Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Είναι δύσκολο να δεις τα δικά σου τα χάλια

Αποτέλεσμα εικόνας για Λυδία Κονιόρδου,

Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αυτό που κυριάρχησε ήταν ένα παλιότερο βίντεο με την νέα υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, να κάνει μια ενεργειακή θεραπεία (Pranic Healing) σε έναν άνδρα, και να καθαρίζει την αύρα του.



Μετά την ακατάσχετη ειρωνεία, την προσπάθεια γελοιοποίησης και τον κανιβαλισμό στα social media, το βίντεο έγινε ιδιωτικό αλλά το κακό είχε γίνει, αφού ανέβηκε από άλλον χρήστη.
Υποθέτω πως αυτό θα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την κυρία Κονιόρδου.
Να έχεις παίξει όλες τις τραγωδίες που υπάρχουν, να έχεις αφιερωθεί στην τέχνη σου, να μην έχεις δώσει ποτέ δικαίωμα, να είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων, να τυγχάνεις σεβασμού, και ξαφνικά να σε κάνουν ανέκδοτο επειδή έγινες υπουργός και κάποιοι αντίπαλοι της κυβέρνησης ανακάλυψαν ένα βίντεο που κάνεις μάθημα ενεργειακής θεραπείας.
Από την άλλη, όλο αυτό αποδεικνύει πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα, αφού οι κυβερνήσεις δεν έχουν πια νόημα, μια και η χώρα είναι προτεκτοράτο και οι υπουργοί μαριονέτες.
Βέβαια, το πιο αστείο είναι κάτι άλλο:
Αυτοί που προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν την Λυδία Κονιόρδου είναι πιθανότατα άνθρωποι που σταυροκοπιούνται συνέχεια για να μην τους βρει κάνα κακό.

Και έτσι και αλλιώς…. η ίδια χααρποκατάσταση είναι!

Βόλος σήμερα 7/11/16

Κάνεις μια βόλτα από ψηλά και βλέπεις πως πάνε τα πράγματα με τον καιρό, ε; Και σε πιάνει κάπως το στομάχι…

europe

Μετά του πατάς και μια μεγέθυνση κι εκεί είναι που λες… γιατί μετά αναρωτιούνται τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;
Πόσο μπορεί να αντέξει κανείς μόνιμα σε έναν φούρνο μικροκυμάτων; [tag – HAARP]
Απ’ όπου κι αν το δεις -zoom in, zoom out- τα ίδια χάλια είναι!!!

Ασκάνιος



Στην ελληνική και τη ρωμαϊκή μυθολογία με το όνομα Ασκάνιος είναι κυρίως γνωστός ο πρωτότοκος γιος του Τρωαδίτη ήρωα Αινεία και της Κρέουσας. 

Κατά την αρχαιότερη παράδοση, ο Ασκάνιος οδηγήθηκε μετά την άλωση της Τροίας από τον πατέρα του, μαζί με τη μητέρα του και τον παππού του έξω από την πόλη. 

Για ένα διάστημα ο Ασκάνιος βασίλευσε στην Προποντίδα και μετά επέστρεψε στην Τροία μαζί με τον Σκαμάνδριο, τον γιο του `Εκτορα, για να επανιδρύσουν την πόλη. 

Σύμφωνα με άλλη παράδοση, ο Ασκάνιος πήγε με τον Αινεία και τους Αινειάδες στην Ιταλία. 

Αναπνευστικές παθήσεις: Τι δείχνουν οι αριθμοί για την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης

αναπνευστικές παθήσεις

Καθώς η ατμόσφαιρα στην Αθήνα εμφάνισε τάσεις βελτίωσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και παράλληλα το κάπνισμα περιορίσθηκε, οι θάνατοι από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος εμφάνισαν σταδιακή μείωση, ενώ αντίθετα πριν την κρίση αυξάνονταν συνεχώς, σύμφωνα με μια νέα ελληνο-βρετανική επιστημονική μελέτη.

Μετά τα καρδιαγγειακά αίτια και τον καρκίνο, οι αναπνευστικές παθήσεις είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στην Ελλάδα.
Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τη μείωση του καπνίσματος, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των θανάτων από αναπνευστικά αίτια, σύμφωνα με την έρευνα. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι μεταξύ 2010-2013 υπήρξαν 8.202 λιγότεροι θάνατοι από αναπνευστικά αίτια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου Φίλιππο Φιλιππίδη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "European Respiratory Journal" της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν στοιχεία για τους θανάτους στην Ελλάδα μεταξύ 2001-2013 με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Το 2013, 10.974 θάνατοι (σχεδόν το 10% των συνολικών στη χώρα μας) αποδόθηκαν σε νόσους του αναπνευστικού συστήματος και, από αυτούς, τα δύο τρίτα (6,6%) οφείλονταν σε καρκίνους των αναπνευστικών οργάνων.
Η μελέτη δείχνει ότι κατά την περίοδο της κρίσης (2010-2013) οι θάνατοι από κάθε είδους παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος εμφάνισαν μέση ετήσια μείωση 3,2%, από 97,1 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους το 2009 σε 84,8 θανάτους ανά 100.000 το 2013.

VIA LACTEA: ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ

O Γαλαξίας μας όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Στοιχεία που έρχονται στο φως και μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για να κατανοήσουμε την εξέλιξη του. Πρόκειται για το έργο Via Lactea.
milkyway
Φανταστείτε τον γαλαξία μας σαν ένα μεγάλο ζωντανό οργανισμό, με τον δικό του σκελετό και την δική του ανάπτυξη. Το έργο Via Lactea, μετά από τρία χρόνια μελέτης, κατάφερε να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων, σχετικά με το κομμάτι του διαστήματος που φιλοξενεί το γαλαξία μας. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης παρουσιάστηκαν στη Ρώμη και ανοίγουν διάπλατα τους ορίζοντες μας, για τον δικό μας Γαλαξία.
Το έργο Via Lactea θα δώσει στους αστροφυσικούς περισσότερες και βαθύτερες γνώσεις για τον Γαλαξία μας. Τα τελικά αποτελέσματα θα είναι σαν μία γιγαντιαία βιβλιοθήκη από χάρτες που θα δίνουν μία πλήρη απογραφή των αστρικών φυτωρίων στο εσωτερικό του Γαλαξία.

Mahatma Gandhi: Μια ιστορία για τον θυμό και την αγάπη

Μια μέρα, ένας σοφός Ινδιάνος έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του… "Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;"
"Γιατί χάνουν την ηρεμία τους" απάντησε ο ένας.
"Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;" ξαναρωτά ο σοφός.
indianos
"Ξεφωνίζουμε, όταν θέλουμε να μας ακούσει ο άλλος" είπε ένας άλλος μαθητής
Και ο δάσκαλος επανήλθε στην ερώτηση:
"Μα τότε δεν είναι δυνατόν να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;
Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά καμιά δεν ικανοποίησε τον δάσκαλο.
"Ξέρετε γιατί ουρλιάζουμε κυριολεκτικά όταν είμαστε θυμωμένοι;

Παγανισμός: Η σημασία της Πολυθειστικής αντίληψης

Παγανισμός

Η Λέξη Παγανισμός χρησιμοποιείται όταν κάποιος αναφέρεται σε Προ-Χριστιανικές Θρησκείες και πεποιθήσεις που άνηκαν στους Αρχαίους Πολιτισμούς – του Ελληνικού, του Ρωμαικού, του Σκανδιναβικού κ.ο.κ. Η Έννοια αντιπροσωπεύει επίσης σε μερικούς κύκλους την σύγχρονη ιδεολογία της Γουίκα (Wicca) και τους ακόλουθους των αρχαίων πρακτικών.
the-triumph-of-civilizationΗ Αλήθεια για τον παγανισμό όμως είναι πως η έννοια αφορά μία ιστορικά ανακριβή φράση στο πλαίσιο αυτών των αρχαίων Θρησκειών. Αν και πλέον η λέξη Παγανισμός είναι μία αποδεκτή έννοια και σχεδόν καθορίζει αυτές τις θρησκείες, θα πρέπει να εξετάσουμε από που προήλθε πραγματικά η λέξη και ποιά ήταν η σημασία της, προσπαθώντας να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο το θρησκευτικό σύστημα πεποιθήσεων της Αρχαιότητας.
Ο Όρος Παγανισμός αναβίωσε κατά την διάρκεια της Αναγέννησης όταν οι συγγραφείς προσπαθούσαν να ανακαθορίσουν τις αρχαίες παραδόσεις μέσα από την συμβατική Χριστιανική πίστη τους. Η Λέξη προέρχεται από την Λατινική λέξη Paganus που μεταφράστηκε ανακριβώς ως «κάτοικος της χώρας» και «χωριάτης» και έτσι η λέξη αρχικά περιέγραφε καταγωγή και όχι την θρησκεία του ατόμου. Όμως λόγω της χρήσης της στα Αρχαία Κείμενα οι Μεσαιωνικοί Συγγραφείς λανθασμένα θεώρησαν πως αναφέρεται σε κάποια θρησκευτική σέκτα και έτσι της προσέδωσαν τις κατάλληλες συνδέσεις με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Αρχαιότητας.  Στην πραγματικότητα υπήρχε διαφορετική λέξη που περιέγραφε τους «Παγανιστές» με την έννοια που περιγράφονται σήμερα και αυτή η λέξη προήλθε από την τοποθεσία των ανθρώπων της θρησκείας.

Η Σμύρνη κάποτε… ένα αφιέρωμα που πρέπει όλοι να δείτε!



Ιστορική εξέλιξη, Οικονομία, Πολιτισμός, Αστικό τοπίο.Μια έρευνα σε τρία μέρη, του Νικόλα Νταμόν Παπαδημητρίου
Η παραδεισένια αυτή πόλη,που θυσιάστηκε…
Τα πάντα κάηκαν στη Σμύρνη εκτός από τον μαχαλά των Τούρκων. Το χειρότερο από όλα, όπως ανέφερε ο Χένρυ Μίλλερ, «Η Σμύρνη σβήστηκε από την παγκόσμια μνήμη». Κανένας παραγωγός του Χόλλυγουντ δεν την έκανε ταινία – την αίγλη της και το οδυνηρό της τέλος.
Δεν είναι το Χόλλυγουντ που θα προσδώσει αξία σε ένα γεγονός αλλά τελικά η Σμύρνη και το δράμα της υποτιμήθηκαν τόσο που κατά κύριο λόγο παραμένουν στη συλλογική μνήμη μονάχα όσων έζησαν τα γεγονότα και στους απογόνους τους.
Πανοραμική άποψη της Σμύρνης
  Πανοραμική άποψη της Σμύρνης
Η Σμύρνη ως έννοια και βίωμα ξεθωριάζει και αυτό είναι μια κατάντια. Πρωτίστως, οι άνθρωποι της Σμύρνης υπέφεραν και ο πόνος αυτός συνεπάγεται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Όπως πόνεσαν οι Ιάπωνες με τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών, οι κάτοικοι της Δρέσδης με τον ανελέητο βομβαρδισμό των Συμμάχων, οι Βιετναμέζοι με τον πολύχρονο πόλεμο στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και πόσοι άλλοι λαοί.
Η Σμύρνη είχε τον δικό της λαό. Οι άνθρωποί της, την καθιστούσαν διαφορετική από κάθε άλλη πόλη. Λίγες συγκρίνονταν μαζί της ως προς πολλά γνωρίσματα. Λόγω του πλούτου της, της αστικής της ομορφιάς, των φυσικών καλλονών που την περιέβαλλαν, της εξόδου της στο γοητευτικό μπλε χρώμα του Αιγαίου, των τραγουδιών της, των γεύσεών της και των ανθρώπων της.
Η Σμύρνη είναι κοσμοπολίτισσα. Η πληθυσμιακή της σύνθεση είχε πλουραλισμό και πολυχρωμία. Δεν ήταν μονότονη, άχρωμη, μίζερη και ας μου επιτραπεί η λέξη ανέραστη. Ίσα ίσα που ήταν πάρα πολύ ερωτική! Ξύπνα, πουλί μου, ξύπνησε κι έβγα στο παραθύρι, Έχω δυό λόγια να σου πω με πονεμέν’ αχείλι… Ο μερακλίδικος αμανές που τραγουδούσαν τα ερωτοχτυπημένα παλικάρια κάτω από τα παραθύρια των κοριτσιών.
Η πατινάδα ήταν τολμηρό εγχείρημα γιατί όπως αναφέρει και ο Δημήτριος Αρχιγένης – ”Εκείνος που την έκανε θα ‘ν ήπρεπε να ‘ν’ αποφασισμένος να παντρευτεί το κορίτσι…”.
Απ’ την άλλη, μια άσχημη Μπουρνοβαλιά, δηλαδή ένα άσχημο κορίτσι από το προάστιο Μπουρνόβα της Σμύρνης, παντρεύτηκε έναν πλούσιο μαύρο που της έκανε δώρο στο γάμο χρυσά βραχιόλια.
Ηγλύστρησεν ο τέντζερης και ήυρε το καπάκι Παντρεύτηκ’ η Κατερινιώ και πήρε τον αράπη. Τον έρωτα τση ήρριξεν απάνω στα βραχιόλια Κι ήσκυψε και ηφίλησε τη μαύρη κατσαρόλα
Στη Σμύρνη ακόμη και οι φτωχοί περνούσανε καλά γιατί παρά την ανέχεια ξέρανε να την χαίρονται τη ζωή. Οι βιοπαλαιστές της Σμύρνης, οι άντρες του ”μπάσο ράγκου” που στα ιταλικά σημαίνει ”κατωτέρας τάξεως”, με το που τέλειωναν τη σκληρή δουλειά κατέφευγαν στις ταβέρνες, τα ζυθοπωλεία, τις μπακαλοταβέρνες και τους καφενέδες, που όλα τους είχαν ζωντανή μουσική. Εκεί μέσα ακούγαν τους αμανέδες, τα μερακλίδικα σμυρναίικα και χορεύανε τους καρσιλαμάδες, τα ζεϊμπέκικα και τα χασάπικα.

Στον καθεδρικό ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας…



Στις συνεχείς δημοσιεύσεις η παρουσίαση της Αγίας Σοφίας ήταν πάντα στην σκέψη μου αλλά διαρκώς ακυρώνονταν, αρχικά επειδή θεωρούσα τον εαυτό μου ανάξιο και ακατάλληλο για να καταλάβω και να περιγράψω τον ναό και μετέπειτα διότι έκρινα ότι δεν είχε έρθει η στιγμή να το πράξω.

Η σχέση μου με την Αγία Σοφία, όπως άλλωστε και με την υπόλοιπη Πόλη, δεν αποτυπώνεται με αποστήθιση κειμένων και αντιγραφή πληροφοριών αλλά με τρόπο βιωματικό που μου επιτρέπει όχι απλά να περιγράφω έναν ναό ή μια τοποθεσία αλλά να την νοιώθω μέσα μου, να είναι κτήμα μου, να είναι ο ίδιος μου ο εαυτός.
Και μόνο το αντίκρισμα του ναού της Αγίας Σοφίας προκαλεί ρίγη συγκίνησης, θαυμασμού και αποτελεί το κτίσμα που μαγνητίζει την ματιά από κάθε σημείο της Πόλης

Με ποιό κριτήριο όμως να προσεγγίσω ένα τέτοιο μεγαλούργημα, γνωρίζοντας από την αρχή ότι η δημοσίευση θα είναι ελλιπής λόγω της αδυναμίας να αναφερθούν όλες οι λεπτομέρειες, του όγκου των πληροφοριών, της κούρασης που μπορεί να επέλθει στον αναγνώστη με το μέγεθος της ανάρτησης, τις δεκάδες πτυχών και τις εκατοντάδες των προσώπων που συνδέονται άμεσα με τον ναό;

Επιπλέον ποτέ δεν θέλησα, και δεν έπραξα, οι αναρτήσεις να έχουν τον γνωστό χαρακτήρα αντιγραφής και επικόλλησης κειμένων και αναρίθμητων πληροφοριών όπως συμβαίνει σε παρόμοιες παρουσιάσεις και τακτικές του διαδικτύου αλλά ούτε να υποπέσω στην “παγίδα” που αναγκάζονται να υποφέρουν για παράδειγμα οι περισσότεροι ελληνόφωνοι ξεναγοί, είτε δίνοντας έμφαση στα κουτσομπολιά και στις ίντριγκες της αυτοκρατορικής αυλής στα χρόνια του Βυζαντίου, είτε αναδεικνύοντας την κακία των Τούρκων μιλώντας για την αμέλεια του χώρου ή την μείωσή του με την παρουσία σκαλωσιών που δεν απομακρύνονται ποτέ και πολλά άλλα παραδείγματα.
Με σεβασμό και συνοχή στην πορεία των ΧΑΜΠΕΡΙΩΝ και στον δικό μου τρόπο προσέγγισης σε τέτοιου είδους αναρτήσεων ο κανόνας είναι σταθερός: Φωτογραφίες με ομορφιά, αμεσότητα και παραστατικότητα και με την αρχιτεκτονική, τους συμβολισμούς της και την επίδραση στον άνθρωπο ως βασική ραχοκοκαλιά. Η αρχιτεκτονική άλλωστε ως επιστήμη αποτελεί έναν από τους κουρυφαίους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού και δείγμα θεόπνευστης σοφίας στον άνθρωπο.
Οι πρώτες εντυπώσεις παρατηρώντας την Αγία Σοφία αποτυπώνονται ως ένα κυβικό σχήμα (χαρακτηριστικό σχήμα εκείνης της εποχής, όπως για παράδειγμα ο ναός των Αγίων Σέργιου και Βάκχου ή ο ναός των Αγίων Πέτρου και Μάρκου) ύψους 55 μέτρων, με 77 μέτρα μήκος και 71 πλάτος ενώ κυριαρχεί ο μεγαλειώδης τρούλος με την 32 μέτρων διάμετρο και την τελειότητα στις διαστάσεις του
Ο ναός της Αγίας Σοφίας πέρασε τουλάχιστον 3 στάδια κατασκευής, αρχικά ως ξύλινη, έπειτα ορθογώνια με ξύλινη στέγη, για να πάρει τελικά την μορφή που σήμερα θαυμάζουμε. Από τον Κωνσταντίνο Α’ και τον Κωνστάντιο στις πρώτες δεκαετίες του 4ου αιώνα, έπειτα στα χρόνια του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’, για να ακολουθήσει η καταστροφή της κατά την διάρκεια της Στάσης του Νίκα του και η τελική κατασκευή της το 537.

Κατάθλιψη ή θλίψη;

Όταν μιλάμε για κατάθλιψη, δεν εννοούμε απλά κάποια αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να βιώνουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ύστερα από διάφορα δυσάρεστα γεγονότα που μπορεί να συνέβησαν. Στην πραγματικότητα η κατάθλιψη αποτελεί μια πολύ σοβαρή διαταραχή της διάθεσης, η οποία απαιτεί σωστή διάγνωση και κατά συνέπεια σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση.
Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να εξηγήσουμε τι είναι αυτό το φαινόμενο, για το οποίο όλοι μιλούν πλέον στις μέρες μας και να το διαχωρίσουμε από τις διάφορες απόψεις που επικρατούν σχετικά με αυτή.
Η κατάθλιψη σχετίζεται με ένα ευρύ φάσμα αλλαγών τόσο στη συμπεριφορά όσο και στη διάθεση του ατόμου.

Αλλαγές στη διάθεση: Το άτομο νιώθει συνεχώς λυπημένο, απελπισμένο, απογοητευμένο και δεν έχει κέφι για τίποτα. Νιώθει ευάλωτο, κλαίει συχνά και εκνευρίζεται με το παραμικρό. Φαίνεται να μη χαίρεται με τίποτα, δεν απασχολείται με δραστηριότητες και χόμπι που παλιότερα το ευχαριστούσαν.
Αλλαγές στη φυσική κατάσταση: Το άτομο έχει δυσκολίες στον ύπνο ή έχει υπνηλία κατά τη διάρκεια της μέρας. Συνήθως το άτομο χάνει την όρεξη του και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί και το σωματικό βάρος. Είναι δυνατό όμως κάποιες φορές να συμβεί και το αντίθετο. Το άτομο κουράζεται εύκολα και έχει δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και πόνους στο σώμα. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του ατόμου που πάσχει από κατάθλιψη είναι η αίσθηση του ότι δε μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Ανασχηματιστήκαμε

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης προχώρησε την Παρασκευή το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, διατηρώντας το ευέλικτο σχήμα των 352 υπουργών σε κάθε υπουργείο, αν και δεν αποκλείεται όλο αυτό να έγινε για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το διαζύγιο Σκορδά-Λιάγκα που, ομολογουμένως, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Μάλιστα, μετά τον ανασχηματισμό, ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να ζητήσει διαζύγιο από την Περιστέρα και να κάνει πρόταση γάμου στη Φαίη Σκορδά που έχει πόδι 2 μέτρα και βυζί στο Θεό, σε αντίθεση με την Περιστέρα η οποία, σύμφωνα με τους φιλελέδες, είναι κοντοκλώτσα και έχει πεσμένο βυζί, με αποτέλεσμα να διώχνει όλους τους επενδυτές.

Μεγάλη απογοήτευση του ανασχηματισμού ήταν η αποχώρηση του Νίκου Φίλη από το κυβερνητικό σχήμα, αφού και μόνο η παρουσία του στην κυβέρνηση έδινε ελπίδα σε όλους τους Έλληνες ότι μπορεί κάποια στιγμή να γίνουν πλανητάρχες.

Ο Νίκος Φίλης, που είχε απειλήσει πέρσυ ότι θα "τελειώσει" τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την κατηγορούσε ότι συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει το μνημόνιο, πήρε τα αρχίδια του στα χέρια από τον Αλέξη Τσίπρα κι αυτή πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που τα είδε τα τελευταία 20 χρόνια.

Όλα εδώ πληρώνονται, Νίκο Φίλη.

Με μια κίνηση ματ, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε στο Υπουργείο Πολιτισμού την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου, για την οποία κυκλοφόρησε ένα βίντεο που τη δείχνει να εφαρμόζει ενεργειακή θεραπεία, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο πνευματικός και καλλιτεχνικός κόσμος αυτής της χώρας, εκτός από ξεπουλημένος, είναι και εντελώς σαλταρισμένος.

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας πέραν των σημαντικών προβλημάτων που έχει να επιλύσει, έχει και αυτό του υψηλού επιπέδου φορολόγησης. 
Το Διάγραμμα 1 είναι ενδεικτικό του συνολικού φορολογικού συντελεστή για ένα πλήθος χωρών και αναδεικνύει το γεγονός ότι το επίπεδο φορολόγησης στην ελληνική οικονομία είναι αρκετά υψηλό.
Διάγραμμα 1. Συνολικός Φορολογικός Συντελεστής (%).
Πηγή: World Bank Group and PwC (2015) Paying Taxes 2016.
Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών έχει εξελιχθεί παράλληλα με τη μείωση των φορολογικών εσόδων (Πίνακας 1)! Αυτό, σε ένα βαθμό, οφείλεται στη ραγδαία μείωση του παραγόμενου εισοδήματος. 

Γιατί ορισμένοι αντέχουν την εργασία σε βάρδιες και άλλοι όχι;

Γονιδιακή μετάλλαξη η αιτία...

Γιατί ορισμένοι αντέχουν την εργασία σε βάρδιες και άλλοι όχι;

Νέα Υόρκη
Ορισμένοι άνθρωποι προσαρμόζονται εύκολα στην εργασία σε εναλλασσόμενες βάρδιες και άλλοι πάλι όχι. Φιλανδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας γονιδιακός υποδοχέας της μελατονίνης επηρεάζει την προσαρμογή του σώματος στην εργασία σε βάρδιες.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Sleep, η νέα μελέτη για πρώτη φορά αναδεικνύει τους υποκείμενους γενετικούς παράγοντες για την κακή απόδοση των εργαζομένων που αλλάζουν συχνά βάρδιες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, μελέτησαν πλήρως το ανθρώπινο γονιδίωμα και εντόπισαν ότι μια συχνή γονιδιακή μετάλλαξη στον υποδοχέα της μελατονίνης 1A (MTNR1A) σχετίζεται με την εργασιακή κόπωση που βιώνουν όσοι δουλεύουν σε βάρδιες.

Η εργασία σε βάρδιες έχει διαπιστωθεί ότι διαταράσσει τον κιρκαδιανό ρυθμό του σώματος, συντελώντας σε εκδήλωση διαταραχών ύπνου και κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι ερευνητές εστίασαν γι’ αυτό τον λόγο σε εργαζόμενους από διάφορους τομείς απασχόλησης που απαιτούσαν εναλλαγή βάρδιας. Οι διαφορές στην εργασιακή κόπωση που απέρρεε από την εργασία σε βάρδια, ήταν σε συμφωνία με τις γενετικές διαφορές σε ολόκληρο το γονιδίωμα. 

ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ…ΚΑΘΕ «ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ»!

15839_akp-li-burokratlarin-tamami-korkudan-silahlaniyorΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας που κυριολεκτικά έχει ανάψει τις τελευταίες μέρες με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών των Κούρδων και κεμαλικών δημοσιογράφων, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι συλλήψεις οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει σαν σοβαρή συνέπεια την δημιουργία ενός έντονου εμφυλιοπολεμικού κλίματος που οδηγεί τους οπαδούς του Ερντογάν να εξοπλίζονται, καθώς ο φόβος να δεχτούν ξαφνικές επιθέσεις είναι πολύ μεγάλος.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες έχουν διατυπωθεί αλλεπάλληλες αιτήσεις από τις οργανώσεις του ΑΚΡ, δηλαδή του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, να εξοπλίσουν τα μελη τους γιατί δέχονται συνεχώς απειλές για την ζωή τους από πολλές πλευρές. Η κατάσταση αυτή έχει αναγκάσει την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα ευρύ εξοπλισμό των οργανώσεων του κόμματος, για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.

ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα)


Υπερκινητικότητα
Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) είναι η πιο συχνή διαταραχή συμπεριφοράς, που εμφανίζεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Έπειτα από δεκαετίες μελετών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία χρόνια νευροβιολογική διαταραχή. Ξεκινά από την πρώιμη παιδική ηλικία, συνεχίζεται στη μέση παιδική ηλικία, προχωρά στην εφηβεία και κάποιες φορές, παραμένει μέχρι και την ενήλικη ζωή. 
Οι συνέπειες της συγκεκριμένης διαταραχής είναι πολλές και αφορούν σε πολλαπλά επίπεδα στη ζωή του παιδιού αλλά και του ενήλικα.
Όσον αφορά στον επιπολασμό της συγκεκριμένης διαταραχής, στον ελλαδικό χώρο, σε μελέτη , που διεξήχθη το 2010, σε ελληνικό δείγμα 2695 ατόμων ηλικίας 0 μηνών έως 18 ετών,  βρέθηκε επικράτηση της υπερκινητικότητας σε ποσοστό 7%, της έλλειψης προσοχής σε ποσοστό 9.5% και της παρορμητικότητας σε ποσοστό 7% σε παιδιά ηλικίας 7 ετών, που φοιτούσαν την πρώτη τάξη του δημοτικού (Palili, A., et al., 2010).
Σύμφωνα με το την Πέμπτη έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών (DSM- V) , υπάρχουν τρεις τύποι ΔΕΠ-Υ
Α. Ο πρώτος τύπος είναι η επίμονη Ελλειμματική Προσοχή. Το παιδί, που ανήκει σε αυτόν τον τύπο, παρουσιάζει έξι από τα ακόλουθα συμπτώματα ή πέντε για εφήβους και ενήλικες άνω των 17 ετών, για τουλάχιστον έξι μήνες, σε βαθμό, που να επηρεάζει τη λειτουργικότητά του σε κοινωνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο: 

2027: 80% η αποχή; (1)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΛΟΓΕς αποχή
φίλες και φίλοι
Η τάση είναι σαφέστατη: μέχρι και το 2004 η αποχή ήταν 25%, το 2015, τον Σεπτέμβριο, 45%. Είναι πολύ κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές, είτε αυτές γίνουν την ά ν ο ι ξ η του 2017 είτε αργότερα, πάνω από το 50% δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Πόσο πάνω από το 50% θα είναι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε –  μπορεί και πάνω από το 55%. Έτσι, η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί, θα είναι νόμιμη (Κυριαρχία) αλλά δεν θα έχει εξασφαλίσει νομιμοποίηση (Υποτελείς).
Η σαφής τάση της αύξησης του ποσοστού της αποχής στις εκλογές θέτει κάποια πολύ βασικά ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου. Που οφείλεται αυτή η τάση της αύξησης;  Μέχρι που μπορεί να φτάσει; Μπορεί να φτάσει μέχρι το 80% ή και παραπάνω;  Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Μπορεί να ανακοπεί και πώς αυτή η τάση; Μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, εάν δεν πάει κανείς και καμία να ψηφίσει; Θα καταλυθεί η δημοκρατία σε αυτή την περίπτωση; Θα επιταχύνει τη συρρίκνωση της δημοκρατίας η διόγκωση της αποχής; Και ποιο πολίτευμα και τεχνική διακυβέρνησης  θα την διαδεχτούν; Ενοχλούνται ή ευαρεστούνται οι Κύριοι και οι Υπηρέτες τους με την αύξηση της αποχής; Πώς να ερμηνεύσουμε το χάσμα μεταξύ νομιμότητας και μη νομιμοποίησης; Μήπως είναι μια πρώτη ένδειξη της διάρρηξης της στρατηγικής και της ιδεολογίας της εθνικής ομόνοιας και ομοψυχίας; Μας επιτρέπεται να συσχετίσουμε την αύξηση της αποχής με την σύμπηξη της Αριστεράς του μέλλοντος; 

Sharp earthquake hits Oklahoma, forces evacuations

Sharp earthquake hits Oklahoma, forces evacuations

A shallow earthquake registered by the USGS as M5.0 hit the city of Cushing, Oklahoma at 01:44 UTC on November 7, 2016. The agency is reporting a depth of 5 km (3.1 miles). Today's quake hit just two months after M5.8, the strongest earthquake in Oklahoma's history, shook Pawnee and forced shutdowns of 37 oil wells.
The epicenter was located 2.8 km (1.9 miles) W of Cushing (population 7 826), 27.6 km (17.2 miles) ESE of Stillwater (population 45 668), 57.8 km (35.9 miles) ENE of Guthrie (population 10 191), 61.7 km (38.3 miles) W of Sapulpa (population 20 544), and 86.6 km (53.8 miles) NE of Oklahoma City (population 579 999), Oklahoma.
It was felt as far away as Iowa, Illinois and Texas.
In recent years, Oklahoma has had thousands of earthquakes. Nearly all have been traced to the underground injection of wastewater left over from oil and gas production.
Oklahoma M5.0 earthquake of November 7, 2016 location map
Credit: USGS
According to media reports, it was a sharp earthquake near one of the world's key oil hubs which triggered fears it might have caused damage to key infrastructure.

Πυρετός: Πώς να πάρετε σωστά την θερμοκρασία του παιδιού [Βίντεο]

πυρετός

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μάθει ο νέος γονιός, σχετικά με το πώς να φροντίζει ένα μικρό παιδί. Ένα από αυτά είναι και το πώς μπορεί να μετρήσει σωστά τη θερμοκρασία του παιδιού.

Ο πυρετός είναι ένας από τους βασικούς δείκτες κάποιας δυνητικά σοβαρής λοίμωξης κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού σας.
Πυρετός: Μέτρηση θερμοκρασίας του μωρού μέσω του ορθού
Ο στόχος της λήψης της θερμοκρασίας είναι να εκτιμηθεί πόσο ζεστό είναι το εσωτερικό του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι η πιο ακριβής μέτρηση θα είναι πάντα εκείνη που γίνεται απευθείας στο εσωτερικό του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται από το ορθό. Δεδομένου ότι κάθε μόλυνση σε ένα νεογέννητο ή σε ένα πολύ μικρό παιδί, είναι σοβαρή, πρέπει να προτιμάται πάντα η πρωκτική λήψη της θερμοκρασίας, για να παρέχει την πιο ακριβή μέτρηση (μετά τους πρώτους μήνες ζωής, ο κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης μειώνεται και ο πυρετός του παιδιού μπορεί να ληφθεί και επιδερμικά).

Πώς να προσελκύσεις μία γυναίκα; Φάε φρούτα και λαχανικά

Πώς να προσελκύσεις μία γυναίκα; Φάε φρούτα και λαχανικά

Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη μυρωδιά που εκπέμπει το σώμα μας, η οποία κατ επέκταση παίζει ρόλο για την προσέλκυση του αντίθετου φύλου. Μία ομάδα ερευνητών λέει πως αν θέλεις να προσελκύσεις μία γυναίκα, τότε στρέψε το βλέμμα σου, αλλά και την όρεξή σου προς τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αντί να κάνεις ένα τεράστιο μακροβούτι στο aftershave σου λούζοντας όλο το σώμα σου με μυρωδιές, οι ερευνητές σου συνιστούν να αυξήσεις την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, τα οποία επηρεάζουν την μυρωδιά που εκπέμπει το σώμα σου, και εν τέλει σε κάνει πιο ελκυστικό.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στη μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behavior, οι άνδρες που καταναλώνουν ποσότητες φρούτων και λαχανικών έχουν την πιο ελκυστική μυρωδιά για τις γυναίκες, η οποία περιγράφεται ως floral και γλυκιά.

Φυσικά, μπορούμε να πούμε ψέματα στον εαυτό μας

post-453

Λέμε ότι οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη βούληση, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η επιθυμία μας ελέγχεται από το όνειρο του πλανήτη – η προσοχή μας έχει αγκιστρωθεί από το εξωτερικό όνειρο κι εμείς ακολουθούμε τη θέληση του εξωτερικού κόσμου.
 Σαν προγραμματισμένα ρομπότ, πατάμε ένα κουμπί κι αρχίζουμε να περπατάμε, πατάμε ένα άλλο κουμπί και πηγαίνουμε προς τα δεξιά, πηγαίνουμε προς τ’ αριστερά ή σταματάμε. 
Με τη δράση-αντίδραση και μόνο, έχουμε αυτομάτως την απόκριση: σωματική, συναισθηματική, όλων των ειδών τις αντιδράσεις στις οποίες έχουμε ήδη προγραμματιστεί.
Αν είχαμε ελεύθερη βούληση, θα επιλέγαμε, άραγε, ποτέ, να είμαστε οργισμένοι, θλιμμένοι, γεμάτοι φθόνο; 
Προφανώς, τίποτε απ’ αυτά δεν είναι επιλογή μας. Φυσικά, μπορούμε να πούμε ψέματα στον εαυτό μας, «Έχω ελεύθερη βούληση και μπορώ να κάνω επιλογές». 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα