Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Πάμε “κατά διαόλου” και κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους!

Albert-Einstein
Δυο ειδήσεις σήμερα που αφορούν σε ανηλίκους και εφήβους δείχνουν ότι η Ελληνική κοινωνία δεν κινδυνεύει από κανέναν άλλον, παρά μόνον από τον ίδιο της τον εαυτό.
Η μια αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου από συμμαθητές του στο Βόλο, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, με αιχμηρό αντικείμενο. Είδηση αδιανόητη για τα ελληνικά δεδομένα, όπως τα γνωρίζαμε για δεκάδες, εκατοντάδες χρόνια, όταν η θρησκεία και η οικογένεια ήταν αυτά που κρατούσαν υγιή τον κοινωνικό ιστό, παρ’ όλες τις ανισότητες που υπήρχαν ανέκαθεν.
Σήμερα όμως συζητάμε όλη μέρα αν τα κανάλια θα είναι 4 ή 14 ή 24, όταν αυτά, έτσι όπως λειτουργούν, είναι τοξικά, είναι ο Δούρειος Ίππος μιας τσάμπα εκπαίδευσης του πως να μην είσαι πνευματικός άνθρωπος.
Αηδιαστικά αμερικάνικα σήριαλ, αλλά ΚΑΙ ελληνικά, σε απογευματινή ζώνη ή νωρίς το βραδάκι, βάζοντας απλά μια ανόητη σήμανση -πολλές φορές ούτε καν- εκπαιδεύουν τα παιδιά και τους εφήβους στη βία, τα ναρκωτικά, το σεξ, τις ίντριγκες, την απιστία, την απάτη. Ιδού το αποτέλεσμα: Χαμένη αθωότητα από τα 10, διαστροφή και βία.
Κατά τα άλλα το μέλημα κάποιων είναι να μην γίνεται “κατηχητικό” στα παιδιά μέσω των θρησκευτικών. Ποιο ΕΣΡ και ποιο υπουργείο Παιδείας νοιάστηκε τι βλέπουν τα ελληνόπουλα μέσα στο ίδιο το σπίτι τους; Κανένας! Μόνο η διαφημιστική πίτα τους νοιάζει κι όχι ποιος την πληρώνει και σε τι είδος.
Η δεύτερη είδηση είναι ότι τα δυο νέα παιδιά, ο Ιωακείμ και η Εύα, έβαλαν τέλος στη ζωή τους με διαφορά ενός μηνός, δεν συνδέονταν με φιλία μόνο ή έρωτα, αλλά με θρησκευτική άποψη. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογενείας του Ιωακείμ, πιθανή αιτία αυτοκτονίας του νεαρού ήταν η εμπλοκή του σε οργάνωση που διοργανώνει παγανιστικές τελετές. 

Έρευνα: Οι άντρες λένε «όχι» στο σεξ επειδή προτιμούν… την μπάλα!

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η νούμερο ένα δικαιολογία για να μην πέσει… στο κρεβάτι ένας άνδρας δεν είναι πλέον ο πονοκέφαλος και ακόμα πιο απίστευτο (σύμφωνα με τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα) είναι πως δεν είναι πλέον οι γυναίκες εκείνες που έχουν τα… πρωτεία στο να “απορρίπτουν” το σεξ!

σεξ
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κλασική δικαιολογία για τον “πονοκέφαλο” έχει δει την... κόκκινη κάρτα των ανδρών, οι οποίοι πλέον δεν χρειάζονται δικαιολογίες για να πουν “όχι” στις σεξουαλικές ορέξεις της συντρόφου τους, αφού το λένε καθαρά και ξάστερα: προτιμούν να βλέπουν ποδόσφαιρο!Αυτό, τουλάχιστον αποκάλυψε μεγάλη μελέτη που έγινε στην Μ. Βρετανία.
Η βρετανική έρευνα ανατέθηκε από την Durex ως μέρος της εκστρατείας της με τον τίτλο #DontFakeIt. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν και μια ειλικρινής απάντηση για το αν θέλουν να κάνουν σεξ εξακολουθεί να είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος άρνησης από την πλευρά των αντρών, εντούτοις πολλοί επιλέγουν να “το παίξουν άρρωστοι”, προκειμένου να μην κάνουν σεξ, για να δουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου που θέλουν στην τηλεόραση.
Άλλες δικαιολογίες όπως, “με πονάει η μέση μου”, “είμαι πολύ κουρασμένος”, “έχω πονοκέφαλο” και “δούλευα μέχρι αργά” συμπληρώνουν τις top-5 δικαιολογίες των αντρών.
Η προσμονή ενός μεγάλου αγώνα ποδοσφαίρου είναι τόσο συναρπαστική για τους άντρες, ώστε αρκετοί από αυτούς να μην ανταλλάσσουν την μπάλα με τίποτα, ούτε καν στην προοπτική για... σεξ με πολλές υποσχέσεις.

Hermetica Oxoniensia: μια άγνωστη πραγματεία του Ερμή του Τρισμέγιστου


Σε κώδικα του 13ου ή 14ου αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκε μια άγνωστη ερμητική πραγματεία, η οποία φέρει συνήθως τον τίτλο Hermetica Oxoniensia, από το όνομα της Οξφόρδης, όπου και βρίσκεται το χειρόγραφο. Η πραγματεία αυτή, που δυστυχώς δεν σώζεται ολόκληρη, καταλαμβάνει τα φύλλα 82-83 του κώδικα (Clarkianus 11). Η editio princeps είναι των Joseph Paramelle και Jean-Pierre Mahé, "Extraits hermétiques inédits dans un manuscrit d'Oxford", Revue des Études Grecques 104 1991, 109-139. To κείμενο που παρέχουν βρίσκεται στο τέλος της ανάρτησης.
Το κείμενο παρουσιάζει πνευματική συγγένεια με ερμητικά αποσπάσματα που έχει διασώσει ο Στοβαίος, και ιδιαίτερα τα αποσπάσματα 8 και 15 έως 20. Τα αποσπάσματα αυτά του Στοβαίου απευθύνονται προς τον Άμμωνα, αλλά είναι βέβαιο ότι η πραγματεία στο χειρόγραφο της Οξφόρδης αποτελούσε διαφορετικό κείμενο. Επίσης η πραγματεία μας παρουσιάζει φιλοσοφική συγγένεια και με την ιατρική σχολή των πνευματικών, και ιδιαίτερα με το έργο Όροι Ιατρικοί που παραδίδεται με το όνομα του Γαληνού. [Για τις διάφορες ιατρικές σχολές της αρχαιότητας βλ. http://www.iama.gr/ethno/oropos/papadop.htm]
Πραγματικά τα περισσότερα αποσπάσματα του κειμένου, με την εξαίρεση της παραγράφου 3 που αφορά το νόμο, ασχολούνται με τη λειτουργία της ψυχής και των αισθήσεων, καθώς και με την διαμόρφωση και  εμψύχωση του εμβρύου. Η παράγραφος 3, εντούτοις, συνδέει τον ανθρώπινο νόμο με τις  κακές  τάσεις της ανθρώπινης ψυχής, οι οποίες  κανονικά θα έπρεπε να υπακούν στη λογική.
Σύμφωνα με το κείμενό μας η ψυχή διαθέτει ένα λογικό μέρος που αποτελείται από την καθαυτό λογική, δηλαδή τον λόγο, και ένα διανοητικό μέρος, δηλαδή τον νου, ο οποίος σχετίζεται με την νοητή ουσία. Επιπλέον υπάρχει και ένα  μέρος της ψυχής δίχως λογική, δηλαδή το άλογο κομμάτι της ψυχής, το οποίο περιλαμβάνει την δύναμη του θυμού και την επιθυμία.

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ

Αν δεν προσέξεις, θα δεις τη γλύκα στη ζυγαριά.


Ρίξε μια ματιά στην κουζίνα σου. Τι βλέπεις; 

Αν βρήκες γλυκά, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είσαι υπέρβαρος. 

Αυτό έδειξε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Health Education & Behavior. 

Σύμφωνα με αυτήν, τα γλυκά και το junk food οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους. 

Να μείνω ή να φύγω από τη σχέση μου;

σχέση, χωρισμός
Όταν έρχεται η ώρα για το πικρό ποτήρι του χωρισμού, πολλοί λιποψυχούν. Πότε όμως μια σχέση γίνεται τοξική, και πότε το αίσθημα του τέλους είναι στην πραγματικότητα αντίσταση για εμβάθυνση στη σχέση, και για περαιτέρω δουλειά με τον εαυτό μας;
Τα ποσοστά δυσαρεστημένων ανθρώπων μέσα στη σχέση έχουν πλέον αυξηθεί τραγικά. Το ίδιο τραγικά όμως έχουν αυξηθεί και τα διαζύγια, δείχνοντας μας πως η ανθρώπινη φυλή ‘πάσχει’ από σχέσεις, αφού και οι δυο περιπτώσεις δηλώνουν αποτυχία. Σήμερα, πολλοί μένουν σε μια σχέση ενώ δεν είναι ευτυχισμένοι× άλλοι επειδή φοβούνται τη μοναξιά, άλλοι γιατί δεν θέλουν να βρεθούν πάλι στην αρχή. Άλλοι πάλι φεύγουν μετά από πολύ πόνο, ή πριν καλά-καλά γνωρίσουν το σύντροφό τους.
Όμως κάθε σχέση που μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν είναι πάντα στο τέλος της. Επίσης όμως, κάποιες σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης όση προσπάθεια και να καταβάλλουν και οι δυο πλευρές. Το δίλημμα είναι το εξής: Πότε μένω και πότε φεύγω;
Φεύγω γιατί:

Η σύνδεση ψύχωσης και βίαιης συμπεριφοράς

Αποτέλεσμα εικόνας για Η σύνδεση ψύχωσης και βίαιης συμπεριφοράς

Η σύνδεση είναι πολύ πιο αδύναμη από τους «πιασάρικους» τίτλους των ΜΜΕ.

Ο Jeroen Ensink βρήκε τραγικό θάνατο όταν μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν ψυχικά ασταθή άνδρα έξω από το διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Σε μία από τις  ανακρίσεις που ακολούθησαν, η χήρα του Ensink ζητούσε επίμονα να της δοθεί απάντηση στο ερώτημα, «γιατί συμβαίνουν ξανά και ξανά ανθρωποκτονίες από ψυχικά ασθενείς».

Η διάπραξη εγκλημάτων από σχιζοφρενείς ή ψυχωσικούς ήταν ανέκαθεν «πιασάρικος» τίτλος για εφημερίδες και δελτία ειδήσεων. Έτσι, δεν είναι να απορεί κανείς που αρκετοί άνθρωποι φοβούνται τους πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες. Ωστόσο, τα επιστημονικά ευρήματα που συνδέουν τη σχιζοφρένεια με το βίαιο έγκλημα δεν είναι σαφή.
Κάποιες μελέτες που ερευνούν τη σχέση ανάμεσα στην ψύχωση και τη βίαιη συμπεριφορά υποστηρίζουν ότι αυτές συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους, ενώ άλλες παρέχουν λίγα έως καθόλου στοιχεία για το ότι οι σχιζοφρενείς είναι περισσότερο βίαιοι από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Κατάχρηση αντιψυχωσικών φαρμάκων
Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στις σχετικές έρευνες είναι το νακαταφέρουννα διαχωρίσουν τη σχιζοφρένεια από τις συνέπειες που έχουν άλλες επιβλαβείς συνήθειες που υιοθετούν οι σχιζοφρενείς. Η κατάχρηση αντιψυχωσικών φαρμάκων θεωρείται ότι είναι ένας από τους παράγοντες που συντελούν στον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης βίαιης συμπεριφοράς από έναν σχιζοφρενή.
Μία μετα-ανάλυση 20 ερευνών, που δημοσιεύθηκε στο PLOSMedicine το 2009, εξέτασε τη σύνδεση μεταξύ ψύχωσης, κατάχρησης αντιψυχωσικών και βίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος βιαιότητας εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιψυχωσικών ουσιών. Οι συγγραφείς της έρευνας συμπεραίνουν ότι η πολιτική που σχεδιάστηκε για να ελεγχθεί η βία θα έπρεπε να επικεντρώνει στην ανεξέλεγκτη χρήση των αντιψυχωσικών ουσιών από τους σχιζοφρενείς παρά στη βίαιη συμπεριφορά.

Πυρετικοί σπασμοί στα παιδιά: Τι τους προκαλεί και πως αντιμετωπίζονται;

pyretikoi-spasmoi

Ο πυρετός είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη ύπαρξη και αποτελεί ένδειξη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μάχεται κατά ιών και βακτηρίων που απειλούν την υγεία μας. Οι γονείς είναι μεν εξοικειωμένοι με τις εμπύρετες καταστάσεις στα παιδιά. Όταν όμως το παιδί εκδηλώσει πυρετικούς σπασμούς τότε επικρατεί ανησυχία και φόβος για την επίπτωση τους στην υγεία του.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έως το 5% των μικρών παιδιών θα εκδηλώσει κάποια στιγμή μια εμπύρετη κρίση. Και αυτό συνήθως συμβαίνει όταν έχουν προσβληθεί από γρίπη, κοινό κρυολόγημα ή άλλη λοίμωξη.
«Πράγματι, οι πυρετικοί σπασμοί είναι ένα αρκετά συνηθισμένο και σχετικά ακίνδυνο φαινόμενο. Γύρω στο 5% του παιδιατρικού πληθυσμού ενδέχεται να παρουσιάσει πυρετικούς σπασμούς. Τυπικά συμβαίνει σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 χρονών, με μέσο όρο της ηλικίας που παρουσιάζονται γύρω στους 18 μήνες. Είναι πιο συνηθισμένο στα αγόρια απ’ ότι στα κορίτσια. Συμβαίνει κατά κανόνα σε υγιή παιδιά που ανεβάζουν γρήγορα πυρετό συνήθως πάνω από 39 C, χωρίς στοιχεία ενδοκρανιακής λοίμωξης ή νευρολογικής ασθένειας», εξηγεί ο Μηνάς Καπετανάκης, MD, PhD c, Παιδίατρος - ειδικός Παιδονευρολόγος, Διδάκτωρ Παιδονευρολογίας στο Πανεπιστημίου Lund Σουηδίας και μέλος της Παιδονευρολογικής Εταιρίας Σουηδίας (http://paidoneurologos.gr/index.html).
Και προσθέτει ότι, «οι σπασμοί μπορεί να παρουσιαστούν πριν καταλάβουμε ότι το παιδί έχει πυρετό, ενώ δεν είναι απαραίτητο να εμφανιστούν μόλις ξεκινήσει ένα πυρετικό επεισόδιο».

Αϋπνία και τρόποι αντιμετώπισης



Όλοι οι άνθρωποι έχουν περάσει διαστήματα όπου είχαν δυσκολία να κοιμηθούν,
ξυπνούσαν κατά την διάρκεια της νύχτας ή δεν μπορούσαν να κοιμηθούν καθόλου.

Συμβαίνει σε όλους κατά διαστήματα και αυτό είναι και το τίμημα του να είμαστε
άνθρωποι έχοντας την ικανότητα να ανησυχούμε για το μέλλον και να αναμασάμε’ το παρελθόν.

Ωστόσο, η χρόνια αϋπνία αναφέρεται σε μία δυσκολία έλευσης του ύπνου ή διατήρησης του ύπνου κατά την διάρκεια της νύχτας ή πρώιμης αφύπνισης. Αν καθυστερείτε 30 ή περισσότερα λεπτά για να κοιμηθείτε ή μένετε ξύπνιοι για 30 λεπτά ή περισσότερα κατά την διάρκεια της νύχτας για 3 φορές την εβδομάδα για ένα μήνα ή και περισσότερο, τότε έχετε επισήμως αϋπνία.

Η χρόνια αϋπνία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, φαίνεται να επηρεάζει πάνω από το 10% των ατόμων παγκοσμίως και έχει αρκετά μεγάλη σχέση με διαταραχές του άγχους, κατάθλιψης καθώς επίσης και με άλλα σωματικά νοσήματα. Επίσης, τα άτομα με αϋπνία έχουν δυσκολία στην απώλεια βάρους, κόπωση κατά την διάρκεια της ημέρας, μειωμένα επίπεδα ενέργειας, μειωμένη ικανότητα για αντιμετώπιση απλών αγχογόνων καταστάσεων και καθημερινών προβλημάτων, έλλειψη συγκέντρωσης, ευερεθιστότητα, ανησυχία, πεσμένη διάθεση και δυσκολίες στη μνήμη. Η φαρμακευτική αγωγή που δίνεται για την καταπολέμηση της αϋπνίας, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και τη διάθεση της επόμενης ημέρας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όμως για την καταπολέμηση της, είναι να τηρήσετε κάποιους βασικούς κανόνες στην αρχή και να αρχίζετε να υιοθετείτε κάποιες καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν στην βελτίωση ποιότητας του ύπνου. Το ρολόι του οργανισμού θα βρει τον δρόμο του, αρκεί να του δοθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Κάθε μέρα στο κρεβάτι την ίδια ώρα!

Περιμένεις ενημέρωση από το ίντερνετ; Θα περιμένεις πολύ… (ΜΕΡΟΣ 1ο)

A journalist looks at the new Google logo at his work station in Washington, DC on September 1, 2015. Google on Tuesday refreshed its logo to better suit mobile devices that are supplanting desktop computers when it comes to modern Internet lifestyles. Google's logo keeps its four-color scheme but shifts to a soft sans-serif font. The company is also replacing the well-known blue lower case "g" icone with an upper-case "G" combining blue, green, red and yellow colors. The 17-year-old Internet company is keen to follow users of its online products onto new generations of Internet-linked devices such as smartphones, tablets, and watches.AFP PHOTO / EVA HAMBACH        (Photo credit should read EVA HAMBACH/AFP/Getty Images)


 Τα περιθώρια στενεύουν για την ανεξάρτητη εναλλακτική ενημέρωση. Facebook, Google, You Tube έχουν ήδη ξεκινήσει να “γουστάρουν” ή όχι κάποια σάιτ.
Φυσικά τα… “γούστα” τους διαμορφώνονται ανάλογα με τα γούστα της Αμερικάνικης πολιτικής και των μυστικών υπηρεσιών της και λιγότερο από τις δικαιολογίες που προφασίζονται
Στο σημερινό άρθρο (Μέρος 1ο), θα σας παρουσιάσουμε τον πλέον… “δημοκρατικό” τρόπο με τον οποίο η Google χειρίζεται την ενημέρωση σας, ή ακόμα και την επιχείρηση σας. Και σε επόμενο άρθρο, θα σας δείξουμε πως όλα όσα αναφέρονται στο αμερικάνικο άρθρο, δεν είναι “θεωρίες συνωμοσίας”, αλλά γεγονός, που βιώνουμε εδώ και καιρό στο πετσί μας, μόνο που… τελευταία έχει παραγίνει!
Σύμφωνα, λοιπόν, με το usnews.com, η Google έχει διάφορες μαύρες λίστες και μεθόδους να σας εξαφανίσει από το διαδίκτυο. Από τον τίτλο του μεγαλύτερου “κατασκόπου” του διαδικτύου, τώρα κερδίζει επάξια εκείνον του μεγαλύτερου λογοκριτή του κόσμου!
Η εταιρεία διατηρεί τουλάχιστον εννέα διαφορετικές μαύρες λίστες που επηρεάζουν τη ζωή μας. Όταν οι εργαζόμενοι ή οι αλγόριθμοι της Google αποφασίσουν να εμποδίσουν την πρόσβασή μας σε πληροφορίες σχετικά με μια είδηση, πολιτικό υποψήφιο ή μια επιχείρηση, η Google μπορεί να καθορίσει την τύχη τους, ακόμα και να κάψει ολόκληρες επιχειρήσεις.


Ποιες είναι οι 9 μαύρες λίστες

1. Η μαύρη λίστα αυτόματης συμπλήρωσης

Για να ζεις χρειάζεται να αγαπάς

Για να ζεις χρειάζεται να αγαπάς, για να αγαπάς χρειάζεται να νιώθεις.  Η ζωή και η αγάπη είναι δύο δοχεία που ενώνονται γιατί το ένα τρέφει το άλλο. Το ένα συνυπάρχει με το άλλο. Πάνε μαζί συνοδοιπόροι και σύμμαχοι.
Ταξιδεύουν μαζί από την αρχή της ζωής μας από την πρώτη στιγμή που νιώθουμε την ανάγκη να μας αγγίξουν τα χέρια της μαμάς μας και να μας προστατεύει η αγκαλιά του μπαμπά μας.
Η αρχή της ζωής μας που καταγράφεται από την ανάγκη μας να βιώνουμε την αγάπη και να δημιουργούμε μέσα μας, στο Είναι μας την αίσθηση της σύνδεσης. Αρχίζουμε να υπάρχουμε, αρχίζουμε να συνυπάρχουμε και να γινόμαστε κομμάτι της Ζωής που καλούμαστε να ζήσουμε.
Η Ζωή χωρίς αγάπη δεν είναι Ζωή είναι απλά μια πορεία αλλά μια στεγνή πορεία.  Μια πορεία που ορίζεται από την πεποίθηση σου να κρύβεσαι. Να κρύβεσαι από εσένα, από τους άλλους αλλά πιο πολύ από την ίδια την Ανάγκη σου.
Ζωή χωρίς αγάπη είναι σαν να κολυμπάς σε μια υπέροχη θάλασσα αλλά δεν αφήνεσαι να νιώσεις την αίσθηση του νερού να σου χαϊδεύει το σώμα σου και να ηρεμεί το μέσα σου. Απλά κολυμπάς και κινείσαι χωρίς να νιώθεις. Δεν κοιτάς γύρω σου τα χρώματα, δεν μυρίζεις ότι πλαισιώνει την φύση. Είσαι εκεί και απλά διεκπεραιώνεις κάτι που είναι μόνο μηχανικό.

Τα στερεότυπα του φύλου στα παιδιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα στερεότυπα του φύλου στα παιδιά

Για ποιο λόγο υπάρχουν τα στερεότυπα και πώς μαθαίνουν τα παιδιά τα στερεότυπα του φύλου τους;


Στερεότυπο ονομάζεται το σύνολο των προσχηματισμένων και υπεραπλουστευμένων κοινωνικών αντιλήψεων αναφορικά με τους τρόπους συμπεριφοράς, τους ρόλους , τα επαγγέλματα κ.τ.λ. ενός ατόμου ή μιας κοινωνικής ομάδας. Για παράδειγμα, το στερεότυπο του άνδρα είναι η δύναμη, η γενναιότητα, η εξυπνάδα, η επιθετικότητα. Το στερεότυπο της γυναίκας είναι η στοργικότητα, η ευγένεια, η ομορφιά, η υποχωρητικότητα.

Για ποιον λόγο, όμως, υπάρχουν τα στερεότυπα;
Με τα στερεότυπα οι άνθρωποι προσπαθούν να κατανοήσουν και να προβλέψουν την συμπεριφορά των ανθρώπων (ειδικά όσων γνωρίζουν για πρώτη φορά), συχνά όμως διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά χαρακτηριστικά τους. Ειδικά στην περίπτωση των αγνώστων, τα στερεότυπα λειτουργούν ως μηχανισμός άμυνας προκειμένου να μειώσουμε το άγχος και την αβεβαιότητα που μας προκαλεί το ξένο. Έτσι, λοιπόν, γενικεύουμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά και συμπεριφερόμαστε σε όλα τα πρόσωπα του στερεοτύπου σαν να ήταν όλα ίδια.
Επιπλέον, τα στερεότυπα συμβάλουν στην αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας. Η αυτοαντίληψη, όπως λέγεται, είναι η προσωπική, δυναμική και αξιολογική εικόνα που έχει το ίδιο το άτομο για τον εαυτό του. Η αντίληψη αυτή, όμως, διαμορφώνεται μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι και ενσωματώνει τις κοινωνικές αντιλήψεις για την θέση και τους ρόλους των δύο φύλων στην κοινωνία.

Γυναίκα κάηκε όταν έκλασε την ώρα εγχείρησης με λέιζερ – Πήρε φωτιά η συσκευή

tokyo-medical-university-hospital


Με την τύχη της πρέπει να τα έχει ασθενής στην Ιαπωνία που κάηκε επειδή έκλασε την ώρα της εγχείρησης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τόκιο.
Το μεθάνιο που εκλύθηκε στον αέρα όταν η 30χρονη αερίστηκε κατά την διάρκεια επέμβασης με λέιζερ στην περιοχή του κόλπου πήρε φωτιά από την δέσμη της συσκευής, με αποτέλεσμα

Η ολοένα και περισσότερο αυξημένη ορατότητα του Nibiru!! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για The visibility of Nibiru slovakia has increased dramatically over the past months, so that it is being seen,

Η ορατότητα του Nibiru έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, έτσι ώστε να είναι ορατός με γυμνό μάτι, από πολλά μέρη του κόσμου.  

Ο δεύτερος Ήλιος είναι μόνο μία από τις εικόνες του Nibiru, που συμβαίνει όταν η γωνία είναι η βέλτιστη, συνήθως στην ανατολή ή δύση του ηλίου, κατή την οποία το φως του ήλιου αναπηδάει στην απέραντη σκόνη και δίνει την εμφάνιση ενός Δεύτερου Ήλιου


Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ατμόσφαιρα του πλανήτη είτε πρόκειται για εξωγήινους, ή για αλλαγές στο πυρήνα της γης, ακόμη τα chemtrails και το HAARP. 


Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν φωτογραφίες αυτών των παράξενων φαινόμενων. 


Γιατί εμφανίζονται και ποια είναι η σημασία τους; Τι συμβαίνει? Μπορεί να επηρεάσουν την ανθρώπινη εξέλιξη; Τι πιστεύετε γι 'αυτό; 

Δείτε το βίντεο και κρίνετε μόνοι σας. 

Ναι, η ανοησία φτάνει σε τέτοια ύψη

post-494

Και σίγουρα η ανθρώπινη ζωή, όπως όλα τα παρακατιανά προϊόντα, έχει απ’έξω μια παραπλανητική γυαλάδα: ό,τι υποφέρει ή είναι λειψό πάντα κρύβεται.
 Απεναντίας, ο καθένας επιδεικνύει με καμάρι τη χλιδή και το μεγαλείο που αγωνίζεται ν’ αποκτήσει με τις προσπάθειές του. 
Και όσο περισσότερη εσωτερική ικανοποίηση του λείπει, τόσο επιθυμεί να ξεχωρίζει και να τον θεωρούν οι άλλοι ευνοημένο απ’ την τύχη:

Τί καί πότε πρέπει νά τό …«ζῶ»;

Τί καί πότε πρέπει νά τό …«ζῶ»;

Αὐτό πού ἔχω τώρα;
Καί πῶς μπορῶ νά τό ζήσῳ δίχως τίς ἄγκυρές μου;
Καί τί πρέπει νά ἀφήνῳ νά μέ παρασύρῃ γιά νά τό ζήσῳ;
Τὰ πάντα… Καλὰ καὶ κακά…
Δύσκολα κι εὔκολα…
Τρυφερὰ καὶ σκληρά…
Ζωὴ σημαίνει συμμετοχή. Ἀγῶνες. 
Κάθε τὶ χλιαρό, ἀνούσιο εἶναι γιατὶ ἐμεῖς ἐπιλέγουμε νὰ τὸ δοῦμε ἔτσι. 

Πιπερόριζα (τζίντζερ) βότανο για βαρυστομαχιά, κρυολόγημα, χοληστερίνη, αρθρίτιδα, διαβήτη, δίαιτες



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος

Το τζίντζερ, η αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η  πιπερόριζα ή τζιντζερ, προέρχεται από ένα ποώδες πολυετές φυτό, που  ονομάζεται Zingiber officinalis και  ανήκει στην  οικογένεια Zingiberaceae, την  ίδια δηλαδή όπου ανήκει και το  κάρδαμο, η galanga και ο κουρκουμας. Κατάγεται από την  Άπω  Ανατολή και  καλλιεργείται στην  Νότια Ασία, την  Ανατολική Αφρική αλλά και στην  Καραϊβική. Ο μεγαλύτερος παραγωγός πιπερόριζας είναι η  Ινδία, που  κατέχει  ποσοστό 35% της  παγκόσμιας  παραγωγής. 

Η  λέξη τζίντζερ, προέρχεται από την  αρχαία ινδική λέξη singivera. 

Η  πιπερόριζα έφτασε στην  Δύση μέσω της  Ελλάδας, όπου την  έφεραν οι  επιζήσαντες στρατιώτες του  Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιστρέφοντας στην  πατρίδα μετά το  πέρας των μεγάλων εκστρατειών. 
Η  αρχική της  ονομασία υπέστη διάφορες αλλαγές στην  γλώσσα της  κάθε χώρας, ανάλογα με τους  επικρατούντες κανόνες ευφωνίας, και  έτσι θα την  συναντήσετε με τις  ακόλουθες ονομασίες : ginger στα αγγλικά, zenzero στα  ιταλικά,  gingembre στα  γαλλικά, ingwer στα  γερμανικά, jengibre στα  ισπανικά, zencefil στα  τούρκικα.  Σύμφωνα με  κάποιους άλλους μελετητές της  ετυμολογίας, η  λέξη zingiber προέρχεται από το  αραβικό zind-schabil, που  σημαίνει ρίζα.  Εξ'αλλου, το φυτό παρουσιάζεται με  διαφορετικές μεταξύ τους  ονομασίες ακόμη και στις  χώρες στις οποίες καλλιεργείται. 


Το  φυτό της  πιπερόριζας, αποτελείται από ένα  σαρκώδες ρίζωμα, με πυκνές διακλαδώσεις, από το  οποίο ξεκινούν δυο είδη  βλαστών: το  ένα είδος είναι ψηλοί, στείροι και  κούφιοι, και  σχηματίζουν τα  φύλλα που  είναι επιμήκη και  λογχοειδή, το  άλλο είδος είναι πιο  κοντοί, γόνιμοι και  καταλήγουν σε  κωνοειδείς ταξιανθίες που  αποτελούνται από  άνθη κιτρινοπράσινα με  κοκκινωπές κηλίδες. Ο καρπός της  πιπερόριζας είναι μια  κάψα, που  χωρίζεται σε 7  εσωτερικά διαμερίσματα που  περιέχουν  πολυάριθμους  σπόρους. Σήμερα, η ποιοτικότερη πιπερόριζα καλλιεργείται στην Καραϊβική. Είναι αγαπημένο και απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας.

Tι περιέχει:
Το τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Tο ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, η οποία, όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Η ρίζα αυτού του βοτάνου έχει λίγες θερμίδες, αλλά είναι πολύ πλούσια πηγή πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών και βιταμινών.

Οι αριθμοί το δείχνουν ξεκάθαρα

Αποτέλεσμα εικόνας για κουρέματα στις συντάξεις
Δεν βγαίνουν οι αριθμοί

Οφειλές
- 91 δις οφειλές ιδιωτών στο κράτος
- 16,5 δις οφειλές ιδιωτών και οργανισμών στα ασφαλιστικά ταμεία
- 2,96 δις οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στις 30 Ιουνίου 2016
- 8 δις οι οφειλές των δεκο και των Δημοτικών επιχειρήσεων
- 8 δις οφειλές του κράτους σε ιδιώτες
- 3 δις το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων

Έσοδα / Έξοδα
- 30 δις κατ έτος δαπανώνται για συντάξεις
- 15 δις κατ έτος δαπανώνται για μισθούς
- 44 δις έσοδα (2015)

Χρέος
- 330 δις χρέος
- οι εξαγωγές καταρρέουν
- μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές μονάδες κλείνουν
- πάνω απο 550 δις το χρέος δημόσιο και ιδιωτικό

Αυτοκτονίες
- 5.500 αυτόχειρες από την έναρξη της κρίσης

Κοινωνικό και Οικονομικό κόστος Τροχαίων
- 1500 νεκροί και 3000 ανάπηροι κάθε έτος
- 8 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος των τροχαίων κάθε έτος

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΠΟΣ: Ο διαιτητής ξέχασε την κόκκινη και ο παίχτης δεν έβγαινε χωρίς να την δει (ΒΙΝΤΕΟ)


Clipboard01
Στο γήπεδο Μαρτινέγκο στο Ηράκλειο της Κρήτης, το απόγευμα της Τετάρτης, στο παιχνίδι για τοπική κατηγορία, έπαιζαν οι Νέοι του Εργοτέλη με τους Νέους Χερσονήσου.
Ο διαιτητής, απέβαλε έναν ποδοσφαιριστή της Χερσονήσου, αλλά φαίνεται πως είχε ξεχάσει την κόκκινη την οποία δεν είχε πάνω του ο άνθρωπος.
Ο Κρητικός ποδοσφαιριστής, όταν αντιλήφθηκε την γκάφα του ρέφερι, ξεκίνησε μεταξύ σοβαρού και αστείου το τρολάρισμα, αφού αρνήθηκε να βγει από το γήπεδο, αν δεν έβλεπε την κάρτα να βγαίνει από το τσεπάκι.
Τελικά, ο διαιτητής ξεκόλλησε από πέτο του, το σήμα διαιτητή της ΕΠΟ και έδειξε με την κίνηση αυτή την αποβολή του παίκτη.
Ούτε και αυτό όμως αποδείχθηκε αρκετό και τελικά χρειάστηκε ο διαιτητής να δείξει – με τη δεύτερη προσπάθεια – ένα χαρτί βαμμένο κόκκινο.

«Μαγικό Σεξ» – Θεωρία και πράξη σύμφωνα με το Τάντρα και το Ερωτικό Τάο

sex1
Η πανάρχαια παράδοση του Τάντρα και του Ερωτικού Ταο προέρχονται βασικά από την Ινδία και την Κίνα και έχουν σαν κεντρική ιδέα ότι ο έρωτας δεν είναι αποκλειστικά σχετικός με το σώμα αλλά και με και με τη ψυχή.
Οι απαρχές του αρχέγονου μαγικού, τελετουργικού ερωτισμού, φαίνεται πως ξεκίνησαν από τις ίδιες τις γυναίκες, τις «Ιερές Πόρνες» όπως ονομάζονταν, που μέσα από πανάρχαιες ερωτικές πρακτικές λάτρευαν το γυναικείο και ανδρικό ερωτικό όργανο. Οι ερωτικές αυτές πρακτικές -που πιθανόν να ξεκίνησαν μέσα από ναούς της Ελλάδας, της Ινδίας, της Κίνας. Η βάση του συστήματος του μαγικού ερωτισμού είναι ότι οι Γυναίκες έχουν ισχυρότερη νοητική ενέργεια από έναν άνδρες. Ως εκ τούτου ένας άνδρας θα μπορούσε να φτάσει σε νοητική και σωματική τελειότητα μέσω της τελετουργικής -μαγικής- ερωτικής πράξης με μία γυναίκα.
« Η Τέχνη του Έρωτα είναι η πρώτη απ΄ όλες τις τέχνες γιατί όταν ασκείται σωστά, φέρνει τον άνθρωπο κοντά στην Αθανασία…», Σου- Νου- Τσίνγκ. Ινδικά και Κινέζικα κείμενα, βεβαιώνουν ότι μπορεί κάποιος να πετύχει την βιολογική αθανασία και την απελευθέρωση, δια μέσου ενεργειακών ερωτικών τεχνικών που εφαρμόζονται στη διάρκεια του σωματικού έρωτα.
Ο τελετουργικός έρωτας λοιπόν είναι το μέσο για να φτάσει κανείς στην απόλυτη ένωση και αρμονία με το σύντροφό του αλλά και με τη φύση ή τον υπόλοιπο κόσμο και το σύμπαν. Στην Τάντρα και Ταο ο οργασμός δεν είναι ο κεντρικός σκοπός κάθε σεξουαλικής ένωσης. Αντίθετα η ανταλλαγή, η σωματική και ψυχική ένωση οδηγούν στην έκσταση που είναι και το ζητούμενο της απόλυτης αίσθησης και συναίσθησης. Οι εραστές στο ταντρα γιόγκα δεν έχουν λόγο να ξοδέψουν τα ερωτικά τους υγρα. Η εκσπεράτωση είναι μικρογραφία του θανάτου. Η ερωτική πρακτική της μη-εκσπερμάτωσης «αποταμιεύει» και μετασχηματίζει το σπέρμα και τα γυναικεία ερωτικά υγρά σε ενέργεια Τα υγρά των γεννητικών οργάνων ωστόσο αντιπροσωπεύουν μια υψηλή συγκέντρωση πολύτιμων συστατικών διατήρησης της ζωής και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα ξοδεύουμε ασυλλόγιστα… στην πραγματικότητα όμως ο «οργασμός» δεν είναι κατά κανένα τρόπος κάτι συνώνυμο με την «εκσπερμάτωση».

Ένα απλό και εύκολο τέχνασμα για την εξάλειψη της Αρθρίτιδας, της Οσφυαλγίας και της Ισχιαλγίας. Λειτουργεί καλύτερα από χάπια!

simple-easy-trick-removing-arthritis-back-pain-sciatica-works-better-pills

Το Καστορέλαιο είναι ένα απίστευτα ευεργετικό λάδι το οποίο διαθέτει αμέτρητες υγιείς ενώσεις και ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές θεραπείες διαφόρων προβλημάτων υγείας και να παρέχει θετικά αποτελέσματα.
Καταπραΰνει αποτελεσματικά τη φλεγμονή και καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια.
Οι ευεργετικές επιδράσεις του έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια, ακόμα και στην αρχαία Ινδία.
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι πλούσιο σε υγιεινά λίπη και λιπαρά οξέα, όπως το Ρικινελαϊκό οξύ. Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντι-ιικές, αναλγητικές, και καθαρτικές ιδιότητες, και έτσι είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην περίπτωση της ισχιαλγίας, της αρθρίτιδας και του πόνου στην πλάτη.

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ (Μέρος Β)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ (Μέρος Α)

Binaural Beats και η Ακολουθία Fibonacci
Ένας άλλος τρόπος για να επηρεάσουμε την ανθρώπινη κατάσταση μέσω του ήχου είναι η χρήση των binaural beats. Οι binaural beats δημιουργούνται παίζοντας δύο διαφορετικούς τόνους σε κάθε ακουστικό, όχι λιγότερο από 1 Hz και όχι περισσότερο από 30 Hz, και ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τους δύο αυτούς ήχους συμπληρώνοντας την διαφορά μεταξύ των δύο συχνοτήτων. Αν έχετε 400 Hz στο ένα ακουστικό και 410 Hz στο άλλο ακουστικό, δημιουργείτε ένα binaural beat των 10 Hz μέσα στον εγκέφαλο σας. Οι πέντε γνωσιακές καταστάσεις στις οποίες λειτουργεί ο εγκέφαλος σας είναι η Γάμα (πάνω από 40 Hz), η Βήτα (13 - 39 Hz), η Άλφα (7 – 13 Hz), η Θήτα (4 – 7 Hz), και η Δέλτα (<4 Hz). Καθώς οι συχνότητες κατεβαίνουν, η γνωσιακή εστίαση και η εγρήγορση μειώνονται. Θα αρχίσετε να κινείστε προς σε κατάσταση διαλογισμού, ανάλογα με το τι binaural beat ακούτε.
Έχω εργαστεί με τον Dr Tomasz Kopec, ο οποίος είναι γνωστός για την έρευνα του πάνω στην Θεωρία της Ανοικτής Επικέντρωσης (Open Focus Theory), και έχουμε καταλήξει σε μια άσκηση που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να μπείτε σε κατάσταση διαλογισμού πολύ εύκολα. Έχουμε συνδυάσει μια από τις ασκήσεις του Tomasz με μουσική συντονισμένη στο σχετικό τσάκρα με ένα binaural beat να παίζει στο βάθος. Έτσι, ενώ καθοδηγείστε από την άσκηση, θα έχετε το binaural beat επίσης να εργάζεται για να σας φέρει στην επιθυμητή κατάσταση, και λίγη μουσική για να σας ηρεμεί μέσα από τα κενά στην άσκηση. Μπορεί να το καταφέρετε την πρώτη φορά, ή μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μερικές προσπάθειες, αλλά θα αισθάνεστε ανανεωμένοι και χαλαροί μετά από την άσκηση.
Ο Παλμός Schumann
Έχουμε τέσσερεις ασκήσεις σε αυτή τη σειρά. Η πρώτη άσκηση είναι μόνον μια γενική άσκηση και το binaural beat βασίζεται στον παλμό της Γής, τον παλμό Schumann, ο οποίος είναι 7,8 Hz. Αυτή είναι επίσης η συχνότητα της κατάστασης Άλφα του εγκεφάλου, η οποία είναι αυτή της ελαφράς χαλάρωσης. Είναι η επιθυμητή συχνότητα για την ξεκούραση και την χώνεψη, η οποία είναι μια ανθρώπινη κατάσταση που αυτός ο σύγχρονος κόσμος δεν μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε συχνά. 

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ (Μέρος Α)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ (Μέρος Α)

Στην αρχή ήταν ο λόγος, και ο λόγος ήταν ο Θεός. Η εβραϊκή μετάφραση για τον λόγο μπορεί επίσης να ερμηνευθεί ως ήχος. Υπάρχουν αρχαίοι μύστες και σοφοί που πιστεύουν ότι ο ήχος Ωμ (Om ή Aum) είναι ο ήχος της δημιουργίας. Έτσι, αν ο λόγος του Θεού ήταν ήχος, θα μπορούσε αυτός να είναι ο λόγος γι’ αυτήν την υλική δημιουργία;
Την δεκαετία του 1960, ο Ελβετός επιστήμονας Dr Hans Jenny ερεύνησε τις συχνότητες Cymatic και πώς αυτές επηρεάζουν την φυσική μορφή. Η εξερεύνηση του για τα αποτελέσματα των συχνοτήτων Cymatic πάνω στην ύλη κατέληξαν σε κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα, και έχω συμπεριλάβει τους συνδέσμους στο τέλος αυτού του άρθρου. Όπως μας δείχνουν τα Cymatics, ό ήχος δημιουργεί μορφή και πραγματικά επηρεάζει την σωματική μας κατάσταση με πολλούς τρόπους. Ο ήχος έχει επίσης την δύναμη να θεραπεύει, και αυτό είναι που έχω ως στόχο να διερευνήσω με το παρόν άρθρο.
Ο Jonathan Reid είναι ένας άλλος ερευνητής των Cymatics, ο οποίος είναι μουσικός και επιστήμονας. Ο Jonathan ερευνούσε αυτά τα Cymatic σχέδια μέσα στους τοίχους του θαλάμου των Βασιλέων της Μεγάλης Πυραμίδας. Υπέφερε από δυνατό πόνο στην πλάτη ενώ έκανε τα πειράματα, και αργότερα συνειδητοποίησε ότι ο πόνος εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ, και ήταν το αποκορύφωμα των ηχητικών συχνοτήτων που θεράπευσαν την πλάτη του. Σήμερα χρησιμοποιούμε τον ήχο για θεραπεία στα νοσοκομεία, με την μορφή των υπερήχων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν τον ιστό, μπορούν να θεραπεύσουν το πρήξιμο, και κάνουν ένα απαλό μασάζ στην προσβεβλημένη περιοχή. Έτσι, ήδη χρησιμοποιούμε τον ήχο στον σύγχρονο κόσμο του σήμερα για θεραπεία και υγεία, αλλά δεν έχουν διερευνηθεί όλες οι δυνατότητες ακόμα. Ας πάμε πίσω στην ιστορία για να δούμε που χρησιμοποιούνταν αυτός τότε.
Ο Πυθαγόρας και ηχοθεραπεία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα