Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΟΡΜΙ




Στο τραπέζι επάνω είχε μια μποτίλια με φτηνό κονιάκ – πως όλα έβγαιναν πραγματικά ! – και μου ζήτησε να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια. Πάει να επιτύχει μια καλή τιμή ο κερατάς, σκεπτόμουν, καθώς το ’φερα στα χείλη μου.
«Βέβαια, τι είναι ένα σκίτσο, θα μου πείτε, που γίνεται καμιά φορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα: Όμως ακούστε ένα ανέκδοτο αυθεντικό. Θα το βρείτε ίσως γελοίο και καθόλου αυθεντικό, μα έχω τους λόγους μου να πιστεύω πως είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Λοιπόν, ο Πικασσό, κύριε, συνηθίζει να ζωγραφίζει διακόπτοντας τη σεξουαλική πράξη. Ωστόσο σε μια τέτοια διακοπή που αποπειράθηκε, λέρωσε απλώς μια παλιά εφημερίδα που βρέθηκε κοντά του κι από κάτω έβαλε την υπογραφή του. Ξέρετε πόσο πουλήθηκε αυτή η νερομπογιά; Ο Πικασσό είναι πάνω από 100 χρονών, κύριε …»...

«Αγάπη μου, δεν μπορώ να σ’ ακούω να λες ανοησίες» διέκοψε η κοπέλα με μια φωνή ιδιαίτερα λυρική.
«Και είναι πραγματικό αριστούργημα, τούτο το coitus interruptus».
«Δυστυχώς, δεν είμαι πλούσιος» είπα ταπεινά, όμως εκείνος δεν ήθελε να προσέξει.
«Βλέπετε;» μου ’πε δείχνοντας ολόγυρα τους τοίχους. «Δεν έχω κανένα πίνακα εδώ. Μονάχα εκείνο το γυμνό, αλλ’ από μια γυμνή γυναίκα δεν μπορείς να κλέψεις τίποτε. Κ’ εξάλλου είναι πολύ παλιό, ποτέ δεν ζωγραφίζω πια αιδοία χωρίς το εσωτερικό τους. Αρκετές ιδέες μ’ έχουν κλέψει ως τώρα μικροί και μεγάλοι, ιδίως οι μεγάλοι! Κι ούτε μπορώ ποτέ να ζωγραφίσω μια γυναίκα, όταν έστω και μια φορά συνουσιασθώ μαζί της».
Η χλωμή κοπέλα διέκοψε και πάλι με γέλια υστερικά:
«Μην τον ακούτε, κύριε, είναι επίσης μεθυσμένος!».
Αλλά ο ζωγράφος την είχε πλησιάσει ήδη και τράβηξε τη ρόμπα της, αποκαλύπτοντας σχεδόν τον ένα μαστό της, κάπως ατροφικό και με τη ρόγα κατακόκκινη κ’ εξογκωμένη σα να ’τανε το μόνο μέρος όπου μάζευε το αίμα της.
«Ποτέ δεν θα μπορέσω να ζωγραφίσω αυτό το κορμί» είπε μελοδραματικά. Έσκυψε και φίλησε τις λείες καμπύλες, ενώ η κοπέλα παρέμεινε τώρα ξαπλωμένη πάνω στο κρεβάτι σε κατατονική ακινησία.
«Ποιο είναι το μυστικό ενός κορμιού;» συνέχισε σα να μονολογούσε.

Γιατί ξεχάσαμε τη λέξη έλεος;

Οι έρευνες αποδεικνύουν συνεχώς την επικράτηση του αριστερού ημισφαιρίου στον δυτικό κόσμο. Το δεξί ημισφαίριο, της συναισθηματικότητας, της φροντίδας, του ανοίγματος των ορίων του εαυτού, καθώς και της αποδοχής, δείχνει να δίνει τη θέση του στις ταχύτατες, εκ του μακρόθεν, συναλλαγές. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται με τα συναισθήματά τους και κυρίως με την ετερότητα, τη διαφορετικότητα.kids

Τι είναι bullying αν δεν είναι η απώλεια του ελέους, αυτού του μαλακτικού για την ψυχή και για την κοινωνία;
Διαφορετικό όμως δεν είναι μόνον το χρώμα, το ύψος, το βάρος.
Διαφορετικό δεν είναι η εκ γενετής έλλειψη, δυσκολία ή διαφοροποίηση στον ψυχισμό, στο σώμα ή στην ανάπτυξη.
Διαφορετικό είναι και το ταλέντο, η υψηλή νοημοσύνη, οι πολλαπλές ικανότητες, το χάρισμα, η ένταση, το πάθος.
Κάθε φορά που συναντάμε κάποιον διαφορετικό νιώθουμε την ανάγκη να φέρουμε τον εαυτό μας στο κέντρο της σύγκρισης. Εάν ο άλλος υπολείπεται, τότε αισθανόμαστε γενναιόδωροι και φιλεύσπλαχνοι στην παντοδυναμία μας. Μόλις όμως ο άλλος είναι καλύτερος, γιγαντώνονται σε τούτη τη χώρα ο φθόνος και η καταστροφή.
Το ζήτημα είναι να κατορθώσουμε να αντέξουμε τον άλλον χωρίς να είμαστε εμείς το κέντρο.

ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Ζούμε σε ένα κόσμο που προβάλλει το σώμα και το θέτει υψίστης σημασίας σε οτιδήποτε σχεδόν συμβαίνει γύρω μας. Αν είσαι αδύνατος-η είσαι πετυχημένος-η και ελκυστικός-η. Αν είσαι γυμνασμένος είσαι υγιείς και γοητευτικός. Αν είσαι ευπαρουσίαστος έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά κ.α.
Τα ΜΜΕ ασκούν μεγάλη επιρροή και προβάλλουν ανυπόστατα πρότυπα ομορφιάς. Επιστρατεύουν διάφορα μοντέλα να τα εκπροσωπήσουν τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά πασαλειμμένα με μπόλικο make up, Photoshop και καλό φωτισμό.
Όμως αυτά τα παραπλανητικά πρότυπα βρίσκουν χώρο στο μυαλό μας και ιδιαίτερα στο μυαλό των παιδιών, όπου και τείνουν να τους μοιάσουν. Ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια μαθαίνουν να προσέχουν το σώμα τους, κερδίζοντας αποδοχή και έπαινο για την ωραία εμφάνιση τους.
Επίσης και τα παιχνίδια για κορίτσια δεν είναι παρά καλοσχηματισμένες αδύνατες κούκλες που προβάλλουν σε αυτά το πώς θα πρέπει να είναι ως ενήλικες γυναίκες. Ενώ λοιπόν οι γυναίκες αντλούν το γόητρο τους μέσα από την εμφάνιση, οι άντρες επιδίδονται σε άλλους τομείς όπως αθλητισμός.
Αδύναμοι και ανίκανοι λοιπόν, να κατακτήσουμε αυτό το μη ρεαλιστικό επίπεδο ομορφιάς και τελειότητας, μισούμε, ταλαιπωρούμε και καταστρέφουμε τα σώματα μας.

Ντόναλτν Τραμπ: Δέκα πράγματα που δεν ήξερες για τον νέο πλανητάρχη

Από τη μπουνιά στον δάσκαλο μουσικής, στο βραβείο για τη χειρότερη ερμηνεία, τη συγγραφή βιβλίων και τη δική του βότκα. Όλα όσα δεν ξέρεις για τον Ντόναλντ Τραμπ (Pics)

Ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζει και επίσημα τις βαλίτσες του για την μετακόμισή του στον Λευκό Οίκο τον ερχόμενο Ιανουάριο, έχοντας κερδίσει με μεγάλη διαφορά το μεγαλύτερο φαβορί των αμερικανικών εκλογών, Χίλαρι Κλίντον.
Ο προκλητικός δισεκατομμυριούχος είναι, πλέον, και επίσημα πρόεδρος της μεγαλύτερης υπερδύναμης στον κόσμο, που αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις και τη δράση του Ντόναλντ Τραμπ.
Είσαι σίγουρος/ η ότι τα γνωρίζει όλα για τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ;
Έριξε μπουνιά στον δάσκαλο μουσικής
 
Σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζαμε τον Ντόναλντ Τραμπ ντροπαλό. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε βιβλίο του πως έχει χτυπήσει τον δάσκαλο μουσικής του.
"Όταν ήμουν στη δευτέρα δημοτικού μαύρισα το μάτι του δασκάλου μουσικής. Του έριξα μπουνιά γιατί πίστευα πως δεν ήξερε τίποτα από μουσική, παραλίγο να αποβληθώ απ΄το σχολείο.
Είναι συγγραφέας
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι συγγραφέας, ναι... είναι. Έχει γράψει τουλάχιστον 50 βιβλία. Το πρώτο του το "The Art of the Deal", δημοσιεύτηκε το 1987. Ένα από τα διασημότερα βιβλία που έχει γράψει είναι το "Trump: The Best Real Estate Advice I Ever Received: 100 Top Experts Share Their Strategies" and "Ten Secrets I Learned from the Apprentice."

10 Συμβουλές διατροφής!

10sim
Μια υγιεινή διατροφή παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά στις σωστές ποσότητες που χρειάζεται το σώμα μας ώστε να είναι και να παραμένει υγιές.
Είναι εύκολη, απλή και βασίζεται στο μέτρο και την ποικιλία και σε απλές επιλογές τροφίμων στην φυσική τους μορφή.
Με απλά λόγια σωστή διατροφή σημαίνει επιστροφή στην παραδοσιακή διατροφή.
Ας δούμε 10 σημαντικές  συμβουλές για να έχουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή βασισμένη πάντα στο πρότυπο της κρητικής μεσογειακής διατροφής.
Όλες αυτές οι συμβουλές απευθύνονται σε υγιής ανθρώπους χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, γιατί εκεί ίσως χρειαστεί να τροποποιήσουμε κάποια πράγματα, αν και πολλές φορές αυτή η διατροφή δρα θεραπευτικά και σε πολλές ασθένειες.
  1. ΤΡΩΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Καταναλώνουμε τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, δηλαδή δημητριακά, όσπρια, λαχανικά φρούτα, κρέας, πουλερικά, ψάρια και γαλακτοκομικά.
Έχουμε μέτρο και ποικιλία στη διατροφή μας και δεν αποφεύγουμε τροφές που θεωρούμε παχυντικές από φόβο μην πάρουμε βάρος, όπως ζυμαρικά, ψωμί, κρητικά παξιμάδια, πατάτες. Δεν μας παχαίνει η τροφή αλλά η ποσότητα. Εκεί είναι το κλειδί για τα πάντα. Όλες οι τροφές είναι απαραίτητες και κανένα τρόφιμο από μόνο του δεν περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά στις απαραίτητες ποσότητες. Χρειάζεται συνδυασμός, μέτρο και ποικιλία.
  1. ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ
Δεν ακολουθούμε χορτοφαγικές δίαιτες και διατροφές που θα μας στερήσουν πολύτιμες βιταμίνες από τον οργανισμό μας. Τρώμε κρέας πάντα βέβαια με μέτρο.
3.ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
Αποφεύγουμε τα προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος και κυρίως τα αλλαντικά και την γαλοπούλα. Περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη άλατα ως συντηρητικά τα οποία είναι καρκινογόνα.
4.ΤΡΩΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΑΡΙΑ
Τρώμε  συχνά ψάρια και προτιμάμε ψάρια ελληνικά, όπως γαύρο, σαρδέλα, σκουμπρί και γενικά λιπαρά ψάρια τα οποία έχουν πολύτιμα ω3 λιπαρά οξέα και βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης και στην προστασία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος. Αποφεύγουμε  ψάρια όπως τόνο, σωλομό γιατί περιέχουν βαρέα μέταλλα που είναι καρκινογόνα.

Τα όπλα της φύσης, για να αντιμετωπίσετε, τον πυρετό, τους πόνους των αρθρώσεων, τον βήχα και την καταρροή, από την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή Βιολόγος

Όλο και πιο πολλοί ταλαιπωρούνται τις τελευταίες μέρες από το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη και τα συμπτώματά τους. Τα κυριότερα και πιο ενοχλητικά είναι ο πυρετός, οι μυϊκοί πόνοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις και φυσικά η ενοχλητική καταρροή.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο του κοινού κρυολογήματος όσο και της γρίπης γίνεται συμπτωματικά. Στοχεύει δηλαδή στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων, στο να αυξάνει την άνεση του ασθενούς και στο να αποτρέπει πιθανή επιπλοκή εξαιτίας της νόσου.
Η ανάπαυση τους ασθενούς σε θερμό περιβάλλον, η λήψη πολλών υγρών και ζεστών ροφημάτων κρίνονται απαραίτητα στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων.  Επιπλέον, η χορήγηση φαρμάκων μπορεί να συμβάλει σε άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Ειδικότερα, συνιστάται η λήψη αντιβηχικών σιροπιών ή σπρέι, αποχρεμπτικών για να διευκολύνουν τη ρευστοποίηση των φλεγμάτων και αποσυμφορητικών έτσι ώστε να μειώνεται η συμφόρηση στις αναπνευστικές διόδους. Δε θα πρέπει να παραλείψουμε τη χορήγηση αναλγητικών και αντιπυρετικών, όπως η παρακεταμόλη και η ιβουπροφένη. Η χρήση ασπιρίνης πρέπει να αποφεύγεται καθώς είναι πιθανόν να προκαλέσει ένα σπάνιο σύνδρομο που αποκαλείται "σύνδρομο Reyes". Τα αντιβιοτικά δεν έχουν θέση στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης καθώς είναι αναποτελεσματικά έναντι των ιών.
Τα όπλα της φύσης:
ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ
Όταν πονάει όλο το κορμί με αιτία το κρυολόγημα, μια φυσική λύση μπορεί να είναι η εξής:


Αλοιφή για μασάζ:
Τι θα χρειαστείτε: 
100 γρ. αμυγδαλέλαιο 
25 σταγ. έλαιο πεύκο (Pinus sylvestris) 
25 στ. έλαιο ευκάλυπτο (Eucalyptus globules) 
25 στ. έλαιο κέδρο (Juniper) 
15 στ. έλαιο δεντρολίβανο  
Η συνταγή: Προσθέστε στο αμυγδαλέλαιο τα αιθέρια έλαια και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε μασάζ πρωί και βράδυ. 

Όταν ο Ερμής αποπλάνησε την Απημοσύνη


Την εξυπνάδα και την πονηριά του ο Ερμής, φίλες και φίλοι μου, δεν τη φύλαγε μόνο για δύσκολες αποστολές, για τις κλεψιές και για τα άλλα καμώματα σε βάρος των θεών... 
Τη χρησιμοποιούσε και για να ικανοποιεί τις ερωτικές του πεθυμιές!
Κάποτε στις πεθυμιές αυτές εισχώρησε και η Απημοσύνη...
Ήταν κόρη του βασιλιά της Κρήτης, του Κατρέα, άρα εγγονή του Μίνωα και της Πασιφάης.
Όταν ο πατέρας της όμορφης Απημοσύνης πήρε χρησμό ότι θα έχανε την εξουσία από ένα παιδί του ή ένα εγγόνι του, αυτή με τον αδελφό της Αλθαιμένη, πληροφορημένοι για το χρησμό που ο πατέρας τους κρατoύσε μυστικό, έφυγαν κρυφά για τη Ρόδο.
Δια της μετανάστευσης ήθελαν ν' ακυρώσουν το χρησμό, ν’ αποφύγουν έτσι την πατροκτονία οι ίδιοι, οι δε απόγονοί τους το φόνο του παππού τους....
Στο όρος Αταβύριο, απ' όπου έβλεπαν την Κρήτη, τα δυο αδέλφια καθιέρωσαν τη λατρεία του Αταβύριου Δία και ίδρυσαν στο νησί την πόλη Κρητινία.
Την Απημοσύνη την ερωτεύτηκε μεν ο Ερμής, αλλά αυτή συνέχεια τού ξεγλιστρούσε.
Ο θεός, για να την κάνει δική του, επινόησε, καθόλου δύσκολο γι΄αυτόν, ένα τέχνασμα.
Στο δρόμο απ' όπου θα περνούσε η κοπέλα κουβαλώντας νερό, ο Ερμής στρώνει φρεσκοδαρμένα τομάρια, πάνω στα οποία αυτή γλιστρά και πέφτει.
Ο Ερμής, που παραμόνευε, ενώνεται με την αιφνιδιασμένη νέα.
Όταν το κορίτσι κατάλαβε ότι ήταν έγκυος, αποκάλυψε την αλήθεια στον αδελφό της που δεν την πίστεψε και τη σκότωσε...
Και οι θεοί παρενοχλούν, φίλες και φίλοι, ερωτικά.
Μη σας ξενίζει αυτή η συμπεριφορά, αφού οι προγονικοί μας θεοί είναι πλασμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωση του ανθρώπου.

Βλεφαρίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης

EyeHealthDisease_Blepharitis
Βλεφαρίτιδα είναι η φλεγμονή των βλεφάρων, η οποία συνήθως περιλαμβάνει εκείνο το σημείο, όπου οι βλεφαρίδες μεγαλώνουν.
Η βλεφαρίτιδα συμβαίνει συνήθως όταν μικροσκοπικοί σμηγματογόνοι αδένες, που βρίσκεται κοντά στη βάση των βλεφαρίδων, φράσσουν. Αυτό οδηγεί σε ερεθισμό και σε φλεγμονή κοντά στα μάτια. Υπάρχουν διάφορες πιθανές ασθένειες και καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν βλεφαρίτιδα.
Η βλεφαρίτιδα είναι συχνά μια χρόνια κατάσταση που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά συνήθως δεν προκαλεί μόνιμη βλάβη στην όρασή σας και δεν είναι μεταδοτική.
Συμπτώματα
  • Υγρά μάτια
  • Κόκκινα μάτια
  • Αίσθημα καψίματος, ή τσούξιμο στα μάτια
  • Βλέφαρα που εμφανίζονται να είναι πιο λιπαρά
  • Φαγούρα στα βλέφαρα
  • Κόκκινα, πρησμένα βλέφαρα
  • Απολέπιση του δέρματος γύρω από τα μάτια

Αναστέλλονται επ’ αόριστον όλα τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα




















Στην αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, προχωρά η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ.


Αιτία για την απόφαση αυτή είναι η εμπρηστική επίθεση σε βάρος της οικίας του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Μπίκα, στη Χαλκιδική.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδία, επισημαίνεται ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το σπίτι του αρχιδιαιτητή.

Έκθεση της ΕΕ χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και «μακεδονικός» για τα Σκόπια



«Η ΕΕ πάλι δύο φορές χρησιμοποιεί το επίθετο ‘μακεδονικός’ στην έκθεση», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος




Νοέμβριος 9, 2016.

Σκόπια.
 
«Σχετικά με τη χρησιμοποίηση του επιθέτου «Μακεδονικός/ή» („македонски“), όπως κατά τα  τελευταία χρόνια η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο των Σκοπίων στη διαδικασία διεύρυνσης χρησιμοποιείται και τώρα μόνο δύο φορές», γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι Βέσνικ.




Εδώ και τέσσερα χρόνια, αυτός ο «μαγικός» επιθετικός προσδιορισμός  είχε εξαφανισθεί από τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ένα είδος πίεσης των Βρυξελλών προς τα Σκόπια και κατά τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφεται μόνο εφόσον δεν υπάρχουν σχόλια από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη των Σκοπίων.

Πότε θα ξεριζώσεις τη δυστυχία από το μυαλό σου;


Η ζωή δεν είναι ένα καρουζέλ που όλο γυρνά και ξαναγυρνά και εσύ, κάθεσαι εκεί, ασυνείδητος και απλά στριφογυρνάς μαζί της…
Νομίζεις ότι είσαι μέρος της ζωής σου επειδή προσπαθείς; Επειδή κοπιάζεις; Επειδή τρέχεις να προλάβεις;

Τι όνομα έχεις δώσει εσύ στο καρουζέλ σου;
Δουλειά, οικογένεια, σχέση, ναρκωτικά, αλκοόλ, εμμονές, πρέπει…

Όλα αυτά σε οδηγούν στο λήθαργο…
Όλα νεκρώνουν τις αισθήσεις σου, το μυαλό σου, την καρδιά σου και χρειάζεσαι ενέσεις δυστυχίας και άγχους για να έχεις την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνεις. Ότι κάπως ζεις…

Είναι σημαντικό βλέπεις να λυπάσαι τον εαυτό σου. Αφού τον λυπάσαι εσύ, σίγουρα θα τον λυπηθούν και οι άλλοι. Σίγουρα θα σου δείξουν ενδιαφέρον, θα σε συμπονέσουν, θα ασχοληθούν επιτέλους μαζί σου. Γι΄ αυτό και φοράς καθημερινά μια αθλιότητα, μια μιζέρια δυο νούμερα πιο μεγάλη από σένα…

Δεν είναι ζωή αυτή! Πότε επιτέλους θα το καταλάβεις;

Αυτός που δεν θέλει τίποτα, έχει τα πάντα!



Σκέφτεστε πως πρέπει να έχετε αυτό κι εκείνο και τότε θα μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι. 

Αλλά, άσχετα με το πόσες από τις επιθυμίες σας έχουν ικανοποιηθεί, ποτέ δεν πρόκειται να βρείτε την ευτυχία μέσα απ’ αυτές.

 Όσο περισσότερα έχετε τόσο περισσότερα θέλετε. 

Μάθετε να ζείτε απλά. 

Η ΠΗΓΗ ΜΟΥ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ


Το γέλιο Του αιχμαλώτισε την καρδιά μου. Η χαρά Του κατέκλυσε την πονεμένη μου καρδιά καθώς ταλαντευόμουν στη μελαγχολία.
Ένιωσα να αναδεύεται ο ουρανός και η παρουσία Του να κινείται μέσα μου. 
Το σώμα μου έγινε ακίνητο. 
Η δύναμη της σιωπής μου άνοιξε δρόμο μέσα στα σπλάχνα μου μέχρι που ανάβλυσε μια απύθμενη πηγή.
Τα αναβλύζοντα νερά της πηγής μου φώναξαν και κάλεσαν όλα τα διψασμένα πράγματα γύρω μου να έρθουν και να πιουν από την έμπνευσή μου.
 Ξαφνικά το αχανές μπλε συρρικνώθηκε και βύθισε τα μπλε χείλη του μέσα στην πηγή της καρδιάς μου. 
Τα πεύκα, τα ταξιδιάρικα σύννεφα, τα βουνά, η γη και οι πλανήτες έβαλαν τα στόματά τους στην πηγή της μακαριότητάς μου. 
Όλα τα πράγματα στη δημιουργία ήπιαν από μένα. 
Ύστερα, ικανοποιημένα, βυθίστηκαν στα νερά της αθανασίας μου. 
Τα χονδροειδή σώματά τους άγγιξαν τη μεταμορφωτική λίμνη της ψυχής μου και έγιναν φωτεινά και αγνά. 

Ο νόμος της αντίστροφης προσπάθειας

Ο νόμος της αντίστροφης προσπάθειας

«Το λασπωμένο νερό καθαρίζει όταν μείνει ακίνητο» – Λάο Τσε
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας. Για να τον εξηγήσουμε απλά, σημαίνει πως όσο περισσότερο εργαζόμαστε για κάτι, τόσο λιγότερο αποτελεσματικοί γινόμαστε. Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί εκείνο της αυπνίας. Ο ύπνος είναι μια εξολοκλήρου υποσυνείδητη διεργασία και η πρόθεση όπως και η προσπάθεια για ύπνο έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Όσο περισσότερο σκέφτεσαι ότι πρέπει να κοιμηθείς και το λες στον εαυτό σου, τόσο πιο άγρυπνος θα μένεις.
Ή σκεφτείτε ένα άλλο, όταν για παράδειγμα κολυμπάτε. Αν θέλετε να επιπλεύσετε τι συμβαίνει, όταν το προσπαθείτε; Αρχίζετε να παρασέρνεστε προς τα κάτω και βυθίζεστε. Αν θέλετε να βυθιστείτε ωστόσο, το σώμα σας παλεύει εναντίον της απόφασης σας και ανεβαίνει και πάλι πάνω στην επιφάνεια. Αν δηλαδή θέλετε να βυθιστείτε, επιπλέετε.
Αυτός ο νόμος ισχύει επειδή το συνειδητό μέρος και το ασυνείδητο μέρος της σκέψης μας συχνά έρχονται σε σύγκρουση, με το ασυνείδητο να νικά. Γιατί; Επειδή αποτελεί τον προστάτη μας και είναι σπάνια λογικό. Ο Γάλλος ψυχολόγος Émile Coué προσδιόρισε τον νόμο της αντίστροφης προσπάθειας λέγοντας:
«Όταν η φαντασία και η δύναμη της θέλησης βρίσκονται σε σύγκρουση, είναι ανταγωνιστικά, τότε ε

Ἀλλάζοντας τὸν κόσμο μας μὲ τὶς πράξεις μας

Ἀλλάζοντας τὸν κόσμο μας μὲ τὶς πράξεις μας
Πιστεύουν ἀρκετοὶ ἀπὸ ἐμᾶς, ἄλλος περισσότερο κι ἄλλος λιγότερο, πὼς αὐτὸς ὁ κόσμος δὲν γίνεται νὰ ἀλλάξῃ πρὸς τὸ καλλίτερον.
Γιὰ αὐτὸ ἀκριβῶς καὶ μία γενικοτέρα παραίτησις ἐπικρατεῖ γύρω μας, τοὐλάχιστον σὲ ἐπίπεδον ἀντοχῶν, μὲ ἀποτέλεσμα ἀρκετοὶ συμπολῖτες μας νὰ ἔχουν κυριολεκτικῶς ἀφαιθεῖ στὴν ἀποδόμησιν καὶ στὴν κατάῤῥευσιν, δίχως νὰ ἀντιδροῦν καὶ δίχως νὰ ἀντιστέκονται.
Ὅμως δὲν εἶναι ἔτσι….
Καὶ δὲν θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι ἔτσι.
Κι ὁ λόγος εἶναι ἁπλός… Ὅποιος παραιτεῖται δίδει χῶρο καὶ χρόνο στὸ ἀντίπαλον δέος νὰ τὸν …ἀποτελειώσῃ!!!
Ἀρχῆς γενομένης ἀπὸ τὸ αὐτονόητον, ποὺ λέγεται ἐπιβίωσις, ἐπίσης ἄλλος περισσότερο καὶ ἄλλος λιγότερο, προσπαθεῖ νὰ πατήσῃ κάπου γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσῃ τὰ καθημερινά του προβλήματα, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ προκαλοῦμε μίαν γενικοτέρα -περιῤῥέουσα- φοβία στοὺς κρατοῦντες. Αὐτὸ ὅμως τὸ σύμπτωμα δηλώνει ἐπίσης πὼς ὅλοι αὐτοὶ ποὺ σήμερα φαίνονται νὰ κρατοῦν καὶ νὰ διαχειρίζονται τὴν ἐξουσία, κυττοῦν ὅλο καὶ πιὸ ἀνήσυχα πίσω τους, ἐφ΄ ὅσον κατὰ βάθος ἔχουν ἀπολυτον ἐπίγνωσιν τῶν ἐγκλημάτων τους καὶ τῶν συνεπειῶν αὐτῶν.
Συνεπῶς ὁ δικός τους φόβος ἀποδεικνύει πὼς ἤδη, σὲ μεγάλον βαθμό, ἡ ὁποία πλασματική τους ἐξουσία εἶναι ἐπίπλαστος καὶ ἀπειλεῖται πολὺ περισσότερο ἀπὸ τὴν δική μας ἐπιβίωσιν.

Το πρόβλημα της αγάπης

Το πρόβλημα της αγάπης είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο, κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όλοι μας την ποθούμε, την αναζητούμε και καταβάλλουμε προσπάθειες να γίνουμε αξιαγάπητα άτομα, με σκοπό να προσελκύσουμε εκείνους τους άλλους (φίλους, σύντροφο), που θα θελήσουν να μας δώσουν την αγάπη τους.

Ίσως αυτή η βαθιά επιθυμία μας πηγάζει από τη μοναξιά που είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη, αυτή τη μοναξιά που έρχεται όταν αποκτούμε συνείδηση του εαυτού μας και της τοποθέτησής του, όχι μόνο μέσα στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και απέναντί του. Μια μοναξιά που μπορεί να αμβλυνθεί, ίσως ακόμη και να καταπολεμηθεί, με την ένωσή μας με ένα άλλο ανθρώπινο ον, μέσω της αγάπης.
Το πρόβλημα της αγάπης, όμως, δεν έγκειται μόνο στην προσπάθεια απόκτησής της, και δε λύνεται τη στιγμή που καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε μια σχέσης αγάπης με κάποιον άλλο. Όλες οι ταινίες, οι ιστορίες και τα παραμύθια, τελειώνουν βέβαια σε αυτό το σημειο, δημιουργώντας την εντύπωση πως, από τη στιγμή που φτάσαμε ως εδώ, δεν έχουμε να προσπαθήσουμε για κάτι άλλο. Εδώ τελειώνει το ταξίδι, στην εύρεση της αγάπης.
Τι γίνεται όμως αν αυτό το συναίσθημα δεν εκφράζεται με το σωστό τρόπο; 

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ



Ποιες είναι οι Ευνοϊκές Συνθήκες Αφύπνισης


Στην προσπάθειά μας για πνευματική αφύπνιση, δεν παίζει ρόλο μόνο η εσωτερική στάση που τηρούμε απέναντι στη ζωή και την καθημερινότητα, αλλά και οι ίδιες οι εξωτερικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να εξελιχθούμε ως ψυχές. Η εσωτερική και η εξωτερική μας πραγματικότητα αλληλεπιδρούν, οπότε αλληλοεπηρεάζονται.
Από αυτήν τη σκοπιά, έχει μεγάλη σημασία να μην υποτιμούμε τη σημασία των εξωτερικών συνθηκών, οι οποίες όταν είναι πολύ δυσμενείς και προκαλούν σωματικό πόνο, ψυχική δυσαρμονία και διάσπαση στη συνείδησή μας, δυσχεραίνουν δραματικά την πνευματική μας ανάπτυξη. Αντιθέτως, όταν μαθητεύουμε στην πνευματικότητα μέσα σε καλές συνθήκες αφύπνισης, που συνεισφέρουν στην ψυχοσωματική μας ισορροπία και τη διανοητική μας καθαρότητα και επίγνωση, έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθειά μας.

Ποιες θεωρούνται όμως «καλές συνθήκες αφύπνισης»;


Από την πείρα αιώνων πνευματικής άσκησης έχουν καταγραφεί οι βασικές καλές συνθήκες αφύπνισης, οι οποίες είναι οι εξής:

ΛΙΝΚΟΛΝ ΚΑΙ ΚΕΝΕΝΤΙ. Δολοφονήθηκαν γιατί τα έβαλαν με τις τράπεζες;

Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου: «Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Τον στρατό των Νοτίων μπροστά μου και τον στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.»

 lincolnkennedydolofonies
Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;
Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)
Τι έκανε ο Λίνκολν;
Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε.
Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μην τους πληρώνει τόκο. Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει – δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο – και ο οποίος επίσης είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι. Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απολύτως αληθινά πράγματα.

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ κρύβει τις κυπριακές του ρίζες


Ο λόγος που ο Ντόναλντ Τραμπ κρύβει τις Κυπριακές του ρίζες
 Δανιήλ Τράμπας. 1879, Λευκόνοικο.
 Δανιήλ Τράμπας. 1879, Λευκόνοικο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κρύβει την Κυπριακή καταγωγή του. Στην πραγματικότητα η ιστορία της οικογένειάς του είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό, ακόμα και το αμερικανικό. Και πολύ ενδιαφέρουσα!
Ο Τραμπ κατάγεται από Κύπριους μετανάστες που έφτασαν στην Αμερική άφραγκοι. Τα κατάφεραν γρήγορα με σκληρή δουλειά, ακόμη σκληρότερο οπορτουνισμό και αμφίβολες πρακτικές.
Ο παππούς του Τραμπ, Δανιήλ Τράμπας, έφτασε στην Αμερική από το χωριό Λευκόνοίκο της Κύπρου το 1885, σε ηλικία 16 ετών. Αρχικά δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ν. Υόρκη ως κουρέας και λίγο μετά έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση.
Πήγε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σε μια μικρή πόλη μεταλλωρύχων και άνοιξε ένα ρεστοράν που διέθετε στους πελάτες του και… γυναίκες, στα πίσω δωμάτια.

Βελτιώνοντας έτσι τα οικονομικά του, ο παππούς Τράμπας επέστρεψε στην Κύπρο και παντρεύτηκε με την Ελισάβετ Κωμοδρόμου. Έφυγαν μαζί για την Αμερική αλλά μετά από προτροπές της συζύγου του αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Όμως, οι κυπριακές αρχές δεν τους επέτρεψαν τον επαναπατρισμό επειδή ο Δανίλης Τράμπας είχε αποφύγει να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.

Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή: Η μελαγχολία του χειμώνα

Το καλοκαίρι έχει φύγει και ίσως έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στη διάθεση σας. Μήπως νοιώθετε πιο κουρασμένοι, κακόκεφοι και δεν έχετε όρεξη να διεκπεραιώσετε τις υποχρεώσεις σας;  Μην ανησυχείτε, ευθύνεται η αλλαγή του καιρού.
Η Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή είναι μια μορφή κατάθλιψης η οποία είναι επεισοδιακή και συνήθως εμφανίζεται στις αρχές του φθινοπώρου και μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τους χειμερινούς μήνες.

Τα ακριβή αίτια που προκαλούν αυτή τη μελαγχολία της εποχής δεν είναι ακόμα σαφή. Ωστόσο, η χαμηλή θερμοκρασία αλλά και η μείωση φωτός φαίνεται να επηρεάζουν τη διάθεση μας. Συγκεκριμένα, η μείωση φωτός κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες μπορεί να φέρει κάποιες αλλαγές στο «βιολογικό μας ρολόι»  με αποτέλεσμα να βιώσουμε αλλαγές στο πρόγραμμα του ύπνου μας. 
Συνεπώς θα έχουμε έλλειψη ενέργειας και πιο κακή διάθεση. Η αλλαγή του καιρού μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα μιας φυσικής ορμόνης του σώματος μας, της μελατονίνης, η οποία επηρεάζει το ρυθμό το ύπνου και τη διάθεση. Επίσης, η διατάραξη της ισορροπίας της σεροτονίνης στο σώμα μας, η οποία βρίσκεται σε πιο χαμηλά επίπεδα το χειμώνα λόγω της μικρότερης ηλιοφάνειας, επηρεάζει τη διάθεση και την όρεξη μας αφήνοντας μας με μια αίσθηση μελαγχολίας.

Ποια είναι τα συμπτώματα της Εποχιακής Συναισθηματικής Διαταραχής;

Το Αμερικανικό Όνειρο



Σοκαρισμένη είναι η υφήλιος από την εκλογή Τραμπ, αφού οι ίδιοι δημοσκόποι που είχαν προβλέψει ΝΑΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα και ΟΧΙ στο Brexit, έπεσαν έξω και στις αμερικανικές εκλογές.

Μετά την εκλογή του πρώτου μαύρου προέδρου στην Ιστορία της, η καλύτερη αστική δημοκρατία του κόσμου - εδώ γελάμε -, απέτυχε να εκλέξει και την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην Ιστορία της αλλά δεν πειράζει, αφού εξέλεξε το πρώτο χρυσόμαλλο τέρας στην Ιστορία της κι αυτό είναι οπωσδήποτε μια επιτυχία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού κατάφερε να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και βρέθηκε πίσω με 25% έναντι 75% της Χίλαρι Κλίντον στις αρχικές προβλέψεις - δηλαδή 1 προς 3 -, κατόρθωσε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να εκλεγεί πρόεδρος, όπως ακριβώς και οι Cleveland Cavaliers που επέστρεψαν από το 1-3 κόντρα στους Golden State Warriors και κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Οι πολιτικοί αναλυτές των ΜΜΕ και του διαδικτύου - ξέρετε τώρα, κάτι βαθιά νυχτωμένοι που ζουν κλεισμένοι στη φούσκα τους και κάνουν παρέα μόνο μεταξύ τους, εντελώς αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία - μας είχαν πρήξει τα παπάρια για τη σίγουρη νίκη της Χίλαρι αλλά όλοι εμείς οι λαϊκιστές τα ακούγαμε και γελάγαμε, αφού μπορεί να μην ξέρουμε πώς ακριβώς σκέφτεται ο γιδοβοσκός της Αλαμπάμα αλλά ξέρουμε πολύ καλά πώς σκέφτεται ο γιδοβοσκός του Αγίου Παντελεήμονα που ψήφισε Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκτός από τη Χίλαρι Κλίντον, κατάφερε να νικήσει και ένα ολόκληρο σύστημα που συσπειρώθηκε εναντίον του, από τα ΜΜΕ και τα διάφορα foundations μέχρι τους αστέρες του Hollywood και του ΝΒΑ.

Bέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι γνήσιο προϊόν του συστήματος και αγαπημένο παιδί των αγορών, οι οποίες ιστορικά λατρεύουν να χαϊδεύουν το κεφαλάκι του φασισμού και να τον χρησιμοποιούν για λογαριασμό τους, είτε αυτός έχει μουστάκι-οδοντόβουρτσα, είτε χρυσαφί περουκίνι.

Για τον καπιταλισμό, είναι όλοι ίδιοι. Business as usual.

U.S of Air

Ετσι τους αποκαλουσε ενας Αγγλος φιλος-συμμαθητης στο πανεπιστημιο back in the day- μιας και ακουγε αμερικανους και αμερικη και ανεβαζε πυρετο. Δεν ηταν θεμα πολιτικης, ο τυπος επαιζε να ηταν ο πιο φανατικος Θατσερ και απο την ιδια τη Maggie. Στα Αγγλικα το full of -hot- air εχει μια ιδιαιτερη εκφραση, οι Αμερικανοι το λενε full of shit (ως γνησιοι βλαχοι).
Νεος προεδρος λοιπον ο Donald. Τον οποιο ψηφισαν λεει οι χαμηλου μορφωτικου επιπεδου οι λευκοι και οι ανεργοι. Δε ξερω ποιος τα λεει βεβαια αυτα, μιας και οι ιδιοι που εκαναν ερευνες μας ελεγαν οτι η τρελλη ηταν μπροστα 5 μοναδες και θα καθαριζε ανετα.
Πιστευω οτι πρεπει να εχεις συνδυασμο ΟΛΩΝ των ανωτερω δηλαδη να εισαι αμορφωτος, λευκος, blue collar, και λιγο γιιιι-χααααα για να ψηφιζεις Donald. Απο την αλλη πρεπει να εισαι αμορφωτος, το χρωμα δε παιζει ρολο, και λιγο μαζοχας να ψηφισεις την ΑΧΩΝΕΥΤΗ.
Θεωρω απο τη μια μεν την ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτιλα για την US να εχει 2 υποψηφιους σαν και αυτους: Απο τη μια ενα τυπο ο οποιος ειναι μισο κλικ πανω απο τον Αλιεξη μας- με τη μονη διαφορα οτι εχει κανει και 5 πραγματα στη ζωη του και δεν το ετρεφε ο μπαμπας του μεχρι τα 42 – και απο την αλλη την ψυχασθενη που γυαλιζει το ματι της σαν του Jack στη Λαμψη (τη κανονικη οχι του Γιαγκου Δρακου).

ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΠΟ 1 ΕΚ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 7.2 ΔΙΣ.

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορία δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν οι άνθρωποι εγκατέλειψαν την Αφρική ο πληθυσμός τους ήταν περί το ένα εκ. Χρειάστηκαν 200 χιλιάδες έτη για να φτάσει τον 19ο αιώνα ανθρώπινος πληθυσμός το ένα δις και μόλις 200 έτη για να εκτοξευτεί το νούμερο αυτό στο 7.2 δισ. Οι επιστήμονες εκτιμούν στο τέλος του 21ου αιώνα ο ανθρώπινος πληθυσμός θα έχει αγγίξει τα 11 εκ.
slide_3

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗ ΓΑΛΗΝΗ



ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗ ΓΑΛΗΝΗ
 ~ Swami Sivananda

Να είσαι ήρεμος κάτω απ’ όλες τις περιστάσεις. Καλλιέργησε αυτή την αρετή ξανά και ξανά μέσω της σταθερής και επίμονης προσπάθειας. Η γαλήνη είναι όπως ένας βράχος. Τα κύματα του εκνευρισμού (θυμού) μπορεί να ορμήσουν σ’ αυτόν, αλλά δεν μπορούν να τον επηρεάσουν.
Διαλογίσου στον πάντα γαλήνιο Άτμαν μέσα σου, ο οποίος είναι αμετάβλητος. Θα πετύχεις την ηρεμία. Το Θεϊκό Φως κατέρχεται μόνο σε έναν ήρεμο νου. Μόνο ένας αναζητητής με ήρεμο νου μπορεί να μπει σε βαθύ διαλογισμό και στο Νιρβικάλπα Σαμάντι (Ύψιστο Σαμάντι, με αυτό πετυχαίνεται η απελευθέρωση απ’ τον τροχό της Σαμσάρα, ο κύκλος της γέννησης και του θανάτου, της ευχαρίστησης και του πόνου). 
Να είσαι ειλικρινής στην καρδιά. Μη νοιάζεσαι για τα φθαρτά πράγματα. Να ενδιαφέρεσαι μόνο για την αιώνια Αλήθεια. Σταμάτησε τις άσκοπες συζητήσεις, τις μακριές και χωρίς νόημα συζητήσεις και τα μεγάλα λόγια. Γίνε σιωπηλός. 

Εγκέφαλος – Γλώσσα: Με ποιο τρόπο ο εγκέφαλος υλοποιεί τη γλώσσα – ένα σύστημα, δυο κανάλια

20161108_Iris Berent-Professor of Psychology300x340
Αντίθετα από την κοινή αντίληψη, η γλώσσα δεν περιορίζεται στην ομιλία. Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου NortheasternIris Berent (εικόνα), αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι εφαρμόζουν τους κανόνες της προφορικής γλώσσας τους επίσης στη νοηματική γλώσσα.
Η γλώσσα δεν είναι απλώς κάτι που σχετίζεται με το άκουσμα ήχων και τις κινήσεις του στόματός μας. Όταν ο εγκέφαλός μας «υλοποιεί την γλώσσα», εκφράζει μια αφηρημένη δομή. Η μορφοποίηση (λόγος ή σημάδι) είναι δευτερεύουσα. «Υπάρχει γενικά, στο μη εξειδικευμένο κοινό, μια λανθασμένη αντίληψη ότι η νοηματική γλώσσα δεν είναι μια πραγματική γλώσσα», είπε η Berent. «Μέρος της εντολής μας, μέσω της υποστήριξης του National Sanitation Foundation (NSF), είναι να αποκαλύψουμε την σύνθετη δομή της νοηματικής γλώσσας και κάνοντας αυτό να διαφωτίζουμε το κοινό αυτής της αντίληψης».
Το πείραμα
Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, το εργαστήριο της Berent μελέτησε λέξεις (και σήματα) που μοιράζονται τη ίδια γενική δομή. Βρήκε ότι ο άνθρωποι αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα εάν αυτά παρουσιάστηκαν με λόγο ή σήματα. Στη μελέτη, η Berentμελέτησε λέξεις και σήματα (νοήματα) με διπλασιασμό (για παράδειγμα slaflaf) – τέτοια που να παρουσιάζουν πλήρη ή μερική επανάληψη. Βρήκε ότι οι απαντήσεις σε αυτές τις μορφές μεταβάλλονται, ανάλογα με το γλωσσικό τους πλαίσιο.
Όταν μια λέξη παρουσιάζεται μόνη της (ή ως όνομα ενός μόνο αντικειμένου), οι άνθρωποι αποφεύγουν το διπλασιασμό. Για παράδειγμα, αξιολογούν τη λέξη slaflaf (με διπλασιασμό) χειρότερα από την slafmak (χωρίς διπλασιασμό). Αλλά όταν ο διπλασιασμός σηματοδοτούσε μια συστηματική αλλαγή (για παράδειγμα: slaf = ενικός, slaflaf = πληθυντικός), οι συμμετέχοντες τώρα την προτιμούσαν.

Βαριέται κανείς;

fasistes-koufales

Γεια σου πιτσιρίκο

As I said, … ξημέρωσε με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και με το Brexit. Μάλλον ο κόσμος δεν αντέχει πια να τους ψηφίζει, ακόμα κι όταν ακούει την προτροπή πολλών διανοούμενων της «αριστεράς» -μεταξύ των οποίων οι Τσόμσκι και Βαρουφάκης- κλείνει και με τα δυο του χέρια την μύτη.
Συνεχίστε με τους Ολάντ, τους Τσίπρες, τους Βαρουφάκηδες, τους Σάντερς, τους Κλίντον και όλους αυτούς που έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία αλλά διατηρούν στενές επαφές με τις αγορές και …ο μεσαίωνας είναι κοντά.
Τον Μάρτη του 2017 στο δίλημμα Σαρκοζί η Λεπέν θα ξαναπούν «κλείστε την μύτη και … ψηφίστε Σαρκοζί».
Ο κόσμος όμως της εργασίας –το 99% των μη προνομιούχων– χρειάζεται αληθινά ταξική και αληθινά προοδευτική ηγεσία από τα σπλάχνα του.
Ας το καταλάβουν επιτέλους οι γιαλαντζί αριστεροί και να αδειάσουν τον χώρο.
Ας το καταλάβουν επιτέλους και οι αυτιστικοί της αριστεράς και να βγουν από το καβούκι τους.
Οι φασίστες έρχονται, έφτασαν και εμείς νομίζουμε ότι δεν φταίει που παίζουμε το πουλί μας αλλά πως δεν το παίζουμε αρκετά δυνατά.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στο εσωτερικό της χώρας του ο συντηρητισμός θα χτυπήσει κόκκινο.
Μπορεί όμως και να αποτελέσει την αναγκαία αφορμή προκειμένου να μαζευτούν, να οργανωθούν και να εκφραστούν πολιτικά τα προοδευτικά εκείνα κομμάτια της αμερικανικής κοινωνίας – τα οποία είναι πολύ ισχυρότερα και περισσότερο ριζοσπαστικά από εκείνα που υπάρχουν στην Ευρώπη.
Αυτό ούτως ή άλλως αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα.
Από ό,τι φαίνεται οι ελίτ μονάχα έναν τρόπο έχουν για να ελέγξουν την οργή του κόσμου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα