει σταθερός, ακλόνητος σαν πεισματάρης βράχος κι επιμένει. Επιμένει με αυτό το βλέμμα που περιέχει πάντοτε το σπαραγμό του αιώνιου και με ρωτά:
Θα έρθεις μαζί μας;
Η ίδια ερώτηση, μέρες, βδομάδες, μήνες τώρα. Από την πρώτη ώρα, την πρώτη στιγμή που αλαφιασμένος άρχισε να πελεκάει τα δέντρα γι αυτό το θηριώδες πράγμα.
Κοιτάζω ολόγυρα. Μπροστά μου όλα αφανίζονται. Ο ορίζοντας είναι πιο μαύρος από ποτέ, δεν φαίνεται καμιά ρωγμή στη βούληση του Αχανούς να τα ρημάξει όλα.
Πίσω μου ορθώνεται το πιο παράξενο πλεύσιμο ανθρώπινο δημιούργημα.
Ανθρώπινο;
Σκέφτομαι και τη σκέψη μου μπορεί να την ακούσει.
Όχι αδελφέ μου. Αν το τολμήσω σημαίνει πως θα πρέπει να αρχίσω να μιλώ ξανά.
Ο άνεμος σταμάτησε άξαφνα να λυσσομανά. Τα σύννεφα σταμάτησαν πια να ταξιδεύουν κι έχουν πυκνώσει πάνω απ’τα κεφάλια μας. Γέμισαν το στερέωμα σκοτάδι. Έχουμε να δούμε τον ήλιο βδομάδες. Κάποιοι δεν θα τον ξαναδούν ποτέ.
Προτιμάς να συνεχίσεις τη σιωπή σου; Για το λίγο που σου μένει;

Τα Στάδια της Ζωής ( Μέσα από τα Ελληνικά Αρχέτυπα )

Μέσα από την μέλέτη των Αρχετύπων μαθαίνουμε, ότι η ζωή μας δεν είναι ένας κύκλος, που ανοίγει την ημέρα της γέννησής μας και κλείνει την ημέρα του θανάτου μας. Είναι πολλοί κύκλοι, που διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Εμείς οι άνθρωποι ταξιδεύουμε μαζί τους, κινούμαστε μαζί τους και ζούμε καλά, αν τηρούμε και εφαρμόζουμε Νόμους Ισορροπίας ή ζούμε άσχημα έως απελπιστικά, αν - από άγνοια - αντιστεκόμαστε στην φυσική κίνηση του σύμπαντος, στην οποία ανήκει η σταθερή σχέση μεταξύ Αιτίας και Αποτελέσματος.
                           

                             )

 Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στο "Θησαυροφυλάκιο των Γνώσεων", που είναι η Ελληνική Μυθολογία. Ισως να λάβουμε κάποια χρήσιμη πληροφορία και, ως αυτόνομα άτομα, να την χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.
--
              Το  " ΧΑΟΣ "
Ενα από τα αναπόφευκτα στάδια ζωής είναι το ΧΑΟΣ. Το συναντάμε κάθε φορά που τελειώνει κάτι το οποίο κάποτε άρχισε.Π.χ. όταν το "μωρό" γίνεται "μαθητής". Οταν ο "μαθητής" θα γίνει "φοιτητής". Οταν ο " φοιτητής" θα γίνει "εργαζόμενος".Οταν η "σχέση" θα γίνει "γάμος". Οταν αλλάξουμε σπίτι, επάγγελμα, τόπο διαμονής. κ.λ.π., κ.λ.π....Ακόμα κι όταν τελειώσουν οι διακοπές κι ανοίξουν τα σχολεία, οι εργασίες, τα νέα σχέδια...

Τί κάνουμε τότε; ή μάλλον...τί πρέπει να κάνουμε, σύμφωνα με την νομοτέλεια του σύμπαντος ! ΤΙΠΟΤΑ το πιεστικό!! Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στους γύρω μας και ήρεμα βιώνουμε το ΚΕΝΟ. Ηρεμα να προσαρμοστούμε στην νέα τάξη πραγμάτων. Χαλαρά κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την καθημερινότητα και αφήνουμε την νέα κατάσταση να ωριμάσει και να δημιουργήσει τις νέες συνθήκες ζωής.
Πολλοί βιώνουν την περίοδο του χάους με φόβους, αγωνία, άγχος και κάνουν σπασμωδικές ενέργειες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν οι ίδιοι νέες δυσκολίες στη ζωή τους. Ηρεμα, λοιπόν! Η νέα κατάσταση- που σίγουρα θα ξεκινήσει- είναι ακόμα ασχημάτιστη, γι αυτό και μας κατακλύζει ο φόβος.Τον αποδεχόμαστε,ζούμε την καθημερινότητά μας και ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ κατά την περίοδο του ΧΑΟΥΣ! Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος!
====.=====
 Το επόμενο στάδιο- το αναπόφευκτο- είναι η "ΓΑΙΑ"...

Dark Web – Ο υπόκοσμος του διαδικτύου και οι παράνομες ιστοσελίδες

Dark Web - Ο υπόκοσμος του διαδικτύου και οι παράνομες ιστοσελίδες
Με απλά και κατανοητά λόγια εξηγούμε τι ακριβώς είναι το Dark Web, ποιες ιστοσελίδες φιλοξενούνται εκεί και πως μπορείς να τις δεις.
Πολύ πιθανόν να άκουσες τώρα τελευταία ότι ο LinkedIn, Tumblr και Dropbox κωδικός σου βρίσκεται κάπου στο Dark Web. Ή μπορεί να διάβασες στις πρόσφατες ειδήσεις για τον τυπά που πιάστηκε από την αστυνομία επειδή έτρεχε το Silk Road, μια ιστοσελίδα η οποία πουλούσε ναρκωτικά και άλλα παράνομα υλικά. Το πιο πιθανό, ωστόσο, είναι πως όλο και κάπου θα έχεις δει τη λέξη «dark web» στο διαδίκτυο.

Αλλά τι είναι το Dark Web και τι το κάνει τόσο «dark»;
Το Dark Web αποτελείται από ιστοσελίδες που συνήθως επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς απαιτούν τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού για να γίνουν προσβάσιμες. Δεν πρόκειται να πέσεις πάνω σε τέτοιες ιστοσελίδες απλά αναζητώντας τες από την Google – γενικά καμία μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να τις ανιχνεύσει. Η ανωνυμία είναι ο βασικός παράγοντας του Dark Web, γι ‘αυτό και χρησιμοποιείται κυρίως για παράνομους σκοπούς όπως την πώληση ναρκωτικών και παράνομων όπλων, την αναπαραγωγή παιδικής πορνογραφίας και πολλά ακόμα.

Είναι το Dark Web το ίδιο πράγμα με το Deep Web;

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν προγράμματα συχνά είναι επικίνδυνες και κρύβουν πολλούς κινδύνους. Αν επισκεφτείς την λάθος ιστοσελίδα και εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα από αυτήν, μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις ιό ή malware – κυρίως από τα ψεύτικα διαφημιστικά banner που γράφουν ‘Κατέβασε το δωρεάν’ και σε μεταφέρουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ελέγξεις πόσο ασφαλής είναι μια ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της. 
Παρακάτω έχουμε παραθέσει και τρία εργαλεία με τα οποία μπορείς να ελέγχεις για κακόβουλες ιστοσελίδες προτού κατεβάσεις κάτι από αυτές (με τις οποίες ελέγξαμε και τις παρακάτω ιστοσελίδες):
Για να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 90% στο Web of Trust, τουλάχιστον 24/25 στο URLVoid και να λάβει μια ασφαλή ανάλυση από το SiteAdvisor. Καμιά ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι παρακάτω παρέχουν καθαρά και αξιόπιστα προγράμματα.

Αμερικανικές Εκλογές... μας αφορούν όλους

Η πανωλεθρία τής Δημοκρατίας.
Ολοκληρώνεται η θητεία ενός εγκληματία και η συμμορία των τοκογλύφων τής Wall Street προσπαθεί να επιβάλει τον διάδοχό του.
Ποιος θα διαδεχθεί τον μεγαλύτερο οικονομικό και φυσικό εγκληματία στη μεταπολεμική ιστορία τού Πλανήτη;
Ποιος θα διαδεχθεί τον πληρωμένο "δολοφόνο" τού ελληνισμού;
Είναι ο Τραμπ ο προβοκάτορας "Κασιδιάρης" των ΗΠΑ;



Η συμμορία των τοκογλύφων και η Νέα Τάξη.

Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα στον κόσμο μας είναι τρομερό. Καθημερινά αποκαλύπτονται πράγματα, τα οποία σε άλλες εποχές θα μπορούσαν να τινάξουν το σύστημα εξουσίας στον "αέρα" ...Για λιγότερα παραπτώματα "έπεσε" ο Νίξον στο περίφημο Watergate scandal. Σήμερα δεν μπορούν ούτε τα "βαθιά λαρύγγια" να απειλήσουν με ανατροπές, γιατί απλούστατα η πληροφορία —ως "καταλύτης" πολιτικών και άλλων εξελίξεων— είναι πιο αδύναμη από ποτέ. Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών οι οποίες διακινούνται καθημερινά, που η κοινωνία έχει πάθει ένα overdose πληροφορίας, το οποίο την έχει "παραλύσει"...

...Μιλάμε για ένα περιβάλλον matrix, στο οποίο "πραγματικότητα" είναι ό,τι βολεύει αυτούς που διαχειρίζονται την πληροφορία και όχι ό,τι πραγματικά συμβαίνει. Από εκεί και πέρα ό,τι και ν' αποκαλυφθεί δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτε. Χειραγωγούν πλέον τον κόσμο σε τέτοιον βαθμό, που δεν τους απειλεί καμία αποκάλυψη. Ελέγχουν τα ΜΜΕ σε βαθμό τέτοιο, που να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους λαούς, καθηλώνοντάς τους στην αδυναμία. Ό,τι δεν τους βολεύει το ονομάζουν συνομωσιολογία. Η πληροφορία χάνει τη δύναμή της λίγες στιγμές μετά την αποκάλυψή της στο κοινό. Ο μέσος άνθρωπος δεν γνωρίζει αν αυτό το οποίο βλέπει το ζει ο ίδιος πραγματικά ή αποτελεί κάποιο concept κάποιου πρωτοποριακού κοινωνικού reality show στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος εκούσια ή ακούσια.

01Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι η "παράλυση" και η αδυναμία αντίδρασης. Ο κόσμος όλος έχει μπλέξει σε μια κατάσταση "μιθριδατισμού" ...Καθημερινά ποτίζεται με μικροποσότητες "δηλητηρίου" και αντέχει πλέον να ζει ως "δηλητηριασμένος". Μεγαλύτερη απόδειξη αυτού του πολιτικού και πολιτισμικού "μιθριδατισμού" είναι το φαινόμενο "Ομπάμα". Μιλάμε για φαινόμενο, γιατί στην κυριολεξία μιλάμε για έναν "ηθοποιό" τής εξουσίας και όχι για έναν πραγματικό πολιτικό που εξουσιάζει. Ο άνθρωπος αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση εξουσιαστή τής Νέας Τάξης και είναι ίσως "πιλότος" μιας μελλοντικής κατάστασης. Όλη του η θητεία ήταν μια θεατρική "παράσταση". Περισσότερο τον απασχολεί το πώς θα "δείχνει" όταν κατεβαίνει από το αεροπλάνο ή ποια "ατάκα" θα πει σε μια πολιτική ή κοινωνική συγκέντρωση παρά οτιδήποτε άλλο πολιτικής φύσεως πρόβλημα...

...Τον απασχολεί μόνον η εικόνα του σε αυτό το reality show ...το αν θα πρέπει να χάσει ή να βάλει κάποια κιλά, για να "γράφει" στην κάμερα ...Αν θα φορέσει σακάκι ή όχι ...Αν το πουκάμισο θα έχει σηκωμένα τα μανίκια πάνω από τον αγκώνα ή κάτω απ' αυτόν. Από εκεί και πέρα δεν τον αφορούν τα προβλήματα ...Δεν είναι δική του δουλειά η επίλυση των προβλημάτων αυτών. Δική του δουλειά είναι να πει μια εξυπνάδα κατάλληλη για την κάθε περίσταση ...Να πει μια "εξυπναδούλα" στα ελληνικά, όταν θα φτάσουν οι "ιθαγενείς" στον Λευκό Οίκο στις 25 Μαρτίου. Το ίδιο θα κάνει στις 20 Σεπτεμβρίου για τους Ιταλούς ή στις 14 Ιουλίου για τους Γάλλους. Με μερικές "κουτσολέξεις" στη "διάλεκτο" των "ιθαγενών" ο διάδοχος του Berliner Κένεντι θα δώσει την "παράστασή" του και εκεί κάπου θα τελειώσει ο ρόλο του ...Ρόλος περιορισμένων αρμοδιοτήτων.

Το φαινόμενο "Ομπάμα" είναι η καλύτερη απόδειξη της ύπαρξης ενός κρυφού διευθυντηρίου, το οποίο κυβερνά τον κόσμο ...Η απόδειξη ότι μπορείς να βάλεις ακόμα και ένα κατοικίδιο να παριστάνει τον Πρόεδρο, χωρίς ποτέ κανένας να αντιδράσει ή να το αμφισβητήσει. Ο Ομπάμα, με βάση τα πεπραγμένα τής θητείας του, είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος εγκληματίας τής μεταπολεμικής ιστορίας τού Δυτικού Κόσμου και παρ' όλα αυτά κρίνεται μόνον για τα ανέκδοτά του και για τίποτε άλλο. Ως Πρόεδρος της ίδιας της χώρας του είναι ο πιο αποτυχημένος, εφόσον στις ημέρες του υπήρξε μια ανεξέλεγκτη κορύφωση των κοινωνικών προβλημάτων, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική "έκρηξη".

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ … «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ»!!!


623879_cover_mainslider_bigΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από την Κυριακή το πρωί παρατηρείται έντονη κίνηση στα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας από Αμερικανούς, αλλά και από άλλους Ευρωπαίους, κυρίως υπαλλήλους των διπλωματικών αντιπροσωπειών και όχι μόνο, που εγκαταλείπουν ομαδικά την Τουρκία ενώ οι φήμες οργιάζουν για επικείμενες πολύ σοβαρές εξελίξεις.
Η επίσημη πρόφαση για την ομαδική αποχώρηση είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία που θα πλήξουν και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των Αμερικανών και όχι μόνο.
Πίσω όπως από αυτή την επίσημη δικαιολογία οργιάζει ένα παρασκήνιο φημών ακόμα και για επικείμενο νέο πραξικόπημα, ενώ την πολιτική ατμόσφαιρα έχει βαρύνει η σύλληψη των δημοσιογράφων της Τζούμχουριέτ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και από διεθνούς παράγοντες.

Για την αυτοκτονία...



Η αυτοκτονία στέκεται με αύξηση και δύναμη, απέναντι σε μία κοινωνία, σε μία πολιτική εξουσία που έκανε τα πάντα για να μειώσει την ικανοποίηση από το βιοτικό επίπεδο της ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Είναι εκείνη η απελπισία, το αίσθημα της ανημπόριας που ωθεί έναν άνθρωπο να παρατήσει κάθε ελπίδα και διάθεση για ζωή.

Και στέκεται, δυστυχώς, ακλόνητη, απέναντι σε μία κοινωνία που τη θεωρεί ακόμα ‘’ταμπού’’ και αποφεύγει να μιλήσει και να δει τον πόνο των ανθρώπων όσο βρίσκονται ακόμα στη ζωή.
Η αυτοκτονία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο μας αφορά όλους. Δεν είναι τυχαία, μία πράξη χωρίς νόημα και ουσία. Ο άνθρωπος που αυτοκτονεί βιώνει πριν την πράξη του αυτή, αφόρητο συναισθηματικό ή ψυχικό πόνο. Ο θάνατος φαντάζει πια ως εκείνη η λύτρωση που θα γιατρέψει την πονεμένη του ψυχή , αφού η αποστέρηση της ελπίδας θολώνει το μυαλό και το καθιστά αδύνατο να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες και μπορεί να υπάρχουν – πάντα, υπάρχουν.
Η προκατάληψη γύρω από τις ψυχικές ασθένειες , η κατάθλιψη που πολλές φορές συνοδεύει την αυτοκτονία ή ακόμα και απόπειρες, πολλές φορές εμποδίζει τους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια, να μιλήσουν ανοιχτά για το πρόβλημά τους , χωρίς κομπλεξισμούς, υστερίες και φωνές. Για εμένα, η στάση αυτή δυσχεραίνει τη διάγνωση και εν τέλει την αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε το άτομο να το ξεπεράσει και να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του.

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Τι διαφορά έχει αν αναπτυχθεί στην αριστερή ή στην δεξιά πλευρά

του παχέος εντέρου

Το πόσο επικίνδυνος είναι ένας καρκίνος του παχέος εντέρου, εξαρτάται -εκτός από άλλους παράγοντες- και από το σε ποιά πλευρά θα εκδηλωθεί. Μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ο καρκίνος στην αριστερή πλευρά είναι σχεδόν 20% λιγότερο θανατηφόρος από ό,τι στη δεξιά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ογκολόγο δρα Φαούστο Πετρέλι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας "JAMA Oncology", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 66 σχετικές μελέτες, που αφορούσαν συνολικά πάνω από 1,4 εκατομμύρια ασθενείς, για χρονικό διάστημα 65 μηνών κατά μέσο όρο.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι αριστεροί καρκίνοι του παχέος εντέρου τείνουν να διαφέρουν γενετικά από τους δεξιούς. Η μείωση του κινδύνου θανάτου για τους αριστερούς όγκους ισχύει άσχετα από άλλους κλινικούς παράγοντες, όπως το στάδιο του όγκου (αρχικό ή προχωρημένο) ή τη διενέργεια χημειοθεραπείας.

ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ 15.000 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΗ

Τα  «Πλησίον της Γης αντικείμενα» (Near-Earth objects, NEOs), είναι αστεροειδείς ή κομήτες με μεγέθη που κυμαίνονται από αρκετά μέτρα έως δεκάδες χιλιόμετρα των οποίων οι τροχιές τους είναι πολύ κοντά στη Γη μας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθούν σε πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας. Οι NEOs αποτελούν μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου αριθμού αντικειμένων, άνω των 700 000 γνωστών αστεροειδών στο Ηλιακό μας σύστημα.
neo1Ο αριθμός των γνωστών αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στην Γη έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία τρία χρόνια
«Ο ρυθμός ανακάλυψης ήταν υψηλός κατά τα τελευταία χρόνια, και ομάδες αστρονόμων σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν κατά μέσο όρο 30 νέα αντικείμενα κάθε εβδομάδα», λέει ο Ettore Perozzi,διευθυντής του Κέντρου Συντονισμού NEOς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στη Ρώμη. «Λίγες δεκαετίες πίσω, 30 τέτοια αντικείμενα ανακαλύπτονταν σε ένα έτος, αλλά τα τελευταία χρόνια χάρις και στην τεχνολογική πρόοδο, οι διεθνείς προσπάθειες αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Πιστεύουμε ότι έχουμε ανακαλύψει σε ποσοστό 90% τα αντικείμενα που έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 1000 μέτρα, αλλά ακόμα και με το πρόσφατο ορόσημο, έχουμε βρει μόνο το 10%όσων είναι περίπου 100 μέτρων, ενώ λιγότερο του 1% αυτών που είναι 40 μέτρα».
Η διεθνής προσπάθεια για την ανακάλυψη τους, την επιβεβαίωση και την εγγραφή τους στον κατάλογο των αστεροειδών που αποτελούν απειλή για τον πλανήτη μας, έχει φτάσει στον αριθμό ορόσημο: 15 000 νεοανακαλυφθέντες NEOs – με πολλούς ακόμα να αναμένουμε.
Σήμερα, οι δύο κύριες ομάδες έρευνας βρίσκονται στις ΗΠΑ: το Catalina Sky Survey στην Αριζόνα, και το Pan-STARRS στη Χαβάη, που από κοινού αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των νέων διαστημικών σωμάτων που βρέθηκαν.

Η Γιόγκα του Διαλογισμού /Η επίτευξη της ένωσης με το Θεό μέσω της προσήλωσης στην καρδιά




 Η επίτευξη της ένωσης με το Θεό, μέσω της προσήλωσης στην καρδιά
ή Η Γιόγκα του Διαλογισμού

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΡΩΝ

Για να κατανοήσετε καλύτερα το κείμενο θεωρώ απαραίτητο να σας εξηγήσω πρώτα τις έννοιες κάποιων βασικών όρων που επαναλαμβάνονται στο κείμενο που τους θεωρώ κλειδιά για την κατανόηση του κειμένου. Μεταξύ αυτών είναι και οι έννοιες που αναφέρονται στον τίτλο και που επαναλαμβάνονται αρκετές φορές στις παρακάτω στροφές.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Γιόγκα, διαλογισμός (dhyana-ντυάνα), Είναι, Άτμαν, Μπράμαν, Συνειδητότητα, ένωση με τον Θεό, προσήλωση του νου στην καρδιά*.

ΓΙΟΓΚΑ
Παρ' ότι η λέξη γιόγκα έχει μια πολύ συγκεκριμένη έννοια, χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους και αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε για να μην έχουμε λάθος κατανόηση σχετικά με αυτό.

1. Γιόγκα είναι η ένωση με το Θεό και γιόγκι είναι αυτός που έχει πετύχει την ένωση με το Θεό.

2. Όμως γιόγκα αποκαλείται και η προσήλωση του νου μέσα μας με σκοπό να πετύχουμε την ένωση με το Θεό. Όταν δηλαδή κάποιος ασκείται είτε στο διαλογισμό, είτε στην αυτο-έρευνα (Βιτσάρα-Vichara), είτε οποιαδήποτε άλλη πρακτική που έχει σκοπό την επίτευξη της ένωσης με το Θεό αυτό καλείται επίσης γιόγκα. 

3. Πέρα από αυτό γιόγκα επίσης καλείται όλο το πρόγραμμα άσκησης που εξασκεί κάποιος καθημερινά για να πετύχει την ένωση με το Θεό.

4. Στην δύση είναι πολύ γνωστή η χάθα γιόγκα, που είναι μια σειρά σωματικών ασκήσεων και στάσεων (ασάνας όπως λέγονται) που αποτελεί στην πραγματικότητα μόνο ένα μέρος της συνολικής καθημερινής άσκησης και μάλιστα όχι το σημαντικότερο. Οι ασκήσεις ή ασάνας που είναι της μόδας στη δύση, και γίνονται στα γυμναστήρια ή άλλα ονομαζόμενα κέντρα γιόγκα για καλή υγεία και ευεξία δεν είναι γιόγκα και καταχρηστικώς ονομάζονται γιόγκα. Αλλά ένεκα της προέλευσης τους από την παράδοση της γιόγκα και δεύτερον επειδή το όνομα γιόγκα 'πουλάει', χρησιμοποιείται καταχρηστικώς. Οι ασάνας της χάθα γιόγκα όταν χρησιμοποιούνται για καλή υγεία και ευεξία δεν είναι άσκηση γιόγκα αλλά γυμναστικές ασκήσεις και τίποτα παραπάνω.

Το ίδιο ισχύει και με τις πραναγυάμας (αναπνοές για τον έλεγχο του πράνα) που είναι άλλο ένα μέρος της συνολικής άσκησης της γιόγκα. Οι πραναγυάμας όταν χρησιμοποιούνται για καλή υγεία και ευεξία είναι αναπνευστικές ασκήσεις και όχι ασκήσεις γιόγκα.

Η γενναιότητα των πρόωρων μωρών

μητέρα παιδί
Έχει τεράστια σημασία και βαρύτητα  η ενδομήτρια ζωή, ο τοκετός , η νεογέννητη και βρεφική ζωή.
Συνειδητά καταγεγραμμένα δεν είναι, αλλά πριν από την συνείδηση υπάρχει η συναισθηματική καταγραφή που ορίζει την έννοια της ύπαρξης  στον άνθρωπο. Κάθε μορφή ζωής που ξεκινάει και εξελίσσεται πραγματώνεται μέσα σε περιβάλλον. Κάθε περιβάλλον στην ζωή του ανθρώπου, δημιουργείται από το συναίσθημα και πριν το συναίσθημα υπάρχει η Αίσθηση.
Η αρχή της συναισθηματικής ζωής είναι η σύλληψη. Το πρώτο περιβάλλον που ανθίζει η ζωή είναι η ενδομήτρια ζωή. Το πρώτο αποτύπωμα της εισόδου μας στην ζωή είναι ο τοκετός και το πρώτο περιβάλλον που δίνει το έναυσμα για την υγιή ή όχι συναισθηματική καταγραφή είναι η νεογέννητη και βρεφική ζωή και συνεχίζεται στην  παιδική ηλικία.
Κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσα σε όλες αυτές τις διαστάσεις η ανθρώπινη ψυχή, τα συναισθήματα και οι ψυχικές ανάγκες που χρειάζεται να εκπληρωθούν και η μορφή νοητής ή πραγματικής Οικογένειας. Της συναισθηματικής οικογένειας και της χειροπιαστής οικογένειας. Τα νεογέννητα και βρέφη δεν είναι πλασμένα για να είναι ανεξάρτητα, αλλά είναι πλασμένα για να είναι εξαρτημένα. Να βιώσουν την εξάρτηση και να βιώσουν συναισθήματα που έχουν καταγραφεί με την έννοια της Εκπλήρωσης και όχι της Ματαίωσης. Η ματαίωση στην αρχή της ζωής μας οδηγεί σε αίσθηση που χρωματίζεται από έλλειψη προστασίας και ασφάλειας και δημιουργεί το βίωμα της Ανασφάλειας.
Η λέξη ανασφάλεια δεν ανήκει σε συγκεκριμένες ηλικίες, δημιουργείται  όταν ένα συναίσθημα που σε τρομάζει, στρεσάρει, αγχώνει και φοβίζει και το βιώνεις χωρίς να υπάρχει ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για να σε στηρίξει και να σε προστατεύσει. Ένα στρεσαρισμένο νεογέννητο χρειάζεται το συναισθηματικά υποστηρικτικό πλαίσιο ( μητέρα) για να ανακουφιστεί και να ηρεμήσει ( άρα δεν απειλείται), ένα παιδί ένα περιβάλλον με αποδοχή και αγάπη και επίσης ένας άνθρωπος στην ενήλικη ζωή μέσα στην ψυχοθεραπεία ένα θεραπευτικό περιβάλλον με εμπιστοσύνη, αποδοχή και πλήρη ενθάρρυνση στην ελεύθερη έκφραση. Κοινό σημείο αναφορά σε όλες τις διαστάσεις, είναι πάλι η ανθρώπινη ψυχή. Κύκλος είναι.

Αποκαλύπτοντας Τα Απόκρυφα, Πέρα Από Κάθε Φαντασία, Της Πόλης Του Βατικανού!! (Μέρος Δεύτερο)

Μέρος Πρώτο



Ασπίδα με λιοντάρι (λατρεία του ήλιου), το κλειδί του Σολομώντα και κυψέλη / επίφυση
Η Αγία Έδρα του Βατικανού (SS) είναι πανταχού παρούσα σε όλη την πόλη του Βατικανού και τη Ρώμη, έτσι έχω αποφασίσει να δημοσιεύσω μόνο τις πιο ενδιαφέρουσες παραλλαγές της. 

Δύο άλλα πανταχού παρόντα σύμβολα είναι το οκτάκτινο αστέρι και το fleur-de-lis


Το σύμβολο fleur-de-lis εξελίχθηκε από το αρχαίο σύμβολο της μέλισσας και αποτελεί το ίδιο πράγμα: αντιπροσωπεύει τις "βασιλικές" οικογένειες . Ήταν και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως από τους γαλαζοαίματους. Προσέξτε στην επάνω αριστερή γωνία ένα τυποποιημένο γλυπτό του fleur-de-lis (παραπάνω εικόνα). 


Μέσα σε αυτόν τον μικρότερο ναό, βρίσκουμε την οροφή κηρήθρα, τις μασονικές δάφνες και το οκτάκτινο αστέρι του Μελχισεδέκ ή της Ινάννα (Σουμεριακή θεά των Ανουνάκι).



Από μια άπειρη ποικιλία συμβόλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, η ίδια μικρή ομάδα συμβόλων χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει όλους τους ναούς της "ελίτ"

Άξιος θαυμασμού και σημείο αναφοράς της Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι ο μαύρος βωμός, ο οποίος κατά τη γνώμη μου, είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό - σατανιστικό σύμβολο.

Ιστορία της Ιατρικής.Έργα ζωγραφικής του Robert Thom.

ΜΕΡΟΣ 1ο 
















Ο Ιπποκράτης (460π.Χ. - 377π.Χ) ήταν αρχαίος Έλληνας ιατρός και θεωρείται μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην ιστορία της ιατρικής.
Αναφέρεται ως ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης ως ο ιδρυτής της Ιπποκρατικής Ιατρικής Σχολής.














Ο Λουί Ζαν Παστέρ , (1822 – 1895), ήταν Γάλλος χημικός που έγινε διάσημος για τις ανακαλύψεις του στη Μικροβιολογία, τόσο ώστε να αποκληθεί «Πατέρας της Μικροβιολογίας» και της Ανοσολογίας. Τα πειράματά του επιβεβαίωσαν ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από μικρόβια, ενώ ο ίδιος δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τη λύσσα. Είναι επίσης γνωστός από τον τρόπο που εφεύρε για να αποτρέπεται το ξίνισμα του γάλακτος , καθώς αυτή η διαδικασία πήρε το όνομά του και ονομάζεται παστερίωση.

Γνώρισε τον εαυτό σου! Και θα κατανοήσεις έναν άλλο κόσμο!




Γνώρισε τον εαυτό σου! Και θα κατανοήσεις έναν άλλο κόσμο!  Αυτόν του ιδεατού σου εαυτού! 
Εκεί που όλα είναι ενέργεια, και εσύ την μορφοποιείς, της δίνεις σχήμα (πυρ), και μορφή (πνεύμα) και γίνεσαι μικρός δημιουργός!

«Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». (Πρώτη Αρχή)


"Διότι η ύλη είναι το δοχείο της γένεσης",(τέσσερα στοιχεία - πυρ και πνεύμα), "και η γένεση τρόπος ενέργειας" (Λόγος) "του αγέννητου και προϋπάρχοντα Θεού" (Νους)".


ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ
ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤOΣ


Η ύλη και έγινε και προϋπήρχε. Διότι η ύλη είναι το δοχείο της γένεσης, και η γένεση τρόπος ενέργειας του αγέννητου και προϋπάρχοντα Θεού. Παίρνοντας λοιπόν το σπέρμα της γένεσης γεννήθηκε και έγινε μεταβλητή και είχε πρότυπα για τη μορφοποίηση της. Διότι, την επηρέασε, καθώς μεταβαλλόταν η δύναμη που κατασκευάζει τα πρότυπα της μετατροπής. Λοιπόν, η μη γέννηση της ύλης ήταν έλλειψη μορφής, ενώ η γέννηση είναι ενέργεια.(Ερμής Τρισμέγιστος). 

"Η ύλη προϋπήρχε."
Η ύλη Προϋπήρχε μέσα στον Νου Πατέρα Όλων Θεό, Φως και Ζωή Υπάρχων.

Ο νοητός εικονικός κόσμος matrix.





Όλα όσα ζούμε και ονομάζουμε ως πραγματικότητα και ζωή είναι νοητά, θα σας πω μια μεγάλη αλήθεια για το πως λειτουργεί ο νοητός εικονικός κόσμος matrix. 


H πραγματικότητα είναι ένα μυστήριο για εμάς τους ανθρώπους, μέσα από το παρόν, το τώρα, που κινείται η συνειδητότητα μας, αφήνοντας πίσω το παρελθόν η προσμένοντας το μέλλον που ελπίζουμε η δεν ελπίζουμε ότι θα δούμε μπροστά μας.


Όλα είναι μια παραίσθηση, διότι και το παρόν κινείται ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, άρα και το παρόν δεν μπορεί να είναι παρόν, μα ούτε το μέλλον να είναι μέλλον, ούτε το παρελθόν να είναι παρελθόν, διότι με το κάθε μας βήμα στον υποτιθέμενο χωροχρόνο παρελθόν-παρόν-μέλλον του κάθε διαβάτη, αν γυρνούσε πίσω του δεν θα έβλεπε τίποτα πραγματικό, όπως και αν κοιτάξει μπροστά στο μέλλον του δεν θα δει τίποτα πραγματικό.

Πως λοιπόν στο υποτιθέμενο παρόν ζούμε την κάθε μας στιγμή πραγματικά;

«Θέλω»….. έχεις ακούσει πιο δυνατή λέξη;

Αποτέλεσμα εικόνας για «Θέλω»….. έχεις ακούσει πιο δυνατή λέξη;
Κείμενο: Δημήτριος Πετρούνιας
Εκπαιδευτικός-Απόφοιτος Ψυχολογίας
Επιμέλεια: Μαρία Κασσεροπούλου
Φιλόλογος

Καθημερινά ακούς τριγύρω σου ένα πολύβουο ρεύμα διαμαρτυρίας και μεμψιμοιρίας. Χαμογελάς αμήχανα και ανάβεις τελετουργικά το τσιγάρο σου, καθώς απομακρύνεσαι  αποκαμωμένος από την πεσιμιστική οδύνη αυτού του κόσμου. Οι σκέψεις χαρακώνουν την ψυχή σου και βαδίζοντας οραματίζεσαι ένα διαφορετικό αύριο, όπου η ζωή θα έχει το χρώμα που της αρμόζει.
Είμαι σίγουρος πως έχεις κι εσύ τις ανάγκες σου. Έχεις εκείνες τις σκέψεις, οι οποίες σαν βαρίδια έρχονται να σε καθηλώσουν στιγμιαία  και να μην σου επιτρέψουν το πολυπόθητο άλμα προς το δικό σου όνειρο. Στόχος σου αποτελεί πλέον η αναζήτηση του επόμενου βήματος στη ζωή σου. Επιθυμείς να εργαστείς, να εξελιχθείς. Να ξεφύγεις από το «βούρκο» της δικής σου ανυπαρξίας…  Να ζήσεις! Η ζωή σου έχει διδάξει πως όταν μια επιθυμία δεν σου κατακαίει τα στήθια, τίποτα δεν εξελίσσεται σωστά. Εσύ όμως δεν θα αρχίσεις κάθε είδους δικαιολογία περί άκαιρων συγκυριών αλλά θα ορίσεις ο ίδιος την τύχη και την μοίρα σου. Η λογική και τα συναισθήματα κρίνουν τον καθένα μας, όμως η θέληση και η ψυχική δύναμη κρίνουν την ζωή μας. Το γνωρίζεις καλά και γι’ αυτό αγωνίζεσαι για το αύριο δίχως να μοιραλατρείς το πεθαμένο χθες.

Ζόμπι: Η Αληθινή ιστορία των “Απέθαντων”

Μέσα από τις ταινίες που καταπιάστηκαν με το ζήτημα, όπως τα“World War Z”, “Shaun of the Dead” ως το Περίφημο “The Walking Dead”, τα  Ζόμπι – τα πτώματα που επανήλθαν στη ζωή με μία ασταμάτητη πείνα για ανθρώπινη σάρκα – έχουν εισαχθεί στην Λαική κουλτούρα όπως ποτέ άλλοτε..
safs
Και αν όλοι γνωρίζουμε τα Ζόμπι των ταινιών και της Φανταστικής Λογοτεχνίας, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την πραγματική ιστορία τους και τα γεγονότα που αφορούν τα Ζόμπι. Για αρκετούς ανθρώπους τα Ζόμπι είναι άκρως αληθινά, και λαμβάνονται υπ’όψιν πολύ σοβαρά. Η πίστη στην Μαγεία που είναι διάχυτη στην Αιτή και ευρύτερα την Καραιβική μέσα από την μορφή του Βουντού και της Σαντερία εδραιώνουν τον φόβο των ανθρώπων της περιοχής για τα Ζόμπι.
Η Αληθινή ιστορία των Ζόμπι
096b-gal-turineΣύμφωνα με το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης, η λέξη Ζόμπι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1810 όταν ο Ιστορικός Robert Southey την ανέφερε στο βιβλίο του “History of Brazil”. Όμως αυτό το πλάσμα δεν ήταν το γνωστό σε όλους μας ανθρωποφάγο τέρας που αναγεννήθηκε από τον τάφο, αλλά μία Δυτικο-Αφρικανική Θεότητα. Η Λέξη αργότερα υπέδειξε την ζωτική ανθρώπινη ενέργεια που άφηνε το σώμα του ανθρώπου, και τελικά μετατράπηκε στο πλάσμα που διαθέτει ανθρώπινη μορφή αλλά όχι χαρακτήρα,συνειδητότητα, εξυπνάδα και ψυχή.
Ο Μύθος των Ζόμπι είναι πολύ παλιός και ριζωμένος στην ανθρώπινη ιστορία, περισσότερο ακόμη από την είσοδό του στην Pop Κουλτούρα της Αμερικής. Πρωτοεμφανίστηκε στην Αιτή τον 17ο και 180 αιώνα, όταν η χώρα ήταν γνωστή ως Άγιος Δομίνικος και βρισκόταν υπό την Κατοχή των γάλλων, που εισέβαλλαν στην Αφρική και σκλάβωσαν τον πληθυσμό έτσι ώστε να εργαστεί στις φυτείες. Η Σκλαβιά των Γάλλων ήταν τόσο ακραία, που οι μισοί σκλάβοι που είχαν εισαχθεί από την Αφρική πέθαιναν από την δουλειά μέσα σε μερικά μόλις χρόνια, κάτι που οδήγησε στην ολοένα και μεγαλύτερη υποδούλωση του πληθυσμού. Στα εκατοντάδες χρόνια που πέρασαν από τότε ο Μύθος των Ζόμπι πέρασε από το αρχέτυπο του Δούλου ενός αφέντη, στον Δούλο της ίδιας της σάρκας του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα